Kako držati bocu i hraniti bebu s mješavinom

Liječenje

Majčino mlijeko je najbolja hrana za novorođenče, koja osigurava normalni razvoj djeteta. Samo sadrži sve potrebne vitamine i elemente za puni rast bebe. Nažalost, danas, iz različitih razloga, mnoge majke su prisiljene prebaciti na umjetno hranjenje. U ovom slučaju, važno je odabrati pravu formulu i slijediti pravilnu tehniku ​​hranjenja bočicom. U članku ćemo pogledati kako to učiniti detaljno.

Kada trebate bocu

Ako je beba mješovita, pedijatri ne preporučuju uporabu boce. Činjenica je da se dijete brzo navikne na udobnu bradavicu i više se ne želi vratiti dojenju. U ovom slučaju, žlica se koristi za bebe, šprica se koristi za novorođenče, a šalica se koristi za starije djece. Imajte na umu da danas oslobađaju poseban sustav s cijev koja je što je bliža prirodnom hranjenju. Usput, kada dopunjavate, prvo dajte dojku, a zatim hranite dijete.

Ako je beba u potpunosti umjetno hranjena, a ne planira se vratiti majčinom mlijeku, onda uzmite bočicu. Pažljivo razmotrite izbor proizvoda. To bi trebalo biti kvalitetno i sigurno za novorođenče.

Prikladno je prati i sterilizirati staklene boce. Oni će izdržati opetovano vrenje i trajati će duže. No, istodobno se lagano bori s staklenom ambalažom. Plastične boce su sigurne i prikladne za dojenčad, osim ako naravno nije napravljena od visokokvalitetnog plastičnog materijala od hrane. Međutim, takvi će se proizvodi morati mijenjati češće, jer brzo izgube oblik nakon vrenja.

Pročitajte više o tome kako odabrati pravu bočicu za hranjenje. Bez obzira na izbor, spremnik mora biti čist i steriliziran. Proizvod ne smije biti napuknut i zaprljan. Čist i netaknut bi trebao biti bradavica!

Priprema za hranjenje

Važno je da za novu hranu imate spremne boce i bradavice. Mora se temeljito oprati i sterilizirati. Operite ruke temeljito sapunom i vodom prije nego što hranite bebu, a zatim pripremite smjesu.

Za pripremu smjese važno je slijediti upute na pakiranju. Ako dodate više vode, dijete neće dobiti potrebnu dozu vitamina, a ako je manje, dijete može imati dehidraciju!

Prije svakog hranjenja, poželjno je pripremiti novu smjesu. U iznimnim slučajevima, proizvod se može čuvati do 24 sata u hladnjaku. Ako hranite već pripremljenu smjesu, zagrijte mlijeko u vodenoj kupelji ili jednostavno u toploj vodi.

Razrijedite smjesu vodom s temperaturom od 36 do 37 stupnjeva. Za uzgoj koristite posebnu bebu ili običnu kuhanu vodu. Svakako provjerite temperaturu hrane prije hranjenja! Ako nemate termometar, kapnite smjesu na zglob.

Možete nositi dječju kutiju kako ne bi prljavo. I staviti na ručnik ili staviti na odjeću koja vam ne smeta. Zapamtite da će beba hraniti kada se hrani. Prije nego što hranite bebu, provjerite radi li mlijeko s boce normalno. Kada se naginje, trebao bi kapati. Stavite trbuh na tvrdu površinu nekoliko sekundi prije svakog hranjenja.

Tehnika hranjenja boca

 • Kada se hranite, boca treba držati na malom nagibu tako da bradavica bude napunjena mlijekom;
 • Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu;
 • Ne možete držati bocu uspravno, inače beba može gušiti!
 • Prsten s bradavicom ne smije stati na kontejner previše zbijeno. Ako malo zraka uđe u bocu, bradavica neće biti ravna. Ali previše zraka ne bi trebao ići tamo!
 • Kada se hranite, glava bebe treba lagano podići i ne naginjati unatrag ili na stranu. Nemojte držati novorođenče u vodoravnom položaju;
 • Uzmi pauze dok hranite da bi beba burp. U ovom trenutku potrebno je držati dijete nekoliko sekundi u ravnoj ili polu-linijskoj poziciji;
 • Ako pravilno napunite novorođenče, u bocu će se pojaviti mjehurići;
 • Ne ostavljajte novorođenčad s jednom bocom!

Nakon hranjenja

Nakon što je dijete jede, odmah uzmite bocu. Nemojte žuriti da položite dijete, držite ga uspravno da se trgne. Da bi se dijete skliznulo, lagano dodirnite i protrljajte leđa ili stavite bebu na rame. Uz umjetno hranjenje, važno je hraniti dijete vodom!

Nakon hranjenja, boca i dud se temeljito isperu. Da biste to učinili, koristite anti-alergijski dječji deterdžent ili soda za pečenje, četkicu i spužvu. Važno je temeljito oprati bocu tako da na donjem dijelu nema lijeka. Ako koristite perilicu posuđa, jela za djecu odvojite od odrasle osobe i odaberite temperaturu koja nije manja od 80 stupnjeva. Nakon pranja, stavite spremnik na čisti ručnik dok se potpuno ne osuši.

Sterilizacija je važan i nezaobilazan postupak koji će spriječiti nakupljanje štetnih bakterija u loncu. Sterilizirajte dječja jela kuhajući u tavi. U tu svrhu koristite i mikrovalnu pećnicu, dvostruki kotao ili sporo kuhalo, posebnu sterilizaciju ili antiseptičke tablete. Kako pravilno sterilizirati boce za bebe, pročitajte vezu http://vskormi.ru/children/kak-sterelizovat-butilochku/.

Koliko smjesa dati dijete

Uz umjetno hranjenje, trebate hraniti novorođenče svaka tri sata, što je oko 7-8 obroka dnevno. Međutim, to su samo preporučeni pokazatelji, jer se potrebe djece razlikuju ovisno o dobi i razvoju.

Dnevni dopust mješavine za djecu težine do 3200 kg = broj dana života djeteta X 70;

Dnevni dopust mješavine za djecu mase više od 3200 kg = broj dana života djeteta X 80.

Prema stručnjacima, dnevna stopa djeteta do dva mjeseca iznosi 1/5 težine, od 2 do 4 mjeseca - 1/6 težine, od 4 do 6 - 1/7 težine, od 6 do 9 - 1/8 težine i do godinu dana - 1/9 težine. Da biste utvrdili koliko mješavine daju bebu u jednom koraku, podijelite dnevnu stopu količinom unosa hrane 24 sata. Mnogi roditelji se brinu ako dijete jede ili ne. Zatim razmotrite znakove oba fenomena.

Tražite pravi način prehrane novorođenčeta iz boce? Pregled najudobnijih položaja za hranjenje!

Pravilan položaj djeteta kod hranjenja iz boce vrlo je važan, jer ako je beba neugodna, vjerojatno neće moći jesti mirno. A onaj koji hrani dijete, može se brzo umoriti (pogotovo ako dijete jede polako), ako su poze za hranjenje djeteta iz boce neispravno odabrane.

Hranjenje novorođenčeta iz bočice nužan je zbog važnih razloga za mame (zdravstveno stanje, nedostatak mlijeka ili mala količina, rani izlazak iz porodiljnog dopusta). Ali isto tako, kao i prirodno dojenje, umjetno hranjenje treba pravilnu organizaciju.

