Najgori test trudnoće - uvijek točan rezultat!

Zasnivanje

Test trudnoće "Evitest" jedan je od tri najpopularnija testiranja trudnoće zajedno s Frautestom i Clearblueom.

Najizravniji test trudnoće je brz test za dijagnozu trudnoće u ranoj fazi.

Proizvodi najizgledniju njemačku tvrtku HELM Pharmaceuticals Gmbh.

Razgovarajmo o zaslugama

Prednosti ovog testa su:

 • test visoke osjetljivosti, što je 20mME / ml;
 • točnost testa više od 99%;
 • mogućnost dijagnoze od prvog dana menstruacije;
 • mogućnost korištenja na bilo kojem mjestu, u bilo koje doba dana;
 • dobivanje rezultata za 3-5 minuta;
 • prisutnost 4 vrste testova za određivanje trudnoće kod kuće;
 • koristiti u proizvodnji visokokvalitetnih materijala, sterilnosti, ispitivanja u svakoj fazi proizvodnje.

Učinak najočitijih testova trudnoće, kao i bilo koji drugi test, temelji se na otkrivanju prisutnosti ljudskog korionskog gonadotropina (hCG) u ženskom urinu. Reagensi se nanose na traku tijesta koja se boji interakcijom s hormonom koji se nalazi u urinu.

Međutim, razina tog hormona u urinu, koja je neophodna za uspostavljanje trudnoće, postignuta je nekoliko dana kasnije. Sinteza hCG nastavi tijekom trudnoće.

Počevši od drugog tjedna njegov sadržaj u krvi i urinu brzo se povećava, udvostručuje se svakih 1,5 dana i doseže maksimalno 11-12 tjedana, a zatim počinje smanjivati.

Da bi rezultat ispitivanja bio što točniji, treba dodati 10 dana očekivanom datumu ovulacije, a zatim provesti test.

Vrste ispitivanja

Evitest zaštitni znak oslobađa čitav niz testova za određivanje najopasnije trudnoće kod kuće.

Evitest One - najlakši test koji se sastoji od jedne trake. Traka se izvadi iz pakiranja i uranja u urin za određeno vrijeme.

Trudnoća Test Evitest Plus - uključuje dvije test trake za poboljšanje točnosti analize. Koristi se na isti način kao i prethodni. Kako bismo razjasnili rezultat testa nakon nekog vremena trebalo bi ponovno testirati.

Evitest Proof - najopasniji test kazete za trudnoću, koji uključuje posebnu kasetu i pipetu. To je precizniji i jednostavan za korištenje u usporedbi s gore navedenim tipovima i prototip je profesionalne laboratorijske dijagnostike, jer njegov dizajn omogućuje učinkovitije interakcije tekućine s reagensom.

Test trudnoće Evitest Perfect - jet test s držačem i kapom. Njegova prednost, higijena i udobnost korištenja je da za testiranje nije neophodno skupljati urin i voditi brigu o sterilnosti spremnika. Traka tijesta samo treba zamijeniti tok urina.

Imenovanje Viferona za trudnice - pročitajte ovdje.

instrukcija

Uređaj svih vrsta Evitest tijesta je vrlo jednostavan, ali u svakom slučaju, pažljivo proučite upute koje su u paketu.

Iako različite vrste tijesta djeluju u skladu s općim načelom, može se značajno razlikovati u pojedinostima, točnost rezultata ovisi o točnom poštivanju.

Najgori

Isprobajte test iz pakiranja, a da se ne omekša. Test traka se spusti u prethodno sakupljeni urin na označenu oznaku 3-5 sekundi, a zatim stavite na vodoravnu površinu. Nakon 3-5 minuta možete procijeniti rezultat, ali nemojte čekati više od 10 minuta.

Ako na testu postoji jedna crvena traka - test je negativan (bez trudnoće), ako postoje dvije crvene pruge - pozitivan probitni test trudnoće (postoji trudnoća). Ispitivanje se provodi na sobnoj temperaturi.

Metoda korištenja Evitest Plus

Drugi test je učinjeno kako bi se potvrdio rezultat prvog. Preporučljivo je držati ga nakon 2 dana, jer svaka 1,5-2 dana razina hCG u urinu udvostručuje se.

Također se preporučuje ponoviti test ako je prva analiza provedena prije početka kašnjenja ili nakon primanja nejasnog odgovora (previše blijedih pruga).

Drugi test je najbolje napraviti ujutro, odmah nakon spavanja, budući da se u kratkom roku trudnoće najveća koncentracija hCG nalazi u prvom jutarnjem urinu.

Kako koristiti Evitest Proof

Uklonite test kasete i pipetu iz vrećice, stavite kasetu na vodoravnu površinu.

Pipete malu količinu urina i ispustite 4 kapi u okrugli prozorčić na površini tablete.

Nakon 3-5 minuta možete procijeniti rezultat, ali nemojte čekati više od 10 minuta. Ispitivanje se provodi na sobnoj temperaturi.

Evitest Perfect

Izvadite zaštitni poklopac iz ispitne kazete. Zamijenite vrh kazete označen strelicom 5 sekundi ispod struje mokraće, a zatim ga zatvorite zaštitnom kapicom. Nakon 5 minuta možete procijeniti rezultat, ali nemojte čekati više od 10 minuta.

Ispitivanje se provodi na sobnoj temperaturi.

Slijedimo pravila

Da biste dobili najpouzdaniji rezultat, morate:

 • ne upotrebljavajte isti test dvaput;
 • ocijeniti rezultate ispitivanja najkasnije 10 minuta nakon postupka;
 • Čuvajte Evitest u pakiranju na sobnoj temperaturi (5-30 ° C) na mjestu zaštićenom od izravne sunčeve svjetlosti i vlage;
 • ne koristite isteklo ispitivanje;
 • Najbolje je provesti test ujutro kada je koncentracija hormona HCG u urinu maksimalna.

Slijed djelovanja je jednostavan:

 • urin se treba skupljati u čistu staklenu ili plastičnu posudu;
 • traka se stavlja okomito u tekućinu;
 • dok čekaju rezultat, ispitivanje treba staviti na suhu vodoravnu površinu;
 • ne biste trebali imati povjerenja u rezultat ako je test traka podeksponirana ili preeksponirana u mokraći, a također ako se druga traka očituje kasnije nakon 10-15 minuta;
 • u slučaju neizvjesnog rezultata, preporuča se test krvi za hCG jer je njena razina u krvi viša nego u urinu.

Moguće je dobiti lažno pozitivan ili lažno negativan rezultat.

Lažno pozitivno ispitivanje pokazuje dvije trake u odsutnosti trudnoće.

Lažno negativni test može pokazati samo jednu traku kada se pojavi trudnoća.

Ti rezultati ovise o sljedećim čimbenicima:

 • jesu li ispunjeni svi uvjeti ispitivanja navedeni u uputama;
 • je li žena bolesna?
 • koncentracija hormona je još uvijek preniska, stoga je vrijedno ponovnog testiranja nakon nekoliko dana.

Zbog čega se pobačaj može pojaviti u ranoj trudnoći: simptomi i glavni uzroci.

Kako je ektopična trudnoća - saznajte ovdje.

Recenzije potrošača

"Više puta moram koristiti Evitest test u slučaju kasnjenja menstruacije. I uvijek je ovaj test pokazao točan rezultat.

Ako nema trudnoće, onda ne i ako postoji, čak i ako je mali, test će ga ionako pokazati. U ranoj fazi moje prve i druge trudnoće, test je pokazao jedva zamjetljiv drugu traku.

Sumnjam u ponovni test, ali rezultat je bio isti. Sada kupim samo Evitest i nitko drugi. Evitest ima mnogo različitih testova, ali mi nisu jasni i kupujem redovite trake. Traka je jeftinija od inkjet testova i jednostavna je za korištenje. Rezultat se neće promijeniti ako kupite test skuplji. "Julia, Korolev

"Čekao sam svoju trudnoću i probala gomilu testova, uključujući i Evitest. Moram reći da su rani znakovi trudnoće, tako da postoji velika nada za Evitest. Ali čak i nakon mjesečnog kašnjenja, tvrdoglavo nije želio pokazati ništa. I učinio sam sve prema pravilima, kao što bi trebalo biti ujutro.

