Što je termometar bradavice? Trebam li ga kupiti?

Rođenja

U kući svakog roditelja mora postojati termometar za mjerenje tjelesne temperature novorođenčeta. U pravilu, to su živa ili elektronički uređaji koji se trebaju držati pod pazuhom. Međutim, za najmanji postoje i drugi mjerači temperature - bradavice, termometri. Što je to i kako ih koristiti - razmotrite detaljnije.

Pacifier Termometar - što je to?

Mehanizam proizvoda je vrlo jednostavan: dizajn nalikuje običnoj bradavici od lateksa ili silikona. Posebni senzor koji prikazuje temperaturu je ugrađen u njega. Uređaj ima gumb za uključivanje / isključivanje. Mnogi od njih imaju pozadinsko osvjetljenje koje omogućuje besplatno mjerenje temperature noću. Indikator može prikazati stanje temperature promjenom signala u boji: normalna temperatura - zeleno svjetlo, povećano - crveno.

Načelo djelovanja je kako slijedi: Dijete uzima pacifier-termometar u ustima. Kada pritisnete gumb za uključivanje, pokreće se senzor za mjerenje temperature. Brojevi su označeni na zaslonu. Uskoro uređaj daje signal, informirajući o kraju mjerenja. Ovisno o proizvođaču, termometar bradavica mjeri temperaturu od jedne do pet minuta. Isključite termometar i odmah ga uklonite s djetetovih usta, budući da se pacifier-termometar ne može dugo raditi, poput redovitog pacifiera.

Posljednji rezultat automatski se sprema.

Pacifier termometar kao uređaj je apsolutno siguran i zadovoljava sve standarde i norme potrošačkih dobara.

Koje dobi treba koristiti?

Može se koristiti od rođenja. Proizvođači u uputama preporučuju korištenje termometra za prženje dok dijete ne navrši dob od tri godine.

Prednosti uređaja uključuju:

 • Vrijeme mjerenja temperature - 1 minutu;
 • Sigurnost - ne sadrži živu, ne može se slučajno slomiti. Ne može uzrokovati ozljede zbog mekanog lateksa ili silikona koji je načinjen od bradavice;
 • Jednostavnost rada;
 • Auto power off funkcija;
 • Prisutnost osvjetljenja - rezultati se lako čitaju, čak iu mraku;
 • Spremite posljednji rezultat.

Nedostaci uključuju sljedeće:

 • Ne možete sisati termometarsku bradavicu cijelo vrijeme, poput redovitog pacifiera;
 • U većini neprikladnom trenutku baterije mogu sjesti;
 • Točnost. Unatoč činjenici da proizvođači obećavaju točne rezultate uz malu pogrešku od 0,1 ° C, no neke recenzije ukazuju na veću netočnost. To je zbog činjenice da se tijekom usisavanja bradavica pomiče. Također, dijete disanje i plakanje tijekom mjerenja temperature imaju veliki učinak. Dijete bi trebalo disati kroz nos bez otvaranja usta. To jest, u slučaju hladnoće, uređaj više neće dati pouzdani rezultat. Neki proizvođači sami pokazuju da biste trebali obratiti pažnju na dodatne čimbenike: crvenilo na licu, znojenje, anksioznost. I naglašavaju potrebu za potvrđivanjem rezultata mjerenjem s drugim termometrom rektalno, u slučaju visoke temperature ili ako su nastale sumnje;
 • Dezinfekcija. Nisu svi modeli mogu biti sterilizirani kao normalni pacifiers. Premda je toplomjer moguće isprati toplom sapunicom ili koristiti tretman vodikovog peroksida ili izopropil alkohola.

Najbolje je kupiti sklopive bradavice, termometri, jer će vam to omogućiti kuhanje ili sterilizaciju bradavice prije uporabe.

Kontroverzna pitanja

Kontroverzna pitanja uključuju vrijeme potrebno za mjerenje temperature, vijek trajanja i trošak termometara bradavica. U nastavku ćemo ih pogledati.

 1. Proizvođači obećavaju brze i pouzdane rezultate u roku od šezdeset sekundi. Međutim, u istim su uputama naznačeno da je normalno vrijeme mjerenja oko pet minuta.
 2. Jamstvo vrijedi za dvije do pet godina, tada uređaj može postati neuredan. Baterija mora trajati tri godine, no jamstvo ga ne pokriva. Ne možete sami zamijeniti. Štoviše, mnogi termometri, bradavice kapriciozni: boje se izravnog sunčevog svjetla i visoke vlažnosti, a da ne spominjemo buku i padove.
 3. Cijena termometara bradavica varira od 350 do 1.500 rubalja. Prosječna cijena je oko 500 rubalja. Ako se usporedite s normalnim žive toplomjerom, čija cijena ne prelazi sto rubalja, ispostavilo se da je skupo. Međutim, ako je iznos podijeljen s nekoliko godina rada, cijena ne izgleda visoka.
 4. Još jedna kontroverzna točka je prisutnost zvučnog signala. Za roditelje signal je pozitivan fenomen, za maleno dijete može doći kao iznenađenje. Snimanje uređaja može poremetiti bebu tijekom postupka mjerenja temperature.

Kako odabrati pacifier termometar?

Čak i ako dijete sranje dude - to nije činjenica da će sisati na termometru bradavice kojoj je navikao. Uostalom, obične majke su okrugle, u obliku kapi, u obliku konusa. Stoga ortodontski oblik bradavice-termometra možda nije prikladan. Roditelji znaju kako su izbirljiva djeca u tom pogledu. Stoga je potrebno uzeti u obzir oblik bradavica, materijal iz kojeg su izrađeni (lateks ili silikon).

Uzmite u obzir pojedinačne karakteristike djeteta, kako prihvaća inovacije, bez obzira odbije li neobične predmete jer je termometar bradavice teži od redovite lutke zbog ugrađenog mehanizma. A kapriciozan pipsqueak može odbiti stavku koja se razlikuje od svakodnevnih bradavica.

Bolje je kupiti pacifier termometar u ljekarni ili trgovini medicinske opreme. Kontaktiraju stručnjaka koji će dati savjete i pomoći u određivanju izbora.

Recenzije potrošača

Recenzije roditelja koji su kupili termometarske bradavice različitih proizvođača uglavnom su pozitivni. I svatko zapaža zanimljivu ideju, sigurnost uređaja i jednostavnost korištenja. Najpopularnija marka je Little Doctor i Baby Temp. Drugi su Microlife, Maman, Philips Avent, Mothercare, Safety 1st, Kamera, Fairy Tale i Vavu-Frank. Sve negativne recenzije povezane su s velikom točnošću takvih bradavica. Kada je dijete bolesno, ne možete riskirati. Posebno, ako beba bude prilično beba. Među ostalim nedostacima - visoku cijenu.

