Kako uzgajati za novorođenčad: proporcije, pravila pripreme i skladištenja gotove hrane

Hrana

Za novorođenče, nema ništa korisnije od mama mlijeka. Zbog okolnosti žene se pribjegavaju upotrebi umjetne prehrane. Zbog bolesti ili banalnog nedostatka majčino mlijeka beba mora biti prenesena na suhe ili tekuće mješavine na bazi kravljeg ili kozjeg mlijeka. Svojstva takve moći ne mogu se usporediti s prednostima GW. Međutim, proizvođači nastoje donijeti sastav sastavnica umjetne hranidbe na ljudsko mlijeko. Važno je da mladi roditelji znaju kako uzgojiti dojenčad za novorođenčad jer proporcionalni omjer vode i suhe tvari izravno utječe na zdravlje i dobrobit djeteta.

Zašto je tako važno pravilno razrijediti dojenačku formulu

Kada razmišljate o tome kako pripremiti smjesu, važno je razumjeti zašto se moderni pedijatri često usredotočuju na poštivanje pravila tog svakodnevnog procesa. Ako je kuhanje previše tanka smjesa, dijete će biti pothranjeno. Ovo će imati ozbiljne posljedice za njegovo tijelo. Mogući problemi s kojima se treba suočiti ako si hranite mrvice s mješavinom u nižoj koncentraciji od sljedećeg u dobi:

 • česte buđenja i spavanja;
 • nedostatak debljanja;
 • razvojna kašnjenja;
 • beriberi;
 • rakovima i drugim bolestima.

U određenim situacijama, roditelji namjerno povećavaju koncentraciju suhe tvari imaju tendenciju da daju bebu hranjiv proizvod, ne obraćajući pažnju na recept i kuhanje preporuke. Dajući smjesu deblji, roditelji također oštetiti dijete. Koncentrirana smjesa je teže probaviti nezrelom želudcu novorođenčeta. Preopterećenje često izaziva:

 • kolike;
 • povraćanje;
 • problemi sa stolicom;
 • poremećaji u metabolizmu;
 • pojava prekomjerne tjelesne težine i kao posljedica toga, kršenja u radu unutarnjih organa i mišićno-koštanog sustava.

Usklađenost s omjerima i preporukama - nužan uvjet za zdravlje djeteta. Ne možete bezbrižno uputiti na preporuke o paketu. Razvijeni su od strane proizvođača, pedijatara, vodeći računa o potrebama djetetovog tijela u skladu s dobnim karakteristikama. Ako majka udovoljava zahtjevima za kuhanje, ali beba nastavlja izraziti anksioznost tijekom razdoblja prehrane ili nakon hranjenja, bolje je konzultirati se s liječnikom. Liječnik će pojedinačno izračunati dio djeteta.

Detaljne upute za kuhanje

Za kupnju mješavine mlijeka za mrvice trebate samo najvišu kvalitetu. Povjereni dokazani dobro poznati proizvođači. Proizvodi Nutrilona, ​​Nestozhen, Nutrilaka, Malyutka, Nan, Similak Premium i Bellakt savršeno su preporučili. Posebnu pažnju roditelji zaslužuju rok trajanja proizvoda i naročito njegovo skladištenje. Kada kupujete novi proizvod, provjerite da li se smjesa uklapa u bebu.

Probavni trakt u bebama je nesavršen. Samo se formira mikroflora u crijevima pa je važno spriječiti ulazak bakterija i patogenih mikroba u tijelo. Priprema hrane za životinje tradicionalno započinje pripremom jela:

 • bocu, bradavicu, mjernu žlicu temeljito se isperu odmah nakon završetka hranjenja;
 • uporaba posebnih dječjih objekata je moguća, korištenje stolnog sode bit će ekonomska opcija;
 • obratite posebnu pozornost na teško dostupna mjesta, rezbarenje;
 • za čišćenje posuda, koristiti četku i posebne četke koje će se koristiti isključivo za dječja jela;
 • bočica i bradavica podložni su obveznoj sterilizaciji. Da biste to učinili, držite pribor za ključanje ili koristite sterilizator. Pri odabiru prve metode, kapacitet za ključanje koristi se samo za dječja jela;

Potrebno je unaprijed pripremiti pribor kako ne bi gubio vrijeme na obradu u trenutku kada gladna beba pita da jede. Prije pripreme majke pažljivo ispire ruke sapunom i određuje omjer vode i praha.

Pokazatelji i udjeli različitih proizvođača su otprilike isti jer se izračunavaju prema dobi i težini beba. Standard je 1 limenka praha na 30 mililitara vode. Jedna stopa hranjenja izračunava se dijeljenjem dnevne količine hrane prema broju hranjenja.

Pregled mješavina "Nestozhen" 1-4: tipovi dječje hrane prema dobi, sastavu i uputama za uporabu od rođenja

Infant formula Nestozhen je alternativna hrana za bebe koje se zbog određenih okolnosti ne mogu hraniti majčinim mlijekom. Proizvođač - Švicarska zajedno s svjetski poznatom tvrtkom Nestle iu suradnji s ruskim predstavništvom. Svaki paket ima svoju oznaku od 1 do 4, pa nije dovoljno kupiti proizvod, važno je razumjeti kako se razlikuje od drugih, što znači broj na paketu, kako i kada upotrebljavati, kako hraniti bebu.

Vrste baza miješaju Nestozhen

Nestogen proizvodi mogu zamijeniti (čak i ako ne i 100%) majčino mlijeko od rođenja. Proizvođači su se pobrinuli za svaku dobnu skupinu:

 • za novorođene bebe od 0 do 6 mjeseci, možete kupiti mješavinu "Nestozhen 1" i mješavinu "Nestozhen 1 Midi";
 • za bebe od 6 mjeseci do godine - mješavina mlijeka "Nestezhen 2" i "Nestozhen 2 Midi";
 • za djecu od 12 do 18 mjeseci prikladno mlijeko za bebe "Nestozhen 3", koje svakako cijeniti;
 • za djecu od 18 mjeseci već kupili mlijeko "Nestozhen 4".

Ambalaža je vrlo povoljna i ekonomična, na 350 ili 700 grama. Također je važno razumjeti razliku između mliječne mliječi i mlijeka. Druga opcija ne može se koristiti kao zamjena za majčino mlijeko, što je slučajno vidljivo iz dobnih ograničenja.

Glavni sastojak je švicarsko seljačko mlijeko koje je Nestle temeljito provjeravao i odobrio. Suradnja sa svjetski poznatom tvrtkom govori sama za sebe.

Sastav bazičnih smjesa

Proizvod je postao popularan među mladim mama. To ne čudi, jer je sastav smjese iz Nestozhen siguran, koristan i lako se apsorbira malim želučanim mrvicama. Zatvorena ambalaža od kartona, unutar nje možete pronaći mjernu žlicu s funkcijom stezanja, tako da pakiranje može biti prikladno otvoreno i zatvoreno nekoliko puta. Razmotrite sastav i BZHU (proteine, masti, ugljikohidrate) detaljnije.

Sastav Nestogena 1

Sastav proteina

Majčino mlijeko sadrži dovoljno proteina potrebnih za pravilnu probavu. Dječja hrana Nestozhen 1, 2, 3, 4 također je bogata ovom važnom komponentom. Dakle, u suhom mlijeku s oznakama 1 i 2 sadrži 60% proteina sirutke, označavanje 3 i 4 znači prisutnost 23% sirutke u sastavu. Naravno, postotak se izračunava iz ukupne količine proteina.

Neke mlade mame pokušavaju zamijeniti kravlje mlijeko. Međutim, u sastavu je vrlo različit, a što je najvažnije, nema sve vitamine i aminokiseline koje dijete treba.

Mješavina je izrađena od kravljeg mlijeka, ali proizvođači pokušavaju nadopuniti sve elemente koji nedostaju. Na primjer, nisu zaboravili uključiti važnu taurinsku sulfonsku kiselinu, a sada se radi na daljnjem poboljšanju sastava.

Upozorenje: smjesa se ne može smatrati hipoalergenskom, nema hidrolizirani protein. Ako je dijete alergično na kravlje mlijeko, njegove zamjene, uključujući i one u drugim proizvodima, trebaju biti odabrane samo na savjet liječnika.

Sastav ugljikohidrata

Sadrži mliječni šećer (laktoza) i maltodekstrin, tako da proizvod ima željenu debljinu i sitost. Optimalna konzistencija mješavine i uravnoteženi sastav ugljikohidrata omogućuju da beba brzo zasititi.

Paketi s oznakama 3 i 4 ne sadrže saharozu, što je svakako plus, s obzirom da svi proizvođači ne posvećuju pažnju na ovu komponentu.

