Vjenčanje trudnoće: kako ga igrati pod pravim kutom?

Zdravlje

Ako se odluka o formalizaciji odnosa podudara s početkom trudnoće - to nije razlog da se vjenčanje odgodi do kasnije. Divno je ako par postane istovremeno i obitelj i roditelji. Naravno, vjenčanje trudne djevojke zahtijeva poštivanje nekih nijansi u vezi s situacijom.

Prvo morate odlučiti kakva će biti vjenčanja: veličanstvena s puno gostiju ili u bliskoj obiteljskoj kugli, a već počevši od toga, odaberite odijelo za proslavu. Važno je ne odgoditi s tim, a ne čekati dok se želudac značajno povećava.

Sada u salonima nude se mnogi modeli haljina za trudne nevjeste, stoga se ne biste trebali pokušati povući sa korzetom i neugodno tijekom odmora. Osim toga, to može biti štetno za zdravlje.

Vrijeme je za kupnju haljine

Obično, djevojke vole kupiti vjenčanicu unaprijed, nekoliko mjeseci prije slavlja, kako bi se mirno pripremili. No, haljina za trudnice trebala bi biti izabrana otprilike tjedan dana prije važnog događaja, jer se u ovom trenutku stalno mijenja.

Nije preporučljivo kupiti haljinu za rast, jer je teško predvidjeti kako će se lik trudne djevojke povećati za određeni trenutak.

Vrlo je važno da je haljina bila udobna. Za to je vrijedno odbijanja modela s čavlima na leđima. Čak i ako je termin još uvijek prilično mali, stiskanje haljine može naštetiti djetetu. Bolje je odabrati haljinu od labavog prijanjanja ili materijala istezanja. Pa, ako je tkanina prirodna.

Glatke haljine

Mogu li trudnice kupiti pahuljastu haljinu? Ako je termin još uvijek kratak, a trbuh je gotovo neprimjetan, možete odabrati vjenčanicu s pahuljastom suknjom i opremljenom vrhom, ali bez naravno korzetom. U ovom slučaju, suknja će odvratiti pozornost od nastanka trbuha. Na struku ne smije biti nikakav dekor, ali linija dekoltea može biti ukrašena.

Ako je sezona cool, onda bi rukavima trebala biti duga, ali neprikladna za ravnotežu s punom suknjom.

Visoka odijela

Elegantne haljine s visokim strukom - izvrsna opcija za mladenku na poziciji. Takvu haljinu može se nositi čak i za razdoblje od 7 mjeseci, jer slobodno dno savršeno prikriva zaobljeni trbuh.

Na prsima možete napraviti dekor u grčkom stilu uz pomoć rubova i vrpce, ušivenih točno ispod prsnog koša. U ovoj haljini je vrlo udobna, a trbuh je već dugo gotovo potpuno maskiran. Ako je ne više od 5 mjeseci, onda okolni ljudi uopće ne mogu pogoditi ni zanimljivu poziciju djevojke. Primjeri takvih haljina mogu se vidjeti na fotografiji.

Kratke haljine

Haljine koje prekrivaju trbušne mišiće ne moraju biti duge. Možete ostati na haljini, otvarajući noge, ako ih zaista želite pokazati. I kako bi sakrio svoj položaj, stil haljine mora se širiti na dno, u obliku trapeza.

Haljina s vlakom

Bit će zanimljivo izgledati kao djevojka na poziciji vjenčanice s vlakom. Uloga vlakova može igrati asimetrični rez suknje, kada će stražnja strana tkanine doći do poda, a prednja strana može biti malo ispod ili malo iznad koljena. Također možete nositi haljinu s prijenosnim vlakom. Može se ukloniti nakon registracije i ugodnije i lakše tijekom odmora.

Boja haljina

Boja vjenčanice dugo prestaje biti bijela. Dakle, nevjesta može sama odabrati sjenu haljine.

Haljina bijele boje sa svijetlom trakom ispod dojke ako je haljina s visokim strukom izgledat će lijepo.

Svijetle boje, na primjer, crvene, plave, tirkizne, ljubičaste, mogu se odabrati na kratko vrijeme. Budući da takvi zasićeni tonovi naglašavaju prisutnost trbuha.

Dugoročna mladenka bi trebala odabrati haljine pastelnih nijansi: krema, pijesak sa zlatnim sjajom, ljubičastom, plavom.

cipele

Prema tradiciji, za vjenčanicu je izabrana cipela s visokim potpeticama ili stiletto. Za trudnice, ova opcija nije valjana. Jedino vrijeme kada možete nositi pete je fototak. Ostalo vrijeme je bolje promijeniti cipele u udobnije cipele na ravnoj stazi, na primjer, u elegantnim baletnim stanovima ili cipelama s malom peta.

Ako se nevjesta stvarno želi pojaviti veća, ili slika predlaže takve cipele, tada možete odabrati cipele s udobnom klinastom peta. Ali u ovom slučaju, trebali biste uzeti par udobnih cipela.

pribor

Od nakita za vjenčanu sliku treba dati prednost svjetlu, elegantnim modelima. To se posebno odnosi na prstenje i narukvice, budući da mama u večernjim satima može nadvladati tijelo, a blizina pribora može uzrokovati neugodnosti.

Ne preporučuje se nositi torbicu za vjenčanje na nogama, jer ometaju pravilnu cirkulaciju krvi.

Ventilator će biti izvrstan pribor za trudnu nevjestu. I na vrućem vremenu ili u zagušljivoj sobi, također dolazi u ruci.

Činjenice i praznovjerje, ili zašto trudnice ne bi trebale nositi veo na vjenčanju?

Svaka žena, kao djevojčica, sanjao je put mladenke. Naravno, takva slika nije mogla bez prekrasnog bijelog vela. Kao atribut koji nam je došao iz antičkih vremena, veo je obrastao mitovima i praznovjerjima.

Jedna od tih glasina, vjeruje se da trudna djevojka apsolutno ne može nositi ovaj šešir. Je li prikladno uzeti u obzir takvo praznovjerje u suvremenom društvu.

Zašto se smatra da se nevjesta ne može staviti u poziciju?

Veo se koristi za udaju prije više od 2.000 godina. U različitim dijelovima svijeta imao je svoj simbolizam, tradicije i verzije. Ali glavni cilj gotovo svugdje ima isto značenje - da se zaštiti od zlih duhova, štete i zavisti.

Za razliku od drugih zemalja, u drevnoj Rusiji, samo je bijela boja korištena za veće, kao simbol nevinosti i nevinosti. U početku je na nevjesta stavljena jednostavna bijela marama, koja je potpuno sakrila djevojčino lice. Zatim je rupčić zamijenjen zavjesom do kraja braka i skriven u najtamnijem kutu svoje kuće.

Pa zašto je nemoguće nositi vjenčanje, kad je nevjesta trudna? Imala je pravo nositi samo djevicu. U Rusiji je djevojka koja je ušla u vezu s brakom smatrala sramotnim i podvrgnuta kazni.

Trebam li koristiti pribor za vjenčanje?

Suvremeno društvo nije tako kategorizirano mladenama na položaju. Sada nema potrebe sakriti svoju trudnoću i potajno ušuljati u bračnu dvoranu. Nevjesta u potpunosti može uživati ​​u proslavi bez straha od osude okolnih pogleda. Veo više ne nosi funkciju šarma, postao je samo dodatak koji nadopunjuje sliku i naglašava frizuru.

Svaki vjenčani salon moći će ponuditi širok izbor odjeće i pribora koji mogu istaknuti ili sakriti zanimljivu poziciju. Nije potrebno koristiti bijeli veo. Prihvatljiva raznolikost opcija, kao i za većinu ekstravagantnih osoba: crvena, plava. Isto vrijedi i za navijače klasične slike: breskve, ružičaste, zlatne.

Što zamijeniti?

Veo nije jedina glavna haljina za modernu mladenku. Vjenčanje je spremno ponuditi mnoge ideje za stvaranje nezaboravne slike.

Jedan od najpopularnijih pribora za vjenčanje je diadem. Uopće nije iznenađujuće, jer je svaka djevojka sanjala da će postati princeza, kada, ako ne i na svom vjenčanju, ispuni san iz djetinjstva.

