Tražite pravi način prehrane novorođenčeta iz boce? Pregled najudobnijih položaja za hranjenje!

Zdravlje

Pravilan položaj djeteta kod hranjenja iz boce vrlo je važan, jer ako je beba neugodna, vjerojatno neće moći jesti mirno. A onaj koji hrani dijete, može se brzo umoriti (pogotovo ako dijete jede polako), ako su poze za hranjenje djeteta iz boce neispravno odabrane.

Hranjenje novorođenčeta iz bočice nužan je zbog važnih razloga za mame (zdravstveno stanje, nedostatak mlijeka ili mala količina, rani izlazak iz porodiljnog dopusta). Ali isto tako, kao i prirodno dojenje, umjetno hranjenje treba pravilnu organizaciju.

Zašto je držanje toliko važno?

Svako dijete je jedinstveno i stoga nema univerzalnog stajališta o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce.

Odmah nakon rođenja, dijete može imati jedno držanje. I kasnije - drugi će učiniti. Ovo se ne treba bojati. Ovo je normalno!

Postoji nekoliko općih pravila koje svaka majka treba slijediti tijekom cijelog razdoblja hranjenja boce. Pravila za hranidbu boce:

 1. Cijelo dijete od krune za pete bi trebalo biti u istoj ravnini. Ne bi se trebao zavoja.
 2. Treba primijetiti taktilni kontakt, kao i tijekom dojenja. Može biti "koža na koži" ili jednostavna poteza.

Jednako je važno pratiti sve korake - pripremu mješavine, hranjenje, proces ostavljanja viška zraka. Dijete gubi zrak samo u dva slučaja ako je bočica nepravilno postavljena i bradavica nije potpuno napunjena mlijekom, a također ako poza ne stvara nijednu ravninu tijelu.

Ako inventar, mješavina je odabrana pravilno, onda posljednja faza hranjenja može donijeti nelagodu bebi. Zrak koji je zarobljen u želucu mora izaći tako da probavni sustav ne doživljava preopterećenja.

Podići za hranjenje bebe

Razmislite o tome kakvu poziciju i kakvu poziciju hranite bebu, kao i kako pravilno držati dijete dok hranite. Postoji nekoliko osnovnih stavova za djecu s umjetnom hranom - ležeći na rukama, na njihovoj strani, sjedi.

Svako držanje treba biti udobno i za bebu i za roditelja.

Znači, nije se trgnuo

Sprječavanje regurgitacije:

 1. Dijete u ovom slučaju nalazi se na bočnoj strani. Bolje je da se radi o lijevoj strani, kako to preporučuje pedijatri.
 2. Moguće je popraviti svoj položaj s posebnim stezaljkama, valjcima za napajanje ili jastukom.
 3. Mama mu daje bočicu na bok, a ona i sama može leći na svojoj strani kako bi održala kontakt očima s djetetom.
 4. Obavezno kontrolirati postupak punjenja bradavica s mlijekom.

Tako da ne guši

 1. Mama sjedi na kauču ili udobnoj stolici, naslonjena na leđa.
 2. Savija koljena i ima dijete tako da njegova stražnjica sjedi na jednom boku, a leđima leži na drugom.
 3. Glava mora biti položena na savijeni lakat.
 4. Uz slobodnu ruku mama drži bocu mlijeka.

Potrebno je provjeriti brzinu protoka, koja ovisi o broju otvora u bradavici i kutu nagiba same boce.

Da ne bude gušen

 1. Dijete je u svom krevetiću, a majka sjedi u blizini.
 2. Kada se hranite u ovom slučaju, možete staviti ravnu pelenu, najtanje jastuk ili ručnik.
 3. Boca se nalazi pod kutom od 45 stupnjeva. Ova pozicija stvara optimalnu brzinu protoka mlijeka i udobnost.

Stalak mama u ovom slučaju se ne preporučuje, jer leđa će biti u neprirodnom položaju i samo će početi ozlijediti. Važno je kontrolirati nagib glave jer njegov pogrešan položaj potiče ulazak mlijeka u dišni sustav.

Da biste spriječili ulaz zraka

Ulazak zraka s hranom dovodi do lažnog osjećaja sitosti u mozgu. Važno je da odstranite od procesa hranjenja boce, svakih 5-10 minuta, tiho ga izvadite na nekoliko sekundi tako da ispadne.

No, kako bi se smanjila količina zraka koja ulazi, potrebno ga je hraniti u položaju polu ravno. Ta je pozicija najčešća.

 1. Mama uzima dijete u naručju.
 2. Njegova glava je povoljno smješten na lakat, dlan drži magarca.
 3. Svojom slobodnom rukom majka mu daje bocu pod nagibom tako da je cijela šupljina bradavice puna mlijeka.

Potrebno je provjeriti prisutnost mjehurića u mješavini i, kad se pojave, promijeni položaj djeteta u vertikalni položaj i uklanja bocu iz usta.

Je li moguće hraniti novorođenče koji leže? Na tom položaju stručnjaci ne preporučuju davati bocu zbog opasnosti od pada mlijeka u srednje uho i razvoja infekcije.

Ostale odredbe

Ako dijete već sjedi pouzdano, a zatim, pokazujući samostalnost, može držati bočicu i odabrati udobno držanje tijela, kao i jesti sjedeći. U takvim slučajevima, roditelj također mora biti blizu i nadzirati proces hranjenja.

Savjeti za roditelje

Savjeti za roditelje o hranjenju položaja:

 • Ponekad se događa da se mame mame umorne. U tom slučaju možete koristiti uređaje za fiksiranje - jastučići za hranjenje, valjke ili jednostavni ručnik.

Uz pomoć, dijete i bočica mogu se anatomski ispravno postaviti. Međutim, važno je održavati vizualni i taktilni kontakt.

Ni u kojem slučaju ne može ostaviti dijete samo, ako je zauzet bočicom!

 • Bez obzira na držanje, emocionalna udobnost majke ili osoba koja ga hrani u ovom trenutku također je važna za dijete da dobije maksimalnu korist od hranjenja.
 • Nema potrebe da ga hranite ako ste ljuti, uznemireni ili ljuti.
 • Također, nemojte početi hraniti ako je dijete zabrinuto zbog nečega. Važno je ukloniti uzrok anksioznosti i potom hraniti bebu.
 • Dijete bi trebalo osjetiti samo ljubav, njegu i toplinu.

  Korisni videozapis

  Nudimo gledanje videozapisa o pravilnoj hrani djeteta iz boce:

  zaključak

  Važno je da sve majke sjetite da zdravlje bebe i odnos s njim ne ovise o načinu hranjenja. I ne morate se posramiti u slučaju odabira umjetne metode prije prirodnog. Svaka majka je najbolja za dijete!

  Kako zadržati bocu tijekom hranjenja: savjeti za roditelje

  Hranjenje novorođenčadi dojenje, hranjenje bočicom ili kombinacija ovih dviju vrsta. Dok hranjenje iz boca u novorođenče nema iste zdravstvene koristi kao i dojenje, još je poželjnije da neke majke.

