Savjeti za bebu: Promjena pelena

Liječenje

Briga za bebu vrlo je teško zamisliti bez upotrebe jednokratnih pelena. Ovi higijenski proizvodi uvelike su olakšali svakodnevni život roditelja male djece. Međutim, upotreba pelena podiže mnoga pitanja od neiskusnih majki.

Koža novorođenčeta je vrlo nježna i osjetljiva. Prekomjerno nošenje pelene može dovesti do malog problema. Koža djeteta zbog dugotrajne interakcije s urinom i izmetom će postati crvena, pojavit će se osip od pelene, pojavit će se osip. Sve se to može izbjeći ako majka zna kada promijeniti pelenicu novorođenčadi.

Koliko često moram mijenjati pelene

Svaka majka ima odgovor na ovo pitanje. Neke žene o tome koliko puta morate promijeniti pelenu, vjerujete da je to potrebno u određenim vremenskim intervalima. Drugi roditelji vjeruju da je postupak potrebno nakon svakog pokreta crijeva. Prema trećem mišljenju, potrebno je zamijeniti pelene tijekom punjenja.

Ne možete dati određeni odgovor na pitanje, koliko sati mijenjati pelene.

Učestalost mijenjanja pelena ovisi o dobi djeteta. Što je mlađa mrvica, to češće to trebate učiniti:

 1. Ako beba još nema 3 mjeseca, preporučuje se zamjena pelene svakih 3-4 sata. U toj dobi, djeca često urinirati. Kod otkrivanja izmeta pampers treba odmah ukloniti. Stanje kože ovisi o tome koliko je puta pelena promijenjena u novorođenče.
 2. Mama s djecom u dobi od 3 do 6 mjeseci, stručnjaci savjetuju da mijenjaju pelene u 4-6 sati. Istodobno valja pratiti stupanj njegove punine. Zamjena pelene može biti potrebna mnogo ranije.
 3. Djeca između 6 i 12 mjeseci imaju manju vjerojatnost za rješavanje. Roditelji više ne slijede pravila koja objašnjavaju koliko se pelena treba mijenjati. To je učinjeno što se tiče punjenja.

O zamjeni pelena tijekom noći

Noću, ne zaboravite mijenjati pelene. Poželjno je da se majka nekoliko puta probudila i provjerila puninu pelene i suhoće kože bebe. Ako je pelena suha, onda ne morate probuditi bebu. Međutim, promjena je potrebna u prisustvu fekalne mase, jer vrlo iritiraju kožu.

Ništa loše neće se dogoditi ako dijete spava cijelu noć u jednoj pelenama (pod uvjetom da u njemu nema izmeta). Ako beba spava slatko, a na koži nema pelenskog osipa i osipa, onda ga ne bi trebalo smetati i probuditi. Činjenica da je neugodan, može reći da plače.

Oni roditelji koji ne žele razmišljati o tome trebaju li promijeniti pelenu preko noći, mogu kupiti jednokratne pelene prikladne za noćni san. U takvim proizvodima beba će se osjećati ugodno. U pravilu, oni ne prolaze niz leđa i strane i mogu apsorbirati mnogo više urina. Prema tome, takve pelene u odsutnosti fekalne mase se ne mogu mijenjati kada dijete spava.

Postupak zamjene pelene

Stavljanje na dijete čista pelena nije jedini zadatak roditelja. To nije dovoljno da spriječi pojavu pelenskog osipa i osipa. Potrebno je očistiti kožu dječje stolice, tretirati ga posebnim sredstvima kako bi se spriječilo iritacije.

Kako promijeniti pelenu - hitno pitanje za neiskusne roditelje. Postupak će zahtijevati: čistu pelenu, baby sapun i posudu toplu vodu ili vlažne maramice, ručnik, vrhnje ili prah. Mama treba oprati, osušiti ruke i pripremiti stol za presvlačenje. Za zamjenu pelene učinite sljedeće:

 • odspojite prljavu pelenu, ali nemojte uklanjati;
 • prednja strana pelene uklanja izmet s kože;
 • uzmi dijete za gležnjeve, nježno podigni guzu preko stola;
 • presavijeni odjeću ispod djeteta i bacite je;
 • oprati dijete toplom vodom pomoću baby sapuna (važna nijansa - kod djevojaka, genitalije se čiste odozgo prema natrag);
 • lagano obrišite mrvice;
 • stavite na kremu ili prah kože prije mijenjanja pelene.

Što se tiče pranja, važno je napomenuti da sapun nije neophodan za korištenje svaki put. To može poremetiti ravnotežu mikroflore na intimnom mjestu. Preporučljivo je koristiti sapun ne više od jednom dnevno. U nedostatku jakog zagađenja za pranje djeteta može biti samo topla voda. Neke majke koriste mokro maramice.

I na kraju, malo savjeta kako pravilno mijenjati pelenu. Nakon higijenskog postupka dijete se stavlja na čisti proizvod. Stražnji dio pelene postavljen je ispod magarca, a prednja strana - izravnava se između nogu. Ako dijete još nije staro godinu dana, potrebno je isključiti trenje između proizvoda i pupčane rane. Za to morate kupiti posebne pelene za novorođenčad.

Suhi plijen - sretna beba. Koliko često mijenja pelenu novorođenčadi?

Jednokratne pelene - izuzetan izum čovječanstva prema popisu trideset predmeta, objavljenih 2000. od strane francuskih sociologa. I rijedak se roditelj ne bi slagao. Dolaskom pelena, život s djetetom postao je lakši.

Glavna prednost laganih gaćica od papira s unutrašnjom upijašću - nakon uporabe s proizvodima ne treba gnjaviti. Nakon što mu služi, pelene se šalju u smeće. Osim toga, u usporedbi s pelenama i višekratnim mogućnostima, jednokratne pelene zadržavaju bebu kožu suho, smanjujući rizik iritacije i pelenskog osipa. I ovdje smo vrlo blizu odgovoriti na pitanje.

Zašto je potrebno promijeniti pelene?

Prema tome, potrebno je promijeniti pelenu tako da higijenski proizvod nastavi obavljati zadane dužnosti u traženom iznosu. Pelena mora biti zamijenjena, puna, zamrljana ili oštećena.

Nepromjenjiva pravila su:

 • Promijenite punu pelenu. Ako je gaćice od papira prilično "teške", tekućina će pasti na kožu i iritirati kožu bebe.
 • Uvijek uklonite pelenicu ako beba pokes, čak i ako je pelena općenito suha. Ako to nije učinjeno, sigurno će doći do iritacije.
 • Promijenite sredstva za higijenu prije odlaska iz kuće: ako idete na duže šetnje, idite na kliniku ili koristite javni prijevoz. Jednom riječju, ako se pojave uvjeti pod kojima je problematično odjenuti dijete.
 • Ista preporuka za povratak kući: Jesi li dugo bila na putu? Najvjerojatnije je vrijeme za promjenu pelene.
 • Provjeravate li stupanj punine ili prisutnost "iznenađenja" u pelenama, jeste li otkrili da je koža bebe mokra? Bez obzira na rezultate ispitivanja, promijenite pelenicu.

Trebam li to noću?

Ovo je posebno pitanje, jer majke toliko vremena vrednuju vrijeme kada dijete spava - možete se opustiti, odvojiti malo vremena za sebe ili za kućanske poslove.

Potrebno je nositi svježu pelenu nakon večernjeg plivanja prije nego što se hranite i spavate. Čak i ako trenutni proizvod nije bio potpuno napunjen i neprljan, noć je duga i nova pelena ne povrijedi. Tako će biti neko jamstvo da se dijete neće probuditi od mokrog i neugodnog.

Koliko je često potrebno?