Vrlo uznemiren, kupio sam Frautest s prozorom, samo da imam neki drugi. Došao sam kući s posla oko tri dana, mislim da i ovo uništavam. Ujutro sam provjerio za Evitest, nije bilo ničega. Pa, kapam se u kapi prozora - i što mislite, za tri dana prikazuje se slaba druga traka, koja je u 15 minuta postala jasna. Sljedećeg jutra ponovno je učinio Evitest i opet ništa.

Iako su svi znakovi tamo. Ne želim procijeniti ovaj test, ali osobno nisam baš sretan zbog toga i mislim da je ispravno kupiti testove različitih tvrtki. "
Inna, Kharkiv

"Jednom sam imao priču, što mi još uvijek iznenađuje. Jednom, u subotu sam radio kućanske poslove, a ja sam imao ideju ići na test. S jedne strane bilo je još 6 dana prije kašnjenja, ali s druge strane, nećete ga potrošiti! Kuće su bile samo uobičajene testove Evitest u obliku papirnatih pruga.

Vjerovali ili ne, ali pojavila se slaba druga traka! Pitao sam svog supruga na putu kući da kupi još testova, ponovo je donio Evitest. Sigurno sam upotrijebio još nekoliko komada. Također su pokazali blijedu drugu traku. Dva dana kasnije donirala sam krv za hCG, a analiza je pokazala da druge trake na testovima nisu duhovi, zapravo sam trudna!

To su najočitiji osjetljivi testovi, ispada! Ako je druga traka slabo vidljiva, onda je hormon vrlo malo, razdoblje je vrlo mala. Definitivno preporučljivo! "
Vera, Rostov-na-Donu.

"Uvijek kad sam sumnjao u odsutnost ili prisutnost trudnoće, kupio sam ovaj test. Nikada još nisam trudna, ali pokazao je apsolutno da nema trudnoće. Da, a moji prijatelji, također, nisu dopustili. Vjerujem da je Evitest prikladan, jednostavan za uporabu i ima razumnu cijenu.

Ne overpay za skuplje testove. Osim toga, to je u gotovo bilo kojoj ljekarni. Vjerujem da test može pokazati pogrešan rezultat u tom slučaju, ako žena ima neke hormonske poremećaje ili test nije kupio u ljekarni, ali negdje drugdje, gdje su povrijeđene uvjeta skladištenja. "
Marija

"Bio je to Evitest koji mi je dao lažno pozitivan rezultat. Nisam uzela hormone, nije bilo drugih problema u tijelu. Ne mogu dugo ostati trudna, ali ovdje sam vidio dvije pruge. Bio sam oduševljen i otišao kod liječnika - ali ni ultrazvuk niti hCG nisu pokazivali ništa. Od tada, ja ne kupujem Evitest, ne vjerujem mu. "
Svetlana

„Planirana trudnoća... i to kašnjenje))) zamolila muža da kupi dva testa, barem u uputama i pisati, što učiniti u jutro, ali je čekao da znam rezultat, napravio........ da, 2 trake))) Otišao sam u krevet sretna. Ujutro sam napravio opet i opet 2 trake. Na isti dan otišao u ginekologa sa suprugom, ona je proveo inspekciju i rekao: „trudnoća nije dobro, ili može biti izvanmaternične, iako izgleda da nije, imate cistu, ide u SAD, doći će u tjedan dana.”

Izašao sam u suzama, moj muž je uzeo ruku i odvukao me do ultrazvuka. Učinjeno je vaginalno ultrazvuk, rezultat: inkluziju tekućine u lijevu jajniku, tj. Cistu i sve. Nakon tjedan i pol je odlučio otići na drugi ultrazvuk, samo normalno, na drugom mjestu... stavi sve rekao o rezultatima prethodne ultrazvuka, liječnik se nasmijao i rekao: „četkicu za šest tjedana. "

Oči su mi se na čelu popele. Toliko za liječnike u klinici. Evitest je bio u pravu, bio sam trudna. Registrirao sam se u nekoj drugoj poliklinici, u bivšoj, ili s nogom. "
Helena

"Nikada nisam imao priliku koristiti takva testiranja često, ali ipak iskustvo je bilo nekoliko puta.

Što mogu reći o Evitestu? Vrlo skupo. Kupio sam je samo kad nije bilo drugog izbora (oni se prodaju u bilo kojem supermarketu, ali naše ljekarne uskoro zatvaraju).

Korištenje je jednostavno i jednostavno. Jednom kada je uhvatio neispravan, pokazao je trudnoću kada to nije bilo. U liječničkom uredu bio sam uvjeren da je upravo suprotno, s kojim mi se drago. "
Katherine

Sve o vitaminima pri planiranju trudnoće govorit će naš odjeljak.

Najizravniji test trudnoće i pravila za njegovu uporabu

Brzi testovi trudnoće danas su popularni diljem svijeta. Test za trudnoću Evitest vodi vodeće mjesto u točnosti rezultata.

Ovo je poseban uređaj za imunokromatografske studije rane trudnoće. Pokusni indikator reagira na hormon trudnoće - hCG, ako su indikatori u urinu od najmanje 25 mIU / ml. Suvremeni brzi testovi određuju prisutnost trudnoće, čak i za razdoblje od 10-14 dana.

Kako provjera testova je najopasnija

Bilo koji test za određivanje trudnoće, uključujući i Evitest, djeluje u skladu s jednim principom - određuje prisutnost hCG-a (hormona trudnoće) u ženinoj mokraći, čija se proizvodnja počinje odmah nakon primitka embrija. Svakodnevno se povećava njegova količina u krvi i urinu, što omogućuje odgovarajuću dijagnozu.

Ako žena ima redoviti ciklus, sazrijevanje jaja i izlaz iz folikula jajnika javlja se u sredini. S 28-dnevnim ciklusom, jajnici ovuliraju 14. dana. Nakon toga, začeće se može dogoditi u roku od nekoliko dana. Nakon gnojidbe, jaje se kreću 3-5 dana do budućeg mjesta implantacije - do maternice.

U tom slučaju, pozitivno testiranje trudnoće Evitest se može očekivati ​​već 24. dana ciklusa ako je trajanje 28 dana. No kvaliteta i osjetljivost testa trebaju biti na visokoj razini, jer većina uređaja pokazuje trudnoću tek od prvog dana menstruacije.

Kod nepravilnog ciklusa, žena ne zna uvijek kada je jaja iz folikula, tako da pri planiranju trudnoće preporučuje se test ovulacije ili mjerenje bazalne temperature. Nakon određivanja datuma moguće ovulacije na ovaj broj treba dodati 15 dana - na ovaj dan možete napraviti test trudnoće i očekivati ​​pouzdani rezultat.

Pro i kontra testa

Najizravniji test trudnoće ima sljedeće prednosti:

 • preosjetljivost (20 mIU / ml);
 • točnost više od 99%;
 • dijagnoza trudnoće od prvog dana menstruacije;
 • moguće je provoditi istraživanja u bilo kojem stanju, u bilo koje doba dana;
 • dijagnostički rezultat unutar 5 minuta;
 • Ispitivanje je napravljeno od materijala visoke kvalitete, pod sterilnim uvjetima, uz obvezno ispitivanje u svim fazama proizvodnje.


Ali ovaj brzi test ima nedostatke:

 • Trudnoća, što je potvrđeno testom, nije uvijek "ispravno", tj. Može se razviti izvan maternice, što je vrlo opasno za zdravlje i život žene. Stoga, ako je test Evitest pokazao pozitivan rezultat, trebate se posavjetovati s liječnikom radi konzultacija. Samo stručnjak zna što izgledaju znakovi normalno razvijene trudnoće.
 • Moguće je dobiti pogrešan rezultat.
 • Rizik loše kvalitete proizvoda (istekao test, kršenje čvrstoće pakovanja).
 • Visoke cijene nekih modela.

