Kako sterilizirati pacifier za novorođenče tako da je sigurno? Metode i savjeti

Liječenje

Pravilo za brigu o novorođenčadi ostaje nepromijenjeno: u prvim mjesecima života dijete mora živjeti u okruženju koje je blisko sterilnom.

Mladi roditelji suočeni su s puno pitanja o tome kako pružiti djetetu udobne životne uvjete.

Na primjer, djetetu ne možete dati duda ako je pao na pod ili bilo koju drugu površinu, samo je lizao odrasloj osobi. Potrebna sterilizacija i načini za to, puno.

Je li sterilizacija nužno potrebna i zašto?

Sterilizacija bradavica je neophodna, jer na površinama namještaja i podu ima puno patogenih bakterija, a kvaliteta čišćenja ne igra veliku ulogu. Tek je započeo formiranje imunološkog sustava djeteta nije u stanju oduprijeti se njihovom djelovanju. Morate pomoći svom djetetu da se prilagodi, izlažući bradavicama aktivnu sterilizaciju, čak i prije prve uporabe.

Priprema bradavica

Prije nego što sterilizirajte pacifiera, morate ga pripremiti. Pripravak uključuje pranje proizvoda u sapunici. Preporuča se dodijeliti zasebnu emajliranu tavu koja se neće koristiti za druge potrebe. A također trebate pincete za uklanjanje bradavica iz kipuće vode.

Metode sterilizacije

vrenje

Najlakši i najpristupačniji način za steriliziranje pacifiera. Kako kuhati bradavice? Voda koja se ulijeva u emajliranu posudu dovede do kuhanja, a zatim se bradavice stavljaju u nju. Moraju kuhati 2-3 minute. Stručnjaci kažu da će ovaj put biti dovoljno za smrt bakterija, jer oni nisu tako održivi da traju minutu na visokim temperaturama.

Nedostatak ove metode sterilizacije je smanjenje vijeka trajanja proizvoda jer se tijekom vremena plastični dio može deformirati iz visokih temperatura.

Važno je razmotriti materijal iz kojeg se izrađuje bradavica. U njihovoj proizvodnji koriste se silikoni i lateks. Latex majke ne izdržavaju dugotrajne tretmane topline, brzo se troše i privlače prašinu. Silikon - izdržljiv i higijenski.

Parni aparati

Koriste se ne samo za obradu bočica za hranu, već i za dude. Postoje:

 • UV;
 • električni;
 • parni sterilizatori za mikrovalne pećnice.

Prikladni su jer se vrijeme sterilizacije može kontrolirati i ne spaliti proizvod, kao što se može dogoditi prilikom kuhanja.

Električni sterilizatori i mikrovalne pećnice kombiniraju potrebu za korištenjem vode.

 1. Ulijte potrebnu količinu vode u sterilizator.
 2. Stavite lutke u nju.
 3. Pokrijte poklopac i mikrovalnu pećnicu 2-6 minuta.
 4. Nakon dovršetka postupka, otvorite poklopac i uklonite stavke. Ako želite zadržati sterilnost neko vrijeme, ostavite sterilizator zatvoren.

Prednost ove metode je da sterilnost može biti održavana do 24 sata s zatvaranjem poklopca. Takvi sterilizatori su prikladni jer su lagani i ne zauzimaju previše prostora. Od minusa možete obratiti pažnju na činjenicu da ne svatko ima mikrovalnu pećnicu.

Električni uređaji

Radite izravno s mreže. Opremljeni su spremnikom za vodu, gdje se zagrijava do vrelišta i ima funkciju automatskog zatvaranja.

 1. Napunite spremnik s potrebnom količinom vode.
 2. Postavite slušalice u uređaj.
 3. Spojite uređaj na mrežu.
 4. Postavite vrijeme za sterilizaciju, koja varira od 8 do 10 minuta.
 5. Izvadite lutke.

Nedvojbena prednost ove metode je da je proces automatiziran.

Minus u velikoj veličini uređaja, a ne u svakom stanu ima mjesta za njega.

UV uređaji

Najčešće su prijenosni i baterije. A njihova kompaktna veličina omogućuje vam da nosite takav sterilizator s vama i rukovati bradavicom čim to bude potrebno.

 1. Stavite dude u sterilizacijski pretinac i zatvorite poklopac.
 2. Svjetiljka će biti aktivna 6 minuta, nakon čega će se uređaj automatski isključiti.
 3. Izvadite bradavice i stavite ih u kontejner.

Prednost ove metode je da postupak ne zahtijeva vodu, a ultraljubičasto zračenje ima dodatni baktericidni učinak. Ultraviolet uništava više od 99% bakterija.

multivarka

Prikladan način za steriliziranje pacifiera je procesiranje u sporom štednjaku.

 1. Temeljito isprati zdjelu.
 2. Unesite 1 litru filtrirane vode u nju.
 3. Ugradite rešetku za parenje.
 4. Presavijte bradavice na rešetki.
 5. Postavite način "paranja" na 10-15 minuta. Ako postoji način "sterilizacije" - 7-10 minuta.
 6. Nakon završetka procesa, uklonite bradavice pincetom i preklopite ih u čistu posudu.

parobrod

Sličan postupak sterilizacije kod korištenja dvostrukog kotla.

 1. Ulijte vodu u donji odjeljak instrumenta.
 2. Presavijte bradavice na vrhu.
 3. Postavite način rada "Steaming" na 5-15 minuta.
 4. Uklonite bradavice pincetom nakon završetka procesa.

Prednosti ovih metoda su automatiziranje procesa. Vruća para uništava patogene mikroorganizme, što je ključ zdravlja djeteta. Možete sterilizirati pacifiere u mikrovalnoj pećnici.

 1. Uzmite otporne na toplinu pogodnu za mikrovalnu pećnicu. Najčešće su ti proizvodi izrađeni od debelog stakla.
 2. Stavite čaše u posude i napunite ih vodom tako da ona potpuno pokriva proizvod.
 3. Stavite posuđe u mikrovalnu pećnicu.
 4. Sterilizirajte maksimalnom snagom 6-8 minuta.
 5. Izvadite bradavice iz vode pincetom, stavite u kontejner.

Prednost ove metode je da ne treba puno vremena, ali jednako je dobro za sterilizaciju.

Među nedostatcima moguće je izdvojiti činjenicu da postoje mnoge predrasude o opasnostima od zračenja iz mikrovalne pećnice.

Kemijska metoda

Tablete za liječenje dječjih bradavica nude Bebe Confort i Milton.

 1. Pripremite čist kontejner od 5 litara tako da ga isperite s kuhanom vodom.
 2. U 5 litara vode otopite jednu pilulu proizvoda.
 3. Stavite praćke u otopinu 15 minuta i pokrijte kontejner.
 4. Izvadite i suhe bradavice.

Prednost ove metode je da se otopina može koristiti unutar 24 sata i izvaditi bradavice samo kada je to potrebno za dijete. Mogući miris preostalih na pacifiers, može poslužiti kao minus.

Savjeti za roditelje

Neophodno je pratiti postupak sterilizacije tako da bradavice ne postanu neupotrebljive. Dr. Komarovsky ne preporučuje sterilizaciju bradavica, jer bi sterilizacija mogla naštetiti djetetovu tijelu u budućnosti. Zbog činjenice da tijelo novorođenčeta neće biti spremno za mikrobe u okolnom svijetu.

zaključak

Sterilizacija bradavice pomoći će izbjegavanju štetnih utjecaja na tijelo djeteta. Sada postoje mnoge vrste obrade i lako ih je odabrati od najprikladnijih za pojedinu obitelj, ovisno o opremi dostupnoj u kući.

Kako sterilizirati pacifiers kod kuće

Pedijatri preporučuju dezinfekciju bočica i dude za najmanje prva tri mjeseca djetetova života. U ovom trenutku, imunitet bebe je preslab, tako da infekcija može lako ući u tijelo i uzrokovati ozbiljnu bolest. Da biste to izbjegli, jela za bebe treba temeljito oprati, očistiti i sterilizirati.

