Sigurnosne upute za upotrebu dječjeg praha

Rođenja

Autor: Alexey Shevchenko 28. prosinca 2017 23:46 Kategorija: Zdrav stil života

Pozdrav, dragi prijatelji i čitatelji bloga "Zdravi stil života" Aleksej Ševčenko. Tijekom desetljeća, prašak za bebe smatra se potpuno sigurnim proizvodom namijenjenom najne osjetljivijoj koži na svijetu. To je istina, ali čak i proizvod koji najviše koži zahtijeva odgovarajući tretman i, što je najvažnije, moderiranje u uporabi. Tehnika sigurne uporabe praha bilo koje marke vrlo je jednostavna, ali je potrebno poštivati ​​ga i želim posvetiti ovaj članak na temu korištenja dječjeg praha.

Što je prašak?

Jedna od glavnih grešaka u korištenju prašaka je neoprezan odgovor na ovo pitanje. Bilo koja marka praha (na osnovi i talka i škroba) treba koristiti kao profilaktički agens. To jest, namjerava se spriječiti pojava pelenskog osipa, pelenskog dermatitisa i gljivičnih infekcija. Obavijest - prevencija, ne liječenje.

 • Prašak se mora nanositi na potpuno zdravu kožu na kojoj nema oštećenja u obliku ogrebotina, rana, abrazije ili čira.
 • Prašak treba koristiti samo ako je ZDRAVO koža podvrgnuta sustavnom pretjeranom vlaženju ili jakom trenju.
 • S normalnom vlagom, a još više s suhom kožom, nema potrebe za korištenjem praha.

Trebate novorođenče beba za bebe?

Osjetljiva koža novorođenčadi treba brigu o korištenju posebnih proizvoda. Posebno je važno obrađivati ​​bore kako bi se izbjeglo oštećenje pelene i oštećenja. U ove svrhe, tradicionalno se koriste dječje krema i prašak za novorođenčad.

Osnovna svojstva

Baby powder je praškasta tvar koja aktivno apsorbira vlagu i smanjuje trenje površina. Prednosti ovog alata za liječenje kože bebe uključuju:

 • sposobnost apsorbiranja ostataka sekreta na koži (znoj, urin, izmet);
 • smanjenje trenja - koža u naborima nije oštećena aktivnim pokretom bebe;
 • umirujući učinak (svrbež je olakšan);
 • bez efekta blokiranja pora (dišni sustav kože nije uznemiren);
 • svojstva hlađenja, relevantna za vruće vrijeme.

Sastav praha može sadržavati cinkov oksid, koji mu daje antiseptička svojstva.

Prije svega, prašak se koristi kada nosi pelenu kako bi se izbjegao osip kože uslijed stalnog nakupljanja kože. Obratite pažnju: prašak aktivno apsorbira vlagu i kotrlja u grudice. A ove grudice, zarobljene u bore, mogu ozlijediti kožu djeteta. Potrebno je redovito čistiti kožu bebe i ponoviti liječenje, osobito u vrućim danima kada se dijete jako znoji.

Među nedostatcima praha je nesigurnost korištenja - s nepažljivim djelovanjem, prašak može ući u oči i dišni sustav djeteta. Postoji opasnost da komponente koje su nesigurne za bebu dio praha.

Pravila o upotrebi praška

Da ne biste naškodili djetetu, važno je znati kako koristiti dječji prah. Potrebno je postupati vrlo pažljivo, kako bi ruke ostale bez prašine s lica djeteta.

Upute za uporabu:

 • Prije nanošenja praha, koža bebe mora se očistiti i osušiti. Ako prašak dobiva na vlažnu kožu, brzo se uvalja u grudice.
 • Mala količina praha je usitnjena u dlanovima, a zatim se prelijevaju puderi na tijelu djeteta. Sastav se primjenjuje laganim pokretima puknuća, nemoguće je utrljati prašak.
 • Za sušenje praha ostavite bebu da leži bez pelene i odjeće.
 • Nemojte samo tretirati područje ispod pelene, već se također nabacivati ​​ispod pazuha, na vratu, pod koljenima.
 • Kako ne bi prevladali kožu, nemoguće je nanijeti prašak s debelim slojem. Preporučljivo je zamijeniti praškastu kompoziciju s kremom ispod pelene, ali prije svakog tretmana koža treba biti potpuno očišćena.
 • Ako se nakon postupka prašenja pojavi alergijska reakcija (crvenilo, osip), obratite se svom pedijatru. Zamjenski alati možete zamijeniti različitim sastavom.
 • Ne možete upotrijebiti agens u obliku praha, ako koža ima osip ili čireve.

Sastav praha

Baby powder je višekomponentni prah bijele ili sive boje, koji se sastoji od:

 • Škrob - prvenstveno riža i kukuruz.
 • Cink - važan za sprječavanje lomova i pelenskog osipa, dezinficira i suši kožu.
 • Biljni ekstrakti - kalendula i kamilica potiču ozdravljenje lezija kože.

Umjesto škroba, ili zajedno s njim, prašak može uključivati ​​spore morosa (lycopodium). Biljne formulacije su sigurne za bebe.

Desetljećima je korišten prašak talka u prašku. Ovaj mineral se i danas koristi za proizvodnju pelenskog osipa, ali postoji opasnost da se zajedno s talkom, azbestom, koji se nalazi u prirodi, reciklira. Azbestni prah je kancerogena tvar, stoga trebate paziti na takve proizvode i pažljivo izaberite proizvođača.

Kao dodatna komponenta, dječji prah može uključivati ​​miris - umjetni okus.

 • okusi - potencijalni alergeni;
 • Čudni opsesivni miris sprječava dijete da prepozna miris majke, što mu je važno za puni kontakt, psihološku udobnost i apetit.

Kriteriji kvalitete i sigurnosti

Da biste odabrali siguran prašak za sprječavanje lomova i pelenskog oštećenja, obratite pozornost na sljedeće uvjete:

 1. Samo prirodni sastojci. Što su sastojci u prahu manji, to je sigurnije. Potencijalno opasni proizvodi, koji uključuju umjetni aditivi, namijenjeni zamjeni prirodnih tvari.
 2. Nedostatak mirisa. Miris bi trebao biti lagan ili potpuno odsutan.
 3. Homogena konzistencija, nema sklonosti da se uvalja u grudice.
 4. Nedostatak aktivnih tvari sa sljedećeg popisa: DIDP, DBP, DEHP, BBP, DHP, DEP (pažljivo pročitajte natpise na pakiranju).
 5. Pakiranje kvalitete (na tržištu postoje lažni proizvodi poznatih marki).

Sigurna uporaba praha podrazumijeva poštivanje datuma isteka proizvoda - kada kupite, svakako provjerite datum izdavanja. Svježi prah u otvorenom pakiranju ne gubi svojstva tijekom godine.

