Suhi plijen - sretna beba. Koliko često mijenja pelenu novorođenčadi?

Rođenja

Jednokratne pelene - izuzetan izum čovječanstva prema popisu trideset predmeta, objavljenih 2000. od strane francuskih sociologa. I rijedak se roditelj ne bi slagao. Dolaskom pelena, život s djetetom postao je lakši.

Glavna prednost laganih gaćica od papira s unutrašnjom upijašću - nakon uporabe s proizvodima ne treba gnjaviti. Nakon što mu služi, pelene se šalju u smeće. Osim toga, u usporedbi s pelenama i višekratnim mogućnostima, jednokratne pelene zadržavaju bebu kožu suho, smanjujući rizik iritacije i pelenskog osipa. I ovdje smo vrlo blizu odgovoriti na pitanje.

Zašto je potrebno promijeniti pelene?

Prema tome, potrebno je promijeniti pelenu tako da higijenski proizvod nastavi obavljati zadane dužnosti u traženom iznosu. Pelena mora biti zamijenjena, puna, zamrljana ili oštećena.

Nepromjenjiva pravila su:

 • Promijenite punu pelenu. Ako je gaćice od papira prilično "teške", tekućina će pasti na kožu i iritirati kožu bebe.
 • Uvijek uklonite pelenicu ako beba pokes, čak i ako je pelena općenito suha. Ako to nije učinjeno, sigurno će doći do iritacije.
 • Promijenite sredstva za higijenu prije odlaska iz kuće: ako idete na duže šetnje, idite na kliniku ili koristite javni prijevoz. Jednom riječju, ako se pojave uvjeti pod kojima je problematično odjenuti dijete.
 • Ista preporuka za povratak kući: Jesi li dugo bila na putu? Najvjerojatnije je vrijeme za promjenu pelene.
 • Provjeravate li stupanj punine ili prisutnost "iznenađenja" u pelenama, jeste li otkrili da je koža bebe mokra? Bez obzira na rezultate ispitivanja, promijenite pelenicu.

Trebam li to noću?

Ovo je posebno pitanje, jer majke toliko vremena vrednuju vrijeme kada dijete spava - možete se opustiti, odvojiti malo vremena za sebe ili za kućanske poslove.

Potrebno je nositi svježu pelenu nakon večernjeg plivanja prije nego što se hranite i spavate. Čak i ako trenutni proizvod nije bio potpuno napunjen i neprljan, noć je duga i nova pelena ne povrijedi. Tako će biti neko jamstvo da se dijete neće probuditi od mokrog i neugodnog.

Koliko je često potrebno?

Situacije u kojima se pelena odmah mijenja:

 • dječak poked;
 • koža ispod pelene je vlažna;
 • pelena je teška i natopljena.

dječaci

Postoji mnogo rasprava o prihvatljivosti korištenja jednokratnih pelena za dječake. Protivnici vjeruju da je neprihvatljivo "pregrijati" genitalije budućeg čovjeka, da će "efekt staklenika" utjecati na plodnost.

Prema Dr. E.O. Komarovsky, takve tvrdnje su neutemeljene, a pelene ne utječu na produktivno zdravlje budućih očeva. U tom smislu okrećemo se praktičnim pitanjima. Promjena pelena u dječaka ima svoje osobine, uzrokovane fiziologijom. Prilikom odijevanja djeteta, važno je pravilno postaviti penis - kako bi tijelo poslalo dolje.

Inače postoji rizik da se odjeća ili dijete umaknu. Pelene u gornjem dijelu nisu posebno zbijene s upijajućim sredstvom, a ako se dječak prijavljuje, higijenska sredstva bit će beskorisna. Pogledajte ovu nijansu.

Nemojte pretjerano stegnuti pelene oko djeteta, jer pritezanje mokraćne cijevi ne dopušta dječaku pravilno slanje fizioloških potreba. Beba će biti zabrinuta. Praktično, moderne veličine pelene dostupne su u dvije vrste: za dječake i za djevojčice. Takvi proizvodi uzimaju u obzir fiziološke razlike djece različitih spolova - apsorbiraju se na različite načine kako bi "osigurali" najčešće korištena područja pelene tijekom uriniranja.

Nudimo gledanje videozapisa o tome kako zamijeniti pelenu za dječaka:

Djevojkama

Prilikom mijenjanja pelene, važno je da djevojke ispravno potkopavaju dijete. Pokret bi trebao biti usmjeren od naprijed prema natrag, od prepona do pape. Inače, infekciju možete nositi u genitalije.

Općenito, druge preporuke za djevojčice su slične.

U rodilištu

Mijenjanje pelene dječaku u porodničkoj bolnici malo se razlikuje od istog procesa kod kuće.

Nakon rođenja u roku od 1-3 dana, izvorni cal mecon ostavlja dijete. Konzistencija je gustija i vrlo tamna pražnjenja. Mekonij se ispire i očisti mnogo gore od uobičajenih labavih stolaca za dojenčad.

Imajte na umu da će se prvi put dijete držati uobičajenog položaja u kojem je bio u maternici. Za pranje i promjenu odjeće kompaktno sastavljenog beba nije tako zgodan. S vremenom će se situacija promijeniti. Stavite pokrivač na stol za presvlačenje i vodenu pelenu na vrhu. Na tvrdoj površini, dijete će se kotrljati s jedne strane na drugu, nezgodno je njemu ili njegovoj majci.

Promjena pelene u bolnici će imati češće - novorođenče urinirati i izlučuje vrlo često. Donesite zalihu odgovarajućih pelene veličine. Kod djevojčica meconium također odlazi - bolje je oprati dijete prilikom mijenjanja pelene, a ne brisati se s salvama. Vrijeme je da novorođena djevojka mijenja pelene svaka 3-4 sata.

Njega za bebom kod kuće nastavlja se. Učestalost zamjene dječje higijenske hlače kod kuće je svakih 3-4 sata. Kod kuće slijedite princip: ako je sve suho i čisto, pelena nije previše teška - možete pričekati prikrivanje.

Nudimo gledanje videozapisa o promjeni pelene za dijete kod kuće:

Noću

Što se tiče upotrebe pelene tijekom noći, učinit će opće preporuke. Stavite svježu pelenu na krevet. Ako noć prođe bez straha od djeteta, a ne primjetite curenje ili prisutnost izmeta, nemojte probuditi bebu zbog planirane promjene pelene.

Preporuke dr. Komarovskog

Budite sigurni da kontrolirate suhoću kože ispod pelene i odsutnosti crvenila i pelenskog osipa. Prema liječniku, ovaj higijenski proizvod je neophodan za mame da olakšaju život. Dijete ne dobiva nikakvu korist od pelene. Nema štetu na pelens ako roditelji slijede pravila za njegovu uporabu.

