Kako razlikovati PMS od trudnoće do kašnjenja menstruacije

Zdravlje

Razvoj trudnoći, pogotovo u ranim fazama, odvija se uz vrlo slične simptome PMS, a posljednji trpjeti, prema statistikama, 50% žena reproduktivne dobi. Danas moramo shvatiti kako razlikovati PMS od trudnoće do kašnjenja menstruacije, koje su sličnosti između njihovih simptoma i postoje li razlike.

Kako razlikovati PMS od trudnoće do kašnjenja

Menstrualni ciklus je skladan prirodni mehanizam bez kojeg nije moguće rođenje djeteta. Svi su spolni hormoni blisko surađujući kako bi se osiguralo neprekinuti ritam. Tijek ovog procesa je individualan u svakom ženskom tijelu.

Trudnoća za razvoj novog života zahtijeva dovoljnu razinu progesterona, što je također neka vrsta hormonske neravnoteže.

Karakteristične značajke PMS-a i trudnoće

Slična slika pojave ovih dvaju uvjeta uzrokuje neke od istih znakova koji se mogu primijetiti u oba slučaja. Kako razlikovati PMS od trudnoće do odgađanja uzeti u obzir za usporedbu:

 • Promjene raspoloženja jednako izraženi su u oba stanja, ali je PMS negativne pojave u obliku bijesa, razdražljivost, tearfulness, itd, a kada koncepcija je izraženija izraženih emocija, i pozitivnih i negativnih prva stvar koju biste trebali obratiti pozornost na razlikovati PMS od trudnoće do kašnjenja;
 • Bolovi u trbuhu u trudnoći pojavljuje u trenutku spajanja jajne stanice u endometrij zid, dok je mali i kratkoročni samo 1-2 dana, a za PMS percepciju boli i izrazio zabrinuti za prilično dugo vremena, to je siguran pokazatelj kako razlikovati PMS od trudnoće odgoditi ;
 • Povećanje grudi i njezina osjetljivost karakteristični su za obje države, ali s početkom kritičnih dana sve se zaustavlja, a razvojem embrija ostaje na istoj razini konstantno;
 • Promjene u prehrambenim navikama prikazan je na ICP u obliku želje da jede nešto slano ili slatko, a za vrijeme trudnoće postoji žudnja za neobičnim proizvodima, koji ranije nisu jedu i sol;
 • Umor i konstantan umor jednako su uznemirujući u oba slučaja;
 • Bol u leđima također može ponekad smetati.
Možete razlikovati PMS od trudnoće odgoditi znajući znakove kojima morate analizirati prisutnost simptoma.

Sve te razlike između PMS i trudnoće mogu se očitovati u oba slučaja u bilo kojoj kombinaciji, ovisno o individualnim sposobnostima tijela, tako da je ponekad teško reći ono što oni ukazuju.

Na pitanje kako razlikovati PMS od trudnoće do menstruacije, prvo što liječnici određuju je broj dana kašnjenja, nakon čega već možete ukazati na potvrđivanje simptoma

Različite značajke trudnoće i PMS

S takvim ekvivalentnim promjenama nije lako utvrditi vašu državu. No, postoje jasni znakovi kako razlikovati PMS od trudnoće do menstruacije. Pronađeni su samo tijekom trudnoće i nikada s premenstrualnim sindromom:

 • Učestalo mokrenje koje se javlja kao posljedica povećanja opterećenja bubrega, koji bi trebali ukloniti otpadne proizvode ne samo majke, već i fetusa u razvoju;
 • Krvarenje implantata, što je iscjedak iz rodnice nekoliko krvavih kapljica tamne boje, dok je menstruacijska krv svijetla grimiza i oslobađa se u značajnim količinama;
 • Rana toksemija kod jutarnjih mučnina i povraćanja.
Najsigurniji način razlikovanja PMS od trudnoće do kašnjenja, kupiti vrlo osjetljivi test trudnoće i vidjeti rezultat.

zaključak

Kada žena osjeti svoje tijelo, sluša senzacije tijekom ciklusa, tada već zna kako razlikovati PMS trudnoću prije odgađanja. Pa, ako ste u nedoumici, možete koristiti ultrazvučni test, koji će moći odrediti koncepciju neposredno prije odgode.

Kako razlikovati kašnjenje od trudnoće

"Čekate dan, drugi, treći, a nema mjesečno i ne. Čudno, jer su gotovo uvijek stigli na vrijeme. Je li to odgoda ili trudnoća? "

Poznato je mnogim ženama situaciju, zar ne? Odsutnost menstruacije u očekivanom vremenu sugerira ideju trudnoće, ako je, naravno, moguće. Neke žene pate od nagađanja, nadajući se brzom majčinstvu, dok se druge, naprotiv, boje neplaniranog začeća. Međutim, postoji li nešto što ih sve ujedinjuje - želja za učenjem, je li to odgoda ili trudnoća?

Pitanje, kašnjenje ili trudnoća nije relevantno u takvim slučajevima:

 • Ako postoje znakovi trudnoće tijekom pregleda ginekologa / ultrazvučnog pregleda maternice;
 • Ako se izvodi kirurška sterilizacija / histerektomija;
 • U nedostatku seksualnog života.

VAŽNO! Treba imati na umu da se trudnoća može pojaviti tijekom menopauze i kada se koriste kontracepcije (bilo!). Samo liječnik može razlikovati kašnjenje od trudnoće, nakon pregleda i temeljitog pregleda.

Kašnjenje ili trudnoća? Simptomi u korist začeća.

S redovitim menstrualnim ciklusom, odsutnost hormonskih poremećaja i bolesti reproduktivnog sustava, moguće je sumnjati u pojavu trudnoće tijekom kašnjenja menstruacije na sljedećim osnovama:

Testiranje ljekarni s znakom "+".

Većina testova na trudnoći su na snazi ​​od sedmog dana nakon začeća. Nemojte zaboraviti da pouzdanost testa može biti pod utjecajem takvih čimbenika kao što su:

 • nepravilno skladištenje, isteklo ispitno razdoblje;
 • bolest bubrega kod žena;
 • test nije ujutro;
 • velika količina tekućine pijana uoči testiranja trudnoće.

Povišena bazalna temperatura (iznad 37 ° C).

Povraćanje, mučnina ujutro (znak koji je karakterističan za rano razdoblje, počevši s odgodom od 2-3 tjedna u trudnoći).

Pospanost, slabost i brzo napajanje (na pozadini hormonske prilagodbe tijela, naime, povećanje koncentracije progesterona).

Promjene u žlijezdama mliječne žlijezde (senzibilizacija, brujanje, bol, pigmentacija bradavica).

Povlačenje boli u donjem abdomenu, lumbalna regija (može upućivati ​​na prijetnju pobačaja u ranoj fazi!).

Nedostatak krvarenja na očekivani dan menstruacije (jedan od znakova uvođenja jajeta u endometrij maternice).

Česti mokrenje, konstipacija (rastući uterus stavlja pritisak na susjedne organe, narušava fiziološke procese).

Promjena u ukusu ukusa, povećanje / smanjenje apetita.

Nagodi mirisa, uključujući netrpeljivost jakih mirisa.

