Kako prenijeti dijete u drugu školu?

Zdravlje

Prijenos djeteta u drugu školu je moguć u sljedećim slučajevima (Odjeljak 1. postupka, odobren, po nalogu Ministarstva prosvjete i znanosti Rusija od 12.03.2014 N 177, dijela 9. članka 34., Odjeljak 1., 3. dijela 2. članka 61. Zakona 29.12..2012 N 273-R):

 • na inicijativu odraslog učenika ili roditelja (pravnih zastupnika) malog učenika;
 • u slučaju prestanka rada izvorne organizacije, otkazivanja ili obustave licence, lišenja ili obustave akreditacije države u okviru odgovarajućeg obrazovnog programa ili isteka razdoblja valjanosti akreditacije države u okviru odgovarajućeg obrazovnog programa.

Prijelaz djeteta u drugu školu sastoji se od dvije faze - odbitaka iz jedne škole i prijema u drugu. Dijete se može prenijeti u sveobuhvatnu školu, ali treba imati na umu da je prijevod moguć samo ako u školi postoje slobodna mjesta, uzimajući u obzir prioritetno upisivanje ljudi koji žive na teritoriju dodijeljenoj određenoj školi (Odjeljak 4. postupka, koji je odobren Redom Ministarstva prosvjete od 01.22.2014 N 32).

Za prijenos djeteta iz jedne škole na drugu na inicijativu učenika ili njegovih roditelja, preporučujemo pridržavanje sljedećeg algoritma.

Korak 1. Obratite se upravi nove škole i primite potvrdu da će prihvatiti dijete da studira

Da bi se izbjegle poteškoće vezane uz prenošenje djeteta u drugu školu, prije nego što napuste dijete iz prethodne škole, slažu se s voditeljem škole domaćina o prijamu. U toj potvrdi možete primiti, na primjer, pismo o mogućnosti prihvaćanja djeteta za studij nakon što bude protjeran iz prethodne škole, potpisan od strane ravnatelja i ovjeren od škole.

Korak 2. Pošaljite izjavu o razrješenju djeteta u školu u kojoj studira.

Zahtjev se podnosi studentima odraslim osobama ili roditeljima (pravnim zastupnicima) maloljetnika upućenom šefu škole u kojoj se dijete bavi.

Prijavu treba navesti ime i prezime učenika, datum rođenja, razred i profil obrazovanja (ako je dostupan), ime škole domaćina (u slučaju premještanja, samo naselje, podložno Ruskoj Federaciji) (stavak 6. Reda 177).

Zahtjev za prijenos može se poslati u obliku elektronskog dokumenta putem interneta (točka 5. Naredbe N 177).

Napomena. Uz prijavu, škola može zahtijevati dokument koji potvrđuje djetetov prijem u drugu školu. U tom slučaju možete poslati pismo koje potpisuje ravnateljica druge škole, što potvrđuje spremnost da prihvati dijete da studira u ovoj školi.

Na temelju ove izjave, škola od koje se dijete oduzima, u roku od tri dana izdaje upravni akt o odbitku učenika redoslijedom prijenosa koji ukazuje na školu domaćina (članak 7. Naredbe N 177, dio 4. članka 61. Zakona N 273-FZ).

U roku od tri dana od dana objavljivanja ovog akta, škola će izdati i potvrdu o obrazovanju djeteta (5. dio članka 61., dijela 12. članka 60. Zakona N 273-FZ).

Korak 3. Uzmite dokumente iz škole iz koje je dijete otpušteno

Škola mora izdati sljedeće dokumente učenicima odraslih ili roditeljima (pravnim zastupnicima) malodobnog učenika (stavak 8. postupka N 177):

 • studentski osobni dosje;
 • dokumenti koji sadrže podatke o napretku studenta u tekućoj akademskoj godini (ekstrakt iz klasičnog časopisa s trenutnim oznakama i rezultati srednjeg certifikacije), ovjeren pečatom početne škole i potpisom njegove glave (osoba ovlaštena od njega).

Korak 4. Pošaljite dokumente školi domaćina.

Prikazani su odrasli učenici ili roditelji (zakonski zastupnici) manje učenika u školi domaćina (stavak 10 Reda N 177):

 • prijava za upis učenika u školu domaćina redoslijedom prijenosa iz osnovne škole.

Zahtjev se upisuje u ime šefa škole u koju se dijete dijeli;

 • izvornike dokumenata koji dokazuju identitet odraslog studenta ili roditelja (pravnog zastupnika) malodobnog učenika;
 • dokumente zaprimljene u školi iz koje je dijete otpušteno.

Nije dopuštena obveza podnošenja drugih dokumenata kao osnove za upis učenika u školu domaćina u vezi s prijenosom iz izvorne organizacije (klauzula 9 Naredbe N 177).

Korak 5. Pročitajte upravni akt o prijamu djeteta u školu

Upravni akt izdaje voditelj (njegov ovlašteni predstavnik) škole domaćina u roku od tri radna dana od primitka zahtjeva i dokumenata koji upućuju na datum upisa i klase (članak 11. Naredbe N 177).

Kako promijeniti mješavinu novorođenčeta

Danas ćete naći mnogo različitih mikseva za novorođenčad i stariju djecu. Prije svega, hrana je podijeljena u tekućinu i suhu. Drugi tip čini oko 90% svih proizvoda. Suhe mješavine su praktične i pohranjene dugo, lako se i brzo pripremaju razrjeđivanjem vodom. Suha hrana prikladna je za pohranu i uzeti sa sobom.

Tekuće mješavine su rijetke i su gotove namirnice koje treba samo zagrijati prije konzumacije. Međutim, takva hrana je neprikladna za pohranu i uzeti sa sobom. Osim toga, rok trajanja takvog proizvoda je vrlo kratak.

Pored toga, postoje sljedeće vrste smjesa:

 • Prilagođeni sadrže kravlje sirutke i pogodni su za većinu novorođenčadi. Brzo se i lako apsorbiraju u tijelu u dojenčadi, što je moguće bliže sastavu dojke;
 • Djelomično prilagođeni proizvod prikladan je za bebe starije od 4-5 mjeseci, jer sadrže saharozu pored laktoze i manje su slične strukturi majčinog mlijeka;
 • Kazeinske smjese su uključene u kravlje mlijeko, zbog čega je teško probaviti. Takva hrana pogodna je za razvijenije probavu, što je tipično za djecu stariju od šest mjeseci;
 • Medicinska prehrana uključuje anti-refluks, hypoallergenic i fermentirane mješavine mlijeka. Prva je propisana za alergiju na kravlji protein ili laktazu, drugi - za česte konstipacije i teške regurgitacije, a treći - za probavne smetnje, disbakterij, česte i teške kolike.

Kako bi se osigurao ugodan razvoj djeteta, važno je odabrati pravu mješavinu mlijeka. Odaberite hranu koja odgovara dobi mrvica. Paket označen kao "Pre" ili broj "0" namijenjen je za preuranjene bebe ili male težine. Proizvodi s oznakom "1" pogodni su za novorođenčad i bebe do šest mjeseci, "2" - za dijete od šest mjeseci do godinu dana, "3" - za djecu stariju od godinu dana. Detaljna pravila za izbor formule mogu se naći na http://vskormi.ru/bottle-feeding/detskie-smesi/.