Vijenac će pomoći dodati eleganciju na sliku, pogotovo ako je napravljena od prirodnog cvijeća. Ova vrsta nakita stječe ogromnu popularnost i skladno se kombinira čak s najluksuznijom haljinom. Vijenac je bio simbol braka među Slavenima i služio se u obredu crkvenog vjenčanja.

Kako bi naglasili njihovu individualnost, možete koristiti kapaljku. Posebno pikantni šešir izgleda na djevojke s kratkim frizurama. Takve kape odabrali su francuske djevojke prije rata.

Povijest ovog pribora ukorijenjena je u drevnom Rimu. Tamo su nevjeste nosile te šešire kako bi ih zaštitile od zlih duhova.

Ljubitelji minimalizma u nakitu cijenit će kosu i kapice. Minijaturni nakit može istaknuti ljepotu kose.

Vjerovati ili ne vjerovati u svadbene znakove, svaka će mlada odlučiti za sebe. Opcije za stvaranje nezaboravne slike nevjesta su ogromne. Nije bitno tko će odabrati buduću majku. Ono što je najvažnije, da bi ona bila udobna u njemu.

Maternice vjenčanice

Trudnoća je jedna od najuzbudljivijih i najljepših stanja žene kada se novi život rodi. I, naravno, u takvom važnom razdoblju za nju, žena bi se trebala brinuti za njeno zdravlje i dobrobit.

No, to nije razlog da se uskratite prisutnosti stranaka ili društvenih događaja. Posebno je važno biti na jednom od najznačajnijih događaja u životima najmilijih i rođaka - vjenčanja.

Varijacija koktel haljina za trudnice na vjenčanju prikladna je za bilo koje razdoblje trudnoće, a glavna stvar je da su prilično voluminozne i udobne za nošenje. Na primjer, možete ostati na haljini s rukavima.

Lagana haljina za trudne goste na svadbi

Biti u poziciji moguće je odabrati vrlo elegantnu odjeću, savršeno prilagođenu svečanom događaju!

Što nositi trudne goste za vjenčanje: savjeti za sve

Dakle, ako je trudnica poslana poziv na vjenčanje kao gost, tada biste trebali voditi brigu o odgovarajućoj haljini - večernjoj haljini.

Haljina u podu s rukavima za trudnice

Najvažnije pravilo o bilo kojoj odjeći za trudnice, pogotovo ako je ona u kasno doba - nema utyazheka. Haljina bi trebala biti udobna, atribute se ne smiju ni pritisnuti ni pritisnuti - tamo bi trebalo biti napetosti u području trbuha i prsa. Nema potrebe za potjerom imaginarne ljepote, pokušavajući odrediti zaobljeni struk - sama ljepota jednostavno neće dodati.

Trudnoća je prirodno stanje ženskog tijela i lijepo je po sebi, bolje je naglasiti ga nenametljivo ili, naprotiv, sakriti je bez štete.

Također je najbolje da haljina nije previše vulgarna ili šikirana. U slučaju kada je trudna djevojka gost, ona ne bi trebala prekinuti mladenku sa svojom odjećom - glavnim junakom prigode.

Kratka haljina nije zabranjena, ali biste trebali uzeti u obzir koje će cipele biti na gostu - ona bi trebala biti što udobnija i to je bolje bez visokih potpetica.

Cipele za vjenčanicu za trudne goste

Baletni stanovi za vjenčanicu za trudne goste

Idealna opcija za trudnu djevojku u bilo koje vrijeme su dugačke haljine - i maxi na podu, i midi ispod koljena, ali iznad gležnjeva.

Odabir tkanine je također važan: prirodni materijal je uvijek poželjniji od sintetike.

Čak i ako je proračun ograničen, pokušajte kupiti barem pamučnu ili platnenu haljinu, njihove cijene nisu toliko visoke kao kod svile ili šifona

Pri odabiru boje možete priuštiti gotovo bilo koju sjenu omiljene boje osim bijele i crne: ove se boje ne preporučuju za nošenje, osim za mladenku i mladoženje. Bolje je davati prednost dimljenim, pastelnim tonovima vaše omiljene boje, na primjer, breskve, vrhnja, lila, bisera, metvice, lavande i tako dalje.

Prilikom odabira osnovne haljine, bodice mogu biti svjetlije od suknje. Isto vrijedi i za pojas ili zavjesu. Također je vrijedno odabrati pribor koji će odgovarati haljini: nakit, torbicu ili spojku, cipele i kosu.

Ukras na glavi za vjenčanicu za trudne goste

Zlatne naušnice s kubičnim cirkonijima, Kalina Gold (cijena po referenci)

Torba za trudne goste na svadbi

Ako haljina izgleda skromno i mirno, uvijek nadopunjuje sliku s jakim naglascima i priborom.

Večernja haljina za trudne goste u ranoj fazi vjenčanja

Prekrasne večernje haljine za vjenčanje za trudnice sada imaju puno stilova i boja, na što trebamo zaustaviti?

Ako je razdoblje trudnoće mala, možete odabrati svoj uobičajeni stil odjeće koji odgovara tipu likova.

To može biti kratka haljina, a glavna stvar je da ne stegne previše trbuha i nije previše zbijeno.

Za već istaknutu, zaobljeni trbuščić, prikladna je kratka haljina u obliku trapeza (slobodni rez ovog stila savršeno skriva trbuh) ili lagana sundressa (ako se svadbeno vjenčanje održava ljeti na svježem zraku).

Haljina trapeza za trudnu djevojku u ranom razdoblju, kada ne možete vidjeti trbuh

Ako želite naglasiti zanimljivu situaciju, onda je kratka haljina s visokim strukom izvrstan izbor. Takav stil omogućit će obilježavanje okrugle trbuhe i otvaranje zavodljivog pogleda na noge.

Haljina s visokim strukom za trudnu djevojku u kojoj možete posjetiti vjenčanje kao gost

Rub kratke haljine može biti asimetričniji. Ako ne biste trebali odabrati ekstravaganciju u boji, možete igrati sa haljinom obrazac.

Za malo razdoblje trudnoće je također prikladna haljina slučaj. I to može biti s voluminoznom suknjom-tulipanom - tako da želudac neće biti previše vidljiv.

Istaknite čarobnu košulju ili zanimljivu dekoltea

Haljina haljina može biti izabrana i dugo, sirena silueta s dugom suknjom koji se proteže od koljena je pogodno za trudnoću. Važno je da bude bez korzeta. Ako odaberete verziju bezrezervnog odijela, ovaj stil će se povoljno usredotočiti na prsa, zaokružen tijekom trudnoće.

Večernja haljina za trudne goste na svadbi

Možete odabrati haljinu ravno, bilo koje duljine. Takva haljina savršeno nadopunjuje zavjesu ili pojaseve, glavna stvar je da ništa ne bi trebalo ograničiti pokrete. Još jedna sjajna opcija za maskiranje natečenog trbuha - širok luk na struku. Vizualno uklanja puninu, čineći siluetu više outlined.

Večernja haljina za trudnicu na vjenčanju u kasnijim fazama

Čak i ako je termin isporuke na putu, ne ustručavajte se odabrati spektakularnu haljinu za vjenčanje. Dugoročno, bolje je davati prednost dugim haljinama, jer je do posljednjeg tromjesečja trudnoće, noge često nabrekle i otekle, hod mijenja nešto (postaje teži), a vi morate nositi samo najudobnije, istrošene cipele.

Izvrsna haljina bi bila haljina u stilu carstva ili grčkog stila - dugo, na podu, s tekućom rubom i visokim strukom

Nabor ove haljine će pokriti želudac, a ne pritiskanje na njega.

Haljina u grčkom stilu za trudne goste

Duga haljina za buduću majku može biti s pahuljastom suknjom, pod uvjetom da su ramena i bodica uske.

Ako se vjenčanja održavaju ljeti, onda odnesite odijelo s otvorenim leđima. Takva elegantna haljina za trudnice za vjenčanje prijateljima može biti nevjerojatno moderna i relevantna!