Možete kupiti bešumni termometar u dječjim internetskim trgovinama BABADOO.ru i u trgovini AKUSHERSTVO.ru

Julia Usmanova, Moskva: "Što se tiče točnosti mjerenja s bradavicom" Little Doctor ", to mogu sigurno potvrditi, jer se vrijednost temperature podudara s uobičajenim živa termometrom. Ali moja beba zapravo ne voli bradavice, pa kad mjerite temperaturu, trebate se pobrinuti da ne izbaci kozjeg toplomjera i odvraća dijete. Ali sigurnost je definitivno plus, a brzina je prednost pred žitnim termometrom u njegovu korist. Stoga preporučujem. "

Irina Petrova, Voronezh: "Za izum, možete staviti" pet ", za korisnost - ne više od" dva ". Kupio je termometar "LD - 303", mislio - korisno. Ali ne, samo je novac bio bačen na vjetar. Ako je dijete bolesno, nos je napunjen i on diše kroz usta. A uvjet za mjerenje temperature bradavice je samo zatvorena usta djeteta. Dijete joj se nije svidjelo. Glasno se cvrči - dijete je bilo prestrašeno kad je bio mali. Mjerenja s točnošću od 0,2 - 0,3. Ovo je važno! Punjenje se ne mijenja. Kakvo je dobro tako lijepa bradavica? Koncepcija, nedostatak žive, jednostavnost korištenja i dobar dizajn. Nema više.

Elena Ryder, Izhevsk: "U apoteku sam ponudio kupiti digitalni zub" Little Doctor LD-303 ". Nikad nisam požalio tu čudesnu kupnju! Termometar je vrlo sličan našem uobičajenom pacifieru iz Aventa. To uopće ne ometa dijete, postupak mjerenja temperature ide nezapaženo. Nema više od dvije minute. Signal je tih, ne plaši djetetu koje je pospano. Rezultat je identičan svjedočenju živinog termometra. Provjereno više od jednom. Samo je vrijeme mjerenja s termometrom za kiseljenje manji. Stoga je prikladnije. Ja vjerujem bradavici 100%! "

Mariana Lenina, Dmitrovsk: "Čak i prije rođenja moje kćeri, unaprijed sam kupio mikrobić termometar začina, jer su joj mnogi prijatelji jako pohvalili. Prikladno je jer se pozadina zaslona mijenja. Ako je temperatura visoka, osim rezultata u brojevima, zaslon će biti crvene boje, uz uobičajenu špatavu, kao da je emitiran alarmni signal. Ako nema temperature, zaslon je zelen. Ne treba se tresti poput živinog termometra. Opremljena je kapicom koja štiti bradavicu od prljavštine. Sam bradavica se odspoji.

Victoria Koroleva, Rostov-na-Don: "Termometri-bradavice su čudo izum, po mom mišljenju. Imamo takvu bradavicu tvrtke "Avent", čiji su se proizvodi utvrdili kao pokazatelj kvalitete na tržištu robe za djecu. Prikladno je koristiti dude za dude ako dijete sisanje redoviti dud. Mjerenje temperature nije tako brzo koliko se želi. Ali možete ga skidati u bilo kojem trenutku. Ali ne bih vjerovao u svjedočanstvo, jer precijenjuje temperaturu. Stoga osiguravam i obično mjeri temperaturu pomoću dva termometra. "

Ako odlučite kupiti kozorometar, držite obični termometar kod kuće samo u slučaju. Pregled vam omogućuje da vidite da takav mjerni uređaj u obliku bradavice nije panaceja, to može biti pogrešno. A baterija može sjesti u pogrešno vrijeme na digitalnom termometru. Pazite na svoju djecu. Želimo im dobro zdravlje!

Pacifier termometar - jednostavno mjerenje temperature u bebama ili bezvrijedno kupovanje?

U djetinjstvu, za mjerenje temperature vrlo je važno brzo i istodobno postići rezultat kako bi se smanjilo uznemiravanje bebe. Termometar napravljen u obliku bradavice savršeno se nosi s njom. Takvi termometri imaju mnogo prednosti u odnosu na obične termometre, ali postoje i neki nedostaci i nijanse upotrebe.

imenovanje

Za mjerenje temperature u djetetovoj usnoj šupljini potreban je termometar bradavica radi utvrđivanja hipertermije (groznice) u raznim bolestima. Prikazuje ga lutka s ugrađenim senzorom koji određuje temperaturu.

Stvarčice

 • Takva bradavica brzo mjeri temperaturu i ne uzrokuje nelagodu djetetu, posebno ako je beba upoznata s pacifierom.
 • Uređaj će signalizirati kraj mjerenja temperature uz glazbeni signal.
 • U sjećanje na takav termometar bez prašine možete unijeti rezultat posljednjeg mjerenja.
 • Ovaj termometar bradavice siguran je i zadovoljava sve standarde za dječje proizvode.
 • Takav termometar ne može se slomiti.
 • U njemu nema žive.
 • Vidjeti mjerni rezultat je vrlo jednostavan, a zahvaljujući pozadinskom osvjetljenju, to se može obaviti noću bez ikakvih problema.

kontra

 • Čitanja ove vrste termometra nisu uvijek točna.
 • Nisu svi dodaci za termometarske bradavice dozvoljeni za dezinfekciju.
 • Trošak takve stvari je prilično visok.
 • U trenutku mjerenja bradavice, termometar možda neće pokazati rezultat zbog toga što su baterije izvan vremena.
 • Zvučni signal na kraju mjerenja može uplašiti dijete.

Pacifier-termometar nije pogodan za djecu koja nisu navikla sisati bradavice. U ovom slučaju, bolje je kupiti elektronski ili infracrveni termometar od uobičajenog tipa.

Kada ne koristiti?

Ne preporučuje se uporaba dummy-termometra kada se dječji nos stegne, jer će rezultati biti nepouzdani, jer će dijete pokušati disati kroz usta. Osim toga, nemoguće je mjeriti temperaturu kapricioznog ili plačućeg djeteta s takvim uređajem, jer u takvom stanju rezultat može biti i netočan. Osim toga, kako bi mjerenje točnije, ne bi se trebalo provesti unutar 30 minuta nakon što je dijete jede.

Nipples-termometri su u obliku jednog dizajna i sklopivi. Potonji su poželjniji, budući da njihova bradavica može biti obrađena u sterilizatoru ili kuhana. Ovisno o materijalu proizvodnje, termometar bradavice može biti silikon ili lateks.

proizvođači

Pacifier-termometar je prisutan u nizu mnogih poznatih brandova koji se bave proizvodnjom robe za djecu i medicinu. Na raspolaganju su vam na prodaji bradavice-termometri tvrtke Little Doctor, Philips Avent, Baby Temp, Mothercare, Camera, Microlife i mnogi drugi popularni proizvođači.

