Inspekcija bračnog para

Hrana

Trenutno, sve više i više parova planiraju imati nerođeno dijete. Čak i ako budući roditelji vode zdrav stil života, liječnici preporučuju supružnike prije nego što počnu liječnički pregled i provjeriti njihov zdravstveni status. O tome zašto je potrebno, gdje početi, koji liječnik treba konzultirati i koje postupke trebate proći.,

Zašto je potrebno pregledati liječnik prije zamišljanja djeteta?

Ispitivanje prije trudnoće je savjetodavno u prirodi, pravo izbora uvijek ostaje za buduće roditelje. Međutim, u našem je vremenu ovaj postupak poželjan, jer je s postojećim nepovoljnim uvjetima života, rizik razvoja patološke trudnoće vrlo visok. To može biti povezano s lošom kvalitetom, i ženskih zametnih stanica (oocita) i spermija kod muškaraca. Obje ove stanice nose genetske informacije i jednako utječu i na zdravlje nerođenog djeteta. Da bi se isključile eventualne malformacije fetusa, bolje je proći ispit s specijalistom. Tijekom takvih pregleda često se otkrivaju razne bolesti i infekcije koje, ako se ne liječe, mogu nepovoljno utjecati na trudnoću fetusa. Stoga uvijek savjetujemo buduće roditelje da se podvrgnu ovom postupku prije zamišljanja.

Je li dovoljno započeti s anketom samo ako buduća majka ili budući otac trebaju položiti ispit?

Bolje je kad se par dođe zajedno - štedi ih puno vremena i dopušta liječniku da istovremeno izvrši primarni pregled oba partnera.

Ispitivanje muškarca uvijek je brže i lakše nego ispitivanje žene. To pomaže liječniku da odabere odgovarajući tretman za ovaj par. Ponekad je dovoljno prepisati mužu određene vitamine koji stimuliraju spermatogenezu, a pojava se događa. Zato se prvo treba pregledati čovjeka.

Kako odrediti kako je tijelo buduće majke spremno za začeće?

Da bi se utvrdilo da li je žena spremna za trudnoću, provodimo detaljan pregled pacijenta za prethodno prenesene bolesti u, ginekološki pregled kako bi se utvrdilo prsni bolesti (mioma, polipi, ciste), skrining za seksualno prenosivih infekcija, što je važno u fazi planiranje trudnoće. U pravilu, definicija hormonske žena drži instrumentalne pacijenata preglede, kao što su prsni ultrazvuk, ako je potrebno, histerosalpinografijom (studija jajovoda prohodnosti), histeroskopija (dijagnostički maternice šupljina država) - pomaže liječniku utvrdila trenutna u vrijeme ankete bazen ženskih zametnih stanica i utvrditi čimbenike koji određuju spremnost za začeće. Ako se otkriju bilo kakve abnormalnosti ili bolesti, propisan je pojedinačni tijek liječenja koji je prikladan za tog pacijenta kako bi postala majka.

Kome liječniku treba ići žena, i kojemu čovjeku?

Žena treba obratiti ginekologu, i to je bolje ako je reproduktivni, kao reproduktivno liječnik izravno uključeni u liječenju neplodnosti, planiranje obitelji, uspješno začeće i nadzora tijekom trudnoće. Čovjek treba vidjeti liječnika urologa-andrologist koji se specijalizirao za reprodukciju.

Kako započeti par i što bi trebalo biti uključeno u anketu?

Prije zamišljanja djeteta, par mora dogovoriti sastanak s reproduktivnim liječnikom. Liječnik će održati primarni razgovor za otkrivanje mogućih bolesti, kako kod muškaraca tako i kod žena. Da bi se utvrdila mogućnost začeća, čovjek će morati proći ejakulat. Liječnik će procijeniti podatke o spermi, i ako se otkrije bilo koja patologija, čovjek će biti poslan urološkom liječniku radi daljnjeg pregleda i liječenja.

Supružnik je pregledan prema drugom planu - to je, prije svega, ultrazvučni pregled malih zdjelica s kasnije folikulometrijom. Također, žena uzima sloj za infekcije. Tada je supružnik testiran na hormone. Nakon što dobije sve rezultate ispitivanja muškaraca i žena, liječnik zaključuje spremnost bračnog para da začini dijete.

Da li se dogoditi da par mora proći dodatna ispitivanja?

Da, naravno. Ako vidimo promjene u cerviksu, tada se za bolesnike izvodi kolposkopija. Ova metoda istraživanja omogućuje vam pregledavanje cerviksa s povećanjem od 6 do 28 puta, što omogućava vyvit uzrocima promjena, uključujući bolesti koje su asimptomatske. U pravilu, kolposkopija je neophodna za sve pacijente koji planiraju trudnoću. Često se koristi takav način kao histerosalpinografijom, ovaj pregled je dodijeljen u slučaju potrebe određuje prohodnosti jajovoda, ako se rezultati u prvoj fazi i dijagnostici strane liječnika se sumnja da priraslica.

Postoje i druge metode ispitivanja, i svaki put kad su pojedinačno odabrane za par.

Ako budući roditelji trebaju pomoć liječnika drugih specijalnosti?

Često rješavamo skup zadataka koji se odnose na zdravlje naših pacijenata kako bi mogli postati sretni roditelji. Zato ne samo ginekolozi i stručnjaci za plodnost rade u našoj klinici, već i urolozi, endokrinolozi i drugi stručnjaci. Dakle, imamo priliku istodobno ispitati par, identificirati, ako je moguće, uzroke neplodnosti i drugih povezanih bolesti u oba supružnika odjednom, praktički, u jednom danu. Naši pacijenti ne moraju ići na različite medicinske ustanove. Možemo pružiti sveobuhvatnu i sveobuhvatnu skrb u jednoj klinici.

Naravno, planiranje djece mora biti tretirano odgovorno i zapamtiti da zdravlje budućeg djeteta izravno ovisi o stanju zdravlja njegovih roditelja u vrijeme začeća.

Planiranje trudnoće: 5 nužne aktivnosti

Planiranje trudnoće je proces pripreme bračnog para za zdravo dijete.

Uključuje svjesnu odluku o djetetu, cjelovit pregled budućeg majčinskog tijela (i, ako je potrebno, oca), identifikaciju i liječenje bolesti koje mogu nepovoljno utjecati na zdravlje budućeg djeteta ili majčinu sposobnost da rađaju i roditi dijete.

Tijekom trudnoće i porođaja, žensko tijelo doživljava značajna opterećenja svih vitalnih organa. Srce, bubrezi, jetra rade dvostruko sile, živčani, imuni, endokrini sustavi doživljavaju veliku napetost. Zato se poželjno pripremiti za trudnoću unaprijed, najbolje - 2-3 mjeseca prije navodnog začeća.