Opći uvjeti korištenja

Točnost najočitijih testova trudnoće ovisi o usklađenosti s preporukama za njegovu provedbu:

 • ne možete koristiti isti test nekoliko puta;
 • čitanje rezultata studije je važno tijekom prvih 10 minuta nakon postupka;
 • pohraniti brzo ispitivanje mora biti u izvornoj neotvorenoj ambalaži u tamnom i suhom mjestu;
 • ne možete koristiti testove koji su istekli (ovo vrijedi ne samo za Evitestov, već i za sve ostale);
 • poželjno je provesti postupak ujutro, budući da je u ovo doba dana sadržaj hCG u muškom urinu maksimalan;
 • prije dijagnosticiranja ne biste trebali piti puno tekućine, inače će rezultat biti netočan.

Kako koristiti Evitest test trudnoće, neke žene možda ne znaju.

Ovdje su opća načela:

 • urin se mora sakupiti u čistu posudu od plastike ili stakla;
 • test traka se umetne u tekućinu u vertikalnom položaju sa željenim pokazivačem za određeno vrijeme;
 • da bi se pročitao rezultat ispitivanja, ispitivanje se stavlja na ravnu, suhu površinu;
 • rezultat je pouzdan samo za 10 minuta, sve promjene koje se pojavljuju na test nakon ovog vremena trebale bi se smatrati nevažećim.

Ako je Evitest test trudnoće korišten prema uputama, ali žena sumnja u točnost rezultata, preporučljivo je provesti krvni test kako bi se utvrdilo hCG kako bi se uklonio osjećaj neizvjesnosti.

instrukcija

Postoji nekoliko vrsta testova trudnoće ove marke. Stanimo na svaku.

Najgore

Ovo je najlakša verzija brzih testova, koja izgleda kao tanka traka s odgovarajućim oznakama. Na jednom je kraju u boji svijetle boje - traku treba držati iza njega tijekom pregleda. Drugi kraj mora biti postavljen na željenu razinu u skupljenom urinu (zaustavljanja će biti izvučene strelice). Nakon toga, test se stavlja na 5-10 minuta vodoravno na suhu površinu. To su sve jednostavne upute o tome kako napraviti test trudnoće Evitest One.

Evitest Plus

Ovo brzo ispitivanje razlikuje se od gore navedenog samo u činjenici da paket ne sadrži jednu, već dvije identične test trake. Stoga će upute za uporabu testova za trudnoću Evitest One i Plus biti jednake.

Primijenite drugu test traku, poželjno 48 sati nakon prvog testa, pod uvjetom da je menstruacija još uvijek odgođena. Razina hCG udvostručuje se svaka 2 dana, a ako se prvi dijagnostički rezultat može ispitati, drugi će biti pouzdaniji.

Najočitiji dokaz

Osjetljivost ispitivanja trudnoće Evidence Test je veća u usporedbi s test trakama (10 mIU / ml).

Evitest Proof je test kazete za trudnoću. Proizvođač stavlja u pakiranje sam test, zatvoren u plastičnu kutiju i pipetu. U kaseti je prozor u kojem morate staviti 4 kapi prethodno sakupljenog urina. Rezultat treba pročitati u drugom prozoru nakon 5 minuta, analogno gore navedenim test trakama.

Budući da testna kaseta i reagensi urina ulaze u optimalnu, praktički laboratorijsku interakciju, dijagnostički rezultat će biti što precizniji. Valja napomenuti da je Evitest Proof skuplji od test traka, a manipulacija studijom izgleda malo složenija. No, ovaj uređaj može dijagnosticirati trudnoću prije jednostavnijih testnih modela.

Najuzbudljiviji

Test trudnoće Evitest Perfect je sustav treće generacije koji je dizajniran malo drugačije i može se stvarno koristiti u svim uvjetima. Taj se testni sustav naziva jet test. Njegova praktičnost leži u činjenici da žena ne mora prethodno sakupljati urin. Osim toga, ti uređaji jamče visoku točnost istraživanja.

Razmotrite kako ispravno provesti EVITEST Perfect inkjet test trudnoće.

Za to vam je potrebna:

 1. Uklonite ispitni sustav iz ambalaže.
 2. Skinite zaštitnu kapicu s uređaja.
 3. Stavite odgovarajući probni vrh ispod struje mokraće u trajanju od najviše 5-7 sekundi.
 4. Vratite zaštitnu kapicu na sustav.
 5. Nakon 5 minuta, procijenite rezultat dijagnoze.

Evitest Supreme

Još jedna verzija inkjet test sustava. Načelo primjene i djelovanja Evitest Supremeovog testa je točno onakav kakav je bio Evitest Perfect u prethodnom slučaju, razlike među njima bit će samo izvanjske. Evitest Supreme izgleda više elegantan i atraktivan, a sam je uređaj postavljen u plavu kutiju koja se može spremiti za budućnost ako postoji pozitivan test trudnoće.

Što utječe na rezultat ispitivanja

Čak i ako žena zna kako ispravno iskoristiti ispitivanje Trudnoće u Europi, a isključuju se čimbenici kao što su kršenje pravila za dijagnozu i neodgovarajuće pohranjivanje testa, sljedeće bolesti i stanja mogu utjecati na rezultat:

 • poremećaji jajnika;
 • prijetnja prestanka trudnoće;
 • tumori u tijelu koji sintetiziraju hCG (korionski karcinom, cistični skid);
 • nedavni pobačaj ili prošlo porođaj (hCG se uklanja iz tijela nakon ovih uvjeta, ne odmah, već najmanje mjesec dana).

Koliko je učinkovita Evitest

Recenzije o proizvodima tvrtke Izravni su, u većini slučajeva, pozitivni. Žene potvrđuju da se rezultati kućanskog istraživanja gotovo uvijek podudaraju sa stvarnim događajima, a prikladan je i lako ih izvesti. Nažalost, postoje negativne recenzije.

U pravilu to je zbog činjenice da je sam Evitest postavio visoku razinu osjetljivosti svojih proizvoda - 10-20 mIU / ml. No, na službenoj internetskoj stranici proizvođača naznačeno je da takva izjava nije ništa drugo nego marketinška ideja, pa su svi testovi ove tvrtke jednako osjetljivi - od 25 mIU / ml. Važno je uzeti u obzir prilikom odabira bilo kojeg testa Evitest.

Stoga se preporuča izvršiti dijagnostiku od 1 dana menstruacije i poželjno ujutro. Pod tim će uvjetima učinkovitost testova biti maksimalna.

Da biste izbjegli pogrešnu dijagnozu, morate pročitati upute za testiranje i ispravno provesti postupak. Pa, za 100% sigurnost, možete uzeti testove od nekoliko proizvođača odjednom i ocijeniti dobivene podatke. U tom slučaju, vjerojatnost dobivanja točnog rezultata bit će mnogo veća.

Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
posebno za Mama66.ru

Nemojte odgoditi

Pri planiranju trudnoće, nakon spolnog odnosa na dan ovulacije, svaka djevojka želi saznati što je prije moguće pojavu začeća. Da bi se pomoglo u ovom pitanju, sposobni su testovi na trudnoći, koji su trenutno veliki izbor u lancu ljekarne. Primjenjujući Eviteste, on će pokazati trudnoću prije kašnjenja ili ne, saznajte u našem članku, bliže poznanstvo s ovim markom.

Kada upotrijebiti test Evitest

Ovaj test je jedno od tri najpoznatija, zajedno s Frauteste i Clearblue. I premda se koristi za dijagnosticiranje trudnoće u ranoj fazi, nije vrijedno koristiti Eviteste prije mjesečnog kašnjenja, kako se ne bi razočarao rezultatom.

