Uvođenje komplementarne hrane u 2 mjeseca - rano ili ne

Hrana

Prije desetljeća, smatra se da je hranjenje u djetinjstvu od dva mjeseca dojenja ili umjetno hranjenje. Sada, čuvši od pedijatara da je vrijeme za dijete u toj dobi da uvede žličicu ili daju sok u nekoliko kapi, moja majka treba razmišljati o kvaliteti ovog liječnika. Ako susjedne žene govore o tome što su njihova djeca sjajna, i kako žele jesti jabuku i žumance, to ne znači da odmah trebate slijediti njihov primjer. Reći ćemo vam zašto ne možete nadoknaditi bebu s sokom i hraniti ga s napuhanim kolačima tako nježnom dobi.

Drugi mjesec djetetovog života nije vrijeme da se kćer ili sin upoznaju s hranom u obliku debelog obroka. Zašto je moderna medicina tako kategoricna, kakvi mitovi postoje među roditeljima i zašto je važno da majke koje se skrbe dobro jedu? Na ovom i drugim pitanjima naći ćete odgovore u članku.

Mitovi koje su stvorili roditelji

Često na forumima brižne mame možete odgovoriti na pitanje: "Kako možete hraniti dijete u 2-3 mjeseca?". Žene dragovoljno podijeliti svoje preporuke. U slučaju spora, oni štite svoje stajalište činjenicom da ako počnete davati debelu hranu prije roka koje preporučuju liječnici, želudac neće toliko reagirati na inovacije hrane nego u 5-6 mjeseci.

Na tom računu pedijatri i gastroenterolozi imaju potpuno drugačije mišljenje.

Kada HBG u tijelu mrvica apsorbiraju imunoglobuline i albumin majčinog mlijeka. Ako ga počnete mamiti tako rano, strani proteini djelomično će pasti u crijeva, što može uzrokovati alergijsku reakciju. U nekim slučajevima (na primjer, kada dijete upozna kravlje mlijeko) dijete može imati netoleranciju na mliječne bjelančevine, a ponekad i laktozu. Ako "cram" neformirani gastrointestinalni trakt s gluten porridges, onda je njezina netolerancija svibanj pojaviti.

Još jedan mit koji mame štititi je "mi smo bili mamci od 1-2 mjeseca, i svi su odrasli zdravi, nitko nije umro". Prije svega, mora se reći da su bolesti gastrointestinalnog trakta rasprostranjene. A liječnici i znanstvenici vjeruju da je to upravo zbog nedopuštenog uvođenja rane hrane.

Osim toga, potreba za rješavanjem pitanja smrtnosti djece. To se osobito odnosi na djecu sela "ne-mliječnih" majki. Od dobi od 2-3 mjeseca žumanjka je uvedena mrvica svježe pečenog kruha s juhom. Službena statistika tih vremena govori da je do 40% beba umrlo na takvoj prehrani. Preživjeli su najjači, koji nisu umrli od brojnih bolesti, teških mrazova, opijenosti i, uključujući, ranog hranjenja.

Zašto se rano uvelo do guste hrane

Sigurno ste čuli da čak i prije 20-30 godina djeca su počela mamiti sokovima, žumanjkom i jabukom u prvim mjesecima života. Postoji nekoliko objašnjenja:

 • Budući da dojenje nije organizirano ispravno, razdoblje dojenja je brzo završilo. Da bi se nadoknadili nedostatak hranjivih tvari u prehrani mrvica, majke su davale hranu za odrasle bebe. Postoji rizik od smanjenja hemoglobina za 3-4 mjeseca, pa su liječnici preporučili uvođenje komplementarne hrane u dijeti 2 mjeseca starog djeteta.
 • Tada nije postojala takva kvalitetna mliječna formula pa nije bilo drugog načina izlaska. Sada se kvalitetni proizvodi za djecu mogu kupiti u bilo kojem trgovini ili ljekarni. Sastoji se od svih potrebnih mikro i makronutrijenata, vitamina i prebiotika.

Kada je bolje predstaviti prvi mamac: video

Mišljenje liječnika: zašto ne biste trebali davati odraslu hranu za 2 mjeseca

Moderni pedijatri su protiv hranjenja beba do 6 mjeseci starosti. U tom pitanju u potpunosti podupiru stajalište svojih zapadnih kolega, koji su otkrili:

 • Do 5-6 mjeseci starosti djetetovo tijelo ne može apsorbirati bjelančevine koje nisu dio majčinog mlijeka. To je zbog smanjene aktivnosti klorovodične kiseline i nekih enzima. Pogotovo slabo djeca apsorbiraju kazein - protein koji se nalazi u kravljem mlijeku. U nekim slučajevima, potrošnja hrane po dobi može dovesti do ozbiljnih metaboličkih promjena.
 • Tijelo mrvice do 5-6 mjeseci slabo apsorbira ugljikohidrate. Aktivnost amilaze koja je odgovorna za njihovu razgradnju je samo 10% od razine odraslih osoba. Stoga, apsolutno nema nikakve koristi za bebu u ranom uvođenju komplementarne hrane u obliku žitarica ili mliječnih žitarica i bebi kolačića.
 • Do 6 mjeseci djece, refleks istjerivanja blijedi. Tijekom vremena, oni naučiti gurati jezik kroz usta i naučiti ga progutati. Isto vrijedi i za tekućine. Stručnjaci vjeruju da refleks štiti dijete od gušenja. Ako se objekt treće strane pada u usta djeteta, jezik odmah izlazi i izbacuje potencijalnu prijetnju. Da biste provjerili je li bebin refleks nestao - dajte mu malo vode iz žlice. Ako ju je gurnuo, hranite hranu rano.
 • Vanjski liječnici vjeruju da rano uvođenje komplementarne hrane dovodi do pretjerane cjelovitosti. Nakon jela s dojkom ili bocom, beba je u stanju regulirati količinu hrane koju treba. Roditelji koji njeguju, dajući bebu iz žlice, zaboravite da je volumen trbuha jednak broju bregova. Stoga često nadilaze svoje mrvice zbog kojih imaju trbušne bolove i probleme s radom unutarnjih organa. Osim toga, dijabetes i celijakija mogu se razviti u starijoj dobi.
 • U bebama koje su dobile rano hranjenje, rizik od razvoja alergija na hranu i ekcema se povećava.
 • Liječnici vjeruju da je hrana deblja od majčinog mlijeka ili visoko kvalitetna mješavina u dječjoj prehrani dovodi previše naprezanja na jetru i gušteraču. I možete biti zbunjeni raspravljati, što je s majčinim mlijekom, čiji sadržaj masnoće iznosi 4%? Prirodni proizvod koji proizvodi mliječne žlijezde sadrži određene enzime koji pomažu vašoj bebi da apsorbira mlijeko. Jeste li znali da je odsutnost stolice za 5-7 dana tijekom dojenja norma? To se objašnjava činjenicom da majčino mlijeko u potpunosti apsorbira dječje tijelo.
 • Mnogi pedijatri su skloni ne uvoditi hranu u mrvice dok se prvi zubi ne izbace (tj. Do 6-7 mjeseci). Imajte na umu da spremnost djeteta da mamac ne odnosi samo na činjenicu da je vaše dijete postalo zubalo. Ako je imao prvo zub u 3-4 mjeseca, onda to nije razlog da kuhamo mu žitarice i povrće, voćne puree.
 • Rano mamac sprječava dojenje. Dijete počinje sisati manje dojke, a zbog toga se proizvodnja mlijeka od majke brzo smanjuje.