Zašto moram mijenjati smjesu

Pediatricians savjetuju, čim pronađete odgovarajuću prehranu, nemojte ga mijenjati. Kod mijenjanja mješavine može doći do problema s probavljanjem mrvica i ozbiljnim posljedicama u obliku trovanja ili alergija na hranu. Stoga, moraju postojati dobri razlozi za mijenjanje smjese. Ne može se voditi samo po cijeni ili dostupnosti hrane! Planirana prijelaz provodi se samo kada dijete dosegne određenu dob. Inače, to su važniji razlozi.

Glavni razlog zbog kojeg je dijete prebačeno u drugu mješavinu je alergija na hranu. Ono se manifestira u obliku osipa i crvenila na koži, pelenskog osipa i natečenja, pilinga i svrbeža. Osim toga, dijete može osjetiti povraćanje i česte regurgitacije, konstipaciju i proljev, česte zelene stolice.

Manje česte, beba ima problema s dišnim organima, uključujući natezanje nosa i curenja, upale grla i kašalj, astmu. To su najtočnije i najopasnije manifestacije. Detaljnije, kakvi simptomi alergija na hranu postoje i kako liječiti ovu bolest, pogledajte ovdje.

Razlozi za prijelaz uključuju netoleranciju na mliječne bjelančevine ili mliječni šećer (nedostatak laktoze). U tom slučaju, morate odabrati terapeutsku prehranu koja ne sadrži mliječne proteine ​​ili laktozu. Ljekovite smjese može propisati samo pedijatar! Ne možete napraviti neovisnu tranziciju, pa samo povrijedite mrvice.

Nemojte žuriti da se prebacite na drugi proizvod ako primijetite nadutost ili povećanu količinu, zelenu izmet, proljev ili zatvor. Možda je ovo privremeni fenomen, proces prilagodbe se odvija i trebate malo pričekati da beba navikne na to. Osim toga, takve manifestacije mogu biti ne samo zbog mješavine mlijeka. Razlog ove reakcije je pogrešna rutina i aktivna vježba ili gimnastika odmah nakon hranjenja, alergije na prašinu, kozmetiku, odjeću i druge predmete, stres.

Nutricionizam majke, ako je dijete mješovito hranjeno i prima majčino mlijeko, ima veliki utjecaj na mrvicu djeteta. Ako imate zelenu izmet ili povredu stolice, povećanu količinu i druge probleme s probavom, prvo se pobrinite da otkrijete razlog za to stanje bebe, a zatim se obratite svom pedijatru i tek tada, ako je potrebno, prebacite se na novu prehranu. Kako prenijeti dijete u drugu mješavinu, razmislite o sljedećem.

Kako zamijeniti smjesu

Kako bi izbjegli probleme s probavom, hranjiva promjena treba biti postupno. Oštra prijelaz uzrokovat će trbuh i stolicu. Isprva, smjesa se daje samo u dnevnoj hrani prije nego što se dobije uobičajena hrana. Počnite s malim količinama i postupno povećavajte volumen, a doziranje uobičajene smjese postupno se smanjuje. Razrijedite smjesu u zasebnim bočicama i pojedite zasebno. Liječnici i stručnjaci za hranidbu male djece razvili su posebnu shemu za prijelaz iz jedne mješavine u drugu.

Kako pravilno premjestiti dijete u smjesu s dojenjem, kako pravilno uvesti umjetnu prehranu

Postati žena je sretno majčinstvo, sastavni dio će biti dojenje bebe. Što učiniti ako dojenje ne uspije? Kako prenijeti dijete u mješavinu i ne naštetiti mu? Ova pitanja će tražiti odgovore zajedno.

Razlozi prijenosa na umjetno hranjenje

Za novorođenče, idealna hrana je majčino mlijeko, djetetu daje sve što je potrebno od prvog dana života. Postoji mnogo razloga zbog kojih je nemoguće dojiti dijete. Postoje dvije vrste razloga koji izazivaju prijelaz na umjetnu prehranu:

 • odnosi se na mamu;
 • ovisno o djetetu.

Savjet! Bolje je dojenje dulje, ako je potrebno poticati umjetno hranjenje s dodatnom hranom.

Pedijatri preporučuju majkama da daju prednost dojenju, a to nije moguće, to se događa iz razloga:

 • stanje zdravlja ne dopušta postupak: HIV, hepatitis, tuberkuloza;
 • lijekovi, antibiotici;
 • mentalni poremećaji;
 • stafilokok u mlijeku;
 • nedovoljna količina mlijeka;
 • nevoljkost za hranjenje.

Mlade majke se najčešće vraćaju na posao i nemoguće je nastaviti hraniti. Neki suzu bebu s dojke jer nije moderna. Oglasi oglašavaju o identitetu sredstava nove generacije i majčinom mlijeku, ali ne biste trebali vjerovati.

U rijetkim slučajevima razlog prijenosa je dijete:

 • beba ima slomljeni metabolizam;
 • česte i obilne regurgitacije, kolike;
 • loše spavanje noću, stalna potražnja dojki;
 • beba je lijena i ne želi sisati.

Kao što se ispostavilo, postoji dosta razloga za prebacivanje na smjesu, ali se morate boriti za dojenje do kraja. Često, hranjenje je uvedeno prerano, čak i uz minimalan nedostatak mlijeka, mlade majke pokušavaju zamijeniti umjetno.

Načela tranzicije

Prijelaz je neizbježan, trebate obratiti pažnju na točan prijenos iz majčinog mlijeka, s obzirom na nijanse. Promjena prehrane nepovoljno utječe na zdravlje djeteta.

Umjetna prehrana vodi ovako:

 • Prvi mamac s mješavinom napravljen je za dijete najranije u mjesec dana ako nema drugih naznaka pedijatrije.
 • Zamjenske masti se odmah koriste kao sredstva za dodatno hranjenje.
 • Mlijeko kašu, povrće i voćni kaše u prehrani pojavljuju se tek u 6. mjesecu života.
 • Strogo je zabranjeno kuhati kašu na vlastitu, da hrane dijete kravljim mlijekom.

Morate se pobrinuti za dijelove, male su i dijete ne smije gladovati. Izračunajte potrebnu količinu samostalno, jer je svako dijete pojedinačno.

Kako odabrati pravu kombinaciju za bebe

Vrijedno je uzeti vrlo odgovorni izbor marke umjetne prehrane, reklame ili savjeti od prijatelja ne mogu biti standard. Kako bi dječja hridi, njegovo tijelo radilo kao sat, pri odabiru je potrebno:

 • prije savjetovanja s pedijatrom;
 • kada kupujete, pažljivo ispitajte ambalažu, hrana za bebu mora biti dobna;
 • promatrajte vremenske intervale između jela;
 • dajte samo svježe pripremljenu smjesu, ako je dijete hranjeno, ostaci se ne čuvaju do sljedećeg hranjenja;
 • kuhanje se provodi strogo prema priloženim uputama.

Treba shvatiti da je bilo koji osip ili anksioznost djeteta reakcija tijela na neprimjerenu prehranu. Izlječenje ukazuje da hrana nije prikladna i trebate se obratiti liječniku za pomoć. Količnica izazvana bebom početkom se smatra normom, a tijelo se mora naviknuti na novi proizvod nekoliko dana.

Ako je beba zabrinuta i dalje, savjetovanje za pedijatru neće se miješati.

Kako ući i pripremiti mješavinu mlijeka

Unos zamjenskih mlijeka u djetetovu prehranu je osjetljiva stvar, malo ljudi može napraviti taj prijelaz bez problema. Osnovna pravila su:

 • Po prvi put, novorođenče treba primiti najviše 30 ml hrane, promatrajući reakciju tijela.
 • Druga hranjenja trebala bi zamijeniti polovicu potrebnog pojedinačnog posluživanja hrane.
 • Dan kasnije, moguće je zamijeniti punu hranu sa mješavinom boce.

