Kako bi pomogla mami: gdje bolje staviti krevet za novorođenče i kako to ispraviti?

Hrana

Rođenje djeteta najsretniji je događaj u životu svake osobe. Do ovog trenutka važno je pripremiti se ne samo emocionalno, nego i suočavati se s manjim svakodnevnim pitanjima. Naravno, jedan od najvažnijih je: gdje i kako staviti krevet za novorođenče.

Potrebno je osigurati slobodan pristup krevetiću tako da se roditelji ne moraju stisnuti u njega, umetnuti između zida, baterije ili ormara. Bez sumnje, prikladnije je pristupiti djetetu sa strane, a ne s kraja kreveta.

Potrebno je pronaći najudobnije i najsigurnije mjesto u sobi za bebu na spavanje: ne u nacrtu, a ne blizu hladnog zida kod kuće ili, naprotiv, s vrućom baterijom; nepoželjno je stavljati police s knjigama, slikama ili cvijećem iznad krevetića. Pročitajte više o ovim nijansama u našem članku.

Odabir mjesta za dječji krevet

Ako veličina apartmana dopušta, onda budući roditelji odmah imaju pitanje: je li vrijedno staviti krevetić za novorođenče u odvojenu sobu ili staviti u spavaću sobu.

Vjeruje se da će za dijete biti bolje spavati u istoj sobi s roditeljima oko godinu dana. Psiholozi čak preporučuju preuzimanje bebe u prvim mjesecima života u roditeljskom krevetu, jer je spavanje pored majke zdravije i mirnije.

Prilikom odabira mjesta za krevet treba voditi sljedećim točkama:

 1. Optimalna temperatura za dijete je 18-22 stupnja. Važno je shvatiti da je opasno ne samo prevladavati dijete nego i pregrijati. Stoga se krevet ne smije postaviti u blizini uredaja za grijanje.
 2. Ne bi trebao postojati veliki broj mekih igračaka, otključanih ormara ili police za knjige pored kreveta. Sve to akumulira puno prašine i može postati stanište za opasne mikrobe i bakterije.
 3. U idealnom slučaju, ako je soba u kojoj dijete živi, ​​nalazi se balkon. Kao što znate, svjež zrak ima blagotvoran učinak na zdravo spavanje djeteta. Također, redovite emitiranje će otvrdnuti bebu i učiniti njegovo tijelo otpornije na razne bolesti.
 4. Krevet se ne bi smio nalaziti na liniji "prozorskih vrata" jer će beba uvijek biti u nacrtu.
 5. Pedijatri preporučuju postavljanje ležaja na zid, tako da beba ima osjećaj sigurnosti.
 6. Mnogi roditelji pokušavaju izolirati dijete iz buke. Nakon toga, to može dovesti do činjenice da će se dijete probuditi od šuškanja. Bolje je naučiti da zaspi za razgovor ili buku koja dolazi s ulice; tako da možete sigurno otići u posao dok dijete spava.

Važno je ne zaboraviti na sigurnost djeteta: krevet se ne smije nalaziti u blizini električnih utičnica ili električnih aparata, police i svjetiljke ne bi smjeli objesiti iznad njega.

Negativne posljedice pogrešno odabranog prostora za spavanje:

 • Neuspjeh odabira lokacije u odnosu na prozor ili grijalice može dovesti do pregrijavanja ili katarhalnih bolesti različitih težine.
 • Nedostatak svjetla ili svježeg zraka odražava se na ponašanje djeteta: on će biti vrlo nestašan, a njegov san će biti manje mirno. Nakon toga, to može utjecati na emocionalno stanje ili razvoj djeteta.
 • Nepoštivanje sigurnosnih mjera može uzrokovati ozljede bebe.

Kako to popuniti?

Nakon što su se roditelji odlučili na mjesto za krevetić novorođenčad, potrebno ju je ispravno postaviti. Da biste to učinili, trebate pripremiti madrac, nekoliko podstavaka, 2-3 seta posteljine i dvije deke. Upute:

 1. Madrac za novorođenče je bolji izbor srednje tvrdoće i prirodnog punila. Sada madraci su često dvostrani - jedna strana je krutija (za novorođenčad), a druga je mekša (za djecu od godinu dana). To bi trebalo biti odabrano točno po veličini kreveta, tako da neće biti problema djetetove ručke ili noge koja pada u prazninu.
 2. Preporuča se staviti podlogu na madrac. Čak i ako roditelji stavljaju dijete da spava u pelenama, može propasti.
 3. List se širi na podlogu. U hladnoj sezoni je bolje koristiti bicikl, u ljeto pogodan grubo čaše.

Nudimo gledati videozapis o tome kako napuniti krevet za bebu:

preporuke

Ako se krevet ne napuni ispravno, to će negativno utjecati na beba san: često se probudi, postaje spor i djeluje puno. Sve to ne može utjecati na zdravlje djeteta. Da biste izbjegli probleme, trebali biste također zapamtiti nekoliko pravila:

 • Posteljina treba biti samo od prirodnih materijala, tako da dijete nema alergije ili iritacije.
 • Do tri mjeseca nije preporučljivo objesiti strane: oni poremetiti cirkulaciju zraka unutar krevetića.
 • Neiskusni roditelji često ne znaju treba li novorođenčad trebati jastuk. Pedijatri negativno odgovoriti na to pitanje. Mnogi čak preporučuju zaboravljanje jastuka, sve dok dijete ne navrši dvije godine. To je zbog činjenice da dječje tijelo još nije jaka, a jastuk može štetiti kralježnici.

U sovjetskim vremenima pelena je bila presavijena 4 puta i stavila dijete pod glavu. Na taj način, lagano povišena pozicija nije naškodila djetetu i također je potaknula regurgitiranje.

Zanimljivo je da je u nekim zemljama bilo uobičajeno staviti krpu lutke u krevetić za novorođenče, nakon što je na njemu posipala nekoliko kapi majčino mlijeka. Vjeruje se da će izbjeći loše raspoloženje, a beba sna će biti zdrava i smirena zbog maminske mirise. Bez sumnje jedna stvar - vrlo je važno pravilno staviti krevetić i napraviti krevet!

Gdje staviti krevetić

Raspored dječjeg krevetića

Kako organizirati krevet za dijete. Savjeti za Feng Shui

Krevet je možda najvažniji element vrtića. Uostalom, zdravlje djeteta i njegovo raspoloženje ovise o organizaciji kreveta, biti će vesel, energičan ili, naprotiv, trom i nemiran. Kreveti trebaju dati bebu osjećaj sigurnosti i mira. Da biste stvorili takvu atmosferu, potrebno ju je ispravno smjestiti i stvoriti mirnu, mirnu atmosferu u zoni spavanja. Da biste to učinili, Feng Shui ima puno suptilnosti.

Nije važno koji model kreveta odaberete. No, postoji nekoliko zahtjeva za dječji krevet koji su važni za razmatranje.

Prvo, krevet mora imati leđa i čvrstu. Polukružne i pravokutne leđa smatraju se povoljnima, a smanjuju se smanjujuće, valovite, valovite, rešetke, trokutaste, bakrene i leđne šipke.

Drugo, krevet ne bi trebao biti preuski. Djeca se vrte u snu, a ako je krevet uski, dijete može pasti.

