Najizravniji test trudnoće i pravila za njegovu uporabu

Zasnivanje

Brzi testovi trudnoće danas su popularni diljem svijeta. Test za trudnoću Evitest vodi vodeće mjesto u točnosti rezultata.

Ovo je poseban uređaj za imunokromatografske studije rane trudnoće. Pokusni indikator reagira na hormon trudnoće - hCG, ako su indikatori u urinu od najmanje 25 mIU / ml. Suvremeni brzi testovi određuju prisutnost trudnoće, čak i za razdoblje od 10-14 dana.

Kako provjera testova je najopasnija

Bilo koji test za određivanje trudnoće, uključujući i Evitest, djeluje u skladu s jednim principom - određuje prisutnost hCG-a (hormona trudnoće) u ženinoj mokraći, čija se proizvodnja počinje odmah nakon primitka embrija. Svakodnevno se povećava njegova količina u krvi i urinu, što omogućuje odgovarajuću dijagnozu.

Ako žena ima redoviti ciklus, sazrijevanje jaja i izlaz iz folikula jajnika javlja se u sredini. S 28-dnevnim ciklusom, jajnici ovuliraju 14. dana. Nakon toga, začeće se može dogoditi u roku od nekoliko dana. Nakon gnojidbe, jaje se kreću 3-5 dana do budućeg mjesta implantacije - do maternice.

U tom slučaju, pozitivno testiranje trudnoće Evitest se može očekivati ​​već 24. dana ciklusa ako je trajanje 28 dana. No kvaliteta i osjetljivost testa trebaju biti na visokoj razini, jer većina uređaja pokazuje trudnoću tek od prvog dana menstruacije.

Kod nepravilnog ciklusa, žena ne zna uvijek kada je jaja iz folikula, tako da pri planiranju trudnoće preporučuje se test ovulacije ili mjerenje bazalne temperature. Nakon određivanja datuma moguće ovulacije na ovaj broj treba dodati 15 dana - na ovaj dan možete napraviti test trudnoće i očekivati ​​pouzdani rezultat.

Pro i kontra testa

Najizravniji test trudnoće ima sljedeće prednosti:

 • preosjetljivost (20 mIU / ml);
 • točnost više od 99%;
 • dijagnoza trudnoće od prvog dana menstruacije;
 • moguće je provoditi istraživanja u bilo kojem stanju, u bilo koje doba dana;
 • dijagnostički rezultat unutar 5 minuta;
 • Ispitivanje je napravljeno od materijala visoke kvalitete, pod sterilnim uvjetima, uz obvezno ispitivanje u svim fazama proizvodnje.


Ali ovaj brzi test ima nedostatke:

 • Trudnoća, što je potvrđeno testom, nije uvijek "ispravno", tj. Može se razviti izvan maternice, što je vrlo opasno za zdravlje i život žene. Stoga, ako je test Evitest pokazao pozitivan rezultat, trebate se posavjetovati s liječnikom radi konzultacija. Samo stručnjak zna što izgledaju znakovi normalno razvijene trudnoće.
 • Moguće je dobiti pogrešan rezultat.
 • Rizik loše kvalitete proizvoda (istekao test, kršenje čvrstoće pakovanja).
 • Visoke cijene nekih modela.

Opći uvjeti korištenja

Točnost najočitijih testova trudnoće ovisi o usklađenosti s preporukama za njegovu provedbu:

 • ne možete koristiti isti test nekoliko puta;
 • čitanje rezultata studije je važno tijekom prvih 10 minuta nakon postupka;
 • pohraniti brzo ispitivanje mora biti u izvornoj neotvorenoj ambalaži u tamnom i suhom mjestu;
 • ne možete koristiti testove koji su istekli (ovo vrijedi ne samo za Evitestov, već i za sve ostale);
 • poželjno je provesti postupak ujutro, budući da je u ovo doba dana sadržaj hCG u muškom urinu maksimalan;
 • prije dijagnosticiranja ne biste trebali piti puno tekućine, inače će rezultat biti netočan.

Kako koristiti Evitest test trudnoće, neke žene možda ne znaju.

Ovdje su opća načela:

 • urin se mora sakupiti u čistu posudu od plastike ili stakla;
 • test traka se umetne u tekućinu u vertikalnom položaju sa željenim pokazivačem za određeno vrijeme;
 • da bi se pročitao rezultat ispitivanja, ispitivanje se stavlja na ravnu, suhu površinu;
 • rezultat je pouzdan samo za 10 minuta, sve promjene koje se pojavljuju na test nakon ovog vremena trebale bi se smatrati nevažećim.

Ako je Evitest test trudnoće korišten prema uputama, ali žena sumnja u točnost rezultata, preporučljivo je provesti krvni test kako bi se utvrdilo hCG kako bi se uklonio osjećaj neizvjesnosti.

instrukcija

Postoji nekoliko vrsta testova trudnoće ove marke. Stanimo na svaku.

Najgore

Ovo je najlakša verzija brzih testova, koja izgleda kao tanka traka s odgovarajućim oznakama. Na jednom je kraju u boji svijetle boje - traku treba držati iza njega tijekom pregleda. Drugi kraj mora biti postavljen na željenu razinu u skupljenom urinu (zaustavljanja će biti izvučene strelice). Nakon toga, test se stavlja na 5-10 minuta vodoravno na suhu površinu. To su sve jednostavne upute o tome kako napraviti test trudnoće Evitest One.

Evitest Plus

Ovo brzo ispitivanje razlikuje se od gore navedenog samo u činjenici da paket ne sadrži jednu, već dvije identične test trake. Stoga će upute za uporabu testova za trudnoću Evitest One i Plus biti jednake.

Primijenite drugu test traku, poželjno 48 sati nakon prvog testa, pod uvjetom da je menstruacija još uvijek odgođena. Razina hCG udvostručuje se svaka 2 dana, a ako se prvi dijagnostički rezultat može ispitati, drugi će biti pouzdaniji.

Najočitiji dokaz

Osjetljivost ispitivanja trudnoće Evidence Test je veća u usporedbi s test trakama (10 mIU / ml).

Evitest Proof je test kazete za trudnoću. Proizvođač stavlja u pakiranje sam test, zatvoren u plastičnu kutiju i pipetu. U kaseti je prozor u kojem morate staviti 4 kapi prethodno sakupljenog urina. Rezultat treba pročitati u drugom prozoru nakon 5 minuta, analogno gore navedenim test trakama.

Budući da testna kaseta i reagensi urina ulaze u optimalnu, praktički laboratorijsku interakciju, dijagnostički rezultat će biti što precizniji. Valja napomenuti da je Evitest Proof skuplji od test traka, a manipulacija studijom izgleda malo složenija. No, ovaj uređaj može dijagnosticirati trudnoću prije jednostavnijih testnih modela.

Najuzbudljiviji

Test trudnoće Evitest Perfect je sustav treće generacije koji je dizajniran malo drugačije i može se stvarno koristiti u svim uvjetima. Taj se testni sustav naziva jet test. Njegova praktičnost leži u činjenici da žena ne mora prethodno sakupljati urin. Osim toga, ti uređaji jamče visoku točnost istraživanja.

Razmotrite kako ispravno provesti EVITEST Perfect inkjet test trudnoće.

Za to vam je potrebna:

 1. Uklonite ispitni sustav iz ambalaže.
 2. Skinite zaštitnu kapicu s uređaja.
 3. Stavite odgovarajući probni vrh ispod struje mokraće u trajanju od najviše 5-7 sekundi.
 4. Vratite zaštitnu kapicu na sustav.
 5. Nakon 5 minuta, procijenite rezultat dijagnoze.

Evitest Supreme

Još jedna verzija inkjet test sustava. Načelo primjene i djelovanja Evitest Supremeovog testa je točno onakav kakav je bio Evitest Perfect u prethodnom slučaju, razlike među njima bit će samo izvanjske. Evitest Supreme izgleda više elegantan i atraktivan, a sam je uređaj postavljen u plavu kutiju koja se može spremiti za budućnost ako postoji pozitivan test trudnoće.