Sastav masnoća

Biljna ulja opskrbljuju tijelo masnim kiselinama. Međutim, vrlo je važno da među njima nema palminog ulja. Tvrtka Nestozhen se može sigurno pohvaliti odsutnosti ove komponente u svojim mješavinama, jer je nesigurna za mali organizam i njegovu probavu. Međutim, ne postoje dokozaheksenska kiselina (DHA) i omega-6 nezasićena masna kiselina (ARA) koji su korisni za tijelo, što je, naravno, značajan nedostatak.

Ostale komponente

Tijelo (uključujući probavni sustav) dijete je vrlo različito od odrasle osobe. Zato bi smjesa trebala sadržavati samo prirodne sastojke kako bi se održala ispravna ravnoteža kiselina-baze u crijevu. Na primjer, prirodni prebiotici Prebio (bifidobakterije i laktobacili) imaju blagotvoran učinak na mikroflore i rad crijeva kao cjeline, za zaštitu od bakterija i svih vrsta virusnih infekcija.

Masne kiseline, dijetalna vlakna, galakto-oligosaharidi, fruktoza i glukoza, kalcij i fosfor u sastavu smjese pomažu pravilnom funkcioniranju želuca, čine meke stolice, održavajući potrebnu količinu tekućine u debelom crijevu. Zatvor u bebi nije samo neugodan, nego i opasni problem. Nestozhen sadrži sve potrebne prirodne sastojke, jer proizvođači razumiju koliko je važno kvalitetno proizvoditi proizvod za djecu, u skladu sa svim standardima i zahtjevima.

Osim laktobacila L. reuteri, esencijalnih vitamina i minerala, proizvod sadrži sljedeće korisne sastojke:

 • monobazična karboksilna kiselina;
 • omega-6-nezasićeni masni masni tvar;
 • folna kiselina;
 • natrij, kalij, kalcij, željezo, jod, magnezij i drugi korisni elementi iz periodičnog stola;
 • vitamina A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B5, B12, PP (vidi također: kako dozirati vitamin D za djecu od 1 godine?);
 • biotika, prebiotika itd.

Sadržaj kalorija

Prehrana treba biti uravnotežena, ne samo kod odraslih, već i kod djece. Važno je pratiti ne samo sastav potrošene hrane, već i njihove kalorije. Tako, primjerice, 100 grama suhe adaptirane smjese s prebiotikom s oznakom 1 sadrži 499 kcal, au pakiranju s oznakom 2 već je nešto niži - 472 kcal na 100 grama proizvoda.

Nestozhen Low Laktoza

Treba imati na umu da se mnoge bebe rađaju s nedostatkom sekundarne laktoze, a njihova uobičajena mješavina je kontraindicirana. Tvrtka je vodila brigu o takvim bebama oslobađanjem proizvoda s niskim udjelom laktoze. Naravno, laktoza se ne može potpuno isključiti iz prehrane, inače se može razviti disbakterijoza, započeti problemi s živčanim sustavom.

Glavna komponenta u takvim smjesama iz Nestogena za djecu mlađu od 1 godinu glukoza je sirup, zbog čega je proizvod slatki okus. Dodatak nukleotida, koji se može naći daleko od svih smjesa drugih proizvođača, pomaže vratiti i ublažiti bebe crijeva.

Kako razrijediti smjesu?

U svakom pakovanju Nestogena 1, 2, 3, 4 nalazi se foto-upute za upotrebu, koja govori o razrjeđivanju praha. Treba shvatiti da trebate hraniti dijete odmah nakon uzgoja, a u slučaju da dio nije dovoljno za jelo, ni u kojem slučaju ne biste ostavili gotove ostatke do sljedećeg obroka. Dijete bi trebalo jesti isključivo svježu mješavinu, a nije rastavljen prije nekoliko sati.

Korak po korak:

 1. Prije svega, morate temeljito oprati ne samo venu, već i vaše ruke, jer kuhanje treba obaviti pod sterilnim uvjetima.
 2. Kuhajte poilniki oko 5 minuta.
 3. Pripremite kuhanu vodu, nužno toplo, a ne vruće.
 4. Pogledajte stol i napunite čašu pripremljenom toplom tekućinom.
 5. Dodajte prašak, mjerite potrebnu količinu posebnom žlicom za mjerenje ovisno o dobi djeteta (sve su informacije navedene u tablici). Ne zaboravite da žlica mora biti čista i suha, pa nakon što ga izvadite iz pakiranja, temeljito isperite pod tekućom vodom.

Učinjeno, ostaje da se trese sap do homogene mase, tako da nema zrnaca praha ili gruda. Sada je dopušteno nastaviti izravno na hranjenje.

Je li smjesa kompatibilna s drugim proizvodima?

Ne preporučuje se miješanje različitih tipova smjese. Iznimka su problemi s dječjom stolicom. Tada liječnik izrađuje određeni raspored obroka i dozira nekoliko dobrih smjesa. Nakon što je stolica normalna, možete se vratiti na prethodnu prehranu. Međutim, potrebno je provoditi slične pokuse, kako u jednom tako iu suprotnom smjeru, jer nagla promjena hrane može pogoršati situaciju i poremetiti rad gastrointestinalnog trakta.

Moguće je kombinirati Nestogen mliječnu dječju hranu s oznakama 1 ili 2 bez prethodnog savjetovanja s liječnikom samo s majčinim mlijekom. Pedijatri obično preporučuju to, kada dijete ne dobiva težinu. Smjesa u ovom slučaju će biti izvrstan dodatak.

Postoje li nuspojave?

Kod pogrešne doze ili neovlaštenog nepravilnog miješanja smjesa, reakcija djeteta može biti vrlo različita. Ako mlađa majka učini sve što je propisano, onda ne bi trebalo biti nikakvih problema. Inače, dijete može doživjeti sljedeće neugodne simptome:

 • opstrukcija;
 • bol u trbuhu;
 • proljev;
 • česta regurgitacija;
 • crvenilo kože;
 • alergija.

Glavna stvar je ne previše mijenjati smjesu - držati se bilo kojeg proizvoda, a onda dijete će jesti s apetitom i neće znati probleme. Među kontraindikacijama može se primijetiti samo manjak laktoze i alergije na pojedine komponente.

Što je bolje odabrati - "Nestozhen" ili "NAS"?

Mladi roditelji često tvrde: koja je tvrtka bolja. Glavna razlika između Nestozhen 1 i NAS mješavine je cijena. Razlika je oko 300 rubalja, ali ako to finanše dopuštaju, bolje je dati prednost skupoj opciji - NAS. Visoke cijene opravdavaju najbogatiji sastav: nukleotidi, DHA, ARA, dodavanje esencijalnih aminokiselina itd. Ako obiteljski proračun ne dopušta NAS-u da kupi, to je dobro.

Nestozhen također ima puno prednosti:

 • kompaktnost i profitabilnost;
 • niska koncentracija osmotski aktivnih čestica u otopini;
 • nedostatak palminog ulja;
 • postoje dvije vrste prebiotika (GOS i FOS);
 • optimalni omjer kalcija i fosfora;
 • proteina sirutke više od kazeina.

Naravno, treba napomenuti i kontra. Međutim, mnogi od njih ne odustaju od poznatog proizvođača:

 • nedostatak dokozaheksanske kiseline i arahidonske kiseline;
 • u smjesama "Nestozhen" također nema nukleotida;
 • Postoji aditiv samo jedne nezamjenjive aminokiseline - taurin.

Također se može primijetiti da postoji samo jedna specijalizirana smjesa u liniji - "Nestozhen Low Lactose". Iako neki proizvođači to nemaju, tako se ova činjenica može pripisati i minusima i pluses. Koja je hrana bolja - samo vi odlučite!

Što treba zapamtiti?

Mliječni proizvodi iz svjetski poznate tvrtke Nystozhen - izvrsna alternativa, dodatak ili čak zamjena majčinog mlijeka. Važno je zapamtiti sve savjete i preporuke, a zatim neće biti nikakvih problema:

 • u prijelazu na umjetno hranjenje, posavjetujte se sa svojim liječnikom;
 • Prije kupnje, proučite ambalažu, morate odabrati smjesu za djetetovu dob;
 • potrebno je razrijediti smjesu samo pod sterilnim uvjetima i strogo uz kuhanu vodu, inače se dijete može početi u bebi;
 • ne zaboravite provjeriti datum isteka, pokušajte uzeti robu s velikim datumom, a ne blizu;
 • Važno je razrijediti smjesu strogo prema uputama, bez potrebe za eksperimentom;
 • Nemojte čuvati suhu smjesu u hladnjaku, u vrućini ili vlazi.