Treće, nemojte kupovati djecu s zaobljenim krevetima i krevetima na kotačima: takvi kreveti simboliziraju nestabilnost, a dijete će nervozno i ​​nemirno.

Postavite krevetić tako da beba, koja leži na njemu, može vidjeti one koji ulaze u sobu. Najbolji položaj kreveta: u blizini bočne stijenke, uz glavu na zid i dijagonalu prostorije.

Ni u kojem slučaju ne stavljajte krevet izravno ispred vrata: položaj u snu s nogama do vrata povezan je s smrću (zapamtite izraz "stavi noge prema naprijed").

Ako izgled prostorije ne dopušta drugačiji položaj, provjerite je li stražnja strana kreveta dovoljno visoka, ili odvojite krevet od vrata s zaslonom, namještajem ili brojnim biljkama na podlozi: glavna stvar je da je improvizirana ograda iznad kreveta.

Isto treba učiniti ako je krevet podnožje ili krevet na prozoru. Položaj kreveta uz zajednički zid s WC-om također ne pridonosi dobrom snu: WC je moćan izvor negativne energije. U tom se slučaju krevet mora skinuti sa zida najmanje pola metra.

Kao dijete, moj je krevet dugo stajao na taj način, i to sam ga odvratno spavao: ponekad nisam mogao zaspati, imao sam noćne more. Moji roditelji nisu znali ništa o feng shui, u one dane takve knjige još nisu bile objavljene, pa nisu mogle pomoći. A vi - znate, što znači da možete pomoći svojoj djeci! Zapamtite glavno pravilo: ako dijete ne dobro spava u krevetiću, on vas stalno vraća noću, što znači da je potrebno preraspodjelu.

Ključno za dobrobit bebe je mjesto za vrijeme spavanja. Stoga se ovom pitanju mora približiti ozbiljno. Ako spava glavu u pravom smjeru, neće imati nikakvih zdravstvenih problema, san će biti jaka i zdrava, a snovi će biti lagani i ugodni. Inače će puno djeteta biti nesanica, strahovi, noćne more ili bolesti.

Idealno je položaj glave na sjever, jer u ovom slučaju osoba leži duž magnetskih linija Zemlje. Ova situacija pridonosi miru, dobrom zdravlju i brzom izlječenju od bolesti.

Spavaj dobro vrh prema istoku, slijedeći tijek nebeskih tijela. Dugo je vremena Istok povezan s rastom, razvojem i prosperitetom, a to je u središtu razuma i mentalnih sila. Stoga su energija ovog smjera korisna za dijete. I u ljetnoj vrućini, ova situacija daje osjećaj hladnoće.

Glavu za spavanje na zapad povećava osjetljivost, čini dijete više emocionalno, empatično. Ovo je idealno mjesto za kreativno darovitu djecu.

Ali ako se u snu dijete glave okrene prema jugu, vjerojatno će spavati loše i često biti bolesni. Ako je tijekom spavanja nemoguće mijenjati položaj (na primjer, dijete leži nogama prema vratima), pričvrstite mali zrcalo okrenut južnoj strani na dječju kreveticu na vanjskoj strani stražnjeg dijela kreveta: to će omekšati štetni učinak.

Pri odabiru smjera za spavanje, također možete voditi povoljni i nepovoljni smjerovi vašeg djeteta.

Važno je ne samo položaj kreveta u odnosu na ulazna vrata i smjer u kojem dijete spava, nego i u kojem smjeru svijeta se nalazi. Čini se da neki sektor prostorije nije energetski pogodan za određeno dijete. U takvom se mjestu ne oporavi, doživljava tešku nelagodu i kao rezultat počinje se ponašati kao "teško". Dakle, on vam pokazuje da je loš, i on ne zna kako riješiti taj problem. U tom slučaju, pokušajte napraviti permutaciju u sobi, vođeni povoljnim i nepovoljnim smjerovima. U Feng Shui, vjeruje se da ova područja počinju raditi od 10 godina, ali tko zna, možda vaše dijete je iznimka od ovog pravila. Neka sudjeluje u permutacijama i odabere mjesto za spavanje. Djeca osjećaju energetska polja i podižu signale intuicije bolje od odraslih, pa će mjesto na koje djeteta može biti uspješno.

Kako stvoriti dobro okruženje za spavanje u vrtiću

Šest "NE" za vrtić

Tako da za vrijeme spavanja dijete stvarno počiva i dobiva snagu, nije dovoljno da ispravno postavite krevet i stavite ga glavom u pravom smjeru. Ostali namještaj također igraju ulogu - i ne manje značajni. Neke stvari stvaraju stres, ne dopuštaju bebu da se opusti: treba ih ukloniti iz zone za spavanje. Postoji nekoliko tabua vezanih uz vrtić.

1. Ne bi trebalo biti ogledala u blizini kreveta. Teškoće s usnama, noćnim morama, strahovima - uzrok svih tih bolesti može biti prisutnost ogledala u prostoru za spavanje. Zrcalo, ako je u vrtiću, mora biti postavljeno tako da ne odražava krevet: kad se vidi u zrcalu, dijete se može probuditi. Općenito, sve što ima reflektirajuću površinu treba držati dalje od jasle. Može čak i štetiti televizoru. Ako je u djetetovoj sobi, obavezno pokrijte zaslon tijekom noći.

2. Prostor ispod kreveta trebao bi ostati slobodan. Nemojte stavljati kutije, kovčege, knjige, igračke. Čak ni lonac za komoru ne smije se stavljati tamo. Bilo koja stvar ispod kreveta stvara stajaću energiju, štetni učinci kojima će beba biti izložena tijekom spavanja.

3. Ne bi trebalo biti ništa iznad kreveta: bez slika, bez svjetiljki, bez zrcala, bez ormara, bez police. Oni će ometati bebu za vrijeme spavanja. To se također odnosi na ugrađeni namještaj koji tvori šuplje prostore. Šuplji prostori emitiraju negativnu energiju na pragu, stavljajući pritisak na njegovu glavu i grlo. I ovo je jamstvo nemirnog sna i živčanih poremećaja. Skrenuo sam vašu pažnju na činjenicu da neke slušalice za djecu nisu dobro planirane: kako bi se uštedio prostor, krevet je ugrađen u police ili zid namještaja, a police ili ormar visi nad dječjim spavaćim područjem. Izbjegavajte takav namještaj. Čak i dijete s stabilnom psihu može razviti fobiju, zbog nesvjesnog straha od toga da ga se slomi. Takve slušalice ne pružaju prostor za manevriranje prilikom preuređivanja namještaja. Ako se ispostavi da ovaj smjer spavanja nije dobar za dijete, teško je promijeniti.