Razvoj bebe u dva mjeseca: video

Konačno, želimo razgovarati o vrlo važnom aspektu. Ako razmišljate o tome je li moguće dati jabuku sok od jabuka ili mrkve tako nježnom dobu, jer u njemu ima toliko mnogo vitamina i hranjivih tvari, trebali biste je sami jesti. U pravilu, pokušavajući pružiti dijete najkvalitetnijoj prehrani i komplementarnoj hrani, mame zaboravljaju da sami trebaju jesti što je više moguće. Uključite u svoje prehrane svježe pripremljene prirodne sokove, salate od povrća sa zelenim, mršavim mlijekom i ribom, žitaricama i sušenim voćem, a beba će sigurno dobiti pravu količinu makro i mikroelemenata iz vašeg mlijeka.

Do šest mjeseci dijete ne mora davati ništa drugo osim majčinog mlijeka ili mliječne formule, ako je beba na umjetnoj hrani. Nemojte slušati ni bake, ili "stručnjake" koji savjetuju da hrane dijete pire krumpir i žitarice u tako ranoj dobi. Vjerujte svoju intuiciju i bezuvjetno se pouzdajte u druge.

Dijete prehrana u drugom mjesecu života

Prirodna prehrana

Raspored hranjenja

Ne postoji teško i brzo pravilo o broju i važnosti hranjenja; Ponovno tvrdimo da svako dijete ima vlastiti ritam i njegove prehrambene potrebe. Uloga majke i pokroviteljske sestre je identificirati ih i prilagoditi režim u skladu s tim.

Do 4-6 tjedana, većina beba će se naviknuti na režim od 6 (i čak 5) hranjenja dnevno. Ako beba bude dojena, postupno povećava svoj dio mlijeka (sa svakim hranom), jer je sve jače i snažnije sisati.

Iskorišteno dijete također postupno zahtijeva velike količine mlijeka. Mnoge bebe još nemaju redovno hranjenje. Često je to krivnja majke.

Nije neophodno da interval između hranjenja bude točno isti, ali treba postojati uzorak i neka pravilnost u pogledu sati hranjenja, barem nakon 5-6 tjedana.

Hranjenje noću

Mnoge majke pitaju kada beba treba spavati noću kontinuirano, bez noći hranjenja. Nemoguće je dati općeniti odgovor na ovo pitanje i sigurno se ne može sa sigurnošću reći da se to može postići prije drugog mjeseca. Većina beba se navikla na to, a 6-8 tjedana više se ne probudi noću. Neki od njih odbijaju hraniti u početku u 11-12 sati noću, a tek nakon toga hranjenja u 2 sata ujutro.

Kako zaustaviti noćno hranjenje

Većina beba sam odbijaju noću hranjenja. Majka bi trebala osigurati zadovoljavanje večernjih hranjenja. Ako je beba dojena, treba ga usisati s obje dojke. Ako se čini da je majka da s tim hranjenje beba može sisati više, ona bi trebala zatražiti savjet od lokalnog liječnika koji će utvrditi treba li dijete povećati.

Što to znači ako beba sranje samo nekoliko minuta tijekom hranjenja, a zatim počinje plakati nakon 2-3 sata

Možda je progutao puno zraka kada je sisao (i osjetio privremenu sitost), ili nije bio zadovoljan hranjenjem. Ako beba nastavlja sisati snagom, ona bi trebala biti primijenjena na drugu dojku. Sljedeći put kada se hranite, trebalo bi dopustiti da sisati grudi obrnutim redoslijedom.

Ako se, uz ove manifestacije, tijekom tjednog vaganja utvrdi da dijete ne dobiva ili čak gubi na težini, trebate obavijestiti pedijatara i medicinsku sestru kako bi točno odredili količinu usisanog mlijeka u 24 sata. Povećanje se daje na savjet liječnika.

Kako možete spriječiti dijete da guti previše zraka

Kada dijete počinje sisati sporije, majka ga treba odnijeti od dojke i dopustiti mu da se nakuplja, a zatim ga ponovno pričvrsti na prsa. Usisavanje može biti prekinuto 2-3 puta zbog pucanja, ako dijete ne protivi i nastavlja sisati.

Obje grudi trebaju biti ispražnjene na svakom hranjenju.

Prije normalizacije izlučivanja mlijeka, preporuča se grudi ispuštati nekoliko puta dnevno. Dakle, mliječne žlijezde se stimuliraju s obzirom na dobro izlučivanje. Ako se, suprotno očekivanjima, dojku ne isprazni u jednom hranjenju, ostatak mlijeka treba dekantirati rukom ili s kruškom sisa.

Što učiniti ako majka nije kod kuće

U drugom mjesecu života, bebu koja je isključivo dojena, ako majka ikada iz kuće, može se dati umjesto odgovarajućeg dojenja ili čaja ili izražena u apsolutnoj čistoći, majčino mlijeko pohranjeno u hladnjaku i kuhano prije davanja djetetu,

Varijacije apetita

Količina mlijeka koju dijete uzima kod svakog hranjenja može varirati. Sa prva dva hranjenja, beba je gladnija. Varijabilnost apetita nije samo normalna, već sugerira da dijete ima svoj vlastiti ritam prehrane.

dijeta

Obroci propisani pedijatarom ili dani ovdje su samo za smjernice; majka ih ne bi trebala nametnuti na dijete. Stoga, ako je dijete gladno nakon uzimanja propisanog dijela, nema razloga da mu ne daju potrebni porast; ako, s druge strane, ne želi prihvatiti količinu koja mu se nudi, beskorisno je proturječiti mu.

Ako majka doji, već zna kako djelovati. U slučaju da nema dovoljno mlijeka, svjesna je koja od hranjenja bila nedovoljna, bez vaganja bebe prije i nakon svakog hranjenja.

Obično majka ima manje mlijeka u III i IV hranjenju, usred dana, kada zbog jutarnjih opterećenja umorna ili gubi temperaturu. Tijekom ovih dnevnih hranjenja može postati neophodno dati malu, ali postupno povećanu dodatnu povećanja.

Dijete, naviklo na okus majčinog mlijeka i ima snage za sisanje dojke, nije dopušteno odbića, čak i ako dobije 1-2 povećanja mlijeka kroz bočicu. Zauzvrat, majka je dužna dati mu dojku, čak i ako to mlijeko ne čini više od jedne trećine posluživanja.

Pored biološke vrijednosti, tako dobiveno mlijeko ima psihološku vrijednost. Odbijanje dojenja je moguće samo po savjetu liječnika i njegovim uputama kako postupiti u ovom slučaju.

Dijete bi trebalo jesti s užitkom i sa zadovoljstvom. Dojenje i, kasnije, sati hranjenja trenuci su kada beba počinje osjećati i uživati ​​u bliskosti majke i njezine brige za njega. Znajući da se sa svakim pričvršćivanjem na prsa nekoliko njegovih želja ispunjava, on nauči povjeriti majci.