Nakon tri ili četiri mjeseca, dijete se prilagođava novim uvjetima, a tijelo postaje sve jače. Stoga, u ovom dobu, nakon pranja ne možete sterilizirati posuđe, već samo stavite kipuću vodu na njih. U članku ćemo pogledati kako pravilno sterilizirati dojenčad i boce.

Metode sterilizacije

 • Najčešća i pristupačna metoda za svaku - ključanje. U ovom slučaju, boce isprane u sudoperu trebale bi se presaviti u posudu kipuće vode i ostaviti 7-10 minuta. Zatim se posuđe ukloni i stavlja na čisti, suhi ručnik. Sterilizacija bradavice odvija se na isti način u zasebnoj tavi ili drugom spremniku;
 • Moderni roditelji često koriste mikrovalnu pećnicu za sterilizaciju. Ovo je brza, jednostavna i praktična metoda u kojoj su posude postavljene u posudu, napunjene vodom i čvrsto zatvorene poklopcem. Zatim stavite u mikrovalnu pećnicu 5-6 minuta;
 • Za hladnu sterilizaciju koristite posebne antiseptičke tablete. Takvi se alati odlikuju visokim stupnjem dezinfekcije i jednostavnom upotrebom. Pouzdano i učinkovito uklanjaju štetne bakterije i zadržavaju izgled proizvoda, dok kod kuhanja ili sterilizacije u mikrovalnoj pećnici mogu pogoršati. Kako bi se pripravila otopina, jedna tableta se otopi u hladnoj vodi, u kojoj se posude za bebe stave i ostave pod poklopcem zatvorenim barem 30 minuta;
 • Steamer i multicooker - još jedna suvremena metoda obrade i sterilizacije. U donjem odjeljku dvostrukog kotla ulijeva se voda, gdje se boce stavljaju s vratom prema dolje. Bradavice čiste u gornjem dijelu uređaja. Posuđe se sterilizira s načinom "Kuhanje" deset minuta. Za rukovanje posuđem u posudi za lončarstvo stavlja se na rešetku, litra vode se ulijeva u kapacitet aparata i ostaje deset minuta s načinom "parne";
 • Danas proizvođači nude parni električni sterilizator, koji je dizajniran posebno za sterilizaciju, dezinfekciju i dezinfekciju jela i drugih predmeta. Proizvodi se stavljaju u uređaj, napuni vodom i odaberite željeni način rada. Proces traje oko deset minuta, dok uređaj ima najviše šest proizvoda odjednom.

Priprema jela i obilježja sterilizacije

Prije sterilizacije, boce i bradavice temeljito su oprali. Važno je potpuno ukloniti bilo koji mlijeko, dojenčad ili drugu hranu iz spremnika. Za čišćenje koristite hipoalergijsko sredstvo. Ako ne želite kupiti suvremene deterdžente, možete koristiti redovitu soda za pečenje. Sigurno je za novorođenčad, a učinkovito i pouzdano uklanja mrlje i prljavštinu. Usput, soda se također koristi za pranje beba kupka.

Vrlo je prikladno čistiti boce posebnom četkom ili četkom s dugom ručkom. Oni će vam pomoći očistiti ostatak hrane unutar kontejnera. Danas mnogi proizvođači dječjih posuđa proizvode takve četke, plastične i staklene boce, silikonske i lateksne bradavice, kao i prva pravi jela za bebe. Među popularnim proizvođačima marke Avent, Bebe Confort, NUBY, Nuk, Medela i drugi.

Nakon pranja temeljito isperite svaku stavku u tekućoj vodi i osušite ga na čistom, suhom ručniku. Boce i spremnici postavljeni su odozdo prema gore. Nemojte brisati posuđe! Neka se osuši samostalno, i nakon pranja i nakon sterilnog liječenja.

Pedijatri preporučuju sterilizaciju bradavica i bočica nakon svakog hranjenja i prije prve uporabe. Ove stavke moraju se dezinficirati odvojeno. Poslije tri ili četiri mjeseca, posuđe se više ne može sterilizirati, već jednostavno prelijevati kipuću vodu nakon pranja.

Kako sterilizirati boce

Zapamtite da se svaka bočica ne može više puta kuhati. Na primjer, plastičnost kroz nekoliko sličnih postupaka deformirana je. Prekoračene propuštene boce više se ne mogu koristiti! Međutim, mnogi i dalje odabiru plastične jela za hranu, jer je prikladan i siguran. Plastični predmeti se ne slomljuju i imaju laganu težinu. Da biste sterilizirali plastične posude, odaberite hladnu metodu pomoću antiseptičkih tableta. Tada će proizvodi dugo trajati.

Staklo se može stalno sterilizirati, uključujući upotrebu kipuće vode. Boce stakla traju dulje. Proizvodi su jednostavni i prikladni za pranje, ali oni teže više. Stoga će za dijete biti teško držati posuđe. No, takvi proizvodi lako se tuku i mogu ozlijediti mrvice. Pročitajte više o tome kako i koju bočicu odabrati za novorođenče.

Bez obzira na vrstu, spremnik mora biti hermetičan i siguran za bebe. Isperite boce odmah nakon hranjenja i ne obrišite posudu ručnikom ili salvete, ali ih osušite prirodno. Držite dijete za jelo od odraslih i koristite samo za djecu!

Kako sterilizirati bradavice

Bradavice su sterilizirane istim postupcima kao i boce, ali uvijek odvojeno. Osim toga, za proces je dovoljno dvije ili tri minute. U dvostrukim kotlovima proizvodi se stavljaju odvojeno u gornji pretinac aparata. Sterilizacija se također provodi konvencionalnim vrenjem u tavi, u mikrovalnoj pećnici, sporije štednjaku, posebnom sterilizatoru ili na hladan način.

Prilikom korištenja pacifiera redovito isperite proizvode i provjerite njihov integritet, osobito nakon vruće sterilizacije. Tijekom vremena materijal može prsnuti ili ispucati. Prije prve uporabe, mlijeko se opere u sapunici i zatim se sterilizira. Najjednostavnija je metoda uranjati u kipuću vodu dvije ili tri minute.

Kako kuhati pacifier za novorođenče

kako kuhati pacifier za novorođenče

Budući da je dijete još uvijek mala, preporučuje se nekoliko pacifiera, kuhati svaki dan i čuvati ih čistim u sterilnom zatvorenom spremniku, često mijenjati, čak i ako ne padne.

Sada razgovarajmo o tome što bi trebala biti dobra dumija za novorođenčad. Gumice su silikon i lateks, silikon je otporniji na habanje, ali treba dobro promatrati tijekom razdoblja kada dijete ima zube, lako se ugrize. U najmanju štetu, bacite stari pacifier, jako je dobro imati uvijek rezervne bradavice. Mnoge bebe preferiraju latex bradavice, budući da su mekše i bolje imitiraju površinu kože. Dummies imaju drugačiji oblik, mnogi proizvođači tvrde da njihovi proizvodi ne pokvariti ugriz, pa čak ni imitirati žensku bradavicu. Ali uglavnom su lutke okrugle (izgledaju kao uobičajene sovjetske), plosnate kapljice i s kosom zagrizom, takozvane ortopedske. Možete kupiti najskuplji ortopedski dječji djetet od poznatog proizvođača, a on će voljeti sisati uobičajenu jeftinu okruglu bradavicu, ovdje, kako kažu, okus i boja... lutke s prstenima sjajanom noću vrlo su prikladne, lako se mogu naći u krevetiću kad je beba počela plakati tijekom spavanja.