4. Ne možete spavati ispod stropne grede i sobe s kosim stropom: ovi nacrti emitiraju destruktivnu energiju, što može prouzročiti ozbiljnu štetu zdravlju djeteta. Na primjer, greda koja prolazi preko kreveta izaziva bolesti onih dijelova tijela na kojima leži. Ako preuređivanje i promjena prostorije nije moguće, najučinkovitije rješenje bilo bi spušteni strop. U ovom slučaju, snop će doslovno nestati. No, za provedbu takvog projekta nije uvijek moguće. Alternativno rješenje je "zatvaranje" grede s puzavim biljkama ili vijenac malih igračaka, čekinja. Iako ova mjera ne eliminira energetsko opterećenje koje generira zraka, to će oslabiti protok destruktivne energije koju emitiraju rubovi zrake. Drugi način je objesiti veliko zvono s pet šupljih cijevi na gredu. Ali to će raditi samo na istočnoj i jugoistočnoj sobi. U drugim smjerovima, štetna energija greda će biti uništena par šupljih štapića bambusa vezanih crvenom niti. Šipke su obješene na rebrima grede s obje strane (dva štapića s jedne strane rebara i dva na drugoj) s rupe prema dolje pod kutom od 30-40 stupnjeva prema snopu. Crvena nit aktivira vodljiva svojstva bambusa. Prolazeći kroz štapić, neprijateljska energija dolazi iz njega već je pretvorena u pozitivnu.

5. Provjerite da nema ni oštrih kutova u blizini krevetića. Oštri kutovi ispuštaju protok negativne energije, nazvanu Feng Shui "otrovnim strelicama". Namijenjene djetetu, ne dozvoljavaju zaspati i energetski ga isključuju, što dalje dovodi do raznih bolesti.

"Otrovne strelice" ispuštaju oštre kutove komada namještaja - ormarića, noćnih ormarića, namještaja raspoređenih u obliku slova L, projekcija zidova i šiljastih predmeta. Ako se ti kutovi ne uklone iz zone mirovanja, "zatvorite ih" s biljkom za penjanje (po mogućnosti umjetnim, budući da su žive biljke blizu kreveta noću će sisati energiju iz bebe) ili zavjesu. A najbolji način je "objesiti" kutove s dragovoljcima igračaka ili zvona.

6. Poželjno je da u dječjem vrtiću nema ni televizora niti računala: ovi uređaji stvaraju štetne elektromagnetske tokove vortexa. Ako ih ne možete ukloniti, barem izvucite utikač iz utičnice za noć.

Kako odabrati pravo mjesto za krevetić

U fazi planiranja trudnoće, budući roditelji već sanjaju o tome gdje će vrtići biti u njihovoj kući i kako će ih čudesno organizirati.

Da biste odredili pravo mjesto za krevetić, trebate shvatiti da će u prvoj godini života beba trebati maksimalnu njegu majke, stoga bi mjesto za krevetić trebalo biti prikladno za oba roditelja i njihove mrvice.

Gdje bi kolijevka trebala stajati?

Divno je što vam životni prostor omogućuje dodjeljivanje mjesta za novorođenče, ali ne biste trebali žuriti s popravkom u vrtiću. Pedijatri i psiholozi kažu da je pravo mjesto za krevetić samo jedno.

Kako bi se dijete uspješno razvijalo, u prvoj godini života mora uvijek biti blizu roditelja.

Dijete bi trebalo spavati što je moguće bliže majci - s novorođenim vezama su još uvijek vrlo jake. To ovisi o blizini majci kako će se dijete razvijati i psihički, fizički i psihološki.

Preporuke stručnjaka su jasne, ali mlada majka, koja još nije snažno rasla nakon porođaja, poželjna je za dobar odmor. Danas može biti na prostranom bračnom krevetu s kćeri ili sina. Ovdje će biti prikladno opskrbljivati ​​bebu i preskočiti ga i igrati s njim.

Noću, majka bi trebala pokušati spavati više. Njezin san neće biti duboko, ako je dijete na njezinoj strani, bojit će mu se nanijeti štetu. Očito je da dijete treba spavati zasebno noću, ali dok je premalen, ne treba zasebnu sobu, dovoljno je imati mjesto za spavanje pored roditelja.

Potrebno je urediti mjesto za jasle uz bračni krevet. Trebao bi biti smješten tako da je briga za djecu ugodna, da osjeća blizinu majke i da je zaista siguran na ovom mjestu.

Kako odabrati mjesto za krevetić

Ispravno mjesto za krevetić svakako će zahtijevati neko preuređivanje u kući. Takvi napori su nužni, jer nakon brige o udobnosti i sigurnosti djeteta, ne brinite se da mu se nešto može dogoditi u tom trenutku kada je sam u sobi.

Želim staviti novorođenče na najljepše mjesto, ali je prikladno za dijete?

Razmotrite sve nijanse ispravnog mjesta krevetića:

 • Ne smije biti blizu uređaja za grijanje tako da dijete ne pregrije. Optimalna temperatura zraka u prostoriji gdje djeca žive je 18-22 ° C.
 • Soba ne bi trebala biti unutrašnjost predmeta, dobro skupljanje prašine - sagovi, tepisi, teške zavjese, otključani ormarići i police knjiga. Sve to može biti stanište patogenih mikroba i uzrokovati bolesti u djetinjstvu.
 • Idealno, dijete će živjeti u sobi s balkonom - stalnim izvorom svježeg zraka. To jamči stvrdnjavanje bebe, njegovu otpornost na prehlada i samo snažan, miran san. Ali to će biti vrlo loše ako odrasle osobe koje su navikle pušiti na ovom balkonu ne mijenjaju svoje prioritete.
 • Potrebno je dogovoriti mjesto tako da nema ni najmanjih nacrta i da u blizini nema TV ili glazbeni centar.
 • Iznad samog kreveta, kako bi se izbjegle nesreće, nemoguće je objesiti police, slike ili druge predmete koji krase unutrašnjost.
 • Ne bi trebalo postojati utičnice za napajanje.
 • U spavaćim sobama nepoželjno je staviti puno unutarnjih biljaka, ali jedno je sasvim prihvatljivo.

Obavezno provjerite je li odabrana biljka opasna za zdravlje djece. Poznato je da su ficus i geranium pročišćivači zraka, a zatim se mogu postaviti u spavaću sobu, ali ne i vrlo blizu kreveta.

Želite li da vaše dijete postane inteligentno, znatiželjno i inteligentno? On treba vidjeti sve što odrasli rade kako bi pokušali ponavljati sve svoje postupke što je točnije moguće. Položaj krevetića treba biti takav da beba od prvog dana života ima dobar pregled i pravilnu rasvjetu, tako da ga nikakav namještaj ne bi spriječio da gleda uokolo i analizira sve oko sebe.

Spavaća soba za roditelje i bebe: 10 korisnih savjeta o opremanju

Radostan događaj se dogodio u vašem životu - imate divno dijete! I zajedno s njom pojavile su se mnoge ugodne brige i zabrinutosti.

Na primjer, jedan od prvih problema koji nastaje za buduće roditelje obično je prije nego što se dijete rodi - gdje staviti jasle? Pa, kad kuća ima već obnovljenu sobu, rezerviranu za vrtić. A ako ne? Što bi mlade obitelji koje žive u jednosobnim i dvosobnim stanovima? Čak i ako postoji dječja soba, za prvih par godina djetetova života, svaka majka želi da beba spava pored nje.

Dakle, odlučili ste staviti krevetić u spavaću sobu: sada ne dva, ali tri osobe će živjeti tamo! Što trebate zapamtiti?