Situacije u kojima se pelena odmah mijenja:

 • dječak poked;
 • koža ispod pelene je vlažna;
 • pelena je teška i natopljena.

dječaci

Postoji mnogo rasprava o prihvatljivosti korištenja jednokratnih pelena za dječake. Protivnici vjeruju da je neprihvatljivo "pregrijati" genitalije budućeg čovjeka, da će "efekt staklenika" utjecati na plodnost.

Prema Dr. E.O. Komarovsky, takve tvrdnje su neutemeljene, a pelene ne utječu na produktivno zdravlje budućih očeva. U tom smislu okrećemo se praktičnim pitanjima. Promjena pelena u dječaka ima svoje osobine, uzrokovane fiziologijom. Prilikom odijevanja djeteta, važno je pravilno postaviti penis - kako bi tijelo poslalo dolje.

Inače postoji rizik da se odjeća ili dijete umaknu. Pelene u gornjem dijelu nisu posebno zbijene s upijajućim sredstvom, a ako se dječak prijavljuje, higijenska sredstva bit će beskorisna. Pogledajte ovu nijansu.

Nemojte pretjerano stegnuti pelene oko djeteta, jer pritezanje mokraćne cijevi ne dopušta dječaku pravilno slanje fizioloških potreba. Beba će biti zabrinuta. Praktično, moderne veličine pelene dostupne su u dvije vrste: za dječake i za djevojčice. Takvi proizvodi uzimaju u obzir fiziološke razlike djece različitih spolova - apsorbiraju se na različite načine kako bi "osigurali" najčešće korištena područja pelene tijekom uriniranja.

Nudimo gledanje videozapisa o tome kako zamijeniti pelenu za dječaka:

Djevojkama

Prilikom mijenjanja pelene, važno je da djevojke ispravno potkopavaju dijete. Pokret bi trebao biti usmjeren od naprijed prema natrag, od prepona do pape. Inače, infekciju možete nositi u genitalije.

Općenito, druge preporuke za djevojčice su slične.

U rodilištu

Mijenjanje pelene dječaku u porodničkoj bolnici malo se razlikuje od istog procesa kod kuće.

Nakon rođenja u roku od 1-3 dana, izvorni cal mecon ostavlja dijete. Konzistencija je gustija i vrlo tamna pražnjenja. Mekonij se ispire i očisti mnogo gore od uobičajenih labavih stolaca za dojenčad.

Imajte na umu da će se prvi put dijete držati uobičajenog položaja u kojem je bio u maternici. Za pranje i promjenu odjeće kompaktno sastavljenog beba nije tako zgodan. S vremenom će se situacija promijeniti. Stavite pokrivač na stol za presvlačenje i vodenu pelenu na vrhu. Na tvrdoj površini, dijete će se kotrljati s jedne strane na drugu, nezgodno je njemu ili njegovoj majci.

Promjena pelene u bolnici će imati češće - novorođenče urinirati i izlučuje vrlo često. Donesite zalihu odgovarajućih pelene veličine. Kod djevojčica meconium također odlazi - bolje je oprati dijete prilikom mijenjanja pelene, a ne brisati se s salvama. Vrijeme je da novorođena djevojka mijenja pelene svaka 3-4 sata.

Njega za bebom kod kuće nastavlja se. Učestalost zamjene dječje higijenske hlače kod kuće je svakih 3-4 sata. Kod kuće slijedite princip: ako je sve suho i čisto, pelena nije previše teška - možete pričekati prikrivanje.

Nudimo gledanje videozapisa o promjeni pelene za dijete kod kuće:

Noću

Što se tiče upotrebe pelene tijekom noći, učinit će opće preporuke. Stavite svježu pelenu na krevet. Ako noć prođe bez straha od djeteta, a ne primjetite curenje ili prisutnost izmeta, nemojte probuditi bebu zbog planirane promjene pelene.

Preporuke dr. Komarovskog

Budite sigurni da kontrolirate suhoću kože ispod pelene i odsutnosti crvenila i pelenskog osipa. Prema liječniku, ovaj higijenski proizvod je neophodan za mame da olakšaju život. Dijete ne dobiva nikakvu korist od pelene. Nema štetu na pelens ako roditelji slijede pravila za njegovu uporabu.

Koliko puta dnevno trebate nositi novu pelene?

Kao što smo već shvatili, ne postoji točan odgovor na ovo pitanje. Sve ovisi o stanju pelene u vrijeme kontrole, prisutnosti izmeta u higijenskom proizvodu, stanju kože bebe. Ako pelena još nije puna, nije prljava s izmetom, a koža novorođenčeta je suha, čista i bez znakova iritacije, a zatim pratite vodič 3-4 sata. Nakon tog vremena možete promijeniti bebu.

Sjeti se da su sva djeca različita. Način mokrenja, količina pražnjenja, frekvencija stolice ovisi o načinu života i fiziologiji određenog djeteta. Postoji nekoliko općeprihvaćenih standarda i smjernica. Nakon rođenja bebe trebat će vam vrijeme i promatranje. Uskoro ćete znati kako se to događa u slučaju vašeg potomka. Na temelju opažanja djeteta formirat će se pojedinačni način mijenjanja pelene.

Dijete vam također može obavijestiti da je vrijeme za uklanjanje prelijevane pelene od njega - dijete će početi cviliti, spin i brinuti. Ako se pelena nepotrebno brzo zagrije (u roku od 1-2 sata), možda ćete se morati prebaciti na upotrebu većih proizvoda. Također je moguće da je kupljena pelena s lošom kvalitetom upijanja. Ako primijetite da se pelena ne uklapa, pokušajte s robom druge marke.

Nudimo vam gledanje videozapisa o tome koliko često trebate mijenjati bebu pelene:

Shift proces

Redoslijed radnji će se malo razlikovati, ovisno o tome zašto ste odlučili zamijeniti proizvod svježim.

Promjena pelene kada dijete pokes:

 1. S čistim rubovima pelene sakupite pražnjenje od trbuha na stražnjicu.
 2. Pažljivo skinite pelenu pod dijete, podignite dijete za noge jednom rukom.
 3. Namotajte upotrijebljeni proizvod, pričvrstite paket velcroom.
 4. Oprati dijete toplom vodom, upotrijebiti deterdžent samo kada je to potrebno. Ako niste kod kuće, koristite mokro maramice.
 5. Stavite bebu na čistu pelenu.

Pelene su pune, ali koža djeteta i unutarnja površina proizvoda su suhe i čiste:

 1. Skinite i namotajte upotrijebljenu pelenu.
 2. Stavite suhi higijenski proizvod na bebu.

Koža ispod pelene je vlažna:

 1. Skinite i namotajte pelenu.
 2. Uklonite vlagu s kože bebe na bilo koji mogući način - operite i obrišite ručnikom ili pelenama, obrišite tijelo mokrim brisima.
 3. Stavite dijete na suhu pelenu.

Ako se osip od pelene i nabore namočite od vrućine ili znoja - koristite prah (nemojte se udaljiti s količinom i pazite da alat ne ulazi u dišni sustav!). Ako je koža suha i nadražena - podmažite krema za bebe. Pridržavajte se načela: mokro - suho, suho - mokro.

Pokušajte ne koristiti jednokratne pelene tijekom ljeta u toplini - koža pati od pregrijavanja. U ekstremnim slučajevima nosite pelenu preko noći.

Za promjenu pelene kod kuće trebat će vam:

 • topla voda;
 • ručnik ili pelena;
 • stol za presvlačenje (ili površina za ležaj prekrivena vodootpornom podloškom i mekanim pelenama na vrhu);
 • vlažne maramice;
 • krema ispod pelene (situacijski);
 • Prašak (situacijski).

