ODABERUJUJU LIJEČENU VELIČINU DIMPLERA

Bol

Od rođenja, sva djeca su vrlo različita jedna od druge, rastu i razvijaju se vlastitim tempom. Za podizanje pelene točno veličine koju vaša beba treba je čitava znanost. I osim toga, važno je da krenete s vremenom na novu "kategoriju težine".

Evo što trebate znati:

Za novorođene bebe, bez obzira na njihovu težinu, sretne novorođenče su najbolje. Imaju posebno spuštenu strukovu liniju, kako ne bi ozlijedili ozdravljenje pupka.

Istodobno ne biste trebali napraviti veliku količinu pelene veličine novorođenče ili male. Nakon nekoliko tjedana mogu biti male mrvice.

Ako primijetite da se Merry pelene često propuštaju, vrijeme je da se prebacite na sljedeću veličinu: svaki sljedeći se apsorbira bolje od prethodne.

Pri odabiru odgovarajuće veličine, morate uzeti u obzir ne samo težinu, nego i djetetovu tjelesnu težinu. Kao i svaka druga odjeća, pelene se drže drugačije na djeci. Ako beba ima puno trbuščić ili noge, najvjerojatnije mu je potrebna veća pelena.

Evo kako provjeriti je li pelena prikladna za bebu:

Struk čvrsto, pelena dospijeva točno do pupka.

Pramenovi od curenja čvrsto se uklapaju u djetetove dlake, ali nemoj ih trljati

Spojnice su simetrično fiksirane na zonu boja remena.

Nemojte nositi pelene koje su mu sjajne. Oni neće dobro sjesti, zgnječiti i curiti vlagu.

Čim se beba diže na sljedeću težinsku kategoriju pelena, možete se sigurno kretati na njega. Na primjer, dijete mase 4100 g bolje odgovara veličini od 4-9 kg nego 3-6 kg.

Procijenite koliko je vaše dijete aktivno. Ako se već valja ili puze, mrvice pelene mogu podnijeti nevjerojatno. Činjenica je da se pri kretanju između apsorpcijske površine i kože stvaraju praznine. Često se izravnati čičak, pažljivo poravnati ručice u blizini nogu. Merry panty može se koristiti za aktivne bebe težine preko 6 kg.

Sve bebe pišu u različito vrijeme i "daju" različit volumen tekućine. Ako se pelena savršeno uklapa u sve parametre, ali propušta, vrijeme je da se prebaci na veću veličinu.

Opasno je stalno skočiti noću za mame živce i dobar dječji spavanje. Nakon večernjih kupanja, stavite na mrvicu više upijajući pelene Sretan nego tijekom dana. Najvjerojatnije je udobno spavao do jutra!

Kako vaša beba raste, broj pelena u pakiranju odgovarajuće veličine se smanjuje. To je zbog činjenice da što je stariji dijete, to rjeđe peče.

Niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče? Pomoći ćemo vam da odaberete i dajete savjete!

Za razliku od prijašnjih generacija roditelja, moderne majke i očevi mogu iskoristiti mnoge prednosti civilizacije, što olakšava život i život novorođenčadi. Ne morate ručno prati bezbrojne pelene - pelene su raspoložive za prodaju. Ovo je pravi spas - udobni lagani, dobro apsorbirajući proizvodi se koriste do 2-3 godine, dok mali ne posjeduje lonac.

Izbor predstavljen u trgovačkim lancima je ogroman. Svaki proizvođač izrađuje vlastite prilagodbe dimenzijskoj rešetki, materijalima, specijalizaciji. Ne dugo i zbunjeno. Razmislite o glavnim kriterijima koje treba razmotriti prilikom kupnje.

Što bi trebalo biti veličina?

Prva stvar koju biste trebali pitati pri odabiru je veličina pelene. Najmanje veličine linije proizvoda prikladne su za bebe - "0" (tzv. "Nulls"), "1" i ponekad "2".

Do prvog rođendana, dijete odrasta, a time i veličina pelene "raste". Razmislite o dimenzijskim veličinama mreže popularnih pelena detaljnije:

Označavanje brojevima označava kategoriju težine za koju je proizvod prikladan. Sve je jednostavno - koliko to dijete diže? Ako je novorođenče rođeno s težinom od 3,5 kg - vaš izbor je "jedan" ili "dva".

Koji je bolji uzeti - manji ili veći?

Je li težina djeteta bliža gornjoj granici kategorije težine? Kupite veću ambalažu, pogotovo ako ste sretni roditelji dječaka. Mala pelena sjedit će, kao što kažu, leđa na leđima - to je neugodno, ispunjeno trulim i pelenskim osipom jer mora postojati zračni jaz između tijela i proizvoda kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 • Posebna kategorija - "0". "Nulevka" korisno za djecu rođenu prije roka. Takve pelene su dizajnirane za najmanju težinu i tjelesnu građu.

U pravilu, gornji rub "nalowok" (i često "jedan") je opremljen posebnim izrezom ili rupom za pupčanu vrpcu koja još nije odvojena od pupka novorođenčeta. Zbog toga osjetljivo područje, koje se ne može prekriti pelenama, neće biti uznemireno.

 • "1" - najčešće, "jedan" paket se odlazi u rodilište.

  Bit će korisni u prvih 2-3 mjeseca života djeteta. U mega-omotima maksimalni broj proizvoda, jer na prvi pelene doslovno "leti".

  Međutim, ne rezervirajte za budućnost - djeca brzo rastu, a uskoro će vam trebati veća veličina.

 • "2" - "5" - bit će korisno tijekom prve dvije godine života djeteta koje raste.

  Proizvođači uzimaju u obzir fiziološke promjene i razvoj djeteta, tako da se izbor i funkcionalnost proizvoda proširuju: u tim kategorijama već postoje gaćice, pogodne za mobilnu djecu koja su naučili hodati i pripremaju se za upoznavanje lonca. Pojavljuje se podjela na "dječačke" i "malene" pelene.

 • Kako odabrati?

  1. Iste veličine različitih proizvođača mogu se razlikovati u strukturnim razlozima, zbog čega će "sjesti" na isto dijete drugačije. Odaberite svoju mogućnost.
  2. Koristite pravu kategoriju pelena - prevelika i mala nepoželjna.

  Na prodaju su proizvodi za jednokratnu upotrebu i višekratnu uporabu. Mi ćemo detaljnije razumjeti.

  Jednokratne pelene

  Udobni i lagani proizvodi više su popularni nego reusable alternatives. Kako su bolje?