VAŽNO! Svi gore navedeni simptomi su neizravni. Potvrđivanje trudnoće u razvoju trebalo bi potražiti pomoć od antenatalne klinike.

Odgoda izvan trudnoće. Kada je to moguće?

Početak trudnoće nije uvijek uzrok kasnjenja menstruacije kod žena. U većini slučajeva, menstruacijska nepravilnost je posljedica:

 • Prijenos stresa (na primjer, protiv razvoda, otkaza, pregleda itd.);
 • Visoki tjelesni napor (naporan trening, fizički naporan rad);
 • Poštivanje vrlo stroge prehrane (nedostatak važnih hranjivih tvari, minerala i elemenata u tragovima uključenih u sintezu spolnih hormona);
 • Klimatske promjene;
 • Teška / produljena bolest;
 • Infektivne i upalne bolesti zdjeličnih organa (urogenitalne infekcije, pogoršanje kroničnog adnexitisa, itd.);
 • Endokrini poremećaji (endometrioza, fibroidi maternice, policistični jajnik, itd.);
 • Pobačaj (medicinski pobačaj, propušteni pobačaj, ponavljanje pobačaja, koje su popraćene kuretom maternice);
 • Poremećaj jajnika u menopauzi (kod žena starijih od 40 godina);
 • Uzimanje određenih lijekova (oralni kontraceptivi, kao i lijekovi koji se koriste kao terapija za endometriozu).

Kašnjenje ili trudnoća? Što učiniti s njom?

Prije svega, nemoj paničariti. Nije važno, to je jednostavna odgoda ili trudnoća, u svakoj situaciji je potrebno razmišljati trijezno i ​​ostati mirno. Posebno je čest zvuk alarma mladim djevojkama koje su tek nedavno započele intimni život i koje još nisu spremne za svjesno majčinstvo.

Drugo, potrebno je izračunati trajanje menstruacijskog ciklusa. Ovi izračuni pomoći će odrediti vrijeme mjesečnog kašnjenja.

Ako menstruacija traje samo 1-3 dana iza uobičajenog rasporeda, trebate dati prednost taktici čekanja. U slučaju trudnoće s odgodom od nekoliko dana, čak i ultrazvučni pregled maternice često može biti neinformativan zbog kratkog gestacijskog doba.

Ako bi mjesečno trebalo započeti prije otprilike 5-7 dana, upotreba testiranja ljekarne kod kuće vjerojatno će razjasniti situaciju. Daljnje taktike ovisit će o rezultatu testiranja trudnoće s odgodom.

Ako je kašnjenje u menstruaciji dulje od 7 dana, trebate kontaktirati vašu antenatalnu kliniku sa svojim ginekologom.

Korištenje kontracepcije, održavanje zdravog načina života, pridržavanje rada i odmora pomoći će vam da se riješite uvijek neriješenih pitanja o kašnjenju i trudnoći. U svakom slučaju, kada se preporučuju znakovi trudnoće za savjet liječnika.

PMS ili trudnoća: razlike prije kašnjenja u ranoj fazi

Žena koja ostaje u reproduktivnoj dobi i nema ozbiljnih problema na području ginekologije, s redovitim seksualnim životom ima priliku da zatrudni 1: 4. Znajući to i počevši planirati za stjecanje potomstva, djevojke su toliko ovisne o procesu čekanja ("pokazalo se - nije uspjelo") da zbunjuju PMS simptome s prvim znakovima trudnoće. Posebno je lako zbuniti te stanja, ako se prethodno ICP nije izgovarao, i ovog su mjeseca hormoni odjednom odlučili "pobuniti se". PMS ili trudnoća: koja je razlika prije kašnjenja - stvarno je teško odrediti.

sadržaj

 • Što je premenstrualni sindrom i njezini uzroci
 • Je li moguće trudnoće s PMS-om
 • Razlika između ranih znakova trudnoće i simptoma predmenstrualnog sindroma
 • Razlike u kašnjenju
 • Usporedba simptoma PMS i trudnoće u tablici
 • Znakovi prije početka ciklusa
 • Može li se tijekom trudnoće pojaviti premenstrualni sindrom
 • Kako shvatiti je li došlo do začeća

Što je PMS

Rijetke sretne žene primjećuju da početak "kritičnih dana" ide glatko: ne povlače donji trbuh prije menstruacije, nema pojave osipa na licu, opće stanje je snažno i aktivno. Češće, 3-4 dana, ili čak 10 dana prije dolaska sljedećeg mjesečnog ciklusa, žena doživljava bolesti:

Prsa se osuše, natečene i bolne, tako da je nemoguće dirati. Trbuh povećava volumen, ne može se privući, morate nositi labavu odjeću. Povremeno ima bolnih bolova. Na licu je posuta, kao što je to primijetila: uoči mjesečnice pojavljuje se akne.

Malo je energije, želim spavati, žena primjećuje razdražljivost ili suzu. To je snažan predmenstrualni sindrom, tj. Promjene u tijelu koje signaliziraju neposredan dolazak menstruacije. Na ovaj ili onaj način znakovi su poznati većini žena. One su uzrokovane povećanim koncentracijama progesterona i prolaktina. Bez obzira na to završava li ciklus - menstruacija ili začeća, tijelo se priprema za trudnoću.

Mogu li zatrudnjeti s PMS-om?

Premenstrualni sindrom nije prepreka normalnoj koncepciji. Upravo je to u nekim ljudima hormonski sustav funkcionira jasnije i "točno", a prag boli je visok; drugi, na promjenu omjera hormona u drugoj polovici menstrualnog ciklusa, reagiraju više osjetljivo. Stoga se promjene u hormonalnoj pozadini manifestiraju u takvim neugodnim senzacijama, naglim promjenama raspoloženja, pojavom edema i povećanjem apetita.

Kako odrediti trudnoću i razlikovati od PMS-a

Bol u donjem dijelu trbuha, nelagoda u prsima, pospanost i letargija simptomi PMS-a. Ali napokon, nešto slično je tipično za prve dane trudnoće, prema jamstvima iskusnih prijatelja.

Znakovi PMS i trudnoća: koja je razlika? Je li moguće čak i prije prvog dana kašnjenja razumjeti iz vlastitih osjećaja da ovaj put neće biti odbijanja jaja, jer se iz njega razvija novi život?

Do kašnjenja

Svaki ginekolog će reći da su subjektivni osjećaji prije začeća, očekivani na kalendaru - neinformativni. Čak i test koji se provodi uoči očekivanog prvog dana menstruacije pokazat će lažan rezultat jer je koncentracija hCG niska, kako bi se odredila testom trudnoće. Stoga razlika između PMS i rane trudnoće nije uvijek moguća. Samo ako žena dobro poznaje svoje tijelo, shvatit će da se ovaj put događa "izvan okvira".

Teško je razlikovati simptome, međutim, postoji razlika. Tijekom trudnoće nema predmenstrualnog sindroma, ali majčino tijelo čini se da odgovara na hormonsko preuređivanje koje je počelo.

Simptomi PMS i trudnoća: razlike za usporedbu u tablici

Pogledajmo tablicu koja sadrži rane nespecifične znakove trudnoće i predmenstrualnog sindroma.