1. Uvjerite se da krevet nije u nacrtu

Nakon što odaberete određeno mjesto za krevet, provjerite ima li nacrta kad su prozor i vrata otvoreni. Naravno, zimi nećete ostaviti dijete da spava s otvorenim prozorom, ali ljeti ga dijete lako udahnuti i morat ćete se bježati do liječnika.

Usput, možete kupiti prekrasan krevet za bebu u trgovini Kreslashop.ru:

2. Provjerite nije li krevet preblizu bateriji.

Isto s baterijom. Dijete ne može supercool i ne može se pregrijati. Najbolja opcija je staviti krevet u sredinu sobe, tj. Između prozora i bateriju.

Veliki izbor kreveta - u trgovini "Kupistol":

3. Izbjegavajte teške tepiha i stalno uklonite prašinu.

Pokušajte ukloniti predmete koji apsorbiraju prašinu iz spavaće sobe: vuneni tepisi, police za knjige (pogotovo kada postoje mnoge knjige i nitko ih ne dotakne već godinama), krznene kape i bacaju jastuke. Velik broj "sakupljača prašine" povećava rizik od razvoja alergija.

I općenito, uzmite je zdravo za gotovo: s dolaskom djeteta, morat ćete kopati po podu i brisati policama češće nego prije.

Veliki izbor dječjeg namještaja za svaki ukus - u "First Furniture Supermarket":

Veliki izbor dječjih posteljica - u "Perina Peroni":

Posteljina "Perina Peroni" iz 1890. god

4. Objesite tkaninu ili krov

Pravilno zoniranje prostora je ključ za udobnost svih putnika u sobi. Da barem vizualno i beba i roditelji imaju svoje spavaće sobe, možete staviti mali zaslon ili objesiti zavjesu od tkanine između odrasle osobe i dječjih kreveta. Kao opcija - pričvrstiti krov nad dječjim krevetom.

Kada je soba podijeljena na dva dijela, mladi roditelji će zadržati osjećaj privatnosti, a beba će bolje spavati u omiljenom krevetu.

Vraćajući se na stavak 3, podsjećamo: bilo koja tkanina apsorbira prašinu, što znači da je potrebno prati zavjese i krovište barem jednom mjesečno.

Preporučujemo:

5. Postavite malu noćna svjetiljka ili podna svjetiljka u blizini krevetića.

Noćna svjetlost jednako je potrebna kao beba i mlada majka. Prvo, mala svjetiljka je korisna kada beba usred noći probudi mamu. Neće se morati uključiti glavno svjetlo - noćna svjetiljka ili podna svjetiljka dovoljno da hrane dijete i tresti ga. Drugo, oštro svijetlo svjetlo može uplašiti dijete: bilo je samo tamno i odjednom je postalo vrlo svijetlo. Noću je svjetlost meka i prigušena - samo za oči djeteta.

Pronašli smo slatko noćno svjetlo u trgovini Mebelion:

6. Objesite debele zavjese u sobi.

U poslijepodnevnim satima, dijete mora čvrsto spavati, pa se ništa ne smije miješati u anđeoski san, čak i na sjajnom suncu izvan prozora. Objesite u spavaću sobu debele zavjese izrađene od prirodne tkanine. Oni će štititi sobu ne samo od dnevnog svjetla, već i iz nacrta.

Nemojte zaboraviti da se zavjese treba lako ukloniti, izbrisati i objesiti natrag.

7. Uklonite sve opasne predmete unutar dosega djeteta.

Čim dijete uči da ustane u krevetiću na nogama - ovo je stražar! Želi dodirnuti sve što može doći. A ako možete gurati neke predmete u usta. Ako je slika visi iznad krevetića, onda je bolje ukloniti. Ako u blizini ima noćni stol, nemojte stavljati telefon, naočale, tablete i druge sitnice na njemu. Dijete je zainteresirano za sve.

Usput, kad spustite ili stavite noćno svjetlo, neka ga čvrsto pričvrsti na zid ili na stranu kreveta.

8. Premjestite elektroniku dalje od krevetića.

To je nepoželjan za elektroničke uređaje u blizini krevetića: TV, stereo, računalo. Rasporedite opremu tako da se nalazi u suprotnom dijelu prostorije, ali ga uklonite sve dok dijete ne stari.

Dok dijete igra u spavaćoj sobi, nemojte uključivati ​​glasnu glazbu - to može biti uzrok oštećenja sluha.

9. Ukrasite kut djeteta

Želite li imati ne samo dječji krevet u spavaćoj sobi, a kut bebe bi se isticao iz opće pozadine sobe? Nema smisla napraviti drastične promjene u spavaćoj sobi: u par godina dijete će i dalje spavati zasebno od mame i tate. Da biste započeli s popravkom, ponovno lijepljenje pozadine, preoblikovanje jedne odrasle spavaće sobe u odgoj (pod uvjetom da se nećete ni kretati nigdje) je iracionalno, zar ne?

Koristite male i jednostavne dekor elemente koji će kasnije biti lako uklonjeni. Na primjer, vinilne naljepnice u obliku stabala, ptica, životinja, crtanih likova. Možete objesiti vijenac preko kreveta ili lijepog anđela (ali samo tako da ih neobično dijete ne može doći do njih). Trebat će vremena, a samo uklonite nakit, dajući mu spavaću sobu originalni izgled.

Možete kupiti šarene naljepnice koje će vaše dijete zasigurno svidjeti na salonu Organza.

10. Nemojte nositi sve igračke u spavaćoj sobi

Ipak, spavaća soba je mjesto za opuštanje. Neka se ne napuni igračkama, neka šetači i stolice za ljuljanje ne budu čuvani tamo. U ovoj sobi dijete spava, a ostalo - probuditi i igrati. U spavaćoj sobi bi trebao biti samo sve što trebate brinuti za malog čovjeka.

Odrasla beba zanima neobičan dječji namještaj, na primjer, krevet u obliku kuće. Ovo smo pronašli u trgovini Orbit Furniture:

Želim vam sreću sa svojim malim čudom!

Kako staviti dječji krevetić u sobu

Pojavom djeteta ne mijenja se samo obiteljski identitet, već i kućni namještaj - soba ili kut za novorođenčad se smjestio, u unutrašnjosti se pojavljuju krevetići, ormarići, police za dječje stvari.

Najsjajnije nove roditelje odnose se na jasle, pitajući se istodobno pitanje - kako staviti jasle, gdje ga staviti, tako da je udoban i ugodan za sve.

Politika dječjih krevetića

Bez obzira koliko soba u apartmanu, prilikom odabira mjesta za krevetić trebate slijediti nekoliko osnovnih pravila:

1. Dječji krevetić treba postaviti daleko od uređaja za grijanje, od grijača i baterija, jer liječnici vjeruju da je bolje da se dijete diše nego da se pregrije. Ako je soba topla, 22 ° C i više, onda je nemoguće nadvladati dijete, ali da se pregrijava - u potpunosti.

2. Krevetić, osobito u prvim mjesecima djetetovog života, trebao bi se smjestiti što bliže mjestu spavanja roditelja, tako da majka uvijek može čuti njezinu bebu.

I vrlo je zgodno kada hranite majčino mlijeko noću - bez potrebe da se udaljite, mama može lako doći do djeteta.