  • Nemojte zahtijevati dodatnu njegu: pranje, glačanje i sve drugo nije povezano s jednokratnim pelenama. Samo stavite na i nakon upotrebe poslane u smeće.
  • Higijena: jednokratna upotreba osigurava da će sva izlučevina jednostavno ostaviti kuću zajedno s vrećom za smeće. Nema mirisa, nema tretmana na visokim temperaturama.
  • Uz pravovremenu promjenu pelene, tijelo djeteta ostaje suho, ne držeći se u kontaktu s vlagom, jer je proizvod namijenjen za nekoliko uriniranja.
  • To je praktičnije tijekom vašeg vremena daleko od kuće: ako hodate ili putujete automobilom, nećete morati prati sve od odjeće do poklopca sjedala ili presvlake automobila po povratku.

  za višekratnu upotrebu

  Dobar izbor za majke koje preferiraju prirodnost i prijateljsku zaštitu okoliša, ne boji se dodatnog rada i zabrinute su što jednokratne pelene mogu oštetiti zdravlje mlađih.

  Oni izgledaju poput svijetle tkanine gaćice, koje su gumirane ili ljepljive. Osim pelena, potrebni su apsorbirajući sloj.

  Koje su prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv. Nemojte zagađivati ​​okoliš, jer se one kupuju jednom u setu i koriste se prije nego što dijete stigne na lonac.
  • Hypoallergenic. Unutarnji dio gaćica i upijajućih košuljica izrađeni su od prirodnih materijala koji ne uzrokuju alergije, za razliku od sintetičkog punila ili impregnacije jednokratnih pelena.
  • Ekonomičan. Za cijelo razdoblje trebat će vam 4-5 gaćica i oko 30-35 košuljica. Beznačajno manje u usporedbi s brojem raspoloživih proizvoda.
  • Udoban. Veličina pantyja je univerzalna, punina se regulira kvačicama.
  • Fiziološka. Dijete odmah osjeća točno ono što se dogodilo u vrijeme uriniranja ili defekacije. Nakon toga, lakše mu je razumjeti što učiniti s posudom, kako ne bi ostala mokra.

  materijal

  Dugotrajno gaćice

  Absorbentski sloj reusable panty je zamjenjiva košuljica, koja je izrađena od raznih prirodnih upijajućih materijala:

  • pamuk, gaza, flanel (brzo se suši, apsorbira dobro);
  • bambus (apsorbira doslovno suhu);
  • mikrofibra (mekana, nježna na koži);
  • kombinirani materijali (kombiniraju prednosti dviju različitih tkanina);
  • Merino vuna;
  • svila (vrlo osjetljiva, pogodna za osjetljivu kožu).

  U jednom trenutku

  Jednokratne pelene su složeni spoj materijala:

  • Vanjski sloj je izrađen od vodonepropusnog polietilenskog obloga.
  • Unutarnja kontaktna površina izrađena je od polipropilena (isti materijal se koristi za proizvodnju toplinskog donjeg rublja).
  • Između vanjskog i unutarnjeg sloja je apsorbirajuća (apsorbirajuća punila) na osnovi celuloznih ili polimernih spojeva s visokom apsorpcijom. Često je natrijev poliakrilat, koji upija vlagu 30 puta vlastitu težinu. Ovaj materijal je izoliran od kože djeteta, ali ponekad se male prozirne kristalne granule prelijevaju kroz rupice.
  • Crteži i pokazatelji razine vlage na pelene primjenjuju se bojama (raspršuju plavo, raspršuju plavo, raspršuju žutu, raspršuju narančastu boju). Tvari koje se koriste su certificirane i smatraju se sigurnima za bebe.

  Miris

  Jednokratne pelene aromatiziraju neki parfem koji je prisutan između apsorpcijskog sloja i vanjske površine proizvoda. U pravilu se daje ugodna aroma zbog spojeva limuna i narančastih aromatičnih ulja.

  mekoća

  Budući da je natrijev poliakrilat koji je napunjen modernim jednokratnim pelenama, materijal je mekan (izvana je prozirna zaobljena granula), a gotovo svi slični proizvodi imaju jednako meku i savitljivu površinu koja ne traumatizira kožu mrvica. Važno je pogoditi veličinu - dobro postavljena pelena ne uzrokuje nikakvu neugodu bebi. Naravno, važna i pravovremena promjena proizvoda.

  Obnovljive pelene izrađuju se i od fiziološkog prirodnog materijala - koža diše i nije oštećena. Što se tiče košuljica, onda morate odabrati pojedinačno, što je pogodno za određeno dijete. Najizloženije košuljice - od svile.

  Što još treba obratiti pozornost?

  Cijena ne uvijek važna. Proizvođači pokušavaju ponuditi različite suptilnosti i poboljšanja, ali, u stvari, struktura i materijali koji se koriste su isti. Nemojte nastaviti s visokim cijenama, odabrati odgovarajuću opciju, gledati dijete i tijek rada proizvoda.

  1. Alergijski klinac? Kupite pelene bez slika, okusa, impregnacija (na primjer, aloe vera). Potražite jednostavne ne-obične modele - klor se koristi kako bi se proizvodi pjenušava bjelina.
  2. Dok dijete ne hoda, pelene imaju sličnu strukturu za oba spola. Razlika postaje vidljiva kada dijete ide. Budući da su genitalije u djevojčicama i dječacima drugačije uređene i uređene, tekućina se različito raspoređuje nad apsorbirajućim materijalom - ovdje već ima smisla isprobati specijalizirane modele.

  U pelenama "za dječake" i "za djevojčice", apsorbirajući sloj se ojačava u određenim područjima proizvoda, odnosno spolu djeteta. To čini pelenu više fiziološkom - apsorbiraju se optimalno.

  Pravilno odabrane pelene pomoći će mladoj obitelji da više uživaju u komunikaciji jedni s drugima, a ne prisiljavajući ih da troše puno vremena na pitanja kućanstva. Dobre pelene samo će imati koristi. Izaberite mudro!

  Veličine diapers različitih marki: kako odabrati

  Moderna žena ne može zamisliti da se brine za malo dijete bez jednokratnih pelena. Jedna od najvažnijih nijansi u njihovoj uporabi je ispravna veličina koja se određuje na temelju težine mrvica u kilogramima. Ako je pelena mala ili prevelika, beba će doživjeti nelagodu i može doći do iritacije kože i crvenila. Kako se ne biste izgubili u predloženom nizu proizvoda od renomiranih proizvođača?

  Koje su osnove za veličinu pelena različitih marki?

  Danas u trgovinama možete naći ogroman broj jednokratnih pelena različitih marki. Razlikuju se ne samo u zemlji proizvodnje, već iu kvaliteti, materijalima i, naravno, cijenama. Čak i prije rođenja djeteta, budući roditelji gledaju razne svijetle pakete s nasmiješenim mrvicama. I ovdje se postavlja glavno pitanje: kako odabrati pravu veličinu? Odgovor je vrlo jednostavan i jasan: sve tvrtke su vođene težinom djeteta, a ne dobi. Svaka paketa sadrži kategoriju težine: neke tvrtke broje pelene od 0 do 7, drugi koriste slovne simbole (S, M, L, itd.)