Pa, ako u početku možete pomoći nekome iz kućanstva. Mlada majka mora "popuniti svoju ruku" kako bi se nosila s cijelim procesom samostalno i pouzdano.

Kako nositi bebu?

 1. Postavite dijete na leđa na stol za presvlačenje. Nikad ne ostavljajte svoje dijete bez nadzora i nemojte se micati dok je dijete na stoliću za presvlačenje.
 2. Razmotrite pripremljenu pelenu kako biste utvrdili gdje je lice. Obično postoje posebne oznake na proizvodu (pruge, slike ili natpisi).
 3. Jednom rukom podignite dijete za noge da biste donijeli razvlačenu pelenu ispod stražnjice.
 4. Postavite dijete na pelenu, poravnajte položaj proizvoda.
 5. Ispravite prednji dio pelene i osigurajte proizvod velcro.
 6. Spread rezinochki na nogama, imajte na umu da pelena sjedi simetrično, da li gornji rubovi nisu omotane.

Tijekom vremena, svaki roditelj nadgleda umijeće mijenjanja pelene. Nakon nekog vremena mladi roditelji dobivaju "borbeno iskustvo" i mogu početnicima dati majstorske tečajeve. Sve će se ispasti ako slijedite preporuke.

Kako ispravno i često mijenjati pelenicu novorođenčadi?

Pojavom djeteta u obitelji, roditelji počinju naučiti nove stvari za sebe i postupke, na primjer, naučiti kako promijeniti pelenu, koje alate možete koristiti za osjetljivu kožu i koliko često dijete treba promijeniti odjeću. S pojavom raspoloživih pelena za novorođenčad, rad za mlade majke se smanjio, jer takvi uređaji značajno štedi vrijeme i trud odraslih.

Koliko često treba promijeniti pelenu?

Nema jedinstvenog statuta o tome kako često mijenjati pelenu, ali postoji skup pravila koja bi svaka majka trebala slijediti:

 • Pampers se nužno mijenjaju nakon svakog ozbiljnog pokreta crijeva, jer se fekalno pražnjenje ne potpuno apsorbira i stoga u kontaktu s kožom;
 • promjena jednokratnih gaćica bi trebala biti u vrijeme spavanja, danju i noću, jer će ispunjene pelene uzrokovati mrvice neugode i najvjerojatnije probuditi dijete prije određenog vremena;
 • to se događa da morate mijenjati gaćice noću, na primjer, ako je proizvod pomaknut i protječe;
 • to je više pogodno za vas staviti na čistu pelenu za novorođenče prije dugo šetnja, posjet trgovini ili trgovini, izlet ili ostavljajući dijete sa svojom obitelji;
 • čak i ako nakon 4 sata pelena nije veoma puna, ispravno je zamijeniti novom, kako bi se spriječilo pregrijavanje i znojenje kože;
 • pelena se odmah mijenja u slučaju oštećenja njezine cjelovitosti, na primjer, ako je velcro odrezan ili ako ima rupa i rupa u gornjem sloju proizvoda;
 • U prvim mjesecima života pelena se često mijenja, jer dijete može ići na zahod nakon gotovo svakog hranjenja, s vremenom ćete odrediti količinu raspoloživih predmeta potrebnih dnevno, a postupno će se taj iznos smanjiti.

Svaka majka određuje koliko se često pelena promijeni u bebu, jer sva djeca idu u zahod različitim frekvencijama, pa je nemoguće sa sigurnošću reći koliko raspoloživih predmeta trebate dnevno. Uopće nije potrebno zamijeniti gaćice nakon svake mokrenje, jer novorođenčad je dovoljno svaka 3-4 sata, a noću dovoljno. Glavna stvar je da povremeno provjerite suhoću kože i puninu proizvoda kako bi se pravovremeno mijenjali i spriječili nelagodu mrvica.

Postupak mijenjanja pelene

U početnoj fazi, proces mijenjanja odjeće za novorođenče može potrajati dosta vremena, međutim, uskoro ćete imati dovoljno vremena za ispravno izvršavanje svih manipulacija i za nekoliko minuta započeti s rješavanjem tog postupka. Za promjenu pelene trebat će:

 • čiste pelene;
 • vlažne maramice ili posudu s toplom vodom i dječjim sapunom;
 • ručnik;
 • prah ili meku kremu.

Prije nego što pripremite bebu za promjenu odjeće, pripremite sve gore navedene uređaje jer, stavljanjem djeteta na mjesto mijenjanja, ne biste ga trebali ostaviti da ne biste pali s visine.

Prvo morate ukloniti upotrijebljenu pelenu i očistiti kožu od vlage i sekreta. Snažnu kontaminaciju treba u početku ukloniti uz pomoć salveta, nakon čega beba treba isprati toplom vodom i sapunom. Nakon pranja koža treba ukloniti ručnikom i neko vrijeme ostaviti na suhom na prirodan način. Kada trebate mijenjati pelenu na ulici, bit će dovoljno da obrišete magarca i nogu s peludama, s dopuštenom temperaturom to će biti ispravno dati tijelu priliku da "diše", ostavljajući mrvicu da leži goli nekoliko minuta.

Suhu kožu treba liječiti s praškom ili krema za bebe za zaštitu od iritacije. Ako je koža suha, vrijedi koristiti posebne gel-suspenzije ispod pelene ili uobičajene dječje hipoalergijske kreme. Za normalan tip kože i u slučaju pretjeranog znojenja, bolje je koristiti standardni prah koji će eliminirati višak vlage.

Postavite dijete na leđa i podignite noge, prihvateći obje ruke jednom rukom. Druga ruka u ovom trenutku stavlja razvijene pelene sa strane sa stickies ispod leđa. Ostruge postavljene na vrh i izravnavanje donje strane jednokratnih gaćica, ravnanje gume i izvlačenje vijaka s velcro. Nanesite prednju stranu pelene na dječju trbušku i popravite ga s kopčama. Ostaje samo ispraviti područje između nogu, uvijanje unutrašnjih elastičnih vrpci, često se okreće prema unutra i to može dovesti do propuštanja tekućine.

Sada znate promijeniti pelenu. Nakon što stavite na čist uređaj za jednokratnu upotrebu, možete nositi bebu u lopatu ili odijelu, pokušavajući ne odstraniti čičak. Usput, bolje je odabrati modele s višekratnim zatvaračima, takvi uređaji mogu se bez poteškoća otvoriti i zatvoriti.

Nakon postupka obrade, obavezno operite ruke sapunom i vodom. Ili barem postupajte s vlažnim maramicama kako bi uklonili klice i neugodne mirise.

Ne postoji jedinstvena definicija koliko vam je potrebno za jednokratnu pelenu dnevno, no često se trebaju mijenjati svaka 3-4 sata, čak i sa jakim punjenjem ili obilnim stolicama, čak i češće na zahtjev djeteta.

Sredstva za njegu kože novorođenčadi

Da bi se spriječila pojava "učinka staklenika" i nadraženost od čestih upotrebe pelena, s njima bi se trebala koristiti zaštita kože. Glavni su:

 • beba prašak je izbor za znojnu kožu, talkovi se često nalaze uz dodatak prirodnih okusa. Ako je beba alergična, bolje je ne eksperimentirati s takvim sredstvima, jer mogu izazvati iritaciju. Najbolja bi opcija bila uobičajena praškasta prašina;
 • Standardna dječja krema je univerzalni uređaj, jer je prikladan za liječenje cijelog tijela: možete razmaziti magarca, noge, ručke s kremom, često se dječja krema također koristi za liječenje lica od vremenskih utjecaja. Nakon pravilnog prikupljanja sredstava koja ne uzrokuju iritaciju, možete ga koristiti u različite svrhe;
 • posebna krema ispod pelene - vodeći proizvođači proizvoda za novorođenče nude mnogo opcija za specifične alate posebno za podmazivanje magarca. Takvi pripravci se također mogu koristiti kao normalna krema za ublažavanje, dobro je podmazati nadraženu kožu s njima prije odlaska u krevet, tako da noću beba neće biti uznemirena lomljenjem i paljenjem;
 • baby sapun - ne sadrži mirise i kemijski aktivne sastojke, obično nema izražen miris, ali savršeno ubija mikrobe i virusnu infekciju.