Planiranje trudnoće izbjegava mnoge zdravstvene probleme i povećava šanse za bebu i općenito zdravu bebu. U idealnom slučaju, žena treba posjetiti ginekologa, zubara, liječnika opće prakse, ENT liječnika i, ako je potrebno, uske stručnjake unaprijed identificirati i liječiti kronične bolesti. Osim toga, ona bi trebala biti testirana na "skrivene" infekcije koje prolaze nezapaženo, ali mogu naštetiti djetetu, ispitati hormonalni status, napraviti ultrazvuk zdjelice i podvrgnuti se drugim potrebnim istraživanjima. U nekim slučajevima, nekoliko mjeseci prije planirane trudnoće, žena se preporučuje da se cijepi (najčešće protiv rubele i hepatitis B) kako bi izbjegli probleme tijekom nošenja djeteta.

Istovremeno, ne biste trebali brinuti mnogo ako je trudnoća neplanirana. U prvih deset dana fetus još nije pričvršćen na zid maternice i nije se pridružio majčinoj cirkulaciji krvi - dakle, štetne tvari koje ulaze u njenu krv (alkohol, droga itd.) Ne primaju dijete. Odmah nakon utvrđivanja činjenice trudnoće, žena treba kontaktirati ginekologa i podvrgnuti se potpunom ispitivanju kako bi identificirala (i, ako je moguće, uklonila) zdravstvene probleme i pripremila se za rođenje zdravog djeteta.

Posjet stručnjaka

Trebate početi s planiranjem trudnoće posjetom ginekologu. Liječnik će pregledati medicinsku iskaznicu žene, saznati sve o prethodnim trudnoćama, abortusima, metodama kontracepcije, bolesti prošlosti i sadašnjosti. Nakon pregleda, ginekolog će dati žene upute za testove i preglede, a ako sumnjate na zdravstveni problem, savjetovat će vam da posjetite relevantne stručnjake (endokrinolog, kirurg, allergist itd.).

Nadalje, preporučljivo je posjetiti terapeuta čiji je zadatak dijagnosticirati i liječiti kronične bolesti koje mogu komplicirati tijek trudnoće. Da biste identificirali i rehabilitirali žarišta kronične infekcije, potrebno je konzultirati liječnika ENT-a i posjetiti stomatologa.

Ako je u obitelji bilo nasljednih bolesti (Downova bolest, mišićna distrofija, Alzheimerova bolest, Huntingtonova koreja itd.) Ili slučajevi mrtvorođenja, treba se konzultirati genetičar. Genetičar može provoditi posebne studije za identifikaciju genetskih abnormalnosti, kako bi predvidio rođenje zdravog djeteta.

Analize i ankete

Preporučamo sve žene koje namjeravaju zatrudnjeti dijete:

 • opći i biokemijski krvni testovi;
 • analiza za određivanje vrste krvi i Rh faktora (za oba supružnika);
 • mokrenje,
 • testovi i testovi krvi za genitalne infekcije - PCR (klamidija, ureaplasmoza, mikoplazmoza, gonoreja, kandidijaza (mrena) - u oba supružnika;
 • krv za antitijela na rubelu, toksoplazmu, herpes, CMV, klamidiju, HIV, RW, viruse hepatitisa B i C;
 • krvni test za šećer;
 • koagulogram (pokazatelji zgrušavanja krvi);
 • kolposkopija (za procjenu stanja vagine i cerviksa);
 • Ultrazvuk zdjeličnih organa (za procjenu stanja maternice i jajnika).
 • Ako je menstrualni ciklus nepravilan, problemi s koncepcijom i prethodnim pobačajima, propisan je krvni test za spolne hormone.
 • Prema svjedočanstvu endokrinologa, mogu se propisati testovi za hormone štitnjače, nadbubrežne žlijezde itd.
 • U slučaju pobačaja i neplodnosti, može se propisati definicija antikoagulansa lupusa, antitijela na korionski gonadotropin, protutijela na fosfolipide, TPO antitijela, protutijela na TSH receptore i druga ispitivanja.
 • Imunološko ispitivanje.

cijepljenje

Ako žena ne pati od rubeole i nema protutijela na ovu infekciju, preporučuje se cijepljenje (najmanje 3 mjeseca prije planiranog začeća). To je zbog činjenice da je infekcija s rubelom tijekom trudnoće ispunjena formiranjem fetalnih malformacija i drugih poremećaja.

Osim toga, preporučuje se cijepljenje hepatitisa B.

Osim toga, možete se cijepiti protiv difterije i tetanusa, kao i protiv gripe.

Mjerenje osnovne temperature

Za nekoliko mjeseci, preporučuje se ženi da izmjeri osnovnu tjelesnu temperaturu. Sva mjerenja su zabilježena na grafikonu koji treba biti prikazan ginekologu. Prema ovom rasporedu, liječnik može dijagnosticirati niz kršenja i, ako je potrebno, propisati dubinski pregled.

Odmah prije zamišljanja

Ako se sve ispostavilo da je u redu, možete započeti izravnu pripremu za začeće. Par se savjetuje da ne piju drogu 2-3 mjeseca bez savjetovanja s ginekologom, da ne puše (u ekstremnim slučajevima - smanjiti broj cigareta, prebaciti na lakše cigarete), ne piti alkoholna pića (više od 100 ml vina dnevno ), nemojte zloupotrebljavati kavu, jesti više voća i povrća, nemojte vruće kupke, ne idite na kupke i saune, pokušajte se ne razboljeti.

Žene tri mjeseca prije navodne koncepcije moraju početi uzimati vitamine s folnom kiselinom.

Sada možete prestati zaštititi sebe i početi zatrudnjeti. Prema statistikama, zdravi par, koji se seksaju 2-3 puta tjedno bez kontraceptiva, obično traje od nekoliko mjeseci do godinu dana da bi zatrudnio. Dakle, ne brinite ako prvi put niste uspjeli. To može biti posljedica nedavnog uzimanja hormonskih kontracepcijskih tableta, stresa, promjena načina života itd.

Ako nakon godinu dana nije došlo do trudnoće, potrebno je konzultirati ginekologa. Moderna medicina liječi mnoge slučajeve neplodnosti žena i muškaraca. U ekstremnim slučajevima, možete koristiti metode umjetne oplodnje (IVF, ICSI, itd.).

Koji liječnik treba da moj muž ode?

komentari

prvo predaju SG zbog svih pravila, a zatim samo plaćenog andrologista. Ponekad se zbunjuju samo jedan androlog, a ne urolist. Upravo u ovom dijelu.

