Kako kupiti bebu s krugom na vratu i iz koje dobi

Zdravlje

Od koje dobi možete kupati dijete s krugom oko vrata. Koje su kontraindikacije, pro i kontra takve plivanja. Kako plivati ​​s krugom i kako ga odabrati.

Raspon proizvoda za djecu je ogroman. Svake godine proizvođači dolaze s novim priborom koji bi trebao pomoći mladim roditeljima u njegovanju djeteta. Takva moderna novost je gumeni prsten za kupanje.

Krugovi su postali vrlo popularni među mladim majkama. Kupljene su, predane "naslijeđene", predstavljene. Doista, krug može značajno pomoći mladoj majci, smanjujući opterećenje na leđima dok je kupanje bebe. Ali je li sve tako savršeno?

Kada početi vodeni tretman

Potrebno je kupati dijete s krugom oko vrata tek nakon potpunog ozdravljenja pupka, ne prije 1-2 mjeseca od trenutka rođenja. Najoptimalnija dob je 1 mjesec. U ovom dobu, dijete je već malo prilagođeno promijenjenim uvjetima života, on će percipirati krug kao lijepu igračku.

Plus kupanje

Krug ima nekoliko prednosti u odnosu na uobičajeno kupanje, jer:

 • daje djetetu slobodu kretanja po kupaonici;
 • pomaže razviti vještine plivanja;
 • jača mišiće. Djeca koja su se okupirala tako od ranog doba, prije nego što njihovi vršnjaci nauče sjediti, hodaju.

zamke

Unatoč očitim prednostima postupka, takvo kupanje je kontraindicirano kod djece koja imaju:

 • povećani intrakranijski tlak;
 • bili su u traumatiziranom vratu rada, klavikuli;
 • postoje virusne bolesti;
 • postoje iritacije i osip na vratu.

Kako odabrati

Moderna dječja trgovina nude takav broj krugova koji ponekad nije moguće sami shvatiti. Ne biste trebali pretpostaviti da ovaj bezopasni pribor ne može štetiti. Možda! Glavna šteta je mogućnost ozljeda vrata.

Moderni krugovi izrađeni su od PVC-a. Ovaj je materijal prepoznat kao ekološki prihvatljiv i siguran. Prilikom kupnje obratite pozornost na:

 • natpisi na proizvodu i njegovu ambalažu. Najsigurniji su pribor s oznakom "eko-prijateljski";
 • isječke. Najbolje je odabrati model koji ima dva stezaljka - čičak i zatvarač. U pravilu, jedna ljepljiva traka ne može se nositi s dnevnim opterećenjem i brzo ne uspije, a kopča će dodatno zaštititi dijete;
 • veličina, oblik. Bolje je odabrati univerzalni krug kako bi izbjegli dodatne troškove za kupnju dodatne opreme u budućnosti;
 • jamstvo. Svi modeli imaju jamstveni rok. Prednost treba dati krugu s jamstvom više od 2 tjedna.

Prije uporabe dodatne opreme morate pripremiti:

 1. neka krug zagrije na sobnu temperaturu, otvori paket, dobije krug;
 2. izravnati, gurati konture;
 3. napuhavanje malih i velikih zračnih jastuka;
 4. "Drown" sve ventile unutar dodatne opreme;
 5. temeljito oprati novu sapunu.

Nakon takve pripreme, valja pokazati krug djetetu, neka prouči novu stvar.

Kako se okupa

Roditelji često imaju pitanje, kako se okupati dijete s krugom. Gdje početi. Pomoć roditeljima jednostavnim pravilima:

 • upoznati dijete s novom stvar. Pokažite krug djetetu, pružite mu priliku da nauči novu stvar, jer bez prethodnog "datiranja", dijete se može uplašiti i početi djelovati, pa će se kupanje morati odgoditi;
 • upišite u veliku kupku vode. Optimalna temperatura vode za svaki plivanje je 36-37 stupnjeva, zrak u sobi je 22 stupnja;
 • vrlo pažljivo otvorite čičak krug;
 • Otvorite krug. Za ono što bi se dio nje trebao lagano podići, a drugi dolje;
 • Uredno stavite pribor oko djetetovog vrata. Potrebno je pratiti položaj brade (za neke modele postoji posebna rupa ili usjek). Svi pričvrsni elementi moraju biti na leđima. Bolje je staviti krug na dijete zajedno, jer dijete ne drži glavu 1-2 mjeseca, dječji vrat ne bi trebao biti stisnut;
 • pričvrstiti sve pričvršćivače (pričvršćivači, velcro);
 • umočite bebu u toploj vodi. Neophodno je kupati dijete u uobičajenoj kupelji, beba se neće okrenuti u vrtić i najvjerojatnije će početi biti hirovito. Voda treba biti izlivena tako da dijete slobodno lebdi u njemu, pomiče ruke, noge i okreće se.
 • Pokažite svom djetetu sve mogućnosti plivanja s krugom (krenite, preokrenite).

Nakon kupanja, morate izaći iz kupaonice, ukloniti krug na isti princip kao što su stavili (jedan rub na niži, a drugi podići).
Upozorenje! Dječji krug ne može se ukloniti u vodi. Obavezno izvucite dijete iz kupaonice i samo uklonite krug s vrata.

Mnogo je energije potrošeno na plivanje, tako da će za prvo poznanstvo s novom vrstom plivanja 10 minuta biti dovoljno. Tada se može povećati trajanje postupaka.

Dječji krug za kupanje nužan je i koristan ako se pravilno odabere i koristi. Ako beba nema medicinske kontraindikacije, krug treba kupiti. Djeca se sretno okupaju krugom, sa zadovoljstvom istražujući njegove mogućnosti, ali vrijedi se prisjetiti da budu oprezni i da nikad ne ostavite dijete da se okupa.

Kako se okupati dijete s krilom oko vrata

Od toga mjeseca da se okupaju dijete s krilom oko vrata, kako to učiniti, u koje vrijeme? Savjeti dr. Komarovskog i video upute.

Voda tretmani su posebna poslastica za malo dijete. Osim uobičajenog higijenskog kupanja, mnogi roditelji daju novorođenom djetetu mogućnost plivanja u dječijem bazenu, dajući mrvicama neusporediv užitak. Ako to nije moguće, velika alternativa bi bila plivati ​​u krugu djeteta.

Takav kupanje omogućava bebi slobodno plivanje u dubokoj kupelji bez podrške mame ili tate. Roditelji će morati kupiti posebni krug za kupanje djeteta, pričvršćivanje na vrat s čičakom.

Kako odabrati krug

Krug za kupanje u djetinjstvu razlikuje se od uobičajene "dronjke" na napuhavanje. Sastoji se od dva zračna jastuka, umetnuta u jedan. Neki krugovi izrađeni su u obliku jednokrevetne komore s širokom unutarnjom "pregaču". Dvostruki krug osigurava potpunu sigurnost.

