Mix za novorođenče: kako pravilno uzgajati, tako da je bio pun i zadovoljan?

Zdravlje

Iz različitih razloga ponekad se događa da žena koja je upravo rodila ne može početi dojiti. U tom slučaju, neonatolozi savjetuju da upotrijebi posebno prilagođenu formulu za prehranu novorođenčadi.

Majčino mlijeko je najbolja hrana za dojenčad, ali postoje slučajevi kada dojenje nije dovoljno ili taj proces nije moguć. Alternative hrane mješavine. Kako brzo i pravilno pripremiti novorođenče? Razgovarajmo o tome detaljnije u ovom članku.

Važnost kuhane hrane za bebe

Roditelji moraju odgovorno odgovoriti na pitanje ispravnog razrjeđivanja smjese. Inače, s nedostatkom razrijeđenog praha, dijete će ostati gladni. Kada je prekomjeran, on će često regurgitirati, on će imati proljev, povraćanje i opće slabost.

Ako se u djetetovoj izmetu nalazi velika količina bjelkastih, žvakaćih grudica, to može poslužiti kao znak da dijete dobiva previše debele hrane koju ne može probaviti.

Ali morate hraniti bebu nekoliko puta dnevno. Dodajte ovdje noć ustajanja na prvi plač i pospana putovanja u kuhinju i natrag. Sve to traje najmanje sat vremena na dan.

Što vam treba za kuhanje?

Da bi se dobila dobra mješavina, roditelji će trebati:

 • sterilna bočica za hranjenje;
 • sterilna bradavica i kapa boce;
 • mjerna žlica;
 • čisti kuhana voda;
 • termometar;
 • nožem

Kako sve učiniti po pravilima?

Da biste pripremili smjesu, morate jasno slijediti upute navedene na pakiranju proizvođača.

Izračunavanje količine hrane

Da biste izračunali količinu smjese, trebate uzeti u obzir dob od djeteta. Međutim, moramo shvatiti da količina hrane koju jede oni ovisi o njegovim individualnim karakteristikama, komorbiditetima, težini pri rođenju, punom roku / preuranjenosti.

Približni izračuni su kako slijedi:

 • Prvi dan života novorođenče jede oko 10 ml smjese po hranjenju.
 • Da biste izračunali volumen da beba treba jesti do 10 dana, morate uzeti svoju dob u danima i umnožiti s 10. To jest, za 4 dana za hranjenje, dijete bi trebalo sisati 40 ml smjese.
 • Djeca u dobi od 10 dana do 1 mjeseca zahtijevaju oko 100 ml smjese po hranjenju.

Miješanje je proces koji zahtijeva posebnu pažnju, jer je važno da se hrana za dijete svježe pripremi, pri određenoj temperaturi i konzistenciji.

Količina potrebne vode ovisi o marki mješavine. Najčešće 1 šalica praha (oko 5 g) zahtijeva 30 ml vode. Možete koristiti hladnu kipuću vodu ili posebnu flaširanu bebu koja se kupuje u apoteku.

Nemojte koristiti destiliranu vodu, jer nema odgovarajuću količinu mineralnih soli. Voda treba biti ohlađena na 37-41˚ê.

Nemojte koristiti vodu koja je nekoliko puta kuhana. Ne stavljajte kipuću vodu ili hladnu vodu u bočicu. Kuhajte samo u vodi odgovarajuće temperature: u kipućoj vodi, smjesa može izgubiti korisna svojstva. Možete provjeriti temperaturu tekućine tako da ga ispustite na ručni zglob ili pomoću posebnog termometra.

Kako sterilizirati bocu?

Sterilizacija bradavice i boca provodi se pomoću:

 • vrenja;
 • parni tretman;
 • posebni sterilizator;
 • multikookeri ili parobrodi;
 • mikrovalna pećnica;
 • posebni alati (tablete, rješenja).

Za konvencionalnu sterilizaciju kuhanjem, dječja posuda se stavlja u posudu filtrirane vode i kuha se 5-8 minuta. Zatim se izvlači s klipovima, leže na čistom, suhom ručniku i dobro se osuši.

Kako uzgajati?

Korak po korak upute o tome kako izazvati smjesu:

 1. Operite ruke temeljito.
 2. Pripremite bocu, dude i potrebne čvora. Pobrinite se da su prethodno sterilizirani.
 3. Ulijte u bočicu točnu količinu ohlađene prokuhanu vodu.
 4. Skužite prašak žlicom, sa stražnjim nožem, uklonite suvišak: prah ne smije biti s klizačem.
 5. Stavite pravi iznos mjernih žličica praha u bočicu.
 6. Pričvrstite dude u bocu, zatvorite poklopac.
 7. Temeljito promiješajte u kružnom gibanju sve dok se prašak potpuno ne otopi.

Kako provjeriti da se hrana može jesti?

Da biste provjerili spremnost mješavine, pažljivo potražite dobivenu tekućinu: ne smije biti grudice, pri dnu ne smije biti praha. Prije hranjenja ponovno provjeravajte temperaturu dobivene tekućine, ispustivši je na zglob. Trebali biste osjetiti ugodnu toplinu.

Kako ga pohraniti za kasnije hranjenje djeteta?

Otvoreni paketić praha trebao bi se koristiti unutar 3 tjedna. Držite ga zatvorenim na suhom mjestu, ali ne u hladnjaku. Razrijeđena smjesa mora se upotrijebiti za pola sata. Držite je duže nego ovaj put. Ne stavljajte smjesu u hladnjak i ne zagrijavajte ga. Sve informacije o razdobljima i stopama skladištenja nalaze se na kutiji proizvoda.

Stoga je priprema hrane za novorođenče važan proces na koji roditelji trebaju pristupiti s najvećom odgovornošću.

Korisni videozapis

Nudimo gledanje videozapisa o tome kako ispravno pripremiti smjesu za novorođenčad:

Kako pripremiti i pohranjivati ​​dojenačku formulu

Mliječna formula, čak i najprikladnija i hipoalergenska, neće zamijeniti majčino mlijeko. Samo majčino mlijeko osigurava maksimalnu količinu vitamina i dobrih elemenata potrebnih za puni razvoj i rast novorođenčadi. Stoga, majka koja je skrbnici trebala bi pokušati zadržati majčino mlijeko i dojiti dijete što je dulje moguće.

Prijelaz na dopunu ili umjetno hranjenje je prisilni korak kada druge metode prilagodbe laktacije ne pomažu. Osim toga, hranjenje novorođenčeta i starijih dojenčadi s dojenačkom formulom mogu biti uzrokovane snažnom bolešću majke i uzimanjem lijekova koji su opasni za zdravlje djeteta.

Uz umjetno hranjenje, važno je odabrati pravu formulu za dojenčad. Doista, mnoga djeca negativno reagiraju na sastav takve prehrane. Neki ljudi imaju koliku bol i bol u trbuhu, drugi imaju plin, drugi imaju osip i druge znakove alergije na hranu. Kako odabrati formulu za novorođenče, pročitajte više ovdje. Od velike važnosti za zdravlje djeteta su pravila za pripremu i pohranu takve hrane.

Kako razrijediti smjesu

Da biste ispravno pripremili mješavinu mlijeka, razmotrite sljedeće čimbenike:

 • Doza u kojoj želite razrijediti smjesu za novorođenče;
 • Preporučena količina pripremljene hrane za određenu dob djeteta;
 • Temperatura kuhanja;
 • Rok trajanja otvorene smjese.

Potrebno je pripremiti smjesu neposredno prije hranjenja, tako da unaprijed pripremite sterilne boce, ostavite gotov spremnik uvijek pri ruci. Prema uputama odredite količinu smjese i vode za kuhanje. Voda, u pravilu, uzeti kuhano. Međutim, danas oni također proizvode posebnu bebu vodu koja je apsolutno sigurna za novorođenče. Takva voda je dovoljna samo za zagrijavanje jer ne treba vrenje.