  Četiri - najpopularnija veličina (broj) jednokratnih bebenih pelena.

  Također treba napomenuti da se dimenzije međusobno preklapaju. Na primjer, ako su dva izrađena za 3-6 kg, tada trostruko ne počinje od sedam, ali se označava 5-9 kg. To je učinjeno jer djeca s istom težinom mogu se razlikovati u svojoj gradnji. Neke bebe su mršave, a druge su dobro hranjene. A ako je u prvoj verziji, dijete mase 6 kg također je prikladno za drugu veličinu, au drugom slučaju roditelji trebaju kupiti više pelena jer mala pelena može trljati kožu i izazvati neugodnosti djetetu.

  Najpopularnije marke pelena danas:

  • povoljan Libero i Bella Happy;
  • skuplje i, prema brojnim testovima i ocjenama roditelja, visokokvalitetne Huggies Elite Soft i Pampers Premium Care;
  • Najskuplje i najkvalitetnije marke (prema brojnim recenzijama), zastupljene u Rusiji - Merries i Goo.n.

  Prilikom odlučivanja koje bi marke trebalo dati prednost, roditelji su vođeni mnogim kriterijima, posebice reakcijom njihove kože bebe. Ako je dijete udobno i nije alergično, odabir je ispravno.

  Kako odabrati pelene za novorođenčad

  Prva veličina pelena, namijenjena novorođenčadi, jednaka je za sve marke: one su dizajnirane za težinu do pet kilograma.

  Iskustvo pokazuje da nije vrijedno kupiti puno najmanjih pelena. Novorođene bebe brzo rastu i za 1-2 tjedna trebaju veće pelene.

  Pelene za novorođene japanske i europske proizvođače - foto galerija

  Pregled pelena za novorođenče - video

  Koje pelene prikladne za prerane bebe?

  U nekim situacijama, prva veličina može biti velika za dijete. To se događa kada beba rodi prerano. Stoga, Libero, Pampers Premium Care i Goo.n proizvode pelene označene s "0" posebno dizajniranima za takvu djecu.

  Male pelene za prerane bebe - foto galerija

  Koliko su različite veličine pelene različitih marki.

  Iako veličine svih marki pelena za jednokratnu upotrebu imaju približno jednaku kategoriju težine, postoje neke manje razlike. Zbog toga proizvodi jednog proizvoda tvrtke za higijenu mogu biti samo vaša beba, a ostale marke bit će male ili velike. Stoga morate pažljivo razmotriti koliko kilograma koje kupujete izračunate.

  Tražimo savršenu bebu pelenu

  Pronalaženje savršene pelene za dijete važan je zadatak roditeljima, riješen pokušajem i pogreškom. Posjedujete korisne informacije, značajno smanjujete vrijeme pretraživanja.

  Pelene olakšavaju život mladim roditeljima koji su nedavno stekli nadopunu. Nije tajna da je ovaj higijenski element pravi spasilac, štedi vrijeme i pelene te doprinosi ugodnoj zabavi za dijete. Odabir pelene za dijete, valja razmotriti nekoliko nijansi. Razmotrite glavne točke koje treba obratiti pozornost.

  Danas je izbor proizvođača i modela pelene neobično širok. Jednokratno ili višekratno, noćno ili dnevno, za dječake ili djevojčice, "disanje" ili normalno, namijenjeno novorođenčadi, malo odrasle ili odrasle bebe - vrlo je teško kretati se po izboru. Osim toga, značajan faktor je i cijena jer je poželjno kupiti pelene jeftino jer svi znamo koliko često djeca "idu u zahod".

  Jednokratni ili višekratni

  Moderne višekratne pelene nisu višeslojna pamučna gaza koju koriste naše bake. Ipak, nešto je ostalo nepromijenjeno u njima. Kada kupujete pelene za bebu, važno je zapamtiti da se višekratna pelena mora prati, osušiti, a zatim glačati.

  Jednokratna pelena pokazala se prikladnijom dječjom higijenom - izborom suvremenih roditelja. Možete koristiti pelena za jednokratnu upotrebu kod kuće i na ulici, uvijek s vama, posjetom ili klinikom, za odmor. Proizvodne tvrtke proizvode jednokratne pelene, u kojima bebe udobno spavaju. Jedna pelena ne zahtijeva pranje, sušenje i glačanje. Korištenje pelene za jednokratnu upotrebu, trebali biste slušati neke preporuke:

  • Danju se pelena treba mijenjati u intervalima od 2-3 sata;
  • Zamjena pelene nakon spavanja, hodanja ili stolice je nužno;
  • Važno je organizirati bebe zračne kupke.

  Potrebno je zračiti dijete kako bi se oslobodila koža učinka staklenika, pojava pelenskog osipa. Stalno nošenje pelene uzrokuje da vaše dijete doživi nelagodu.

  model

  Postoji li razlika - za dječake i djevojčice? Mnogi mladi roditelji zbunjeni su pri odabiru pelene za dječaka ili djevojčicu. Odaberite "unisex" pogodan za dječake i djevojčice.

  Velcro ili panty pelena. Na prikladnoj strani, pelena s čičakom za pričvršćivanje se dokazala. Prikladno je za dijete do 6 mjeseci. Nakon 6-7 mjeseci, dijete počinje aktivno istraživati ​​svijet, osjećati, pričvrstiti, otključati sve što mogu, a zatvarači nisu iznimka. Čičak za pričvršćivanje privlače pažnju, a djeca ih počnu otkopčavati.

  U dobi od 7 mjeseci preporuča se koristiti pelene, gaćice (6 najboljih gaćica - pelene (ocjenjivanje)). Neće ograničavati i onemogućiti kretanje djeteta koje tek počinje hodati i dopustiti mu da se potpuno usredotoči na proučavanje svijeta oko sebe. Takva se pelena može lako ukloniti - samo dovoljno da razbije bočni šav, i stoga neće biti nikakvih neodlučnosti i svađe oko mijenjanja odjeće. U pogledu upijanja i mekoće, pelene pelene nisu ni na koji način niže od redovitih pelena. Između ostalih prednosti izdvajamo jednostavnu reciklažu: dovoljno je da se objesi pelena, pričvršćujući ga ljepljivom vrpcom. Štoviše, dijete uči skinuti ga i staviti gaćice (gaćice koje pomažu u podučavanju lonca), čime se brzo priviknu na lonac.