Koliko godina možete koristiti?

Termometar, izrađen u obliku bradavica, može se koristiti u novorođenčadi i djeci do 4 godine. Dumija u ovom uređaju napravljena je uzimajući u obzir strukturu djetetovih usta, tako da neće utjecati na zubljivanje i formiranje čeljusti.

Upute za uporabu

 1. Izvadite zaštitni poklopac iz bradavica.
 2. Dezinficirajte uređaj ili ga nježno isperite pod toplom vodom.
 3. Pritiskom posebnog gumba, uključite uređaj. Vidjet ćete "Lo" na zaslonu.
 4. Stavite termometar u usta djeteta.
 5. Pričekajte dok se rezultat ne pojavi na zaslonu, izvadite bradavicu iz usta i isključite termometar.
 6. Nakon ispiranja ili dezinfekcije bradavice, postavite instrument u kućište.

Kako promijeniti bateriju u termometru bradavice?

Činjenica da se baterija u bradavici ispražnjena u većini uređaja može se razumjeti posebnim pokazateljem na zaslonu uređaja. Iako baterija nije zamijenjena u mnogim bradavim termometrima, prodaje se modeli s mogućnošću zamjene. Kupnjom baterije pravilne veličine i kapaciteta, otvorite odjeljak za bateriju, izvadite mrtvu bateriju i zamijenite ga novim.

Njega i sigurnost

 • Tekući termometar bi trebao biti korišten samo za određivanje temperature. Takav uređaj ne bi trebao biti dano djetetu za igre ili ostaviti da sisati dugo vremena.
 • Mjerenje temperature pomoću ove vrste termometra treba provoditi samo pod nadzorom odrasle osobe.
 • Prije nego što dadete termometar u obliku bradavice djetetu, provjerite je li uređaj čvrsto.
 • Redovito provjeravajte vrh takvog termometra kako biste primijetili trošenje ili pukotine.
 • Nemojte djetetu dati oštećeni termometar za dude.
 • Ako dijete proguta bilo koju komponentu bradavice, odmah se posavjetujte s liječnikom.
 • Abrazivne ili agresivne tvari ne bi se trebale koristiti za pranje termometrijskih pacifiera.
 • Držite termometar dalje od topline i izravne sunčeve svjetlosti.
 • Nemojte bacati termometarsku bradavicu, jer pad može poremetiti rad ovog uređaja.
 • Ako dugo nećete koristiti takav termometar, izvadite bateriju iz njega.
 • Kako biste produžili vijek trajanja baterije, isključite termometar za prženje odmah nakon upotrebe.
 • Preporuča se da termometar za umak bude na temperaturi nižoj od + 10 ° C i ne višim od + 35 ° C, a također iu uvjetima vlažnosti od 40 do 80%.
 • Za popravak termometra u obliku bradavice, obratite se servisnom centru. Da biste popravili takav uređaj, ne biste trebali biti.

Savjeti za odabir

 • Odredite koji je termometar bradavica poželjan za vaše dijete.
 • Najbolje je ići na toplomjer u apoteku ili posebnu trgovinu za djecu. Nemojte se ustručavati pitati prodavatelja o svim značajkama modela koji su na lageru.

Recenzije

Mladi roditelji obrađuju termometar drugačije u obliku bradavice. Netko je siguran da je kupnja takvog termometra suvišna i sasvim je moguće učiniti s uobičajenim elektronskim ili živinim modelom termometra. Netko uvjerava da ovaj uređaj nužno mora biti prisutan u kući gdje živi mladi dijete.

Vrlo često, kupnja bradavice-termometra uključena u popis potrebnih kupnji za rođenje djeteta. No, čak i nakon kupnje takvog uređaja, mnoge majke su skeptične za bradavice, sve dok se ne suoče s potrebom mjerenja temperature djeteta koja spava.

U većini slučajeva, roditelji napominju da gotovo da nema problema s korištenjem ove vrste termometra, što se ne može reći o mjerenju pomoću žive termometra.

Što se tiče proizvođača, najveći broj pozitivnih ocjena ocijenio je marke termometara za bradavice - Little Doctor i Baby Temp. Za modele drugih proizvođača, pogreške u mjerenju su češće. Osim toga, svi roditelji nazivaju visoku cijenu takvog uređaja, jedan od minusa termometra bradavice.

Da biste saznali koje toplomjer odabrati - elektronički, infracrveno ili u obliku olovke, pogledajte videozapis kanala na YouTubeu "TECTTB".

Elektronički termometar-bradavnik Beurer FT22

Tehničke specifikacije

Digitalna termometarska bradavica.
Bez stakla i žive.
Medicinski proizvod.
Signal na kraju mjerenja temperature.
Signal upozorenja pri povišenoj temperaturi.
Stanice memorije.
Vodootporan.
Dezinficirati.
Automatsko isključivanje.
Baterija je uključena.
1 godina jamstva.
Proizvodnja Njemačka.

Upute za uporabu

Oprez - Sigurnosni zahtjevi
Spremi za kasniju upotrebu.

Za optimalni rad ovog termometra, pažljivo pročitajte ove upute i spremite ih za buduću upotrebu, pružite priliku da se upoznate s drugim korisnicima.

 • Termometar (bradavica) namijenjen je isključivo za mjerenje oralne temperature kod djece mlađe od tri godine i nije namijenjeno kontinuiranom sisanju.
 • Prije uporabe provjerite je li termometar oštećen, posebno obraćajući pažnju na silikonski dio (izravno na bradavicu). U slučaju vidljivog kvarenja ili oštećenja nemojte koristiti termometar!
 • Pratite minimalno vrijeme mjerenja temperature (prije zvučnog signala).
 • Pod određenim uvjetima, indikacije termometra za zube mogu se razlikovati od stvarne temperature djetetova tijela (za -0,3-1,00 ° C). Stoga je neophodno osigurati da neposredno prije mjerenja temperature dijete ne jede ili pijete, a tijekom mjerenja ne plače niti disaju kroz usta.
 • U slučaju sumnjivih rezultata kod mjerenja s termometrom i očitom pojavom povećane temperature kod djeteta (temperatura iznad 38,5 ° C, anksioznost, povećano znojenje, povišena temperatura, crvenilo kože) preporuča se mjerenje temperature rektalno i raspraviti rezultate mjerenja kod svog liječnika. Ovaj termometar sadrži precizne elektroničke komponente. Stoga ga zaštitite od mehaničkih oštećenja, temperatura iznad 60 ° C i izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Kada koristite ovaj termometar u prostorijama s jakim elektromagnetskim poljima (na primjer, u blizini odašiljača i mobilnih telefona), rezultati mjerenja mogu biti iskrivljeni.

