Pobačaj je udarac ženskom tijelu: trudnoća nakon medicinskog pobačaja, kada možete?

Rođenja

Medicinski pobačaj smatra se najgrdnijim opcijama pobačaja.

U procesu protjerivanja fetusa, kirurška intervencija je isključena, međutim, endokrini sustav tijela, a naročito hormonska pozadina žene podvrgnuti su velikom stresu.

I za svaku ženu, glavno pitanje je trudnoća nakon medicinskog pobačaja, kada možete zatrudnjeti?

Nakon uzimanja tableta bez abortusa, hormon koji je odgovoran za rast i razvoj embrija je blokiran u tijelu. Krvne žile koje povezuju jajetu do endometrija su uništene. Zahvaljujući tim procesima počinje odbijanje embrija.

Pojavljuje se polako, jajetu se pere u dijelovima, a njegovi fragmenti se prikazuju zajedno s krvarenjem.

Nakon što se dogodi pobačaj. Dalje u članku ćemo razmotriti je li moguće trudnoće odmah nakon pobačaja?

Mogu li zatrudnjeti odmah nakon pobačaja?

Kada postanete trudni nakon medicinskog pobačaja, koliko brzo? Fizički, trudnoća odmah nakon pobačaja može se dogoditi vrlo brzo, 14-16 dana nakon lijeka, ali da nosi i roditi zdravo dijete, jer ova trudnoća nije vjerojatna jer tijelo treba vremena da se oporavi nakon hormonalnog šoka.

Drugog dana, nakon uporabe lijekova namijenjenih medicinskom pobačaju, počinje krvavi otpad.

Od ovog trenutka treba izvijestiti o novom mjesečnom ciklusu.

Općenito, žensko tijelo percipira farmaceutsku bolnicu kao da je iznenada započelo s menstruacijom, tako da se može pojaviti jaje spremno za oplodnju, kako je bilo, u danima od 14-16, nakon medicinskog prestanka trudnoće.

S uspješnim lijekom, iscjedak se nastavlja 10-14 dana, postupno smanjujući njegov intenzitet. Mogu li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja? Ako se ne vide komplikacije i ultrazvuk potvrđuje da se maternica vratila u normalu i da u njemu nije otkrivena nikakva strana tijela (krvne ugruške ili fragmenti jajovoda), tijelo je sasvim spremno za novu gnojidbu.

Mogu li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja? Moguće je, ali takva brza trudnoća, na primjer u mjesec dana, ne može biti potpuna, nema resursa u tijelu za nošenje zdravog djeteta. Osim toga, pobačeni lijekovi mogu negativno utjecati na osobu koja je odmah postala trudna i razvoj fetusa.

Kada mogu planirati trudnoću nakon medicinskog pobačaja?

Koliko dugo možete zatrudnjeti nakon medicinskog prekida? Planiranje nove trudnoće nakon medicinskog prekida moguće je ne kasnije od šest mjeseci, pod uvjetom da je farmacija prošla bez komplikacija.

Obvezni pregledi koji trebaju proći prije planiranja nove trudnoće:

 1. Ultrazvuk maternice i jajnika. Provodi se kako bi se identificirali polipi koji mogu nastati nakon što je lijek i izazivaju pobačaj.
 2. Hormonsko ispitivanje. Samo ako postoji normalna koncentracija hormona, embrij će dobiti dobru prehranu na kojoj ovisi rast i razvoj fetusa.
 3. Patentnost jajovoda. Imenovana samo onim pacijentima koji su imali upalne procese nakon pharmabort-a.
 4. Rutinsko ispitivanje ginekologa. Pomoći će utvrditi kako je maternica spremna za novu trudnoću.

Jedan od glavnih znakova potpune obnove zdravlja žena je normalizacija mjesečnog ciklusa.

Nakon što je mjesečni ciklus ušao u svoj normalni raspon, iscjedak počinje u preciznim intervalima, ima umjeren volumen i nestaje bez bolnih osjeta za 4-5 mjeseci.

"Zatrudnjela sam odmah nakon pobačaja i želim roditi", ali liječnici upozoravaju: nakon medicinskog pobačaja, pitanje kontracepcije za narednih šest mjeseci vrlo je akutno.

Čak i ako par želi imati bebu i drugu trudnoću, željena je i dugo očekivana, ženi bi trebalo imati vremena da se oporavi i dobije snagu za novu trudnoću.

Hormonske pilule ne samo da štite od neželjenih trudnoća, već također pomažu u ponovnom uspostavljanju hormona. U pravilu, liječnik ih propisuje odmah nakon medicinskog pobačaja.

Vjeruje se da je nakon pharmabota i prije prve mjesečnice zamišljanje djeteta nemoguće - to je mit.

Čimbenici koji utječu na uspješnu koncepciju:

 • puni san, najmanje osam sati;
 • dnevna umjerena tjelesna aktivnost tijekom 30 minuta;
 • redovite šetnje na svježem zraku barem jedan sat dnevno;
 • uklanjanje svih loših navika;
 • puna uravnotežena prehrana;
 • normalizacija tjelesne težine. Ako postoji prekomjerna težina, poželjno je ukloniti;
 • pozitivno psiho-emocionalno stanje. Ako je moguće, zaštitite se od stresa, brige i strahova;
 • tečaj vitaminske terapije. Vitamin E je posebno važan, pa liječnik preporučuje konzumaciju folne kiseline 3-4 mjeseca prije začeća.

Nakon potpunog oporavka zdravlja žena, liječnik otkazuje hormonske kontracepcijske lijekove i preporučuje začeće. Zahvaljujući ukidanju kontracepcije, šanse za dobivanje trudnoće znatno povećavaju, a ako cijelo razdoblje rehabilitacije prošlo bez komplikacija, onda se začeće može brzo i jednostavno dogoditi.

Svaki pobačaj bilo kojeg tipa (pharmabort, vacuum ili scraping) smanjuje šanse za začeće.

Štoviše, trudnoća nakon pobačaja ne mora biti lako.

Žena se može suočiti s poteškoćama kao što je bol u donjem dijelu trbuha, prijetnja pobačaja, ton uterusa i tako dalje.

Najčešće, ponovna trudnoća zahtijeva praćenje pacijenata u prvom tromjesečju.

Dok je prijetnja prirodnom odbacivanju embrija vrlo visoka.

Dakle, je li moguće i nakon koliko možete zatrudnjeti nakon prekida lijeka, već znate, ali postoje i komplikacije, a žena ne zatrudni.

Što učiniti: "ako ne mogu zatrudnjeti"?

Želim roditi dijete, ali ne trudim se nakon medaborte, što da radim? Prva stvar koju trebate smiriti, stres, stalnu nervoznu napetost i očekivanja, guma tijela i spriječiti začeće.