Preporuča se kupovati proizvode za zdravlje djece samo od pouzdanih dobavljača kako ne bi kupili krivotvorenu. To uključuje kupnje putem online kupovine.

Vrhunski proizvođači

Prilikom odabira potrebno je usredotočiti se na ocjenu prašaka poznatih marki, temeljenih na popularnosti proizvoda, povratne informacije od pedijatara i majki.

 1. JOHNSON-ov BABY. Izrađen je od visokokvalitetnog talka, a odsutnost biljnih komponenti čini prašak hipoalergenskim. No, postoji opasnost od individualne reakcije na agens, jer sadrži parfem (mentol). Proizvod je stekao popularnost na tržištu zbog kombinacije cijene i kvalitete.
 2. BUBHEN. Temelj je visoko pročišćen talk, nema okusa. Struktura praha sprječava valjanje u grudice. Pa uklanja vlagu iz kože.
 3. "Svijet djetinjstva." Ruski proizvod prirodnih sastojaka, namijenjen za netaknutu kožu. Hipoalergenski, sadrži cink.
 4. SANOSAN beba. Osim pročišćenog talka i cinkovog oksida, sadrži ekstrakt avokada i maslinovo ulje za omekšavanje i izliječenje. Prikladno za uporabu na oštećenu kožu.
 5. BabyKinder. Hypoallergenic agent od biljnih sirovina. Redak uključuje skladbe s nizom i kamilice za ozdravljenje rana.
 6. "Naša majka." Za bebe iz prvih dana života. Blagi lijek koji sadrži ekstrakt kamilice ublažava kožu.

Ljekovito prašak

Ako se pelensko osip ne može izbjeći, pomoći će vam posebni proizvodi u prahu, uključujući:

 • Baneotsin. Ljekoviti prašak s antibaktericidnim i ljekovitim učinkom. Koristi se za tretiranje pelenskog osipa i oštećenja kože u nabora. Budući da prašak sadrži antibiotik, ne smijete ga koristiti kao dnevni lijek za zdravu kožu.
 • Candide. Antimikrobno sredstvo za borbu protiv kožnih bolesti u bebama.
 • Xeroform. Snažno antiseptik za uporabu u ozbiljnim lezijama kože.

Ljekovite praške propisuje liječnik.

zaključak

Tržište predstavlja proizvode poznatih i novih proizvođača. Kupnja dječjeg praha pažljivo pregledajte sastav proizvoda. Pokazatelj upotrebe praha je povećano znojenje djeteta tijekom bolesti ili vrućine. Ako nema uvjeta pojave pelenskog osipa, ne smije se koristiti prah.

Kako koristiti dječji prah

Često, prije rođenja, mlade majke pokušavaju kupiti sve što im je potrebno za budućno dijete. Pogotovo ako je dijete prvo i iskustvo majčinstva nije. Među preostalim proizvodima i priboru za njegu djece nalazi se prašak na polici. Ali kako ga koristiti? Kada trebate prah, i na kojoj je mjestu bolje odustati? Sve ćemo razumjeti u redu.

Puder i osip od pelene

Prašak je poznati kozmetički proizvod koji koriste naše majke i bake. Sastoji se od kukuruznog ili krumpirovog škroba i talka. Osim toga, većina proizvođača dodaje cinkov oksid u prašak, što čini proizvod antibakterijski. Takav prah savršeno osuši vlažnu kožu i ublažava pelensko osip. Uz to, sastav praha može sadržavati različite ekstrakte i komplekse vitamina koji se brinu za nježnu kožu djeteta.

Glavna misija praha je sposobnost sušenja kože i smanjenja trenja. Međutim, imajte na umu da prah zadržava svojstva samo u suhom stanju. Ako se prah vlazi, može se kotrljati u grudice, što može izazvati iritaciju kože.

Glavna svrha praha je borba protiv pelenskog osipa, crvenila i upale kože djeteta. Najčešće, pelensko osip pojavljuje se na mjestima najveće vlažnosti - ispod pelene, u zavojima. U liječenju pelenskog osipa morate obratiti pažnju na ona područja dječjeg tijela gdje se trenje najčešće javlja. To su vrat, koža iza ušiju, inguinalne nabore, pazuha, poplitealni i lakatski savijanje, glutealni naboj. Ako je beba koža vrlo osjetljiva, ova područja treba pratiti i pažljivo se brinuti.

Mnoge se mlade majke pitaju što je bolje koristiti - prah, vrhnje ili maslac? Zapravo, svaki od tih proizvoda ima za cilj borbu protiv pelenskog osipa. I svaki od njih je individualan. Krema se savršeno može nositi s bilo kojim crvenilo u jednom djetetu, ali ne pomaže drugom. U ovom slučaju, spasiti dijete može samo u prahu. Obično u ljeto, kada beba znojenje puno, koristite prah. Uostalom, ne samo da liječi pelensko osip, nego također upija višak vlage i dopušta koži da diše. U zimi i jesen možete koristiti kremu ispod pelene - savršeno se apsorbira, potiskuje upalu i savršeno vlaži osjetljivu maglu mrvica. Ulje se često koristi tijekom masaže, kao i ako se dječja koža osuši ili uklanja. Ni u kojem slučaju ne trebate koristiti ove alate zajedno. Nanesite kremu ili ulje i posipajte prah na vrhu - velika pogreška. U tom slučaju na dječjoj koži se stvara debeli sloj kozmetičkih proizvoda, kroz koje tanka koža bebe ne diše i još će se protezati.

Kako koristiti prašak

Velika većina prašaka u prodaji može se koristiti za brigu o djeci od rođenja. Obično je potreba za to prisutna u prvih nekoliko mjeseci života djeteta. Zatim termoregulacija bebe postaje bolja, počinje se preseliti i problemi s pelenskim osipom postaju rijetkost. Kako koristiti prašak u borbi protiv pelenskog osipa, razgovarajmo detaljnije.

