Tražite pravi način prehrane novorođenčeta iz boce? Pregled najudobnijih položaja za hranjenje!

Rođenja

Pravilan položaj djeteta kod hranjenja iz boce vrlo je važan, jer ako je beba neugodna, vjerojatno neće moći jesti mirno. A onaj koji hrani dijete, može se brzo umoriti (pogotovo ako dijete jede polako), ako su poze za hranjenje djeteta iz boce neispravno odabrane.

Hranjenje novorođenčeta iz bočice nužan je zbog važnih razloga za mame (zdravstveno stanje, nedostatak mlijeka ili mala količina, rani izlazak iz porodiljnog dopusta). Ali isto tako, kao i prirodno dojenje, umjetno hranjenje treba pravilnu organizaciju.

Zašto je držanje toliko važno?

Svako dijete je jedinstveno i stoga nema univerzalnog stajališta o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce.

Odmah nakon rođenja, dijete može imati jedno držanje. I kasnije - drugi će učiniti. Ovo se ne treba bojati. Ovo je normalno!

Postoji nekoliko općih pravila koje svaka majka treba slijediti tijekom cijelog razdoblja hranjenja boce. Pravila za hranidbu boce:

 1. Cijelo dijete od krune za pete bi trebalo biti u istoj ravnini. Ne bi se trebao zavoja.
 2. Treba primijetiti taktilni kontakt, kao i tijekom dojenja. Može biti "koža na koži" ili jednostavna poteza.

Jednako je važno pratiti sve korake - pripremu mješavine, hranjenje, proces ostavljanja viška zraka. Dijete gubi zrak samo u dva slučaja ako je bočica nepravilno postavljena i bradavica nije potpuno napunjena mlijekom, a također ako poza ne stvara nijednu ravninu tijelu.

Ako inventar, mješavina je odabrana pravilno, onda posljednja faza hranjenja može donijeti nelagodu bebi. Zrak koji je zarobljen u želucu mora izaći tako da probavni sustav ne doživljava preopterećenja.

Podići za hranjenje bebe

Razmislite o tome kakvu poziciju i kakvu poziciju hranite bebu, kao i kako pravilno držati dijete dok hranite. Postoji nekoliko osnovnih stavova za djecu s umjetnom hranom - ležeći na rukama, na njihovoj strani, sjedi.

Svako držanje treba biti udobno i za bebu i za roditelja.

Znači, nije se trgnuo

Sprječavanje regurgitacije:

 1. Dijete u ovom slučaju nalazi se na bočnoj strani. Bolje je da se radi o lijevoj strani, kako to preporučuje pedijatri.
 2. Moguće je popraviti svoj položaj s posebnim stezaljkama, valjcima za napajanje ili jastukom.
 3. Mama mu daje bočicu na bok, a ona i sama može leći na svojoj strani kako bi održala kontakt očima s djetetom.
 4. Obavezno kontrolirati postupak punjenja bradavica s mlijekom.

Tako da ne guši

 1. Mama sjedi na kauču ili udobnoj stolici, naslonjena na leđa.
 2. Savija koljena i ima dijete tako da njegova stražnjica sjedi na jednom boku, a leđima leži na drugom.
 3. Glava mora biti položena na savijeni lakat.
 4. Uz slobodnu ruku mama drži bocu mlijeka.

Potrebno je provjeriti brzinu protoka, koja ovisi o broju otvora u bradavici i kutu nagiba same boce.

Da ne bude gušen

 1. Dijete je u svom krevetiću, a majka sjedi u blizini.
 2. Kada se hranite u ovom slučaju, možete staviti ravnu pelenu, najtanje jastuk ili ručnik.
 3. Boca se nalazi pod kutom od 45 stupnjeva. Ova pozicija stvara optimalnu brzinu protoka mlijeka i udobnost.

Stalak mama u ovom slučaju se ne preporučuje, jer leđa će biti u neprirodnom položaju i samo će početi ozlijediti. Važno je kontrolirati nagib glave jer njegov pogrešan položaj potiče ulazak mlijeka u dišni sustav.

Da biste spriječili ulaz zraka

Ulazak zraka s hranom dovodi do lažnog osjećaja sitosti u mozgu. Važno je da odstranite od procesa hranjenja boce, svakih 5-10 minuta, tiho ga izvadite na nekoliko sekundi tako da ispadne.

No, kako bi se smanjila količina zraka koja ulazi, potrebno ga je hraniti u položaju polu ravno. Ta je pozicija najčešća.

 1. Mama uzima dijete u naručju.
 2. Njegova glava je povoljno smješten na lakat, dlan drži magarca.
 3. Svojom slobodnom rukom majka mu daje bocu pod nagibom tako da je cijela šupljina bradavice puna mlijeka.

Potrebno je provjeriti prisutnost mjehurića u mješavini i, kad se pojave, promijeni položaj djeteta u vertikalni položaj i uklanja bocu iz usta.

Je li moguće hraniti novorođenče koji leže? Na tom položaju stručnjaci ne preporučuju davati bocu zbog opasnosti od pada mlijeka u srednje uho i razvoja infekcije.

Ostale odredbe

Ako dijete već sjedi pouzdano, a zatim, pokazujući samostalnost, može držati bočicu i odabrati udobno držanje tijela, kao i jesti sjedeći. U takvim slučajevima, roditelj također mora biti blizu i nadzirati proces hranjenja.

Savjeti za roditelje

Savjeti za roditelje o hranjenju položaja:

 • Ponekad se događa da se mame mame umorne. U tom slučaju možete koristiti uređaje za fiksiranje - jastučići za hranjenje, valjke ili jednostavni ručnik.

Uz pomoć, dijete i bočica mogu se anatomski ispravno postaviti. Međutim, važno je održavati vizualni i taktilni kontakt.

Ni u kojem slučaju ne može ostaviti dijete samo, ako je zauzet bočicom!

 • Bez obzira na držanje, emocionalna udobnost majke ili osoba koja ga hrani u ovom trenutku također je važna za dijete da dobije maksimalnu korist od hranjenja.
 • Nema potrebe da ga hranite ako ste ljuti, uznemireni ili ljuti.
 • Također, nemojte početi hraniti ako je dijete zabrinuto zbog nečega. Važno je ukloniti uzrok anksioznosti i potom hraniti bebu.
 • Dijete bi trebalo osjetiti samo ljubav, njegu i toplinu.

  Korisni videozapis

  Nudimo gledanje videozapisa o pravilnoj hrani djeteta iz boce:

  zaključak

  Važno je da sve majke sjetite da zdravlje bebe i odnos s njim ne ovise o načinu hranjenja. I ne morate se posramiti u slučaju odabira umjetne metode prije prirodnog. Svaka majka je najbolja za dijete!

  Kako držati bocu i hraniti bebu s mješavinom

  Majčino mlijeko je najbolja hrana za novorođenče, koja osigurava normalni razvoj djeteta. Samo sadrži sve potrebne vitamine i elemente za puni rast bebe. Nažalost, danas, iz različitih razloga, mnoge majke su prisiljene prebaciti na umjetno hranjenje. U ovom slučaju, važno je odabrati pravu formulu i slijediti pravilnu tehniku ​​hranjenja bočicom. U članku ćemo pogledati kako to učiniti detaljno.

  Kada trebate bocu

  Ako je beba mješovita, pedijatri ne preporučuju uporabu boce. Činjenica je da se dijete brzo navikne na udobnu bradavicu i više se ne želi vratiti dojenju. U ovom slučaju, žlica se koristi za bebe, šprica se koristi za novorođenče, a šalica se koristi za starije djece. Imajte na umu da danas oslobađaju poseban sustav s cijev koja je što je bliža prirodnom hranjenju. Usput, kada dopunjavate, prvo dajte dojku, a zatim hranite dijete.