Koliko puta dnevno trebate nositi novu pelene?

Kao što smo već shvatili, ne postoji točan odgovor na ovo pitanje. Sve ovisi o stanju pelene u vrijeme kontrole, prisutnosti izmeta u higijenskom proizvodu, stanju kože bebe. Ako pelena još nije puna, nije prljava s izmetom, a koža novorođenčeta je suha, čista i bez znakova iritacije, a zatim pratite vodič 3-4 sata. Nakon tog vremena možete promijeniti bebu.

Sjeti se da su sva djeca različita. Način mokrenja, količina pražnjenja, frekvencija stolice ovisi o načinu života i fiziologiji određenog djeteta. Postoji nekoliko općeprihvaćenih standarda i smjernica. Nakon rođenja bebe trebat će vam vrijeme i promatranje. Uskoro ćete znati kako se to događa u slučaju vašeg potomka. Na temelju opažanja djeteta formirat će se pojedinačni način mijenjanja pelene.

Dijete vam također može obavijestiti da je vrijeme za uklanjanje prelijevane pelene od njega - dijete će početi cviliti, spin i brinuti. Ako se pelena nepotrebno brzo zagrije (u roku od 1-2 sata), možda ćete se morati prebaciti na upotrebu većih proizvoda. Također je moguće da je kupljena pelena s lošom kvalitetom upijanja. Ako primijetite da se pelena ne uklapa, pokušajte s robom druge marke.

Nudimo vam gledanje videozapisa o tome koliko često trebate mijenjati bebu pelene:

Shift proces

Redoslijed radnji će se malo razlikovati, ovisno o tome zašto ste odlučili zamijeniti proizvod svježim.

Promjena pelene kada dijete pokes:

 1. S čistim rubovima pelene sakupite pražnjenje od trbuha na stražnjicu.
 2. Pažljivo skinite pelenu pod dijete, podignite dijete za noge jednom rukom.
 3. Namotajte upotrijebljeni proizvod, pričvrstite paket velcroom.
 4. Oprati dijete toplom vodom, upotrijebiti deterdžent samo kada je to potrebno. Ako niste kod kuće, koristite mokro maramice.
 5. Stavite bebu na čistu pelenu.

Pelene su pune, ali koža djeteta i unutarnja površina proizvoda su suhe i čiste:

 1. Skinite i namotajte upotrijebljenu pelenu.
 2. Stavite suhi higijenski proizvod na bebu.

Koža ispod pelene je vlažna:

 1. Skinite i namotajte pelenu.
 2. Uklonite vlagu s kože bebe na bilo koji mogući način - operite i obrišite ručnikom ili pelenama, obrišite tijelo mokrim brisima.
 3. Stavite dijete na suhu pelenu.

Ako se osip od pelene i nabore namočite od vrućine ili znoja - koristite prah (nemojte se udaljiti s količinom i pazite da alat ne ulazi u dišni sustav!). Ako je koža suha i nadražena - podmažite krema za bebe. Pridržavajte se načela: mokro - suho, suho - mokro.

Pokušajte ne koristiti jednokratne pelene tijekom ljeta u toplini - koža pati od pregrijavanja. U ekstremnim slučajevima nosite pelenu preko noći.

Za promjenu pelene kod kuće trebat će vam:

 • topla voda;
 • ručnik ili pelena;
 • stol za presvlačenje (ili površina za ležaj prekrivena vodootpornom podloškom i mekanim pelenama na vrhu);
 • vlažne maramice;
 • krema ispod pelene (situacijski);
 • Prašak (situacijski).

Pa, ako u početku možete pomoći nekome iz kućanstva. Mlada majka mora "popuniti svoju ruku" kako bi se nosila s cijelim procesom samostalno i pouzdano.

Kako nositi bebu?

 1. Postavite dijete na leđa na stol za presvlačenje. Nikad ne ostavljajte svoje dijete bez nadzora i nemojte se micati dok je dijete na stoliću za presvlačenje.
 2. Razmotrite pripremljenu pelenu kako biste utvrdili gdje je lice. Obično postoje posebne oznake na proizvodu (pruge, slike ili natpisi).
 3. Jednom rukom podignite dijete za noge da biste donijeli razvlačenu pelenu ispod stražnjice.
 4. Postavite dijete na pelenu, poravnajte položaj proizvoda.
 5. Ispravite prednji dio pelene i osigurajte proizvod velcro.
 6. Spread rezinochki na nogama, imajte na umu da pelena sjedi simetrično, da li gornji rubovi nisu omotane.

Tijekom vremena, svaki roditelj nadgleda umijeće mijenjanja pelene. Nakon nekog vremena mladi roditelji dobivaju "borbeno iskustvo" i mogu početnicima dati majstorske tečajeve. Sve će se ispasti ako slijedite preporuke.

Kako promijeniti novorođenče pelene

Koliko često mijenjati pelenu novorođenčadi ovisi o dobi i fizičkim karakteristikama djeteta, o vrsti proizvoda. Mnogi roditelji odbijaju koristiti pelenu, bojeći se da uzrokuje zakrivljenost nogu i alergije, sprječava učenje djeteta u lonac i izazivanje drugih problema. Međutim, to nije slučaj. Istraživanja su pokazala da ako odaberete pravi proizvod i marku, promijenite pelens pravodobno i ispravno, to je sigurno za bebe. Štoviše, takvi proizvodi pojednostavljuju život roditelja. Pogledajmo koja pelena odabrati i kako promijeniti bebinu pelenu.

Vrste pelene

Postoje reusable pelene i upijajuće pelene za single use. U prvom slučaju, proizvodi se operu nakon primjene i ponovno se stavljaju na dijete. Izrađene su od gaze ili prirodne guste tkanine. Sigurni su i hipoalergijski.

Osim toga, tu su reusable gaćice s linijama koje se mijenjaju. To su udobni proizvodi koji ne uzrokuju alergije i jaki osip od pelene, nemojte stvarati povišene temperature u kraticama i dopustiti da dijete diše disati. Naravno, takvi proizvodi trebaju se redovito prati i glačati, često se mijenjati, jer se brže vlaže. Ali istovremeno su lagani i udobni, ekonomični i pristupačni, praktični i hipoalergijski. Osim toga, možete napraviti takvu pelenu vlastitim rukama.

Međutim, mnogi roditelji preferiraju jednokratnu pelenu jer su takvi proizvodi lakši za upotrebu. U tom slučaju, pelena se odbaci nakon upotrebe. Ona apsorbira bolje, ali u isto vrijeme može uzrokovati alergije, osip i crvenilo na koži bebe i povećati pelensko osip. Zato trebate pažljivo odabrati robnu marku i materijale. Osim toga, to je skupe opcije.