Anksioznost ili napetost u majci ili drugim članovima obitelji sprječava dijete da razvije taj osjećaj sigurnosti i povjerenja.

Hranjenje bebe trebao bi se održati u optimalnim uvjetima.

Majka bi trebala čekati trenutak kada se dijete potpuno probudi kako bi ga počelo hraniti. Počevši od drugog mjeseca, pokazuje želju za jelom: okreće glavu desno i lijevo, kao da traži nešto, pomiče i povlači usta, kao da pokušava sisati, a tek onda počinje plakati.

Očekujući dijete da traži hranu, majka upozorava na poremećaje apetita. Ako se beba napuni u polusnom stanju, sisati će, ali samo automatski i "pasivno", bez gladovanja, bez užitka, bez ikakvog porasta da ovaj izuzetno ugodan trenutak uzrokuje kada je dijete blizu majke.

Dakle, postoji rizik da se spriječi progresivno buđenje apetita, što se događa samo kao rezultat ponovljenih iskustava ugodnog hranjenja i zadovoljne gladi.

Tijekom dojenja, majka bi trebala biti mirna, odustati od drugih zabrinutosti. Trebalo bi ga ukloniti u mirni kut, tako da dijete osjeća sigurnu i percipira hranjenje i prisutnost majke kao radosni trenutak.

Obitelj bi trebala pokušati stvoriti povoljne materijalne i mentalne uvjete za odgovarajuću emocionalnu ravnotežu majke. U drugom mjesecu života, beba sranje mnogo snažnije i brže.

Nakon hranjenja, dok majka drži dijete u naručju, pritiskom svoje glave do prsa na ramenu, da se vrati, trebala bi mu pričati mekom, nježnom glasu.

Nakon cvrčanja, vrućine, topline majčinog tijela, njezin mekani glas brzo smiruje bebu, a nakon nekoliko minuta zaspati, nakon čega ga je pažljivo položio na njegovu stranu, ili bolje na trbuhu. Za dojiljenu bebu i razvoj normalno, nije potrebno nadopuniti prehranu s voćnim sokovima.

Dijete prehrana u 2 mjeseca: prema režimu ili na zahtjev?

U drugom mjesecu života, dijete počinje istraživati ​​svijet. Raznolikost okolnih predmeta, glasovi mame i tata, osmijeh ljudi počinju privlačiti dječju bebu. Dobit će oko 800 g tjelesne težine, povećati za 3 cm, naučiti držati glavu uspravno i aktivnije pomicati ruke i noge. Sve to zahtijeva puno energije. Da biste ga primili i poslali dječju hranu za 2 mjeseca.

Fotografija: depositphotos.com. Objavio: evgenyataman.

Ali koliko može vaše dijete jesti sada za hranjenje? Ovdje je potrebno uzeti u obzir je li on dojen, miješan ili umjetno hranjen.

Dojenje dojenčadi

Dojenje je najjednostavnija opcija. Uostalom, sama priroda brine se da se količina mlijeka od majke povećava s povećanjem potreba djeteta.

Pediatri govore o potrebi prehrane djeteta "na zahtjev". U tom slučaju, ne trebate se brinuti o količini mlijeka koji se jede. Volumen se tijekom dana može mijenjati, ali dijete će uzeti "svoje" i neće više jesti nego što mu treba, jer je u 2 mjeseca prirodni instinkt prehrane još uvijek prisutan.

To vrijedi ako dijete između hranjenja ne plače, zaspati i budno se približno jednakim vremenskim razmacima, a dobit će dobro. Kada majčino tijelo ne uspije, a mlijeko nije dovoljno proizvedeno, trebali biste potražiti savjet od stručnjaka za dojenje.

Pokušajte isprazniti prsima pravodobno. Dijete nije pilo, - napunite sve do posljednje kapi. Refleks će raditi, a sljedeće hranjenje mlijeko će biti malo više. Samo nemoj paničariti. Uzbuđenje, anksioznost i stres su loši saveznici za mamu.

Dojenje 2-mjesečno kaotično, jer režim nije imao vremena za stjecanje uporišta. Poboljšanje psihološkog stanja djeteta primjenjuje se na prsa što je češće moguće: biti blizu majke, beba će osjetiti potrebnu toplinu i njegu.

Režim za dvuhmesyachnika, u pravilu, uključuje 5 do 7 hranjenja dnevno s različitim intervalima. Ali odstupanja su moguća, i nema se čega brinuti.

Mješovita hranjenja

Može se dogoditi da se majčino izraženo mlijeko mora hraniti. Ovo je najsigurnija opcija za dijete, iako dodaje naporima roditelja. Liječnici preporučuju stvaranje vlastite kućne banke, zamrzavanje izraženog mlijeka.

Dopuna s donorskim mlijekom

Vrijedna alternativa prethodnoj metodi nadopunjuje bebu s mamom medicinskom sestrom. Iz mnogih je razloga ova opcija bolja od korištenja dojenačke formule. U Rusiji postoje banke donatorskog mlijeka, ali mreža nije dobro razvijena.

Takvo se mlijeko pohranjuje:

 • 8 sati na sobnoj temperaturi;
 • 5 dana u hladnjaku;
 • 3 mjeseca u zamrzivaču.

Ponekad mame i tate, objavljivanje informacija o društvenim mrežama, tražeći prijatelje, slažu se bez posrednika. Ali ovdje je neophodno zapamtiti da se ne samo korisno, već i štetno prenosi mlijeko. Stoga je neovisno traženje mokre medicinske sestre vrlo opasno.

Dodatak mliječnoj formuli

Za dodatak bebe od 2 mjeseca koriste se visoko prilagođene smjese - hidrolizati. Namjerno su manje ukusne od majčinog mlijeka, tako da dijete uopće ne odustane od dojke. Da bi vam pomogao u odabiru takve mješavine trebao bi biti stručnjak.

Kod mješovitog hranjenja održava se nutritivni režim "na zahtjev". Oba grudi daju na početku hranjenja, a tek tada - hidrolizat. Nutricionistička smjesa proizvedena strogo prema režimu: po satu, tijekom dana, uz obaveznu kontrolu uriniranja. Dopuna se daje od šprice, žlice ili posebnog sustava, ali ne iz boce.

Mama i dalje ima priliku vratiti ili povećati proizvodnju mlijeka. Savjetnik za laktaciju ili pedijatar koji je zagovornik dojenja pomoći će vam da popravite dodatak i uklonite je kada nastane prilika.

Prednosti mješovitog hranjenja:

 • zaštita djeteta od alergija;
 • zajedno s majčinim mlijekom dobiva antitijela;
 • Mama ima priliku vratiti laktaciju.

Složena znanost o umjetnoj hrani

Umjetno hranjenje se uvodi kada majka ne može hraniti dijete iz objektivnih razloga (neodgodivost da "pokvari" oblik dojke ili "zabrljati" s bebom se ne odnosi na one). Puno prijelaz na hranjenje smjese treba biti razumno, a argumenti - težak.

Čak i novorođenče mogu piti iz boce. U hitnim slučajevima dijete dobiva cijelo kravlje mlijeko, ali je potrebno odabrati prilagođenu smjesu prema savjetu stručnjaka što je prije moguće. Izračunajte broj porcija i odredite način hranjenja pomoći će pedijatru. No, sami roditelji moraju prikupiti informacije o ovom pitanju.