  Pelene za kupanje. Kada dođete u bazen ili se odmarate uz otvorenu vodu, važno je staviti posebne hlače za bebu da pliva. Ne oteklina, čvrsto sjedite i ne dopustite da se sadržaj isprazni. Njima ih zaštitite od "ugodnih iznenađenja" bebe.

  veličina

  Veličina je važna pri odabiru pelene za dijete. Razmislite o težini djeteta, strukturi njegovog tijela (trbuščić, ispupčene noge). Sve informacije o odabiru pelene, odnosno težinu i veličinu djeteta mogu se naći na ambalaži.

  Ponekad se događa da dijete odgovara dvije veličine. U takvim okolnostima morat ćete se usredotočiti na strukturu tijela. Ako je beba mršava, odaberite manju veličinu. Vaša beba je velika - kupite veću veličinu.

  Neki modeli za novorođenčad su opremljeni preklopima pupka. Ovo rezanje pokriva umbilikalnu ranu i štiti ga od prljavštine i trljanja. Sve dodatne komponente pelene možete saznati pročitavajući podatke proizvođača o pakiranju.

  detalji

  Indikator vlage izvrsna je značajka kada se radi o kupnji pelene za novorođenče. Roditelj će znati kada trebate promijeniti pelene. Čim se pelena napuni, indikator mijenja boju, koja postaje signal za zamjenu. Ova imovina omogućuje majci da ne ometa dijete za vrijeme spavanja.

  Što miriše poput pelene? Nemojte odmah brinuti ako pelena ima izraženi miris. Neke tvrtke proizvode proizvode s raznim mirisnim ekstraktima i mirisima. Možete mirisati i odabrati "isto" u bilo kojem velikom dječjem supermarketu, gdje su prikazane demonstracijske predmete.

  Što trebate znati o savršenom pelensu - 3 glavna pravila

  Postoje neka neizgovorena pravila koja se moraju pridržavati mladih roditelja:

  Ne treba trljati. Postoje tragovi guma u crveno? Provjerite da gumene trake nisu savijene. Također imajte na umu da li je veličina pravilno odabrana.

  Ne treba propustiti. Neko vrijeme nakon mijenjanja pelene, na dječjoj odjeći postoje mokra oznake, iako je pelena dobro zakopčana? Obratite pozornost na veličinu ili koristiti proizvode koje proizvode druge tvrtke.

  Ne smije uzrokovati osip od pelene. Ako bebin dječak ima osip, dijete može imati pojedinačne alergijske reakcije. Možete probati pelene od drugih proizvođača.

  Praktični savjeti našeg čitatelja + video usporedbe pelene poznatih marki

  Da ne biste potrošili dodatni novac (i, u pravilu, u proširenim obiteljima, nema financijskih sredstava), bolje je provesti mali test. Kupite na tržištu jedan uzorak od nekoliko različitih pelena (obično na takvim mjestima postoji mogućnost kupnje komada). Kada dođete kući, pažljivo provjerite svaku pelenu. Prvo ga spljoštiti i, u izravnom svjetlu, obratite pozornost na količinu punila (više, bolje). Zatim, pazite da nakon apsorpcijskog sloja budu posebni nabori slični gumi. Oni su zaštita od curenja. Unutarnja i vanjska površina bilo koje pelene ne mora izgledati poput podmornice na dodir. Vrlo je važno da pelena omogućuje cirkulaciju zraka, inače postoji opasnost od iritacije ili pelenskog osipa kod djeteta. Velcro treba biti širok. Njihovu kvalitetu može se provjeriti i običnim dječjim prahom: samo ulijte malu količinu na ljepljivu stranu površine i ako nastavi pokazati svoju funkciju vezivanja, onda je to definitivan plus.

  U procesu odabira savršene pelene, možete se osjećati kao heroj komercijalnog. Uzmite čašu čaja ili bilo koju drugu tekućinu u boji i ulijte je preko apsorpcijskog sloja pelene. Dakle, provjeravate koliko brzo i u kojoj mjeri apsorbira vlagu. Nakon što izvodite neku vrstu eksperimenta, pokrenite ruku preko pelene kako biste bili sigurni da ne dopušta vlagu i ostavlja tragove na površini.

  Također čitamo:

  Kako odabrati pelenu, kako se međusobno razlikuju, trebate li kremu ispod nje, da li su jednokratne pelene štetne, a kako smo se koristili ponovljivim i usporedbom s raspoloživim, vidjet ćete sve to u ovom videu!

  Kako odabrati pelene za novorođenče i dojenčad

  Od maternice, moderne mlade majke ne predstavljaju svoju skrb za novorođenče bez uporabe pelene. Sva pitanja vezana za učestalo mokrenje djeteta, do dvadeset pet puta dnevno, briga o djetetovoj koži odlučuje o korištenju suvremenih higijenskih proizvoda. Mama ima samo jedno pitanje: kako odabrati pelenu?

  Zašto koristiti pelene?

  Pelene rješavaju tri važna zadatka:

  1. Pazite na kožu i vanjske genitalije djeteta, štiteći ih od pelenskog osipa zbog kontakta s vlagom, urinom i drugim sekretima.
  2. Čistite odjeću novorođenčeta i posteljine svojeg jaslica, mjesta gdje je on.
  3. Spremite vrijeme bebe majke, posvećene stalnom procesu pranja odjeće i odjeće.

  Pravo je reći da su prije svega potrebni higijenski proizvodi za majke, jer će im uštedjeti vrijeme, živce i fizičku i mentalnu snagu.

  Kako odabrati pelenu za dijete ovisno o njegovoj dobi, težini i struku

  Prema učestalosti korištenja, oni su podijeljeni u jednokratnu i višekratnu upotrebu za višekratnu upotrebu.

  za višekratnu upotrebu

  Ponovno se upotrebljavaju pelene dok ne zaustave rješavanje njihovih važnih zadataka. Oni se sastoje od vanjskog vodonepropusnog sloja, apsorbirajuće košuljice i džepa za njega, tipki za podešavanje veličine.

  Oni su od dvije vrste:

  • gaze. Nekoliko slojeva gaze, presavijeni u kvadrat, napunjeno pamučnim slojem i omotano na stranama s navojem, dugo poznato i lako se prati dok se napuni. U posljednjem stoljeću naše bake i majke šivale su ih od gaze i pamučne vune;
  • pelene, gaćice. Čičak zatvarači s izmjenjivim linijama, koji se mijenjaju dok se pune, brišu se i ponovno rabe.

  za jednokratnu upotrebu

  Peleta za jednokratnu pelene sadrži nekoliko slojeva

  Moderna jednokratna pelena je višeslojna: gornji sloj raspodjele, raspodijeljeni apsorbirajući sloj, zaštitni i pokrovni sloj. Ne može se prati, nakon uporabe odmah baciti u smeće.