Stručnjaci preporučuju upotrebu obje opcije. Na primjer, za spavanje i šetnju, odaberite jednokratne proizvode, a tijekom dana nosite novu pelene. Doznajmo detaljnije koliko puta dnevno trebate mijenjati pelenu.

Koliko često moram promijeniti pelenu

Učestalost mijenjanja pelene dječaku ili djevojčici prvenstveno ovisi o dobi djeteta. U pravilu to se obavlja svakih 2-4 sata. Dijete ne bi trebalo dugo vremena biti na mokroj pelenama, jer to negativno utječe na stanje kože bebe. Osim toga, pampers mora biti promijenjen nakon svake šetnje djeteta "u velikoj".

Kako biste izbjegli probleme i promijenili pelenu na vrijeme, redovito provjeravajte proizvod. Pampers mora biti promijenjen ako je dojenčeta koža vlažna, prije i poslije noći, te u situaciji u kojoj neće biti moguće mijenjati dulje vrijeme. To može biti šetnja, izlet u kliniku, vlak. Zatim ćemo ponuditi približnu učestalost promjena ovisno o dobi djeteta:

 • Djeca od rođenja do tri mjeseca moraju mijenjati pelenu svaka dva do tri sata, preporuča se svakih pola sata provjeriti pelene i mijenjati ih kada su dio i puni. Ako to nije puno, svakih tri do četiri sata mijenja se;
 • U dobi od 3-6 mjeseci, mijenja se svakih 4-6 sati, ne zaboravljajući redovito provjeravati pelenu;
 • Nakon šest mjeseci, učestalost pomaka ovisi o individualnom razvoju djeteta. Kada mijenjati pelene, roditelji sami odlučuju. Ali u svakom slučaju, dan ne smije ostaviti dijete u pelenama više od šest sati;
 • Nakon jedne i pol godine, dijete se podučava na lonac. Kako to učiniti, pročitajte ovdje.

Novorođeni roditelji zainteresirani su da li je potrebno promijeniti noćnu pelenu. U ovom trenutku, djeca dobro spavaju, stoga nemojte probuditi dijete kako bi promijenili pelene. Međutim, ako se dijete probudilo i plače, ili se okrene i zavija u snu, provjerite pelenu. Provjerite i napravite tijekom noći hranjenja. Ako dijete dobro spava noću, dijete ne smije biti uznemireno. Nemojte uznemiriti bebu tijekom spavanja tijekom dana, ako novorođenče dobro spava i ne zamaraju dijete.

Kako koristiti pelene

 • Prije nego stavite pelenicu, provjerite je li proizvod besprijekoran, jesu li kopče;
 • Dječja koža nakon što se koristi pelena se utrlja s toplom vodom i obriše suhom. Masna koža se tretira prahom, suha i normalna - s kremom za bebe. Odaberite samo hipoalergensku kozmetiku za novorođenčad i novorođenčad, što odgovara dobi djeteta;
 • Nosite pelenicu i provjerite poleđine oko nogu tako da nisu omotane unutra;
 • Nemojte čvrsto stisnuti kopču, tako da ne uzrokujete trljanje i nelagodu u djeteta;
 • Ako je prst postavljen između gaćica i trbuha bebe, on je pravilno obučen;
 • Ne ostavljajte dijete u pelenama cijelo vrijeme, jer se koža mora odmarati, disati i primati zrak. Kada ste odstranili pelenu, operirali i obrisali kožu, ostavite tijelo u tom stanju 15-20 minuta, a zatim nanesite kozmetiku i nosite novu pelenu;
 • Istekle pelene ne bi trebale biti korištene, jer ne upijaju vlagu, mogu uzrokovati alergije i štetiti zdravlju mrvica;
 • Izaberite proizvode koji su prikladni za dijete prema dobi, imaju hipoalergijski sastav i normalni rok trajanja.

Važno je odabrati pelene za dojenčad. Izaberite proizvode od laganih, prozračnih i hipoalergenskih materijala koji dobro apsorbiraju vlagu. Nemojte se bojati promijeniti marku dok ne pronađete pravi. Dijete bi trebao biti udoban i siguran, kožu ne smije biti iscrpljena i tragovi zbog vezica ili elastičnih vrpci.

Pelene za novorođenčad, vrste pelene, rublje, koliko često mijenjaju pelene za novorođenčad?

Ne trebate oprati dijete svaki put kada mijenjate mokro pelene. Ako dijete ima stolicu, za pranje mogu se koristiti čista voda i pamučni brisevi ili salvete, kao i losion za bebe. Komercijalno dostupni mokri maramice vrlo su prikladni, ali često sadrže sredstva za poboljšanje okusa i druge kemikalije koje mogu nadražiti dijete. Djevojke se moraju prati od naprijed prema natrag. Podrivanje dječaka, moramo uzeti rezervnu pelenu i slobodno ga zamotati oko penisa. To je učinjeno tako da dijete ne dopušta jet u vama prije nego što imate vremena da ga zamotate u pelene ili stavite na pelene. Dopustite da nježna koža bebe osuši na zraku. Vrlo je važno mijenjati pelene, operite ruke sapunom i vodom kako ne biste širili štetne mikroorganizme.

Još uvijek postoje sporovi o tome što je bolje i korisnije: jednokratne pelene ili stare kontrolirane pelene.

Naravno, korištenje suvremenih pelena uvelike smanjuje broj prljavih pelena i oslobađa toliko vremena za majke i bebe koje se mogu koristiti za odmor i druženje.

Kada promijeniti pelenski novorođenče

Mnogi roditelji mijenjaju pelene prije i nakon hranjenja. Previše zaposleni roditelji smatraju da je dovoljno promijeniti pelenu samo jednom - obično nakon hranjenja, jer djeca često imaju stolicu tijekom obroka. Mokre pelene ne smetaju mnogim bebama, ali među njima postoje i posebno osjetljive pelene kojima se mijenja pelena. Ako je dijete dobro pokriveno, ne osjeća hladnoću u mokrim pelenama. Međutim, ako se otvori, može se zamrznuti.

Vrste pelena za novorođenčad

Jednokratni pelene (Pampers)

Danas mnogi roditelji vole koristiti pelene za jednokratnu upotrebu zbog svoje udobnosti i sposobnosti da apsorbiraju više vlage. Pampers svibanj osjeti suho na dodir, jer dobro apsorbiraju tekućinu, ali oni, međutim, trebaju biti promijenjen onoliko često koliko gaze pelene. Događa se da se pelene prskaju i apsorbirajuća tvar (koja pretvara tekućinu u gel) izlijeva iz njega. Drugi roditelji pogrešno uzimaju ove žitarice za insekte ili čak misle da dijete ima osip. Međutim, ova tvar je potpuno bezopasna.