Tablica 1. Razlike u PMS i trudnoći

Pojava boli kod mokrenja govori o pogoršanju zaraznih bolesti

Kao što možete vidjeti, u ranoj fazi trudnoće, prvi znakovi nalikuju PMS-u. Jednostavno ih je zbuniti.

Početak mjeseca

Prvi dan početka novog ciklusa karakterizira pogoršanje nelagode ako žena pati od PMS-a. Simptomi PMS-a i trudnoće: postoje razlike, ali one su također zamagljene. Prema pregledima ginekologa, jasno je: čak i ako žena ima slabu "zamku", to ne znači uvijek početak kritičnih dana.

Potrebno je upozoriti sljedeće:

 • svako kašnjenje koje prethodi "mjesečnom" (uključujući 1-2 dana);
 • jaka bol ("trzaj");
 • mala količina krvi, "daub", u trajanju dulje od 1 dan;
 • pretjerano krvarenje;
 • vrtoglavica;
 • mučnina.

Ovi znakovi mogu signalizirati da žena doživljava prve dane trudnoće, a PMS nema nikakve veze s tim. Tužan scenarij također nije isključen: početak pobačaja. Morate napraviti kućni test i donirati krv za hCG. Tako će rezultati biti točni.

Kako ne biste propustili prve znakove trudnoće nakon 45 godina

S dobi, simptomi PMS mogu postati življi ako žena često pati od njih. Usporeno izumiranje funkcije jajnika nakon 45 godina često je neujednačeno, s praskama, što uzrokuje pogoršanje PMS-a. Razlike između PMS-a i prvih znakova trudnoće budućih majki "starijih" definirane su na isti način kao i kod mladih. No, trebaju biti pažljivi prema sebi, kako ne bi zbunili prva "zvona" nadolazeće menopauze (odgođena menstruacija, slabo iscjedak) i ranu trudnoću. Koncepcija je još uvijek moguća, jer ovulacija, iako ne svaki mjesec, ali se javlja sve dok postoji mala količina antralnih folikula.

Upozorenje! Nemojte odgađati posjet liječniku s bilo kojim bolestima.

Se PMS događa tijekom trudnoće

Pitanje je li se PMS događa tijekom trudnoće brine mnoge trudnice. Iznenađeni su: "mislio sam - predmenstrualni sindrom, pokazalo se da je trudnoća".

U stvari, to su u osnovi različite države, samo su manifestacije slične, jer na kraju ciklusa i kada je fetus fiksiran, tijelo doživljava snažan učinak istih "ženskih" hormona. Dakle, na primjer, ako bol u leđima boli - je li PMS ili trudnoća? Točan odgovor neće dati liječnika bez krvnog testa za hCG.

PMS i trudnoća: što bi trebalo biti taktika

Jeste li zatrudnili ili ne? Kako razumjeti ovo? Prije svega, morate se smiriti i analizirati stanje. Nema uobičajenih simptoma PMS-a? Prsa su mirna, raspoloženje je ujednačeno, trbuh ne povrijedi? Ako se kombinira malo kašnjenje s ovim, to je razlog za napraviti kućni test.

I upravo suprotno, ako PMS nikada nije mučio, ali ovaj put se iznenada pokazao da je, vrijedi se pobrinuti da kupi test trudnoće.

No, najprecizniji datum smatra se metodom određivanja krvi humanog korionskog gonadotropina ili, jednostavnim riječima, krvnim testom za hCG. Uz to, možete dijagnosticirati trudnoću s sto posto vjerojatnosti. Samo da to učiniš bolje prvog dana zakašnjenja, a ne ranije - tako da vas rezultat neće pustiti.

PMS ili trudnoća? Koje su sličnosti i razlike?

Rani znakovi trudnoće vrlo su slični PMS-u. Stoga mnoge žene, osjećajući nelagodu, ne znaju što ga uzrokuje.

PMS ili trudnoća? Koja je razlika između PMS i trudnoće? Takva se pitanja pojavljuju u djevojkama svaki mjesec.

Dolazak trudnoće vrlo je lako zbuniti s predmenstrualnim sindromom. To se posebno odnosi na prvu trudnoću.

Djevojke koje žive seksualno trebaju pratiti svoj menstrualni ciklus, obraćajući pažnju na kašnjenja. Ali ne smijemo zaboraviti da se potonji mogu povezati ne samo sa začećem, već i sa smanjenom funkcijom jajnika.

Da bi zanimljiva situacija bila nevjerojatna otkrića za vas 2 mjeseca nakon začeća, morate slušati svoje tijelo.

Što je premenstrualni sindrom ili PMS?

Većina zločina počinju žene pod utjecajem PMS-a. U tom je razdoblju fer seks postao krivac nesreće. Najniže ocjene primaju studenti sveučilišta u predmenstruacijskom razdoblju.

Najčešće, predmenstrualni sindrom nastaje kod žena koje imaju oštećenje zdravlja. Smanjeni imunitet, kronične bolesti, loš stil života - žene s takvim simptomima obično imaju predmenstrualni sindrom. PMS su podložni onima koji stalno doživljavaju veliki mentalni stres.

Koji su uzroci PMS-a?

Razne ginekološke bolesti, operacije ili neuspješna kontracepcija mogu dovesti do ovog sindroma. Svi ti uzroci uzrokuju hormonalne poremećaje u tijelu.

Ženski progesteron smanjuje, što uzrokuje PMS. To je, glavni razlog zbog kojeg stručnjaci vjeruju u neravnotežu između progesterona i estrogena.

Što uzrokuje neravnotežu? Liječnici ne daju točan odgovor na ovo pitanje. Sve može biti razlog. Uostalom, hormonski sustav je fina struktura tijela. Smanjivanje odgovarajućeg funkcioniranja vrlo je jednostavno. Čak i nepravilna prehrana može dovesti do neravnoteže hormona.

Glavni znakovi predmenstrualnog sindroma

Najčešće su žene zabrinute zbog kombinacije simptoma.

Najčešći simptomi su:

 • oticanje mliječnih žlijezda nekoliko dana prije početka menstruacije;
 • nagging bol u abdomenu;
 • povlačenje boli u lumbalnom području;
 • glavobolje;
 • promjene raspoloženja;
 • pospanost;
 • razdražljivost i suzavost;
 • mučnina i povraćanje;
 • osip kože (akne);
 • preosjetljivost na mirise.

Svi ovi simptomi nastaju zbog hormonske neravnoteže između estrogena i progesterona. Neugodna senzacija može se kombinirati na različite načine.

Neke žene imaju blage PMS simptome. Na primjer, blago povlačenje bolova u donjem dijelu trbuha. Postoje djevojke koje pate od teške nelagode.

Simptomi u ovom slučaju su destruktivni. Djevojka može doživjeti napade panike, nesanicu, depresiju, misli o samoubojstvu. Najčešće su takvi uvjeti karakteristični za žene koje su imale psihičku ili fizičku traumu.

Ukidanje takvog mučenja s pojavom menstruacije. Za mnoge predstavnike fer spolnog odnosa, nelagoda nestaje tek nakon završetka menstruacije.