Važno je znati ne samo količinu razrijeđenog produkta nego i količinu pakiranja nakon otvaranja. Dakle, rok trajanja dječje hrane je 3 tjedna, čak i ako je na paketu napisano dulje vrijeme, nemojte riskirati zdravlje djeteta.

Ostatak smjese Nestozhen izvrsno je za hranjenje, a cijena je isplativija od ostalih proizvoda od mlijeka. Slijedite savjete liječnika i proizvođača, a beba će uvijek biti vesela, vesela i puna.

Sve o smjesi Nestozhen za novorođenčad: tko je prikladan, kako pravilno uzgajati i koje su njegove nedostatke?

Postoji mnogo razloga zašto majka ne može pružiti bebu mlijeko ili dovoljnu količinu.

U takvim slučajevima pedijatri prenose dijete u posebne mliječne formule. Ostaje samo odabrati pravu mrvicu hrane.

Većina mladih roditelja odabire Nestogen mliječnu formulu koja će pratiti bebu do 2 godine i osigurati sve potrebne zdravstvene tvari. Pročitajte više o prednostima mješavine Nestozhen razgovor u ovom članku.

Informacije proizvođača

Mješavina mliječnih proizvoda Nestozhen je proizvela tvrtku Nestle. Ovo je ogromna tvrtka koju je 1866. osnovao švicarski ljekarnik Henri Nestlé. Provodio je eksperimente na stvaranju bebe mliječnog brašna koji kombinira pšenično brašno, mlijeko i šećer u različitim omjerima. Kad je njegov proizvod ušao na tržište i postao tražen, kupio je nekoliko farme mliječnih proizvoda.

Od tada se mnogo promijenilo, najmodernija oprema s kojom možete provoditi različite studije. Sastav smjese se poboljšava, postupno postaje što bliži proizvodu dojke, pogodan za djecu od rođenja do dvije godine. Zahvaljujući prirodnim sastojcima i nedostatku kontraindikacija, dječja hrana postala je popularna među mladim roditeljima.

Vrste dječje hrane

Brzo hrani dijete, pruža sve potrebne minerale i vitamine, lako se probavlja. Mliječne mješavine Nestozhen nisu hypoallergenic, kao što je proizvedeno na temelju kravljeg mlijeka. Glavni sastav:

 • Proteini. Proizvođači kako bi se postigao najbliži pripravak dodao serija za godinu dodatne aminokiseline. Nestogen formula sadrži samo jednu taurinsku aminokiselinu.
 • Masti. U sastavu postoje biljna ulja koja djetetu daju tijelo potrebne masne kiseline koje osiguravaju rast i razvoj, ojačavaju imuni sustav i apsorpciju vitamina i minerala, kao i onih koji su odgovorni za viziju i aktivnost mozga.
 • Prebiotici i probiotici. Zbog toga se poboljšava rad probavnog trakta, proizvode se korisne kiseline koje su odgovorne za formiranje epitela u crijevu. Također, ravnoteža vode u rektumu regulirana je, što je prevencija zatvora. Oni imaju antiseptičke i antivirusne učinke, oni su odgovorni za potrebnu količinu bifidusa i laktobacila.
 • Ugljikohidrata. Maltodekstrin je prisutan u formuli, ovaj dodatak daje gustoću, beba ostaje puna dulje.

 1. Nestogen 1 - dizajniran za bebe po prvi put u pola godine. Jod, željezo, cink, fosfor, sve što je potrebno za maleno tijelo za zdrav razvoj.

Broj 1 smatra se najlakšim, lako je uzgajati i lako se asimilira neformiranom ventrikulom. Normalizira stolice, pomaže razviti dobar imunitet. To ima pozitivan učinak na živčani sustav i mentalne sposobnosti novorođenčeta.

 • Nestogen 2 - pogodan za djecu od šest mjeseci do godinu dana. Dijete je odrastao i treba više hranjivih obroka.

  Broj 2 uz dodatak žitarica na zemlji, zadovoljavaju glad više od 3 sata, jer je sastav mješavine hranjiv.

 • Nestogen 3 - za jednu godinu staru i 1,5 godina staru djecu. Do tog vremena dijeta je već vrlo raznolika, a za održavanje crijevne mikroflore potrebno je odabrati mlijeko za bebe.

  Broj 3 obogaćen je vitaminima, biljnim masnim kiselinama, prehrambenim vlaknima, elementima u tragovima, prebioticima. Sve to pridonosi redovitim stolicama i poboljšanom apetitu. Hranjivo mlijeko cijelu je noć cijelu bebu.

 • Nestogen 4 - za djecu od 1,5 do 2 godine.

  Mješavina četvrtog tipa zadovoljava potrebe ovog doba. Također je hranjivo i izvrsno za aktivnu i brzorastuću djecu.

  Kao dio svih potrebnih kompleksa i minerala.

 • Sastav Nestogena (1,2) do godine sadrži 60% proteina sirutke, što je jednako majčinom majčinom mlijeku. Nestogena (3,4) do dvije godine sadrži samo 23% ovih proteina, ova se serija smatra mlijekom za bebe i značajno se razlikuje po sastavu od 1,2.

  Pros:

  • pogodan za djecu od prvih dana života;
  • potiče zdrav zvuk spavanja bebe;
  • mogu se naći u bilo kojoj trgovini ili ljekarni;
  • ne učitava izlučujući sustav djeteta;
  • Kemija nije uključena;
  • mali udio kazeina;
  • poboljšava funkcioniranje probavnog trakta;
  • prebiotike i probiotike;
  • korisni kompleksi vitamina i minerali;
  • Kvaliteta švicarskog proizvoda certificirana je i prihvaćena diljem Europe.

  kontra:

  • moguće alergijske reakcije kod djece s intolerancijom na laktozu;
  • samo jedna esencijalna aminokiselina u pripravku;
  • ne sadrži dokozaheksaenojeve i arahidonske kiseline;
  • seriju za prijevremenu i ozbiljnu bolesnu djecu nije puštena;
  • nema nukleotida.

  Dječja hrana za mlijeko pripada prosječnoj cijeni i iznosi 300-500 rubalja, ovisno o volumenu pakiranja. Njegova je praktičnost da sadrži veliki paket od 700 g, koji sadrži 2 hermetička pakiranja od 350 g. Što dopušta čuvanje svježine proizvoda duže.

  Originalnost i praktičnost ambalaže daju prednost među sličnim proizvodima. Prstić na mjernoj žlici, omogućuje vam da nakon otvaranja održite cjelovitost pakiranja. Kutija s poklopcem ne pravi žlicu i drži ga od mehaničkih oštećenja.

  Niska laktoza

  Specijalizirano mlijeko formula, koju imenuje polaznik pedijatra.

  sastojci:

  • biljna ulja (repu, palmin olein, suncokret, kokos);
  • soje lecitin;
  • nukleotida;
  • protein suhog mlijeka;
  • glukozni sirup;
  • L-karnitina;
  • vitamini i minerali;
  • maltodekstrin.

  Kako bi odgovarala: ova vrsta je terapeutska i namijenjena je djeci s laktozom. Prije svega, prisutni pedijatar trebao bi reći o ovoj osobitosti bebe, kao i savjetovati o dijelu i potrošnji.

  Pros:

  • doprinose obnovi crijevne sluznice;
  • lako probavljivost;
  • normalizira probavni sustav;
  • ispravak nedostatka laktoze.

  Cons: dizajniran za bebe samo do godinu dana

  Poput glavne serije, hermetički pakiranog u kartonsku kutiju, također je dostupna žlicom za šišanje. Obujam pakiranja 350g, košta 200-300 rubalja.

  Kako uzgajati?

  Unatoč činjenici da su prašci suhog mlijeka vrlo česti, nisu svi svjesni kako ih uzgajati. Prašak za mlijeko razrijedi se brzinom od 1 kašiča po 30 ml vode. Na kupljenom paketu tiskane upute koje treba slijediti, pokusi su ispunjeni pogoršanjem stanja bebe.

  Pripremni stupanj

  Prije kuhanja pazite da temeljito operite ruke. Trebat će nam: sterilizirana jela za bebu (bocu s čašom), mjernu žlicu, mliječnu formulu. Kuhajte vodu i pustite da se ohladi na temperaturu od 37-38 stupnjeva.

  Kako izračunati potrebni iznos?

  Intestini novorođenčeta moraju naučiti probaviti hranu koju su primili sami. Stoga, od prvih dana rođenja djeteta, potrebno je razrijediti smjesu počevši od 1 kašiča postupno, do kraja 2 tjedna do 3 lopatice.