Korištenje jednokratne pelene je jednostavno. Najvažnije je odabrati pelene odgovarajuće veličine. Na pakiranjima ovih higijenskih proizvoda uvijek se označava težina bebe za koje su namijenjeni, tako da ćete im biti lakše kretati.

Nemojte kupovati više od jednog paketa pelena namijenjenih novorođenčadi - čim beba počne težiti, postat će skučena.

Operite i obrišite bebu ručnikom, položite ga na stražnjoj strani stol za presvlačenje. Otpustite pelenicu i odnesite ga u lijevu ruku. Sa desne strane, zgrabite gležnjeve djetetovih nogu i podignite kukove. Stavite stražnji dio pelene pod donji dio leđa i stražnjicu. Spustite noge i prijeđite preko prednjeg dijela pelene. Sada morate pričvrstiti čičak na pojasu pelene.

Da biste razumjeli kako odjenuti bebu koja još nije u stanju aktivno krenuti, postoji jednostavno pravilo koje se godinama dokazalo: oblačite ga i pokrijte kako biste se obukli i pokrili, a još jedan sloj.

Pelene pelene

Ako koristite platnene pelene, trebat će vam najmanje 20 komada. Iako istovremeno štedite novac (oni su mnogo jeftiniji od pelena), morate trošiti puno vremena i truda na pranje. Mnogi roditelji vole pelene, koje se prodaju već omotane i opskrbljuju se s učvršćivačima ("Velcro"). Ako želite tradicionalni tip pelene, trebate zapamtiti dvije stvari. Najdeblji sloj presavijene pelene trebao bi pasti na mjesto gdje najviše tekućine teče. Nemojte preklopiti pelenu tako da dijete mora gurnuti noge široko.

Za novorođenče beba normalne veličine, možete koristiti redovite kvadratne ili pravokutne pelene. Prvo ga preklopite tri puta, a zatim zavrnite donji kraj trećinu. Kao rezultat toga, polovica presavijene pelene imat će šest slojeva materije, a druga samo tri. Dvostruki sloj za dječake trebao bi biti postavljen ispred. Za djevojku, najgušći sloj pelene trebao bi biti ispred, ako leži na trbuhu i iza, ako spava na leđima. Ako pričvrstite pelenu pomoću igle, ispod njega podignite dva prsta kako ne biste slučajno ubodili dijete. Rub rubova je lakše gurati kroz nekoliko slojeva materije, ako je prethodno podmazete sapunom.

Ranije su roditelji nosili vodonepropusne kratke hlače na pelene, tako da dijete nije mokro u krevetu (ili sami roditelji). Moderne pelene izrađene su od visoko-tehnološkog poroznog materijala koji omogućuje da dijete diše (vrlo korisno za sprečavanje pelenskog osipa), ali nije potpuno vodootporan. Propušta malo tekućine. Alternativno, možete predložiti upotrebu dvije pelene odjednom. Drugi je omotan oko bedara u obliku pregača ili je presavijen u tanku traku i prošao je između nogu.

Plava pelena

Stroženje, koje se aktivno prakticiralo u prošlim vremenima, dugo je prepoznato kao nepristrano, a za vrijeme budnosti najbolje je dati djetetu potpunu slobodu bez ograničavanja njegova kretanja. Pulóveri, tijelo, hlače, klizači i kombinezeri - to će mu omogućiti aktivno kretanje, a ne zamrzavanje. Međutim, u prvim danima života, bebe spavaju veći dio dana, a kod spavanja možete pružiti utjehu vašem djetetu jednostavno ga omatajući u pelene.

Većina pedijatara danas je sklona misliti da se slobodno dječja beba može smatrati najprikladnijom, pri čemu je donji dio tijela umotan od pazuha i niže, dok se noge mogu slobodno kretati. Naravno, u ovom slučaju beba bi trebala nositi prsluk.

Dakle, na ravnoj površini - najbolje je upotrijebiti stol za presvlačenje, ali bebino krevet će učiniti - širiti pelenu tako da su njegovi rubovi paralelni rubovima stola. Stavite bebu na pelenu tako da je gornji rub na razini pazuha. Pokrijte ga s lijevom polovicom pelene, spuštajući mu rub pod njegovo tijelo. Također pokrijte bebu s desne strane pelene, stavljajući rub ispod leđa bebe i osigurajte ga savijanjem kuta pelene pod gornjim rubom. Obložite dno pelene na pola i položite na trbuščić i noge djeteta. Ispravite ovaj dio pelene, omotajte njezine rubove ispod leđa djeteta i preklopite uglove iza gornjeg ruba. Sada je beba udobno zamotana - topla je, a ruke i noge mogu slobodno kretati.

Međutim, postoje situacije u kojima pedijatar ili neurolozi preporučuju preplanulost kao metoda liječenja.

Istraživanja doktora i psihologa dokazuju da je među djecom rođenom u prikrivenoj prezentaciji postotak ljudi koji pate od klaustrofobije je prilično visok. Imajte to na umu, i ako se vaša beba čvrsto suprotstavlja svadbi, nemojte ga pokušavati prisiliti - možda je razlog takvog neuspjeha ograničavanja slobode u području psihologije.

Glades i potkošulje

Ako želite odjenuti svoju bebu, nastavite s redoslijedom. Nakon što ste pripremili prsluk, pričvršćivanje ili oranje ispred, izvucite jednu ručku djeteta koja leži na leđima i povucite rukav preko nje. Obratite bebu na suprotnoj strani i stavite odjeću ispod leđa. Pažljivo ga prebacite na drugu stranu i izvucite prsluk ispod njega. Izvucite drugu ručicu bebe i povucite rukav preko nje. Osjetite prsluk ispred sebe i pričvrstite ili vezujte.

Skupljajući nogu klizača, povucite je preko djetetove noge. Proširite drugu nogu. Podignite dijete za noge tako da su njegove stražnjice odvojene od površine stola za mijenjanje i povucite gornji dio hlača na njih. Ako su klizači napravljeni u obliku poluproba i imaju pričvrsne elemente na ramenima, onda, okretanje djeteta s jedne na drugu stranu, morate unijeti trake pod leđima i staviti ih na ramenima. Spojite prednji i stražnji dio klizača i pričvrstite ih na ramenima.

Pelene za pranje novorođenčadi

Trebat će vam posuda s poklopcem, djelomično ispunjenom vodom, gdje trebate saviti upotrijebljene pelene odmah nakon što ih izvadite iz djeteta. Da biste uklonili mrlje, možete uliti pola šalice bjelilo u 4 litre vode. Da biste uklonili izmet od pelene, ostruite ga nožem u WC ili ga jednostavno isperite pod slavinu. Kapacitet pelene se ispire svakim pranjem.