Preporučljivo je sipati vodu u bočicu koja je već zagrijana do željene temperature. Pokazatelji od 36 do 37 stupnja smatraju se optimalnim za novorođenče i novorođenče. Pokušajte ne zagrijati već razrijeđenu mješavinu mlijeka i nemojte koristiti mikrovalnu pećnicu za tu svrhu! U ekstremnim slučajevima možete koristiti vodenu kupku ili običnu toplom vodom.

Infant formula se izlijeva u vodu željene temperature pomoću mjerne žlice. Uzmite samo suhu žlicu! Pomiješajte prašak, zatvorite bocu i dobro protresite kako biste izbjegli grudice. Nakon hranjenja ulijte ostatke, nemojte ih koristiti sljedeći put!

Slijedite stroge upute i ne povećavajte dozu suhog mlijeka u prahu! To može dovesti do poremećaja metabolizma materijala i pogoršanja stolice, povećane kolike i drugih problema u trbuhu novorođenčeta.

Kako izračunati količinu smjese

Kako sterilizirati bocu

Boca i bradavica moraju se sterilizirati prije svakog hranjenja! Najprije isperite posuđe temeljito i temeljito uklonite ostatke mlijeka. Koristite sigurne dječje deterdžente kako biste smanjili rizik od alergija u novorođenčadi. Za pranje bradavice lateksa, možete koristiti regularnu sol. Ulijte sol prema unutra i dobro se iscijedite, zatim temeljito isperite pod vodom. Ali ova metoda se ne može primijeniti na silikonske modele!

Nemojte koristiti za hranjenje bočicom s ogrebotinama i pukotinama! To bi trebalo biti zatvoreni spremnik, čija se kapa dobro uklapa u glavnu posudu i ne ostavlja praznine. Prilikom odabira, imajte na umu da su plastični proizvodi lagani, nemojte se boriti i ne uzimajte puno težine. Istodobno, oni su sigurni za bebe. Izaberite jela za novorođenče samo iz visokokvalitetne plastike za hranu!

Staklene boce su teže. Mogu se lako slomiti. Ali istodobno je lakše sterilizirati i prati takva jela. To će izdržati opetovano vrenje i trajat će dulje, a plastika tijekom kuhanja se deformira. Za detalje o tome kako odabrati pravu bočicu za dječju formulu, pročitajte vezu http://vskormi.ru/buys/butilochka-dlya-novorojdennogo/.

Najčešća metoda sterilizacije je vrenja. Stavili su boce za bebe u zasebni lonac, sipali u vodu i kuhali nekoliko minuta. Osim toga, sterilizacija se može provesti u posebnim parnim sterilizatorima, koristeći antiseptičke tablete, pa čak i u mikrovalnoj pećnici.

Kako pohraniti dojenačku formulu

Prije uporabe, pažljivo pročitajte upute o načinu i količini pohranjivanja otvorenog pakiranja u mlijeku u prahu. Spremite smjesu samo na suhom mjestu, jer granule lako apsorbiraju tekućinu i brzo se pogoršavaju.

Što se tiče gotove hrane, preporučljivo je jesti razrijeđenu smjesu odmah. Što je duže pohranjeno, štetne bakterije pojavljuju se u sastavu. Razvedena hrana se čuva duže od dva sata! Ako je dijete već jeli, ostatke se moraju sipati, a ne uzimati za sljedeću hranu!

Dojenčad će biti dobar pomagač na putu. Pri putovanju s djetetom uzmite odvojenu suhu smjesu i termos s vodom (ako nemate mogućnost kuhanja vode). Kako hraniti bebu na cesti, pročitajte članak "Prvi put s bebom".

Kako uzgajati za novorođenčad: proporcije, pravila pripreme i skladištenja gotove hrane

Za novorođenče, nema ništa korisnije od mama mlijeka. Zbog okolnosti žene se pribjegavaju upotrebi umjetne prehrane. Zbog bolesti ili banalnog nedostatka majčino mlijeka beba mora biti prenesena na suhe ili tekuće mješavine na bazi kravljeg ili kozjeg mlijeka. Svojstva takve moći ne mogu se usporediti s prednostima GW. Međutim, proizvođači nastoje donijeti sastav sastavnica umjetne hranidbe na ljudsko mlijeko. Važno je da mladi roditelji znaju kako uzgojiti dojenčad za novorođenčad jer proporcionalni omjer vode i suhe tvari izravno utječe na zdravlje i dobrobit djeteta.

Zašto je tako važno pravilno razrijediti dojenačku formulu

Kada razmišljate o tome kako pripremiti smjesu, važno je razumjeti zašto se moderni pedijatri često usredotočuju na poštivanje pravila tog svakodnevnog procesa. Ako je kuhanje previše tanka smjesa, dijete će biti pothranjeno. Ovo će imati ozbiljne posljedice za njegovo tijelo. Mogući problemi s kojima se treba suočiti ako si hranite mrvice s mješavinom u nižoj koncentraciji od sljedećeg u dobi:

 • česte buđenja i spavanja;
 • nedostatak debljanja;
 • razvojna kašnjenja;
 • beriberi;
 • rakovima i drugim bolestima.

U određenim situacijama, roditelji namjerno povećavaju koncentraciju suhe tvari imaju tendenciju da daju bebu hranjiv proizvod, ne obraćajući pažnju na recept i kuhanje preporuke. Dajući smjesu deblji, roditelji također oštetiti dijete. Koncentrirana smjesa je teže probaviti nezrelom želudcu novorođenčeta. Preopterećenje često izaziva:

 • kolike;
 • povraćanje;
 • problemi sa stolicom;
 • poremećaji u metabolizmu;
 • pojava prekomjerne tjelesne težine i kao posljedica toga, kršenja u radu unutarnjih organa i mišićno-koštanog sustava.

Usklađenost s omjerima i preporukama - nužan uvjet za zdravlje djeteta. Ne možete bezbrižno uputiti na preporuke o paketu. Razvijeni su od strane proizvođača, pedijatara, vodeći računa o potrebama djetetovog tijela u skladu s dobnim karakteristikama. Ako majka udovoljava zahtjevima za kuhanje, ali beba nastavlja izraziti anksioznost tijekom razdoblja prehrane ili nakon hranjenja, bolje je konzultirati se s liječnikom. Liječnik će pojedinačno izračunati dio djeteta.

Detaljne upute za kuhanje

Za kupnju mješavine mlijeka za mrvice trebate samo najvišu kvalitetu. Povjereni dokazani dobro poznati proizvođači. Proizvodi Nutrilona, ​​Nestozhen, Nutrilaka, Malyutka, Nan, Similak Premium i Bellakt savršeno su preporučili. Posebnu pažnju roditelji zaslužuju rok trajanja proizvoda i naročito njegovo skladištenje. Kada kupujete novi proizvod, provjerite da li se smjesa uklapa u bebu.

Probavni trakt u bebama je nesavršen. Samo se formira mikroflora u crijevima pa je važno spriječiti ulazak bakterija i patogenih mikroba u tijelo. Priprema hrane za životinje tradicionalno započinje pripremom jela:

 • bocu, bradavicu, mjernu žlicu temeljito se isperu odmah nakon završetka hranjenja;
 • uporaba posebnih dječjih objekata je moguća, korištenje stolnog sode bit će ekonomska opcija;
 • obratite posebnu pozornost na teško dostupna mjesta, rezbarenje;
 • za čišćenje posuda, koristiti četku i posebne četke koje će se koristiti isključivo za dječja jela;
 • bočica i bradavica podložni su obveznoj sterilizaciji. Da biste to učinili, držite pribor za ključanje ili koristite sterilizator. Pri odabiru prve metode, kapacitet za ključanje koristi se samo za dječja jela;

Potrebno je unaprijed pripremiti pribor kako ne bi gubio vrijeme na obradu u trenutku kada gladna beba pita da jede. Prije pripreme majke pažljivo ispire ruke sapunom i određuje omjer vode i praha.