Što utječe na rezultat ispitivanja

Čak i ako žena zna kako ispravno iskoristiti ispitivanje Trudnoće u Europi, a isključuju se čimbenici kao što su kršenje pravila za dijagnozu i neodgovarajuće pohranjivanje testa, sljedeće bolesti i stanja mogu utjecati na rezultat:

 • poremećaji jajnika;
 • prijetnja prestanka trudnoće;
 • tumori u tijelu koji sintetiziraju hCG (korionski karcinom, cistični skid);
 • nedavni pobačaj ili prošlo porođaj (hCG se uklanja iz tijela nakon ovih uvjeta, ne odmah, već najmanje mjesec dana).

Koliko je učinkovita Evitest

Recenzije o proizvodima tvrtke Izravni su, u većini slučajeva, pozitivni. Žene potvrđuju da se rezultati kućanskog istraživanja gotovo uvijek podudaraju sa stvarnim događajima, a prikladan je i lako ih izvesti. Nažalost, postoje negativne recenzije.

U pravilu to je zbog činjenice da je sam Evitest postavio visoku razinu osjetljivosti svojih proizvoda - 10-20 mIU / ml. No, na službenoj internetskoj stranici proizvođača naznačeno je da takva izjava nije ništa drugo nego marketinška ideja, pa su svi testovi ove tvrtke jednako osjetljivi - od 25 mIU / ml. Važno je uzeti u obzir prilikom odabira bilo kojeg testa Evitest.

Stoga se preporuča izvršiti dijagnostiku od 1 dana menstruacije i poželjno ujutro. Pod tim će uvjetima učinkovitost testova biti maksimalna.

Da biste izbjegli pogrešnu dijagnozu, morate pročitati upute za testiranje i ispravno provesti postupak. Pa, za 100% sigurnost, možete uzeti testove od nekoliko proizvođača odjednom i ocijeniti dobivene podatke. U tom slučaju, vjerojatnost dobivanja točnog rezultata bit će mnogo veća.

Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
posebno za Mama66.ru

Test trudnoće Evitest - upute i stvarne recenzije

Točne, brze i kompaktne - brze testove za određivanje trudnoće koriste žene širom svijeta. Test trudnoće Evitest - lider u popularnosti i točnosti rezultata. Ti su pokazatelji stekli univerzalno povjerenje zbog njemačke točnosti i dostupnosti.

Najizravniji brzi testovi su certificirani i dostupni u svakoj ljekarni. Pušteni su bez recepta.

HELM Pharmaceuticals Gmbh je razvio nekoliko vrsta testova za dijagnozu trudnoće. Koga odabrati? Kako ih koristiti? Koliko koštaju? Koja je razlika? Odgovori - u članku.

opis

Test trudnoće Evitest je poseban alat za imunokromatografsku dijagnozu rane trudnoće. Ima oblik jednokratne trake s slojem kemijskog pokazivača ili u obliku plastične kapsule s ulošcima.

Pokazivač reagira na prisutnost ljudskog korionskog gonadotropina (hCG) u urinu. Osjetljivost testa je 20 mIU / ml. Zato su brzi testovi omogućili da odredimo trudnoću čak i za tako kratko razdoblje od 5-10 dana.

Norme hCG

Chorionic gonadotropin je hormon koji izlučuje posteljicu od prvog dana trudnoće, to jest, budući da se zametka pričvršćuje na zid uterusa (u pravilu, to se događa 5. dan nakon začeća).

HCG počinje izdvajati od prvih sati trudnoće i nastavlja se sintetizirati tijekom cijelog razdoblja trudnoće.

Maksimalna vrijednost hCG-a je fiksirana od 7. do 11. tjedna trudnoće. Tijekom tog razdoblja indeks hormona povećava se nekoliko tisuća puta. Zatim se razina hormona postupno smanjuje.

Prisutnost hCG urina u muškaraca i ne-trudnica ukazuje na prisutnost hormona koji proizvodi tumor.

Niske razine hCG u trudnica ukazuju:

 • pogrešno dijagnosticirana gestacijska dob;
 • ektopična trudnoća;
 • smrznuti razvoj fetusa.

Tablica "Norme hCG za trudnice"

instrukcija

Pravilno odabrani brzi test - ključ za objektivan rezultat. Preuzmite samo Evitest, osjetljivost koja se podudara s razinom hCG. Inače, rezultat će biti neinformativan.

Ispitne trake za određivanje trudnoće na princip lakmus papira: kada dođe u dodir s reagensom (u ovom slučaju s urinom), indikator mijenja boju. Za najtočniji rezultat, morate strogo slijediti upute koje su uključene u paket.

Opće upute za test trake tvrtke Evitest:

 • skupljati jutarnji dio urina (u to doba dana razina hCG je najviša) u staklenoj ili plastičnoj posudi;
 • Pažljivo otvorite paket i uklonite test traku.
 • stavite brzo testiranje u urinu na određenu razinu 5-10 sekundi;
 • dobiti test i staviti ga na suhu, čistu i vodootpornu površinu (na primjer, na rubu staklenke ili šalice);
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitnu kasetu tvrtke Evitest:

 • sakuplja jutarnji urin u staklenim ili plastičnim posudama (ponekad je spremnik uključen u kit za brzo ispitivanje);
 • Pažljivo otvorite paket i podignite test na kasetu;
 • pomoću pipete prikupiti nekoliko kapi mokraće i ispustiti je u prozor s kasetama;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitivanje srednjeg tiska (inkjet quick tests) Tvrtka Evitest:

 • Pažljivo otvorite paket i nabavite jet test;
 • uklonite zaštitni poklopac i, držeći ručku, zamijenite mlaz urina (također možete skupljati urin u spremniku i ispustiti test na njega 5-10 sekundi);
 • poklopac ispitivanja i stavite ga na ravnu horizontalnu površinu;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Kako brzo test: nakon što je kontakt s urinom na indikatoru polako nastaje kretanje tekućine, što ispunjava prostor s reagensom. Nakon određenog vremena pojavit će se ode ili dvije tamno crvene ili tamnocrvene pruge na pokazivaču.

Što će reći trake na testu

Vrlo često na forumima pitaju kako "dekodirati" trake na brzom testu. Priložimo sve varijacije rezultata:

 1. Jedna tamna traka. Ovo je negativan test trudnoće.
 2. Dvije tamne pruge. Ovo je pozitivan test trudnoće.
 3. Jedna traka je tamna, a druga je blijeda. Ovo je pokazatelj rane trudnoće, ektopične trudnoće ili hormona koji proizvodi tumor. U takvim slučajevima, preporuča se ponoviti test nakon 2 dana i posavjetovati se s liječnikom.
 4. Nema trake. To znači da test nije prikladan za upotrebu ili je pogrešno primijenjen. Mogući uzroci pogrešne reakcije: datum isteka, hermetički paket je bio oštećen, urin nije dobio indikator.

Lažni negativni rezultat - test pokazuje odsutnost trudnoće, iako je žena trudna.

Lažno pozitivan rezultat - test pokazuje prisutnost trudnoće, ali žena nije trudna.

Posebne napomene

Pažljivo pročitajte popis mjera opreza:

 • hermetička pakiranja trebala bi se otvoriti tek neposredno prije ispitivanja;
 • ako je ugrožena cjelovitost zapečaćenog paketa, ne preporučuje se testiranje kako bi se izbjegao netočan rezultat;
 • test trake i kasete mogu se koristiti samo jednom;
 • ne koristite test nakon datuma isteka;
 • zabilježite točno vrijeme navedeno u uputama;
 • nemojte pregrijavati test tijekom rezultata;
 • test je namijenjen samo za vanjsku uporabu;
 • ne konzumirajte mnogo tekućine (i diuretik) tijekom noći prije testa, kako ne bi iskrivili rezultat.

U prvim danima odgode menstruacije u prisustvu trudnoće, drugi pojas, u pravilu, postaje slabiji i sporiji.

Koji su testovi trudnoće?

