Kako gurati tijekom porođaja

Rođenja

Trenutak rođenja bebe postaje sve bliže. Ako prvi put rodite, onda, naravno, bez posebne obuke nećete znati pravilno ispraviti tijekom ovog procesa. U ovom ćemo članku govoriti o tome zašto postoje pokušaji i kako kontrolirati proces porođaja.

Poželjne kontrakcije mišića prednjeg trbušnog zida (pokušaji) pomažu rađanju djeteta. Pojavljuju se u trenutku potpunog otvaranja vrata maternice i nastavljaju do rođenja djeteta.

Kada trebam početi gurati? Na ovo pitanje mora odgovoriti liječnik. Prvo će odrediti mjesto glave djeteta. Ako leži na dnu zdjelice, onda to znači da je glava prošla cijeli rodni kanal. Upozorenje! Samo u ovom slučaju možete početi gurati. To je nemoguće učiniti ranije, inače iscrpljenost ženske snage će doći brže, pokušaji će postati slabi, a uteroplacentalna cirkulacija će biti uznemirena. Takve nepravilne akcije dovode do nedostatka kisika kod djeteta.

Čini se da želja za guranjem dolazi samo kod žena, ali i dalje liječnici preporučuju suzdržavanje preuranjenih pokušaja. Za to morate pravilno disati.

 1. Uzmi dubok dah.
 2. Zadržali smo dah, naprezali mišiće trbuha. Zatim postepeno povećavamo pritisak na dno. Sve više i više napetemo trbušne mišiće, pomažući djetetu da se kreta duž rođendana.
 3. Izrađujemo glatko izdisanje, a ne "trzaj". Nakon toga, odmah, bez opuštanja i odmora, odlazimo bez daha - a mi smo napeti.

Kako gurnuti tijekom porođaja?

Druga faza rada započinje nakon što se cerviks otvori do 10 cm, a glava fetusa potonule u šupljinu zdjelice. Glavna točka koja završava razdoblje je rođenje djeteta. Brzina i uspjeh njegova rođenja ovise o tome kako će se ispravno trudna majka gurati tijekom rođenja. Pokušat ćemo razmotriti značajke druge faze rada, razliku između kontrakcija i pokušaja i kako ispravno gurati tijekom rada.

Koji su pokušaji porođaja i kako ih razlikovati od kontrakcija?

Pokušaji su proizvoljni kontrakcije mišića prednjeg trbušnog zida, koji se javljaju kao odgovor na napredak glave fetusa kroz rodni kanal. Uz potpuno otvaranje cerviksa i napredovanje fetusa, žena počinje primijetiti osjećaj pritiska na anus (sličan želji za oporavkom), budući da su receptori rektuma nadraženi. Kao odgovor na to iritacije u preljubničkoj ženi, javlja se nehotična želja za ispraznim crijevima. Kao rezultat toga, mišići prednjeg trbušnog zida i membrane ugovore. Ovo je mehanizam stvaranja pokušaja tijekom rada.

Pokušaj se razlikuje od borbe u tome što sama žena može regulirati snagu i trajanje pokušaja, a borba je nehotična kontrakcija mišića, snaga i trajanje koje žena ne može utjecati.

Kada i kako biste trebali rađati za vrijeme rada?

Kada žena počinje osjećati pritisak na anus i želju za oporavkom, liječnik treba provesti internu opstetrsku studiju i utvrditi koliko je vrata maternice otvorila i koliko je glava fetusa pala. Ako se maternica još uvijek nije otvorila, žena je zabranjeno imati naklonost, jer to može dovesti do pojave praznina u mekim tkivima i cerviksu. Osim toga, rano aktivno sudjelovanje žena u periodu pijenja može značajno oslabiti snagu žene i dovesti do slabosti pokušaja.

Sada razgovarajmo o tome kako se ispraviti tijekom porođaja.

 1. Potrebno je, uz zapovijed liječnika, duboko udahnuti punim prsima.
 2. Zatim morate iscrpiti mišiće trbuha, stražnjice i bedra, pomažući bebu da krene prema izlazu. Istovremeno pazite da su mišići lica opušteni.
 3. Izdahnite glatko i postupno, tako da glava djeteta ne vrati u svoj prvobitni položaj.
 4. Nakon izdisanja, oštro udahnite i nastavite gurati. Da bi takva borba trebala potisnuti tri puta.
 5. Nakon pokušaja, potrebno je duboko udahnuti i izdahnuti, dok pokušavate opustiti sve mišiće i oporaviti se prije sljedećeg pokušaja.
 6. Tijekom pokušaja žena bi je trebala što više pritišću bradom na prsima, rukama ili zauzeti ogradu Rachmaninovog stolca ili zagrliti koljena i raspustiti se što je više moguće. Sva vaša snaga, tijekom pokušaja, trebala bi biti poslana na mjesto maksimalne boli. Ako se nakon boli bol pojača, to znači da žena ispravno radi i dijete se kreće duž rođendana.

Koliko pokušaja rađanja?

Trajanje pokušaja razlikuje se u primiparativnom i višekratnom. Dakle, u pervorodok drugi razdoblje rada traje do 2 sata, a u više parni do 1 sat. Drugi faktor je snaga trbušnih mišića. Za fizički obučene vitke žene, duljina napornog razdoblja je manja od onih pretilih, neaktivnih žena.

Dakle, 80% uspješnog ishoda rađanja ovisi o samoj ženi, koliko je ispravno njezino ponašanje u porođaju. A moguće je prakticno prakticirati tečajeve svjesnog roditeljstva za buduće majke i očeve. Jednostavan i brz rođendan i zdrave bebe!

Kako gurati tijekom porođaja

Pozdrav, dragi čitatelji! U ovom članku želimo vam reći kako ispravno poravnati na rođenju kako biste izbjegli moguće komplikacije. Odgovaramo na pitanje kako gurnuti ako postoje hemoroidi i kako izbjeći njezin izgled tijekom isporuke. Opisamo zbog mogućeg smanjenja vjerojatnosti rupture, dajemo korisne preporuke i savjete.

Rođenje je kratko razdoblje tijekom kojeg trudnoća završava s rođenjem djeteta. Teško je predvidjeti kako će se isporuka odvijati. Važno je ostati u pozitivnom raspoloženju i biti sigurni da će sve ići dobro.

Rodjenje je prirodni fiziološki proces. U vrijeme isporuke, buduća majka ne može biti pasivna. Imanje bebe je veliki posao od strane žene. Idete u bolnicu, trebate zapamtiti da će budućna majka raditi. Riječi babice u dvorani: "Draga moja, nisi došao u park, nego hodati, ali roditi dijete."

Razmotrite drugu fazu rada, kada počnu pokušaje. Naprezanje je dopušteno kada se otvore za 8 do 10 centimetara. Tijekom tog razdoblja važno je djelovati ispravno.