 1. Učini jogu. Duboko disanje i mirna glazba umiruju i usklađuju raspoloženje žene, smiruje se i opušta.
 2. Svakodnevno jedite med od oraha. Takva kombinacija meda i oraha može raditi čudesa - to je vitaminska bomba. Povećava imunitet, libido i sposobnost začeća.
 3. Promijenite okolinu. Odlazak na odmor kratko, ne nužno prema moru i toplim zemljama. Pogodna je zimska šuma nedaleko od kuće. Živo pojavljivanje, šetnje na svježem zraku i promjena "krajolika" imaju pozitivan učinak na psiho-emocionalno stanje žene.
 4. Pijte hranu biljnih dekocija. Tek nakon konzultacija sa stručnjakom, možete popiti korak od izlučivanja iz takvih biljaka kao što su: kadulja, ortilij, borna kraljica, morska ptica ili knotweed, jednostrana.
 5. Širi ficus kući. Bioenergija pripisuje ovoj biljci nevjerojatnu sposobnost da se sve negativne energije koja je u kući ili dolazi od osobe do sebe. Stoga je preporučljivo imati ficus kod kuće i razviti ga s ljubavlju.

U 90% slučajeva, kada žena prati sve preporuke liječnika, pažljivo i precizno se odnosi na njezino zdravlje i ne žuri na početak druge trudnoće nakon pharmabort, dugo očekivani i zdravi burgeon je rođen.

Kada možete postati trudni nakon pobačaja

Odluka o prestanku trudnoće događa se iz raznih razloga. U nekim slučajevima, medicinski savjet je razlog za potrebu za abortusom, au nekim situacijama dolazi do spontanog pobačaja ili pobačaja. Mnoge žene su zabrinute zbog pitanja: "Je li moguće trudnoće nakon pobačaja?". Da biste mu dali pouzdani odgovor, trebate razumjeti značajke nekih vrsta pobačaja, kao i ono što se događa u ženskom tijelu kada se pojavi pobačaj.

Vrste pobačaja

Postoji nekoliko glavnih vrsta pobačaja. Upotreba svake pojedine metode ovisi o trajanju trudnoće. U ranoj fazi liječnici sugeriraju da se radi o medicinskom ili, na primjer, kirurškom pobačaju. Bez obzira na vrstu pobačaja koju želite, pod nadzorom stručnjaka morat ćete provesti četiri do šest sati.

Kirurgija se provodi u stanju gestacijskog doba do 12-13 tjedana. U pravilu, taj se postupak provodi na izvanbolničkoj osnovi. To znači da tijekom kirurškog pobačaja nećete morati ostati u klinici za noć, a nakon operacije moći ćete se vratiti kući. Za pacijente koji nemaju dostavu, prethodno liječenje vrši se pomoću produživača morske trave koja se umetne u cervikalni kanal u tu svrhu. Nakon četiri sata, ekspanter bubri, a time proširuje kanal.

Vacuum abortion je operacija koja se obavlja pod lokalnom ili općom anestezijom. Prije postupka trebali biste ograničiti unos hrane od ponoći prethodne noći. Prije operacije s injekcijom ili tabletama olakšavaju bol. Mini pobačaj izvodi ginekolog. Postupak traje oko 10 minuta. Za nekoliko sati morate ostati pod nadzorom liječnika. Dva ili tri dana nakon operacije povećava se vjerojatnost boli i krvarenja.

Medicinski prekid trudnoće je umjetno stvaranje uvjeta za nastanak pobačaja. Ova metoda se koristi do devet tjedana od prvog dana posljednjeg menstruacije. Ako odaberete metodu lijeka, liječnik će odrediti datum za imenovanje. Od vas će se tražiti da uzmete tabletu, obično Mifegin, što će uzrokovati pobačaj. Nakon dva dana morat ćete ponovno posjetiti kliniku, gdje ćete dobiti Prostaglandin kako biste smanjili maternicu.

Ako se takva potreba pojavi, liječnik će propisati lijekove protiv bolova. Nakon nekoliko sati krvare, za koje ćete morati provesti neko vrijeme nakon uzimanja lijeka u klinici. Nakon dva ili tri tjedna, pozvat će vas da provedete praćenje posjeta. Neke žene doživljavaju povremenu bol tijekom medicinskog pobačaja. Mjesec dana nakon postupka morat ćete podvrgnuti daljnjem pregledu ginekologa.

Je li moguće trudnoće odmah nakon pobačaja?

Pitanje "Mogu li zatrudnjeti nakon pobačaja?" Brine mnoge moderne žene koje brinu o planiranju obitelji. Zahvaljujući postojećim metodama pobačaja koji se sparuju, postaje moguće začetiti dijete u roku od dva do tri tjedna nakon postupka. Druge žene ne mogu dugo ostati trudne. U idealnom slučaju, reproduktivna funkcija ženskog tijela obnavlja se za mjesec dana, što je tipično, primjerice, medicinskog pobačaja.

Mogućnost trudnoće u roku od tjedan dana nakon prekida u potpunosti ovisi o karakteristikama ženskog tijela. Provođenje bilo kakvih postupaka uključuje ozbiljan stres. Brza trudnoća nakon operacije ili medicinske intervencije često je puna ozbiljnih posljedica, uključujući unutarnje krvarenje, patologiju fetusa i čak i pobačaj.

Kako brzo zatrudnjeti nakon pobačaja

Kada koristite metodu abortusa trudnoće, vjerojatnost začeća dolazi vrlo brzo. Brza normalizacija menstrualnog ciklusa ukazuje na obnovu sposobnosti žene na novu gnojidbu. Nakon što se riješi trudnoće, hormonska pozadina žena bi trebala doći do normalnog ritma rada. U bliskoj budućnosti nakon pobačaja, nemojte zaboraviti koristiti kontracepcije.

Kirurgija ima veliki utjecaj na genitalije, uključujući cerviks. Tijelo nakon ovog postupka obnavlja se u roku od šest mjeseci, zbog čega se menstruacija, pa se plodnost ne vraća odmah. Dobivanje trudna dva do tri tjedna nakon što je medicinska intervencija pravi, ali nije preporučljiva. U nekim slučajevima to negativno utječe na stanje fetusa, a također uzrokuje i rizik od pobačaja.

Trudnoća nakon medicinskog pobačaja

Bilo koja metoda pobačaja povezana je s ozljedom ženskog tijela. U nekim je slučajevima postupak neizbježan. To je obično zbog medicinskih savjeta. Medicinski pobačaj, ili kao što se naziva i farmaccut, je nježna alternativa operacijama kirurškog zahvata. Ova metoda uklanjanja trudnoće eliminira uporabu anestezije, kao i mogućnost infekcije maternice i kao rezultat toga, razvoj upalnog procesa, neplodnost.

Pharmabort je ozbiljan stres za žensko tijelo pa je potrebno malo vremena da se obnovi plodnost. Trudnoća je moguće čak i nekoliko tjedana nakon zahvata, ali liječnici preporučuju preporučujemo kontracepciju još šest mjeseci nakon pobačaja. Definicija ovog razdoblja temelji se na rezultatima medicinskih pregleda i promatranja. Rana trudnoća nakon medicinskog pobačaja povezana je s rizikom:

 • pobačaj;
 • ektopična trudnoća;
 • razvojna kašnjenja fetusa, njegova smrt.