  Ako je beba u potpunosti umjetno hranjena, a ne planira se vratiti majčinom mlijeku, onda uzmite bočicu. Pažljivo razmotrite izbor proizvoda. To bi trebalo biti kvalitetno i sigurno za novorođenče.

  Prikladno je prati i sterilizirati staklene boce. Oni će izdržati opetovano vrenje i trajati će duže. No, istodobno se lagano bori s staklenom ambalažom. Plastične boce su sigurne i prikladne za dojenčad, osim ako naravno nije napravljena od visokokvalitetnog plastičnog materijala od hrane. Međutim, takvi će se proizvodi morati mijenjati češće, jer brzo izgube oblik nakon vrenja.

  Pročitajte više o tome kako odabrati pravu bočicu za hranjenje. Bez obzira na izbor, spremnik mora biti čist i steriliziran. Proizvod ne smije biti napuknut i zaprljan. Čist i netaknut bi trebao biti bradavica!

  Priprema za hranjenje

  Važno je da za novu hranu imate spremne boce i bradavice. Mora se temeljito oprati i sterilizirati. Operite ruke temeljito sapunom i vodom prije nego što hranite bebu, a zatim pripremite smjesu.

  Za pripremu smjese važno je slijediti upute na pakiranju. Ako dodate više vode, dijete neće dobiti potrebnu dozu vitamina, a ako je manje, dijete može imati dehidraciju!

  Prije svakog hranjenja, poželjno je pripremiti novu smjesu. U iznimnim slučajevima, proizvod se može čuvati do 24 sata u hladnjaku. Ako hranite već pripremljenu smjesu, zagrijte mlijeko u vodenoj kupelji ili jednostavno u toploj vodi.

  Razrijedite smjesu vodom s temperaturom od 36 do 37 stupnjeva. Za uzgoj koristite posebnu bebu ili običnu kuhanu vodu. Svakako provjerite temperaturu hrane prije hranjenja! Ako nemate termometar, kapnite smjesu na zglob.

  Možete nositi dječju kutiju kako ne bi prljavo. I staviti na ručnik ili staviti na odjeću koja vam ne smeta. Zapamtite da će beba hraniti kada se hrani. Prije nego što hranite bebu, provjerite radi li mlijeko s boce normalno. Kada se naginje, trebao bi kapati. Stavite trbuh na tvrdu površinu nekoliko sekundi prije svakog hranjenja.

  Tehnika hranjenja boca

  • Kada se hranite, boca treba držati na malom nagibu tako da bradavica bude napunjena mlijekom;
  • Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu;
  • Ne možete držati bocu uspravno, inače beba može gušiti!
  • Prsten s bradavicom ne smije stati na kontejner previše zbijeno. Ako malo zraka uđe u bocu, bradavica neće biti ravna. Ali previše zraka ne bi trebao ići tamo!
  • Kada se hranite, glava bebe treba lagano podići i ne naginjati unatrag ili na stranu. Nemojte držati novorođenče u vodoravnom položaju;
  • Uzmi pauze dok hranite da bi beba burp. U ovom trenutku potrebno je držati dijete nekoliko sekundi u ravnoj ili polu-linijskoj poziciji;
  • Ako pravilno napunite novorođenče, u bocu će se pojaviti mjehurići;
  • Ne ostavljajte novorođenčad s jednom bocom!

  Nakon hranjenja

  Nakon što je dijete jede, odmah uzmite bocu. Nemojte žuriti da položite dijete, držite ga uspravno da se trgne. Da bi se dijete skliznulo, lagano dodirnite i protrljajte leđa ili stavite bebu na rame. Uz umjetno hranjenje, važno je hraniti dijete vodom!

  Nakon hranjenja, boca i dud se temeljito isperu. Da biste to učinili, koristite anti-alergijski dječji deterdžent ili soda za pečenje, četkicu i spužvu. Važno je temeljito oprati bocu tako da na donjem dijelu nema lijeka. Ako koristite perilicu posuđa, jela za djecu odvojite od odrasle osobe i odaberite temperaturu koja nije manja od 80 stupnjeva. Nakon pranja, stavite spremnik na čisti ručnik dok se potpuno ne osuši.

  Sterilizacija je važan i nezaobilazan postupak koji će spriječiti nakupljanje štetnih bakterija u loncu. Sterilizirajte dječja jela kuhajući u tavi. U tu svrhu koristite i mikrovalnu pećnicu, dvostruki kotao ili sporo kuhalo, posebnu sterilizaciju ili antiseptičke tablete. Kako pravilno sterilizirati boce za bebe, pročitajte vezu http://vskormi.ru/children/kak-sterelizovat-butilochku/.

  Koliko smjesa dati dijete

  Uz umjetno hranjenje, trebate hraniti novorođenče svaka tri sata, što je oko 7-8 obroka dnevno. Međutim, to su samo preporučeni pokazatelji, jer se potrebe djece razlikuju ovisno o dobi i razvoju.

  Dnevni dopust mješavine za djecu težine do 3200 kg = broj dana života djeteta X 70;

  Dnevni dopust mješavine za djecu mase više od 3200 kg = broj dana života djeteta X 80.

  Prema stručnjacima, dnevna stopa djeteta do dva mjeseca iznosi 1/5 težine, od 2 do 4 mjeseca - 1/6 težine, od 4 do 6 - 1/7 težine, od 6 do 9 - 1/8 težine i do godinu dana - 1/9 težine. Da biste utvrdili koliko mješavine daju bebu u jednom koraku, podijelite dnevnu stopu količinom unosa hrane 24 sata. Mnogi roditelji se brinu ako dijete jede ili ne. Zatim razmotrite znakove oba fenomena.

  Kako dati bocu novorođenčadi

  Kako hraniti novorođenče iz boce: algoritam, tehnika i pravila

  Najbolja vrsta hrane za novorođenče je majčino mlijeko. Nažalost, često se događa da majka ne može hraniti bebu - to može biti zbog njezine bolesti ili preranog prestanka laktacije. Prilagođene mješavine dolaze do spašavanja. Majka bebe i drugi članovi obitelji trebali bi naučiti pravilno napuniti bočicu.

  Čitamo i: boce za hranjenje novorođenčadi U nekim slučajevima to nije majčinska dlaka koja postaje izvor hrane za dijete, ali boca s mješavinom. Važno je naučiti pravilno davati bocu kako bi dijete gutalo i da ne proguta zrak hranom.

  Koje su boce?

  Do danas, sve boce koje se nude u trgovinama su podijeljene u dvije glavne vrste: plastika i staklo. Pogledajmo pro i kontra svakog tipa.

  • Odabir stakla za hranjenje, jamčite sebi kupnju trajnih i ekološki prihvatljivih proizvoda. Istina, sa staklom postoji opasnost od lomljenja krhke boce, a staklene boce su također teže.
  • Mogućnosti od plastike za posuđe su lakše i nema opasnosti da ih razbije. Vjerojatno će kupiti plastičnu robu niske kakvoće sa sadržajem štetnih tvari, tako da prilikom kupnje obratite posebnu pozornost na prisutnost certifikata koji jamči odsutnost štetnih sastojaka. Pokušajte kupiti poznate robne marke kako biste smanjili moguće rizike.
  • Boca mora biti označena u milimetrima. Ljestvica će vam pomoći kontrolirati količinu mješavine koju je dijete jeli.
  • Materijal bradavice, poput samih bočica, varira. Postoje gumene i silikonske bradavice. Kakva je praktičnija, vi i vaše dijete odlučite.
  READING DETAIL: sterilizacija boce za novorođenčad

  Miješajte postupak selekcije i kuhanja

  Pedijatar će vam pomoći da odaberete pravu kombinaciju, na temelju karakteristika djetetovog tijela, jer ne postoji optimalna mješavina - sve je odabrano pojedinačno. Odabir odgovarajuće mješavine osigurava odličnu probavu i dobro raspoloženje bebe.