Lapul, on mora proći SG (to je plaćen) na bilo kojem prikladnom mjestu, a glavna stvar je da bi normalno učinili dekodiranje (na primjer, to dobro radi u krvnom testu.) Onda pogledajte što je tamo, zapravo, ako su sva pravila tamo - ne biste trebali ići na androlog. Ne - u klinici postoji androlog.

Pozdravite moje dobro, kako si? Ponovno smo završili ciklus suza. Suprug je rekao da prijeđemo SG.

Savjetujete li televizoru da vam preda sebe? I najviše dešifrirati? A andrologist se događa na OMS-u ili samo uz naknadu? Jednostavno, ako postoji, želim ići besplatno i platiti. I na infekciju gdje proći. Još uvijek mislim što vitamine piju. Zato želim vidjeti liječnika pa je otišao.

Planiranje trudnoće. Koji liječnici trebaju stupiti u vezu s muškarcem i ženom prije zamišljanja djeteta?

Trudnoća bi trebala biti ne samo poželjna nego i planirana. Pravi pristup pomoći će smanjiti rizike za ženu i budućnost bebe i roditi zdravu bebu.

Ovaj će članak detaljno opisati koji će liječnici trebati proći kroz fazu planiranja trudnoće za oba partnera, kao i kada treba obaviti i koje testove treba poduzeti prije začeća.

Zašto prijeći na tjelesne i prolaznosti?

Čak i ako budući roditelji vjeruju da su zdravi, korisno je osigurati sljedeće:

 • Za ženu je prije svega potrebno prijeći na liječnike. Nakon začeća, može početi doživjeti probleme s imunološkim sustavom. To dovodi do pogoršanja kroničnih bolesti, koje će se morati tretirati konzervativnim metodama kako ne bi štetile fetusu. Bolje je ne dopustiti razvoj bolesti, već ga spriječiti. Zbog toga, trudnica mora posjetiti nekoliko stručnjaka.
 • Čovjek je također važno pratiti svoje zdravlje u fazi planiranja trudnoće. Posjet liječniku i procjena općeg zdravlja pomoći će eliminirati rizik prijenosa i pojavu problema s začećem.

Kada biste trebali početi pripremati ženu i muškarca?

Minimalno razdoblje pripreme za trudnoću za muškarca i ženu je 3 mjeseca. Tijekom tog vremena, budući će roditelji imati vremena da posjete sve potrebne liječnike, prolaze testove i isporučuju profilaktička cijepljenja.

Ako žena ili muškarac pati od kroničnih bolesti ili ima neuspješnih trudnoća u povijesti parova, onda bi to razdoblje trebalo produljiti na 6 mjeseci. U ozbiljnijim slučajevima imenuje se pojedinačni mandat, koji može povećati do jedne godine.

Koji liječnici trebaju kontaktirati?

I muškarci i žene trebaju posjetiti sljedeće stručnjake:

 • Terapeut je liječnik kojemu i muškarac i žena moraju ići. Procjenjuje opće stanje tijela. Osim toga, terapeut određuje stručne konzultacije. Međutim, on to ne čini s obzirom na planiranje trudnoće, ali s obzirom na potrebu za ispitivanjem akutnih i kroničnih bolesti.
 • Genetski - odgovoran je za proučavanje kromosomskog skupa muškaraca i žena. Specijalist provodi genetsku analizu koja će pomoći predviđanju osjetljivosti nerođenog djeteta na genetske i druge bolesti. Studija je obavezna za žene starije od 35 godina i muškarce starije od 40 godina, kao iu slučajevima u kojima postoje nasljedne bolesti u obitelji ili povijest parova ima problema s ležanjem.

Žena se također može poslati na genetsko istraživanje na temelju abnormalnih rezultata istraživanja.

 • Reproduktivni stručnjak - liječnik koji se bavi pitanjima reproduktivnog zdravlja. On je taj koji tretira neplodnost muškaraca i žena, kao i priprema za IVF postupak. Potrebno je posjetiti stručnjaka ako par ima problema s koncepcijom, kao i za njihovu prevenciju u fazi planiranja trudnoće.
 • Pored toga, žena prolazi liječnika:

  1. Ginekolog je glavna ženska liječnica, od posjeta kojoj se treba početi priprema za trudnoću. Onaj koji provodi početni ispit i dodjeljuje potrebna ispitivanja. U slučaju otkrivanja problema u tijelu buduće majke, stručnjak šalje ženu u užim liječnicima, uključujući i specijaliste za plodnost.
  2. Endokrinolog - specijalizirao se za bolesti povezane s endokrinim poremećajem. Ovaj sustav ima veliki utjecaj na metabolizam, kao i na fizički, mentalni i seksualni razvoj žene, pa je savjetovanje endokrinologa prije trudnoće svoje mjesto. Kontrola stručnjaka osobito je važna ako žena zna o prisutnosti problema s štitnjačom i uzima hormonske lijekove kako bi prilagodila razinu lučenja hormona.
  3. ENT je liječnik. Odgovara za stanje uha, nosa i grla. Tijekom trudnoće, u pozadini niskog imuniteta, žena može razviti virusne bolesti, kao i pogoršanje kroničnih ENT patologija. To može naškoditi ne samo ženi, nego i nerođenoj djeci. Stoga je važno provesti istraživanje ovih tijela sustava u fazi planiranja trudnoće.
  4. Oftalmolog - prati stanje gledanja budućnosti majke. Pored utvrđivanja prisutnosti kratkovidnosti, dalekovidnosti ili astigmatizma, te preporuka u vezi s tim patologijama u fazi planiranja, liječnik zaključuje ginekologu o mogućnosti porođaja na prirodan način. Posebno je važno posjetiti ga prije nego što žene dobiju značajne abnormalnosti organa vidljivosti.
  5. Stomatolog je drugi obvezni stručnjak koji se mora posjetiti u fazi pripreme za rođenje djeteta. Tijekom trudnoće hormoni se dramatično mijenjaju, a potrošnja vitamina i minerala raste. To dovodi do problema s zubima i desnima. Osim toga, bolesti usne šupljine mogu dovesti do komplikacija tijekom trudnoće.
  6. Imunolog - proučava bolesti koje se odnose na imunološki sustav i utječu na njega. Posjet liječnika smatra se obveznim ako je u povijesti žene pobačaj ili propušteni pobačaj.