Nemojte biti neugodno zbog njihove posebne pozicije i brinuti se da će zbog velikog trbuha morati nositi vrećastu odjeću. Trenutačno modni dizajneri redovito stvaraju zbirke finih i ženskih slika od večernjih haljina, posebno za trudnice.

Vjenčane haljine za trudnice (50 fotografija) - Kako odabrati najbolje?

Nije tako jednostavno odabrati vjenčanice za trudnice, jer samo visokoklasni saloni mogu zadovoljiti zahtjeve mladenke, osobito u tom položaju. Stoga, žene često šivaju odijelo po narudžbi. Najbolje ideje u našem članku.

Svaki salon samopoštovanja pruža veliki izbor vjenčanica za trudnice. Vjenčana moda danas je izuzetno demokratska pa možete jednostavno odabrati bilo koji stil i boju.

Odlučite što želite: skrivajte trbuh ili ga naglasite. Do trećeg mjeseca trudnoće, ne morate tražiti posebnu haljinu, budući da je trbuh još uvijek mali i možete se uklopiti u standardne modele

Posebne vjenčanice za trudnice trebale bi se razmotriti od četvrtog mjeseca

Haljine u grčkom stilu

Stilisti nude žene u položaju iznimno ženske i prozračne vjenčanice u grčkom stilu, što je savršeno naglašavalo rastuće prsa i mekane ženske oblike u dekoltea:

 • klasični grčki model ima pojaseve, od kojih se tkanina, idealno prilagođava prsima, s mekim opuštenim naborima, spušta do gležnjeva;
 • u modernom izvršenju, rez može varirati; može biti asimetrično, ramena i leđa mogu biti otvoreni ili polu otvoreni;
 • Struk grčke haljine za trudnice može biti potpuno odsutan ili previsok, a ne tresti trbuh;
Klasični grčki model ima naramenice, od kojih se tkanina, idealno prilagođava dojkama, s mekim opuštenim nabora, spušta do gležnjeva. U modernom dizajnu rez može varirati; to može biti asimetrično, ramena i leđa mogu biti otvoreni ili polusvijetljeni Struk grčke vjenčanice za trudnice može biti potpuno odsutan, ili može biti precijenjen, bez drobljenja trbuha
 • dubina dekoltea u takvoj haljini može varirati od skromnih, gotovo do grla, s okruglim ovratnikom nalik na ogrlicu, do čvrste dekolte, pričvršćene broševima gotovo na struku;
 • tako da draperija ne stvara pretjeranu količinu, potrebno je šivati ​​takve proizvode iz tekućih svjetlosnih tkanina; dopuštena je uporaba lagane čipke - u ovom slučaju je slojevita na satenu ili šifonu;
 • moderna verzija grčke svadbene haljine za mlade majke sugerira bilo koju duljinu: od završetka na koljenoj razini do podne duljine, s ravnim ili asimetričnim rubom ili vlakom;
 • haljina može biti bilo koja boja: od uobičajene bijele do omekšavanja slike pastelne-pješčane, blijedo ružičaste, nebo-plave, blijedo masline, tople ljubičaste, zlatne ili biserne;
 • Vezivanje kamenom, prirodnim ili umjetnim biserima ili perlicama najčešće se koristi kao ukras.

Obloga ne stvara pretjeranu količinu, šivati ​​takve proizvode iz tekućih tkanina; moguće koristiti u bestežinskom čipke - u ovom slučaju to je laminiran na satena ili šifona moderna verzija vjenčanja grčke odjeće za mlade majke preuzima nikakvu duljinu od završava na razini koljena na haljini na pod, s ravnim ili asimetričnim opšivi ili petlje nijansu haljine mogu biti bilo s obična bijela do omekšavanja slike pastelnog pijeska, blijedo ružičaste, nebeske plave, blijede masline, topla ljubičasta, zlatna ili biserna

Savjet! Budući da je glavni fokus slike u ovom slučaju mekana, tekuća tkanina, takva odjeća podrazumijeva jednostavnu, glatku kosu i elegantne cipele bez beznačajnosti.

Stil u carstvu

Ovaj stil, čije ime prevodi kao "carski", u velikoj mjeri odražava grčki, koji je u njemu uzeta kao osnova. Zapravo, to je njegova pojednostavljena izmjena. Međutim, to je jednostavnost koja mu daje eleganciju i raskoš.

Glavna razlika između stila Carstva je mali vrh i suknja na podu (premda moderna vjenčanica za trudnice (vidi fotografiju) može biti kratka). Graciozne, ali ne previše uske trake ispod pojasa, široke pojaseve od satena ili vezene pletenice posvećuju posebnu draž ovoj haljini. Grčka asimetrija u takvim modelima nije dobrodošla.

Lagana prozračna haljina učinit će sliku buduće majke nježnom i sofisticiranijom. Prirodni svila, saten ili čipka mogu se koristiti i zimi i ljeti.

Rastuće trbuh često podiže haljinu ispred sebe. Izrada ruba izgleda ravno ravno je teško. Stoga, pri odabiru vjenčanice za trudnicu od 5 mjeseci, model s duljim dnom u leđa će biti idealan izbor.

Pri odabiru haljine s trakama bolje, ako su podesivi. Uostalom, žena u ovom trenutku ne samo da raste trbuh, već i brzo povećava poprsje.

Savjet! Moguće je i potrebno unaprijed odabrati haljinu. Međutim, to je vrijedno kupiti ubrzo prije dana vjenčanja - najviše 2-3 tjedna. Uostalom, vaš lik za dulje razdoblje može se uvelike promijeniti. Prilagođena odjeća na slici također bi trebala biti kratko prije vjenčanja.

A-line modeli

Najčešće su takve odjeće izrezane u jednom komadu ili s odvojivom suknjom bez rukava ili s kratkim rukavima. Njihova uska i susjedna vrhova postupno se šire prema dolje. Takav rez štiti nedostatke u bedrima i abdomenu, stoga se preporuča za žene u kratkom razdoblju trudnoće. Ako je potrebna vjenčanica za trudnicu, koja skriva trbuh, u trajanju od 4-5 mjeseci, bolje je zaustaviti se u grčkoj verziji ili haljini u stilu carstva.

Ova vrsta rezova može sakriti nedostatke u bedrima i trbuhu, stoga se preporuča za žene kratkotrajnom trudnoćom. Proizvodi A-siluete najčešće se izrađuju od gustih tkanina. Pokrivanje takvog tkanina s vrhom može poduprijeti leđa, tako da mlađa majka u ovoj odjeći jednostavno ima kraljevski položaj. Trapezoidna silueta je izuzetno udobna, što je važno za trudnicu. Međutim, bolje je odbiti previše teške tkanine. Takve odjeće najčešće su ušiveno iz guipure, svile, satena ili čak velur.

Proizvodi A-siluete najčešće se izrađuju od gustih tkanina. Vrh koji je omotan takvim tkaninom sposoban je poduprijeti leđa, pa će mlada majka u ovoj odjeći imati samo kraljevski stav. Istodobno, trapezoidna silueta je izuzetno udobna, što je važno za trudnicu. Međutim, previše teška tkiva je bolje odbiti.

Takve su odjeće najčešće ušiveno iz guipure, svile, satena ili čak velura. Dizajneri nude nevjerojatan broj modela i stilova haljina s oblicima različitih duljina, u rasponu od jednostavnih do sofisticiranih i rigoroznim čipke proizvoda s različitim umetcima od bisera, perle, kristali, čipke i sofisticirane haljine s vlakovima. Haljina takve siluete možda nema ovratnik ili se može nadopuniti štandom, francuskim ovratnikom morskog psa (širok, s rubovima koji se šire prema stranama) ili okretnim okovratnikom.

Dizajneri nude nevjerojatan broj modela i stilova haljina s oblicima različitih duljina, u rasponu od jednostavnih i strogih za fin čipke proizvoda sa različitim umetcima od bisera, perle, kristali, čipke i sofisticirane haljine s vlakovima haljina kao silueta ne može imati ovratnik ili izmijenjenu brojača, Francuski ovratnik za morsku pjenu ili ovratnik koji se kreće u stranu. Za haljinu na podu, bolje je odabrati duboku dekoltea ili model s otvorenim leđima ili ramenima.