Nošenje nosača nije potrebno na pojasu, oko vrata. Unutarnji dio čvrsto drži djetetovu glavu ispod brade, čime se sprema od klizanja i gutanja vode. Obodni dio djeteta reguliran je posebnom mekom trakom, fiksiranom kopčom.
Predmetni članci:

Krug za kupanje omogućuje djetetu aktivno kretanje, dajući tijelu bilo kakav položaj. Morate se pobrinuti da se kapljice ne nakupljaju na unutarnjoj strani kruga u lokvi. Prije nego što prvo kupate dijete s krugom, provjerite je li uređaj ima bradavicu, mekanu unutarnju konturu koja eliminira traumu na nježnu dojenčad.

Roditelji mogu odabrati različite opcije za uređaje koji se razlikuju u pojedinim pojedinostima. Postoje modeli s dva zatvarača, ručicama za držanje, čekiće ili zvona. Ručke mogu "kotrljati" dijete u vodi, a ako ih postavite, dijete će moći razviti vještinu svrhovitog oduzimanja i držanja predmeta. Za više informacija pročitajte članak: Kako odabrati krug za kupanje novorođenčadi.

Načela kupanja

Za kupanje donio samo radost, morate se pridržavati osnovnih načela postupka:

 • poštivanje temperature;
 • pravi izbor dobi za početak nastave;
 • postupno osposobljavanje za vodu;
 • pravilno uranjanje i završetak postupka.

Vrlo je važno pridržavati se pravilnog raspona temperature vode i zraka.

Zrak u kupaonici trebao bi biti isti kao u dnevnoj sobi, ali voda za kupanje mora biti malo hladnija nego za higijensko kupanje. Činjenica je da će previše vruće vode beba biti manje udobna za aktivno kretanje. Idealno, prema dr. Komarovskom, temperatura je 28-30 stupnjeva, ali ako dijete ne voli tu hladnoću, možete zagrijati kupelj.

Koliko dugo možete kupiti dijete u krugu? Unatoč činjenici da proizvođači označavaju dobnu granicu od "0+" u krugovima, ne morate slijepo slijediti ovu rezoluciju. Vrijedi polaziti nastavu tek nakon što dijete počinje samouvjereno držati glavu. Inače će opterećenje na kralježničnoj moždini i vratu biti preveliko, što može naškoditi mrvicama. Neke bebe dobro zadržavaju glavu za mjesec dana, a drugi trebaju vremena. Osim toga, za novorođenčad je rupa još uvijek velika, postoji rizik da će glava kliziti, tako da morate podupirati dijete cijelo vrijeme. Stoga nemojte žuriti: još uvijek imate vremena da djetetu dajte radost slobodnog plivanja!

Potrebno je postupno postupati s aktivnostima djeteta. Prva lekcija treba biti kratka. Pet (maksimalno deset) minuta dovoljno je da upoznate mrvicu s novim postupkom za njega. Ako sve ide dobro i plivanje je poput, trajanje "plivati" može postupno povećavati.

Pravilno plivanje

Pripremajući se za prvu lekciju, roditelji bi trebali točno znati kupiti dijete krugom.

 1. Prije svega, trebali biste pripremiti krug: rastaviti, oprati bebom sapunom, napuhati i utopiti ventile unutra.
 2. Sada stavljamo uređaj na bebu "u dvije ruke": jedno drži dijete, drugi dio širi krajeve kruga, popravlja sve pričvršćivače, kvačice, spajalice. Krug za plivanje nosite samo prije uranjanja! Ne možete to učiniti u kadi. Obavezno provjerite je li okvira čvrsto postavljeno, bilo da se pritisne na vrat (mora postojati mali razmak), bilo da je brada pritisnuta u posebnu fiziološku udubljenju.
 3. Strogo je zabranjeno oštro spustiti mladog plivača u vodu. To može uplašiti bebu i uzrokovati negativne pojavljivanja. Promijenite situaciju će biti tako lako.
 4. Prvo, umočite noge u kadu, a zatim magaricu, natrag. Lagano otpustite krug. Dijete mora neprekidno čuti blagi mirni majčin glas, pružit će mu povjerenje, mirno.
 5. Nakon završetka lekcije dijete treba biti pažljivo uklonjeno iz kupelji. Morate uzeti dijete pod pazuhom. Ne možete povući krug iz vode za ručke!
 6. Ostaje ukloniti krug plivanja, obrišite bebu, odjenite se i pripremite.

Dijete se ne može ostaviti bez nadzora na minutu. Ovo je glavno pravilo sigurnosti pri kupanju beba.

Vrijeme je za vježbanje

Još jedna važna točka - doba dana za nastavu. Kada mogu kupiti dijete s krugom - ujutro, popodne, navečer? Odgovor na ovo pitanje ovisi o individualnim karakteristikama bebe.

Plivanje je vrlo aktivan proces, koji zahtijeva ogromne količine energije. Na nekoj djeci trening se opušta i lako zaspati nakon nastave. Naprotiv, druge bebe dobivaju tako snažnu naboj pozitivne energije da im se teško smiruje. Djeca također različito reagiraju na fizički umor: netko mirno spava, netko počinje djelovati.

Ako beba spava nakon kupanja, postupak se može provesti navečer, prije hranjenja i noću ili prije dnevnog sna. Ako je plivanje vrlo uzbudljivo, večer "plivati" treba napustiti, jer će inače postavljanje bebe biti problematično.

Besplatno kupanje u krugu pruža veliko zadovoljstvo djetetu i pruža zadovoljstvo roditeljima.

Pro i kontra za kupanje beba s krugom na vratu

Želite li bebu vidjeti sretnima, tako da postupak kupanja nije mučenje i test za vas i mučenje za bebu? Saznajte više o prekrasnom priboru za kupanje, koji će ojačati živčani sustav djeteta i olakšati proces kupanja za roditelje.

Mnogi roditelji su na gubitku, netko je zainteresiran, on će postaviti pitanje: kako koristiti sličan uređaj, ako to nije opasno za bebe i mjesec dana života krećemo na korištenje krug na vratu za kupanje?

Kako odabrati odgovarajuću veličinu kruga

Dodaci za kupanje

Isprva ćemo se upoznati s vanjskim predstavljanjem ovog losiona. Krug na vratu sličan je uobičajenom krugu plivanja za kupanje na moru ili u bazenu, samo, naravno, manji. Sastoji se od dvije komore, naizmjenično napuhavanje i povezivanje s velcro u obliku nalik na potkovu.

A ako su poništeni u procesu kupanja? Smirite se i ne brinite, kada kupite od dobrog i pouzdanog prodavatelja, takva ideja uopće neće nastati, tako da glavno pravilo pri kupnji nije spasiti zdravlje vlastitog djeteta!

Krug je fiksiran oko vrata, ima poseban usjek za bradu, za ugodniji i praktičniji boravak u njemu. Vanjski, to je vrlo lijep, svijetle i atraktivan dizajn neće ostaviti bilo tko ravnodušnim, osim raznih zvukova i zvona često se nalaze unutar. To uvelike olakšava kupanje za roditelje, jer nije neophodno stalno držati glavu djeteta. Može se koristiti čak i za one koji još uvijek ne znaju kako to držati.

Takav uređaj će vam pomoći da značajno uštedite na kupnji posebne kupelji za kupanje, jer zahvaljujući kružiću možete sigurno dopustiti bebu da se krene u kupku.