  Raspon je raznolik ovisno o proizvođačima. Izrada pravi izbor je zadatak svake majke pojedinačno, ovisno o vrsti djeteta koju ima. Nadalje, predstavljamo ocjenu najboljih proizvođača ovisno o zemlji proizvodnje:

  1. Japanske pelene za novorođene bebe (Moony, Merries);
  2. Američke gaćice za bebe (Pampers, Haggis)
  3. Ruski higijenski proizvodi za djecu (Happis, Mapanya).

  Pri odabiru gaćice također treba voditi:

  • dob djeteta (za novorođene bebe, posebne gaćice od pelene s rezom za pupak puštene su tako da se neće ozlijediti kopča);
  • spol vašeg djeteta (dječak ili djevojčica), budući da mnogi proizvođači, pored univerzalnih, proizvode liniju proizvoda odvojeno za različite spolne djece;
  • aktivnost vašeg djeteta (gaćice s velcro ili gaćice s širokim pojasom oko struka pogodne su za aktivnosti na otvorenom i fizičke igre);
  • vrijeme korištenja (dan s aktivnim odmorom ili duge noći).

  Nepotvrđeni mitovi

  Jednokratne pelene su sigurne za djecu, a zastrašujuće priče o opasnostima njihovog zdravlja djeci nemaju dokaza koji potvrđuju znanost.

  1. Oni ne utječu na seksualni razvoj djece, točnije, ne doprinose pojavi nekih bolesti.
  2. Ne utječu na stvaranje zglobova na nogama.
  3. Nemojte se miješati s bebom u školu.

  7 korisnih savjeta o odabiru

  Prilikom odabira roditelja bebe treba voditi sljedećim načelima:

  1. U rodilištu važno je unositi univerzalne namjene namijenjene djetetu mase 2-5 kg, koje ćete koristiti oko tri tjedna.
  2. Nemojte ozlijediti dječji pupak s kopčama.
  3. Veličina treba odrediti aritmetičkim prosjekom težine naznačene na ambalaži u dimenzijskoj tablici.
  4. Velike serije, veliki paketi trebaju se kupiti nakon testiranja malih paketa istog proizvođača.
  5. Noću i poslije podne vrijedi koristiti različite vrste pelene.
  6. Za brigu o aktivnoj mobilnoj djeci treba koristiti gaćice s čičakom za pričvršćivanje.
  7. Gaćice s višekratnim Velcro fasteners treba koristiti samo vrlo anksioznih majki.

  Odabir veličine

  Postoje samo 3 nijanse, sjetite ih se:

  • u bolnici je vrijedno kupiti pelene za najmlađu djecu mase 2-5 kg;
  • veličina treba odrediti aritmetičkim prosjekom težine naznačene na pakovanju ili u dimenzijskoj tablici;
  • veličina bi svakako trebala biti povećana odmah ako majka promatra trljanje, crvenilo na koži djeteta od kopča.

  Koliko dugo koristite pelene?

  Pedijatri nemaju konsenzus o dobi u kojem bi trebalo započeti vježbanje pottinga. Sve ovisi o svakom djetetu pojedinačno, o razvoju svog živčanog sustava, o razumijevanju da kad urinira u hlačama, to uzrokuje nelagodu. Prosječna dob djeteta kad njegov živčani sustav postigne određeni razvoj i spreman je tražiti lonac i raskriti hlače - dvije ili tri godine.

  mamaexpert.ru

  Kupiti

  Glavni izbornik

  Odaberite razdoblje:

  Ovdje ste

  1. glavni
  2. Vi i dijete
  3. > Svijet i dijete
  4. > Kako odabrati pelenu: važni parametri

  Kako odabrati pelene: važni parametri

  Pelene za djecu variraju po veličini (težina bebe), stil i cijena. Kako odabrati bebu dobru pelenu? Prije prvog posjeta trgovini pokušajte prikupiti što je moguće više informacija.

  Kako odrediti veličinu pelene

  Na pakiranju pelena uvijek postoje brojevi: 3-6 kg, 4-9 kg, 9-18 kg, itd. To znači približnu težinu djeteta, koja je dizajnirana za određeni model. Istina, ovo je vrlo uvjetovan pokazatelj. Uostalom, rast i masnoća djece variraju. I moguće je da se "pelena" orijentirana na težini od 3-6 kg idealno sjedi na "visokom" i tankom djetetu težom 7 kg. To se može odrediti samo iskustvom.

  Možda biste se zanima zašto se pelene iste tvrtke i iste veličine razlikuju po cijeni. Činjenica je da sadrže različite količine apsorbiraju, a njegova kvaliteta nije ista. Taj faktor određuje učinkovitost pelene. Skuplji model - više kvalitetno upija. Dakle, to je pouzdanije, jer pružaju izvrsnu apsorpciju i maksimalnu udobnost čak i kada beba sjedi na magarcu. Imena posebno učinkovitih modela obično sadrže riječi "extra", "super", "premium".

  Pelene za dječake i djevojčice

  Suprotno postojećoj zabludi, pelene za djevojčice i dječake se ni na koji način ne pokrivaju. "Spol" pelene određuje se mjestom raspodjele apsorpcije. U modelima namijenjenim dječacima, ona se prebaci u trbuh, a za djevojčice se nalazi u sredini. No, tu su i univerzalne pelene: apsorbiraju se ravnomjerno u njima.

  Pitajte o dodatnim značajkama pelene. Oni mogu sadržavati mikroporozni polimer za bolju cirkulaciju zraka u blizini površine djetetove kože ili biostatske komponente koje sprečavaju proliferaciju bakterija. Također, prednosti pelene uključuju povećanu kvalitetu velcro, korištenje aloe krema, kao i posebnu sastav i strukturu apsorbira, što povećava brzinu apsorpcije tekućine.

  Kako odabrati pelene: 5 korisnih savjeta

  1. Ako vaše dijete teži 5 kg, a ne znate koja će mu veličina odgovarati, pokušajte s njim dvije pelene - 3-6 kg i 4-9 kg, pažljivo pogledajte kako se nalaze na djetetu. Jedan od njih sigurno će biti poželjan. Ako želite napraviti prvu kupnju prije isporuke, onda je optimalan izbor "aseksualna" pelena za 3-6 kg.

  2. Prilikom kupnje pelene po prvi put ili odlaskom na promjenu modela, nikada ne kupujte mnogo paketa odjednom. Uostalom, čak i najbolja pelena možda ne odgovara vašem djetetu. Razlozi su različiti: uzorak ne odgovara slici, dijete je alergično na pelene (losion ili materijal).