Prednosti testa Evitesta

 • Visoka osjetljivost;
 • Točnost rezultata je više od 99%;
 • Evitesta možete provesti na dan odgode, koji određuje početak novog ciklusa;
 • To je učinjeno na bilo kojem mjestu, u prikladnom dobu dana;
 • Rezultat testa procjenjuje se za 3-5 minuta nakon što se Eviteste test provede na dan kašnjenja

Upotrebom testa Evitesta 2. dana odgode

Učinak reagenta tijekom analize temelji se, kao i ostali testovi, na određivanju razine hCG (hormona trudnoće) u ženinoj mokraći. Da bi se pokazala neočekivana trudnoća prije kašnjenja, razina hormona mora biti najmanje 20 mMe / ml, a to je karakteristično samo za prvi dan zakašnjenja ili nešto kasnije. Korionski gonadotropin počinje se proizvoditi u ženskom tijelu odmah nakon implantacije embrija u endometrijski zid. U početku, rad na njegovoj reprodukciji izvodi korion, vanjski omotač fetusa, a zatim placentu.

Vrste i značajke Evitestova

Ljekarne prodaju 4 vrste testova ove marke:

 • Najjednostavniji od njih, Evitest jedan, koristi se drugi dan kašnjenja, a sastoji se od jedne vrpce reagensa, koja se izvlači iz pakiranja, umočen u spremnik s mokraćom 3-5 sekundi, staviti na ravnu horizontalnu površinu i pričekati 3-5 minuta. Nakon što je pogledao, koliko je crta došlo.
Evitesta jedan je najlakši test od Evitestova koji može pokazati rezultat drugog dana kašnjenja.
 • Gotovo iste funkcionalnosti Evitest plus. Jedina razlika je prisutnost u kutiji 2 test trake.
U Evitest plusu, 2 test trake su uključene u paket
 • Prof Profit je kaseta s prozorom. Na nju je pričvršćen pipeta koja prolazi kroz 4 kapi urina. Vrijeme promatranja je isto kao u prvom slučaju.
Eviteste je test s pipetom, uz pomoć kojih se urin prenosi na poseban prozor
 • Također se koriste Evitestovi noviji inkjet testovi za odgađanje, kao što su mišljenja. Perfekt i vrh su prikladni. Žena ne treba razmišljati o prikupljanju proučavanog materijala, samo je potrebno držati uređaj ispod struje urina.
Najpopularnija Eviteste prije odgode, kako kažu recenzije, su tekstovi tinte Perfekt i Supreme

Ako je postupak pravilno izveden, Evitest će pokazati da nakon poremećaja menstruacije trudnoća s pozitivnim rezultatom, u obliku dvije crvene pruge iste boje, ovisi o razini humanog korionskog gonadotropina prisutnog u urinu koji se ispituje. U nazočnosti malo boji druge linije, što ukazuje na nedostatak hormona trudnoće, studija s Evitest test treba ponoviti nakon 2 dana, jer tijekom trudnoće razina hCG udvostručuje se svakih 1,5-2 dana.

Razlozi za netočan rezultat Evitesta odgoditi

Ako postoji odgoda, a Evitest je negativan, potrebno je ponoviti postupak testiranja. U slučaju negativnog drugog testa, trebali biste potražiti sva druga odstupanja koja su prouzročila kršenje menstrualnog ciklusa. To može biti ektopična trudnoća, pa stoga, u nazočnosti boli i iscjedak, vrijedi se obratiti bolnici.

Provođenje testa Prokleto s odgodom kritičnih dana, moguće je dobiti i lažno pozitivan rezultat, kada postoje 2 trake, nema trudnoće i lažno negativan, gdje je zanimljiva pozicija prisutna u jednoj liniji. Takva odstupanja su moguća:

 • U slučaju nepoštivanja uputa za korištenje Evitesta testa za kašnjenje;
 • Kada koristite isteklo razdoblje;
 • Normalna niska koncentracija hCG.
Ako postoji kašnjenje, a Evitest je negativan, trebate obratiti pažnju na rok trajanja testa i pridržavanje redoslijeda uputa na pakiranju

Pravila za odgodu Evitesta

Kako se ne bi pitao, što će rezultirati neočekivanim do kašnjenja, potrebno je pravodobno izvršiti strogo poštivanje svih točaka uputa:

 • skuplja mokraću u čistom spremniku, po mogućnosti u jutro, kada ima najveću koncentraciju hormona;
 • prije postupka, nemojte koristiti puno tekućine;
 • test traka se strogo spušta na navedenu liniju;
 • održavati vrijeme, čekajući rezultat, stavljajući traku na suhu ravnu površinu;
 • nemojte ponovno koristiti test;
 • Pohranite ga, kao i testiranje, na sobnoj temperaturi.

zaključak

Žene koje su učinile najočitiju trudnoću prije kašnjenja daju kontradiktorno preispitivanje. Neki od njih imali su slabu drugu traku uoči menstruacije, dok su drugi bili vidljivi nakon odgađanja. Sve ovo govori o individualnosti proizvodnje hCG u svakoj djevojci. Samo pravodobno testiranje daje željeni rezultat.

Najgore od toga koji dan pokazuje rezultat. Trudna sam što da radim

Uz test trudnoće "Evitest Plus" imam najljepše trenutke mog života. Istodobno je uzbuđenje i strah, radost i uzbuđenje, očekivanje i nada. Htjela sam dijete dugo vremena, ali tako se dogodilo da sam prvi put pokušao test trudnoće u akciji samo 27 godina, prije nego što nije bilo razloga.

Moj suprug i ja bili smo pažljivo i marljivo planirali dugo očekivani Ljalechka. Za nekoliko mjeseci pokušaja, vjerno sam čekao kašnjenje i nisam mogao zaustaviti suze kad su došli, ljuti i nemilosrdni, ovih dana...

Ovaj put je nekako bio drugačiji... Česti nastojanja otići na zahod male načine, ali vjerojatno jesen - uhvatili su hladnoću, njezina prsa poprimila i malo boljela, ali ubrzo menstruacija uskoro, logična, hormoni igraju, čudno htjeli spavati, ali opet jesenje, kišovito je...

Bilo je 9 dana od datuma pokušaja, a djevojke iz odjela za laboratorijsku dijagnostiku (u to vrijeme radio sam u bolnici i pristup bilo kojem testu bio je besplatan) sugerirao sam da ću uzeti krvni test za hCG.

Chorionic gonadotropin (CG, hCG) je hormon kojeg izlučuje placenta tijekom trudnoće. Pripada gonadotropnim hormonima zajedno s luteinizacijom i stimulira folikul, no razlikuje se od njih u sekvenci aminokiselina. Počinje se proizvoditi od prvih sati trudnoće i povećava se nekoliko tisuća puta za 7-11 tjedana, a zatim se postupno smanjuje.

Test trudnoće temelji se na kvalitativnoj analizi prisutnosti korionske gonadotropin β-podjedinice u urinu. Smanjenje razine CG u krvi tijekom trudnoće ili usporavanje rasta može ukazivati ​​na spontani pobačaj ili ektopičnu trudnoću.

Naravno, to je strašno, ali još uvijek nisam željela trpjeti najmanje tjedan dana. Dao sam krv i otišao na radno mjesto, nekako sam bio omesti i zaboravio da se cijeli moj život može okrenuti od rezultata ove analize!

I na kraju radnog dana telefonski poziv i laboratorijski tehničar, u veselju glas, izvještavaju da je rezultat 15 jedinica. Na moje pitanje "Koliko je norma?" - odgovor je "Za zdrave ljude do 1, ali budući da ste trudni, to je normalno za vas!"