Pokazatelji i udjeli različitih proizvođača su otprilike isti jer se izračunavaju prema dobi i težini beba. Standard je 1 limenka praha na 30 mililitara vode. Jedna stopa hranjenja izračunava se dijeljenjem dnevne količine hrane prema broju hranjenja.

Kako uzgajati formulu mlijeka za bebe

Pravilno pripremiti mliječnu formulu - čini se da je lakše, pročitajte upute na kutiji i napravite kako piše. Ali ponekad najjednostavnije stvari, osobito kada se odnose na novorođenče, jednostavno mogu staviti roditelje u strah.

sadržaj

Trebali biste znati da ni jedna, ni najmodernija, prilagođena mješavina ne može potpuno zamijeniti majčino mlijeko. Prijelaz djeteta na umjetno hranjenje trebao bi biti namjeran i prisilni korak, a ne savjeti djevojke i želja za olakšavanjem vašeg života, slobodu kretanja ili vlastitih pretpostavki i pretpostavki da dojenje nije dovoljno. Deficit, koji se formira u dječjem tijelu bez majčinskog mlijeka, ne može biti ispunjen ničim.

Kako razrijediti smjesu

Najprije treba pročitati upute proizvođača. Uvijek se opisuje metoda pripravljanja dojenačke formule. Vrijedno je obratiti pažnju na sljedeće važne točke:

 • u kojem omjeru razrijediti mješavinu mlijeka (često jednu mjernu žlicu po 30 ml vode)
 • pri kojoj se temperaturi priprema mješavina
 • preporučena količina mješavine za djecu različitih dobnih skupina
 • koliko dugo i pod kojim uvjetima možete zadržati otvoreni paket

Kako pripremiti smjesu za novorođenče

Crijeva i usna šupljina zdrave bebe su sterilne. Zadatak roditelja je pružiti djetetu mogućnost da se postupno prilagodi okolnom prostoru, prije nego što ga upozna s patogenim mikroflorom (drugim riječima, mikroorganizmi).

U svim slučajevima kontakta s dječjim stvarima, hranom i djetetom, budite sigurni i uvijek - operite ruke sapunom i vodom. Naravno, beba će se u svakom slučaju morati upoznati sa okolnim mikroorganizmima, ali kada je nekoliko dana star, to je prerano.

Budući da morate pripremiti smjesu neposredno prije hranjenja, budite spremni za ono što ćete morati učiniti pod srcem krikovima gladnog djeteta. Moguće je da u takvim uvjetima nije moguće pripremiti sterilne boce u hladnoj krvi - bolje je i prikladnije imati najmanje dva od njih.

Bolje je pripremiti unaprijed i pokriti čistu bocu s suhim ručnikom, a ne trčati oko kuće i zapamtiti u bijegu gdje će je hraniti kad dijete krikne od gladi. Naravno, u teoriji trebate prati bocu odmah nakon hranjenja, ali u praksi bebe čudesno izvršavaju prilagodbe vašem rasporedu.

Dakle, nakon što napravimo sve potrebne pripravke, odredimo pravi omjer vode i suhe mješavine prema dobi vaše bebe prema uputama. Ulijte vodu u sterilnu bocu potrebne temperature ili ga dovedite do željenog zagrijavanja u boci. Ispunite željeni broj mjernih žlica, nakon što izvadite klizač od njih (možete koristiti stražnji dio noža).

Zatvorimo bocu poklopcem i dobro ga protresimo, tako da u smjesi nema grudica (možete provjeriti svjetlost). Samo u slučaju, provjeravamo temperaturu mješavine tako da ga pustimo na naš zglob. Nakon hranjenja ostatak smjese se izlije.

Neke majke, pokušavajući hraniti bebu, pokušavaju povećati koncentraciju suhe smjese u vodi. To je strogo zabranjeno. To može dovesti do pretilosti ili drugih metaboličkih poremećaja u djeteta.

Za neke, možda, ove će mjere izgledati suvišne, i naravno, nitko vas ne može prisiliti da to učinite. Ali nemojte zaboraviti da će prva tri mjeseca života djeteta bez njega komplicirati stomak i pogoršati situaciju sa žurno ispranim bocama, vjerujte mi, ne vrijedi.

Koliko dugo možete zadržati razrijeđenu dojenačku formulu

Vrlo čest pitanje koje interesira sve roditelje je koliko se može pohraniti kuhana dječja formula? Idealno, gotova smjesa mlijeka se odmah pojede i ne pohranjuje. Što se više smjesa kuha, to se više šanse reproducirati za štetne mikrobe koji vole topao i mliječno okruženje. I ne samo potrebne bifidobakterije, koje ste s ljubavlju stvorili optimalnu temperaturu. Vrijeme pohranjivanja razrijeđene dojene mliječne masti treba biti minimalno. Zapamtite da se smjesa kuhane mlijeka ne može pohraniti ni u hladnjaku.

Bočica i bradavica moraju se prati i sterilizirati prije svake pripreme smjese. Možete se upoznati s sterilizacijom bočica za hranjenje.

Koja voda razrijedi dojenačku formulu

Stvarno pitanje za roditelje jest jesu li moguće razrijediti smjesu s dječjom vodom? Desetljećima je korištena kuhana voda za pripremu smjese. Sad su počeli misliti kako kipuće ubija vodu, lišava kisika i drugih elemenata u tragovima. Danas nećete iznenaditi nikoga s posebnom djecom za piće i pripremu mješavine. Nije potrebno kuhati, dovoljno ga je zagrijati do optimalne temperature.

Koje su prednosti bebe vode?

 • u svim fazama nabave vode prolazi strogi sanitarni nadzor
 • čišćenje koristi višestupanjski sustav filtra
 • za razliku od kuhane, nije lišeno kisika i drugih korisnih mikroelemenata
 • mineralizacija u dječjoj vodi se smanjuje (u suhim mješavinama pokušavaju pronaći optimalni omjer elemenata u tragovima i vodu s povećanom mineralizacijom mogu razbiti te razmjere)

Ako želite koristiti vodu iz bušotine, bolje je najprije predati sanitarno-epidemiološkim stanicama radi analize.

Temperatura dojenčeta

Temeljna vrijednost pripreme smjese je temperatura vode koja je nužno naznačena na pakovanju. Gotovo sve smjese sada sadrže bifidobakterije korisne za bebe intestines. A korisne bakterije, za razliku od štetnih, vrlo su osjetljive mikroorganizme. Na temperaturi iznad onoga navedenog u uputama, jednostavno umiru.

Osim toga, naravno, temperatura vode samo treba biti udobna za dijete od 36 - 37 ºC. Ovo je temperatura majčinog mlijeka. Stoga, ako je moguće, upotrijebite termometar za pripremu dojenačke formule. Srećom, raspon dječjih trgovina sada je prepun robe koja olakšava život mama. Pa, ako nema termometra - nije važno. Stavite nekoliko kapi gotove mješavine iz boce na zglob. Ako je temperatura mješavine optimalna, nećete ga osjetiti na zglobu.

Prethodno zagrijavanje nije poželjno. Prilagođena dojenčeta nije proizvod koji se može zagrijavati i hladi bez posljedica. Postoje dobre bakterije, sjećaš se? I ne samo. Ali ako se to tako dogodilo dok ste se pripremali za hranjenje, smjesa se ohladila, zagrijavala s toplom vodom.

Mješavina hrane

Najsigurnija opcija za dijete i štedljivost za majku je da navečer ulijeva vodu u sterilnu bocu i stavlja ga u grijač. Većina grijača može održavati konstantnu zadanu temperaturu u boci. U posudu za suhu smjesu ulijte suhu smjesu.