  Kakav liječnik trebate kontaktirati čovjeka ako žena ne može zatrudnjeti?
  Liječnici za muškarce:

  • Urolog - glavni muški liječnik pri planiranju trudnoće. On je taj koji tretira većinu bolesti koje mogu dovesti do problema s koncepcijom. Provodi primarni pregled i dodjeljuje potrebne testove budućem ocu, na temelju kojih se, po potrebi, šalje specijaliziranijim stručnjacima.
  • Andrologist je specijalist u liječenju patoloških procesa i bolesti muškog genitalnog područja. Uz liječenje impotencije, erektilne disfunkcije i problema s prostatom, bavi se tako ozbiljnim problemom kao i muška neplodnost. Stoga, ako žena ne uspije postati trudna, čovjek se prije svega mora obratiti ovom specijalistu.

  Ovo je potpuni popis najčešće potrebnih stručnjaka pri planiranju trudnoće. Odluku o imenovanju liječničkog savjetovanja donosi promatrački ginekolog za žene ili urolog za muškarce. To je tipično bez pronalaženja ambulanta za ljude.

  Ako jedan od budućih roditelja pati od kroničnih bolesti i redovito se promatra od strane stručnjaka, on može samostalno, u fazi planiranja trudnoće, posavjetovati se s liječnikom kako bi utvrdio prisutnost ili odsutnost recidiva bolesti, kao i njegove komplikacije i potrebu za prevencijom. To se posebno odnosi na žene jer trudnoća smanjuje zaštitne funkcije tijela i vjerojatnost pogoršanja kronične bolesti značajno raste.

  Gdje proći anketu?

  U mnogim gradovima Rusije postoje centri za planiranje obitelji. Tu budući roditelji mogu se preusmjeriti i uputiti svim potrebnim stručnjacima.

  Posjet liječniku je važna faza tijekom planiranja začeća, što je bolje ne zanemariti ženu, a ne muškarca. Ako par brine o svom zdravlju i zdravlju budućeg djeteta, mora kontaktirati stručnjake i prijeći potrebne testove 3 mjeseca prije namjeravanog začeća. Važno je isključiti prisutnost infekcija urogenitalnog sustava, kao i pogoršanje kroničnih bolesti.

  7 koraka koje treba zamisliti: kako planirati trudnoću

  Kako se pripremiti za trudnoću? Potrebne analize i ispiti

  Čini se tako lako zamisliti dijete, bilo bi želja. A ako tijelo nije spremno? Bolje je saznati nekoliko mjeseci prije navodne koncepcije. U svakom slučaju, par će imati vremena za vraćanje zdravlja i rađanje zdravog djeteta.

  Korak # 1. Istraživanje prije začeća

  Iscrpan dijagnostički pregled jedan je od najvažnijih zadataka s kojima se suočavaju budući roditelji. Gdje početi? Posjet ginekologu. Pa, ako je par pripremljen unaprijed za prvi prijem. Moramo se sjetiti naših kroničnih i nasljednih bolesti, približno trajanje menstrualnog ciklusa, i zaplijeniti medicinsku karticu za prijem, budući da neke bolesti koje su prenesene čak iu djetinjstvu mogu negativno utjecati na zdravlje nerođenog djeteta. Detaljne informacije pomoći će liječniku da daju najpotpuniju sliku o budućem pregledu i identificiraju probleme.

  Tijekom recepcije, ginekolog će ispitati i uzeti mrlje, napisati upute za testove i opća klinička istraživanja: kompletan test krvi i urina, krvni test za HIV, hepatitis, ultrazvučnu dijagnostiku zdjeličnih organa (jajnici i maternica).

  Glavna stvar prije trudnoće je uklanjanje svih mogućih unutarnjih izvora infekcije. Stoga se buduća majka šalje za dubinsko proučavanje svih tijela sustava.

  Korak # 2. Testovi za infekciju: rubeola, toksoplazma, citomegalovirus i drugi

  Većina infekcija je opasna tijekom početne infekcije tijekom trudnoće. Stoga je napravljena analiza zaraze kako bi se utvrdilo jeste li imali neku bolest prije. A ako ne, onda tijekom trudnoće treba biti posebno oprezni. Kratica ToRCH pojavila se od prvih slova najopasnijih infekcija za fetus: Toxoplasma (infekcija toksoplazmom) - Rubela (rubeola) - Citomegalovirus (citomegalovirus) - Herpes (herpes).

  Kada znate da ste imali rubeola u djetinjstvu, možete preskočiti ovu stavku. U slučaju nesigurnosti, morate proći test za protutijela - IgG i IgM. Ako se otkrije IgM, to znači da ste se prvo zarazili virusom (ova je situacija prilično rijetka). Trudnoća se ne može planirati za 3 mjeseca. Ali IgG, naprotiv, treba biti - njihova prisutnost ukazuje na prethodnu bolest i stjecanje imuniteta protiv rubeole. Ako i IgM i IgG nedostaju, morate cijepiti tako da ne biste zaraženi tijekom trudnoće. Možete planirati trudnoću tri mjeseca nakon cijepljenja.

  Toxoplazma je test antitijela za toksoplazmu, čija se infekcija javlja kod kućnih životinja, najčešće iz mačaka. Oko 15% žena reproduktivne dobi doživjelo je ovu infekciju, tj. 75% žena može postati zaraženo toksoplazmom tijekom trudnoće. Ako tijekom analize ne postoji IgG i IgM, postoji opasnost od dobivanja bolesti tijekom trudnoće. Preporuča se ograničiti komunikaciju s psima i mačkama, temeljito kuhati ili peći, svakako oprati i čistiti povrće i voće prije jela, ne čistiti mačji WC bez jednokratnih rukavica, operirati ruke nakon bilo kakve manipulacije mesom i plodovima mora.

  Cytomegalovirus infekcija tijekom trudnoće ugrožava razvojne patologije i fetalne intrauterine infekcije. Infekcija se obično prenosi kapljicama u zraku. Ako se tijekom pripreme za trudnoću pronađe visoka razina citomegalovirusa u krvi, potrebno je podvrgnuti tijeku antivirusne terapije i tek onda planirati za začeće. U slučaju negativnog rezultata potrebno je poštovati mjere opreza: pranje ruku prije jela, ne ljubite malu djecu na usnama i preporučljivo je ograničiti komunikaciju s njima, pogotovo ako radite u vrtiću.

  Herpes virus je u tijelu za život. Svako liječenje ima za cilj samo smanjenje njegove aktivnosti. Potpuno se riješiti toga neće uspjeti. Stoga se poduzimaju testovi kako bi se procijenio rizik primarne infekcije tijekom trudnoće.