  Kako zadržati bocu tijekom hranjenja: savjeti za roditelje

  Možete se osjećati ugodno za hranjenje bebe dok sjedite u stolcu za ljuljanje ili jednostavnom udobnom stolicom. Stavite jastuk pod ruku za pomoć. Morate omotati ruke oko gornjeg dijela vašeg djeteta, podupirući glavu rukom. Pobrinite se da, kada se hranite s bocom, gornji dio djeteta je viši od donjeg dijela tijela. To će spriječiti infekcije uha.

  Držite dijete oko 45 stupnjeva, dok hranite. To će postupak hranjenja učiniti lakšim i lakšim za vas i vaše bebe.

  Prilikom hranjenja stavite dječju kutijicu na bebu u slučaju bilo kakvog propuštanja mlijeka ili mješavine boca.

  Možda ćete trebati pomoći svom djetetu da otvori usta da bi uhvatio bradavicu. Učinite bradavicu koja mu usta usuđuje njegov obraz.

  Gledajte u oči svoje bebe, razgovarajte i ne zaboravite se osmjehnuti na njega dok skrbite.

  Uvijek ostanite u kontaktu s djetetom kao da ste dojili.

  Kada držite bebu i hranite se s boce, nemojte mu spustiti gornji dio tijela. Vaše dijete može gušiti.

  Kako držati bocu ako dijete spava? Ne dopustite bebi da spava s bocom. Ako vaše bebe zaspi dok pijete, izvadite bocu, inače to može dovesti do uništenja zuba i šupljine.

  Važne točke higijene kod hranjenja boce

  Nakon svakog unosa mlijeka ili mješavine boca, otpustite preostalo mlijeko ili mješavinu. Bakterije iz djetetova usta mogu ući u bocu mlijeka, a infekcija može rasti vrlo brzo.

  Ako mlijeko stoji duže od 20 minuta, bacite ga i dajte bebu svježe mlijeko ili formulu.

  Prije sterilizacije bebe temeljito sterilizirajte bočicu. To se može učiniti postavljanjem bradavica, bočica u posudu kipuće vode oko pet minuta. Nakon toga, dijelovi moraju biti stavljeni na čisti ručnik i ostavljeni da se osuše.

  Kako držati bocu i hraniti bebu s mješavinom

  Majčino mlijeko je najbolja hrana za novorođenče, koja osigurava normalni razvoj djeteta. Samo sadrži sve potrebne vitamine i elemente za puni rast bebe. Nažalost, danas, iz različitih razloga, mnoge majke su prisiljene prebaciti na umjetno hranjenje. U ovom slučaju, važno je odabrati pravu formulu i slijediti pravilnu tehniku ​​hranjenja bočicom. U članku ćemo pogledati kako to učiniti detaljno.

  Kada trebate bocu

  Ako je beba mješovita, pedijatri ne preporučuju uporabu boce. Činjenica je da se dijete brzo navikne na udobnu bradavicu i više se ne želi vratiti dojenju. U ovom slučaju, žlica se koristi za bebe, šprica se koristi za novorođenče, a šalica se koristi za starije djece. Imajte na umu da danas oslobađaju poseban sustav s cijev koja je što je bliža prirodnom hranjenju. Usput, kada dopunjavate, prvo dajte dojku, a zatim hranite dijete.

  Ako je beba u potpunosti umjetno hranjena, a ne planira se vratiti majčinom mlijeku, onda uzmite bočicu. Pažljivo razmotrite izbor proizvoda. To bi trebalo biti kvalitetno i sigurno za novorođenče.

  Prikladno je prati i sterilizirati staklene boce. Oni će izdržati opetovano vrenje i trajati će duže. No, istodobno se lagano bori s staklenom ambalažom. Plastične boce su sigurne i prikladne za dojenčad, osim ako naravno nije napravljena od visokokvalitetnog plastičnog materijala od hrane. Međutim, takvi će se proizvodi morati mijenjati češće, jer brzo izgube oblik nakon vrenja.

  Pročitajte više o tome kako odabrati pravu bočicu za hranjenje. Bez obzira na izbor, spremnik mora biti čist i steriliziran. Proizvod ne smije biti napuknut i zaprljan. Čist i netaknut bi trebao biti bradavica!

  Priprema za hranjenje

  Važno je da za novu hranu imate spremne boce i bradavice. Mora se temeljito oprati i sterilizirati. Operite ruke temeljito sapunom i vodom prije nego što hranite bebu, a zatim pripremite smjesu.

  Za pripremu smjese važno je slijediti upute na pakiranju. Ako dodate više vode, dijete neće dobiti potrebnu dozu vitamina, a ako je manje, dijete može imati dehidraciju!

  Prije svakog hranjenja, poželjno je pripremiti novu smjesu. U iznimnim slučajevima, proizvod se može čuvati do 24 sata u hladnjaku. Ako hranite već pripremljenu smjesu, zagrijte mlijeko u vodenoj kupelji ili jednostavno u toploj vodi.

  Razrijedite smjesu vodom s temperaturom od 36 do 37 stupnjeva. Za uzgoj koristite posebnu bebu ili običnu kuhanu vodu. Svakako provjerite temperaturu hrane prije hranjenja! Ako nemate termometar, kapnite smjesu na zglob.

  Možete nositi dječju kutiju kako ne bi prljavo. I staviti na ručnik ili staviti na odjeću koja vam ne smeta. Zapamtite da će beba hraniti kada se hrani. Prije nego što hranite bebu, provjerite radi li mlijeko s boce normalno. Kada se naginje, trebao bi kapati. Stavite trbuh na tvrdu površinu nekoliko sekundi prije svakog hranjenja.

  Tehnika hranjenja boca

  • Kada se hranite, boca treba držati na malom nagibu tako da bradavica bude napunjena mlijekom;
  • Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu;
  • Ne možete držati bocu uspravno, inače beba može gušiti!
  • Prsten s bradavicom ne smije stati na kontejner previše zbijeno. Ako malo zraka uđe u bocu, bradavica neće biti ravna. Ali previše zraka ne bi trebao ići tamo!
  • Kada se hranite, glava bebe treba lagano podići i ne naginjati unatrag ili na stranu. Nemojte držati novorođenče u vodoravnom položaju;
  • Uzmi pauze dok hranite da bi beba burp. U ovom trenutku potrebno je držati dijete nekoliko sekundi u ravnoj ili polu-linijskoj poziciji;
  • Ako pravilno napunite novorođenče, u bocu će se pojaviti mjehurići;
  • Ne ostavljajte novorođenčad s jednom bocom!

  Nakon hranjenja

  Nakon što je dijete jede, odmah uzmite bocu. Nemojte žuriti da položite dijete, držite ga uspravno da se trgne. Da bi se dijete skliznulo, lagano dodirnite i protrljajte leđa ili stavite bebu na rame. Uz umjetno hranjenje, važno je hraniti dijete vodom!

  Nakon hranjenja, boca i dud se temeljito isperu. Da biste to učinili, koristite anti-alergijski dječji deterdžent ili soda za pečenje, četkicu i spužvu. Važno je temeljito oprati bocu tako da na donjem dijelu nema lijeka. Ako koristite perilicu posuđa, jela za djecu odvojite od odrasle osobe i odaberite temperaturu koja nije manja od 80 stupnjeva. Nakon pranja, stavite spremnik na čisti ručnik dok se potpuno ne osuši.