Ako nakon upotrebe zaštitnog sredstva primijetite blagi crvenilo ili raspršenje malih akni na koži, važno je mijenjati lijek: možda je neka komponenta agensa djeluje kao alergeni za osjetljivo tijelo mrvica.

Kako promijeniti pelenu novorođenčadi, koliko često treba učiniti?

Jednokratne pelene olakšavaju život mladim roditeljima. Zahvaljujući njima, dijete mirno spava cijelu noć, dopuštajući svojoj majci da se odmori. Modeli takvih proizvoda poboljšavaju se svake godine, razvijaju se nove tehnologije. Vrlo često, mladi roditelji se pitaju: koliko često mijenja pelenu novorođenčadi, kako bi se spriječilo nadraživanje i pelenski osip kože? Pokušajmo to shvatiti.

Koliko puta dnevno trebate promijeniti pelenu?

Pelene se preporučuju da se mijenjaju kao punjenje. Novorođenčad piše prilično često - do 25 puta dnevno, tako da pelene postaju vrlo brzo vlažne. Preporuča se mijenjati ih najmanje jednom svaka 2 do 3 sata. Osim toga, u prvih nekoliko tjedana života, dijete se prilagođava samostalnoj življenju "izvan majke". Njegovo tijelo počinje aktivno očistiti od izvornog izmeta, zbog čega često moraju mijenjati pelene.

To treba učiniti odmah, jer je dijete zaprljano izmetom, čak i ako je proizvod bio nosjen prije nekoliko minuta. Ako to nije učinjeno, koža novorođenčeta brzo postaje crvena i upaljena, a bakterije koje su ušle u genitalije uzrokuju infekciju. Stoga je potrebno češće čistiti pelenu. Čist proizvod mora se nositi prije hoda, nakon kupanja i prije spavanja.

Dakle, pelena novorođenčeta treba se vrlo često mijenjati. Dan za ove namjene može ići do 20 komada.

Što trebam znati o promjeni pelene?

Svako dijete nakon rođenja ima individualni ritam za primjenu prirodnih potreba. Prvo pravilo - trebate se usredotočiti na bebu. Ne mijenjajte pelenu na sat. U jednom djetetu može dugo ostati prilično suh i čist, dok u drugom vrlo brzo se ispuni. Ipak, postoje određena pravila kod zamjene pelena:

 • Nakon svakog procesa defekacije. Nije važno je li proizvod dulje vrijeme stavljen na bebu, masne fekalije, kada dođe u dodir s kožom, dovode do teških iritacija. Stoga taj kontakt treba prekinuti što je prije moguće.
 • Prije odlaska u krevet, putovanja u prijevoz, odlazak liječniku, hodanje. Čak i ako nakon šetnje ili spavanja pelena nije puna, bolje je zamijeniti, jer je dijete već dugo u njoj.
 • Ako je koža ispod proizvoda mokra.
 • U toplini, vrijeme provedeno u pelene treba smanjiti. U hladnoj sezoni dijete može ostati do 6 sati, ali pod uvjetom da je proizvod izrađen od visokokvalitetnog materijala.
 • U rodilištu, pelena se mijenja prema potrebi, ali barem jednom svaka dva sata, kao i odmah nakon pražnjenja crijeva.

Ako se pelena vrlo brzo vlazi, teče po stranama ili izaziva pojavu pelenskog osipa, potrebno je promijeniti marku. Promjena proizvoda novorođenčadi mnogo je češća ako ne odgovara veličini.

Trebam li probuditi dijete?

Mnogi roditelji ne znaju hoće li dijete bebu probuditi noću kako bi promijenili pelene. U ovom slučaju treba uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

 • što hrani novorođenče (mješavina, majčino mlijeko);
 • temperatura zraka u sobi;
 • stanje mokraćnog sustava i probavni organi;
 • starost bebe.

Nije važno je li beba spava ili ne, čista pelena treba promijeniti odmah nakon pokreta crijeva. Ako je proizvod prepun, treba ga ukloniti i izbjeći probleme kože. Najbolje je promijeniti pelenu kada je beba budna. Obično se to često događa.

Ako beba brzo spava nekoliko sati, a pelena nije puna, trebate je promijeniti? U ovom slučaju dijete ne smije biti uznemireno, ali ga odmah promijenite nakon buđenja.

Zašto se pelene trebaju redovito mijenjati?

Glavni razlog za česte pelenske promjene je peludni dermatitis, koji se manifestira crvenilo kože, pelenskog osipa, iritacije i osipa. Kada je dječja koža dulje u kontaktu s urinom, taj se problem ne može izbjeći.

Za one djece čija je koža preosjetljiva, ovaj problem je vrlo relevantan. Stoga se pelena treba mijenjati onoliko često koliko se dobiva obojana ili prepunjena. Pojava pelenskog osipa daje dječju anksioznost.

Kako promijeniti pelenu?

Kako promijeniti pelene? Da biste to učinili, trebate novu pelene, sapun, higijenske salvete ili toplom vodom, ručnik, prašak ili krema za bebe.

Sam proces se provodi kako slijedi:

 • trebate otkopčati prljavu pelenu, ali ne uklonite ga;
 • svi tragovi ispuštanja iz kože bebe uklanjaju se čistim prednjim dijelom proizvoda;
 • za uklanjanje stare pelene, dijete se uzima za gležnjeve i nježno podiže, a njegova stražnjica je iznad stola;
 • stare pampere su namotane i izbačene;
 • beba se isprati sapunom i vodom, a djevojke bi trebale biti oprane od naprijed prema natrag;
 • obrišite kožu ručnikom;
 • na području prepona stavite vrhnje ili suhi prah.

Kod pranja, preporučljivo je prečesto trošiti proizvode na bazi sapuna, čak i ako su posebno namijenjene djeci. Sapun lako krši ravnotežu intimne mikroflore, što je vrlo nepoželjno za djevojčice. Sapun treba koristiti samo jednom dnevno. U nedostatku jakog zagađenja, možete koristiti običnu toplanu vodu ili higijenske salvete.

Stavljajući novu pelenu mora biti ispravno postavljena. Stražnji dio proizvoda trebao bi biti točno ispod magarca bebe, a prednja strana se ispravlja između nogu. Ako beba nije ni mjesec dana, tada morate osigurati da se rubovi pelene ne utrljaju protiv rane na pupku. Da biste to učinili, kupite proizvode posebno za novorođenčad.

Izbor omekšivača

Ako je sve jasno koliko često se pelena promijeni u novorođenče, zadnje pitanje ostaje - kako se pravilno brinuti za kožu bebe? Čak i ako se proizvodi pravodobno mijenjaju, ne možete biti 100% sigurni da koža ispod njih neće postati crvena. Zato se preporučuje korištenje adjuvanata - krema za bebe ili talk.

Ako je proizvod odabran ispravno, neće uzrokovati alergije na bebu, a nadražaj kože neće se pojaviti. Ponekad nakon nanošenja kreme ili praha koža postaje crvena, što znači da bi ih trebalo zamijeniti drugim sredstvima.

Ako dijete pati od žilave vrućine, tada se mora koristiti prah. Kada je koža, naprotiv, suha i često se ljušti, primjenjuje pjenu i gelove prilikom pranja, a koža na području genitalija tretira se s krema za bebe.