Prilikom odabira najopasnijeg testa trudnoće potrebno je uzeti u obzir da njihova osjetljivost varira od 10 do 25 ili više mIU / ml. To znači da je kraće razdoblje trudnoće, to je manje osjetljivo test bi trebao biti. Isto tako, što je duže razdoblje, to je veća osjetljivost testa.

Razmotrite sve vrste proizvoda brzih ispitivanja Evitest.

Najgore

Najjednostavniji i najpristupačniji test prve generacije u obliku aplikatora. Spada u podvodne brzo testiranje. Odabrano je za dijagnozu rane trudnoće u prvim danima ciklusa kašnjenja.

Evitest Plus

Ekspresni test prve generacije. U izgledu i svrsi slično Evitest Oneu. Komplet sadrži dvije test trake. Prva traka treba koristiti prvi dan odgode, a nakon nekoliko dana popraviti rezultat s drugom.

Najočitiji dokaz

Brzo ispitivanje tablete ili kasete druge generacije. Komplet sadrži posebnu pipetu. Točniji tip ispitivanja.

Evitest Perfect

Jet (srednji) tip ispitivanja treće generacije. Najskuplji od cijele serije Evitest. Prikladno za upotrebu u bilo koje doba dana. Ne zahtijeva skupljanje urina u zasebnom spremniku.

Evitest Supreme

Inkjet test treće generacije. Razlikuje se u elegantnom dizajnu i visokoj osjetljivosti.

Godine 1998. provedena je analiza rezultata brzih ispitivanja trudnoće. Pokazalo se da domaći testovi koje su proveli iskusni ljudi nisu se razlikovali u rezultatima laboratorijskih pregleda (prosječna vrijednost točnosti bila je 97,4%). Rezultati običnih potrošača bili su znatno niži (u prosjeku 75% točnosti). To sugerira da mnoge žene jednostavno ne slijede upute u priručniku.

Ovisno o vrsti brzog testa, njihova je cijena također promjenjiva (podaci za 24. listopada 2015. prikazani su u nastavku):

Evitest One - 76-93 rubalja;

Evitest Plus - 157-191 rubalja;

Najopasniji dokaz - 212-281 rubalja;

Evitest Perfect - 280-309 rubalja;

Evitest Supreme - 345-427 rubalja.

Cijene za najočitiji proizvodi na vašem području mogu se razlikovati od navedene cijene u ovom članku.

Recenzije

U protekle dvije godine, Evitest proizvodi su sve više propali. Mnoge se djevojke žalile na lažno pozitivne i lažno negativne rezultate. No većina potrošača preferira tu konkretnu tvrtku.

Nekoliko recenzija o Evitestu.

Natalia, Noginsk (Rusija).

Već nekoliko godina bio sam prijatelj s Evitest testovima. U našim ljekarnama cijena za Evitest One kreće se od 50 rubalja. Smatram ga vrlo jeftinim.

Uvijek sam kupio točno jedan, jer je jednostavan za korištenje i bez nepotrebnih "zvona i zvizdaba". Sakupio je urin, umaknuo test, držao ga 5 sekundi, a zatim čekao još 5 minuta i rezultat je bio spreman! Sve je uvijek jasno!

Moja je priča...

U 2011. godini test mi je pokazao prvu trudnoću. Bila je to dobra vijest za mene i moj suprug.

Godinu dana kasnije odlučili smo imati drugo dijete. Ali nisam mogao dugo ostati trudna. Svako zakašnjenje smatralo se trudnoćom, ali test je tvrdoglavo pokazao prugu. Tako je prošlo gotovo godinu i pol.

I sad, uoči nove godine, počeo sam odgoditi. Kupio sam Evitest i nije se nadao ništa. No, 31. prosinca ujutro test je pokazao dragocjene dvije trake. Naša radost nije znala granice.

Nikad test nije razočarao! Preporučujem!

Natalia, Vladivostok (Rusija).

Izvinit ću me! Jednom sam započeo kašnjenje koje smo čekali moj muž i ja. Potrčao sam u apoteku na test. Kupio je Evitest i ispitao drugu tvrtku.

Najočitiji je pokazao jednu svijetlu traku, a drugu - blijedo ružičasta. To je poznato kao pokazatelj trudnoće. Drugi test pokazao je negativan rezultat. Prije toga nisam imala sumnje o kvaliteti Evitesta i rekla mi mužu dobre vijesti. Bio je na poslu. Na povratku kući kupio je još nekoliko testova.

Ujutro sam provjerio rezultat. I opet Evitest pokazao je blijedo ružičastu traku, a ostatak testova pokazao je negativan rezultat. I uvečer istog dana sam išao mjesečno. Kako onda vjerovati proizvođaču?

Alice, Moskva (Rusija).

To razdoblje u mom životu došlo je kad sam odlučila dobiti dijete. U procesu planiranja, pokušao sam mnogo različitih testova trudnoće. Reći ću vam svoje dojmove o Evitestu.

Budući da je to najpopularniji proizvođač, kupio sam ga. Međutim, u uputama, po mom mišljenju, došlo je do nedostatka. On kaže da će rezultat biti vidljiv za 5-10 minuta. Čekao sam 15-20 minuta da vidim drugu traku. Malo me zbunilo, ali nisam prestao koristiti ove testove.

Uglavnom sam obeshrabren duhovnom trakom, koja se pojavila i nestala u različitim vremenima (na jednom testu se pojavila nakon 5 minuta, a drugu nakon 10). Isprva sam mislio da je ovo druga traka, koja pokazuje trudnoću. I mnoge neiskusne djevojke također misle.

Nakon što sam pretražio internet, pronašao sam podatke da je brak proizvođača. To ne ukazuje na trudnoću. Stoga budite oprezni. Provjerite rezultate različitih proizvođača brzih testova.

Kako napraviti test trudnoće. Kaže ginekologu.

Video pregled testa Evitest Plus. Povratne informacije potrošača

Evitest: koliko je osjetljivo, kako napraviti test trudnoće

Najprikladniji i najbrži način utvrđivanja pojave trudnoće je testiranje. Ovaj postupak je vrlo jednostavan i, štoviše, prikladan i učinkovit. Kako koristiti test Evitest test za trudnoću kako biste dobili pouzdanije rezultate, ovaj članak će reći.

Opis i značajke testa

Evitest je brzi test njemačke tvrtke HELM Pharmaceuticals Gmbh, dizajniran za otkrivanje trudnoće čak iu ranim fazama. To je treći generacijski marker, ugodan i higijenski.

Bit dijagnoze je kako slijedi: test otkriva u urinu specifični hormon trudnoće - humani korionski gonadotropin (hCG), koji počinje proizvoditi rastuća posteljica nakon pojave začeća. Taj hormon počinje biti izlučen u urinu 14. dana nakon začeća i 100 mIU / ml. Do 12. tjedna taj pokazatelj doseže 100.000-200.000 mIU / ml.

prednosti

Popularnost "Evitesta" sastoji se od takvih zasluga:

 • Gotovo 100% točnosti na samom početku (kako tvrdi proizvođač, čak i prvog dana kašnjenja).
 • "Evitest" kao marker za trudnoću karakterizira visoka osjetljivost (20 mIU / ml).
 • Dijagnostički rezultat ne ovisi o dobu dana (iako, kao što pokazuje praksa, najtočniji podaci bit će ujutro).
 • Dobivate rezultat za 5-10 minuta.
 • Sterilnost lijeka.
 • Demokratska cijena.
 • Visokokvalitetni i suvremeni materijali.

vrsta

Raspon proizvoda testova trudnoće marke Evitest predstavljen je s više od jednog modela: svatko može odabrati prikladniji za sebe. Detaljni opis dijagnostičkih koraka pripojen je svakom testu.