  Da bi se pripremila smjesa, poželjno je uzeti kuhanu i ohlađenu vodu. Preporučljivo je napraviti sve manipulacije strogo prije svakog obroka:

  • Potrebno je kuhati vodu i hladiti, dok vrijeme hlađenja ne smije biti duže od 30-40 minuta.
  • U bocu ulijte vodu do navedene oznake.
  • Stavite suhu smjesu u bočicu. Strogo se pridržavajte proporcija koje proizvođač navodi na posudi s mješavinom. Prekomjerni prah za deblju i zasićenu smjesu neprihvatljivo je. Dijete ne treba samo hranu bogatu kalorijama, već i vodu, stoga strogo slijedite upute.
  • Nakon zatvaranja boce, pažljivo protresite dok se prašak ne otopi.
  • Stavite dude na bocu i provjerite temperaturu smjese. Optimalna temperatura mjeri se vrlo jednostavno: na unutarnjoj strani ručnog zgloba kapajte jednu kapu i slijedite senzacije: hladnoća ili vrućina pokazuju da je smjesa previše hladno ili pregrijana. Ako želite zagrijati smjesu, upotrijebite vodenu kupelj. Mikrovalna pećnica ne jamči ravnomjerno zagrijavanje smjese.

  Preporuča se hraniti dijete sa svježe pripremljenom mješavinom, a moguće je spremiti "hranu" ne više od pola sata. Ako beba na prvom hranjenju ne jede mjereni udio, ne treba ga hraniti tom smjesom nakon jednog ili čak dva sata.

  Bez obzira na proizvođača mliječne formule, postoji nekoliko općih pravila pripreme: mora se promatrati ravnoteža vode i suhe tvari, ne treba ostaviti grudice, temperatura mješavine treba biti ugodno topla.

  Tehnika hranjenja

  Kako bi hranili dijete iz boce je prilično izvediv zadatak i za majku i za druge članove obitelji, ali svatko bi trebao znati kako to učiniti ispravno. Tehnika je vrlo jednostavna i pristupačna.

  Pitanje se često postavlja - od čega je bolje hraniti dijete? Mama može odabrati bilo koji položaj koji će biti udoban za nju i dijete, ali najbolja opcija bi bila imitacija dojenja.

  • Za hranjenje novorođenčeta s bocama mlijeka, stavite ga na koljena, s glavom na podignutom podlaktici jedne strane. Druga ruka će zadržati bocu.
  • Dijete koje je ovladalo sjedećim položajem može jesti hranu na visokoj stolici (preporučamo čitanje: kako odabrati visoku stolicu?). Imajte na umu da mnoga djeca još vole jesti dok sjedi ili leži na majčinim rukama.
  • Nikad ne ostavljajte dijete samoga, čak i ako sam sam sebe sam snagom drži boce.
  • Ne dopustite mu da zaspi bocu - to može dovesti do činjenice da se dijete utopi.
  • Dok hranite noću, najudobniji položaj za dijete leži. Svakako podignite glavu rukom ili stavite jastuk.
  • Lagani unos zraka neizbježan je, stoga povremeno pušite tijekom hranjenja kako biste omogućili da zrak pobjegne. Lako se zapeti: podignite dijete uspravno ili jednostavno podignite glavu malo.
  • Budite oprezni pri odabiru rupe u bradavici. Prvi mjesec beba bi trebala dobiti mješavinu kapi. Ako prolije, dijete guše ili guše.
  • Pobrinite se da je beba glava ravna, ne naslonjena unatrag ili, naprotiv, ne nagnuta naprijed. Nepravilan položaj može uzrokovati da mlijeko uđe u dišni sustav, što je vrlo opasno.

  Hranjenje u snu je opasno

  Nikad nemojte hraniti spavanje bebu - probudite ga ako je potrebno, i tek onda ponudite smjesu.

  Napuštanje bocu u krevetiću djeteta prije spavanja nije apsolutno preporučljivo, jer beba će dobiti lošu naviku, au najgorem slučaju može zagušiti.

  Hranjenje za vrijeme spavanja vrlo je opasno, jer mlijeko ulazi u ustima bez napora djeteta, kao što je to slučaj s dojenjem, tako da postoji opasnost da će se dijete onesvijestiti.

  Nikada nemojte ostaviti bebu s bocom. On mora naučiti da vrijeme za jelo nije povezano s vremenom spavanja. Izbijanje djeteta od takvog zaspavanja bit će mnogo teže u budućnosti. Možete naučiti pravila hranjenja i algoritam akcija pomoću video lekcija. S njima možete brzo naučiti pravu tehniku.

  Glavna stvar je pozitivan stav.

  Na raspoloženje i emocionalno stanje majke također je važno u umjetnoj hrani, kao i kod dojenja. Djeca su vrlo osjetljiva na majčinska iskustva.

  Počevši hraniti svoje karapuz, pokušajte se pozitivno prilagoditi i riješiti se svih neugodnih misli, tako da komunikacija s bebom bude ugodna i radosna. Uživajte u udobnom položaju i uživajte u trenucima mira i tišine.

  Sjednite natrag i zalijepite se s vlažnim maramicama u slučaju da dijete izbacuje malo mlijeka ili mučiti. Govorite s djetetom za vrijeme hranjenja, nježno udarajte u leđa - neka beba bude topla i brižna. Ako nema šanse za hranjenje djeteta majčinim mlijekom, bit će potpuno suvišno dati mu malo nježnost i komunikaciju sa svojom voljenom majkom.

  Učenje hraniti novorođenčad iz boce

  Naravno, majčino mlijeko za novorođenče je najbolja prehrana. Nažalost, postoje situacije kada to nije dovoljno ili nema prilike dojiti bebu. Zatim se postavlja pitanje kako hraniti bebu iz boce i kako to ispravno. Bez obzira na to je li mamina mlijeka unutar boce ili umjetna smjesa, trebali biste slijediti neke preporuke o tehnici hranjenja.

  Položaj djeteta tijekom hranjenja

  Kada jedete, beba ne smije ležati na leđima, jer pod utjecajem gravitacije mlijeko teče iz bradavice boce. U vodoravnom položaju, dijete na stražnjoj strani može gušiti ili prigušiti nutrijente.

  Pravilno postavite dijete na slijedeći način: Položaj glave novorođenčeta neposredno iznad tijela. Najbolje je saviti ruku na lakat i položiti glavu djeteta u zavoj; trebali biste biti sigurni da glava i kralježnica čine pravu liniju.

  Tijekom hranjenja bočica, položaj djeteta treba biti otprilike isti kao kod dojenja, posebno kada se kombiniraju obje vrste dječje hrane.

  Ni u kojem slučaju ne smije ostaviti mrvice na sebi dok hrane iz boce. Ne možete ostaviti bocu u usta djeteta kad spava.

  Tehnika hranjenja boca

  Nije hladno dijete s boce. Vi samo trebate obratiti pozornost na nekoliko jednostavnih pravila:

  • Prije nego što počnete hraniti novorođenče, trebali biste provjeriti je li hrana za njega zagrijana do ugodne temperature koju provjerava zglob. Da biste to učinili, ispustite malo i procijenite temperaturu. Nemojte hraniti bebu hladno ili toplu hranu.
  • Mješavina za novorođenče mora biti pripremljena strogo prema uputama. Uvijek biste trebali pratiti datum isteka dječje hrane navedene na pakiranju.
  • Dok jede, cijela bradavica ne mora nužno biti pokrivena djetetovim usnama. Dijete bi trebalo držati duguljasti dio bradavice u ustima, a na okruglom dijelu bi trebale biti usne.
  • Potrebno je pravilno držati bočicu. Izduženi dio bradavice boce uvijek treba napuniti smjesom. To će spriječiti dijete da gutati zrak hranom, inače dijete će patiti od kolike.
  • Nema potrebe žuriti dijete kada je iz boce. Trebao bi sisati vlastiti ritam. Ne možete prisiliti dijete da jede smjesu, ako je završio s jelom.
  • Povremeno provjeravajte stanje bradavice boce. Nemojte koristiti bradavicu ako je deformiran ili izravnavan. U tom slučaju, trebate ga zamijeniti novom.