Sada možete napraviti mješavinu na autopilot noću. Ostaje samo da se ubaci u bočicu iz aparata i pomiješaj temeljito. Samo u slučaju, provjerite temperaturu pripremljene mješavine. Učinjeno je. Možete početi hraniti gladnu bebu.

Dječja formula na cesti

Svi moderni roditelji žele biti mobilni. Moramo se odati počast proizvođačima dječjih dobara - kako bi djetetu pružili hranu tijekom putovanja, sada je postalo puno lakše nego što je bilo, recimo, u prošlom stoljeću. Zvuči smiješno, naravno, ali to je bilo tek petnaest godina.

Ako idete na izlet s malim djetetom, odvojeno uzmite mješavinu vode i suhog mlijeka. Za automobile već izumio grijače koji rade u automobilu s upaljačem za cigarete. Zgodne specijalne vrećice, termoze, gdje možete staviti bocu s malo toplije nego što trebate vodu. Ako nema dovoljno vremena za spremanje topline u posebnoj vrećici, bocu možete zagrijati vodom za hranjenje stavljanjem u posudu s drugom vrelom vodom, na primjer, od titana, ako putujete vlakom.

Zapamtite, vaš je zadatak odvojeno odvojiti vodu i suhu smjesu što je duže moguće, povezujući ih neposredno prije hranjenja. Naravno, gotove razrijeđene smjese dostupne su za prodaju u tetrapakama, ali svaka majka odlučuje hoće li ih koristiti ili ne.

Kako kuhati dojenačku formulu

Nastavljamo razumjeti pravila hranjenja beba s mješavinom.

Ponavljam: svi znaju o prednostima majčinog mlijeka i nitko ne poriče da je lijepa. Ali ima dosta umjetne djece, pa vas molim da ne ostavite negativne komentare, a ne da izazivate ili stvarate sukobe. Držimo u svojim postovima atmosferu prijateljstva, razumijevanja i tolerancije!

Danas želim razgovarati s vama o procesu izrade smjese. Činjenicu da uzmemo bocu, ulimo vodu, dodamo smjesu, promiješamo - znaju sve. U mom članku ću pokušati prebroditi pitanja koja se ponekad susreću uživo.

O prednostima uputa

Upute su sve naše. Mora ih se čitati bez obzira na to na što su vezani. Čak iu uputama za perilicu možete vidjeti mnogo zanimljivih stvari.

Dakle, započeli smo našu prvu pripremu zamjene za mlijeko ispitivanjem ambalaže. Čak i ako su vam ispričani i prikazani na IV od rođenja i porodničkoj bolnici, još uvijek čitamo, a tada je memorija takva, u najneprimjerenijem trenutku, informacije će se izbrisati ili zamijeniti.

Na pakiranju smjese naći ćete sve potrebne informacije: na kojoj temperaturi razrjeđuju smjesu, koliko (mješavina) visjeti u gramima, mislim na mjerenje žlica, koliko vode u mililitra. Pa, glasnoća će vas također potaknuti.

Naravno, najbolja opcija je da sve unaprijed ponesete, boce su čiste, mješavina je tiskana, potrebna vam je tekućina.

Najčešće se smjesa mora brzo pripremiti jer dijete već želi jesti. Znači, moje boce unaprijed.

Na bočici, zapravo, i njihovo pranje malo govori. Mislim da se ne treba raspravljati o potrebi pranja. Ali kako se prati? I svakako oprati s alatom. Naravno, ne odrasli, bolje je odabrati poseban alat za pranje posuđa za bebe, iako će jednostavan alat za djecu učiniti. Bez produkta, smjesa se neće isprati sa zidova boce. Ako imate kućni filtar za vodu, u redu. Isperite filtriranom vodom.

Kuhati ili ne kuhati? Pitanje je slično Shakespeareu. I neću vam dati odgovor. Iz jednog jednostavnog razloga: istina ne postoji. Vaše osobne stavove i vaše osobne strahove, kao i kvalitetu vaše vode. Samo vam kažem da se sve boce ne mogu kuhati, a broj proizvođača preporučuje ih sterilizaciju samo jednom - prije uporabe (ponovno pročitajte upute). Naravno, kipuće nije lijek: ne ubije sve bakterije i viruse (neću se uplašiti s imenom infekcija za koje je manje od pola sata vrenje lagani tuš) i jamči da se svi iste loše mikroorganizme neće zasititi upravo u tom trenutku iz kipuće boce vode br. Ipak, ključanje će spasiti neke vrlo štetne stvari. Iz dizenterije, na primjer.

O još jednoj metodi pranja - u perilici posuđa. Većina modernih bočica u njoj može se oprati (i opet tamo - u uputama). Ali. Osobno, moja perilica posuđa ne opere bocu, iako savršeno ispire bradavice, bebe žlice, tanjure itd. Valjda zbog uskog vrat. Ali to je osobno moje iskustvo s osobno mojim perilicom posuđa. Zato ga pokušajte u svom još uvijek vrijedi.

Jasno je da voda treba biti dobra. "Dobro" je subjektivni koncept. To je prokuhan voda, istu vodenu cijev, ali ne kuhana, ali iz filtera, baš u bocama ili kuhanom, iz artesijskog bušotina itd. Sve su mogućnosti dobre. Ako nije dobro, bolje je biti pažljiviji i predati ga za analizu.

Ali s temperaturom nije jasno. Činjenica da bebi dobiva gotovu mješavinu tjelesne temperature je razumljiva i logična. Ali u kojoj mjeri "vrelost" vode kuhati smjesu? Najčešće, s istim kao davanje djeteta, na 37 stupnjeva. Ali ne svi miješaju. Neki zahtijevaju puno temperature, kao što vam kažu na ambalaži. Priprema vode nije tako teško: možete kuhati i ohladiti, možete se miješati vruće s rashlađenim (ne miješajte kuhanu vodu, a ne kuhati, čak filtrirati i staviti u bočicu), možete zadržati bocu vode u boci toplije (samo ne zaboravite ukloniti bradavicu ) ili koristite termopot koji može zadržati visoku temperaturu.

O smjesi i njegovom miješanju

Prvo, voda se ulijeva u bočicu i tek tada se smjesa stavi. To je upravo na isti način: bolje je otopiti prah i nećete točno miješati omjer vode i zamjene mlijeka. Ulijte smjesu jasno prema uputama, ne više, a ne manje, samo s proizvođačem mjernog žlice. Mjerna žlica mora biti potpuna, ali bez klizača. Klizač se može ukloniti sa stražnjim nožem.

Tko je prijatelj s kupnjom iz inozemstva, možete potražiti u svojim trgovinama takav uređaj koji mjeri potrebnu količinu smjese i vode.

Miješajte smjesu aktivnim tresenjem najmanje 30 sekundi. Ovdje se život može olakšati kupnjom posebnog miksera za miješanje. Osobno, nisam ih pokušao, pa se nosim.

Umiješajte smjesu dok ne postane homogena. Iako su u nekim vrstama, na primjer, u antiholici zamjene ili sprječavanje regurgitacije, dozvoljene su male grudice. Ali ove čvorove trebaju biti takve da ne začepljuju bradavicu.

Pomiješajte dva zamjena za majčino mlijeko, čak i ako nisu isti proizvođač, ne mogu biti kategorički. Jedna boca - jedna mješavina. Ako se krećete iz jedne mješavine u drugu, ili stvarno trebate dati dvije mješavine za hranjenje (iako, u pravilu, to se uopće ne preporučuje), pripremite dvije boce.

Ako pripremate smjesu unaprijed?

Ako unaprijed - to je 10-15 minuta, onda da. Ali ako za nekoliko sati - ne, ne, a opet ne. Smjesa se ne pohranjuje. Općenito. Čak i ako vam proizvođač dopušta da zadržite do dva sata, ne biste to trebali učiniti. Boca mlijeka je izvrsno okruženje za razvoj bakterija koje se množe u njoj pri pristojnoj brzini.