Stoga, mijenjanje pelena treba biti potrebno nakon čišćenja ili punjenja. Urin i izmet nepovoljno utječu na stanje nježne kože bebe, što dovodi do vrlo bolnog osipa. Ako je dijete samo rođeno, onda se pelene često moraju mijenjati, a nužno se primjenjuju sredstva za ublažavanje.

Kako promijeniti pelenu i pelenu za novorođenče: savjeti. Koliko često morate promijeniti pelenu i pelenu novorođenčadi u prvih dana, danju i noću, dok hodate, zimi i ljeti?

U ovom članku ćemo pogledati koliko često morate promijeniti pelenicu novorođenčadi. Također ćemo vam pokazati kako pravilno mijenjati pelenu.

Dolaskom sićušnog i bespomoćnog čuda, mladim roditeljima dobiva veliku odgovornost, uključujući mijenjanje pelena. Medicinske sestre će doći do spašavanja u prvim danima u porodničkoj bolnici, ali kod kuće svi potrebni postupci trebaju biti obavljeni samostalno. Iako su pelene značajno pojednostavile život svih majki, bez izuzetka, oko njih je bilo okupljeno mnogo pitanja. Koliko često i kako promijeniti pelene, razmotrit ćemo u ovom materijalu.

Koja pelena za odabir i koliko često morate promijeniti pelenu i pelenu novorođenčadi u prvim danima, popodne, tijekom šetnje, ljeti i zimi?

Predstavnik pelena još je bio u antici. Zatim su se mladi roditelji pribjegavali skrbi, a trava, mahovina, lan ili vuna koristili su se kao upijajući materijal. Kasnije su se prebacili na pleteninu ili proizvode od lana, popunjavajući ih mekom vunom. Prva moderna pelena s superabsorbentom pojavila se u davnim 50-ima zahvaljujući Victor Millosu, inženjeru Proctera. Gamble. Do kraja 60-ih godina konačno je osnovana tvrtka Pampers, koja je međusobno usporedivala riječi "pelene" i "pelene".

Nekoliko riječi o vrstama pelene i nagovještaj u učestalosti njihove promjene.

 • Sjetite se da su raspoložive pelene i višekratne kratke hlače. Posljednju skupinu karakterizira jedna značajna prednost - dijete beba diše, a materijali ne uzrokuju alergije. Oni spadaju u još dvije kategorije:
  • neke se zapravo mogu napraviti u obliku gaćica, u koje se umetnu posebni umetci;
  • a potonji se šivaju u obliku pelene, ali s gaza ili nekom drugom mekanom i gustom tkaninom.
Dijete u ponovnoj upotrebi pelene
 • Treba napomenuti i gospodarstvo takvog proizvoda. One su oprane, glačene (ne zaboravite da novorođenčad treba glačati) i ponovno ga staviti. No, reusable pelene trebaju se mijenjati svaki put nakon što dijete ode u WC. Zato što se mnogo brže vlaže i može propuštati.

Važno: Uvijek stavite bebu u medicinsku podlogu u postelji. Bez obzira na vrstu pelene koje volite. Ne šuška i ne daje bebu neugodu. To se posebno odnosi na novorođenčad.

 • Pozitivne osobine ponovljivih pampera ne završavaju. Ovo je neophodna opcija za alergije ili tijekom razdoblja kada se iritacija pojavila. Pustili su zrak, tako da dijete nema pelena. I važan kriterij - ove pelene ne stvaraju povećanje temperature samih gaćica!
 • Ali jednokratne pelene omogućuju da beba i njegovi roditelji cijelu noć spavaju. Vratit ćemo se u noć premazati pelene malo kasnije. Ako redovito mijenjate pelenu i ispunjavate sve uvjete, u bebi se neće pojaviti niti iritacija ni alergijske reakcije.
 • Proizvođač ima puno kontroverzi. Nećemo ući u ovu temu, ali želim dati jedno zlatno pravilo - bez obzira na tvrtku koju odaberete, uvijek pravodobno mijenjate pelene. Ovo je mjesto zalaganja zdrave kože vaše bebe!
 • Općenito, pedijatri i stručnjaci došli su do istog mišljenja - trebate koristiti obje vrste pelene. Noću je poželjno nositi jednokratne pelene, a tijekom dana dopustiti da mrvice "udahnu" u višekratne kratke hlače. Ovo se pravilo još više primjenjuje na novorođenčad kada je njihova koža još uvijek ljuta, nježna i osjetljiva. A roditelji trebaju "potporu" pelene.
Dijete u jednokratnu pelenu

Koliko često mijenjati pelenu: savjeti

Trebate mijenjati pelenama onoliko često koliko zahtijeva vaša dob. Ali prvo, shvatimo tko je ovo novo dijete. Ovo je dijete od rođenja do 28 dana. To jest, jedan mjesec, ako je malo kruga. I vjerujte mi, tijekom tog razdoblja svaki dan je važan, ne samo tjedan dana. Djeca u prvom mjesecu dobivaju najveću težinu. Dalje slijed porasta težine postupno će se smanjivati.

 • Prvi tjedan života bebe još je u bolnici. Gotovo cijeli tjedan, kao što se obično ispušta za 4-5 dana. Ali ovo je strogo individualni pokazatelj, koji ovisi jedino o zdravlju majke i njezine bebe.
  • Prvih 7 dana su vrlo važni i zahtijevaju redovite promjene pelena. Činjenica je da se bebin trbuh čisti. Uostalom, bio je u potpuno drugačijem okruženju i na drugačiji način primio hranu. Stoga su se svaka majka suočavala s tamnozelenim, ponekad crnim izmetom. Ovo je izvorni kal ili meconium.
  • U prosjeku traje 1-3 dana. No događa se da se proces odgađa do 5-7 dana. Tijekom tog razdoblja, meonij postupno ispušta izmet djeteta, koji će imati žućkasto-zelenkaste ili smeđe boje. I sa svakim pražnjenjem, boja dječjeg izmeta će se olakšati.
  • Bilo je to da je meconium bio apsolutno sterilan. No, nedavno su španjolski znanstvenici odbacili ovu verziju. Bakterije se nalaze u prvorođenom izmetu.
  • U prvom tjednu vrlo je važno pratiti higijenu mrvica! Meonium je bez mirisa, ali vrlo viskozan i ljepljiv u konzistenciji, čak i malo poput smole. Relativno je teško oprati. Beba treba odmah promijeniti, a stanje pelene treba provjeravati svaki sat.
Redovito provjeravajte za pelene.

Važno: za novorođenče odaberite prvi broj ili novorođenče (od 2 do 5 kg), ali nemojte uzeti više od 1-2 pakiranja. U prvom mjesecu oni dobivaju težinu i nevjerojatno brzo. Stoga velike dionice jednostavno nemaju vremena za korištenje.