Zašto je držanje toliko važno?

Svako dijete je jedinstveno i stoga nema univerzalnog stajališta o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce.

Odmah nakon rođenja, dijete može imati jedno držanje. I kasnije - drugi će učiniti. Ovo se ne treba bojati. Ovo je normalno!

Postoji nekoliko općih pravila koje svaka majka treba slijediti tijekom cijelog razdoblja hranjenja boce. Pravila za hranidbu boce:

 1. Cijelo dijete od krune za pete bi trebalo biti u istoj ravnini. Ne bi se trebao zavoja.
 2. Treba primijetiti taktilni kontakt, kao i tijekom dojenja. Može biti "koža na koži" ili jednostavna poteza.

Jednako je važno pratiti sve korake - pripremu mješavine, hranjenje, proces ostavljanja viška zraka. Dijete gubi zrak samo u dva slučaja ako je bočica nepravilno postavljena i bradavica nije potpuno napunjena mlijekom, a također ako poza ne stvara nijednu ravninu tijelu.

Ako inventar, mješavina je odabrana pravilno, onda posljednja faza hranjenja može donijeti nelagodu bebi. Zrak koji je zarobljen u želucu mora izaći tako da probavni sustav ne doživljava preopterećenja.

Podići za hranjenje bebe

Razmislite o tome kakvu poziciju i kakvu poziciju hranite bebu, kao i kako pravilno držati dijete dok hranite. Postoji nekoliko osnovnih stavova za djecu s umjetnom hranom - ležeći na rukama, na njihovoj strani, sjedi.

Svako držanje treba biti udobno i za bebu i za roditelja.

Znači, nije se trgnuo

Sprječavanje regurgitacije:

 1. Dijete u ovom slučaju nalazi se na bočnoj strani. Bolje je da se radi o lijevoj strani, kako to preporučuje pedijatri.
 2. Moguće je popraviti svoj položaj s posebnim stezaljkama, valjcima za napajanje ili jastukom.
 3. Mama mu daje bočicu na bok, a ona i sama može leći na svojoj strani kako bi održala kontakt očima s djetetom.
 4. Obavezno kontrolirati postupak punjenja bradavica s mlijekom.

Tako da ne guši

 1. Mama sjedi na kauču ili udobnoj stolici, naslonjena na leđa.
 2. Savija koljena i ima dijete tako da njegova stražnjica sjedi na jednom boku, a leđima leži na drugom.
 3. Glava mora biti položena na savijeni lakat.
 4. Uz slobodnu ruku mama drži bocu mlijeka.

Potrebno je provjeriti brzinu protoka, koja ovisi o broju otvora u bradavici i kutu nagiba same boce.

Da ne bude gušen

 1. Dijete je u svom krevetiću, a majka sjedi u blizini.
 2. Kada se hranite u ovom slučaju, možete staviti ravnu pelenu, najtanje jastuk ili ručnik.
 3. Boca se nalazi pod kutom od 45 stupnjeva. Ova pozicija stvara optimalnu brzinu protoka mlijeka i udobnost.

Stalak mama u ovom slučaju se ne preporučuje, jer leđa će biti u neprirodnom položaju i samo će početi ozlijediti. Važno je kontrolirati nagib glave jer njegov pogrešan položaj potiče ulazak mlijeka u dišni sustav.

Da biste spriječili ulaz zraka

Ulazak zraka s hranom dovodi do lažnog osjećaja sitosti u mozgu. Važno je da odstranite od procesa hranjenja boce, svakih 5-10 minuta, tiho ga izvadite na nekoliko sekundi tako da ispadne.

No, kako bi se smanjila količina zraka koja ulazi, potrebno ga je hraniti u položaju polu ravno. Ta je pozicija najčešća.

 1. Mama uzima dijete u naručju.
 2. Njegova glava je povoljno smješten na lakat, dlan drži magarca.
 3. Svojom slobodnom rukom majka mu daje bocu pod nagibom tako da je cijela šupljina bradavice puna mlijeka.

Potrebno je provjeriti prisutnost mjehurića u mješavini i, kad se pojave, promijeni položaj djeteta u vertikalni položaj i uklanja bocu iz usta.

Je li moguće hraniti novorođenče koji leže? Na tom položaju stručnjaci ne preporučuju davati bocu zbog opasnosti od pada mlijeka u srednje uho i razvoja infekcije.

Ostale odredbe

Ako dijete već sjedi pouzdano, a zatim, pokazujući samostalnost, može držati bočicu i odabrati udobno držanje tijela, kao i jesti sjedeći. U takvim slučajevima, roditelj također mora biti blizu i nadzirati proces hranjenja.

Savjeti za roditelje

Savjeti za roditelje o hranjenju položaja:

 • Ponekad se događa da se mame mame umorne. U tom slučaju možete koristiti uređaje za fiksiranje - jastučići za hranjenje, valjke ili jednostavni ručnik.

Uz pomoć, dijete i bočica mogu se anatomski ispravno postaviti. Međutim, važno je održavati vizualni i taktilni kontakt.

Ni u kojem slučaju ne može ostaviti dijete samo, ako je zauzet bočicom!

 • Bez obzira na držanje, emocionalna udobnost majke ili osoba koja ga hrani u ovom trenutku također je važna za dijete da dobije maksimalnu korist od hranjenja.
 • Nema potrebe da ga hranite ako ste ljuti, uznemireni ili ljuti.
 • Također, nemojte početi hraniti ako je dijete zabrinuto zbog nečega. Važno je ukloniti uzrok anksioznosti i potom hraniti bebu.
 • Dijete bi trebalo osjetiti samo ljubav, njegu i toplinu.

  Korisni videozapis

  Nudimo gledanje videozapisa o pravilnoj hrani djeteta iz boce:

  zaključak

  Važno je da sve majke sjetite da zdravlje bebe i odnos s njim ne ovise o načinu hranjenja. I ne morate se posramiti u slučaju odabira umjetne metode prije prirodnog. Svaka majka je najbolja za dijete!

  Kako hraniti novorođenče s mješavinom?

  Kad se dijete rodi, nitko nema pitanja: što ga hraniti? Svi znaju da je majčino mlijeko u prvoj godini života uravnotežena i dovoljna hrana za novorođenče i bebe.

  Međutim, dogodilo se da majčino mlijeko nije dovoljno za hranjenje novorođenčeta. Ponekad se može prestati prerano ili uopće ne doživjeti. A onda se postavlja pitanje: što hraniti dijete?

  U takvim slučajevima, umjetno hranjenje može biti puna ili djelomična zamjena majčinog mlijeka.

  Razlozi za prebacivanje na IV

  Razlozi prebacivanja na umjetno hranjenje mogu biti sljedeće situacije:

  1. Ozbiljno porođaj ili loše zdravlje majki, što uključuje uzimanje lijekova koji nisu kompatibilni s dojenčadi.
  2. Dijete ne dobiva na težini, broj privitaka na dojku je porastao, ali mrvica još uvijek nije dosta.
  3. Majka je prisiljena hraniti bebu s izraženim mlijekom iz boce, ali njegova količina nije dovoljna za puni razvoj novorođenčadi.

  U svakom slučaju, potpuno odbacivanje majčinog mlijeka i prijelaz na IV moguće je tek nakon savjetovanja s pedijatrom. Zapamtite da čak i mala količina majčinog mlijeka može donijeti neprocjenjivu korist za bebu i njegovo zdravlje.