Kada je uključen, termometar automatski provodi ispitivanje. Stoga nije potrebna dodatna potvrda točnosti mjerenja s ograničenim vijekom trajanja (oko 3 godine).

operacija:

Uklonite termometar iz pakiranja i pritisnite gumb za uključivanje / isključivanje. (ružičasti gumb ispod zaslona). Kratki bip potvrđuje da je termometar uključen. U roku od 2 sekunde termometar provodi samoispitivanje. Trenutno se prikazuju svi znakovi. U slučaju eventualnih grešaka ili kvarova termometra, na zaslonu se pojavljuje poruka o pogrešci "ERR" (pogledajte poglavlje "Važne napomene"). Nakon testa, počinje mjerenje temperature (simbol L0 bljeska). Stavite silikonski dio bradavice u usta djeteta.

Imajte na umu da dijete tijekom mjerenja drži bradavicu u ustima i mirno diše kroz nos. Na zaslonu će se prikazati trenutna temperatura (npr. 32,1 ° C).

Potrebno mjerenje vremena prije zvučnog signala je oko 5 minuta. Ako se vrijeme mjerenja temperature povećava (mjerenje će se nastaviti nakon zvučnog signala), rezultat mjerenja će biti točniji. Kod mjerenja temperature iznad 43,9 ° C, na zaslonu se pojavljuje simbol "H" - mjerenje previsoke temperature. Da biste povećali trajanje baterije, isključite termometar nakon mjerenja kratkim pritiskom gumba za uključivanje / isključivanje.
Inače, termometar će se automatski isključiti nakon 10 minuta.

memorija:
Rezultat posljednjeg mjerenja automatski se sprema. Da biste vidjeli spremljenu vrijednost, pritisnite i držite gumb za uključivanje / isključivanje. malo više od 3 sekunde. U ovom slučaju, pored vrijednosti, prikazuje se simbol "M". Kada otpustite gumb, ta će vrijednost biti uklonjena iz memorije, a termometar će biti spreman za sljedeće mjerenje.

Zamjena / odlaganje baterije:

Ovaj termometar je opremljen trajnom baterijom (srebro / oksid IEC tip SR 41), što je dovoljno za oko 2000 mjerenja. Iz sigurnosnih razloga zamjena baterije nije moguća. Kad se na zaslonu pojavi simbol, zbrinite termometar na mjestu za odlaganje električnih aparata.
Odlaganje uređaja mora se provesti sukladno zahtjevima Direktive 2002/96 / EZ "Stari električni aparati i električna oprema" (WEEE, Otpadne električne i elektroničke opreme).

Čišćenje / dezinfekcija:

Ovaj termometar je 100% vodootporan, pa se može uranjati u vodu ili u dezinficijensku otopinu za čišćenje. Nemojte kuhati termometar začina! Dijelovi dezinficijensa navedeni u nastavku mogu se koristiti prema preporuci proizvođača. Korištenje drugih sredstava za čišćenje može uzrokovati neuspjeh termometra. Sredstva za dezinfekciju: otopina izopropilnog alkohola (70%), Gigasept (Gigasept FF), izoformin (Lysoformin), Aseptitol (Aseptiol).

Preporuka:

Ako ne koristite termometar, stavite zaštitni poklopac na njega.

specifikacije:
Točnost mjerenja iznosi +/- 0,10 ° C s temperaturom vode u kadi od 34 do 42 ° C i temperaturi zraka od 18 do 28 ° C;
Samoprovjera je automatska, provjeravajući točnost na 37 ° C, uz odstupanje od 0,1 ° C, na zaslonu se prikazuje poruka o pogrešci "ERR".

Upozorenje! Pročitajte upute.

jamstvo:
Jamstveni rok je 12 mjeseci od datuma kupnje termometra u maloprodajnoj mreži.
Kupnja mora biti potvrđena jamstvenom karticom i provjerom. Jamstvo pokriva nedostatke utvrđene tijekom jamstvenog perioda i odnose se na nedostatke u materijalu i oštećenja u proizvodnji.

Jamstvo ne pokriva nedostatke nastale zbog pogrešnog rada, tj. eksploatacija koja nije u skladu s tim smjernicama, ili zbog uplitanja trećih strana.

Izvor informacija - materijal tvrtke Boirer GmbH

Kako sterilizirati pacifier za novorođenče tako da je sigurno? Metode i savjeti

Pravilo za brigu o novorođenčadi ostaje nepromijenjeno: u prvim mjesecima života dijete mora živjeti u okruženju koje je blisko sterilnom.

Mladi roditelji suočeni su s puno pitanja o tome kako pružiti djetetu udobne životne uvjete.

Na primjer, djetetu ne možete dati duda ako je pao na pod ili bilo koju drugu površinu, samo je lizao odrasloj osobi. Potrebna sterilizacija i načini za to, puno.

Je li sterilizacija nužno potrebna i zašto?

Sterilizacija bradavica je neophodna, jer na površinama namještaja i podu ima puno patogenih bakterija, a kvaliteta čišćenja ne igra veliku ulogu. Tek je započeo formiranje imunološkog sustava djeteta nije u stanju oduprijeti se njihovom djelovanju. Morate pomoći svom djetetu da se prilagodi, izlažući bradavicama aktivnu sterilizaciju, čak i prije prve uporabe.

Priprema bradavica

Prije nego što sterilizirajte pacifiera, morate ga pripremiti. Pripravak uključuje pranje proizvoda u sapunici. Preporuča se dodijeliti zasebnu emajliranu tavu koja se neće koristiti za druge potrebe. A također trebate pincete za uklanjanje bradavica iz kipuće vode.

Metode sterilizacije

vrenje

Najlakši i najpristupačniji način za steriliziranje pacifiera. Kako kuhati bradavice? Voda koja se ulijeva u emajliranu posudu dovede do kuhanja, a zatim se bradavice stavljaju u nju. Moraju kuhati 2-3 minute. Stručnjaci kažu da će ovaj put biti dovoljno za smrt bakterija, jer oni nisu tako održivi da traju minutu na visokim temperaturama.

Nedostatak ove metode sterilizacije je smanjenje vijeka trajanja proizvoda jer se tijekom vremena plastični dio može deformirati iz visokih temperatura.

Važno je razmotriti materijal iz kojeg se izrađuje bradavica. U njihovoj proizvodnji koriste se silikoni i lateks. Latex majke ne izdržavaju dugotrajne tretmane topline, brzo se troše i privlače prašinu. Silikon - izdržljiv i higijenski.

Parni aparati

Koriste se ne samo za obradu bočica za hranu, već i za dude. Postoje:

 • UV;
 • električni;
 • parni sterilizatori za mikrovalne pećnice.