 • Počevši od drugog do četvrtog tjedna života, trebate promijeniti pelenu 2-3 sata. U idealnom slučaju, nakon svakog pokreta crijeva. Prva dva tjedna dobit ćete ga. Bebe jedu svaka 2-3 sata i prvo "idu u WC" praktično nakon svakog hranjenja ili čak tijekom nje. U prosjeku beba dnevno može napisati do 20-25 puta, cac - oko 8-12 puta.
 • Postupno se taj broj smanjuje. Usput, ove brojke odnose se na djecu koja jedu majčino mlijeko. Manje je vjerojatno da će bebe na umjetnoj hrani "oduševiti" svoje roditelje, jer se hrana drugačije apsorbira u tijelu.
 • Ako je beba prazna, pelena mora biti uklonjena odmah! Čak i ako ste ga stavili prije dvije minute. Izlučivanje mase negativno utječe na stanje kože bebe i može čak uzrokovati iritaciju i crvenilo. Posebno pažljivi trebaju biti roditelji djevojčica jer prerana promjena pelene može uzrokovati prodiranje infekcije u genitalije.
 • Mala preporuka - prije pojave pelena ne smije se mijenjati. Razlog gore, ukazali smo. Također, nemojte se žuriti i mijenjati nakon obroka. Držite dijete 10-15 minuta, a tek onda promijenite odjeću.
Dijete u pelenama
 • Ako dijete treba promjenu pelene, ali nakon higijenskog postupka, morat će se hraniti, a možda će se "iznenađenje" ponovo pojaviti, a zatim staviti samo klizače na njega. Neka ostatak mrvica ostane i spremite pelene.
 • Tijekom šetnje ne zaboravite pratiti stanje pelene. Ljeti možete obući svoje dijete na ulici. Zimi, nemojte otići daleko od kuće kako biste se brzo mogli probiti.
 • Također bismo trebali obratiti pažnju na mokre pelene, ali bez izmeta. To jest, kada dijete samo pije. Ne biste trebali ići na krajnosti, tako da nakon jedne mokrenje pelena se ne mijenja. Sorbent dovoljno dobro i brzo apsorbira vlagu, tako da beba neće osjećati nelagodu.
 • Ali pazite na njezin sadržaj. Ako pelena na površini ili u blizini nogu postane vlažna, to označava preljev. U tom slučaju pelena zahtijeva trenutnu zamjenu. Nemojte dopustiti ovo stanje! Na primjer, gužva pelena može uzrokovati razvoj synechia (spajanje prepucije ili usne šupljine). To je uobičajeno kod djevojčica.
Pampers zamjena za novorođenče

Koliko često mijenja pelenu novorođenčadi noću?

Sve su majke zainteresirane za ovaj problem. I ponekad se razmišljaju i one žene koje su redovito držale novorođenče u njihovim rukama. Uostalom, ovaj bespomoćni kvržica ne želi štetiti. Ali nema definitivan odgovor.

 • Mudro proučite situaciju. U prvom mjesecu beba još nema način. Neki se mogu probuditi u pet ujutro, dok drugi spavaju gotovo 12 sati. U ovom trenutku važno je jasno objasniti da mrvice nisu nužno hodati noću. Iako prvih tjedana djece i tako spavati više, i probuditi se nije toliko vremena. Ali postoje vremena kada bebe počinju miješati dan i noć.
 • Dakle, namjerno se probuditi za promjenu pelena ne vrijedi. Često se probude jesti. Tako ćete u noći i dalje imati dovoljno šanse za promjenu pelene. Ne pokvarite san i tele, i sebe. Vjerujte mi, bolje spavate dodatnih 10-20 minuta (ili koliko dugo vas vodi za promjenu odjeće).
 • Bebe zaspe uglavnom ispod dojke ili tijekom perioda bolesti kretanja, ali opet nakon jela. I vrlo često mrvica predstavlja majci "neočekivano iznenađenje" upravo u trenutku kada je zaspao. U takvoj situaciji morate odmah zamijeniti pelenu. Želio bih se uvjeriti - takvi incidenti s čestim naslonjačem nakon što se hranjenje promatraju u prvih nekoliko dana.
 • I još jedna pozitivna napomena - kod djece s pravilnim režimom (spavanje noću i hodanje tijekom dana) noćna izmet vrlo rijetko dolazi. I s trenutkom rasta nestaju uopce. Isto vrijedi i za broj uriniranja.
 • Ali, ako je pelena prepunjena ili primijetite propuštanje, onda hitno zamijenite pelenicu. Inače, s praskom, možete pričekati osip od pelene. Pokušajte ne probuditi mrvice, a za to ne upalite sjajno svjetlo. Ali, u pravilu, ispunite pelenu na vrh bebe približite se jutarnjem.
 • Kada hranite bebu, uvijek provjeravajte stanje pelene. Brzo ćete naučiti razumjeti koliko je puta beba otišla na zahod i da li dijete zahtijeva zamjenu. Prvi mjesec nećete moći spavati cijelu noć bez da se probudite, negdje oko 3-5 ujutro (pod uvjetom da ste u večernjim satima otišli u krevet 8-10) trebate zamijeniti pelenu. Ali opet, sve ovisi o njegovu stanju.
 • Kao što vidite, nije dobro probuditi bebu svaka 3 sata za promjenu pelene tijekom noći. Potrebno je promijeniti odjeću samo u onim slučajevima kada je pelena puna ili blizu ovog stanja. Ali takve situacije se događaju vrlo rijetko i samo u prvim tjednima ili čak danima života.
Slatki san beba u pelenama

Kako promijeniti pelenu i pelenu novorođenčadi: savjeti, potrebna kozmetika

Promjena pampers zastrašujuće samo prvi put. Nakon nekog "treninga" možete čak i zatvorenim očima izvršiti ovaj postupak. Prvo, uvijek pripremite sve potrebne dijelove. Odaberite mali kutak u kojem će sve stvari za djecu ostati pri ruci. Posebno one koje su potrebne za higijenu. Istaknite stol ili kupite posebnu pelenu, pokrivajući ga mekanim i laganim čistim madracem ili pokrivačem. Nije to vrlo prikladno i nije vrlo racionalno to učiniti na krevetu.

Nekoliko riječi o "dječjoj kozmetičkoj torbi" i proizvodima za njegu bebe.

 • Prah je poznat i popularan još od sovjetskih vremena, kada je bilo potrebno postići suhu kožu. Istina, onda je to bio uobičajeni krumpirov škrob. Sada, dječji prah uglavnom se sastoji od talka i okusa (što također ovisi o proizvođaču). Bolje je odabrati na hladnoću jer je lakše.
 • Krema ispod pelene češće se koristi u slučaju iritacije koja se već pojavila, ali se također može koristiti za profilaksu.
 • Standardna krema nije niža od prethodne inačice, ali i svestrana. Može se koristiti za bilo koji dio kože, pa čak i, na primjer, razmazati oštećene obraze.
Higijenski postupci za novorođenče

Važno: Nemoguće je nedvosmisleno reći koji lijek je bolji. Ponekad se prašak može odvojiti od vlage, pa čak i izazvati iritaciju, a neki vrhnje će uzrokovati osip. U vašoj kozmetičkoj vrećici uvijek trebate imati dva proizvoda - krema i prašak. Proizvođači biraju samo dokazano, jer ovise o stanju kože bebe.

 • Sapun ne bi trebao imati svijetlu boju i imati samo slab miris. I idealno, biti potpuno bez mirisa, ali na policama trgovina vrlo je teško pronaći. Također isključuju bilo kakve kemijske sastojke i mirise.
 • Ulje mora biti u vašem arsenalu. Ponekad se sama može nositi s pelenskim osipom ili crvenilom. Ali glavna stvar je sprečavanje takvih formacija i obrada nabora.

Kako promijeniti pelene?

 • Pripremite materijale prije stavljanja bebe na pelenatora! Čak i u to doba, bez mogućnosti da se okrenu, jednostavno se mogu iseliti. Uostalom, djeca ne leže potpuno. Trebat će vam:
  • prašak ili krema;
  • čista pelena;
  • lonac s toplom vodom i mekom krpom i / ili vlažnim maramicama;
  • baby sapun;
  • ručnik.
 • Otvorite velcro na pelenama, ali nemojte odmah ukloniti. Dijete treba podići noge nešto iznad stopala. Lako je to učiniti s jednom rukom, pokrivajući sitne noge između prstiju. I nježno podigni magarca magarca.
Zamjena pelena
 • Očistite prednju stranu obrišite većinu fekalnih sekreta. Učinite to vrlo nježno, bez pritiska na kožu. I prekriti ga s donje polovice pelene.
 • Opet, nemojte žuriti da ga uklonite ispod svećenika bebe. Uzmi brisače i obrišite kožu mrvica nakon ostatka prljavštine. Stavite iste pelete na vrh pelene i uklonite ih sada.
 • Za vašu udobnost, malo preklopite pelenu, kao u cijevi i pričvrstite ga velcroom. Kako bi se spriječilo širenje arome, neće ga spriječiti da se omota u plastičnu vrećicu.
 • Sada morate prati dječja magarca toplom vodom. To je vrijedno raditi čak i kada beba jede samo u pelene. Urin je također nije najbolji način utječe na stanje kože.
 • Što se tiče sapuna! Nemojte ih nepotrebno oduzeti. Iz čestog korištenja, bebina ravnoteža kože je poremećena i to će također izazvati iritaciju.