Tijelo, oslabljeno stresom, u većini slučajeva nije u stanju prikupiti rezerve za nošenje djeteta devet mjeseci. Ako žena ima želju da postane trudna, a prošlo je dosta vremena nakon provedenog postupka, ona bi se trebala približiti svim ozbiljnošću i oprezom. Potrebno je upisati se u antenatalnu kliniku, upozoriti liječnika o prestanku trudnoće, strogo slijediti sve preporuke specijalista. Slijedeći ove preporuke, moći ćete smanjiti rizik od komplikacija.

Planiranje trudnoće nakon pobačaja

Kirurgija u žensko tijelo negativno utječe na njega. To se posebno odnosi na tako složenu operaciju kao pobačaj. Zdravstveni problemi nakon što može negativno utjecati na naknadnu koncepciju i budući razvoj fetusa. Žene su zainteresirane da li je trudnoća moguće nakon pobačaja. Potrebno je razumjeti što se njome misli i kakve su to.

Pobačaj i vrste

Pobačaj je prekid bilo kojim namjernim sredstvom trudnoće. U suvremenoj medicini postoji nekoliko vrsta:

 1. Vacuum mini pobačaj koji se postavlja za najviše 5 tjedana.
 2. Lijek - to može biti učinjeno najkasnije 6 tjedana.
 3. Instrumentalna metoda koja se može provesti 16 tjedana.

Svaka od tih vrsta ima značajke.

Vacuum aspiration se smatra najsigurnijim načinom za okončanje trudnoće. To je kako slijedi. Jednokratni kateter priključen na usisni uređaj umetan je kroz cerviks u tijelo. To stvara negativni pritisak, tako da oplođeno jaje neovisno odvaja od zida maternice. Proširivanje cerviksa nije nužno, utjecaj na sluznicu tijela je minimalan, jednostavan postupak - to su nedvojbene prednosti vakuumske aspiracije. Žena nakon nje mora proći ultrazvuk kako bi bila sigurna da se potpuno oslobađa od tkiva. Tijelo se oporavlja brže. Trudnoća nakon vakumskog pobačaja karakterizira niži rizik.

Prekid droga također se smatra gotovo bezopasnim putem. Žena, pod kontrolom opstetričara, uzima pilulu, fetus postaje nemoguć, budući da progesteron nije proizveden.

Nakon dva dana, drugi lijek ubrizgava se vaginalno, što smanjuje maternicu. Izdvojeno se fetalno jaje. Prednosti metode lijeka su brzo oporavak, maternica ne zahtijeva ekspanziju, u usporedbi s vakuumskim aspiracijom komplikacija je mnogo manje. Stoga će trudnoća nakon medicinskog pobačaja doći brže i proći će bez opasnosti od komplikacija.

Instrumentalna metoda prekida je klasičan postupak s mnogim komplikacijama. Držanje nije lako, zahtijeva opću anesteziju. Grlić maternice se proširuje i oplođeno jaje se strugati s posebnim alatom. Nakon ovog postupka žena mora biti nadgledana od strane stručnjaka.

Opasne komplikacije nakon pobačaja

Oštrene hormonske promjene utječu na tijelo. Tijekom trudnoće tijelo se hormonalno preuređuje, a prekid prolazi brzo. Neke žene ne zatrudne nakon pobačaja dugo vremena, to je zbog problema s genitalijama. Komplikacije nakon ovog postupka ovise o trajanju. Što je manji period prije operacije manja je opasnost od komplikacija.

Važno je zapamtiti da negativne posljedice pobačaja uključuju naknadnu neplodnost, vjerojatnost takvog razvoja događaja je 1 do 10.

 • Cervikalna insuficijencija najčešći je problem koji se može pojaviti kao rezultat pobačaja prve trudnoće. Cerviks se podvrgava istezanju i oplođeno jaje može izaći. Ova se komplikacija manifestira u slučaju trudnoće odmah nakon pobačaja, pa je stoga teško odrediti.
 • Niska vezanost jajašca je još jedna komplikacija tijekom kojih postoji rizik od placente previa. Fetus u ovom slučaju ne prima dovoljno kisika, prirodno porođaj također će biti kontraindiciran. Stoga bi jedina opcija bila carski rez.
 • Može doći do usporavanja rasta ako je fetus pričvršćen na ožiljak koji je preostao abortusom nakon kirurškog pobačaja. Postoji placentalna insuficijencija, tako da fetus iznutra razvija sporije. Kada se pronađe ova patologija, žena dobiva liječenje koje se može izvesti kod kuće. No, može biti situacija u kojima bi trebala biti hospitalizirana.
 • Rhesusov sukob je komplikacija koja se javlja kod žena s rhesus negativnim faktorom krvi. Ako je fetus pozitivan onda crvene krvne stanice mogu ući u majčino tijelo. To će uzrokovati sukob i izgled antitijela. Da biste smanjili rizik od ove komplikacije, odaberite metodu vakuuma ili lijekova.
 • Ruptura maternice - brojne operacije mogu dovesti do stanjivanja maternice, a kasnije, tijekom trudnoće, jednostavno ne može izdržati istezanje i doći će do bušenja.

Rizična skupina uključuje i adolescente, žene koje nisu rađale, te one pacijente koji su imali upale genitalnih organa. Metabolički poremećaji dovode do gubitka težine ili brzog biranja. Bolesti mliječnih žlijezda, na primjer, mastitis, u nekim slučajevima mogu čak dovesti do tumora.

Erozija cerviksa, opstrukcija jajovoda, neoplastične bolesti i displazija također su uključeni u popis komplikacija nakon instrumentalnog prekida. Oštećenje endometrija, nazvano endometritis, vrlo je teško liječiti, čak i jedino kršenje ovog sloja može ugroziti neplodnost za ženu.

Koliko dugo nakon pobačaja možete planirati trudnoću?

Postoji pogrešno mišljenje da je nastupanje trudnoće nakon pobačaja nemoguće, ali pregledi sugeriraju drugačije. Nakon 2-3 tjedna, žena ponovno može zatrudnjeti. Da biste to izbjegli, trebali biste biti zaštićeni. Liječnici preporučuju odustajanje od nesigurnih spolnih odnosa, dopuštajući tijelu da ostane ne manje od šest mjeseci. Nakon medicinskog prekida, tijelo se oporavlja najbrže. No, prebrzo i rano trudnoće, u svakom slučaju, nepoželjno je.

Ako je trudnoća mjesec dana nakon pobačaja još uvijek došlo, ne preporučuje se prekinuti. Trebali biste se odmah prijaviti kod liječnika koji će provesti ispit, propisati testove i saznati kako se to događa.

Kako pripremiti tijelo za trudnoću nakon pobačaja?

Žensko tijelo koje je pretrpjelo veliku količinu stresa treba odmoriti prije ponovne trudnoće. Treba imati na umu da je planiranje trudnoće nakon pobačaja dug i odgovoran proces, za to treba poduzeti mjere za jačanje tijela.