Nema potrebe za glavom za štap za žurbu u trgovinu i stjecanje prvog krila. Nije tako sigurno za svako dijete na planetu, a postoje i odgovarajuće kontraindikacije. To je točno isto kao tablete za odrasle, bez konzultacija sa specijalistom koji ne biste trebali kupiti. Prije svega, potrebno je posjetiti odgovarajuće liječnike: pedijatar, neuropatolog i ortopedist. Tek nakon primitka kupnje je moguće, a zatim, uz vrlo pažljiv pregled svih detalja robe.

Točno je potrebno da se upoznate s materijalom iz kojeg se krug stvara. Provjerite prisutnost ventila za ubrizgavanje zraka, njihovo servisiranje, i jesu li oštećenja, probijanja i jak kemijski miris! Ako vam nešto s tog popisa već zbunjuje i zavarava, trebali biste napustiti takvu kupnju i odabrati bolji proizvod.

Od koje dobi je moguće koristiti

U ovom slučaju, nema iznimaka, možete se okupati čak i od rođenja. No, trebali bi se pridržavati pedijatrijskih savjeta o tome da ne preporučujemo kupanje djeteta s krugom u kojem se pletena rana nije izliječila.

Prosječna dob za takve početne plivanja je 1-1.5 mjeseci od rođenja. Kraj će biti razdoblje nastupa dvogodišnje bebe.

kontraindikacije

Pozivajući se na kontraindikacije, trebali biste uzeti u obzir prisutnost sljedećih čimbenika:

 • virusne i katarhalne bolesti;
 • iritacije u vratu i drugih kožnih bolesti;
 • tonus mišića u povećanom ili smanjenom stanju;
 • povećani intrakranijski tlak;
 • bolesti mišićno-koštanog sustava (frakture, dislokacije);
 • razdoblje oporavka nakon traume porođaja;
 • rehabilitacija nakon ozljeda vrata maternice i klavijature.

Opet, ako vaše dijete nema kontraindikacije s ovog popisa, trebali biste se i dalje savjetovati s pedijatrom. Čim vam daje pravo pravo plivati ​​s krugom oko vrata.

Pravilna priprema za kupanje i kako nositi krug

Kupnjom proizvoda, pažljivo pregledavajući ga u trgovini, morate dobiti i nježno izravnati proizvod, otvarajući sve ventile. Tada je sve jednostavno, kao i kod uobičajenih krugova za plivanje, prva stvar ispunjena je zrakom mala komora, a zatim - velika.

To bi trebao puhati zrak mjeri u malim količinama kako bi u potpunosti širenje kruga od pauze i pukotine, tako da nije prelila na pretjerano čvrstim stanju. Nakon završetka procesa, zatvorite ventile i savijte ih unutar kruga. Kao rezultat toga, ako se gleda zasebno granice gornjeg i donjeg raspona osnovi i unutar petlje to osigurati, bradi i vratu dijete, tako da ste učinili svoj posao, a vi jednostavno možete staviti na dijete.

Glavno i osnovno pravilo je nositi krug samo u zatvorenom prostoru, a ne na vodi!

 1. Da biste spriječili prisutnost prašine i drugih mikroba na površini kruga, morate ga isprati sapunom i toplom vodom;
 2. stavite dijete da se suoči s tobom, to će vam omogućiti pravilno stavljanje kruga na vrat i istodobno omogućiti da vidite i kontrolirate svoje emocionalno stanje;
 3. ako dijete još uvijek ne zna kako držati glavu, tada će biti potrebna pomoć drugog roditelja, koja će poduprijeti i ukloniti poteškoće u postavljanju;
 4. poništite velcro i povucite dva dijela kruga u različitim smjerovima;
 5. umetnite vrat djeteta u rezultirajuću proširenu rupu tako da brada pada u željeni udubljenje, stavite krug i pažljivo pričvrstite velcro;
 6. na kraju, pobrinite se da krug ne istiskuje dišne ​​putove! Optimalna udaljenost između kruga i vrata treba biti 3 mm;
 7. Sada, kada se nosi krug, možete nastaviti na početku procesa kupanje, postupno potonuti u vodu, tako da se ne plaši i tako prepun emocija beba.

Za više upoznavanje djeteta s krugom, kupi ga u kadi s njim, nakon toga, neka igra u sobi i onda sigurno provede kupku zajedno.

Kako se okupa: opća pravila i preporuke

Ne dopustite da dijete ide predugo

Mjera sedam puta, izrezati jedan - također bi trebao biti s bebom u krugu. Prije ponovnog kupanja pazite da je čičak pravilno i čvrsto pričvršćen.

Prije nego što se okupa bebu skoro svaka majka čita puno informacija dolazi s nešto novo da joj beba je drago da pretvoriti kupanje u nešto nevjerojatan, nezaboravan, a to je ne čudi. Zato se s određenim krugovima za kupanje, zbog čega je moguće da se ne brinem ni o čemu, ali ne bi predugo da bi dijete plivati, jer je u krug, a zatim uslugu i sve do pokreta više kao rezultat tog ponašanja prvo putovanje za ne okupa dijete više od 10 minuta.

Sigurnost na vodi trebala bi biti u tako maloj osobi, tako da nemojte koristiti za kupanje na dubini od više od jednog metra, koristiti za isporuku i ne jako gomila na krug dok kupanje beba.

Ovaj krug nije spasilac! Budite oprezni i nemojte ostavljati svoje dijete bez svoje pažnje! Bilo koja pogreška i distrakcija čak i za pola minute koštat će vaš život djeteta. Promatrajte i po potrebi poduprite bebu rukom pod trbuščićem ili leđima.

Stvarčice

Velika većina pedijatara zagovara upotrebu ovog uređaja. Ona održava mišiće leđa u tonu, jača imunološki sustav i živčani sustav, normalizira probavni proces i metabolizam. Osim korisnih osobina koje utječu na tijelo, zbog toga kupanje, dijete uči da plutaju gotovo samostalno, a zatim, s povjerenjem da će se moći naučiti plivati ​​bez napornog rada i krug kao dobro.

Većina roditelja je sretna zbog takvog stjecanja, a samo mali dio onih koji su razočarani ili negativno pogođeni su zbog nepoštivanja jednostavnih sigurnosnih pravila i nepoznavanja kontraindikacija.

kontra

Nema značajnih nedostataka koji utječu na zdravlje i integritet djeteta. No, opet, nepridržavanje najjednostavnijih pravila i propisa može dovesti do nepopravljivih posljedica.

 • Plivanje je predugo s krugom značajno povećava opterećenje na kralježnici, zbog čega treba pravilno uzeti pravilno vrijeme plivanja.
 • U nazočnosti jedne od kontraindikacija, više se ne može koristiti krug.
 • Nije preporučljivo ako dijete ima slab mišićni ton.
 • Nije prikladna za debelu i debelu djecu.

Mišljenje dr. Komarovskog

Poznati i eminentni pedijatar podupire mišljenje većine, koji glasuju pozitivno o plivanju oko vrata. Uostalom, roditelji ne mogu bez njega, kupanje proces traje dugo i naporan dvadeset ili trideset minuta, stoji u savijena položaju, pati od donjeg dijela leđa siromašnih mame ili tate.