Ne mogu vjerovati u uši! Prva misao koja se smjestila u mojoj glavi jest da se laboratorijski tehničar samo šali. Ali ovdje shvaćam da se nitko neće šaliti s takvim stvarima. Druga misao - oni su bili pogrešni, ali nešto sumnjam da je pored mene danas nekoliko trudnica uzelo krvni test za hCG. Dakle, doista postoji trudnoća, ostaje samo provjeriti njegovu prisutnost i napraviti ultrazvuk i test trudnoće. U urinu, ovaj hormon se pojavljuje puno kasnije nego u krvi, a učinak svih testova trudnoće upravo se temelji na činjenici da hvata tragove kada se izlučuju bubrezi. No ipak je odlučio pokušati napraviti test, iako se nije nadao uspjehu.

Istoga dana sam otišao u ljekarnu i kupio Evitest, ali nije bio jednostavan, ali odmah je dvaput provjerio sve više nego jednom. Trošak toga vremena bio je oko 100 rubalja, malo skuplji u usporedbi s testovima za 8-10 rubalja, ali po mom mišljenju kvaliteta ovog testa je mnogo veća, može se vjerovati.

Sljedećeg dana (10. poslije) obavljam test ujutro. Prije toga pažljivo sam pročitao upute kako ne bih učinio nešto krivo i ne bih dobio lažno pozitivan ili lažno negativan rezultat. Dobro je da se detaljno upućuju na tijesto.

Isprva, test traka nije reagirala na manipulacije s njim, bio sam spreman za uzrujavanje, plakati, kriviti krvni broj za HCG zbog dezinformacije i davanja lažnih nada. Ali dok sam bio vymyvala 5 minuta ruke na test traku počela pojavljivati ​​blijeda pregled duh druge trake. Nisam mogao vjerovati u moje oči! Isprva mi se činilo da je to zbog činjenice da sam to previše htjela, trljao sam oči. Traka je bila na licu mjesta. Tada sam mislio da sam se udvostručio u očima suza koje su se nakupile u njima. Ali druga traka ostala je na svom pravom mjestu i poslala mi pozdrave od bebe.

Nakon 2 dana, kao što bi trebao biti prema uputama, napravio sam drugi test (12. dan poslije). Osjećaji su već bili posve drukčiji, već sam shvatio da bi se traka mogla pojaviti trebalo bi određeno vrijeme. Na ovom ždrijelu, bika od bebe bila je izraženija, traka je bila svjetlije i više nije bilo potrebno sumnjati u njegovu prisutnost na testu.

Srećom za mene nije bilo ograničenja, vjerojatno će me svaka žena koja godinama želi imati dijete. Proveo sam cijelu večer gledajući moje pruge, razgovarao s njima, rekavši mi kako čekam dijete, kakve igračke kupujem, kako ćemo hodati. Općenito, počeo sam postupno ludovati s radošću i hormonima koji su bijesni u meni.

Menstruacije nikad nisu došle k meni, ali Lala je došla, sada leži u krevetiću i uzdiše.

Nemojte čekati odgodu! Test savršeno pokazuje čudo bez njega! U mom verziji već je bio deseti dan! U ovom trenutku, ponekad čak i nemoguće pretpostaviti trudnoću, žena ne može osjetiti najmanji znak da se novi život već razvija u njoj!

Međutim, ako je trudnoća dugo očekivana i planirana, zašto ne pokušati ranije saznati o tome?

Test trudnoće Evitest (Evitesta) se odnosi na jedan od najpopularnijih brzih testova za određivanje trudnoće. Proizvodi ga njemačka tvrtka HELM Pharmaceuticals Gmbh

Zašto ga mnogi vole?

 • Proizvođač tvrdi gotovo 100% točnosti ispitivanja, čak i na (prvi dan kašnjenja menstrualnog ciklusa)
 • Osjetljivost testa - 20mME / ml.
 • Rezultat testiranja ne ovisi o dobu dana (iako se u jutarnjim satima može dobiti točniji rezultat)
 • Vrijeme čekanja 3-6 minuta
 • Test postoji u pet oblika.
 • U proizvodnji korištenih samo visokokvalitetnih materijala, osigurati sterilnost proizvodnje, svaka faza je testirana.

Učinak testiranja trudnoće Evitest temelji se na analizi prisutnosti u urinu hormona - humanog korionskog gonadotropina (). Ovaj hormon nastaje tijekom trudnoće. Približno 5-6 dana nakon oplodnje jaja počinje proizvoditi embrij (korion), a kasnije - posteljicu.

Nakon tjedan dana, koncentracija hCG se brzo povećava, postaje maksimalno 11-12 tjedana, nakon čega se smanjuje.

Stoga, kako bismo točnije odredili početak trudnoće, dodamo 10 dana do datuma ovulacije, a zatim se provodi ispitivanje.

Testne sorte

Evitest je dostupan u nekoliko vrsta.

Najopasnije - upute za uporabu

U svim setovima su priložene upute, gdje je detaljno opisan proces ispitivanja. Načelo njihova rada je slično, ali mogu postojati različite točke koje utječu na točnost ispitivanja.

Najgori. Nakon što je test izvadite iz pakiranja, uronite test traku u skupljeni urin na razinu oznake koja je primijenjena. Nakon 4-6 sekundi, uklanja se i postavlja na ravnu površinu. Rezultat bi se trebao pojaviti za nekoliko minuta, ali pričekajte najviše 10 minuta. Izgled jedne crvene trake znači da trudnoća nije došla, dvije trake - prisutnost trudnoće.

Evitest Plus. Ponovno ispitivanje provodi se radi razjašnjavanja rezultata nakon 2 dana, što je povezano s brzim povećanjem razine hCG nakon početka trudnoće.

Najočitiji dokaz. Potrebno je ukloniti test iz pakiranja, staviti ga na ravnu vodoravnu površinu i ispustiti nekoliko kapi urina u prozorčić indikatora pomoću pipete. Rezultat bi se trebao pojaviti nakon nekoliko minuta.

Evitest Perfect i Vrhovni. Nakon uklanjanja poklopca iz testa potrebno je zamijeniti vrh uloška gdje se strelica primjenjuje nekoliko sekundi ispod struje urina, a zatim zatvorite ispitivanje istom kapicom. Rezultat se može promatrati u intervalima od 5-10 minuta, ne više nego ovaj put.

Osnovna pravila testiranja koja utječu na točnost rezultata.

 • Test se ne može koristiti nekoliko puta.
 • Rezultat ne bi trebao čekati više od 10 minuta
 • Pohranjivanje samo u pakiranju na temperaturi od 5-30 ° C
 • Ispitivanje mora biti izvan dosega sunca.
 • Najprecizniji rezultat može se postići analizom ujutro.
 • Uoči ispitivanja potrebno je ograničiti upotrebu velikih količina tekućine.

Eviteste - koristite recenzije

U pravilu, ovi testovi često reagiraju pozitivno, jer Zahvaljujući širokom rasponu, svaka žena može odabrati praktičnu primjenu za nju, a rezultati gotovo uvijek odgovaraju stvarnosti.

No, u posljednje vrijeme negativne kritike počele su se povećavati, da test pokazuje lažne rezultate. Prodavači u ljekarni nisu tako preporučili ovog proizvođača.

Stoga, kako biste dobili pouzdanije informacije o prisutnosti trudnoće, bolje je kupiti nekoliko testova različitih marki.

Jedva je žena koja će ostati ravnodušna na kašnjenje menstruacije, čak i za par dana. Uzbuđenje može biti radosno za nekoga tko je uznemiren za nekoga, ali uvijek postavlja pitanje: "Što da radim? Idite na liječnike ili pričekajte malo?

Posjet stručnjaku nakon neodrživog kašnjenja neće najvjerojatnije donijeti jasnoću situaciju. Malo je vjerojatno da će liječnik moći dijagnosticirati takav mali period trudnoće. Izlaz će biti putovanje u ljekarnu i kupnju jednostavnog, jeftinog i razumljivog kućnog testa kako bi se identificirala zanimljiva situacija.

Osjetljivost testova trudnoće u svom najjednostavnijem obliku je takva da će vjerojatno odrediti vaše stanje već 2-3 dana kašnjenja. Pogodan je za bilo koju ženu, bez obzira na dob i fizičko stanje. Da biste ga koristili, nema dodatnih konzultacija, sve će biti jasno nakon čitanja uputa.