  Kako napraviti pravi izbor mješavine?

  Prije kupnje novorođenčeta za mrvice trebate se posavjetovati s pedijatrom i obratiti pažnju na prisutnost djeteta:

  • predispozicija za alergije,
  • bolesti gušterače,
  • problemi s gastrointestinalnim traktom.

  U tim slučajevima, pedijatar može propisati upotrebu bilo koje medicinske mješavine mlijeka.

  Ako dijete nema zdravstvenih problema, pri odabiru dječje hrane treba obratiti pažnju na:

  • proizvođač (bolje je odabrati dokazano, dugo postoji na tržištu);
  • preporučena godina upotrebe (obično se nalazi na posudi s mješavinom);
  • vrsta smjese.

  Vrste dječje hrane za IV

  Mliječna formula za djecu su:

  • prilagođen,
  • koji nije prilagođen,
  • djelomično prilagođen.

  Prilagođene mješavine mlijeka gotovo ponavljaju sastav majčinog mlijeka s brojem elemenata u tragovima i preporučuju se za umjetno hranjenje beba od rođenja.

  Parcijalno prilagođene formulacije mogu se koristiti za umjetno hranjenje djece od 6 mjeseci. Neodgovarajuće formulacije mlijeka preporučuju se samo za djecu stariju od jedne godine.

  Pravila i način prehrane tijekom IV

  Na zahtjev ili po satu?

  Ako se hranjenje novorođenčeta s majčinim mlijekom pojavljuje "na zahtjev", tada je potrebno hraniti bebu na umjetno hranjenje strogo prema rasporedu. Ova razlika je posljedica činjenice da mrvice traže više vremena za probavu umjetne mješavine.

  Koliko puta dnevno i koliko sati hraniti novorođenče?

  Obično, na IW, interval između hranjenja novorođenčeta je oko 3-3,5 sati, a noću - do 6,5 sati. Ukupni broj hranjenja je 6-7 puta dnevno.

  Približne brojke prikazane su u donjoj tablici:

  U nekim situacijama pedijatar može dopustiti slobodno hranjenje kada se 2 hranjenja bebe utvrde prema rasporedu, a ostatak, ovisno o želji djeteta.

  Zbog umjetnog hranjenja pretpostavlja da će beba dobiti sve potrebne hranjive ga iz boce sa sastavom, potrebno je znati kako izračunati količinu mješavine potrebno ga je odjednom.

  Kako izračunati stopu potrošnje mješavine za dijete?

  Dnevna količina mješavine izračunava se na sljedeći način:

  • u prva dva mjeseca života, za hranjenje, dovoljno dječje hrane je jednako 1/5 tjelesne težine djeteta;
  • od 2 do 4 mjeseca potreban je volumen jednak 1/6 njezine težine za hranjenje djeteta;
  • od 4 do 6 mjeseci - 1/7 težine;
  • nakon šest mjeseci na dan, potrebno je dati samo 1/9 djetetove tjelesne težine.

  Da biste izračunali jednokratnu stopu potrošnje dječje hrane od majke, dnevni se volumen treba podijeliti brojem hranjenja.

  Pravila za uzgoj mliječne formule

  1. Razblaženi prašak mora biti strogo prema uputama i samo kuhanoj vodi.
  2. Djetetu uvijek hranite svježe pripremljenom mješavinom, možete spremiti sastav u gotovom obliku ne više od sat vremena, u hladnjaku - ne više od 6 sati.
  3. Temperatura razrijeđene formule za hranjenje djeteta treba biti oko 37 ° C.
  4. Za parcijalnu umjetnu hranidbu, hranjenje žlicom se obično koristi, tako da dojenčad uopće ne odustaje od dojke.
  5. Vrlo je važno ne zaboraviti sterilizirati bocu i bradavice na vrijeme. Da bi se to postiglo, upotrebljava se poseban sterilizator ili ključanje (sterilizacija je potrebna barem jednom tjedno, a drugim danima je dopušteno isprati bocu i bradavicu kipućom vodom).

  Što ako novorođenče ne odgovara smjesi?

  Ponekad postoje situacije u kojima mrvica ne želi jesti iz boce. U takvim situacijama nije neophodno hraniti novorođenčad silom.

  Možda predložena struktura za IV on jednostavno nije svidjelo, a nakon savjetovanja s liječnikom, treba ga zamijeniti, ili probati neki drugi način hranjenja, na primjer, sa žlicom.

  Također je vrijedno razmišljati o zamjeni dječje hrane kada beba često regurgitates tijekom hranjenja, često ima proljev ili obratno, zatvor, kao i ako potrošnja mliječne formule uzrokuje alergijske reakcije kod bebe.

  U bilo kojoj od ovih situacija morate se obratiti svom pedijatru za prijenos bebe u drugu mješavinu.

  Kako hraniti novorođenče s mješavinom: po vremenu i količini

  Ako se dogodilo da beba postane umjetni umjetnik i bilo je lišeno majčino mlijeko iz nekog razloga, roditelji bi trebali preuzeti tu odgovornost sa svijom odgovornošću. Prvo, morate se upoznati s približnom dnevnom količinom hrane potrebne za djecu različitih dobnih skupina. Drugo, morat ćete se usredotočiti na određeni raspored unosa hrane po satu. Treće, postoje pravila o tome kako hraniti novorođenče s mješavinom: moraju se slijediti i moraju se pokušati ne odstupiti od njih.

  Sve to će pomoći bebi da se brzo prilagodi novom svijetu, razvijati se normalno i rasti energično i zdravo.

  Broj

  Ako se ispostavilo da se novorođenčad treba hraniti mješavinom, prvo morate to ispravno podići. Suvremeno tržište dječjih jela nudi široku paletu mogućnosti: visoko ili djelomično prilagođen, mliječni i ne-mliječni, bez refluksa i glutena, tekućina i suha. Nakon pregleda ocjene i pregleda (recenzije, vrste i ocjene najboljih mikseva za novorođenče naći ćete u našem članku), nakon savjetovanja s pedijatrom, roditelji odabiru jednu od najoptimalnijih opcija.

  Jednom kada se dobije željeni prašak (ili emulzija), jedan od glavnih zadataka je ne nadvladati dijete, ili obratno - ne ostaviti ga gladnima. I ovdje je tablica "Dnevne stope mješavine" velika pomoć.

  Budući da tablica sadrži nekoliko parametara, svaki od njih detaljnije razmatramo.

  Unatoč činjenici da je naš zadatak hraniti novorođenče s mješavinom (koja, po definiciji, treba biti od 0 do 1 mjesec), tablica također prikazuje podatke za kasnu dob. Tako će roditelji moći usporediti pokazatelje i usredotočiti se na njih u budućnosti, budući da odraste mrvice.

  • Količina smjese za 1 hranjenje

  Ovi pokazatelji imaju prilično širok spektar opsega, što se može vidjeti iz podataka već u prvom retku. Koliko iznosi smjesu? 20 ml ili 60 Ovaj pokazatelj ovisit će o tome koji će raspored majka hraniti novorođenče. Ako je 7 puta, prema preporukama pedijatara, onda će ta brojka biti jedna. Ako je na zahtjev (tzv. Slobodno umjetno hranjenje) - broj obroka će biti više, a doza manje.