  Nakon hranjenja, trebate lagano namočiti dijete na leđima, tako da je pokrio višak zraka zarobljen tijekom sisanja. Niti jedan video isječak nije posvećen procesu davanja bebe iz boce, već vidjevši, koja će vas ovu tehniku ​​svladati ilustrativno.

  Pauze za hranjenje

  Tehnika ispravnog hranjenja djeteta iz boce osigurava prisutnost pauze tijekom jela.

  Tijekom usisavanja iz boce, dijete može progutati zrak hranom. To dovodi do lažnog osjećaja sitosti, čak i ako je dijete malo jeli.

  Zato se trebate zaustaviti, pružiti djetetu priliku da se regurgitirati zrak. Kao rezultat toga, dijete može ponovno početi osjećati gladi. Kako bi dijete zagrabile zrak, trebate je držati u vertikalnom ili polu-vertikalnom položaju. Također možete staviti bebu na njegovo rame, stavljajući mu ruke na leđa. Možete napraviti laganu leđa masažu ili lagano pat novorođenče na dnu. Za zaštitu odjeće preporučuje se uporaba ručnika. U nekim slučajevima novorođenčad možete staviti u krilo kako bi se moglo nakupiti. Ako zrak koji je zarobljen bebom ne regurgitirati, njegov trbuh može pogoršati plin. Uz pomoć videozapisa možete vidjeti nekoliko načina da pomognete bebinoj bebi i odlučite koja je tehnika ispravna za vas i vaše dijete.

  Komunikacija tijekom hranjenja

  Tijekom hranjenja bočica, važno je ne samo ispravno postaviti bebu, već i uspostaviti emocionalnu povezanost s njim. Dojenčadi trebaju majčinsku ljubav i brigu. Ako dijete osjeća da mu je majka blizu, mirna je i osjeća se zaštićena. Da biste stvorili ovu vezu, trebate komunicirati s djetetom, razgovarati s njim, zagrliti ga, milovati je dobrodošao. Tijekom hranjenja, najbolje je uspostaviti snažnu i snažnu vezu s bebom. Naravno, tijekom dojenja to je puno lakše učiniti, budući da je riječ o izravnoj fizičkoj interakciji s bebom. Unatoč tome, kada se hranite iz boce, također možete uspostaviti bliski kontakt između majke i djeteta.

  Osim toga, omogućuje se stvaranje trajne interakcije između oca i drugih rođaka s djetetom, jer se ne samo majka može angažirati u hranjenju boce.

  Kako i kada hraniti bebu

  Ni u kojem slučaju ne smijete hraniti dijete u nadraženom ili depresivnom stanju. Morate se pokušati smiriti i opustiti. Mala djeca osjećaju raspoloženje majke. Kad je napeta, beba će se početi brinuti. Ne pokrećite postupak hranjenja ako dijete plače ili vrišti. Može se gušiti u ovoj situaciji. Budući da je umjetna smjesa teža za probavljanje novorođenčadi nego majčino mlijeko, neki pedijatri ne preporučuju prehranu djece češće nego jednom svaka 3 sata.

  Međutim, u nekim slučajevima, liječnici preporučuju hranjenje djeteta na zahtjev. Budući da je bolje od čekanja gladnog djeteta da pričeka određeni sat - on će se brinuti, vrištati, plakati, što negativno utječe na emocionalno stanje majke i djeteta.

  Kako držati bocu i hraniti bebu s mješavinom

  Majčino mlijeko je najbolja hrana za novorođenče, koja osigurava normalni razvoj djeteta. Samo sadrži sve potrebne vitamine i elemente za puni rast bebe. Nažalost, danas, iz različitih razloga, mnoge majke su prisiljene prebaciti na umjetno hranjenje. U ovom slučaju, važno je odabrati pravu formulu i slijediti pravilnu tehniku ​​hranjenja bočicom. U članku ćemo pogledati kako to učiniti detaljno.

  Kada trebate bocu

  Ako je beba mješovita, pedijatri ne preporučuju uporabu boce. Činjenica je da se dijete brzo navikne na udobnu bradavicu i više se ne želi vratiti dojenju. U ovom slučaju, žlica se koristi za bebe, šprica se koristi za novorođenče, a šalica se koristi za starije djece. Imajte na umu da danas oslobađaju poseban sustav s cijev koja je što je bliža prirodnom hranjenju. Usput, kada dopunjavate, prvo dajte dojku, a zatim hranite dijete.

  Ako je beba u potpunosti umjetno hranjena, a ne planira se vratiti majčinom mlijeku, onda uzmite bočicu. Pažljivo razmotrite izbor proizvoda. To bi trebalo biti kvalitetno i sigurno za novorođenče.

  Prikladno je prati i sterilizirati staklene boce. Oni će izdržati opetovano vrenje i trajati će duže. No, istodobno se lagano bori s staklenom ambalažom. Plastične boce su sigurne i prikladne za dojenčad, osim ako naravno nije napravljena od visokokvalitetnog plastičnog materijala od hrane. Međutim, takvi će se proizvodi morati mijenjati češće, jer brzo izgube oblik nakon vrenja.

  Pročitajte više o tome kako odabrati pravu bočicu za hranjenje. Bez obzira na izbor, spremnik mora biti čist i steriliziran. Proizvod ne smije biti napuknut i zaprljan. Čist i netaknut bi trebao biti bradavica!

  Priprema za hranjenje

  Važno je da za novu hranu imate spremne boce i bradavice. Mora se temeljito oprati i sterilizirati. Operite ruke temeljito sapunom i vodom prije nego što hranite bebu, a zatim pripremite smjesu.

  Za pripremu smjese važno je slijediti upute na pakiranju. Ako dodate više vode, dijete neće dobiti potrebnu dozu vitamina, a ako je manje, dijete može imati dehidraciju!

  Prije svakog hranjenja, poželjno je pripremiti novu smjesu. U iznimnim slučajevima, proizvod se može čuvati do 24 sata u hladnjaku. Ako hranite već pripremljenu smjesu, zagrijte mlijeko u vodenoj kupelji ili jednostavno u toploj vodi.

  Razrijedite smjesu vodom s temperaturom od 36 do 37 stupnjeva. Za uzgoj koristite posebnu bebu ili običnu kuhanu vodu. Svakako provjerite temperaturu hrane prije hranjenja! Ako nemate termometar, kapnite smjesu na zglob.

  Možete nositi dječju kutiju kako ne bi prljavo. I staviti na ručnik ili staviti na odjeću koja vam ne smeta. Zapamtite da će beba hraniti kada se hrani. Prije nego što hranite bebu, provjerite radi li mlijeko s boce normalno. Kada se naginje, trebao bi kapati. Stavite trbuh na tvrdu površinu nekoliko sekundi prije svakog hranjenja.

  Kada se hranite, važno je uspostaviti emocionalnu povezanost s djetetom, tako da je postupak udoban i smiren. Nemojte hraniti dijete u nadraženom ili uznemirenom stanju. Ne biste trebali dati mješavinu djetetu, ako on plače i odupire se. Pokušajte ga smiriti. Ne možete hraniti novorođenče silom! Pričekajte dok ne postane gladan.