Pokušaji su složeni proces tijekom kojeg se mišići dijafragme i abdominali samovoljno smanjuju kako bi izbacili fetus. Tijekom pokušaja, trudna majka osjeća pritisak na anus, praćenu željom guranja. Kontrakcije se razlikuju od pokušaja u tome da se trajanje pokušaja može kontrolirati, a mišići tijekom kontrakcija se nenamjerno ugovoruju i ne podliježu kontroli. Niti svaka žena ne osjeća vrijeme uvredljivim pokušajima.

Kako gurnuti?

Tijekom pokušaja, buduća majka naginje se naprijed, pokušavajući gurnuti fetus, potiče guranje refleks. Kada je početak susreta potrebno da duboko udahne, kao prije ronjenja u vodu. Ako je potrebno, opet možete disati. Očekujte da će buduća majka trebati mirno i polako. Ako iznenada izdisate, dijete se "vraća natrag" natrag. Pročitajte više o disanju tijekom borbi i uzaludima u našem članku.

Pokušaji vremena kontrolirani su od strane žene i ovise o tome koliko dugo trudna majka može gurati. Nema potrebe zadržati dah dugo vremena. Tijekom procesa kisik mora ući u tijelo. Uz dugotrajno zadržavanje daha, sadržaj ugljičnog dioksida u krvi se povećava.

Vrlo je važno disati kroz usta, jer to pridonosi boljem otvaranju perineuma.

Između kontrakcija, buduća se majka trebala opustiti i odmoriti. Trebate uštedjeti energiju. Kada se pojavi nova borba, treba se "udružiti" i pokušati gurati dijete što je više moguće. Ako ne uspije i ne ulaže napore, onda se drugo razdoblje rada povećava u vremenu.

Pogrešnim postupcima i neodlučnosti pokušaja možete se naškoditi samome sebi i djetetu.

Ako se fetalni mjehur nije rasprsnuo prije, to će se dogoditi tijekom pokušaja. Nemojte se bojati kad voda odlazi.

Kako gurati tako da nema prekida?

Tijekom pokušaja, trudna majka stvara pritisak velike snage nad zdjelom. Postupno, otpor odlazi i pojavljuje se dječja glava. U ovom trenutku, trebate prestati gurati i opustiti što je više moguće. Liječnik će tražiti dah. Disanje je često potrebno kroz opuštenu usta. Dijete dobiva kisik tijekom izlaska majke.

Neće biti prekida ako trudna majka ispravno izvrši sve radnje:

 • Maksimalno opuštanje nakon pojave glave.
 • Udisati ispravno i često.
 • Opušta čeljust.

Svaki otpor tijekom izlaza glave dovodi do puknuća. Nema potrebe za naprezanjem mišića perineuma. Sam uterus istjera bebu, dok se perineum polako proteže bez pauze. Ako je potrebno, liječnik će zatražiti od žena da se malo tighter.

Kako izravnati tako da nema hemoroida?

Hemoroidi su proširene vene u anusu. Da biste izbjegli hemoroide, trebate pravilno gurati. Buduća majka tijekom pokušaja treba pritisnuti dolje na uterus. Ne možete gurati u anus. Mišiće rektuma treba biti opušteno tijekom pokušaja.

Čini se da već tijekom trudnoće žena razvija hemoroide. Ne postoje kontraindikacije prirodnom rodu u prisutnosti ove bolesti. No, prisutnost bolesti može povećati trajanje procesa isporuke. Također, bol može povećati.

 • Pinching od hemoroide.
 • Akutna tromboza.

Bilo koja komplikacija hemoroida može se izbjeći. Izbacivanje fetusa, očekivana majka treba gurati u prepone. Mišići anusa ne bi trebali biti uključeni tijekom rada. Očekujuće majke trebaju se sjetiti o mjerama za sprječavanje hemoroida tijekom trudnoće.

Kako gurati kako ne bi rasprsnuo krvne žile u očima?

Rastući krvne žile u očima nakon poroda, kažu da je žena ponašala neispravno tijekom pokušaja. Brodovi praska, ako se guraš u glavu. To je najčešća pogreška tijekom porođaja. Prije pokušaja, potrebno je koncentrirati što je više moguće, prikupiti snagu. Na početku kontrakcije uzima duboki dah, a trudna majka počinje gurati, pritiskajući membranu i maternicu. Voće se provodi kroz prepone.

Također, ne držite dah dugo vremena. Ako se trudnica drži dah dugo ili ne u pravo vrijeme, onda se pritisak u glavi povećava. Što zauzvrat izaziva rupturu krvnih žila u očima.

Priroda je pružala cijeli proces porođaja. Otpuštanje fetusa događa se kada je rođeni kanal otvoren i spreman za rođenje djeteta. Do određene točke, buduća majka treba pomoći da mišići guraju fetus iz rodnog kanala. Cijeli proces tijekom pokušaja zahtijeva mnogo fizičkih napora. Tijekom kontrakcija koje se odvijaju u drugoj fazi rada, očekivana majka može osjećati da se guši. Odmah početi udisati i izdahnuti duboko. Kisik se mora stalno nadopunjavati. Između kontrakcija se treba opustiti i odmoriti. Tijekom opuštanja dolazi do brzog oporavka mišićne snage. Rodjenje može brzo, bezbolno i bez negativnih posljedica. Sve je u rukama buduće majke.

Pravilno rađamo: kako disati i ispraviti tijekom porođaja kako ne bi bilo suza, boli i zla za bebu?

Svako djelovanje očekivane majke u radu utječe na proces. O tome kako će se žena u trudnoći prilagoditi svakoj od faza rada, ovisi sigurnost rođenja djeteta. Dobivanje kontrakcija nije razlog za paniku. Potrebno je provesti sve što je proučavano tijekom trudnoće. Sposobnost pravilnog disanja i dodira pomoći će djetetu da brže prenosi rođendanski kanal.

Kontrakcije i pokušaji: razlika i funkcija

Jedan od simptoma nastupa rada je kontrakcija. Kontrakcije maternice prolaze s određenom frekvencijom. Postupno, postaju sve bolniji, ne prestaju, bez obzira na položaj žena u porodu. Kada se to dogodi, otvaranje vrata maternice je važan korak prije nego dijete prolazi kroz rođeni kanal.

Glavna svrha kontrakcija je proširenje cerviksa. Zadatak pokušaja je guranje djeteta na rodni kanal i protjerivanje iz majčine utrobe. Majka može upravljati pokušajima (za razliku od kontrakcija). U ovom trenutku, mišići dijafragme, peritoneum ugovor, radni tlak se formira unutar trbušne šupljine, što pomaže bebu da se rodi brže.

Hoće li disanje pomoći u smanjenju boli?

Mnoge se žene bore zbog neovisnog porođaja zbog bolnih osjeta. Na percepciju boli, snižavanje pragova pod utjecajem je živčana napetost žene, uporaba stimulativnih lijekova, dugotrajna priroda procesa. Smanjivanje stanja pomaže pravilnom tehnikom disanja.