  • 1-2 tjedna 90 ml vode, 3 svitka smjese, 6 hranjenja dnevno.
  • 3-4 tjedna 120 ml vode, 4 žlice, 5 hranjenja.
  • 2 mjeseca 150 ml vode, 5 žlica, 5 hranjenja.
  • 3-4 mjeseca 180 ml vode, 6 žlica, 5 hranjenja.
  • 5-6 mjeseci 210 ml vode, 7 žlica, 5 hranjenja.
  • 7-9 mjeseci 210 ml vode, 7 žlica, 4-3 hranjenja, 1-2 jela druge hrane.
  • 10 mjeseci i više 210ml vode, 7 žlica, 3-2 hranjenja, 2-3 obroka druge hrane.

  Korak po korak

  • Polazeći od uputa, ulijemo smjesu u bočicu.
  • Prikupljamo mlijeko u prahu, tako da je žlica bila bez klizanja.
  • Zatvorite poklopac i protresite bočicu kako biste otopili smjesu. Okrećući bocu gore i dolje poput pješčanog sata.
  • Nakon kuhanja, potrebno je čvrsto zatvoriti paket s mješavinom tako da zrak ne prodire u njega.
  • Provjerite temperaturu smjese, kapajući na ruku između palca i kažiprsta.

  Što treba biti dosljednost?

  Gotova smjesa je homogena masa s blagim žućkastom bojom, bez grudica, optimalna temperatura je 37 stupnjeva.

  Kako koristiti?

  • Osjećajte se ugodno, tako da dijete bude malo podignuto.
  • Pobrinite se da bradavica bude potpuno napunjena mlijekom, jer u suprotnom dijete proguta zrak, što će uzrokovati trbuh i nakupljanje.
  • Nakon hranjenja, neophodno je nositi bebu u koloni 15 minuta da se izbjegne belching.
  • Prilikom prvog hranjenja, promatrajte reakciju djeteta. Ako ga gaziki ne muči, mirna je, nema osipa, jede zdravlje.

  Koliko hrane dnevno je potrebno za bebu?

  • 3-4 tjedna - 5 hranjenja.
  • 2 mjeseca - 5 hranjenja.
  • 3-4 mjeseca - 5 hranjenja.
  • 5-6 mjeseci - 5 hranjenja.
  • 7-9 mjeseci - 4-3 hranjenja, 1-2 jela druge hrane.
  • 10 mjeseci i više - 3-2 hranjenja, 2-3 obroka druge hrane.

  kompatibilnost

  Sve više, liječnici su suočeni s pitanjem kombiniranja različitih smjesa. Naravno, nemoguće je ometati prah mlijeka, čak i ako su u istoj marki. Ovo je loše za bebe crijeva. Jedina iznimka je propisivanje liječnika, u slučaju poremećaja probavnog trakta (smjese kiselih mlijeka), profilaktičke prehrane ili specijaliziranih vitamina.

  U slučaju nedostatka laktoze ili zbog masnoga mlijeka majke, propisana je smjesa niske laktoze. Za djecu s tolerancijom na laktozu, liječnici propisuju hipoalergensku prehranu djetetova mlijeka na temelju kozjeg mlijeka.

  Stručnjaci savjetuju da se ne miješaju u proizvođače mješavina mlijeka, osim mlijeka.

  Često odabrane smjese iste tvrtke povećavaju mogućnost kompatibilnosti u sastavu. Najbliže u sastavu za Nestozhen su NAS i Nutrilon. Ako je kombinacija neophodna kako ne biste oštetili bebu, morate slijediti određena pravila:

  • Ne daj više od 30 ml, nova mješavina u jutarnjoj hrani, a ostatak dijela, već iz nove boce, hrani staru.
  • Pažljivo ispitajte reakciju djeteta na novu hranu.
  • Za 2-3 dana dobijte 30 ml.
  • Tada 2-3 dana 60 ml, a završimo s hranjenjem starom smjesom.
  • i tada je samo dopušteno dati cijeli dio nove mliječne hrane.
  • Ako unesete mješavinu fermentirane mlijeka, nakon što se uvjerite da dijete ne smeta bilo što, treba ga hraniti u večernjim satima.

  Nuspojave

  U slučaju da uvjeti skladištenja i pripreme nisu u skladu s uputama, vaša beba očekuje sljedeće:

  • proljev;
  • poremećaj crijeva;
  • alergijski osip;
  • pogoršanje spavanja

  Savjeti za roditelje

  1. Skladištite mješavinu mlijeka na suhom mjestu na sobnoj temperaturi.
  2. Datum isteka trebao bi biti s velikim jazom, nemojte kupiti s pojmom koji će izaći.
  3. Obratite pažnju na obilježavanje, mora biti označen laserom.
  4. Pripremite smjesu odmah prije hranjenja, ne možete pohraniti proizvod.
  5. Provjerite cjelovitost ambalaže.
  6. Izvorna smjesa je mrvica, blago žućkasta boja s ugodnom aromom i slatkim okusom.
  7. Otvorena mješavina se čuva duže od 3 tjedna.
  8. Uvijek pratite reakciju mrvica nakon jela, u slučaju bolesti, posavjetujte se s liječnikom.
  9. Relativno visoka cijena, u roku od 400 rubalja.

  Prije prijenosa djeteta na umjetno hranjenje, najprije se posavjetujte s pedijatrom. Koliko to dijete treba i koliko količina.

  zaključak

  Smjesa Nestozhen nije prva godina uživala popularnost. Mnoge majke vole hraniti svoje bebe s ovim proizvodom. Pa možda biste ih trebali probati?

  Dječja hrana "Nestogen-1" od rođenja: kako razrijediti smjesu

  Od mnogih visoko prilagođenih dječjih formula za provedbu umjetne hranidbe beba od rođenja na domaćim tržištima dugo vodi dječju hranu "Nestozhen-1" ("Nestogen-1"). Pojedinosti o njegovim značajnim prednostima, nedostacima, sastavu i pravilnoj uporabi razmatrat će se u ovom materijalu.

  Sastav i proizvođač

  Nestozhen-1 dijeta danas popularna među roditeljima sadrži sve potrebne komponente prikladne za hranjenje zdravog novorođenčeta, uzimajući u obzir sastav majčino mlijeko:

  • obrano mlijeko
  • demineralizirani serum;
  • soje lecitin;
  • laktozu;
  • natrijev klorid;
  • kalcij citrat, kalij;
  • biljna ulja;
  • inulin;
  • galaktoosaharidy;
  • kalijev jodid;
  • taurin;
  • sulfati željeza i cinka, mangana, bakra;
  • L-karnitina;
  • natrijev selenat;
  • vitamini.

  Proizvođač smjese je Nestle, švicarski istraživački centar.

  Dobna kategorija

  Mnoge mlade majke zainteresirane su za pitanje koliko mjeseci dijete može biti hranjeno sa smjesom "Nestozhen". Sve je vrlo jednostavno - u predstavljenoj dječjoj hrani, postoje 2 vrste mješavina koje su posebno dizajnirane za djecu. Na primjer, razmatrano Nestozhen-1 mlijeko u prahu prilagođeno je za bebe od 0 do 6 mjeseci, a paket s označenim brojem "2" namijenjen je za hranjenje djece od 6 mjeseci do godinu dana.

  Kada ne raditi bez mješavine i kako to ići

  Naravno, majčino mlijeko neophodno je u svom sastavu za formiranje djetetovog imuniteta i funkcioniranja svih njegovih organa i sustava, međutim postoje neki razlozi koji se odnose na majku za koje je kategorično nemoguće učiniti bez mješavine:

  • ozbiljni problemi s fizičkim zdravljem majke (HIV, hepatitis C, aktivna tuberkuloza, rak, komplicirana srčana bolest, zatajenje bubrega);
  • korištenje antibiotika;
  • stafilokok u majčinom mlijeku;
  • majka ima mentalne poremećaje;
  • nespremnost na dojenje djeteta zbog straha od kvarenja dojke ili zato što nije moderna.
  Razlozi za prijelaz na umjetno hranjenje povezano s djetetom:

  • galaktozemija ili fenilketonurija (slabije metabolizam);
  • česte regurgitacije i stalne bolne kolike;
  • nedostatak majčinog mlijeka;
  • slabi san noću i stalna potražnja dojki;
  • očitovanje lijenosti djeteta u odnosu na sisanje dojke.
  1. Ako beba još nije imala dovoljno, a dojke majke već su potpuno prazne, treba razrijediti i ponuditi 20 ml Nestozhen-1 mješavine; na isti način treba zamijeniti i sljedeće hranjenje.
  2. Sljedećeg dana, bebi se nudi istu hranu sa cijelom bocom hrane, a polovica sljedećeg hranjenja je također zamijenjena.
  3. Ako je beba u početku pokazala neku neznatnu reakciju na prah - ne biste trebali odmah paničariti, morate dopustiti tijelu djeteta da se navikne na novu hranu. Ako se reakcija nastavi tijekom 3-5 dana, smjesu treba zamijeniti nakon savjetovanja s pedijatrom.