Važno: Najbolje je oprati mrvice pod tekućom vodom. Čak i super meke maramice mogu oštetiti nježnu kožu. Za ovaj postupak dijete se stavlja s jedne strane, a druga radi sve potrebne manipulacije. Najprije provjerite temperaturu vode, a zatim zamijenite maglu ispod struje. Čini se da čak i podešena glava može neznatno promijeniti stupanj.

 • Dječaci se mogu prati u bilo kojem položaju, ali je prikladnije napraviti trbuh dolje. Tiny malo tijelo samo stane na vašu ruku. S djevojkama malo teže. Cjelokupni postupak pranja treba provesti od naprijed do natrag! Izmet ne smije pasti na genitalije, kako ne bi nosio infekciju.
Kako zadržati djevojku tijekom pranja
 • Budite sigurni da slijedite glavu! Djeca u prvim mjesecima još uvijek ne znaju kako to čuvati. Stoga se mlade majke ne usuđuju oprati dijete u kupaonici. Ali to je zastrašujuće samo na samom početku, sve dok ne probate.
 • Umočite kožu mekom ručnicima. Nemojte brisati! Čak i najdublja tkanina može ozlijediti kožu djeteta. Ali magarca prije nošenja nove pelene trebao bi biti suh. Neka beba "hoda" bez pelene 10-20 minuta.
  • O vremenu bez pelene - to ne bi trebalo biti samo nekoliko minuta prije stavljanja na čistu pelenu. Pokušajte zadržati djetetu hodanje golom ili samo hlače. Jedna jednokratna pelena ne dopušta ispravno strujanje zraka, što često dovodi do pregrijavanja i pelenskog osipa.
 • Obrišite sve nabore pamučnom spužvom navlaženom dječjim uljem. To će također ublažiti kožu, a dodatno će je očistiti i spriječiti lomljenje ili crvenilo na takvim mjestima.
Higijenski postupci beba
 • Ako beba nema crvenilo, pelensko osip ili iritaciju, onda ne biste trebali učitati kožu drugim sredstvima. Koristite kreme i prah samo po potrebi.
 • Otvorite novu pelenu, odvijte velcro, ali ne u potpunosti. Na stražnjoj strani pelene (tj. Gdje su velcro) stavi se ispod magarca bebe. Također ga podignite, nježno povlačenjem mrvice po nogama.
 • Ispravite, protežu se između nogu i pričvrstite. Nemoj više zategnuti! Često je na prednjoj strani trake, u kojoj mjeri velcro može biti zategnut. Ako vučete pelene, možete izazvati nastajanje lomova i čak ozlijediti nježnu kožu.
 • Ali previše slobodno da ga napustite nije potrebno. Inače, pelena će curiti! Pampers bi trebao čvrsto pokriti noge i crusne strukove. U tom slučaju možete jednostavno izvaditi gumu s indeksom.

Važno: pelena ne bi trebala prekriti pupak. U bebama prvi put nije ozdravio. Zatim lagano odvrnite pojas na vrhu tako da je ispod pupka. I najmanje 1 centimetar ispod. Inače, pupak može biti ozlijeđen trenjem pelene.

Novorođenče u pelenama s neizazvijenim pupkom

Što učiniti ako postoji iritacija, suhoća, osip nakon upotrebe pelene, pelene: savjeti

Zaboravljamo na paniku i strah, jer se vaše emocije prenose bebi. Ne postoji ništa kobno u ovome, ali se ne može dopustiti takve stvari da teče.

 • Pojačati učestalost higijene. Ako ste koristili salvete, pokušajte oprati guzicu pod vodom češće. I možda ste prečesto koristili sapun. Isključite ga u potpunosti za to razdoblje.

Važno: Umjesto gelova i proizvoda za kupanje, koristite bilje. Od pelenskog osipa dobro pomaže vlaku. Također promiče brzo ozdravljenje. Cvjetovi kamilice također pomažu vrlo dobro. I još je bolje napraviti mješavinu različitih biljaka, ili jednostavno izmjenjivati ​​između njih.

 • Neka vaše dijete ode više bez pelene. Čak i najbolji proizvođač ne može dati puni prijenos zraka. Usput, glavni je uzrok osipa i crvenila na dnu.
 • Analizirajte situaciju - jeste li nedavno promijenili tvrtku pelene ili druge proizvode za osobnu njegu? Ponekad je to banalna alergija. U tom slučaju morate napustiti uporabu lijekova.
 • Za bilo koji crvenilo, svakako koristite kremu za izliječenje. Bepantin ili Sudocrem se pokazali vrlo dobro. U pravilu, nakon nekoliko primjena nestaje iritacija.
 • Obratite pažnju i na kožu bebe. Ako beba ima gustu vrućinu, upotrijebi sredstvo za sušenje. To jest, prašak. Sa suhom kožom, udahnite masnu krema.
 • Ako sami ne možete sami riješiti problem, obratite se svom liječniku. On će utvrditi uzrok i potaknuti točan tretman.

Kada i kako promijeniti pelenski novorođenče

Ako odlučite da s bebom nemate slobodne pelene, onda je vrijeme da naučite kako koristiti ove pomoćnike za čudo. Ovisno o tome kada i kako promijeniti pelenu novorođenčadi, vaša će poznanica biti uspješna i bez pratnje u obliku pelenskog osipa i dermatitisa.

Koje pelene odabrati

Prilikom odabira pelena, naravno, obratite pozornost na koliko pelena za novorođenče košta.

Međutim, proizvodi za higijenu - a ne točka na kojoj možete spasiti. No, postoji nekoliko zanimljivih prijedloga pomoću kojih možete značajno spasiti obiteljski proračun:

 • U prvim mjesecima života novorođenčeta morat ćete mijenjati pelene do 10 puta dnevno, budući da vaša beba peče oko 30 puta. Prema tome, nema smisla kupiti skupe pelene s 12-satnim upijajućim učinkom, pogotovo jer se dijete može brinuti i nekoliko puta dnevno;
 • Možete organizirati beba zraku kupelji, stavljajući ga na oilcloth s pelene. U ovom trenutku, on nužno piškiti;
 • Druga mogućnost je izmjenjivanje proizvoda za jednokratnu i višekratnu upotrebu. Možete sami izgraditi druge, od gaze i pamučne vune, ili možete kupiti gotove reusable tkanine kratke s umetcima;
 • Što se tiče noći u danu, poželjno je da se obratite onima dragim skupim opcijama s maksimalnim indikatorom apsorpcije i punine. Proizvođači pišu o ovim prednostima na pakiranju: do 12 sati suhoće i pokazatelja trake (pogledajte kako odabrati prave pelene za bebu, u članku Što su pelene bolje za novorođenče? >>>);
 • U razdoblju treninga za lonac, vaše djeverušene pelene postat će vam nezaobilazni pomagači. Lako ih je skinuti i staviti, dok će djeca sami lako svladati takvu manipulaciju;
 • Zanimljiv prijedlog - pelene s obrascem slabljenja. Čim beba popne u pelenama, a ne u loncu, kao što je to trebalo biti, uzorak na pelenama nestat će. Saznajte više iz članka Kako podučiti dijete u lonac? >>>

Imajte na umu da vaša verzija najboljih pelena možete odrediti samo kroz praksu.