  Sterilizacija je važan i nezaobilazan postupak koji će spriječiti nakupljanje štetnih bakterija u loncu. Sterilizirajte dječja jela kuhajući u tavi. U tu svrhu koristite i mikrovalnu pećnicu, dvostruki kotao ili sporo kuhalo, posebnu sterilizaciju ili antiseptičke tablete. Kako pravilno sterilizirati boce za bebe, pročitajte vezu http://vskormi.ru/children/kak-sterelizovat-butilochku/.

  Koliko smjesa dati dijete

  Uz umjetno hranjenje, trebate hraniti novorođenče svaka tri sata, što je oko 7-8 obroka dnevno. Međutim, to su samo preporučeni pokazatelji, jer se potrebe djece razlikuju ovisno o dobi i razvoju.

  Dnevni dopust mješavine za djecu težine do 3200 kg = broj dana života djeteta X 70;

  Dnevni dopust mješavine za djecu mase više od 3200 kg = broj dana života djeteta X 80.

  Prema stručnjacima, dnevna stopa djeteta do dva mjeseca iznosi 1/5 težine, od 2 do 4 mjeseca - 1/6 težine, od 4 do 6 - 1/7 težine, od 6 do 9 - 1/8 težine i do godinu dana - 1/9 težine. Da biste utvrdili koliko mješavine daju bebu u jednom koraku, podijelite dnevnu stopu količinom unosa hrane 24 sata. Mnogi roditelji se brinu ako dijete jede ili ne. Zatim razmotrite znakove oba fenomena.

  Što roditelji trebaju znati za hranjenje novorođenčeta iz boce? Osnovna pravila

  U prvim danima života, mi smo vrlo bespomoćni i ostajemo tako dugo - beba i dalje zahtijeva pažnju i brigu za nekoliko mjeseci, gdje je svaka, čak i najmanja sitnica važna. Ako iz nekog razloga ne dijete novorođenče, to je u redu - već dugo postoje mješavine koje potpuno imitiraju sastav majčino mlijeko. Ostaje samo razumjeti kako ispravno hraniti novorođenčad iz boce.

  Razlozi za umjetno hranjenje mogu biti različiti - netko nema mlijeka, netko ima kontraindikacije za dojenje, a neke majke jednostavno ne mogu trošiti toliko vremena sa bebom da ga hrane svakih 2-3 sata. Boca se također koristi ako žena ne može hraniti, ali još uvijek ima mlijeka - zatim se dekantira i ulijeva u posudu, dijete ne primjećuje razliku.

  Načini za lako i sigurno hranjenje djeteta

  Za neiskusne roditelje to je pravi zadatak, jer daleko od znanja kako hraniti dijete iz boce, a ne svatko zna. Prije svega, majka koja je skrb trebala bi uzeti u obzir individualne karakteristike njezine bebe - sva djeca jedu drugačije.

  1. Nemojte žuriti ako mislite da je hranjenje previše sporo. Neka djeca ne mogu jesti drugačije, vole polako sisati mlijeko, ponekad prekidajući. Nemojte žuriti dijete, još ga ne prisilite da jede brže.
  2. Pažljivo promatrajte temperaturu! Mlijeko i mješavina ne smiju biti previše hladne niti previše vruće - hladno dijete će vjerojatno odbiti, a vruće je štetno za njega. Provjerite spremnost mješavine na stariji način - ispustite malo na zglob i razmišljajte je li prikladno mlijeko ili ga morate ponovno zagrijati.
  3. Naravno, pazite na trajnost mlijeka (majčino mlijeko također nije zauvijek), mješavine, ako ga koristite i slijedite detaljne upute o pakiranju.
  4. Ako je bradavica poravnata ili izlazila iz ventila, odmah je ispravite ili zamijenite - beba bi trebala biti udobna.
  5. Nije potrebno prisiliti dijete da jede cijeli preporučeni dio za djecu svoje dobi. Ako dijete bude hranjeno, izliti ostatak smjese i započeti pranje posuđa.
  6. Operite ruke temeljito prije hranjenja.
  7. Smjesa se mora razrijediti, strogo se pridržavajući uputa na pakiranju, kako ne bi poremetila ravnotežu hranjivih tvari.
  8. Koristite posebnu flaširanu vodu namijenjenu dječjoj hrani. Zahtjevi i kontrola kvalitete takve vode obično su mnogo teži.

  Postavite za hranjenje iz boce

  Vrlo važan stav u kojem ćete hraniti dijete. Položaj treba biti udoban za vas i za njega. Videozapis o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce prikazan je obiljem na mreži, tako da odabir poza kroz zajedničke eksperimente s djetetom neće biti teško.

  Smatra se da je najudobniji položaj u kojemu majka sjedi upravo i drži dijete u krilu, podupirajući joj ruku. Prvo, zahvaljujući prirodnom obliku ljudske ruke, dijete će dobiti udobnu i pouzdanu podršku, a majka neće doživjeti nelagodu dok dijete drži na težini. Nakon hranjenja djeteta, pazite da ga zaglavite na leđima, držite ga s postom tako da je pokrivao višak zraka.

  Poza za hranjenje trebala bi biti prikladna i za dijete i za majku! Koristite iste odredbe kao i za dojenje kako biste osigurali maksimalni emocionalni kontakt između majke i bebe.

  Kako bi se hranilo bebu u sklonoj poziciji, to ne vrijedi - može se gušiti i općenito je neugodno za dijete, glava bi trebala biti podignuta, pogotovo ako to ne zadrži. Sigurno ćete saznati kako hraniti bebu iz boce nakon nekoliko obroka, jer sva djeca su individualna. Samo pazite na udobnost i sigurnost.

  Isključite telefon, isključite televizor, u potpunosti se posvetite djetetu u ovom trenutku. Nemojte se omesti razgovorima, prilagoditi se pozitivnim emocijama, komunicirati s djetetom.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Dječja bradavica

  Bradavicu treba pritisnuti na dječja usta, beba će otvoriti usta, paziti da jezik bude pod bradavicom, a usne su blizu baze - samo ova situacija ukazuje na to da dijete pravilno jede iz boce.

  Držite bočicu pod kutom od 30-45 stupnjeva. Pazite da uvijek postoji mlijeko u bradavici.

  Odabir boca za bebu

  Ovo je vrlo važna pozornica. Loša plastična boca može prenositi mlijeko ili mješavinu štetnih tvari, zadržati loš miris i biti neugodno za vas ili vaše bebe. Da biste izbjegli takve situacije, provjerite jesu li bočice popularne među roditeljima vaših dječjih vršnjaka, proučite pažljivo obilježja proizvoda na web stranicama i njihovim fotografijama. Proizvodi za dojenčad obično su obojeni u velikoj mjeri.

  Izbor proizvođača obično proizvodi boce sigurnih debelih stakala ili plastike, a izbor između njih ovisi samo o vama:

  • staklenim posudama puše, ali lakše se pranje i teže onečišćavati, a bez posebnih utora može biti teško za dijete da nauče držati takvu bocu zbog težine;
  • Plastika je izdržljiva, ali nakon nekog vremena može početi apsorbirati miris, postati mutna i izgledati neatraktivno. Boca visoko kvalitetne plastike idealna je za upotrebu tijekom hodanja. Razlika u zadržavanju topline ili funkciji je još jedna stvar.

  Moderne boce imaju puno karakteristika.