3. Ako u sobi postoji računalo ili TV, onda je bolje zaštititi dječji krevet s malog zaslona kako bi se smanjili štetni učinci zračenja. I još jedna važna točka: dijete ne bi trebalo zaspati pod radnom televizijom.

4. Soba mora biti dobro prozračena, ali istodobno je poželjno da nema šipki oko prostorije. I krevet se ne smije nalaziti neposredno ispod prozora ili desno u blizini balkona, bolje ga je staviti malo na stranu, tako da kad se emitira sav hladni zrak, posebno zimi, ne ide na bebu. Pušači dopuštaju da puše što dalje od sobe kako ne bi došlo do pušenja duhana.

5. Pored krevetića ne bi trebalo biti prašnjavi tepisi, razne meke igračke, koje, iako lijepe, ali u ovoj dobi, dijete će vjerojatno biti povrijeđeno nego korisno.

6. Gotovo je nemoguće potpuno izolirati dječju spavaću sobu od buke. Ako je dijete uznemireno i budi se iz svake buke, prvo pokušajte smanjiti buku, govoriti tiho, ne uključiti televizor u kuhinji ili u susjednoj sobi dok spava, ali postupno dijete treba biti naviklo na pozadinu buke, to će biti bolje za roditelje i beba.

7. Mjesto gdje se nalazi krevetić treba dobro osvijetliti, a bolje je da se otvori dovoljan pregled - mala stvar je zanimljiva!

Dječji krevetić u privatnoj sobi

Nemojte žuriti da odvojite bebu od sebe i opremite ga za odgojni vrtić. U prvim mjesecima života trebao bi biti što bliži svojoj majci, a ako beba spava u zasebnom krevetu, lakše će čuti njegov poznati i poznati dah.

Stoga, sve dok dijete ne odraste, vitalno je da mu bude u blizini, tako da jaslica mora biti smještena u neposrednoj blizini roditelja.

Zajednički san

Neke majke nemaju ništa protiv ako dijete beba spava sa svojim roditeljima u istom krevetu. Psiholozi ih podržavaju, vjerujući da zajednički spavanje s roditeljima ima pozitivan učinak na zdravlje i razvoj djeteta, a također olakšava noćno hranjenje, barem u prvih šest mjeseci života bebe.

Stoga, nije potrebno žuriti odmah koristiti jasle u punoj snazi, neka beba spavati tamo samo ako je potrebno za roditelje da budu sami.

Problemi, kao da "ne spavaju dijete", riješeni su na nekoliko načina. Možete staviti dijete na zid, neka majka spava u sredini, a tata s rubom. Ili tata da se dijete odvoji od valjka i stavi dijete u sredinu kreveta.

Također možete ukloniti jednu stranu iz krevetića i gurnuti je blizu roditelja.

Ako beba nije sama

Na rođenje blizanaca postoji potreba za kupnjom prostranijeg krevetića - za blizance. Roditelji blizanaca se ne slažu o tome koji su kreveti poželjni za djecu - jedan prostrani zajednički ili dva manja kreveta.

Za jednosobni stan, bolje je kupiti zajednički krevet s pregrađivanjem barem prvih šest mjeseci, ili čak i više.

Ako je apartman dovoljno prostran, djeca se mogu "naseliti" na dva odvojena kreveta.

Ali opća pravila za postavljanje dječjih krevetića u sobu ostaju ista.

Položaj krevetića i Feng Shui

Neki obožavatelji Feng Shui smatraju da je poželjno postaviti dječji krevetić u sektoru djece i kreativnosti (na zapadnoj strani sobe) ili na obiteljima i izvorima (na istočnoj strani).

U sobi gdje je dijete, zatvorene biljke neće biti suvišne, na primjer, male kave ili citrusa ili geranija, pod uvjetom da ne uzrokuju alergijske reakcije.

Prilikom odabira mjesta za krevetić, važno je prije svega razmišljati o tome da je beba na ovom mjestu ugodna i udobna, jer će krevetić biti njegov mali dom u nadolazećim mjesecima života.

Kako staviti dječji krevetić u sobu

Posted by: admin in Ja sam mama 07/05/2018

Nakon prvih šest mjeseci ili godine, trebate temeljito razmišljati kako pravilno postaviti krevetić u sobu? I bez obzira na to kako je postavljeno, osnovna pravila i dalje postoje?

1. Dječji kreveti ne bi smjeli stajati pokraj uređaja za grijanje kako ne bi pregrijali bebu. Sobu treba temeljito provjetravati, idealna temperatura je 18 do 22 ° C.

2. Ako je na dječjem tepihu puno knjiga, preporučljivo je svakodnevno mokro čišćenje, tako da dijete ne diše prašinu.

3. Ako u obitelji postoje pušači, au sobi gdje beba spava, ima balkon, još je bolje pušiti van ili u stubištu.

Ali kako postaviti krović na krevetić? Prije kupnje nadstrešnice, konzultirajte s prodavateljem o nijansama instalacije. Većina ih je vrlo jednostavna za sastavljanje i ne zahtijevaju posebne vještine, osim toga, upute će doći do spašavanja. Kada se krović instalira na krevetić, dijete može čuti manje čudnih zvukova i postoji rizik da se navikne na šutnju. Osim toga, treba ga oprati gotovo svakih 2 do 3 tjedna, jer se prašina podiže i dijete diše s njom. Razmotrite ako vam je potrebna u načelu.

Vratimo se na pitanje, gdje je bolje staviti krevetić tako da je dijete najudobnije i mirnije u njemu? Razmislite o mjestu, s gledišta sigurnosti, u blizini ne bi trebali postojati električni uređaji i utičnice. Objesite slike bebe i slike bebe na zidu. Nije loše, ako je soba ukrašena zatvorenim biljkama, kao što su ficus ili geranija, oni će poslužiti kao dobri prirodni ionizatori zraka. Sada kako staviti krevetić na feng shui? Prag djeteta trebao bi mu pružiti osjećaj sigurnosti i udobnosti. Da biste to učinili, morate znati postaviti jasle u pravom smjeru i stvoriti opuštenu atmosferu u Feng Shui, pogotovo kada je u pitanju dječja soba za bebu.

1. Krevet bi trebao biti s leđima, ali uvijek čvrst! Povoljni se smatraju pravokutnim leđima, ali nepovoljne - valovite, rešetke.

2. Dječji kreveti ne smiju biti uski, a krevetić na kotačima simbolizira nestabilnost. Vjeruje se da će djeca koja će spavati na takvim krevetima biti više nemirna.

3. Nemojte postavljati krevetić pred ulaznim vratima, najbolje mjesto smatrat će se blizu bočnog zida.

Razgovarajmo više o mjestu postavljanja jasle, ako se nalazi u spavaćoj sobi roditelja?

Ako u sobi postoji zrcalo, trebalo bi ga postaviti daleko od krevetića, jer u suprotnom dijete može imati poteškoća s zaspavanjem i noćnim užasima. Općenito, sve što ima reflektirajuću površinu treba držati podalje od kreveta. Ako u sobi postoji TV, bolje je prekriti zaslon tkaninom za noć. Nemojte čuvati nikakve stvari ispod kreveta, ni lonac, sve to stvara stajaću energiju za vrijeme spavanja.