  Zbog takvog postupnog i smirenog prijelaza, novorođenče će zamijetiti novi proizvod znatiželjom i bez pretjeranog stresa.

  Kako napraviti dječju hranu

  Da bi pravilno pripremili novorođenče svoje mliječne hrane, morate uputiti na upute za uporabu koje je razvio proizvođač. Umetak sadrži odgovore na glavna pitanja koja vas zanima: kako i u kojoj se dozi Nestozhen-1 smjesa treba razrijediti.

  U pravilu, postupak kuhanja je sljedeći:

  • bočica i bradavica prolaze kroz temeljitu sterilizaciju;
  • kuhana je čista voda, a zatim ohlađena na 36-37 stupnjeva;
  • koristeći posebnu tablicu za hranjenje prikazanu na "Nestozhen" pakiranju, određuje se potrebna količina vode i suhog proizvoda (po dobi);
  • sastojci se kombiniraju u boci s mjernom žlicom, umetnuti u pakiranje proizvoda i miješaju dok se smjesa potpuno ne otopi;
  • Pripremljena hrana provjerava se na unutarnjem dijelu zgloba za temperaturu koja ne bi smjela biti viša od 37 stupnjeva.
  Kao što možete vidjeti, proces kuhanja "Nestozhen" je jednostavan i dostupan svakom odraslom članu obitelji.

  Kako hraniti bebu

  Hranjenje bebe bi trebalo, na temelju preporučene tehnike pedijatara:

  • dijete mora biti zadržano pola uspravno - to je pogodno za sisanje i neće dopustiti da dijete guši smjesu;
  • tako da nakon hranjenja bebe ne pate od kolike, potrebno je osigurati da mlijeko potpuno pokrije bradavicu, a zrak ostaje samo na dnu boce;
  • Nakon što je pio mješavinu, dijete bi neko vrijeme trebalo držati uspravno, stavljajući mu glavu na rame. To će vam pomoći ukloniti višak zraka iz želuca.

  Je li moguće spremiti spreman mix

  Ponekad se dogodi da je dijete brže bržeo ili je iz nekog drugog razloga odbio razrijeđenu "Nestozhena-1", tada se pred majkama pojavljuje logično pitanje - koliko možete spremiti gotovu mješavinu i može li se uopće to učiniti. O tome piše proizvođač ove hrane: rok trajanja razrijeđene smjese nije duži od dva sata, ali pod uvjetom da dijete nije pojelo iz spremnika u kojem se nalazi. Tijekom tog vremena, boca se mora čuvati u hladnjaku, jer na sobnoj temperaturi hrana može postati kisela. Važno je zapamtiti da dijete može otrovati smjesu koju su roditelji ostavili "kasnije" od prethodne večere, stoga nemojte propustiti pogrešku i hraniti bebu na svježe pripremljenoj dječjoj hrani na vrijeme.

  Bilo da su moguće negativne posljedice

  Vjerojatno nema osobe na planeti koji ne bi znali da je majčino mlijeko za bebe univerzalni i nužan izvor svih vitalnih elemenata koji im pomažu da steknu snažan imunološki sustav za budućnost. Razne mješavine, uključujući Nestogena, naravno su napravljene od najbolje sirovine slične majčinom mlijeku, ali prirodni proizvod nema nikakve negativne posljedice, a stvorena umjetna hrana ne može se pohvaliti:

  • u slučaju slabe sterilizacije kontejnera ili nepravilne pripreme u prehrani, patogeni mikroorganizmi počinju se razvijati vrlo brzo, zbog čega beba može biti ozbiljno otrovana, čak i smrtonosna;
  • u usporedbi s majčinskim mlijekom - ne stotinu apsorpcije. Na primjer, željezo sadržano u smjesama nije potpuno apsorbirano, što znači da može uzrokovati anemiju nedostatka željeza;
  • na PI, opterećenje na organima kao što su jetra, trbuh i bubrezi povećava se gotovo 3 puta;
  • palmino ulje dodano dječjoj hrani ima negativan učinak na mineralizaciju kosti;
  • Rizici karijesa, pretilosti, dijabetesa, slabog vida i ugriza, GVD sindrom povećavaju se približno 2 puta.

  Pro i kontra

  Prednosti visoko prilagodljivog dječjeg praha "Nestozhen-1" uključuju:

  • mogućnost korištenja od trenutka rođenja;
  • zvučni beba san;
  • dostupnost. Može se naći u bilo kojoj trgovini ili ljekarni;
  • prilagođava rad probavnog trakta;
  • sadrži korisne vitaminske tvari koje doprinose ispravnom funkcioniranju svih organa i sustava;
  • kvalitetni proizvod certificiran u Švicarskoj i prepoznatljiv u svim europskim zemljama.
  • svibanj ne biti pogodna za djecu koja pate od alergija, i izazvati nepredvidive reakcije;
  • mnogi su potrošači zabilježili neugodnosti ambalaže, koja se proizvodi u obliku termopaksa;
  • dugog otapanja praha u vodi.

  Ako odaberete umjetnu prehranu za svoje dijete, uvijek je bolje da se obratite najkvalitetnijim, vremenski testiranim i pokušanim smjesama koje su primile pozitivnu povratnu informaciju od pedijatara i mnogih sretnih roditelja. Odabirom "Nestozhenu" iz popularne švicarske tvrtke pružit će bebu ne samo puni želudac, već i dobro zdravlje.

  Kako razrijediti smjesu nestozhen 1

  Kako miješati smjesu Nestozhen?

  Ja sam nan i jednako jedno razvod! Bolje je razbiti kiselo mlijeko u maloj količini vode, a zatim ga razrijediti s malo vode, tako da neće biti gruda!

  Stavim 150 vode i 5 žlica mješavine, ispalo je negdje 165 ml gotovih

  Ulijte vodu i zatim dodajte smjesu. 30 ml mješavine voda

  Tko je na CB ili YV? Kako razrijediti mješavinu i što je bolje?

  Imali smo to tako. Liječnik je rekao da ubrizgava 30 ml svaka 3 sata. 5-6 puta na dan za hranjenje.
  Prva prsa tada pomiješaj.
  Nakon nekoliko dana, 60 ml.
  Sada smo na 60 jesti, prsima na zahtjev. Već mjesec dana toliko je dobro pogodio)
  Naša smjesa nije isporučena
  Prvih nekoliko dana stvarno nije uzela bocu, hranjenu žlicom. Jeli s užitkom)
  Trećeg dana, već mirno s bocom
  Liječnik nam je rekao o hranjenju do 6 mjeseci, nemojte ni razmišljati o tome. Samo prsa i mješavina
  Nema konstipacije.
  Ulijte u bočicu, zagrijte u mikrovalnoj, a zatim stavite smjesu
  30 ml vode 1 žlicu smjese

  Nije dobro izbrisano. Samo ga uzmi i. Bili na sv. Prije sam prokuhao vodu i sipao je u dekantru. Zatim je upravo zagrijala u mikrovalnoj pećnici. Prvo, boca smjesa širi tla potreban broj, a zatim u grijanom vodom (grijao u krug, mali prst spustio se nije previše vruće zuri))). Zatim se prelije u bočicu u smjesu i protresi ga

  Dajem vodu samo u fotelji u bocama. Ne razumijem ljubitelje kuhanja. Možda netko ima dobru vodu ili neke divne filtere, tako i pravila. Ali smo filtrirali i kuhali bez okusa bez okusa. + Skala, sedimenti i ostali čari.

  Imamo mješavinu NAS, od rođenja, vrlo sretan, nema problema.

  pomiješajte Nestozhen 3

  Baby-1 mix.

  Kako razrijediti smjesu Nestozhen?

  O, moj Bože, kad ste zamislili i dijete je postavilo pitanja?))) PISANO PISANA. i što imaš svoj ukus ovdje... dobro, dodajte med... limun... papar... promijenite kako vam se sviđa. Šokiran sam tim pitanjima. muževa sperma, također, dosalivat? ili dzaharivaye (((((

  Kako dati smjesu Nestozhen

  Treba napisati 2 žlice na karbolu

  Na bočici, usput, također je napisano)

  2 žlica. Žlicu za svaku 30 ml

  Dječja mliječna formula Nestozhen 3

  kao da škola piše))

  Kako podići mješavinu umjetnika?

  Također smo dugo pokupili, pokupili nutrilak premium. Jeli su nutrilon udobnost, normalni nutrilon, nan, nisu roba... možda možete pokušati

  Strašni pedijatar, suđenje... u 4 tjedna da promijeni sto smjesa

  Uzeo sam Nan hypoallergenic. Bio sam alergičan na prazninu.

  Kako odabrati smjesu!