Prema tom načelu, nakon oko 7-10 dana, dijete je potpuno prebačeno na umjetno hranjenje s mješavinama. Ali nemojte misliti da je sve tako jednostavno, različite su reakcije djetetova tijela na zamjenu hrane moguće.

U nekim slučajevima, izbor mješavine traje vrlo dugo, ali ne biste trebali odmah paničariti. Neka se vaše tijelo prilagodi, počnu uzimati zdravo za umjetnu prehranu.

Da bi se hrana mogla apsorbirati brže i bolje, važno je dobro pripremiti hranu. Osnovna pravila su:

 • Za kuhanje koristite samo čiste posuđe.
 • Suha smjesa je napunjena skuhanom vodom.
 • Potrebno je vrlo pažljivo promiješati, ne bi trebalo biti grudica u boci.
 • Pripremite svježi dio za svaku hranu.
 • Priprema se provodi strogo prema uputama na pakiranju, bez dodavanja ili oduzimanja bilo čega.
 • Udjeli se strogo promatraju, mješavina mora biti određena dosljednost.

Osim toga, uočava se učestalost prehrane, ne treba baciti djetetu bocu hrane čim počinje biti kapriciozan. Preopterećenje je ispunjeno posljedicama, definitivno će biti problema s stolicom i trbuščićem.

Hranjenje mješavine za bebe

Nijedna mješavina ne može dati što više koristi kao što dijete dobiva tijekom dojenja. Prije odvajanja od prsa neophodno je procijeniti prednosti i nedostatke.

Kada nema povratka, važno je pravilno napajati:

 • strogo se pridržavati režima hranjenja, za svako doba je svoj;
 • prije kuhanja provjerite je li dopuštena smjesa za ovu bebu;
 • strogo promatrati higijenu, temeljito oprati boce i kuhati ih.

Hranjenje se vrši na vrijeme, ovisno o dobi obroka, može biti 9 za novorođenče koje ima 10 dana, a samo 6 za starije bebe.

Nije teško prebaciti bebu na mješavinu, glavna stvar je odabrati pravu hranu koja će donijeti samo dobro za dijete.

Prijenos djeteta u drugu školu - postupak i potrebni dokumenti

U ljetnim mjesecima u mnogim obiteljima, pitanje prijenosa djeteta u drugu školu postaje relevantno. U ovom članku ćemo razumjeti u kojim slučajevima je moguće prenijeti učenika u drugu školu.

Na zakonodavnoj razini ovo pitanje regulirano je Uredbom Ministarstva prosvjete i znanosti Rusije od 12.03.2014. Br. 177, prema kojemu je odobren postupak postupka.

Razlozi za prijenos djeteta u drugu školu

Prema točki 1 Reda, razlog prijenosa djeteta u drugu školu za učenje može biti:

1. Inicijativa roditelja (pravnih zastupnika) maloljetnog djeteta

2. Inicijativa učenika koji je navršio dob

3. Kada je izvorna institucija prestala s radom.

 • suspenziju ili opoziv dozvole organizacije
 • suspenzija ili lišavanje državne akreditacije dozvole prema odgovarajućem obrazovnom programu ili kada je rok valjanosti državne akreditacije istekao u odgovarajućem obrazovnom programu

Da biste prenijeli dijete u drugu školu, morate proći kroz dvije faze: prvo, odbitak iz jedne obrazovne ustanove, a zatim prebaciti na drugu. Imate pravo prenijeti dijete u bilo koju srednju školu po vlastitom izboru, ali ne zaboravite da će to biti moguće ako škola ima slobodna mjesta, vodeći računa o prioritetu upisa građana koji žive na teritoriju dodijeljenoj određenoj školi. To je navedeno u stavku 4. postupka, odobren od strane Ministarstva prosvjete i znanosti Rusije od 22. siječnja 2014. br. 32.

Potvrda iz škole domaćina

Sljedeća stavka bit će zahtjev upravi izabrane nove škole kako bi potvrdila činjenicu da će prihvatiti obrazovanje djeteta.

Kako bi se izbjegle eventualne poteškoće koje su povezane s prijenosom učenika u novu obrazovnu ustanovu, prije razrješenja djeteta iz prethodne škole, dogovoriti sastanak s voditeljem škole domaćina. Da biste potvrdili ovu točku, primjerice, možete primiti pismo o mogućnosti prihvata djeteta u školu nakon što je prognan iz prethodne škole s pečatom ustanove i potpisom ravnatelja.

Prijava za odbitak iz škole

Zahtjev može podnijeti i sam student, koji je već navršio punoljetnost ili roditelji (zakonski zastupnici) učenika koji je mlađi od 18 godina. Prijava je napisana u ime ravnatelja škole u kojoj dijete studira. Ona bi trebala sadržavati sljedeće informacije:

 1. Naziv studenta
 2. Klasa i profil treninga, ako je dostupan
 3. Datum rođenja
 4. Naziv škole koja prihvaća učenika. Ako se obitelj preseli na drugo mjesto, samo je naselje, predmet Ruske federacije

Koje dokumente treba podići prilikom mijenjanja škola

Potrebno je preuzeti dokumente iz škole iz kojih se student oduzima (članak 7. Postupka). Među njima su:

 • Studentov osobni dosje
 • Radovi koji sadrže podatke o izvedbi studenata u tekućoj akademskoj godini (morate zatražiti izvješće klase s trenutnim ocjenama i rezultatima srednjeg ocjenjivanja)

Dokumenti moraju biti ovjereni pečatom škole i zapečaćeni potpisom svog direktora (ili osobe ovlaštene za obavljanje svojih dužnosti).

Koji dokumenti moraju biti poslani novoj školi

Učenik koji je navršio punoljetnost ili roditelje učenika koji još nije postao odraslom osobom treba dostaviti sljedeću skupinu dokumenata školskoj školi (u skladu s člankom 10):

 • Prijava za upis učenika u školu, koja prihvaća dijete redoslijedom prijenosa iz prethodne škole. Rad je napisan u ime ravnatelja škole kojoj će se dijete prenijeti.
 • Paket dokumenata koji je dobio od škole iz koje je student bio protjeran
 • Izvorni dokumenti koji potvrđuju identitet učenika koji je navršio punoljetnost ili roditelja (zakonski zastupnik) učenika koji još nije stekao punoljetnost

Pažljivo pročitajte nalog šefa škole (upravni akt obrazovne ustanove) da je dijete prihvaćeno u školu.

Ravnatelj škole koji prihvaća dijete izda upravni akt u roku od tri radna dana od prijave i donesen paket dokumenata koji označavaju razred i datum upisa.

Kako prenijeti dijete u drugu školu: pouku, popis dokumenata

Sadržaj članka:

Dobri učitelji imaju sve dobre učenike. Ali što ako se iz bilo kojeg razloga odnos između učitelja i učenika nije razvio? Što ako dijete odlazi u klasu svako jutro, poput "teškog rada"? Ne sviđa joj se škola, on je neudoban i usamljen tamo. Možda bi roditelji trebali razmisliti o prebacivanju u drugu školu?

Koji su razlozi za prijenos djeteta u drugu školu?