Da biste privukli pozornost na prsa, možete upotrijebiti ukrašenu gornju, bešavnu haljinu s asimetričnom dekolinom ili rukohvatom na jednom ramenu. Za haljinu na podu je bolje odabrati duboku dekoltea ili model s otvorenim leđima ili ramenima.

Savjet! Ne zaboravite na izbor udobne odjeće za vjenčanje. Ne bi trebalo biti samo elegantno, ali ne i ometati kretanje buduće majke.

Preobrazba haljina

Prvi put je takav model prikazan 1976. godine. Lydia Silvestra predstavila je svoju zbirku, koja uključuje jednu haljinu, ali u 100 varijacija. Zahvaljujući posebnim rezima i dugim trakama koje se mogu vezati na različitim mjestima, ova odjeća pomaže ženama da se mijenjaju bez promjene odjeće. Iz nje možete jednostavno napraviti haljinu-kratke hlače, tuniku ili elegantan strog model.

Zbog posebnog kroja i duge trake koje se mogu pričvrstiti na različitim pozicijama, to odijelo pomaže ženama bez presvlačenje, promjena, jer je lako napraviti haljinu, kratke hlače, tunika ili elegantan strogi modela najčešće transformacija koje se odvijaju sa suknjom kada bujna dio odvojiv i mladoženja ostaje u laganoj i elegantnoj haljini

Ako se ne bojite pokazati svoje zbijeno trbuh, ova haljina će vam pomoći da se osjećate kao inovator. Eksperimentalno, možete odabrati ekskluzivni stil vjenčanja za svoju vrstu likova. Na primjer, možete naglasiti oblik dojke uz pomoć dvije repne trake postavljene iza leđa. Njihovi krajevi su ranu pod dojkama, tako imituju grčki stil.

Da bi se ostavila ramena i dekoltea, donji dio haljine diže se oko vrata i rana ili uvučen oko njega u snopovima vrpci. Tkanina također može biti jednostavno omotana oko tijela, pričvršćuje vrpce ispod dojke, ostavljajući ramena i natrag potpuno otvorena. Naglasak u ovom slučaju bit će na samom platnu i osjetljivim zaobljenim ženskim oblicima.

Savjet! Ako se odlučite usredotočiti na haljinu koja se uklapa u lik, bolje je ako je ušiveno iz istezanja.

„Riblji rep”

Elastični, potpuno prilagodljivi modeli u stilu "riblje rep" prikladni su samo ako vaš lik nema nedostataka. Samo na pozadini glatkih oblika bez previše prekomjerne punine, zaobljeni trbuh izgledat će apsolutno skladan. U drugim slučajevima, ovaj hirovni model, sužen na koljenima, a zatim naglo širen prema dolje, vizualno će skratiti noge. Bilo bi smiješno pogledati ženu s širokim bokovima.

Samo na pozadini glatke pojednostavljenim oblicima, bez naznake pretjeranog punine zaobljeni trbuščić će izgledati apsolutno skladno odabrati vjenčanicu za trudnice 7 mjeseci, čak i ako je brojka gotovo ne utječe, nije potrebno to će biti neka vrsta korzeta, te će također prebačena u želucu

Odabir takve vjenčanice za trudnice od 7 mjeseci, čak i ako lik gotovo nije ozlijeđen, nije nužno. To će postati vrsta korzet i također će preopteretiti želudac.

Savjet! Ako niste apsolutno sramežljivi o svom položaju, možete odabrati apsolutno bilo koji stil odjeće za vjenčanje, uključujući onu koja ne skriva trbuščić. Međutim, imajte na umu da će obilje grubih rukava, rubova i lukova, kao i hlače - svjetiljke biti potpuni.

Haljine s niskim suknjama

Haljina kolača u stilu 50-ih godina nedavno su postala trend. Međutim, veličanstvena vjenčanica za trudnice treba odabrati samo u slučaju prirodnog sklada buduće majke ili trudnoće u početnom razdoblju, inače će silueta biti nepotrebno glomazna i zaobljena.

Dress-kolači u stilu 50-ih nedavno opet postao trend, međutim, veličanstveni vjenčanica za trudnice treba odabrati samo u slučaju prirodnog sklada trudnice ili trudnoće u početnom razdoblju, u protivnom silueta je previše glomazan i zaobljeni trudnoće bolje je koristiti model s visokim strukom. Naglasak u ovom slučaju prenosi se na poprsje

Trudnice bolje koristiti modele s visokim strukom. Naglasak u ovom slučaju prenosi se na poprsje. Svjetlost i prozračnost ovoga zajedno će dati tanke tekućine i elegantnu čipku. Naravno, korzet bi trebao biti potpuno napušten, čak iu ranoj fazi.

Vrlo originalno na pozadini okruglog trbuha izgledaju napuhane suknje na koljenima, uključujući suknje, čiji je rub zagrmljiv i lagano povučen na dnu. Takve su modele nosile modne žene u 20-ima.

Lakoća i prozračnost to zajedno će dati suptilan teče tkanine i prirodno nježan čipka, od korzeta treba potpuno odustati od čak iu ranim fazama Imajte na umu da haljinu s punim suknju će težiti puno - ako je cijeli dan može potrajati? Za zimu, vjenčanica za trudnice je bolje odabrati rukavima.

Za zimu je haljina za trudnicu (vidi fotografiju) bolje odabrati rukavima. Međutim, s punom suknjom, oni bi trebali biti usko povezani. Nije neophodno izvagati veću bujnu odjeću i obilje ručica i pljeva.

Savjet! Trudnoća uljepšava ženu pa nije apsolutno nužno sakriti rast tumora. Jedini uvjet - vjenčanica, kratka ili dugačka, nužno mora uzeti u obzir vaše sadašnje anatomske osobine i biti što udobnije.

Odabir pokrivala za glavu i pribor

Slika će biti završena ako je odabrana odgovarajuća oprema za svadbenu haljinu. Možete oživjeti neutralnu shemu boja s draguljima s obojenim kamenjem. Međutim, njihov se broj treba strogo mjeriti i odabrati ih u istom stilu. Bilo koji nakit, naravno, mora biti u skladu ne samo s haljinom, već i sa šminkom i frizurama.

Vjenčanja cvjetova su popularna posljednjih godina. Izvorna asimetrična haljina

 • Kao dodatak možete upotrijebiti niz bisera ili dugu ogrlicu, kao i snjeguljice ili pastelne nijanse, u tonu haljini, dugim rukavicama.
 • Rezultirajuća retro slika 60-ih godina može se nadopuniti visokom gomilom, ekspresivnim strelicama na oku i svijetlim ružem.
 • Uz haljinu, možete odabrati dizajnersku jaknu ili bolero rt, koji će vam pomoći sakriti svezaka. Međutim, veo u ovoj kompleti bit će suvišan.
 • Velu se može zamijeniti mini šeširom. Može se ukrašavati vezom, malom mrežom i cvijećem. Ako se u haljini daju kraće ili duge rukavice, one bi trebale biti u skladu s tonom haljine. Pri izboru kontrastnih nijansi treba poštovati - idealna opcija bi bila razlika u par tonova.
Dobivena slika od retro 60-ih se može nadopuniti s visokim runom, izražajne ruke ispred svijetle usne, pa čak i jednostavan grančicom cvijećem u kosi izgledaju vrlo meko nježnu i nevinu sliku nije potrebno preopterećenja

Savjet! Zimi, da se obuče, potrebno je pokupiti topli kaput, koji se može potpuno mirisati. Ljeti za zaštitu od užarenog sunca, vodite računa o laganom kišobranu ili šeširu. Svjetlosni ventilator će postati ne samo originalni pribor i moći će pružiti svježi zrak licu, vratu i ramenima.

Kosa i obuća

Prilikom odabira frizure treba odbiti prvenstveno od stila i stila odijevanja. Na primjer, haljina bez rukava može se savršeno kombinirati s romantičnim kovrčama. Međutim, ako ste tijekom trudnoće čak i dobili malo dodatne težine, bolje je vizualno balansirati lik i napraviti visoku frizuru s kosom podignutom na vrh.