Dakle, gdje staviti dječji krevet u roditeljsku spavaću sobu, savjet od dizajnera.

Ne zaboravite da je krevet u sobi je privremena pojava, a najviše tri godine, tako da je poželjno planirati dizajn, tako da to nije središnji element u odsustvu kojih je u unutrašnjosti će biti nešto što se ne smije propustiti... Gdje staviti krevetić u studio apartmanu, kako bi se izbjegao utjecaj negativne energije.

Poželjno je da ni televizor, ni računalo u sobi u kojoj dijete spava, nije bilo. Ali budući da je nemoguće u jednosobnom stanu, barem izvucite utikač iz utičnice za noć. Kada postoji samo jedna soba u stanu, nije teško dati odgovor na pitanje gdje staviti dječji krevet u jednosobni stan - pored roditelja.

Slijedite važna pravila koja su nemoguća i sve će vam i vaša beba biti u redu!

Preporučljivo za čitanje: Kako napraviti majmun iz papira.

Gdje staviti dječji krevet? Važna načela za odabir mjesta

Mnoge moderne obitelji mogu priuštiti odvojenu spavaću sobu za dijete. Međutim, ne biste trebali žuriti da "dijete" iselite tamo. Sada se psiholozi slažu da dijete treba zdravlje, tjelesni i duševni razvoj spavati s majkom. Stoga je poželjno da, barem u prvih šest mjeseci ili godine života bebe, krevet se ne koristi za "punu snagu", tj. noću je bolje da dijete spava pored majke u roditeljskom krevetu.

Iako, naravno, iz ovog morate barem temeljito pristupiti odabiru mjesta krevetića. Glavno je slijediti nekoliko važnih pravila.

Kreveti trebaju biti postavljeni daleko od uređaja za grijanje: peći, grijači itd., Jer se dijete lako pregriše. Liječnici čak vjeruju da je bolje da supercool dijete nego da pregrijati. Ovdje je važno zapamtiti da je na temperaturi ispod 18 ° C gotovo nemoguće pregrijati dijete, jer prevelika toplina ostavlja u procesu disanja. Ako je temperatura iznad 22 ° C, dijete je lako pregrijati, a na toj temperaturi nije moguće nadtlaknuti. Idealna temperatura u sobi u kojoj se nalazi krevetić - od 18 do 22 ° C.

Bolje je odmah ograničiti mogućnost kontakta s dijete s alergenom: pored dječjeg krevetića ne bi trebalo biti sagova s ​​prašinom koji je gotovo nemoguće potpuno ukloniti od njih, bolje je staviti knjige u staklene ormariće. Dokazano je da mikroorganizmi s vrlo neugodnim nazivima mogu dugo trajati u izvorima kućne prašine: stafilokoke, streptokoke, salmonelu itd.

Naravno, nema duhanskog dima. Ako tata pusi na balkonu, te izlazom na balkon preko puta prostoriji u kojoj beba spava - to je bolje pitati Papa nježno pušite na stubištu.

Soba u kojoj će beba spavati mora biti dobro prozračena. U idealnom slučaju, ako soba u kojoj će se nalaziti krevetić, ima pristup balkonu. Teško je precijeniti ulogu svježeg zraka. To je element otvrdnjavanja koji povećava otpornost na prehlade. Istodobno, spavanje na svježem zraku savršeno smiruje bebu, pozitivan učinak na živčani sustav.

Svjež zrak trebao bi biti dosta, ali važno je da u sobi u kojoj se nalazi kreveti nemojte proći skice. Međutim, problem se lako rješava zakrčivanjem bočne strane krevetića s debelom krpom.

Jedna od najkontroverznijih problema je da li treba postojati soba u kojoj se nalazi krevet, potpuno izoliran od buke. Nemoguće je sa sigurnošću reći što je najbolje. Ne zato oko njega su grijani akademska rasprava, već zato što je do vas, a vi - u stvari naučiti dijete spavati u tišini, će patiti od nje i hodati na prstima za ostatak života. Ako ne izolira dijete od svih pozadinske buke i san, on će čuti tihi glas buke ulice - dijete će se naviknuti na njih, neće biti zastrašeni i da će moći spavati, a vi ćete biti u mogućnosti nastaviti svoje domaće poslove. Ali, naravno, ne govorimo o vrištanju TV-a ili radija. Mjesto krevetića mora biti mirno. Usput, pročitajte o negativnim posljedicama situacije kada dijete spava pod televizorom, u odjeljku.

Razmišljajući o lokaciji krevetića, ne zaboravite na sigurnosna pitanja. U blizini ne bi trebalo biti napajanja i električnih uređaja. Iznad krevetića je bolje ne objesiti zidne ukrase.

Neke biljke su prirodni ionizatori zraka. Na primjer, poznata svojstva fikusa i geranija imaju slična svojstva. Vrlo je dobro ako neki od tih predstavnika flore "žive" u sobi u kojoj se nalazi krevetić. Međutim, pobrinite se da vaši kućni ljubimci nisu toksični, kao što su begonija i oleandar. Također treba napomenuti da neke biljke, poput istog geranija, mogu uzrokovati alergijske reakcije.

Krevetić bi trebao stajati na dobro osvijetljenom mjestu. A dobro je ako beba dobije široku recenziju - jer je sve zanimljivo za njega, ne smijete propustiti ništa, želite vidjeti sve i sve oko sebe! :)

Ispravno ugradite krevetić

Feng shui krevet za bebe

Hvala Bogu, dani su nestali kad su djeca, u nedostatku kreveta, spavala točno u invalidskim kolicima. Usput, ja ću vam reći u tajnosti, moj prvi krevetić, točnije, prvi automobil bio je samo sovjetska kolica na srebrnim kotačima, velika poput traktora. Da, da, moji roditelji-studenti, mjesec dana starosti, poslali su me na bijelu Volgu daleko od sela svoga baka. I moja baka mi je organizirala pored kreveta u ovoj najvišoj kolicima.

Sad, na sreću, postoji ogroman asortiman svih vrsta slatkih krevetića s čipkastim nadstrešnicama tako lijepima da ponekad želite vratiti vrijeme i njuškati ispod skloništa zraka.

Dakle, dječji krevetić je prva dječja kućica. Mi smo dužni organizirati ga prema kanonima feng shui.

Objesite lijepe zvečiće ili visokotonce iznad krevetića. Rotirajući uređaji s melodijskom pratnjom sa svim vrstama slatkih životinja prikladni su. Sve te slatke stvari će zauzeti i razviti bebu.

Ne kupujte krevete na kat, čak i kako biste uštedjeli prostor. Energija gornjeg poda gura dijete spavanje na donjem dijelu, dok je onaj koji spava na vrhu potiskuje niskim stropom. U takvim situacijama fizički i duhovni rast djece usporava.

Sjetite se kako je film "Otišao vjetrom" osjetljiv i brižljiv otac Ratt Butler strogo je promatrao tako da kći Bonnie nije spavala u mračnoj sobi. Jednom je čak ispalio dadilju jer ga je počela prelaziti: "Sva djeca spavaju u tamnim sobama. Ako stalno uživate u svojoj kćeri, ona će odrasti kao neka kukavica. " Ako se dijete bojao mraku, možete ugraditi noćnu svjetlost u rasadniku ili svjetiljku sa svjetlosnim prekidačem. Onda će se dijete smiriti i čvrsto spavati.