Zato uvijek kuhajte svježe.

Ako trebate uzeti mlijeko s vama za šetnju, bolje je dobiti poseban spremnik za smjesu i odvesti je odvojeno. I ili uliti vodu u termos ili u bočicu koja se može staviti u termo vrećicu.

Ako i dalje morate pohraniti smjesu, ne zaboravite da se par sati dopuštenih od proizvođača odnosi samo na smjesu koju dijete nije pojelo.

WHO objavljuje brošure ne samo o dojenju. Imaju malu i vrlo šarenu brošuru za pripremu smjese. Veliku pažnju posvećuje sterilnosti svega i svega: jelima, rukama, smjesama i vodom. Naravno, tu je i smisao, ali ne zaboravite da WHO objavljuje brošure za majke koje žive u nepovoljnim ili izvanrednim situacijama (to su zemlje trećeg svijeta, rat, prirodne ili ljudske katastrofe) i nadam se da imamo više ili manje, difterija ne radi oko kuće, tako da ne biste trebali uzeti sve u srce.

Pripremam smjesu pomoću dvije inačice vode: od termopoda, gdje se kuhana voda iz slavine, ili od hladnjaka, gdje je flaširana. Termopodi imaju temperaturu od 40 stupnjeva, dobro, samo miješam toplom i hladnom vodom iz hladnjaka.

Ako smo daleko od kuće - koristimo termos.

Vrlo se sviđa batch kontejnera.

Ne gnjavim se sterilizacijom, samo mojom bocom. Sterilizirana je na samom početku i kad su sinovi imali gnoj.

Nakon kratkog vremena na IV, ja mogu kuhati smjesu bez buđenja. Fingeri znaju koliko pritisnuti gumb, tako da voda izlijeva pravu količinu, jedna žlica od mješavine se također smatra sami. U psihologiji se to zove uzorak. Dakle, ako se u početku čini teškim ustajati u noći, otići u kuhinju, toplo, kuhati, hladiti, a doslovno u tjedan dana neće biti ništa lakše od ove akcije za vas.

U narednim danima bit će članak:

Odabir mliječne formule

Recite nam ako imate pitanja o pripremi smjese? Kako ćete olakšati taj proces?

Kako pripremiti smjesu

VAŽNO! Da biste spremili članak na svoje oznake, pritisnite: CTRL + D

Pitajte DOCTOR-u i dobit ćete BESPLATNO ODGOVOR, možete ispuniti poseban obrazac na NAŠEM SITE putem ove veze >>>

Kako kuhati dječju formulu

Unatoč činjenici da je metoda pripreme naznačena na svakom pakiranju dječje hrane, na forumima i web stranicama za mlade roditelje s vremena na vrijeme pitanja poput: "Kako pripremiti dojenačku formulu?" Pojavljuju se. Stoga ćemo razmotriti najmanje dva koraka glavnih točaka koje će pomoći u izbjegavanju pogrešaka.

Prije pripreme dječje formule, trebali biste shvatiti da nije potrebno kuhati modernu, prilagođenu hranu za djecu. Ali sve preporuke o pripremi naznačene na pakiranju moraju se točno promatrati.

Postupak za pripravu mliječne formule:

1. Počnite pripremiti bocu. Treba ga temeljito oprati, sterilizirati i osušiti. Postoji li takva stvar? Izvrstan, a zatim ulijte toplom vodom (temperatura između 36-40 ° C).

2. Koristite mjernu žlicu (obično pričvršćenu za smjesu) izmjeriti i sipati točno onoliko prašine kako je navedeno u uputama. Neke majke, želeći bolje hraniti malu, namjerno povećavaju količinu mješavine, a zatim se pitaju gdje dolazi njihova težina i što uzrokuje pretilost. Imajte na umu da ova uputa nije samo napravljena i da nema nikakvih eksperimenata.

3. Daljnje - lakše. Zakrenite kapicu boce i protresite dok se prah potpuno ne otopi. Prisutnost grudica jasno je vidljiva na svijetu.

Uglavnom, sve. To su sve preporuke za pravilnu pripremu mliječne formule. Ostaje da hrani dijete. Ali prije nego što mu dajte bocu, svakako ispustite nekoliko kapi na ručni zglob (gdje je koža osjetljiva), ako je temperatura normalna, možete početi hraniti gladujuću bebu.

Često, nakon hranjenja, barem je polovica ostala u bocama. Naravno, majka može pitati: "koliko je spremljena mješavina pohranjena?", Jer vi zapravo ne želite opet kuhati kad ostane to... Ali lijenost u ovom slučaju je neprikladna, nije potrebno pohraniti ostatke dječje hrane do sljedećeg hranjenja, sigurno izliti i isprati bocu. I sljedeći put kad kuhate svježe, što će dodatno pouzdati u kvalitetu prehrane djeteta.

S. S. Ako upravo počnete hraniti bočicu, preporučujemo da pročitate članak: kako odabrati smjesu za bebu, možda će vam pomoći izbjeći neke uobičajene pogreške.

Postoji niz zaključaka o opasnostima kozmetičke deterdžente. Nažalost, nisu svi novootvoreni mame slušali. U 97% šampona upotrebljava se opasna supstancija natrij-lauril-sulfat (SLS) ili njegovi analozi. Napisano je mnogo članaka o učincima ove kemije na zdravlje djece i odraslih. Na zahtjev naših čitatelja testirali smo najpopularnije robne marke.

Rezultati su bili razočaravajući - najčešće objavljene tvrtke pokazale su prisutnost najopasnijih komponenti. Da ne kršimo zakonska prava proizvođača, ne možemo imenovati određene marke. Tvrtka Mulsan Cosmetic, jedina koja je provela sve testove, uspješno je primila 10 bodova od 10 (vidi). Svaki proizvod je napravljen od prirodnih sastojaka, potpuno siguran i hipoalergenski.

Ako sumnjate u prirodnost vaše kozmetike, provjerite datum isteka, ne smije prelaziti 10 mjeseci. Oprezno dođite na izbor kozmetike, važno je za vas i vaše dijete.

Bilo kakvo kopiranje je zabranjeno bez dopuštenja administracije.

Kako pripremiti smjesu

Kako miješati smjesu Nutrilona?

Dječja hrana međunarodne skrbi Nutricia se već dugo odlikuje visokokvalitetnim i sigurnim proizvodima za bebe. U ovom članku nećemo se usredotočiti na prednosti kompozicije i multivarijantnog izbora hrane, već vam samo kažemo kako razrijediti smjesu Nutrilona i koje preporuke treba slijediti kod hranjenja djeteta.

Kako napraviti smjesu Nutrilona

Proizvođač brine o kvaliteti i upotrebi proizvoda. Na ambalaži svakog stakla nalazi se detaljan opis kako pripremiti mješavinu Nutrilona, ​​kao i preporuke o tome koliko treba dati djeci različitih dobnih skupina. U pakiranje je uključena praktična mjerna žlica za punjenje praška u bocama.

Redoslijed operacija s pravilnom pripremom smjese Nutrilon:

 • temeljito oprati ruke, sterilizirati bocu i dude;
 • voda za smjesu mora se prethodno kuhati 10 minuta i pustiti da se ohladi na oko 40 ° C;
 • voda u bocu mora biti izlivena koliko je navedeno u tablici za doziranje;
 • pomoću mjerne žlice, dodati potrebnu količinu smjese u bočicu;
 • zatim zatvorite bocu i temeljito protresite smjesu dok se prah potpuno ne otopi (oko 10 sekundi);
 • uklonite poklopac i stavite bradavicu na bocu;
 • provjerite temperaturu smjese na stražnjem dijelu zapešća.

Ako jasno slijedite upute, smjesa će biti homogena, bez grudica. Naši stručnjaci ističu da se konzistencija različitih tipova smjesa može razlikovati, ali to ne bi trebalo uplašiti roditelje. Dakle, osnovna prehrana je tekućina, a Nutrilon Comfort i Anti-reflux su dovoljno debeli.