 1. Obrišite kožu bebe s praškom nakon svake promjene pelene. Pelena mora biti promijenjena najmanje jednom svaka tri sata ili nakon što je dijete propalo. Zatim, dok ste uklonili prljavu pelenu, dijete treba biti oprano. To je najbolje učiniti s običnom vodom, bez upotrebe sapuna (čak i bebe). Dječji sapun se može koristiti ne više od tri puta tjedno, jer suši kožu djeteta. Najjednostavnija i najsigurnija opcija je tople vode. Ako beba uzima kupku, možete dodati malo izgaranje žice u vodu. Doprinosi iscjeljenju pelenskog osipa i drugih osipa na koži.
 2. U hitnim situacijama (tijekom posjeta, u klinici, na cesti) umjesto vode možete koristiti bebe za brisanje. Međutim, imajte na umu da su namijenjeni za rijetku upotrebu, u drugim slučajevima morate isprati dijete vodom.
 3. Nakon završetka obrade vode temeljito obrišite mrvice, obratite posebnu pozornost na sve nabore. Nakon toga, dopustite djetetu da leži goli u toploj sobi, tako da koža konačno isušuje. To nije samo priprema za primjenu praha, već i sprečavanje pelenskog osipa. Nemoguće je staviti prašak na mokru kožu - ona će se zaglaviti u naborima koji mogu izazvati još više upala.
 4. Puder treba prvo nanijeti na ruke, a zatim lagano trljati talcum na koži bebe tako da nema grudica. Previše praha ne smije se koristiti. Talk, koji će pasti na površinu pelene, smanjuje sposobnost apsorpcije tekućine. To dovodi do činjenice da će beba biti vlažna. Dovoljno je tanak sloj.
 5. Ne prelijevajte prah izravno na dijete. Prije svega, iz nehaja, odmah možete odbaciti previše kozmetičkih svojstava. I drugo, s ovom primjenom, prašak može postati prašnjav i zamrznuti u zraku. Dijete nema razloga udisati najfinije prašine za prašinu. Treće, ovo je još jedan razlog da svom djetetu dajte nježni dodir svoje voljene majke.

Ako crvenilo na koži ne nestane ni nakon liječenja prahom - trebate kontaktirati svog pedijatara. Možda koža bebe nije pelena, ali alergija. Nemojte samorigirajte lijek - posavjetujte se s liječnikom. Kako bi se spriječio ponovno pojavljivanje pelenskog osipa, pažljivo pratite higijenu kože djeteta, nemojte ga pregrijavati toplom odjećom, koristite samo dječji prašak za pranje, temeljito isperite odjeću, koristite samo odjeću napravljenu od prirodnih tkanina - bez sintetike.

Kako odabrati prašak

Odabir proizvoda za dječju upotrebu morate pažljivo pregledati njegov sastav. Najbolje je koristiti prah od kukuruza i rižinog škroba. To su najprirodniji i, prema tome, najviše hipoalergenskih proizvoda. Ako postoji talk u dječjoj kozmetici, pobrinite se da ne sadrži azbest. U sastavu praha ne bi trebalo biti velika količina sastojaka - samo najjednostavnija i razumljiva za vas, kao potrošač. Nemojte se uključiti u veliki broj mirisa i ekstrakata. Oni mogu uzrokovati alergije kod djeteta. Osim toga, miris bebe u prvim mjesecima života - jedan od glavnih izvora informacija. Mirisom, on definira mamu, tražeći grudi. Izaberite prah bez mirisa, tako da novi proizvod ne dezorijentira mrvice.

Obratite pažnju na rok trajanja praha. Što je manji, to je prirodniji i bolji proizvod. Sastav praška ne bi trebao biti kratica CDC i DHP. Oni govore o prisutnosti ftalata u proizvodu - vrlo štetnih tvari za djecu.

Nedavno je komercijalno dostupan tekući talk. To je prikladno koristiti jer se ne raspršuje u zrak i ne prijeti ulazak dijete dišnih puteva. Neposredno nakon nanošenja na kožu, tekući talk pribavlja suhu konzistenciju - samo trebate trljati preko kože bebe.

Svatko zna da pelensko osip i pelenski dermatitis nisu opasni fenomen, ali izuzetno neugodni. Kada je koža ukočena, svrbežna, vlažna i upaljeno, dijete osjeća nemirno, kapriciozan, plakanje. Uporaba praha u ovom slučaju 100% je opravdana. Gledajte kožu bebe, jer ono što bi moglo biti ugodnije od čiste, glatke i svježe dupe bebe ?!

Kako pravilno koristiti prašak za novorođenčad video

Koji je bebin prašak bolji i kako ga koristiti?

Briga za dojenčad obuhvaća obveznu obradu prirodnih nabora kako bi se spriječila iritacija i osip kože. Ako u početku ustanovite koji je prašak najprikladniji za to i kako ga pravilno koristiti, možete izbjeći mnoge neugodne situacije.

Osim toga, neki roditelji zainteresirani su da li je moguće zamijeniti uobičajeni proizvod antiseptičkim maramicama i da li se dječja krema neće nositi s zadacima. Ova su pitanja od posebne važnosti za novorođenčadima koji redovito nose pelenicu i pate od nuspojava koji prate postupak.

Što je prašak, što se sastoji i za što se koristi?

Prašak je prašak baziran na upijajućem prahu. Nanosi se na kožu djece kako bi se dobio sušenje. Moguće je koristiti komponentu samo ako nema znakova pelenskog osipa, crvenila, upale na koži djeteta. Strogo je zabranjeno primjenjivanje sastava na vlažnu kožu novorođenčadi, posebno pod pelenama.

Ako je prije nekoliko godina korišten talk prašak za sprečavanje oštećenja pelene, danas se koriste sofisticirani proizvodi koji se sastoje od niza korisnih komponenti:

 • Talk, škrob, cinkov oksid može djelovati kao osnovni apsorber. Posljednja supstanca ne samo da ima efekt sušenja, već također pokazuje svojstva dezinfekcije.
 • Visokokvalitetni prah treba sadržavati protuupalne komponente, baktericidne tvari, proizvode koji doprinose zadržavanju vlage u tkivima.

Savjet: Nemojte vjerovati proizvođačima koji tvrde da njihov sastav ima svojstva za liječenje rana i brzo uklanja čireve na koži novorođenčadi. Tradicionalno, prašak se smatra preventivnom mjerom, a liječnici zabranjuju njegovu upotrebu u prisutnosti teških problema kože.

 • Sastav dobrog alata ne bi trebao sadržavati mnogo okusa, parfem bi trebao biti prirodan i jedva vidljiv. Ako proizvod ima zasićeni miris, povećava se rizik od alergijske reakcije.

Prije nego što upotrijebite odabrani alat, morate paziti da ga treba nanijeti ispod pelene. Neke formulacije se nanose na kožu, pričekaju oko pola sata kako bi se postigao željeni stupanj suhoće, uklonili suvišak, a tek nakon toga stavili bebu na pelenu.

Puder, vrhnja ili salvete - što je bolje?

Pogrešno je misliti da se salvete, vrhnje i prah mogu međusobno zamijeniti. Bolje je da su sva navedena sredstva prisutna u arsenalu mlade majke. Važno je razumjeti da ne biste trebali istovremeno koristiti sve proizvode. Ako najprije nanesete kremu na dječju kožu prethodno očišćenu s salvama, a zatim sušom za sušenje, možete izazvati nasilan odgovor od djetetova tijela.