Važno je ograničiti ili ukloniti pušenje, alkohol, slastice i životinjske masti, a prehrana mora sadržavati folnu kiselinu, vitamin B, žitarice i mliječne proizvode.

 1. Roditelji budućnosti trebaju biti na visokoj razini. I mama i tata trebaju dobro jesti, jer sposobnost čovjeka da oplodi ženu ovisi o kvaliteti sjemena.
 2. Umjerena tjelovježba potiče dobar san, smiruje se, opušta i jača tijelo, yoga je savršena za to.
 3. Zdravo spavanje, od 8 do 9 sati, i šetnje na svježem zraku na sat vremena pridonosi pravilnom odmoru i stimulaciji imunološkog sustava.
 4. I psihološko stanje oba roditelja je također od velike važnosti, oni bi trebali izbjegavati stres.

Svaka žena ima individualno razdoblje oporavka pa čak ni liječnik neće moći dati točne datume za rehabilitaciju. Na njega se također utječe opće stanje zdravlja prije trudnoće i prisutnost komplikacija nakon njegovog prestanka. Ginekolog će ne samo odgovoriti na pitanje je li trudnoća moguće nakon pobačaja, već i pomoći u procjeni rizika.

Rizik od pobačaja ovisi o broju izvršenih pobačaja. To je 25% nakon prvog pobačaja, pobačaj može dovesti do trudnoće nakon dva pobačaja u 35% slučajeva. 45% šanse će biti nakon trećeg ili kasnijeg pobačaja.

Moguće kršenje menstrualnog ciklusa, tijekom tog razdoblja, vjerojatno je začeće nakon pobačaja ne bi trebalo žuriti. Vjeruje se da će ciklus u potpunosti oporaviti za šest mjeseci. Tek se tada možete početi pripremati za začeće.

Mogu li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja i nositi zdravo dijete?

Trudnoća, kao i njezin prekid, nije uvijek izbor žene. Ponekad okolnosti ili medicinske indikacije donose odluke za nas. Ali bilo koji umjetni učinak na ljudsko tijelo je ispunjen nekim rizikom i mogućim negativnim posljedicama koje svaka žena treba biti svjesna.

Što je medicinski pobačaj?

Medicinski (farmaceutski ili "baršunski") pobačaj smatra se metodom abortusa pomoću lijekova koji ne zahtijevaju kiruršku intervenciju. Postupak se provodi isključivo u ranoj fazi (najkasnije četrdeset i dva dana nakon početka posljednjeg menstruacije) pod obveznim nadzorom liječnika.

Pharmabort se može podijeliti u četiri glavne faze:

 • Prethodni ginekološki pregled, tijekom kojeg se dijagnosticira trudnoća, postavlja točne datume. Pacijent podliježe potpunom pregledu, potvrđujući nepostojanje kontraindikacija za postupak.
 • Jedna doza anti-progestagena na bazi Mifepristona. Ovaj hormon blokira proizvodnju i djelovanje progesterona, koji potiče rast endometrija. Kao rezultat uzimanja embrija počinje guliti od maternice. Antihestageni uključuju: Pencrofton i Mifepriston (Rusija), Mifolian i Mifegin, proizvedeni u Kini i Francuskoj.
 • Nakon 1,5 ili 2 dana, potrebno je piti lijek iz skupine prostaglandina: Mirolyut, Misoprostol ili Cytotec. Ovi fondovi stimuliraju kontrakcije maternice i guraju oplođeno jaje iz njezine šupljine.
 • Medicinska kontrola. Tri dana nakon postupka obavlja se ginekološki pregled i ultrazvučna ispitivanja, a nakon jednog ili dva tjedna - ponovljenih pregleda. U slučaju nepotpunog pobačaja propisana je curettage ili aspiracija vakuuma.

Cijeli postupak se provodi pod nadzorom liječnika, lijekovi se propisuju i kupuju isključivo po receptu. Neovisni medicinski pobačaj strogo je zabranjen i može dovesti do niza nesretnih posljedica i komplikacija.

Post-sportno razdoblje

Farmaceutski pobačaj se smatra najosobnijim načinom prekinuti trudnoću, ali nakon što je potrebno slijediti sve preporuke liječnika, kako bi postale moguće trudnoće i nastavile bez komplikacija. Evo glavnih:

Neposredno nakon postupka, mnoge žene imaju nižu bol u trbuhu i vrtoglavicu. U tom slučaju, trebate uzeti tabletu No-shpy ili Analgin i provesti ovih dana u krevetu.

U prva dva do tri dana krvarenje će biti prilično bogato, pretvarajući se u naknadno umjereno krvarenje. Kako bi izbjegli komplikacije, ne preporučuje se posjetiti kupke, saune, bazene i solarij mjesecima. Na takvim mjestima lako je uhvatiti infekciju, a visoke temperature doprinose povećanom krvarenju.

Bilo koji prekid trudnoće je psihološka i fiziološka trauma za ženu. Tijekom perioda oporavka, tijelo joj je oslabljeno i nije zaštićeno od raznih zaraznih i drugih bolesti. U ovom trenutku trebate jesti i odijevati se za vrijeme, ojačati imunološki sustav, izbjegavati novi stres i odustati od alkohola. Važnu ulogu ovdje igra skrb i podrška voljenima.

Početak krvarenja smatra se prvim danom menstruacije. Naknadna razdoblja trebala bi se odvijati istog dana sljedećeg mjeseca, ali u početku dopuštene su odgode do deset dana. Oni su objašnjeni činjenicom da je hormonska pozadina žene bila izložena i potrebno je malo vremena za oporavak. Od seksualnog odnosa treba se suzdržati do potpunog prestanka krvarenja.

Tijelo svake žene je individualno. Neke žene mogu postati trudne već u prvoj ovulaciji nakon lijeka (već 12-15 dana nakon postupka), au drugima trudnoća se ne javlja već nekoliko mjeseci ili čak godina. U ovom slučaju, sve ovisi o tome koliko je uspješno završen postupak i sposobnost vraćanja ženskog tijela.

Međutim, liječnici preporučuju prevenciju ponovne trudnoće najmanje tri mjeseca, idealno šest mjeseci. To se razdoblje smatra najoptimalnijim i omogućuje ženskom reproduktivnom sustavu jačanje. Inače, postoji rizik od pobačaja ili nepravilnog formiranja i razvoja fetusa.