 1. Evitest One i Plus. Standardna ekspresna traka. U Evitest One - 1 vrpci, a Plus će biti još više. To je za one koji ne znaju na koji dan "Evitest" pokazuje točnije rezultate o trudnoći ili sumnja u iskaz prethodnog postupka.
 2. Najočitiji dokaz. Kaseta verzije s 2 prozora. Ova opcija ima ugled pouzdanog testa. Najočitiji Proof struktura omogućuje vam da ne kontrolirate vrijeme i ne dopustite urinu da teče u bilo kojem drugom području. Komplet sadrži dodatnu pipetu za prikupljanje početnog materijala.
 3. Evitest Perfect. Inkjet verzija, koja se smatra najuspješnijim proizvodom moderne medicine na području samodijagnostičnosti. Ova vrsta "Evitesta" ne zahtijeva posebnu zbirku biomaterijala, a uz to ne treba razmišljati o tome kada je bolje napraviti analizu. Tester se može koristiti svugdje: na poslu, u trgovini, u javnom zahodu.

Kako koristiti test

Naravno, ovisno o vrsti odabranog testa, također se odvija proces korištenja, drugim riječima, svaki ima svoje principe interakcije između biomaterijala i reagensa. Stoga, prije početka dijagnoze, potrebno je upoznati se s uputama, tako da ne morate postavljati pitanja na temu "koja strana da ispadne najočitiji test trudnoće".

 • Test traka se može primijeniti samo 1 put. Ponovljena upotreba nije dopuštena.
 • Obavezno se pridržavajte vremena i skladištenja lijeka. Mora se čuvati na suhom, zasjenjenom mjestu na temperaturi od + 6-29 ° C.
 • Ambalaža se mora čuvati netaknuta.
 • Koristite samo čiste spremnike za skupljanje urina.
 • Ne odgađajte analizu više od 10 minuta. Nakon tog vremena rezultati neće biti točni.
 • Pouzdani podaci mogu se dobiti ujutro kada se probudite.
 • Prije nego što postupak ne može piti puno tekućine. Višak vlage nepovoljno utječe na pouzdanost.

Može li biti pogreška?

Zainteresirane su neke žene, suočene s pogrešnim testnim rezultatima drugih proizvođača: koliko možete vjerovati rezultatima i može li "Evitest" pokazati trudnoću?

Naravno, tijekom postupka može doći do tehničkih nedostataka, što će rezultirati negativnim ili nepouzdanim rezultatom. To je uglavnom zbog nepoštivanja preporuka:

 • uzorkivač nije bio pod strujom urina;
 • ne preporučuje vrijeme;
 • Nedovoljna količina biomaterijala pogodila je pokazatelj.

Međutim, treba imati na umu da je razina hormona različita za sve. Negativan rezultat može biti kod žena s poremećenom endokrinom funkcijom, uz opasnost od proizvoljnog prekida trudnoće ili u ranoj fazi. Lažni podaci dobiveni su iu takvim slučajevima:

 • prvih 60 dana nakon isporuke;
 • disfunkcija jajnika;
 • bolesti bubrega;
 • razvoj tumora;
 • odgodili abortus ili resekciju jajnika u bliskoj prošlosti;
 • uzimanje određenih lijekova (Pregnil, Profazi, itd.);
 • datum isteka testa.

Najosjetljiviji testovi trudnoće: kako odabrati najbolje

Nije teško dobiti testove za rano otkrivanje začeća: u ljekarnama uvijek postoji veliki izbor tih uređaja različitih tipova i proizvođača. Da biste razumjeli koji od njih daju prednost, morate se usredotočiti na osjetljivost testova trudnoće.

Načelo testiranja trudnoće

Jedno i sve ispitivanje, bez obzira na njihovu cjenovnu kategoriju i specifičnu primjenu, imaju jedan princip djelovanja. Njihova je zadaća odrediti prekoračenu razinu "trudnog" hormona. Ovo je ime ljudskog korionskog gonadotropina koji proizvodi korion (tj. Vanjsku ljusku embrija - nerođeno dijete) kako bi se osiguralo ispravno razvijanje djeteta tijekom prenatalnog razdoblja života.

Normalan sadržaj hCG u ljudskim biološkim tekućinama je 0 MME. To jest, zdrava ne-trudnica nema takav hormon. Međutim, vrijedno je da žena postane trudna, jer se njezina koncentracija počinje povećavati. Rast hormona je fiksiran svaka dva dana, dok je vrijeme od očekivanog kašnjenja njezina količina dostigla razinu koju testovi mogu odrediti.

Sadržaj hormona krvi je znatno veći nego kod urina žene. Dakle, najtočniji - krvni test za hCG. Može se uzeti u većini komercijalnih medicinskih laboratorija. Trošak od 500 rubalja, rezultat će morati pričekati samo 2 sata (negdje više, to sve ovisi o laboratoriju).

Ako žena želi sačuvati intimnost trenutka i naučiti o nastaloj koncepciji kod kuće, pomoći će mu vrlo osjetljivi testovi. Točnost testa trudnoće ovisi o razini senzitivnosti, koja varira od 30 do 10 MME. Ti brojevi odgovaraju hormonu trudnoće, koji je već u mokraći u određenom iznosu. To jest, što je niža osjetljivost, ranije test će moći "otkriti" trudnoću.

Međutim, ispravnost rezultata ne ovisi samo o osjetljivosti uređaja. Postoji niz pravila koja svakako trebate znati prije korištenja testa:

 • Biološki materijal bi trebao biti dovoljan da spusti uređaj u nju na navedenu osobinu;
 • Koristite uređaj neposredno prije studija;
 • Ne možete koristiti testove s istekom.

Koja je osjetljivost?

Dakle, odgovor na pitanje, koji je najtočniji test trudnoće, morate tražiti u svojoj osjetljivosti.

maksimum

Visoko osjetljivi test trudnoće mora imati najmanje 10 MME ml. Može "uhvatiti" minimalni sadržaj hormona u mokraći. Stoga istraživanja mogu započeti već 7-8 dana nakon namjeravanog začeća.

Popis najpopularnijih uređaja s takvom velikom osjetljivošću:

 • BB test;
 • Prvi znak;
 • Clea plava;
 • Evitest;
 • Wonder Test Ultra.

Upute za korištenje ovih testova kažu da svi imaju visoku točnost (do 99%). Unatoč tim uvjerenjima, postoje i negativne ocjene žena koje su ih koristile. Postoje testne pogreške i njihova visoka cijena, koja ne ispunjava uvijek očekivanja.

visok

Kada napraviti test s 15 MME osjetljivosti? Ovi uređaji su također prilično pouzdani i sposobni "uhvatiti" minimalnu količinu hCG u mokraći: mogu se izvršiti prije kašnjenja.

Najpopularniji test u ovoj seriji jigova je Frautest. Ove trake gotovo nemaju negativne ocjene. Jedini nedostatak je obvezna uporaba spremnika za sakupljanje urina i njegovo naknadno odlaganje (ako se studija ne provodi kod kuće). Međutim, ovdje također, proizvođači su pokušali ugoditi ženama: puštali su setove koji sadrže ne samo nekoliko traka, već također imaju jednokratne čaše za skupljanje urina.

Manje popularni, ali osjetljiviji (12.5 MME) su osigurani testovi osiguranja i Milatest. Povratne informacije o njihovoj uporabi često su također pozitivne. Međutim, žene kažu da je bolje učiniti ih neposredno prije odgode.

središnji

Osjetljivost 20-25 MME neće vam reći o koncepciji koja se dogodila prije očekivanog kašnjenja: trebate ih učiniti nakon njega. Međutim, to ne znači da će ti uređaji zavarati vas. Ako postoji trudnoća onda će sigurno pokazati pozitivan rezultat. Istina, to će se dogoditi samo kada se razina hCG poveća na 20 MME, to jest nekoliko dana nakon kašnjenja.

Žene koje imaju solidnu izdržljivost i strpljenje preferiraju ove uređaje iz dva razloga:

 • Rijetko varaju ako se koriste ispravno;
 • Trošak takvih testova čini ih dostupnima svima, pa zbog pouzdanosti rezultata (ili prilike da se dive nekoliko testova s ​​dvije pruge), možete kupiti nekoliko komada odjednom.

Mama Check i Lady Test su vodeći u prodaji uređaja ove vrste osjetljivosti. Sve žene koje su ih koristile bile su zadovoljne izvrsnom kombinacijom cijene i kvalitete. Međutim, svi su pokazali da je uporaba tih uređaja neophodna tek nakon kašnjenja u menstruaciji.