Kako uzgajati smjesu Nutrilona za novorođenče

Samo roditelji djeteta rođeni u svijetu pokušavaju ih zaštititi od svega negativnog, jer dijete odabiru najbolje. Hrana na ovom popisu prvo dolazi. Dojenje je najbolje rješenje, ali ako nije, Nutrilon 1 (označavanje 1 znači da se ova hrana može koristiti od prvog dana beba života) je vrlo prilagođena mješavina i bit će dobra zamjena za majčino mlijeko.

Kako uzgajati mlijeko Nutrilon? Zapravo, nema posebnih razlika u pripremi dječje hrane za novorođenčad i stariju djecu. Razlika je samo u doziranju - količini smjese u jednom trenutku. Pripremite smjesu u skladu s uputama na pakiranju.

Stručnjaci internetske trgovine "Djevojke-sin" i dalje smatraju dužnom privući mame na neke nijanse:

 • kuhana ili nečistjena voda ne smije se koristiti;
 • nemojte ponovno kuhati vodu;
 • pripremiti smjesu neposredno prije uporabe;
 • bolje je odbaciti preostali dio dijela odmah, ne može se koristiti za sljedeće hranjenje
 • treba strogo pridržavati se uputa - ne preporuča se povećati ili smanjiti proporcije;
 • zagrijavanje smjese u mikrovalnoj pećnici je nepoželjno;
 • treba pravilno pohraniti otvorenu posudu.

Kako dati mješavinu Nutrilona

Shvatili smo kako pripremiti mješavinu Nutrilona. Sada razmislite o osnovama pravilnog hranjenja

Volumen i broj obroka ovise o mnogim čimbenicima: dobi djeteta, njegovom apetitu, težini i stanju zdravlja. Dakle, za prerane i niske težine rođenja, potrebno je znatno manje prehrane.

Tablica sadrži približne preporuke o učestalosti i količini hranjenja djeteta. Ako beba ima malo ili puno određene količine hrane, bolje je konzultirati se s pedijatrom prije mijenjanja prehrane.

Broj hranjenja po danu

Tablica 1. Frekvencija i količina hranjenja djece različitih dobnih skupina

Na pakiranju se nalaze informacije o tome kako razrijediti Nutrilonovu dječju formulu i koliko će je davati djetetu. Osim toga, roditelji trebaju obratiti pažnju na kvalitetu i temperaturu vode, čistoću bocu i čašu, pravilnu pohranu otvorenog kanta.

Važan je uvjet da ostatak smjese ne može biti pohranjen za sljedeći obrok!

Stručnjaci internetske trgovine "Daughters-Sonnos" preporučuju: u slučaju alergijskih reakcija kod bebe u mješavini ili prilikom mijenjanja doze hrane, odmah se obratite pedijatru i ne traže se sami.

Savjet 1: Kako uzgajati dojenčad

Prije pripremanja mješavine mlijeka. Pripremite jela za bebu i pribor koji će se koristiti u procesu kuhanja. To su različite boce, čaše, žlice, pa čak i male zdjele posebno prilagođene za hranjenje beba. Pažljivo ih isperite u toploj vodi, možete upotrijebiti soda za pečenje jer je u stanju uništiti štetne bakterije. Za pranje teško dostupnih područja, kao što je dno boca, koristite posebne četke.

Zatim morate sterilizirati posude namijenjene prehrani djeteta. Kuhajte dječja jela: boce, šiške, pričvršćivači, čepovi, žlice i posebne štrcaljke. Sterilizirajte posude i pribor u istom spremniku, nemojte ga koristiti u druge svrhe.

Nakon temeljite pripreme spremnika za mješavinu mlijeka, možete sigurno nastaviti s pripremom. Obavezno pročitajte naljepnicu proizvoda o sastavu, načinu izrade i proporcionalnoj količini smjese. Mora se razrijediti, strogo pridržavati se uputa proizvođača za ovaj proizvod, kao i pravila higijene. Uostalom, zdravlje djeteta - prije svega.

Postoje mješavine s različitim načinom kuhanja. Neki se jednostavno razrjeđuju s toplom prokuhanom vodom, a drugima treba kuhati kipuću vodu. Optimalna temperatura mješavine mlijeka, spremna za upotrebu, ne smije prelaziti temperaturu ljudskog tijela, tj. 36 stupnjeva. Prema popularnoj metodi, provjera temperature bilo koje hrane za bebe napravljena je na vrlo jednostavan način - ispustite nekoliko kapi na stražnjoj strani ruke, a time utvrdite je li moguće uzgajati bebu ili je malo više vrijedi da se ohladi.

Skladištiti već razrijeđenu smjesu u slučaju da se ne koristi u cijelosti, u hladnjaku, ali ne dulje od jednog dana. I dalje može izdržati i umnožiti štetne bakterije. Na sobnoj temperaturi, stručnjaci savjetuju spremanje razrijeđene smjese ne duže od dva sata. Međutim, najbolja opcija je razrjeđivanje mješavine mlijeka neposredno prije procesa prehrane djeteta. U tom slučaju spriječite rast bakterija u dječjoj hrani i zaštitite bebu.

Savjet 2: Kako kuhati dojenačku formulu

Dojenčad sadrži sve potrebne sastojke za dojenčad. Najčešće su suhi prašci. Gotovo ih se razvija na temelju kvalitetnog kravljeg mlijeka, koji u procesu proizvodnje prolazi kroz posebne metode prerade i obogaćen vitaminima, aminokiselinama i mikroelementima. To je učinjeno kako bi se osiguralo da je konačni proizvod bliži sastavu s majčinim mlijekom i da odgovara karakteristikama probave beba.

Mješavina za hranidbu treba odabrati strogo u skladu s dobi i zdravljem djeteta. Da biste to učinili, morate unaprijed konzultirati s pedijatrom, a pomoći će vam da odaberete smjesu koja najbolje odgovara vašoj bebi.

Za svako hranjenje potrebno je pripremiti svježu smjesu. Vrlo je važno poštovati udio vode i praha prema uputama proizvođača. Čitajte na kutiji, koliko vode i pudera morate upotrijebiti za pripremu mješavine.

Ako uzmete previše praha, dobit ćete smjesu s visokim sadržajem hranjivih tvari. U većini slučajeva to dovodi do regurgitacije, nestabilne stolice i povraćanja. Dijete postaje neugodan, ne spava dobro i stalno krikne.

Ako previše uzmete prašak, smjesa će ispasti nisku kaloriju, a beba će ostati gladna.

Voda za pripremu smjese mora se prethodno kuhati i ohladiti do željene temperature. Ne bi trebalo biti previše vruće, inače će pod utjecajem mješavine izgubiti sve korisne tvari potrebne djetetu. Nikad ne kuhajte smjesu.

Nemojte koristiti destiliranu vodu za pripremu smjese, ona je slaba u mineralnim solima.

Voda u bocu mora biti izlivena prije ulijevanja praha. Provjerite količinu vode u boci. Stavite je na ravnu površinu i pazite da razina vode u bocu odgovara podjeli koju trebate.

Izmjerite potrebnu količinu smjese mjernom žlicom i brzo dodajte prašak u bočicu.

Nakon toga, pričvrstite bradavicu u bočicu, čvrsto zatvorite čep i lagano protresite bočicu sve dok se prašak potpuno ne otopi.

Prije davanja mješavine djetetu, svakako provjerite njegovu temperaturu. Stavite malo mješavine na zapešće. Ne bi trebalo gori ili biti previše cool. To će biti idealno ako osjetite laganu ugodnu toplinu.