Prilikom odabira frizure trebalo bi početi u prvom redu o stilu i stilu odijevanja, na primjer, haljina bez rukava savršeno može kombinirati s romantičnim uvojcima Međutim, ako tijekom trudnoće imate čak i mali težinu, najbolje je da se vizualno uravnotežiti figuru i čine ponija s podignutom vrh kosa Frizura treba odgovarati i vrsti lica i vrsti pokrivala za glavu

Francuski pletenica će pristupiti elegantnoj stroži haljini. Velike kovrče, frizure s tkanjem, grozdovi, repovi, poželjno je koristiti samo ako haljina ima minimalno ukras. U prisustvu asimetrične dekoltea, ne vrijedi preopterećenje slike s istim stilom izrađenim s iste strane - to je razumnije redistribuirati naglasak.

Naravno, styling za kosu također treba odgovarati vrsti lica i vrsti pokrivala za glavu. Da biste bili sigurni da će styling za kose u potpunosti biti u skladu sa cjelokupnim stilom, poželjno je napraviti probni stilski styling nekoliko dana prije vjenčanja. U tom slučaju, ako je potrebno, moguće je izvršiti prilagodbe.

Za vjenčanicu morate pravilno odabrati cipele. Otvorene sandale prikladnije su za šifonsku haljinu, a male cipele s zatvorenim prstima bolje će se kombinirati sa svilom.

Imajte na umu da imate dugu zabavu, pa ako ste skloni oticanju stopala, trebali biste odabrati najudobnije cipele - mekane baletne stanice ili cipele bez pete s rhinestones ili vezom. Razumnije je razmisliti o dva para - jedna, elegantnija, s malom peta koja nije viša od 3 cm, možete svečanu svečanost, a veću večeru ostaviti ugodnijim.

Do vjenčanice li ispravno morate odabrati cipele šifon zajedno prikladnije otvorene sandale sa svilom najbolje u kombinaciji male cipele sa zatvorenim vrhom Imajte na umu da će se dugo stranka, tako da je sklonost edem noge treba odabrati najviše udobne cipele - mekana balet stanova ili cipele bez peta s rhinestones ili vezom Razumno zaliha na dva para - jedan, više elegantan, s malom peta ne više od 3 cm, može se staviti na svečanoj svečanosti, a više udoban za odlazak na večer

Ako vaš dan vjenčanja pada na zimsko razdoblje, morate unaprijed brinuti o toplim čizmama. Ako ostanete u njima ne više od sat vremena, trebali bi biti ne samo elegantni, već i udobni.

Savjet! Čak i ako ste cijeli život proveli na pete i osjećali se ugodno s njima, trebali biste odustati od njih. U svadbenom previranju vjerojatnost da posrne i zla dijete se značajno povećava.

Trudna mladenka

Dobivanje braka u poziciji nije samo uzbudljivo, već i vrlo presudan korak, pri čemu se priprema treba pažljivo i pažljivo pristupiti. Danas, trudna nevjesta više nije iznenađenje niti osudu nikome. Uostalom, buduće dijete je plod ljubavi, pa je glavna dužnost potencijalnih roditelja stvoriti snažnu obitelj za bebu. Dijete, još uvijek u trbuhu, hvata raspoloženje majke. Ako se osjećate ugodno i opušteno tijekom odmora, beba će biti sretna s tobom.

Je li moguće vjenčati se trudno

Mnoge trudnice koje planiraju legitimirati odnos sa svojim ljubavnikom i ocem nerođenog djeteta, nesvjesno se postavlja pitanje hoće li održati vjenčanje, budući da je u položaju. Prije trideset godina, u našoj zemlji, trudne djevojke su se željele brzo igrati vjenčanja, sve dok se želudac ne postigne vrlo uočljiv. Oženiti trudnicu smatra se barem ne pristojnim. Takav čin u društvu osudio je.

Danas, mnoge trudne djevojke, koje se namjeravaju vjenčati, pokušavaju slijediti stare tradicije, uzimaju u obzir nacionalne znakove. Na primjer, nositi snježno bijelu vjenčanicu, prema običaju, samo djevica ima pravo. To jest, ako se mladenka želi vjenčati s trudnicom, trebala bi izabrati odjeću bež, ružičastu, plavu ili bilo koju drugu nijansu.

Jedan od poznatih marki vintage vezan uz brak trudne djevojke vezuje joj trbuh crvenom vrpcom. Taj će ritual pomoći u zaštiti budućeg djeteta od zla očiju. Da bi to učinio, na golom trbuhu mladenke kravata široka crvena tkanina. Ova tradicija potaknula je nevjeste da na drugi dan vjenčanja nose luksuzne večernje haljine crvene boje. Nakon prve noći vjenčanja, nova žena možda je u zanimljivom položaju.

Je li moguće vjenčati se "na položaju"?

Ako su mladoženja i trudna mladenka kršćani, onda je njihova želja za vjenčanjem razumljiva i opravdana. Tako će ljubavni par pružiti Božji blagoslov djeci. Postoje različita mišljenja o vjenčanju trudne žene. Neki su čvrsto uvjereni da je seks prije braka bludnost, stoga se snažno suprotstavljaju svadbi nevjeste u položaju. Drugi izlaze s lojalnim stajalištem, vjerujući da trudnica ima pravo primiti crkvenu blagoslov.

Da biste riješili taj problem za sebe, trebali biste se posavjetovati s ministarstvima crkve. Vjenčanje je velika tajna. Moderna crkva ima svako pravo blagosloviti legitimni brak dvaju kršćana. Svaki svećenik će reći da nije zabranjeno vjenčati se s nevjestom tijekom trudnoće. Što se tiče samog obreda, taj proces traje oko sat vremena, tijekom kojega mladenka i mladoženja moraju stajati. U slučaju da se trudnica razboli, u blizini mora biti voda i klupa.

Savjeti za izradu slike za trudnu nevjestu

Danas, trudna nevjesta i mladoženja više se ne smiju ušuljati u matični ured kako bi izbjegli osuđujuće poglede. U ovom slučaju, umjesto veličanstvene proslave, nema potrebe organizirati skromnu čajnu zabavu u krugu rodbine i bliskih. Moderna mladenka, koja je trudna, može dopustiti da nosi luksuznu haljinu, napravio lijep šišanje i šminkanje i slavio takav značajan događaj s željenom skalom.

Kako odabrati vjenčanicu za trudnicu?

Moderni modni couturieri nude bogat asortiman vjenčanica za trudnice. Izbor prikladnog stila ovisi o veličini trbuha mladenke. U prvom tromjesečju, kada je trbuh gotovo nevidljiv, sretna buduća majka može priuštiti odabir bilo kojeg modela. Međutim, tijekom tog razdoblja, trudnice su često pogođene toksemijom. Postoji rizik da će nevjesta povraćati tijekom proslave. Stoga vjenčanje, u pravilu, planira kasnije, kada fiziološke promjene već postaju vidljive.

Trudna mladenka treba pažljivo odabrati stil svadbene haljine, tako da se za vrijeme slavljenja svečanog događaja ne treba osjećati samo savršeno, već i udobno što je više moguće. Klasične siluete "trapezu" ili "carstvo" savršene su za mladenku na poziciji. Takva haljina nevjeste ukrašena je elegantnim satenskim pojasom, koji je vezan ispod poprsje. Duljina suknje može varirati od maxi do cocktail verzije upravo iznad koljena.

Udobnost je najvažnija stvar za mladenku koja se udaje s trudnicom. Odaberite odijelo od prirodnih tkanina. Izbjegavajte uske stilove, sintetičke materijale. Nevjesta ne bi trebala nositi haljinu s velikim brojem mreža, unutarnjim šavovima, čipkom. Mnoštvo takvih dekorativnih elemenata vjerojatno će uzrokovati razvoj pruritusa, iritacije. Nakit, koji će doći u dodir s kožom trudnica, trebao bi biti izrađen od visokokvalitetnog metala.

Prekrasna i udobna posteljina

Nevjesta u položaju treba pažljivo odabrati ne samo vjenčanicu, nego i donje rublje, koje bi trebale biti izrađene od visokokvalitetne prirodne tkanine. Izaberite pamuk, lan ili proizvode od svile. U ljekarnama, naročito za trudnice, prodaju se posebni gaćice i zavoji. Oni se dobro uklapaju u tijelo, podupiru želuca, naglašavaju siluetu nevjeste. Zavoj za trudnicu trebao bi biti izrađen od prirodne tkanine s malim dodatkom mikrofibre ili lycra.