Prikladni su jer se vrijeme sterilizacije može kontrolirati i ne spaliti proizvod, kao što se može dogoditi prilikom kuhanja.

Električni sterilizatori i mikrovalne pećnice kombiniraju potrebu za korištenjem vode.

 1. Ulijte potrebnu količinu vode u sterilizator.
 2. Stavite lutke u nju.
 3. Pokrijte poklopac i mikrovalnu pećnicu 2-6 minuta.
 4. Nakon dovršetka postupka, otvorite poklopac i uklonite stavke. Ako želite zadržati sterilnost neko vrijeme, ostavite sterilizator zatvoren.

Prednost ove metode je da sterilnost može biti održavana do 24 sata s zatvaranjem poklopca. Takvi sterilizatori su prikladni jer su lagani i ne zauzimaju previše prostora. Od minusa možete obratiti pažnju na činjenicu da ne svatko ima mikrovalnu pećnicu.

Električni uređaji

Radite izravno s mreže. Opremljeni su spremnikom za vodu, gdje se zagrijava do vrelišta i ima funkciju automatskog zatvaranja.

 1. Napunite spremnik s potrebnom količinom vode.
 2. Postavite slušalice u uređaj.
 3. Spojite uređaj na mrežu.
 4. Postavite vrijeme za sterilizaciju, koja varira od 8 do 10 minuta.
 5. Izvadite lutke.

Nedvojbena prednost ove metode je da je proces automatiziran.

Minus u velikoj veličini uređaja, a ne u svakom stanu ima mjesta za njega.

UV uređaji

Najčešće su prijenosni i baterije. A njihova kompaktna veličina omogućuje vam da nosite takav sterilizator s vama i rukovati bradavicom čim to bude potrebno.

 1. Stavite dude u sterilizacijski pretinac i zatvorite poklopac.
 2. Svjetiljka će biti aktivna 6 minuta, nakon čega će se uređaj automatski isključiti.
 3. Izvadite bradavice i stavite ih u kontejner.

Prednost ove metode je da postupak ne zahtijeva vodu, a ultraljubičasto zračenje ima dodatni baktericidni učinak. Ultraviolet uništava više od 99% bakterija.

multivarka

Prikladan način za steriliziranje pacifiera je procesiranje u sporom štednjaku.

 1. Temeljito isprati zdjelu.
 2. Unesite 1 litru filtrirane vode u nju.
 3. Ugradite rešetku za parenje.
 4. Presavijte bradavice na rešetki.
 5. Postavite način "paranja" na 10-15 minuta. Ako postoji način "sterilizacije" - 7-10 minuta.
 6. Nakon završetka procesa, uklonite bradavice pincetom i preklopite ih u čistu posudu.

parobrod

Sličan postupak sterilizacije kod korištenja dvostrukog kotla.

 1. Ulijte vodu u donji odjeljak instrumenta.
 2. Presavijte bradavice na vrhu.
 3. Postavite način rada "Steaming" na 5-15 minuta.
 4. Uklonite bradavice pincetom nakon završetka procesa.

Prednosti ovih metoda su automatiziranje procesa. Vruća para uništava patogene mikroorganizme, što je ključ zdravlja djeteta. Možete sterilizirati pacifiere u mikrovalnoj pećnici.

 1. Uzmite otporne na toplinu pogodnu za mikrovalnu pećnicu. Najčešće su ti proizvodi izrađeni od debelog stakla.
 2. Stavite čaše u posude i napunite ih vodom tako da ona potpuno pokriva proizvod.
 3. Stavite posuđe u mikrovalnu pećnicu.
 4. Sterilizirajte maksimalnom snagom 6-8 minuta.
 5. Izvadite bradavice iz vode pincetom, stavite u kontejner.

Prednost ove metode je da ne treba puno vremena, ali jednako je dobro za sterilizaciju.

Među nedostatcima moguće je izdvojiti činjenicu da postoje mnoge predrasude o opasnostima od zračenja iz mikrovalne pećnice.

Kemijska metoda

Tablete za liječenje dječjih bradavica nude Bebe Confort i Milton.

 1. Pripremite čist kontejner od 5 litara tako da ga isperite s kuhanom vodom.
 2. U 5 litara vode otopite jednu pilulu proizvoda.
 3. Stavite praćke u otopinu 15 minuta i pokrijte kontejner.
 4. Izvadite i suhe bradavice.

Prednost ove metode je da se otopina može koristiti unutar 24 sata i izvaditi bradavice samo kada je to potrebno za dijete. Mogući miris preostalih na pacifiers, može poslužiti kao minus.

Savjeti za roditelje

Neophodno je pratiti postupak sterilizacije tako da bradavice ne postanu neupotrebljive. Dr. Komarovsky ne preporučuje sterilizaciju bradavica, jer bi sterilizacija mogla naštetiti djetetovu tijelu u budućnosti. Zbog činjenice da tijelo novorođenčeta neće biti spremno za mikrobe u okolnom svijetu.

zaključak

Sterilizacija bradavice pomoći će izbjegavanju štetnih utjecaja na tijelo djeteta. Sada postoje mnoge vrste obrade i lako ih je odabrati od najprikladnijih za pojedinu obitelj, ovisno o opremi dostupnoj u kući.

Pacifier termometar za bebe

Nažalost, djeca se razbolijevaju. Volio bih da ovaj napad zaobiđe vašu stranu, ali tijekom hladne sezone događa se da bolest dođe. Ako odrasla osoba ima temperaturni problem koji se riješi jednom ili dvaput, tada se u dojenčadi takav postupak pretvara u cijeli događaj.

Ja, kao savjetnik za dojenje, puno pišem o pažljivoj upotrebi lutke, a nedavno sam pronašao još jedan razlog za davanje bebe mačjom.

Ispada da postoji takva stvar kao bradavica termometar. Uređaj koji ne samo da pomaže da brzo izmjeri tjelesnu temperaturu novorođenčeta, već i čini mu što udobnijim za njega. Istina, beba bi trebala uzeti ovu bradavicu i sisati oko 1 minutu.

To sam uspjela saznati o njoj.

Pacifier-termometar: pravila korištenja i mehanizam djelovanja

Što je termometar bradavice? Termometar zaista izgleda kao obična bradavica, a mehanizam za njegovu upotrebu je vrlo jednostavan: puštanje da sisati na bebu, i za minutu ćete ga odnijeti.