  • Količina smjese na dan

  Ne postoji takav širok raspon. A ako se brojevi iz drugog stupca lako prilagode ovisno o tome koliko često hranite novorođenčad s mješavinom, onda na kraju uvijek trebate dobiti pokazatelje iz trećeg stupca - voditi ih.

  Iako ovise o težini i stanju zdravlja novorođenčeta. Ako je preuranjen, ima patologiju, ionako neće jesti mnogo. Ali ako je bogatyr rođen s izvanrednim zdravlje i teške težine, on, u skladu s tim, treba više mix. No ta se razlika uzima u obzir u drugom, praktičnijem, s gledišta mnogih roditelja, tablice.

  Postoje razni načini za izračunavanje količine mješavine koja vam je potrebna za hranjenje novorođenčeta, na temelju pojedinačnih pokazatelja (posebno težine). Možete koristiti ove formule. Oni će dati točnije brojeve. Čim odlučite o količini hrane, morat ćete zakazati hranjenje.

  Korisni savjeti. Najčešće, sve ove tablice i formule su nepotrebne za roditelje iz jednog jednostavnog razloga. Većina umjetnih smjesa za novorođenčad sadrže detaljne upute o količini praha i količini vode koja se razrjeđuje u isto vrijeme. Za neke proizvođače, ove informacije su sadržane na kutiji, za druge - izravno na mjernoj bocu, koja je dio smjese.

  raspored

  Odmah odlučite kako ćete hraniti novorođenče s mješavinom - po vremenu ili na zahtjev.

  U prvom slučaju će se razraditi određeni raspored, koji će se organski uklopiti u dnevni način rada. To je prikladno, omogućit će majci da obavlja kućanske poslove u intervalima, podučava bebu i želudac da naredi.

  S druge strane, mnogi pedijatri kažu da je mnogo korisnije hraniti bebu na svoj prvi zahtjev, u skladu s prirodnim željama njegova tijela. Međutim, postoji rizik od prekomjernog opterećenja i daljnje pretilosti.

  Ova dilema treba riješiti sami roditelji ili slušajući mišljenje lokalnog pedijatara. Ako je opcija rasporeda odabrana po satu, možete upotrijebiti sljedeću tablicu.

  Ovo je indikativni raspored za umjetno hranjenje novorođenčadi po satu, koji se može prilagoditi prema volji, uzimajući u obzir dnevnu rutinu i pojedinačne karakteristike svake obitelji pojedinačno.

  U dobi od 1 do 5 mjeseci daje se usporedba i praktičnost: nakon svega, vrlo je lako istegnuti interval između jela, ako odmah naučite dijete da jede na vrijeme, a ne na zahtjev. Zato odaberite shemu i vrijeme je da naučite pripremiti smjesu.

  Potrebno je znati. Do danas, Svjetska zdravstvena organizacija (jedna od najpoželjnijih organa u medicini i pedijatriji) preporučuje mladim roditeljima da odustanu od strogog rasporeda sati u korist prehrane na zahtjev novorođenčadi.

  Proces kuhanja

  Dobrobit novorođenčeta, koje je na umjetnom hranjenju, izravno ovisi o tome kako pravilno majka priprema mješavinu.

  Svi takvi proizvodi popraćeni su detaljnim uputama, koje se moraju pažljivo proučavati, a sve njegove točke se strogo provode. Među njima su nekoliko općih točaka.

  1. Za razrjeđivanje suhe mješavine upotrijebite bocu vode koja ne može kuhati kako bi sačuvala sve korisne osobine.
  2. Voda iz kuhanja nužno.
  3. Pratite točno doziranje navedeno u uputama za smjesu. Puno praha i nedostatka vode uzrokovat će koliku i dispepsiju. Previše mala količina suhe baze i puno vode jamče da će novorođenče djelovati i tražiti da se pojave izvan vremena.
  4. Razrijedite smjesu odmah u boci.
  5. Prvo, voda se predgrijava do 50 ° C. Ako je temperatura iznad ovog pokazatelja, uništit će korisne bakterije smjese.
  6. Nakon zalivši prašak u bočicu, dobro ga protresite, tako da nema grudica.
  7. Prije nego što hranite novorođenče ponovno provjerite temperaturu smjese: ne smije prijeći 37 ° C.
  8. Širina rupice u bradavici trebala bi prisiliti novorođenče da ulože napore kako bi filtrirala smjesu iz boce.

  Proces izrade smjese - jedna od glavnih faza hranjenja. Ispravnost njegove primjene ovisit će o tome koliko je beba zadovoljna hranom, bez obzira na to će li biti potpuno zasićena, kao i njegovo zdravlje i daljnji fizički razvoj.

  Nakon što ste savladali osnove kuhanja za takve bebe, morat ćete uzeti male "tečajeve" kako biste naučili kako ih pravilno hraniti.

  Život sjeckanje. Da biste odredili temperaturu gotove mješavine za novorođenče, kapnite mliječnu tekućinu iz boce na zglob. Ako koža ne osjeti ništa - možete hraniti svog junaka. Ako se osjeća vruć ili hladan dodir - hrana mora biti ohlađena ili zagrijana.

  Postupak hranjenja

  Vrlo važan trenutak za sve mlade majke je naučiti pravilno hraniti novorođenčad mješavinom, jer je tehnika ovog procesa značajno različita od onog koji se koristi za dojenčad.

  Što je brže svladan, manje će se problemi s prehranom i daljnjim razvojem pojaviti. Nekoliko korisnih savjeta pomoći će u tome.

  Položaj novorođenčeta

  1. Ne smije ležati na leđima, jer će smjesa izlaziti iz boce. Zbog toga dijete može gušiti ili gušiti. Reflektirajuća usta također će biti formirana na pogrešan način.
  2. Glava bi se trebala nalaziti malo iznad tijela, na zavoju majčine ruke savijenog u lakat.
  3. Glava i kralježnica novorođenčeta trebaju biti ravna linija.
  4. Položaj djeteta tijekom hranjenja smjese mora biti isti kao u dojci.

  Tehnika hranjenja

  1. Nemoguće je dati novorođenčetu da uz pomoć usana uzme bradavicu. Točan položaj: u ustima to bi trebao biti samo njegov duguljasti dio, ali na okruglim - leže usne.
  2. Pazite da se duguljasti dio bradavice neprestano napuni smjesom. Tako novorođenče neće progutati zrak, a zatim patiti od kolike.
  3. Nemojte trčati dijete dok hranite. On sam zna brzinu kojom je udobno sisan. Nemojte protresati bocu, nemojte vikati na nju i pokušati ne pokazati svoju nestrpljivost.
  4. Ako novorođenče odbija jesti, nemojte ga natjerati da pojede sve do kapi. Ako je doza manja od uobičajenog, pažljiviji pogled: možda se osjeća loše. U tom slučaju, obratite se pedijatru.
  5. Nakon hranjenja, lagano prati dijete na leđima - to će ga natjerati da prožme zrak, progutao je dok je sisao.

  pauze

  1. Želite naučiti kako hraniti bebu s mješavinom? Zatim trebate uzeti kratke pauze tijekom jela.
  2. Činjenica je da usisavanje djeteta još uvijek proguta zrak, što stvara lažni osjećaj zasićenja. Da biste se riješili, trebate malo zaustaviti. Dopuštaju da se novorođenče rasplamsava, odnosno oslobađa od zraka i ponovno osjeća da još nije dovoljno.
  3. Čim se mrvica ukloni iz boce, držite je u polu-okomitom ili okomitom položaju sa stupom i pričekajte da se regurgitirate.
  4. S istom svrhom, možete staviti njegov trbuh - na ramenu, i ručke - na leđima.
  5. Drugi način da se riješite oteklih zraka je lagana masaža leđa, nježno udaranje na dnu.
  6. Ako ga stavite na trbuščić koljenima - rezultat će biti isti.
  7. Vježbajte na različite načine i odaberite tehniku ​​koja će vam omogućiti brzo postizanje željenog učinka.
  8. Nemojte zaboraviti zaštititi svoju i odjeću od pljuvanja.
  9. Ako ne uzmete pauzu i nemojte čekati za regurgitiranje, gutanje zraka će izazvati stomak i plin.