Kao što možete vidjeti, pozivanje najtočnijeg testiranja trudnoće bilo kojeg pojedinačnog uređaja je teško. Svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke. U ovom slučaju, kategoriju visoke cijene često se smatra odlučujućim za izradu negativnog mišljenja. Kada je bar za 20 rubalja pogrešan, to nije tako vrijeđavo nego ako ste kupili sofisticirani sustav za 400, i to je zavela. Pročitajte detaljni pregled robnih marki trudnoće s recenzijama.

Vrste ispitivanja i njihova osjetljivost

Osjetljivost uređaja izravno je povezana s njihovim vrstama. Dakle, ultrazvučni test trudnoće praktički nije dostupan u obliku papirnih traka impregniranih s reagensom. Najčešće, digitalna ili tabletna dizajna imaju tu privilegiju. Njihova jednostavnost korištenja u kombinaciji s preosjetljivost čini ih vrlo skupo.

Razmotrite vrste testova s ​​različitom osjetljivošću za ženu za ranu dijagnozu.

Ispitna traka

Sigurno je reći da je to najpopularnija vrsta dijagnostičkog alata. Budući da proizvodnja trake ne troše mnogo novca, njihov je trošak klasificiran kao demokratski.

Brojne recenzije žena pokazuju da je testiranje papira pouzdano ako se pravilno i na vrijeme koristi. S obzirom na relativno nisku osjetljivost, korištenje test traka je bolje učiniti samo nakon kašnjenja u menstruaciji. Čak i bolje, nakon nekoliko dana nakon prvog dana.

Da biste koristili trake, neće vam trebati dugo čitati upute jer su izuzetno jednostavne za upotrebu. Potrebna količina urina se skuplja u čistom spremniku, traka se spušta tamo s desnim krajem na navedenu oznaku, nekoliko sekundi čeka. Ostaje ga postaviti na čisto i suho mjesto u vodoravnom položaju. Nakon nekoliko minuta možete procijeniti dijagnozu: negativni rezultat će se pojaviti u jednoj traci, pozitivan jedan - u dva.

Ako se obris druge trake sumnja u njegovu prisutnost (strip duhova), uvijek možete kupiti drugi test kako biste bili sigurni da je rezultat ispravno tumačen.

tableta

Uređaji tipa tableta morat će se riješiti prije upotrebe. Ovaj plastični uređaj sadrži dva prozora. U jednoj od njih morate staviti nekoliko kapi urina. Drugi će prozor prikazati rezultat.

Trošak tabletnih uređaja je mnogo veći, ali osjetljivost obično nije veća od broja papira. U pravednosti treba napomenuti da su uređaji izuzetno higijenski. Ne morate tražiti posude ili čaše kako biste brzo saznali rezultat.

Inkjet testovi su još jedan korak veći u troškovima, ali njihova osjetljivost premašuje "tablete". Uređaj pokazuje točan rezultat, pa se već koristi na pretposljednjem danu ciklusa.

Ovo učvršćenje je vrlo povoljno. Da biste dobili rezultat, ne morate prikupljati niti kapati urin bilo gdje. Za vrijeme mokrenja dovoljno je da žena zamijeni uređaj pod njezinim mlazom kako bi procijenio rezultat za nekoliko minuta.

digitalni

Preosjetljivi test trudnoće je digitalni, ili, kako se također naziva, elektronički uređaj. Uređaj radi prema principu "mlaznica", ima prozor s tekućim kristalima, u kojem možete jasno vidjeti rezultat u obliku znakova plus ili minus. Štoviše, ovaj točan test za trudnoću nekih marki pokazat će pojam začeća u nekoliko tjedana.

Svi ovi uređaji imaju sposobnost prepoznavanja 10 MME hormona u mokraći, pa se mogu smatrati najosjetljivijim testovima trudnoće prije kašnjenja. Naravno, ti uređaji su najskuplji (od 400 rubalja).

Koliko dugo će testovi trudnoće s različitom osjetljivošću

Unatoč tvrdnjama proizvođača da će ultrazvučni test trudnoće pokazati pozitivan rezultat čak i prije odgode uz gotovo 100% jamstvo, to nije uvijek slučaj.

Mnoge žene tvrde da su uređaji s osjetljivošću od 15 ili 20 MME pokazali više "svjetliji" rezultat od preosjetljivih testova trudnoće prije odgode. Ili više "slabih" traka pokazalo je "duhove", dok su skupi uređaji tvrdoglavo šutjeli. Istovremeno, razina hCG-a u krvi sa sigurnošću pokazala je da je koncepcija ipak stigla i da je žena trudna.

Postoji čak i mišljenje da je osjetljivost svih uređaja jednaka. 10MMe ili 15 MME po paketu samo je marketinški potez. Većina liječnika ne vjeruje u svjedočenje čak ni najskupljih uređaja prije odgode. Kažu: testiranje nakon sedam, pa čak i 10 dana nakon što je navodna koncepcija jednaka onome što govori o sreći na margini. Točnost - 50 do 50. Neće biti nikakve posebne štete, provodit ćete vrijeme zanimljivo i uzbudljivo. Ali ova okupacija nema dijagnostičku vrijednost.

U svakom slučaju, bolje je ne žuriti u istraživanje: ako postoji trudnoća, pokazat će ga test s bilo kojom osjetljivošću, ako se ne učini prije nego što se menstruacija odgađa, ali nakon toga.

Osjetljivost testa trudnoće

Test trudnoće - Evitest

Test trudnoće Evitest (Evitesta) se odnosi na jedan od najpopularnijih brzih testova za određivanje trudnoće. Proizvodi ga njemačka tvrtka HELM Pharmaceuticals Gmbh

Zašto ga mnogi vole?

 • Proizvođač tvrdi gotovo 100% točnosti ispitivanja, čak iu ranoj fazi trudnoće (prvi dan odgode menstrualnog ciklusa)
 • Osjetljivost testa - 20mME / ml.
 • Rezultat testiranja ne ovisi o dobu dana (iako se u jutarnjim satima može dobiti točniji rezultat)
 • Vrijeme čekanja 3-6 minuta
 • Test postoji u pet oblika.
 • U proizvodnji korištenih samo visokokvalitetnih materijala, osigurati sterilnost proizvodnje, svaka faza je testirana.

Učinak testiranja trudnoće Evitest temelji se na analizi prisutnosti u urinu hormona - humanog korionskog gonadotropina (hCG). Ovaj hormon nastaje tijekom trudnoće. Približno 5-6 dana nakon oplodnje jaja počinje proizvoditi embrij (korion), a kasnije - posteljicu.

Nakon tjedan dana, koncentracija hCG se brzo povećava, postaje maksimalno 11-12 tjedana, nakon čega se smanjuje.

Stoga, kako bismo točnije odredili početak trudnoće, dodamo 10 dana do datuma ovulacije, a zatim se provodi ispitivanje.

Testne sorte

Evitest je dostupan u nekoliko vrsta.

 • Evitest One je test koji predstavlja jednu test traku. Uklanja se iz ambalaže i uroni se u skupljeni urin nekoliko sekundi.
 • Evitest Plus. Razlika od prvog testa je prisutnost dviju traka, što povećava točnost analize.
 • Evitest Proof je sustav testiranja tableta koji se sastoji od posebne kasete i pipete koja se nalazi u paketu. Njegov dizajn omogućuje urinu da učinkovitije reagira s reagensom. Taj je test lakši za upotrebu i pokazuje točniji rezultat u usporedbi s prva dva.
 • Evitest Perfect je profesionalni inkjet test, pomoću kojeg nema potrebe za skupljanjem mokraće u zasebnom spremniku, ali dovoljno je držati vrh testa nekoliko sekundi pod mlazom mokraće.
 • Evitest Supreme je moderan inkjet test koji ima stilski dizajn u kombinaciji s velikom osjetljivošću.

Najopasnije - upute za uporabu

U svim setovima su priložene upute, gdje je detaljno opisan proces ispitivanja. Načelo njihova rada je slično, ali mogu postojati različite točke koje utječu na točnost ispitivanja.