Prijelaz u drugu školu: glavni razlozi

 • Obitelj je prisiljena mijenjati svoje prebivalište.
 • Prekomjerne nastave koje ne dopuštaju nastavniku da posveti odgovarajuću pažnju studentima. Klasa je jasno "hromo" disciplina.
 • U školi je izvanobiteljski posao slabo organiziran: nema dijelova, klubova, a dijete ima kreativni ili sportski potencijal. Previše je teško nositi se nakon nastave u odjeljku ili krugova za roditelje. Zaključak se predlaže - dijete treba prenijeti na obuku u specijaliziranoj školi.
 • Dijete pokazuje izvanredne matematičke vještine, u običnoj školi koju ne zanima. Savršeno rješenje bilo bi prenošenje djeteta u školu s matematičkom pristranosti.
 • Kurikulum u redovitoj školi ne uključuje duboko učenje nekoliko stranih jezika, a roditelji sanjaju da njihovo dijete postaje poliglot. Prevođenje u englesku, francusku i španjolsku školu pomoći će da se san ostvaruje. Osim ako, naravno, dijete voli učiti nove jezike.
 • Nije tajna da u gimnazijama, u pravilu, učitelji jače podučavaju, pa se u višim razredima priprema za ulazak u sveučilišta provodi intenzivnije i učinkovitije. Stoga mnogi roditelji pokušavaju prenijeti svoju djecu u ove školske ustanove.
 • Tipični razlozi za prijenos su, kao što smo već napisali, ozbiljne sukobljene situacije s učiteljima ili s vršnjacima, utjecaj "loše" tvrtke. Da bi se izbjegle negativne posljedice takvog utjecaja, roditelji odluče prenijeti dijete u drugu školu, promijeniti okolno društveno okruženje.
 • Drugi razlog može biti prestanak aktivnosti obrazovne ustanove.

Ljubazni i brižljivi roditelji čine sve napore kako bi dijete uživalo u učenju. Uostalom, daljnja sudbina djeteta u velikoj mjeri ovisi o uspjehu škole.

Djeca odrasle osobe prilično su teško tolerirati promjenu krajolika. Većina ih je teško naviknuti na nepoznat tim i na zahtjeve novih učitelja. Primarni studenti lakše se i brže prilagođavaju okolnostima, prilično su jednostavni za pridruživanje novom timu. Ali, bez obzira na dob svojeg djeteta, u ovom teškom razdoblju za njega, on je u velikoj potrebi za razumijevanjem i podrškom odraslih. Dječji psiholozi savjetuju pažljivo analizirati izvedivost prijenosa djeteta iz jedne škole u drugu. Nakon donošenja konačne odluke potrebno je pomoći djetetu tijekom razdoblja prilagodbe i ne brinuti se previše o pada akademskog uspjeha u prvim mjesecima škole - to je prilično prirodan fenomen.

Morate uvjeriti dijete da prijelaz na novu školu predstavlja jedinstvenu priliku za početak života iz "čistog škriljavca": promijenite stav prema učenju, prvo životno iskustvo prilagodbe u nepoznatom timu, razvijte svoje komunikacijske vještine i pokazujte se od najboljih.

Dokumenti za prijenos djeteta u drugu školu: upute za korak po korak

Prijenos učenika iz jedne obrazovne ustanove u drugu sastoji se od 3 glavne faze.

 1. Odabir nove škole.
 2. Odbijanje učenika iz bivše obrazovne ustanove.
 3. Upis djeteta u novu obrazovnu ustanovu.

Zajedno s pismom, roditelji moraju podnijeti zahtjev upravi bivše škole s zahtjevom da istjeraju svoje dijete iz ove obrazovne ustanove. Ova prijava podnosi sam student koji je navršio veći broj godina, ili roditelji malodobnog učenika.

Zahtjev za odbitak mora sadržavati sljedeće podatke:

 • Naziv studenta.
 • Klasa. Ako je škola specijalizirana, potrebno je navesti profil treninga.
 • Datum, mjesec, godina rođenja, studija.
 • Broj nove škole u kojoj će dijete nastaviti studirati. Ako je razlog prijenosa premještanje na drugo prebivalište, tada je u prijavi dovoljno naznačiti mjesto, državu.

Koje dokumente trebaju primiti roditelji kada odbacuju dijete iz škole?

 1. U roku od 3 dana od podnošenja gore navedene prijave školska uprava dužna je roditeljima izdati upravni akt o protjerivanju učenika.
 2. Osobni student poslovanja.
 3. Ovjereni dokument o njegovoj trenutnoj izvedbi. Izjava o izvedbi iz časopisa Cool. Ti dokumenti moraju biti potvrđeni potpisom ravnatelja i školskom markom.
 4. Istraživanje medicinske kartice.

Svi gore navedeni dokumenti roditelji moraju pružiti upravu "nove" škole. Osim toga, oni će morati pokazati svoje putovnice s prijavom i upisati zahtjev za prijem. Odgovarajući nalog izdan je u roku od 3 dana.

Postoje situacije kada su roditelji na različite načine prisiljeni odvesti dijete iz škole. Kako biti u ovom slučaju?

Prvo, upoznajte svoja prava. Nemoguće je prenijeti učenika u drugu školu bez pristanka roditelja. Bez njihova pisana suglasnost, ovo pitanje se ne može riješiti. Međutim, roditelji bi trebali biti svjesni da se prijelaz iz razreda u zidove obrazovne ustanove ne zakonski regulira. Ali čak iu ovom slučaju, roditelji imaju pravo zahtijevati od školske uprave pisano obrazloženje za donošenje takve odluke. U slučaju bilo kakvog neslaganja s školskom upravom, roditelji mogu kontaktirati gradski odjel obrazovanja.

U kojim slučajevima školska uprava odbiti roditelje da prenesu dijete u ovu obrazovnu ustanovu?

 1. Školska administracija ne može odbiti prihvaćanje djeteta u školu ako obitelj živi na području u kojem se nalazi ova obrazovna ustanova. Međutim, roditelji se mogu odbiti ako punina nastave ne dopušta da se još jedan učenik prihvati. Prema postojećim sanitarnim standardima, u jednoj klasi ne bi smjelo biti više od 25 učenika. U nedostatku praznih mjesta - odbijanje se smatra obrazloženim i legitimnim. Roditelji će biti prisiljeni kontaktirati nadležnu službu okruga. Tu će se ponuditi i druge mogućnosti za obrazovne ustanove u kojima još uvijek postoje slobodna mjesta.
 2. Specijalizirane obrazovne institucije i općinske škole s detaljnim istraživanjem pojedinih subjekata imaju pravo odbiti prijem. Prije upisa u takve škole, dijete se testira ili ispituje. Prema rezultatima, donosi se odluka o prijamu ili odbijanju prenošenja djeteta u ovu obrazovnu ustanovu.
 3. Često se roditelji suočavaju s neuspjehom zbog nedostatka potvrde o prijavi u mjestu prebivališta. Ovo odricanje je protuzakonito. Međutim, roditelji su obvezni školskoj upravi dostaviti dokument ili certifikat koji će biti potvrda boravka djeteta na teritoriju dodijeljenoj ovoj školi.

Ako roditelji žele prenijeti učenika u školu koja nije vezana za mjesto prebivališta, to može učiniti ako u obrazovnoj ustanovi postoje slobodna mjesta.

Kako prenijeti dijete u drugu školu putem javnih službi?

Kroz službu javnih službi možete dobiti potrebne informacije o svim školama u gradu, navesti koje su škole povezane s vašim prebivalištem.

Glavne faze prijenosa djeteta u drugu školu putem elektroničkog sustava:

 1. Za početak, roditelji se moraju registrirati na gradskom portalu javnih službi.
 2. Idite na odjeljak "Obrazovanje" i odaberite odgovarajuću školu, saznajte postoje li slobodna mjesta u toj ustanovi, upoznajte se s radom ove obrazovne ustanove u detalje.
 3. Ispunite i pošaljite odgovarajuću prijavu za prijenos djeteta u odabranu školu. Obrazac za prijavu možete pronaći na web stranici javnih službi.

