Spasiti hranu ili kako hraniti prerano bebe: pravila i tablice

Zdravlje

Prema statistikama, u Rusiji udio preuranjenih beba čini oko 7% ukupnog broja novorođenčadi. Prerane bebe imaju smanjenu tjelesnu težinu i rastu puno sporije od ostalih. Za ubrzani rast takve novorođenčadi trebaju posebnu prehranu - moraju dobiti veliku količinu hranjivih tvari.

Da bi se prerano razvilo adekvatno u prvoj godini života, roditelji moraju strogo slijediti preporuke za hranjenje. Kako hraniti takvo dijete, koliko treba jesti mjesecima, zašto ne jede i što treba s njom, možete pročitati dalje.

Pravila prehrane mjesecima

Da biste izračunali potrebnu količinu hrane za prehranu preranog djeteta u prvim danima života, upotrijebite metodu brojanja kalorija. Njegova je suština izračunati energiju potrebnu za bebu za svaki dan, ovisno o njegovoj težini i starosti (u danima). Dijete može primiti tu energiju iz specijaliziranih mješavina i majčinog mlijeka.

Zahvaljujući ovoj tablici, moguće je razumjeti koliko kalorija novorođenčad prerano beba treba jesti u jednom trenutku:

Ovo je koliko prerano dijete jede u prvom mjesecu života.

Kalorijski unos u drugom mjesecu života djeteta ovisi o njihovoj težini rođenja:

 1. Ako je rođeno beba težine najmanje 1500 g, njegov se unos kalorija svodi svaki mjesec za 5 kcal / kg do normalne brzine hranjenja normalne djece, što je približno 115 kcal / kg težine.
 2. Ako je dijete rođeno s težinom manjom od 1500 g, smanjenje unosa kalorija nastaje nakon dostizanja tri mjeseca starosti.

Kada dijete dobije težinu do 3000 g, počinju ga prevesti iz specijalizirane prehrane za prerane bebe na redovite mješavine i / ili majčino mlijeko. Prvi dodatak za prerane bebe uvodi se u dobi od 2-3 mjeseca. Kao prva komplementarna hrana, obično se koriste biljni i voćni sokovi, počevši od nekoliko ml dnevno do potrebne količine, koja se izračunava pomoću formule "10 * mjesec života".

 • 3 mjeseca starog djeteta može se dobiti najviše 6 žličica soka dnevno (30 ml). 3 tjedna nakon uvođenja sokova u dijetu, voćni sirovi mogu se dodati u prehranu djeteta. Trebali biste početi s pola žličice i postupno dovesti do volumena sok.
 • Od 4 mjeseca, prerane bebe dobivaju se kaša kuhana u vodi s malom količinom majčinog mlijeka. U početku kašu (heljda, riža) kuha se vrlo tekućina, postupno ih čini debljim.
 • Od 5 mjeseci starosti, za prevenciju anemije, pire od mesa može se uvesti u dijetu (ne više od 10 g, a ne više od 3 puta tjedno).
 • Nakon 7 mjeseci starosti dijete se svakodnevno mora hraniti pire od mesa, čija se količina postupno podesi na 50 g dnevno tijekom 12 mjeseci.
 • Od 8 mjeseci, kruh, meso (do 4 žlice dnevno), juha od povrća unosimo u prehranu preranih beba.
 • Od dobi od 8-9 mjeseci, dijete je spremno da apsorbira kravlje mlijeko i kefir.

Približan prehrambeni raspored za mjesece prerano rođenog beba s težinom od oko 2000:

oprema

dojenje

Majčino mlijeko je najbolje što prerano dijete može dobiti. To je savršeno uravnoteženo za proteine, masti i ugljikohidrate, hranjive tvari iz mlijeka savršeno se digestiraju. Prilikom dojenja prerano dijete dobiva moćnu zaštitu od virusa, bakterija i alergena, što je osobito važno za njegov krhki organizam.

Mješavine specijaliteta

Novorođenče se hrani specijaliziranim mješavinama, u kojima se proteina nalazi u količinama do 2,5 g / kg težine dojenčadi u 100 ml smjese. Pored povećanog proteinskog sadržaja, posebne smjese za prerane bebe karakteriziraju dvostruki sadržaj mikroelemenata i mineralnih tvari, a sadrže sve potrebne aminokiseline.

Umjetno hranjenje djeteta nastavlja se dok dijete ne dosegne težinu u 3000-3500 g, njegovo otkazivanje postupno.

Kroz sonda

Dijete se hrani sondom, ako nema usisavanje i / ili gutanje, slaba i teška. Najčešća metoda hranjenja sonde je unos dijela kroz špricu. Danas postoje posebni pacifiers s rupama za sonde na slobodnom tržištu, što uvelike pojednostavljuje zadatak.

Koji je najbolji feed?

Hrana za prerano novorođenče odabrana je pojedinačno. Način hranjenja ovisi o:

 • metaboličke osobine djeteta;
 • njegova težina;
 • stanja probavnog sustava.

Neke žene koje su prerano rodile nemaju mlijeko, što također ostavlja svoj trag na režimu hranjenja.

Trebali biste slijediti ovaj algoritam prilikom unosa prerane bebe:

 1. Ako je beba rođena s masom od 2000 g ili više, on je u zadovoljavajućem stanju, ima refleks usisavanja, pa se tako djetetu može oprezno dojiti pod nadzorom liječnika.

Liječnici preporučuju hranjenje majčinog mlijeka i iz boca i primjenom djeteta na dojku. Prerano beba ne može dojiti cijelo vrijeme - to je previše vremena. Prvo, novorođenče se hrani iz boca, a zatim se primjenjuje na dojku. Ako radite suprotno, dijete će se pretjerano umoriti i neće moći sisati iz boce.

Kada dijete postane jače, prvo ga treba prvo dojiti, a zatim iz boce, postupno smanjujući učestalost i trajanje hranjenja bočicom, dijete se prevodi u stalno usisavanje dojki.

 • Ako majka nema ili nema dovoljno mlijeka, dijete ne može probaviti majčino mlijeko, novorođenče teži najmanje 1800 g - u takvim slučajevima djeca se hrane specijaliziranom bocom.
 • Ako beba teži ne više od 1.500 g, liječnici propisuju hranu kroz sondu. Dakle, oni također hrane novorođenčadi težine do 2000 g koji nisu mogli sisati iz boce na svoju vlastitu.
 • Problemi i rješenja

  Količina unosa hrane

  Što manje hrana sadrži želuca novorođenčeta, to je češće potrebno hraniti. Početna količina hrane koju treba novorođenčad za jedno hranjenje izračunava se pojedinačno od parametara broja dana života i težine djeteta.

  Tablica pokazuje približnu dinamiku povećanja količine hrane potrebne za hranjenje, uzimajući u obzir promjene u težini djeteta.

  Kako podučiti bebu da jede iz boce?

  Nakon hranjenja kroz sondu, nisu sva djeca u stanju odmah naučiti kako sisati iz boce. Kako podučiti dijete da jede iz boce? Za razvoj refleksa usisavanja, liječnici preporučuju upotrebu specijaliziranih pacifiera.

  Lutke za preuranjene bebe imaju posebnu ortopedsku konstrukciju koja pomaže probuditi refleks sisanja i razviti ispravnu tehniku ​​sisanja i disanja tijekom jela.

  Što ako dijete pljune?

  Česta regurgitacija u preuranjenim bebama je normalni fenomen koji se postupno smanjuje dok tijelo raste i razvija.

  No vrlo često uzrok stalnog pljuvanja može biti:

  • nepravilno hranjenje ili preopterećenje;
  • gutanje zraka u procesu hranjenja;
  • stvaranje plina;
  • čvrsto stanjivanje;
  • iznenadne promjene u položaju djetetovog tijela odmah nakon hranjenja.

  Ako dijete plati nakon jela ne zbog gore navedenih patologija, isključenje gore navedenih čimbenika koji izazivaju pomažu poboljšati situaciju.

  Savjet:

  1. Pokušajte napraviti tako da bradavica iz koje dijete jede, napuni samo mješavinom, bez zraka.
  2. Ako dojite - pobrinite se da dijete uhvati bradavicu i areolu, u ovom slučaju zrak neće ući u želudac djeteta.
  3. Hranite bebu u polu-vertikalnom položaju, radite češće, u manjim količinama.
  4. Nakon hranjenja, držite dijete uspravno tako da zrak izlazi iz trbuha, u svakom slučaju, ne mijenjajte odjeću ili zamarajte dijete odmah nakon jela.
  5. Pobrinite se da dijete može potpuno disati kroz nos dok jede.

  Uzroci lošeg apetita

  Prerane bebe su vrlo slaba djeca. Mnogo spavaju, rijetko se probude od gladi, tako da mogu jesti vrlo malo. Neki pedijatri smatraju da se malo dijete ne bi trebalo posebno probuditi za hranjenje. Najbolja opcija za takvo dijete bilo bi hranjenje na zahtjev, kad se novorođenče učvrsti, on će jesti više.

  Ako nema patologija, slab apetit djeteta može biti uzrokovan:

  • Jaka struja mlijeka iz bradavice ili boca - dijete guše i ne može progutati.
  • Neobična i egzotična jela u prehrani majki koje njeguju, zbog čega mlijeko može promijeniti miris i okus.
  • Nemirno novorođenče, plače.
  • Oštar i neobičan miris mame (krem, parfem).
  • Nesreća emocionalna klima u obitelji ili loše raspoloženje majke. Novorođene bebe vrlo su osjetljive na emocionalno okruženje.
  • Nova bradavica na bocu ili neuobičajeno mjesto hranjenja.