Operite pelene blagim sapunom ili posebnim dječjim prahom u perilici rublja. Nakon pranja, potrebno ih je 2-3 puta ispirati dok voda koja teče ne postane potpuno prozirna.

Ako pelene postanu krute, sive i izgube njihovu apsorpciju zbog sapuna, možete ih ublažiti i obrišite alatom koji uklanja tvrdoću vode. Nemojte koristiti omekšivače tkanina. Oni ostavljaju na površini filma, što narušava apsorpcijska svojstva tvari.

Koliko često mijenja pelenu?

Čini se da je odgovor na ovo pitanje očigledan: novorođene pelene trebaju se mijenjati dok ispunjavaju. Ali to nije tako jednostavno. Prvo, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da djeca mlađa od 2 mjeseca pepe oko 20-25 puta dnevno. Da, naravno, količina tekućine je još uvijek mala, ali s obzirom na broj puta, to je već značajno. Prema tome, na temelju gore navedenog, možemo zaključiti da učestalost mijenjanja pelene ovisi o dobi djeteta. Drugo, bez obzira na dob, ako je dijete pokazalo, onda pelena mora biti promijenjena. I nije važno da samo stavite novu pelenicu na svoju bebu, i doslovno ga je ubio za 2 minute. Beba mora biti potkopana i pelena mora biti nošena. Inače, fekalne mase mogu ući u genitalije, to je posebno opasno za djevojčice, a to može dovesti do ozbiljnih posljedica, poput infekcija, koje se tada moraju liječiti drogama. Pa i među ostalim, naravno, fekalne mase ozbiljno nadražuju kožu. Ako dijete provede neko vrijeme - od 20 minuta do 1,5 sati - u prljavi pelen, vidjet ćete neposredan rezultat: koža na djetetu dijete će biti crvena i upaljena. Zato je bolje da to ne dopustite i stalno provjeravate pelenu. Pokušajte ga provjeriti najmanje jednom svakih 30 minuta.

Kako dobi utječu na učestalost mijenjanja pelene? Koliko često trebam promijeniti pelene?

 • Dijete od 1 dana do 60 dana. On peče 20-25 puta dnevno, ubija barem jednom dnevno (ako je dojen) i nakon svakog hranjenja (ako je na umjetnom hranjenju). U skladu s tim, svakih 30 minuta pokušajte provjeriti pelenu. Promjena pelene treba biti svaka 3-4 sata.
 • Dijete od 2 mjeseca do 6 mjeseci. Približna učestalost mijenjanja pelene je 4-6 sati. Ali budite sigurni da slijedite puninu pelene. A ako je dijete poked, nemojte čekati, mijenjati pelene bez plana.
 • Dijete starijem od 6 mjeseci. Ovdje je sve pojedinačno. U pravilu, po ovoj dobi, roditelji već donose vlastite odluke kada je potrebno promijeniti pelene.

Pravila za promjenu pelena

Ovdje označavamo najvažnije točke povezane s promjenom pelena kod djece u bilo kojoj dobi i težini.

 • Nije nimalo da proizvođači pelene pokazuju sve pakete i pakiraju težinu i dob djece za koje su namijenjene pelene. To je učinjeno radi praktičnosti roditelja, tako da se ne zbunite o pelenama koje vaše dijete treba. Pokušajte kupiti pelene samo za bebu. Bolje je kupiti jedan paket svakog proizvođača i vidjeti koje će pelene biti najudobnije za vaše dijete i vas, koje se bolje apsorbiraju, udobno smjeste, lakše se stavljaju i odlaze, a slično vizualno. Ovo je također važno. Postoji posebna kategorija - pelene za novorođenče. Oni se razlikuju u zasebnoj liniji, jer su posebno izrađeni s malo niskim strukom, tako da pelena ne dođe do pupka. Novorođenče se još nisu izliječile. Kako pelena ne trlja ništa, napravljena je s lagano niskim strukom.
 • Prije pješačenja je neophodno mijenjati pelenu. U pravilu, sva djeca zaspati na šetnji, to znači da ako ste promijenili pelenu na vrijeme, još uvijek kod kuće, učinili ste nekoliko stvari odjednom: dijete će disati i spavati te će biti udobno i udobno, suho i mirno.
 • Provjerite pelenu svakih 30-45 minuta kada beba bude budna. Kad spava, nemojte ga smetati, inače riskiraš da ćeš ga probuditi. I probuditi, a ne spavajući dijete - to je zajamčeno loše raspoloženje, raspoloženja i suze.
 • Potrebno je promijeniti pelenu, ako dijete pokal. Dječja duša može se prati u toploj vodi (po mogućnosti bez sapuna, dok sapun osuši nježnu kožu djeteta), ali možete, ako dno nije jako prljavo, lagano obrišite vlažnom krpom. Ako je koža stražnjice crvena i upaljena, onda je bolje koristiti posebnu krema za bebe ispod pelene ili praha.
 • Djevojke se trebaju prati i obrisati mokrim maramicama od naprijed prema natrag (tj. Od pisanja do plijena). Ovo je važno! Ako radite suprotno, možete zaraziti infekciju.
 • Vrlo je dobro za svaku promjenu pelene kako bi dijete ležalo 15-20 minuta samo goli. To se naziva "uzimanje zračnih kupki". Za malo dijete ovo je svojevrsno otvrdnjavanje i istovremeno dobro djeluje na koži djeteta, kroz koju dobiva vitamin D.
 • Prije noći, dijete bi trebalo mijenjati pelenu kako bi mirno spavao cijelu noć. Ako se noću diže za hranjenje, a tijekom hranjenja, ne zaboravite provjeriti pelenu. Ako nije puna, možete ga ostaviti do sljedećeg hranjenja i ne mijenjati se. Ujutro, promijeni pelenu. Ne ostavljajte dijete u pelene. Bolje je brisati magarca vlažnom krpom. To će biti takav higijenski jutarnji postupak.

Koliko često treba mijenjati pelenu tijekom noći?

Noću, djeca obično dobro spavaju. To znači da ih ne biste trebali probuditi da biste promijenili pelene. Pazite na svoje dijete. Ako neprestano spava, njuškala, šapće u snu, to znači da ga nešto uznemiruje, neudobno i neugodno. Zatim ima smisla provjeriti pelenu. Možda je dijete poked. Zatim bezuspješno treba promijeniti pelenu. Ako dijete mirno spava cijelu noć, nemojte ga smetati. Pusti ga da spava. Promijenite pelenat ujutro ili tijekom noći ako se pojavi potreba.

Koliko često mijenjate pelene?

komentari

Ja se također sve više šire na jednokratnu pelenu i pokriva se vrhom uobičajenom.. pisses s fontanom za 1,5 metara))) i još uvijek tako)))))))))))))

Ali on ne voli toliko lagati.. iz nekog razloga mu se više sviđa: (i tako gola iz nekog razloga nestašan :(

wow :))) i imam dvije pelene.. i sve.. nekako ne razumijem zašto su potrebne

(Pa, plahte u krevetu ne mislim da je to dovršeno s posteljinom.