 • Stručnjaci preporučuju uporabu brusnih papira samo ako je tradicionalno pranje toplom vodom nemoguće provesti. Nakon toga, prašak ili krema nanose se na suhu kožu, ovisno o stanju djeteta.
 • Ako svaki put, uklanjanjem pelene, majka na koži bebe nađe tragove vlage, a zatim trebate koristiti prašak. Ako naučite pravilno upotrijebiti komponentu, djetetu ćete osigurati potrebni stupanj suhoće, zaštitu od štetnih posljedica izmeta i urina. Istovremeno, male čestice sastava ne začepljuju pore, dopuštaju tkivo disati.
 • Ako se, uklanjanjem pelene, majka otkrije suha, ali crvenila, onda je bolje koristiti kremu. Glavna stvar je čekati punu apsorpciju prije uporabe pelene ili pelene.

Danas, najpopularniji dobivajući tekući prah za novorođenčad. Zastupljen je tradicionalnim prahom koji se nalazi u sredini koja ima ista svojstva kao krem. Nije sprejana, što povećava sigurnost korištenja kompozicije i omogućuje vam da ne mislite na točan izbor proizvoda.

Pravila higijene

Uporabom praha morate se pridržavati osnovnih preporuka, inače upotreba svjetlosnog praha može uzrokovati puno problema:

 1. Prvo, koža bebe čisti se toplom vodom ili biljnim izlučevinama. Zatim vlažite magarcu mekanom pelenama. Potrebno je osigurati da na specifičnom dijelu tijela nema vlage, inače se prašak skuplja u grudice i samo ubrzava pojavu pelenskog osipa.
 2. Zatim ulijte malu količinu praha na dlan i nježno utrljajte. Primjenom proizvoda izravno na kožu djeteta moguće je izazvati ulazak čestica u svoje dišne ​​puteve i sluznice.
 3. Obradimo područja gdje se mogu pojaviti iritacije. Bolje je napraviti nekoliko pristupa korištenju proizvoda u minimalnom iznosu nego pretjerati s volumenom praška. Od obilja praha dijete se neće osjećati bolje, a formirani sloj, naprotiv, stvorit će dodatnu nelagodu za njega.
 4. Zatim stavljamo bebu na pelenu i sve ostale detalje odjeće.
 5. Važno je uzeti u obzir da će se prilikom mijenjanja pelene ili pelene cijeli postupak morati obaviti od samog početka. Nemojte dopustiti stvaranje nekoliko slojeva praha na osjetljivu kožu.

Puder, vrhnje i njihov kombinirani analog mogu se koristiti ne samo ispod pelene. Primjena proizvoda pomaže u sprečavanju oštećenja pelene u bilo kojem prirodnom nabiranju tijela novorođenčadi.

Trenuci kojima je potrebno paziti pri odabiru i uporabi praha

Unatoč činjenici da se prah dokazao samo najboljom rukom, ne biste ga trebali koristiti predugo. Uobičajeno, proizvod se nanosi na kožu bebe tijekom prva tri mjeseca svog života. Nakon toga se smanjuje rizik od oštećenja pelene zbog povećane vlažnosti, a ispod pelene se može nanositi samo krema. Iznimka može biti početak ljeta, u toplim mjesecima je osobito važno korištenje sušenja.

Rok trajanja praha u zatvorenom obliku ne prelazi 12 mjeseci, ako pakiranje više ukazuje, proizvod sadrži konzervanse ili stabilizatore (a ponekad i antibiotike). Nakon prvog otvaranja stakla, preporuča se korištenje sadržaja unutar 1-2 mjeseca. Ako tijekom primjene proizvoda na kožu, ona dobiva off u pramenovima, to znači povećanu razinu vlage tkiva ili niske kvalitete sastava.

Ako se pojavi osip ili pruritus kao odgovor na uporabu praha, bolje je odbiti i obavijestiti liječnika o problemu. Pogotovo ako se ova reakcija očituje kao reakcija na upotrebu nekoliko proizvoda odjednom.

Dijelite na društvenim mrežama!

Kako odabrati bebin prah kako bi beba beba bila zdrava?

Pozdrav, dragi čitatelji! Kako su naše bake bez toliko kozmetike za djecu? - ovo pitanje me nije dugo ostavilo! Tu je i prijatelj pozvan: njezina se beba pojavila crvenom u svećeniku.

Dakle, dječja prašina čija je upotreba dopuštena od prvih dana nakon rođenja najbolji je prevencija pilića, pelenskog osipa i jednostavno je neophodna u toploj sezoni.

Imamo i vrlo zanimljiv članak "Kako odabrati šampon za bebe, tako da dijete voli kupanje". U međuvremenu, o prašcima.

Sastav dječjeg praha

Ovaj kozmetički proizvod poznat je ne samo našim roditeljima, već i našim baka, kao što je prije samo prašak nosio s raznim iritacijama dječje kože. Dugo je glavna komponenta dječjeg praha bila talk.

Neke tvrtke koje proizvode proizvode za djecu mogu upotrijebiti kukuruzno brašno ili škrob kao glavni sastojak, što je također moguće. Određeni udio cinkovog oksida nadopunjuje prašak. Potiče liječenje rana i upala. U izgledu, prašak je bijeli prašak koji se lupa na koži u potpunosti, bez ostavljanja mrvica ili gruda.

Što tražite kada kupujete?

Sada svaki supermarket nudi veliki izbor higijenskih proizvoda za novorođenčad. Stoga na polici čekate nekoliko vrsta željenog proizvoda. Kako se ne bi zamijenili izborom? Neka sljedeće točke postanu vodič za vas u ovom teškom zadatku:

 • Izbjegavajte varanje. Da ne padnete na loše kvalitete robe, pažljivo proučite naljepnicu. Ne bi se trebalo prebrisati, zalijepiti, s pogreškama u opisu. Obratite pažnju na datum isteka i adresu proizvođača.
 • Pakiranje. Kod kupnje praha provjerite integritet i nepropusnost pakiranja. U pravilu, to je membrana na poklopcu ili zaštitnom filmu.
 • Kvaliteta praška. Možete ga provjeriti kod kuće nakon otvaranja. Trebao bi biti ujednačen i ne imati oštar okus.
 • Sastav. Ništa osim talka, škroba i cinka ne bi smjelo biti u njemu. Dopušteno je samo nekoliko vrsta biljnih ekstrakata.
 • Cijena. Izbjegavajte kupiti najjeftiniji prah, ali i zaobići najskuplje. Visoke cijene nisu jamstvo kvalitete proizvoda.

Primjena u prahu

 1. Alat se primjenjuje za čišćenje kože nakon postupaka s vodom.
 2. Prije nanošenja morate paziti da je koža suha, možete ga izbrisati suhom krpom i malo zadržati u zraku bez pelene.
 3. Prašak treba tresti iz lica djeteta tako da ne udahne oblake formirane iz fine praškaste tvari.
 4. Nakon toga, prašak se lupa između dlanova i tek tada možete podmazati kožu djeteta.
 5. Prije sljedeće uporabe, operite starog sloja talka s vodom, osušite kožu i ponovo nanesite svježu šaržu.
 6. Preporučljivo je to učiniti sa svakom promjenom pelene ili zamjene: koristite krema umjesto praha.