Pravilo za korištenje termometra:

 • Stavite bešumni termometar novorođenčadi u usta;
 • Omogućite gumb za pokretanje termometra;
 • Pričekajte 1-5 minuta (ovisno o proizvođaču) sve dok ne dobijete zvučni signal;
 • Prikaz podataka o temperaturi novorođenčeta na biranju;
 • Isključite uređaj;
 • Pažljivo uklonite termometar za pacifier (idealno, ako ga zamijenite prsima, kako ne biste prekidali proces usisavanja, a ne trpjeli dijete)

Sjeti se! Spremaju se podaci posljednjeg mjerenja temperature novorođenčeta. Možete ih vidjeti, čak i ako ste isključili uređaj, a zatim se samo sjetili da nisu snimili indikatore termometra.

Što trebam tražiti kod kupnje kozjeg termometra

Termometar dječje bradavice ima nekoliko prednosti:

 1. Za mjerenje temperature novorođenčadi potrebno je samo 1 minutu;
 2. Termometar bradavice je vrlo jednostavan za korištenje i ima funkciju isključivanja automatskog napajanja;
 3. Zahvaljujući ugrađenom svjetlu, noću možete koristiti termometar bez uključivanja svjetla i ne podizanja bebe. Uostalom, sve mame znaju da se kad se budu noću, djeca zaspati s poteškoćama. Što drugo može beba spavati loše noću, naučiti od postaje Zašto djeca spavaju loše? >>>;
 4. Zahvaljujući funkciji memorije, možete lako pregledati najnovije pohranjene podatke o temperaturi novorođenčeta, na brojčaniku termometra;
 5. Termometar bradavica ne razlikuje se od uobičajene bradavice, jer ima istu mekanu strukturu lateksa;
 6. Pacifier-termometar ne tuku i ne sadrži živu.

Ima i nekih manjih, po mom mišljenju, minus bradavice-termometra:

 • Ovo je neobična bradavica, pa se ne smije koristiti kontinuirano;
 • Kao i kod bilo kojeg drugog elektroničkog uređaja, baterija može sjediti u termometru bradavice. Stoga nabavite rezervnu bateriju u slučaju potrebe;
 • Ako ste kupili neizvršivi termometar pacifiera, ne može se sterilizirati. Ali možete lagano obrišiti peroksidom ili oprati sapunom. U slučaju kupnje sklopivog bradavica, dezinfekcija je lakše držati;
 • Najvažniji minus je pogreška. To se često događa s elektronskim vrstama termometara. Često na internetu možete pronaći recenzije koji tvrde da su veća pogreška od 0,1, kao što upozorava proizvođač;

Pri mjerenju temperature potrebno je obratiti pažnju na neke čimbenike zbog kojih možete dobiti nepouzdani rezultat. Ako novorođenče diše samo usta (s nestabilnim nosom), nemirna, znojenje ili koža lica crvena, termometar će dati rezultat ispod realnog.

Stoga kod kuće možete držati dodatni toplomjer, na primjer, rektal.

Budite svjesni! Ako beba ne usisava lutku i čak ne zna kako to učiniti - ova metoda nije za vas.

Kako odabrati termometar za bebu

Je li potrebno kupiti pacifier-termometar, posebno vašu? Nema problema kod mjerenja temperature djeteta s običnim termometrom ili elektronskim. Ponekad jednostavno ne znate što naručiti kao dar za rođenje djeteta, tako da u tom slučaju možete zatražiti termometar bradavica. Farma može biti korisna.

Usput, dijete će možda odbiti sisati tako čudesno dude, jer neće biti kao njegov omiljeni dud. Kada kupujete, možete uzeti omotač svog omiljenog djeteta i pokušati odabrati sličan oblik u obliku i materijalu.

Termometar bradavice težeg je od običnih pacifiera. Također ima mikročip, bateriju i bateriju. A dijete, možda zbog neuobičajene težine, može odbiti takvu zamjenu za uobičajenu bradavicu.

Važno je! Kupnja pacifierskog termometra za bebu, bolje u specijaliziranoj trgovini ili ljekarni, ne biste ga trebali naručiti online jer, u slučaju kvara, možete odbiti mogućnost promjene kupljene stavke.

I nekoliko recenzija o termometru bradavica iz mame koji već koriste uređaj:

Imam vrlo aktivnu djevojku. Gotovo ono što nije u redu, vrišteći i mašući rukama. Kako mogu mjeriti njezinu temperaturu, pa čak i 5-10 minuta? Što reći o noćnom mjerenju ili kada je vrlo nemirno, na primjer, tijekom razdoblja akutnih respiratornih infekcija. Stoga, kad se takva inovacija pojavila kao termometar bradavice, nisam oklijevao kupiti.

Kvalitativna stvar i ne boji se slomiti. Vrlo je prikladno koristiti u bilo kojoj situaciji na bilo kojem mjestu (dan, noć, kod kuće, na ulici, na zabavi, na godišnjem odmoru). Imam ga - sastavni dio prve pomoći. Ali mi smo od 2 tjedna na IW-u, tako da je dijete naviklo sisati pačicu.

Alena, Nastvina majka

Moj suprug i ja odabrali smo takav termometar prije mog rođenja. Nije bilo lako preuzeti, koja je bila uhvaćena, i - presavijeni, lakše je prati. Kad su ga kupili, odmah su pokupili slične lutke, tako da naša novorođenčeta nije osjetila razliku. Zapravo, uopće ih ne koristimo. Ja dojem i ne dajem pacifier pa smo se pokazali beskorisnim stjecanjem.

Ksenia, Nikitina majka

Koliko nisam pročitao recenzije i forume, nisam razumio prednosti ovog termometra. Kupio sam, ležao na polici. Možda sam stara škola, možda je moje dijete mirnije od drugih, ali za mene je prikladnije koristiti obični živa termometar. Nikada se nije laže, a bradavica daje pogrešku. Da, i neugodno mi je prisutnost čipa i baterije. Neka beba sisati bolje sigurne bradavice. I ja nekako umrem temperatura.

Kako sterilizirati bradavice s ugrađenim termometrom

recite mi kako sterilizirati bradavice s ugrađenim termometrom?

Možda bi vam se svidjelo.

Recite mi što je dopuštena maksimalna težina djeteta

po adminrive · Objavljeno 26.04.2013

Kako razumjeti da dijete ima ton u nogama

od Adminrive · Objavljeno 14.10.2013

Ima li itko vanjski jeku

od Adminrive · Objavljeno 24.04.2013

6 komentara

Također sam razmišljao o ovom pitanju, na kraju, samo topao prokuhanu vodu sapuna)

ovdje, a s druge strane vjerojatno ni na koji način, nećete ga ugurati u sterilizator, ne možete ga kuhati u tavi...

i imao sam toplomjer iz mojih bradavica. Da li vam se dogoditi da ne avent? Uklonjeno je, mislim da bi sve trebalo ukloniti, morate se okrenuti tamo.
Pogledajte upute ako ste ostali ili na internetu, potražite upute za svoju robnu marku))

Sada je uvijena vijugavica, od kojih se ne može ukloniti (

Posebni nositelji

Većina djece u našoj zemlji, i 40 i 20 i prije 5 godina, odrasla je uz uporabu dude. I mnoge moderne djece sada također odrastu s umakom u usta. ali ako prije velikog izbora bradavica nije bilo, sada su oči u očima ove dječje pribora tek upale. I bilo bi iznenađujuće da u našem stoljeću vladavina svih vrsta lukavih naprava, nitko ne bi shvatio kako da upotrijebi pacifiera za lutku koja nije bila posve određena.