Mjere opreza

U bilješci o proizvodu bit će opisano što se ne bi trebalo učiniti prije studije, kada je bolje da to izvodite, koje pribora trebate zalijepiti. Glavni uvjeti su obično:

 1. Dostupnost čistog kapaciteta za ispitani materijal.
 2. Nije neophodno uzimati diuretske lijekove prije postupka, rezultat može biti iskrivljen.
 3. Potrebno vrijeme ispitivanja je jutro (za određene vrste ispitivanja).

Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da testiranje može biti nepouzdano i kada se koriste pilule za kontrolu rađanja ili obratno tijekom liječenja neplodnosti.

Kako to radi?

U ženskom tijelu tijekom trudnoće proizvodi se ljudski korionski gonadotropin. U normalnom stanju zdrave osobe, on je odsutan. Iznimke su žene s hormonskim tumorima. Test dijagnosticira prisutnost hCG u krvi. Hormon kojeg proizvodi placenta može se odrediti već tjedan dana.

Prednosti i nedostaci

Kao i svaka druga, takvi proizvodi imaju obje pozitivne i negativne kvalitete.

 • potpuna anonimnost;
 • osnovni postupak;
 • osjetljivost vam omogućuje da to odredite za minimalno razdoblje, čak i prije odgode kritičnih dana.
 • ne pokazuje maternicu ili ektopičnu patološku trudnoću;
 • moguće je pogrešan rezultat, obično zbog loših kvaliteta, istekla ispitivanja;
 • visoke cijene nekih modela.

Čimbenici troškova

Test trudnoće, čija cijena ne bi trebala biti vrlo niska, trebala bi imati dobar rok trajanja, tako da nema sumnje u pouzdanost dobivenog pokazatelja. Njegovu cijenu prvenstveno utječu čimbenici kao što su osjetljivost, ali i izgled (generacija) i proizvodna tvrtka.

Što je osjetljivost?

Ako žena želi utvrditi moguću koncepciju koja se dogodila što je ranije moguće, potrebno je dobiti test s većom osjetljivošću. Koja je razlika između ultrazvučnih i konvencionalnih sustava i kako odabrati kopiju koja vam je potrebna?

Količina hCG-a koju jedan test može detektirati određuje takav pokazatelj kao i osjetljivost testova trudnoće. Njihov broj se povećava svaki dan nakon oplodnje. Što ranije želite znati o takvom važnom uvjetu za vas, manji indikator mME / ml treba biti označen na testnoj kutiji, odnosno što je veći broj, to je niža osjetljivost na proizvod.

Postojeće razine osjetljivosti

Ispitivanja su s indikatorom: 30 mMe / ml, 25 mMe / ml, 20 mMe / ml, 15 mMe / ml, 10 mMe / ml.

Test trudnoće (osjetljivost 10) moći će odrediti najmanji broj humanog korionskog gonadotropina u tijelu trudne majke.

Vrste proizvoda i njihovo označavanje

Sada proizvode 3 varijante testova za otkrivanje rane trudnoće. Oni se razlikuju po kvaliteti, obliku proizvodnje, cijeni i naravno, osjetljivosti.

1. Ispitivanja u obliku papirnatih traka, koja su impregnirana tvarima koja reagiraju na prisutnost hCG. Načelo njihova rada je apsolutno jednostavno: stavite traku na deset sekundi u staklenku urina, pričekajte oko 5 minuta i provjerite jesu li dvije crvene linije. Ako je tako, vjerojatno ćete uskoro postati mama. Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće je 20 ili 25 mMe / ml.

U pravilu, zahvaćaju razine hormona, koje se postižu u ženskom tijelu nekoliko dana nakon zakašnjenja menstruacije, tako da nema smisla primijeniti ih prije tog razdoblja. Ovo je prva generacija testova. Događa se da pokazuju iskrivljene rezultate. Posebno neugodna, ako je utvrđeno odsutnost trudnoće, ali zapravo jest. Traka nije mogla u potpunosti apsorbirati tekućinu i iskriviti sliku.

Unatoč tome, vrlo su popularni. Cijena takvih proizvoda kreće se od 10 do 100 rubalja.

2. II generacija - kaseta test trudnoće. Osjetljivost 15, 20 - najčešća oznaka na njemu. Izgledaju takvi proizvodi kao slučaj, gdje se zaključuje papirnati test u obliku trake. Na slučaju postoje 2 prozora. Mokraćom dolazi u dodir s pipetom koja se nalazi u pakiranju, dolazi u dodir s prisutnim reagensom, a rezultat će biti vidljiv u drugom nakon tri ili četiri minute. To je skuplje (60-150 rubalja), ali kvaliteta se ne razlikuje od uobičajenog papira. Osjetljiviji proizvod će moći otkriti vašu zanimljivu državu čak i nekoliko dana prije početka kritičnih dana.

Ako jako čekate na početak trudnoće i želite zadržati dvije crtice prikazane kao sjećanja, tada ćete s takvim primjerom moći to učiniti. Osim toga, izgleda lijepo.

3. Osjetljivost od 10 ili 20 je njegova standardna ocjena. To je najpreciznija inačica testa, posljednja, treća generacija, cijena je vrlo visoka, u rasponu od 150-300 rubalja.

Sadrži poseban sloj plavih reagensa koji, otkrivajući hCG u ženskoj mokraći, pridaju im se i pokazuju svoju prisutnost u minuti. Da bi se s njom provodila dijagnostika, ne trebamo posude i pipete, jednostavno zamjenjujemo urin, točnost rezultata ne ovisi o tome koliko je vremena provedeno.

Ovaj visoki test osjetljivosti na trudnoću daje priliku odrediti zanimljiv položaj već 6 dana nakon začeća.

Varijanta mlaza je elektronički test. Cijena za to je najviša - 200-1000 rubalja, a jedina je razlika u tome što umjesto pojave pruga, kojima se treba pomno pogledati, daje riječ "trudna", tj. "Trudnoća".

Uzroci lažnih pokazatelja

Neuspjesi u rezultatima mogu se pojaviti iz raznih razloga. Glavni su:

 • postupak nije bio praćen;
 • nepropisno pohranjene;
 • provedeno je vrlo rano;
 • žena ima poremećaj jajnika;
 • mjesec dana kasnije - dva nakon rođenja, još uvijek može biti hCG u krvi;
 • prisutnost tumora;
 • velika količina tekućine pijana uoči.

Ako je analiza izvučila željene linije, preporučljivo je brzo kontaktirati medicinskog stručnjaka koji potvrdi trudnoću ili šalje pregled kako bi utvrdio uzrok lažnog pozitivnog rezultata.

Odaberite najbolju opciju

Prilikom odabira testa, odlučujući je čimbenik u kojem stadiju želite otkriti vaš zanimljiv položaj. Ako bi i prije odgode kritičnih dana, trebali kupiti osjetljivije proizvode označene s 10, 15 mMe / ml. Ako ste već odgodili, možete kupiti ekonomičniji test trudnoće na papiru. Osjetljivost od 20, 25 i ispod vjerojatno će pokazati vaše stanje ispravno.

Brojne studije ruskog tržišta potrošača ovog proizvoda pokazuju da su sljedeća ispitivanja u velikoj potražnji:

 1. Papirnate trake s osjetljivošću 20-25: BB (BB), Frautest Express, Evitest br. 1 (trudnoća će biti otkrivena od 3 dana odgode).
 2. Kazeta, osjetljivost 20, 15: Evitest Proof, Frautest Expert (odredite zanimljivu poziciju 8-14 dana nakon začeća).
 3. Inkjet, osjetljivost 10, 20: ClearBlue (elektronički), FRAUTEST EXCLUSIVE. U mogućnosti je odrediti pojavu trudnoće od 6. dana nakon nastanka koncepcije.