Simptomi PMS su slični znakovima početka trudnoće. Nakon začeća, razine progesterona počinju se povećavati u tijelu. Ovaj hormon je potreban da bi se spasila trudnoća. Stoga su vanjske manifestacije zanimljive situacije i ICP vrlo slične.

Znakovi rane trudnoće:

Općenito, mnoge žene na tom položaju imaju iste simptome kao kod PMS-a. Stoga je teško razumjeti što se točno događa tijelu.

Najsigurniji način za određivanje uzroka bolesti

Da biste utvrdili što uzrokuje slabo zdravlje, moramo pričekati sljedeću menstruaciju. Ako zatrudnite, ona neće doći.

U slučaju kada nema dovoljno strpljenja da pričekate, možete proći analizu za određivanje korionskog gonadotropina (hCG). Za proučavanje će trebati krv. To će vas sigurno obavijestiti ako je došlo do oplodnje.

Analiza daje gotovo sto posto odgovora već 10. dan nakon začeća. Tako ćete odmah saznati što uzrokuje bolesti: PMS ili trudnoću.

Testovi za određivanje trudnoće, koji se prodaju u ljekarnama, trebali bi se koristiti samo kada se menstruacija odgađa. Standardni test je osjetljiv na povišene razine hCG-a u urinu. U toj tekućini hormon se pojavljuje kasnije nego u krvi.

Liječnik će procijeniti stanje maternice ispitivanjem njegovog oblika i konzistencije. Tijekom palpacije, stručnjak može odrediti trudnoću. Ako sumnjate na zanimljivu situaciju, bit ćete poslani na ultrazvuk kako bi potvrdili prisutnost fetusa.

Kako razlikovati PMS od početka trudnoće?

U tijelu žene prije početka menstruacije može se pojaviti neobična senzacija. Žena često ima pitanje: što je to - PMS ili trudnoća? Uostalom, neki znakovi predmenstrualnog sindroma u njihovoj manifestaciji vrlo su slični ranijim znakovima nedavne koncepcije.

Predmenstrualni sindrom

Da biste shvatili što se zapravo događa u tijelu, trebate obratiti pažnju ne samo na slične znakove ovih dviju država, već i na uočavanje njihovih karakterističnih razlika.

PMS - predmenstrualni sindrom je poseban uvjet koji prati određene fizičke i psihološke manifestacije. Malaksalost se javlja nekoliko dana, a ponekad i tjedana prije menstruacije. Simptomi PMS-a slični su početku trudnoće.

Mnoge su žene zainteresirane za pitanje što se točno događa u tijelu tijekom predmenstrualnog razdoblja. Ako je odgovor na ovo pitanje poznat, onda je lako razlikovati PMS od prvih znakova trudnoće.

Sličnosti i razlike

Prije početka menstruacije žena ima promjenu hormonalnih razina. Ova činjenica utječe ne samo na njezino stanje uma, već također izgleda izvana. Također je potrebno znati razlikovati PMS od prvih znakova trudnoće.

grudi

Glavni simptom PMS je da se žene grudi nabubri. Mogu postati malo bolni. Isti je uvjet za "zanimljivu poziciju". No tijekom predmenstruacijskog razdoblja dojka se povećava za samo nekoliko dana, a tijekom trudnoće ovo stanje traje cijelo vrijeme.

Raspoloženje

Hormonske kapi mogu utjecati na žensko raspoloženje. Brzo se umorila, neugodno zbog nečega. Čim se otvore krvarenje, stanje žene stabilizira. Mnogo teže je slučaj s trudnom ženom, dramatična raspoloženja raspoloženja će joj pratiti tijekom cijelog razdoblja.

U prvom tromjesečju, vagaries i razdražljivost većine djevojaka su jači nego tijekom predmenstrualni sindrom. Obično se pojavljuje razdoblje prije nego što je menstruacija relativno mirna, ali sada imate oči na vlažnom mjestu i "sve je bijesno"? Možda je došlo do začeća.

Reakcija na miris i okus

Nije tajna da trudnica mijenja svoje sklonosti okusu. Buduća majka može doživjeti nepodnošljive cravings za sve slane ili slatke. Okus uobičajenih jela ne odgovara njoj. Često iste žudnje nastaju prije početka menstrualnog ciklusa.

No, uporna averzija prema ovoj ili onoj hrani je tipična samo za trudnu majku. Tijekom PMS-a, žena neće biti bolesna od vrste proizvoda, to je znak trudnoće.

A ovo je jasna razlika između ove dvije države. Ali želja za probati nešto novo može se objasniti nedostatkom vitamina ili mikroelemenata. Takav se problem može pojaviti tijekom trudnoće i PMS.

toksikoza

Za trudnicu, toksikoza je karakterističan znak kojim se može odrediti trudnoća. Kada počinje toksičnost nakon začeća? Mučnina i drugi neugodni simptomi počinju se očitovati (ako počnu uopće) samo dva do četiri tjedna nakon začeća. Stoga, sve dok zakašnjenje mjesečne mučnine neće. A ako jest, onda razlog nije u nedavnoj gnojidbi, već u nekim drugim medicinskim ili psihološkim čimbenicima.

Bol u trbuhu

Grčevi u trbuhu mogu se pojaviti prije menstruacije. Ova činjenica ima dosta objašnjen razlog: maternica se priprema za oplodnju, zidovi su prekriveni debelim slojem sluznice, koji se počnu bacati prije menstruacije, uzrokujući bol. Te boli su različite u intenzitetu i trajanju, oni ne mogu uzrokovati mnogo problema, ali u drugim slučajevima, oni su zabrinuti za žene tijekom menstruacije.

U ranoj fazi trudnoće moguća su neobična senzacija, ali imaju drugačiju prirodu. U pravilu, bolni osjećaji u donjem abdomenu tijekom normalnog tijeka trudnoće se ne manifestiraju intenzivno. U suprotnom slučaju, ta činjenica govori o određenoj bolesti.

Bol u leđima

Bol u donjem dijelu leđa i leđima može poremetiti ženu prije menstruacije, no za trudnice takve se manifestacije obično razvijaju do kraja razdoblja. Iako se u nekim slučajevima takvi osjećaji mogu pojaviti nekoliko tjedana nakon začeća zbog hormonske prilagodbe.

vrtoglavica

Kao i prije menstruacije, iu prvom tromjesečju, žene mogu imati vrtoglavicu. Ta slabost povezana je s hormonalnim promjenama, kao i povećanjem volumena krvi. Ali prije nego što se kašnjenje vrtoglavice obično ne dogodi, može se pojaviti u trećem ili četvrtom tjednu nakon začeća.

brljanje

S pojavom menstruacije žena izgleda krvavo. Ali u prvim tjednima nakon začeća, takav fenomen je također moguć. Istina, tijekom trudnoće iscjedak će biti vrlo rijedak i lagan. Dok je menstruacija obilježena obilnom svijetlo crvenom bojom.