! Shvatio sam.. pelene su potrebne u poliklinici, nemaju ništa tamo, morate ih uzeti :)) i prije toga sam "priključio" moj drugi boob s pelenama, dok skrb :))), a onda su fontane poplavljene sve oko :)

Pa, da.. I ja sam to tako bio. Podvrgnite se tome, uspostavit će se laktacija i sve će biti u redu. Dobro je što puno mlijeka :))) Sada vaša beba treba puno snage, vitamina i drugih imuniteta :)) Gdje drugdje nema mlijeka :))

I ne trebate skidati grudnjak, samo uklonite čašu.. i jastučići mi nisu ni pomogli, samo popunili sljedeću dojku pelenama ili zamijenili staklo;)))), onda će to opisati.. Ja više nisam zabrinut :))) uvijek idemo negdje, za sebe i za sina uzimam dodatnu odjeću :)))

Savjeti za bebu: Promjena pelena

Briga za bebu vrlo je teško zamisliti bez upotrebe jednokratnih pelena. Ovi higijenski proizvodi uvelike su olakšali svakodnevni život roditelja male djece. Međutim, upotreba pelena podiže mnoga pitanja od neiskusnih majki.

Koža novorođenčeta je vrlo nježna i osjetljiva. Prekomjerno nošenje pelene može dovesti do malog problema. Koža djeteta zbog dugotrajne interakcije s urinom i izmetom će postati crvena, pojavit će se osip od pelene, pojavit će se osip. Sve se to može izbjeći ako majka zna kada promijeniti pelenicu novorođenčadi.

Koliko često moram mijenjati pelene

Svaka majka ima odgovor na ovo pitanje. Neke žene o tome koliko puta morate promijeniti pelenu, vjerujete da je to potrebno u određenim vremenskim intervalima. Drugi roditelji vjeruju da je postupak potrebno nakon svakog pokreta crijeva. Prema trećem mišljenju, potrebno je zamijeniti pelene tijekom punjenja.

Ne možete dati određeni odgovor na pitanje, koliko sati mijenjati pelene.

Učestalost mijenjanja pelena ovisi o dobi djeteta. Što je mlađa mrvica, to češće to trebate učiniti:

 1. Ako beba još nema 3 mjeseca, preporučuje se zamjena pelene svakih 3-4 sata. U toj dobi, djeca često urinirati. Kod otkrivanja izmeta pampers treba odmah ukloniti. Stanje kože ovisi o tome koliko je puta pelena promijenjena u novorođenče.
 2. Mama s djecom u dobi od 3 do 6 mjeseci, stručnjaci savjetuju da mijenjaju pelene u 4-6 sati. Istodobno valja pratiti stupanj njegove punine. Zamjena pelene može biti potrebna mnogo ranije.
 3. Djeca između 6 i 12 mjeseci imaju manju vjerojatnost za rješavanje. Roditelji više ne slijede pravila koja objašnjavaju koliko se pelena treba mijenjati. To je učinjeno što se tiče punjenja.

O zamjeni pelena tijekom noći

Noću, ne zaboravite mijenjati pelene. Poželjno je da se majka nekoliko puta probudila i provjerila puninu pelene i suhoće kože bebe. Ako je pelena suha, onda ne morate probuditi bebu. Međutim, promjena je potrebna u prisustvu fekalne mase, jer vrlo iritiraju kožu.

Ništa loše neće se dogoditi ako dijete spava cijelu noć u jednoj pelenama (pod uvjetom da u njemu nema izmeta). Ako beba spava slatko, a na koži nema pelenskog osipa i osipa, onda ga ne bi trebalo smetati i probuditi. Činjenica da je neugodan, može reći da plače.

Oni roditelji koji ne žele razmišljati o tome trebaju li promijeniti pelenu preko noći, mogu kupiti jednokratne pelene prikladne za noćni san. U takvim proizvodima beba će se osjećati ugodno. U pravilu, oni ne prolaze niz leđa i strane i mogu apsorbirati mnogo više urina. Prema tome, takve pelene u odsutnosti fekalne mase se ne mogu mijenjati kada dijete spava.

Postupak zamjene pelene

Stavljanje na dijete čista pelena nije jedini zadatak roditelja. To nije dovoljno da spriječi pojavu pelenskog osipa i osipa. Potrebno je očistiti kožu dječje stolice, tretirati ga posebnim sredstvima kako bi se spriječilo iritacije.

Kako promijeniti pelenu - hitno pitanje za neiskusne roditelje. Postupak će zahtijevati: čistu pelenu, baby sapun i posudu toplu vodu ili vlažne maramice, ručnik, vrhnje ili prah. Mama treba oprati, osušiti ruke i pripremiti stol za presvlačenje. Za zamjenu pelene učinite sljedeće:

 • odspojite prljavu pelenu, ali nemojte uklanjati;
 • prednja strana pelene uklanja izmet s kože;
 • uzmi dijete za gležnjeve, nježno podigni guzu preko stola;
 • presavijeni odjeću ispod djeteta i bacite je;
 • oprati dijete toplom vodom pomoću baby sapuna (važna nijansa - kod djevojaka, genitalije se čiste odozgo prema natrag);
 • lagano obrišite mrvice;
 • stavite na kremu ili prah kože prije mijenjanja pelene.

Što se tiče pranja, važno je napomenuti da sapun nije neophodan za korištenje svaki put. To može poremetiti ravnotežu mikroflore na intimnom mjestu. Preporučljivo je koristiti sapun ne više od jednom dnevno. U nedostatku jakog zagađenja za pranje djeteta može biti samo topla voda. Neke majke koriste mokro maramice.

I na kraju, malo savjeta kako pravilno mijenjati pelenu. Nakon higijenskog postupka dijete se stavlja na čisti proizvod. Stražnji dio pelene postavljen je ispod magarca, a prednja strana - izravnava se između nogu. Ako dijete još nije staro godinu dana, potrebno je isključiti trenje između proizvoda i pupčane rane. Za to morate kupiti posebne pelene za novorođenčad.

Kako promijeniti novorođenče pelene

Koliko često mijenjati pelenu novorođenčadi ovisi o dobi i fizičkim karakteristikama djeteta, o vrsti proizvoda. Mnogi roditelji odbijaju koristiti pelenu, bojeći se da uzrokuje zakrivljenost nogu i alergije, sprječava učenje djeteta u lonac i izazivanje drugih problema. Međutim, to nije slučaj. Istraživanja su pokazala da ako odaberete pravi proizvod i marku, promijenite pelens pravodobno i ispravno, to je sigurno za bebe. Štoviše, takvi proizvodi pojednostavljuju život roditelja. Pogledajmo koja pelena odabrati i kako promijeniti bebinu pelenu.