  U slučaju da je nešto uznemirujuće (svrbež, gori, teški iscjedak), bilo je neuspješnih trudnoća, ili se žena priprema za IVF, potrebno je analizirati spolno prenosive infekcije (klamidija, myco-ureaplasma, gardnerella). Ako je herpes ili klamidija pronađena u trudnici, suprug mora biti testiran i za ove infekcije.

  Korak broj 3. Hormonska pozadina

  Procjena ženske hormonske pozadine, određivanje koncentracije hormona u krvi, uzimajući u obzir fazu menstrualnog ciklusa, važan je kriterij za ispitivanje. Hormoni su glavna veza u izgradnji funkcije plodnosti žena i muškaraca, čija uspješna implementacija ovisi o radu hipotalamus-hipofiza-jajnika. Kada jedna od komponenti ne uspije, cijeli se rad reproduktivnog sustava mijenja, a time i sposobnost zamišljanja smanjuje. Kada je ciklus uznemiren kod žene, uočena je povećana dlakavost, akne, pretilost, trudnoća s lošim ishodom (regresija, pobačaj), liječnik nužno šalje studiju. On određuje popis hormona za koje je potrebno proći testove. Svaki slučaj je individualan.

  Korak # 4. Krvni tip

  Tijekom razdoblja planiranja trudnoće, par se preporučuje za određivanje krvne grupe i rhesus, radi analize antitijela na Rh faktor. Pozitivni rhesus faktor u žena i negativan kod muškaraca ne predstavljaju nikakav razlog za zabrinutost. Ako žena ima Rh-negativnu krv, a njezin muž ima Rh-pozitivnu krv, onda se Rhesus može razviti tijekom trudnoće. Buduća majka, koja je podvrgnuta operaciji (uključujući pobačaj), transfuzija krvi ili trudnoća nije prva, vjerojatno će proizvesti specifična protutijela u krvi. U Rh-negativnim majkama s Rh-pozitivnim bebama moguće su imunološke komplikacije (hemolitička bolest novorođenčadi, itd.), Što se uglavnom očituje iz druge i kasnije trudnoće.

  Manje uobičajena je sukob u krvi. Vjerojatnost sukoba povećava se u sljedećim kombinacijama: žena ima krvni tip I, čovjek ima bilo koji drugi; žena ima grupu II, a muškarac ima III ili IV; žena ima krvni tip III, a muškarac ima II ili IV. S takvim kombinacijama preporučuje se testiranje krvi za antitijela na grupne antigene, ako planirana trudnoća nije prva. Kada je prvi - potrebno je provesti istraživanje o grupnim antitijelima od 8. tjedna trudnoće.

  Korak broj 5. Ultrazvuk

  U fazi planiranja trudnoće, ultrazvuk se provodi u prvoj fazi ciklusa. Otkrivene su razne bolesti zdjeličnih organa, kod kojih je sposobnost začeća oštećena. U nekim slučajevima može biti potrebna operacija: mioma - benigni tumor maternice, cista ili tumor jajnika, polip u sluznici maternice. Ultrazvučni pregled pomoći će eliminirati prisutnost patoloških procesa u genitalijama i osigurati mirni tijek trudnoće i uspješno rođenje djeteta.

  Korak broj 6. Klinički pregled prije nego što dijete dobiva dijete

  Obvezni program za budućnost majke također uključuje posjet ENT stručnjaku, zubaru i liječniku opće prakse. Za koga?

  Zubar. Postoji široko rasprostranjeno mišljenje da tijekom trudnoće zubi nužno "ulijevaju". Prije trudnoće treba liječiti zube, a tijekom nje treba paziti da dovoljno kalcija. Tada neće trpjeti zub tijekom trudnoće.

  Liječnik ENT. Ovo savjetovanje je vrlo važno, jer je potrebno utvrditi imate li kronične bolesti uha, nosa i grla. Svaka trudnoća prati slabljenje imunološke zaštite. To znači da ćete uhvatiti sve infekcije koje lebde u autobusu, podzemnoj željeznici i preko radnog mjesta, mnogo češće nego prije trudnoće. Ne možemo dopustiti da prođemo placentarnu barijeru kako bi došli do bebe. SARS, gripa, mama teško prebačena, može uzrokovati poremećaje u razvoju živčanog sustava mrvica.

  Terapeut. S općim testovima krvi i urina trebate posjetiti terapeuta koji će na temelju podataka istraživanja i pregleda dati mišljenje o vašem zdravstvenom stanju. Ako je potrebno, liječnik će propisati detaljniju dijagnozu. Nakon toga, prema potrebi, odredite odgovarajući tretman.

  U određenim slučajevima bit će potrebno posjetiti endokrinolog, genetičar i druge stručnjake.

  Korak 7. Priprema za začeće

  Ako se sve pokazalo u redu, možete početi pripremati za začeće. Očekuju se roditelji da ne piju bilo kakve lijekove 2-3 mjeseca bez savjetovanja s ginekologom. Ne pušite, nemojte piti alkohol, nemojte zlostavljati kavu, jesti više voća i povrća, nemojte vruće kupke, ne idite u kupke i saune, pokušajte se ne razboljeti, početi uzimati vitamine folnom kiselinom. Pazite na svoje zdravlje - i ništa neće pokvariti dugo očekivani sastanak s bebom!

  Stručnjak: Nina Ulyanova, načelnica fiziološkog odjela opstetrije Klinike za opstetričare i ginekologiju. Dr. Sc. VF Snegireva, doktor medicine visoke medicine

  Koji liječnik treba ići pri planiranju trudnoće?

  Planiranje trudnoće je sveobuhvatna priprema budućih roditelja, moralno i fizički, za zamišljanje djeteta, nošenje i dojenje.
  To je nužno za povoljan tijek trudnoće i zdravlje djeteta u budućnosti. Mnoge komplikacije trudnoće mogu se spriječiti u ovoj fazi.

  U idealnom slučaju, potrebno je započeti pripreme za trudnoću u godinu dana, ako je moguće, onda je moguće ranije. Minimalno - 3 mjeseca.

  Faze planiranja trudnoće:

  1. Psihološko usavršavanje
  2. Odbijanje loših navika
  3. Pješačite do liječnika
  4. Imenovanja liječnika
  5. Životni stil
  6. Snaga

  1. Psihološka priprema:

  Ovo je najvažnija faza planiranja.
  Potrebno je mentalno pripremiti za pojavu djeteta. Shvatite jeste li spremni postati mama. Dajte sebi odgovore na pitanja: zašto trebate dijete? Što mu možeš dati? Shvaćate li da ovo nije privremeni fenomen, ali za život?
  Važno je da želja da dijete bude uzajamno uz muža.
  Potrebno je naučiti mirno držati u različitim situacijama, a ne izazivati ​​stres. Tijekom trudnoće ova vještina je vrlo važna.
  Nadolazeći roditelji trebaju razviti osjećaj odgovornosti za život i zdravlje njihovog nerođenog djeteta.