Svakako temeljito kuhajte i dobro isperite prije svake uporabe. Vrlo prikladna za pohranu bradavica s kapicama i posebnim spremnicima za dude. Imate takav kontejner s vama u kolicima, uvijek možete zamijeniti pali "sedativ". Nikad ne lizati pao bradavicu, osoba usta je mjesto gdje postoje mnoge različite bakterije, uključujući i karijesne, onesposobljene one, i zaista ne trebaju dijete. Zbog sigurnosnih razloga ne stavljajte dude na gumeni vrpcu ili traku na dječjom vratu, za tu svrhu koristite posebne škare za odjeću s plastičnim lancima. Nemojte umočiti bradavicu u šećer ili med, ništa drugo nego rano curry

Ovaj koristan članak o pravilnom korištenju pacifiera, bez oštećenja zdravlja djeteta, kako kuhati bradavice i sterilizirati ih, te dati zanimljive savjete o tome kako odvojiti dijete od bradavica.

Vrlo je važno prije prve uporabe, i tijekom postupka korištenja, za obradu čašice. Može se liječiti parom, za to morate držati bradavicu preko kipuće vode. Također, možete koristiti parobrod za obradu. Ali sada su na raspolaganju posebni sterilizatori. Električni sterilizatori koriste UV svjetiljku koja pouzdano ubija sve mikrobe. Također, postoje pare sterilizatori stvoreni za mikrovalnu pećnicu. Sve je jednostavno za korištenje. Postoje mnoge metode koje upućuju na to kako liječiti bradavicu, najvažnija stvar je ne zaboraviti na sterilizaciju, zdravlje djeteta ovisi o tome.

Najstariji i najpouzdaniji način bavljenja sterilizacijom je vrenje. Da biste bradavicu postupali s parom, trebate kuhati potrebnu količinu vode i spustiti donjeg bradavica, kuhajte 3-5 minuta. Zatim, pincete izvadite pacifier i stavite da se osuši. Ova metoda može kuhati bradavice s plastičnim dijelovima. Ali postoje bradavice koje se ne mogu kuhati, na primjer, termometar bradavica, tako da kod dobivanja pacifiera morate pitati prodavatelja kako kuhati bradavice i općenito mogu kuhati one koje imaju izbor.

Dummy - prvi asistent majke, ali jednom prije svakog roditelja postavlja pitanje kako odstraniti dječje bradavice. Prvo morate ograničiti pristup bradavici, na primjer, dati samo djetetu koje je zaspao ili za šetnju. Stomatolozi preporučuju uklanjanje bradavice iz svakodnevnog života djeteta do godine, inače će pokvariti zagriz djeteta, zubima omesti i uništiti govor. Najzanimljiviji način je to: ako dijete već pješice, trebate objesiti bradavicu na zid kako bi je mogao dobiti, pustite ga

Često se može promatrati takva slika: dojenčad pljune mačkicu, naliježe na pokrivač, a mama, bez puno prizora, podigne ga i razbije bebu u usta. Ali na lutke, i zato sadrži znatan broj bakterija. I tako ćete povećati njihov broj i staviti bebu na rizik od infekcije stomatitisom.

Za iskusnu ženu, nema problema - kako sterilizirati pacifiere. Ovaj se proces ne mijenja mnogo godina i ne zahtjeva puno vremena. No, prije svega, zapamtite jednu jednostavnu stvar: mora postojati nekoliko praznih kutija i trebate ih pohraniti u čistim posudama.

Najlakši način za sterilizaciju kipuće se. Ulijte malo vode u malu, čistu posudu za kuhanje, pustite da kuhate i potopite čašu nekoliko minuta. Zatim ih uklonite i stavite na čistu, opranu ploču, pričekajte dok se ne osuše. Svi lutki spremni jesti.

Ako ste u žurbi, ili nemate želju i vrijeme da kuhate pušače, postoji alternativa: kuhajte čajnik i držite čašu nekoliko sekundi iznad pare. Naravno, ovaj postupak ne daje apsolutno jamstvo sterilizacije, ali je još uvijek bolja od ništa.

Nećete imati pitanje kako sterilizirati pacifiere ako u vašem domu postoji dvostruki kotao. Dovoljno je ako napunite spremnik vodom i postavite ga na 2-3 minute.

Sada u prodaji možete pronaći posebne sterilizatore za bradavice i boce. Kupite jedan od njih i olakšajte posao. Sterilizacija u tim uređajima događa se pod utjecajem ultraljubičaste svjetiljke, koja, kao što je poznato, dobro se bori s mikroorganizmima. Vrijeme sterilizacije je samo 3 minute.

Dummies nisu samo gumene, već i plastične. Za plastiku

Vi ste ovdje:

Da bi se susreli s kongenitalnim refleksom sisanja novorođenčadi, mnogi roditelji ponuditi mu je dud. Međutim, pacifier, ako se nepropisno pohranjuje, može postati uzgajalište za veliki broj mikroba.

Kada je dijete samo rođeno, ne može ništa učiniti osim da sisati. Ovo je dominantan urođeni refleks. Djetinjaste bebe mogu zadovoljiti svoj refleks i bez dodatnih pribora - majčinska dojka će im dati ovo u cijelosti. Međutim, za bebe koje se hrane u bocama, bradavica je nužna jer Potreba za sisanjem ostaje nezadovoljena. U trenutku dojenja, kada je dijete bolesno ili samo pokušava zaspati, lutka također može pomoći.

Proizvođači dječjih proizvoda proizvode bradavice iz dvije vrste materijala - silikona i lateksa. Silikonske bradavice ne gube svoj izvorni oblik dugom sisančevom bebom, oni su vrlo izdržljivi i mogu izdržati veliki broj sterilizacija. Silikonske bradavice također ne uzrokuju alergijske reakcije kod djeteta. Latex bradavice s produljenim sisanjem imaju tendenciju da se protežu, raste u veličini, tj. izgubiti svoj izvorni izgled. Međutim, mnoge bebe preferiraju latice pacifiers jer su mekše od silikona i lakše sisati. Latex lutke treba mijenjati 1 put u 3 tjedna.

Prije prve uporabe, bradavice moraju biti sterilizirane (kuhane). U slučaju daljnje upotrebe, dovoljno je isprati sapun s sapunom i vrućom vodom, a zatim temeljito isprati. Međutim, jednom svaka dva tjedna, kako bi se izbjegao rast bakterija i mikroba na bradavici, mora se također držati u kipućoj vodi nekoliko minuta s zatvaranjem poklopca. Ako bradavica pada na zemlju, ni u kojem slučaju se roditelji ne mogu lizati, a time, navodno čišćenje. Odrasla osoba živi u ustima

Dummy, kako odabrati i kupiti pravi pacifier.

Čak i prije rođenja, dijete sisanje šakom ili pupčanu vrpcu da se smiri. Nakon rođenja, počinje tražiti barem nešto poznato samome sebi, na primjer, nešto što može biti usisano. Idealno, to bi trebalo biti majčino grudi - tako da će se dijete smiriti i jesti i uspostaviti kontakt s majkom. Međutim, tijekom vremena, trebat ćete dati bebini tekuću hranu i vodu - za to vam je potrebna boca i bradavica. Ili možda ne možete dojiti svoje dijete - onda vam je potrebna boca od prvog dana djetetova života.

Odmah kažemo da je nemoguće kupiti prvi pacifier. Prije svega, trebali biste pogledati veličinu vrata boca: zapisati tvrtku i seriju bočice za bebe ili uzeti bočicu s vama za pribor. Imajte na umu da su uglavnom sa standardnim i širokim vratom. Međutim, standardni vrat jedne bočice ne mora nužno biti isti vrat s drugim, iako izgledaju isto. Zato podigni dude na jelima.

Također, širok vrat smatra se boljom, jer u ovom slučaju dijete ponavlja zarobljavanje majčine dojke, tj. Nema smetnji ugriza, a cijeli oralni aparat radi i razvija se ispravno. U našem dućanu nalaze se lateks i silikonske bradavice. Latexovi su poznati po svojoj sposobnosti da se sjećaju okusa mlijeka, ali se brže troše. Silikoni su izdržljivi, ali su čvršći. Nudimo i okrugle i ravne bradavice. Okrugle bradavice ponavljaju oblik majke bradavice, a stan bradavica ponavlja zagriz i ne deformira nebo.