Disanje zauzima važne funkcije u trenutku isporuke. Višak kisika u krvi opušta osjetljivost na bol u majci, sprječava fetusnu hipoksiju. Brzo disanje na određenim stadijima je poput analgetika. Ispitane metode disanja doprinose uspješnom otkrivanju rodnog kanala, smanjuju vjerojatnost nenormalnog procesa.

Moderne tehnike disanja koje trudnice poučavaju na predškolskim tečajevima rezultat su višegodišnjeg iskustva. Metode disanja u kontrakciji, aktivna faza, u vrijeme fetusa ozbiljno su različite. Sve u svemu, razlikuju se tri vrste disanja: duboko opuštajuće, površno i intenzivno.

Tehnike disanja tijekom borbi i udaraca

Pravilno disanje u svakoj fazi rada ima svoje osobine. Na početku borbe trebate:

 • duboko na 4 točke inhalira nos;
 • polagano na 6 računa uzdisati s usta, usne složene.

Intenzivne kontrakcije pomoći će preživjeti tehniku ​​plitkog disanja:

 • uzmite plitki dah sa svojim ustima;
 • napravite brojne površinske udisaja (poput štene sa žedom).

Ubrzano disanje zadivljuje bol, omogućuje vam bijeg od iskustava i koncentriranje. Kada bolno otkrivanje cerviksa treba promijeniti taktiku:

 • duboko udahnuti;
 • pjevajući bilo koji od samoglasnika, uzdisati usta (kao da puše svijeću);
 • izdisanje i udisanje trebaju biti dugački, u isto vrijeme.

Disanje između kontrakcija treba biti sporo, s ciljem vraćanja snage između bolnih napada. Tijekom pokušaja žena odlazi u dvoranu gdje je pod nadzorom opstetrije. Taktika disanja u tom razdoblju mijenja, na mnogo načina žena pomaže specijalistu:

 • Po zapovijedi, trebate disati "u obzir", kako je gore opisano. Usredotočiti se na vježbu pomoći će mužu ili voljenoj osobi.
 • Disanje mora biti duboko da bi osigurao dodatni pritisak na dijafragmu. To će omogućiti djetetu da brzo pronađe način da gurne maternicu. Izbacivanje usta treba biti kada to nije dovoljno.
 • Držite dah disanja dugo vremena. Ispravnu tehniku ​​podučavat će stručnjak dok pohađa tečajeve za trudnice. Uz zrak u prsima, trebali biste pritisnuti dolje u donji dio trbuha, pomažući guranje djeteta s trbušnim mišićima i trbušnim mišićima. Važno je osigurati da napetost i snaga uđe u zdjelicu, a ne u glavu. Inače može oštetiti posude lica i oči. Samo napori su nezdrav i sporo dostava. Moguće je oštetiti dijete koje istodobno pati od hipoksije. Liječnik će biti tamo i reći vam kako pravilno disati u određenom trenutku, ispraviti tehniku ​​izvedbe.
 • Kad djetetova glava izađe van, nemoguće je gurati. Zbog toga se vaginalni mišići mogu suziti. Trebao bi disati površno, poput psa.

Kako da biste dobili pravo?

Prema razdoblju senzacije, pokušaj se razlikuje od kontrakcija. U ovom trenutku postoji novi osjećaj - pucanje. Dijete želi izaći, a želja za guranjem nastaje stalno. Ovdje je važno slijediti naredbe opstetričara za stvarno pomoći bebu. Ako gurneš vrijeme, rizik od puknuća ramenoga kanala, problemi s djetetom se povećavaju.

Na pitanje što je više neugodnih, kontrakcija ili pokušaja, svaka žena u radu odgovara drugačije. Ako žena ne može kontrolirati kontrakcije, tada je sposobna kontrolirati pokušaje i neugodne osjećaje povezane s njima.

Kako razumjeti da počinje radnja?

Tijekom prve trudnoće, pokušaji mogu trajati do 2 sata, u višeprofilnim se smanjuju na 30 minuta. Razumijevanje ovog stanja nije uvijek lako. Neumoljiva želja za guranjem, poput pokreta crijeva, svjedoči o njegovu pristupu. Na jednoj borbi postoje 3 pokušaja. Tipično, napon se održava 5-7 sekundi, uz tri minute stanke. Bolje je napraviti nekoliko kratkih pokušaja od jedne dugo.

U kojem položaju i kako trebate gurati?

Tijekom pokušaja, možete uzeti do 3 duboka udaha, kombinirajući ih s dugim zadržavanjem daha. Ispravno držite dok leži na leđima, udahnite zrak i nagnite glavu prema naprijed. Možete s rukama držati razvedene koljena, povlačenjem ih do pazuha. Napori trebaju biti usmjereni na donji dio trbuha i usredotočiti se na to. Ako boli nakon pokušaja, onda sve ide dobro, a dijete se kreće duž rođendanskoga kanala.

Što učiniti u intervalima između pokušaja?

U ovom trenutku, trebali biste se opustiti što je više moguće i dati svoje tijelo odmor. Promocija djeteta kroz rodni kanal izvodi se uz izdisanje. Prije kraja pokušaja izdisanje mora biti sporo, glatko. Novi nagon odricanja neće vas pričekati, a uskoro će vam opstetričar tražiti da gurneš.

Kako držati potuga na zahtjev opstetričara?

Želja da se stegne još se uvijek ne pojavljuje kada je cerviks potpuno otvoren, štoviše, nemoguće je gurati ako se dijete zaglavi ili krene u krivu, prebrzo. Kako bi se izbjeglo nastajanje rođenja, u takvim je slučajevima važno obuzdati i "prodyshit" na zapovijed opstetričara. Plitko disanje će vam pomoći. Trebao bi opustiti trbuh i uzdisati. Postupak se nastavlja na zahtjev opstetričara.

Nije prekasno: kako se pripremiti za porođaj?

Znanost o pravilnom rađanju treba svladati 20-24 tjedna trudnoće. U posljednjim mjesecima trebate donijeti svu tehnologiju automatizmu, da se uključite u 10 minuta. Važno je pravilno disati u bilo kojem položaju - ležanje, sjedenje i stajanje. Dobar vodič za videozapise omogućit će vam korak po korak rastavljanje tehnike disanja u napadima i težinskog razdoblja. Međutim, valja istaknuti da samo na videozapisu nećete naučiti rađati.

Posjet tečajevima za trudnice pomoći će: tijekom predavanja, stručnjaci će se definitivno usredotočiti na dišni problem. Uz vježbe disanja, trebali biste proučavati tehnike za ublažavanje boli u kontrakcijama, odabrati prenatalnu prehranu.