  Majka i dijete veze

  1. Vrlo često, žene koje ne dojiti svoje bebe imaju osjećaj krivnje, budući da se vjeruje da djeca imaju mnogo bližu emocionalnu vezu s majkama. Međutim, također se može prilagoditi umjetnicima tijekom procesa hranjenja.
  2. Dok jedete, lagano ga povucite za bebu.
  3. Razgovarajte s njim: nazovite ga nježnim imenima, pokušajte prenijeti svu vašu ljubav i nježnost kroz glas.
  4. Stroke novorođenče tijekom hranjenja - to će vam omogućiti da stvorite bliski tjelesni kontakt, što nije dovoljno za umjetne žene.
  5. Jedna od prehrambenih prednosti mješavina je interakcija novorođenčadi s drugim rođacima, osobito s papom, koji mu također može dati miješanu bočicu. Međutim, za izgradnju emocionalne veze s majkom, ona mora hraniti bebu tijekom prvog mjeseca života.

  Takva je tehnika hranjenja novorođenčadi s mješavinom. Ako naučite kako to ispravno raditi, izbjeći ćete mnoge neugodne trenutke koji se smatraju nedostatkom umjetne prehrane.

  Prilagođena hrana je što je moguće bliža majčinom mlijeku. Emocionalna komunikacija i bliski fizički kontakt također se mogu postići. Tako da nema problema. Nekoliko dodatnih korisnih savjeta kako bi se to riješilo otklonit će posljednje sumnje.

  Mala nijansa. Tijekom pauze usred hranjenja mješavine, kada pomažete djetetu da upali zrak, ne biste ga stavili na koljena sa svojim trbuščićem, iako je ova metoda prisutna i koristi se u praksi. Da, zrak će izaći, ali pritisak koji se vrši u takvom položaju na probavnom traktu djeteta može uzrokovati poremećaje u svom radu.

  pravila

  Slijedeći sve gore navedene savjete, možete brzo naučiti pravilno hraniti novorođenče s mješavinom boca. Ako imate bilo kakvih sumnji, uvijek se možete posavjetovati s liječnikom ili pogledati popis općih preporuka.

  1. Ne ostavljajte samo novorođenčad s bočicom.
  2. Povremeno promijenite bradavicu - kako deformira i nosi.
  3. Pratite rok trajanja mješavine.
  4. Ne hranite dijete u depresivnom ili nadraženom stanju. Prvo se trebate opustiti i smiriti. Novorođenčad vrlo suptilno osjećaju raspoloženje svoje majke. Bit ćete napeti - beba će također biti zabrinuta.
  5. Nemojte hraniti bebu ako vrišti ili plače, tako da ne guši. Pokušajte ga najprije smiriti.
  6. Imajte na umu da je mješavina teža i dulja probavljala djetetov trbuh nego majčino mlijeko. Stoga, interval između hranjenja mora biti najmanje 3 sata.
  7. Bočica i bradavica su dezinficirani za svaki obrok.
  8. Nemojte ostavljati mješavinu bez mlijeka do sljedećeg puta.

  Sve te nijanse, kako hraniti novorođenče s mješavinom, vrlo su važne za njegov daljnji razvoj i zdravlje. Ako je sve učinjeno prema preporukama stručnjaka, oslanjajući se na individualne konzultacije dječjeg pedijatara, neće se pojaviti nikakvi problemi.

  Ne biste se ni trebali brinuti da vam mrvica nema majčino mlijeko. Moderna dječja hrana je prilagođena novom probavnom traktu malog tijela i sadrži veliku količinu korisnih i hranjivih tvari potrebnih za normalan razvoj. Hranite djetetu pravu kvalitetu, pažljivo odabrane smjese - i on će vas oduševiti svojim dobrim zdravljem i neukrotivom energijom.

  Postoji niz zaključaka o opasnostima kozmetičke deterdžente. Nažalost, nisu svi novootvoreni mame slušali. U 97% dječjih šampona upotrebljava se opasna supstancija natrij-lauril-sulfat (SLS) ili njegovi analozi. Napisano je mnogo članaka o učincima ove kemije na zdravlje djece i odraslih. Na zahtjev naših čitatelja testirali smo najpopularnije robne marke. Rezultati su bili razočaravajući - najčešće objavljene tvrtke pokazale su prisutnost najopasnijih komponenti. Da ne kršimo zakonska prava proizvođača, ne možemo imenovati određene marke.

  Tvrtka Mulsan Cosmetic, jedina koja je provela sve testove, uspješno je primila 10 bodova od 10 (vidi). Svaki proizvod je napravljen od prirodnih sastojaka, potpuno siguran i hipoalergenski.

  Ako sumnjate u prirodnost vaše kozmetike, provjerite datum isteka, ne smije prelaziti 10 mjeseci. Oprezno dođite na izbor kozmetike, važno je za vas i vaše dijete.

  Kako hraniti novorođenčad mješavinu boca: osnovna pravila

  Objavio: admin u Moj dijete 22.01.2014 0 347 Pregleda

  Kako hraniti novorođenče s mješavinom: po vremenu i količini

  Ako se dogodilo da beba postane umjetni umjetnik i bilo je lišeno majčino mlijeko iz nekog razloga, roditelji bi trebali preuzeti tu odgovornost sa svijom odgovornošću. Prvo, morate se upoznati s približnom dnevnom količinom hrane potrebne za djecu različitih dobnih skupina. Drugo, morat ćete se usredotočiti na određeni raspored unosa hrane po satu. Treće, postoje pravila o tome kako hraniti novorođenče s mješavinom: moraju se slijediti i moraju se pokušati ne odstupiti od njih.

  Sve to će pomoći bebi da se brzo prilagodi novom svijetu, razvijati se normalno i rasti energično i zdravo.

  Ako se ispostavilo da se novorođenčad treba hraniti mješavinom, prvo morate to ispravno podići. Suvremeno tržište dječjih jela nudi široku paletu mogućnosti: visoko ili djelomično prilagođen, mliječni i ne-mliječni, bez refluksa i glutena, tekućina i suha. Nakon pregleda ocjene i pregleda (recenzije, vrste i ocjene najboljih mikseva za novorođenče naći ćete u našem članku), nakon savjetovanja s pedijatrom, roditelji odabiru jednu od najoptimalnijih opcija.

  Jednom kada se dobije željeni prašak (ili emulzija), jedan od glavnih zadataka je ne nadvladati dijete, ili obratno - ne ostaviti ga gladnima. I ovdje je tablica "Dnevne stope mješavine" velika pomoć.

  Budući da tablica sadrži nekoliko parametara, svaki od njih detaljnije razmatramo.