  3. Novorođenčad ima vrlo čestu stolicu, što znači da nema smisla da kupi modele s velikom količinom upijajućeg sredstva. Uostalom, svaki 1.5 - 2 sata pelena mora biti promijenjena, a kapacitet neće biti ostvaren ni za pola. Za starije bebe nosite skupe i sigurne pelene za šetnju, posjet, noć, tijekom dana i dok čekate odmrzavanje, lakše ćete koristiti proizvode.

  4. Na pelene postoji posebna traka (u pravilu je prikazan šareni junak crtanog filma). Ovo je smjernica: čičak treba postaviti simetrično na obje strane slike. I što je beba aktivnije, veća bi trebala biti pouzdanost čičak. A ako pelene imaju elastične strane koje se mogu protezati i smanjiti, pružit će vam udobnost pri kretanju.

  5. Velike brzine za ponovno umatanje bit će cijenjene od strane previše brige mame, koja svake minute gleda pelenu kako bi bila sigurna da je suha. Istina, neki modeli imaju slike koje se pojavljuju dok se pelena vlaži. I bez ikakvih dodatnih provjera shvatit ćete kada dođe vrijeme da prikrije dijete.

  Mala šteta od pelene

  Smatra se da dijete, naviknuto na pelene, kasno sjediti na loncu, a stručnjaci to ne potvrđuju. Pedijatri vjeruju da sve ovisi samo o stupnju zrelosti karapuznog živčanog sustava. Spremao je svladati lonac ako ostane suha dva sata, ako je svjestan veze između "nelagode" u trbuhu i mokrim hlačama i zna ih skinuti (tijekom tog razdoblja trebat će vam posebne gaćice koje beba može staviti i polagati samostalno).

  Pakiranje pelene: datum isteka, bar kod

  Kada kupujete, provjerite je li pakiranje 100% dovršeno. Uostalom, pelene su vrlo osjetljive na promjene u okolnoj atmosferi, a ambalaža ih štiti od oštećenja. Također proučite "otisak": informacije moraju biti tiskane na jeziku zemlje u kojoj kupujete pelene. Obratite pažnju na datum proizvodnje. Obično je rok trajanja ovog proizvoda - 2 godine. Također imajte na umu da je visoka vlažnost kontraindicirana za pelene, stoga je nepoželjno pohranjivati ​​na balkonu, u kuhinji i kupaonici.

  Kako pelene odabiru iskusne majke: što treba tražiti?

  Doslovno prije 25 godina, pelene su bile luksuz i rijetkost za nas, iako su se pojavile 1957. godine. Sada u svakom trgovačkom paviljonu postoji takva vrsta koja se lako može zbuniti pri odabiru pelene: "Pampers", "Hagisi", "Libero" itd. Bez sumnje, kroz probno i pogrešno svaka majka može odabrati "vlastite" pelene, koja veličina savršeno odgovara njegovom malom djetetu. Ova je publikacija osmišljena kako bi vam pomogla i opisati najvažnije kriterije za njihov pravilan odabir.

  Jednokratne sekcijske gaćice

  Prvo saznamo kako su uređeni. Bez obzira na proizvođača pelene, oni se sastoje od 3 glavna sloja:

  1. Vanjski sloj mora biti superstrong i elastičan, prolazni zrak, ali za sigurnost mora biti u stanju zadržati vlagu. U tu svrhu, neki proizvođači čine pelene u dva dijela. Nježan na dodirni materijal kombinira se s mikroporoznim polimerom. Veličina mikropora je toliko mala da omogućuje zraku (oni se nazivaju disanje) i ne dopuštaju neželjenu vlagu.
  2. Unutarnji sloj mora biti izrađen od "ispravnog", materijala koji je ekološki najprihvatljiviji. Obično veliki TM - "Pampers" ili "Libero" - ispunjavaju ove zahtjeve. Materijal lako prolazi kroz vlažnost i ne ispušta. Mora biti hipoalergijsko. U tu svrhu ovaj se sloj pelene obrađuje posebnim pripravkom, na primjer ekstraktom aloe vere.
  3. Apsorbirajuće upijanje je važno odabrati pravu. Važno je brzina kojom vlaga prelazi u stanje gela. Poželjno je da se ovaj gel ravnomjerno raspoređuje unutar pelene. Izvršite test tlaka: širite papir u boji i pritisnite dolje pelen, površina treba ostati suha. Sigurnost također obratiti pozornost na postavljanje stroge zahtjeve na materijal. Malo istraživači povlače u usta sve što mogu doći. Zamislite što bi se moglo dogoditi ako dijete može razbiti upotrijebljenu pelenu? Ispravan punjač ne ide na "lumpy".

  Svaki sloj je dizajniran za obavljanje određenih funkcija. Gornji sloj dolazi u kontakt s nježnom kožom vašeg djeteta. Kako bi izbjegli osip od pelene, mora "pravilno" proći vlagu - samo u jednom smjeru. Unutarnji sloj mora se nositi sa zadatkom pretvaranja ove vlage u gel. Vanjski sloj pomaže koži da diše, pričvršćuje se s kopčama, zadržava cijeli sadržaj i ostavlja klizače čistim. Prilikom odabira veličine obratite pažnju na prisutnost elastičnog pojasa na leđima, pokrivenosti nogu, širini i načinu pričvršćivanja čičaka.

  Prednosti i nedostaci mjesta kupnje

  Naoružan tim znanjem, možete odabrati pravu pelene. Najbolje je kupiti ovaj način higijene djece u mreži velikih ljekarni. Tako je veća vjerojatnost izbjegavanja lažnog. Imena brandiranih i poznatih brandova odavno nisu jamstvo kvalitete.

  U apoteku nakon kupnje možete sigurno zatražiti certifikat. U slučaju bilo kakvog nepodudarnosti, uvijek imate potvrdu o kupnji. Mnoge majke ne znaju da su pelene osjetljive na ekstremne temperature. Međutim, oni imaju gel koji može izgubiti svojstva. Ljekarne - jedino mjesto gdje još uvijek postoji nada za poštivanje propisane temperature.

  Nećete dobiti ček ili potvrdu na tržištu, te uvjeti čuvanja... Pažljivo pročitajte nepropusnost ambalaže, sukladnost tiskanoga crtičnog koda i zemlji proizvodnje. Da biste odabrali pelene pravilno, obratite pozornost na to jesu li pelene nisu istekle. Ima 2 godine, ali "svježiji" to bolje.