  Tehnika hranjenja boca

  • Kada se hranite, boca treba držati na malom nagibu tako da bradavica bude napunjena mlijekom;
  • Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu;
  • Ne možete držati bocu uspravno, inače beba može gušiti!
  • Prsten s bradavicom ne smije stati na kontejner previše zbijeno. Ako malo zraka uđe u bocu, bradavica neće biti ravna. Ali previše zraka ne bi trebao ići tamo!
  • Kada se hranite, glava bebe treba lagano podići i ne naginjati unatrag ili na stranu. Nemojte držati novorođenče u vodoravnom položaju;
  • Uzmi pauze dok hranite da bi beba burp. U ovom trenutku potrebno je držati dijete nekoliko sekundi u ravnoj ili polu-linijskoj poziciji;
  • Ako pravilno napunite novorođenče, u bocu će se pojaviti mjehurići;
  • Ne ostavljajte novorođenčad s jednom bocom!

  Nakon hranjenja

  Nakon što je dijete jede, odmah uzmite bocu. Nemojte žuriti da položite dijete, držite ga uspravno da se trgne. Da bi se dijete skliznulo, lagano dodirnite i protrljajte leđa ili stavite bebu na rame. Uz umjetno hranjenje, važno je hraniti dijete vodom!

  Nakon hranjenja, boca i dud se temeljito isperu. Da biste to učinili, koristite anti-alergijski dječji deterdžent ili soda za pečenje, četkicu i spužvu. Važno je temeljito oprati bocu tako da na donjem dijelu nema lijeka. Ako koristite perilicu posuđa, jela za djecu odvojite od odrasle osobe i odaberite temperaturu koja nije manja od 80 stupnjeva. Nakon pranja, stavite spremnik na čisti ručnik dok se potpuno ne osuši.

  Sterilizacija je važan i nezaobilazan postupak koji će spriječiti nakupljanje štetnih bakterija u loncu. Sterilizirajte dječja jela kuhajući u tavi. U tu svrhu koristite i mikrovalnu pećnicu, dvostruki kotao ili sporo kuhalo, posebnu sterilizaciju ili antiseptičke tablete. Kako pravilno sterilizirati boce za bebe, pročitajte vezu http://vskormi.ru/children/kak-sterelizovat-butilochku/.

  Koliko smjesa dati dijete

  Uz umjetno hranjenje, trebate hraniti novorođenče svaka tri sata, što je oko 7-8 obroka dnevno. Međutim, to su samo preporučeni pokazatelji, jer se potrebe djece razlikuju ovisno o dobi i razvoju.

  Dnevni dopust mješavine za djecu težine do 3200 kg = broj dana života djeteta X 70;

  Dnevni dopust mješavine za djecu mase više od 3200 kg = broj dana života djeteta X 80.

  Kako dati bocu?

  U tako osjetljivom procesu, kao što je hranjenje djeteta iz boce, potrebno je razmotriti svaki detalj. Prvo, vrlo je važno da smjesa bude topla - nije vruća, a ne hladno. Da biste provjerili temperaturu smjese, kapnite nekoliko kapi ove mješavine na ruku. Mješavina ne bi trebala izgorjeti, temperatura bi trebala biti jednaka temperaturi tijela. Pravilno pripremljena smjesa važna je za hranjenje. U većini slučajeva, priprema se prije hranjenja, a zatim hladi prije hranjenja. Ako je priprema unaprijed, a zatim se čuva u hladnjaku, a zatim lagano zagrijava - držite bocu smjesom u toploj vodi.

  Kakvu bocu dajte dijete?

  Mnogi ne znaju pripremiti smjesu, iako je vrlo važno pravilno pripremiti. Prvo, ispitajte sve što je napisano na naljepnici: sastava doziranja, itd. Precizno odredite količinu suhe mješavine vizualno nemogućim, stoga koristite mjerna sredstva (šalice, žlice, itd.). Mješavinu možete pripremiti bocom s širokim vratom kao zdjelicom. Ne preporučuje se uporaba boca s uskim vratom, jer je vjerojatno da smjesa neće dobro raditi. U tom slučaju, najbolje je koristiti zasebna jela za pripremu smjese i nakon toga prelijte u bočicu. Iako možete koristiti bocu s uskim vratom, pažljivo pratite da je prašak dobro otopljen i da ne stvara grudice. Prije početka kuhanja smjesu morate prati i dezinficirati posuđe (kuhati). Ako ne temeljito operite posuđe, mješavina možda neće raditi - držati se zidova boce i neće se otopiti u vodi. Ulijte u bocu topla kuhana voda, dodajte potrebnu količinu suhe smjese i temeljito promiješajte dok se ne otopi. Za dijete također je važno kako držite bocu tijekom hranjenja. Provjerite je li vrat boca ispunjen mješavinom i da zrak ne dođe tijekom hranjenja. Ako dijete slučajno proguta zrak, to će se probiti nakon hranjenja. Rupa u bradavici za bocu ne smije biti prevelika ili premalena. Smjesa teče u kapanju kada je rupica u bradavici normalne veličine. Ako je rupica u bradavici prevelika, beba će uvijek zagušiti smjesom. U slučaju da je rupa preuska, teško je sisati bebu.

  Nije preporučljivo napustiti ostatak mješavine do sljedećeg hranjenja, ako dijete nije završilo s pićem. Nakon hranjenja bočicu morate prati i ulijte smjesu za sljedeću hranidbu u čistu bocu. Ako to nije učinjeno, ostaci smjese mogu kisiti, pa je bolje izliti ono što ostaje nakon hranjenja. Evo više o sterilizatoru boce.

  Tijekom hranjenja morate pažljivo pratiti bebu. Razgovarajte s njim, obratite pažnju na njega, tako da se osjeća ugodno i mirno jede hranu.

  Kako dati bocu novorođenčadi

  Toplina za boce

  Djeca jedu s istim zadovoljstvom, bez obzira na to je li hrana zagrijana ili na sobnoj temperaturi. Glavna stvar je da bočica mora imati istu temperaturu pri svakoj hrani. Mnogi roditelji obično zagrijavaju smjesu, jer su sigurni da to treba učiniti, jer je majčino mlijeko toplo. Čini se da će hladno hrana naštetiti djetetu. Nije.

  Ako još uvijek zagrijate bocu, možete to učiniti u zdjelici ili tavi s toplom vodom. Sada se prodaju i boce s električnim grijanjem. Najprikladnija je tjelesna temperatura. Najlakši način da provjerite temperaturu mješavine je da se malo ispustite iznutra na zglob. Ako osjetite toplinu, onda je hrana previše topla.

  Grijanje u mikrovalnoj pećnici. Najbolji savjet: nikada ne zagrijavajte dječju hranu u mikrovalnoj pećnici. Sadržaj boce može biti previše vruć i spaliti dijete, čak i ako sama boca osjeća hladno na dodir. Mikrovalne pećnice također nisu prikladne za steriliziranje bočica i samu hranu. Ako još uvijek morate koristiti mikrovalnu pećnicu za zagrijavanje bočica (i znam da mnogi roditelji to rade, unatoč savjetima stručnjaka), temeljito promiješajte smjesu nakon ponovnog zagrijavanja. Prije davanja bocu djetetu, pokušajte s temperaturom hrane, malo pada na zglob. Ako smatrate da je vruće, to će biti dovoljno da se spali beba usta.

  Uzmi ispravno držanje

  Sjednite u udobnu stolicu i uzmite dijete u svoje ruke kako bi ležao kao u kolijevci. Većina roditelja voli stolac s naslonima za ruke ili jastukom pod lakat.