Potrebne informacije o dodatnom skupu nastave nalaze se na web stranicama škola. Također ima sve potrebne podatke za kontakt i telefonske brojeve na kojima možete dobiti potvrdu o dostupnosti.

Dvadeset prvog stoljeća - mobilno doba. Portal javnih službi pojednostavljuje proces prenošenja djeteta u novu školu što je više moguće i vrlo je lako registrirati dijete u prvom razredu putem Interneta. Na web stranici ćete dobiti puno potrebnih informacija, trošite minimalno vrijeme.

I posljednja nijansa - moguće je da će školska uprava pokušati uvjeriti roditelje da pružaju svu moguću dobrotvornu pomoć, koja će biti usmjerena na opremanje ili popravak škole. Odstupanje od takozvane "pristojbe za prijam" ne može biti razlog odbijanja upisa vašeg djeteta. Zapamtite, dobrotvorna pomoć pruža se dobrovoljno i samo bankovnim prijenosom.

Kako prenijeti dijete u drugu školu

Roditelji koji su iz bilo kojeg razloga odlučili prenijeti dijete u drugu školu, pojavljuju se brojna pitanja: koja škola treba izabrati, koje dokumente treba pružiti itd.

Možete prevesti u bilo koje doba školske godine. No, u praksi roditelji to rade uglavnom na početku ili sredini školske godine, a na kraju - rijetko, pokušavaju dati djetetu priliku da završi studij prije kraja svibnja.

Prema zakonu, u našoj zemlji obrazovanje je obvezno i ​​besplatno za učenike mlađe od 18 godina. Štoviše, roditelji malodobne djece imaju pravo izabrati školu.

Što roditelji trebaju učiniti ako žele prenijeti dijete u drugu školu? Prije svega, ozbiljno pristupiti pitanju odabira prave škole. Onda saznajte postoje li slobodna mjesta. Ako ne, a ne samo u školi po vlastitom izboru, ali iu drugim prihvatljivim opcijama, obratite se odboru za obrazovanje i zatražite pomoć da pronađete odgovarajuću školu. Kada odlučite o školi kojoj želite prenijeti dijete, napišite pismo o odbitku u svezi s prebacivanjem u drugu školu (i navedite koji od njih). Ako se premjestite na drugo mjesto, navedite naziv grada ili grada.

U školi, u roku od tri dana, treba izdati nalog za oduzimanje djeteta s obaveznim zapisom o kojoj školi odlazi (ili na koji se lokalitet kreće).

Koje dokumente trebate dobiti u školi? Osobni dosje učenika, poseban izvadak iz klasičnog časopisa s raspoloživim ocjenama, bodovi dobiveni tijekom srednjih potvrda. Svi ovi dokumenti moraju biti ovjereni i potpisani od učitelja klase ili ravnatelja.

Odbijanje izdavanja osobnih datoteka, potvrda i drugih dokumenata ne može. Ako se to i dalje dogodilo, možete se žaliti na odbijanje tužiteljstva.

Više dokumenata od vas ne bi se trebalo tražiti u školi u kojoj ste prešli. Ako ipak postoje dodatni uvjeti za popis dokumenata koji trebaju biti dostavljeni, to bi se trebalo odraziti u školskoj školi. Ali, bolje je, naravno, unaprijed pojasniti koji su dokumenti neophodni kako ne bi došlo do neugodnih iznenađenja.

Škola kojoj je dijete preneseno izdaje nalog za upis, a potom u roku od dva radna dana obavještava školu u kojoj se učenik prenosi u pisanom obliku.

Prijedlog upisa studenta s privremenim nalogom (u slučaju da nije dobro studirati ili ponašati se) je protuzakonito. Probno vrijeme može postojati samo za zaposlenika, ali ne i za studenta. U svakom slučaju student ne smije biti probnog razdoblja. Odbitak na inicijativu škole dok učenici ne navrši 15 godina nije prihvatljiv. Nakon što navrše 15 godina, moguće je odbitak, ali samo u iznimnim slučajevima određenim zakonom.

Kada škola koju ste odabrali za daljnje obrazovanje djeteta, može odbiti prihvatiti?

Prvo, ako nema slobodnih mjesta. A ako jesu, prvo prihvaćaju djecu koja su prenesena u mjestu prebivališta. Takva djeca moraju prihvatiti sve (voljne). Odbijeno zbog nedostatka dostupnosti može biti dostupno samo studentima koji ne žive na teritoriju dodijeljenoj školi. Ponekad se nalaze dvije ili više škola u blizini kuće, a roditelji su sigurni da su oni privrženi svima. Ovo je zabluda. Dijete se može dodijeliti u mjestu prebivališta samo za jednu školu (a ne dva, tri). Te informacije možete objasniti na web stranici.

Drugo, ako ste odabrali obrazovnu ustanovu za prijelaz s dubinskim istraživanjem pojedinih predmeta i nisu prošli konkurentsku ili individualnu selekciju. U ovom slučaju, škola ima puno pravo prethodno procijeniti stupanj znanja novog upisanih studenata, budući da su zahtjevi u profilnim razredima puno veći nego u općem obrazovanju. Razumijete da nastavnici nemaju ni priliku niti vrijeme da podignu svoje dijete na razinu znanja da djeca u razredu već imaju gdje planiraju prenijeti vaše dijete. A klasa ne može čekati da se podignete kako biste nastavili dalje razvijati nastavni plan i program. Potrebno je imati takvu razinu znanja kako bi glatko, bez problema, pridružili procesu učenja u novoj školi. Stoga, dijete mora proći testove na ulazu, testiranje, koje je poželjno pripremiti unaprijed. Ako ste prebačeni u osnovne škole, onda se obično provodi intervju s učiteljem i psihologom. Ali ako je to škola s dubokom studijom stranog jezika, onda budite spremni proći odgovarajuće testiranje. Najvjerojatnije će studentu srednje škole ponuditi testiranje u jednom (profilu) ili više predmeta. No za učenike srednjih škola nije isključeno donošenje određenih ispita.

U slučaju pozitivnog rezultata donošenja pojedinačnog izbora i ovisno o raspoloživosti, prihvaćate u klasi profila. Ako rezultati ne zadovoljavaju zahtjeve škole, možete pokušati prenijeti na ovu školu u sljedećoj akademskoj godini, uklanjajući sve praznine u znanju u raspoloživo vrijeme.

Što ako ste prisiljeni živjeti na drugom području grada (ne registracijom) - pa okolnosti? Glavni razlog prijenosa djeteta u odabranu školu je vaša prijava. Navodi adresu studentskog prebivališta. Ako vam se traži da pošaljete dokumente koji potvrđuju činjenicu prebivališta na navedenoj adresi, možete prikazati ugovor o najmu.

A ako je dijete u 11. razredu? Roditelji imaju pravo prenijeti dijete u drugu školu po svom izboru u bilo kojem razredu.

Ako su i vaše dijete i njegov prijatelj (prijatelj) prebačeni u istu školu, a željeli bi biti u istoj klasi. Je li moguće? Da, ali je potrebno pregovarati s školskom upravom. Obično se, ako je moguće, škola susreće roditelje. Zakon propisuje samo roditelje da odaberu školu, ali ne i razred.

Je li moguće prenijeti dijete u drugu školu ako ima akademske dugove? Ili prvo morate utvrditi procjenu? Prema zakonu, možete prenositi u bilo kojem trenutku, i on će ispraviti dug, dok je studirao u novom mjestu prebivališta.