Najgori. Nakon što je test izvadite iz pakiranja, uronite test traku u skupljeni urin na razinu oznake koja je primijenjena. Nakon 4-6 sekundi, uklanja se i postavlja na ravnu površinu. Rezultat bi se trebao pojaviti za nekoliko minuta, ali pričekajte najviše 10 minuta. Izgled jedne crvene trake znači da trudnoća nije došla, dvije trake - prisutnost trudnoće.

Evitest Plus. Ponovno ispitivanje provodi se radi razjašnjavanja rezultata nakon 2 dana, što je povezano s brzim povećanjem razine hCG nakon početka trudnoće.

Najočitiji dokaz. Potrebno je ukloniti test iz pakiranja, staviti ga na ravnu vodoravnu površinu i ispustiti nekoliko kapi urina u prozorčić indikatora pomoću pipete. Rezultat bi se trebao pojaviti nakon nekoliko minuta.

Evitest Perfect i Vrhovni. Nakon uklanjanja poklopca iz testa potrebno je zamijeniti vrh uloška gdje se strelica primjenjuje nekoliko sekundi ispod struje urina, a zatim zatvorite ispitivanje istom kapicom. Rezultat se može promatrati u intervalima od 5-10 minuta, ne više nego ovaj put.

Želite li saznati o liječenju neplodnosti folk metode?

Osnovna pravila testiranja koja utječu na točnost rezultata.

 • Test se ne može koristiti nekoliko puta.
 • Rezultat ne bi trebao čekati više od 10 minuta
 • Pohranjivanje samo u pakiranju na temperaturi od 5-30 ° C
 • Ispitivanje mora biti izvan dosega sunca.
 • Najprecizniji rezultat može se postići analizom ujutro.
 • Uoči ispitivanja potrebno je ograničiti upotrebu velikih količina tekućine.

Eviteste - koristite recenzije

U pravilu, ti testovi često pozitivno reagiraju. jer Zahvaljujući širokom rasponu, svaka žena može odabrati praktičnu primjenu za nju, a rezultati gotovo uvijek odgovaraju stvarnosti.

No, u posljednje vrijeme negativne kritike počele su se povećavati, da test pokazuje lažne rezultate. Prodavači u ljekarni nisu tako preporučili ovog proizvođača.

Stoga, kako biste dobili pouzdanije informacije o prisutnosti trudnoće, bolje je kupiti nekoliko testova različitih marki.

Osjetljivost ispitivanja trudnoće. Što test trudnoće odabrati

27. listopada 2014

Jedva je žena koja će ostati ravnodušna na kašnjenje menstruacije, čak i za par dana. Uzbuđenje može biti radosno za nekoga tko je uznemiren za nekoga, ali uvijek postavlja pitanje: "Što da radim? Idite na liječnike ili pričekajte malo?

Posjet stručnjaku nakon neodrživog kašnjenja neće najvjerojatnije donijeti jasnoću situaciju. Malo je vjerojatno da će liječnik moći dijagnosticirati takav mali period trudnoće. Izlaz će biti putovanje u ljekarnu i kupnju jednostavnog, jeftinog i razumljivog kućnog testa kako bi se identificirala zanimljiva situacija.

Osjetljivost testova trudnoće u svom najjednostavnijem obliku je takva da će vjerojatno odrediti vaše stanje već 2-3 dana kašnjenja. Pogodan je za bilo koju ženu, bez obzira na dob i fizičko stanje. Da biste ga koristili, nema dodatnih konzultacija, sve će biti jasno nakon čitanja uputa.

Mjere opreza

U bilješci o proizvodu bit će opisano što se ne bi trebalo učiniti prije studije, kada je bolje da to izvodite, koje pribora trebate zalijepiti. Glavni uvjeti su obično:

 1. Dostupnost čistog kapaciteta za ispitani materijal.
 2. Nije neophodno uzimati diuretske lijekove prije postupka, rezultat može biti iskrivljen.
 3. Potrebno vrijeme ispitivanja je jutro (za određene vrste ispitivanja).

Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da testiranje može biti nepouzdano i kada se koriste pilule za kontrolu rađanja ili obratno tijekom liječenja neplodnosti.

Kako to radi?

U ženskom tijelu tijekom trudnoće proizvodi se ljudski korionski gonadotropin. U normalnom stanju zdrave osobe, on je odsutan. Iznimke su žene s hormonskim tumorima. Test dijagnosticira prisutnost hCG u krvi. Hormon kojeg proizvodi placenta može se odrediti već tjedan dana.

Prednosti i nedostaci

Kao i svaka druga, takvi proizvodi imaju obje pozitivne i negativne kvalitete.

 • potpuna anonimnost;
 • osnovni postupak;
 • Osjetljivost testova trudnoće omogućuje da se utvrdi za minimalno razdoblje, čak i prije početka kritičnih dana.
 • ne pokazuje maternicu ili ektopičnu patološku trudnoću;
 • moguće je pogrešan rezultat, obično zbog loših kvaliteta, istekla ispitivanja;
 • visoke cijene nekih modela.

Čimbenici troškova

Test trudnoće, čija cijena ne bi trebala biti vrlo niska, trebala bi imati dobar rok trajanja, tako da nema sumnje u pouzdanost dobivenog pokazatelja. Njegovu cijenu prvenstveno utječu čimbenici kao što su osjetljivost, ali i izgled (generacija) i proizvodna tvrtka.

Što je osjetljivost?

Ako žena želi utvrditi moguću koncepciju koja se dogodila što je ranije moguće, potrebno je dobiti test s većom osjetljivošću. Koja je razlika između ultrazvučnih i konvencionalnih sustava i kako odabrati kopiju koja vam je potrebna?

Količina hCG-a koju jedan test može detektirati određuje takav pokazatelj kao i osjetljivost testova trudnoće. Njihov broj se povećava svaki dan nakon oplodnje. Što ranije želite znati o takvom važnom uvjetu za vas, manji indikator mME / ml treba biti označen na testnoj kutiji, odnosno što je veći broj, to je niža osjetljivost na proizvod.

Postojeće razine osjetljivosti

Ispitivanja su s pokazateljem: 30 mM, 25 mM, 20 mM, 15 mM, 10 mM.

Test trudnoće (osjetljivost 10) moći će odrediti najmanji broj humanog korionskog gonadotropina u tijelu trudne majke.

Vrste proizvoda i njihovo označavanje

Sada proizvode 3 varijante testova za otkrivanje rane trudnoće. Oni se razlikuju po kvaliteti, obliku proizvodnje, cijeni i naravno, osjetljivosti.

1. Ispitivanja u obliku papirnatih traka, koja su impregnirana tvarima koja reagiraju na prisutnost hCG. Načelo njihova rada je apsolutno jednostavno: stavite traku na deset sekundi u staklenku urina, pričekajte oko 5 minuta i provjerite jesu li dvije crvene linije. Ako je tako, vjerojatno ćete uskoro postati mama. Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće je 20 ili 25 mM.

U pravilu, zahvaćaju razine hormona, koje se postižu u ženskom tijelu nekoliko dana nakon zakašnjenja menstruacije, tako da nema smisla primijeniti ih prije tog razdoblja. Ovo je prva generacija testova. Događa se da pokazuju iskrivljene rezultate. Posebno neugodna, ako je utvrđeno odsutnost trudnoće, ali zapravo jest. Traka nije mogla u potpunosti apsorbirati tekućinu i iskriviti sliku.

Unatoč tome, vrlo su popularni. Cijena takvih proizvoda kreće se od 10 do 100 rubalja.

2. II generacija - kaseta test trudnoće. Osjetljivost 15, 20 - najčešća oznaka na njemu. Izgledaju takvi proizvodi kao slučaj, gdje se zaključuje papirnati test u obliku trake. Na slučaju postoje 2 prozora. Mokraćom dolazi u dodir s pipetom koja se nalazi u pakiranju, dolazi u dodir s prisutnim reagensom, a rezultat će biti vidljiv u drugom nakon tri ili četiri minute. Ova vrsta tijesta je skuplje (60-150 rubalja), ali kvaliteta se ne razlikuje od uobičajenog papira. Osjetljiviji proizvod će moći otkriti vašu zanimljivu državu čak i nekoliko dana prije početka kritičnih dana.