Želim vam reći o spetssokkah, super prazan s dodatnim mogućnostima. U pravilu se koriste u medicinske ili medicinske svrhe. U izgledu, vrlo je teško razlikovati od običnih, ali svaka takva bradavica ima konstruktivnu osobinu. Takve bradavice ne mogu se koristiti dulje vrijeme kao jednostavne bradavice, samo za namjeravanu svrhu.

Dummy termometar

Ova bradavica izgleda kao redovita lutka, samo s prikazom. Za tri pet minuta bradavica će učiniti sve što je sama. Kada zvuči, temperatura će se pojaviti na zaslonu. Takav se pacifier ne može sterilizirati i isprati u vrućoj vodi. Nakon upotrebe isperite čašu s toplom, kuhanom sapunicom i isperite. Ako beba ima zagušljiv nos, podaci možda nisu točni.

Dummy inhalator

Ova bradavica je korisna za vrijeme liječenja rinitisa, kao i za poboljšanje cjelokupnog zdravlja tijekom hladnoće kod djeteta. Unutar bradavica nalazi se poseban spremnik u kojem su tamponi ugrađeni, natopljeni lijekom ili sredstva za poboljšanje dobrobiti. Glavna stvar je da rupe u bradavici, odakle dolazi isparavanje i nos se poklapaju u prostoru.

Lijekovi za doziranje doziranja

Mala se djeca često propisuju sirupi ili suspenzije, ali koliko je teško davati lijekove bebama. Uz pomoć bradavica, lakše je to učiniti - lijek se ulijeva u poseban spremnik u bocu i za vrijeme sisanja usta će uslijediti kroz posebne otvore.

Antivirusna bradavica "Doktor Svjetlo"

Vrlo često roditelji daju lijek za dijete na najmanji kihanje ili kašalj djeteta, a možete isprobati i druga sredstva, kao što je radioterapija Doctor Light. U biti, ovo je kompaktna plava svjetiljka koja ubija mikroorganizme. Ova lutka se ne može sklopiti, beba ga neće moći samostalno uključiti ili ga slomiti. Ne može se kuhati i zaštićeno od udaraca.

Samo ne pokazuj baka, zavidit će te!

Djevojke mi reci! Kupio sam dojilicu za termometar, ne znam kako sterilizirati! Sterilizator nije, ne možete kuhati! Glava je već prekinula

Ni u kojem slučaju ne kuhajte, operite sapunom i sve.

I nema uputa? Može se brisati s alkoholom i ispirati kipućom vodom

Hvala na savjetu! Ništa nije napisano u uputama, mislim da je nemoguće s kipućom vodom! Ja ću ga dobro oprati!

I ja imam taj termometar uklonjen iz bradavice da zakreću, što je potrebno i izvadi bradavicu

Katya2ditya, super! Ja ne (((on je zapečaćen tamo

Što je termometar bradavica i njegove opće karakteristike?

Home »Savjeti za roditelje» Dječje stvari »Što je termometar bradavica i njegove opće karakteristike?

Termometar bradavica s pravom se smatra genijalnim nalazom modernosti, koji u bilo kojem trenutku dolazi u pomoć roditeljima. Brzo mjeri temperaturu djeteta i uopće ne smeta. Mnoge bebe iz ranog djetinjstva su navikle na lutku pa ovaj termometar neće uzrokovati unutarnju neravnotežu.

Ovaj uređaj je jedan dizajn koji se ne razlikuje od običnog pacifiera. Na naizgled običnoj bradavici, postavljen je poseban senzor, koji je odgovoran za mjerenje temperature. Zalupka može biti lateks ili silikon.

Dijete treba sisati u lutku nekoliko minuta, a roditelji će dobiti točan rezultat koji se prikazuje na zaslonu. Točnost pokazivanja čini ± 0,1ºС. Nakon završetka mjerenja, uređaj daje glazbeni signal. Zadnji rezultat pohranjuje se u memoriju uređaja.

Termometar je apsolutno siguran i zadovoljava sve standarde i norme potrošačke robe.

Najvažniji pokazatelj zdravstvenog stanja je temperatura ljudskog tijela. Čak i najmanji odstupanje od ustanovljene norme označava problem koji se pojavio u tijelu male osobe. Bez obzira na to koliko je majka briga, neće moći precizno odrediti temperaturu jednim dodirom usana ili ruke na djetetovo čelo, stoga se u kući mora nalaziti termometar.

Mjerenje temperature dijete vrlo je teško i svaki roditelj zna o tome. Mame i tate organiziraju stvarne ideje za svoje potomke kako bi ih održali na mjestu kako bi izmjerili tjelesnu temperaturu. Zašto trpjeti ako možete trikiti dijete? Da biste to učinili, trebate ponuditi svoje omiljene bebe termometar umjesto uobičajene lutke.

Trebam li termometar bradavice?

Stanje zdravlja djeteta od rođenja zahtijeva stalno praćenje i dijagnozu. Od svih termometara posebno dizajniranih za djecu, ističe se termometar bradavica, koji mora biti prisutan u kompletu prve pomoći svjesnih roditelja.

Ovo je pravi nalaz, jer vam omogućuje brzo i točno mjerenje temperature djetetova tijela.

Dijete je tijekom postupka apsolutno neugodno, jer izgled termometra ne plaši.

Možete, naravno, koristiti žive termometar, ali je vrlo opasno. Djeca ga mogu slomiti i tako naštetiti njihovom zdravlju.

Baby monitor - elektronički pomoćnik za mamu i njezinu bebu.

Kako odabrati najbolji bezifier termometar za bebu?

Prilikom odabira termometra za bebu treba obratiti pažnju na materijal iz kojeg se izrađuje bradavica. Najbolje je kupiti uređaj u specijaliziranoj prodavaonici medicinske opreme ili u ljekarnama. Prodavač je svjestan svog raspona i moći će vam reći o svim dostupnim modelima.