Vrste pelene

Postoje reusable pelene i upijajuće pelene za single use. U prvom slučaju, proizvodi se operu nakon primjene i ponovno se stavljaju na dijete. Izrađene su od gaze ili prirodne guste tkanine. Sigurni su i hipoalergijski.

Osim toga, tu su reusable gaćice s linijama koje se mijenjaju. To su udobni proizvodi koji ne uzrokuju alergije i jaki osip od pelene, nemojte stvarati povišene temperature u kraticama i dopustiti da dijete diše disati. Naravno, takvi proizvodi trebaju se redovito prati i glačati, često se mijenjati, jer se brže vlaže. Ali istovremeno su lagani i udobni, ekonomični i pristupačni, praktični i hipoalergijski. Osim toga, možete napraviti takvu pelenu vlastitim rukama.

Međutim, mnogi roditelji preferiraju jednokratnu pelenu jer su takvi proizvodi lakši za upotrebu. U tom slučaju, pelena se odbaci nakon upotrebe. Ona apsorbira bolje, ali u isto vrijeme može uzrokovati alergije, osip i crvenilo na koži bebe i povećati pelensko osip. Zato trebate pažljivo odabrati robnu marku i materijale. Osim toga, to je skupe opcije.

Stručnjaci preporučuju upotrebu obje opcije. Na primjer, za spavanje i šetnju, odaberite jednokratne proizvode, a tijekom dana nosite novu pelene. Doznajmo detaljnije koliko puta dnevno trebate mijenjati pelenu.

Koliko često moram promijeniti pelenu

Učestalost mijenjanja pelene dječaku ili djevojčici prvenstveno ovisi o dobi djeteta. U pravilu to se obavlja svakih 2-4 sata. Dijete ne bi trebalo dugo vremena biti na mokroj pelenama, jer to negativno utječe na stanje kože bebe. Osim toga, pampers mora biti promijenjen nakon svake šetnje djeteta "u velikoj".

Kako biste izbjegli probleme i promijenili pelenu na vrijeme, redovito provjeravajte proizvod. Pampers mora biti promijenjen ako je dojenčeta koža vlažna, prije i poslije noći, te u situaciji u kojoj neće biti moguće mijenjati dulje vrijeme. To može biti šetnja, izlet u kliniku, vlak. Zatim ćemo ponuditi približnu učestalost promjena ovisno o dobi djeteta:

 • Djeca od rođenja do tri mjeseca moraju mijenjati pelenu svaka dva do tri sata, preporuča se svakih pola sata provjeriti pelene i mijenjati ih kada su dio i puni. Ako to nije puno, svakih tri do četiri sata mijenja se;
 • U dobi od 3-6 mjeseci, mijenja se svakih 4-6 sati, ne zaboravljajući redovito provjeravati pelenu;
 • Nakon šest mjeseci, učestalost pomaka ovisi o individualnom razvoju djeteta. Kada mijenjati pelene, roditelji sami odlučuju. Ali u svakom slučaju, dan ne smije ostaviti dijete u pelenama više od šest sati;
 • Nakon jedne i pol godine, dijete se podučava na lonac. Kako to učiniti, pročitajte ovdje.

Novorođeni roditelji zainteresirani su da li je potrebno promijeniti noćnu pelenu. U ovom trenutku, djeca dobro spavaju, stoga nemojte probuditi dijete kako bi promijenili pelene. Međutim, ako se dijete probudilo i plače, ili se okrene i zavija u snu, provjerite pelenu. Provjerite i napravite tijekom noći hranjenja. Ako dijete dobro spava noću, dijete ne smije biti uznemireno. Nemojte uznemiriti bebu tijekom spavanja tijekom dana, ako novorođenče dobro spava i ne zamaraju dijete.

Kako koristiti pelene

 • Prije nego stavite pelenicu, provjerite je li proizvod besprijekoran, jesu li kopče;
 • Dječja koža nakon što se koristi pelena se utrlja s toplom vodom i obriše suhom. Masna koža se tretira prahom, suha i normalna - s kremom za bebe. Odaberite samo hipoalergensku kozmetiku za novorođenčad i novorođenčad, što odgovara dobi djeteta;
 • Nosite pelenicu i provjerite poleđine oko nogu tako da nisu omotane unutra;
 • Nemojte čvrsto stisnuti kopču, tako da ne uzrokujete trljanje i nelagodu u djeteta;
 • Ako je prst postavljen između gaćica i trbuha bebe, on je pravilno obučen;
 • Ne ostavljajte dijete u pelenama cijelo vrijeme, jer se koža mora odmarati, disati i primati zrak. Kada ste odstranili pelenu, operirali i obrisali kožu, ostavite tijelo u tom stanju 15-20 minuta, a zatim nanesite kozmetiku i nosite novu pelenu;
 • Istekle pelene ne bi trebale biti korištene, jer ne upijaju vlagu, mogu uzrokovati alergije i štetiti zdravlju mrvica;
 • Izaberite proizvode koji su prikladni za dijete prema dobi, imaju hipoalergijski sastav i normalni rok trajanja.

Važno je odabrati pelene za dojenčad. Izaberite proizvode od laganih, prozračnih i hipoalergenskih materijala koji dobro apsorbiraju vlagu. Nemojte se bojati promijeniti marku dok ne pronađete pravi. Dijete bi trebao biti udoban i siguran, kožu ne smije biti iscrpljena i tragovi zbog vezica ili elastičnih vrpci.

Ritty.ru

Ženski online časopis za lijepe dame

Koliko često mijenja mišljenje pelene dr. Komarovskog

 • djeca
- 28.09.2017. 28.09.2017. 5 2409


O, sjajne žene, naše majke! Podigli su nas bez pelene! Hodali smo s nama, otišli u kupnju, pa čak i, oh, užas, oni su nas stavili u krevet bez njih! Osobno, ja, kao majka troje djece, ne mogu ni zamisliti koliko je teško! Trajno sušenje rublja! Kontinuirana cirkulacija pelena i klizača u kući!

Frekvencija promjene diapera?