Rasporedite krevet tako da beba spava glavu na glavni zid. To će pružiti podršku, zaštitu i osjećaj sigurnosti.

Neželjeno je imati krevet izravno ispod prozora. Iz prozora dolazi puno energije, a dijete neće imati dovoljno "podrške". Ali u mojoj se praksi dogodilo slučaj kada su bila dva prozora u maloj dječjoj sobi, a krevetić koji se nalazio ispod prozora nije mogao preseliti na čvrsti zid. U takvim slučajevima, savjetujem vam da zavjese prozore s debelom krpom.

Ne preporuča se dijagonalno postavljanje krevetića u sobi, čak i ako je ovaj smjer kompasa najbolji za bebu, na temelju broja Gua. Bolje je staviti dijete na dijagonale samog kreveta.

Dobra feng shui dječja soba prvenstveno određuje jasle.

Moji pažljivi čitatelji već znaju da nikada ne možete spavati u položaju "mrtvog čovjeka", tj. S nogama do vrata spavaće sobe. Ako je ovo mjesto gdje se nalazite, hitno pomaknite krevet desno ili lijevo. A ako ne možete premjestiti krevet, onda instalirajte zaslon ili postavite ormarić između kreveta i vrata.

Položaj kreveta u odnosu na vrata u vrtiću

U dominantnom dijelu stana, vrata sobe se nalaze točno nasuprot prozoru. U ovom slučaju postoji neželjeni "proboj energije". Posebno je nepovoljno slučaj kada se krevet za krevete nalazi uz glavu do zida gdje prolazi ova "energetska piercinga". Dakle, dijete je izloženo štetnim energetskim učincima. Taj se problem može riješiti pomicanjem naslona za glavu na suprotni zid.

Položaj kreveta u odnosu na kupaonicu i kupaonicu

Nadalje, već znate da toalet zrači negativnom energijom. Stoga nemojte stavljati krevet s naslonom za glavu na zid na drugoj strani gdje se nalazi. Ponekad se dječja soba nalazi ispod kupaonice ili WC-a, koji se nalazi na najvišem katu. U tom slučaju, pomičite krevetić tako da nije izravno ispod wc-a, kadom, jacuzzijem ili tuš kabinom.

Ako imate privatnu kuću, onda je moguće da u dječjoj sobi postoje stropne grede. Nemojte stavljati dječji krevet pod njih. Ako beba već spava pod glomaznim snopom i nemoguće je premjestiti krevet, zatim objesiti strop na ovoj traci, ili barem obnoviti u svijetlim bojama: bež, vrhnje ili bijelo.

Naravno, ne bi trebalo biti apsolutno ništa iznad i ispod krevetića. Lusteri i police za knjige iznad krevetića nisu dopušteni svi umivaonici, kutije, igračke ispod kreveta.

Ako vrtić ima računalo ili TV, potrebno je da je krevet uklonjen iz njih. Obavezno pokrijte televizor noću s debelom krpom.

Da bi vaše dijete moglo biti sigurno u svojem osobnom prostoru i brže zaspati, preporučujem da uredite nevjerojatan baldahin preko krevetića. Moja je kći sada sedam godina i sretno spava pod lijepom krošnjom, poput princeze iz bajke.

Dijete se ne bi trebalo odraziti u zrcalu. Ovo je vrlo loše feng shui. Prvo, to negativno utječe na aktivnost srca. I drugo, dijete, poput odrasle osobe, prolazi kroz neku vrstu pročišćavanja od negativnih tijekom spavanja. Mislim da ste vjerojatno već pogađali što se događa s tim? Da, zrcalo se vraća djetetu negativno.

A posljednji tabu koji vas želim upozoriti jest napadanje "otrovnih strelica" Sha-Qi-a koji su stršali. Protuotrov može poslužiti kao vrsta kristala ili "glazbe vjetra", koja se spuštaju sa stropa neposredno ispred kuta.

Dragi roditelji, možda su se mnogi od vas uhvatili u glavu pitanjem: "Gdje bih trebao staviti jasle?" Kao bogat čovjek rekao je u punom cvatu po imenu Carlson: "Mirno, samo mirno!" Uzmi moju riječ, na prvi pogled izgleda da je sve tako složeno i nerazumljivo, ne postoji ni jedan četvorni metar gdje možete postaviti krevetić. Uvijek postoji izlaz. Stoga, udahnite i izdahnite i počnite mirno planirati mjesto krevetića. Uvjeravam vas, zasigurno ćete naći najbolje mjesto za spavanje za bebu, što će mu donijeti zdravlje i sreću. Najvažnija stvar je vaša namjera da život djeteta bude sretan.

Gdje staviti krevet za novorođenče?

Gdje postaviti krevetić za novorođenče - u odvojenoj sobi ili na majčinoj strani - zadatak koji nitko ne može definitivno riješiti. Mnogi psiholozi tvrde da bi za puno fizičko i mentalno razvijanje malog djeteta bilo poželjnije imati zajednički san s majkom, no ovdje morate uzeti u obzir različite nijanse. Drugi stručnjaci, za razliku od toga, smatraju da bi od samog rođenja bebe trebalo naučiti spavati u vlastitom krevetiću, jer s godinama (i to je očigledna činjenica!) Bit će teže i teže odvojiti dijete od majčinih ruku.

U svakom slučaju, ovo će pitanje biti riješeno za svaku obitelj samostalno. Ali, odabiru "nespojive" verziju pospanog odmora, roditelji odmah postavljaju pitanje: gdje bi bilo bolje organizirati krevet za novorođenče?

Da biste ispravno odgovorili na ovo pitanje, morate uzeti u obzir nekoliko važnih točaka.

Kreveti trebaju biti postavljeni što je više moguće od bilo kakvih grijača, koji su nužno prisutni u bilo kojoj kući ili stanu. Razlog ovakvog izbora je da je dijete vrlo lako pregrijati čak i od najmanjih izloženosti toplini iz centralne grijaće baterije ili domaćeg grijača ulja, što u načelu nije dopušteno. Neki terapeuti čak misle da je hipotermija manje opasna za novorođenče od pregrijavanja, iako bi bilo bolje slijediti određenu mjeru hipotermije.

Idealna temperaturna pozadina mjesta gdje se nalazi krevetić za novorođenče smatra se 18 do 22 stupnja Celzijusa. Temperature ispod 18 stupnjeva ispunjene su prekomjernim hlađenjem bebe i jednostavno je opasno "poplaviti" vrtić iznad 22 stupnja - dijete će se pregrijavati!

Još jedna točka koja se također treba uzeti u obzir prilikom odabira mjesta krevetića za novorođenče je potreba da se zaštiti dijete od bilo kojeg alergena. To podrazumijeva niz pravila: prvo, bolje je ne imati dječji krevet pored zidnih tepiha, prašina s koje se ne može ukloniti, čak i ako ih svakodnevno liječite usisavačem ili očistite u snijegu. Drugo, prilikom odabira prenošenja dječjih krevetića, trebali biste ostati daleko od police za knjige, koje u izobilju proizvode alergensku prašinu.