U početku je bolje hraniti dijete kada traži hranu. Postupno će se stvoriti jasan i razumljiv raspored hranjenja. Čak i najskuplja i najkvalitetnija mješavina apsorbira se više od majčinog mlijeka i traži više vremena za probavu. Stoga, pri prebacivanju na umjetnu prehranu, interval između hranjenja može se povećati na 3-4 sata.

Približan način za bebu u roku od 2 mjeseca je sljedeći:

 • 6 do 7 izvora po danu;
 • brzina jednog dijela - 120-150 ml.

Nemojte žuriti da se brinete ako beba ne jede sve tijekom hranjenja. Najvjerojatnije će za 1-2 dana primiti svoju normu. I ne prisilite jesti sili. To može dovesti do pretjeranog rasplodavanja i bolova u trbuhu. Ali ne oklijevajte se posavjetovati s liječnikom ako vam se čini da mrvica jede malo.

Pristaše načela slobodne umjetne hranidbe ne preporučuju da se smanje interval između hranjenja i količinu mješavine koja se nudi na zahtjev djeteta. U pravilu, ovaj način omogućuje dobivanje težine i dobru probavu. Svakom hranom u bocu ulijeva se oko 20 ml više od norme, omogućujući bebin da neovisno odredi svoje potrebe.

Kako odrediti količinu smjese?

Postoje mnoge formule za određivanje količine smjese tijekom umjetnog hranjenja.

Pojednostavljeni izračun za dijete do 2 mjeseca. Podijeli trenutačnu težinu djeteta za pet. To će biti približno 600-800 ml na 7-8 hranjenja dnevno uz noćnu pauzu od 5-6 sati. Koliko mililitara dati na vrijeme? Podijelite dnevnu količinu smjese s brojem planiranih hranjenja.

Sjeti se! Sve preporuke su približne. Vaše dijete je poseban, jedinstven. S ljubavlju i razumijevanjem, naći ćete potrebne i korisne samo za vas i za njega.

Pomoću našeg kalkulatora odredite optimalnu temperaturu smjese. To je potpuno besplatno i vrlo povoljno!

Znakovi da je dijete gladno

Kao dva mjeseca, on signalizira svoju želju da jede:

 • pomiče glavu s jedne na drugu stranu;
 • otvara usta;
 • utiskuje jezik koji stvara usne sisati;
 • stisne olovke u kamere i povlači ih u usta;
 • traže majčinu dojku.

Nemojte čekati bebu da plakala. Saznajte kako prepoznati prve znakove gladi prije nego što beba bude uzrujana.

Jednako je važno razumjeti da plakati ne ukazuju uvijek na želju da jedu. Ponekad dijete je hladno ili vruće, dosadno ili želi biti bliže majci. Ako je beba cviljela sat vremena nakon dobrog hranjenja, razmislite o tome što bi moglo izazvati takvu reakciju.

Trebate li vodu?

Ženski mlijeko je 90% vode. Ako beba bude dojena, višak tekućine popunit će dio želuca namijenjen hranjenju majčinog mlijeka. Stoga, kada dojenje ne daju vodu djetetu, nije potrebno. Može se ponuditi ako ste iz nekog razloga zabrinuti za ovaj problem, ali nemojte ga prisiljavati i nemojte ga pustiti iz boce.

Ali kada se hrane mješavine vode trebaju biti prisutne u prehrani djeteta. Ona nudi između hranjenja, i koliko piti - dijete odlučuje za sebe.

Ako je temperatura u prostoriji iznad 24 ° C, dijete mora davati vodu brzinom od 30 ml po kilogramu težine (približne brojke). Način pušenja, možete stvoriti sebe.

Uz štucanje

Postoji mišljenje da bi djetetu trebalo dati vodu dok se štucalo. Hiccup je normalan fenomen, čudan za bebu do godinu dana. Nije povezana s disanjem, ali se pojavljuje s kontrakcijom mišića dijafragme (bebe štucanje u maternici).

Zabrinutost je opravdana u slučaju da se mrvica često i istodobno hvata i kapriciozno mnogo.

Neke majke daju žlicu vode kad štucanje - nekoliko gutljaja. Drugi su stavili ruku ili toplu pelenu na trbuščić. Odaberite akciju koja neće uplašiti dijete i smiriti vas.

Mamac u djetetovoj prehrani

Vaše dijete ima 2 mjeseca. I vrlo brzo, netko iz unutarnjeg kruga će početi savjetovati: "Vrijeme je da dajete sok za bebe, žumance. Kako će rasti bez vitamina? Ne možete dobiti daleko na jedno mlijeko! "Obično se to može čuti od starijih ljudi. U starom pedijatrijskom sustavu odlučeno je početi hraniti sokovima od oko dva mjeseca.

Moderna znanost o dojenčadi ima drugačije mišljenje: nema potrebe davati dodatke prije nego što dijete stari 6-7 mjeseci (u toj dobi djeca imaju zube). Pripremite se da vaša beba raste u majčinom mlijeku ili u formuli za narednih 4 mjeseca.

Izbjegavajte iskušenje da daju krutu hranu i sokove iz sljedećih razloga:

 • gastrointestinalni trakt djeteta još uvijek nije u potpunosti formiran, pa stoga rano uvođenje komplementarne hrane može pridonijeti razvoju alergija;
 • mišići još ne mogu koordinirati usisavanje i žvakanje pokreta potrebnih za gutanje krute hrane, koju grinja ne može progutati;
 • rano uvođenje komplementarne hrane sprečava proizvodnju esencijalnih hranjivih tvari iz mlijeka ili prilagođene mješavine.

"Ako majka za njegu može priuštiti dobru prehranu, ili ako roditelji mogu kupiti kvalitetnu prilagođenu mliječnu formulu, nije potrebno hraniti bebu prije nego što navrši 5-6 mjeseci života".

Pročitajte knjige o razvoju djeteta, potražite odgovore na svoja pitanja na internetu, raspravite svoje probleme s prijateljima i obitelji. Cigla od opeke stvara temelje na kojima će se temeljiti puni razvoj i zdravlje vašeg djeteta. Ali ćete naučiti najkorisnije stvari od komunikacije s bebom. I neka ljubav i briga biti glavni kriterij za točnost vaših postupaka.

Hranjenje bebe za 2 mjeseca

U nevoljama, tjeskobama i radosti preletio je prvi mjesec nakon rođenja bebe. Koliko beba može već učiniti. Već se raduje na tvojoj nazočnosti, osmjehuje, čini prve zvukove kada komunicira, drži glavu. Već je veoma velik! Zato je "sazrio" potrebe! Neki roditelji gube na tome da li oni dovode i hrane za bebu ispravno. Nemojte se bojati. Ako volite svoje dijete, sve je u redu. Sada postoji mnogo informacija koje će vam pomoći da se nosite s tim ugodnim problemima. I mi ćemo vam reći o prehrani bebe za 2 mjeseca.