Moguće posljedice i kontraindikacije

Ova metoda se smatra najmodernijom i manje traumatskom, ali ne jamči potpunu sigurnost i nedostatak komplikacija. Moguće negativne posljedice postupka mogu biti:

 • Nepotpuni pobačaj, u kojem se trudnoća nastavlja. U ovom slučaju, bez kirurške intervencije ne može učiniti, jer rođenje zdravog djeteta nije bez pitanja.
 • Teško krvarenje maternice često označava ostatke dijelova fetusa u maternici. Potpuno odsutnost pražnjenja može ukazivati ​​na nakupljanje krvi u uterus, što nije manje opasno. U oba slučaja hitno je potrebno hitno liječenje.
 • Hormonski poremećaji. Ova se tehnika temelji na upotrebi hormonalnih lijekova, a reakcija tijela s njima nije uvijek predvidljiva. Sam po sebi, prestanak trudnoće dovodi do destabilizacije hormonalnih razina, a sredstva koja se koriste u medicinskom pobačaju mogu još više iskrivljavati. Kao rezultat toga, menstrualni ciklus, prirodno funkcioniranje jajnika, itd. Mogu biti poremećeni.
 • Ova metoda pobačaja nije apsolutno pogodna za neke pacijente zbog kontraindikacija, uključujući:
 • Trudnoća za razdoblje od više od sedam tjedana, kao i pojava u intrauterini uređaj ili na pozadini oralne kontracepcije.
 • Alergijske reakcije na korištene lijekove.
 • Bolje zgrušavanje krvi.
 • Endokrine bolesti i zatajenje bubrega.
 • Teške vaskularne i srčane patologije.
 • Prisutnost tumora u maternici ili ožiljci na zidovima.

Među relativne kontraindikacije su mlađe od 18 godina, laktacija, hipertenzija, fibroidi maternice, dugoročna hormonska terapija i zarazne bolesti genitalnog područja.

Medicinski pobačaj ne može se smatrati apsolutno bezopasnim i sigurnim postupkom. Čak i najbolji stručnjaci ne mogu jamčiti sigurnost punopravne funkcije plodnosti nakon njega. Mnogo ovisi o bolesniku: potrebno je stvoriti najudobnije uvjete za oporavak tijela nakon pobačaja.

Uspješno planiranje trudnoće nakon medicinskog prekida

Mogu li zatrudnjeti nakon pharmabota? Kao što pokazuje praksa, komplikacije nakon ovog postupka prilično su rijetke, uz ispunjenje nekoliko obveznih uvjeta:

 • Trudnoća se prekida za razdoblje koje ne prelazi sedam tjedana opstetrije.
 • Prije postupka bolesnik se pažljivo pregledava, a sve eventualne kontraindikacije su isključene.
 • Prekid gestacije provodi se pod nadležnim medicinskim nadzorom.
 • U razdoblju nakon oporavka nakon sportskog liječenja primjenjuju se sve preporuke liječnika.
 • Naknadna trudnoća se javlja najkasnije šest mjeseci nakon postupka. Bez obzira na to je li žena spremna za nju, liječnik koji odlazi treba odlučiti.
 • Planiranje za trudnoću treba biti kada su hormoni potpuno stabilizirani, a sluznica maternice je obnovljena. Kako bi izbjegli probleme s koncipiranjem i nošenjem bebe, u ovoj se fazi ženi preporučuje da prođe kroz niz ispita:
 • Ispitivanje i ultrazvučna kontrola kod ginekologa.
 • Testovi za hormone, infekcije i vaginalnu mikroflora.
 • Konzultacije s mamologom, jer matična žlijezda često pati od hormonskih poremećaja.

Neplanirana trudnoća koja dolazi uskoro nakon pobačaja može biti prilično teškoća. U tom se slučaju potrebno prijaviti što je ranije moguće u antenatalnoj klinici. Bez pažljive medicinske kontrole, oslabljeno tijelo ne može se nositi s novim opterećenjem, što će dovesti do toga da ne nosi fetus.

Tijekom gledanja videa saznat ćete o kontracepciji.

Dakle, sam po sebi medicinski pobačaj ne predstavlja kobnu opasnost za reproduktivni sustav žene. Brojne su komplikacije opasne, što se može izbjeći pravilnim i odgovornim pristupom.

Je li moguće trudnoće nakon medicinskog pobačaja

Razmotrite optimalno vrijeme za oplodnju nakon medicinskog pobačaja, kada možete zatrudnjeti uz maksimalnu korist za sebe i zdravlje budućeg djeteta.

Značajke procesa prekida

Tada je najmanje traumatsko za zdravlje jedne žene učinak lijeka na maternicu, što uzrokuje odbacivanje fetusa i dovodi do umjetno induciranog spontanog pobačaja. Međutim, svaki pobačaj uključuje rizik očuvanja plodnosti u budućnosti, tako da se mogućnost trudnoće nakon medicinskog pobačaja brine mnoge.

Mnogi stručnjaci vjeruju da će zatrudnjeti nakon medicinskog prestanka trudnoće biti lakše nego nakon pobačaja s kirurškom intervencijom.

Da bismo razumjeli ovaj problem, pažljivo ćemo pogledati ovaj postupak i njegov utjecaj na žensko tijelo. Održava se 5-7 tjedana, ali ne više od 8, odnosno do 49 dana nakon ultrazvuka, kako bi se isključila mogućnost ektopične trudnoće i samo u bolnici pod nadzorom liječnika. Budući da je krvarenje vrlo česta komplikacija, ako se ne može zaustaviti lijekovima, koristi se kirurška metoda (curettage).

Lijek za medicinski prestanak trudnoće

Liječnici koriste lijek Mifepristone ili njegove analoga. Dostupan je u tabletama i preuzet je strogo prema receptu liječnika i pod njegovom kontrolom. Ovaj alat inhibira proizvodnju progesterona, zbog čega je oplođeno jaje bez primanja njene potpore odbačeno iz endometrija. Nakon uzimanja tableta za 1-3 dana, počinje krvarenje i trudnoća se ukida.

Ultrazvučni pregled nužno je prikazan danom 8-15 kako bi se potvrdio spontani pobačaj. U nekim slučajevima, kada djelovanje lijeka nije donijelo željeni rezultat, uklanja vakum od jajašca je učinio.

Mifepriston smanjuje proizvodnju progesterona, a jaja se odbacuje iz endometrija.

Ove tablete imaju nuspojavu:

 • moguće iscjedak krvi;
 • pogoršanje ženskih genitalnih upalnih bolesti;
 • glavobolja;
 • donja bol u trbuhu;
 • mučnina.

Nemojte uzimati pilule za pušače nakon 35 godina. Kontraindikacije se također nazivaju:

 • preosjetljivost na lijek;
 • tešku bolest bubrega i jetre;
 • poremećaji srčanog ritma i hipertenzija;
 • ektopična trudnoća.

Je li moguće trudnoće nakon medicinskog pobačaja

Nakon manipulacije ženama, postavlja se pitanje je li moguće trudnoće odmah nakon medicinskog prestanka trudnoće, koje su posljedice relevantne za njih i koliko je razdoblje oporavka.

Stručnjaci kažu da je ova metoda drugačija od kirurški štedljivog učinka na sluznicu maternice. Stoga se sljedeća ovulacija može odmah dogoditi, budući da jajnik, percipirajući ovu intervenciju kao novi ciklus, počinje rasti slijedeći folikul i začeće se može dogoditi već u prvom ciklusu.