Ako jako čekate na početak trudnoće i želite zadržati dvije crtice prikazane kao sjećanja, tada ćete s takvim primjerom moći to učiniti. Osim toga, izgleda lijepo.

3. Inkjet test trudnoće. Osjetljivost od 10 ili 20 je njegova standardna ocjena. To je najpreciznija inačica testa, posljednja, treća generacija, cijena je vrlo visoka, u rasponu od 150-300 rubalja.

Sadrži poseban sloj plavih reagensa koji, otkrivajući hCG u ženskoj mokraći, pridaju im se i pokazuju svoju prisutnost u minuti. Da bi se s njom provodila dijagnostika, ne trebamo posude i pipete, jednostavno zamjenjujemo urin, točnost rezultata ne ovisi o tome koliko je vremena provedeno.

Ovaj visoki test osjetljivosti na trudnoću daje priliku odrediti zanimljiv položaj već 6 dana nakon začeća.

Varijanta mlaza je elektronički test. Cijena za to je najviša - 200-1000 rubalja, a jedina je razlika u tome što umjesto pojave pruga, kojima se treba pomno pogledati, daje riječ "trudna", tj. "Trudnoća".

Uzroci lažnih pokazatelja

Neuspjesi u rezultatima mogu se pojaviti iz raznih razloga. Glavni su:

 • postupak nije bio praćen;
 • nepropisno pohranjene;
 • provedeno je vrlo rano;
 • žena ima poremećaj jajnika;
 • mjesec dana kasnije - dva nakon rođenja, još uvijek može biti hCG u krvi;
 • prisutnost tumora;
 • velika količina tekućine pijana uoči.

Ako je analiza izvučila željene linije, preporučljivo je brzo kontaktirati medicinskog stručnjaka koji potvrdi trudnoću ili šalje pregled kako bi utvrdio uzrok lažnog pozitivnog rezultata.

Odaberite najbolju opciju

Prilikom odabira testa, odlučujući je čimbenik u kojem stadiju želite otkriti vaš zanimljiv položaj. Ako čak i prije odgode kritičnih dana, trebali biste kupiti osjetljivije proizvode označene s 10, 15 mM. Ako ste već odgodili, možete kupiti ekonomičniji test trudnoće na papiru. Osjetljivost od 20, 25 i ispod vjerojatno će pokazati vaše stanje ispravno.

Brojne studije ruskog tržišta potrošača ovog proizvoda pokazuju da su sljedeća ispitivanja u velikoj potražnji:

 1. Papirnate trake s osjetljivošću 20-25: BB (BB), Frautest Express, Evitest br. 1 (trudnoća će biti otkrivena od 3 dana odgode).
 2. Kazeta, osjetljivost 20, 15: Evitest Proof, Frautest Expert (odredite zanimljivu poziciju 8-14 dana nakon začeća).
 3. Inkjet, osjetljivost 10, 20: ClearBlue (elektronički), FRAUTEST EXCLUSIVE. U mogućnosti je odrediti pojavu trudnoće od 6. dana nakon nastanka koncepcije.

O tim modelima govori o onima koji rijetko daju lažne rezultate. Dobro dokazani proizvodi ruske proizvodnje "Budite sigurni" (Bee sure). Vrlo je popularna, uglavnom zbog činjenice da je test trudnoće, čija je cijena dostupna gotovo svima i iznosi 10-15 rubalja, a rezultati su obično pouzdani.

Ukratko, želio bih napomenuti: ako vrlo osjetljivi test nije pokazao zanimljivu situaciju, i to ste ga proveli 6-7 dana nakon moguće koncepcije, ne biste trebali očajavati. To može značiti da je još uvijek vrlo rano, a razina hCG-a nije dosegnula iznos koji vaš uzorak proizvoda može uhvatiti. Budite strpljivi i ponovite studiju nakon dva ili tri dana. Budući da se hCG indeks značajno mijenja nakon samo 2 dana. Isto se pravilo odnosi i na manje osjetljive (s navedenim testom trudnoće od 25 ili 30 mMeme). Pojam koji je prošao nakon začeća može biti nedostatan za ovaj proizvod, a drugi proizvođač neće uspjeti i pokazat će željene 2 trake.

Suprotno svim stereotipima: djevojka s rijetkim genetskim poremećajem osvaja svijet mode Ova djevojka je Melanie Gaidos, a ona je brzo ušla u svijet mode, šokirala, nadahnula i uništava glupane stereotipove.

Što oblik nosa govori o vašoj osobnosti? Mnogi stručnjaci vjeruju da gledanjem na nos možete puno reći o osobnoj osobi. Stoga, na prvom sastanku, obratite pozornost na nos stranca.

Kakav je to biti djevica u 30? Ono što je zanimljivo, žene koje nisu imale seks gotovo su do srednjeg vijeka.

13 znakova da imate najboljeg muža Muževe su doista veliki ljudi. Šteta što dobri supružnici ne rastu na drveću. Ako vaša druga polovica radi ove 13 stvari, onda možete s.

7 dijelova tijela koji se ne bi trebali dirati Razmislite o svom tijelu kao hramu: možete ga koristiti, ali postoje neka sveta mjesta koja se ne mogu dotaknuti. Istraživanja pokazuju.

Nikada to ne činite u crkvi! Ako niste sigurni ponašate li se ispravno u crkvi ili ne, onda vjerojatno ne radite ispravnu stvar. Ovo je strašna lista.

Najizravniji testovi trudnoće i njihova raznolikost

Zamislite koliko je teško za žene prije izuma brzih testova trudnoće. Koje su metode koje nisu koristile da bi utvrdile njegovu pojavu: sagorjeli su luk, slušali puls, pogledali hladu mokraće i dodali soda... Istodobno se nitko nije mogao nadao 99% -tnoj točnosti rezultata. Moderni testovi trudnoće u ranim danima kašnjenja mogu pokazati jeste li namjeravali postati majka. Jedan od najboljih proizvođača "pokazatelja sreće" je njemačka tvrtka Helm, koja proizvodi testove trudnoće Evitest. Otkrijmo što se razlikuju najizglednija brza ispitivanja i kako provesti postupak tako da je rezultat pouzdan.

Načelo ispitivanja Evitesta

Bez obzira na proizvođača, brzi testovi rade na jednom principu: oni reagiraju na prisutnost "hormona trudnoće" sadržanih u urinu. Zove se korionski gonadotropin, skraćeno hCG. Izlučuje ga posteljica od trenutka kada je embrij fiksiran u maternici. Do 7. dana od trenutka začeća hCG se u malom iznosu može naći u mokraći, a brzi testovi, uključujući Eviteste, mogu otkriti prisutnost trudnoće.

U normalnom stanju u zdravih žena, razina hCG je u području od 0-5 mIU / ml. Tijekom prvog tjedna trudnoće ova brojka raste na 25 mIU / ml, a do kraja drugog do 150 mIU / ml. Razina hCG postiže svoj vrhunac do 11. tjedna, a zatim se postupno smanjuje. HCG će biti prisutan u krvi i urinu žene tijekom trudnoće i oko 3 tjedna nakon isporuke.

Sam test je organiziran kako slijedi: rešetku koja sadrži protutijela na hCG se nanosi na traku. Ako je žena trudna, hCG u svom urinu reagira i "obavještava" svoju prisutnost trakom crvenkaste boje. Kako bi se uklonio brak, na testu se nalazi kontrolna zona. Na njemu se uvijek pojavljuje traka, bez obzira na to je li žena trudna ili ne. Prva traka na tijestu ukazuje na njegovu kvalitetu, a ne na trudnoću. Druga traka će biti "pokazatelj trudnoće". Dakle, odgovor na pitanje, što je pozitivan test trudnoće Evitest izgleda, očito je, - dvije linije ukazuju na prisutnost trudnoće.