Još jedna opcija za smirivanje djeteta je kupiti dude. S nama se možete brinuti o bilo kojem pacifieru, jer je njihov raspon ogroman: s cvjetovima, samozatvarajući, sa žicom za vrat, s drškom koja svijetli u mraku, i mnogim drugima.

Već prije 200 godina u Europi djeca su se uvjeravala uz pomoć pacifiera. I samo u prvoj polovici 20. stoljeća prepoznata je kao zastarjela, neugodna i nehigijenska navika koja se mora iskorijeniti. U posljednjih nekoliko godina, milost roditelja i pedijatara vratila se u bradavicu. Međutim, mnogi su njezini protivnici koji smatraju da je sisanje lutke bila destruktivna navika nego sisati prste.

Nema točnih dokaza da uporaba dude doprinosi nepravilnom ugrijanju. Ispravni ugriz ovisi o mnogim čimbenicima, a nepoželjno je kriviti samo bradavicu za to. Ako je razumno upotrijebiti lutku, onda ne bi trebalo imati nikakvih negativnih posljedica.

• Djeteta djeteta zadovoljava potrebu bebe u usisavanju. Nedovoljna potreba za sisanjem može, u starijoj dobi (nakon 3 godine), uzrokovati neurozu i druge nepovoljne psihološke uvjete. Glavna svrha bradavica - da se smirite. To stvara osjećaj sigurnosti i udobnosti, što je neophodno za dijete. Bradavica je zaštita od stresa.

• Djeca koja s mačjom spavaju u usta, lakše se probuditi kad imaju poteškoća s disanjem. Ako dijete ima dummy u ustima, ne može staviti nos u krevet i ugušiti. Osim toga, bebe s pacifier u ustima najčešće spavaju na leđima, a to smanjuje rizik od SIDS-a (sindrom smrti smrti djece).

Prozirne silikonske bradavice najbolje su za djecu. Nakon pojave zubi u djeteta, preporučuje se prebacivanje na meke latex bradavice, što ima manje utjecaja na rast zuba.

Slušalica se sastoji od bradavice, zaštitnog diska (nubnik) i prstena. Svi ovi dijelovi variraju u materijalu, obliku i veličini. Ponudite bebu nekoliko opcija, neka izabere onu praznu koju voli.

Mama i novorođenčeta S dolaskom novog malog člana obitelji u obitelj dolazi doba novorođenčeta. I prijatelji i rodbina se pitaju što će dati novorođenom djetetu i njegovim roditeljima. Od ljepote i originalnosti djeteta

Latex bradavice lakše sisati, budući da su mekše. To će odgovarati

Ako mladi roditelji to nisu sami stekli, bake će to sigurno dobiti, a brojni prijatelji i djevojke koji su došli posjetiti novog čovjeka dati će još par.

I svatko kupuje u skladu s vlastitim razmatranjima i brojnim savjetima iskusnijih roditelja.

Kako odabrati lutku?

U ovom trenutku mreža ljekarne nudi lateks i silikonske čaše, njihov oblik je također raznolik - okrugli, anatomski, simetričan.

Najispravnije će biti izbor anatomskog oblika, ali ako ga dijete tvrdoglavo odbije, možete pokušati sondiranje ili simetrično.

Silikon ili lateks - odlučite. Latex pacifiers su mekani i krhki, oni bi trebali biti promijenjeni dovoljno često, otprilike jednom mjesečno.

Silikonske muhe su izdržljive i elastične, prikladnije su za roditelje čije bebe nisu na dojci, već na mješovitoj hrani. Trajat će duže - 3-4 mjeseca.

Takav pacifier je teže sisati, ali to je nužan uvjet za korištenje vašeg pacifiera, a vaša beba nije lijen za uzimanje dojke. Navlake za boce za mješavinu i vodu u ovom slučaju, također, moraju biti izrađene od silikona.

Za oslabljene, prerane bebe, lateksna čašica će biti prikladnija, pomoći će dijete da spasi energiju, ali puni tjelesni dijete s natečenim obrazima i silikonska čaša će se nositi bez poteškoća.

Koje vrste razlikuju?

Klasični ili obični: oblik male okrugle papige daje ovu vrstu najveću sličnost majčinoj dojci. Posebno - u kopijama lateksa.

Anatomski: duguljasti i ravnodušni bradavica pomaže pri distribuciji pritiska na nebu. Ova vrsta se može odabrati u skladu s visinom i težinom djeteta - dobro, izbor

kako kuhati čašicu za novorođenče

Mlade majke su često zainteresirane za to da li je moguće dati novorođenčad pacifier, a isto tako i posljedice koje mogu biti iz toga. Dummy i dojenje ne proturječe jedni drugima. Međutim, morate se sjetiti - početi koristiti bradavicu bolje nakon uspostave laktacije, način hranjenja. Inače, dijete će biti lijeno sisati prsa.

Prije nego što odaberete umak za novorođenčad, važno je razumjeti osnovne modele predstavljene na ljekarničkom tržištu. Vrste lutki na materijalu su kako slijedi:

Mnogi su zainteresirani za što odabrati, lateks ili silikonski dude za dijete. Prednost silikonskih modela su sljedeće značajke:

Za razliku od silikonskog modela, lateks soother ima žućkastu boju, a manje je izdržljiv. Osim toga, takva bradavica ima lagani ukus i miris, što dijete ne uvijek voli.

Prilikom odabira bradavice potrebno je obratiti pažnju na svoju bazu. Ovaj plastični dio pacifiera ne bi trebao preklapati nos i poremetiti proces disanja. Na podnožju ne bi trebalo biti oštrih rubova, nepravilnosti koje mogu ogrebotati osjetljivu kožu.

Sada ćemo pokušati shvatiti treba li djetetu potrebu lutke ili ga može učiniti bez upotrebe. Da biste to učinili, razmotrite prednosti i ozljede djeteta djeteta. Odmah treba napomenuti da zadovoljava potrebu za sisanjem, ali ne i sva djeca trebaju. Stoga, prisilno priviknuti djetetu pacifieru ne vrijedi.

Slijede glavni negativni učinci koji se mogu pojaviti uz redovnu uporabu dude pacifiera:

Stalna uporaba bradavice dovodi do činjenice da beba samo umori da sisati. A kada dođe vrijeme hranjenja, refleks sisanja se smanjuje, a malo je snage za puni unos majčino mlijeka.

Vjeruje se da je pacifier može razbiti ugriz u djece, pa čak i u

Bradavice i boca za bebe od kojih majke hrane novorođenčad moraju biti sterilizirane. Crijevna mikroflora u novorođenčadi još uvijek je tek u procesu formiranja, stoga ova metoda liječenja bradavica i bočica štiti djecu od patogenih mikroba koji se aktivno proliferiraju u mliječnim uvjetima.

Nabavite posebne posuđe iz trgovine (enameled ili aluminijska posuda ili ladle). Trebat će vam kuhanje vode pri sterilizaciji bradavice.

Nakon završetka hranjenja djeteta s bocama za bebe, operite bradavicu i bocu s posebnim sredstvom za pranje posuđa za bebe (kao posljednje sredstvo, samo isperite vodom). Temeljito isprati čistom vodom.

Ulijte toliko vode u tavu tako da kad stavite bocu u nju, voda će u njega potpuno pasti. Stavite lonac s vodom na peć na plin prije kuhanja.

Potopite bocu i dude u kipuću vodu oko 10 do 15 minuta. Točno vrijeme sterilizacije dječjih jela ovisit će o tipu bradavica i boca, kao io materijalu iz kojeg su izrađeni i stupnju onečišćenja. Dakle, vrijeme sterilizacije za svako jelo je pojedinačno, a to se može naučiti samo u praksi. Ako postoji zabrinutost da možete pobjeći od postupka, voda će se ispariti i boce će se otopiti u tavi, a onda staviti komad gaze valjane u nekoliko slojeva. U tom slučaju, rastopljena mješavina boca i bradavica gaze će moći apsorbirati, a daljnje rad na čišćenju pan će biti manje.

Za pranje dječjih jela ne možete koristiti sapun, prašak za čišćenje i druge tvari s toksičnim (kemijskim) osnovama.