Vrijeme oporavka

Međutim, svaki učinak na reproduktivni sustav uzrokuje ozljede cijelog tijela. Za normalizaciju pune funkcije genitalija trebat će određeno vrijeme. Prema studiji, ženski reproduktivni sustav dolazi do zdravog stanja unutar 6 mjeseci nakon takve stresne situacije. To je koliko liječnika preporučuje da se suzdrže od začeća, koristeći kontracepcije tijekom tog vremenskog razdoblja.

Ginekolozi savjetuju da planiraju trudnoću nakon šest mjeseci od datuma prestanka i preporučuju uzimanje ove pilule za ovo vrijeme.

Zatim morate posjetiti svog ginekologa kako biste prolazili na prethodni pregled. Ako je potrebno, napravite ultrazvuk. Budite sigurni da donirate krv za hormone kako biste bili sigurni da je njihova ravnoteža obnovljena i da nije slomljena.

Je li moguće do trudnoće nakon medicinskog pobačaja prije 6 mjeseci bez brige o posljedicama, teško je odgovoriti. Svaki organizam je individualan, stoga normalizacija hormonskog podrijetla događa se na svoj način. Neki hormoni uzimaju prirodnu vrijednost u prvom ciklusu. Drugi imaju mjesec prije nego što je uspostavljena njihova ravnoteža. Sve ovisi o sposobnosti ženskih genitalnih organa da se oporave nakon što su preživjeli ovaj umjetni uvod u svoj uobičajeni radni ritam.

Svjedočanstva nakon medicinskog pobačaja

Nakon što je odlučio zamisliti kratkotrajno nakon pobačaja, morate zapamtiti da se rizik od ektopične trudnoće ili pobačaja povećava. Također je moguće:

 • razvoj patologije u fetusu;
 • nisko mjesto posteljice;
 • propustili pobačaj.

Stoga, ako žena nije bila zaštićena i zatrudnjela prije šest mjeseci, trebala bi se dugo konzultirati s liječnikom i biti pod njegovim nadzorom kako bi izbjegla neželjene posljedice i sačuvala trudnoću. Pa, ako je nepoželjan, onda je indiciran još jedan medicinski pobačaj. Smatra se da to ne uzrokuje značajnu štetu zdravlju, a to ima prednost pred operacijom.

Mnoge žene zapažaju da je nakon medicinskog pobačaja zaraženo tijelu bilo minimalno.

Savjeti za planiranje trudnoće

Da bi se vaše tijelo oporavilo od postupka i povećalo vjerojatnost trudnoće, trebali biste normalizirati svoj život:

 • provesti 8 sati spavanja;
 • voditi normaliziran, zdrav stil života, vježbanje, hodati;
 • eliminirati alkohol i pušiti;
 • napustiti duhovit, slatko, masnu hranu, uvesti u svoju prehranu zdrave hrane bogate esencijalnim vitaminima i mineralima;
 • izbjegavajte stres, nemojte se ljutiti zbog sitnica, podešavati se na pozitivan način.
Liječnici savjetuju u razdoblju oporavka nakon prekida održavanja zdravog načina života, normalizacije spavanja i izbjegavanja stresnih situacija.

Kada sumnjate da li možete zatrudnjeti nakon prekida droga, recenzije djevojaka s sličnim problemom pomoći će razumjeti istinsko stanje stvari. Komentari su različiti, ali većina se slaže da ako slijedite savjet liječnika, nova trudnoća dolazi na vrijeme i nastavit će se bez problema.

Kada postanete trudni nakon medicinskog pobačaja

Razne okolnosti mogu gurnuti ženu na umjetno ukidanje trudnoće: od banalne nespremnosti da postane majka posebno tijekom ovog životnog vijeka do medicinskih indikacija, neuspjeh u skladu s kojim predstavlja prijetnju fetusu i ženi.

Ako je prestanak trudnoće neizbježan, najslobodnija metoda koju preporučuju stručnjaci češće od drugih jest medicinski pobačaj. Suvremena farmakološka industrija nudi prilično veliku paletu proizvoda koji mogu izazvati spontani pobačaj žene.

Uz to, čak i relativno benigni medicinski pobačaj povezan je s nekim rizicima, prvenstveno smanjenjem vjerojatnosti uspješne trudnoće u budućnosti. Zato su mnoge svjesne žene koje se ne odriču majčinstva zainteresirane za što je vjerojatnost trudnoće nakon farmakološkog pobačaja i kad se može računati na uspješno preobražavanje. Pozvani ste da pročitate više o tome.

Osnovne informacije o ponovnoj trudnoći nakon medicinskog pobačaja

Mehanizam medicinskog pobačaja iznimno je jednostavan:

 • žena se savjetuje sa specijalistom;
 • pacijentu se preporučuje najprikladniji lijek za njezin slučaj;
 • žena uzima propisane pilule, pod utjecajem kojeg joj tijelo odbacuje jaje jaja, tj. pobačaj se javlja.

Pod utjecajem gore spomenutih lijekova, normalna hormonska pozadina pacijenta neizbježno pati, što rezultira stabilnim razvojem trudnoće gotovo nemogućom. Važno je razumjeti činjenicu da imenovanje sredstava za farmakološki pobačaj treba rješavati isključivo kvalificirani liječnik, budući da U nekim situacijama, uporaba takvih lijekova je snažno preporučljiva i čak opasna. Glavne kontraindikacije uključuju sljedeće odredbe:

 • ektopična trudnoća;
 • patologije jetre i srca;
 • upala gastrointestinalnog trakta itd.

Osim toga, lijekovi za medicinski pobačaj pokazuju svoju učinkovitost samo ako se koriste prije 7-8. Tjedna tog pojma.

Općenito, ukidanje trudnoće uz pomoć posebnih farmakoloških sredstava uzrokuje žensko tijelo mnogo manje štete od operacije koja ima slične ciljeve. Uz to, stručnjaci i dalje ne preporučuju da se žurbe ponovno osmišljavaju.

Općenito govoreći, liječnici se slažu da bi između medicinskog pobačaja i nove oplodnje trebalo biti najmanje šest mjeseci, ali ponekad stručnjaci skratiti preporučeni period do 3 mjeseca.

Trudnoća u ranijim razdobljima može biti opasna za fetus i majku. Često je označena ektopična trudnoća i sve vrste patologija razvoja fetusa.

Općenito, preporuke za pacijente koji prolaze kroz farmakološki pobačaj slični su savjetima koje stručnjaci daju ženama nakon kirurškog prekida trudnoće: redovito posjećujete liječnika, vode zdrav stil života i izbjegavaju stres.

Kada se može pojaviti druga trudnoća?

Važno je shvatiti da je 6-mjesečna stanka spomenuta ranije razdoblje nakon koje tijelo žene oporavi, a šanse za uspješno oplodnje povećavaju. Međutim, može doći do začeća i prethodno označenog datuma.