  Neki vole stolicu za ljuljanje. Držite bocu nagnutu tako da je bradavica uvijek napunjena smjesom. Većina beba kontinuirano sisati sve dok ne dobiju pravu količinu prehrane. Stoga nagnite bočicu tako da mjehurić zraka bude iznad razine bradavice i dijete ne može progutati zrak. Ipak, postoji takva djeca koja tijekom hranjenja progutaju puno zraka, a kad se akumulira u želucu, osjećaju se neugodno i prestanu sisati, a nisu postigli polovicu dijela. Ako se to dogodi, neka beba napuni, a zatim nastavi hraniti. Neka djeca moraju to učiniti dva puta ili čak tri puta za hranjenje. Uskoro ćete sami shvatiti što treba vaše dijete.

  Čim primjetite da je beba prestala sisati i da je puna, vrijeme je za završetak hranjenja. Djeca, bolje od bilo koga drugoga, znaju koliko hrane trebaju.

  Hranjenje u krevetiću

  Bolje je ako jedan od roditelja drži bebu u rukama dok hrani iz boce. Ta je situacija izumila sama priroda. U tom slučaju, najbliži kontakt nastaje između djeteta i roditelja, mogu se međusobno suočiti. Hranjenje je najveća radost djetetu, i to je dobro kad povezuje ovaj proces s prisutnošću roditelja i vidi njihova lica. Djeca koja sisaju bočicu koja leže na leđima u krevetiću ponekad imaju infekcije uha kada hrana uđe u Eustahijsku cijev srednjeg uha.

  Preopterećenje i regurgitacija

  Općenito, maksimalna potreba djeteta po danu je (s rijetkim izuzecima) oko 950 ml hrane. Većina beba košta oko 700 ml. Dijete koje jede više od 950 ml očito koristi svoju bočicu više kao sredstvo za sedaciju nego kao izvor prehrane. Glupost može poslužiti istu svrhu savršeno. Također je moguće da su roditelji koji pokušavaju hraniti bebu na prvom kriku krivi. Pored boce, postoje i drugi, učinkovitije načine za smirivanje djeteta.
  Kada je dijete više hranjeno, može početi povraćati.

  Kako napraviti rupu u bradavici

  Ako je rupica u bradavici premalena, dijete će polako usisati i početi biti nestašno ili zaspati, a ne završavajući smjesu. Kada je dijete teško sisati, on također obično proguta previše zraka, a plinovi će ga naknadno mučiti. Ako je rupa prevelika, dijete može gušiti i može imati probavni poremećaj. Osim toga, malo će zadovoljstvo sisati i naviknut će usisavati prst. Pretjerano unos mješavine hranjivih sastojaka također dovodi do gutanja zraka i probavne smetnje.

  Većina beba piju svoj dio mlijeka za oko 20 minuta ako kontinuirano sisaju. Pretpostavljamo da je rupa u bradavici odgovarajuća veličina, ako se mlijeko izlije u tanku struju iz boce koja se naglo okreće u prvih nekoliko sekundi, a zatim počinje da kaplje. Ako neprestano teče u curi, rupa je očito prevelika. Ako mlijeko kaplje od samog početka, rupa je premala.

  Većina bradavica imaju male ventile raznih dizajna koji dopuštaju zrak u bradavici dok dijete sisati mlijeko. Ako zategnite prsten bradavice, prolaz zraka se sužava (ili potpuno blokira). Kao rezultat toga, stvara se djelomični vakuum, a dijete mora sisati s velikim naporom i provesti više vremena pražnjenja boce. Što je slabiji prsten je omotan, to je lakše za bebu sisati. (U bočicama za jednokratnu upotrebu, takvi ventili nisu potrebni - unutarnji sloj se smanjuje dok dijete sranje.)

  Mnoge nove bradavice su previše zbijene za bebu, ali su vrlo pogodne za starije i jače bebe. Ako je rupica u bradavici premalena za bebu, može se pažljivo produžiti. Stavi tupu kraku tanke igle u pluto. Zatim, držeći pluto, zagrijte vrh igle na vatru vruće vruće i probiti ih s bradavicom. Nije potrebno pasti u postojeću rupu. Ne koristite iglu koja je previše debela i ne stavljajte ga previše duboko dok ne provjerite veličinu otvora. Ako je previše široka, bradavica će morati biti odbačena. Možete napraviti jednu, dvije ili tri rupe u bradavici. Ako nemate pluto, možete staviti tupu kraj igle u krpu ili ga držati kliještima.

  Začepljenje rupe

  Ako je bradavica stalno začepljena rupica, možete kupiti bradavice križnim urezima. Mlijeko ne prolazi kroz njih, kako se očekuje, jer su rubovi rezova čvrsto zatvoreni dok beba ne počne sisati. Vi sami možete napraviti takve rezove u obliku križa u redovitoj bradavici pomoću sterilizirane britve. Da biste to učinili, najprije stisnite vrh bradavice da biste oblikovali nabor, i napravite poprečni rez. Zatim stisnite bradavicu pod pravim kutom prema prvom rezu i napravite još jedan rez. Križne bradavice ne smiju se koristiti za hranjenje smjesa koje imaju konzistenciju pire krumpira.

  Neke bebe se probude nekoliko minuta nakon jela.

  Što ako dijete zaspao nakon sisanja samo 120-150 ml smjese i nakon nekoliko minuta se probudi i vrišti? To ne ukazuje na glad, nego na akumulaciju zraka u želucu, koliku, ili jednostavno lošem raspoloženju. Dijete neće primijetiti razliku od 30 ml, pogotovo ako je već pospan. Zapravo, djeca često tiho zaspaju, sisavši samo polovicu njihovih dijelova. Istina, sljedećeg hranjenja će se probuditi malo ranije.

  U redu je dati bebu još malo kasnije, ako ste sigurni da stvarno želi jesti. Ali, bilo bi bolje prvo pretpostaviti da dijete nije stvarno gladno i da mu daje mogućnost da ponovno zaspi - s ili bez pacifiera. Drugim riječima, pokušajte odgoditi sljedeće hranjenje 2-3 sata. Međutim, ako je dijete stvarno gladno, dajte mu bočicu.

  Dijete koje jede samo pola jela

  Katkad majka donosi dijete kući iz bolnice i otkriva da pije samo polovicu propisanog dijela i zaspati. Ali nakon svega u bolnici, rekli su mu da je sisao cijelu bocu. Majka ga pokušava probuditi i natjerati ga da popije barem još, ali ispada da je to težak i nezahvalan zadatak. Što je to? Možda se dijete nije prilično prilagodilo novim uvjetima. (Neka djeca ostaju letargična za 2-3 tjedna, a zatim iznenada "dođu do njihovih osjetila").

  Najbolja stvar za učiniti jest dopustiti da beba završi hranjenje kad želi, čak i ako je pio samo 30-60 ml. Možda je gladan mnogo prije hranjenja. Možete reći: "Ali onda, morat ću ga hraniti cijeli dan i noć bez pauze." To vjerojatno neće doći. Činjenica je da ako dozvolite djetetu da se zaustavi kada želi i osjeća svoju glad, postupno će dobiti sve više i više zadovoljstva od hranjenja i povećanja svojeg dijela svaki put. Nakon toga će beba više spavati. Na taj način možete ga naučiti kako bi se protezao između hranjenja do 2-2,5, a zatim do 3 sata. Nemojte ga uzeti u naručje čim požali. Pričekajte trenutak. Možda će ponovno zaspati. Ako beba počne plakati teže, morat ćete ga hraniti.

  Neuobičajena letargija i odbijanje jesti mogu biti znakovi bolesti bebe. Ako vam ta situacija počinje smetati, pokazajte dijete liječniku.