Saznajte što razlikuje uzroke visoke vode u trudnica.

Što učiniti u suprotnosti sa spavanjem tijekom trudnoće, ovdje ćete pročitati.

Vrste ispitivanja Evitesta

U nizu brzih testova Evitesta postoje 5 varijacija, koje se razlikuju po načelu korištenja, dizajnu i, prema tome, cijeni. Razumjet ćemo ih detaljnije.

Eviteste One

Najjednostavnija verzija koja izgleda kao tanka traka s oznakama. Jedan kraj trake je obojan u svijetle boje, trebate držati test za to. Drugi kraj je spušten u spremnik s urinom do razine naznačene strelicama i natpisom "MAX" nekoliko sekundi. Zatim se test traka stavi na vodoravnu ravninu oko 5 minuta. To su sve upute za provjeru trudnoće Eviteste. Nakon određenog vremena može se procijeniti rezultat. Ako pričekate više od 10 minuta ili manje od 3x, ne možete računati na pouzdanost rezultata. Trošak testa je oko 90 rubalja.

Eviteste Plus

Razlika između brzog testa označena "Plus" iz gornje opcije samo u broju test traka u pakiranju. Ako je jedan test, Plus je 2 trake. Sukladno tome, slijed postupaka za korištenje Evitest Plus testa trudnoće bit će točno isti. Kao što se vidi na slici, kutije izgledaju drugačije, na ambalaži Evitest Plus naznačeno je da sadrži 2 tijesta.

Preporučljivo je koristiti drugu traku 2 dana nakon prvog ispitivanja. Razina hCG-a ubrzano raste svakim danom trudnoće, pa ako je prvi test pokazao nejasnu liniju, nakon 2 dana rezultat će biti pouzdanija. Druga test traka može biti korisna čak i ako je prvi test bio neispravan ili je izvršen na pogrešan način. Postoji paket od 2 test trake oko 150 rubalja.

Eviteste Proof

Dokaz - više "naprednija" verzija testa, isto korištena u profesionalnom istraživanju u bolnici. Osjetljivost testiranja trudnoće Evitest Proof je veća od onih test traka. Već s hCG iznad 10 mIU / ml, test će otkriti "zanimljiv položaj".

Dokaz je brzo testiranje kasete, u paketu ćete naći sam test u plastičnom kućištu i pipeti. Na kaseti nalazi se poseban prozor u kojem morate ispustiti 4 kapi urina, prethodno sakupljene u čistom spremniku. Rezultat će biti prikazan u drugom prozoru oblika oblika. Procjena dobivenih podataka odvija se nakon 5 minuta, slično test traci.

Zbog učinkovitije interakcije ispitivanih reagensa i urina rezultat će biti točniji. Cijena testiranja kasete je skuplja (oko 200 rubalja), postupak sam po sebi je složeniji, ali ovaj uređaj može otkriti trudnoću puno prije običnih traka.

Eviteste Perfect

Sve gore navedene varijacije Evitest testa podrazumijevaju preliminarnu zbirku urina u čistu posudu. Slažem se, ovo nije uvijek prikladno. Testovi treće generacije, koji uključuju Evitest Perfect, uređeni su posve drugačije i mogu se koristiti u svim uvjetima. Ove brze testove nazivaju se inkjet, koji odražava načelo njihove uporabe.

Dakle, kako napraviti inkjet test trudnoće Evitest:

 • dobiti test;
 • izvadite kapu od njega;
 • vrh testa je zamijenjen strujom mokraće oko 5 sekundi;
 • test se ponovno zatvori s poklopcem;
 • nakon 5 minuta rezultat se može vidjeti u probnom prozoru.

Trošak Evitest Perfect oko 300 rubalja.

Evitesta Supreme

Druga varijanta inkjet testa - Evitesta Supreme. Inkjet testovi trudnoće Evitest jednako točni, to potvrđuju i recenzije žena. Načelo korištenja brzog testa Vrhovno je slično Evitest Perfect, ali očigledno su uređaji različiti. Vrhovni je test u elegantnom plavosuljastom slučaju. Ovaj "pokazatelj sreće" može se spremiti kao sjećanje tako da ga stavite u jednu kutiju s oznakama iz roditeljske bolnice i djetetove prve bradavice ili možete uzeti lijepu fotografiju Evitest pozitivnog testa trudnoće i pohraniti je u album vašeg djeteta. Test možete provesti prvog dana kašnjenja. Cijena je oko 400 rubalja.

Koliko su točni testovi Evitest?

Za ženu, bez obzira na kakav se rezultat nada da će vidjeti u probnom prozoru, važno je da bude točno. Međutim, pogreške se mogu pojaviti čak i kada se koristi test s poznatim imenom. Razlog može biti pogreška u proizvodnji, netočnosti tijekom testiranja i slaba kvaliteta reagensa. Da biste uklonili mogućnost lažno pozitivnog ili lažno negativnog rezultata, slijedite ova pravila:

 • Prilikom kupnje testa obratite pažnju na njegov datum isteka, jer na njegovo istjecanje rezultat može biti nepouzdan;
 • ako koristite test traku, morate prikupiti urin odmah prije testa;
 • prije testa nemojte piti puno tekućine i isključiti diuretik;
 • problemi s radom bubrega u ženi mogu utjecati na rezultat
 • da bi podaci bili pouzdani, žena koja uzima droge za neplodnost čiji je aktivni sastojak hCG, na primjer, Pregnil, Ecostimulin, treba napraviti test 2 tjedna nakon prekida lijeka;
 • proveli studije na sobnoj temperaturi, poželjno ujutro;
 • rezultati dobiveni nakon 10 minuta nakon uporabe testa nisu smatrani pouzdanim;
 • Test se može koristiti samo jednom.

Važno: lažni rezultat može govoriti o patološkim stanjima, kao što je ektopična trudnoća. Nemojte odgoditi posjet ginekologu s vjerojatnošću trudnoće. Uz to, test može pokazati 2 trake u ne-trudnoj ženi u prisutnosti hormona koji proizvodi tumor.

Trudnoća Oštećenje test za kašnjenje ne jamči točan rezultat. Postoje recenzije koje govore o pouzdanosti testa provedenog prije očekivanog datuma menstruacije, no proizvođač ukazuje na to da se možete osloniti na pouzdanost podataka od odgode od 1 dana.

Saznajte kada podnijeti Sudokrem u brigu za bebu.

Što suha usta u trudnica, ovdje ćete naučiti.

A ako nema niti jedne trake?

Ako test ne pokazuje kontrolnu traku, to označava brak pri primjeni reagensa ili kršenje ispitnog postupka. U slučaju uporabe test trake, mora se držati okomito, nemojte uroniti kraj ispod granične crte, ne prelazite vrijeme navedeno u uputama.

Odsutnost kontrolne trake na inkjet testu može ukazivati ​​na nedovoljnu količinu urina, koja je pala na test. Kada koristite test tableta, količina urina ne bi trebala prelaziti 4 kapi.

Svjedočanstva Testiranje Evitesta

Evitest je prepoznat kao jedan od najboljih testova za određivanje rane trudnoće. Žene potvrđuju visoku kvalitetu robe i u većini slučajeva govore o pouzdanosti rezultata.

Možete pronaći recenzije koji govore o precijenjenim testovima tvrtke Helm. Da, doista, neće biti teško dobiti jeftinije analoge, na primjer, proračunska traka s najviše proračuna košta oko 30 rubalja, dok je cijena za Evitest One oko 3 puta veća. No, ako vam je točnost rezultata važno, taj je trošak opravdan. Što je niža cijena brzog testa, manje kvalitetne reagense upotrebljavat će se u njegovoj proizvodnji, a manje će biti pouzdani podaci.

Savjet: Chelm nudi brze mogućnosti ispitivanja za novu novčanik. Pri planiranju trudnoće preporuča se kupiti Evitest Plus s 2 trake po pakiranju.

Brzi testovi su prikladan način otkrivanja trudnoće u fazi kada se novi život počinje formirati. Ali pogreške nisu isključene, točna situacija može se odrediti doniranjem krvi na razinu hCG.