Cipele za slavlje

Novorođenče moraju provesti gotovo cijeli dan na nogama, tako da bi izbor cipela za trudne heroje povodom trebao biti vrlo oprezan. Najbolja opcija za mladenku na položaju - cipele s ravnim potplatom. Ako i dalje želite provesti ovaj odmor u petama, odaberite najstabilnije modele, izbjegavajte visoke vijke. Pretjerano opterećenje nogu, osobito u ranoj fazi, povećava rizik od pobačaja. Ni u kojem slučaju ne bi trudna žena provesti cijeli dan u uskim cipelama.

Preporuke za pripremu bachelorette party za trudnice

Mnoge nevjeste zbog očekivanja djeteta lišavaju se užitka provođenja druženja u društvu bliskih prijatelja. Trudna djevojka ne mora odustati od takvog zabavnog događaja prije blagdana. Ako je sve ispravno planirano i promišljeno, bachelorette stranka neće štetiti zdravlju nevjeste ili djeteta, a pozitivne emocije buduće mame samo će imati koristi. Idealno mjesto za trudnu zabavu je kuća nevjeste, gdje će se osjećati što udobnije.

Ako odlučite provesti zabavu s bakljom u kafiću, unaprijed se pobrinuti za jelovnik, kao i da se vaš stol nalazi u sobi za nepušače. Ljeti, u dobrom vremenu, uživajte u zabavnom pikniku u prirodi. Spa je još jedno sjajno mjesto za žensku zabavu. Imajte na umu da je saunu strogo kontraindicirana za trudnice, stoga odaberite samo siguran postupak za sebe. Ako se odlučite za zabavu kod kuće, organizirate kulinarski radionicu, smiješnu fotografsku sesiju, pizmu, improviziranu kinu - ima mnogo zanimljivih ideja.

Prekrasna snimka trudne nevjesti sa svojim zaručnikom

Svadbena se moda danas aktivno razvija. To se odnosi ne samo na odjeću i frizure za mlade ljude, već i na teme blagdana. Moderne nevjeste i mladoženja ne umara se zbog izmišljanja originalnih parcela za vjenčanja, organiziranja programa pravih emisija. Važno mjesto zauzima fotografije koje dugi niz godina čuvaju uspomenu na ovaj nevjerojatan i nevjerojatno značajan dan u životu bilo koje obitelji. Fotografiranje vjenčanja s trudnom ženom karakterizira niz specifičnih značajki.

Nepotrebno je reći da prije no što mlada, čekajući pojavu djeteta, nudi mnogo zanimljivih mogućnosti snimanja. Ako je vjenčanje zakazano za ljeto, snimite fotografiju na otvorenom. Gotovo sve ideje za foto izbojke trudnica usredotočuju se na čekanje bebe. Slike ispadaju nevjerojatno dirljivo i romantično. Fotografije snimljene na sunčanom polju ili u cvjetnom parku uvijek su sjajne i nevjerojatno lijepe.

Ako se vjenčanje održava zimi, unaprijed traži mjesto s prekrasnim interijerom ili organizira fotografiju kod kuće. Profesionalni fotograf će ponuditi mladenku i mladoženje da koristi izvorne tematske predmete, uključujući čizme, klizače, dječje nošnje, meke igračke, znakove s natpisima. Sudjelovanje u snimanju je jednostavna stvar. Tijekom foto pucanja mora postojati mjesto gdje bi mogla sjediti mladenka. Prirodno, trudnice trebaju imati čistu vodu.

Ako se pravilno približite organizaciji fotografije vjenčanja, kao i fotografiju upozorite o posebnom položaju nevjesta, foto sesija bi trebala ići glatko, bez incidenta. Da ne biste naškodili djetetu, pažljivo slušajte svoje tijelo, nemojte se ustručavati prekidati snimanje ako se ne osjećate dobro. Kao rezultat toga, dobit ćete lijepe fotografije koje će se pamtiti ne samo dan vašeg vjenčanja, već i čarobno razdoblje trudnoće.

Vjenčanje tijekom trudnoće

Poznajete se, poštovanje i ljubav, planirate biti zajedno, ali nekako niste odlučili o datumima. A onda odjednom - željenu trudnoću. To vam se sviđa, čak i ako je trebalo vremena za shvaćanje te činjenice, a stvar se kreće na vjenčanje - bolje je ako se dijete rodi u pravnom braku. Pokušajmo se ne usredotočiti na to zašto će se vjenčanje održati tijekom trudnoće - to bi se moglo dogoditi za tisuću razloga - ali kako najbolje organizirati sve, tako da ovaj dan ne bude zasjenjen neugodnim događajima i sjećanjima.

Maria Nikolskaya

Vjenčanje - biti ili ne biti?

Suočili ste se s rješenjem ovog pitanja, što se pokazalo neugodno kao što bismo željeli. Što vas zaustavlja?

Dakle, želite vjenčanje biti prekrasan, nezaboravan događaj u životu. Ali kad se nevjesta pojavljuje u uredu registra trbuha, jasno dajući termin trudnoće, postoji nekoliko upitnih pitanja koja potamnjuju radost svih sudionika na svečanoj ceremoniji:

 • Je li zakašnjelo događaj koji pokušava vratiti sat i nekako opravdati ono što se trebalo dogoditi nakon braka, rođenje djeteta?
 • Ne bi li rodbina izgledala sretno kod mladih, suosjećajući sa svojim roditeljima: "Dobro je što ste uspjeli dobiti trudnu kćer u braku!"? Još jedna verzija pitanja: što će ljudi reći?
 • Zar se mladić ne ženi samo zbog plemenitih motiva i osjećaja odgovornosti, a ne po volji i ljubavi?
 • Možda ne biste trebali oglašavati trudnoću i organizirati vjenčanje, nego ga potpišite tiho, bez privlačenja pozornosti?

Izrada tih pitanja ukazuje na to da ste racionalna osoba koja želi predvidjeti sve moguće posljedice prije odlučnog koraka. S druge strane, oko registracije braka ima toliko mnogo mitova i legendi o vječnoj temi kako se oženiti, da čak i najudaljenije žene nesvjesno se nalaze pod njihovim utjecajem.

Dakle, što savjetovati u ovom slučaju?

Prvo, ne zaboravite da živite u XXI stoljeću, kada je vjenčanje je formalno priznanje i javno priznanje činjenice sindikata održali su muškarac i žena, a ne činjenica inicijacije i transmisije nevine djevojke odrasloj dobi u ruke ljudi odgovornih za to. Pitajte sebe-pitanje: Da li vam se sviđa sa svojim izabranim početka do poznaju odmah nakon vjenčanja ožujak, ili se još uvijek želite udati za vas dobro poznat u svim sferama ljudskog života, odlazak u novu fazu odnosa - očekivanje i rođenje djeteta? Malo je vjerojatno da negativno odgovorite na to pitanje.

Dug javno mnijenje i razlog za srodne tračeve ionako postoji - ne trudnoća, tako nešto drugo; vjerojatno se nećete vjenčati molim rodbinu. Ostavite imitacije za svoje besposlične misli i usredotočite se na izgradnju svog života onako kako vas dvoje žele.

Naravno, misli i akcije odabranoj je najbolje sada je vidljiv za vas, ali ne popusta činjenicu da je za čovjeka je ovaj korak je ozbiljniji i smisla događaja, pa uzeti zdravo za gotovo svoje moguće refleksije i oklijevanje - kao odgovorna osoba, svoju budućnost suprug misli o tome kako najbolje izgraditi život zajedno, ali se ne raduje i ne skače na strop za radost. Budite uvjereni da ako se čovjek odluči oženiti, govori svezak u svom odnosu prema vama, stoga nemojte dovoditi u pitanje svoje osjećaje. Osim toga, u pravnom smislu bilo bi mnogo bolje ako se dijete rodi u registriranom braku.