O tim modelima govori o onima koji rijetko daju lažne rezultate. Dobro dokazani proizvodi ruske proizvodnje "Budite sigurni" (Bee sure). Vrlo je popularna, uglavnom zbog činjenice da je test trudnoće, čija je cijena dostupna gotovo svima i iznosi 10-15 rubalja, a rezultati su obično pouzdani.

Ukratko, želio bih napomenuti: ako vrlo osjetljivi test nije pokazao zanimljivu situaciju, i to ste ga proveli 6-7 dana nakon moguće koncepcije, ne biste trebali očajavati. To može značiti da je još uvijek vrlo rano, a razina hCG-a nije dosegnula iznos koji vaš uzorak proizvoda može uhvatiti. Budite strpljivi i ponovite studiju nakon dva ili tri dana. Budući da se hCG indeks značajno mijenja nakon samo 2 dana. Isto pravilo vrijedi i za manje osjetljive (s naznačenim indikatorom od 25 ili 30 mMe / ml) test trudnoće. Pojam koji je prošao nakon začeća može biti nedostatan za ovaj proizvod, a drugi proizvođač neće uspjeti i pokazat će željene 2 trake.

Točne, brze i kompaktne - brze testove za određivanje trudnoće koriste žene širom svijeta. Test trudnoće Evitest - lider u popularnosti i točnosti rezultata. Ti su pokazatelji stekli univerzalno povjerenje zbog njemačke točnosti i dostupnosti.

Najizravniji brzi testovi su certificirani i dostupni u svakoj ljekarni. Pušteni su bez recepta.

HELM Pharmaceuticals Gmbh je razvio nekoliko vrsta testova za dijagnozu trudnoće. Koga odabrati? Kako ih koristiti? Koliko koštaju? Koja je razlika? Odgovori - u članku.

opis

Test trudnoće Evitest je poseban alat za imunokromatografsku dijagnozu rane trudnoće. Ima oblik jednokratne trake s slojem kemijskog pokazivača ili u obliku plastične kapsule s ulošcima.

Pokazivač reagira na prisutnost ljudskog korionskog gonadotropina (hCG) u urinu. Osjetljivost testa je 20 mIU / ml. Zato su brzi testovi omogućili da odredimo trudnoću čak i za tako kratko razdoblje od 5-10 dana.

Norme hCG

Korionski gonadotropin - hormon koji oslobađa posteljica od prvih dana trudnoće, odnosno, od vezanosti embrija na zid maternice (u pravilu, to se događa na 5. dan nakon začeća)...

HCG počinje izdvajati od prvih sati trudnoće i nastavlja se sintetizirati tijekom cijelog razdoblja trudnoće.

Maksimalna hCG vrijednost je fiksna od 7. do. Tijekom tog razdoblja indeks hormona povećava se nekoliko tisuća puta. Zatim se razina hormona postupno smanjuje.

Prisutnost hCG urina u muškaraca i ne-trudnica ukazuje na prisutnost hormona koji proizvodi tumor.

Niske razine hCG u trudnica ukazuju:

 • pogrešno dijagnosticirana;
 • ektopična trudnoća;
 • smrznuti razvoj fetusa.

Tablica "Norme hCG za trudnice"

instrukcija

Pravilno odabrani brzi test - ključ za objektivan rezultat. Preuzmite samo Evitest, osjetljivost koja se podudara s razinom hCG. Inače, rezultat će biti neinformativan.

Ispitne trake za određivanje trudnoće na princip lakmus papira: kada dođe u dodir s reagensom (u ovom slučaju s urinom), indikator mijenja boju. Za najtočniji rezultat, morate strogo slijediti upute koje su uključene u paket.

Opće upute za test trake tvrtke Evitest:

 • skupljati jutarnji dio urina (u to doba dana razina hCG je najviša) u staklenoj ili plastičnoj posudi;
 • Pažljivo otvorite paket i uklonite test traku.
 • stavite brzo testiranje u urinu na određenu razinu 5-10 sekundi;
 • dobiti test i staviti ga na suhu, čistu i vodootpornu površinu (na primjer, na rubu staklenke ili šalice);
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitnu kasetu tvrtke Evitest:

 • sakuplja jutarnji urin u staklenim ili plastičnim posudama (ponekad je spremnik uključen u kit za brzo ispitivanje);
 • Pažljivo otvorite paket i podignite test na kasetu;
 • pomoću pipete prikupiti nekoliko kapi mokraće i ispustiti je u prozor s kasetama;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitivanje srednjeg tiska (inkjet quick tests) Tvrtka Evitest:

 • Pažljivo otvorite paket i nabavite jet test;
 • uklonite zaštitni poklopac i, držeći ručku, zamijenite mlaz urina (također možete skupljati urin u spremniku i ispustiti test na njega 5-10 sekundi);
 • poklopac ispitivanja i stavite ga na ravnu horizontalnu površinu;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Kako brzo test: nakon što je kontakt s urinom na indikatoru polako nastaje kretanje tekućine, što ispunjava prostor s reagensom. Nakon određenog vremena pojavit će se ode ili dvije tamno crvene ili tamnocrvene pruge na pokazivaču.

Što će reći trake na testu

Vrlo često na forumima pitaju kako "dekodirati" trake na brzom testu. Priložimo sve varijacije rezultata:

 1. Jedna tamna traka. Ovo je negativan test trudnoće.
 2. Dvije tamne pruge. Ovo je pozitivan test trudnoće.
 3. Jedna traka je tamna, a druga je blijeda. Ovo je pokazatelj rane trudnoće, ektopične trudnoće ili hormona koji proizvodi tumor. U takvim slučajevima, preporuča se ponoviti test nakon 2 dana i posavjetovati se s liječnikom.
 4. Nema trake. To znači da test nije prikladan za upotrebu ili je pogrešno primijenjen. Mogući uzroci pogrešne reakcije: datum isteka, hermetički paket je bio oštećen, urin nije dobio indikator.

Lažni negativni rezultat - test pokazuje odsutnost trudnoće, iako je žena trudna.

Lažno pozitivan rezultat - test pokazuje prisutnost trudnoće, ali žena nije trudna.

Posebne napomene

Pažljivo pročitajte popis mjera opreza:

 • hermetička pakiranja trebala bi se otvoriti tek neposredno prije ispitivanja;
 • ako je ugrožena cjelovitost zapečaćenog paketa, ne preporučuje se testiranje kako bi se izbjegao netočan rezultat;
 • test trake i kasete mogu se koristiti samo jednom;
 • ne koristite test nakon datuma isteka;
 • zabilježite točno vrijeme navedeno u uputama;
 • nemojte pregrijavati test tijekom rezultata;
 • test je namijenjen samo za vanjsku uporabu;
 • ne konzumirajte mnogo tekućine (i diuretik) tijekom noći prije testa, kako ne bi iskrivili rezultat.

U prvim danima kašnjenja u prisustvu trudnoće, drugi pojas, u pravilu, postaje slabiji i sporiji.

Koji su testovi trudnoće?

Prilikom odabira najopasnijeg testa trudnoće potrebno je uzeti u obzir da njihova osjetljivost varira od 10 do 25 ili više mIU / ml. To znači da je kraće razdoblje trudnoće, to je manje osjetljivo test bi trebao biti. Isto tako, što je duže razdoblje, to je veća osjetljivost testa.

Razmotrite sve vrste proizvoda brzih ispitivanja Evitest.

Najjednostavniji i najpristupačniji test prve generacije u obliku aplikatora. Spada u podvodne brzo testiranje. Odabrano je za dijagnozu rane trudnoće u prvim danima ciklusa kašnjenja.

Ekspresni test prve generacije. U izgledu i svrsi slično Evitest Oneu. Komplet sadrži dvije test trake. Prva traka treba koristiti prvi dan odgode, a nakon nekoliko dana popraviti rezultat s drugom.

Brzo ispitivanje tablete ili kasete druge generacije. Komplet sadrži posebnu pipetu. Točniji tip ispitivanja.