  Unatoč činjenici da je naš zadatak hraniti novorođenče s mješavinom (koja, po definiciji, treba biti od 0 do 1 mjesec), tablica također prikazuje podatke za kasnu dob. Tako će roditelji moći usporediti pokazatelje i usredotočiti se na njih u budućnosti, budući da odraste mrvice.

  Ovi pokazatelji imaju prilično širok spektar opsega, što se može vidjeti iz podataka već u prvom retku. Koliko iznosi smjesu? 20 ml ili 60 Ovaj pokazatelj ovisit će o tome koji će raspored majka hraniti novorođenče. Ako je 7 puta, prema preporukama pedijatara, onda će ta brojka biti jedna. Ako je na zahtjev (tzv. Slobodno umjetno hranjenje) - broj obroka će biti više, a doza manje.

  Ne postoji takav širok raspon. A ako se brojevi iz drugog stupca lako prilagode ovisno o tome koliko često hranite novorođenčad s mješavinom, onda na kraju uvijek trebate dobiti pokazatelje iz trećeg stupca - voditi ih.

  Iako ovise o težini i stanju zdravlja novorođenčeta. Ako je preuranjen, ima patologiju, ionako neće jesti mnogo. Ali ako je bogatyr rođen s izvanrednim zdravlje i teške težine, on, u skladu s tim, treba više mix. No ta se razlika uzima u obzir u drugom, praktičnijem, s gledišta mnogih roditelja, tablice.

  Postoje razni načini za izračunavanje količine mješavine koja vam je potrebna za hranjenje novorođenčeta, na temelju pojedinačnih pokazatelja (posebno težine). Možete koristiti ove formule. Oni će dati točnije brojeve. Čim odlučite o količini hrane, morat ćete zakazati hranjenje.

  Korisni savjeti. Najčešće, sve ove tablice i formule su nepotrebne za roditelje iz jednog jednostavnog razloga. Većina umjetnih smjesa za novorođenčad sadrže detaljne upute o količini praha i količini vode koja se razrjeđuje u isto vrijeme. Za neke proizvođače, ove informacije su sadržane na kutiji, za druge - izravno na mjernoj bocu, koja je dio smjese.

  Odmah odlučite kako ćete hraniti novorođenče s mješavinom - po vremenu ili na zahtjev.

  U prvom slučaju će se razraditi određeni raspored, koji će se organski uklopiti u dnevni način rada. To je prikladno, omogućit će majci da obavlja kućanske poslove u intervalima, podučava bebu i želudac da naredi.

  S druge strane, mnogi pedijatri kažu da je mnogo korisnije hraniti bebu na svoj prvi zahtjev, u skladu s prirodnim željama njegova tijela. Međutim, postoji rizik od prekomjernog opterećenja i daljnje pretilosti.

  Ova dilema treba riješiti sami roditelji ili slušajući mišljenje lokalnog pedijatara. Ako je opcija rasporeda odabrana po satu, možete upotrijebiti sljedeću tablicu.

  Ovo je indikativni raspored za umjetno hranjenje novorođenčadi po satu, koji se može prilagoditi prema volji, uzimajući u obzir dnevnu rutinu i pojedinačne karakteristike svake obitelji pojedinačno.

  U dobi od 1 do 5 mjeseci daje se usporedba i praktičnost: nakon svega, vrlo je lako istegnuti interval između jela, ako odmah naučite dijete da jede na vrijeme, a ne na zahtjev. Zato odaberite shemu i vrijeme je da naučite pripremiti smjesu.

  Potrebno je znati. Do danas, Svjetska zdravstvena organizacija (jedna od najpoželjnijih organa u medicini i pedijatriji) preporučuje mladim roditeljima da odustanu od strogog rasporeda sati u korist prehrane na zahtjev novorođenčadi.

  Dobrobit novorođenčeta, koje je na umjetnom hranjenju, izravno ovisi o tome kako pravilno majka priprema mješavinu.

  Svi takvi proizvodi popraćeni su detaljnim uputama, koje se moraju pažljivo proučavati, a sve njegove točke se strogo provode. Među njima su nekoliko općih točaka.

  1. Za razrjeđivanje suhe mješavine upotrijebite bocu vode koja ne može kuhati kako bi sačuvala sve korisne osobine.
  2. Voda iz kuhanja nužno.
  3. Pratite točno doziranje navedeno u uputama za smjesu. Puno praha i nedostatka vode uzrokovat će koliku i dispepsiju. Previše mala količina suhe baze i puno vode jamče da će novorođenče djelovati i tražiti da se pojave izvan vremena.
  4. Razrijedite smjesu odmah u boci.
  5. Prvo, voda se predgrijava do 50 ° C. Ako je temperatura iznad ovog pokazatelja, uništit će korisne bakterije smjese.
  6. Nakon zalivši prašak u bočicu, dobro ga protresite, tako da nema grudica.
  7. Prije nego što hranite novorođenče ponovno provjerite temperaturu smjese: ne smije prijeći 37 ° C.
  8. Širina rupice u bradavici trebala bi prisiliti novorođenče da ulože napore kako bi filtrirala smjesu iz boce.

  Proces izrade smjese - jedna od glavnih faza hranjenja. Ispravnost njegove primjene ovisit će o tome koliko je beba zadovoljna hranom, bez obzira na to će li biti potpuno zasićena, kao i njegovo zdravlje i daljnji fizički razvoj.

  Nakon što ste savladali osnove kuhanja za takve bebe, morat ćete uzeti male "tečajeve" kako biste naučili kako ih pravilno hraniti.

  Život sjeckanje. Da biste odredili temperaturu gotove mješavine za novorođenče, kapnite mliječnu tekućinu iz boce na zglob. Ako koža ne osjeti ništa - možete hraniti svog junaka. Ako se osjeća vruć ili hladan dodir - hrana mora biti ohlađena ili zagrijana.

  Vrlo važan trenutak za sve mlade majke je naučiti pravilno hraniti novorođenčad mješavinom, jer je tehnika ovog procesa značajno različita od onog koji se koristi za dojenčad.

  Što je brže svladan, manje će se problemi s prehranom i daljnjim razvojem pojaviti. Nekoliko korisnih savjeta pomoći će u tome.