  Hranjenje preranog djeteta iznimno je važno. Diligentno slijedite sve preporuke liječnika koji se bave prehranom vaše bebe jer daljnji razvoj djeteta, njegovo zdravstveno stanje ovisi o pravilnoj prehrani u prvim mjesecima života.

  Ovaj će vam videozapis reći kako hraniti preuranjeno dijete kod kuće:

  Kako podučiti dijete da jede bez sonde?

  45 55 je puno. jeli smo 30 mjeseci u prvom mjesecu. svaki je organizam individualan. djeca imaju vrlo razvijen instinkt preživljavanja, stoga ne brinite, on jede svoje. samo češće tijekom hranjenja, ako ne izdrže pauze. mi smo gotovo 3 mjeseca, noću jedva 60 jede, dobiva dobro)

  Iskreno ne znam koliko treba novorođenčad). Ali imam takvu svinju... pa liječnici kažu da bi trebao točno jesti 40-45 ml. Samo se bojim da neće jesti iz prsa, jer ako ga hranite češće, a ne s mješavinom, jer nam to stalno dolazi satu..

  Hajde, jesti, to je dobro. Brzo sam se umorila, pa sam vjerojatnije jesti, moj prvi sin bio je takav.
  Dijete nikome ništa ne duguje) i, nažalost, liječnici nisu uvijek potrebni za slušanje. potrebno je usredotočiti se na stanje djeteta, ako je dijete smireno, onda mu je sve dovoljno) ako je mlijeko, onda je bolje dati samo prtljažnik i pustiti da vise satima. ponekad malo mješavina za davanje. Dijete, ako je gladno, neće šutjeti)

  Imam lijen tip). Hvala, pokušat ćemo titiju).

  Nije lijen, samo malo snage) i malo posla na strani sa zadovoljstvom)

  Nemojte ga hraniti. Tit u ustima i pustite se

  Mislim da, nemojte hraniti kroz probe. Dajući prsa. Istezanje nije pokazatelj količine mlijeka Dijete će sisati, a mlijeko će biti više.

  Usput, da, ja znam da ima više mlijeka, ako beba sranje, pokušat ćemo

  Stinging nije pokazatelj.

  Prvo razgovarajte s liječnikom! Ako se može sisati, onda hraniti na zahtjev i ne hraniti ga kroz cijev. Nanesite na prsa češće, svaka 2 sata za početak, i sve će raditi

  Trenutno čekam doktora da razgovara o ovom pitanju). Hvala vam!

  Liječnik je rekao da, iako je nemoguće ne hraniti ih, kažu, nemamo dovoljno težine za gladi... a za prsa, rekao je liječnik, "on će jesti 2-3 grama iz dojke, a iz boca ili sonde ćemo barem znati koliko on je naučio.

  I ne brinite, moja kćer je čak izgubila na težini dok je počela sisati, to je teško za njih

  Moj sin je imao sondu 21 dan, naravno da nije htio uzeti bocu ili dojku od mene, jer sonda je ometala... Kada je sonda uklonjena, počeo sam ponuditi prsa na zahtjev, zbog čega smo se prebacili na GW 1.5 godina

  Dao si mi nadu).

  Kad sam dekantirala, imala sam 2 kapi svega, odlučila sam da nemam nikakvo mlijeko... Ali, kako kažu, sve je u našim rukama. Osim toga, nisam pio čaj za stimuliranje dojenja, sve je bilo u redu. bit će dobro, to više želite dojiti, i to je važno

  Očistite hranu kroz sondu i dajte dojku na zahtjev

  Liječnik ne dopušta...

  Moja dva tjedna bila su na sondi. Prvo, hranjena je glukoza. Zatim pomiješaj. A liječnik je smatrao smjesu prema našoj težini, dodao je težinu, a smjese daju više. I kako kažu, ne znam. U dva tjedna dali su 20 ml, mogu me pogriješiti. Ne razumijem zašto hraniti sondom, ako dijete može sisati, čuli ste kako je jeli u prsa. Tako je i refleks sisanja. Mame su nas krali ako dijete nije sve pojelo. Kao što vam se sviđa, hranite. Isto je hranio svaka tri sata. A prije vremena nije dobivena mješavina. Ovdje sam na putu što je mogla. Širio sam je, škakljao je i držao ga ispod slavine kako bi se probudio. Nisu nam preporučili da damo grudi, pumpao sam je u bočicu, jer djeca imaju malo snage i teško ih je isisati potrebnu količinu mlijeka. No bilo je strogo zabranjeno miješati mlijeko, dojku i mješavinu. Jedna mješavina hrane, još jedno mlijeko

  Zato želim dojiti... onda se možete posvetiti poslije boca?
  Također sam zadirkivao svoje što sam mogao, u osnovi ugađanje prstiju nogu, ali nema smisla... Pokušat ću, poput tebe.
  I niste objasnili zašto se ne možete miješati? Uopće nisam rekao ništa takvo... oni su sami pomakli ideju da hrane mješavinu, jer malo mlijeka se dekantiralo

  Nema jamstva da će poslije boca otići na prsa. Sva djeca su različita. Neki aktivni suckeri, drugi lijeni? Rekli su da je nemoguće ometati i to je sve, nisu stajali na svečanosti (medicinske sestre). Jednom rečeno, onda se to učinio! Promijenio sam hranjenje. Glavna stvar je izraziti pravu količinu mlijeka. I hranio se kroz vrijeme, jer moje mlijeko nije bilo dovoljno. I tako barem dođe nekoliko, 6 sati. Do tri tjedna, sinu je dopušteno dati dojku. Prije hranjenja bilo je potrebno ponovno vagati, hraniti i vagati, vidjeti razliku u težini i hraniti izraženo mlijeko. Ali nije bilo vrlo prikladno, jer sin nije htio čekati dok sam se bavio. Kod kuće sam pokušao dekantirati, ali sam se zaustavio i dao dojku na zahtjev. Ali glavna hrana bila je mješavina. Dojenje se stvarno nije moglo oporaviti. Ne znam ni kako je točno. Svaka bolnica je drugačija, čak iu jednom gradu. Ako vaša beba ne dobiva dobro, trebate je hraniti. Ne znam ni o sondi. Mogu se ponovno osigurati, tako da je težina stekla brže. Što se tiče kočenja, rečeno mi je, zabrinuto da ne bih spavao, pojeo sam drugu majku, nisam mogao, zalupat ću se.

  Danas pitao liječnika, kažu, može dati dojku, ona također počeo govoriti o težini, a oni ne mogu onda kontrolirati točno koliko je jeo, i to je važno... onda sam pitao liječnika da nam spets.protseduru povećati refleksa sisanja. Tako je žena došla, masirala uređaj na obrazima i ispod brade... potaknula je sublingvalne žlijezde i, toli slučajnost, toli je čudotvorni stroj, ali i na 12 i 3, a u 6 sati moj sin je pojeo cijeli svoj dio!)
  Općenito, dobro se dobivamo, pa se za sada ne bojim da se ne jedem.
  Što se tiče pumpanja, pokušat ću kao ti, neko vrijeme, jer sam također primijetio da za 3 sata ne dolazi dovoljna količina mlijeka...

  Kako je super. Vjerojatno nije imao dovoljno... Pa, masiraju ga. Sretno vama.

  Osmijeh naše djece

  Izbornik za navigaciju

  Prilagođene veze

  oglas

  Ovaj forum je stvoren za komunikaciju roditelja, rođaka, prijatelja i djece, dijagnosticiranom "ne-otvaranjem gornje usnice i / ili neba". Ovdje ćete naći informacije o liječenju, hranjenju, podizanju djece s takvom dijagnozom.

  Imajte na umu da je forum djelomično zatvoren, a samo registrirani korisnici koji su ispunili čitav profil mogu ga čitati. Gosti imaju pristup nekoliko dijelova foruma, nakon čega će oni moći sami odlučiti trebaju li to forum ili ne. Stoga, molimo sve registrirane korisnike da idu na vaš profil, u odjeljak Napredno, gdje ćete odgovoriti na lokalna pitanja. I obavezno ispunite polje "Residence". Na primjer, možete vidjeti profil moderatora i administratora. Puno se uzimamo i vodimo sjećanjem o tome tko je tko koji je svaki dan teže i teže. Gledajući jedni druge u profilu, bolje ćemo se upoznati, i stoga dati brze i točne odgovore.

  Vjerno ste, administrator i moderatori foruma

  Korisničke informacije

  Vi ste ovdje »Smiješak naše djece« Zdravlje i prehrana »Prijelaz iz sonde u pacifier

  prijelaz s sonde na bradavicu

  Postovi 1 Stranica 30 od 221

  Share12008-09-18 22:06:47

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:
   2009-01-21 09:28:42

  Bok možda već postoji takva tema, ali nisam ga pronašla i ne mogu sve vidjeti.
  imamo dijete koje je prošlo treći mjesec. prvog je mjeseca liječen aspiracijskom upalom pluća, a zatim je operirana druga pylorostenoza, gotovo dva mjeseca bila je potpuno hranjena sondom. oni su sada naviknuti na bradavicu, s različitim uspjehom - tada bi svaki po 50 g mogla jesti u jednom trenutku, pa su počeli snažnije pljuvati, odstraniti 25-30 g svaki, a ostatak sa sondom. možda je netko imao sličnu situaciju, recite mi - koliko će dugo naučiti jesti? jesti kroz ortodontsku bradavicu. i dijagnoza je meki nepce (mali) i nerazvijenost donje čeljusti (također, općenito, mala).