Hrana i piće režima

Prenatalna prehrana treba biti usmjerena na održavanje elastičnosti mišića. Mjesec dana prije rođenja treba ograničiti potrošnju mesa i soli. Sve prave hrane (koje ne uključuju dimljene meso, kisele hrane, brze hrane) korisne su u malim dozama. U 38. tjednu valja obogatiti dijetu s uljima koja će osigurati elastičnost krvnih žila i rodni kanal. Dobri proizvodi pomoći će takvim proizvodima u izborniku:

 • mrkve, bundeve;
 • ulja (osim sezama);
 • žitarice;
 • pečene jabuke;
 • biljne juhe;
 • jogurt niskog masnog tkiva, kefir.

Uklonite iz prehrambenih proizvoda koji jačaju stolicu: meso, jaja, mlijeko i druge hrane bogate životinjama. Nemojte se prepustiti slatkišima, bijelim kruhom, kiselinama. Uloga vode također je precijenjena. Po rođenju, majčino tijelo ima potrebnu vodu. Pijenje ne smije biti veće od 2 litre dnevno, s prikazom sokova, voćnih napitaka, voćnih napitaka, slabog čaja. Kada želite piti u porodu, bolje je sisati komad leda ili isprati usta vodom.

Masaža i vježbanje

Masaža donjeg dijela leđa, ramena, vrata i glave pomaže kod debilitating boli tijekom rada. To mora učiniti partner koji prati ženu koja radi. Tehnologiju možete ovladati u prenatalnom razdoblju. Posebno učinkovito masiranje lumbalne.

Trebali biste se upoznati s nekoliko vježbi i položaja koji olakšavaju bol:

 • Naslonite se na lijevu stranu s nogu savijenim na koljenima i zglobovima kuka. Između nogu možete staviti jastuk protiv stresa, mekanu igračku.
 • Nabavi na sva četiri na podu ispred stolice ili na krevetu. Premjestite noge, ruke držite na stolici ili uzglavlju.
 • U položaju klečećeg položaja, omotajte fitball, nagnite se na nju i njišite se. Predstavite ljuljanje na valovima.

Užitak napada i porod - posljednji korak na susret s budućim djetetom. Njihov uspjeh ovisi o raspoloženju žene u radnoj snazi, njezinoj sposobnosti da se okupljaju u ključnom trenutku. Važno je ostati mirno, slijediti upute od strane opstetričara. Tek tada će sve biti uspješno i prvi će se sastanak s bebom zauvijek pamtiti.

Kako gurati tijekom porođaja

Kako gurati tijekom porođaja, potrebno je znati svaku trudnicu. Ne samo brzina porođaja nego i zdravlje budućnosti mame i bebe ovise o točnosti tehnike. Neispravno ponašanje u trećoj fazi rada može dovesti do puknuća vagine i cerviksa, kao i hemoroida. Pa kako gurati tako da nema praznina? I kako disati tijekom poroda?

Fotografija. Pokušaji tehnike - kako se izravnati

Žena počinje gurati tijekom poroda kad se cerviks potpuno otvori i pojavljuje se glava bebe. U ovom trenutku počinje najteže djelo s fizičke točke gledišta.

Fotografija. Kada se pokušavate smiriti

Neodgovarajuće ponašanje, rani pokušaji i nemirni pokreti nisu najbolji pomoćnici žene. Čudno kao što svibanj zvuk, morate se smiriti, pokušajte se opustiti i naprezati koliko god je to moguće za pokušaje liječnika zapovijed. Inače, nemojte izbjegavati traume rađanja. Dakle, ovdje su neke osnovne savjete o tehnici pokušaja:

 1. Prvo morate uzeti udobnu poziciju. Najbolje je čučati, širiti koljena na stranu i ne uzimajući pete s poda. Ako majka bolnica ne provodi vertikalni porod, onda je bolje zatražiti od liječnika da mu pomogne da sjedne na stolac na takav način da su koljena žene ispod ramena. Također možete podići do ramena i nogu savijena i razvedena na obje strane. Istodobno, brada mora biti pritisnuta na prsa - desno u sredini kosti kosti.
 2. Prije sljedeće borbe, trebate duboko udahnuti, prikazujući zrak kao kuglu koja ispunjava želudac, a na zapovijed liječnika morate gurnuti ovu loptu, kao da ga vozite niz trbuh. Ova tehnika vrijedi učiti unaprijed, prije porođaja, tako da u ključnom trenutku sve ide glatko.
 3. Ova akcija za jedan pokušaj, koja traje 60-90 sekundi, mora se ponoviti 3 puta.
 4. Ne možete napraviti oštre dahove i dahove dok dijete kreće duž rođendana. Ovo će povući bebu glavu natrag unutra.

Važno je zapamtiti da biste trebali gurati po zapovijedanju opstetričara, ako ne postoji jasno razumijevanje učestalosti. S previše aktivnim i nepravodobnim pokušajima, gotovo uvijek dolazi do ozbiljnih ozljeda: rupture cerviksa i vagine. Često se pojavljuju hemorrhoidi, koje se mogu izbjeći opuštanjem rektuma tijekom rada i naprezanjem samo abdominalnih mišića.

Fotografija. Potrebno je gurati po zapovijedanju opstetričara

Čini se da je teško i nestvarno, ali ova tehnika pomaže očuvanju zdravlja jedne žene i što bržem rođenja procesa bebe. Zato svi liječnici preporučuju tijekom trudnoće da pohađaju posebne tečajeve u kojima će se očekivati ​​majčinu majku kako disati i gurati ispravno.

').width ($ (this).width ()). visina ($ (this).height ())) "> Video. Što osjećate kada pritisnete

Kako roditi i ispraviti da brzo rade i bez pauze?

5. 11. 2015. u 21:13

Na tečajevima za trudnice, stručnjaci redovito postavljaju pitanje kako roditi i pravilno ispraviti, jer to je iznimno važno i znate zašto?

Poznavanje slučaja omogućuje vam da proces isporuke bude što je moguće brži i bezbolniji u najboljem slučaju, a najgore - kako biste spriječili razvoj komplikacija u bebi. To može biti kao banalna ozljeda uslijed prolaska kroz rodni kanal i hipoksija zbog najmanjih zakašnjenja. Nepotrebno je reći da liječenje može trajati cijeli život, oduzimajući majku radosti majčinstva i njezinu bebu - sretnom i bezbrižnom djetinjstvu.

Razdoblja rođenja

Mlada majka može zauvijek razgovarati o svom rođenju. Za nju sve počinje u trenutku pojave kontrakcija, a završava oslobađanjem dječjeg mjesta. U međuvremenu, liječnici razlikuju tri glavne faze rada, objašnjavajući ženi koja radi kako disati tijekom svakog od njih.

Istina, im prethodi pripremna pozornica. Traje, u pravilu, jedan dan. Zbog činjenice da se u ovoj fazi vrat samo priprema za porođaj, to ne uzrokuje mnogo nelagode. Postoji omekšavanje tkiva, otvaranje samog vrata. Možda će se pojaviti manji dio, koji će se intenzivirati tijekom vremena.