Jet (srednji) tip ispitivanja treće generacije. Najskuplji od cijele serije Evitest. Prikladno za upotrebu u bilo koje doba dana. Ne zahtijeva skupljanje urina u zasebnom spremniku.

Inkjet test treće generacije. Razlikuje se u elegantnom dizajnu i visokoj osjetljivosti.

Godine 1998. provedena je analiza rezultata brzih ispitivanja trudnoće. Pokazalo se da domaći testovi koje su proveli iskusni ljudi nisu se razlikovali u rezultatima laboratorijskih pregleda (prosječna vrijednost točnosti bila je 97,4%). Rezultati običnih potrošača bili su znatno niži (u prosjeku 75% točnosti). To sugerira da mnoge žene jednostavno ne slijede upute u priručniku.

Ovisno o vrsti brzog testa, njihova je cijena također promjenjiva (podaci za 24. listopada 2015. prikazani su u nastavku):

Cijene za najočitiji proizvodi na vašem području mogu se razlikovati od navedene cijene u ovom članku.

Test trudnoće je najdjelotvorniji i najlakši način da se utvrdi stanje trudnoće ili da ga opovrgne kod kuće. Za analizu nije potrebna posebna situacija, složena procedura - sve je prikladno, dovoljno brzo.

Jednostavan za uporabu Za brzo određivanje
Test tablete definicije Visoka osjetljivost
više analoga Informacije o razdoblju u bilo koje doba dana

U suvremenom svijetu postoji širok izbor domaćih i stranih proizvođača, veliki raspon cijena za njih. Svaka žena koja prije ili kasnije odluči kupiti test, želi biti sigurna da će biti točna, naravno, pokazat će joj željeni rezultat. Stoga se postavlja pitanje, kakav je izbor da odaberete, koji proizvođač preferira?

Ako se koristi test trudnoće, treba slijediti upute. Bez obzira na uređaj, tko je njegov proizvođač, ali ima isti princip - određuje prisutnost hormona HCG (humani korionski gonadotropin) u urinu. Ovi hormoni su proizvedeni u budućnosti posteljice malog jajašca i pojavljuju se u urinu, mala količina je prisutna tjedan dana nakon začeća.

Za brzo određivanje

Uz normalnu razinu hCG koja ne prelazi 5 Mm / ml, do desetog dana, pokazatelj bi trebao doći do 25 Mm / ml. Točan rezultat se može dobiti analizom već prvog dana kašnjenja. Također saznajte i.

Dolje su navedeni najpopularniji proizvođači.

Vrste dijagnostičkih alata

Home dijagnostika podijeljena je u četiri različite vrste:

Svaki uređaj je različit, ali načelo analize je jedno. Najpopularnije tvrtke su Celarblue, Evitest, Frautest, budite uvjereni, Test FOR Best, sigurnost, BB Test, Ladie's test.

Test traka je brz dijagnostički alat. Jedna od prvih generacija takve dijagnostike. Uređaj koji imaju najjednostavniji je jedan od najjeftinijih na tržištu.

Upute za korištenje takvog testa trudnoće vrlo su jednostavne. Oni su najpopularniji za prodaju. Ovo je traka papira ili tkanine impregnirane s reagensima. Takva trakica mora biti uronjena pet do deset sekundi u spremniku u kojem se skuplja urin, a za tri do pet minuta možete gledati gotov rezultat.

Tipično, pouzdanost takve analize u prvim danima mjesečne odgode iznosi 90-95%. I svaki dan u odsustvu menstruacije, njezina je točnost veća i veća. Glavna stvar je ispravno koristiti ovaj mjerač.

 1. Da biste saznali rezultat, morate prikupiti čistu, po mogućnosti čašu (ali također i bilo koju drugu) ambalažu ujutro (jer je ujutro koncentracija hormona HCG veća) urina.
 2. Umočite traku testera u nju. Kontrolna ljestvica se nanosi na površinu na koju je potrebno smanjiti traku.
 3. Zatim provjerite s uputama, ako je druga traka blizu - rezultat je pozitivan. Kako točno testirati i utvrditi stanje trudnoće naznačeno je u uputama.

Plus ove uređaje:

 • niska cijena;
 • opsežan izbor na policama ljekarni.
 • osjetljivost trake ograničeno je na 25 Mm;
 • analiza zahtijeva prisutnost spremnika za prikupljanje urina pri ruci, što nije uvijek prikladno;
 • papir djeluje kao reagens, može imati nedovoljnu točnost i dovesti do pogrešnih rezultata, potrebno je pratiti rok trajanja;
 • ako se pogrešno koristi, rezultat će biti netočan, to se može dogoditi ako držite traku premalenom ili, naprotiv, predugo, moguće je proizvodni nedostatak - traka je bila impregnirana loše ili neravnomjerno itd.

Da biste bili sigurni u rezultat, možete kupiti pakete koji sadrže više bendova. Obično takva tvrtka proizvodi Evitest (evitest). Ponovite test trudnoće nakon četrdeset osam sati, a opet ispravno pročitajte upute.

Testovi tableta imaju najveću osjetljivost od 10 do 25 Mm. Takvi uređaji mogu odrediti trudnoću na ranije datum.

Da biste iskoristili takav test, potrebno je.

 1. Uzmite pipetu pričvršćenu za komplet.
 2. Prikupiti neki urin (također ujutro).
 3. Pusti staviti na prozor, koji je na plastičnoj ploči.

Ovaj je uređaj savršeniji, odnosno skuplji od prethodnog. Takvi uređaji koriste se za profesionalne analize u bolnicama.

Uređaj je tako uređen: mala tableta s nekoliko prozora. Jedan označava konačni rezultat testa, drugi prikuplja tekućinu (urin). Komplet sadrži pipetu za jednokratnu upotrebu. Kapi se šire kroz tkaninu, dosegnu reagens i dobije se rezultat.

Ako je došlo do trudnoće, reagens će dobiti boju. Ova vrsta analize je pouzdanija, nema takvih nedostataka kao test traka.

Jednostavan za uporabu

Prije uporabe morate pažljivo proučiti upute digitalnog ili elektronskog testa trudnoće bilo koje tvrtke.

 • uređaj se ne mora uranjati u tekućinu;
 • Uključeno je i pipeta.
 • potreban je spremnik čistog fluida;
 • trošak je veći od normalnih testova.

Inkjet testovi - takvi sustavi predstavljaju treću generaciju testova trudnoće. Oni se razlikuju od svojih prethodnika u složenijem uređaju, oni su osjetljiviji, minimalna razina hCG (od 10 Mme / ml) je dovoljna.

U inkjet testu postoje posebne plave čestice koje se pridruže hormonima, ako je prisutno u urinu žene. Rezultati se mogu dobiti u minuti, bit će pouzdani. Cijena takvog testa također se značajno razlikuje od ostalih.

 • nema potrebe tražiti kontejnere za tekućine;
 • mogu se koristiti pod bilo kojim uvjetima u različito doba dana.

Testovi na kaseti imaju složeniji sustav. Potrebno je skinuti kapicu s ispitivača, držati ga pod mlazom pet sekundi, staviti kapu natrag i gledati rezultat za pet minuta.

Uz svu raznolikost testnih uređaja za određivanje trudnoće, glavno je pažljivo pročitati upute i neće biti nikakvih problema.

Pouzdan rezultat analize

Kako odabrati pravi test:

 • točnost analize ovisi o kvaliteti sustava: što je manja količina hCG fiksnog i specifičnija protutijela koriste, to su rezultati pouzdani;
 • naziv proizvođača ima svoje jedinstveno jamstvo;
 • što je niža cijena, kasnije je moguće utvrditi stanje trudnoće, ponekad i kvaliteta rezultata također ovisi o tome;
 • Sve potrebne informacije trebaju biti navedene na pakiranju za test trudnoće - od uputa o korištenju testera, navođenja kompletnog seta, informacije o proizvođaču, datumu isteka, telefonskim brojevima za podršku itd.