  Odabir veličine

  U glavnoj tablici navedene su sve glavne dimenzije moderne pelene. Pampers i dalje imaju maxi plus veličinu za stariju djecu (12-24 mjeseca). Proizvođači izričito proizvode seriju za djecu od 1,5 godina. Izvanredna velika veličina namijenjena je kćerima s težinom od 15-25 kg. Obično djeca bebe po ovom dobu već traže zahod, ali uvijek postoje okolnosti u kojima bi pelene još uvijek bile potrebne.

  Brzina razvoja motora ovisi o tome kako je vaše bebe udobno u "pravilno odabranoj" pelenama. Kako sjesti ako je na papa alergija i pelenskog osipa, i kako pokušati puzati ako postoje "apsorbirajuća cigla" između vaših nogu? Nadamo se da će naš savjet pomoći odabrati pravu pelene. Ali uvijek imate priliku da ih sami napravite.

  Kako odabrati pelene?

  Jednokratne pelene ili "pelene" (kako se često nazivaju u našoj zemlji) stekle su široku popularnost i distribuciju od svog izuma zbog njihovih apsorbirajućih svojstava i jednostavnosti korištenja. Izbor modernih pelena nevjerojatan je. Kako odabrati sigurnu i pouzdanu pelenu, idealnu za bebu?
  Pri odabiru pelene teško se oslanjati na preporuke prijatelja i poznanika, jer je to sredstvo osobne higijene. Vaše dijete možda neće stati u pelenu, što je idealno za dijete vaše djevojke. To znači da možete odabrati pelenu samo pokusom i pogreškom.

  U ovom smo članku pokušali prikupiti preporuke koje će vam pomoći da najučinkovitije odaberete pelenicu za bebu:

  Kupite pelene samo od dokazanih i renomiranih proizvođača, jer njihovi proizvodi prolaze sva potrebna istraživanja o sigurnosti, kvaliteti i učinkovitosti.

  2. Prilikom prvog kupnje pelene, uzmite paketu s najmanje pelena u pakiranju. To će vam uštedjeti od nepotrebnih troškova ako je pelena mala ili će izazvati alergijske reakcije kod bebe.

  3. Kod kupnje pelene, provjerite datum proizvodnje i rok trajanja. Dospjela pelena gubi svojstva. Provjerite cjelovitost pakiranja - ne smije se slomiti. Uvjeti skladištenja također su vrlo važni: pelene ne smiju biti pohranjene na mjestima gdje se često mijenjaju vlaga i temperatura. Držite pelene na suhom i hladnom mjestu. Ne pohranjujte pelene u kupaonici ili u kuhinji. Iz istog razloga, nikada ne kupujte pelene jedan po jedan "na suđenju" - nije poznato pod kojim uvjetima pelena je pohranjena i s kojim rukama je dotaknuo.

  4. Odaberite odgovarajuću veličinu pelene, ne usredotočujući se na dob djeteta, već na njezinu težinu. Pelene većine poznatih proizvođača podijeljene su prema ovom svojstvu. Svaki model pelene dostupan je u nekoliko veličina. Raspon veličina većine proizvođača pelene otprilike odgovara jedna drugoj i izgleda ovako:

  • pelene za novorođenče dizajnirane su za težinu od 0-5 kg;
  • mini veličina - 3-8 kg;
  • midi veličina - 5-11 kg;
  • maksimalna veličina - 9-18 kg;
  • veličina maxi plus - 10-20 kg;
  • veličina izvanredna - 15-25 kg.

  Granice težine koje proizvođači označavaju na ambalaži su vrlo približne. Bebe iste težine mogu znatno varirati u volumenu trbuha i svećenika. Na primjer, ako vaša beba teži 3,5 kg, može se postaviti na veličinu od 2-5 kg. Ili veličina 3-7 kg. Ako je beba dobro hranjena, onda je bolje uzeti veću veličinu, ako je tanka, - manja. Ako još uvijek sumnjate koja veličina odabrati, vodite po principu: ako težina djeteta približi gornju granicu težine navedene na pakiranju, bolje je uzeti pelenu iz sljedeće kategorije "težine". Dječaci, u svakom slučaju, bolje je uzeti veću veličinu. U ovom slučaju, pelena jednostavno neće trljati ili iscijediti osjetljivu kožu djeteta.

  Kako bi pelena trebala sjediti?

  Pelena bi trebala stati dovoljno čvrsto na tijelo djeteta. Ako pelena na nekim mjestima zaostaje za kožom bebe, to znači da ste odabrali pogrešnu veličinu i, najvjerojatnije, neće uspješno izvršiti svoje funkcije. Također, morate biti sigurni da dijete nije prepuno pelene. Pelena ne bi trebala stisnuti kožu bebe, a nakon uklanjanja djetetova duša bi trebala ostati suha, ne bi trebalo biti nikakvih znakova pelene na djetetovoj koži, a osobito pelenskog osipa, crvenila ili osipa.

  Ako nakon uklanjanja pelene pronađete crvenilo na koži bebe ili duboke tragove gume, držite bebu bez pelene dok sve ne nestane. I sljedeći put, upotrijebite veću veličinu pelene. Ako problem i dalje postoji, promijenite marku pelene. Odlučujući čimbenik u odabiru pelene uvijek bi trebao biti reakcija kože bebe na pelene.

  5. Obratite pozornost na sastav punila u pelenama. Unutarnji sloj pelene može se sastojati od celuloze ili posebnog materijala za geliranje. Pelene ispunjene materijalom za stvaranje gela bolje upijaju i zadržavaju vlagu, ali također koštaju više.

  6. Druga važna svojstva pelene koja se mora uzeti u obzir prilikom odabira je sposobnost vanjskog sloja pelene da prođe zrak. Pelene, koje sadrže polietilen u vanjskom sloju, pouzdano zadržavaju vlagu unutar pelene, ali također ne dopuštaju zraku, što sprječava ispravno disanje djetetove kože. Bolje je ne kupiti takve pelene. U pelene za disanje, umjesto polietilena, koristi se poseban film u kojem se nalaze mnogobrojne mikro rupice koje slobodno dopuštaju zrak u oba smjera, ali istodobno zahvaćaju vlagu. Načelo rada temelji se na razlici u veličini vode i zraka molekula. Ovaj se film koristi na cijeloj površini pelene, uključujući i bočne dijelove. Stoga, čak i kad materijal koji stvara gel pod utjecajem vlage pretvori se u masu sličnu gelu koja začepljuje mikropore, bočni dijelovi pelene nastavljaju disati, osiguravajući slobodnu cirkulaciju zraka unutar pelene. Dizanje pelene je skuplje, ali vjerojatnost pelenskog osipa na djetetovoj koži je manja.