Gumene bradavice mogu pogoršati nakon samo nekoliko kuhanja. Silikoni traju dulje, ali kada su izloženi visokim temperaturama, brzo su postali neupotrebljivi

Nakon što je odlučila dati djetetu beč, roditelji trebaju saznati više o tome kako se brinuti za ovaj proizvod. Zašto ih treba redovito mijenjati, koliko dugo se može koristiti jedna bradavica i kako ga ispravno sterilizirati?

Razlozi zamjene

Trajna sterilizacija pacifiera dovodi do njihova brzog trošenja. Uz dugotrajnu uporabu mogu se pojaviti pukotine koje predstavljaju rizik za zdravlje djeteta. Zamijenite ih na vrijeme.

Materijalna klasifikacija i vrijeme uporabe

Vrste lateksa razlikuju se u vrlo kratkom životnom vijeku. Koristeći ga stalno, vidjet ćete kako će izgubiti oblik, a zidovi će se početi držati zajedno. Pored toga, mikroskopi se razvijaju u lateksu, u kojem se mikroorganizmi lako podmiruju. Zbog toga se lateks verzije pacifiera zamjenjuju svakih 2-4 tjedna prije nego što je proizvod zamračen i deformiran.

Silikonski modeli su izdržljivi, pa traju dulje. Međutim, takav pribor je lakše gristi, a čak i malu česticu takve bradavice u tijelo bebe može biti opasno. Preporučljivo je mijenjati ga svakih 3-5 tjedana, čak i ako je proizvod u cjelini.

sterilizacija

Najjednostavnije metode obrade uključuju kuhanje. Ulijte malo vode u malu posudu za kuhanje i pustite da kuhate, stavite dude u vodu (važno je da voda potpuno prekriva proizvod) i držite je u kipućoj tekućini 2-3 minute. Ne brinite se može li proizvod izdržati vrenje - oni su napravljeni s očekivanjem česte sterilizacije.

Parna je brz način sterilizacije. Proizvod se drži nekoliko sekundi iznad pare iz čepa kotla. Imajte na umu da s takvim tretmanom ne postoji nikakva garancija da su sve bakterije iz bradavica uklonjene, ali ako nema drugih mogućnosti za obradu cjepiva, onda

Bradavica (dummy) je objekt koji oponaša bradavicu dizajniranu da zadovolji refleks usisavanja u novorođenčadi. Bebe koje su dojene, u pravilu, zapravo ne trebaju ovu stavku, jer Često dojenje u potpunosti zadovoljava njihovu potrebu za sisanjem. Ali ako je novorođenče na mješovitom ili umjetnom hranjenju, ako dijete nemirno zaspati bez sisanja, onda takvo dijete treba zapečati. A bradavica će pomoći djeci koja su zabrinuta zbog malenih u trbuhu, jer sisanje doprinosi njihovom iscjetku.

Odabiremo oblik bradavica: klasični, anatomski, ortodontski

Bradavice su klasični (okrugli) i anatomski oblik. Okrugli oblik bradavica - najčešći i najčešći oblik svima. Usko je na graničniku i postupno se širi prema kraju, s zaobljenom bradom. Takav pacifier može biti davan djetetu s bilo koje strane. No, s vrlo čestom i dugom upotrebom takve bradavice može nastati abnormalni ugriz.

Anatomski oblikovane bradavice odgovaraju strukturi djetetovih desni. To je u susjedstvu jezika bradavice, spljošteno s jedne strane, ima oblik elipsoida. Ovaj oblik pacifiera omogućuje ravnomjerno raspoređivanje pritiska na nebo novorođenčeta. Anatomska bradavica sprječava gutanje zraka i pomaže ispravnom razvoju ugriza.

Najpopularniji sada stječe dummy ortodontski oblik. To je bradavica s nagnutim bradavicama, malo spljoštenom na jednoj strani i ispupčenjem na drugu. Zbog oblika suza, prikladno je smještena u ustima. Dijete ga bilježi baš kao majčino grudi. U smislu njihovog oblika, ortodontske bradavice podijeljene su u tri vrste:

Druga vrsta stana s obje strane bradavice naziva se simetrično. Ova bradavica je prikladna jer, kao što je okrugla, to može biti

Često se može promatrati takva slika: dojenčad pljune mačkicu, naliježe na pokrivač, a mama, bez puno prizora, podigne ga i razbije bebu u usta. Ali na lutke, i zato sadrži znatan broj bakterija. I tako ćete povećati njihov broj i staviti bebu na rizik od infekcije stomatitisom.

Za iskusnu ženu, nema problema - kako sterilizirati pacifiere. Ovaj se proces ne mijenja mnogo godina i ne zahtjeva puno vremena. No, prije svega, zapamtite jednu jednostavnu stvar: mora postojati nekoliko praznih kutija i trebate ih pohraniti u čistim posudama.

Najlakši način za sterilizaciju kipuće se. Ulijte malo vode u malu, čistu posudu za kuhanje, pustite da kuhate i potopite čašu nekoliko minuta. Zatim ih uklonite i stavite na čistu, opranu ploču, pričekajte dok se ne osuše. Svi lutki spremni jesti.

Ako ste u žurbi, ili nemate želju i vrijeme da kuhate pušače, postoji alternativa: kuhajte čajnik i držite čašu nekoliko sekundi iznad pare. Naravno, ovaj postupak ne daje apsolutno jamstvo sterilizacije, ali je još uvijek bolja od ništa.

Nećete imati pitanje kako sterilizirati pacifiere ako u vašem domu postoji dvostruki kotao. Dovoljno je ako napunite spremnik vodom i postavite ga na 2-3 minute.

Sada u prodaji možete pronaći posebne sterilizatore za bradavice i boce. Kupite jedan od njih i olakšajte posao. Sterilizacija u tim uređajima događa se pod utjecajem ultraljubičaste svjetiljke, koja, kao što je poznato, dobro se bori s mikroorganizmima. Vrijeme sterilizacije je samo 3 minute.

Moramo li kod kuće imati novorođenče? Čak su i naše bake odjevene - "uvijena" novorođena djeca. Ta je tradicija nastavljena u našem vremenu, iz više razloga. Prvo, beba pelena može lako i brzo omotati bebu od glave do pete, ona se brzo zagrijava

Dummies nisu samo gumene, već i plastične. Za plastiku

Tri obavezna pitanja koja bi bilo koja majka koja se brine trebala bi se zapitati i svakako pronaći sveobuhvatne odgovore na njih: može li novorođenče dobiti bradavicu, bradavicu je nužna za novorođenčad i, ako je potrebno, što bi trebalo biti bradavica za novorođenče i kako izabrati?

Pacifier za novorođenče nije samo igračka ili slatka pribor koji se može pohvaliti drugim mama u parku za šetnju. Bradavica za novorođenče je nužna, osobito ako iz nekog razloga majka ne može dojiti dijete.

Od trenutka rođenja, dijete ima vrlo dobro razvijeno refleksno usisavanje, to je zbog potrebe da beba dobije majčino mlijeko od prvih minuta nakon rođenja. Ako beba dobije majčinu dojku, onda općenito nema potrebe dati mu dud. Ako dijete nema takvu priliku, samo se trebate upoznati s osnovnim pravilima za odabir dude ili bradavica za bocu. Prema mnogim liječnicima, proces sisanja ima blagotvoran učinak na psiću bebe. Nakon što je dobio djetinju za bebu, smiruje se i ometa se od vanjskih podražaja.

Mogu li dati novorođenog pacifiera?

Rođenje djeteta ključan je korak u životu bilo kojeg roditelja. Ovo treba zapamtiti od trenutka začeća i nikad zaboraviti. Nakon što se beba rodila, roditelji se suočavaju s mnogim pitanjima koja su potrebna kako bi pronašli prave odgovore što je prije moguće. Jedno od ovih pitanja: "Je li moguće dati novorođenče dude?".