Dakle, pogled na Evgenij Olegovich može se pouzdati i samopouzdano stjecati plivajući krug za kupanje u kadi, čime ne uzrokuje štetu njegovom zdravlju.

Primjeri vježbi s krugom

Dugo plivati ​​s krugom

Da bi kupanje bilo nezaboravno i dojmljivo, treba istaknuti vodu u takvoj količini da beba ne može dotaknuti dno nogama, niti se razveseliti uz pomoć igračaka ili razrijediti pjenu za kadu. Prije svega, dok je beba malena, možete držati igračku u svojim rukama i privući ga tako da će naučiti okretati se u vodi i raditi istodobno s obje ruke i noge. Tijekom vremena kompliciraju zadatak.

Najpopularnija vrsta igre je uzeti posebne igračke za kupanje, patke ili ribe savršene, organizirati ih na površini vode i dati djetetu zadatak da ih sakupi.

Još jedna verzija igre bit će "plivati". Nakon donošenja djeteta na stranu kupke, postavite je paralelno s površinom vode, izvucite noge i zamolite da silom gurnete s površine. Vježbajte kako bi cijela duljina kupelji.

Kao što je već spomenuto, za mnoge roditelje ovo je olakšanje kada kupujete bebu. Postoji mnogo više prednosti nego negativne točke, tako da možete biti sigurni da kupite ili ne. Glavna stvar je znati da to nije samo praktičnost, već i mogućnost neovisnog kretanja u vodi djeteta.

U sljedećem videozapisu naučit ćete o ozljedama koje se koriste pri kruženju oko vrata dok plivate dijete:

Krug za kupanje novorođenčeta u kupaonici: pravila izbora, upotreba, posebne vježbe za razvoj dojenčadi, kontraindikacije

Djeca, čak i najmanji vole puno plivati. Liječnici već dugo govore o prednostima ranog kupanja za zdravlje. Na prodaji postoje mnogi uređaji za kupanje beba. Postojalo je čak i poseban krug kako bi djetetu olakšalo njegovu glavu iznad vode. Mora se pravilno odabrati i koristiti kako bi se dijete i roditelji osjećali udobno.

Novost za kupanje

Krug na vratu za malu djecu je prostorija na napuhavanje. Sastoji se od dva kruga koja međusobno ne komuniciraju, u obliku nalik na potkovu. Posebni zatvarači - Velcro dijelovi potkove na napuhavanje su spojeni. Dobri proizvođači imaju pouzdane kopče, oni se ne odvajaju u vodi.

Za bradu djeteta postoji poseban usjek, omogućujući vam udobno postavljanje glave dok plivate. Sam pribor za vodu obično je svijetao, s crtežima, zvukovima, zvonima, lopticama, neki modeli mogu biti glazbeni. Možete koristiti od prvih dana života do 2 godine. Često se roditelji boje, vole zadržati bebu u kupaonici na svojim rukama, a krug počinje nositi za 1 ili 1.5 mjeseci. Liječnici savjetuju da bebe poučavaju na konstantno plivanje nakon što se umbilikalna rana zaliječi, približno u dobi od 3 do 4 tjedna.

Takav uređaj za vodu će pomoći roditeljima, neće morati zadržati dijete. Možete ga koristiti čak i ako dijete još ne drži glavu. Dijete će moći slobodno pomicati ruke, noge i kretati se u kadi. S takvim uređajem ne možete kupiti male bebe za kupanje, u velikoj kupki s krugom, to će biti prikladno za bebu. Postupci vode bit će jednostavniji, jednostavniji, zadovoljit će svima.

Kupnja i montaža

Poželjno je odabrati takvu vrstu vodene ovratnike u velikoj trgovini gdje se možete vratiti u slučaju vjenčanja na proizvodu. Posebna pozornost treba posvetiti materijalu iz kojeg je izrađen. Morate pažljivo pregledati kupnju, šavovi moraju biti mekani, ali čvrsto. Ne bi trebalo biti nikakvih oštećenja, rupa, jakih kemijskih mirisa.

Prije montiranja ovratnik mora biti napuhan, ali tako da nije previše elastičan. Često krug ima dva ili tri ventila za dovod zraka, svi moraju biti "utopljeni" prije stavljanja na njih. Dijete mora sjediti ispred njega, ako već zna sjediti. Ako ne bude mirno, neka ga odrasla osoba treba podići uspravno. Loose krajevi kruga moraju biti rastegnuti, stavljeni na vrat i pričvršćeni.

Važno je pratiti dječju reakciju - vidjet ćete je li ovratnik previše zbijen ili neugodno. Kako bi se izbjeglo stiskanje krvnih žila, između vrata i unutarnjih rubova kruga treba ostaviti prazninu od 2-3 mm. Brada djeteta treba biti u posebnom usjek. U takvom položaju, on će vidjeti sve, kretati slobodno, ali ne može držati svoju bradu na prsima i gušiti na nekoj vodi.

Tko ne može

U nekim slučajevima, za novorođenče se ne mogu koristiti krugovi na vratu. Prije uporabe s pedijatrom bit će dobro konzultirati.

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

 • visoki intrakranijski tlak;
 • razdoblje oporavka nakon traume porođaja;
 • kongenitalna bolest epidermolysis bullosa, u kojoj mali trenje uzrokuje veliku ranu;
 • visok ili nizak ton mišića;
 • prehlade i zarazne bolesti;
 • upalne bolesti kože vrata.

Nakon liječenja liječnik može dopustiti upotrebu ovratnika za kupanje. To vam omogućuje da provodite puno vremena u vodi, što je vrlo dobro za zdravlje.

Sigurnost na kupanje

Čak i uz takav pouzdani ovratnik za dojenčad nužno je osigurati sigurno plivanje novorođenčadi. Krug nije alat za spašavanje života, pri korištenju nije potrebno oslabiti pozornost.

Pravila za kupanje:

 • Ne ostavljajte dijete bez nadzora;
 • Nemojte koristiti krug na dubini većoj od 1 metra;
 • Noge djeteta ne bi trebale dodirivati ​​dno kupke;
 • Nemojte povlačiti krug.

Mora se paziti na napuhavanje. Bolje je to učiniti ne s pumpom, već s ustima. Zato je lakše kontrolirati stupanj inflacije. Ne biste trebali previše napuhati, ovratnik ne bi trebao biti previše zbijeno.

Stavljanje i kruženje nije jednostavno, bolje je pribjeći se pomoći drugoj osobi. Da se dijete ne smrzne dok su odrasli zauzeti vodenim priborom, potrebno je zagrijati kupaonicu. Potrebno je oprati bebu bez ovratnika, dizajnirana je samo za besplatno kupanje.

Vježbe u vodi s krugom

Za koristan plivam, ovo vrijeme morate uredno organizirati. S vodenim čvora, bolje je organizirati kupanje novorođenčadi u velikoj kupki. Prostor će vam omogućiti slobodno kretanje, čak i obavljati vježbe u vodi.

Prije nego što kupate novorođenče, morate mu pokazati ovratnik za kupanje, neka dodirne, igra s lopticama, trese ga. Dijete se mora naviknuti na uređaj da se ne bi uplašio kad ga stavite.