  Antikolikovye boce

  Na primjer, posebna zaštita protiv kolike. Crijevna kolika nastaje zbog činjenice da osjetljivi organizam novorođenčadi teško podnosi bilo kakve neobične pojave i reagira senzitivno kada dijete proguta zrak. S vremenom će proći, ali roditelji svakog djeteta imali su problema s njima - gotovo su neizbježni. Kako bi se smanjio broj slučajeva crijevne kolike, boce su opremljene posebnom kombinacijom bradavice i samog posude, koja ne dopušta protok mjehurića zraka (na primjer, boce iz Aventa) s tekućinom. Nađi brod s takvom funkcijom će biti lako, gotovo svi proizvođači uzeti u obzir prilikom izrade jela za djecu.

  Dizajn bradavice, ugrađen u bocu, ima i prevenciju unutrašnjosti vakuuma. To je učinjeno kako bi dijete moglo piti što je prikladno za njega u bilo kojem trenutku i koliko god želi, a da se zrak ne uvlači unutra. Ovaj dizajn je također prikladan jer je jednostavan i jednostavan za čišćenje - samo ga uklonite. Kao završnu provjeru, provjerite jesu li podjele primijenjene na bočicu jasne - one su tamo za vašu praktičnost i da spriječe pogreške tijekom hranjenja.

  Razne bradavice

  Bradavice su također različite. Čak i ako uklonite različite oblike, bradavice se razlikuju po materijalu iu tome koliko brzo hrana teče kroz njih. Izrađene su od silikona ili lateksa, ali prva je opcija bolja među mladim roditeljima - silikonske bradavice gotovo ne apsorbiraju miris, polako iscrpljuju i lako se peru.

  Obratite pozornost na brzinu primitka mlijeka iz bradavice - regulirano je otvore. Za vrlo malu bebu, odaberite pacifier s jednom ili dvije male rupe, za stariju bebu možete uzeti više.

  Sada proizvodne tvrtke pokušavaju učiniti bradavicama fiziološkim, s širokim bazama sličnim ženinoj dojci - takav trend nastao je zbog popularnosti mješovitog hranjenja, kada beba može biti dojeno u isto vrijeme i na primjer s mješavinom boca.

  Pravilnu njegu jela za bebu

  Ako ste odlučili hraniti bebu s mješavinom ili mlijekom iz boce i čak ste kupili sve što vam je potrebno, to je samo pola bitke. Iza bočice i bradavica potrebna je posebna pažnja koja se apsolutno ne preporuča zanemariti - to je opasno za život i zdravlje bebe. Boca je još uvijek objekt koji se može prljaviti ili pogoršati pa postoje rizici da mlade majke koje donose novorođenče s majčinskim mlijekom ne doživljavaju.

  Opasnost od infekcija za dijete do jedne godine je ogromna - njegovo tijelo još nije susrelo većinu bolesti i virusa koji ga čekaju na ovom svijetu, svaka bolest će biti za bebu po prvi put. Ovo je veliki udarac imunološkom sustavu i sprečava da je vaš glavni zadatak kao roditelj. Čak i ako smrtonosna infekcija ne ulazi u tijelo vaše bebe s loše bocom, nepoznati mikroorganizmi gotovo neizbježno dovode do slabljenja i / ili proljeva, što je vrlo teško podnositi djeci u ranom djetinjstvu.

  Nakon što ste završili s hranjenjem bebe iz boce, potrebno ju je temeljito isprati toplom vodom - to je neophodno, tako da materijal posuđa ne apsorbira miris sadržaja. Ali prije svakog hranjenja (svaki bez iznimke), morate posve sterilizirati bocu i bradavicu - jedini način da se riješite svih bakterija koje će se zasigurno smjestiti na bocu, što god činite i gdje god se pohranili. To se može učiniti na nekoliko načina.

  Najjednostavnije je kuhati posuđe za bebe. Ova je opcija prikladna za sve bradavice, ali ne i za sve plastične boce - tanka se plastika može savijati pod utjecajem kipuće vode. S staklenom opremom to možete učiniti bez straha. Za kipu, samo trebate staviti bocu i dude u lonac i kuhati na štednjaku pet minuta.

  Isti princip djeluje na način sterilizacije dječjih jela u mikrovalnoj pećnici - mnogi ga smatraju prikladnima. Opet stavite posuđe u tavu (od materijala prikladan za uporabu u mikrovalnim pećima, naravno), ulijte vodu i uključite pećnicu u normalnom načinu rada, čekajući 5 do 8 minuta.

  Međutim, tehnologija ne stoji mirno - brižni roditelji mogu kupiti poseban sterilizator za boce s bradavicama, čija je uporaba gotovo stotinu posto jamstvo za uništenje svih mikroorganizama akumuliranih u posuđem.

  Savjeti kako pravilno i sigurno paziti na bočicu:

  1. Nemojte biti lijeni. Očistite i sterilizirajte sve dijelove boce i bradavice prije uporabe, neka postane navika. Sterilizacija će trajati vrlo malo vremena, a prednosti je teško prevesti;
  2. Ne koristite deterdžente za čišćenje bočica, toplinska obrada će biti više nego dovoljna;
  3. Provjerite je li bradavica ne samo čista, već i cjelovita - u pukotinama može doći do prljavštine koju ne primjećujete i ne operite. Razbijene bradavice i boce odmah bacaju - ne biste trebali spasiti;
  4. Čak i potpuno funkcionalne i dobre stvari za jela za bebe moraju se mijenjati svaka tri mjeseca zbog sigurnosnih razloga.

  Uvijek provjerite temperaturu mlijeka! Vruće mlijeko ili mješavina djeteta može ozbiljno izgorjeti grlo preostalih organa usne šupljine, što u djetinjstvu nije glupost. Izbjegavajte zagrijavanje mlijeka u mikrovalnoj pećnici - kontrola temperature će biti teža.

  Majčino mlijeko u bocama

  U suvremenom svijetu majka je vrlo zauzet čovjek. Čak i ako ne radi i cijelo vrijeme posvećuje brizi za bebu, nije uvijek moguće prakticirati dojenje. Nepravilni unos mlijeka, nedostatak vremena i drugi čimbenici koji ne utječu na majčinu želju za hranjenjem djeteta s majčinskim mlijekom imaju učinak.

  Sada industrija roba za mlade majke i djecu uzima u obzir takvu potrebu, a dijete možete hraniti majčinskim mlijekom iz boce. To je vrlo povoljno - mnoge majke su neugodno dojiti bebe ne kod kuće, a posebne prostorije za to na javnim mjestima, nažalost, rijetke su.

  Uz pomoć posebnog uređaja - pumpe za grudi, možete izraziti svoje mlijeko kada je dostupan i to je pogodno za vas to učiniti, a onda mirno hraniti bebu s izraženim mlijekom iz boce u bilo kojem trenutku.

  Ne brinite o sigurnosti mlijeka - može se pohraniti u hladnjak, kao i svaka druga. Razmislite unaprijed kako hraniti novorođenčad s izraženim majčinim mlijekom, izračunati dijelove na temelju koliko vaše dijete jede.

  Nemojte se bojati odgoditi mlijeko kasnije - rok trajanja u hladnjaku je nešto više od tjedan dana, a u zamrzivaču s posebnim odjeljkom (tako da miris nije prenesen) možete sigurno leći šest mjeseci. Pokušajte i ne brinite - iskustvo kako hraniti dekantirano mlijeko, kako ga odmrziti i dovesti ga u oblik spremni za dijete, doći će vam s iskustvom.