Zar žena u ovom trenutku ima ozljede? Ne, ako nema patologija, zamračena nepravilnim, izraženim kontrakcijama. Samo ih liječnik može identificirati. I najčešće se dijagnosticira kod žena koje rade s velikim strahom zbog nadolazećeg poroda, popraćene poremećajima spavanja i kroničnog umora.

Imajte na umu da sve poteškoće tijekom pripremnog razdoblja ne utječu na daljnji tijek rada. Evo, kao u lutriji: budite sigurni da ste sretni ako pravilno rađate i dobrog stručnjaka.

 • Prvi je dug, neugodan, čak i bolan, sve ovisi o pragu osjetljivosti žene. Obilježava se redovitim kontrakcijama, zbog čega se cerviks stalno otvara.

Štoviše, fetus u trenucima svojih kontrakcija u porodnom kanalu gotovo se ne kreće. Liječnici prepoznaju nekoliko faza tijekom kojih se kontrakcije mogu povećati ili oslabiti, dajući ženi priliku da malo opustite.

Cijeli proces vezan je uz rad mišićnih vlakana, što dovodi do zadebljanja i omekšavanja stijenki maternice na određenim mjestima. Zatim se mokraćni mjehur rasprsne ili probada, a vrat cerviksa otvori do 10 cm. Do ove točke, žena se obično kreće tiho, ponekad ima antispazmike, analgetike, na primjer, pri rođenju s epiduralnom anestezijom.

 • Drugi je razdoblje protjerivanja fetusa. Karakterizira ga pojava jakih, produženih kontrakcija koje izazivaju spuštanje glave u područje zdjelice i napredovanje mrvica do izlaza. U ovom trenutku razvijaju se pokušaji - isti kontrakcije maternice koje povećavaju pritisak u trbušnoj šupljini i olakšavaju proces rođenja djeteta.

Zbog svoje uspješne provedbe žena treba naučiti pravilno disati kako ne bi naštetila. Štoviše, priroda se pobrinula za pojavu snažne želje za guranjem, koje mlade majke mogu zbuniti sa željom da ispravi crijeva.

Zanimljivo je da se ponekad pokuša čak i kada se maternji dio širine samo 8 cm. Zatim je važno pravilno disati, a ne izravnati tako da ne ozlijedi cerviks. U generičkom razdoblju, trebali biste slušati sve preporuke liječnika, kako prolaze kroz rodni kanal, dijete se opet i opet okreće ili ispravlja i rizične za ozljede.

Tijekom pokušaja morate pomicati mrvice da se pomaknu, inače se mogu oslabiti i potpuno nestati. Što to prijeti? Operativna intervencija. Uobičajeno, razdoblje traje 15 do 30 minuta, ali ako se otkriju komplikacije, nastavlja se sve dok se dijete ne rodi.

 • Treći je postpartum razdoblje. Karakterizira ga razdvajanje dječjeg mjesta i smanjenje maternice u volumenu. Počinje, u pravilu, 10 minuta nakon završetka drugog razdoblja i traje oko 20 minuta.

U slučaju komplikacija, odrasli se odvajaju pod anestezijom. Ako postoji ozljeda ramenoga kanala s naknadnim krvarenjem maternice, potonji je zaustavljen, droge se ubrizgavaju, led se stavlja na donji dio trbuha.

Kako shvatiti da je vrijeme za guranje

Kako bi se zaštitili od problema koji nastaju tijekom rada, potrebno je ne samo razumjeti kako gurati, nego i kada to učiniti. Ako počnete unaprijed, možete se iscrpiti i izgubiti svu svoju snagu prije početka rada ili ozlijediti sebe i bebu. Oni obično guraju tijekom pokušaja. Osjećaju se kada se, zbog kontrakcija maternice, javlja pritisak na rektum i napetost mišića peritoneuma i dijafragme.

Prije nego što gurate, morate biti sigurni da je dijete uzeo točan položaj, a vrat maternice je potpuno otvoren. To se može učiniti samo kroz istraživanje potonjeg, kojeg obavlja primalja ili liječnik. Zato je tako važno da im vjerujete. Inspekcija maternice i slušanje fetalnog otkucaja srca, vjerojatno će to činiti tijekom rada i porođaja cijelo vrijeme.

Imajte na umu da će u procesu rada također biti potrebno prestati s pritiskom. To se događa kada glava fetusa prolazi kroz cerviks. To bi trebalo biti učinjeno kako se ne bi suzili u području vrata.

Sažeti sve gore navedeno, valja napomenuti da žena treba gurnuti samo na zapovjedništvo medicinskog osoblja. Ako osjetite pritisak i želju da ispraznite utrobu prije nego što stigne ova ekipa, mora obavijestiti liječnika. On će ispitati cerviks i složiti se s njom o daljnjoj akciji. Svako zakašnjenje, amaterski, zanemarujući čak i "iskusne" savjete, mogu dovesti do nepovratnih posljedica.

Kako ispraviti i disati

Želite li roditi snažnu i zdravo dijete? Uključite se u plodonosan rad s medicinskim osobljem tijekom poroda i rođenja za nekoliko pokušaja. Istodobno, važno je ostati mirno, a ne paničariti jer strah i stres ne podrazumijevaju samo gubitak snage, već i hipoksiju kod djeteta.

Ispod je vodič za djelovanje, a opisuje i glavnu stvar - što znači gurati. Dakle:

 • Za vertikalni porod, žena je savjetovana da se čuče s nogu široko apart. U tom slučaju, peta treba pritisnuti na pod i zdjelicu - što je više moguće dolje. Ruke bi se trebale držati na krevetu. Ako je liječnik protiv okomitog rada, možete ga zamoliti da započne radnu aktivnost na takvom položaju, tako da će vam sila gravitacije pomoći. Zatim možete ići na stolac, i dobro je ako se u njemu podigne leđa.
 • Tijekom porođaja u vodoravnom položaju, preporučuje se ženi povući njene noge savijene na koljenima na prsima, razmnožavajući ih. Brada je pritisnuta na šupljinu. Zašto? Tako da pritisak koji nastaje u vrijeme pokušaja ide u trbuh, a ne u glavu. Inače, ne samo da je vrijeme isporuke produženo, već i pritisak u posudama, a pritisak "u očima" dovodi do činjenice da su plovila praska. Izuzetno je važno osigurati da koljena ne budu spojena.
 • Udahnite duboko, brzo i glatko. Zrak je uvučen u trbuh, zamislivši da je napuhan poput lopte. Osjećati takvu "kuglu" možete fizički držati dah za djelić sekunde.
 • Poticaj također treba glatko. Važno je gurati, gurati zrak u vaginu i istovremeno opustiti mišiće perineuma. Treba napomenuti da je tehnika pravilnog disanja na kolegijima za trudnice. Ali, u biti, guranje u želucu znači "raditi isto kao u trenutku pražnjenja crijeva".
 • Izlijevanje i naprezanje trebaju biti najmanje 15 sekundi svaki put tri puta tijekom pokušaja. To se objašnjava činjenicom da traje oko 60 do 90 sekundi, dopuštajući majci da brzo gurne plod.
 • Ako postoji osjećaj da nema dovoljno zraka, nježno izdišite ostatak i udahnite opet.