Pravila za uporabu dječjeg praha

 • Prašak je potpuno siguran samo ako se strogo pridržavate uputa za uporabu;
 • kada postoje čireve na koži, prije korištenja ovog higijenskog proizvoda, bolje je konzultirati pedijatra;
 • prašak se koristi ne samo u području prepona već i na pazuha, vratu i ostalim nabore novorođenčeta;
 • Kod uporabe jednokratnih pelena, pazite da ne primjenjujete dodatnu količinu praha, budući da talk sprečava normalnu apsorpciju tekućine;
 • Ako iz nekog razloga vaša beba nema klasični prah, pokušajte ga zamijeniti kukuruznim škrobom.

Veliko mjesto za prikladnu pohranu, uključujući prašak, je organizator za dječje zalihe. Sve što trebate uvijek će biti pri ruci, a ovo je vrlo važno i praktično kada jednostavno nema pomoćnika. Može se objesiti na krevet ili na drugo mjesto i koristiti svaki dan.

Upozorava na upotrebu praha

Pored opasnosti udisanja praha, postoji nekoliko trenutaka kada morate biti posebno pažljivi:

 1. Nemojte pretjerati s količinom, kao valjanje u naborima, prašak talka može ostaviti čireve, pa čak i rane;
 2. zbog stvaranja grudica, posebnu pozornost obratite na mjesta za sušenje prije nanošenja proizvoda;
 3. gnojne kožne lezije su kontraindikacija za korištenje bilo kojeg praška;
 4. suhi proizvod se ne koristi istodobno s krema;
 5. proizvod se nanosi samo po potrebi kada se pojavi osip, pelud ili iritacija;
 6. s čistom kožom bez oštećenja, prašak se ne smije koristiti, jer može pridonijeti isušivanju epiderme, što je osobito opasno kod nabora;
 7. Ne upotrebljavajte istekle proizvode.

Valja napomenuti da gotovo svi proizvodi na tržištu, recenzije su prilično dobre. Stoga možete sigurno preuzeti proizvod na prikladnu cijenu, oslanjajući se na vaš ukus i dokazane proizvođače.

Stamps prašaka

Mi ćemo vam predstaviti nekoliko opcija za najpopularnije praške koje koriste mame:

 • Sanosan je njemački brand, uvijek karakteriziran besprijekornom i visokom kvalitetom;
 • Babyline - uklanja crvenilo i uklanja upalne procese;
 • Jonsonova (Johnsons) beba prije spavanja - veliki lijek s dodatkom lavande, ima smirujući učinak;
 • Prašak Chicco talka razlikuje se od prikladnog poklopca koji raspršuje sadržaj u željenom smjeru.

Priprema praha kod kuće

Zanimljivo je da možete napraviti bebu prašinu kod kuće sami. Da biste to učinili trebate kukuruzni škrob i kap eteričnog ulja kamilice. Također možete dodati pet kapi tinkture propolisa - to je izvrstan prirodni antiseptik.

Tekuće komponente potrebno je uliti u prskalicu i ravnomjerno prskati na unaprijed pripremljen škrob. To je učinjeno kako bi se izbjegle hrpe u prahu. Nakon potpunog sušenja potrebno je uliti u suhu i čistu posudu.

Ostanite u tijeku i pretplatite se na ažuriranja! Sretno s vašim izborom!

Vaš pedijatar Marina Turupaeva

ili
Prijavite se s:


HVALA ZA REGISTRACIJU!

Pismo za aktivaciju trebalo bi stići na navedenu e-poštu u roku od minute. Samo slijedite vezu i uživajte u neograničenoj komunikaciji, pogodnim uslugama i ugodnoj atmosferi.


PRAVILA RADA SA STRANICOM

Dajem svoj pristanak na obradu i korištenje web portala UAUA.info (u daljnjem tekstu: "Web portal") mojih osobnih podataka, odnosno: ime, prezime, datum rođenja, zemlja i grad stanovanja, adresa e-pošte, IP adresa, kolačiće, podatke o registraciji na web stranicama - društvenim internetskim mrežama (u daljnjem tekstu "Osobni podaci"). Također daju svoj pristanak na obradu i korištenje portala mojih osobnih podataka, uzetih iz gore navedenih web stranice I - Internet društvene mreže (ako je naznačeno). Osobni podaci koje mi dajem mogu koristiti web portal isključivo za registraciju i identifikaciju na web portalu, kao iu svrhu korištenja usluga web portala.
Potvrđujem da se od moje prijave na web portalu obavještavam o svrsi prikupljanja mojih Osobnih podataka i o uključivanju mojih Osobnih podataka u bazu podataka osobnih podataka korisnika web portala, s pravima iz čl. 8 Zakona Ukrajine "o zaštiti osobnih podataka", pročitajte ().
Potvrđujem da, ako je potrebno primiti ovu obavijest u pisanom (dokumentarnom) obliku, poslat ću odgovarajuće pismo [email protected], naznačujući moju poštansku adresu.

Pismo je poslano na navedenu e-poštu. Da biste promijenili zaporku, jednostavno slijedite vezu u njemu.

Puder ili krema pod pelenama: što odabrati za osjetljivu kožu djeteta

Briga za novorođenčad je ugodna sitnica. Kako bi izbjegli neugodne probleme, trudnica mora naučiti mnogo informacija. Mame znaju odabrati elastičnu pelenu. ali ne uvijek ispravno koristiti prašak ili vrhnje.

Često se upotrebljavaju pelene za izgled pelenskog osipa. Ali takvi problemi se ne pojavljuju zbog njih - kriva je briga. Dakle, dječji prah i kreme za pelene mogu smanjiti apsorpciju. Zbog toga postoje problemi s kožom.

KADA I KAKO KORIŠTITI KRUŽNU PODRUŽNU PODUZEĆU

Kremu za pelene koristi se kada je beba koža suha. Vlaži, njeguje, smiruje osjetljivu kožu. Također sprečava šupljinu vrućinu i dermatitis pelene. Kremasti sloj je prepreka koja pomaže zadržati vlagu i ne dopušta da se nepotrebne tvari apsorbiraju u kožu. To jest, obavlja zaštitnu funkciju.

 • Nije svaka krema prikladna za pelene. Bolje je upotrijebiti onu na kojoj se nalazi oznaka "od pelenskog osipa".
 • U sastavu krema za pelene treba biti samo prirodna ulja, lanolin, glicerin, cinkov oksid. Kupi kremu bez parafina - može uzrokovati alergijsku reakciju.
 • Mnogo nije uvijek dobro. Krema se nanosi tankim slojem na čistu kožu. Pričekajte dok se ne osuši, a tek tada nosi pelenu. Ako ste pretjerali, beba se može pojaviti na pelenskim osipima.