  1. Ne smije ležati na leđima, jer će smjesa izlaziti iz boce. Zbog toga dijete može gušiti ili gušiti. Reflektirajuća usta također će biti formirana na pogrešan način.
  2. Glava bi se trebala nalaziti malo iznad tijela, na zavoju majčine ruke savijenog u lakat.
  3. Glava i kralježnica novorođenčeta trebaju biti ravna linija.
  4. Položaj djeteta tijekom hranjenja smjese mora biti isti kao u dojci.
  1. Nemoguće je dati novorođenčetu da uz pomoć usana uzme bradavicu. Točan položaj: u ustima to bi trebao biti samo njegov duguljasti dio, ali na okruglim - leže usne.
  2. Pazite da se duguljasti dio bradavice neprestano napuni smjesom. Tako novorođenče neće progutati zrak, a zatim patiti od kolike.
  3. Nemojte trčati dijete dok hranite. On sam zna brzinu kojom je udobno sisan. Nemojte protresati bocu, nemojte vikati na nju i pokušati ne pokazati svoju nestrpljivost.
  4. Ako novorođenče odbija jesti, nemojte ga natjerati da pojede sve do kapi. Ako je doza manja od uobičajenog, pažljiviji pogled: možda se osjeća loše. U tom slučaju, obratite se pedijatru.
  5. Nakon hranjenja, lagano prati dijete na leđima - to će ga natjerati da prožme zrak, progutao je dok je sisao.
  1. Želite naučiti kako hraniti bebu s mješavinom? Zatim trebate uzeti kratke pauze tijekom jela.
  2. Činjenica je da usisavanje djeteta još uvijek proguta zrak, što stvara lažni osjećaj zasićenja. Da biste se riješili, trebate malo zaustaviti. Dopuštaju da se novorođenče rasplamsava, odnosno oslobađa od zraka i ponovno osjeća da još nije dovoljno.
  3. Čim se mrvica ukloni iz boce, držite je u polu-okomitom ili okomitom položaju sa stupom i pričekajte da se regurgitirate.
  4. S istom svrhom, možete staviti njegov trbuh - na ramenu, i ručke - na leđima.
  5. Drugi način da se riješite oteklih zraka je lagana masaža leđa, nježno udaranje na dnu.
  6. Ako ga stavite na trbuščić koljenima - rezultat će biti isti.
  7. Vježbajte na različite načine i odaberite tehniku ​​koja će vam omogućiti brzo postizanje željenog učinka.
  8. Nemojte zaboraviti zaštititi svoju i odjeću od pljuvanja.
  9. Ako ne uzmete pauzu i nemojte čekati za regurgitiranje, gutanje zraka će izazvati stomak i plin.
  1. Vrlo često, žene koje ne dojiti svoje bebe imaju osjećaj krivnje, budući da se vjeruje da djeca imaju mnogo bližu emocionalnu vezu s majkama. Međutim, također se može prilagoditi umjetnicima tijekom procesa hranjenja.
  2. Dok jedete, lagano ga povucite za bebu.
  3. Razgovarajte s njim: nazovite ga nježnim imenima, pokušajte prenijeti svu vašu ljubav i nježnost kroz glas.
  4. Stroke novorođenče tijekom hranjenja - to će vam omogućiti da stvorite bliski tjelesni kontakt, što nije dovoljno za umjetne žene.
  5. Jedna od prehrambenih prednosti mješavina je interakcija novorođenčadi s drugim rođacima, osobito s papom, koji mu također može dati miješanu bočicu. Međutim, za izgradnju emocionalne veze s majkom, ona mora hraniti bebu tijekom prvog mjeseca života.

  Takva je tehnika hranjenja novorođenčadi s mješavinom. Ako naučite kako to ispravno raditi, izbjeći ćete mnoge neugodne trenutke koji se smatraju nedostatkom umjetne prehrane.

  Prilagođena hrana je što je moguće bliža majčinom mlijeku. Emocionalna komunikacija i bliski fizički kontakt također se mogu postići. Tako da nema problema. Nekoliko dodatnih korisnih savjeta kako bi se to riješilo otklonit će posljednje sumnje.

  Mala nijansa. Tijekom pauze usred hranjenja mješavine, kada pomažete djetetu da upali zrak, ne biste ga stavili na koljena sa svojim trbuščićem, iako je ova metoda prisutna i koristi se u praksi. Da, zrak će izaći, ali pritisak koji se vrši u takvom položaju na probavnom traktu djeteta može uzrokovati poremećaje u svom radu.

  Slijedeći sve gore navedene savjete, možete brzo naučiti pravilno hraniti novorođenče s mješavinom boca. Ako imate bilo kakvih sumnji, uvijek se možete posavjetovati s liječnikom ili pogledati popis općih preporuka.

  1. Ne ostavljajte samo novorođenčad s bočicom.
  2. Povremeno promijenite bradavicu - kako deformira i nosi.
  3. Pratite rok trajanja mješavine.
  4. Ne hranite dijete u depresivnom ili nadraženom stanju. Prvo se trebate opustiti i smiriti. Novorođenčad vrlo suptilno osjećaju raspoloženje svoje majke. Bit ćete napeti - beba će također biti zabrinuta.
  5. Nemojte hraniti bebu ako vrišti ili plače, tako da ne guši. Pokušajte ga najprije smiriti.
  6. Imajte na umu da je mješavina teža i dulja probavljala djetetov trbuh nego majčino mlijeko. Stoga, interval između hranjenja mora biti najmanje 3 sata.
  7. Bočica i bradavica su dezinficirani za svaki obrok.
  8. Nemojte ostavljati mješavinu bez mlijeka do sljedećeg puta.

  Sve te nijanse, kako hraniti novorođenče s mješavinom, vrlo su važne za njegov daljnji razvoj i zdravlje. Ako je sve učinjeno prema preporukama stručnjaka, oslanjajući se na individualne konzultacije dječjeg pedijatara, neće se pojaviti nikakvi problemi.

  Ne biste se ni trebali brinuti da vam mrvica nema majčino mlijeko. Moderna dječja hrana je prilagođena novom probavnom traktu malog tijela i sadrži veliku količinu korisnih i hranjivih tvari potrebnih za normalan razvoj. Hranite djetetu pravu kvalitetu, pažljivo odabrane smjese - i on će vas oduševiti svojim dobrim zdravljem i neukrotivom energijom.

  Tajne zdravlja vašeg djeteta: saznajemo kako ispravno hraniti novorođenčad iz boce

  U užurbanom svijetu zauzetih ljudi, rođeno je malo čudo, žena postaje brižna majka, ali... Ona je i dalje žena, specijalistica, jedinica društva - ponekad morate napustiti trgovinu, pogledati u ured i stres, umor može dovesti do nedostatka mlijeka.

  Kako hraniti dijete kada je majka zauzeta ili nema dovoljno mlijeka? Hrana iz boce, kao što ćemo reći.

  Odabir boce

  Kontejneri za hranjenje izrađeni su od stakla, plastike ili silikona, a svaki tip ima prednosti i nedostatke.

  Za hranjenje beba mlađih od 4 mjeseca prikladnije su male boce do 150 g, a nakon toga se koriste posude do 0,26 litara. Potrebno je prati bocu nakon svakog hranjenja djeteta i sterilizirati - prije punjenja smjesom.

  Čišćenje boca za bebe vrši se četkom, s jakom onečišćenju, dopušteno je koristiti soda za brušenje ili deterdžent za pranje dječjih jela uz temeljito ispiranje pod tekućom vodom i naknadnu obveznu sterilizaciju (proces silikonske kipuće vode).

  Na stranicama naše stranice naći ćete detaljne upute za korištenje Smekta za djecu! Saznajte kako pravilno uzgajati prašak za najmanju.

  U sljedećem članku, naučite kako uzimati lijek Enterofuril u suspenziji kod djece, kao i koja svojstva droga ima u borbi protiv infektivne proljeva.

  Je li moguće dati aktivni ugljen djetetu, koja je doza preparata za bebe? Potražite odgovore u našem pregledu: https://malutka.pro/preparaty/tabletki/ugol-aktivirovannyiy.html.

  Kako odabrati pacifier za bebe

  Silikonske i lateksne bradavice također imaju prednosti i nedostatke.