  2. Odbijanje loših navika:

  Ako ih ima, treba ih zaboraviti, a što prije, to bolje. Čim počnete pripreme za trudnoću, odmah ga ispustite, a ne morate tražiti svugdje informacije o tome koliko je prije začeća potrebno učiniti kako bi se moglo odgoditi.
  I važno je da oba buduća roditelja to učine.
  Ovdje također vrijedi i alkohol na odmoru. Ako je dijete prioritetno i njegovo zdravlje - oboje moraju prestati piti alkohol najmanje 3 mjeseca.

  3. Pješačenje do liječnika:

  Još jedna teška i obvezna etapa.
  Prva stvar pri planiranju trudnoće je otići na ginekologa. Liječnik će provesti pregled, uzeti mrlje i dati upute za testove. Moj suprug također treba testirati. Nakon što će rezultati biti razgovor o tome što dalje.
  Morate također posjetiti terapeuta.
  Budite sigurni da idete zubaru, izliječite sve svoje zube.
  Endokrinolog, neurolog, optometar, ENT, genetičar, ako je potrebno, posjećuju uske stručnjake.
  Ako trebate lijekove, obavezno obavijestite svog liječnika da uskoro planirate imati dijete. Možda će liječnik odabrati druge lijekove ili reći o vremenu liječenja u kojem je trudnoća nepoželjna.
  Štoviše, zdravlje budućeg tata je važno, a ne manje. Muškarci moraju ići u androlog ili urolog.

  4. Imenovanja liječnika:

  Onda obavljaš sve imenovanja liječnika.
  Možda liječiti bilo koju bolest. Pijte vitamine koje vam je propisao vaš liječnik, folna kiselina, jodomarin. Ne savjetujem vam da pijete bilo što bez liječničkog recepta.
  Ako je potrebno, stavite cjepiva protiv rubeole, vagine, hepatitisa.

  5. Način života:

  Ostanite zdravi.
  Pokušajte izbjeći depresiju i stres.
  Potrebno je dati tijelu da dobije snagu. Pokušajte spavati najmanje 8 sati neprekidno. Bolje je otići negdje na odmor na godišnjem odmoru prije planiranja trudnoće.
  Uživajte u puno vremena na svježem zraku.
  Pokušajte na svaki način ojačati imunološki sustav, na primjer, otvrdnjavanjem.
  Vježbajte, ali nemojte preopteretiti tijelo. Preporučljivo je ojačati trbušne mišiće, leđa, noge i ruke. To se može obaviti svakodnevnim vježbama, različitim fizičkim vježbama, plivanjima, vanjskim načinom života, vježbama masaže i disanja.
  Zaštitite se od mogućeg kontakta s virusnim infekcijama, prehladama. Ako imate mačku, imajte na umu da vam može doći do infekcije (toksoplazmoza).
  Muškarci trebaju izbjegavati sintetička donje rublje i uske hlače.
  Bolje je izbjegavati vruće kupke, kupke i saune.
  Ako je rad povezan s štetnim posljedicama (kemikalije, zračenje), ako je moguće, zaštitite se od toga.
  Također je bolje ograničiti prisutnost računala.
  6 mjeseci prije namjeravane trudnoće zaštitite se od pregleda rendgenskih zraka. Ako još uvijek ne možete bez nje, trebate zatvoriti želudac i zdjelicu s posebnom olovnom pregaču.

  6. Hrana:

  Budući roditelji trebaju redovito i potpuno jesti. Hrana mora biti raznovrsna i uravnotežena.
  Ako postoji problem s težinom (prekomjerna tjelesna težina ili nedostatak težine), bolje je ispraviti je, ako je moguće, konzultirajte s nutricionista.
  Na stolu treba biti dovoljno: povrće, bilje, voće, mliječni proizvodi, žitarice, meso, proizvodi koji sadrže kalcij (sir, sir). I morate temeljito oprati povrće i voće.
  Odbaciti proizvode koji uključuju konzervanse, okuse, boje, pojačivače okusa.
  Također je bolje koristiti uglavnom kuhanu i pečenu hranu, ograničavajući prženu, masnu, dimljenu.
  Nema dijeta.
  Potrebno je ograničiti uporabu kave i jakog čaja.

  Konačno, nakon svih napora koji su napravljeni tijekom faza planiranja, možete otići izravno do začeća. No, imajte na umu da je moguće odmah zatrudnjeti neće raditi. To može potrajati od nekoliko mjeseci do godinu dana, što je sasvim normalno. Nakon godinu dana neuspjelih pokušaja, morate ići anketirani i tražiti uzrok.

  Što se tiče pauze nakon prethodnog rođenja, imajte na umu da se žensko tijelo potpuno obnavlja za 2-3 godine. Ali ako interval između rođenja prelazi 10 godina, uterus gubi elastičnost. U slučaju djece s istom dobi, tijelo nema vremena da se oporavi od ranijih rađanja i povećava se opterećenje.

  U svakom slučaju, bez obzira koliko se trudite, nećete moći planirati sve što je 100%...

  Predlažem vam da gledate zanimljiv videozapis gdje opstetričar-ginekolog detaljno govori o planiranju trudnoće:

  Vaše zdravlje

  Koji liječnik treba ići pri planiranju trudnoće?

  Prvo je vrijedno posjetiti ginekolog da bi dobili ideju o stanju reproduktivnog sustava. Nakon pažljivog ispitivanja liječnik će pregledati, poduzeti potrebne testove (razmazivanje s cervikalnog kanala na flori, atipične stanice i neke spolno prenosive infekcije). Ako je potrebno, postavite dodatni pregled, na primjer, ultrazvučni pregled organa zdjelice i kolposkopiju (pregled grlića maternice s posebnim uređajem).

  Depresija je kada niste samo tužni i plakati, već kada se već pojavljujete
  fizički problemi, tip,. Dame, i koje liječnika je bolje da ide? na
  mjesto.
  http://eva.ru/phone/messages-2513288.htm

  Ako žena ima nepravilne menstruacije, odmah se javite ginekologu - endokrinologu. Osim toga, liječnik će propisati niz testova za određivanje koncentracije spolnih hormona (folikul-stimulirajući, luteinizirajući hormon, estradiol, testosteron, prolaktin). Neće biti suvišno napraviti testove za hormone štitnjače: hormon koji stimulira štitnjaču (TSH), T3, T4.