  Tako se dogodilo da se prebacio na mješoviti vskarmlivanie.Moloka malo, počeli smo do kraja hranjenja Similakom.U Odrastao sam starije, kao i na to i nema problema bylo.A mlađe od mjesec dana osip na litse.Reshili promijeniti smjesu razviti jaku hypoallergenic Similak- regurgitation. a zatim je počeo test smjese Nestozhen, Nutrilon peptidil, Nutrion koslmolochny.

  Frisolak Kouila, ali nije dao. Čitao sam o njemu kao majci u mrvicama Frisolak (tzv. Briga Frisolak)

  Mogao sam ga dati djetetu, ali kad sam otvorio kutiju s mješavinom, vidio sam crne mrlje. Fotografirao sam i proširio kako bi razumio što je to. Izgleda kao prljavština.

  Dijete je dobilo Nutriciju, gotovo kao Nutrilon u sastavu.

  Nutrilak je već 285 rubalja. stojeći na brodu. Ali mi smo na njemu od rođenja, u bolnici, ona je hranila bebe. Umjesto toga, mi smo na mješovitoj hrani.

  Što saditi dijete alergijskog kaša.

  A što bolja mješavina

  Zanimljivo pitanje je koja je mješavina bolja. Općenito, liječnik mi je rekao, ako je mješavina došla - nikako se ne mijenjajte! Pa, osim bilo vrlo jeftine. I bolje, to je netko s koje strane. Koza se smatra korisnijom, ali je manje prilagođena, tako da sve koristi nestaju. No, još je uvijek rano ocijeniti je li prikladno za vas, sve dok alergijske reakcije ne dođu često do mjeseca. Bili smo osobno nestrpljivi i nana posipala.

  Smjesa

  Prije svega, na prsima, zatim smjesa) otopiti kao na pakiranju i vidjeti koliko ćete jesti, ali riječ nije bolja od bebe, možda čak i gore)

  Kao na pakiranju, ako ga ne završite, to nije zastrašujuće, ali možete vidjeti volumen koji će dijete svladati

  Nije li izbrisano nije najbolji izbor? Najprije se doda 60 ml. Dostinex nije u ljekarnama?

  Smjesa

  30 ml vode - 1 žlicu smjese.
  Volumen se dobiva, naravno, više, za 15-20 grama, to se uzima u obzir.
  Manje se ne može pretočiti, dijete može imati bol u trbuhu

  Razvod kao što se očekuje, ali pišu pravila glupo, dobro, ne pijete dijete u 4 mjeseca.,

  180 + 6 žlica. Imam 180 (200 spremnih) i pet i pol ne pije. Gram 20-60 ostavlja.

  Smjesa.

  Također smo potpuno na straže, ali noću sam htio početi davati mješavinu, tako da je jeli i zaspatio, 10 dana je dao nystozhen, ali imali smo snažnu alergiju, nisam mogao dugo razumjeti ono što sam iznimka razumio) dati

  U redu je, samo u smjesi daje vodu za piće, nemojte zaboraviti! A smjesa ne može ići, za nas od prvog puta s obje djece samo nan je došao gore

  Vodichka neće biti suvišna) neka piju koliko pije, nisam mogao puno piti

  kako se postupno preseliti iz Gw u Evu

  Na ambalaži je sve obojano. Ali, doista, dijelovi su "smrtonosni"))) Stoga se preporučuje da ih hranite, tj. Po satu. Usput, ako možete, možete ga uzeti u mliječnoj kuhinji. Osim mješavina, postoje sve vrste krastavaca i nešto drugo...)) Međutim, kako biste dobili besplatno, trebate dobiti pomoć od klinike i ureda za socijalnu sigurnost.

  Za bolnicu dugo? Za 20 dana, kao što su rekli?

  pomoć mene kako se preseliti iz gui u vrbe

  Kako podesiti režim hranjenja u IV?

  Nova mješavina

  ukusna smjesa?

  Smes.kakaya bolje?

  Nutrilak mi se čini bolje, i još uvijek dobar i jeftin frisolak u kutiji, košta 315 rubalja, još uvijek imamo malu kao što pije mlijeko)

  još uvijek smo ležali oko bolnice za prvi mjesec, jedući Frisolac zlato, liječnici su rekli da su bolji.

  Ne znam o nutrilaku, jedemo od rođenja neoznačene i zadovoljne, dobro se rastave

  Djevojke koje su jele, bile su

  To se naziva kolik, čak i gotovo svako dijete ima na HB-u, nema nikakve veze s mješavinom, sazrijevanje gastrointestinalnog trakta treba biti iskusno, onda će sve biti u redu. Obično, do 6 mjeseci, gastrointestinalni trakt se vraća u normalu i prestaje mučiti mrvice. Stoga nemojte skočiti iz smjese u smjesu, već jednostavno pričekajte dok dijete ne prođe kroz štetne kolike. Jedemo Nestozhen i pijemo vodu. Osim toga, također dajem koprenu vodu - ne mislim na to u onih 60 ml koje je liječnik naredio da piju svaki dan između hrane. Sve je u redu, a stolica je redovna, a kolika nije tako agonizirajuća, dobro se iskrcava. Pitajte svog liječnika ako vam može propisati kapi od njih.

  Pijimo vodu, ponudimo češće. Svakodnevno se hranim i na nečlanu, stolicu ako pijem dovoljno vode.

  Dajem frisovu stolicu jednom dnevno, a mi jedemo i jednu naknadu ili frizuru

  Alergija na smjesu, liječnici slegnu ramenima. ((

  Dojam se do godinu dana, a onda sam se zaustavio i postali smo alergični na krave. pronašao je krv za darivanje alergena, kupio sam mješavinu bez laktoze, ali nije bila ukusna, a njezin je sin odbio. Pokušao sam smjesu na kozje mlijeko. pristupili nam.

  onda je pronašla ženu koja je držala kozu i počela mu dati kozje mlijeko. nakon čega su svi naši problemi završili. Ne inzistiram da počnete davati mlijeko kćeri, jer beba je još uvijek prilično sićušna, ali možete pokušati. Samo kuhano mlijeko treba biti razrijeđeno na pola s vodom.

  hipoalergenska smjesa bi trebala biti prva. Heinz ima hipoalergenske žitarice, mislim, heljde i neki drugi izgled. oni su ga napisali na kutijama. pokušajte s brokulom i cvjetaču. Oni idu kao prvi. Do sada, bolje da ne daju (postoji šećer ili saharoza, može se izliti). bolja smjesa kuhati sve korisnije))

  nije smjesa otišla?

  nismo također jeli mješavinu, samo smo pili mlijeko.

  i naš prošli tjedan bila bolesna 2 dana, a onda je počeo proljev drugi dan, ali mi mislimo da je on proguta vodu iz kupelji dok se kupala (toči i pije i sve)

  probate smjesu, jednom sam došla s normalnim uvjetima, sve na prvi pogled u redu i okus je gorak.

  da zamijemo mješavine, naravno, nismo imali ništa takvo

  od krastavaca, također, malo je vjerojatno, jedu im od 10 mjeseci.

  Dijete ne jede smjesu!

  Postoji odgovor) I ovo se dogodilo 09/04/15. Na dan kada je njezina kćer bila 4 mjeseca odbila je miješati - očito je odlučila da je već odrasla osoba)). Mislila sam da su zubi zalijepljeni, ali ni sljedeći dan ni mješavina nije postala. Ponovno čitam cijeli internet i odlučio kuhati hercules dekocija, kažu, moguće je čak i za novorođenče, (usput, mi smo na NE). Moja je kći, na moje iznenađenje, s užitkom pojela 3 p od 50-60 ml - ne mnogo, ali barem nešto... I danas je imala labav stolicu s mukozom. Nisam dao više hercules bujona... Onda sam odlučio probati novu smjesu po višoj cijeni (prije toga, oni su jeli mali). Kupio Hipp ogranik. Za ručak je popila samo 20 ml i počela pljunuti opet, iako je bila gladna i htjela je jesti. I tako sam pročitao da djeca koja odbijaju uobičajenu mješavinu jednostavno piju Nan's kiselo mlijeko. Večeras, naša radost nije znala granice kad je moja kćer pila cijelu bocu bez prekida!))) Onda je opet postala spokojna i vesela! Još ne znam kakvu ćemo stolicu imati sutra, ali stvarno se nadam da će nam smjesa odgovarati. Neki ljudi pišu da ta mješavina može biti samo 1-2 p po danu, ali Komarovsky piše da možete jesti samo ovu smjesu (nažalost, ne dopuštaju vam dodavanje veze). A na kutiji također nema ograničenja. Želim vam sreću! Možda će vam to također odgovarati)

  ne želi - nemoj. pedijatar mi je na vrijeme rekao da, unatoč tome, moje dijete ne bi umiralo od gladi. na kraju, moja potomka praktički nije ništa. odrasla je zdrava ali mršava. nego vrlo zadovoljan)

  Nestlé Nestogen (nestogen) od rođenja - opoziv

  Je li mješavina netradiciranih kako se razriješiti, ili je prikladna za sve? Definitivno - NIJE za svako dijete! + FOTO posljedica

  Kad se pojavi pitanje kakva je mješavina za odabir djeteta, prva stvar koju sam primijetio bila je formula Nestozhen mlijeka. Prvo, najpopularnija opcija koju su odobrili pedijatri i tisuće majki. Drugo, maksimalna dostupnost za kupnju u bilo kojem supermarketu ili malom dućanu, online trgovini dječjim dobrima ili čak zajedničkom pothvatu. Treće, pregrađena struktura i nepostojanje palminog ulja kao komponenta koja nije tijelo reakcija djeteta kao brzi odgovor mladih majki u duhu „koji će vam otrov naše dijete?! Palmino ulje?!”