  Kad hranite bebu, slijedite tri neuništiva pravila - udobnost, sigurnost i čistoću, više od djeteta koja nije potrebna. Samo budite oprezni i obratite pozornost na ponašanje vašeg djeteta - on vam puno može reći, a da to ne shvati.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Kako hraniti bebu s mješavinom bočica i u kojem položaju

  Nemoguće je poricati prednosti i praktičnost dojenja. Da beba dobije sve potrebne hranjive tvari s mlijekom, dovoljno je pravilno primijeniti na dojku. Ali postoje slučajevi kada beba iz nekog razloga mora biti prenesena na umjetnu prehranu. Stoga, pouka o prehrani bebe iz boce za novopridošenu majku bit će od velike pomoći. U ovom procesu nema ništa teško. Nakon nekoliko hranjenja, roditelji se lako mogu nositi s tim zadatkom. Glavna stvar je slijediti neka pravila tako da mrvica ne osjeća nelagodu.

  Kada vam je potrebna boca

  Prema "zlatnim" pravilima dojenja, novorođenče ne trebaju bilo kakve dude ili boce. To se događa ako se proces laktacije savršeno razvio. Čim beba raste, kreće se od grudi do uobičajenih šalica, tanjura i žlica. No, postoje mnoge nepredviđene okolnosti koje krše mamine planove za sretno hranjenje.

  Apsolutno je kontraindicirana u:

  • kronične bolesti koje zahtijevaju lijekove koji nisu kompatibilni s dojenjem;
  • maligne novotvorine;
  • aktivna tuberkuloza;
  • sifilis;
  • HIV infekcija;
  • hepatitis B i C;
  • kongenitalne abnormalnosti djeteta s metaboličkim poremećajima.

  Relativne naznake prijenosa novorođenčeta na umjetnu ili mješovitu prehranu u kojoj morate imati bočicu za hranjenje u kući, uključuju:

  • nedostatak ili nedostatak majčinog mlijeka - savjeti za poboljšanje laktacije;
  • postpartum šok, psihoza i drugih ozbiljnih stanja roditelja;
  • ozbiljno stanje djeteta;
  • nedostatak težine novorođenčeta;
  • duboko preuranjeno razdoblje;
  • kongenitalne abnormalnosti povezane s oštećenjem živčanog sustava, malformacije novorođenčadi, komplicirajući prirodno hranjenje.

  Matična boca može biti potrebna ako majka treba ići na posao, a ona neće moći neprestano staviti bebu na njezinu dojku. Tada mlijeko dekantirano unaprijed.

  Važno: Nije lako odabrati bocu za bebu. Ovdje smo rekli o 7 najboljih brandova boce za novorođenče - babynolog.ru/razvitie/butylochka-dlya-novorozhdennyh-kak-vybrat-sterilizovat.html

  Kako se pripremiti za hranjenje boce

  Ako roditelji trebaju hraniti novorođenče iz boce s mješavinom ili mlijekom, za to je potrebno kupiti:

  • jednu ili dvije boce optimalnog oblika i veličine;
  • nekoliko visokokvalitetnih bradavica, prikladno za dob;
  • sterilizator koji dopušta dezinfekciju dječjih posuđa i ručnik za sušenje.

  Hranjenje bebe s mješavinom počinje s pripremanjem, jer se hrana mora kuhati i donijeti na željenu temperaturu. Prvo odaberite odgovarajuću smjesu. Ovdje pedijatar će vam pomoći da napravite izbor. Poželjno steći proizvod na dokazanom mjestu, svakako razjasnite sastav i rok trajanja robe.

  Ako za sterilizator nema dovoljno novca, možete koristiti redovitu tavu (u budućnosti treba biti odvojeno od običnih jela). Spremnik se napuni vodom, a bradavica i boca uronjeni su u njega. Posuda je prekrivena. Voda se kuha i sterilizira dječja jela 10 minuta.

  Da biste pripremili smjesu, morate strogo slijediti upute navedene na svakoj ambalaži proizvoda. Uzgojeni prah čisti filtrirani ili prokuhanu vodu. Prije nego što pripremite hranu za djetetove ruke, morate oprati. Smjesu se grije nekoliko minuta prije obroka. To se radi u vrućoj vodi, a ne u mikrovalnoj, jer zagrijava hranu neravnomjerno.

  Pravila za hranidbu boce

  Mama će moći pravilno hraniti dijete iz boce ako nauči da ga drži na određenom položaju. Malo tijelo djeteta postavljeno je na koljena, a njegova glava i podlaktice drže se ručno. Uz drugu slobodnu ruku držite bocu. Ako mrvica već zna sjediti, moći će jesti na stolici. Noćenje hranjenje provesti laganje. U tom slučaju ispod glave mrvice priložite jastuk.

  Dok novorođenče jede, potrebno je pravilno držati bocu i pažljivo pratiti puninu bradavice: uvijek treba ispuniti. Požuri dijete, dok jede, to je nemoguće. Također, nemojte ga prisiljavati da dovrši preostalu mješavinu ili izraženo mlijeko, ako je mrvica već napunjena i okrenuta.

  Nije bitno u kojoj je poziciji mrvica za vrijeme obroka. Mnogo je važnije uspostaviti psihološku vezu s njim. S GW-om to je lakše raditi. Kontakt s kože na kožu, palpitacije majke, miris i toplina doprinose tome. Kada se hranite s boce da biste stvorili pravi emocionalni raspoloženje s djetetom, trebate razgovarati, udariti ga na leđima i glavu, približiti mu se.

  Ako se bebi treba hraniti mješavinom boce, potrebno je uzeti u obzir takve nijanse:

  • kada se hrane, boca se drži nagnuta tako da zrak diže na dno;
  • ako bebu treba hraniti ležeći, onda morate položiti glavu iznad razine tele, inače će doći do problema s gutanjem. Novorođenče se može gušiti, a mješavina je curila do ušiju;
  • otvor otvora za vijke ne smije biti prevelik ili premalen. U prvom slučaju, dijete može gušiti i gagati, a drugo, morat će se truditi da usisava smjesu;
  • djeca znaju kada su zasićeni. Nije nužno prisiliti dijete da pojede ostatak hrane ako je već imao dovoljno ili je spavao;
  • ako dijete nastavlja sisati praznu bocu, to znači da je još uvijek gladan;
  • redovito provjeravajte stanje bradavica. Ako je deformiran, zamijenite ga odmah;
  • kada sisanje dijete mora pravilno držati bradavicu. Njegov dugi dio bi trebao biti potpuno u ustima, a spužva bi se trebala zatvarati na podlozi;
  • optimalna temperatura gotove smjese - 37 ° C.

  Ostavljanje djeteta tijekom hranjenja je zabranjeno, jer može zagušiti - što učiniti ako je beba gušila.

  Što učiniti nakon hranjenja

  Kada su roditelji završili s hranjenjem novorođenčeta, mora mu biti dojavljeno zračenje koje je slučajno ušlo u crijeva. Ako se to ne dogodi, kolik i povećani plin će ga početi smetati i izazvati nelagodu. Također, gutanje zraka daje pogrešan osjećaj punine. Dijete se podiže s postom i pomiluje na leđima. U uspravnom položaju, dijete se nosi nekoliko minuta dok se ne pojavi belching.