  Sljedeći stručnjak za skretanje je terapeut. Liječnik će provesti pregled, mjeriti pritisak i poslati ženu na elektrokardiogram (EKG). Nadalje, terapeut će preporučiti da prođe niz analiza za procjenu unutarnjih organa: opći krvi i testovi urina, krvi biokemijska analiza (određivanje ukupne koncentracije proteina, bilirubin, glukoza, kolesterol, ALT, AST, urea, kreatinin). Morat ćemo proći krvni test za HIV, hepatitis B, C i sifilis.

  Preporučljivo je posjetiti otorinolaringolog (ENT liječnik), čak i ako je s nosa, grla i ušiju sve, s gledišta žene, u redu. Činjenica je da liječnik može otkriti skrivenu infekciju u tim organima, što može nepovoljno utjecati na stanje djeteta i trudne majke. I bolje je liječiti infekciju prije trudnoće nego tijekom nje.

  Stomatolog je drugi specijalist koji treba unaprijed konzultirati. Potrebno je izliječiti sve karijesne zube, paradontozu unaprijed i ukloniti tartar. Karijes je toplo infekcije koje se mora unaprijed ukloniti.

  Oculist je posljednji stručnjak na kontrolnom popisu. Liječnik će provjeriti vidnu oštrinu i provesti ispitivanje fundusa. Trudnoća i porođaj mogu negativno utjecati na stanje oči. A ako žena pati od ozbiljne kratkovidnosti, u nekim slučajevima trudnoća i prirodno porođaj su kontraindicirani. Ako je sve u redu s vidom, ispitivanje fundus pomoći će procijeniti stanje krvnih žila u mozgu.

  Svi drugi liječnici žene prolaze po indikacijama. Na primjer, ako postoji kila abdomena, vrijedi posjetiti kirurg. Dame koje pate od proširenih vena donjih ekstremiteta morat će posjetiti flebolog. Žene s različitim kožnim bolestima trebaju posjetiti dermatologa, itd.

  Popis muških testova koji trebaju proći kad planirate dijete prije zamišljanja

  Koje su testove dodijeljene muškarcima pri planiranju trudnoće? U članku se opisuje nužan i obvezan skup studija, kao i dodatan popis testova koji se dodjeljuju muškarcima s djecom.

  Rodni nastavak prirodna je želja svakog čovjeka. Međutim, kako bi se žena ne bi izložila riziku od patologija i komplikacija tijekom trudnoće, potrebno je prethodno obaviti obvezne i, ako je potrebno, dodatne testove.

  Potreba za preliminarnim ispitivanjem prije začeća za muškarce

  Prema stručnjacima za plodnost, postotak omjera broja uzroka koji dovode do neplodnosti kod muškaraca i žena je gotovo isti: faktori neplodnosti kod muškaraca u muškaraca 19 i 18 godina. Stoga je preventivni rutinski pregled trebao poduzeti bračni par, a ne žena koja želi roditi zdravu beba.

  Koji liječnik treba kontaktirati

  Ako je ženski liječnik ginekolog, tada je muški liječnik koji obavlja preventivni i rutinski pregled urolog. Primarna medicinska povijest i pregled anamneza omogućuju da napravite grubi plan djelovanja, dodijelite testove, ultrazvučni pregled ili spermogram kad ste u nedoumici.

  Muški čimbenici rizika

  Među razlozima koji mogu izazvati komplikacije završene ili planirane trudnoće su:

  • imunološke bolesti;
  • genetske značajke;
  • nasljedni čimbenici;
  • hipertenzija;
  • prethodne bolesti: zaušnjaci, ospice, rublja, veslanje, gripa;
  • dijabetes melitus;
  • autoimune bolesti;
  • odnos sa ženom;
  • niska kvaliteta zametnih stanica (sperma);
  • niska pokretljivost spermija

  U svakom slučaju, uspostavljeni su pojedinačni uzroci i dodatne dijagnostičke metode kako bi se utvrdili vjerojatni čimbenici rizika za ženu koja nosi trudnoću.

  Analize za muškarce koji nemaju djecu

  Muškarci koji nisu ranije imali djecu, ali žele spriječiti moguće negativne posljedice za ženu, podvrgavaju se rutinskom pregledu kod urologa, gdje se provjerava:

  • veličinu limfnih čvorova u području prepona, uključujući;
  • veličina i anatomija testisa, njihova asimetrija;
  • Kontrolira status prostate;
  • pregled penisa, stanje glave;
  • prikuplja se povijest pritužbi, u usporedbi s realnim čimbenicima rizika.

  Ne treba brinuti za muškarce koji nisu prethodno imali djecu zbog kontracepcije. Čak iu nedostatku kontraindikacija seksualnih partnera, trudnoća može biti odsutna već nekoliko mjeseci. Neuobičajena situacija se uzima u obzir u slučaju da se začeće ne pojavljuje godinu dana ili dulje.

  sjeme

  Glavna analiza koja omogućuje procjenu stanja i kvalitete ejakulacije pod mikroskopom. U nedostatku primjedbi, daljnje studije nisu imenovane. Uzimaju se u obzir kvaliteta, količina sjemenske tekućine i koncentracija aktivnih spermija.

  Spermska aktivnost

  Aktivnost sperme u seminalnoj tekućini daje prirodnu koncepciju i odsutnost vjerojatnosti ektopične trudnoće kod žena. Potrebno je provesti analizu koja se naziva biokemijska studija ejakulata.

  Virološke studije

  Krvni testovi virusnih bolesti provode se neposredno prije začeća, s dobrim rezultatima svih studija čelika. Protutijela na određene viruse traju tijekom života, ali se mogu pojaviti i druge bolesti.

  Analiza urina

  Analiza urina nije glavni kriterij za procjenu zdravlja muškaraca. Ona predstavlja veliku sliku u slučaju sekundarnih bolesti. Na primjer, u nazočnosti bolesti jetre ili bubrega, uzeti su kompleksne studije kao osnova, a povećana količina proteina ili leukocita bit će prisutna u mokraći.

  Ispitivanje krvi

  Krvni biokemijski parametri također se mijenjaju ako postoji ozbiljna bolest. Međutim, odluka je nužna samo u sveobuhvatnoj studiji. Na primjer, s nedavnom hladnoćom, broj leukocita u krvi će biti premašen, ali ta brojka nije abnormalna.

  TORCH infekcije

  Ženama se ponudi kompleks od 5 infekcija. Ali, čovjek može donirati krv iz vena po volji da uspostavi ili opovrgne prisutnu infekciju kao što je klamidija ili trichomonas. Analiza se provodi dugo, rezultat se može očekivati ​​od mjesec i pol nakon što se biomaterijal podnosi.