Kako pripremiti mlijeko i hraniti bebu

Da biste pripremili smjesu, najprije morate izračunati u kojoj mjeri treba pripremiti. Naravno, to uopće nije potrebno, jer na ambalaži svih mješavina mlijeka postoje informacije o omjeru i pripremi smjese. Ali mislim da ćete i dalje biti zainteresirani da znate koliko je mješavina potrebna za dijete dnevno.

Izračunajte tablicu izračuna iznosa

Ako je beba starijih od 10 dana, proračun treba izvršiti pomoću sljedeće formule.

Dječja masa još nije dosegla 3,2 kg

Da biste odredili količinu smjese, pomnožite dob u danima za 70

U mjernoj posudi:

 1. Kuhajte vodu i ulijte u šalicu na oznaku.
 2. Otvorite smjesu i, koristeći mjernu žlicu, sipati količinu mješavine koja vam je potrebna u šalicu.
 3. Temeljito promiješajte smjesu i ulijte u šalicu.

Izravno u boci:

 1. Napunite bocu s kuhanom vodom do oznake.
 2. Ulijte smjesu u bočicu s mjernom žlicom.
 3. Stavite prsten na bocu i zategnite kapu.
 4. Tresti bocu.

Za pripremu mješavine trebali bi biti nekoliko minuta prije nego što hranite dijete, ostaci mješavine nakon hranjenja djeteta trebaju sipati. Ni u kom slučaju ne koristite ga kao aditiva prilikom pripreme nove serije. Ako je pripremljena smjesa u velikim količinama. Stavite je u bočicu, čvrsto zatvorite i stavite u hladnjak, ali ne duže od 24 sata.

Kako hraniti bebu

Ako ste prethodno pripremili smjesu i stavili je u hladnjak, a zatim ga prije davanja djetetu morate zagrijati. To se može učiniti u mikrovalnoj ili u zdjelici s toplom vodom. Provjerite je li mlijeko dovoljno vruće može biti staro dokazana metoda - ispustite malo mlijeka na zglobu, ako niste jako vrući, onda je temperatura normalna. Također, ispuštate smjesu na zglob, saznat ćete trebate li promijeniti bradavicu. Ako mješavina teče i ne kaplje, bradavica mora biti zamijenjena.

Nakon što ste pripremili smjesu, možete nastaviti izravno na proces.

 1. Kako biste spriječili da vam se beba zaprlja, stavite mu kacigu i podignite dijete u svoje ruke. Sada morate privući pažnju djeteta, zbog toga možete upotrijebiti refleks traženja novorođenčeta - udarati ga na obraz ili staviti malo mješavine na usne.
 2. Vrlo je važno pravilno držati bocu. To bi trebalo biti pod blagim kutom, ali ne i okomito. Provjerite je li bradavica napunjena mješavinom, jer inače dijete može progutati puno nepotrebnog zraka. Ako primijetite da je bradavica postala ravna, lagano odvrnite prsten, to će omogućiti ulaz zraka u šupljinu boce i spriječiti ravnanje.
 3. Ako u tom procesu beba spava, bez da jede svoj dio mješavine, stimulira ga masažom peta, trebao bi jesti svoju normu. Pobrinite se da ostatak u bocu ne bude veći od 20 ml. Manja količina preostale smjese je norma.
 4. Nježno uzmite bocu od djeteta, ako ne daje, pokušajte ga odvesti s igračkom, bez prisiljavanja na silu. Zatim nemojte zaboraviti malo držati uspravno, drugim riječima, u pozi vojnika. Tako može zagušiti suvišni zrak. Ako već zna sjesti, neko vrijeme ga stavlja u krilo.
 5. Isprati bocu temeljito četkom i sterilizirati u prokuhanu vodu ili pomoću sterilizatora.

Izvori: http://blog.dochkisinochki.ru/articles/kak-razvodit-smes-nutrilon/, http://www.kakprosto.ru/kak-78588-kak-razvodit-detskuyu-smes, http: // mamapapaimalish.ru / kak-pravilno-prigotovit-molochnuyu-smes-i-kormit-malysha

Još nema komentara!

Istaknuti članci

Kako saditi luk

Kako postaviti luk? Već više puta.

Kako napraviti ožičenje

Kako dalje.

Kako napisati izjavu o odbitku poreza

Kako napisati standardni zahtjev za odbitak za više.

Kako nositi čarape s varikoznih vena

Kako pravilno nositi čarape.

Koja ruka ispravno nositi?

Na kojoj ruci sat je pravilno nošen Ako se okrenete dalje.

Kako uzeti deset tisuća odraslih osoba

Kako kuhati krumpir

Kako pržiti krumpir? Reci mi što bi moglo biti bolje sljedeće.

Popularni članci

Ispravno izračunajte reflektore

Kako izračunati broj reflektora? Broj reflektora trebao bi se izračunati na osnovi funkcije vykhodite za izvođenje.

Kako posaditi grožđe video

Kako saditi grožđe u proljeće (sadnja sadnica sadnica grožđa, kako biljka grožđa) Dokazana metoda sadnje grožđa u proljeće. Kako presaditi sadnica grožđa i korijati stabljiku. Zalijevanje i.

Kako započeti jutarnju djevojku

Kako započeti ujutro? O osobi koja ima loše raspoloženje, uobičajeno je reći: "Nisam se usadila na pogrešnu nogu". Kako je tako.

Kako kuhati mješavinu mlijeka

Kako kuhati dojenačku formulu

Prvo, priprema mliječne formule izgleda naporno: morate uzeti vremena i pažljivo izmjeriti količinu vode i mješavinu. Međutim, nakon nekoliko hranjenja postat će vam jednostavna i poznata stvar. Osim toga, možete kupiti već razrijeđeno mlijeko za bebe ili smjesu, pakiranu u zasebnim vrećicama, namijenjene jednoj hrani.

Priprema za uzgojnu smjesu

Provjerite jesu li svi pribor za hranjenje (boce, kapice, bradavice i prstenovi za pričvršćivanje) sterilizirani. Operite i osušite ruke.

Priprema smjese

Pripremite svježu smjesu za svaku hranu. Ako ćete provesti dan izvan kuće, mjesto bocu s kuhanim vodom u posebnom termos posude, tako da možete brzo pripremiti dječju hranu, ako je potrebno. Vrlo je važno poštovati točan omjer vode i suhog praha. Ako se smjesa ispostavi da je previše tekućina, dijete osjeća glad i ne dobiva na težini. Previše guste smjese mogu izazvati dehidraciju i žeđ u bebi. Dijete počne plakati, a ti, da ga smiri, bit će vjerojatnije da će mu dati bocu, što će dovesti do još teža dehidracije djeteta ili čak bolesti.

Slijed pripreme smjese

 1. Napunite čajnik slatkom vodom, pustite da kuhate i pričekajte dok se ne ohladi malo. Temperatura vode za razrjeđivanje treba odgovarati proizvođaču smjese naznačenom na pakovanju.
 2. Pročitajte na pakiranju količinu vode i mješavine koju trebate koristiti.
 3. Ulijte potrebnu količinu vode u bočicu. Prije ulijevanja praha stavite vodu, inače će se smetati omjer vode i praha, a smjesa će biti previše gusta.
 4. Provjerite količinu vode u boci. Da biste to učinili, postavite je na ravnu površinu i smanjite tako da su podjele na razini vaših očiju. Pazite da se razina vode podudara s podjelom koja vam je potrebna na bocu. Ako pogledate bocu od vrha do dna, možda ćete biti u zabludi s količinom vode.
 5. Dodajte potrebnu količinu suhe mješavine u bočicu. Koristite mjernu žlicu pričvršćenu za pakiranje. Samo pomoću nje možete mjeriti točnu količinu praha.
 6. Uklonite suvišak prašine s tupom stranom noža ili posebnom lopaticom pričvršćenom za pakiranje.
 7. Nemojte protresati mjernu žlicu kako bi dodali više praha u njega. Iz ove mješavine može biti previše gusta.
 8. Broji broj dodanih žlica i ne dodajte dodatnu žlicu "samo u slučaju".
 9. Vijke dude u bocu i čvrsto zatvorite kapicom.
 10. Lagano protresite bocu dok se prah potpuno ne otopi. Prije hranjenja provjerite temperaturu smjese na unutarnjem zglobu. Ako je potrebno, ohladite smjesu pod hladnom tekućom vodom, čvrsto zatvorite kapicu boce.