Prijenos djeteta u drugu školu

A zadnji je zadnji mjesec ljeta. U ovom trenutku započinje aktivnu pripremu djece za novu školsku godinu. Za neke učenike, kraj ljeta može biti obilježen tako ozbiljnom životnom situacijom kao prelazak u drugu školu. Nedavno je pojednostavljen postupak prelaska iz jedne škole u drugu, a sve je više razloga. Mnoge škole najavljuju dodatne upise, a sama djeca pokazuju sve veći interes za različitim školskim predmetima, što zahtijeva prijenos specijaliziranim školama koje omogućuju dubljim studijima stranih jezika, biologije, kemije ili matematike.

Osim ovih razloga, postoji i faktor u preseljenju, pri prenošenju djeteta u drugu školu postaje neophodna mjera. Ali to ne znači da bi nova škola trebala biti gora od prethodne. Uopće ne! Premještanje treba otvoriti nove perspektive za vas i vaše dijete, tako da promjena može samo imati koristi od vas! U ovom ćemo članku govoriti o tome kako brzo i bez gnjavaže prenijeti dijete u odabranu školu i kako prilagoditi djetetovu psihu novim uvjetima studija kako bi mu se brzo i jednostavno pomoglo da se udobno na novom mjestu.

Dokumenti za prijenos u drugu školu

Prijelaz djeteta iz škole u školu provodi se u tri faze. Stadij # 1 - pronalaženje prave škole i dobivanje potvrde o spremnosti škole da prihvati vaše dijete za obrazovanje. Ako promijenite školu u svom okrugu, koja je dodijeljena odabranoj školi, ne mogu vas odbiti. To je moguće samo u nedostatku praznih mjesta. Ako promijenite školu u školu koja se nalazi u drugom okrugu u vašem gradu, upisat će se nakon što se upisuju svi zainteresirani za četvrti dodijeljeni ovoj školi. Imajte na umu da možete podnijeti 3 prijave za upis u različite škole ako su u mjestu prebivališta vašeg djeteta i samo 2 prijave ako se škola nalazi u drugom okrugu.

Ako planirate prenijeti dijete u specijaliziranu školu, lyceum ili gimnaziju, onda će vaš učenik morati razgovarati s nastavnicima i psihologom (kada se upisuje u osnovnu školu), testiranjem u osnovnim predmetima (u srednjoj školi) ili polaganjem ispita (u srednjoj školi). U slučaju uspješnog završetka svih testova i u prisutnosti slobodnog prostora, vaše dijete je upisano u razred. Nova škola u osobi redatelja piše nalog za upis djeteta na studij s datumom prijema i nastave. Taj nalog potpisuje ravnatelj škole i zapečaćena pečatom, nakon čega roditelji to odnesu starom školskom ravnatelju.

Zajedno s redoslijedom upisa učenika u novu školu, roditelji dovode starog ravnatelja pismo otpusta iz škole u kojoj je dijete proučavalo. Temeljem ovih radova priprema se zapovijed za otpuštanje učenika iz njegove škole, a roditeljima se izdaju sljedeći dokumenti za prijenos u drugu školu:

 • osobni posao djeteta,
 • dokument o napretku studenta (izvadak iz klasičnog časopisa, dnevnici, itd.), nužno potvrđen pečatom škole i potpis svog ravnatelja,
 • medicinski zapis djeteta.

Nadalje, roditelji djeteta podnose novoj školi sve gore navedene dokumente, zahtjev za upis na temelju prijenosa iz stare škole i izvornu putovnicu majke ili oca s prijavom. U roku od 3 dana, školi se izdaje nalog za upis novog studenta.

Još jedan upozorenje: kada se upišete u novu školu, njezina uprava može tražiti od vas da dobijete dobrotvornu ulaznu naknadu. Njena veličina bi trebala biti izvediva za obitelj, a nemogućnost plaćanja ne može biti razlog odbijanja upisa. Ako odlučite platiti tu naknadu, to bi trebalo učiniti samo deviznim transferom putem neprofitne zaklade koja surađuje s odabranom školom. U ovom trenutku proces upisa je završen. Vaše dijete može početi pohađati nastavu u novoj školi.

Dijete u novoj školi

Naravno, prijelaz u drugu školu je stres ne samo roditeljima, nego prije svega za dijete! Štoviše, prilagodba je potrebna i za najmlađe učenike i za učenike srednjih škola. Kao što je poznato, dječja psiha je fleksibilnija od one odrasle osobe, tako da je djetetu jednostavno jednostavno prilagoditi se novim uvjetima. Glavna stvar - na vrijeme da mu pomogne nositi se s promjenama. U tom procesu trebali bi biti uključeni novi učitelji, psiholog i stari prijatelji vašeg djeteta. Međutim, većina tereta pada na ramena učenika i njegovih roditelja.

Prijelaz na novu školu obilježen je djetetom zbog potrebe da se spoji u potpuno novi tim, gdje su sve društvene uloge i zadaci već raspoređeni. Osim toga, mora se prilagoditi novoj okolini učenja - putu u školu, učionicu, učionicu, itd. Najvjerojatnije, u početku dijete u novoj školi će se osjećati neugodno i neugodno, on se može prisjetiti starih škola, njegovih prijatelja koji su ostali u učionici, bojati se novih učitelja i nije se lako naviknuti na proces učenja. Najvažnija stvar koju roditelji mogu učiniti tijekom razdoblja prilagodbe je pomoći svom učeniku na svaki način i podržavati ga, pažljivo slušati dijete kada govori o svojim strahovima, strahovima i brigama, pokušati ih rastjerati ili predložiti što treba učiniti u danoj situaciji. Tijekom razdoblja prilagodbe, dijete ne bi trebalo pretjerano zahtjevati, smireno se odnositi na promjene raspoloženja, moguću izolaciju ili oštrinu u komunikaciji kod kuće.

Koliko se lako dijete prilagođava novoj školi ovisi o njegovu liku: ako je dijete dobro za promjenu, voli se susresti i lako uspostavlja kontakt, prijelaz na novu školu bit će avantura za njega, a prilagodba će biti jednostavna. Ako je dijete drugačije anksioznost ili izolacija, teško će se naviknuti na to.

Mi ćemo vam dati neke opće savjete o tome kako olakšati i olakšati prijelaz na novu školu.

Vijeće broj 1 - pokušajte promijeniti školu ljeti, tako da će 1. rujna vaš učenik ići u novu školu s učenicima. U ovom slučaju, sva djeca nakon ljetnih praznika prilagođavaju se uvjetima učenja, a prilagodba je jednostavnija jer ne samo vaše dijete nego i sva druga djeca trebaju se pridružiti školskom ritmu.

Savjet # 2 - Preliminarno upoznajte svoje dijete s novom školom, dođite na odmor i lutajte po zgradi, upoznajte učitelje i učitelje, upoznajte svoje dijete s njima i recite nastavnicima o svojim osobinama, snagama i slabostima.

Vijeće broj 3 - aktivno razgovarajte o prijelazu u novu školu kod kuće, razgovarajte o pozitivnim izgledima, okupite potrebne školske zalihe kako dijete nema kompleksa zbog nedostatka neophodnih stvari.

Vijeće broj 4 - potaknite dijete da komunicira sa starim prijateljima, pokazujući da stari život nije završen i da može slobodno komunicirati s prijateljima tijekom izvanškolskog vremena. Bilo bi sjajno ako s vremenom vaše dijete stvara nove poznanike u novu klasu i uspijete kombinirati obje tvrtke.