Potrebno je igrati i razgovarati s bebom dok plivate. Ako je vrlo mali, onda možete ići iza njega i pozvati ga da se okrene. Zatim idite natrag, nazovite. Tako beba nauči brže. Zatim možete ispružiti male igračke u vodi tako da ih prstima dotakne ili ih uzme u ruci. Zatim se odmaknite, tako da je dijete trebalo doći do igračke, presijecajući noge i ruke.

Kada beba postane stariji, možete komplicirati igru.

"Sobiralka"

Ulijte plutajuće igračke u vodu. Zamolite dijete da ih sakupi u malu kantu, kako bi se počelo pokazati kako to učiniti.

"Funny loptu"

Stavite loptu u vodu ispred bebe, pokazati kako će se ljulja na valovima. Da pomogne djetetu da plop noge, ručke, stvaranje valova.

"Swim"

Povucite bebu na stranu, stavite mu dječja noga na njega, pokazujte dijete kako gurati. Takav se plivanje treba provesti duž duljine kupelji.

rezultati

Koristite krug u kupaonici za bebe pogodan je za odrasle, zabava za djecu. Plivanje s takvim uređajem razvija koordinaciju, promiče fizički razvoj, normalizaciju mentalnog stanja. Potrebno je odabrati pribor za vodu veličine i težine, kako bi ga ispravno upotrijebio, a svatko će uživati ​​u vodenim postupcima.

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Ženski portal Fleuro

Nedavno je postalo moderno učiti djecu da plivaju iz prvih dana života. U velikim gradovima, majke s mjesečnim mrvicama su uključene u bazen, osiguravajući urođeni refleksni refleks zadržavanja daha u dojenčadi. Takva djeca plivaju i roniti za pola godine, ponekad osjećajući udobnije u vodi nego na kopnu. No, svi roditelji ne odlaze na kupanje s djetetom, a oni koji žele često nemaju priliku posjetiti bazen. Ali mnoga djeca jako vole vodene postupke i želim da uživaju i uživaju u kupanju. Što učiniti? Krug za pomoć. Ova sigurnost prilagodbe učinit će kupanje ne samo higijenskim postupkom, nego i zabavnim i nagrađivanim vježbama. Masaža, zabava, gimnastika, igra - sve to kupanje novorođenčeta s krugom. U kojoj dobi možete započeti takve razrede i kako to ispravno i sigurno raditi? O ovom u našem članku.

Dizajn takvog kruga je elementaran - to je jedna ili dvije okrugle komore zraka s ventilima za inflaciju. Obično postoje dva pričvrsna mjesta i ručke za koje roditelji mogu držati uređaj. U nekim modelima proizvođači dodaju element igre - zvukove ili zvona koji zvuči kad dijete kreće. Prilikom odabira kruga obratite pažnju na rubove svoje unutarnje površine tako da ne ozlijediti osjetljivu kožu djetetovog vrata. Mora postojati izbočina za bradu. Podložno svim ovim uvjetima, krug će biti apsolutno siguran. Koliko godina počinje? Vi odlučite.

Proizvođači na pakiranju obično označavaju dob od rođenja do dvije godine. Međutim, ako odlučite koristiti bebu za prvi mjesec života, budite oprezni i pobrinite se da dijete ne "pada" u krug za kupanje novorođenčadi. Recenzije mnogih majki kažu da je rupa za novorođene bebe malo velika i u prvom mjesecu ili dva potrebno je držati glavu djeteta cijelo vrijeme ili ne koristiti krug sve dok djetetova glava ne dosegne odgovarajuću veličinu.

Čak i ako beba ne drži glavu, moguće je kupanje novorođenčeta s krugom (iz kojega doba nije važno). Nije potrebno da dijete izolira mišiće vrata od djeteta tijekom takvog putovanja;

Te majke i očevi koji imaju poteškoće s leđima koji ne dopuštaju kupanje njihovih mrvica, savijanje, cijenit će kupanje novorođenčeta s krugom. Od kojega se doba ne biste započeli, samo napunite krug, stavite ga na dijete i stavite bebu u vodu. Vaše dijete će plivati ​​neovisno, bez vaše pomoći, okrećući se od trbuha na leđa i natrag. Posebno je korisno provesti ovaj postupak pri spavanju - ako je voda malo hladnija od uobičajenog, dijete će se aktivno kretati i gubiti energiju. Nakon toga, jamči dubok san. Ako je voda topla, mišići beba će se opustiti.

Alternativa krugu može poslužiti kao kapa za kupanje novorođenčadi. To je ploča od pjene, obložena krpom, i dvije žice, koja drži roditelja. Dijete u takvom šeširu pliva samo na leđima, za razliku od kruga. Krug se također može koristiti za kupanje u otvorenom ribnjaku: rijeke, jezera, mora. U tom slučaju, budite bliski, podupirući mrvice i promatrajte valove! Kapu se ne preporuča koristiti u otvorenim rezervoarima.

Krugovi za kupanje za bebe dobivaju sve veću popularnost i priznanje od roditelja koji vole. Povoljna cijena, jednostavnost korištenja, sigurnost - glavne značajke ovog uređaja. Pa ipak, još uvijek postoje mame koji sumnjaju u potrebu kupnje kruga za plivanje, uvjereni da ništa ne može biti sigurnije i pouzdanije od svojih ruku. Ali je li doista?

Koji je krug?

Dizajn kruga za plivanje je komora na napuhavanje, koja se sastoji od dva, ne međusobno povezana kruga u obliku potkove. Prije uporabe napunite oba fotoaparata. S jedne strane, postoje dva pouzdana velcro ispod i iznad, poništavanje ih u vodi je isključeno. U krugu postoji poseban usjek pod bradom, tako da dijete osjeća ugodno dok pliva.

Gornji dio kruga, u pravilu, je proziran s mnogo različitih uzoraka, a donji dio je obojen u svijetle boje. Mnogi modeli imaju kugle i trikove dizajnirane kako bi privukle pažnju djeteta. A neki proizvođači čine glazbene krugove, kada se aktivira poseban uređaj, melodija počinje igrati.

Koja je upotreba kruga?

Predavanja promoviraju:

 • jačanje mišića leđa, što ima pozitivan učinak na ukupni fizički razvoj djeteta;
 • poboljšanje metaboličkih procesa u tijelu, pridonoseći prilagodbi okolnom svijetu;
 • poravnanje unutar prsnog pritiska i "uključivanje" svih dijelova pluća;
 • razvoj imunološkog sustava, njegovo učvršćivanje i jačanje;
 • prevenciju zatvora i kolike;
 • normalizacija intrakranijskog tlaka;
 • opuštanje bebe.

Postupci vode općenito i posebno krug, bolje je provesti prije spavanja. Hidroterapija opušta mišiće, a to je ključ za dobar noćni san.

Djeca koja redovito provode 15 do 30 minuta u kupaonici se brže razvijaju: počinju sjesti, stajati i hodati ranije. Budući da je teško dugo držati dijete, krug je velik pomagač.

Aktivnosti s nizom relevantnih za djecu s oštećenim mišićnim tonovima. Plivanje u krugu razvija motoričke vještine i koordinaciju djetetovih pokreta.

Je li plivanje s krugom sigurno i kako to odabrati?