Ponekad postoji trudnoća kroz menstruaciju. Ali u većini slučajeva, ako je krvarenje teške, to ukazuje na patologiju.

mokrenje

Restrukturiranje hormona u tijelu buduće majke dovodi do promjene u funkcioniranju mnogih unutarnjih organa. Ako je žena trudna, zbog povećane koncentracije progesterona hormona, zid mjehura je opušteno i žena je zabrinuta zbog čestog urina. To se događa ne sa svim trudnicama, ali često se sastaje. Za PMS, ovaj fenomen nije tipičan.

Zbog igre hormona prije menstruacije, postoje vidljive edeme koje prolaze drugi ili treći dan menstruacije. Žena može čak i povećati težinu za 1-1,5 kg. prije menstruacije. U prvim danima nakon začeća može doći do oticanja, ali to se ne događa rijetko. Obično, naprotiv, višak tekućine odlazi.

Kako ih razlikovati?

Dijagnoza rane trudnoće je puna poteškoća. Znakovi koji se javljaju prije početka očekivanih menstruacija, mogu se tumačiti nejasno i ne mogu uvijek ukazivati ​​na pojavu trudnoće.

Rana trudnoća ima implicitne simptome. Nije uvijek moguće prepoznati ga u prvim danima ili čak tjednima. Ponekad mlade žene uzimaju znakove PMS-a za ranu manifestiranost prvih simptoma trudnoće. Suprotno se događa, očekujući početak menstruacije, žena ne primjećuje da se novi život počinje pojavljivati ​​u njenom tijelu, a bolesti koje ona doživljava prvi su simptomi nove trudnoće.

PMS i trudnoća mogu imati iste simptome. Da ne bi bilo pogrešno i na vrijeme otkriti pojavu oplodnje, postoji nekoliko metoda.

Prije svega, trebate redovito održavati kalendar menstruacije. Takvi savjeti ne daju ginekolozi svojim pacijentima. Poznavajući dan početka menstruacije, možete brzo otkriti kašnjenje i činjenicu trudnoće.

Kako sigurno znati

Možete se provjeriti kod kuće. Da biste to učinili, trebate kupiti brzi test u apoteku. Postoje testovi koji mogu odrediti trudnoću u najranijim uvjetima, već jedan do dva dana prije odgode menstruacije. No, najtočniji rezultat, pokazat će sve isto nakon odgode. Njezino djelovanje temelji se na određivanju hormona HCG (humani korionski gonadotropin), koji se javlja samo u trudnica.

Da biste se konačno uvjerili da simptomi koji muče ženu prije menstruacije, govore o pojavi trudnoće, možete otići do liječnika. Specijalist će propisati testove koji potvrđuju ili negiraju pojavu trudnoće.

Krvni test za hCG (korionski gonadotropin) je najsigurnija metoda za dijagnosticiranje trudnoće. Tijelo počinje proizvoditi hCG hormon samo kada se fetalni jaje pojavi u maternici. Svakodnevno se povećava količina ovog hormona.

Iskusni ginekolog može odrediti trudnoću čak iu ranoj fazi uporabom rutinskog ginekološkog pregleda. Ako je potrebno, može propisati laboratorijske pretrage i ultrazvuk. Kada je trudnoća vidljiva na ultrazvuku? Uz pomoć transvaginalnog ultrazvuka, trudnoća je već određena u trećem ili četvrtom tjednu od dana začeća. Ali ne idite na ovo istraživanje na vlastitu inicijativu! Za postupak moraju biti strogi pokazatelji.

S godinama, žena će naučiti prepoznati signale koje daje tijelo. Primijetit će i ispravno protumačiti promjene koje će se dogoditi u njemu. I iako simptomi PMS-a i trudnoće su slični, jedna pažljiva djevojka će ih razlikovati.

Prvi znakovi trudnoće u ranoj fazi: 1 tjedan odgode

Kada planirate dijete, žena u očekivanju čuda uvijek sluša njeno tijelo s nadom da prepoznaje prve znakove trudnoće. Vrlo je važno da svaka žena što je ranije moguće znati o planiranim ili neželjenim trudnoćama, jer to omogućuje pripremu za nadolazeće majčinstvo ili poduzimanje koraka za prekinuvanje.

I sada ćemo više zaustaviti na ovom.

Za većinu žena, očekivana trudnoća je odgođena menstruacija, ali mnogi liječnici vjeruju da to nije sasvim točno. Odgoda menstruacije može se pojaviti iz drugih razloga, uključujući ginekološke bolesti, depresiju, hormonalne neuspjehe i druge.

Međutim, mnoge se žene oslanjaju na njihovu intuiciju i nakon nekoliko dana nakon nezaštićenog spola, uvjerene su u trudnoću. Liječnici su vrlo skeptični o ranim znakovima trudnoće i kažu da je nemoguće osjetiti u prvom tjednu, jer će trebati najmanje 7-10 dana oploditi jaje i ugraditi ju u utornu šupljinu. Neke žene i dalje tvrde da su već u prvom tjednu saznali o mršavoj trudnoći.

Znakovi trudnoće 1 tjedan prije kašnjenja menstruacije

Prilično je teško precizno odrediti trudnoću u najranijim razdobljima bez laboratorijskih pregleda, budući da svi znaci koje žena prepoznaje mogu biti neozbiljni ili ukazivati ​​na druge poremećaje u tijelu.

Vrlo često, žene su još uvijek u odsustvu prvog znaka - odgode menstruacije i rezultata testiranja trudnoće tražeći prve znakove zamišljanja djeteta. To se uglavnom događa kada postoji jaka želja ili nespremnost da se zatrudni. Liječnici tvrde da se pouzdane informacije u prvom tjednu mogu dobiti samo iz rezultata testa krvi (hCG). Ova analiza omogućuje snimanje povećanja razine hormona već 8. dana nakon oplodnje. Ultrazvuk zdjeličnih organa neće otkriti ranu trudnoću, budući da ova metoda istraživanja može prepoznati oplođeno jaje ne prije 3. tjedna od trenutka začeća. Test trake odrediti namrštenje trudnoće 1 tjedan nakon odgođene menstruacije.

Za pojavu prvih znakova potrebno je da od trenutka začeća prošlo najmanje 7 do 10 dana. Ovaj put je dovoljno da se oplođeno jaje stavi na zid maternice. Od tog trenutka u ženskom tijelu dolazi do hormonskih promjena koje će se odraziti u zdravstvenom stanju i postati znak trudnoće. Dok stanica jajne stanice ne uđe u maternicu, svi simptomi mogu biti lažni.

 1. Znak hladnoće može se pojaviti 6 dana prije očekivanog mjesečnog.
 2. Djelovanje slabosti.
 3. Povećana salivacija - pojavljuje se u prvom tjednu.
 4. Metalni okus u ustima.
 5. Pigmentacija kože, kose.
 6. Nadutost.
 7. Bol u bolovima u donjem dijelu leđa i abdomenu.

Znak trudnoće prije kašnjenja u menstruaciji može biti malen krvarenje, koji se može pojaviti već 8. dan nakon nezaštićenog odnosa. Uočavanje može biti prisutno od 1 do 5 dana. Razlog razmazivanja je vezanje jajeta na stijenku maternice.

Drugi znak rane trudnoće je povećanje osnovne temperature, koje treba mjeriti odmah nakon buđenja bez dizanja iz kreveta. U trudnoći, prije implantacije embrija u maternici povećava se 37 do 37,2 stupnja. Kada se dogodi gnojidba, osnovna temperatura naglo pada.