  Raspoloženja i brzo zaspati

  Ako dijete, jedva počeo jesti, odjednom počinje biti hirovito ili odjednom zaspati, razlog za to može biti začepljena ili premala rupa u bradavici. Provjerite da li mlijeko prelazi iz bradavice okrećući bočicu. Čak i ako je tako, samo u slučaju, pokušajte malo proširiti rupu.

  Stavljajući bocu u krevetić

  Kada djeca počnu rasti zube, ne možemo dopustiti da zaspe sa bočicom u ustima. Činjenica je da dojenčad koja ostaje u usnoj šupljini potiče rast bakterija koje uništavaju zubnu caklinu. Često možete vidjeti bebe koje imaju svoje gornje prednje zube potpuno "jede", što je ozbiljan problem. Spavanje s mlijekom u ustima također može dovesti do upale uha. Činjenica je da određena količina mlijeka može ući u Eustahijsku cijev koja povezuje stražnji dio grkljana srednjeg uha (dio uha iza bubnjića). U ovom slučaju, bakterije se množe u mlijeku iza bubnjića i uzrokuju upalu.

  Nakon 6 mjeseci, kada je dijete naučilo sjesti, često pokušava uzeti bocu od svojih roditelja i želi to zadržati. Praktični roditelji, budući da više ne trebaju svoje usluge, stavljaju dijete s bocom u krevetić, gdje je sisao svoje mlijeko i odmah zaspao. Na prvi pogled, ovo je vrlo prikladan način da se dijete stavite u krevet. Međutim, pored problema s zubima i ušima, postoji još jedna okolnost. Dijete se navikne na bocu i više ne može zaspati bez njega. Kad kasnije u 9, 15 ili čak 21 mjeseci roditelji pokušaju podići bocu od bebe, stavljajući ga u krevet, podiže užasan vrisak i dugo nakon toga ne može zaspati. Stoga, ako želite izbjeći daljnje probleme, dopustite djetetu da zadrži bočicu samo kada sjedi na krilu ili na visokoj stolici.

  Što roditelji trebaju znati za hranjenje novorođenčeta iz boce? Osnovna pravila

  U prvim danima života, mi smo vrlo bespomoćni i ostajemo tako dugo - beba i dalje zahtijeva pažnju i brigu za nekoliko mjeseci, gdje je svaka, čak i najmanja sitnica važna. Ako iz nekog razloga ne dijete novorođenče, to je u redu - već dugo postoje mješavine koje potpuno imitiraju sastav majčino mlijeko. Ostaje samo razumjeti kako ispravno hraniti novorođenčad iz boce.

  Razlozi za umjetno hranjenje mogu biti različiti - netko nema mlijeka, netko ima kontraindikacije za dojenje, a neke majke jednostavno ne mogu trošiti toliko vremena sa bebom da ga hrane svakih 2-3 sata. Boca se također koristi ako žena ne može hraniti, ali još uvijek ima mlijeka - zatim se dekantira i ulijeva u posudu, dijete ne primjećuje razliku.

  Načini za lako i sigurno hranjenje djeteta

  Za neiskusne roditelje to je pravi zadatak, jer daleko od znanja kako hraniti dijete iz boce, a ne svatko zna. Prije svega, majka koja je skrb trebala bi uzeti u obzir individualne karakteristike njezine bebe - sva djeca jedu drugačije.

  1. Nemojte žuriti ako mislite da je hranjenje previše sporo. Neka djeca ne mogu jesti drugačije, vole polako sisati mlijeko, ponekad prekidajući. Nemojte žuriti dijete, još ga ne prisilite da jede brže.
  2. Pažljivo promatrajte temperaturu! Mlijeko i mješavina ne smiju biti previše hladne niti previše vruće - hladno dijete će vjerojatno odbiti, a vruće je štetno za njega. Provjerite spremnost mješavine na stariji način - ispustite malo na zglob i razmišljajte je li prikladno mlijeko ili ga morate ponovno zagrijati.
  3. Naravno, pazite na trajnost mlijeka (majčino mlijeko također nije zauvijek), mješavine, ako ga koristite i slijedite detaljne upute o pakiranju.
  4. Ako je bradavica poravnata ili izlazila iz ventila, odmah je ispravite ili zamijenite - beba bi trebala biti udobna.
  5. Nije potrebno prisiliti dijete da jede cijeli preporučeni dio za djecu svoje dobi. Ako dijete bude hranjeno, izliti ostatak smjese i započeti pranje posuđa.
  6. Operite ruke temeljito prije hranjenja.
  7. Smjesa se mora razrijediti, strogo se pridržavajući uputa na pakiranju, kako ne bi poremetila ravnotežu hranjivih tvari.
  8. Koristite posebnu flaširanu vodu namijenjenu dječjoj hrani. Zahtjevi i kontrola kvalitete takve vode obično su mnogo teži.

  Postavite za hranjenje iz boce

  Vrlo važan stav u kojem ćete hraniti dijete. Položaj treba biti udoban za vas i za njega. Videozapis o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce prikazan je obiljem na mreži, tako da odabir poza kroz zajedničke eksperimente s djetetom neće biti teško.

  Smatra se da je najudobniji položaj u kojemu majka sjedi upravo i drži dijete u krilu, podupirajući joj ruku. Prvo, zahvaljujući prirodnom obliku ljudske ruke, dijete će dobiti udobnu i pouzdanu podršku, a majka neće doživjeti nelagodu dok dijete drži na težini. Nakon hranjenja djeteta, pazite da ga zaglavite na leđima, držite ga s postom tako da je pokrivao višak zraka.

  Poza za hranjenje trebala bi biti prikladna i za dijete i za majku! Koristite iste odredbe kao i za dojenje kako biste osigurali maksimalni emocionalni kontakt između majke i bebe.

  Kako bi se hranilo bebu u sklonoj poziciji, to ne vrijedi - može se gušiti i općenito je neugodno za dijete, glava bi trebala biti podignuta, pogotovo ako to ne zadrži. Sigurno ćete saznati kako hraniti bebu iz boce nakon nekoliko obroka, jer sva djeca su individualna. Samo pazite na udobnost i sigurnost.

  Isključite telefon, isključite televizor, u potpunosti se posvetite djetetu u ovom trenutku. Nemojte se omesti razgovorima, prilagoditi se pozitivnim emocijama, komunicirati s djetetom.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Dječja bradavica

  Bradavicu treba pritisnuti na dječja usta, beba će otvoriti usta, paziti da jezik bude pod bradavicom, a usne su blizu baze - samo ova situacija ukazuje na to da dijete pravilno jede iz boce.

  Držite bočicu pod kutom od 30-45 stupnjeva. Pazite da uvijek postoji mlijeko u bradavici.

  Odabir boca za bebu

  Ovo je vrlo važna pozornica. Loša plastična boca može prenositi mlijeko ili mješavinu štetnih tvari, zadržati loš miris i biti neugodno za vas ili vaše bebe. Da biste izbjegli takve situacije, provjerite jesu li bočice popularne među roditeljima vaših dječjih vršnjaka, proučite pažljivo obilježja proizvoda na web stranicama i njihovim fotografijama. Proizvodi za dojenčad obično su obojeni u velikoj mjeri.

  Izbor proizvođača obično proizvodi boce sigurnih debelih stakala ili plastike, a izbor između njih ovisi samo o vama:

  • staklenim posudama puše, ali lakše se pranje i teže onečišćavati, a bez posebnih utora može biti teško za dijete da nauče držati takvu bocu zbog težine;
  • Plastika je izdržljiva, ali nakon nekog vremena može početi apsorbirati miris, postati mutna i izgledati neatraktivno. Boca visoko kvalitetne plastike idealna je za upotrebu tijekom hodanja. Razlika u zadržavanju topline ili funkciji je još jedna stvar.

  Moderne boce imaju puno karakteristika.