Prije kupnje pacifier termometra, pažljivo pregledati svoje prednosti i nedostatke. To će vam pružiti priliku da utvrdite je li ovaj uređaj pogodan za vas ili ne.

prednosti:

 1. takav se termometar ne može slomiti;
 2. ne sadrži živu;
 3. lako čitanje rezultata;
 4. vrijeme mjerenja temperature je samo 60 sekundi;
 5. raspoloživost automatskog isključivanja;
 6. spremanje najnovijih rezultata;
 7. prisutnost osvjetljenja omogućuje vam upotrebu termometra čak iu mraku;
 8. fleksibilni savjet koji ne boli djetetu.

nedostaci:

 1. ne uvijek točna čitanja;
 2. ne mogu se dezinficirati svi modeli;
 3. trošak uređaja iznosi od 150 do 1000 rubalja;
 4. baterije mogu sjediti u najnepovoljnijem trenutku.

Vrste i vrste termometara bradavica: koji odabir?

Najbolje je kupiti sklopive bradavice, termometri, jer će vam to omogućiti kuhanje ili sterilizaciju bradavice prije uporabe.

Pacifier termometar također može predstavljati jedan dizajn.

U tom se slučaju ne može kuhati jer uređaj neće podnijeti takve manipulacije.

Dummy termometar za djecu: u kojoj dobi možete koristiti?

Ovaj izum se može koristiti od rođenja. Ortodontski je ovaj pacifier u potpunosti konzistentan s strukturom djetetovih usta, tako da ne ometa, nego pridonosi pravilnom razvoju zuba.

Druga korisna stvar za bebu je ortodontski dud. Saznajte što je za to.

Termometar dječje bradavice: upute za uporabu

 • Odmah prije upotrebe skinite zaštitni poklopac i, ako je moguće, dezinficirati bradavicu.
 • Uključite uređaj pritiskom na posebne gumbe. Pojavljuje se na zaslonu "Lo" označava da je uređaj uključen.
 • Dajemo djetetu mačjeg usta u usta.
 • Čekamo da se rezultat pojavi na zaslonu.
 • Isključite.
 • Nosili smo poklopac.

Svi su termometri skupe i termometar bradavica nije iznimka. Da biste dobili najtočniji rezultat, ne preporučuje se korištenje termometra kada beba ima nos. Zbog činjenice da dijete diše kroz usta, postići točan rezultat neće raditi, on će zasigurno biti znatno podcijenjen.

Tijekom mjerenja temperature nemoguće je da mrvice igraju s termometarskim pacifierom. Dijete ne smije plakati niti biti hirovito, jer će to utjecati na rezultat.

Različite marke baby termometara za djecu

Dummy termometri uključuju takve poznate brendove kao što su Philips, Mothercare, Microlife, Safety 1st, Little Doctor, Maman, Camera, Fairy Tale, Mothercare i Vavu-Frank.

Uređaji proizvedeni prvim zaštitnim znakom mogu se sklopiti.

Najčešće, termometar zalagač dolazi u set s rezervni lutka i univerzalni digitalni termometar.

Pacifier-termometar: recenzije roditelja

 • Kovalenko Diana, Krasnoyarsk: Microlife MT 1751 - vrlo korisna stvar! Baka, koja radi kao pedijatrijska medicinska sestra, kupila nas je pacifier-termometar. Isprva sam bio skeptičan o ovom uređaju, ali nakon prve hladnoće bio sam spreman moliti mu se. Sin je smireno uzimao ovu bradavicu i nije se odupirao, što ne mogu reći o pokušaju mjerenja temperature pomoću žive termometra.
 • Malchikova Natalya, Velsk: Maman brand umirujući termometar - gubitak novca! Koristim elektronski ili živi termometar. Kupio sam Mamanov termometar i bio nezadovoljan rezultatima. Trošak termometra bradavica je prilično visok, a slika je ista kao i kod jednostavnog elektronskog termometra. Zašto platiti takvu vrstu novca?! Osobno, mislim da je novac bačen na vjetar.
 • Anna Kudas, Samara: Mali doktor je moj vjerni i pouzdani pomoćnik! Kupili smo to termometar i prije rođenja naše kćeri, kao što kažu "upravo u slučaju" i nemaju žaljenja. Jedino što mi se nije svidjelo bila je brzina mjerenja temperature. Međutim, prednosti lutke su mnogo veće. Koristio sam ga za praćenje temperature nakon cijepljenja i tijekom zubiranja. Bilo je posebno korisno kada je moja kći dobila hladnoću. Mjerio sam temperaturu čak i noću, što je vrlo prikladno i istodobno ne spriječava da dijete spava. Ne razumijem ljude koji ne vole ovu divnu bradavicu.
 • Krylova Anastasia, Krasnodar: Takva stvar mora biti prisutna u kući gdje je malo dijete. Sin je uvijek bio nestašan kad je pokušavala mjeriti temperaturu pomoću žive termometra. Susjedi su nam dali njezin majčino pacijentni termometar za koji sam joj zahvalan. Dummy udoban, brzo daje rezultat i apsolutno ne plaši sin. Od rodenja je naviknut na bradavicu pa mu zadovoljava temperaturu. Vrlo sam zadovoljan ovom termometrom. Preporučujem svima!
 • Irina Trunova, Kaluga: Imamo termometar iz Kamera. Pacifier-termometar je najbolja stvar koju bi mogli izići za djecu. Vrlo smo zadovoljni njom. Ima jednu minus - baterija se ne može mijenjati. Bili smo godinu dana kasnije.
 • Kadulja Anastasia, Nikolaevsk: Dummy-termometar Mali doktor. Nisam primijetio puno razlike između bradavice i konvencionalnog elektronskog termometra. Rezultat koji pokazuju je gotovo isti, ali se razlikuje od pokazatelja žive toplomjera. Nisam doživio mnogo uzbuđenja od pacifiera, ali ne mogu reći da je to loše.
 • Maksimova Irina, Pervouralsk: Moj sin je vrlo mobilan, pa je mjerenje njegove temperature bio pravi izazov. Kad je pokušala držati olovku, odmah je počeo plakati i biti hirovit. Zahvaljujući termometru bradavice, u bilo kojem trenutku sam mogao mjeriti temperaturu mog sina. Vrlo je udobna i lijepa u izgledu. Za mene je najvažnije da je to apsolutno sigurno. Termometar ima vrlo jak slučaj, a dijete neće moći slomiti. Od žive termometra smo napustili. Pacifier termometar je prekrasna stvar koju svatko treba imati.
 • Kupavchenko Alexandra, Pyatigorsk: Microlife je najprikladniji lutka. Isprva smo kupili dude iz druge tvrtke, ali lik koji mu je davao bio je previše različit od žive. Ventured drugi put i kupio Microlife. Provjerili su, ali rezultati su bili jednaki i na bradavici i na živom termometru. Bradavica je vrlo lagana, za razliku od našeg prvog. Idealno nam je odgovarala.