Tijekom snažnog razdoblja, važno je zapamtiti da oštra udisanje i izdisanje uzrokuju pad abdominalnog tlaka i, kao rezultat, povlačenjem glave bebe natrag.

Intervali između pokušaja ne traju dulje od minute, tijekom kojih se žena mora odmoriti i dobiti snagu. Može postojati situacija u kojoj će primalja tražiti od vas da izdržite pokušaj, brzo i površno disanje, poput psa.

Kako gurati tako da nema pauze i hemoroide

Najčešće komplikacije nakon poroda su rupture cerviksa ili vagine i hemoroide. Oni nastaju kao posljedica nepravilnog napinjanja. U većini slučajeva izazivaju povezani čimbenici kao što su: uska zdjelica, veliki fetus, neiskustvo žene, pa čak i uporaba epidurala. U međuvremenu, uvijek je moguće smanjiti posljedice ako znate kako naučiti disati i pravilno ispraviti. Ovdje postoje tajne.

Prije svega, određeni dijelovi tijela i organa trebaju biti opušteni, naime: lice, leđa glave, oči, gluteus i bedreni mišići, i rektum. Ako postoji pritisak na pokušaje u tim područjima, trebali biste odmah promijeniti "taktiku", inače će trajanje dostave povećati, a žena će zaraditi mnogo problema.

Da biste izbjegli hemoroide, važno je usmjeriti pritisak u maternicu, istodobno pomažući sebi trbušnim mišićima. I neka primalje nazovu "sranje", dosadni napori zapravo nisu praktički nepovezani s činom defekacije, ali ako se kombiniraju, pojavit će se isti bolni, krvareni čvorovi na rektumu.

Shvatite da je sve ispravno, žena u trudnoći može osjećati bol ispod tijekom pokušaja. Nakon toga se tlak treba usmjeriti do točke maksimalne lokalizacije. Dakle, dijete će uspješno kretati kroz rodni kanal, a sama žena će je brže rađati.

Prilikom rađanja, tako da nema prekida, morate poslušati babici ili liječniku. Oni će reći kada treba gurnuti i kada će izdržati kako bi se smanjio rizik od ozljeda tkiva.

Kako naučiti gurati

Najlakši način da učinite sve na tečajevima za trudnice. Kvalificirani stručnjaci će vam reći, reći, pa čak i dati vam priliku da pokušate osjetiti sam proces kako bi smanjili rizik od komplikacija i ubrzali isporuku.

Druga mogućnost je video tutoriali. Pogledajte jedan od njih, kako organizirati sve, a zatim pokušajte ponoviti kod kuće sami. I nije bitno ako nešto ne uspije, u najvažnijem trenutku babica će dati potrebne savjete, a priroda će usmjeriti i pomoći da sve na najbolji mogući način.

Glavna stvar je ne bojati se izgledati smiješno i apsurdno, jer vaše zdravlje i stanje djeteta ovise o točnosti tehnike!

Dijelite svoj post na društvenim mrežama i pretplatite se na nove teme!

Pokušaji: kako ispraviti i disati tijekom porođaja

Pokušaji su proizvoljni kontrakcije mišića prednjeg abdominalnog zida, kroz koje nastaje rođenje fetusa. Pojava pokušaja karakteristična je za drugu fazu rada, koja počinje punim otvaranjem vrata maternice (10 cm) i nastavlja se dok se dijete ne rodi.

Larisa Travnikova
Ginekolog

Zašto postoje pokušaji?

Na početku druge faze rada s potpunim otvaranjem cerviksa, glava fetusa, zahvaljujući kontrakcijama maternice, počinje se kretati prema dolje, stiskajući zidove rektuma. Kao odgovor na stimulaciju rektalnih receptora, mišići prednjeg trbušnog zida i dijafragme reflektiraju se u kontekstu: tako počinju pokušaji. Glava fetusa stavlja pritisak na zdjelicu i na rektum žene, uzrokujući njezinu želju da isprazni crijeva - nagon za izlučivanjem. Ovo je parcela.

Kada mogu gurati?

Prije nego što počnete ispraviti, morate nazvati liječnika da biste odredili gdje je glava djeteta. Potrebno je gurati samo ako je prošlo skoro cijeli rodni kanal i već je na dnu zdjelice. Prerani pokušaji dovode do brzog iscrpljivanja ženske snage, slabosti pokušaja, smanjenja uteroplacentalne cirkulacije i manjka kisika za dojenčad.

Sve žene imaju želju da se podignu u različito vrijeme. Ako se pojavi kad je glava već dovoljno niska, ali vrat maternice još nije u potpunosti otvoren, tada gurajući glavu silom, žena može uzrokovati puknuće maternice. Kako bi se spriječili prerani pokušaji, ženi se preporuča koristiti poseban uzorak disanja.

Kako disati tijekom rada

 1. Uzmi dubok dah.
 2. Držite dah, kao da gutate zrak, zategnite trbušne mišiće (mišići bedra, stražnjice i lica, dok se potpuno opustite). Nježno povećajte pritisak na dnu. Stegnuti mišiće trbuha sve više i više, pomažući dijete kretanje kroz rodni kanal.
 3. Izdahnite glatko.
 4. Nadalje, kada smatrate da nema dovoljno disanja, glatko uzdisati - ali nipošto "trzati". Tijekom oštrog izdisaja, intraabdominalni tlak se brzo smanjuje, a glava bebe brzo se povlači, što može dovesti do ozljede glave. Nakon toga, odmah, bez opuštanja i odmora, udahni - i dobro se pripremi.

Tijekom punih pokušaja, ponovite sve te korake tri puta.

Nakon pokušaja, uzmite potpun dah i vratite mirno, čak i disanje s potpunim opuštanjem. Tako se možete brzo oporaviti za sljedeće pokušaje.

Upozorenje! U vrijeme uklanjanja glave, primalja će vas tražiti da ne pritisnete preko - disanje pasa.

Kako ispraviti tijekom porođaja?

Tijekom pokušaja čvrsto pritisnite brade na prsima, pričvrstite koljena rukama, razmaknite ih i povucite prema pazuhu. Pokušaji sile trebaju biti usmjereni do točke maksimalne boli. Povećana bol nakon pokušaja sugerira da sve dobro radiš i dijete se kreće duž rođendana.

Koliko dugo traju pokušaji?