Ako želite proslave, bijele haljine, cvijeće i valcer, a si to možete priuštiti, to činite - ali ne zbog želje da nešto dokazite nekome, već zbog zadovoljstva koje vam ovaj praznik treba donijeti sada, da dugo ostaju u sjećanju.

Pripreme za vjenčanje

Dakle, odluka je napravljena, počnemo se pripremiti za vjenčanje.

Vjenčanje je takav veliki događaj koji biste se trebali pripremiti unaprijed, uzimajući u obzir mnoge čimbenike. Stoga je najbolje napraviti sami približan slijed akcija koji će vam pomoći da ne izgubite iz vida važnih pojedinosti. Kako bi se izbjegle nepredviđene komplikacije, potrebno je unaprijed napraviti plan za odmor. Nemojte biti lijeni, imajte na umu sve pojedinosti, a zatim možete jamčiti da će se slavlje odvijati bez problema. Pokušajte se ne odgoditi odlukom glavnih pitanja - u stvari, nemate puno vremena, možda biste trebali požuriti organizirati vjenčanje dok se želudac još ne vidi.

2 mjeseca

Kupite prijenosnik u kojem ćete napraviti sve zapise i izračune za vjenčanje.

Prikupite informacije o salonima, agencijama, restoranima i drugim uslugama.

1,5 mjeseci

Izaberite i naručite haljinu za mladenku, odijelo za mladoženje i potrebnu pribor.

Započnite s izradom popisa gostiju.

Odlučite o mjestu medenog mjeseca.

Odredite mjesto na kojem ćete slaviti ovaj događaj.

Za mjesec dana

Odaberite odgovarajuću agenciju za cijenu i ugled, specijaliziranu za vjenčanja.

Odaberite organizatora putovanja kako biste organizirali putovanje.

Raspravite o scenariju festivala.

Naručite automobile, pozivnice, usluge fotografa.

Napravite popis gostiju.

Započnite s popunjavanjem pozivnica.

Razgovarajte s roditeljima i savjetnikom za menadžerske vjenčane večere.

Naručite vjenčane prstene.

Organizirajte vrijeme za posjetu frizerskom salonu.

Razmislite o tome gdje ćete smjestiti nerezidentne goste.

3 tjedna

Pošaljite pozivnice na slavlje.

Razmislite o darovima jedni drugima.

Napravite satni plan za svoj dan vjenčanja.

Kupite vjenčane prstene.

Provjerite jeste li imali sve: izvršenje vjenčanica do krajnjeg roka, iznajmljivanje automobila, organiziranje banketa i uređenje soba.

Za tjedan dana

Započnite pripremu za putovanje za medeni mjesec.

Konačno, potvrdite detalje dizajna proslave i mladenčevog buketa.

Provjerite jeste li svi gosti primili pozivnice i stigli.

Ponovite pojedinosti o vjenčanju.

Ako je potrebno, možete pokušati zadržati unutar mjesec dana, ali to će zahtijevati znatne napore.

I zapamtite, proslava vjenčanja ozbiljna je stvar, ne dopuštajući da se odluke donose u posljednjem trenutku.

Značajke pripreme vjenčanja "na poziciji"

Haljina za nevjestu

Prvo, ima smisla unaprijed misliti hoće li kupiti haljinu ili ga iznajmiti. Naravno, to ovisi o materijalnim mogućnostima i o odgovoru na pitanje: što onda s vjenčanicom? Dakle, također možete razmišljati o tome kako svejedno može biti haljina i hoće li ga moći kasnije nositi kao elegantan, svečani? Šteta je nositi haljinu samo jednom u životu (iako se kasnije može pokazati unučadi).

Drugo, osobine lika tijekom trudnoće diktiraju svoje vlastite zakone pa je najbolje kupiti haljinu nedugo prije vjenčanja, inače bi moglo postati malo. Idealno, vjenčanica za trudnu nevjestu mora imati malu udaljenost u struku i prsima.

Treće, skrivanje trbuha ili naglašavanje toga je također stvar ukusa. Ovisno o rješenju, uvijek možete odabrati odgovarajući stil. Iznimka je haljina na tvrdom korzetu koji pojačava lik: to može naškoditi i mladenoj djeci. Siluete u obliku slova A izgledaju dobro na osvježenom licu - uski ramena, niski struk, suknja je snažno palila prema dolje. Fokus ovdje je na ramenima, omogućujući vam da stvorite čistu, teću nizinu. Druga mogućnost je visok struk, kada haljina odstupa od tekućih nabora ispod dojke. No, obilje štapova i silueta težine ryushechek. Usput, ne zaboravite na posebne donje rublje - grudnjak za trudnice podržat će i naglasiti ljepotu dojke. Također, nemojte odustati od posebnih čarapa ili maski za masažu: poboljšavaju cirkulaciju krvi i smanjuju opterećenje na nogama. Ali tijekom ceremonije morat ćete mnogo podnijeti.

Pitanje s velom treba odlučiti, imajući na umu da ne zajedničkom predrasuda da je veo - simbol nevinosti (usput rečeno, to nije istina - u ceremonije vjenčanja, ona je imala drugačije značenje), i kompatibilnost njega odabranom stilu odijevanja i frizuru koji ćete raditi.

Tjedan dana prije vjenčanja trebali biste isprobati svečanu odjeću i pobrinuti se da dobro sjedi, a dva dana prije slavlja ponovite postavljanje.

I nemojte zaboraviti odabrati udobnu obuću - morat ćete se odreći na uske pete ili uzeti cipele s tobom. Ako su cipele nove, onda je preporučljivo ih nositi unaprijed. Tijekom trudnoće mnoge žene imaju jako natečene noge, a navečer cipele mogu biti skučene.

Bouquet za mladenku

Osim činjenice da buket u svom obliku i boji treba biti prikladan za svadbu, mora se imati na umu da ne bi trebalo biti cvjetova s ​​jakom aromom koja nadražuje ili uzrokuje vrtoglavicu. Dakle, ne neka stvar učini svoje, a negdje u dva tjedna prije vjenčanja, posjetite sa svojim izabranim cvjećarnice i pokazati mu buket koji želite vidjeti u svojim rukama tijekom vjenčanja, ili naručiti buket cvjećar, razgovarati unaprijed s detaljima o tome.

Vjenčanje izbornika

Potrebno je spojiti se na njegovu kompilaciju ako ne želite gladovati na vlastitom vjenčanju ili patiti od toksikoze, što je uzrokovano mirisom i izgledom svadbene stolice. Osnovna pravila ponašanja na svečanom stolu ne razlikuju se od dnevne prehrane trudne žene: ne biste trebali eksperimentirati s novim, posebno egzotičnim proizvodima; morat ćete se ograničiti na pikantnu i masnu hranu, dimljene meso, salate, odjevenu od majoneze i skuhana jaja. Općenito, ne biste trebali jesti puno da se ne osjećate loše. Ali nemojte sjesti istu mladenku gladnu na svoje vjenčanje! Kako pronaći izlaz iz ove situacije?

Ako je vjenčanje planirano je kod kuće, a onda sve je jednostavno - možete odrediti unaprijed onima koji će pripremiti svečani stol, kuhati ti jela su sigurni, da je mladenka može imati: niske masnoće pečeni mesa ili piletine, pari povrće, lagane povrća salate. Ako je planiranje vjenčanja u restoranu, pokušajte razgovarati o situaciji s kuharom i upraviteljem - sasvim je moguće da vas upoznaju i pripremite omiljeno jelo. Ako se morate ograničiti na standardni restoranski jelovnik, morate se upoznati s njom unaprijed, pronađite nešto najprikladnije za vas - vrlo je vjerojatno da će biti zabava, počeo Stroganov ili piletina Kijev. I naravno, trebali biste se ograničiti na simboličan komad vjenčanja (maksimalno dva), ali čokolada i kava bit će potpuno zabranjeni. Od alkohola možete priuštiti tradicionalnu čašu šampanjca, čašu laganog vina, koji se može zamijeniti sokom, vodom bez plina ili bezalkoholnog vina.