  Share22008-09-19 06:29:03

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:
   2018-05-27 11:11:02

  Bili smo samo na sondi 1 mjesec i 10 dana prešli na bocu. Imamo i AB. Jeste li, slučajno, suprug Gusarove?
  Pa, općenito, navikli su na bradavicu tvrdu, plakali, moj jezik jedva dospio u bradavice, brzo sam se umorio, prvi sam jeli 10-20 ml. Tada je bilo potrebno 100-105 ml. Na četvrti dan 50. godine bili smo inspirirani, uklonili sondu (i ubrizgali nestalu kroz sondu), ali kćer je počeo malo malo jesti. No, postupno se navikla i počela jesti do 10. dana prekvalifikacije za 60-70 ml. Uklonili smo sondu, jer smatramo da ako dijete jede više od polovice preporučenih dobnih granica, to je dovoljno, nema potrebe za inzistiranjem, oni će jednostavno jesti češće. Od 40. dana samo na bocu. Što se tiče bradavica - to je pojedinačna, vjerujem da je mekša, to je bolje za istiskivanje hrane iz nje. No, ako biste u bliskoj budućnosti trebali djelovati na nebu, onda možda ima smisla odmah se naviknuti na jelo iz Medellove meke žlice, a ne iz bradavice.
  I još više. Dijete ne gubi refleks sisanja, samo na sondi koja je djetetu teže provesti. Znam majku s djetetom, sada su 9 mjeseci, 6 mjeseci su na sondi i traheostomijom, također imaju ABP. Ali naučeno je previše brzo jesti iz boce, u 10-14 dana.
  Glavna stvar je da dijete ne okomito, ali mnogi roditelji i vrichi čine ovu grešku, i pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na horizontalu, onda barem iz bradavice, barem iz žlicom mješavine ili mlijeko će teći u većini nizzhuyu točke ždrijela - ulaz u jednjak će raditi 2 refleks : Prva zatvara ulaz u grkljan s epiglotisom tako da ništa ne ulazi u nju, drugo dopušta grlu da proguta tekućinu i usmjerava ga u jednjak. Pokušajte, ako je bočica mekana, ne previše aktivno "pomaže" dijete primjenom pritiska na bocu, ali lagano i ritmički iscijediti smjesu iz bradavice jednom ili dva puta gutljaj. Tada se dijete prilagođava, kako će adaptivni refleks raditi.
  Možda sam puno napisao, ali ni ja nisam uspio, sve dok nisam naučio sve. I još više. Primijetili smo da naša kći nije samo burped manje antireflux, ali je i lakše, jer je bio gust, smo ometali majčino mlijeko i antireflux 1: 1.
  Sretno svima vama.

  Share32008-09-19 22:14:05

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:
   2009-01-21 09:28:42

  hvala ti, pokušat ćemo

  Share42008-09-19 22:59:49

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:
   2009-01-21 09:28:42

  i kakvu takvu žlicu? Neka vrsta posebnog ili samo mekog? Prodaju li u trgovini što tražiti?

  Share52008-09-20 07:54:17

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:
   2018-05-27 11:11:02

  Uredio je roman (2008-09-20 07:57:00)

  Share62008-09-21 14:11:21

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:
   2009-01-21 09:28:42

  hvala, pogledao. Pitam se gdje možete kupiti ovo?
  u koje doba si išao na bradavicu? Shvaćam to mjesec dana?
  imamo 15-20 ml jede u 15-20 minuta, umori i spava, a ostatak kroz sondu.

  Share72008-09-21 19:46:44

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:
   2018-05-27 11:11:02

  Ova stranica ima telefonsku besplatnu telefonsku liniju, nazovite ih, pružit će vam telefonski broj medicinskog predstavnika u vašem lokalitetu. Osim toga, postoji popis trgovina i njihove adrese gdje se proizvodi prodaju.
  Još nismo koristili žlicu, ali imamo ga (za budućnost).
  Pokušali smo koristiti bradavicu od 16 dana (čim sam mogao ići u istu sobu s kćerima, prije nego što je bila u intenzivnoj njezi), ali rezultat tih testova nije bio dovoljan. Mislim da je to bilo iz nekoliko razloga:
  1 - bila je vrlo slaba, gotovo do 16 dana (možda čak i do 18 godina), imala je česte probleme s disanjem, asfiksija, stridora, itd., Cijelo vrijeme izgubila težinu zbog stalne regurgitacije (rođena s težinom od 3200 i 16 dana sam dobio 3160), bilo neurologije zbog hipoksičnog oštećenja središnjeg živčanog sustava, neću vam pisati sve sindrome);
  2 - bilo joj je prilično teško pritići jezik na prilično tvrdu bradavicu Habermanovog lonca za piće (boca je bila jedno i isto), u stvari, čim je pokušala pritisnuti, ona je ili stisnula jezik ili Haberman nije ušla u usta
  (u slučaju DSS, malena usna šupljina je posljedica nerazvijene donje čeljusti i relativno velikog jezika za ovu šupljinu);
  3 - Liječnici, dok sam bio u odjelu, bili su jako boji da će moje dijete gušiti ili gušiti i staviti štapove u svoje kolo, tako da ne bih hranio svoju kćer s bočicom, već me postavila za dugotrajnu uporabu sonde (tako da dijete ne bi slučajno gušilo) sve emocije opisane u grani http://ulybki.mybb.ru/viewtopic.php?id=649, pogledajte ovdje.
  4 - Djelotvorno hranjenje iz bradavice počelo je tek kad smo bili otpušteni iz bolnice, otišli kući, kćer je malo jače na sondi i mlijeku, primili smo bocu s pigvima s bradavicom za bebe s pukotinama u saveznoj četvrti, kći nije zagušila i lako od nje jeo. Zapravo, u istoj grani postoji detaljan opis te boce i njezinu fotografiju.
  A onda smo se prebacili na bocu oko 6 dana (prije toga imali smo Habermana).
  Općenito, čak i kad smo se prebacili na Pigeon, jeli 80 ml u 1-1.5 sati! (ovo je 1 mjesec) nakon 1-1,5 sati sna! Učinili smo samo ono što smo jeli i dekantirali, dekantirali i jeli, nakon 2 mjeseca smo jeli 120-160 ml u 40-60 minuta. Brzo smo počeli jesti (u 10-15 minuta) samo za 4 mjeseca. Ovdje je. Dakle, ne znam što da postavim za vas, ali svakako trebate više strpljenja i izdržljivosti!

  Ako postoje pitanja, ja sam u kontaktu. Odakle dolaziš, imenjak?

  Uredio je roman (2008-09-21 20:13:09)

  Share82008-09-21 19:52:27

  • Objavio admin
  • administrator
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2006-02-02
  • Poruke: 11721
  • Spol: žensko
  • Starost: 49 [1969-04-06]
  • Zadnji posjet:
   Jučer 22:15:28

  rimski
  Nažalost, niste u potpunosti odgovorili na pitanja u odjeljku profila "Drugo". Dajemo pristup svim dijelovima foruma s tim dovoljnim, ali nužnim uvjetima. Sada ćemo napraviti iznimku za vas, ali nadamo se da ćete u bliskoj budućnosti ispuniti svoj profil.

  Share92008-09-27 22:23:34

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:
   2009-01-21 09:28:42

  Ne znam na Assu.. Dodala sam više u profilu, je li dovoljno?

  sada imamo novi problem - ni ja ne znam kako pisati. liječnici su odlučili da se treba jesti, kroz bradavicu i ne..
  PONOVNO ISPUNITE PROBE.
  kroz bradavicu jede 20-40 i sve - nema više snage. kažu sada, shvaća da neće hraniti sondom i jesti sretno.
  Što učiniti s takvim liječnicima? Liječnik koji je pohađao danas je odsutan, došao je još jedan, urlao svojoj ženi da se trudila i sada
  što? jednostavno se ismijava djetetu.
  Ne znam što da radim. Sutra, ako novi liječnik ne isporučuje sondi, uzme dijete, zajebuje liječnike svojim "liječenjem i jamstvima", traži sonda? tražiti
  medicinska sestra?
  naći medicinsku sestru i sondi gdje da izgleda? biti tretirani kod kuće.

  Share102008-09-27 22:38:17

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:
   2009-01-21 09:28:42

  Moj grad je Petrozavodsk.