  Zatim morate staviti dječja jela. Pere se u toploj vodi četkom. Sterilizacija prije boce i bradavica može biti, ali nije nužno. Ostaci smjese ne smiju se spasiti i ponuditi djetetu za sljedeću hranu, budući da se bakterije smještene u njoj mogu uzrokovati trovanja. Dojenčad treba uvijek dati samo svježe pripremljenu smjesu. Kada se jedu zajedno, dopunjavanje se daje samo nakon pričvršćivanja na grudi.

  Koliko dati smjesu za jesti djecu

  S HB-om, količinu mlijeka koje beba sranje teško je kontrolirati, i nema smisla. Dijete jede onoliko koliko mu treba. Ali kada se prebacujete na umjetno ili mješovito hranjenje, potrebno je ispravno izračunati količinu smjese. Da bi se novorođenče pravilno hranio mješavinom, približni izračuni provode se kako slijedi:

  Kako hraniti novorođenče iz boce: algoritam, tehnika i pravila

  Najbolja vrsta hrane za novorođenče je majčino mlijeko. Nažalost, često se događa da majka ne može hraniti bebu - to može biti zbog njezine bolesti ili preranog prestanka laktacije. Prilagođene mješavine dolaze do spašavanja. Majka bebe i drugi članovi obitelji trebali bi naučiti pravilno napuniti bočicu.

  Koje su boce?

  Do danas, sve boce koje se nude u trgovinama su podijeljene u dvije glavne vrste: plastika i staklo. Pogledajmo pro i kontra svakog tipa.

  • Odabir stakla za hranjenje, jamčite sebi kupnju trajnih i ekološki prihvatljivih proizvoda. Istina, sa staklom postoji opasnost od lomljenja krhke boce, a staklene boce su također teže.
  • Mogućnosti od plastike za posuđe su lakše i nema opasnosti da ih razbije. Vjerojatno će kupiti plastičnu robu niske kakvoće sa sadržajem štetnih tvari, tako da prilikom kupnje obratite posebnu pozornost na prisutnost certifikata koji jamči odsutnost štetnih sastojaka. Pokušajte kupiti poznate robne marke kako biste smanjili moguće rizike.
  • Boca mora biti označena u milimetrima. Ljestvica će vam pomoći kontrolirati količinu mješavine koju je dijete jeli.
  • Materijal bradavice, poput samih bočica, varira. Postoje gumene i silikonske bradavice. Kakva je praktičnija, vi i vaše dijete odlučite.

  Miješajte postupak selekcije i kuhanja

  Pedijatar će vam pomoći da odaberete pravu kombinaciju, na temelju karakteristika djetetovog tijela, jer ne postoji optimalna mješavina - sve je odabrano pojedinačno. Odabir odgovarajuće mješavine osigurava odličnu probavu i dobro raspoloženje bebe.

  Da bi se pripremila smjesa, poželjno je uzeti kuhanu i ohlađenu vodu. Preporučljivo je napraviti sve manipulacije strogo prije svakog obroka:

  • Potrebno je kuhati vodu i hladiti, dok vrijeme hlađenja ne smije biti duže od 30-40 minuta.
  • U bocu ulijte vodu do navedene oznake.
  • Stavite suhu smjesu u bočicu. Strogo se pridržavajte proporcija koje proizvođač navodi na posudi s mješavinom. Prekomjerni prah za deblju i zasićenu smjesu neprihvatljivo je. Dijete ne treba samo hranu bogatu kalorijama, također treba vodu, stoga strogo slijedite upute (pogledajte također: trebate li hraniti novorođenče s normalnom vodom tijekom dojenja?).
  • Nakon zatvaranja boce, pažljivo protresite dok se prašak ne otopi.
  • Stavite dude na bocu i provjerite temperaturu smjese. Optimalna temperatura mjeri se vrlo jednostavno: na unutarnjoj strani ručnog zgloba kapajte jednu kapu i slijedite senzacije: hladnoća ili vrućina pokazuju da je smjesa previše hladno ili pregrijana. Ako želite zagrijati smjesu, upotrijebite vodenu kupelj. Mikrovalna pećnica ne jamči ravnomjerno zagrijavanje smjese.

  Preporuča se hraniti dijete sa svježe pripremljenom mješavinom, a moguće je spremiti "hranu" ne više od pola sata. Ako beba na prvom hranjenju ne jede mjereni udio, ne treba ga hraniti tom smjesom nakon jednog ili čak dva sata.

  Tehnika hranjenja

  Kako bi hranili dijete iz boce je prilično izvediv zadatak i za majku i za druge članove obitelji, ali svatko bi trebao znati kako to učiniti ispravno. Tehnika je vrlo jednostavna i pristupačna.

  Pitanje se često postavlja - od čega je bolje hraniti dijete? Mama može odabrati bilo koji položaj koji će biti udoban za nju i dijete, ali najbolja opcija bi bila imitacija dojenja.

  • Za hranjenje novorođenčeta s bocama mlijeka, stavite ga na koljena, s glavom na podignutom podlaktici jedne strane. Druga ruka će zadržati bocu.
  • Dijete koje je ovladalo sjedećim položajem može jesti hranu na visokoj stolici (preporučamo čitanje: kako odabrati visoku stolicu?). Imajte na umu da mnoga djeca još vole jesti dok sjedi ili leži na majčinim rukama.
  • Nikad ne ostavljajte dijete samoga, čak i ako sam sam sebe sam snagom drži boce.
  • Ne dopustite mu da zaspi bocu - to može dovesti do činjenice da se dijete utopi.
  • Dok hranite noću, najudobniji položaj za dijete leži. Svakako podignite glavu rukom ili stavite jastuk.
  • Lagani unos zraka neizbježan je, stoga povremeno pušite tijekom hranjenja kako biste omogućili da zrak pobjegne. Lako se zapeti: podignite dijete uspravno ili jednostavno podignite glavu malo.
  • Budite oprezni pri odabiru rupe u bradavici. Prvi mjesec beba bi trebala dobiti mješavinu kapi. Ako prolije, dijete guše ili guše.
  • Pobrinite se da je beba glava ravna, ne naslonjena unatrag ili, naprotiv, ne nagnuta naprijed. Nepravilan položaj može uzrokovati da mlijeko uđe u dišni sustav, što je vrlo opasno.

  Hranjenje u snu je opasno

  Nikad nemojte hraniti spavanje bebu - probudite ga ako je potrebno, i tek onda ponudite smjesu.

  Napuštanje bocu u krevetiću djeteta prije spavanja nije apsolutno preporučljivo, jer beba će dobiti lošu naviku, au najgorem slučaju može zagušiti.

  Hranjenje za vrijeme spavanja vrlo je opasno, jer mlijeko ulazi u ustima bez napora djeteta, kao što je to slučaj s dojenjem, tako da postoji opasnost da će se dijete onesvijestiti.

  Nikada nemojte ostaviti bebu s bocom. On mora naučiti da vrijeme za jelo nije povezano s vremenom spavanja. Izbijanje djeteta od takvog zaspavanja bit će mnogo teže u budućnosti. Možete naučiti pravila hranjenja i algoritam akcija pomoću video lekcija. S njima možete brzo naučiti pravu tehniku.