Ono što je savršeno za dijete vašeg susjeda možda nije anatomski prikladno za bebu.

Učestalost mijenjanja pelena

Pitanje koliko puta mijenjati pelenu novorođenčadi je, naravno, individualno. No, postoji niz nepisanih pravila koja se ne mogu zanemariti:

 1. Koliko često mijenjati pelenu novorođenčadi ovisi o broju pokreta crijeva. Nakon svake stolice svakako promijenite pelenicu (pročitajte članak na temu: Koliko će puta stolica imati novorođenče? >>>);

Neki proizvođači razvili su poseban zaštitni sloj koji apsorbira tekuće izmet i ne dopušta da se vrati. Da, ovo je dobra inovacija, ali za hitan slučaj, kada je dijete poked na ulici. Ali ako imate priliku, svakako promijenite higijenski proizvod.

 1. Djeca do 3 mjeseca poželjna su za promjenu pelene svakih 3-4 sata. Čak i ako vam se čini da pelena nije tako pun, vlažni materijal može izazvati iritaciju i pelensko osip na osjetljivoj koži novorođenčeta. U važnom članku o toj temi možete naći mnogo potrebnih informacija, pročitajte osip osipanja u novorođenčadi >>>;
 2. Sljedeća faza razvoja omogućit će vam lagano povećanje intervala izmjene pelene. Ali ako beba često se primjenjuje na prsima, a time i često pisao, sat okvir za vas nisu postavili: ck nly pišanje, mnogo puta za promjenu pelene novorođenče;
 3. Već u prvim mjesecima možete naučiti postaviti dijete preko bazena ili sudopera. Mnogi ga dobivaju, glavna stvar za učenje kada beba češće peče: nakon spavanja ili tijekom hranjenja. Što se tiče promjene pelene, tijekom tog razdoblja vodite situacija i promijenite prema potrebi. Općenito, za dan u ovom slučaju, trebat će vam 3-4 pelena;
 4. Zasebno pitanje je koliko često mijenja pelena novorođenčadi noću. Možete odabrati usku inačicu s dobrom upijanju, a ne probuditi dijete da zamijeni pune pelene. Ako znate da je čak i super upijajući pelena ne može izdržati pritisak vašeg vodohleba, a zatim uskladiti vrijeme mijenja hranjenje, pazeći da ne podižem dijete (što će biti zanimljiv članak: Kako kasno noću hraniti bebu >>>?);
 5. Ako koristite reusable pelene, trebali biste izvršiti promjenu košuljica ili pelene nakon svake mokrenje. Slučaj je uznemirujući, ali nemoguće je učiniti drugačije.

Vi ne dobiti odgovor, koliko pelena dnevno provedeno na novorođenčad, također iz razloga što na vrući dan dijete teško može pisati, dok su troškovi malo hladno, a dijete može pisati malo svakih pola sata.

Broj izmjena pelena i ovisi o apetit djeteta, njegovog općeg stanja, na primjer, tijekom erupcije poremećaja zuba moguće je stolica i aktivnije siše. I kao rezultat toga - do 10 pelena može biti potrebno dnevno. Pročitajte članak na temu: Tekući stolci u dojenčadi >>>.

Kako promijeniti pelene

Ako imate svoje prvo dijete i trebate samo upoznati pelene, tada je poželjno da se prvi put vježbate na lutku ili velikoj plišavoj igri.

 1. Mijenjanje mjesta. Dobro je ako ste kupili posebnu stol za presvlačenje s zaštitnim stranama i policu za sve što vam je potrebno;
 2. Dobar je izbor jastučić za krevetić: ne morate se saviti nad krevetom, a jastučić sama je prekrivena pjenastim slojem i ima visoku mekanu stranu;

Važno je! Zapamtite: nikako ne smijete ostaviti dijete na površini jednog!

 1. Odjeća. Izvrsna opcija za promjenu pelene - odjeće s gumbima između nogu. Nećete morati potpuno odspojiti dijete, dovoljno je odblokirati gumbe i pustiti noge i magarca bebe. Ako niste pripremili stvari za dijete, obratite pozornost na članak Popis stvari za novorođenčad po prvi put >>>;
 2. Pampers priprema. Nemojte se iznenaditi, također treba pripremiti pelene. Prije svega, uklonite jednu pelenu iz pakiranja, odvojite ga i nekoliko puta uvijte kao flagellum. Ovom jednostavnom manipulacijom, nećete samo razinu proizvoda, nego također plutaju svoj kuglasti sustav. Provjerite jesu li stickies netaknuti, čak i manšete. Samo u slučaju, pripremite rezervnu pelenu;
 3. Na području pristupa trebaju biti higijenski proizvodi, vlažni brisači i pelena. Ruke se moraju prati sapunom. Da biste saznali koji su vlažni maramice najbolje za bebe, naučite iz članka Mokro wipes for newborns >>>;
 4. Neposredna promjena. Dakle, važna stvar - počnete odijevati:
 • Dijete je položeno na stražnjoj strani stola za promjenu;
 • Otpustite noge i dno stražnje strane odjeće;
 • Poništite pampers, i ako dijete samo peed, skinuti;
 • Idealno - potkopati dijete pod tekućom vodom. Ako to nije moguće, obrišite s vlažnim maramicama (usput, kako dobro oprati bebu napisano je u članku Kako prati novorođenče i dječaka? >>>);
 • Ponovno stavite bebu na stol, uzmite ga jednom rukom i podignite guzicu, stavite pelenu ispod leđa, spustite magarca i preskočite pelenicu između nogu;
 • Osigurajte čičak, ali ne stiskajući trbuh djeteta. Zatim poravnajte sve manžete i stavite bebu.
 1. Promjena pelena nakon pokreta crijeva. Ako je dijete poked, morate odmah promijeniti svoju odjeću:
 • Stavite bebu na leđa;
 • Pažljivo uklonite prednji dio, obrišite izmet između nogu s njom;
 • Zatim podignite bebe gležanj i obrišite leđa;
 • Preporučljivo je pranje novorođenčadi vodom, zbog toga stavite bebu na dlan i sapun i operite ga s drugom rukom.

Budite svjesni! Imajte na umu da djevojke moraju biti ispisane od pisanja do magarca, a dječaci moraju dobro oprati genitalije.

 1. Mala je nijansa kako nositi pelenicu novorođenim dječakima. Beba ne mokri sve odjeću trebate izložiti njegov penis u smjeru prema dolje, a zatim urin će biti ravnomjerno raspoređena po pelene i ne nakupljaju se u gornjem prednjem dijelu i nastavite pritiskom.

Koju veličinu odabrati

Već ste primijetili da pakiranje higijenskih proizvoda označava veličinu pelena za novorođenčad i kategoriju težine djece. Međutim, težina beba u različitim veličinama presijeca. Tako je 0 od 2 do 4 kg, a 1 je od 3 do 6. Morate se kretati sami.

Ako je beba tanka i mala, tada će veličina 0 biti savršena za njega. Druga stvar je ako stavite veličinu 0 pelene na 4 kilograma žilavosti, ona će curiti odmah nakon prvog uriniranja, čak i ako indikator punine kaže suprotno.

Ali ne biste trebali nositi novorođenčad i pelenu s dionicom, nadajući se da će to biti moguće da ga ne mijenjaju dulje vrijeme. Ova opcija neće stati čvrsto na noge i leđa, a situacija s curenjem se ne može izbjeći.