Uzrok bijelih pahuljica u izmetu u dojenčadi Novorođenčad i bebe uvijek trebaju više pažnje. Temeljito je potrebno pristupiti raznim studijama. Mommies ne bi trebalo oklijevati pitati za uputnicu od pedijatara za scatological istraživanja

Nedavno su se pojavili mnogi mitovi o tome treba li djetetu dajati dude. Mnogi ljudi vjeruju da dugotrajno usisavanje bradavica može dovesti do nepravilnog formiranja ugriza, a beba koja majčina dojilja može razviti

Pravila za brigu o novorođenčadi su neumoljiva: u prvim mjesecima života, dijete mora živjeti u okruženju koje je blisko sterilnom. Na primjer, beba se ne smije ponovno koristiti, lizati odrasloj osobi, dajte bebu ako je pala na pod. Prije uporabe moraju se sterilizirati. I nema tako malo načina za to.

Zahtjev za sterilizacijom dječjih bradavica nije bez značenja. Uostalom, na podu ima mnogo bakterija, sofe i druge površine, od kojih su mnoge patogene (a kvaliteta čišćenja nema nikakve veze s njom). Imunitet bebe još nije spreman podnijeti sve ove mikrobe. Stoga je vrijedno pomoći da se dijete postupno prilagodi. Dakle, vrijedno je aktivno sterilizirati bradavice dok je dijete još uvijek u krevetiću.

Kako sterilizirati bradavice

Najlakša metoda sterilizacije koja je dostupna svakoj osobi, bilo da je to muškarac, žena ili baka s djedom. Za sterilizaciju pacifiera stavite vodu u malu posudu i stavite ga u vatru. Kad se kuha, umočite bradavicu u nju i kuhajte nekoliko minuta. Sve, bradavica je dezinficirana.

Nemojte se bojati da bradavica neće podnijeti takve visoke temperature. Majke su izrađene od materijala koji su posebno dizajnirani za sterilizaciju i vrenje

Možete uštedjeti vrijeme ako koristite dvostruki kotao za sterilizaciju mačjaka. Ulijte vodu u donji dio, stavite bradavicu na jednu od nivoa i uključite uređaj 2-3 minute. Parna bradavica brzo će postati sterilna.

Alternativno, možete rukovati bradavicama u poseban sterilizator boce. U takvim uređajima, dezinfekcija pacifiera događa se pod ultraljubičastom svjetiljkom. Ova metoda, s jedne strane, je prikladnija jer ne treba gnjaviti vodom - sipati, sipati, sušiti uređaj. S druge strane, ultraljubičasta svjetiljka ima

Pravilno sterilizirajte boce

Dolaskom djeteta podiže mnoga pitanja o skrbi. Ipak, mrvica je samo rođena, još nije prilagođena za život u velikom svijetu. Biti u maternici, dijete je bilo pod pouzdanom zaštitom. Jedva da je rođen, masa mikroorganizama počinje ga okruživati ​​i nisu uvijek korisna. Imunološki sustav dojenčadi izrazito je ranjiv. I prvi put morate raditi da ga zaštitite od svih štetnih i opasnih. To prvenstveno utječe na prehranu. Stoga je važno sterilizirati boce prije svakog hranjenja, ako beba jede uz pomoć. Naravno, ako dijete samo doji, to pitanje više nije potrebno. Ali ponekad se mogu pojaviti i situacije kada morate ostaviti dijete s baka i iscijediti mlijeko u bočicu. I ovdje će također biti korisno znanje o sterilizaciji pribora za hranjenje.

Razlog za preradu jela za dojenčad

Neki će se pitati je li potrebno pažljivo dezinficirati boce? Možda će ih biti dovoljno da ih operu, i to je to? No već je poznato da mlijeko tijekom dugotrajnog skladištenja postaje izvor patogena koji se množe i može uzrokovati ozbiljne trovanja. Zamislite što se događa ako mlijeko nije potpuno isprana. Unutra će se razviti štetan okoliš. Takvi mikroorganizmi uništavaju se samo djelovanjem visokih temperatura. Stoga će biti bolje isprati i dezinficirati posuđe odmah nakon uporabe.

Odmah se postavlja pitanje, koliko dugo treba biti obrađeno? Mjesec, pola godine ili više? Stručnjaci kažu da se za oko godinu dana, pa čak i na jednu i pol dana, dijete postaje potpuno naviklo na okoliš, no ne noseći uvijek korisne mikroorganizme. Stoga se do 12 mjeseci mora sterilizirati. I kada početi mamac, dobro isperite žlice prije upotrebe i isperite kipućom vodom. Činjenica da bi ovaj pribor za jelo trebao biti individualan za mrvice, mislim, ne treba reći.

Metode sterilizacije

Naravno, postoje posebni uređaji za preradu dječjih jela, ali ih nije uvijek moguće koristiti. Štoviše, današnje mogućnosti omogućuju uporabu ne samo posebne opreme kao sterilizatora. Analiziramo najčešće načine kako pomoći mladim roditeljima.

 1. Vrenja.
 2. Hladna obrada.
 3. Mikrovalna pećnica.
 4. Steam action.
 5. Multivarka.
 6. Poseban sterilizator.

Svaka od metoda je dobra i vrlo pristupačna. Izbor je samo za brižne mame i tate. Razmotrite svaki pojedinačno.

vrenje

Potrebno je dodijeliti poseban lonac za ovaj postupak. U njemu se nalazi mnogo vode koja će pokriti bocu i sve odvojive dijelove. Bit će točno pokriti s malim poklopcem tako da tijekom vrenja boca ne pluta. Kuhajte 5 do 10 minuta. Ali morate uzeti u obzir vrijeme obrade bradavica. Ova stavka u kipućoj vodi ne može biti dulje od 3 minute, jer je to pouzdana metoda neutralizacije, ali ne i najosobnija. Silikon iz kojeg je napravljen bradavica brzo će postati neupotrebljiv. Ovo je jedan od padova. Drugi je vrijeme provedeno, potrebno je kontrolirati trenutak prije kuhanja i otkriti vrijeme. Ako uzmemo u obzir učestalost hranjenja, kao i noćne apetite mrvica, onda je u arsenalu potrebno imati jednu, ali dvije boce po pomaku. Uostalom, potrebno je obraditi noću.

Hladno raditi

Na policama trgovina hardverom možete pronaći kemikalije za steriliziranje dječjih kuhinjskih artikala. Proizvođači obećavaju sigurnost ove metode. A plus bi bio potpuna neutralizacija i uništavanje opasne flore. Prije upotrebe, tableta se otapa u hladnoj vodi, posude se stavljaju tamo oko 30 minuta.

Ali, unatoč obećanjima proizvođača ove kemijske metode, nakon ovog tretmana, mogući su snažni mirisi klora i specifičan okus mlijeka. I to može zaplašiti novorođenče da jede. Štoviše, ako ne držite razmjere, postoji opasnost od štetiranja malog. U nekim zemljama ta se metoda apsolutno ne tvrdi. Preporuča se povremeno primjenjivati ​​i pažljivo proučiti upute prije uporabe.

mikrovalna pećnica

Najlakši od svih načina. Pratite vrijeme, nema potrebe. Da bi sterilizirali bocu dovoljno da koriste poseban uređaj za mikrovalnu pećnicu. Ako to nije slučaj, dopušteno je postaviti potrebni predmet i sve njegove dijelove u staklenu posudu, sipati vodu, postaviti maksimalnu snagu i nekoliko minuta uključiti mikrovalnu pećnicu. Neki stručnjaci vjeruju da možete staviti posuđe bez vode. Radi se o zračenim valovima koji mogu uništiti sve neželjene mikroorganizme. Nedostatak ove metode, u oba slučaja, je taj da ne možete obraditi metalne dijelove na taj način, a bradavica će se brzo trošiti.

Pa, ako nema metalnih dijelova, nema se čega bojati. I bradavica može biti obrađena na paru. Iako je ova metoda prihvatljiva za rukovanje svim dijelovima boca za hranjenje.