  Stoga Nestle odmah "brine" ovog trenutka i zamijeni palmino ulje s drugim uljima. No, jesu li zamjene toliko korisne za dječje tijelo? I tako je štetno i palmino ulje u dojenačkoj formuli? Pokušao sam to shvatiti u svoje vrijeme, a zaključci su bili malo neočekivani.

  Također, reći ću vam kako pravilno razrijediti dojenčad formule Nestozhen, značajke za pohranu (slučaj kada proizvođač "želi najbolje, ali ispostavilo se, kao i uvijek").

  I što je najvažnije, razlozi zbog kojih je Nestozhen morao napustiti ovu mješavinu mlijeka.

  MJEŠAVA JE NESIGURNOST GDJE KUPITI?

  Ja ću početi od ove točke, ostavljajući "krema" s fotografijom rezultata na kraju pregleda.

  Kao što sam gore napisao, možete kupiti Nestozhen mix u bilo kojem supermarketu. I to ne mora biti sveobuhvatan razmjera supermarket, pa čak i najmanji i najveći trčanje-dolje, tamo gdje nije tako stalak, a najmanje pukovnija dječjih žitarica i mješavina. Samo tamo, u 90% slučajeva, postoje samo Nestozhen i Nutrilon

  Pa, i što je veći supermarket, širi raspon - prodajno područje se širi, raste mješavine bebe (Nan, Frisolak, Nutricia mixovi)

  Kutija mješavine Unstagen više "kompaktna", izdužena ili nešto, u usporedbi s ostalim kutijama.

  Pozornost usmjerava na zelenu boju, jamstvo švicarske kvalitete i spominjanje nedostatka palminog ulja.

  Nakon otvaranja (rasturanje kartona uzduž linije) vrlo je lako zatvoriti, doslovno s jednom rukom, na štetu takvog "jezika".

  Doista, prikladno je otvoriti i zatvoriti.

  Izvorno je podmitio natpis

  No, previše nezgodno zatvoriti ovu žlicu-isječak, a zatim stavite plastične vrećice u čoporu, tako da je to kutija paket još uvijek zatvorena) Kad je smjesa malo jesti, paket je prazna, onda da, to dolazi lako.

  Pa, ne dugoročno skladištenje (tri tjedna, kao što je navedeno od strane proizvođača), a ta će se mogućnost uklopiti.

  Jednostavno je podesio kvačicu na jednu stranu.

  Cijena u odnosu na pozadinu ostalih mliječnih mješavina je sasvim prihvatljiva.

  Neplaćanje se može kupiti za:

  • 350 g - 95-98 UAH. (250 rubalja)
  • 700 g - 178-184 UAH. (400 rubalja)

  MJEŠAVANJE VAŽNO SASTAV. Šteta ili koristi?

  Smjesa koja nije nativna u sastavu odnosi se na prilagođene mješavine mlijeka.

  Formula za umjetno hranjenje moderna je zamjena za majčino mlijeko, koja se proizvodi na temelju kravljeg, kozjeg mlijeka ili soje. Ovi proizvodi su što bliže majčinom mlijeku, sadrže potrebne vitamine, minerale, nutritivne komponente za puni rast i razvoj djeteta.

  Prilagođene mliječne formule dostupne su u obliku tekućine ili praha, a izrađuju se na osnovi kravljeg, kozjeg mlijeka ili mlijeka ostalih životinja.

  Temelj smjese Nestozhen - proizvodi životinjskog podrijetla dobiveni od mlijeka krava.

  Proteini sirutke lako su probavljivi dječjim proteinima, za razliku od kazeina (teških proteina) kravljeg mlijeka.

  Što bi trebalo biti u dobro prilagođenoj smjesi?

  A što je u toj smjesi Nestozhen?

  Osnovni zahtjevi za smjesu:

  Dječja formula treba sadržavati:

  1. sirutke;
  2. biljna ulja: palmino, uljane repice, kokos, suncokret;
  3. laktozu;
  4. obrano mlijeko;
  5. prebiotici: galakto-oligosaharidi, fruktooligosaharidi;
  6. mineralne tvari: natrij, kalij, kalcij, fosfor, željezo, bakar, cink i drugi;
  7. vitamini: skupine B, također F, A, D, C, PP i drugi;
  8. ugljikohidrata;
  9. soje lecitin, kolin, taurin, riblje ulje;
  10. L-triptofan, L-karnitin;

  Sve je u mješavini

  Pa, osim "zloglasnog" palminog ulja, ali ovdje sam pisala o njezinoj mogućoj šteti. Neću ponoviti, samo ne tako zastrašujuće "rogat, kao što je on naslikao."

  Sastav smjese Nestozhen 1, 2 se odnosi na vrlo prilagođen smjese.

  Manje prilagođene smjese - Similac.

  Djelomično prilagođene mješavine - "Baby", "Kid".

  1. Taurin mora biti prisutan u smjesi koja je uključena u formiranje tkiva mozga i retine. Također, ova aminokiselina poboljšava probavu i apsorpciju masti, poboljšava imunitet i smatra se neophodnim u prvim mjesecima života novorođenčeta;
  2. po mogućnosti prisutnost karnitina - sudjeluje u metabolizmu masti, proteina, vitamina i energije unutar stanice;
  3. u sastavu treba biti linoleinska kiselina - pridonosi pravilnoj formiranju mozga i unutarnjih organa;

  ** Ovo nije "posljednje sredstvo", mišljenje samo jednog izvora, a ako nešto nije, smjesa nije nužno loša. Jednostavno, s takvim sastavom bi bilo bolje.

  Taurin nije odmah vidio (samo 4,3 g / 100 g gotove smjese), ali L-karnitin (gubitak težine). I linoleinska kiselina su prisutni i lako su prisutni u pripravku.

  Negdje sam trčao preko info koje su bili ogorčeni, kažu, "pantogs su dodani mix," ali onda je bila malo konfuzije

  pantotensku kiselinu i hopantensku kiselinu

  Vitamin B5, kalcij pantotenat / kalcijeva sol D - a, g-dihidroksi-b, b-dimelbutiril-aminomaslačnu kiselinu, ili kalcijeva sol D - gomopantotenovoy kiseline.

  Puni sastav smjese Nestozhen:

  Obrano mlijeko, laktozu, maltodekstrin, smjesa biljnih ulja (nizkoerukovoe repice, suncokreta, šafranike visoke oleinska, kokosovo), mliječne masti, prebiotika (galaktooligosaharida (GOS) i fructooligosaccharides (FOS)), kalcijev citrat, soja lecitin, vitamin kompleks, magnezij klorid, željezni sulfat, kultura laktobacila L. reuteri ne manje od 1 x 106 CFU / g, cinkov sulfat, bakreni sulfat, kalijev jodid, natrijev selenat. Obrađeno s obranim mlijekom.

  Ako usporedimo Nestozhen i Nutrilon, onda prvi deblji, i "poproteinist". Ali Nutrilone, iznenađujuće, isti taurin više.

  Puni sastav i usporedba tablica nutritivnih vrijednosti možete vidjeti ovdje:

  Općenito, uzeo sam formulu kao dodatak, a dijete nije bila puna zamjena za majčino mlijeko; u kući se nalazi mješavina (bez zamjene).

  Pa, ostaci kupljene robe koristili su se u kasnijem razdoblju, kada je dijete ostavilo grudi tijekom dana, a 1-2 "simbolično" hranjenje ostalo je noću.

  Majčino mlijeko, koje je u stanju pružiti bebinom tijelu potrebne i korisne tvari za puni razvoj, smatra se idealnom opcijom za hranjenje bebe.

  i ja u potpunosti podržavam. Ništa ne može zamijeniti (!)