Ženski organizam pogađa pobačaj ne samo kao veliki stres i snažan udarac snagama života, već i kao početak novog ciklusa. Stoga, ako maternica uspije izraditi potrebni sloj endometrija, a vrijeme početka ovulacije je normalno, nedavni pobačaj neće ometati ponovnu gnojidbu.

Uz to, tijelo svake osobe je individualno, pa se reakcija određene žene na pobačaj može razlikovati od razvoja događaja koji je karakterističan za većinu drugih pacijenata. Netko može zatrudnjeti odmah nakon nastavka ciklusa, dok drugi imaju problema s začećem koji traju nekoliko godina ili više. U skladu s prosječnim statističkim podacima, oko 10% pacijenata mora se suočiti s koncepcijskim problemima nakon umjetnog prestanka trudnoće, osobito ako je pobačaj bio prvi u mladoj dobi.

Općenito, upute za daljnje planiranje trudnoće dati će ginekologu. Zato se zadaća žene svodi na pronalaženje dobrog "vlastitog" stručnjaka čije se preporuke mogu vjerovati.

Osim medicinskih savjeta, morate biti u stanju čuti i vaše tijelo. Da bi se povećala vjerojatnost održavanja normalne reproduktivne funkcije, žena koja je proživjela pobačaj trebala bi slijediti nekoliko važnih preporuka, detaljne informacije za koje je navedeno u sljedećoj tablici.

Tablica. Savjeti za žene pobačaja

Je li trudnoća moguće nakon medicinskog pobačaja?

Trudnoća je prekrasno stanje u životu žene, što donosi radost ako se planira. No, nažalost, postoje slučajevi kada je žena prisiljena ukinuti trudnoću s pobačaju.

Zatim, medicinski pobačaj postaje najosobniji izbor. U medicini postoje mnogi lijekovi koji vode do spontanog pobačaja.

Većina žena koje imaju pobačaj prerano ili kasnije požaliti. Ako onda ponovno uspiju zatrudnjeti i roditi zdravu djecu, tada možemo pretpostaviti da je to sreća. Mnoge žene nakon pobačaja zauvijek ostaju bezuspješne.

Postoje slučajevi kada je medicinski pobačaj nužan zbog medicinskih razloga, primjerice u slučaju infekcije s određenim zaraznim bolestima (tuberkuloza, rubeola) ili malignih tumora kada je potrebna hitna radioterapija ili kemoterapija.

Zatim je važno da prestanak trudnoće proširi s najmanje komplikacija, au budućnosti je žena da obavlja svoju glavnu funkciju.

Budući da je medicinski pobačaj smatrao najmanje traumatskim za tijelo, trudnoća nakon što može doći gotovo odmah.

Sposobnost da postane trudna nakon medicinskog pobačaja utječe na sposobnost ženskog tijela da brzo obnovi hormonalnu ravnotežu, iznenadno poremećenu umjetnom intervencijom.

Neke hormonske ravnoteže vraća se na normalno već u slijedećem menstrualnom ciklusu. I druge žene ponavljaju neuspješne pokušaje već nekoliko godina.

Postpartum opstipacija - pročitajte o uzrocima i liječenju.

Ovdje pročitajte je li kamilica moguća tijekom trudnoće.

O važnosti poštivanja preporuka liječnika

Pogledajmo bliže preporuke čije ćemo poštovanje omogućiti da brzo dovedemo tijelo u normalno stanje i pripremimo ga za planiranu koncepciju.

Prvo, nakon svakog pobačaja, uključujući medicinski pobačaj, žensko tijelo mora ostati najmanje 6 mjeseci.

Tijekom tog razdoblja hormoni se vraćaju i ozlijeđena sluznica maternice vraća se u normalu. Tada će novu trudnoću vjerojatno biti sačuvana i nastavit će se povoljno. Dakle, u roku od šest mjeseci, za zaštitu potrebno je koristiti pouzdanu metodu kontracepcije.

Ako se trudnoća dogodi neplanirano i rano, tada postoji vrlo visok rizik od pobačaja ili pojava ektopične trudnoće.

Isto tako, ako tijelo nije oporavila nakon medicinskog pobačaja može razviti malformacija, nizak položaj posteljice, razvoj trudnoće i mnoge druge patološka stanja.

Često u takvim situacijama, žene imaju dugo vremena u bolničkom promatranju liječnika da spase trudnoću.

Dobro planiranje je ključ uspjeha.

Za uspješno planiranje trudnoće nakon medicinskog pobačaja treba slijediti neke smjernice.

Prvo, nakon pola godine oporavka, nužno je ponovno ispitati kako za ženu tako i za budući otac djeteta.

Posebna pozornost treba posvetiti analizi hormona i skrivenih urogenitalnih infekcija. Potonji često procvjetaju nakon pobačaja i dodatno su nepovoljni faktor za začeće.

Za uspješnu trudnoću nakon medicinskog pobačaja važno je ukloniti sve loše navike, održavati zdrav stil života, ako je moguće izgubiti težinu.

Osim toga, žena bi trebala izliječiti sve kronične zaraze infekcije, kako bi se izbjegla infekcija virusnim i bakterijskim sezonskim infekcijama.

Odgovarajuća proizvodnja progesterona i estrogena, tj. Onih hormona koji su odgovorni za začeće, ovisi o njima. Iz istih razloga treba izbjegavati stres i prekovremeni rad.

Ako slijedite sve ove preporuke, a zatim za mnoge žene nakon medicinskog pobačaja, nova se trudnoća pojavljuje bez problema i napreduje povoljno.

Pod naslovom "Mogu li" http://puziko.online/mozno-li naći ćete mnogo drugih zanimljivih članaka.

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Dobro došli! MA je 2 puta prvi u 4. tjednu drugi u 13. tjednu. Ali sada mi je jako žao zbog toga. Otišao je u anketu i rekla da je sve u redu. Ali prošlo je godina, ne mogu zatrudnjeti. Pomognite da možete raditi ono što možete popiti?

Prije nego što nešto popijete, morate točno znati što vam je loše i što ne uzrokuje trudnoću. Bez recepta možete piti vitamine koji se slobodno prodaju u ljekarni. Ako se trudnoća nakon AI ne pojavi tijekom godine, možete se obratiti središtu reprodukcije, gdje se možete testirati, kao ginekolog i drugi stručnjaci gdje se možete pregledati.

Dobar dan Prvo provjerite prohodnost jajovoda, vratite menstrualni ciklus, ako je slomljena. Zatim provjerite razinu testosterona i dehidroepiandrosteron sulfata u krvi. Počnite uzimati folnu kiselinu, riješite se loših navika i pratite ovulaciju.

Dobar dan Želim reći svoje iskustvo s MA. Ma je ​​bilo 5 tjedana. Tjedan dana nakon što sam otišao provjeriti, liječnik je rekao da je sve u redu da nema trudnoće. Mjesec dana kasnije započeo je smeđi pražnjenje, ali nije bilo menstruacije. Otišao sam u bolnicu, pregledao je još jedan liječnik, poslan na ultrazvuk, pokazalo se da se trudnoća samo zaustavila 6 tjedana. I vrlo sam sretan što proces uzbuđenja nije počeo. Sutradan, očistiti. Sada smo obnovljeni (((((

Dobar dan U studenom je postojao AI za 19 tjedana. I sad u svibnju, saznao sam da je trudna. Ja stvarno želim dijete, je li tako opasno?