Što je potrebno za punjenje hrane

Vjerojatno znate da svaki mjesec dijete dobiva na težini. Do kraja drugog mjeseca beba doda oko 800 grama i visoka je oko 2,5 centimetara. Glavna hrana za dijete ostaje majčino mlijeko. Ništa ne može potpuno zamijeniti ovaj izuzetni proizvod. Kako dijete raste, sastav majčino mlijeka mijenja, iznenađujuće, kvantitativno i kvalitativno, u skladu s potrebama vašeg djeteta. To znači da je majčino mlijeko savršena hrana za dječaku od dvije mjeseca.

Hranjenje djeteta na 2 mjeseca provodi se, kao i prije, na zahtjev. Nema potrebe nametnuti vlastita pravila djetetu. Od prisile, dijete može postati nervozno, malo je ili obrnuto više od norme, osjećaj neprestane gladi. Za probavu hrane koju dijete uzima dosta je 3,5 do 4 sata. Zatim će se podsjetiti da je došlo vrijeme za njegovo hranjenje. Dvomjesečno dijete u ovom redu jede 6 puta dnevno, usisava oko 800 grama majčinog mlijeka. Kada se hranite, nemojte žuriti da biste odveli dijete iz dojke. U posljednjim dijelovima majčino mlijeko sadrži najviše hranjivih tvari.

Najvjerojatnije je vaše dijete već izgubilo naviku noćnih hranjenja. Ako to nije slučaj, nastavite ga hraniti noću, po potrebi. Ne zaboravite da hranjenje između 4. i 6. ujutro povećava laktaciju.

U toplini ili nakon kupanja možete dati svom djetetu malo čiste čiste vode za održavanje tjelesne ravnoteže vode. Morate vodu iz žlice s malo vode da zadržite refleks sisanja iz prsa.

Ako tijekom hranjenja 2 mjeseca starog djeteta nema dovoljno mlijeka

Nemojte paničariti ako se iznenada ispostavi da beba nema dovoljno majčino mlijeko. Najprije provjerite vašu prehranu. Majka koja bi se brinula trebala bi svakodnevno konzumirati oko 100 grama svježeg sira, oko 200 grama mršavog mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda. Ako majka ne boluje od alergija, a dijete nema dijatezu, moguće je jesti oraha s medom u ograničenim količinama kako bi se povećala laktacija.

Ako vaša prehrana ne riješi problem hranjenja 2 mjeseca starog djeteta, pokušajte dodati voćne sokove na prehranu vaše bebe. Moraju početi od dvije do tri kapi nakon hranjenja. Do kraja drugog mjeseca, možete pokušati ponuditi bebu voćni kašu. Preporučljivo je pripremiti sokove i pire krumpir sami. S ljubavlju i brigom pripremljenim majčinim rukama bit će izvrstan dodatak prehrani djeteta. Za sokove i voćne puree, možete koristiti crne ribizle, jabuke, kruške. Dodajte u hranu pire krumpir također treba biti s pola žličice.

Hranjenje 2 mjeseca starog beba kada se hrani

Kada beba bude hranjena bocama, sve je malo složenije. Dijete tijekom dojenja troši mlijeko onoliko koliko on želi, a istodobno ga višak ne šteti. Kada hranite dijete staro 2 mjeseca, mliječne formule moraju strogo slijediti preporuke svog pedijatara. Tretiranje umjetnih smjesa na želudac djeteta je teže i ako se konzumira, probavni sokovi se ne mogu nositi s ovim radom.

Nastavite davati djetetu acidofilne ili prilagođene smjese. Ako ih nema, možete pripremiti smjesu odrezaka i šećera u kravljem mlijeku. Uz mljevene žitarica lakše je probaviti kravlje mlijeko. Dobre juhe od heljde, riže, zobene pahuljice. Samo nemojte zaboraviti da je zobena kaša slaba, ukloni rižu, a heljda je neutralna.

Uđite u kefir u hrani. Bolje ga je uzeti u dječjoj kuhinji. Ako u neposrednoj okolini nema mliječne kuhinje, sami kuhajte kefir. Postupak nije kompliciran. Ne dajte djetetu kefir kupljenu u trgovini.

Oko mjesec dana u 2, hranjenje beba donekle se mijenja. U svojoj prehrani, morate početi uvoditi voćne sokove i pire krumpir, jer mliječne formule ne mogu u potpunosti osigurati bebinu tijelu potrebne minerale i vitamine.

Proizvodnja mlijeka u tijelu žene kontrolira moždane stanice. Stoga izbjegavajte stresne situacije, nemojte pretjerivati, odmorite što je više moguće. Neka vam vaša obitelj i prijatelji pomognu u tome.

Dojenje u roku od 2 mjeseca uspostavlja neprekinuti kontakt djeteta s majkom. Često, djeca, koja se pričvršćuju na majčinu dojku, ne traže samo hranu, već očekuju majčinsku zaštitu i nježnost.

Dnevni režim od 2 mjeseca

Sažetak članka

Način rada dana je raspored radnji izvedenih u određenom slijedu i najčešće s strogim vremenskim ograničenjima. Dnevni režim u djetinjstvu nužan je za zdrav funkcioniranje živčanog sustava, skladan rast i pravilan fizički razvoj. Kompetentno dizajnirani režim štiti bebu od prevelikog rada, omogućuje organsku potrošnju energetskih resursa i razvijanje u skladu s dobnim normama.

Približni režim dana djeteta u dva mjeseca

Neki vjeruju da dvomjesečno dijete ne treba režim, ali to nije. Naredba možda neće biti toliko oštra kao u dobi od 1-3 godine, ali određeni postupak treba biti razrađen na početku trećeg mjeseca života - to će omogućiti djetetu da se privikne na tradicije usvojene u svojoj obitelji i izbjegavati mnoge poremećaje u ponašanju koji proizlaze zbog nedostatka organizacije tijekom dana.

Kako promijeniti dijetu za 2 mjeseca

Režim djeteta na 2 mjeseca uključuje 4 glavne komponente: hranjenje, spavanje, tjelesni razvoj (masaža, gimnastika) i šetnje. Stručnjaci vjeruju da je najvažniji dio režima prehrana. Zdravlje djeteta, stanje imunološkog sustava, osnove intelektualnog razvoja - sve ovisi o vrsti hrane koju dijete prima u prvih 6 mjeseci života. Trebao bi biti redovan i visokokvalitetan, osobito ako je beba na mješovitoj ili umjetnoj hrani.

Prva hranjenja obično se javljaju u 6 i 7 ujutro, a posljednja - u rasponu od 22 do 24 sata. Točno vrijeme ovisi o biološkim ritmovima i prirodi djeteta, kao i obilježjima dnevne rutine usvojene u određenoj obitelji.

Dnevni režim dvogodišnjeg dojenog djeteta

Ako majka doji bebu, pedijatri preporučuju da se pridržavaju "na zahtjev" hranjenja, ali postoje i iznimke. Unatoč savjetu da djetetu daju dojku kada to želi, vrijedi ograničiti učestalost i trajanje hranjenja u sljedećim slučajevima:

 • interval između primjene je manji od 2 sata;
 • dijete traži prsa za svako emocionalno iskustvo;
 • česti prilozi nepovoljno utječu na fizičko stanje majke (umor, bol tijekom dodirivanja bradavica, pukotine i oštećenja mliječnih žlijezda);
 • beba pada obilno nakon svake primjene, a postoje i čestice neželjenog mlijeka u ispražnjenim masama.