Prije upotrebe kruga, potrebno je napuhati, provjerite spušta li se. Nakon toga preporuča se pranje toplom vodom i sapunom i sušiti.

Krug se čvrsto približava vratu, sprečavajući da djetetova glava pukne iz njega, što joj dopušta da ostane na površini. Istodobno, na vratu djeteta i kralježnici nema apsolutno nikakvog opterećenja, ali naprotiv, jedino korist. Mnogi krugovi su opremljeni posebnim ručkama za koje roditelji mogu voditi bebu. U takvom krugu dijete se može slobodno kotrljati od leđa do trbuha i leđa.

Prvo uranjanje djeteta u kupelj s krugom treba se odvijati kod kuće u skladu sa svim sigurnosnim mjerama. Potrebno je polako staviti krug, kako ne bi uplašili dijete, da ga nježno ublažite u vodu. Voda treba biti uobičajena temperatura. Bolje je da netko pomogne tijekom ovog postupka, da zauzme i odvuče dijete. Ako dijete počne djelovati, odmah ga izvadite iz vode i izvadite krug iz njegova vrata.

Kupnja ovog uređaja trebala bi se provoditi u velikim trgovinama od pouzdanih proizvođača. Samo tako možete biti sigurni da je materijal iz kojeg su izrađeni krugovi za plivanje posve siguran i netoksičan.

Krugovi kvalitete imaju jake zidove i pouzdane pričvršćivače koji štite bebu od ronjenja u vodu. Pravilno je napravio usjek ispod brade, čini kupanje udobno.

Međutim, nema svjesnih proizvođača koji žele uštedjeti na proizvodnji. Da biste izbjegli kupnju niskokvalitetnog pribora, prilikom kupnje, pažljivo pregledajte robu zbog oštećenja, provjerite njezin integritet. Ako se zveckanje zaglavi, unutar malog kruga postoje šavovi, pričvršćivači nisu jak i ima jak kemijski miris - to je izgovor da se odbija kupiti ovaj primjerak. Kvalitetni proizvod treba biti upakiran u kutiju, nježan i lagan miris.

Video upute na krugu za vrat za kupanje beba

Od koje dobi možete koristiti krug za kupanje?

Proizvođači kažu da je korištenje kruga dopušteno od rođenja. U praksi to je nemoguće, jer nakon rođenja beba još nije ozdravila pupčane pupke, što znači da se ne preporučuje da se okupite. Ako se odlučite početi koristiti krug za kupanje što je ranije moguće, trebali biste pričekati da se pupak ozdravi i tek nakon toga započne vježbe.

Optimalna dob za početak kupanja djeteta s krilom je 1-1,5 mjeseci. Dijete u ovom trenutku će se naviknuti na novu okolinu, dnevne vodene postupke i uzeti kupanje s ovim dodatkom kao igricom. Krug možete upotrijebiti prije nego dijete dođe u dobi od dvije godine.

Nesposobnost djeteta da samostalno drži glavu nije razlog za neprilagođavanje kruga. Kada se kupaju u njoj, na djetetovom vratu nema opterećenja, što znači da ne može naštetiti kralježnici.

Bez obzira koliko mjeseci vašeg djeteta, nije dopušteno ostaviti ga sam u kupaonici, čak iu kupalištu. To može biti opasno za bebu. U prvim danima djetetu se preporuča podupirati ruku.

Kako pripremiti dijete za plivanje s krugom?

Prije nego stavite krug, upoznajte dijete s novom igračkom. Nekoliko dana prije prve lekcije, dijete bi to trebalo pokazati. Ako je to vrlo maleno dijete - držite krug ispred njega, tresti, kako bi zvukovi zvonili, dodirnimo je. Ako je dijete stariji, dajte mu ruku, pustite ga da osjetite, dodirnite i naučite nepoznato sredstvo.

Kada beba počne prepoznati igračku, možete početi plivati ​​s njom. Važno je zapamtiti da je stavljanje u vodu zabranjeno. U sobi ili u kadi, najprije morate obući bebu, a zatim ga spustiti u vodu.

Ako se dijete odupre, nestašno je ili čak prebačeno u histerici, nemojte inzistirati na kupanju. Brzo i nježno uklonite pribor i smirite bebu. Plivanje je bolje odgoditi sljedećeg dana.

Razlog za takvu reakciju može biti iznenadna bol u trbuhu (gaziki), a ne povezanost s krugom, dokazati mirnu reakciju na stavljanje kruga sljedećeg dana. U suprotnom, bolje je odgoditi uređaj neko vrijeme dok beba ne zaboravi, a nakon dva tjedna pokušajte ga ponovno predstaviti.

Kako se kupati bebom?

Plivanje s krugom je vrlo korisna i uzbudljiva aktivnost za dijete. Važno je pravilno organizirati postupke, tako da beba ne odbije, već naprotiv uživa u druženju u kupaonici s krugom.

Prvi put ne biste trebali biti uključeni puno - deset minuta će biti dovoljno. Potrebno je dati djetetu da se navikne na krug da pliva, jer kada pliva u njemu, troši mnogo više snage nego ruke majke.

Glave i noge, pokušavajući se samostalno kretati, dijete je iscrpljeno. Takva opterećenja trebaju biti postupna.

Korištenje kruga za kupanje nije samo sigurno za zdravlje djeteta, već i korisno za njegov razvoj. Jačanje mišića, poboljšanje metaboličkih procesa ubrzava njegov fizički razvoj, a dijete počinje poduzimati prve korake mnogo prije njegovih vršnjaka. Zahvaljujući krugu, dijete se može slobodno kretati u kupaonici, a ruke roditelja oslobođene, što omogućuje povećanje vremena dodijeljene za vodene postupke.

Nije tajna da proizvođači raznih roba aktivno koriste želju roditelja da daju svoju bebu sve što mu pomaže da bude zdrav, lijep i pametan. Dizajnerska odjeća izrađena pomoću cipela iz svemirske tehnologije, obrazovnih igara A sada je moderna novost: novorođenče dijete čudovište pliva uz pomoć posebnog napuhavajućeg kruga, nošenog oko vrata. Ima li kakvih koristi od takvog kupanja i kako organizirati kupanje u kupaonici za djecu?

Više od 60 godina pedijatri promoviraju ranu obuku u kupanju dojenčadi. Teško je pronaći prikladniji način za otvrdnjavanje djece, jačanje mišićno-koštanog sustava, razvijanje vestibularnog aparata i sposobnost kontroliranja njihovog tijela. Krug plivanja za napuhavanje za bebe pomoći će normalizaciji mišićnog tonusa, osobito ako dječja mišićna distonija nije organska, već funkcionalna u prirodi. Često se događa kada koristite jastuk za spavanje, kada dijete prvo pokušava sjesti ili ustati, pogotovo ako su roditelji u žurbi da preuranjeno.

Hipertenzija u novorođenčadi može biti posljedica nezrelosti živčanog sustava, pretjerane ekscitabilnosti. Redovito kupanje, ne samo u bazenu, već i kod kuće u kupaonici, pomoći će čak i ublažavanju napetosti i poboljšavanjem sna čak i bez lijekova.

Koja je razlika krug napuhavanja za bebe za kupanje od uobičajene "spašavanja"?