  Kompatibilnost seksualnih partnera

  U pravilu, kompatibilnost partnera provodi se samo ako su partneri prethodno imali loše iskustvo u trudnoći. Pobačaji ili blijeđenje mogu ukazivati ​​na nekompatibilnost, ali i druge indikacije su potrebne za određivanje ove patologije:

  • genetske kongenitalne i nasljedne bolesti;
  • srodstvo s ženom, nespojive vrste krvi;
  • jake toksikoze tijekom proteklih trudnoća.

  Specifična analiza za parove s djecom

  Prevladavajuće mišljenje da samo žena i njeno zdravlje uzrokuju sve nesreće pri donošenju djeteta odbacio ih je liječnik, koji kaže kako oba spolni partneri mogu izazvati komplikacije trudnoće.

  Nitko ne može unaprijed predvidjeti kada i pod kojim okolnostima može doći do abnormalnosti razvoja, ali ako je moguće otkloniti moguće rizike, tada oba partnera moraju to učiniti.

  Analize za muškarce s djecom: prošireni popis

  Ako muškarac već ima djecu, i kada pokušava ponovno zamišljati žensku trudnoću, odsutan je godinu dana, onda je to razlog da potražite pomoć od specijalista za plodnost ili urologa koji će vam pomoći u otkrivanju uzroka anomalije i propisivanja liječenja. Temelj studije je identificirati i ukloniti uzroke koji su izazvali neplodnost.

  TORCH analiza

  TORCH infekcije ne izazivaju sterilnost, ali služe kao razlozi za začeće. Na primjer, kvalitetu sperme utječe postojeća infekcija Trichomonas, koja smanjuje količinu i kvalitetu ejakulata.

  Ukupno, TORCH kompleks uključuje pet studija koje su fiksirane u ime analize:

  • T - toksoplazmoza;
  • O - druge infekcije koje propisuju liječnik (klamidija ili ureaplazmoza);
  • R - rublja od rubele;
  • C-citomegalovirus ili citomegalovirus;
  • H - herpes (herpes papilloma).

  sjeme

  Na temelju spermograma određuje se broj aktivnih glave spermija i njihova tjelesna aktivnost. Zapravo, ovo je glavni test, nakon čega mnogi drugi testovi više nemaju smisla.

  Ono što otkriva PCR: popis bolesti

  Pomoću posebne urološke sonde, struganje se uzima iz unutarnjeg tkiva uretralnog kanala. Postupak je neugodan, ali podnošljiv. Na temelju ove studije, liječnik može reći o prisutnosti bolesti genitourinarnog sustava:

  • infekcija testisa;
  • bolesti bubrega;
  • bolest prostate;
  • HPV;
  • bolesti protozoalne etiologije;
  • Candida gljiva;
  • stafilokok, streptokok;
  • klamidija;
  • trimomonady;
  • herpesa;
  • infektivni proktitis;
  • spolno prenosivih bolesti u razdoblju inkubacije.

  PCR studija je najsigurnija i opsežna analiza koja, na temelju ekstrakcije DNK, omogućuje potvrdu ili isključivanje mnogih bolesti.

  Što će pokazati IFA

  Ova studija omogućuje otkrivanje specifičnih protutijela krvi prirode proteina u odnosu na antigene bolesti. Posebna se pozornost posvećuje protutijelima imunoglobulina.

  Analiza pomaže u procjeni rada zaštitne funkcije krvi, identificiranju imunodeficijencije u krvnim bolestima, infekcijama, autoimunim i hormonalnim bolestima.

  bakposev

  Bakposev omogućuje određivanje prisutnosti bakterija u tijelu. Na primjer, stafilokok uzrokuje komplikacije u radu srca i mišića, utječe na formiranje patogenih hendikepa. Bolest nije kobna, ali zahtijeva sveobuhvatno liječenje i prevenciju svih rođaka koji žive s muškarcem.

  Količina ejakulata

  Količina sjemenske tekućine u normalnom - 3-5 ml. Međutim, u prisutnosti upalnih bolesti, u prisutnosti spolno prenosivih bolesti, taj broj se smanjuje na 0,5 ml. Trudnoća se u ovom slučaju ne može dogoditi.

  Rješavanje problema - identificiranje uzroka koji su doveli do smanjenja sperme i njihovog uklanjanja. Najčešći uzroci:

  • pušenje;
  • alkohol;
  • ozljeda testisa;
  • uzimanje lijekova za poticanje aktivnosti mišića (u bodybuildingu, kao opcija);
  • zlostavljanje masne hrane.

  Tajna prostate

  Muška sperma samo je generičko ime koje je prepoznatljivo. Zapravo, sastav sperme nije samo sperma, već i tajna prostate. Mikroskopski pregled pomaže pri utvrđivanju prisutnosti bolesti prostate.

  Istraživanje stanja kardiovaskularnog sustava omogućuje dijagnosticiranje bolesti različitih smjerova. Budući da muški reproduktivni sustav ovisi o radu žila i njihovoj ekspanziji, krši ovu funkciju, slabo oslobađa zametne stanice.

  Genetske studije

  Spermatogenezu kontrolira veliki broj muških genitalnih gena, uključujući Y kromosom. Gene mutacije mogu biti kongenitalne ili nasljedne, ali u svakom slučaju, takvo kršenje dovodi do nemogućnosti trudnoće u seksualnom partneru.

  Analiza kariotipa omogućuje prepoznavanje najčešćih uzroka neplodnosti - oligozoospermije i azoospermije.

  Što učiniti kada se otkrije neki problem

  Nisu svi identificirani uzroci neplodnosti kod muškaraca mogu se liječiti. Međutim, to ne znači da se trudnoća ne može dogoditi. Na primjer, genetske bolesti se ne liječe, ali koncepcija nastaje kao posljedica ICSI, gdje je isključena genetska mutacija, a samo zdrava oplođena jaja s normalnim kromosomskim setom uzimaju se za gnojidbu maternice.

  Prognoza gnojidbe

  U 40% slučajeva uočeno je muška neplodnost ili bolesti koje dovode do komplikacija u trudnoći. Međutim, to ne znači da je u prisustvu patologije koncepcija nemoguća. U nekim slučajevima koriste se dijagnostičke metode i učinkovite mogućnosti liječenja. Glavni zadatak je identificirati uzrok i spriječiti nastajanje negativnih posljedica.

  Planiranje trudnoće ne samo da priprema žensko tijelo, nego i pregledava čovjeka. Ispitivanja koja se moraju provesti prije začeća određuje liječnik. Često pravilna kompleksna priprema smanjuje rizik od komplikacija tijekom trudnoće.