  Silikonski:

 • napravljen od bezopasnih, ali kemijskih materijala;

 • su mirisni i neukusni;

 • posjeduje povećanu otpornost na toplinu (ponavljano dugo kuhanje je dopušteno);

 • otpornost na habanje (duže zadržati potrebnu elastičnost, manje osjetljiva na deformaciju).

  lateks:

 • izrađena od prirodnog materijala - sok od hevea stabla;

 • imaju specifičan prirodni miris i okus;

 • mekana, lako deformirana;

  Oblik bradavice je vrlo raznolik: okrugle, ovalne, duguljaste, čak i križne. Pokušajte pronaći onu koja bi se najsličnija nalik majčinoj grudi - beba će se brže koristiti, neće biti nervozna.

  Veličina bradavica ima važnu ulogu: što je veći njegov promjer veći je rizik odstupanja u razvoju zuba i čeljusti. Beba bi trebala čvrsto zamotati usnice, položaj jezika - ispod bradavice, a naglasak na zubima ili zubima je kontraindiciran.

  Obratite pažnju na broj i veličinu rupa: ako se hrana poslužuje previše teško, beba će se umoriti, ali neće biti dovoljno, a prirodno brzo odljeva postoji opasnost od gušenja.

  Iskustvo pokazuje da za djecu od 1-2 mjeseca koriste bradavice s jednom rupom, 2-3 mjeseca s dva, 3-4 s tri ili s promjenjivim protokom (s malim utorima).

  Dobivanje snage iz bradavica za bebu lakše je nego stavljanje na snagu i usisavanje dojke majke, tako da upotrebom meke ili velike rupe bradavice dovest će do brzog gubitka refleksa usisavanja ili abnormalnog razvoja donje čeljusti.

  U 32% djece koja su hranjena u bocu postoji abnormalan (distalni) ugriz.

  Priprema za hranjenje beba: opis koraka po korak

  Odjeća i ruke moraju biti čisti u svakom trenutku.

  sterilizacija

  Staklo ili boca otporne na toplinu i silikonsku bradavicu - kuhajte 5 minuta na vatri, u mikrovalnoj pećnici (u zdjeli keramike s vodom) ili u sterilizatoru.

  Silikonska, umjereno otporna na toplinu plastične boca + lateks bradavica - prelijte kipuću vodu, ostavite 5-7 minuta.

  kuhanje

  Tretirano majčino mlijeko

 • Ako je mlijeko prethodno zamrznuto, predajte bocu od zamrzivača do donjeg pretinca hladnjaka za prirodno odmrzavanje.

  S oštrim promjenama temperature, hrana može izgubiti potrebna korisna svojstva.

 • Ispitano majčino mlijeko (odmrznuto, hladno ili na sobnoj temperaturi) zagrijava se samo parom (u vodenoj kupelji) na 37 ° C.

  U nedostatku kućnog termometra, može se provjeriti kapanjem malo mlijeka na stražnjoj strani zglobova - temperatura kože i tekućine ne smije se razlikovati.

  Kuhati, toplina u mikrovalnom majčinom mlijeku ne može.

  Može zamrznuti samo mlijeko izraženu sterilnom pumpom dojke. Njegov rok trajanja ne smije biti duži od 3 sata na sobnoj temperaturi, 24 sata u hladnjaku, do 4-6 mjeseci u posebnom pakiranju za čuvanje majčinog mlijeka u zamrzivaču (od 0 do -20 ° C).

  Hranjiva mješavina

  Želite li znati pravilno hraniti novorođenčad mješavinu bebe? Kako pripremiti ovu smjesu:

 • Promatrajući recept i rok trajanja, pripremite smjesu.

 • Normalna temperatura za smjesu, kao i za majčino mlijeko, iznosi 37 ° C, pa se zagrijavajte gore navedenim preporukama.

 • Budite oprezni pri zagrijavanju mješavine u mikrovalnoj pećnici - grijanje će biti neujednačeno (toplije - na zidovima, hladnije - prema sredini), pa temeljito protresite tekućinu.

 • Nakon razrjeđivanja i miješanja hrane, ne dodirujte bočicu sve dok nestaju pomični mjehurići.

  Psihološko stanje laktacije

 • Očistite svoje misli, smirite se i sjesti nekoliko minuta, barem za opuštajući trenutak, jer se beba brzo prenosi u stanje iritacije i psihoze - on će se također nervozirati, plakati i odbiti jesti.

 • Ne pokušavajte vrištati ili se ljutite ako je dijete nestašno, jedući polako ili malo - to može biti znak anksioznosti (mokro, zubi se rezaju, itd.) Ili neodlučnosti.

 • Ako ne izađete iz negativnog stanja, preusmjerite hranjenje rodbini ili prijateljima.

  Potrebni dodatni pribor

  • Čisti glačani registrator (bib) koji će zaštititi odjeću vaše bebe od prskanja, curenja i pljuvanja.

 • Čista, pegla, mlaznica bez mrlja - obrišite malo lica koje će sigurno biti zamrljano hranom.

 • Očistite pregaču kako biste zaštitili odjeću tijekom hranjenja.
 • Znaš li što uzrokuje pojavu guske u ustima djeteta? Dijelimo korisne informacije o simptomima i učinkovitom liječenju bolesti na našoj web stranici!

  U sljedećem članku naučit ćete kako izliječiti ječam u djetetu. Pročitajte preporuke liječnika i savjete tradicionalne medicine!

  Kako se kozjak pojavljuje kod djece? Prvi znakovi bolesti i kako postupati s njima bit će razmotreni u našem posebnom pregledu.

  Kako hraniti bebu

 • Postavite se na mirno mjesto na stolcu ili fotelji, gdje možete udobno sjediti 20-30 minuta.

 • Stavite jastučić ili pokrivač na krilo, na kojem beba će biti topla i meka.

 • Stavite dijete na naslon ruke: glava bi trebala biti lagano podignuta s lakatom za nošenje, tijelom - u polusjednom položaju.

  Zabranjeno je hraniti dijete koje leži na leđima - može se ugušiti.

 • Čvrsto držite bocu u drugu ruku, nježno dodirnite dude na donju usnu - dijete mora shvatiti da hranjenje počinje i uskočiti čašicu.

 • Držite bočicu tako da tekućina ne izlazi prirodno, ali ne stvara zapreke za hranjenje (spremnik se drži pod kutom od 70-90 °).

 • Uzmite si vremena i pažljivo promatrajte usne: ako beba pokuša gurnuti bradavicu, ali malo je jeli, dajte mu malo odmora, a zatim nastavite hraniti.

 • Ako dijete guše ili proguta zrak, prestanite hraniti, posaditi ili podići dijete i pustiti da zrak ili viška hrane izađu (s čestim ponavljanjima bolje je prebaciti na boce s ventilima koji sprječavaju ulaz zraka u grkljan).

 • Ako se dijete skrene ili gurne bradavicu, zatvori usta ili oči, lukove tijela, a onda je bio pun.

 • Nakon kraja hranjenja, obrišite lice toplom, vlažnom krpom, dijete podignite u rukama u položaju i malo hodite kako biste spriječili regurgitiranje.

  Naučit ćete više o tome kako ispravno hraniti novorođenčad iz boce, u kojem položaju je najbolje učiniti, naučite od sljedećeg videozapisa:

  Razgovarali smo o osnovnim pravilima za hranjenje beba iz boce, pod uvjetom da sveobuhvatne komparativne karakteristike posuda i bradavica. Nadamo se da će naše preporuke i praktični savjeti pomoći djeci da postanu veliki i snažni što je prije moguće, te da majke češće sretni osmijeh svog zdravog djeteta.