Savjet # 5 - kako biste izbjegli ismijavanje i negativne manifestacije novim kolegama iz razreda, savjetujte djetetu da bude sam, da ne budete skloni novim kolegama, ali da ne budete neprijateljski raspoloženi prema njima. U početku se najbolje ponašati dobronamjerno, ali ne nametati prijateljstvo nikome, već pogledati nove momke.

Savjet # 6 - ako je u novom razredu uobičajeno povremeno odlaziti na izlete, otići u kino ili na izložbe, svakako dajte svom djetetu mogućnost sudjelovanja u tim izvanškolskim aktivnostima. U tako opuštenoj atmosferi, najlakši je način pronaći nove prijatelje.

Vijeće broj 7 - idite na najbliži roditeljski sastanak i pokušajte uspostaviti dobre odnose s roditeljima studenata.

Savjeti № 8 - prilagodite dnevnu rutinu za svog učenika, pobrinite se da dijete jede dovoljno i spava, jer ako ne spava dobro, zaspati će u razredu i ne držati se općeg ritma rada u učionici što će negativno utjecati na njegovo samopoštovanje. Zapiši dijete u odjeljku o njegovim interesima, tako da dan nije samo zauzet sa svojim studijama već i sa zanimljivim aktivnostima. Osigurajte da vaše dijete troši vrijeme na otvorenom radi skladnog mentalnog i fizičkog stresa. Ako beba previše brine, konzultirajte s pedijatrom i pijete dijete sedativ "Tenoten", što će vam pomoći u stabilizaciji živčanog sustava djeteta i pojednostavljivanja prilagodbe. Želimo vašem učeniku uspješnu studiju!

Kako prenijeti bebe na miješanu ili umjetnu hranu

Majčino mlijeko je "zlatni standard" za hranjenje dojenčadi i najkorisniju hranu za dijete. Nije samo izvor hranjivih tvari, vitamina i minerala koji su potrebni za normalan rast i mentalni razvoj djeteta, već također obavlja i druge jednako važne funkcije:

 • poticanje rasta i emocionalni razvoj djeteta;
 • formiranje imunološke otpornosti organizma;
 • pravilno sazrijevanje i stvaranje normalnog funkcioniranja probavnog trakta;
 • normalizacija metabolizma.

Stoga je dojenje poželjno održavati najmanje godinu dana, a ako je moguće, i do 1,5 do 2 godine.

Ali postoje situacije u kojima se u određenom trenutku beba ne može dojiti ili trajno smanjiti količinu mlijeka (hipogalaktika).

To mogu biti apsolutna i relativna čitanja majke:

 • komplikacije nakon poroda;
 • zarazne bolesti;
 • uzimanje raznih lijekova koji mogu naštetiti djetetu.

U tom slučaju, dijete je potpuno prebačeno na umjetno hranjenje, ali ako postoji minimalna mogućnost za očuvanje dojki - mlijeko se treba izraziti, ako je moguće, vratiti dojenju djetetu.

Osim toga, postoje situacije u kojima majci izgleda da je puno manje mlijeka, a beba nema dovoljno majčinog mlijeka. Ali nemojte trčati da hranite bebu s mješavinom ili ga prebacite na umjetno hranjenje. U tom slučaju potrebno je uravnotežen pristup i pravilan odabir mješavine (ako je to još uvijek potrebno).

Kako odrediti vrste i uzroke nedostatka majčinog mlijeka

Hipogalaktika je smanjenje proizvodnje majčinog mlijeka, koje je povezano s izlučivanjem sekreta mliječnih žlijezda.

Ali važno je znati da postoje pojmovi:

 • fiziološki nedostatak majčinog mlijeka;
 • imaginarna hipogalaktika;
 • istinsko smanjenje laktacije.

Potrebno je hraniti smjesu samo s istinskim smanjenjem laktacije kod žena, au prva dva slučaja laktacija se prilagođava samostalno ili pod određenim uvjetima.

Osim toga, s nerazumnim mješavinom dodataka, dijete može odbiti samoubojstvo dojke i često majke moraju dugo davati hranu s izraženim mlijekom, što je iznimno teško tehnički i psihološki.

Zato najprije morate sigurno znati:

 • majčino mlijeko se proizvodi znatno manje;
 • beba nema dovoljno mlijeka za hranjenje (pojavljuju se znakovi + određivanje količine usisanog mlijeka kontroliranjem vaganja).

Prvo morate odlučiti o konceptu fiziološke hipogalaktije.

Ovo je privremena nedovoljna sekretorska aktivnost mliječnih žlijezda, koja se razvija kod mladih žena koje su prvi put rodile u prvim danima nakon rođenja (2-4 dana).

Ovo se stanje brzo uklanja i brzo se povećava laktacija prema fiziološkim normama:

Pored toga mogu postojati i periodi fiziološke hipogalaktije iu kasnijim razdobljima laktacije - češće pri 2 mjeseca zbog aktivnih hormonalnih promjena u tijelu majke, stresa, osjećaja, umora ili kombinacije nekoliko čimbenika. U ovom slučaju, majka koja briga o dojenju mora imati strpljenje i slijediti glavne preporuke liječnika, uglavnom lokalnog pedijatara ili opstetričara-ginekologa, i smiriti se.

Hipogalaktika je često "imaginarna", a manjak mlijeka povezan je s razvojem stagnacije mlijeka u mliječnim kanalima ili nepravilnim tehnikama hranjenja s nedovoljnim pražnjenjem mliječnih žlijezda.

Prema pedijatri, to je fiziološka ili "imaginarna" hipogalaktika, što je jedan od razloga odbijanja bebe i majki koje dojite od dojenja.

U ovom slučaju potrebno je ukloniti uzroke opadanja proizvodnje mlijeka i imenovati ih:

 • režim za piće i biljke koje povećavaju laktaciju;
 • pojedinačni način hranjenja se uspostavlja tijekom slučajnog hranjenja bebe zbog stresa, prekomjernog rada;
 • normalizacija tehnike vezanja grudi;
 • uklanjanje laktozaze;
 • komplekse metaboličkih kompleksa koji sadrže biogenim stimulansima, vitaminima i mikroelementima.

U pravoj hipoglikatiji dolazi do progresivnog smanjenja proizvodnje majčinog mlijeka zbog različitih uzroka. U tom slučaju, dijete se prvo prenosi u mješovitu, a potom u potpunosti do umjetnog hranjenja. Ali čak iu ovom slučaju, ponekad je moguće djelomično ili u potpunosti vratiti laktaciju - stoga se uvijek treba boriti za prirodno hranjenje djeteta do kraja.

Važno je zapamtiti da čak i uz minimalne količine majčinog mlijeka, vaše mrvice će dobiti bitne hranjive tvari za svoje tijelo, masti, aminokiseline, vitamine i zaštitne faktore.

Kako odrediti nedostatak majčinog mlijeka

Ako majci izgleda da je mlijeko počelo dolaziti manje, + beba postaje više nemirna, češće traži grudi, manja količina mokrenja, rjeđe stolica, a također manje količine ne bi trebalo odmah žuriti u apoteku za mješavinu.

Prva stvar koju treba učiniti jest odrediti koliko dijete pije za hranjenje - provesti kontrolu hranjenja i vaganja.

Da biste to učinili, dijete se vagati prije i nakon hranjenja u jednoj odjeći, a određuje se razlika u težini količine majčinog mlijeka usisanog za hranjenje.