Svi ti simptomi ne mogu 100% ukazivati ​​na trudnoću, pa da biste znali je li došlo do trudnoće, trebate pažljivo slušati svoje tijelo, pričekajte još nekoliko dana, kontaktirajte ginekologa.

Vrlo često, prvi znakovi su gotovo nevidljivi, žena ne obraća pažnju na njihov izgled. Važno je razumjeti da je tijelo svake žene individualno i može drugačije reagirati na trudnoću.

Znakovi trudnoće nakon kašnjenja

Mnogi vjeruju da je glavni simptom trudnoće - kasni menstruacija. To je istina, ali u nekim slučajevima to može biti znak nekih ginekoloških bolesti ili hormonske neravnoteže. Glavni simptom trudnoće odgađa se menstruacija. Imunološki sustav reagira prvo na koncepciju, koja percipira oplođeno jaje kao strano tijelo i stoga počinje proizvoditi protutijela i niz specifičnih manifestacija, uključujući povećanu umor, nazalnu zagušenost

Karakteristični simptomi trudnoće nakon poremećenog menstruacije mogu biti sljedeći simptomi:

 1. Emocionalna nestabilnost, česti promjene u raspoloženju.
 2. Povećana pospanost ili nesanica.
 3. Povećajte ili smanjite seksualnu želju.
 4. Osjećaj gravitacije donjeg trbuha.
 5. Trnci u maternici.
 6. Nemir, osjećaj pritiska u lumbalnom području.
 7. Vrtoglavica.
 8. Glavobolja.
 9. Povećana osjetljivost mliječnih žlijezda.
 10. Zimica i groznica.
 11. Povećana apetita.
 12. Mučnina ujutro ili reakcija na određenu hranu, mirisi.
 13. Žgaravica.

Gore navedeni simptomi se ne pojavljuju u svim ženama, a ponekad mogu biti znak unutarnjih bolesti ili poremećaja. Kada je simptomatologija trudnoće izražena, rezultat je hormonske prilagodbe tijela, pripreme za nošenje fetusa.

Nespecifični znakovi trudnoće

Nespecifični simptomi trudnoće uključuju one povezane s subjektivnim senzacijama žene i somatske promjene u njenom tijelu. Ovi simptomi ne uključuju mučninu, oticanje mliječnih žlijezda ili odgođeno menstruaciju. Sumnjivi simptomi mogu uključivati ​​simptome i nisu povezani s početkom trudnoće. Ove značajke uključuju:

 1. Ženska intuicija.
 2. Self-hipnoza od snažne želje da postane majka.
 3. Promjene apetita.
 4. Dyspeptic disorders.
 5. Povećana razdražljivost.
 6. Krvarenje, nosna zagušenja.
 7. Česti mokrenje.

Izgled gore navedenih simptoma ne može biti razlog za potvrdu trudnoće, ali ako žena želi snažno saznati u prvom tjednu, dogodila se koncepcija, trebate se posavjetovati s liječnikom, zatražiti upute za korionski gonadotropin (HCG).

Ako sumnjate na trudnoću, nemojte žuriti. Nespecifični simptomi razlog su odlaska na ginekologa, ali ne mogu biti osnova za potvrdu trudnoće. Vrlo često, ovi se simptomi uopće ne odnose na žensku genitalnu sferu, mogu biti znakovi potpuno različitih bolesti ili poremećaja koji se javljaju u tijelu. Lažni znakovi trudnoće često se pojavljuju u onim ženama koje se već duže vrijeme ponašaju u majčinstvu ili se boje da će se truditi s panikom.

Posebni znakovi trudnoće

Specifični simptomi uključuju one znakove koji najčešće obavještavaju ženu o početku trudnoće. Takvi se simptomi mogu pojaviti već u 2. ili 4. tjednu. Najkarakterističnije su:

 1. Prljav bijeli vaginalni iscjedak, koji su znak smanjene mikroflore vagine.
 2. Otpor prema određenoj hrani, mijenjanje okusa i povećana osjetljivost na mirise.
 3. Povećana razdražljivost.
 4. Metalni okus u ustima.
 5. Mučnina (toksično djelovanje), koja je češće prisutna ujutro, može biti praćena uzgajivanjem.
 6. Povećan umor.
 7. Nedostatak menstruacije.
 8. Promjena preferencija okusa.
 9. Povećana nježnost i osjetljivost dojke.
 10. Značajna povećanja grudi.
 11. Pigmentna tamna traka u području prepona.
 12. Zamračivanje alveola.

Hormonska neravnoteža često uzrokuje povećanu razdražljivost, često promjene u raspoloženju, često postoje poremećaji u probavnom sustavu koji nisu povezani s unosom hrane. Postoje slučajevi kada žena ne osjeća nikakve promjene i naučila o namjeravanoj trudnoći tek nakon zakašnjelih menstruacija.

Laboratorijska i instrumentalna dijagnoza trudnoće

Ako sumnjate na namrštenu trudnoću, pojavljuju se prvi znakovi, morate se obratiti ginekologu koji će nakon pregleda rezultate laboratorijske i instrumentalne dijagnostike moći potvrditi ili uskratiti namjeravanu trudnoću. "Zlatni standard" u dijagnozi trudnica smatra se b-podjedinicom hCG, ultrazvučni transvaginalni pretvarač, brze testove.

Ultrazvučni pregled je potpuno siguran za trudnicu i fetus, omogućuje određivanje trudnoće od 4. tjedna. U najranijem smislu, rezultati mogu biti lažno pozitivni ili lažno negativni. Prvi planirani ultrazvuk kada se sumnja na trudnoću provodi se u 7. tjednu trudnoće. U tom razdoblju može se razmotriti prisutnost embrija i unutarnjih promjena u zdjeličnim organima.

HCG test krvi, jedan od najvažnijih informativnih metoda istraživanja u najranijim uvjetima, omogućuje određivanje trudnoće na 7-9 dan. Tijekom trudnoće, razina hormona povećava se u krvi, dok koncentracija bHCG povećava svaki tjedan do 10 tjedana. Kroz ovu analizu moguće je utvrditi patologiju trudnoće, abnormalnosti fetusa i drugih stanja.

Za analizu se uzima jutarnja mokraća, koja se u laboratoriju miješa s antiserumom s antigenom.

Pored glavnih testova, žena mora proći test urina i krvi, a također proći brzu provjeru. Najčešće, test trudnoće obavlja žena kod kuće prije nego što posjetite liječnika. Testovi trudnoće mogu dati lažne ili istinite rezultate. Na primjer, kada žena ima patologiju bubrega ili šavni test, rezultat može biti pozitivan. Liječnici često preporučuju dva puta testiranje u različitim danima, dok ih kupuju u različitim lancima ljekarne. Test u prvom tjednu ne može utvrditi trudnoću. Pouzdani rezultati mogu se dobiti već 2. ili 3. tjedna.

Na temelju toga može se zaključiti da jedini način utvrđivanja trudnoće u prvom tjednu prije ili poslije kašnjenja smatra se hCG analizom koja 98% vjerojatnosti prepoznaje koncepciju fetusa. Počevši od 3. tjedna može se izvršiti ultrazvučno skeniranje kako bi se utvrdilo oplođeno jaje.