Prvo, nosilo se na djetetovom vratu. Zbog toga, u bilo kojem položaju djetetova tijela, glava je uvijek iznad vode.

Drugo, na unutarnjem opsegu kruga nalazi se poseban široki podbradak koji ne dopušta djetetu da ga pritišće na prsa, pri čemu se rizik od gušenja. Ovo je vrlo važno jer u djece do najmanje tri mjeseca života promatramo hipertonski ton. To jest, dijete stalno pokušava preuzeti poziciju u kojoj je bio u majčinoj utrobi: savijanje nogu, ruku i glave i odvodenje u trbuščić. Praktični savjeti: stalno pazite da se na bradi ne bi akumulirao prskanje vode.

Treće, krug za kupanje na napuhavanje za bebe čvrsto je pričvršćen ljepljivim trakama. Također se mogu koristiti za podešavanje gustoće pokrivanja vrata. Ali važno je zapamtiti da se slobodni krajevi kruga moraju pritisnuti jedni protiv drugih, jer inače postoji rizik da će se dijete onesvijestiti kada plivaju u položaju na leđima.

Kako nositi krug na napuhavanje za kupanje

2. Dijete mora sjediti ili stajati okrenuto prema odrasloj osobi koja stavlja kuglu na napuhavanje za kupanje. Na taj način možete lako provjeriti da li se nalazi poseban utor ispod djetetove brade. Osim toga, važno je pratiti reakciju djeteta prilikom pričvršćivanja velcro kako bi se izbjeglo previše stiskanje vrata.

3. Proširite labave krajeve kruga kako bi djetetov vrat mogao proći između njih i staviti je na njih. Što je mlado dijete, to je teže za odraslu osobu to učiniti sami, posebno ako beba još uvijek ne može sama sjediti. Štoviše, često je potrebno ne samo istodobno istezanje kruga i držanje tijela djeteta, već i podizanje glave za bradom kako bi se usta otvorila u krivo vrijeme. Uostalom, mali se želi probati sve.

4. Nastavak držanja djeteta u podignutom položaju od strane brade, pričvrstite iza velcro. Istodobno, pazite da postoji vrlo mali razmak (oko 3 mm) između unutarnjih rubova kruga i vrata djeteta. U takvom položaju tijekom putovanja, voda neće curiti, a traheja s krvnim žilama neće biti komprimirana.

Kako organizirati beba kupanje u kupaonici

Nema temeljnih razlika između osnovnih načela organizacije plivanja i kupanja djece. Potrebno je samo temeljito oprati i isprati zidove kupaonice s deterdžentom i pobrinuti se da u sobi nema pukotina. Ako beba voli dulje vrijeme uživati ​​u vodi, trebala bi biti 1-2 stupnja hladnija kako ne bi uzrokovala pregrijavanje.

Ako dijete ne dobro spava ili teško pada u snu, preporučljivo je planirati dječje kupanje u kupaonici s krilom za večer. Voda će pružiti potrebnu emocionalnu relaksaciju, užitak i osjećaj umora. Spavanje nakon kupanja će postati jače i mirnije.

Koji od djece kruži oko vrata za plivanje je kontraindiciran?

Unatoč neprijepornim prednostima postupaka vodoopskrbe, ne preporučuje se uporaba kruga napuhavanja na napuhavanje:

 • s povećanim intrakranijskim tlakom: s hipertenzivno-hidrocefalnim sindromom, s virusnim infekcijama;
 • u razdoblju oporavka nakon ozljede kod poroda: fraktura kosti, oštećenje brachialnog pleksusa s razvojem plexitisa;
 • u kongenitalnoj epidermolizi bullosa, u kojoj čak i lagani trenje na koži kružnog naplatka može uzrokovati nastanak opsežnih rana;
 • ako na vratu postoje čak i pojedinačni pustularni elementi, kontraindikacija je privremena, sve do oporavka.

U tim je slučajevima bolje koristiti staru dokazanu metodu za podršku djeci u vodi - ruku roditelja.

Pozdrav vama, većina brige za mame! Nedavno sam spotaknuo na YouTubeu na videu sljedećeg programa poznatog liječnika Komarovskog. On me, kao i uvijek, udario svojim inovativnim pristupom...

Ispalo je da sam znao o vodnim postupcima s bebama do godinu dana je potpuna glupost! Imam šok. Komarovsky o novorođenčadi za kupanje govori potpuno novi način. Možda i ne znate o svojim načelima? Ako da, pa se opustite i oprezno pozovite;)

Pitajte ljubljenu stariju djevojku (mamu ili brižnu baku) o tome kako oprati dijete. Već ste pitali? I ja sam jednom imala nezadovoljstvo slijediti njihov "sadistički" savjet.

U programu, usput, spomenuli su i ove poznate "obrede s tamburinom" preko mrvica. Sjećaš li gdje početi?

Cijeli proces "kupanja" trebao bi trajati najviše 5 minuta!

Sramim se priznati da sam ja, napredna mlada majka, sudjelovala u takvim glupostima. Sjećam se kako sam stavio ovu neuobičajenu kupku u blizini kamina u sobi, trčala oko kante vode, izmjerila temperaturu mojim lakom, tako da sam bio "mlak" i učinio mnogo drugih glupih stvari.

Nisam ni sumnjao da je temperatura, topla i ugodna za moj lakat, za bebe, blago rečeno, nije baš ugodno. Komarovsky je čak razbio stereotipe o prvom vodenom postupku u mojoj glavi:

 • Voda ne bi smjela biti jednaka 37 ° C;
 • Soba ne smije se prethodno zagrijati;
 • Šamponi i sapuni ne smiju se koristiti više od jednom tjedno;
 • NIJE potrebno za kipuću vodu;
 • NEMOJTE dodati korov i kalijev permanganat u kupelj;
 • Posebna beba kupka NIJE potrebno.

Cijeli ovaj popis me u isto vrijeme učinio sretnim i tužnim. Uostalom, ispostavilo se da kupanje novorođenčadi nije tako težak zadatak kao što sam mislio. Ali istodobno je šteta što sam sve tako naučila tako kasno, jer je moja beba već veća od 4 godine.

No, ako je vaše dijete mlađe od godinu dana, onda imate svu priliku da uživate u večernjim "kupkama" sa svojim roditeljima.

Kako pravilno provoditi vodene postupke kako bi se riješili noćnih hranjenja - bilo je otkriveno nepoznato otajstvo

U svom videu, poznati pedijatar odbacuje stav da dijete treba biti oprano u toploj vodi, pa čak i da se treba probuditi noću za hranjenje!

Ispada da voda mora biti gotovo jednaka tjelesnoj temperaturi, čak i nešto hladnija - 35,5 ili 36 ° C.

Takva hladna voda je udobna za bebu. Kuhati vodu? - Ne, nemojte kuhati, bolje je postaviti filtar za čišćenje na slavinu.

Prije kupanja trebate laganu masažu, a zatim otkupi dijete, a zatim ga hranite noću. Tada će mladunčad dobro jesti i zaspati do jutra.

Ali pozornost! To bi trebalo biti učinjeno u oko 23 sata, ovo je vrijeme koje je optimalno za boravak u krevetiću. Možete zamisliti, a ne u 20.00 ili 21.00, trebate staviti djecu na spavanje, ali gotovo u ponoć. Još uvijek ne mogu vjerovati!