Steam action

Ništa manje djelotvoran i nježniji. Prije primjene ove metode, dovoljno je sipati vodu u posudu, postaviti čisti cjedilo i postaviti bocu i bradavicu niz vrat. Kada voda počne kuhati, nastaje para i potpuno će se nositi s problemom. Ali postoje i nedostaci, poput potrebe da se u tom procesu budu približili uređaju. Postoji opasnost od kipuće vode. I vrijeme koje trebate uočiti.

Ali isti princip djelovanja ima obični dvostruki kotao. Dijelovi dječjih jela postavljeni su naopako, uključujemo uređaj i sve je spremno. Nakon što samo trebate izvaditi i osušiti za sljedeću uporabu.

multivarka

Ova štapića za majku je u gotovo svakom domu. Pored kuhanja mlijeka kaša i dječje hrane, nalazi se cjedilo za parne recepture. Ali se može koristiti ne samo za proizvode. Doista, zahvaljujući kipućoj vodi, posuđe i mačjaci mogu se parirati. Ljepota je da samo trebate instalirati dijelove naopako, instalirajte program "parna" i vrijeme, a oprema će sve učiniti samostalno. Sterilizacija će se odvijati na najvišoj razini.

No, budući da se jedna posuda koristi za kuhanje i za dezinfekciju, postoji rizik da će se pare iz nečistoća emitirati. Plastični materijal iz kojeg su napravljene boce apsorbiraju nepotrebni miris. Stoga pazite da se donji dio zdjele i zidova temeljito isperu i osuše.

sterilizator

Ovo je još jedna metoda parne obrade. Prednosti su da je uređaj izrađen posebno za dezinfekciju bebenih posuđa. Za kućnu namjenu prikladno je koristiti mehanizam omogućen mrežom. Voda je izlivena, a svi dijelovi boce stavljeni su u mlaznice naopako. Ali zbog vruće pare postoji opasnost od opeklina, stoga pažljivo i pažljivo uklonite objekte odande. I bolje je čekati, pustite ih da se ohlade.

Vrlo je prikladno koristiti uređaj, jer je dopušteno postaviti potrebno vrijeme, koje nije potrebno kontrolirati. Ovim postupkom možete ići svojim poslovanjem. U ovoj tehnici bradavice se pažljivo obrađuju. Dopušteno je sterilizirati pacifiere.

Postoji ekonomičnija inačica ove tehnike. Trošak je gotovo 2 puta manji. I upotrebljava se na istom principu: izlijeva se voda, stavlja se posuđe, prekriva poklopac. Ali se ne uključuje u utičnicu, i stavlja se u mikrovalnu pećnicu. Pod djelovanjem iste pare iz tekućine obrađuje se.

Obrada boca prije sterilizacije

Prije prve uporabe, pribor za hranjenje mora biti opran i steriliziran.

Ali ovo se pravilo primjenjuje i nakon svakog naknadnog hranjenja. Na unutrašnjosti bočica za mlijeko formira se tanki film koji se može ukloniti samo temeljitim postupcima pranja i dezinfekcije. Trgovine imaju puno deterdženata koji su dopušteni koristiti od prvog dana beba života.

No, mnoge majke vole takav obični sapun ili praonicu rublja. To su izvrsni antiseptici koji su stekli povjerenje više od jedne generacije roditelja. Osim toga, male frakcije sode dobro se čiste od neželjenih ostataka mlijeka. Slijed pranja.

 1. Najprije isperite hladnom vodom.
 2. Zatim se dodaju deterdžent ili soda (prašak za sapun).
 3. Koristite četku kako biste temeljito ispraznili stranice i dno. Umjesto četke, možete koristiti široku spužvu, koja će doprijeti do dna. Treba biti odvojena, upotrijebljena samo za boce za bebe. Zamjena bi trebala biti redovita. Ostatak pojedinosti, uključujući bradavicu, pažljivo, jer postoje teško dostupna mjesta u obliku zavoja. Mogu lako ostati tragovi hrane, isušiti i stvoriti neugodan miris. Ovo je veliko uzgojno polje za mikroorganizme.
 4. Isprati toplom vodom. Ispirati dobro, uklanjajući sve deterdžente. Koristite bolju tekuću vodu.

Po završetku procesa pranja možete poslati sterilizaciju. Naravno, na prvi pogled izgleda puno vremena. No, kada se proces stavi na stroj, razviti će se navika. Svaki mjesec se smanjuje broj hranjenja djeteta, olakšava zadatak majke. Zapamtite da je zdravlje malog čovjeka najvažnije!

Sterilizacija boce za novorođenčad: kako to učiniti ispravno

Nakon pojave djeteta u obitelji, odgovornost za njegovu sigurnost pada na ramena roditelja. Kasnije, prijetnja će biti brza vrtuljak i sumnjiva poduzeća, ali za sada novorođenče mirno hrče u kolijevci, morate ga zaštititi od nevidljivih, ali opasnih neprijatelja - mikroba. Naš Fidget je shvatio je li potrebno sterilizirati boce prije svakog hranjenja, u kojim situacijama se ne može bez nje i kako to ispravno.

Fotografija iz http://rebenokrazvit.ru

Sterilizacija boca za bebe: predrasuda ili nužnost?

Patološki strah od mikroorganizama koji žive oko nas je arhaizam s gledišta moderne medicine. U razvijenim zemljama, bez sumnje, nekoliko sati nakon poroda, mnoštvo rodbine će posjetiti majku i bebu, a nitko nikada neće misliti na stavljanje zavoja ako osoba nije bolesna. Prvog dana novorođenče napušta zdravstvenu ustanovu i odlazi kući, gdje se susreće s bogatstvom mikroflore.

Fotografije iz https://plus.google.com

Liječnici se protive potpunoj sterilizaciji, tvrdeći da se bebino tijelo mora susresti s mikroorganizmima kako bi osposobilo imunološki sustav. Nemoguće je osigurati apsolutnu sterilnost u stambenim prostorima, a kad se dijete počne samostalno kretati oko stana, ne može izbjeći susrete svih mikroba koji žive u njemu, ali će mu sada imunitet biti spreman za borbu. Sterilizacija boca za novorođenčad opravdana je samo u sljedećim slučajevima:

 • Nedono. Kada se dijete rodi prerano, njegov imunološki sustav još nije prošao sve faze formacije koju zamišlja priroda, a čak i nepatogena flora može izazvati razvoj bolesti.
 • Niska težina rođenja. U punoljetnim dojenčadi to može biti posljedica bolesti fetusa, patologije posteljice ili višestrukih trudnoća. Uz tjelesnu težinu ispod 2,500 g, čak i mala razina bakterijskog opterećenja (broj mikroorganizama koji ulaze u tijelo) uzrokuje kliničke manifestacije infekcije.
 • Imunodeficijencija. U novorođenčadi, uzrokovana je intrauterinskom infekcijom HIV-a ili genetskim bolestima, pa se tijelo ne može oduprijeti čak i nepatogenoj mikroflori.
 • Smještaj u područjima koja su endemična za zarazne bolesti. U takvoj situaciji, sterilizacija prije svakog hranjenja je način zaštite djeteta od patogena za koje se zna da su prisutni u okolišu.
 • Pribor za pohranu. Neke majke vole kuhati smjesu za nekoliko hranjenja i toplinu odmah prije upotrebe. Budući da ova situacija stvara uvjete za reprodukciju mikroba izravno u bocu, rizik stvaranja kritičnog bakterijskog opterećenja se značajno povećava. Iz istog razloga, posuđe za skladištenje izraženog majčinog mlijeka podliježe obveznoj sterilizaciji.

Najbolji način da izbjegnete gnjavažu

Nastojanje s bocama i priprema mješavine zauzima dragocjeno vrijeme majke i jede značajan dio obiteljskog proračuna. S gledišta oba roditelja i djeteta, prioritet bi trebao biti zadatak očuvanja dojenja. U većini slučajeva žena može dojiti dijete, a ne razmišljati o sterilizaciji boca za bebe.