  Cijeli dan mučili su siromašne gladom, sad su stavili sondu natrag, kad su bili potpuno gladovali u šuplju apatiju.
  pucaj takve liječnike

  Share112008-09-28 09:30:01

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:
   2018-05-27 11:11:02

  rimski
  Nemojte pucati. Moj muž i ja također smo liječnici, a svjesni smo da će dijete naučiti jesti, ali ako ima motivaciju, bit će gladan. To je istina, kada dijete ima dugo na sondi, on će zaboraviti kako jede iz čarapa ili bradavice, ali. vrlo je važno razumjeti da je dijete kao osoba uvijek SAVRŠENA PRAKTIČNO BILO KAKO UVJETE! Budući da se ovo događa na isti način kao i kod životinja! Samo uz pomoć prilagodljivih mehanizama. Vjerujte mi, kao majka i liječnik, bilo mi je teško (ne bih rekla "to je teže od planina") da to učinim sa svojom kćeri, ali znam da je to nada. I mi, jednog dana, skoro cijeli dan bili bez sonde, onda je jeli 30 ml svaki. hranio ju je cijelu noć redom svakih pola sata na sat, 30 minuta i više, a zatim ponovno stavio sonda. Oni i ona i dijete su patili. Ali onda su prisilili sebe i dijete iz boca, ali imali smo bocu golubova s ​​bradavicom za djecu s pukotinama, a bočica nam je omogućila da stisnemo smjesu u usta. Imali smo iskustvo komuniciranja s pijanicom Habermanom i golubom i s gomilom drugih, golub je zaista bolji, naći ga, u Rusiji možda i ne može, naći u inozemstvu, to je bliže vama nego našoj, pogledajte fotografiju u Podružnica Gusarove, napisala sam ti gore.
  kad su počeli jesti iz boce. zabilježili smo svaki mililitar kojeg jedu kćeri, pokazalo se mnogo manje od norme, gotovo dvaput, ali bilo je jasno iz urina da je to dovoljno (postoji test s pelenama, što pokazuje da ima dovoljno hrane za dijete ako piše 15-17 puta dnevno), Mi smo se smirili. Naša je kćer dugo vremena jela manje od standarda, gotovo 2 mjeseca do 3 godine, štoviše je jela vrlo, vrlo dugo, 1-1.5 sati, ali je dobila težinu, ako ne 800 g mjesečno, što bi trebalo biti za prve 3 mjeseci, postigla je na 500 g, ali nije izgubila! Dakle, ne računajte što se događa. kao magije! A liječnici su u pravilu u pravu. Nisi mislio. Zašto dijete koje može sisati, ali tko ga nije poznavao i sisao bocu, gotovo nikada ne uči sisati? Prolila se jednostavno zato što je teško jesti iz prsa, ali samo iz boca samo s probom, uopće ne morate jesti, pa će roditelji uliti, a morate ga iscijediti iz bradavice s jezikom. Drži se! Sve što dobijete! Koju bocu jedete? Ako normalno imate normalan zvuk, dijete možda neće moći izvući ništa. Trebate bradavicu s ventilom, kao u Habermanu ili golubu, onda je lakše istisnuti! I koliko vremena jedete? Ako 20-30 ml konzumirate 20 minuta na 20 minuta, a zatim jedete dulje, pomažite djetetu, iscijedite smjesu u usta, često se držite uspravno tako da zrak utihne. Imamo istu situaciju - također Pierre Robin sindrom, samo nedostatak ne samo mekog nepca, nego i čvrsta! Niste sami, posao i dijete!

  Uredio je roman (2008-09-28 10:01:23)

  Share122008-09-28 11:06:12

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Godina: 40 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:
   2018-01-28 21:45:38

  Gulia, sve to postavite tako detaljno da ne postoji ništa što bi trebalo dodati općenito, pogotovo zato što i jesti na sondi i vrlo dobro shvaćam kako je teško jesti, ali čekam da ovaj trenutak bude spreman podnijeti sve! mi smo glavno srce za izliječenje, a sve ostalo malo stvari roman, samo više strpljenja i samokontrole. Što se tiče liječnika, nakon ovog foruma nisam imala povjerenja u sve, što kažu. Nisu svi liječnici dobro razumjeli naše probleme, osobito u klinikama. Dok smo bili u kardiologiji, nekako nismo razumjeli kako se bolje možemo nositi s Pierre Robinovim sindromom, objasnio sam im ono što nam je potrebno i kako, ali oni su vježbali usko srce. Rimljani prije svega nemojte se paničariti i nemojte se rugati, ovdje će samo strpljenje i vrijeme pomoći, i mi smo već tako iskusili, a sam se i sam početkom gotovo borio histerično, ništa nije zaustavilo ništa, a moje uspjehe mrvica su vrlo inspirirane! Ali još mnogo toga! Drži se!

  Share132008-09-28 11:14:53

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Godina: 40 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:
   2018-01-28 21:45:38

  rimski
  Još sam pronašao sonde, postoji niz trgovina u Medečkoj, samo u jednom. Možda imate i slične trgovine u Petrozavodskom. Ato još uvijek može upravljati.

  Share142008-09-28 11:24:01

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Godina: 40 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:
   2018-01-28 21:45:38

  rimski
  i kako se osjećate nakon pyloric stenoze, a nitko drugi ne bi trebao pitati, samo ste vi i ja imali sreće da ga uhvatimo, kao što vaše dijete drijeva, još uvijek smo nekako uspjeli oporaviti proces, gotovo prestali pokušavati nositi se saznati razlog, smjesu ili što.

  Share152008-09-28 11:59:11

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Godina: 40 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:
   2018-01-28 21:45:38

  A ipak, više od mjesec dana Nastena cijelo vrijeme sranje bradavicu. Dajem joj dude bocu Nukovskog, stavim je na pelenu. nekako joj se dobro prilagodila, drugi nisu sisali i nisu držali. Tako je nedavno pokušao dati joj mlijeko iz ove bradavice i ona ne sumnja da mlijeko će izaći iz bradavica počeo je sisati joj sa svojim uobičajenim intenzitetom i tako sisao 40 ml za 10 minuta, bili smo zapanjeni, iako je otrygnula puno, ali je isisan. I pored puta od rođenja, malo je i davno isisala mlijeko, ali to ne čudi, takav je Maha bio, na avataru, usput, ovaj je trenutak zarobljen. Dakle, za sada, smatram pouzdanima na ovoj bradavici.

  Uredio Gusarov (2008-09-28 12:05:32)

  Share162008-09-29 19:03:32

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:
   2009-01-21 09:28:42

  nakon pylorične stenoze, dijete se oporavilo otprilike mjesec dana. Neposredno nakon operacije dobivam intravensku hranu, pa su pao oko sat vremena, tri dana kasnije (paralelno s intravenskom hranom) kako bi dali 3 ml smjese kroz sondu pri maloj brzini, zatim su postupno počeli povećati brzinu i brzinu smjese. Smjesa se ubrizgava kroz aparat. Nakon otprilike tri i pol tjedana, dijete je već apsorbiralo svoju normu kroz probu - 120 ml, intravenozno hranjenje bilo je uklonjeno negdje u 70-80 ml. Neposredno nakon operacije, nije pio tri dana, stavio izlaz za plin. Zatim stavite još nekoliko puta. A onda se dijete počelo sranje, dva ili tri puta dnevno. ponekad više, ponekad manje.

  Share172008-09-29 19:10:40

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:
   2018-05-27 11:11:02

  rimski
  Dobro učinjeno, dobro prilagođeno nakon operacije. Sve što dobijete!

  Kako odbaciti dijete da jede kroz probdu!

  komentari

  Mislim, i iz vlastitog iskustva mogu reći da problem nije da dijete lijeni ili da mu se prsa ne uklapaju. Dijete nema snage + smanjene apetita, možda bi jeo 10 g više, ali silenok nije dovoljno. Uostalom, sonda je iza nje, tako da dijete ne gasi, a nije činjenica da ako ga skinete, dijete će jesti ono što bi trebalo biti. Sonda može ometati ako stoji pored usta, ali ne tako da dijete jede samo 20 grama. Sonda možete staviti kroz nos, to će pojednostaviti zadatak. Ne bih vam savjetovao da uzmete sonde dok ne počnete jesti manje od svoje norme, pa, barem 60-70 grama. Ako bolnica, u eksperimentalne svrhe, gdje ste jednom i jednom stavili sondi, ovaj, iako nisam upoznao takve primjere. Čudno što pišu s probom. ne smije. Ako ste liječnik i možete sami instalirati sonda, onda ga također skinite. sportski. samo trebate kompetentno pristupiti tom pitanju, neka dijete usisava iz bradavice (rog), to je teže iz prsa, a vjerojatno nije pogodno za slabije, morate naučiti jednostavne, ne više od 20-30 minuta, jesti ck, nemojte ih mnogo mučiti, hranjenje bebe uspjelo se odmarati i dobiti snagu, a ostatak kroz sondu. I tako svaki dan, čak i ako nije tako brz kao što bismo željeli, sve će izaći. Tako smo proučili mjesec dana. Isprva nisu mogli jesti čak 5 ml, a bilo je i 10 ml po stopalima. hranjenja i 0. Bio sam strašno zabrinut, mislio sam da to nikada neće uspjeti. Ali kad je Masha počeo jesti 70 ml samost., U prosjeku je bilo 50 mk i manje, a onda su nas otpušteni. O iscjedku iz sonde, čak ni govor nije otišao.

  Strpljenje je veliko i Lala vaše zdravlje :))

  Da. ovdje samo strpljenje i mali napor.

  i gledao je krpu pod jezikom djeteta, nije li ona kratka? može ometati usisavanje.

  osjećate se kao odustajanje od dojke zbog činjenice da je dojenje teško.

  pa ću reći da joj je sigurno teško naviknuti se na sebe, polako - postupno će biti hranjeno. po mogućnosti, naravno, odmah prsa, neka traje duže. obloge dovode do smanjenja mlijeka, a onda će ih biti teško napustiti.