Tijekom hranjenja morate razgovarati tiho s djetetom, reći bajci ili pjevati pjesme - to pomaže ojačati vezu između majke i bebe i ima pozitivan učinak na psiho-emocionalni razvoj djeteta.

Važno je! Ako beba prečesto zahtijeva dojku, dok se ponaša nemirno i brzo otpušta bradavicu nakon početka hranjenja, trebate se posavjetovati s liječnikom - uzrok takvog ponašanja može biti probavni poremećaji poput nedostatka laktaze ili crijevnog kolitisa. Prosječni interval između hranjenja u djeteta bi trebao biti između 2,5 i 3 sata.

Način dana djeteta na umjetnom ili mješovitom hranjenju

Ako iz nekog razloga dijete dobiva umjetne zamjene mlijeka kao glavnu hranu, neophodno je strogo nadzirati količinu smjese koja se jede i intervalima između hranjenja. Bebe koje su posve napunjene bočicom trebaju postaviti hranu za život u ovoj dobi. To će osigurati dovoljnu proizvodnju enzima potrebnih za razgradnju i asimilaciju proteina mlijeka, koji je složeniji u sastavu od proteina koji čine majčino mlijeko. Jedući istodobno znatno smanjuje vjerojatnost kolike i regurgitacije, tako da je zadatak roditelja u ovom dobu učiti bebu da se hrani na rasporedu.

Važno je! Djeca koja redovito dobivaju mliječnu formulu treba kuhati kuhanom vodom. Uz mješoviti način hranjenja, bolje je ponuditi piće iz žlice, za djecu, "umjetnost" može se dati flaširana voda.

Zdrave dvomjesečne bebe obično se hrane kao što slijedi:

 • broj hranjenja - 6-7 po danu;
 • volumen jednog dijela smjese je od 130 do 150 ml (ovisno o odabranoj smjesi i individualnim karakteristikama djeteta);
 • Maksimalna dnevna količina smjese nije veća od 900 ml.

Noćno hranjenje: koliko i kada

Noćenje hranjenjem u dojenčadi koja prima majčino mlijeko treba obaviti na zahtjev. Neka djeca dobro spavaju i probudite se za hranjenje samo 1-2 puta po noći, ali postoje bebe koje trebaju od 2 do 4 privitka tijekom noći da zadovolje svoje potrebe.

Bebe koje se konzumiraju u bocama za 2 mjeseca obično dobro spavaju 5-6 sati zaredom pa rijetko trebaju više od 1 hranjenja po noći.

Pročitajte i članke o prehrani:

Koliko treba beba spavati za 2 mjeseca

Spavanje u dvomjesečnoj djeci duže je i smireno u odnosu na mjesečnu bebu, ali i dalje ostaje osjetljiva, jer je trajanje faze dubokog sna u ovom dobu vrlo mala. Prosječno noćno spavanje u ovoj dobi iznosi 8-10 sati, ako računate noćni san od zadnje večeri hranjenja (obično u 22-23 sata) do prvog jutarnjeg obroka (oko 5-6 sati). Većina djece nakon prvog hranjenja se probudi 30-40 minuta, nakon čega ponovno zaspati.

Tijekom dana dijete se i dalje opušta puno - aktivno povećanje razdoblja buđenja počinje od početka četvrtog mjeseca života. U 2 mjeseca, dijete mora spavati 3 puta tijekom dana tijekom 1,5-2 sata. Neka djeca spavaju 2 puta dnevno, ali trajanje sna može biti do 3-3,5 sati. Ova se mogućnost može smatrati varijantom pojedinačne norme, ali samo ako se dijete razvije u skladu s općeprihvaćenim pokazateljima. Ako dijete u ovom načinu postane tromo, hirovito, slabo jede i ne pokaže interes za svijet oko sebe, njegov se način treba pregledati i ispraviti se nakon savjetovanja s pedijatrom.

Važno je! Ukupno trajanje spavanja u 2 mjeseca trebao bi biti od 16 do 18 sati.

Što učiniti ako dijete ne spava tijekom dana

Poteškoće s zaspu tijekom dana, česti uspon po noći, sve može biti normalna varijanta, budući da je spavanje djece u ovoj dobi površno u većini faza. Kako biste lakše spavali dijete, možete koristiti sljedeće savjete.

 1. Tijekom spavanja, dijete treba biti zaštićeno od glasnih i neočekivanih zvukova, budući da dječje sluh postaje oštriji nakon dva mjeseca i da ga mogu probuditi izvori oštrih zvukova.
 2. Odjeća za spavanje treba biti izrađena od 100% mekanog pamuka. Najbolje je odabrati zatvorene kvačice - pomoći će da se zagrije, ako dijete otvori noću. Ako to dopuštaju financijske prilike, bolje je odabrati odjeću bez unutarnjih šavova.
 3. Temperatura prostorije mora odgovarati sanitarnim standardima. Za beba od dva mjeseca, kreće se od + 16 ° do 18 ° C.
 4. Tri sata prije spavanja, ne smijete hraniti dijete tako da će dobro jesti na posljednjem hranjenju i da se ne probudi noću od gladnih.
 5. Svjetlost bi također trebala biti isključena. Neke bebe moraju potpuno isključiti svjetlo kako bi dobro spavale cijelu noć. Netko treba napustiti dimnu noćnu svjetlost. Roditelji trebaju gledati bebu i zabilježiti uvjete pod kojima lakše spava.

Uzrok poremećaja spavanja u 2 mjeseca vrlo je često bolni spazam crijeva. Moguće je boriti se s njima uz pomoć masaže abdomena, suhe topline i lijekova ("Baby-Calm", "Bobotik", "Espumizan", "Plantex").

Čuvanje djece i šetnje

Sastavni dio režima u 2 mjeseca su higijenske mjere i šetnje. Pješačenje s dvomjesečnim djetetom može biti dugačak jer se u to doba djeca dobro spavaju na ulici i mogu bez hranjenja 2-3 sata. Bolje je razbiti šetnju 2 puta za 1,5-2 sata, ali u lošim vremenskim uvjetima možete se ograničiti na dvosatnu šetnju. U ovom trenutku dobro je biti blizu kuće, tako da brzo možete hraniti ili mijenjati bebu ako je potrebno.

Od higijenskih i kalcirajućih postupaka, pedijatar posebno odlikuje kupanje. Najbolje je kupati dijete prije odlaska u krevet, ali postoje djeca koja su nakon postupaka s vodom dugo uzbuđena i ne mogu spavati. Bolje je kupati takve bebe tijekom dana. Trajanje postupka ne bi trebalo prelaziti 10-15 minuta - dulje kupanje će gubiti dijete i on može zaspati prije nego što jede propisanu stopu mlijeka što će dovesti do poremećenog sna.

Pročitajte i članke o razvoju djeteta:

Način dana za svako dijete je vrlo individualan, ali je neophodan za zdrav razvoj i rast djeteta. Ne biste trebali početi sa strogim pravilima i odmah pokušati privući mrvicu na određeni raspored. Može potrajati nekoliko tjedana, pa i mjeseci, pa je važno biti uporan i strpljiv, a ne odstupati od dodijeljenog cilja - ne samo zdravlje djeteta, nego i mir i udobnost cijele obitelji ovisi o tome.