Pristaše sterilizacije tvrde da su njihova mišljenja o fiziologiji novorođenčadi. Nakon rođenja, pH želuca je gotovo na neutralnoj razini od 5.0-6.0, dok glavna kiselina nije kloridna, već mliječna. Takva slabo kiselinska sredina nastavi tijekom prve godine života, ali kiselost doseže razinu odraslih tek nakon 7 godina. Stoga, bakterije u djece ne umiru u želucu, nego ulaze u crijeva, pa je stoga sterilizacija boca neophodna mjera za sve.

Kao što možete vidjeti, teorijska razloga pružaju obožavatelji oba načina, tako da konačna odluka odgovara vama. Domaći pedijatri često preporučuju da budu sigurni, a zapadni se pridržavaju suprotne točke gledišta.

Pripremni događaji: korisni savjeti

Fotografija iz http://dombrat.ru

Prije steriliziranja boce za novorođenčad moraju biti spremni. Prije svega, pregledajte posuđe i ako postoje pukotine na plastici ili staklu, nemojte gubiti vrijeme i odbaciti oštećenu bocu. Čak i kad ne propušta, nemoguće je temeljito isprati ostatke mješavine ili mlijeka iz pukotina, što znači da će se bakterije brzo razmnožiti u ovom hranjivom mediju. Ako se nedostaci ne otkriju, prijeđite na pripremu:

 • Potpuno rastavite bocu. Odvijte sigurnosni prsten, uklonite bradavicu i ventil, ako je prisutan.
 • Temeljito prati sve dijelove pomoću uređaja za pranje soda ili peradi. U tu svrhu pokrenite poseban spužvu koju temeljito isperete i osušite nakon uporabe.
 • Za boce s uskim vratom vrijedi kupiti četku na dugoj ručki kako bi se učinkovito očistio spoj dna i zidova.
 • Obratite posebnu pozornost na nit i unutarnju površinu bradavice, često ostaju čestice prljavštine.
 • Ako želite pranje malih jela u perilici posuđa, odaberite način rada s maksimalnom temperaturom i dodatno isperite detalje na kraju ciklusa.

Fotografija iz http://www.7ya.ru

Potrebno je prati bocu odmah nakon upotrebe, jer je brusenje suhe smjese dvojbeno zadovoljstvo. Sterilizacija već čistih jela može se odgoditi i pričekati dok se više ne sastaje. Prije nego što steriliziraju boce, pogledaj leđa, možda još uvijek postoje objekti oko vas koji treba biti dezinficiran. Nemojte zaboraviti na crpku dojke, dude, glodavce i trnce, samo odredite u uputama je li odabrana metoda sterilizacije dopuštena za određeni proizvod.

Kako pravilno sterilizirati boce i dude za bebe

Sterilizacija je posve jednostavan zadatak, a sigurno ćete se nositi s njom. Samo kvaliteta plastike ili gume može uspjeti, ali rizik deformacije proizvoda poznatih robnih marki nestaje. Dezinfekcija se vrši bilo kojim postupkom, ovisno o raspoloživim uređajima u kući, budući da je njihova učinkovitost sasvim usporediva.

vrenje

Fotografija iz https://www.mega-u.ru

Jednostavan i učinkovit način koji su koristili naše bake, budući da je bilo neophodno sterilizirati boce za novorođenče kod kuće. Trebat će vam sljedeće korake:

 • kuhati vodu u posudi odgovarajućeg volumena;
 • u njoj uroniti rastavljenu bocu;
 • pirjati na laganoj vatri 10 minuta;
 • Pažljivo uklonite posuđe iz kipuće vode i osušite.

Imajte na umu da ni vrhunske bradavice ne mogu biti sterilizirane kipućom. Iako ih deformacija ne ugrožava, materijal će izgubiti elastičnost i elastičnost. Bradavice dopuštene za točenje vode ili sterilizirane pare.

Do doba treba sterilizirati boce

S obzirom na neodređenost same potrebe za sterilizacijom, pitanje koliko je staro sterilizirati boce također nije jedini pravi odgovor. Najčešća praksa je kontinuirana sterilizacija prije nego što dijete počne puzati, nakon čega se njegova frekvencija postupno smanjuje na 1 sat na dan i potpuno odbiti dezinfekciju za 1-1,5 godina.

Parni sterilizator

Nisu svi roditelji koji odluče kupiti zasebni uređaj za ove namjene, ali ako ga imate, morate učiniti sljedeće:

 • stavite sve dijelove u sterilizator;
 • sipati vodu u kontejner koji je napravljen za to;
 • uključite uređaj 8-10 minuta;
 • Nakon postupka, nemojte otvoriti poklopac za održavanje sterilnosti.

Parni tretman je nježniji postupak, pa čak i bradavice će ga izdržati, stoga slobodno učitajte sve detalje boce u sterilizator. Kao alternativa posebnim uređajima, neki roditelji stavljaju bocu na vrh kipuće vode. Takav životni udar nikako se ne može nazvati potpunom zamjenom jer je samo unutarnja površina boce dezinficirana.

mikrovalna pećnica

Fotografija iz http://irecommend.ru

Dezinfekcija u mikrovalnoj peći također se javlja pod utjecajem pare, ali u isto vrijeme objekti postaju vrlo vrući, tako da se bradavice loše kvalitete mogu deformirati. Kako bi sterilizirao boce, postupite na slijedeći način:

 • u odgovarajućoj mikrovalnoj peći sipati vodu;
 • uranjati sve dijelove boce u spremnik;
 • labavo pokriti;
 • Uključite pećnicu 8-10 minuta.

Suhe boce stavite ih na čistu, peglanu ručnik. Prije nego što pošaljete posuđe u mikrovalnu pećnicu, provjerite da nema nikakvih metaliziranih natpisa ili crteža. Švicarska tvrtka Medela proizvodi posebne vrećice za ove namjene, u koje se boca treba presaviti, dodati malo vode, zatvoriti i poslati mikrovalnu pećnicu na samo 3 minute. Ovaj put je ušteda vrlo važna za mlade mame, jer vam omogućuje brzo stjecanje sterilnog spremnika jer je kod gladnog beba vrlo teško čekati 10-12 minuta.

Multivarka ili dvostruki kotlovi

Ove kuhinjske jedinice olakšavaju kuhanje i potpuno su sposobne zamijeniti sterilizator. Ne postoji izravno zagrijavanje, stoga bez straha možete staviti gumene i lateksne bradavice. Sterilizacija boce u multikookeru provodi se u načinu rada "parna" i traje 10 minuta standarda, nakon čega je poželjno da ih ne dođu do upotrebe u tu svrhu.

Fotografije iz https://www.youtube.com

Bilo koja od gore navedenih metoda temelji se na temperaturnim efektima. Nakon završetka postupka, sterilne boce ostaju 3 sata, pa ih ne bi trebale dezinficirati kao rezervu.

tablete

Kemijska metoda sterilizacije mladih majki se zapravo ne žali, sumnjajući u njegovu sigurnost za dijete. No, u nekim situacijama to je jedina moguća mogućnost, primjerice, na putovanjima ili na godišnjem odmoru. Takve tablete nude Bebe Confort i Milton. Hladna dezinfekcija je vrlo jednostavna:

 • sipati 5 litara vode u čistu posudu;
 • otopiti u 1 tabletu i uroniti sve detalje u njega;
 • pokriti posudu s poklopcem;
 • nakon 15 minuta uklonite i osušite bocu.

Iako proizvođači tvrde da je otopina apsolutno sigurna i netoksična, prije upotrebe vrijedi prati posuđe s kuhanom vodom. Prednost ove tehnike je da je otopina pogodna za uporabu u roku od 24 sata. Možete staviti čistu bocu u nju i držati je tamo do trenutka kada beba bude gladna.

Kao što vidite, potpuno je jednostavno sterilizirati boce za bebe kod kuće, a za nekoliko dana prakse to ćete učiniti automatski i bez razmišljanja. U svakom slučaju, ovo će razdoblje biti prilično kratko i među mnogim užicima majčinstva bit će tek manja epizoda.