  Glavna stvar je pozitivan stav.

  Na raspoloženje i emocionalno stanje majke također je važno u umjetnoj hrani, kao i kod dojenja. Djeca su vrlo osjetljiva na majčinska iskustva.

  Počevši hraniti svoje karapuz, pokušajte se pozitivno prilagoditi i riješiti se svih neugodnih misli, tako da komunikacija s bebom bude ugodna i radosna. Uživajte u udobnom položaju i uživajte u trenucima mira i tišine.

  Sjednite natrag i zalijepite se s vlažnim maramicama u slučaju da dijete izbacuje malo mlijeka ili mučiti. Govorite s djetetom za vrijeme hranjenja, nježno udarajte u leđa - neka beba bude topla i brižna. Ako nema šanse za hranjenje djeteta majčinim mlijekom, bit će potpuno suvišno dati mu malo nježnost i komunikaciju sa svojom voljenom majkom.

  Pravilan položaj boce prilikom hranjenja novorođenčeta

  Mama se pita koliko mjeseci dijete ima bocu. Tada će hranjenje biti lakše. Nemojte zaboraviti da se svi razvijaju u vlastitom ritmu. Postoje djeca koja gotovo odmah počinju piti iz male šalice.

  Koliko vremena djeca počinju držati bočicu?

  U početku, roditelji će morati hraniti bebu i pomoći mu. Svako dijete je individualno, nemoguće je točno znati u koje vrijeme će početi držati sve sami. Ova se vještina pojavljuje u procesu razvoja i sazrijevanja.

  Kad se beba napuni u bocu, on je već dobro upoznat s bocom, on ga vidi svaki dan. Razvijaju se, prvo počinju držati svjetlosne objekte, poput čekića.

  Događa se da dijete ne želi zadržati bocu. Psiholozi ne savjetuju da se prisili, klinac se navikao na hranjenje njegovih roditelja. Pokušajte ponuditi jak kapacitet boja, različite veličine ili, primjerice, ručke. U starijoj dobi - šalicu za piće, malu čašu.

  Kako podučavati dijete da drži bočicu samu? Da biste ovo podučavali djetetu, počevši od hranjenja, stavite bocu u ručke, pokrivajući njegov vrh. Ova jednostavna akcija će mu pomoći da svlada vještinu, a ruke njegove majke neće mu dopustiti da pusti bočicu. Uskoro će i sam doći do subjekta koji privlači njegov interes, uzima ga rukama.

  Ako beba bude dojena, pokazati mu, dodirujte, držite, najvažnije, nemojte iz nje izraditi igračku. Naučite svoje dijete da drži bočicu sami neće pružiti mnogo poteškoća.

  Kako zadržati bocu kada hranite novorođenče?

  Točan položaj je jamstvo da će jarka jesti, neće se gušiti, zrak neće doći u trbuh. Dijete je ležalo na rukama. Ta je pozicija prirodnija, određena prirodom. Proces jedenja je vrlo radostan za malu, zbog činjenice da vidi lica roditelja, osjeća njihovu prisutnost. Roditelji i bebe trebaju biti u dobrom raspoloženju, to je pravi trenutak u ovom procesu.

  Ispravan položaj pomoći će lakši hraniti, izbjegavati nadimanje trbuha i nastanak kolike.

  Kako zadržati bocu kada hranite novorođenče:

  • Držite bocu kada hranite novorođenčad s blagom nagibom. Provjerite je li bradavica puna mlijeka, a usta su zahvaćena, tako da je uski dio u ustima i širok u usnama;
  • potrebna je vodoravna pozicija, tako da novorođenče ne prigušuje i guši;
  • tijekom hranjenja, poduzmite kratke stanke kako biste dojenački puzavac, da to učinite, držite ga uspravno nekoliko sekundi i nastavite hraniti;
  • kada se ispravno hrani, mala mjehurića se pojavljuju u mlijeku ili smjesi;
   - Budite sigurni da se nalazite, ne ostavljajte dijete samo kada jedete, čak i ako ste sigurni da se ništa neće dogoditi.

  Kako zadržati dijete kada se hrani iz boce? Optimalno, leži na leđima. Stavili smo bebu na savijenu ruku na lakat, tako da mu je glava bila malo podignuta. Tijelo leži na majčinim nogama, naravno, čineći ravnu liniju. Pogodno je sjediti na stolici ili na kauču. Hranjenje ne bi trebalo donijeti nelagodu.

  Hranjenje dok leži u krevetiću nije preporučljivo kako bi se izbjegle infekcije uha uzrokovane mlijekom u srednjem uhu. Ako ne možete sjesti, pokušajte se uvjeriti da je njegova glava podignuta i da se nije vratila.

  Kako podučavati dijete da zadrži bocu videozapisa:

  Roditelji su važni da budu strpljivi. S dobi, pokreti će postati sigurni i moći će se jesti.

  Savjet 1: Kako zadržati bočicu tijekom hranjenja

  • kako hraniti novorođenče
  • Što štititi majku?

  Proizvođači boca za hranjenje

  Vrste bočica za bebe

  Kvaliteta boce

  Bradavice boca

  • Boce i majke

  Savjet 3: Prehrana tijekom dojenja

  Mitovi iz prošlosti

  Od prijatelja možete čuti toliko savjeta da postaje sasvim neshvatljivo kako jesti majku koja njeguje. Samo heljda i teletina, pranje je sve dolje s vodom? Pokušajmo razvrstati i ukloniti mitove. Usredotočimo se na prehranu tijekom dojenja, istodobno dodirujući prehranu tijekom trudnoće. Kako je to povezano? Prvo, moderni izvori tvrde da su principi zdrave prehrane isti za trudnice i za njegu. I drugo, studije su pokazale da je za laktaciju iznimno važno kako je žena jeli za vrijeme trudnoće, a ne manje važno - prije nego što je nastala!

  Do kraja prvog mjeseca života djeteta, kada majke budu hranjene na zahtjev, uspostavljena je stabilna zrela lakta. Količina proizvedenog mlijeka obično iznosi od 750-1200 ml po danu (u prosjeku oko 1 litre). Ta se količina održava tijekom prvih šest mjeseci hranjenja prije početka komplementarnog hranjenja.

  Što ovisi količina i sastav mlijeka? Odgovor je jedan: ti pokazatelji zadovoljavaju potrebe bebe. Danas je poznato da je mlijeko svake žene jedinstvena, namijenjena je za hranjenje određenog djeteta i idealno je za njega. Čak i iste majke mlijeko za različite djece bit će drugačije. Tijelo majke prilagođava se potrebama bebe i proizvodi mlijeko, ovisno o punini bebe, težini itd.

  Mit o "mliječnim" ili "ne-mliječnim" ženama nema osnovu, a mlijeko nestaje uglavnom zbog ozbiljnih pogrešaka u organizaciji dojenja, a to nema nikakve veze s kvalitetom prehrane. Međutim, potrebno je poštivati ​​određene uvjete vezane uz prehranu, tako da prirodni mehanizam djeluje ispravno.