Izgled nevjesta

Ako se tijekom trudnoće pojavljuju pigmentne mrlje na koži, obavite nekoliko postupaka kako biste ih olakšali. Na primjer, stavljanje gaze u nekoliko slojeva, vlaženje u hladnom soku peršina ili kupus razrijeđenog s vodom, stavi ga na vaše lice za 4-5 minuta, potopiti ga ponovno u otopinu i staviti ga na vaše lice, i tako 4-5 puta. Ne zaboravite da je nemoguće se riješiti starih točaka u jednom danu, stoga prije toga pazite na svoje lice.

Napori za vraćanje ljepote prije vjenčanja ne bi trebali biti pretjerani, inače će učiniti više zla nego dobra.

Kosa tijekom trudnoće postaje pahuljasto i sjajna pa ne plijenite boju i trajnost, čak i ako svjetlosno aktivne kemikalije mogu igrati ulogu alergena, a sastojci boja kroz kožu ulaze u krv. Štoviše, upravo zbog toga što se struktura kose mijenja pod utjecajem hormonalnih promjena, rezultat bojanja i kemijska perm mogu biti nepredvidivi.

Također morate biti vrlo pažljivi s manikurom: ne samo dobro dezinficirani alati za manikuru, već i kemijski sastav lakova za nokte i sredstva za njihovo uklanjanje - ne smiju sadržavati tvari opasne za trudnicu i fetus: formaldehid, toluen, kamfor i aceton,

Od ostalih salonskih postupaka možete napraviti masažu za lice, masku - to će vam pomoći da izgledate svježe.

Unaprijed možete razmišljati o kozmetici i svadbenoj šminci. Šminka bi trebala ispuniti tri osnovna načela: ne bi trebala biti nova za vas (ne znate kako će vaše tijelo reagirati na nove tvari: možda će uzrokovati alergije), "teške" i previše svijetle. Ako ćete sami "privući lice", unaprijed vježbajte i procijenite rezultate svog posla.

Prije nanošenja šminke, obrišite kožu s ledom, očistite lice posebnim losionom ili mlijekom, nanesite svjetlo za kremiranje, a zatim make-up: šminka treba biti lagana, umirujuća, pastelnim bojama jer će svijetle boje na vašem licu izgledati prilično vulgarne. Usput, pobrinite se da tijekom vašeg vjenčanja imate kompaktni prah pod rukama tako da možete izjednačiti i osvježiti šminku.

Svečanost vjenčanja

Pokušajte napraviti raspored vjenčanja, tako da između vjenčanja u blagajni i svadbenog banketa ne postoji vrlo dugo vrijeme. Vrlo je nezgodno i zamorno za one koji su pozvani, kada se, na primjer, jedan događaj počinje u 15 sati, a drugi u 7 ili 20 sati! Malo je vjerojatno da će u tom razdoblju nevjesta ostaviti goste i otići na ležanje - obično je ispunjena izletima oko grada, posjetom nezaboravnih mjesta, tako da u večernjim satima, kada počinje svadbena gozba, mladenka neće imati vremena za proslave. Stoga treba postojati nekoliko dijelova kućanstva. Prvo, gdje i kako se opustiti malo prije večeri; drugo, budite sigurni da ćete uživati ​​u popodnevnim satima; Treće, bez obzira koliko lijepa vjenčanica izgleda, čak i ako izgleda da je vruće vani, ne biste trebali zanemariti pitanje gornje odjeće - mora postojati kaput, jastučić ili kišni ogrtač koji možete baciti u auto. Inače, umjesto medenog mjeseca, možda vas očekuje bolnički kutija, a hladnoća za trudnicu puna je komplikacija u budućnosti.

medeni mjesec

Ako planirate zajedničko putovanje, imajte na umu da je najbolje vrijeme za putovanje u drugom tromjesečju trudnoće, a najbolji prijevoz je vlak. Neočekivane promjene u temperaturi, klimatskim zonama i vremenskim zonama se ne preporučuju.

Jedan od najvažnijih uvjeta na putovanju, bez obzira na udaljenost, je mogućnost brzog kontaktiranja liječnika u slučaju bilo kakvih problema. Medicinsko osiguranje koje nudi putnička agencija ne uključuje slučajeve povezane s trudnoćom, stoga svakako razmotrite materijalnu mogućnost da posjetite liječnika ako ste u inozemstvu. Apsolutne kontraindikacije na putovanje su: prijetnja pobačaju, placenta previa (kada posteljica blokira izlaz iz maternice), preeklampsiju (povišeni krvni tlak, protein u mokraći, edem). Čak i ako niste dobili navedene dijagnoze, nemojte zaboraviti konzultirati se s liječnikom o mogućnosti putovanja prije putovanja.

Ako su vam dugi putovi kontraindicirani, možete razmišljati o mogućnostima bližoj kući - odmaralištu, pansionu, sanatoriji.

Koliko je vjenčanja?

Postoji dobro poznata šala da je trajanje obiteljskog života obrnuto proporcionalno troškovima vjenčanja. U toj šali postoji značajan element istine! Ako se ogromne svote troše na vjenčanje, osim naplate u dugu, koje će morati platiti, ostavlja određeni utisak na obiteljskim odnosima. Najčešće, cijeli inicijatori zajma su roditelji za koje je vjenčanje sina ili kćeri razlog da se ponos pred rodbinom i poznanicima. Ako roditelji uzmu financijsku stranu sebe, onda kasnije sramota nisu isključeni, pogotovo ako se nešto ne dogodi u vašem obiteljskom životu ne onako kako su zamišljali. Stoga, u organizaciji ovog događaja, bolje je pokušati biti financijski neovisna, pogotovo jer je i danas održavanje i održavanje djeteta skupo, a to se mora unaprijed predvidjeti.

Da biste izbjegli sukobe oko organiziranja vjenčanja, pokušajte isključiti financijsku ovisnost od roditelja prije nego što podnesete zahtjev u matični ured. Ako ste gospodari vaše buduće obitelji, odlučit ćete tko i koliko želite vidjeti na svom prvom obiteljskom odmoru. Naravno, ako sami želite organizirati veličanstvenu proslavu na svoj trošak, ovo je vaše pravo.

Naravno, danas razmjera vjenčanja može biti vrlo različita. Za kretanje, vrijedno je dati približne troškove svečane registracije brakova, uključujući detalje i trivijalnost. Ovdje su niže granice troškova, a gornje nisu ograničene ničim osim sredstvima i fantazijom:

Što treba predvidjeti na dan vjenčanja?

 • Preporučljivo je imati dobar san i odmor - naprijed je naporan dan.
 • Na dan vjenčanja, dobro je da se nevjesta rano ustati kako bi imala vremena za sve - uzmite u obzir uzbuđenje koje je posve prirodno u takvom danu. Bolje da ste na nogama oko pola sata prije vremena kad ćete morati nositi haljinu.
 • Zamolite vozača da pomakne prednja sjedala prema naprijed kako bi se raskošna haljina uklopila i možete se protezati na noge.
 • Stilist i šminka moraju biti pozvani kući kako ne bi trčali niz ulicu u tenisicama, jaknu i veo.
 • Ako je veo dug, trebao bi biti fiksiran na glavi ovako. tako da se lako može ukloniti, inače će se pretvoriti u prljavu krpe na kojoj će se svi presijecati.
 • Ako su vam noge umorni, možete baciti cipele u automobil tako da se vaše noge mogu odmarati.
 • Mladoženje mora trenirati kako bi podigla nevjestu kako bi se nije spustila - to nije tako lako kao što se čini na prvi pogled.
 • U kući ili u restoranu - gdje će se održati svečana večera - jedan od prijatelja treba kontrolirati pripreme za gozbu, tako da gosti ne dođu do nepokrivenog stola.
 • Zamolite goste da puše na posebno mjesto.
 • Ne umorite se i ne zaboravite da ples dok ne padnete nije za vas. Na temelju vašeg stanja, medicinskih indikacija, trajanja i tijeka vaše trudnoće.
 • Razmislite unaprijed da kada mladenka i mladoženja napuštaju dom ili hotel, oni će ih čekati kako ne bi glasali na cesti.

S druge strane, ne treba stalno i strašno zapamtiti ono što ne biste trebali; mirno razmislite sve što možete, i - uživajte u najsretnijem stanju vašeg života što je više moguće!