  7. Za pričvršćivanje pelene na djetetovo tijelo pelene su opremljene posebnim kopčama i elastičnim trakama koje odgovaraju i omogućuju bebu slobodno kretanje. U većini pelena koriste se posebni čičak kao pričvršćivači. Prilikom odabira pelene, obratite pozornost na činjenicu da je čičak reusable. Ne bi se trebale ukloniti kad dođu u dodir s vodom, dječjim uljem, prahom itd. Ovo je važno jer unatoč činjenici da su pelene za jednokratnu upotrebu, ponekad postoji potreba njihova otklanjanja, na primjer, u ordinaciji u ambulantnoj klinici.

  8. Odabir pelene, vodite principom optimalne kombinacije "cijene kvalitete". Čak i isti proizvođač može imati nekoliko pelena modela, koji se razlikuju po kvaliteti i sukladno tome cijene. Skuplji modeli imaju bolje sloj koji apsorbira: apsorbiraju bolje i duže ostaju suhi. Skupne pelene izrađene su od materijala koji su osjetljiviji i ugodniji za tijelo, a u pravilu su manji u volumenu. Pokušajte s pelenama u različitim kategorijama cijena, a ako dijete nema pelenskog osipa, crvenila i trljanja, možete ostati na ekonomičnijem brendu i modelu. Ako je koža bebe sklona alergijskim reakcijama, bolje je ostati na skupljim modelima, jer imaju više prirodnih materijala. Nakon što odaberete najbolju pelenu za svoju bebu, kupite isti model, promijenite veličinu kako dijete raste. Nemojte eksperimentirati na koži djeteta.

  9. Vrste pelena. Osim tradicionalnih pelena, većina većih proizvođača nudi tzv. Pelene kratke hlače. Namijenjene su starijoj djeci (4-5 mjeseci) i nošenju, kao i obično donje rublje. U pravilu su mekše i tanji od običnih pelene. Nakon uporabe, oni su ili rastrgani ili otkvačeni na bočnoj strani (ovisno o modelu) radi lakšeg uklanjanja. Koju vrstu pelene odabrati ovisi o vama, jer oni se razlikuju samo u načinu na koji oni žele. Pelene pelene često se koriste za učenje djeteta u lonac, jer Oni mogu brzo ukloniti ne samo mamu, već i samog djeteta.

  Osim toga, neki proizvođači nude posebne gaćice, pelene, namijenjene osposobljavanju za lonac. Oni se razlikuju po tome što apsorbiraju vlagu s odgodom, što dijete daje priliku da shvati da je vlažan.

  Ovdje je vrijedno spomenuti da uz navedene vrste gaćica, neki proizvođači imaju pelene gaćice za kupanje. Posebno su važni u zatvorenim vodama, uključujući bazene. Oni štite kožu i genitalije bebe od štetnih učinaka reagensa i bakterija koji čine vodu, a okolinu iz iznenađenja iz djetinjstva. Oni se ne nabubre u vodi, jer njihov vanjski sloj ne prolazi vodu. Važno je zapamtiti da takve gaćice nisu namijenjene za dugotrajno nošenje iz vode!

  10. Zgodne stvari. Neke pelene imaju vrlo prikladan pribor. Pri odabiru pelene razmislite hoće li to biti važno i korisno za vas.

  Na primjer, neke pelene imaju zaobljene krajeve koji smanjuju rizik od uboda.

  Mnogi moderni modeli pelene imaju indikator punjenja pelene. Kad promijeni svoje stanje, moći ćete saznati na vrijeme da je pelena vlažna, a da ga ne otkopča.

  Neke pelene su impregnirane posebnim formulacijama s biljnim ekstraktima ili sadrže biljne ekstrakte koji se brinu o djetetovoj koži i u nekim slučajevima izbjegavaju upotrebu posebnih kreme za zaštitu od barijera, obično primjenjene pod pelenama. No, s druge strane, takvi spojevi mogu uzrokovati alergijske reakcije kod nekih beba. Stoga se izbor takvih pelena mora pažljivo pristupiti.

  Većina pelene su ukrašene raznim uzorcima koji prikazuju omiljene crtanske likove. Odrasli ljudi obično vole puno. Prisutnost takvog nakita treba obratiti pažnju.

  U pelenama za novorođenčad, ponekad je napravio poseban odrezak ispod pupka, što ne iritira nježnu kožu i omogućuje da se brže izliječi. Međutim, moguće je otvoriti pupak u bilo kojoj peleni, jednostavno zakretanjem prednjeg ruba. Ukoliko preplatite za ovu funkciju pelene, odgovara vama.

  Drugi uređaj za novorođenčad - prisutnost posebnog džepa, koji je dizajniran posebno za tekuću stolicu novorođenčeta.

  11. Sigurnosne preporuke:

  • Nažalost, jednokratne pelene poznatih marki često su krivotvorene. Kada kupujete pelenu, pobrinite se da prodavatelj ima potvrdu o kvaliteti za ovaj proizvod. Iskreni prodavatelj će se složiti da će je pružiti bez ikakvih problema. Ako prodavatelj odbije dati dokumente za robu, bolje je kupiti pelene drugdje.
  • Prije postavljanja pelene na bebu, pazite da je pelena mekana na dodir, poput meke krpe. Na pelenama treba biti elastična elastika, široki pojas i čičak za pričvršćivanje, čime se postiže uska udobnost. Nakon uporabe pelene obratite pažnju na sloj koji upija: ne smije se skinuti i staviti u plašt.
  • Ako je jako vruće na ulici ili kod kuće, pokušajte zadržati bebu što je više moguće bez pelena.
  • Unatoč činjenici da su svi materijali od kojih su pelene napravljene jesu hypoallergenic i sigurne, mora biti poduzeta kako bi se osiguralo da granule suhe apsorpcije ili gel formiran nakon uporabe ne ulaze u djetetova usta ili usta. Čestice gela mogu proći kroz unutarnji sloj pelene kada je pun. Gel u kombinaciji s sekretima može uzrokovati crijevne poremećaje, pa čak i povraćanje. Stoga, uvijek zamijenite pelenicu na vrijeme i ne dopustite djetetu da igra s njom!
  • Nikada nemojte ponovno koristiti pelenu! Čak i ako dijete "lagano" navlači pelenu, nemoguće ga je sušiti i ponovno ga koristiti. Postupak prevođenja apsorbiranih granula u gelu sličnu masu je nepovratan. Pelena jednostavno ne upija vlagu i može naštetiti djetetu.
  • Nakon uporabe, pelena mora biti presavijena, pričvršćena i bačena u kantu za smeće ili posebnu pelenu. Nikada ne bacajte pelenu u odvod!
  • Nije potrebno pohraniti pelene "za rast", jer Oni također imaju rok trajanja. Nakon isteka, pelena može prestati obavljati svoje funkcije i postati opasna za dijete. Majčin kutak

  Zanimljive Činjenice O Trudnoći