Učestalost mijenjanja pelene za jednokratnu upotrebu - koliko sati i koliko komada vam je potrebno po danu?
Koliko često mijenja novorođenče pelene? Svaka majka suočena je s tim pitanjem. U bolnici preporučujemo mijenjanje pelene svakih dva sata, što je sasvim logično. Uostalom, na ovaj način, možete učinkovito pratiti mnoge važne točke, kao što su:

 • Količina konzumnog mlijeka (točnije, kolostrum) je potrebna kako bi se donijela odluka o potrebi uvođenja prilagođene mliječne formule u komplementarnu hranu. Naime, beba s konstantnom vezom na dojku, pees i pokes malo, što znači mama mama nije dovoljno - trebali biste hraniti dijete s mješavinom.
 • Čišćenje tijela djeteta od izvornog izmeta, nazvanog meconium. Ispuštanje meconija u prvom danu beba života je vrlo važna stvar. Sadrži fragmente prenatalne kose, žuči, amnionske tekućine. Ako ispuštanje mekonij ne (a vi ćete ga vidjeti u jednokratnu beba pelene), vjerojatno je liječnik - neonatologa, imenovati će dijete klistir (ako inspekcija nije briga za zdravlje djeteta).

Ali ovdje ste s bebom kod kuće, u poznatom i novom okruženju za njega. Je li potrebno jednako često mijenjati pelene kod kuće?

Komarovsky Eugene O., dobro poznat svim majkama, koji žive u ogromnim post-sovjetske države, često se naziva dr Komorowski je rekao da je pelena novorođenče bi trebalo biti potrebno. Razmotrimo što to znači.

Svaka marka koja se bavi proizvodnjom i prodajom slobodnih pelenskih pelena, izjavljuje da je potrebno mijenjati pelene nakon svakog hranjenja. I ne postoji ništa iznenađujuće, jer to podrazumijeva česte kupnje pelene, koje, kao što znate, imaju samo koristi. Ovaj položaj je mjesto za biti, ali mislim da majka koja smatra svaki peni dječji doplatak ne može priuštiti takve troškove.

I ovdje ne trčimo mahnito da mijenjamo pelenu vašem djetetu, i zapamtimo značajke vaše bebe. Svako dijete ima svoje osobne karakteristike primjene fizioloških potreba. Netko posrće nakon jela, netko prije spavanja, djeca to rade isključivo noću. Postoje čak i bebe koje već nekoliko dana ne idu u zahod "u većini slučajeva". Ali to ne znači da se pelena ne treba mijenjati ovih dana.

 1. Nakon svakog pokreta crijeva - za promjenu pelene je potrebno! Izlučene mase reagiraju s urinom, sve to uzrokuje osip i crvenilo na vašem omiljenom dupe.
 2. Prije odlaska u krevet, hodanje, dugog shoppinga, bolnica, gostiju, potrebno je promijeniti pelenu novorođenčadi, pa čak i starijoj djeci. Nemojte zaboraviti uzeti nekoliko pelena i vlažnih maramica s vama, kako biste se promijenili, ako se pojavi takva žurba (čitaj točku 1).
 3. Čak i ako dijete nije pušilo dok spava ili hoda, trebate promijeniti pelenu. Uostalom, njezina "apsorpcija" nije beskonačna. U mom iskustvu, zdravo dijete, pees često, a pelene treba zamijeniti svakih 4-5 sati tijekom dana. Noću, ako kiddies nisu išli "veliki", nema velike potrebe za zamjenom. Naravno, samo u tim slučajevima, ako pelena nije počela curiti. Iz toga slijedi sljedeće pravilo:
 4. Ako je u procesu provjere koža ispod pelene vlažna, zamijenite pelenu.

Nakon izlaganja ovih pravila, mislim da ima smisla prestati, zapravo, zamijeniti pelenu.

Promjena pampers - postupak


Dio tijela s kojim je pelena zatvorena mora ostati suha i čista. Ako je vrijeme za promjenu pelene, slijed akcija je sljedeći:

 • Površina na kojoj stavljate dijete trebala bi biti topla, suha i bez klizanja. Idealna opcija je stol za presvlačenje. Danas čak i trgovački centri koji brinu o svojim kupcima opremaju posebne prostorije s takvim stolovima. Takve sobe se nazivaju "majka i dječja soba", nalaze se pored WC-a za posjetitelje odrasle osobe i imaju značku na vratima koja pokazuju ženu koja se nagnula nad ležernim djetetom. Na javnom mjestu nikad nemojte postavljati dijete na stol za presvlačenje, a da ga prije niste prekrili pelenama. Zaštitite bebu od neželjenih infekcija i bolesti. Što izgleda tabla za mijenjanje djeteta?
 • Pa, dijete je položeno, svučeno na pelenu, i vrijeme je da procijenite veličinu "katastrofe". Ako dijete poked, pelena mora biti zamijenjena. Da biste to učinili, uklonite pelenicu, obrišite pažljivo onečišćena mjesta. Da biste to učinili, možete koristiti mokro maramice za djecu, operite dijete pod toplom vodom. Ako dijete napusti mekonij, prethodno navlaži vuneni štapić s dječjim uljem, lagano pritisne, uklanja onečišćenje. Nakon toga možete brisati magaricu s ubrusom. Upotrijebljena pelena se kotrlja, fiksira velcro-spajalicama, izbačena. Nemojte bacati pelene u WC, on će začepiti cijev, jer se ne raspada u vodi.
 • Ako dijete nije popped, ali ipak koža beba je mokra i pelena je teška, potrebno je promijeniti pelenu.

Kako promijeniti pelenicu novorođenčadi - vizualnu pouku

 • Kvaliteta pelene je upitna, tj. Određeni proizvođač koristi materijale i sorbente slabe kakvoće u proizvodnji
 • U krivu veličinu pelena - pristati na promjenu pelene novorođenče namijenjen bebu od 9 mjeseci - nije najmudriji odluke, i naravno da je situacija obrnuta, mala veličina može dovesti do „curenja” u pelene
 • Smjer struje urina ne podudara se s mjestom gdje se apsorbirajući sorbent nalazi. Ako se u djevojčicama ne radi o principu, onda u dječacima, u kojem smjeru leži pipus, u istom smjeru i tok urina. U pelenama dječakove genitalije trebaju biti usmjerene prema dolje.
 • Ako se pelena izvodi na nogama, pažljivo je poravnajte kada stavljate rezinochku na strane pelene. Vrlo rijetki slučajevi kada se uzorak pelena ne uklapa točno ispod nogu vašeg djeteta.

Jednokratne pelene - Dr. Komarovsky (video):

I na kraju, neka je sažeti. Dr. Komarovsky kaže da je promjena pelene novorođenčadi neophodna onoliko često koliko je potrebno. To jest, kada se puni, kada prazna crijeva, kada teče. I ne zaboravite, draga mama, da dijete ne treba dijete, trebate! Stalnim promjenama pelene i klizače, ne ometa vas, dragi, uživati ​​radost majčinstva, omogućio da provode vrijeme, ne samo svoje dijete, ali njezin suprug, drugoj djeci, i naravno sebi!

Podijelite post "Koliko često mijenjam mišljenje pelene dr. Komarovskog"