  Ali da, ima vremena kada je mješavina potrebna. Čak i ako je dijete u potpunosti na HBG-u, au prvih tjedana - mjeseci života to se događa.

  Na primjer, s prvim djetetom bilo je situacija kada sam nekoliko tjedana nakon poroda rodila u bolnicu tjedan dana.

  No, potrebe sina za hranom ostaju

  U tom trenutku spasio sam mješavinu proizvođača, koji se često smion za sastav (samo za prisutnost palminog ulja), ali bilo je i drugih trenutaka zbog kojih sam preporučio hipoalergensku mješavinu tog proizvođača s ogromnim protezom. iako, u toj situaciji, nije bilo tako loše.

  Sada to kažem iz zvonika svih smjesa koje sam pokušao.

  Mješavina Nestozhena osvojila je okus Ne za mene, bebe) Dijete je pojeo s užitkom, preciznije, vidio.

  Nekako je sva mješavina, unatoč bogatoj prehrambenoj kompoziciji, jezik ne okreće pozivati ​​hranu))))

  Samo "hrana za vodu" za mene osobno je bio sjajan način za izgubiti težinu nakon rođenja, samo zbog ne visokog sadržaja kalorija, tako da se čini da je sve tekućina za dijete nekako previše dijetalna ili nešto)) Naravno, to su samo senzacije. Kakva mješavina, mlijeko majke u prvih 5-6 mjeseci života dovoljno je za njega)

  Usput, to je u ovom ukusu, točnije, u svojoj slatkoći samo je taj minus skriven - proizvođač maltodekstrina, kao što je bio, "daje dijete" prema svojoj smjesi na štetu slatkog okusa. Ali ne bih rekao da okusim Nestozhen, ovo je najslađi spoj.

  MJEŠAVA NE VRIJEMI kako se razrijediti?

  Kada se suočava s prvom mješavinom za hranjenje, koja se lako razrjeđuje u bočici za hranjenje (tj. Ne zahtijevaju dodatne manipulacije i ne stvaraju se grudice), ne želite ništa drugo.

  Pa, želi se boriti s grudama, pogotovo noću? Kada se samo jedno oko otvori malo, a potom, s teškoćom, smjesa se brzo stvori, a natrag u krevet napuni se jastukom s jednom rukom, a druga bočica s mješavinom

  Smjesa koja se odnosi na Nestozhen instantons.

  Sve moderne mješavine mlijeka su instant - brzo se pripremaju, bez vrenja prije upotrebe. Pomaže očuvanju vitamina, minerala i drugih korisnih tvari.

  Pa, mislim da se onima koji se bave smjesama ne treba podsjetiti da se voda za kuhanje treba kuhati (idealno je posebna dječja soba), ali ne i od izvora.

  O tjelesnoj temperaturi, ne vrućoj, a ne hladniji, a zatim se lako razvedem, a vitamini se ne unište.

  Dolazi s mjernom žlicom. Za svaku smjesu različitih proizvođača trebate koristiti žlicu!

  Količine za mjerenje volumena - 4,46 g.

  Ta težina bez slajdovi (!)

  Na kutiji informacije o tome kako razrijediti smjesu Nestozhen, podesiti u skladu s 100 ml. gotovi proizvod:

  100 ml. = 13,38 g praška (3 lopatice) + 90 ml. voda

  To jest, 1 mjerna žlica na 30 ml. voda.

  Pa, broj i učestalost hranjenja već ovisi o dobi djeteta.

  Pri tresenju, pripravljena smjesa je snažno pjene.

  Smjesa je ne-degenerirana, jednostavno razvedena i bez grudica, kao da topi. Iako su gotovo sve mliječne formule takve, čini mi se. Pa, na neki način malo teže distribuira NAS (bez grudica, također, samo ne lako istopi, kao da je uronjena u vodu), a zatim se sve dogodilo bez ikakvih problema.

  Teškoće s razrjeđivanjem mješavine, ako ih možete nazvati, bile su samo s mješavinom soje - vrlo konkretno lumpy, ali nekoliko manipulacija, vzhih-vzhih, i gruda lijevo.

  MJEŠAVA JE NESIGURNOST I BLOKOVI.

  Zašto se mnogim majkama savjetuje da upotrijebe smjesu za hranjenje Nestozhen, samo zato što ona ne uzrokuje zatvor.

  Na primjer, istu hipoalergensku smjesu Nutrilon je "na izlazu" napravila gustu zelenu masu i izazvala opstipaciju.

  No, obrnuta strana medalje (uznemirena ventrikula) uopće nije bolja. to je samo dijete postao je čest stolica je postala više tekući.

  Ovo je jedan od pokazatelja da mješavina nije prikladna!

  Sastav smjese uključuje prirodno prehrambeno vlakno Prebio. Ovi prirodni prebiotici omogućuju da probavni sustav dobro funkcionira, a funkcija crijeva normalizirana je. Za uspostavu unutarnje mikroflore, L. reuteri lactobacilli su uključeni u smjesu, koji su vrlo korisni za želudac. Oni pomažu u uklanjanju nelagode u trbuhu, upotrebom mješavine s laktobacilima smanjuje se broj regurgitacije i nestaje kolik.

  Vjerojatno samo prehrambena vlakna Prebiola i lactobacillus L. reuteri i igrali su okrutnu šalu.

  Bolje korisne probiotike, kvasac itd. primaju odvojeno, ovisno o potrebama djeteta.

  Pa, i glavna stvar - zašto je bilo potrebno odbiti korištenje mixa Nestozhen.

  Beba je počela alergija.

  To je na mješavini.

  Samo je jedan izašao, pa ste ovdje drugi ((

  Morao sam koristiti dobro poznati pahuljasti sorbent i antihistaminik pogodan za dob, kako bih se riješio posljedica.

  I, naravno, prestanite koristiti smjesu Nestogena i prebacite se na drugu, u potrazi za zamjenom s sigurnim spojem, ali bez takvih posljedica za tijelo.

  Da, pomisli, to je samo alergija na kravlje bjelančevine, poput onog starijeg sina (on je tako pretrpio u vrlo akutnom obliku do 3 godine, sada je lakše).

  Ali paradoks ove situacije je da je to vrlo mlada kći normalno percipira uobičajene, "nespojive" krava mlijeko

  Ne tako davno imam "spor" samo o kravljim mlijekom (da ne odgovara kiddies do godinu dana, ili čak do 1.5 godina), te o smjesama Nestozhen i Nutrilon - kažu da je potonji gori po mnogo. Samo ovdje na Nutrilonu je toliko teška reakcija kao na Nestozhenu i Nacionalnoj akademiji znanosti moje nije bilo djeteta (((

  A sada normalno jede Agushove curde, koje mnogi smatraju alergeničnim.

  Sada se već obično shvaća, ako dodate neke mliječne proizvode, na primjer, komad maslaca, kašu itd.

  Stoga ponovo posvećujem pozornost - sve je individualno i mješavine.

  Dakle, izjava da je mješavina Nestozhena savršena na svaku beba, u našem slučaju je u osnovi pogrešno.

  Ako uzmemo u obzir točke na kojima ocjenjuju, ili je mješavina došla, tada se ispada 4 +/- 2. Ali ti 2 "-" su vrlo jaki. kontra.

  • "+" Nakon hranjenja, moja je kćer bila mirna, ništa joj nije smetalo (sve do trenutka kada se osip počeo svrbežiti) dobro je spavala
  • "+" kolika je bila odsutna;
  • "+" beba dobiva na težini dobro;
  • "+" je bio aktivan i nije razdražljiv nakon hranjenja
  • "-" očituje alergije u obliku osipa;
  • "-" stolica je postala češća, postala je mnogo slabija, ponekad su bili dijelovi hrane koja nije imala vremena probaviti. Ali nije bilo bijelih gruda, pa ovdje "-" 50/50

  Testirane smjese koje su već pisane recenzije:

  Formula za dojenčad treba odabrati prema preporukama pedijatru. No, čak ni ovaj pristup ne jamči uvijek da možete odmah "doći do točke", pronaći odgovarajuću mješavinu za svoje dijete. Smjese na gornjim linkovima (za starije dijete) zapravo su preporuke pedijatara, ali se ispostavilo, i to se dogodilo.

  Stoga, bez obzira koliko divlji svibanj zvuk u odnosu na maleni mali čovjek, možete pronaći samo pravo mix. eksperimentalno(((

  Unatoč svim nijansama, mliječne formule Nestozhen, još uvijek preporučujem.

  To odgovara tolikoj djeci (!) Samo se to dogodilo da moje dijete nije jedan od njih.

  I tako - prilagođen, prikladan za uzgoj i ugodan okus spoj.

  čak i ako ne možete hraniti bebu tjedan dana ili dulje.