Također imajte na umu da nema potrebe prethodno zagrijavati zrak u sobi, ona bi trebala ostati udobna - u roku od 29C.

Znaš li zašto stvari nisu ono što smo navikli? Jer, prema Olegu Evgenicevichu, bebino kupanje se provodi ne da se očisti svoje tijelo prljavštine, nego da otvrdne i ojača imunološki sustav! Ispada da mi ne samo da lažemo svoju djecu, ali i ne razumijemo zašto bi to uopće trebalo...

Očistite dijete bez "deterdženta"

I vi, po izgledu vašeg nasljednika ili nasljednika, kupili ste polovicu ljekarne,

brišući "bez suza" šampona za bebe, tuš gelove koji ne iritiraju kožu, kreme, itd., iz prozora trgovine? Ja sam da!

Temeljito, u dan sam isprao moje nesretne raspasti sa svim tim skupim razvojima pedijatara.

Koliko je novca bačeno, strašno! Gdje je to bio Komarovsky?

Zašto naši lokalni pedijatri nisu rekli da nema sve potrebne potrebe?

Zapravo, zbog čistoće i zdravlja nježne kože bebe dovoljno je sljedeće:

 1. Univerzalni gel za tijelo za tijelo, koji možete prati i glave, i sve drugo, ili možete uzeti jednostavan baby sapun;
 2. Vlažni brisači;
 3. Krema ispod pelene, praha ili škroba;
 4. Dječja ulja za nabore.

Pogledajte bogat asortiman bebe kozmetike za kupanje i nakon toga. Pročitajte recenzije drugih mama i odaberite najbolje za bebu.

Šampon i sapun su dovoljni za uporabu jednom tjedno / dva, salvete mogu brisati magarca i genitalije, a kreme i ulja koristiti samo kada je to potrebno. Na primjer, ako primijetite pelenski osip u prepona ili suhoću u naborima nogu i rukama. Kao što vidite, brigu o djetetu nije tako složen proces, koji nam govore mudre majke i bake.

Odbijemo skupu ortopedsku kupelj i dajemo mladom "Ihtiandru" da osjeti pravu slobodu.

U svakom koraku marketingu oglašavaju male, super kupke koje su korisne i sigurne za krhku kralježnicu, imaju ergonomski oblik i poseban klizanje. Naravno, njihova najvažnija prednost je da su vrlo skupe.

Jeste li već željeli potrošiti dio svoje ušteđevine i pokrenuti nakon takvog korisnog modnog uređaja? Stop! "Škola doktora Komarovskog" ne preporučuje bacanje novca na beskorisne stvari.

Zapamtite slavnu izjavu: "Pokret je život!"? Ta je izjava apsolutno istinita, osobito glede rastućeg organizma.

No, budući da još uvijek ne zna kako hodati i puzati do određene dobi, najlakši način za to je u vodi.

Utipkajte svoje dijete u pravilnu kupelj i vidjet ćete istinsku radost u njegovim očima kad može razgovarati svojim nogama i rukama.

Osim toga, postoje posebni uređaji s kojima proces kupanja postaje užitak za bebu i njegove roditelje.

Ovo je poseban krug oko vrata Baby Swimmera. Najvjerojatnije ste već čuli ili vidjeli ove: mali krugovi napuhavanja postavljeni su na vrat i podupiru glavu djeteta iznad površine vode. čitati

Nije tajna da je kupanje novorođenče obvezatan, higijenski postupak koji se mora obaviti svakodnevno. I nitko nema sumnje u prednosti kupanja, a kako bi je učinio još korisnijim za zdravlje, potrebno je dati bebu priliku za kupanje, kako bi se pravilno skočio s nogama i rukama. To doprinosi:

 • jačanje mišića djeteta, što zauzvrat pomaže da brže svlada razne motoričke sposobnosti (puzanje, hodanje);
 • normalizacija intrakranijalnog i intratorakalnog tlaka;
 • jačanje imuniteta;
 • aktivacija metaboličkih procesa u tijelu;
 • potpuno otkrivanje pluća;
 • uspostavljanje probave (prevencija kolike i zatvora);
 • zvučni san.

Ali roditelji često suočavaju s određenim poteškoćama pri kupanju djeteta. Pogotovo ako se morate okupati sami. Neizbježno, leđa mi počinje povrijediti, ruke su prestupane, dijete od sada i onda pokušava izaći. Kako bi se zaštitili od tih neugodnosti ili ih minimizirali, izmišljeno je mnogo prilagodbi. Na primjer, kao što su: posebni jastuci, slajdovi za kupanje i krugovi na vratu za novorođenčad. Među njima želim istaknuti gumeni prsten.

Krug za djecu za plivanje dizajniran za djecu od rođenja do dvije godine. Sastoji se od dvije odvojive, neovisne komore bez šavova. Fiksirano je na vodonepropusnom velcro. Unutarnji promjer obično je 8 cm, vanjski 40 cm.

Koji je koristan krug za kupanje novorođenčadi?

 • pojednostavljuje postupak kupanja (ne možete zadržati dijete u vodi);
 • daje maksimalnu slobodu kretanja bebi (za razliku od klizača);
 • smanjuje anksioznost malog (glava je fiksirana);
 • štiti od ulaska vode u usta i uši;
 • omogućuje vam kupanje u odrasloj kupelji (bez potrebe za kupnjom vrtića);
 • osigurava sigurnost na vodi.

Takvi krugovi također se mogu koristiti u bazenima i odmorima.

Da biste pravilno pripremili krug za kupanje novorođenčeta, morate ga izvaditi iz pakiranja, lagano poravnati i napuhati bez korištenja crpke (bez fanatizma, krug ne smije se pumpati).

Kako se okupiti novorođenčad s krugom?

Krug se ne stavlja na i odnijeti u vodu. Bolje je to učiniti zajedno (s tatom, na primjer), ako nije moguće, pokušajte položiti novorođenče na trbuh, a kad podigne glavu, spretno se proteže oko vrata. Ako vaše dijete nije spremno za uzimanje novog odmah, najprije neka beba navikne na to, na primjer, neka igra s krugom tijekom dana ili samo pokraj njega.

Stavite krug na dijete za to:

 1. Otpustite čičak.
 2. Razdvojite krajeve.
 3. Lagano klizite krug oko vrata.
 4. Imajte na umu da je brada u posebnom mjestu za fiksaciju.
 5. Zatvorite kopče tako da prilagodite čvrstoću na vratu.

Nakon toga, polako smanjite dijete u vodu. Tijekom kupanja moguće je da ga ne drži, već samo da ga gleda. Uzmite u obzir da s takvim kupanjem dijete troši puno više energije, tako da vrijeme trajanja prvog kupanja smanjite na 5-10 minuta, kako ne biste uzrokovali pretjeran umor.

Mjere opreza pri kupanju novorođenčeta s krugom:

Dakle, možemo zaključiti da je krug prikladan i neophodan za kupanje novorođenčeta. Ne samo da roditeljima olakšava život, već i čini zabavu za mrvice. Dijete se kupanje i mama se nasmiješi!