KADA I KAKO KORIŠTENJE PREGLED

Prašak za bebe, naprotiv, prikladan je kada je koža previše vlažna. Ima efekt sušenja, smanjuje upalu. To je prikladno ako znate da beba mora dugo biti u pelenama. Pored termostatskog i apsorpcijskog djelovanja, prašak dobro uklanja svrbež.

 • Kada kupujete prašak ispod pelene, razmotrite veličinu čestica praha. Što su manji, učinkovitiji prah će obavljati svoje funkcije. Osim toga, velika će iritirati kožu djeteta.
 • Puderi sadrže uglavnom škrob i cinkov oksid. Rijetko uzrokuju alergije i iritaciju. No, u sastavu mogu biti i drugi aditivi.
 • U usporedbi s krema, prašak ipak ima manje funkcije. Ako dijete već ima iritacije, ona neće moći smiriti kožu ni krema ispod pelene.

Lako je skrbiti za kožu djeteta - samo trebate koristiti odgovarajuće sredstvo. Ako je beba koža suha, ona će odgovarati kremu, ali ako je vlažnost povišena - prah. I svakako pogledaj sastav. Neke komponente mogu uzrokovati alergije.

Kako koristiti dječji prah

Značajke skrbi za novorođenče: u kojim slučajevima i kako koristiti prašak

Koža djeteta je osjetljiva i nježna, potrebna je pažljiva briga i zaštita. Zdrava koža bebe služi kao pouzdana prepreka koja štiti tijelo od bakterija i infekcija. Svaka majka treba obratiti posebnu pozornost na ovo pitanje i, ako je potrebno, koristiti dječji prah.

Danas proizvođači nude različite načine za brigu o djeci. Ključna mjesta zauzimaju kozmetički proizvodi: prašak, šampon, zimska krema i zaštitna sredstva s panthenolom. Kako odabrati i pravilno primijeniti dječji prah? Koji je alat namijenjen i koja svojstva ima?

Značajke i sastav praha za novorođenčad

Žene i dalje tijekom trudnoće razmišljaju o tome što prašak treba odabrati za novorođenče. Za pronalaženje informacija koriste se specijalizirani forum za djecu i recenzije gostiju. Nemojte se miješati i posjetite službenu web stranicu proizvođača, gdje možete istražiti sastav sredstava i saznati koliko troškova proizvoda. Prije kupnje praha trebate pregledati što se sastoji i provjeriti datum isteka naveden na pakiranju.

Da biste shvatili kako koristiti bilo koji prašak za novorođenčad, potrebno je proučiti njegov sastav, svojstva i svrhu. Prašak za bebe je kozmetički proizvod u prahu s ugodnom aromom, koja se koristi za skidanje nježne kože bebe tijekom pelenskog osipa. Ovaj alat može biti samo za kozmetičke ili terapeutske svrhe. Preporuča se za prevenciju pelenskog osipa.

Sastavi prašaka uključuju upijajuće tvari - cinkov oksid, škrob, talk, mogu postojati i vlažne, baktericidne i protuupalne komponente. Često u sastavu nalaze se ekstrakti korisnih biljaka - kamilice i lavande. Ako su među komponentama krumpirov škrob ili cink, tada alat ima djelotvoran efekt zarastanja rana. Talc ima izvrsna apsorbirajuća svojstva.

Svrha dječjeg praha

Osip s peludom kod dojenčadi je proces upale osjetljive kože djeteta na nosaču. To može biti uzrokovano pretjeranim znojenjem ili produženim vlaženjem delikatnih zona. Čest uzrok pelenskog osipa je neudoban rublje ili pelene, koje utrljaju osjetljivu kožu bebe.

Najbolja opcija, ako dijete ima samo početni oblik pelenskog osipa, tekući talk, koji uklanja simptome u nekoliko dana korištenja. Ako je beba zabrinuta i često plače, možda imate ozbiljnijih problema s pelenskim osipom, a svakih nekoliko sati trebate koristiti suhi prašak kako biste izbjegli pogoršanje.

Glavna svrha dječjeg praha je učinkovito uklanjanje viška vlage koja se stvara na površini djetetovog tijela. Ovaj alat ima sposobnost sušenja kože, ublažava iritaciju, sprječava svrbež i osip od pelene. Redovito se smanjuje znojenje, upala i crvenilo.

Ako beba ima gustu vrućinu zbog toplote, univerzalni prašak za djecu pomoći će u rješavanju ovog problema. Često, kada se pelene koriste u novorođenčadi, primjećuje se svrbež crvenkasti osip - pelenski dermatitis. U ovom slučaju, također je korisno dječji prah, koji učinkovito smanjuje iritaciju i upalu.

Ako u problematičnim područjima nema vidljivog crvenila, a beba je nemirna, plakala i ne spava puno, može imati problema s trbuščićem ili preopterećenost. U teškim slučajevima, uz oštar porast temperature, hitna pomoć i hitni medicinski pregled su potrebni.

Glavne vrste dječjih prašaka

Prašak za bebe podijeljen je u dvije skupine:

 1. Prašak u obliku praha. Ovaj alat ima visoku antiseptičku i deodorantnu svojstva, učinkovito upija višak vlage, ima učinak hlađenja, smanjuje trenje između pelene i tijela bebe.
 2. Tekući talk. Univerzalni kozmetički proizvod koji ima protuupalni i omekšavajući učinak na kožu djeteta. Prikladno je koristiti kod kuće, jer ne izlazi iz staklenke. Kada se primjenjuje na tijelo djeteta, talk se pretvara u prah i stvara zaštitni film. Tekući talk apsorbira suvišnu vlažnost, a ne valjanje u naborima kože.

Ocjena najpopularnijih prašaka je na čelu: "Johnsons Baby", "Bubchen" (Bubchen), "Sanosan" (Sanosan).

Kako koristiti dječji prah

Nanesite prah na mjestima gdje se povećava znojenje. Prije svega, kožne nabore djeteta podliježu ovome. Pored nabora, trebalo bi se liječiti područje prepona, pazuha i koljena. Treba napomenuti da pedijatri preporučuju pokretanje uporabe praha nakon što su mrvice okrenule 1 mjesec. Do tog vremena, bolje je liječiti kožu posebnom krema za bebe, podmazujući tijelo novorođenčadi odmah nakon kupanja.

Prašak za bebu ne može se izravno sipati na kožu djeteta. Prije nego što upotrijebite dječji prah u svojoj namjeni, primjenjuje se na dlan ili vatu. Nakon toga, prašak prašine se distribuira na sva mokro područja djetetova tijela. Posebnu pažnju treba posvetiti pazuha i nabora kože. Obavite ovaj postupak vrlo pažljivo i lako, dok ne pritiskate kožu djeteta.