Općenito, imajte na umu da svi izvori kućne prašine imaju negativan utjecaj na zdravlje djeteta, jer kućna prašina pažljivo čuva razne bakterije, od kojih se baca u šiver - bacili, stafilokoki, streptokoki i tisuće drugih imena.

Iz sličnog razloga, nije moguće postaviti krevet za novorođenčad pored sobe za pušače. Za bebu nema ništa štetnije od duhanskog dima.

Idemo dalje. Soba u kojoj se planira ugraditi krevetić za novorođenče, zahtijeva dnevno prozračivanje kvalitete. Na primjer, soba s izravnim pristupom balkonu bila bi idealna opcija za mjesto dječjeg krevetića. Svježi zrak jednostavno je potreban novorođenčadi - bude u dobro prozračenom prostoru, dijete dobiva imunitet i snažan živčani sustav koji je nužan za njegovo zdravlje.

Istodobno je važno da u prostoriji gdje se nalazi krevetića nije bilo nacrta - takva izjava o pitanju bi negirala sve preduvjete za razvoj imuniteta djece i otpornosti na infekcije.

Poželjno je da je mjesto kreveta za novorođenče bilo dobro (ili barem umjereno) izolirano od ulične buke. Naravno, svaki roditelj ima pravo samostalno odlučiti hoće li se priviknuti djetetu da spava u apsolutnoj tišini ili pod urlikom i urlikom megalopola. U načelu, stručnjaci također raspravljaju u ovom pitanju. Međutim, ovaj je trenutak važan, mora se razmisliti i uzeti u obzir od prvih dana života novorođenčeta.

Kada stavljate dječji krevetić u odvojenu sobu od roditeljske sobe, imajte na umu da je to sigurno. Iznad kreveta ne biste trebali objesiti teške zidne police ili druge ukrase, krevet ne smije biti smješten u neposrednoj blizini električne utičnice ili drugih električnih aparata, postavljati cvijeće ili zatvorene biljke u vrtić koji emitiraju spore ili isparavanje štetno za bebu. I naprotiv, korisno je ako se na prozoru prostorije u kojoj se nalazi ležaj nalazi lonac s ficusom - ta zatvorena biljka je izuzetno prirodno ionizirajuće sredstvo zračnih masa.

Konačno, krevetić treba dobro osvjetljenje. U ovom slučaju, vaša beba nije u opasnosti da će uništiti njegovu viziju stalnim intenzivnim pogledom u mrak i sumrak. Otvorite vašem dječaku široki pregled svega što se događa oko krevetića - vjerujte mi, za njega nema ništa zanimljivo gledati kućni život mame i tate.

intervju

Kako sastaviti krevetić vlastitim rukama?

U rasporedu dječje sobe, roditelji obraćaju pozornost na mnoge teme, a možda i najvažnije mjesto među njima zauzima krevet buduće bebe. Unatoč složenosti procesa, njezin otac i mama obično čine sam skupštinu.

Ali kako sastaviti krevetić ako plan skupa za njega nedostaje ili, što je još gore, instrukcija koja dolazi s kit ne pomaže, ali samo komplicira situaciju? Pokušat ćemo detaljno objasniti i reći sve.

Kako izgraditi dječji krevet-pendulum?

Postoje mnoge vrste kreveta za dijete: na kotačima, kolijevku, igralištu... Najpopularniji među njima je krevet s njihalom.

Da biste s vlastitim rukama sastavili prigušni krevetić, nije potrebno pribjeći se pomoć majstoru.

Za posao ćete trebati:

 • odvijač,
 • strukturni elementi
 • vijci
 • posebni utikači.
 1. Bolje je započeti s ugradnjom nepokretne ograde. Bočna, donji dio, kao i nasloni za glavu međusobno su povezani vijcima.
 2. Nakon toga napravimo montažni okvir. Popravljamo ga s četiri strane. Zatim postavite pokretni dio ograde. U posebnim utorima koji se nalaze na bočnim zidovima kreveta morate umetnuti pokretnu ogradu. Učvršćivanje se provodi vijcima.
 1. Sljedeći korak je izgradnja pendela. Između gornjeg i donjeg dijela leđa umetnite 4 vodilice. U rasponu između dvije gornje tračnice ugrađujemo drveni dno.
 2. Nakon toga napravimo montažu donjeg dijela leđa pendela. Pričvršćivanje se pričvršćuje vijcima.
 3. Posljednja faza je sastavljanje kutije, izvodimo ga na isti način kao i sklop pendela.
 1. Postavite kutiju unutar pendela, a zatim stavite vrh kreveta. Da bismo to učinili, ugrađujemo posebne dijelove koji se kreću na gornjim dijelovima njihala. Pričvrstite ih na njih.
 1. Ugradite utikače na vijke.

Upute za montažu zakretnih ležajeva

Glatka monotonična pokreta i prigušenja pomažu bebu da se brzo smiri i zaspati. I okretni krevet je najprikladniji za ovo. Dizajniran je kao namještaj za djecu do tri godine.

Donji dio krevetića je obično ortopedski i ima dvije razine. Zahvaljujući posebnom mehanizmu, dijete se može potegnuti paralelno s podnom površinom.

Proces sastavljanja kreveta je sljedeći:

 1. Sakupljamo bazu krevetića. Da biste to učinili, pridružujemo svaku od tri vodiča na dno strukture. Sidrišta s utorom trebala bi se protezati na vanjski dio jaslica.
 2. Pomoću vijaka (tri na svakoj strani) spajajemo prednji i stražnji dio (slika 1).
 1. Postavi dno. Može se ugraditi u dva različita položaja, omogućujući vam da promijenite dubinu kreveta (slika 2).
 2. Ugradite bočne stjenke (slika 3). Spojimo pokretne elemente na stranama s bazom kreveta (Sl.4-7).
 3. Na krevet na šarkama nije zakrenut, možete postaviti posebne stezaljke na dnu bočnih stjenki.

Kako izgraditi dječji krevetni transformator?

Pregradna krevet omogućuje povećanje površine kreveta, ovisno o dobi djeteta. Noćni stol, koji je dio ovog dizajna, može se eliminirati. To povećava veličinu kreveta.

Kada se montira, sam transformator je mjesto za spavanje koje se povezuje sa stolom, ormarom ili komodom za presvlačenje. Kad mrvica stari, dizajn se može odvojiti i učiniti ga krevetom za dijete školske dobi i malog ormara.

Postupak montaže transformatora je sljedeći:

 1. Najprije morate sastaviti okvir dječjeg krevetića, sastoji se od donjih strana i natrag. Nakon toga postavite letve za dno.
 2. Na letvicama popravljamo srednje dno, a zatim nastavljamo do montaže komode ladica ili palca (ovaj element ovisi o modifikaciji).
 3. Pričvršćemo prsa s vijcima na stražnju stranu strukture, unutar nas instaliramo police.
 4. Postavljamo bočne rešetke, gornji dno, naslon za glavu.
 5. Nakon sastavljanja gornjeg dijela konstrukcije nastavljamo s ugradnjom donjeg dijela. U većini slučajeva to je pravokutni kontejner s otvorenim vrhom. Ugradnja se obavlja vijcima.