U prvorazrednim ljudima ovo razdoblje traje prosječno 2 sata, u višeprofilnim 1 sat. Različiti čimbenici mogu utjecati na njegovo trajanje. Dakle, upotreba jedne od metoda anestezije - epiduralna analgezija - dovodi do produljenja druge faze rada, u prosjeku, do 3 sata u neupadljivim ženama i do 2 sata kod žena višestrukih žena. Veliki fetus, stisnuta zdjelica, slaba aktivnost rođenja, prevelika napetost prednjeg trbušnog zida također može povećati ovu fazu rada. Nasuprot tome, kod žena s dobro razvijenim trbušnim mišićima, vrijeme trajanja protjerivanja je smanjeno.

Kako izbjeći stanke tijekom rada?

Zaštita perineuma počinje od trenutka erupcije glave, tj. Od vremena kada se između pokušaja glava djeteta ne vraća. Primkinja s tri prsta desne ruke sprječava brzinu kretanja glave tijekom pokušaja, što dovodi do postupno rastezanja kože perineuma i sprečava kidanje. Uobičajeno, glava fetusa prolazi kroz sav rodni kanal s najmanjim promjerom - u savijenom stanju (brada je pritisnuta na dojku). Da bi se spriječile stanke, primalja s dva prsta lijeve ruke zgrabi glavu djeteta i prati njegovo pravilno kretanje.

Očigledna regija glave najprije je izbila, zatim krunu, nastaje daljnje širenje glave i rađa se lice. Od trenutka kada se glava fetusa počne odmatrati, do potpunog rađanja lica, ženu nije dopušteno gurati. Treba imati na umu da integritet perineuma ne ovisi samo o djelovanju liječnika, nego io ponašanju žene tijekom rada. Disanje kroz usta "pas" može značajno oslabiti pokušaje. Rođena glava u 96% slučajeva je okrenuta leđima; onda se dijete lice okreće majčinom desnom ili lijevom kuku. Istodobno s vanjskim okretajem glave, dolazi do unutarnjeg skretanja ramena, a zatim se rađaju prednja ramena (smještena u stubičnom zglobu) i leđa (smještena u škrto). Daljnje rođenje djeteta i tijela i noge javlja se bez poteškoća.

Kako ispraviti tijekom porođaja? Kontrakcije i pokušaji rada. Kako disati tijekom rada

Trudnoća je najljepša država u kojoj žena može biti. Uostalom, ono što bi moglo biti prekrasnije od novog života u njemu! Ali što je bliži pojam isporuke, to se više boji budućih majčinih prevladavanja. Ostaje jedno od glavnih pitanja: "Kako se izravnati tijekom porođaja kako ne biste naškodili djetetu ili sebi?"

Imati vremena prije rođenja

Ponekad se čini da je trudnoća dugo razdoblje. Međutim, to leti. I koliko slučajeva morate učiniti prije rođenja!

Osim činjenice da se buduća majka mora registrirati kod lokalnog liječnika, podvrgavati pregledima i proći mnoge testove, ona bi također trebala brinuti o budućem rodiljnom dopustu i podnijeti zahtjev za trudnoću i porod. Ako je žena nezaposlena ili student - pomoć će biti mala. Ali ako je radila prije uredbe - iznos će biti pristojan.

Da bi se podnijeli zahtjevi za naknadu, nakon tridesetog tjedna trudnoće (kada se konzultacijama dobije popis nesposobnosti), nesposobne buduće majke trebaju se obratiti tijelima socijalne sigurnosti. Radnici daju list svog poslodavca. Pomoć im je pružena na mjestu zaposlenja.

Uz registraciju svih vrsta pogodnosti, prije isporuke, također morate imati vremena za pohranu miraz za bebu. Uostalom, nakon izbacivanja iz bolnice, neće biti vremena za kupnju. Osim toga, odabir klizača i pelena - ovo je ugodno iskustvo s puno pozitivnih emocija, što je tako važno za budućnu majku.

Rasprostranjeno raspoloženje

Tako je dugo očekivani trenutak došao kada samo nekoliko sati odvoji majku i dijete od sastanka. No koliko sati!

Kontrakcije i pokušaji rada - trenutak je neugodan, ali najčešće prolazan. Prvi signal koji upućuje na početak kontrakcija je bol u donjem dijelu trbuha ili u donjem dijelu leđa, što može biti praćeno ispuštanjem amnionske tekućine. Ako se promatra jedan od ovih znakova, odmah se trebate okupiti u rodilištu.

Sve potrebne stvari i dokumente moraju biti unaprijed upakirane u vrećice i stajati na istaknutom mjestu. Uostalom, nakon 34 tjedna beba se može roditi u bilo kojem trenutku.

Dakle, trebate odvesti u bolnicu:

 1. Razmjena kartica sa svim analizama.
 2. Putovnica.
 3. Polica osiguranja, ako ih ima.
 4. Novac.

I stvari za mamu:

 • Dvije noćne haljine - jedna u rođendansku sobu, druga - u odjel.
 • Sušilo za kosu i tuš.
 • Ogrtač i kućanske stvari u kojima se žena osjeća ugodno.
 • Donje rublje (ne zaboravite na grudnjak za njegu).
 • Posteljina (dva seta) i ručnici.
 • Proizvodi za osobnu higijenu (jastučići, toaletni papir, četkica za zube, sapun, šampon, britva).
 • Lagani obrok za zalogaje između kontrakcija (kolačići, čaj).
 • Časopisi, knjiga, igrač - za slobodno vrijeme.
 • Telefon i punjač.

Prijateljstvo za bebu:

 • Pelene.
 • Klizači i potkošulje.
 • Kapica i kape.
 • Čarape.
 • Pelene.

Potrebno je također i komplet za prvu pomoć (antipiretik, dječji kolik, prašak ili krema ispod pelene, malo zelenilo, peroksid, pamučne brusnice i diskovi, losative svijeće za mamu).

Budite sigurni da se "paket" s pozitivnim stavom! Uostalom, sve emocije koje majka iskustva prenose djetetu.

Zajednička isporuka?

Vrlo su popularni u našem vremenu postali zajednički rođeni. I ne bez razloga. Uostalom, u takvim bolnim i teškim trenucima, želim tako blizu da je bliska i draga osoba!

Tijekom rada, muž ne može samo usmeno smiriti i razveseliti svoju ženu, već i dati joj lumbar masažu, koja će ublažiti malo boli.

Naravno, odluka o zajedničkoj isporuci trebala bi biti uzajamna i biti bez pritiska. Inače, umjesto pozitivnih emocija, možete dobiti puno negativnosti. Papa, koji odlučuje da se „roditi” sa svojom suprugom, trebaju biti osposobljeni za savjetovanje, gdje je ne samo prava stvar za napraviti naučiti anestetik masažu, ali i pokazati vježbe vježbe disanja. Ako trudna majka odjednom zaboravi kako disati tijekom porođaja, tata će joj pomoći.

Zajednička isporuka je zajedničko suđenje. Stoga se bol i radost dijele na dva.