  Mogu vam savjetovati da pročitate materijale na donjim linkovima, provjerite je li vaša prsa na grudima, jesu li točna. Sustav može upotrijebiti sustav SNS-a - beba sranje dojku i istovremeno prima mlijeko iz boce kroz sondu (ali sonda nije želuca, samo dolazi u usta). to je još uvijek potrebno, čim se nađete kod kuće, doslovno objesiti dijete na prsima, stalno na rukama, konstantan kontakt sa golim prsima, da daju prsa na prvom squeak, za svaki pokret za pretraživanje. Neka netko drugi brine za vaše kućanske poslove, a hranjenje je mnogo važnije za vas. provesti dosta vremena u krevetu s djetetom, odmah pored dojke. Pokušajte remen s prstenovima, pomoći će vam da oslobodite ruke, dok dijete ostane uz majku.

  mi sami smo se hranili do oko 3,5 mjeseca, praktički nisu pustili ruke, hranili ih danju i noću, pokušali čak dati dječju dojku dok je spavala, bebe mogu sisati mlijeko kroz san. što nije bilo moguće hraniti dojku - ostatci su dekantirani i uliveni štrcaljkom bez igle izravno u usta. kod kuće je bilo najbolje da ga hrane za spavanje i odmah nakon spavanja, a drugi put se okrenula i plakala (bilo je odbijanje dojke zbog bolničkih bočica).

  odmah smo odbijali boce i dude dok smo se vratili kući iz bolnice. postao sve jači i sve je bilo sve bolje.

  Ovdje je referenca iz moje arhive na GV:

  http://www.babyblog.ru/user/Katenjka/135451 Program prijelaza na prsa u slučaju neuspjeha s reaktiviranjem je nešto drugačija situacija, ali suština je ista

  http://akev.ru/forum/ Ovdje možete postaviti pitanja, konzultirati konzultante za GV

  SNS dopunjuje grudi sustav:

  Sretno vama, želim brzo naučiti jesti!

  Kako podučavati prerano dijete da jede iz boce nakon sonde

  Tehnika davanja preuranjenih beba kroz cijev i iz boce

  Manipulacija - Tehnika za prehranu preranih beba (kroz cijev i bočicu)

  Hranjenje prerano bebe kroz cijev.

  - davanje prehrane za dijete;

  - pružiti novorođenom djetetu potrebnu količinu hrane, kada je prirodna prehrana kroz usta nemoguća.

  Indikacije: nedostatak gutanja i refluksa sisanja Kontraindikacije: br

  Sterilna sonda, 2 štrcaljke u pladnju, pamučne kuglice, pincete, bočicu ili čašu, 0,02% otopina furatsilina

  - set za swaddling, set za WC za nos i pranje, kapacitet s 1% r-rumom kloramina, kapacitet "čistih krpe", pladanj za upotrijebljeni materijal, posudu s vodom.

  Med. Sestra radi u maski!

  Priprema za postupak

  1. Izračunajte potrebnu količinu mlijeka,

  2. Operite ruke antiseptičkim sapunom,

  3. Ulijte mlijeko u čistu bocu.

  4. Uzmite mali lonac ili metalnu šalicu:

  - pokriti dno posude gazećim tkaninom,

  - sipati vruću vodu t-60 stupnjeva u posudu,

  5. Stavite bocu u posudu tako da razina vode pokriva razinu mlijeka u boci,

  6. Temperatura mlijeka za bočicu od 40 do 45 stupnjeva. Odredite temperaturu mlijeka, ispustite nekoliko kapi na kožu stražnje strane ruke ili unutarnju površinu podlaktice,

  7. Pripremite bebu za hranjenje: pecite, držite zahod nosa, stavite dijete na leđa, okrećući glavu na stranu,

  8. Operite ruke, nosite rukavice,

  9. Uzmite sondu za jednokratnu upotrebu:

  - izmjeriti udaljenost od nosa djeteta do xiphoid postupka,

  - izraditi oznaku na sondi,

  - stavite sondicu u sterilnu ladicu,

  - Izvadite injekciju iz sterilne posude u desnu ruku.

  10. Nacrtajte mlijeko u štrcaljku:

  - uzmite sondu u lijevu ruku,

  - napunite sondicu mlijekom,

  - odvojite štrcaljku, stavite je u ladicu,

  - zatvorite sondicu pomoću utikača ili isječka.

  11. Zagrijati kraj sonde u mlijeku ili u okrugu boraxa u glicerinu.

  12. Uzmite sondu u desnu ruku na udaljenosti od 7-8 cm od kraja,

  13. Ulazite sonde u pramčanu pločicu i pomaknite sondicu na oznaku.

  ZAPAMTITE! Nemojte početi hraniti dijete bez da provjerite je li sonda u trbuhu! Kontrolirajte dah vaše dijete i boju kože!

  14. Otvorite sondi i spojite štrcaljku s preostalim mlijekom na njega:

  - polako ulaze mlijeko u trbuh

  - odvojite štrcaljku i stavite u ladicu

  15. Učinite 1-2 ml kuhane vode u drugoj štrcaljki:

  - spajanje štrcaljke na sondu i ispiranje sonde s kuhanom vodom,

  - odvojite štrcaljku i stavite je u ladicu,

  16. Ispraznite sondicu na obraz na ljepljivu žbuku do sljedećeg hranjenja,

  17. Stavite dijete u krevetić na boku.

  Dijete hrani iz boce.

  Indikacije: prisutnost gutanja i sisanja refleksa u preranoj bebi, umjetnom i mješovitom hranjenju.

  Kontraindikacije: nedostatak refleksa usisavanja

  Oprema: pelena, tanka pelena, posuda za toplu vodu, čistu bocu, spremnik, čiste bradavice, pincete u staklu, pamučne kuglice, "1% otopina kloramina", kapacitet "čistih krpe", pladanj za upotrijebljeni materijal.

  Med. Sestra radi u maski!

  Priprema za postupak

  1. Izračunajte potrebni broj mlijeka,

  3. Uzmite čistu bocu,

  4. Ulijte mlijeko u bočicu:

  - zatvorite bocu sterilnom pamučnom kuglicom.

  5. Uzmite tavu:

  - stavite krpu na dno,

  - Ulijte u vruću vodu t-60 stupnjeva.

  6. Stavite bocu u posudu tako da razina vode pokrije razinu mlijeka. Vrijeme je 10 minuta.

  7. Izvadite bocu iz tave:

  - uklonite loptu u ladicu za upotrijebljeni materijal.

  8. Koristite par pinceta kako biste uzeli bradavicu s malom otvorom iz spremnika "čistih bradavica".

  Napomena: napravite rupu u bradavici s crvenom vrućom iglom.

  9. Stavite dude na bocu.

  10. Provjerite veličinu rupice u bradavici i temperaturi mješavine: okrećite bocu dolje s bradavicom i ispustite nekoliko kapi na kožu stražnje strane ruke ili unutarnju površinu podlaktice.

  11. Stavite bocu na stol.

  12. Pripremite bebu za hranjenje:

  - držite zahod nosa s pamučnom flagelom,

  - operite dijete s pamučnim kuglicama, vlažavajući ih s 0,02% otopinom furatsilina.

  13. Uzmite dijete na svoju lijevu ruku,

  14. Sjednite udobno na stolcu,

  15. Stavite pelenu na dječju prsa,

  16. Uzmi bočicu desno odozdo, podižući je pod kutom od 45 stupnjeva tako da je vrat bio

  stalno ispunjen mješavinom.

  17. Dijete treba čvrsto prekriti bradavicu usnama, a završetak postupka.

  18. Uklonite dud s djetetovih usta, stavite bocu na stol.

  19. Obrišite usne djeteta pelenama:

  - držite dijete okomito nekoliko minuta kako biste spriječili regurgitiranje

  - Stavite dijete u krevetić na boku.

  1. Potopljene bradavice natopljene 2 sata u 1% otopini sode ili senfa (50.0 na 10 litara vode) ispiru se pod tekućom vodom, kuhaju u tavi 10 minuta, pohranjuju u čistom zatvorenom spremniku odakle se čiste pincete.

  2. Isperite boce s tekućom vodom. Namočite 2 sata u 1% otopini sode ili senfa, a zatim isperite četkom. Kuhajte 15 minuta. Voda je isušena i pohranjena u tavi sa zatvorenim poklopcem.

  3. Sondirajte sondom u 3% p-re kloramina 60 minuta.

  4. Obradite ruke na higijenskoj razini.

  Osmijeh naše djece

  Izbornik za navigaciju

  Prilagođene veze

  oglas

  Ovaj forum je stvoren za komunikaciju roditelja, rođaka, prijatelja i djece, dijagnosticiranom "ne-otvaranjem gornje usnice i / ili neba". Ovdje ćete naći informacije o liječenju, hranjenju, podizanju djece s takvom dijagnozom.

  Imajte na umu da je forum djelomično zatvoren, a samo registrirani korisnici koji su ispunili čitav profil mogu ga čitati. Gosti imaju pristup nekoliko dijelova foruma, nakon čega će oni moći sami odlučiti trebaju li to forum ili ne. Stoga, molimo sve registrirane korisnike da idu na vaš profil, u odjeljak Napredno, gdje ćete odgovoriti na lokalna pitanja. I obavezno ispunite polje "Residence". Na primjer, možete vidjeti profil moderatora i administratora. Puno se uzimamo i vodimo sjećanjem o tome tko je tko koji je svaki dan teže i teže. Gledajući jedni druge u profilu, bolje ćemo se upoznati, i stoga dati brze i točne odgovore.