Preporuča se nanositi prašak 2 puta dnevno - ujutro i nakon kupanja s nizom u večernjim satima. U vrućem vremenu, postupci se mogu obavljati češće. Koža djeteta treba biti što je moguće suha. Previše praha ne smije se nanositi, jer adsorpcijski učinak daje samo donji sloj praha, a gornji dio se samo zgusne.

Kako bi se spriječilo pelensko osip kod djece, prašak se primjenjuje na pazuha, nabore vrata, nabore ruku i nogu. Treba napomenuti da se ista područja tijela ne mogu istodobno primjenjivati ​​dječje krema i praha. To je zbog činjenice da su učinci ovih alata izravno suprotni - prah osuši kožu i krema se vlaži. Kada se pravilno upotrebljavaju, dječji prah će dati pozitivan rezultat nakon nekoliko dana korištenja.

Kako odabrati baby powder i pravilno ga koristiti. Pedijatrijski savjeti za roditelje beba

Koža je najvažniji i najaktivniji organ djetetovih osjetila, odgovoran za upoznavanje s vanjskim svijetom. Stoga je važno pravilno očistiti uši i nos, rezati marigoldi i obavljati druge higijenske postupke: oprati, oprati i kupati dijete. Korisno u dječjoj njezi i dječjoj prašini.

Osnove bebe za bebe

Jutro malog čovjeka započinje zračnim kupkama i promjenom pelena. Skinite bebu, isperite je toplom vodom i stavite ga na gol na stol za presvlačenje. Neka mu osjeti slobodu, uživa i sjeti se vremena kad je bio u trbuhu svoje majke i nije mu trebala pelena i topla odjeća. Nakon što budete sigurni da su vanjske genitalije bebe suhe i čiste, možete staviti pelenu i beba je spremna za otkrića koja će mu novi dan dati.

Koža bebe je mekana i meka, pa se nakon svakog WC-a potrebno prati toplom vodom i temeljito osušiti sve nabore na koži prije no što se nosi pelena.

Međutim, čak i uz sve uvjete skrbi, može doći do problema s kožom.

Proizvodi za njegu koji dolaze u ruci

 1. Ako vaša beba ima čistu kožu bez pelenskog osipa i iritacije, možete to učiniti bez kozmetike. No, dogodilo se da guzovi mrvica zbog iscjedka mogu postati crvena, au tom slučaju imat će vam pomoć posebne kreme.
 2. Ako dijete ima iritacije i pelenskog osipa, baby powder će vam biti od koristi. Ne dopušta brisanje kože, sušenje.
 3. Kako bi se ne pretrpjeli i oštetili kožu, sapunom, šamponom i drugim proizvodima za kupanje preporučujemo da koristite najviše dvaput tjedno.
 4. Za vlaženje djetetove kože nakon kupanja, bolje je koristiti ulja prirodnog podrijetla.

U našem članku ćemo detaljno opisati dječji prah.

Prašak za bebe, prašak ili talk. Što je ovo? Zašto je to?

Prašak je mješavina mineralnih ili biljnih tvari u prahu.

Prašak na francuskom znači prašinu. Ovo je mali kozmetički prah.

U osnovi, prašak i prašak su jedno i isto.

Prašak za bebe ili prašak može se koristiti za kozmetičke ili medicinske svrhe. Ona štiti kožu djeteta od vanjskih utjecaja, hladi i omekšava, a također apsorbira znoj i sebum. Upotreba dječjeg praha prikladna je za uklanjanje iritacije i pelenskog osipa na koži, kao i za preventivne svrhe u vrućem ljetnom razdoblju te u situacijama kada je nemoguće mijenjati pelenu na vrijeme.

Što je talk? Talk je osnova praha ili praha, bijeli mineralni prah, široko koristi u medicinske svrhe.

Klasični sastav dječjeg praha

 1. Talk ili škrob (riža, kukuruz, krumpir) su glavni sastojak bilo kojeg praha. Ove tvari jako upijaju i uklanjaju upalu. Oni obavljaju glavnu funkciju dječjeg praha.
 2. Cinkov oksid sadrži u svom sastavu praške mnogih proizvođača dječje kozmetike. Cink ublažava nadražaj i upalu, ima dobre sušenje i baktericidne (ubija bakterije), pomaže u uklanjanju pukotina i pelenskog osipa.
 3. Ekstrakti ljekovitog bilja.

Calendula ima protuupalno i iscjeliteljsko djelovanje.

Kamilica eliminira upalu, dezinficira i ublažava bol.

Lavanda ima jak baktericidni učinak, potiče ozdravljenje i obnavljanje kože.

Proizvođači mogu dodati sastavu aromatskih tvari ili mirisa.

Vrste dječjeg praha

Do danas, kozmetika za djecu je vrlo raznolika. Svjetski poznati brandovi proizvode dvije vrste dječjeg praha:

 1. Slobodni oblik je dječji prah u obliku praha.
 2. Tekući oblik je dječji prah u obliku krema.

Bulk prah je homogena smjesa prašaka koja ima osjetljivu teksturu, obično bijelu, ali može biti siva. Savršeno apsorbira višak vlage i štiti kožu od trenja, hlađenja i umirivanja. Istodobno, prašak ne začepljuje pore, dopuštajući koži da slobodno diše.

Prednosti tekućeg praha - jednostavan je za korištenje. Jednostavno se nanosi na kožu, ne ruši i ne prašinu. Puder u obliku krema stvara zaštitni film na površini kože, apsorbira višak vlage i sprječava djelovanje nadražujućih sredstava. Međutim, ne osuši kožu, već ga omekšava, smiruje i vlaži.

Zahtjevi za dječji prah

 1. Visokokvalitetni i sigurni prašci trebaju sadržavati samo prirodne sastojke.
 2. Prašak za djecu trebao bi biti hipoalergenski.
 3. Sastav praha ne bi trebao uključivati ​​boje, konzervanse i parabene.

Što manje komponenti sadrže prašak za novorođenčad, to je sigurnije korištenje iz prvih dana života. Međutim, iskusni pedijatri ne preporučuju uporabu praha u neonatalnom razdoblju. Prema njihovim preporukama, do mjesec dana, bebinu kožu nakon kupanja treba podmazivati ​​s kremom za bebe ili uljem od prirodnih sastojaka.

5 najpopularnijih prašaka za bebu prema ocjenama mame

Johnsons dijete

Najpopularnija marka dječje kozmetike američkog podrijetla. Pokreće niz hipoalergenskih prašaka za bebe na osnovi mineralnog talka: bez okusa, s ekstraktom kamilice, aromom mentola, dječjim krevetima prije spavanja. Uključuje ekstrakt lavande, a neke majke ne vole suviše jaku aromu.

Inače, postoje neke prednosti: brzo i učinkovito apsorbira vlagu, bez stvaranja grudica, ublažava pelensko osip i iritaciju.