Vježbe disanja tijekom porođaja

Da bi trudnoće i pokušaji bili manje bolni, čak i za vrijeme trudnoće, trebate obavljati vježbe za porođaj, koje podešavaju žensko tijelo na odgovarajući val.

Gimnastika dišnog sustava je jedna vrsta vježbe koja pomaže u ublažavanju boli tijekom kontrakcija.

Trening je najbolje početi u 27-29 tjedana trudnoće. Disanje tijekom porođaja ne samo da hrani tijelo kisikom, već i potiče opuštanje. Nakon što je savladao šest jednostavnih tehnika, može se nadati da će sve biti lako i bezbolno.

 1. "Duboko dišite." Prilikom izvođenja takve vježbe potrebno je duboko udahnuti i mirno, nešto duže izdisanje. Takvo disanje primjenjuje se u fazi cervikalne dilatacije.
 2. „Pas”. Često je potrebno disati kroz usta. Ovo iskustvo treba na vrhuncu kontrakcija.
 3. "Izbacivanje svijeće".
 4. "Napuhavanje lopte".
 5. Mirno udišite s nosom dugim dahom usta.
 6. Tri ili četiri kratka udisaja - dugi dah kroz usta. Ova tehnika je slična zujanju djeteta.

Skup respiratornih pokreta trebao bi biti doveden u automatizam, tako da u pravom trenutku tijelo može zapamtiti i primijeniti sve vježbe.

Yoga za trudnice

Često, ginekolozi, ako nema kontraindikacija, nude svojim pacijentima da se nekoliko sati joge za trudnice. Nemojte zanemariti ovu priliku. Uostalom, nastava će vam pomoći da ne znate samo svoj svijet, već i svijet beba.

Takve lekcije su osobito korisne kod žena primipara. Osim pozitivnih emocija i opuštanja, yoga također uči kako pravilno ispraviti tijekom poroda i kako ublažiti kontrakcije. Ovo je najbolja gimnastika za treniranje intimnih mišića. Tijekom trudnoće dolazi do izlučivanja posebnog hormona koji opušta zglobni ligament. Ostaje ih samo trenirati.

Redovne klase poboljšavaju dobrobit, ublažavaju umor i pospanost, te ublažavaju toksemija. Ali ima novu stranu novčića. Koliko je korisna yoga, toliko da može ozlijediti. Stoga vježbe treba izvoditi samo s instruktorom.

Kako ispraviti tijekom poroda

Kontrakcije su samo prva faza rada. Proces koji je bolan i dovoljno dug. U ovom trenutku, cerviks ugovori i otvara, tako priprema put za dijete.

Sljedeća faza je pokušaj. Do vremena kada traje manje, ali zahtijeva napor. Jednostavnim riječima, pokušaji - je rođenje djeteta. Zdravlje majke i djeteta ovisi o ispravnom ponašanju tijekom tog razdoblja. Kako se izravnati tijekom porođaja, reći i podučiti babici. Potrebno je slijediti sve njegove upute kako ne bi došlo do puknuća perineuma. Načelo pokušaja - guranje, kao u praznini. Ni u kojem slučaju, a ne u glavi, jer mogu probiti krvne žile.

Vrlo je važno odabrati pravilno držanje za porođaj. Idealan u kojem će biti najveća gravitacija. Dakle, beba se može brže rađati.

Tijekom pokušaja, trbušni mišići bi trebali aktivno raditi. Stoga, trebaju trenirati, iako su još trudni. Za borbu i pokušaje tijekom porođaja nisu bili tako bolni, vrijedno je obratiti pažnju na šetnju, joge, vježbe disanja i vježbe Kegel. Glavno načelo je pravilnost. Nastava se treba održavati svakih 10-15 minuta.

Prvi kontakt s djetetom

Pa, to je okončavalo najstrašnije faze - bitke i pokušaji. Dolaze sretni trenuci prvog susreta, kada je dijete položeno na majčinu majku. Baš kao i žena, dijete je pod stresnim stresom tijekom rođenja. Promjena staništa, temperature, svjetlosti. Vrlo je važno hraniti tijekom prvog kontakta. Tako će beba osjetiti zaštitu njezine majke i bit će mnogo mirnija i udobnija.

Sigurno je, prije nego što je dala mrvica mama, obučena i presvučena. Uostalom, temperatura u sobi značajno se razlikuje od onoga u utrobi. Nakon prvog kontakta, pedijatar pregledava dijete, procjenjuje svoje reflekse, mjeri težinu i visinu, a tek tada beba i majka šalju se u zajedničku rezidenciju.

U početku bolničko osoblje pomaže skrbiti za dijete. Babica će vas naučiti pravilno primijeniti na prsa i omotati bebu. Nemojte izbjegavati bebu u bolnici prvo cjepivo protiv tuberkuloze - BCG. Možda ćete morati uzeti krvni test, koji može identificirati teške malformacije. Međutim, nemojte se bojati jer će pravodobno liječenje pomoći u izbjegavanju posljedica.

Prvi dani kod kuće

Prvih dana nakon iscjednje istodobno su puno sreće i strah. Mama i tata se još uvijek teško naviknuti na svoju novu ulogu. Kako uzeti olovke, kako se hraniti, kada će staviti u krevet? Pronalaženje odgovora na ta pitanja pomoći će vam da pronađete iskustvo i vrijeme.

Prije svega, dijete mora biti hranjeno i suho. Stavljanje djeteta na prsa mora biti na prvom pozivu. Bolje je staviti dijete na spavanje od prvog dana u krevetiću. Zato se neće naviknuti na spavanje, a moja će se majka moći normalno opustiti.

Posebna briga je potrebna za pupak. Kako bi se izbjeglo gubljenje, svakodnevno ga morate isperiti peroksidom i pokopati ga zelenom bojom.

Vodene procedure su potrebne za dijete, kao i za odraslu osobu. Svakodnevno morate obrišite oči s kuhanom vodom, očistite nos i uši vunenim obrisima, isperite nakon svake pelene.

Prve šetnje mogu se izvršiti već 5-7 dana nakon ispuštanja. Trebalo bi početi s 10-15 minuta, postupno povećavajući vrijeme do 2-3 sata.

Nakon majčinske bolnice, moja majka će imati puno posla. Ona treba:

 1. Registrirajte dijete.
 2. Registrirajte se kod lokalnog liječnika.
 3. Izdati priručnik za njegu djeteta.

Bilo bi lijepo da joj otac pomogne s tim pitanjima. Teško je riješiti takva pitanja s djetetom u naručju.

zaključak

Porijeklo novog života pravi je čudo! Međutim, ovo "čudo" još uvijek treba sigurno podnijeti i roditi.

Pješačenje, joga za trudnice, lagano tjelesno obrazovanje i vježbe disanja pripremit će ženu za bezbolno porođaj.

Kontrakcije i pokušaji - najvažniji moment u pojavi djeteta. Pozitivan stav, savjet liječnika i babice učinit će ovo razdoblje što je moguće jednostavnije!