  Vjerno ste, administrator i moderatori foruma

  Korisničke informacije

  prijelaz s sonde na bradavicu

  Postovi 1 Stranica 30 od 221

  Share12008-09-18 22:06:47

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  Bok možda već postoji takva tema, ali nisam ga pronašla i ne mogu sve vidjeti.

  imamo dijete koje je prošlo treći mjesec. prvog je mjeseca liječen aspiracijskom upalom pluća, a zatim je operirana druga pylorostenoza, gotovo dva mjeseca bila je potpuno hranjena sondom. oni su sada naviknuti na bradavicu, s različitim uspjehom - tada bi svaki po 50 g mogla jesti u jednom trenutku, pa su počeli snažnije pljuvati, odstraniti 25-30 g svaki, a ostatak sa sondom. možda je netko imao sličnu situaciju, recite mi - koliko će dugo naučiti jesti? jesti kroz ortodontsku bradavicu. i dijagnoza je meki nepce (mali) i nerazvijenost donje čeljusti (također, općenito, mala).

  Share22008-09-19 06:29:03

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Bili smo samo na sondi 1 mjesec i 10 dana prešli na bocu. Imamo i AB. Jeste li, slučajno, suprug Gusarove?

  Pa, općenito, navikli su na bradavicu tvrdu, plakali, moj jezik jedva dospio u bradavice, brzo sam se umorio, prvi sam jeli 10-20 ml. Tada je bilo potrebno 100-105 ml. Na četvrti dan 50. godine bili smo inspirirani, uklonili sondu (i ubrizgali nestalu kroz sondu), ali kćer je počeo malo malo jesti. No, postupno se navikla i počela jesti do 10. dana prekvalifikacije za 60-70 ml. Uklonili smo sondu, jer smatramo da ako dijete jede više od polovice preporučenih dobnih granica, to je dovoljno, nema potrebe za inzistiranjem, oni će jednostavno jesti češće. Od 40. dana samo na bocu. Što se tiče bradavica - to je pojedinačna, vjerujem da je mekša, to je bolje za istiskivanje hrane iz nje. No, ako biste u bliskoj budućnosti trebali djelovati na nebu, onda možda ima smisla odmah se naviknuti na jelo iz Medellove meke žlice, a ne iz bradavice.

  I još više. Dijete ne gubi refleks sisanja, samo na sondi koja je djetetu teže provesti. Znam majku s djetetom, sada su 9 mjeseci, 6 mjeseci su na sondi i traheostomijom, također imaju ABP. Ali naučeno je previše brzo jesti iz boce, u 10-14 dana.

  Glavna stvar je ne držati dijete uspravno, ali mnogi roditelji i Vrichians čine ovu pogrešku, ali pod kutom od 45 stupnjeva do horizontale, a zatim barem iz bradavice, čak iz žlice, smjesa ili mlijeko će teći u najnižu točku ždrijela - ulaz u jednjak, 2 refleksa će raditi : Prva zatvara ulaz u grkljan s epiglotisom tako da ništa ne ulazi u nju, drugo dopušta grlu da proguta tekućinu i usmjerava ga u jednjak. Pokušajte, ako je bočica mekana, ne previše aktivno "pomaže" dijete primjenom pritiska na bocu, ali lagano i ritmički iscijediti smjesu iz bradavice jednom ili dva puta gutljaj. Tada se dijete prilagođava, kako će adaptivni refleks raditi.

  Možda sam puno napisao, ali ni ja nisam uspio, sve dok nisam naučio sve. I još više. Primijetili smo da naša kći nije samo burped manje antireflux, ali je i lakše, jer je bio gust, smo ometali majčino mlijeko i antireflux 1: 1.

  Share32008-09-19 22:14:05

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  hvala ti, pokušat ćemo

  Share42008-09-19 22:59:49

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  i kakvu takvu žlicu? Neka vrsta posebnog ili samo mekog? Prodaju li u trgovini što tražiti?

  Share52008-09-20 07:54:17

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Meka žlica tvrtka Medela.

  Uredio je roman (2008-09-20 07:57:00)

  Share62008-09-21 14:11:21

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  hvala, pogledao. Pitam se gdje možete kupiti ovo?

  u koje doba si išao na bradavicu? Shvaćam to mjesec dana?

  imamo 15-20 ml jede u 15-20 minuta, umori i spava, a ostatak kroz sondu.

  Share72008-09-21 19:46:44

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Ova stranica ima telefonsku besplatnu telefonsku liniju, nazovite ih, pružit će vam telefonski broj medicinskog predstavnika u vašem lokalitetu. Osim toga, postoji popis trgovina i njihove adrese gdje se proizvodi prodaju.

  Još nismo koristili žlicu, ali imamo ga (za budućnost).

  Pokušali smo koristiti bradavicu od 16 dana (čim sam mogao ići u istu sobu s kćerima, prije nego što je bila u intenzivnoj njezi), ali rezultat tih testova nije bio dovoljan. Mislim da je to bilo iz nekoliko razloga:

  1 - bila je vrlo slaba, gotovo do 16 dana (možda čak i do 18 godina), imala je česte probleme s disanjem, asfiksija, stridora, itd., Cijelo vrijeme izgubila težinu zbog stalne regurgitacije (rođena s težinom od 3200 i 16 dana sam dobio 3160), bilo neurologije zbog hipoksičnog oštećenja središnjeg živčanog sustava, neću vam pisati sve sindrome);

  2 - bilo joj je prilično teško pritići jezik na prilično tvrdu bradavicu Habermanovog lonca za piće (boca je bila jedno i isto), u stvari, čim je pokušala pritisnuti, ona je ili stisnula jezik ili Haberman nije ušla u usta

  (u slučaju DSS, malena usna šupljina je posljedica nerazvijene donje čeljusti i relativno velikog jezika za ovu šupljinu);

  3 - Liječnici, dok sam bio u odjelu, bili su jako boji da će moje dijete gušiti ili gušiti i staviti štapove u svoje kolo, tako da ne bih hranio svoju kćer s bočicom, već me postavila za dugotrajnu uporabu sonde (tako da dijete ne bi slučajno gušilo) sve emocije opisane u grani http://ulybki.mybb.ru/viewtopic.php?id=649, pogledajte ovdje.

  4 - Učinkovito hranjenje iz bradavice počelo je tek kad smo bili otpušteni iz bolnice, otišli kući, kćer je malo jače na sondi i mlijeku, dobili smo bocu s pigvinom s bradavicom za bebe s pukotinama u saveznoj četvrti, kći nije zagušila i bilo je lako tamo od nje jeo. Zapravo, u istoj grani postoji detaljan opis te boce i njezinu fotografiju.

  A onda smo se prebacili na bocu oko 6 dana (prije toga imali smo Habermana).

  Općenito, čak i kad smo se prebacili na Pigeon, jeli 80 ml u 1-1.5 sati! (ovo je 1 mjesec) nakon 1-1,5 sati sna! Učinili smo samo ono što smo jeli i dekantirali, dekantirali i jeli, nakon 2 mjeseca smo jeli 120-160 ml u 40-60 minuta. Brzo smo počeli jesti (u 10-15 minuta) samo za 4 mjeseca. Ovdje je. Dakle, ne znam što da postavim za vas, ali svakako trebate više strpljenja i izdržljivosti!

  Ako postoje pitanja, ja sam u kontaktu. Odakle dolaziš, imenjak?

  Uredio je roman (2008-09-21 20:13:09)

  Share82008-09-21 19:52:27

  • Objavio admin
  • administrator
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2006-02-02
  • Poruke: 11541
  • Spol: žensko
  • Starost: 49 [1969-04-06]
  • Zadnji posjet:

  Nažalost, niste u potpunosti odgovorili na pitanja u odjeljku profila "Drugo". Dajemo pristup svim dijelovima foruma s tim dovoljnim, ali nužnim uvjetima. Sada ćemo napraviti iznimku za vas, ali nadamo se da ćete u bliskoj budućnosti ispuniti svoj profil.

  Share92008-09-27 22:23:34

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  Ne znam na Assu.. Dodala sam više u profilu, je li dovoljno?

  sada imamo novi problem - ni ja ne znam kako pisati. liječnici su odlučili da se treba jesti, kroz bradavicu i ne..

  kroz bradavicu jede 20-40 i sve - nema više snage. kažu sada, shvaća da neće hraniti sondom i jesti sretno.

  Što učiniti s takvim liječnicima? Liječnik koji je pohađao danas je odsutan, došao je još jedan, urlao svojoj ženi da se trudila i sada

  što? jednostavno se ismijava djetetu.

  Ne znam što da radim. Sutra, ako novi liječnik ne isporučuje sondi, uzme dijete, zajebuje liječnike svojim "liječenjem i jamstvima", traži sonda? tražiti

  naći medicinsku sestru i sondi gdje da izgleda? biti tretirani kod kuće.

  Share102008-09-27 22:38:17

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  Moj grad je Petrozavodsk.