Preporučljivo je napraviti takvo vaganje nakon svakog hranjenja tijekom dana, budući da je jedino hranjenje teško ocijeniti dnevnu količinu i dijete može sisati različite količine u različite hranjenje.

Nakon toga izračunava se potrebna količina hrane dnevno.

To je neophodno ne samo razjasniti količinu konzumiranog mlijeka dnevno nego i iznos formule za nadopunu (ako je potrebno).

Treba imati na umu da izračun dnevne količine hrane i odabira smjese mora provoditi samo stručnjak.

Pa ipak, svaka bi mama trebala znati što bi trebao biti potreban dnevni volumen da podigne dijete:

Do 10 dana starosti izračunava se prema formuli:

2% težine djeteta pri rođenju x za broj dana života.

Do 2 mjeseca stari - dnevni volumen trenutno iznosi 1/5 težine djeteta.

Od 2 do 4 mjeseca - volumen hrane je - 1/6 težine djeteta;

Od 4 do 6 mjeseci - 1/7 tjelesne težine.

Nakon 6 mjeseci Dnevna dijeta bebe ne prelazi više od 1 litre (uključujući i komplementarnu hranu).

Poznavanje potrebne količine hranjenih roditelja također bi trebalo znati kako bi se spriječilo prekomjerno dojenje bebe - također može uzrokovati izuzetno neugodne simptome od regurgitacije do probavnih poremećaja (proljev ili zatvor).

Prijenos bebe na miješanu ili umjetnu hranu

U ovom slučaju, morate razumjeti što je miješano i umjetno hranjenje.

Uz miješano hranjenje dopunjavanje umjetnom smjesom je od 1/3 do 2/3 dnevnog obujma hrane.

Umjetno hranjenje - Ovo je vrsta prehrane za dojenčad kada je volumen majčinog mlijeka po danu manji od 1/3 ukupne količine hrane ili je potpuno odsutan.

U odabiru smjesa treba uzeti u obzir:

 • dječja dob;
 • zdravstveno stanje djece (alergijske reakcije i vjerojatnost njihova razvoja, proljev i zatvor, perinatalne CNS lezije, diatezu, bolesti dišnog sustava);
 • pojedinačna tolerancija smjese;
 • materijalni uvjeti obitelji;
 • točan omjer slatkih (svježih) i fermentiranih mješavina mlijeka u prehrani.

Kako odabrati prilagođenu smjesu može se naći u ovom članku:

No, osim izbora mješavine za prehranu, potrebno je uzeti u obzir i druge, jednako važne točke:

 • količina mješavine na prijemu i postupno uvođenje u prehranu djeteta;
 • simptomi netolerancije na smjesu (osip, trajna regurgitacija, promjene stolice u obliku proljeva ili zatvor);
 • obvezno piće;
 • režim hranjenja;
 • zamjena smjese sa svojom netolerancijom.

Kako unijeti mješavinu u dijeti bebe i njegovu količinu

Roditelji bi se trebali sjetiti da čak i najsavršenija i najskuplja mješavina daju bebu s malim količinama.

Prvog dana njezin volumen ne bi smio biti veći od 1/3 - 1/2 od potrebnog jednokratnog dijela, a ako je dojenje još uvijek prilično visoka, čak i manje. Bolje je djetetu davati smjesu ujutro, nakon dojenja žlicom. Ili 1/3 volumena pojedinačnog hranjenja 2 puta, tako da možete pratiti reakciju bebe.

Treba imati na umu da se simptomi anksioznosti mogu pojaviti u roku od 5-7 dana, pa čak i kasnije, osobito s povećanjem volumena smjese za hranjenje.

Čak i ako je dijete dramatično prebačeno u umjetno hranjenje uz minimalnu količinu majčino mlijeka ili njegovu odsutnost - ne smijete odmah davati mrvice punu jednokratnu količinu - to bi trebalo biti samo jednu dozu. Ukupna količina hrane je napunjena tekućinom (bujon bokova ili kuhana voda).

U tom slučaju, morate se sjetiti kako je način obnavljanja djetetovog probavnog sustava i započinje raditi u novom načinu rada - djetetova budućnost i mogućnost njegovog normalnog razvoja ovise.

Ne biste trebali žuriti, čak i ako vam se čini da je dijete gladno - postupno će sve biti prilagođeno i količina hrane će biti smanjena na normu.

Nakon 2 do 3 dana uz dobru toleranciju, količina smjese se unosi do 2/3 potrebnog volumena, a zatim do 100% traženog volumena.

Način pijenja i hranjenja

Dojenčad bebi praktički ne treba dodati tekućinu, ali to je individualna, a neka djeca uživaju piti vodu.

Ali ako mrvica dobije mješavinu - piti u njegovoj prehrani je nužno i mora se sjetiti.

To je zbog činjenice da sve umjetne smjese sadrže veliku količinu proteina, a za normalnu apsorpciju trebate više tekućine.

Ukupna količina tekućine treba biti od 80 do 100 ml po danu.

Osim toga, morate se sjetiti da dijete više ne može biti hranjeno "na zahtjev" - mješavina treba vremena za probavu i probavu.

Stoga bi režim prehrane trebao biti - 3 - 3,5 sata tijekom dana i 6-6,5 sati noću.

Roditelji bi trebali biti svjesni da češća ili nesustavna hranjenja djeteta s mješavinom dovest će do poremećaja u želucu i crijevima, što će se s vremenom samo pogoršati.

Zamjena smjese i simptomi netrpeljivosti

Danas, na Internetu, sve više nalazim pitanja - "kako odabrati pravu mješavinu?", Ali vrlo često s post-pisanjem: "da nismo upravo pokušali....." (s popisom od 7 do 10 stavki).

Što se može savjetovati u ovom slučaju?

 1. Izbor mješavine početno i ubuduće izvodit će samo liječnik i izuzetno je teško.

Nitko ne može predvidjeti reakciju djeteta na uvođenje novog proizvoda u svoju prehranu - to je individualno.

 1. Svaka promjena u stanju djeteta nije uvijek reakcija na smjesu, često to je samo ovisnost probavnog trakta na novi proizvod:
  • smanjenje pokretljivosti i kretanje hrane kroz crijeva;
  • zrak koji ulazi kroz veliku rupu u bradavici;
  • nedovoljna količina enzima, koja se postupno normalizira;
  • stratifikacija pozadinskih bolesti (diateza, disbakterija, aktivacija patogenih mikroflora).
 2. Česta i nerazumna zamjena smjese uzrokuje prekomjernu napetost svih organa probavnog sustava, što je vrlo teško stabilizirati.

Stoga najprije morate biti sigurni da smjesa ne odgovara bebi, vrlo je odgovorna odabrati drugu mješavinu (hipoalergensku, medicinsku) pod stalnim dinamičkim promatranjem pedijatara.

Simptomi netolerancije u smjesu uključuju:

Ali ne smijemo zaboraviti da ovi simptomi mogu biti uzrokovani drugim razlozima - overfeeding, aerophagia (zrak gutanjem), nezreli probavni sustav, kontaktne alergene (kućanskih kemikalija, životinjska vuna), nepravilne primjene hranjenja (istovremena primjena prehrani smjese i nove odvikavanje hrani), kršenje kvalitativnog i kvantitativnog sastava crijevne mikroflore (dysbakterij).

Više informacija o uzrocima, simptomima, dijagnozi i liječenju disbioze može se naći u ovom članku:

Stoga sva pitanja mješovitog i umjetnog hranjenja trebaju biti upućena vašem opservacijskom pedijatru ili stručnjaku kojem vjerujete.

Liječnik - pedijatar Sazonova Olga Ivanovna