  Antikolikovye boce

  Na primjer, posebna zaštita protiv kolike. Crijevna kolika nastaje zbog činjenice da osjetljivi organizam novorođenčadi teško podnosi bilo kakve neobične pojave i reagira senzitivno kada dijete proguta zrak. S vremenom će proći, ali roditelji svakog djeteta imali su problema s njima - gotovo su neizbježni. Kako bi se smanjio broj slučajeva crijevne kolike, boce su opremljene posebnom kombinacijom bradavice i samog posude, koja ne dopušta protok mjehurića zraka (na primjer, boce iz Aventa) s tekućinom. Nađi brod s takvom funkcijom će biti lako, gotovo svi proizvođači uzeti u obzir prilikom izrade jela za djecu.

  Dizajn bradavice, ugrađen u bocu, ima i prevenciju unutrašnjosti vakuuma. To je učinjeno kako bi dijete moglo piti što je prikladno za njega u bilo kojem trenutku i koliko god želi, a da se zrak ne uvlači unutra. Ovaj dizajn je također prikladan jer je jednostavan i jednostavan za čišćenje - samo ga uklonite. Kao završnu provjeru, provjerite jesu li podjele primijenjene na bočicu jasne - one su tamo za vašu praktičnost i da spriječe pogreške tijekom hranjenja.

  Razne bradavice

  Bradavice su također različite. Čak i ako uklonite različite oblike, bradavice se razlikuju po materijalu iu tome koliko brzo hrana teče kroz njih. Izrađene su od silikona ili lateksa, ali prva je opcija bolja među mladim roditeljima - silikonske bradavice gotovo ne apsorbiraju miris, polako iscrpljuju i lako se peru.

  Obratite pozornost na brzinu primitka mlijeka iz bradavice - regulirano je otvore. Za vrlo malu bebu, odaberite pacifier s jednom ili dvije male rupe, za stariju bebu možete uzeti više.

  Sada proizvodne tvrtke pokušavaju učiniti bradavicama fiziološkim, s širokim bazama sličnim ženinoj dojci - takav trend nastao je zbog popularnosti mješovitog hranjenja, kada beba može biti dojeno u isto vrijeme i na primjer s mješavinom boca.

  Pravilnu njegu jela za bebu

  Ako ste odlučili hraniti bebu s mješavinom ili mlijekom iz boce i čak ste kupili sve što vam je potrebno, to je samo pola bitke. Iza bočice i bradavica potrebna je posebna pažnja koja se apsolutno ne preporuča zanemariti - to je opasno za život i zdravlje bebe. Boca je još uvijek objekt koji se može prljaviti ili pogoršati pa postoje rizici da mlade majke koje donose novorođenče s majčinskim mlijekom ne doživljavaju.

  Opasnost od infekcija za dijete do jedne godine je ogromna - njegovo tijelo još nije susrelo većinu bolesti i virusa koji ga čekaju na ovom svijetu, svaka bolest će biti za bebu po prvi put. Ovo je veliki udarac imunološkom sustavu i sprečava da je vaš glavni zadatak kao roditelj. Čak i ako smrtonosna infekcija ne ulazi u tijelo vaše bebe s loše bocom, nepoznati mikroorganizmi gotovo neizbježno dovode do slabljenja i / ili proljeva, što je vrlo teško podnositi djeci u ranom djetinjstvu.

  Nakon što ste završili s hranjenjem bebe iz boce, potrebno ju je temeljito isprati toplom vodom - to je neophodno, tako da materijal posuđa ne apsorbira miris sadržaja. Ali prije svakog hranjenja (svaki bez iznimke), morate posve sterilizirati bocu i bradavicu - jedini način da se riješite svih bakterija koje će se zasigurno smjestiti na bocu, što god činite i gdje god se pohranili. To se može učiniti na nekoliko načina.

  Najjednostavnije je kuhati posuđe za bebe. Ova je opcija prikladna za sve bradavice, ali ne i za sve plastične boce - tanka se plastika može savijati pod utjecajem kipuće vode. S staklenom opremom to možete učiniti bez straha. Za kipu, samo trebate staviti bocu i dude u lonac i kuhati na štednjaku pet minuta.

  Isti princip djeluje na način sterilizacije dječjih jela u mikrovalnoj pećnici - mnogi ga smatraju prikladnima. Opet stavite posuđe u tavu (od materijala prikladan za uporabu u mikrovalnim pećima, naravno), ulijte vodu i uključite pećnicu u normalnom načinu rada, čekajući 5 do 8 minuta.

  Međutim, tehnologija ne stoji mirno - brižni roditelji mogu kupiti poseban sterilizator za boce s bradavicama, čija je uporaba gotovo stotinu posto jamstvo za uništenje svih mikroorganizama akumuliranih u posuđem.

  Savjeti kako pravilno i sigurno paziti na bočicu:

  1. Nemojte biti lijeni. Očistite i sterilizirajte sve dijelove boce i bradavice prije uporabe, neka postane navika. Sterilizacija će trajati vrlo malo vremena, a prednosti je teško prevesti;
  2. Ne koristite deterdžente za čišćenje bočica, toplinska obrada će biti više nego dovoljna;
  3. Provjerite je li bradavica ne samo čista, već i cjelovita - u pukotinama može doći do prljavštine koju ne primjećujete i ne operite. Razbijene bradavice i boce odmah bacaju - ne biste trebali spasiti;
  4. Čak i potpuno funkcionalne i dobre stvari za jela za bebe moraju se mijenjati svaka tri mjeseca zbog sigurnosnih razloga.

  Uvijek provjerite temperaturu mlijeka! Vruće mlijeko ili mješavina djeteta može ozbiljno izgorjeti grlo preostalih organa usne šupljine, što u djetinjstvu nije glupost. Izbjegavajte zagrijavanje mlijeka u mikrovalnoj pećnici - kontrola temperature će biti teža.

  Majčino mlijeko u bocama

  U suvremenom svijetu majka je vrlo zauzet čovjek. Čak i ako ne radi i cijelo vrijeme posvećuje brizi za bebu, nije uvijek moguće prakticirati dojenje. Nepravilni unos mlijeka, nedostatak vremena i drugi čimbenici koji ne utječu na majčinu želju za hranjenjem djeteta s majčinskim mlijekom imaju učinak.

  Sada industrija roba za mlade majke i djecu uzima u obzir takvu potrebu, a dijete možete hraniti majčinskim mlijekom iz boce. To je vrlo povoljno - mnoge majke su neugodno dojiti bebe ne kod kuće, a posebne prostorije za to na javnim mjestima, nažalost, rijetke su.

  Uz pomoć posebnog uređaja - pumpe za grudi, možete izraziti svoje mlijeko kada je dostupan i to je pogodno za vas to učiniti, a onda mirno hraniti bebu s izraženim mlijekom iz boce u bilo kojem trenutku.

  Ne brinite o sigurnosti mlijeka - može se pohraniti u hladnjak, kao i svaka druga. Razmislite unaprijed kako hraniti novorođenčad s izraženim majčinim mlijekom, izračunati dijelove na temelju koliko vaše dijete jede.

  Nemojte se bojati odgoditi mlijeko kasnije - rok trajanja u hladnjaku je nešto više od tjedan dana, a u zamrzivaču s posebnim odjeljkom (tako da miris nije prenesen) možete sigurno leći šest mjeseci. Pokušajte i ne brinite - iskustvo kako hraniti dekantirano mlijeko, kako ga odmrziti i dovesti ga u oblik spremni za dijete, doći će vam s iskustvom.

  Kad hranite bebu, slijedite tri neuništiva pravila - udobnost, sigurnost i čistoću, više od djeteta koja nije potrebna. Samo budite oprezni i obratite pozornost na ponašanje vašeg djeteta - on vam puno može reći, a da to ne shvati.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.