  Cijeli dan mučili su siromašne gladom, sad su stavili sondu natrag, kad su bili potpuno gladovali u šuplju apatiju.

  pucaj takve liječnike

  Share112008-09-28 09:30:01

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Nemojte pucati. Moj muž i ja također smo liječnici, a svjesni smo da će dijete naučiti jesti, ali ako ima motivaciju, bit će gladan. To je istina, kada dijete ima dugo na sondi, on će zaboraviti kako jede iz čarapa ili bradavice, ali. vrlo je važno razumjeti da je dijete kao osoba uvijek SAVRŠENA PRAKTIČNO BILO KAKO UVJETE! Budući da se ovo događa na isti način kao i kod životinja! Samo uz pomoć prilagodljivih mehanizama. Vjerujte mi, kao majka i liječnik, bilo mi je teško (ne bih rekla "to je teže od planina") da to učinim sa svojom kćeri, ali znam da je to nada. I mi, jednog dana, skoro cijeli dan bili bez sonde, onda je jeli 30 ml svaki. hranio ju je cijelu noć redom svakih pola sata na sat, 30 minuta i više, a zatim ponovno stavio sonda. Oni i ona i dijete su patili. Ali onda su prisilili sebe i dijete iz boca, ali imali smo bocu golubova s ​​bradavicom za djecu s pukotinama, a bočica nam je omogućila da stisnemo smjesu u usta. Imali smo iskustvo komuniciranja s pijanicom Habermanom i golubom i s gomilom drugih, golub je zaista bolji, naći ga, u Rusiji možda i ne može, naći u inozemstvu, to je bliže vama nego našoj, pogledajte fotografiju u Podružnica Gusarove, napisala sam ti gore.

  kad su počeli jesti iz boce. zabilježili smo svaki mililitar kojeg jedu kćeri, pokazalo se mnogo manje od norme, gotovo dvaput, ali bilo je jasno iz urina da je to dovoljno (postoji test s pelenama, što pokazuje da ima dovoljno hrane za dijete ako piše 15-17 puta dnevno), Mi smo se smirili. Naša je kćer dugo vremena jela manje od standarda, gotovo 2 mjeseca do 3 godine, štoviše je jela vrlo, vrlo dugo, 1-1.5 sati, ali je dobila težinu, ako ne 800 g mjesečno, što bi trebalo biti za prve 3 mjeseci, postigla je na 500 g, ali nije izgubila! Dakle, ne računajte što se događa. kao magije! A liječnici su u pravilu u pravu. Nisi mislio. Zašto dijete koje može sisati, ali tko ga nije poznavao i sisao bocu, gotovo nikada ne uči sisati? Prolila se jednostavno zato što je teško jesti iz prsa, ali samo iz boca samo s probom, uopće ne morate jesti, pa će roditelji uliti, a morate ga iscijediti iz bradavice s jezikom. Drži se! Sve što dobijete! Koju bocu jedete? Ako normalno imate normalan zvuk, dijete možda neće moći izvući ništa. Trebate bradavicu s ventilom, kao u Habermanu ili golubu, onda je lakše istisnuti! I koliko vremena jedete? Ako 20-30 ml konzumirate 20 minuta na 20 minuta, a zatim jedete dulje, pomažite djetetu, iscijedite smjesu u usta, često se držite uspravno tako da zrak utihne. Imamo istu situaciju - također Pierre Robin sindrom, samo nedostatak ne samo mekog nepca, nego i čvrsta! Niste sami, posao i dijete!

  Uredio je roman (2008-09-28 10:01:23)

  Share122008-09-28 11:06:12

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Dob: 39 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:

  Gulia, sve to postavite tako detaljno da ne postoji ništa što bi trebalo dodati općenito, pogotovo zato što i jesti na sondi i vrlo dobro shvaćam kako je teško jesti, ali čekam da ovaj trenutak bude spreman podnijeti sve! mi smo glavno srce za izliječenje, a sve ostalo malo stvari roman, samo više strpljenja i samokontrole. Što se tiče liječnika, nakon ovog foruma nisam imala povjerenja u sve, što kažu. Nisu svi liječnici dobro razumjeli naše probleme, osobito u klinikama. Dok smo bili u kardiologiji, nekako nismo razumjeli kako se bolje možemo nositi s Pierre Robinovim sindromom, objasnio sam im ono što nam je potrebno i kako, ali oni su vježbali usko srce. Rimljani prije svega nemojte se paničariti i nemojte se rugati, ovdje će samo strpljenje i vrijeme pomoći, i mi smo već tako iskusili, a sam se i sam početkom gotovo borio histerično, ništa nije zaustavilo ništa, a moje uspjehe mrvica su vrlo inspirirane! Ali još mnogo toga! Drži se!

  Share132008-09-28 11:14:53

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Dob: 39 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:

  Još sam pronašao sonde, postoji niz trgovina u Medečkoj, samo u jednom. Možda imate i slične trgovine u Petrozavodskom. Ato još uvijek može upravljati.

  Share142008-09-28 11:24:01

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Dob: 39 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:

  i kako se osjećate nakon pyloric stenoze, a nitko drugi ne bi trebao pitati, samo ste vi i ja imali sreće da ga uhvatimo, kao što vaše dijete drijeva, još uvijek smo nekako uspjeli oporaviti proces, gotovo prestali pokušavati nositi se saznati razlog, smjesu ili što.

  Share152008-09-28 11:59:11

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Dob: 39 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:

  A ipak, više od mjesec dana Nastena cijelo vrijeme sranje bradavicu. Dajem joj dude bocu Nukovskog, stavim je na pelenu. nekako joj se dobro prilagodila, drugi nisu sisali i nisu držali. Tako je nedavno pokušao dati joj mlijeko iz ove bradavice i ona ne sumnja da mlijeko će izaći iz bradavica počeo je sisati joj sa svojim uobičajenim intenzitetom i tako sisao 40 ml za 10 minuta, bili smo zapanjeni, iako je otrygnula puno, ali je isisan. I pored puta od rođenja, malo je i davno isisala mlijeko, ali to ne čudi, takav je Maha bio, na avataru, usput, ovaj je trenutak zarobljen. Dakle, za sada, smatram pouzdanima na ovoj bradavici.

  Uredio Gusarov (2008-09-28 12:05:32)

  Share162008-09-29 19:03:32

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  nakon pylorične stenoze, dijete se oporavilo otprilike mjesec dana. Neposredno nakon operacije dobivam intravensku hranu, pa su pao oko sat vremena, tri dana kasnije (paralelno s intravenskom hranom) kako bi dali 3 ml smjese kroz sondu pri maloj brzini, zatim su postupno počeli povećati brzinu i brzinu smjese. Smjesa se ubrizgava kroz aparat. Nakon otprilike tri i pol tjedana, dijete je već apsorbiralo svoju normu kroz probu - 120 ml, intravenozno hranjenje bilo je uklonjeno negdje u 70-80 ml. Neposredno nakon operacije, nije pio tri dana, stavio izlaz za plin. Zatim stavite još nekoliko puta. A onda se dijete počelo sranje, dva ili tri puta dnevno. ponekad više, ponekad manje.

  Share172008-09-29 19:10:40

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Dobro učinjeno, dobro prilagođeno nakon operacije. Sve što dobijete!

  Share182008-09-29 20:53:12

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  ali kada gladne -

  kad je sonda uklonjena, prvi put sam pojela 60, a zatim 50, 45, 25. tada se ton potpuno nestao, postala sam posve trom, poput lutke koja je visjela na rukama i nije reagirala na bradavicu. pogled je postao ravnodušan, iako je obično vedar, izgleda, trzaji, gurgle i sve je normalno općenito.

  kad nisam pisala oko 6 sati, vratila sam sondu.

  za pola dana slijedi sljedeće što mu je osjetilo, malo je sisao 10-20, ali se navijao i kao i prije. ali za ovaj dan izgubljeno je 100 g.

  općenito ima hipotrofiju drugog stupnja - nedostatak mase od 20%, u 5 dana to će biti 3 mjeseca i težak je 4700, pri rođenju 3600. jedva ste stekli kg u tri mjeseca ((općenito, učinci upale pluća nakon pylorične stenoze kad sam živio na kapi, često sam zeznuo.

  Sam se asimilirala na različite načine - mogao sam jesti 60-70 od bradavice, zatim sa sondom i normalno, ali mogla sam jesti iz bradavice 20, ostatak sa sondom i brižljivo sve. potpuno slučajno oduševljen. (to je nakon operacije, prije operacije, obično je trajno).

  Share192008-09-29 21:07:22

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Ništa za reći. Sve je vrlo individualno (ovisi o mrvicama tijela) i. vrijeme je potrebno, strpljenje i više strpljenja. Sve.

  Imali smo i dane kad se činilo da se ništa ne događa, da će naša kći biti na sondi prije operacije, a neki liječnici to rekli, ali. mislili smo, napisao sam vas o refleksima iznad, i to smo učinili.

  Strpljenje! Nemojte misliti da će za vas i dijete netko to učiniti. Negdje će morati raditi, ali negdje čekati. Sretno.

  I naučite kako umetnuti sonde. S tom djecom roditelji moraju biti u stanju staviti sondi! Ovo je uobičajena vještina, nužno je poučiti medicinsku sestru. One mame beba s AB, koje ja osobno znam, sve su naučili!

  Share202008-09-29 21:10:10

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  I još više. U svim izvorima, ruskom i stranom, naznačeno je da u svakoj metodi hranjenja, djeca s ABM-om ne dobivaju zarađeni porast u prvih mjeseci! Ova djeca imaju puno energije potrošene na prilagodbu životu. Svi smo to prolazili na forumu. Drži se!

  Share212008-09-29 22:48:30

  • Autor: Irba
  • VIP osoba
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2007-09-08
  • Poruke: 4262
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-03-09]
  • ICQ: 331742
  • Zadnji posjet:

  imali smo i hipotrofiju 2 stupnja do 6 mjeseci, dok smo počeli jesti kašu žlicom. Kći je uvijek usisavala vrlo sporo i loše, nikada nije pojela normu. Puno sam bacio, ali tijekom hranjenja držao sam 30-40 g iz bradavice 3 puta držeći ga u koloni.

  Share222008-10-03 17:07:07

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  Ovdje imamo nove probleme, želim čuti vaše mišljenje.