Savjeti za organizaciju umjetne hranidbe u roku od 2 mjeseca - način prehrane djeteta i drugih nijansi

Većina majki zna da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebu. Stvorena samom prirodom, sadrži cijeli niz hranjivih tvari, vitamina i minerala - sve što je nužno za razvoj svih tjelesnih sustava novorođenčeta.

Međutim, postoje okolnosti kada je 2-mjesečno dijete prebačeno na umjetno hranjenje (IV). U ovom slučaju, postoji mnogo pitanja: kako hraniti svoje mrvice, što smjesu odabrati, što bi trebao biti način hranjenja. Sve ovo i reći ovaj članak.

Indikacije za uvođenje IV

Razlozi zbog kojih je 2-mjesečno dijete prebačeno na IV, mogu biti povezani s majkom i djetetom.

Majčinoj strani

 • Nestanak mlijeka djelomično ili potpuno.
 • Majčino zdravlje koje ne dopušta dojenje: onkologiju, HIV, akutnu tuberkulozu, hepatitis C, zatajenje bubrega.
 • Uzimanje antibiotika.
 • Prisutnost u majčinom mlijeku stafilokoka.
 • Mentalna bolest.
 • Prisilno i dugo, više od tjedan dana, odvajanje od djeteta.
 • Potreba za radom.

Indikacije povezane s dojenčadi

 • Metabolički poremećaji - galaktozemija ili fenilketonurija.
 • Dijete se ne hrani majčinskim mlijekom i mora se hraniti smjesom.
 • Maleni često pljuva puno ili mučuje kolika.
 • Loši san i stalna potražnja dojke.
 • Dijete je lijeno sisati ili ne želi, a izraz majčinog mlijeka uzrokuje poteškoće.

Prednosti i nedostaci

Očite prednosti IV su:

 1. Povećajte slobodno vrijeme u mami, povećavajte njezinu mobilnost. Uostalom, netko iz rođaka može hraniti 2 mjeseca staru bebu iz boce umjesto majke.
 2. Smanjenje broja hranjenja zbog činjenice da je smjesa digestirana duže od majčinog mlijeka.
 3. Točnija kontrola količine hrane koju dijete konzumira.
 4. Pojava alergija u dojenčadi uvijek je povezana s mješavinom, a ne nekim komponentama majčine prehrane.

Nedostaci IV uključuju:

 1. Stres za 2-mjesečnu bebu pri kretanju u IV. Uostalom, prvi put je pio majčino mlijeko i već se uspio naviknuti na to.
 2. Pojava crijevne kolike i periodička regurgitacija. Glavni razlozi za to su prilagodba mješavini ili loše kvalitete bradavice, zbog čega dijete proguta zrak.
 3. Češće prehlade i alergije, jer umjetni enzim ne prima posebne enzime i protutijela koja se nalaze samo u majčinom mlijeku.
 4. Trajna sterilizacija boce. U slučaju kršenja ovog stanja moguće su dispeptički poremećaji.
 5. Pronalaženje i korištenje prave mješavine za IV je vrijeme i novac koji troši. Dobra umjetna hrana ne može biti jeftina.

Kako organizirati IV?

2-mjesečna prehrana bebe

Odmah ćemo pojasniti da se načelo besplatnog hranjenja "na zahtjev", koja se prakticira pri hranjenju majčinim mlijekom, ne preporučuje da se primjenjuje na bebu u IV. Najprikladniji tretman bit će djelomično slobodno hranjenje. Njegova se bit u činjenici da volumen mješavine ovisi o želji bebe, ali ne prelazi strogo definiranu normu.

Da biste isključili prejedanje, pedijatri se ne preporučuju unositi u bočicu smjesu više od 30 ml više od jednokratne stope. Umjetna djeca brže piju mlijeko i nemaju uvijek vremena da zadovolje svoje usmene instinkte. A neki roditelji plaču dijete kad uzmu bočicu od njega, odvedu ga zbog gladi i daju smjesu više nego što bi trebalo biti.

Djeteta bi trebala biti hranjena u skladu s ovim režimom:

 • broj hranjenja: 6-7 puta na dan;
 • interval hranjenja - najmanje 3,5-4 sata;
 • noćni odmor - 5-6 sati.

Praktične preporuke

Jednostavna pravila za hranjenje tijekom IV su:

 1. Prije hranjenja, provjerite temperaturu smjese kapanjem na zglob ili lakat. Mlijeko bi trebalo imati tjelesnu temperaturu.
 2. Dijete bi se trebalo držati gotovo okomito, dok se ne guši i boli bolje.
 3. Da bi se smanjila količina regurgitacije, trebate paziti da smjesa potpuno napuni bradavicu, a zrak ostaje samo na dnu boce. To će omogućiti manje vremena da bi se "mrvica" mrvica nakon hranjenja.
 4. Brzo zamijenite mlaznicu na bocu. Tijekom vremena, postaje tanji i može biti oštećen dezinfekcijom djeteta, što će dovesti do činjenice da beba počinje gušiti.
 5. Za 2-mjesečnu bebu, spremnik za hranjenje i mlaznica treba prati i ispirati kipućom vodom. Sterilizacija, kao u prvom mjesecu, nije potrebna.
 6. Smjesa izlivena u bočicu trebala bi se koristiti unutar 45 minuta.

Preporučljivo je kupiti takav pribor:

 • 4-6 bočica;
 • 4-6 bradavica s malim rupama;
 • četka za bocu;
 • 4-6 proglašhny kuhinjski ručnici;
 • boca topla;
 • nekoliko plastičnih pelene za prekrivanje vaše odjeće.

Optimalna konzistencija hrane

Ako se strogo pridržavate uputa pri pripremi mješavine, pokazat će vam željenu konzistenciju: ne previše tekućine za dojenčad da ga zamaraju, a ne previše debele da prođu kroz mali otvor bradavice. Također je važno temeljito promiješati smjesu tijekom kuhanja. Trebao bi biti uniforman i bez grudica.

Koliko treba beba jesti?

Dnevni unos za dijete od dva mjeseca trebao bi biti 1/6 stvarne tjelesne težine. Na primjer, s masi bebe od oko 5 kg, dnevna prehrambena stopa je 800-850 ml. S 6-7 obroka dnevno, jedan dio će biti 120-150 ml.

Ako dijete ne jede preporučenu količinu hrane za jedno hranjenje, nemojte ga prisiljavati. Bolje je pokušati ponuditi smjesu kasnije. Možda su pojedinačne osobine vašeg djeteta takve da treba češće hranjenje, ali u manjim količinama. Ali ukupna dnevna količina konzumirane hrane ne smije premašiti preporučenu stopu.

Sastav prehrane

Što možete hraniti?

Dijete sa starošću od 2 mjeseca, koja je u IV, trebalo bi hraniti prilagođenu mliječnu formulu za djecu svoje dobi.

Na prodaju je mješavina prve formule - od rođenja do 6 mjeseci. U velikom broju predstavljenih robnih marki ne iznenađuje i zbunjuje.

Savjet vašeg pedijatra pomoći će vam da odaberete pravu mješavinu za bebu. Važna točka u prehrani djeteta na IW-u se hrani vodom.