Prepoznavanje rane trudnoće nije uvijek lagano, ali ako žena dobro sluša svoje tijelo, ona će se savjetovati s ginekologom na vrijeme, a puno je lakše potvrditi ili odbiti njezinu ofenzivu.

Kako razlikovati trudnoću od PMS-a

Kratica PMS čim se ne iskoriste i čim se ne dešifriraju. Od svih simptoma koji su karakteristični za ovaj fenomen, samo se razdražljivost i promjene raspoloženja fiksiraju u javnom mnijenju. Naravno, gledano sa strane to je raspoloženje koje je najočitije. Žena mora proći puno neugodnijih trenutaka, među kojima postoji bol.

I ako je to samo tako, većina simptoma PMS-a vrlo je slična ranim simptomima trudnoće. I kako razumjeti točno što se žena bavi u konkretnom slučaju?

PMS ili rani znakovi trudnoće?

Pokušajmo otići na mjesto gdje se pojavljuju ti ili drugi osjećaji u oba slučaja. Na kraju članka izradit ćemo sažetak tablice koja će pomoći u određivanju što će biti: PMS ili trudnoća.

Jesti promjenu

"Na malo slanom? Jeste li trudni? "Ovaj gotovo tradicionalni izraz poznat je svima, a često je upravo promjena u ukusu hrane, žudnja za novim proizvodima i averzija prema običajima koji se nazivaju jednim od prvih znakova trudnoće. I predmenstrualni sindrom. Doista, tijekom PMS-a i ranih razdoblja žene se mogu naslanjati na slatko ili slano. Ali ovdje su sličnosti završene.

Aversion na hranu, koja je često doživjela buduće majke uzrokovane ranom toksikozom, i ovaj simptom se rijetko nalazi prije odgode menstruacije. Toksikoza obično počinje (ako počinje uopće) u 5-6 tjedana. Povezan je s životom fetusa. Sustav izlučivanja njegovih otpadnih proizvoda još se ne uklanja, upadaju izravno u krv majke, što uzrokuje laganu opijenost. Reljef dolazi do 4 mjeseca kada placenta sazrijeva.

Što se tiče tradicionalno nejestivih proizvoda ili proizvoda koje žena nikada nije voljela, kao i njihovih nestandardnih kombinacija, ona je povezana s potrebom tijela za tim ili vitaminima i elementima. Štoviše, ovo stanje je također karakteristično za kasnija razdoblja.

Dakle, ponašanje prehrane ne može se koristiti kao pokazatelj PMS-a ili trudnoće. Razlike, iako očite, karakteristične su za kasnije termine.

Povećanje grudi i osjetljivost

Razlog promjene koje se javljaju kod mliječnih štapića je promjena hormonalnih razina. Budući da su ove promjene karakteristične za oba stanja, gotovo je nemoguće utvrditi je li simptom trudnoće ili PMS osjetljiva na dojku. Jedina stvar koju možete pokušati usredotočiti na trajanje ovog fenomena. U slučaju PMS, grudi čine 1-2 dana, a tijekom trudnoće ovaj osjećaj prati žena gotovo cijelo vrijeme. I to je lako razumjeti, jer se grudi aktivno pripremaju za dojenje tijekom svih 9 mjeseci.

Stalni zamor

Uzrok umora u ranoj trudnoći je povećanje razine progesterona. U kombinaciji s smanjenjem šećera u krvi i niskim tlakom, to se događa. Očigledno, prije menstruacije, razina tog hormona u ženskom tijelu je usporediva s prvim danima trudnoće, pa stoga umor je mjesto za biti. S početkom menstruacije, razine progesterona pada i umor se smanjuje.

Nažalost, stalni zamor ne može odgovoriti na pitanje kako razlikovati PMS od trudnoće. Međutim, to nije razlog da ne obraćate pažnju na nju. Na kraju, umor može biti simptom brojnih bolesti, od kojih su većina nekako povezani s hormonskim poremećajima. Ali takve bolesti ne bi trebale biti pokrenute.

Donja bol u trbuhu

U sredini ciklusa, maternica se počinje pripremati za implantaciju jajne stanice, tj. Sluznica raste na njegovim zidovima. I prije menstruacije, višak sluzi počinje postupno ljuštiti sa stijenki maternice, što uzrokuje bol u donjem trbuhu s predmenstrualnim sindromom.

U ranoj fazi trudnoće može se osjetiti bol, ali to je zbog obrnutog procesa: jajnik je pričvršćen na stijenku maternice, "burrowing" u sluznici. Dakle, bol u trbuhu je još jedan uobičajeni simptom. Međutim, priroda boli u oba slučaja je različita: tijekom trudnoće bol je vrlo blaga, nenametljiva i kratkotrajna, doslovno 1-2 dana. Tijekom PMS-a bol je vrlo raznolik, individualan za svaku ženu: netko je jači, netko je slabiji, netko ga ima prvoga dana i netko pati do kraja menstruacije.

Bol u leđima

Strogo govoreći, govoriti o bolovima u leđima, kao općem simptom PMS i trudnoći, nije sasvim točna, jer se donji dio trudnoće počinje ozlijediti krajem drugog tromjesečja, kada se opterećenje na kralježnici povećava. Tijekom tog perioda, PMS više nije zbunjen s trudnoćom.

Mjenjanje ljuljačke

Tako smo dobili "problem" za mnoge od simptoma. Nije teško pogoditi prirodu ovog hormonalnog fenomena, to je tipično za PMS i za ranu trudnoću. Međutim, u ovom je trenutku još uvijek značajna razlika.

Za PMS, negativan dio spektra emocija je više tipičan: ljutnja, razdražljivost, suze, a tijekom trudnoće dolazi do česte promjene raspoloženja, preosjetljivosti i snažnije, svjetlijih emocija. To jest, pozitivne emocije također se izražavaju kao negativne.

To može završiti s uobičajenim simptomima. Sada razgovarajmo o razlikama između znakova trudnoće i PMS-a. Sljedeći simptomi, koji su karakteristični samo za ranu trudnoću, i nemaju veze s PM.

Česti mokrenje

Česti mokrenje brine trudnicu dvaput: na kraju i na početku trudnoće. Ali ako je sve jasno s trećim tromjesečjem, postoji povećana maternica koja pritisne na mjehur, onda gdje je taj simptom potekao na početku pojma, nije tako očigledan. Ovdje se pogreška mijenja metabolizam. Bubrezi počinju aktivnije raditi, jer moraju ukloniti otpad dva organizma, a ne samo jedan.

toksikoza

Ovaj znak trudnoće već je spomenut u članku. I vrijedi li puno razgovarati o njemu? Doista, to je jedan od najstarijih znakova trudnoće, međutim, osjeća se malo kasnije, već u pozadini kašnjenja menstruacije.

krvarenje

Strogo govoreći, žensko tijelo "uči" o trudnoći tijekom implantacije jajašca. Do ove točke, oplođeno jaje ne dolazi u dodir s majčinim tijelom. Budući da u procesu implantacije u sluznici jajeta može potpuno oštetiti male krvne žile, u nekim slučajevima, implantacija je popraćena blagim krvarenjem.