  Dijete je prebačeno u drugu bolnicu, jer u bivšoj bolnici više nije prikladan za njegovu dob (danas ima 3 mjeseca). Moja supruga nije uzeta zbog toga nema mjesta za mame. Svakodnevno idemo liječnicima da pregovaraju, nosimo opremu za dijete. Problem je u tome što su morali aktivno prenijeti djetetu na bradavicu (što se čini dobro), ali počivalo je na istim problemima koje je njegova supruga pokušala objasniti liječnicima u bivšoj bolnici, ali nije slušala, mislili su da sve i loše izmišlja on pokušava - dijete usisava vrlo sporo, brzo se umori i jede neravnomjerno - 100 ml na sat, a zatim 30 ml 40 minuta, a ponekad odbija sisati, plače i ne proguta smjesu, sve izlazi iz usta. Liječnici kažu da su proveli kroz probu, ali je u pet dana u ovoj bolnici (bez mame) u pet dana izgubilo 190 g tjelesne mase za pet dana (tj. U 3 mjeseca od samo 4540 g). Pitanje je - je li to razlog za paniku? Supruga je uzrujana, ne znam što da radim. U našem slučaju je nemoguće odvesti dijete iz bolnice, to je prerano. Liječnik koji je pohađao kaže da su izgubili težinu zbog poteza, promjene okoliša, prehrane i činjenice da su se puno hranili kroz bradavicu, a on ne isisava svoju normu.

  Share232008-10-03 17:12:07

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Zašto je dijete prebačeno u drugu bolnicu? Zašto 7 Zašto ne napisati? Dijete sondi može se otpustiti kući, staviti sondi Lego, možete naučiti nekoliko puta.

  Zašto dijete leži bez mame?

  Madhouse, budući da imate pravo zajedno s djetetom (osim operacijske sobe i reanimacije, a zatim u reanimaciji isto vrijedi i za sve uvjete). Što vaši liječnici još uvijek tretiraju dijete?

  Share242008-10-03 18:05:22

  • Autor: Irba
  • VIP osoba
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2007-09-08
  • Poruke: 4262
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-03-09]
  • ICQ: 331742
  • Zadnji posjet:

  roman, zašto dijete nije otpušteno kući? Imate li drugih problema osim prehrane? Prosijati kroz sondu, neka djeca na forumu prije operacije jedu samo kroz probe. Zašto tako mučiti dijete ako je nemoguće hraniti od bradavice Pogotovo bez majke za 3 mjeseca, to je uglavnom stresno za bebu. Odmah bih napustio takvu bolnicu po primitku

  Share252008-10-03 22:24:58

  • Objavio: oluva sona
  • pridošlica
  • Mjesto: Donjecko područje, rudari
  • Registrirano: 2008-10-03
  • Postovi: 3
  • Spol: žensko
  • Godina: 45 [1972-05-29]
  • Zadnji posjet:

  MOJE SREĐENJE OD 3 GODINE HRANA SE ZA 7 DANA NUKA SOSKAYA PODUZEĆA JE LONG WIDE I ZATVORITE SKY OPEN WITH COIN

  Share262008-10-04 02:47:04

  • Objavio: gusara
  • Admiral Forum
  • Mjesto: Moskva
  • Registrirano: 2008-07-22
  • Poruke: 990
  • Spol: žensko
  • Dob: 39 [1978-08-04]
  • ICQ: 253238080
  • Zadnji posjet:

  Slušajte Roman, moja Nastya u deset dana također je 3 mjeseca stara, danas vagamo 4150, sanjamo da bismo dobili najmanje 4500 na 3, pa ne brinite o težini, niste sami. S obzirom na naše probleme (AB, pyloric stenosis, itd.), Onda u velikoj mjeri težina nije tako mala, u svakom slučaju nemamo katastrofu u ovom, samo za operaciju srca nije dovoljno. Moje dijete je iznimno u teškom stanju, vjerojatno ste pogledali moju priču (buka u srcu s Pierre Robinovim sindromom, drevna metoda liječenja za sindrom Pierre Robina, naša je djevojčica visjela!), Dakle, u takvom smo stanju bili otpušteni kući prije operacije srce kako bi stekla određenu težinu. Također sam se jako bojao, s obzirom da nismo kod kuće od rođenja. Pokazali su mi da jednom umetnem sondicu, ja sam umetnula slijedeća vremena, zapravo nije teško, glavna stvar se ne boji, ali čvrsto umetnite, čvrsto držeći glavu djeteta. Kod kuće smo drugi tjedan, za koje se sad jako radujem, jer se Nastya vrlo dobro prilagodila, ovdje i tata su u blizini, a baka i djed došli su posjetiti, posvetila joj se velika pažnja, postala privlačna, nasmijana, postala ružičasta. Nitko se ne muči s patuljcima. Jednom riječju, dijete se smirilo, a ako nije bilo hitnosti u dobi od težine, već bih se pokušao hraniti od bradavice. Apsolutno sam uvjeren da nitko nije bolji od tebe i mene (roditelja). Samo ju je pravilno podučavate bradavici, jer samo znate njezino ponašanje i navike i kako se prilagodite njemu. Od liječnika samo je više nervozna, potrebni su joj roditelji! ljubav, pohvala, itd. Uostalom, kakav je strpljivost potrebno i koliko je vremena da dijete počeo jesti, doktori i medicinske sestre nemaju takvo strpljenje i nema vremena, tako da neće uspjeti. A onda, koliko različitih bradavica mora biti izdvojeno kako bi se razumjelo kako će se beba uklopiti, pronaći udobnu hranidbenu poziciju, opet to je sve vaša briga! Stoga, nadoknadite svoj um i uzmite svoje dijete kući (osim ako naravno još uvijek nema komplikacija za koje ne znamo). Pažljivo pročitajte ovaj forum, imat ćete puno više povjerenja u svoje sposobnosti. Uspjet ćete! Uvijek ćemo vas podržati!

  U svim izvorima, ruskom i stranom, naznačeno je da u svakoj metodi hranjenja, djeca s ABM-om ne dobivaju zarađeni porast u prvih mjeseci! Ova djeca imaju puno energije potrošene na prilagodbu životu. Svi smo to prolazili na forumu. Drži se!

  Još jedan razlog da ne paničarite!

  Uredio Gusarova (2008-10-04 03:43:49)

  Share272008-10-04 09:44:33

  • Objavio: roman
  • član
  • Mjesto: Petrozavodsk
  • Registrirano: 2008-09-18
  • Poruke: 39
  • Spol: Muški
  • Dob: 38 [1979-08-31]
  • Zadnji posjet:

  Hvala svima na odgovorima. Što se tiče težine, sve je jasno, samo dijete bi sad bilo oko pet kilograma ako nije bilo za ove eksperimente liječnika s bradavicom. Zašto je prebačen u drugu bolnicu? Budući da u prvom više nije prikladan za dob, postoji samo za novorođenčad. Zašto ne dajte kući s probom? Liječnici kažu da je djetetu obavljeno puno ispitivanje i, u načelu, sve je u redu, samo zadnji problem ostaje - kako bi ga naučio jesti iz bradavica. Pokušali smo objasniti da bismo poučavali kod kuće i dopustili im da ispisuju sondom, na koji nam je rečeno da ga nećete ništa podučavati kod kuće, a hranili biste ga putem sonde. tj rekli su - sve dok dijete ne nauče jesti kroz bradavicu - neće ih se otpuštati (nakon svega, još uvijek može potrajati neko vrijeme da zna koliko je sati, s obzirom na njegove karakteristike - jede, ne jede).

  Share282008-10-04 09:47:57

  • Autor: Roman
  • Zemsky forum liječnika
  • Mjesto: Novosibirsk regija, str. Vengerovo
  • Registrirano: 2008-05-03
  • Poruke: 2265
  • Spol: žensko
  • Godina: 42 [1976-05-07]
  • Skype: roman-zivert
  • Zadnji posjet:

  Administrator i savjest ne dopuštaju usklađivanje! Uzmite dijete kući!

  Majke preranih beba, podijelite svoje iskustvo!

  Nemojte izbacivati ​​iz bolnice sve dok dijete ne nauče jesti s boce. Djevojka ne uzima soki, grudi sisaju sa zadovoljstvom. No, doktori ne dopuštaju dojenje: to samo pogoršavate dijete, ovo je dodatni teret na srcu i plućima.

  Imali smo takvu shemu: 2 tjedna nakon rođenja, počela je davati pacifiera kako bi razvila refleks sisanja, a zatim se polako počela hraniti iz boce, a bliže 2 kg, dopustili smo dati dojku.

  Imamo neke djevojke koje su izdane iz bolnice i odlazile isključivo na dojku i nisu ih hranile iz boce (pretpostavljajući, naravno, da ima dovoljno mlijeka).

  Volim te (30. lipnja 2013. - 10:12) napisao (a):

  Djevojka je bila na ventilatoru. Što mogu reći srcem? Ali kad je bila u regionalnoj bolnici, liječnici su savjetovali dati dojku. A kad je prebačena natrag u našu gradsku bolnicu, liječnici kažu sasvim suprotno. ne znam tko vjerovati

  titi (30. lipnja 2013. - 14:32) napisao (a):

  titi (30. lipnja 2013. - 14:32) napisao (a):

  Lenusya M (30. lipanj 2013 - 21:37) napisao / la (a):

  Dakle, mislimo, kako može naučiti jesti iz boce ako joj je hranjena cijev kroz cijev? Nije gladna, već zbog užitka prsnoga prsta.

  Kontrola vaganja nije, jer ona tiho hrani grudi od liječnika, također je zabranjena