Skladištenje gotove mješavine

Nemojte skladištiti gotovu mješavinu mlijeka, jer prašak za njegovu pripravu nije sterilna i postoji rizik da će se mikrobi umnožiti u gotovoj hrani. Boce s izraženim majčinim mlijekom trebaju biti pohranjene u samom hladnjaku, a ne na vratima.

Nikad ne držite hranu pripremljenu toplu, jer se bakterije množe pri velikim brzinama u mlijeku. Nakon što hranite bebu, ulijte ostatak mješavine.

Objavi navigaciju

Kako pripremiti mlijeko i hraniti bebu

Da biste pripremili smjesu, najprije morate izračunati u kojoj mjeri treba pripremiti. Naravno, to uopće nije potrebno, jer na ambalaži svih mješavina mlijeka postoje informacije o omjeru i pripremi smjese. Ali mislim da ćete i dalje biti zainteresirani da znate koliko je mješavina potrebna za dijete dnevno.

Izračunajte tablicu izračuna iznosa

Ako je beba starijih od 10 dana, proračun treba izvršiti pomoću sljedeće formule.

Dječja masa još nije dosegla 3,2 kg

Da biste odredili količinu smjese, pomnožite dob u danima za 70

U mjernoj posudi:

 1. Kuhajte vodu i ulijte u šalicu na oznaku.
 2. Otvorite smjesu i, koristeći mjernu žlicu, sipati količinu mješavine koja vam je potrebna u šalicu.
 3. Temeljito promiješajte smjesu i ulijte u šalicu.

Izravno u boci:

 1. Napunite bocu s kuhanom vodom do oznake.
 2. Ulijte smjesu u bočicu s mjernom žlicom.
 3. Stavite prsten na bocu i zategnite kapu.
 4. Tresti bocu.

Za pripremu mješavine trebali bi biti nekoliko minuta prije nego što hranite dijete, ostaci mješavine nakon hranjenja djeteta trebaju sipati. Ni u kom slučaju ne koristite ga kao aditiva prilikom pripreme nove serije. Ako je pripremljena smjesa u velikim količinama. Stavite je u bočicu, čvrsto zatvorite i stavite u hladnjak, ali ne duže od 24 sata.

Kako hraniti bebu

Ako ste prethodno pripremili smjesu i stavili je u hladnjak, a zatim ga prije davanja djetetu morate zagrijati. To se može učiniti u mikrovalnoj ili u zdjelici s toplom vodom. Provjerite je li mlijeko dovoljno vruće može biti staro dokazana metoda - ispustite malo mlijeka na zglobu, ako niste jako vrući, onda je temperatura normalna. Također, ispuštate smjesu na zglob, saznat ćete trebate li promijeniti bradavicu. Ako mješavina teče i ne kaplje, bradavica mora biti zamijenjena.

Nakon što ste pripremili smjesu, možete nastaviti izravno na proces.

 1. Kako biste spriječili da vam se beba zaprlja, stavite mu kacigu i podignite dijete u svoje ruke. Sada morate privući pažnju djeteta, zbog toga možete upotrijebiti refleks traženja novorođenčeta - udarati ga na obraz ili staviti malo mješavine na usne.
 2. Vrlo je važno pravilno držati bocu. To bi trebalo biti pod blagim kutom, ali ne i okomito. Provjerite je li bradavica napunjena mješavinom, jer inače dijete može progutati puno nepotrebnog zraka. Ako primijetite da je bradavica postala ravna, lagano odvrnite prsten, to će omogućiti ulaz zraka u šupljinu boce i spriječiti ravnanje.
 3. Ako u tom procesu beba spava, bez da jede svoj dio mješavine, stimulira ga masažom peta, trebao bi jesti svoju normu. Pobrinite se da ostatak u bocu ne bude veći od 20 ml. Manja količina preostale smjese je norma.
 4. Nježno uzmite bocu od djeteta, ako ne daje, pokušajte ga odvesti s igračkom, bez prisiljavanja na silu. Zatim nemojte zaboraviti malo držati uspravno, drugim riječima, u pozi vojnika. Tako može zagušiti suvišni zrak. Ako već zna sjesti, neko vrijeme ga stavlja u krilo.
 5. Isprati bocu temeljito četkom i sterilizirati u prokuhanu vodu ili pomoću sterilizatora.

Kako pripremiti smjesu za dijete? Dječja formula za djecu

Može li djeca biti pohranjena za bebe i zašto? Kako pripremiti smjesu za dijete? Detaljni odgovori na ova i druga pitanja mogu se naći u ovom članku.

Ako dojenje nije moguće iz bilo kojeg razloga izvan kontrole žene, onda će dojenačka formula doći do spašavanja. Postoje mnogi. Ali kako pripremiti mješavinu djeteta? Više ćemo o tome reći u ovom članku.

Nakon što se pronađe prikladna smjesa, važno je naučiti i zapamtiti algoritam i pravila za pripremu smjese prije hranjenja. Da, to je vrlo važno, jer nepridržavanje uvjeta moglo početi rast mikroba, a dijete će dobiti crijeva poremećaj, što je vrlo opasno u tako maloj dobi. Važno je zapamtiti da se mliječne formule za djecu pripremaju neposredno prije hranjenja i da se ne mogu pohraniti!

Dakle, za početak, imamo na umu da prije nego što dajte ovu ili tu smjesu bebi, trebate je pokupiti. Da biste to učinili, posavjetujte se s pedijatrom. On će vam reći što da odaberete. Ako se jedna ili druga mješavina ne uklapa, trebate pokušati s drugom, ali vrijedi se postupno pomicati iz jedne mješavine u drugi, poslije savjetovanja s liječnikom.

Prvo morate operirati ruke, a sterilizirati bocu i žlicu za smjesu. Sada biste trebali uzeti ambalažu. Obično postoji priručnik s detaljnim preporukama za pripremu smjese. Važno je slijediti ih. Najprije pogledajte koliko vode morate sipati. Voda treba kuhati i ohladiti na potrebnu temperaturu (također je naznačeno u uputama), a zatim uliti u bočicu. Ponovno provjerite. Sada morate pažljivo brojiti količinu smjese. Trebate ga napuniti toliko, ne više niti ništa manje!

Upišite žlicu (mjerenu) u prah, uklonite suvišak s tupom stranom čistog noža. Stavite potrebnu količinu smjese u bočicu. Zatvorite je čvrsto. Potresi bocu sve dok se otopina ne otopi. Učinjeno je. Sada morate provjeriti temperaturu smjese, ispustivši kap na zglob.

I zapamtite kako se na ambalaži smjese može naći mješavina za dijete, sve je ovdje detaljno opisano. I vrlo je važno slijediti ove upute, jer odstupanja od algoritma mogu dovesti do ne najboljih posljedica. Budite pažljivi!

Izvori: http://babyvcentre.ru/malysh/iskusstvennoe-vskarmlivanie/kak-pravilno-prigotovit-detskuyu-molochnuyu-smes.html, http://mamapapaimalish.ru/kak-pravilno-prigotovit-molochnuyu-smes-i- kormit-malysha, http://www.webkarapuz.ru/article/kak-prigotovit-smes-dlya-rebenka-molochnyie-smesi-dlya-detey

Još nema komentara!

Istaknuti članci

Kako postaviti trenutak ubrizgavanja na KAMAZ

Dijagnostika i korekcija prednjeg udara ubrizgavanja goriva 1. Isključite protok.