  Imati dovoljno energije

  Proizvodnja mlijeka zahtijeva značajne troškove energije. Svakodnevno je potrebno oko 700 kalorija. Ako je za ne-trudnice dovoljno oko 2000 kcal dnevno (prema WHO-u i europskim zemljama), tada za trudnice u trećem tromjesečju dodaje se 200 kcal / dan, a tijekom dojenja još 500 kcal / dan. Preostale potrebne kalorije preuzete su iz zaliha žene vlastite masti.

  Dobitak težine tijekom trudnoće uključuje određenu količinu masnog tkiva (oko 4 kg s povećanjem od 10 do 12 kg). To su tzv masni depoi ili rezerve potrebne za održavanje energije laktacije.

  Vrlo je važno kakav je prehrambeni status imao žena prije trudnoće, tj. Jesu li hranjivih tvari pokrivale potrebe tijela. Preporučena debljanje tijekom trudnoće ovisi o indeksu tjelesne mase (BMI). Ovaj pokazatelj najbolje odražava adekvatnost prehrane prije trudnoće. Nedostatak prehrane ili prekomjerno unos hrane je nepoželjan, a ravnoteža između unosa i hranjivih tvari je optimalna. A konkretnije, za ženu, još uvijek je potrebna mala margina koja se povećava za vrijeme trudnoće i daje energiju za dojenje. Ta se zaliha manifestira u obliku "okruglosti" koja razlikuje žensko tijelo.

  Istraživanja su pokazala da je dovoljan sadržaj masti važan za puni protok menstruacije, ovulacije i začeća. Smanjenje težine čak i za 10-15% normalne može uzrokovati poremećaje ciklusa. Za nošenje i hranjenje djeteta, majka ne bi trebala imati prehrambene nedostatak, to je opasnije od njezinog višak. Postoje znanstveni dokazi da nedostatak energije, proteina, određenih vitamina i mikroelemenata može uzrokovati različite nedostatke u fetusu, kao i uzrokovati ranu toksikozu trudnoće. Na primjer, nedostatak kolina u prenatalnom razdoblju može imati posljedice za dijete u starijoj dobi i utjecati na smanjenje razine pamćenja.

  Ako žena s nedovoljnom težinom nakon pošiljke počne jesti više, onda će prehrana prijeći na zadovoljavanje deficita njezine tjelesne težine, a tek tada do laktacije, a količina mlijeka možda i dalje nedovoljna. Istodobno, dokazano je da ako majka hrani ispravno prije i tijekom trudnoće, proizvodit će normalnu količinu mlijeka, čak i ako jede manje od preporučene. Istina, prema jednoj studiji, unos energije u tijelu ispod 1800 kcal tijekom tjedna i dalje dovodi do smanjenja volumena mlijeka.

  Kompletna prehrana za majku koja skriva

  Suprotno mišljenju o potrebi određenih dijeta tijekom trudnoće i hranjenja djeteta, suvremene studije pokazuju da za zdravu ženu potpuno hranjenu prije trudnoće, s početkom majčinstva, nema potrebe za radikalnom promjenom prehrane i, posebno, za stroga ograničenja.

  Autori Nacionalnog programa za optimizaciju hranjenja djece u prvoj godini života u Ruskoj Federaciji (2010) smatraju da prehrana jedne žene tijekom zanimljive situacije treba biti cjelovita i raznovrsna, sačuvati prehrambene navike (stereotipi hrane): udobnoću, dobrom raspoloženju i visokoj aktivnosti trudne žene ". Ista načela primjenjuju se na prehranu žena. Praksa pokazuje da su dobrobit i raspoloženje mnogo važniji za dojenje od posebnih čajeva. A ako žena ima snack, na primjer, s omiljenim kolačićem s malom šalicom kakao, neće biti štete, ali ona će se opustiti, a njezino izlučivanje mlijeka će se poboljšati. Sredstva za dojenje daju sličan učinak: majka se opušta, prilagođava pozitivnom raspoloženju.

  Što znači "uravnotežena, punopravna prehrana" i "adekvatna prehrana"? To znači da prehranu trudnica i trudnoće svakodnevno treba prisustvovati proizvodima svih predstavljenih skupina hrane:  1. kruh, žitarice, krumpir, tjestenina (5-11 porcija dnevno),
  2. povrće, voće, bobice (5-6 porcija),
  3. mliječni proizvodi - mlijeko, kefir, jogurt, kiselo mlijeko, ryazhenka, sir, sir (2-3 porcije)
  4. mesni proizvodi, riba, grah, orašasti plodovi (2-3 obroka),
  5. masti, ulja, šećer, slatkiši, slatki napitci (neki).

  Ovaj popis odgovara piramidu zdrave prehrane koju su predložili nutricionisti iz Amerike 90-ih godina 20. stoljeća, a temelji se na WHO preporukama o prehrani za trudnice i dojenje. Veličina jednog serviranja je, recimo, komad kruha, srednje jabuke, čašu mlijeka itd.

  Ispunite prazninu

  Hranjive tvari mogu se podijeliti u dvije skupine. Tvari koje količina majčino mlijeko od majke snage ovisi jod, selen, vitamin B, vitamin C, vitamin A

  Uz raznovrsnu prehranu, sve gore navedene tvari u dovoljnim količinama dolaze s hranom. Stoga njihovo dodatno unošenje u obliku oblika doziranja nema smisla. Ako ove tvari nisu dovoljne u hrani koju konzumira majka, onda se njihovo unos bebe s majčinim mlijekom smanjuje. Međutim, povećanje potrošnje tih tvari kod majke brzo vraća potrebnu koncentraciju u majčinom mlijeku. Tvari čiji broj je neovisno od napajanja u majke mlijeko: proteina, kalcija, željeza, cinka, bakra, folne kiseline, vitamina D.

  Nadopunjujuće majke s lijekovima koji sadrže te tvari ne povećavaju količinu u majčinom mlijeku. Ako žena iz nekog razloga gubi te tvari hranom, njihova trenutna razina u majčinom mlijeku održat će se na račun rezervi vlastitog organizma.

  Režim piće za majku skrbništvo

  Budući da je volumen proizvodnje majčinog mlijeka u djevojci oko 1 litre dnevno, mora popiti dovoljnu količinu tekućine. Osnovno pravilo za dojenje - morate piti zbog žeđi.

  Prema različitim izvorima, u prvim danima nakon rođenja, volumen tekućine trebao bi biti oko 1,5-2 litre dnevno (i preporučuje se piti u malim gutljajima tijekom dana, ali se ne ograničavati). Zatim se glasnoća može povećati.

  Možete piti vodu (to je većina), sokovi, voćni napici, voćni napici, slabi čaj. Kava je dopuštena u ograničenim količinama (jedna čaša dnevno), ali morate uzeti u obzir da kofein prodire u mlijeko i može uzbuđivati ​​neku djecu. On je prikazan krv djece za dugo vremena (nekoliko dana), tako da svibanj želite ga zamijeniti s kave bez kofeina. Kofein se također nalazi u crnom čaju, tako da ih ne treba zlostavljati.

  Biljne čajeve treba liječiti s velikom pažnjom, budući da su neke biljke, koje su čak uključene u troškove dojenja, nesigurne za mrvice. Bilje, poput droga, imaju određene kontraindikacije i nuspojave, a neke od njih mogu, suprotno, suzbiti laktaciju. Alkohol prodire u majčino mlijeko i oštećuje živčani sustav mrvica pa je bolje da ga ne koristite.