Pozdrav! Imam sličnu situaciju, samo je MA bila u siječnju (prema medicinskim pokazateljima). Trudnoća je poželjna. Također želim znati, može li netko roditi, kako je sve prošlo?

Dobro došli! Napravio sam to 9. prosinca, nakon uzimanja tablete krvarenja, nakon tjedan dana iscjedak je otišao, a nakon 14 dana opet smeđe krvarenje. Otišao sam u ginekologu, prolazio kroz ultrazvuk, rekao je AI uspješno. Prošlo je gotovo mjesec dana, još imam smeđi iscjedak ili krvarenje. Danas, treći dan, osjećam se bolesno, donji trbuh povlači, prsa mi previše boli. Bilo je PA na 25., ali sperma nije ušla u maternicu. Možda je ovo trudnoća?

Nakon 2 mjeseca nakon MA-a imala sam krvarenje zbog krvi, anemija je nastala zbog velike količine krvi, otišla sam na ultrazvuk i rekla da je sve u redu, da se sve ispostavilo i da nije bilo potrebno čišćenje. Sada je prošlo 8 mjeseci otkako MA ne može zatrudnjeti

Djevojke, ja sam 5. rujna MA (prva trudnoća). Sada je ponovno trudna, a moj muškarac, nakon saznanja, priznao je da je oženjen (((((želim napraviti drugi put MA) Hoću li imati problema s koncepcijom kasnije? Tko je to učinio? Stvarno želim dijete, ali neću ga povući

Ja sam 3 ma, posljednjih 7 mjeseci, stanja trudna, želim dijete, ali ja sam na konzervaciji, prijetnja pobačaja (((

Pa, niste se zaštitili odmah nakon prvog leta Pročitajte članke o posljedicama pobačaja Ne, pročitajte je Moj prijatelj je to učinio jednom, a sada je neplodna za ostatak svog života Postoji članak o neplodnosti na www.ististr.ru Ako je moguće, ostavite ovo dijete.

Moguće, ali nije poželjno. Budite spremni za činjenicu da će nakon druge ma grudi sag i da neće biti obnovljena.

O gdje se nalazi prsa))) ona želi napustiti dijete!

Dobro došli! Ja sam MA, u vrijeme kad je fetus morao izaći, u početku nešto izašlo kao izgovor za ružičastoj ružičasto meso, oko 30-40 gr. Mislio sam da je to plod, ali onda je i sam plod. Nakon toga bilo je vrlo neugodan miris. Bojim se, možda je neko drugo žensko tijelo skinulo sa mnom?

Dobro došli! Nakon što je medicinski pobačaj vidio Regulonove tablete, mjesečno je došlo. Može li biti moguće da je preostala trudnoća? Ultrazvuk nije prošao.

Pozdrav, 21. srpnja 2015. napravio sam medicinski pobačaj prve trudnoće već 9. kolovoza 2016. tijekom godine kada nisam trudna. Možete li zatrudnjeti nakon medicinskog pobačaja?
Bojim se da neće zatrudnjeti

Da... zatrudnjela sam bez problema... nakon nekoliko godina, prije godinu dana, dogodilo se isti mjesec toga istog mjeseca...

Nakon medicinskog pobačaja prošlo je mjesec dana, ali iscjedak je mali i nezaštićen je. Je li moguće zatrudnjeti?

Svugdje pišu što možete. Ako postoji ovulacija, tada je vjerojatnost visoka.

Bok Odmah ću reći 38 godina, imam 15-godišnje dijete, nije bilo prethodnih pobačaja u povijesti, ali... Ja sam MA za razdoblje od 9 tjedana 20/06/2016 -21/06/2016... gdje živim (United Kingdom) ultrazvuk se ne izvodi nakon postupka Dobio sam antibiotik dok sam uzimala drugi dio tableta (4 ispod gornje usne) i uzimala antibiotik sljedećeg jutra poslije doručka. Sve je prolazilo bez ikakvih nuspojava (kao što su povraćanje, glavobolja, mučnina, proljev itd.) Krvarenje je bilo normalno, nakon što su posljednje pilule započele nakon 4 sata i trajale ne više od 5 sati, osjetio sam da se nekoliko komada nešto ispalo iz WC-a (nisam izgledala je...... nakon što je bilo samo tijekom menstruacije tek malo više... nakon nekoliko dana tijekom prijema, tuš je osjetio da se neka vrsta filma izbaci, izvadi i pojavi nešto neshvatljivo, ružičaste boje... nakon što se opet dogodilo i to je to... Prihvaćam Rigevidon (početak a sljedeći dan nakon drugog dijela tableta), Vit E (400 IU), C (1000 mg), folne kiseline (400mkg), voće, povrće, itd... U ovom trenutku gotovo da i nema taloži (koji se drže 12 dana nakon druge primjene). Žao mi je zbog prekršaja više puta. Pitao sam službu za podršku kada je bilo moguće planirati novu trudnoću i ono što sam dobio odgovor, nakon 2-3 ciklusa već možete početi. Imam sljedeće pitanje: koje su šanse za trudnoću nakon MA u mojoj dobi?

Pozdrav, reci mi, molim te, učinio sam pobačaj od dva tjedna, sve je dobro, bezbolno, na kontrolu ultrazvuka na dan krvarenja nakon misoprostola (27.04) za namjeravanu namjenu počeo uzimati Novinet (28.04), a 10. dana prijema ( 07.05) bio je nezaštićeni. Na dvadesetoj piluli počelo je smeđe iscrpljivanje, sada drugi dan od 7 dana pauze, donosi donji dio trbuha, bol u prsima, a smeđi iscjedak zamrljava... Je li trudnoća moguće u ovom slučaju?

Dobar dan! Trudnoća uz uzimanje OK je moguća, ali u vrlo rijetkim slučajevima (ako je unos tableta uznemiren). Ali uočavanje može govoriti o dvije mogućnosti, ili Novinet nije prikladan za vas, ili postoji restrukturiranje i ovisnost organizma na cca. Pa, treba imati na umu da je tijelo doživjelo stres, a takva reakcija na medicinski pobačaj vrlo je vjerojatno.

Ako je novinet bio uzeti prema uputama i nije bilo problema, trudnoća je jedva moguća. Tijekom recepcije također sam imala slabog uočavanja. Samo u slučaju, napravite test.

Poštovani, 10. travnja održan je poslijediplomski studij bjelkasti fetalni jaje i krvni ugrušci, prošlo tjedan, a moj muž imao nezaštićeni spolni odnos. Mogu li zatrudnjeti? I je li moguće napustiti ovu trudnoću?

Irin, molim te, recite mi kako je to sve počelo? Trenutno sam u istoj situaciji.