Bubchen

Ovaj prah, proizveden u Njemačkoj na osnovi mineralnog talka, ne sadrži arome. Visoka kvaliteta hypoallergenic prah omogućuje da koža slobodno disati i ne valjati u grudama. Moms kažu da ambalaža nije vrlo prikladna, kada se koristi u prahu malo se izlijeva na vrijeme. Inače, samo pozitivne povratne informacije.

Naša majka

Ovaj prah je napravljen u Rusiji u Yaroslavl regiji. Izvrsni domaći proizvod dobro se bori sa svojom funkcijom. Kao dio talka, škroba, cinkovog i kamilnog ekstrakta, ništa suvišno i bez okusa i boja. Nježna tekstura pogodna za uporabu u djece s osjetljivom kožom, a hipoalergijski sastav omogućuje vam da ga koristite od rođenja. Samo pozitivne recenzije šalju se na adresu domaćeg proizvođača majke.

Sanosan

Prašak u prahu proizveden u Njemačkoj. Pored standardnih komponenti, ona uključuju prirodna ulja (maslina i avokado), tako da ima umirujuće i iscjeliteljske učinke. Pogodan je za djecu s atopijskim dermatitisom. Mame koje uživaju u ovom prahu vrlo su zadovoljne rezultatom.

Babyline

Taj prašak proizvodi izraelska tvrtka. Sadrži kukuruzni škrob, cinkov oksid i prirodne biljne sastojke. Nježno se brine za kožu i pouzdano ga štiti od djelovanja nadražujućih sredstava. O njoj ostavite dobre recenzije.

Teško je odrediti koji je prašak bolji. Svako dijete ima svoje, a ne može stati na drugu. I nije nimalo neophodno da vaš prašak bude na popisu popularnih. Njegov glavni zadatak je pružiti udobnost i zaštitu.

Ostali prašci

Postoje prašci i kreme koji nisu toliko popularni, ali izvrsni su posao s pelenskim osipom.

To uključuje:

 • kseroformni prah;
 • pantenol;
 • baneotsin;
 • kremu bepanten.

Nisu najpopularniji, ali se široko koriste u liječenju pelenskog osipa i drugih kožnih bolesti.

Xeroform prašak je žuti prah, ima antiseptik (dezinfekcijsko sredstvo), sušenje i iscjeljivanje. Liječenje pelenskog osipa i pelenskog dermatitisa dobro, ali nije prikladno za trajnu upotrebu pod pelenama. Koristi se samo u medicinske svrhe. Također je propisana novorođenčadi s dugotrajnom neizrecivom umbilikalnom ranom.

Panthenol prah, uz tradicionalne komponente, sadrži d-pantenol, koji brzo uklanja upalu, ubija štetne bakterije, stimulira iscjeljenje i ne osuši kožu. Sigurno za djecu. Koristi se za pojavu opsežnog pelenskog osipa, znakova pelenskog dermatitisa, kao i za druge kožne bolesti kod djece.

Baneocin prašak je sredstvo za spašavanje života za pelensnu osip kada drugi prah ne uspiju. Dobro sušenje i zacjeljivanje, baneocin učinkovito tretira pelensko osip. Prašak sadrži antibiotik, stoga se nakon savjetovanja s liječnikom koristi isključivo u medicinske svrhe.

Bapanten mast sadrži dexpanthenol, koji dobro služi pelenskim osipom. Mast se može primijeniti od rođenja. Olakšava upalu i potiče ozdravljenje tkiva. Majka koja skriva može koristiti Bepanten za liječenje pukotina bradavica. Pogodan je za korištenje u bolnici, ne možete isprati prije hranjenja. Takva uporaba apsolutno je sigurna za dijete.

Kako koristiti dječji prah?

 1. Proces praška često znojenje i trljanje područja kože. Kod djeteta, to je prvenstveno inguinalna, glutealna, cervikalna, aksijalna nabora, kao i manji nabori kože (uho, popliteal, lakat).
 2. Puder se nanosi samo na prethodno pročišćenu, suhu kožu.
 3. Ne preporučuje se nanositi prašak izravno na kožu djeteta. Prvo utrljite malo praha između prstiju, a zatim, lagano u prahu, nanesite ga na kožne nabore rukama ili pomoću pamučne podloge.
 4. Držite prašinu od lica mrvica, tako da ne udari u oči i ne diše.
 5. Preporuča se nanositi prašak pri jutarnjim promjenama pelene i nakon večernjih kupanja, ali ako je potrebno, to je moguće i češće.
 6. Nemojte koristiti prah cijelo vrijeme. Ako je koža čista i zdrava, upotrijebite prašak u svrhu prevencije samo u vrućoj sezoni, kada se povećava znojenje.
 7. Redovito pregledavajte tijelo djeteta. Ako primijetite osip ili crvenilo, prestanite koristiti ovaj prah i pokazati bebu pedijatru.

Kako odabrati dobar prah?

Visokokvalitetni prah trebao bi zadovoljiti sve zahtjeve za proizvodnju dječje kozmetike. Stručni savjeti pomoći će vam odabrati dobar prah.

Savjeti za odabir pravog praha su sljedeći:

 1. Odaberite prašak koji proizvodi poznate i dokazane robne marke. Oni koriste visoku kvalitetu i sigurne sirovine.
 2. Što je manji sastav praha, to bolje. Mora sadržavati prirodne sastojke. U sastavu ne bi trebalo postojati boje, ali u nekim prašcima dodaju se mirisi. Volite prašak bez mirisa.
 3. Obratite pažnju na datum isteka. Ne biste trebali uzeti robu istekli ako nije navedeno ili loše vidljivo.
 4. Pažljivo pregledajte pakiranje. Trebao bi biti netaknut, informacije na naljepnici moraju biti jasne, bez pogrešaka.
 5. Nemojte uzeti nekoliko paketa odjednom. Puder vam možda ne odgovara, ali možda ćete ga rijetko koristiti, na primjer, kada je vruće.
 6. Visoka kvaliteta praha je homogena, nema grudice.
 7. Svi prahovi se razlikuju po cijeni. S obzirom na vaše sposobnosti, pokušajte odabrati dokazane proizvođače. Neka bude jeftin, ali dobro dokazani prašak.

Primjer: težina djeteta je 4,5 kg. Odabirom između 2 - 5 kg i 5 - 9 kg između pakiranja, trebali biste uzeti drugu mogućnost. U takvim pelenama beba će biti ugodnija.

zaključak

Da bi upotrijebila prah ili ne, majka mora odlučiti za sebe. Uostalom, ona je najbliža osoba za dijete i najbolje zna sve što joj dijete treba. Danas mame dobivaju ogroman izbor i možete naći pravi prašak, pogodan za kvalitetu i cijenu. Glavna stvar je da je koristite ispravno i kako je namjeravano.