Ukratko: simptomi PMS-a i prvi simptomi trudnoće doista se podudaraju na mnoge načine, što otežava dijagnosticiranje potonjeg. I ako uzmemo u obzir da se ne svi ovi simptomi "sabiru", tada postaje teško odlučiti.

Tijelo svake od fer spolova je drugačije, a ne kao ostale. Prema tome, svi reagiraju na različite promjene na različite načine. Netko uopće ne osjeća nikakve promjene, niti tijekom PMS-a ili u ranoj fazi trudnoće, a netko pati mjesecima.

Međutim, ima smisla sastaviti tablicu koja navodi i uspoređuje sve simptome karakteristične za trudnoću i PMS. Pomaže barem malo za kretanje situacijom.

Kako razlikovati PMS od trudnoće?

Kako razlikovati PMS od trudnoće - pitanje žena koje promatraju promjene u radu svoga tijela i raspoloženju.

I doista, oba su stanja slični simptomi. Žena bi trebala osobito paziti na njezino zdravstveno stanje ako pretpostavlja da postoji koncepcija.

Kako razlikovati PMS od trudnoće

PMS ili trudnoća? Postoje i razlike u ta dva stanja. S premenstrualnim sindromom, djevojke su više nervozne, anksioznost, anksioznost, stalno iritiranje i agresivnost. Nakon začeća, raspon emocija je mnogo širi, od suzavca do radosti i dobrog raspoloženja.

A ovo nije jedina razlika. Žena mora biti ne samo pozorna na njeno tijelo, već i nadzirati ciklus, ne izgubiti pogled na njegovu pravilnost, postojeće kašnjenja.

Stoga, svaki treba znati razlikovati PMS od trudnoće do kašnjenja menstruacije. U nastavku se uzimaju u obzir glavni znakovi karakteristični za oba stanja i simptome koji se pojavljuju tek nakon začeća.

Osjetljivost dojki

PMS i trudnoća - oba stanja uzrokuju promjene u hormonskoj podlozi u ženskom tijelu. Stoga, u oba slučaja, mliječne žlijezde postaju osjetljiviji, nabubre, povećavaju se i postaju upaljeno.

Razlika je u trajanju ove značajke:

 • S PMS-om, promjene u prsima javljaju se prije menstruacije, a kad se dogode, ili za nekoliko dana, padaju.
 • Pri koncepciji, povećanje osjetljivosti dojke trajna je pojava. To je uzrokovano pripremanjem žlijezda za proizvodnju mlijeka, a potom će pratiti ženu tijekom cijelog razdoblja nošenja bebe.

Bol u trbuhu

U drugoj polovici ciklusa započinje pojačana proizvodnja progesterona koja priprema tkivo maternice za uvođenje embrija. Postoji povećanje endometrija, koji počinje guliti prije menstruacije. To dovodi do bolova u donjem dijelu trbuha tijekom ICP razdoblja.

U vrijeme začeća moguća su i bolna senzacija. Razlozi - vezanje embrija na stijenke maternice, to je kao "zakopano" u sluznici. Stoga osjećaj boli.

Kako točno prepoznati trudnoću ili PMS u djevojci, trebali biste slušati prirodu boli:

 • Kad se osjete, nelagoda je mala, bol je blaga i ne iritira, nestaje za jedan do dva dana.
 • S PMS-om, bol može biti drugačiji: jak, slab, intenzivan, u nekima se zaustavlja kada se pojavi menstruacija, u drugima traje dok ne završi.

Bol u leđima

Niska bol u leđima često se zove uobičajeni simptom za oba stanja. Ali ovo nije sasvim točno.

S premenstrualnim sindromom bol u leđima ima stvarno mjesto. No, tijekom trudnoće, to se češće pojavljuje u drugom tromjesečju, kada je pozicija žene jasno i davno razjašnjena.

Stoga je lako razlikovati PMS od prvih znakova trudnoće zbog bolova u donjem dijelu leđa. Ako je prisutan, onda je najvjerojatnije znak približavanja menstruacije.

Raspoloženje

U nedoumici, PMS-u ili trudnoći, razlike u odgodi prisutne u raspoloženju žene:

 • U prvom slučaju prevladavaju emocije bijesa, agresije, iritacije, surovosti.
 • U drugom slučaju žena postaje emocionalnija, dojmljiva, brzo se kreće od tuge i tuge do radosti i uzvišenih osjećaja.

umor

Visoki umor - znak koji nije u stanju odrediti stanje djevojke. I kod koncepcije i očekivanja menstruacije, razina progesterona se značajno povećava. Ovaj hormon je krivac za stalni osjećaj umora.

Česti nagon uriniranja

Česti posjeti WC-u - znak koji je karakterističan samo za trudnoću. Razlog čestog uriniranja u ranim fazama promjene metabolizma. Bubrezi djeluju aktivnije i izlučuju više tekućine iz tijela.

brljanje

Potrebno je razlikovati dolazak menstruacije i krvarenja usadaka. Drugi se događa kada se embrij pridaje maternici. Krvarenje je rezultat oštećenja kapilara tkiva.

Krvarenje implantata je oskudnije od menstruacije i ne traje tako dugo.

Razlike PMS od trudnoće

Postavke okusa

Promjene u ukusu javljaju se u oba uvjeta. Želja za probati jedan ili drugi proizvod za PMS je zbog nedostatka bilo kakvih elemenata ili vitamina u ženskom tijelu.

No, tijekom trudnoće možda želite ne samo nešto neobično, ali također postoji i averzija prema određenim vrstama proizvoda. Razlog je opijenost tijela s proizvodima fetalnog života.

toksikoza

To je karakteristična karakteristika samo trudnoće. Metabolički proizvodi embrija akumuliraju se u krvi buduće majke u takvoj količini da se počinje osjećati loše zbog opijenosti. Mučnina, povraćanje, vrtoglavica - žive manifestacije toksikoze. Takvi osjećaji se ne javljaju s predmenstrualnim sindromom.

Koji su znakovi PMS prije menstruacije? Čitajte u članku o uzrocima i simptomima predmenstrualnog sindroma, njegovim razlikama od trudnoće, da li žena treba ići liječniku.

Kako se žena bavi PMS-om? Ovdje su korisne informacije.

Kako odrediti?

Kako bi se razlikovali simptomi PMS-a i znakovi trudnoće, potrebno je pažljivo analizirati zdravlje žena. A ako njezino stanje nije jasno, možete napraviti dijagnozu prije odgode menstruacije.

Kod kuće - ovo je test trudnoće. Glavna stvar je kupiti proizvod s velikom osjetljivošću, što će pokazati rezultat čak i ako postoji minimalna količina hCG u mokraći.

Važno je napomenuti da je tijelo svake žene jedinstveno. No, svaki od njih grubo predstavlja kako ima PMS, jer je ta država redovita. Odstupanja od uobičajenog ponašanja tijela - razlog za sumnju da nešto nije u redu, a u ovom slučaju bolje je konzultirati se s liječnikom, posebno ako dijete nije planirano.