Bebe koje piju mlijeko ne trebaju dodatnu tekućinu, to je svima poznato. No, umjetnici se potiču da ponudi kuhanu vodu, jer s IV, potreba za dodatnom tekućinom je visoka.

Dodatna voda pridonosi boljem asimiliranju smjese i rješava neke probleme gastrointestinalnog trakta. Djeca često pate od konstipacije, osobito pri prijelazu s dojke u umjetno hranjenje. Dodatno uklanjanje tog problema uklanja se. Dnevni unos - 120-150 ml.

Je li dopušteno mamac?

Dvomjesečno beba, koja je na IV-u, ne treba dodatne proizvode. Ako dijete ima dobar apetit i redovito dobiva tjelesnu težinu, ne pati od koštica i ima normalnu razinu hemoglobina u krvi, tada nema potrebe za ranim hranjenjem do 4,5-5 mjeseci.

Savjeti za roditelje

 1. Umjetna smjesa mora biti visoka kakvoća i kao dijete.
 2. Smjese suhim mlijekom razrijeđene su toplom vodom prije hranjenja. Ne možete kuhati hranu za budućnost i hraniti bebu sastav, kuhani prije više od sat vremena.
 3. Kada hranite 2 mjeseca staru bebu s mješavinama, potrebno je pažljivo pratiti reakciju njegovog tijela. U najmanjim znakovima alergije, odmah se prestanite hraniti ovim sastavom i pokazati dijete pedijatru.
 4. Pokušajte primijeniti bebu na sebe što je češće moguće, osiguravajući kontakt s kožom. Zato ćete ukloniti njegovu povećanu anksioznost.
 5. Ne ostavljajte dijete samo bocom. Zato može zagušiti mlijeko.

Dvomjesečno dijete u IW-u treba vašu ljubav i njegu. Zbog toga trebate strpljenje, izdržljivost i vjeru u uspjeh. Nadamo se da će vam naše preporuke pomoći.

Osnove prehrane dojenčadi za 2 mjeseca

To je prošlo drugi mjesec života beba. Razvijao se znatno, puno je naučio, vrlo brzo će moći ugoditi mami s prvim osmijehom i slatkim mramorom. Do sada, za sretan život, treba malo - roditeljsku pozornost, osjećaj suhoće, sigurnosti i sitosti.

Zadnja stavka omogućuje vam da u potpunosti pružite majčino mlijeko, što je jedini važan prehrambeni proizvod 2 mjeseca starog djeteta.

Iz ovog članka saznat ćete:

Jedan izbornik - ne više, ni manje

Sretne su one majke koje mogu hraniti svoje mrvice majčinskim mlijekom. Ne moraju trošiti novac na kupnju mješavine, nered s pripremanjem, izračunati optimalnu veličinu dijela i također doživjeti druge neugodnosti koje se roditelji umjetne djece moraju redovito suočavati.

2 mjeseca nakon poroda, neke dojilje uočavaju određeno smanjenje laktacije. Stručnjaci objašnjavaju ovu situaciju s dvije pozicije:

 • Hormonska pozadina se mijenja. U ovom trenutku tijelo se priprema za vraćanje menstrualnog ciklusa pa je vrlo moguće da se vaše razdoblje može uskoro vratiti vašem životu, a s njima će se povećati i rizik od neplanirane trudnoće;
 • Dolazi prva kriza dojenja. Taj je problem cikličan i zbog činjenice da beba počinje jesti malo više nego prije.

U pravilu se promatramo laktaciju "lakta" svakih 1,5-2 mjeseca, ali, zapravo, dijete ih ne primjećuje, pa Mama nema razloga za zabrinutost.

800-900 ml je dovoljno za pružanje punopravnog prehrambenog režima za 2 mjeseca staru bebu. mlijeka. Tijekom vremena, gospodari oko 140 ml. dragocjena tekućina. Primjenjuje se na prsima u ovom dobu, često - svaka 2 sata, iako postoje bebe koje slobodno čekaju 3-4 sata.

Broj noćnih hranjenja za 2 mjeseca je dva do tri, ako 8-9 sati dnevno zaspati.

Takva shema moći može pružiti određenu količinu nelagode majci, jer praktično ne uspijeva pronaći vrijeme za sebe. Ali, bez obzira koliko to bilo teško, ovo teško razdoblje povezano s nedostatkom sna, raspoloženjima, nedostatkom banalne prilike za jesti ukusnu hranu, mora se doživjeti manifestacija postpartumne depresije.

Uskoro će sve žetve života postati dostupne, a mrvica će moći neko vrijeme otpustiti majku i ostati pod nadzorom drugih bliskih srodnika.

Ako hrana 2 mjeseca stara beba "umjetno"

Nažalost, prirodno hranjenje nije dostupno svakom djetetu. Iz određenih razloga maleni stvor je prisiljen jesti mješavinu gotovo od prvih dana života, što naravno nije dobro, ali ne tako loše.

Moderne smjese su što je moguće bliže u sastavu majčinog mlijeka. Imaju sve što vam treba:

Svaka komponenta dječje hrane je uravnotežena, optimizirana i izračunata s točnošću "nakita", tj. U cijelosti se apsorbira gotov proizvod.

Dnevna stopa upotrebe mješavine tijekom drugog mjeseca života djeteta iznosi 700 grama. U jednom trenutku, to će jesti oko 120-150 ml., Dok intervala između feedings će biti 3-4 sata. Jednostavna aritmetika omogućuje vam oduzimanje broja obroka dnevno. To je jednako 5.

Pediatri preporučuju davanje bebe / bocama vode za bebe. U tom slučaju potrebno je osigurati ravnotežu tekućine u tijelu.

Govoreći o smjesi, ne možemo se posvetiti tehnologiji njegove pripreme. Unatoč činjenici da je instrukcija na banci izuzetno informativna, djeca od tada i od tada "izlaze" svoje prekrasne nosove. Možda je to zbog pretjerano visoke temperature vode. Evo nekoliko savjeta o tome:

 • Kuhana voda od 40-50 stupnjeva prikladna je za kuhanje;
 • Rastvaranje praha u vodi, čija je temperatura iznad 50 i ispod 40 stupnjeva, skupljat ćeš masu, gotovo je nemoguće miješati u ravnomjernu konzistenciju;
 • Da biste izračunali "optimalnu" temperaturu vode, bez kuhinjskog termometra, možete je dodirnuti - boca u vašoj ruci ne bi trebala izgorjeti, iz nje bi trebala biti ugodna toplina.

Treba slijediti tehniku ​​hranjenja 2 mjeseca starih beba posljednjih godina

Ne tako davno, oko 20-30 godina, počevši od jednog mjeseca, djeca su počela davati sokove. Jesu li roditelji toga doba u pravu?

Odgovor na to pitanje leži na površini. Probavni organi bebe do 4-6 mjeseci u načelu nisu spremni za složene proizvode. U prirodi, do pojave zuba, mladi predstavnici faune čak ne pristupaju hrani za odrasle, ali strpljivo čekaju njihovu medicinsku sestru.

Pa zašto mi, predstavnici čovječanstva, svaki put zanemarimo zakone prirode, nastojeći poremetiti prirodni tijek događaja.

Zaključak je očigledan, sve dok dijete ne navrši 6 mjeseci, ne može biti ništa u izborniku, osim: