Kako gurnuti tijekom poroda: nekoliko pravila za lakšu dostavu!

Zdravlje

Porođaj je ozbiljan test ne samo za ženu, već i za svoju bebu.

O tome kako se sama buduća majka može spojiti, pokušavajući sve učiniti kako bi se rad i isporuka odvijali što prirodnije, ovisi o brzini rada i boli u njima.

Tri faze rada - kontrakcije, pokušaji i isporuka, protjerivanje posteljice - svaki ima svoje osobine i prirodu tečaja, od kojih je drugi, prema svjedočenju većine žena, najslabniji, iako ne najduži.

Druga faza ovisi o tome kako je žena trudna. Kako se izravnati tijekom porođaja obično se govori u posebnim tečajevima da buduće majke ili parovi prisustvuju u kasnijim fazama trudnoće, ali ne i svi idu njima, nadajući se da će "sve raditi za sebe".

Razmislite o mogućnostima

Trenutačno postoje dva pristupa kako pravilno gurati tijekom porođaja.

Jedan od njih, pod kontrolom, preuzimamo potpunu kontrolu nad liječnikom za ženu. On je koji kaže kada i kako gurati.

Druga alternativa nas vraća na porijeklo i povjerenje vlastitog ženskog tijela, koji je programiran za proces porođaja.

Samo tijelo nas vodi kroz porod, prema ne samo mnogim opstetričarima, nego i ženama koje su imale nemogućnost da se odupre procesu rada i rada.

Ako držite ovo mišljenje, tijekom procesa isporuke, u blizini će biti potrebna samo jedna iskusna primalja, koja će pratiti vaše disanje i pritisak, a odbrojavati će vremenske periode, samo vam reći kada treba gurati.

Kao opcija, to će biti bliskija osoba koja može pametno djelovati, pomažući vam i podržavajući vas.

Pokušaji, da kažem, sastoje se od dvije važne komponente: tjelesne i respiratorne. Tijelo - ovako komunicirate sa svojim tijelom, kako i gdje usmjeravate pokušaje ili opustite preopterećene mišiće da biste se odmorili. Dišni sustav je kako dišete.

Potrebno je znati!

Da bi se znalo pravilno poravnati tijekom poroda, morate znati nekoliko jednostavnih postupaka koji će olakšati razdoblje stresnog razdoblja.

Prvo, morate pokušati preuzeti čučanj. Da, u kućnim bolnicama, pokušaji se, u pravilu, vode vodoravno na posteljama za odrasle, ali još uvijek možete pokušati.

Razdoblje u uspravnom položaju najčešće je za ženu, prisjetimo se, barem, o iscjeljivanju prirodnih potreba.

Također, ako stojite uspravno (i ako još uvijek možete pronaći liječnika i opstetričara koji su pristali na vertikalno rođenje, to je uglavnom divno!) Prirodna sila pomaže pokušajima i isporuci.

Ako stvarno ležite na leđima, povucite koljena prema pazu i širite ih. Vjeruj mi, bit će lakše.

Drugo, morate znati "gdje" gurati. Kao što već iskusne majke i prakticiranje opstetričara kažu: ne biste trebali gurati "u lice i na glavi".

Na pristupačnijem jeziku to znači da trebate usmjeriti napor naporom volje na reproduktivne organe. Ni u kojem slučaju ne možete napinjati glavu, osobito područje očiju ili stražnjeg dijela glave.

Oči mogu kasnije propasti: čak i ako imate izvrsnu viziju, može pasti, problemi s intraokularnim pritiskom mogu također započeti.

Žene koje su bile u bolnicama za majčinstvo prisjetit će se barem jedne "sestre u nesreći" s razlomljenim krvnim žilama unutar proteina očiju. To su oni koji su samo zaboravili ovo pravilo.

Napetost u stražnjem dijelu glave poprima poteškoće s glavoboljama i pritiskom.

S obzirom na činjenicu da je prag osjetljivosti svih žena različit: netko može osjetiti pokušaje kada glava djeteta još nije potonula u dno zdjelice, a netko će osjetiti želju kada je beba gotovo spremna za rođenje.

To je babica koja će moći provjeriti položaj djeteta i reći će što učiniti: "prodyshit" potugu, kako ne bi ozlijedio rodni kanal koji još nije spreman za istjerivanje fetusa ili odmah odmah počne ispraviti.

Dakle, u vrijeme pokušaja, potrebno je usmjeriti svu silu upravo na mišiće abdominalnih i maternica, ne pokušavajući procijediti rektum, koji tada može "odgovoriti" s hemoroidima i rupture.

Između pokušaja, otpustite napetost i odmarajte neko vrijeme!

Treće, ne stezati tijelo, i učiniti sve kako bi se izbjeglo krikove srca koje su se raspršile. Tijekom plakanja, adrenalin će početi istaknuti, uzrokuje da se plovila ugovore, a mišići se nehotice pripremaju za bijeg od opasnosti.

Štoviše, tijekom plačanja beba je blokirana kisikom. Zapamtite da to radi ne manje od vašeg i da mora potpuno disati.

O respiratorne opreme tijekom rada

Ako je postalo jasnije kako pravilno poravnati tijekom porođaja, potrebno je reći o tehnici disanja tijekom tlačnog razdoblja:

 • Prvo, potrebno je promijeniti tehniku ​​disanja s početkom prisilnog razdoblja. Ako ste tijekom rada morali duboko disati, što je puno pomoglo da se nosite s napetosti i boli, trebali biste disati plitko i često, poput psa, tijekom pokušaja. To pomaže procesu donošenja djeteta kroz rodni kanal;
 • Drugo, potrebno je gurati kad se trbuh "odbaci". Ne biste trebali truditi da udahnete, morate se truditi tako da pokušaj pada na oslobođena pluća. Da, teško je kontrolirati, ali morate vježbati prilagodbu ritma dišnog sustava ritmu tijela koji je u procesu porođaja. U svakom slučaju, slušajte što vas primalja govori i pokušajte joj povjeriti.

Ovih nekoliko načela, nadamo se, pomoći će vam da shvatite kako ispravno ispraviti tijekom poroda.

Kako gurati tijekom porođaja

Pozdrav, dragi čitatelji! U ovom članku želimo vam reći kako ispravno poravnati na rođenju kako biste izbjegli moguće komplikacije. Odgovaramo na pitanje kako gurnuti ako postoje hemoroidi i kako izbjeći njezin izgled tijekom isporuke. Opisamo zbog mogućeg smanjenja vjerojatnosti rupture, dajemo korisne preporuke i savjete.

Rođenje je kratko razdoblje tijekom kojeg trudnoća završava s rođenjem djeteta. Teško je predvidjeti kako će se isporuka odvijati. Važno je ostati u pozitivnom raspoloženju i biti sigurni da će sve ići dobro.

Rodjenje je prirodni fiziološki proces. U vrijeme isporuke, buduća majka ne može biti pasivna. Imanje bebe je veliki posao od strane žene. Idete u bolnicu, trebate zapamtiti da će budućna majka raditi. Riječi babice u dvorani: "Draga moja, nisi došao u park, nego hodati, ali roditi dijete."

Razmotrite drugu fazu rada, kada počnu pokušaje. Naprezanje je dopušteno kada se otvore za 8 do 10 centimetara. Tijekom tog razdoblja važno je djelovati ispravno.

Pokušaji su složeni proces tijekom kojeg se mišići dijafragme i abdominali samovoljno smanjuju kako bi izbacili fetus. Tijekom pokušaja, trudna majka osjeća pritisak na anus, praćenu željom guranja. Kontrakcije se razlikuju od pokušaja u tome da se trajanje pokušaja može kontrolirati, a mišići tijekom kontrakcija se nenamjerno ugovoruju i ne podliježu kontroli. Niti svaka žena ne osjeća vrijeme uvredljivim pokušajima.

Kako gurnuti?

Tijekom pokušaja, buduća majka naginje se naprijed, pokušavajući gurnuti fetus, potiče guranje refleks. Kada je početak susreta potrebno da duboko udahne, kao prije ronjenja u vodu. Ako je potrebno, opet možete disati. Očekujte da će buduća majka trebati mirno i polako. Ako iznenada izdisate, dijete se "vraća natrag" natrag. Pročitajte više o disanju tijekom borbi i uzaludima u našem članku.

Pokušaji vremena kontrolirani su od strane žene i ovise o tome koliko dugo trudna majka može gurati. Nema potrebe zadržati dah dugo vremena. Tijekom procesa kisik mora ući u tijelo. Uz dugotrajno zadržavanje daha, sadržaj ugljičnog dioksida u krvi se povećava.

Vrlo je važno disati kroz usta, jer to pridonosi boljem otvaranju perineuma.

Između kontrakcija, buduća se majka trebala opustiti i odmoriti. Trebate uštedjeti energiju. Kada se pojavi nova borba, treba se "udružiti" i pokušati gurati dijete što je više moguće. Ako ne uspije i ne ulaže napore, onda se drugo razdoblje rada povećava u vremenu.

Pogrešnim postupcima i neodlučnosti pokušaja možete se naškoditi samome sebi i djetetu.

Ako se fetalni mjehur nije rasprsnuo prije, to će se dogoditi tijekom pokušaja. Nemojte se bojati kad voda odlazi.

Kako gurati tako da nema prekida?

Tijekom pokušaja, trudna majka stvara pritisak velike snage nad zdjelom. Postupno, otpor odlazi i pojavljuje se dječja glava. U ovom trenutku, trebate prestati gurati i opustiti što je više moguće. Liječnik će tražiti dah. Disanje je često potrebno kroz opuštenu usta. Dijete dobiva kisik tijekom izlaska majke.

Neće biti prekida ako trudna majka ispravno izvrši sve radnje:

 • Maksimalno opuštanje nakon pojave glave.
 • Udisati ispravno i često.
 • Opušta čeljust.

Svaki otpor tijekom izlaza glave dovodi do puknuća. Nema potrebe za naprezanjem mišića perineuma. Sam uterus istjera bebu, dok se perineum polako proteže bez pauze. Ako je potrebno, liječnik će zatražiti od žena da se malo tighter.

Kako izravnati tako da nema hemoroida?

Hemoroidi su proširene vene u anusu. Da biste izbjegli hemoroide, trebate pravilno gurati. Buduća majka tijekom pokušaja treba pritisnuti dolje na uterus. Ne možete gurati u anus. Mišiće rektuma treba biti opušteno tijekom pokušaja.

Čini se da već tijekom trudnoće žena razvija hemoroide. Ne postoje kontraindikacije prirodnom rodu u prisutnosti ove bolesti. No, prisutnost bolesti može povećati trajanje procesa isporuke. Također, bol može povećati.

 • Pinching od hemoroide.
 • Akutna tromboza.

Bilo koja komplikacija hemoroida može se izbjeći. Izbacivanje fetusa, očekivana majka treba gurati u prepone. Mišići anusa ne bi trebali biti uključeni tijekom rada. Očekujuće majke trebaju se sjetiti o mjerama za sprječavanje hemoroida tijekom trudnoće.

Kako gurati kako ne bi rasprsnuo krvne žile u očima?

Rastući krvne žile u očima nakon poroda, kažu da je žena ponašala neispravno tijekom pokušaja. Brodovi praska, ako se guraš u glavu. To je najčešća pogreška tijekom porođaja. Prije pokušaja, potrebno je koncentrirati što je više moguće, prikupiti snagu. Na početku kontrakcije uzima duboki dah, a trudna majka počinje gurati, pritiskajući membranu i maternicu. Voće se provodi kroz prepone.

Također, ne držite dah dugo vremena. Ako se trudnica drži dah dugo ili ne u pravo vrijeme, onda se pritisak u glavi povećava. Što zauzvrat izaziva rupturu krvnih žila u očima.

Priroda je pružala cijeli proces porođaja. Otpuštanje fetusa događa se kada je rođeni kanal otvoren i spreman za rođenje djeteta. Do određene točke, buduća majka treba pomoći da mišići guraju fetus iz rodnog kanala. Cijeli proces tijekom pokušaja zahtijeva mnogo fizičkih napora. Tijekom kontrakcija koje se odvijaju u drugoj fazi rada, očekivana majka može osjećati da se guši. Odmah početi udisati i izdahnuti duboko. Kisik se mora stalno nadopunjavati. Između kontrakcija se treba opustiti i odmoriti. Tijekom opuštanja dolazi do brzog oporavka mišićne snage. Rodjenje može brzo, bezbolno i bez negativnih posljedica. Sve je u rukama buduće majke.

Kako gurati tijekom porođaja

Kako gurati tijekom porođaja, potrebno je znati svaku trudnicu. Ne samo brzina porođaja nego i zdravlje budućnosti mame i bebe ovise o točnosti tehnike. Neispravno ponašanje u trećoj fazi rada može dovesti do puknuća vagine i cerviksa, kao i hemoroida. Pa kako gurati tako da nema praznina? I kako disati tijekom poroda?

Fotografija. Pokušaji tehnike - kako se izravnati

Žena počinje gurati tijekom poroda kad se cerviks potpuno otvori i pojavljuje se glava bebe. U ovom trenutku počinje najteže djelo s fizičke točke gledišta.

Fotografija. Kada se pokušavate smiriti

Neodgovarajuće ponašanje, rani pokušaji i nemirni pokreti nisu najbolji pomoćnici žene. Čudno kao što svibanj zvuk, morate se smiriti, pokušajte se opustiti i naprezati koliko god je to moguće za pokušaje liječnika zapovijed. Inače, nemojte izbjegavati traume rađanja. Dakle, ovdje su neke osnovne savjete o tehnici pokušaja:

 1. Prvo morate uzeti udobnu poziciju. Najbolje je čučati, širiti koljena na stranu i ne uzimajući pete s poda. Ako majka bolnica ne provodi vertikalni porod, onda je bolje zatražiti od liječnika da mu pomogne da sjedne na stolac na takav način da su koljena žene ispod ramena. Također možete podići do ramena i nogu savijena i razvedena na obje strane. Istodobno, brada mora biti pritisnuta na prsa - desno u sredini kosti kosti.
 2. Prije sljedeće borbe, trebate duboko udahnuti, prikazujući zrak kao kuglu koja ispunjava želudac, a na zapovijed liječnika morate gurnuti ovu loptu, kao da ga vozite niz trbuh. Ova tehnika vrijedi učiti unaprijed, prije porođaja, tako da u ključnom trenutku sve ide glatko.
 3. Ova akcija za jedan pokušaj, koja traje 60-90 sekundi, mora se ponoviti 3 puta.
 4. Ne možete napraviti oštre dahove i dahove dok dijete kreće duž rođendana. Ovo će povući bebu glavu natrag unutra.

Važno je zapamtiti da biste trebali gurati po zapovijedanju opstetričara, ako ne postoji jasno razumijevanje učestalosti. S previše aktivnim i nepravodobnim pokušajima, gotovo uvijek dolazi do ozbiljnih ozljeda: rupture cerviksa i vagine. Često se pojavljuju hemorrhoidi, koje se mogu izbjeći opuštanjem rektuma tijekom rada i naprezanjem samo abdominalnih mišića.

Fotografija. Potrebno je gurati po zapovijedanju opstetričara

Čini se da je teško i nestvarno, ali ova tehnika pomaže očuvanju zdravlja jedne žene i što bržem rođenja procesa bebe. Zato svi liječnici preporučuju tijekom trudnoće da pohađaju posebne tečajeve u kojima će se očekivati ​​majčinu majku kako disati i gurati ispravno.

').width ($ (this).width ()). visina ($ (this).height ())) "> Video. Što osjećate kada pritisnete

Kako roditi i ispraviti da brzo rade i bez pauze?

5. 11. 2015. u 21:13

Na tečajevima za trudnice, stručnjaci redovito postavljaju pitanje kako roditi i pravilno ispraviti, jer to je iznimno važno i znate zašto?

Poznavanje slučaja omogućuje vam da proces isporuke bude što je moguće brži i bezbolniji u najboljem slučaju, a najgore - kako biste spriječili razvoj komplikacija u bebi. To može biti kao banalna ozljeda uslijed prolaska kroz rodni kanal i hipoksija zbog najmanjih zakašnjenja. Nepotrebno je reći da liječenje može trajati cijeli život, oduzimajući majku radosti majčinstva i njezinu bebu - sretnom i bezbrižnom djetinjstvu.

Razdoblja rođenja

Mlada majka može zauvijek razgovarati o svom rođenju. Za nju sve počinje u trenutku pojave kontrakcija, a završava oslobađanjem dječjeg mjesta. U međuvremenu, liječnici razlikuju tri glavne faze rada, objašnjavajući ženi koja radi kako disati tijekom svakog od njih.

Istina, im prethodi pripremna pozornica. Traje, u pravilu, jedan dan. Zbog činjenice da se u ovoj fazi vrat samo priprema za porođaj, to ne uzrokuje mnogo nelagode. Postoji omekšavanje tkiva, otvaranje samog vrata. Možda će se pojaviti manji dio, koji će se intenzivirati tijekom vremena.

Zar žena u ovom trenutku ima ozljede? Ne, ako nema patologija, zamračena nepravilnim, izraženim kontrakcijama. Samo ih liječnik može identificirati. I najčešće se dijagnosticira kod žena koje rade s velikim strahom zbog nadolazećeg poroda, popraćene poremećajima spavanja i kroničnog umora.

Imajte na umu da sve poteškoće tijekom pripremnog razdoblja ne utječu na daljnji tijek rada. Evo, kao u lutriji: budite sigurni da ste sretni ako pravilno rađate i dobrog stručnjaka.

 • Prvi je dug, neugodan, čak i bolan, sve ovisi o pragu osjetljivosti žene. Obilježava se redovitim kontrakcijama, zbog čega se cerviks stalno otvara.

Štoviše, fetus u trenucima svojih kontrakcija u porodnom kanalu gotovo se ne kreće. Liječnici prepoznaju nekoliko faza tijekom kojih se kontrakcije mogu povećati ili oslabiti, dajući ženi priliku da malo opustite.

Cijeli proces vezan je uz rad mišićnih vlakana, što dovodi do zadebljanja i omekšavanja stijenki maternice na određenim mjestima. Zatim se mokraćni mjehur rasprsne ili probada, a vrat cerviksa otvori do 10 cm. Do ove točke, žena se obično kreće tiho, ponekad ima antispazmike, analgetike, na primjer, pri rođenju s epiduralnom anestezijom.

 • Drugi je razdoblje protjerivanja fetusa. Karakterizira ga pojava jakih, produženih kontrakcija koje izazivaju spuštanje glave u područje zdjelice i napredovanje mrvica do izlaza. U ovom trenutku razvijaju se pokušaji - isti kontrakcije maternice koje povećavaju pritisak u trbušnoj šupljini i olakšavaju proces rođenja djeteta.

Zbog svoje uspješne provedbe žena treba naučiti pravilno disati kako ne bi naštetila. Štoviše, priroda se pobrinula za pojavu snažne želje za guranjem, koje mlade majke mogu zbuniti sa željom da ispravi crijeva.

Zanimljivo je da se ponekad pokuša čak i kada se maternji dio širine samo 8 cm. Zatim je važno pravilno disati, a ne izravnati tako da ne ozlijedi cerviks. U generičkom razdoblju, trebali biste slušati sve preporuke liječnika, kako prolaze kroz rodni kanal, dijete se opet i opet okreće ili ispravlja i rizične za ozljede.

Tijekom pokušaja morate pomicati mrvice da se pomaknu, inače se mogu oslabiti i potpuno nestati. Što to prijeti? Operativna intervencija. Uobičajeno, razdoblje traje 15 do 30 minuta, ali ako se otkriju komplikacije, nastavlja se sve dok se dijete ne rodi.

 • Treći je postpartum razdoblje. Karakterizira ga razdvajanje dječjeg mjesta i smanjenje maternice u volumenu. Počinje, u pravilu, 10 minuta nakon završetka drugog razdoblja i traje oko 20 minuta.

U slučaju komplikacija, odrasli se odvajaju pod anestezijom. Ako postoji ozljeda ramenoga kanala s naknadnim krvarenjem maternice, potonji je zaustavljen, droge se ubrizgavaju, led se stavlja na donji dio trbuha.

Kako shvatiti da je vrijeme za guranje

Kako bi se zaštitili od problema koji nastaju tijekom rada, potrebno je ne samo razumjeti kako gurati, nego i kada to učiniti. Ako počnete unaprijed, možete se iscrpiti i izgubiti svu svoju snagu prije početka rada ili ozlijediti sebe i bebu. Oni obično guraju tijekom pokušaja. Osjećaju se kada se, zbog kontrakcija maternice, javlja pritisak na rektum i napetost mišića peritoneuma i dijafragme.

Prije nego što gurate, morate biti sigurni da je dijete uzeo točan položaj, a vrat maternice je potpuno otvoren. To se može učiniti samo kroz istraživanje potonjeg, kojeg obavlja primalja ili liječnik. Zato je tako važno da im vjerujete. Inspekcija maternice i slušanje fetalnog otkucaja srca, vjerojatno će to činiti tijekom rada i porođaja cijelo vrijeme.

Imajte na umu da će u procesu rada također biti potrebno prestati s pritiskom. To se događa kada glava fetusa prolazi kroz cerviks. To bi trebalo biti učinjeno kako se ne bi suzili u području vrata.

Sažeti sve gore navedeno, valja napomenuti da žena treba gurnuti samo na zapovjedništvo medicinskog osoblja. Ako osjetite pritisak i želju da ispraznite utrobu prije nego što stigne ova ekipa, mora obavijestiti liječnika. On će ispitati cerviks i složiti se s njom o daljnjoj akciji. Svako zakašnjenje, amaterski, zanemarujući čak i "iskusne" savjete, mogu dovesti do nepovratnih posljedica.

Kako ispraviti i disati

Želite li roditi snažnu i zdravo dijete? Uključite se u plodonosan rad s medicinskim osobljem tijekom poroda i rođenja za nekoliko pokušaja. Istodobno, važno je ostati mirno, a ne paničariti jer strah i stres ne podrazumijevaju samo gubitak snage, već i hipoksiju kod djeteta.

Ispod je vodič za djelovanje, a opisuje i glavnu stvar - što znači gurati. Dakle:

 • Za vertikalni porod, žena je savjetovana da se čuče s nogu široko apart. U tom slučaju, peta treba pritisnuti na pod i zdjelicu - što je više moguće dolje. Ruke bi se trebale držati na krevetu. Ako je liječnik protiv okomitog rada, možete ga zamoliti da započne radnu aktivnost na takvom položaju, tako da će vam sila gravitacije pomoći. Zatim možete ići na stolac, i dobro je ako se u njemu podigne leđa.
 • Tijekom porođaja u vodoravnom položaju, preporučuje se ženi povući njene noge savijene na koljenima na prsima, razmnožavajući ih. Brada je pritisnuta na šupljinu. Zašto? Tako da pritisak koji nastaje u vrijeme pokušaja ide u trbuh, a ne u glavu. Inače, ne samo da je vrijeme isporuke produženo, već i pritisak u posudama, a pritisak "u očima" dovodi do činjenice da su plovila praska. Izuzetno je važno osigurati da koljena ne budu spojena.
 • Udahnite duboko, brzo i glatko. Zrak je uvučen u trbuh, zamislivši da je napuhan poput lopte. Osjećati takvu "kuglu" možete fizički držati dah za djelić sekunde.
 • Poticaj također treba glatko. Važno je gurati, gurati zrak u vaginu i istovremeno opustiti mišiće perineuma. Treba napomenuti da je tehnika pravilnog disanja na kolegijima za trudnice. Ali, u biti, guranje u želucu znači "raditi isto kao u trenutku pražnjenja crijeva".
 • Izlijevanje i naprezanje trebaju biti najmanje 15 sekundi svaki put tri puta tijekom pokušaja. To se objašnjava činjenicom da traje oko 60 do 90 sekundi, dopuštajući majci da brzo gurne plod.
 • Ako postoji osjećaj da nema dovoljno zraka, nježno izdišite ostatak i udahnite opet.

Tijekom snažnog razdoblja, važno je zapamtiti da oštra udisanje i izdisanje uzrokuju pad abdominalnog tlaka i, kao rezultat, povlačenjem glave bebe natrag.

Intervali između pokušaja ne traju dulje od minute, tijekom kojih se žena mora odmoriti i dobiti snagu. Može postojati situacija u kojoj će primalja tražiti od vas da izdržite pokušaj, brzo i površno disanje, poput psa.

Kako gurati tako da nema pauze i hemoroide

Najčešće komplikacije nakon poroda su rupture cerviksa ili vagine i hemoroide. Oni nastaju kao posljedica nepravilnog napinjanja. U većini slučajeva izazivaju povezani čimbenici kao što su: uska zdjelica, veliki fetus, neiskustvo žene, pa čak i uporaba epidurala. U međuvremenu, uvijek je moguće smanjiti posljedice ako znate kako naučiti disati i pravilno ispraviti. Ovdje postoje tajne.

Prije svega, određeni dijelovi tijela i organa trebaju biti opušteni, naime: lice, leđa glave, oči, gluteus i bedreni mišići, i rektum. Ako postoji pritisak na pokušaje u tim područjima, trebali biste odmah promijeniti "taktiku", inače će trajanje dostave povećati, a žena će zaraditi mnogo problema.

Da biste izbjegli hemoroide, važno je usmjeriti pritisak u maternicu, istodobno pomažući sebi trbušnim mišićima. I neka primalje nazovu "sranje", dosadni napori zapravo nisu praktički nepovezani s činom defekacije, ali ako se kombiniraju, pojavit će se isti bolni, krvareni čvorovi na rektumu.

Shvatite da je sve ispravno, žena u trudnoći može osjećati bol ispod tijekom pokušaja. Nakon toga se tlak treba usmjeriti do točke maksimalne lokalizacije. Dakle, dijete će uspješno kretati kroz rodni kanal, a sama žena će je brže rađati.

Prilikom rađanja, tako da nema prekida, morate poslušati babici ili liječniku. Oni će reći kada treba gurnuti i kada će izdržati kako bi se smanjio rizik od ozljeda tkiva.

Kako naučiti gurati

Najlakši način da učinite sve na tečajevima za trudnice. Kvalificirani stručnjaci će vam reći, reći, pa čak i dati vam priliku da pokušate osjetiti sam proces kako bi smanjili rizik od komplikacija i ubrzali isporuku.

Druga mogućnost je video tutoriali. Pogledajte jedan od njih, kako organizirati sve, a zatim pokušajte ponoviti kod kuće sami. I nije bitno ako nešto ne uspije, u najvažnijem trenutku babica će dati potrebne savjete, a priroda će usmjeriti i pomoći da sve na najbolji mogući način.

Glavna stvar je ne bojati se izgledati smiješno i apsurdno, jer vaše zdravlje i stanje djeteta ovise o točnosti tehnike!

Dijelite svoj post na društvenim mrežama i pretplatite se na nove teme!

Pokušaji: kako ispraviti i disati tijekom porođaja

Pokušaji su proizvoljni kontrakcije mišića prednjeg abdominalnog zida, kroz koje nastaje rođenje fetusa. Pojava pokušaja karakteristična je za drugu fazu rada, koja počinje punim otvaranjem vrata maternice (10 cm) i nastavlja se dok se dijete ne rodi.

Larisa Travnikova
Ginekolog

Zašto postoje pokušaji?

Na početku druge faze rada s potpunim otvaranjem cerviksa, glava fetusa, zahvaljujući kontrakcijama maternice, počinje se kretati prema dolje, stiskajući zidove rektuma. Kao odgovor na stimulaciju rektalnih receptora, mišići prednjeg trbušnog zida i dijafragme reflektiraju se u kontekstu: tako počinju pokušaji. Glava fetusa stavlja pritisak na zdjelicu i na rektum žene, uzrokujući njezinu želju da isprazni crijeva - nagon za izlučivanjem. Ovo je parcela.

Kada mogu gurati?

Prije nego što počnete ispraviti, morate nazvati liječnika da biste odredili gdje je glava djeteta. Potrebno je gurati samo ako je prošlo skoro cijeli rodni kanal i već je na dnu zdjelice. Prerani pokušaji dovode do brzog iscrpljivanja ženske snage, slabosti pokušaja, smanjenja uteroplacentalne cirkulacije i manjka kisika za dojenčad.

Sve žene imaju želju da se podignu u različito vrijeme. Ako se pojavi kad je glava već dovoljno niska, ali vrat maternice još nije u potpunosti otvoren, tada gurajući glavu silom, žena može uzrokovati puknuće maternice. Kako bi se spriječili prerani pokušaji, ženi se preporuča koristiti poseban uzorak disanja.

Kako disati tijekom rada

 1. Uzmi dubok dah.
 2. Držite dah, kao da gutate zrak, zategnite trbušne mišiće (mišići bedra, stražnjice i lica, dok se potpuno opustite). Nježno povećajte pritisak na dnu. Stegnuti mišiće trbuha sve više i više, pomažući dijete kretanje kroz rodni kanal.
 3. Izdahnite glatko.
 4. Nadalje, kada smatrate da nema dovoljno disanja, glatko uzdisati - ali nipošto "trzati". Tijekom oštrog izdisaja, intraabdominalni tlak se brzo smanjuje, a glava bebe brzo se povlači, što može dovesti do ozljede glave. Nakon toga, odmah, bez opuštanja i odmora, udahni - i dobro se pripremi.

Tijekom punih pokušaja, ponovite sve te korake tri puta.

Nakon pokušaja, uzmite potpun dah i vratite mirno, čak i disanje s potpunim opuštanjem. Tako se možete brzo oporaviti za sljedeće pokušaje.

Upozorenje! U vrijeme uklanjanja glave, primalja će vas tražiti da ne pritisnete preko - disanje pasa.

Kako ispraviti tijekom porođaja?

Tijekom pokušaja čvrsto pritisnite brade na prsima, pričvrstite koljena rukama, razmaknite ih i povucite prema pazuhu. Pokušaji sile trebaju biti usmjereni do točke maksimalne boli. Povećana bol nakon pokušaja sugerira da sve dobro radiš i dijete se kreće duž rođendana.

Koliko dugo traju pokušaji?

U prvorazrednim ljudima ovo razdoblje traje prosječno 2 sata, u višeprofilnim 1 sat. Različiti čimbenici mogu utjecati na njegovo trajanje. Dakle, upotreba jedne od metoda anestezije - epiduralna analgezija - dovodi do produljenja druge faze rada, u prosjeku, do 3 sata u neupadljivim ženama i do 2 sata kod žena višestrukih žena. Veliki fetus, stisnuta zdjelica, slaba aktivnost rođenja, prevelika napetost prednjeg trbušnog zida također može povećati ovu fazu rada. Nasuprot tome, kod žena s dobro razvijenim trbušnim mišićima, vrijeme trajanja protjerivanja je smanjeno.

Kako izbjeći stanke tijekom rada?

Zaštita perineuma počinje od trenutka erupcije glave, tj. Od vremena kada se između pokušaja glava djeteta ne vraća. Primkinja s tri prsta desne ruke sprječava brzinu kretanja glave tijekom pokušaja, što dovodi do postupno rastezanja kože perineuma i sprečava kidanje. Uobičajeno, glava fetusa prolazi kroz sav rodni kanal s najmanjim promjerom - u savijenom stanju (brada je pritisnuta na dojku). Da bi se spriječile stanke, primalja s dva prsta lijeve ruke zgrabi glavu djeteta i prati njegovo pravilno kretanje.

Očigledna regija glave najprije je izbila, zatim krunu, nastaje daljnje širenje glave i rađa se lice. Od trenutka kada se glava fetusa počne odmatrati, do potpunog rađanja lica, ženu nije dopušteno gurati. Treba imati na umu da integritet perineuma ne ovisi samo o djelovanju liječnika, nego io ponašanju žene tijekom rada. Disanje kroz usta "pas" može značajno oslabiti pokušaje. Rođena glava u 96% slučajeva je okrenuta leđima; onda se dijete lice okreće majčinom desnom ili lijevom kuku. Istodobno s vanjskim okretajem glave, dolazi do unutarnjeg skretanja ramena, a zatim se rađaju prednja ramena (smještena u stubičnom zglobu) i leđa (smještena u škrto). Daljnje rođenje djeteta i tijela i noge javlja se bez poteškoća.

Kako gurnuti?

Dobro došli! Danas ćemo analizirati pitanje ispravnih pokušaja.

Hvala vam, Lyudmila! Dajete vrlo vrijedne informacije. I usput, o pokušajima, vrlo je zanimljivo - možete li naučiti prave pokušaje? Iako sam rodila, ali nemam pojma koji su pokušaji točni i kako to učiniti. Vjerojatno sam bio u krivu jer su moje crvene vjeverice ožiljavale muža još tjedan dana nakon rođenja)))

Zbog neprikladnih pokušaja, mnoge se žene suočavaju s takvim fenomenima kao:

 • crvene oči (ovo nije zastrašujuće, brzo prolazi);
 • hemoroide (već gore, posebno ovisno o stupnju);
 • ruptura maternice (uopće nije dobro, jer će zahtijevati anesteziju);
 • rupture perineuma (neugodna jer vas sprječava da se dobro osjećate nakon poroda).

Želite li izbjeći ove pojave? Zatim pažljivo pročitajte!

Koji su pokušaji?

Pokušaji su refleksni čin koji se javlja spontano.

Činjenica da sada vidimo u rodilištima je umjetno razrješenje žene. Liječnik izgleda - otkrivanje je dovršeno, glava je spuštena - i počinje zapovijedati ženi kada gurati, a kada ne!

Upravo je takav razvoj događaja, onda postavite pitanje - i kako gurnuti ispravno? Uostalom, niste osjetili prave pokušaje ili se osjećali slabo, a možda niste ni shvatili da su oni koji su bili u njihovoj obitelji žuriti.

Ako je pokušaj spontan, vrlo je teško ne primijetiti! U ovom trenutku SVE vaše tijelo se smanjuje i nježno gura dijete van. Ovo je vrlo blagi pritisak da vaše tkivo ostane netaknuto, a glava djeteta od ozljeda.

S prirodnim pokušajima, žena ne traži liječnika - je li moguće gurnuti? Kada gurnuti? Samo to osjećaš. To je kao val koji vas je uhvatio i možete se predati njezinoj snazi ​​i pustiti je da radi posao!

Zašto se žene ne osjećaju kao naporne?

Obično postoje brojni razlozi za to.

Loši osjećaj tvojega tijela.

Tijekom trudnoće, malo je pažnje posvećeno pripremi za porođaj. A točka nije ni za treniranje daha ili za proučavanje položaja. Dno crta je stvaranje maksimalnog stava za prirodno porođaj. Uklonite anksioznost i stres, ispunite se pozitivnim, opuštanjem i nježnosti.

Mislim da je to primarno. To je temelj bez kojeg su svi metode anestezije, disanja itd. jednostavno neće raditi. To će biti mehanika, a ne osjećaje.

Kako to učiniti - ovo je tema kolegija "Pet koraka do uspješne dostave". Uzmi ga i proučava. Počnite vježbati ono o čemu govorim i vidim rezultat.

Umjetna pojava rada.

Sve nam je dugo izumljeno. Postoji vrijeme kada se dijete treba roditi, a trenutačno postoji točka gledišta koja mi se doista sviđa, što kaže da dijete određuje početak rada.

Nije liječnik, a ne raspored za zatvaranje rodilišta za auto-pranje, a ne odlazak babice s kojom ste pristali rađati - DJEČAK! I morate mu dopustiti da to učini! To je ono što je vrijedno boriti se i braniti svoja prava i čekati samostalan početak rada.

Nedostatak intervencija tijekom poroda.

Vjerojatno vam se ova stavka ne čini izvedivom i najtežom? Možda je! Međutim, sve ovisi o vama io vašem ustrajnosti - ako želite, rodit ćete kao što imate na umu.

Nedavno je moj prijatelj rođen. Prvo rođenje bilo je carski rez, a drugo, raspoloženje je bilo za neovisno rođenje. To je bilo raspoloženje - ali sve njezine vanjske akcije bile su potpuno suprotne.

Prije je otišla u rodilište, ispunjavala sve obveze i nije zainteresirana za to, jer je bila u naporima, bila je umorna brzo, poticaj je bio potreban, nakon stimulacije, srčani ritam djeteta pogoršavao se i liječnik je predložio da se carski rezan ne trpi. Složila se.

Sada postoje veliki problemi s dojenjem, depresijom, krivnjom i teškim oporavkom.

Zašto ti to govorim? S činjenicom da ako izjavite da želite roditi tako i tako, podnijeti svoje specifične akcije pod njom! Poduzmite konkretne korake koji će vam pomoći da vam dobro rodi!

Osjećati se samopouzdano u rodilištima - preporučujem pregledavanje kolegija "Rođenja u rodilištu".

U njemu ne preuzimam podatke o fiziologiji porođaja, dajem vam pogled na porođaj s gledišta liječnika.

 • Dolazak u bolnicu: kada je to bolje?
 • Prijem: što učiniti, što odbiti, koje dokumente treba potpisati i koje ne;
 • Vrste liječnika i njihov pogled na porođaj;
 • Tribal odjel, što je to?
 • Kako razgovarati s liječnicima kako bi vas slušali, a ne odbaciti kao BILO samohrana majka?

Volim ovaj tečaj, jer tamo je sve vrlo specifično i do točke. Iako mnogi pišu da uvijek radim na poslovima, ali "Rođenje u rodilištu" je osnova bez koje ne bih ni savjetovao da odete u maternicu.

Lyudmila Sharov, psihologinja za trudnice.

Kako disati i naprezati tijekom rada i porođaja

Dijete prima kisik iz krvi majke, koja je obogaćena tom plinom dok žena disanja. Ako se disanje odmori ili se drži dugo, dijete može razviti hipoksiju, što je vrlo opasno stanje. Priprema za porođaj preporučuje se za svaku ženu. Da biste to učinili, možete pohađati posebne tečajeve ili pročitajte ispod kako se pravilno ponašati u porođaju i porođaju kako ne bi oštetili bebu. Pravilna tehnika disanja olakšat će proces porođaja, ne samo za dijete, već i smanjiti bol za majku.

I sada ćemo više zaustaviti na ovom.

Važnost pravilnog disanja tijekom rada

U procesu porođaja, svaka žena doživljava bol različitih intenziteta. Mnogi liječnici to pripisuju ponašanju pretežne žene, posebice, disanjem. Bol je uzrokovana mišićnim spazmom, na koju može utjecati pravilno disanje.

Razvijene su mnoge tehnike koje olakšavaju napetost mišića tijekom kontrakcija i tijekom pokušaja. Pored dovoljne količine kisika, grčenje mišića može biti uzrokovano zvukom.

Svrha tehnika disanja je osigurati dovoljno kisika za bebu, kao i opuštanje mišića. Znajući kako pravilno disati u različitim razdobljima rada, možete postići sljedeće rezultate:

 • Da spriječi fetusnu hipoksiju i sve ozbiljne komplikacije na koje vodi.
 • Smanjite bol čak iu vrijeme jakih kontrakcija.
 • Da biste se borili sa stresom, smirite se i dodajte fizičku snagu.
 • Poboljšajte vlastito dobro, spriječite vrtoglavicu, ukočenost udova i strah.

Liječnik i primalja neprestano podsjećaju mamu na disanje. Ovo je jako važno i ključ uspjeha rođenja djeteta. Dišni proces povezan je s radom živčanog sustava. Poznato je da se tijekom dubokog nadahnuća smanjuje njena ekscitabilnost koja omogućava postizanje mišićnog opuštanja i stabiliziranje psiho-emocionalnog stanja.

Davanje disanja daje toliko pozornosti ne samo zato što je opskrba kisikom važna za dijete. U dišnom sustavu tijekom trudnoće dolazi do ozbiljnih promjena, tako da žena u posljednjim tjednima osjeća tešku kratkoću daha i sama može osjetiti manjak kisika. To se događa iz sljedećih razloga:

 • Veličina maternice i fetusa rastu, zbog čega dijafragma pomiče i smanjuje volumen pluća.
 • Kretanje dijafragme postaje sve ubrzano.
 • Potreba za kisikom stalno raste, što dišni sustav radi maksimalnim kapacitetom. Potrošnja kisika trudne žene je gotovo dvostruko veća od količine koja je bila potrebna prije trudnoće.

Pravilno disanje potrebno je iz sljedećih razloga:

 • Pomaže u sprečavanju ishemija tkiva.
 • Neke tehnike značajno smanjuju težinu boli.
 • Posebne vježbe pridonose potpunom otkrivanju rodnog kanala.
 • Smanjenje vjerojatnosti komplikacija i generičkih patologija.

Liječnici razlikuju tri vrste disanja tijekom poroda: opuštajuće, plitko, disanje stresnog razdoblja.

Priprema za porođaj

Postoji mnogo tečajeva za pripremu trudnica za porođaj. Oni ne samo da mogu naučiti teoriju, već i praktično prakticirati pravilno disanje. Jedini nedostatak takvih studija je da tijekom porođaja, kao i kod drugih stresnih situacija, žena zaboravlja sva teorijska znanja.

Nije preporučljivo upravljati složenim tehnikama kod kuće. Te vježbe možete izvesti na pogrešan način i povrijediti sebe i djeteta. Iskusni treneri na posebnim tečajevima moći će uzeti u obzir individualne karakteristike svake trudnice i odabrati najprikladnije tehnike disanja. Oni će vam pomoći trenirati i naviknuti se na odabranu metodu.

Započnite trening što je ranije moguće. Što više vremena provodite na pravilno disanje, to je vjerojatnije da će sve biti ispravno izvršeno tijekom teškog procesa rada.

Tehnike disanja

Ispod su nekoliko tehnika disanja, od kojih trudnica odabire onu koju voli više, a zatim ga primjenjuje u porodu. Postoji nekoliko takvih metoda, ali ćemo razmotriti najjednostavnije i popularnije:

 • Račun. Dok dišete u zrak, brojite četiri, dok izdahnite, učinite isto. Brojčana vrijednost može varirati u jednom ili drugom smjeru, kao i stopi brojenja. Učinkovitost tehnike leži u jednostavnosti implementacije. Dama je dovoljno zapamtiti jedan broj, a zatim udahnuti i izdahnuti dok ga ne može izračunati. Takve monotone akcije pomažu da dovoljno zasiti tijelo s kisikom, smiruju se i nadvladaju strah.
 • Govoreći o riječima. Sastoji se od sporog ritmičkog izražavanja riječi sloga. Tehnika pomaže u ublažavanju stresa, fokusa i koncentracije na pravilno disanje. Žena se treba sjetiti nekoliko jednostavnih riječi. Kad udahnu, istezujući samoglasnike, ona bi ih trebala izgovoriti u slogovima, poput pjevanja. Na izdah, isto je učinjeno. Preporuča se da se pažljivo usredotočite na taj proces i da ne budete uznemireni stranim stvarima. Tako će tijelo eliminirati utjecaj vanjskih čimbenika i sve svoje snage staviti u rađanje i pružiti tijelu kisik. Učinite to ispravno, žena može primijetiti da se mišići opuštaju i bol se smanjuje. Disanje tijekom govora treba biti duboko i sporo.
 • Tehnika nosnih usta. Većina liječnika smatra da je ova tehnika što učinkovitija i što je točnija. Žena u radu mora udisati zrak kroz nos i izdahnuti kroz usta. U tom slučaju, mišići usana i ramena trebali bi biti što opušteniji. To se može postići izgovaranjem zvukova samoglasnika. Takvo disanje osigurava dovoljnu količinu kisika i smiruje ženu. Jedini nedostatak je osjećaj suhih usta s čestim ponavljanjem vježbe.
 • Dah s partnerom. Tehnika je popularna jer podrazumijeva partner koji može podupirati ženu koja je u radnom odnosu. Svaka sljedeća borba je obično jača od prethodne, što otežava ženi da se kontrolira i zapamti preporuke koje joj je liječnik ili trener dao na tečajevima. Partner drži budućnu majku po oružju i pokazuje joj vježbe koje bi trebala točno ponoviti. Tehnika disanja u ovom slučaju može se odabrati najrazličitije. Partner također može pomoći trudnoj ženi osloboditi njezino stanje korištenjem pravilnog držanja. Na primjer, položaj koljenastog kraka smanjuje pritisak na donji dio leđa i smanjuje bol u ovom području. Također možete sigurno proći kroz dvoranu i udahnuti se.

Kako udahnuti borbe

Kada kontrakcije postanu dovoljno jake, mozak žene praktički je isključen. Ona izvodi disanje i sve ostale pokrete gotovo nesvjesno, misleći samo kada će bol proći. Ako je pravilna tehnika disanja bila razrađena prije, dijete neće osjetiti manjak kisika.

Međutim, rad je posebno razdoblje u porođaju. Oni su popraćeni vrlo snažnim mišićnim grčevima, koji se također prenose na plovila i na živčane završetke. Dakle, žene osjećaju bol, hranjive tvari i kisik prestaju teći u placentu i maternicu, a nelagoda utječe na psiho-emocionalno stanje. Babica ili liječnik će reći ženi kako pravilno disati. Tehnike mogu lagano varirati, ovisno o razdoblju rada i snazi ​​kontrakcija.

Prvih nekoliko sati rada su bezbolni i vrlo kratki. Uklanjanje neugodnih osjeta može biti uz pomoć uobičajenog usporenog disanja. Zbog toga se preporučuje žena duboko udahnuti i polako izdahnuti. Ova metoda doprinosi stabilnom i tihom otkucaji srca, punoj snazi ​​tijela kisikom, uštedama energije. Između kontrakcija, žena se preporuča da se odmori kako bi se uštedjela snaga za kasnije teže periode.

Kada kontrakcije postanu učestalije, a već ih je teško teško izdržati, možete početi izvoditi tehniku ​​koju trudnica radi na tečaju. Bilo koja od odabranih metoda treba biti izvedena tako da je disanje mirno, sporo i duboko. To će omogućiti dovoljno zasićenje tijela žene i fetusa s kisikom.

Na kraju prvog razdoblja kontrakcije postaju gotovo nepodnošljive. Žena je samokontrola izgubljena, a psiho-emocionalno stanje pogoršava, što također negativno utječe na zdravlje djeteta. Stres i anksioznost u kombinaciji s teškim mišićnim i vaskularnim spazmom mogu uzrokovati teške hipoksije, što dovodi do komplikacija tijekom porođaja.

Jedan od najučinkovitijih udisaja u razdoblju jakih kontrakcija je disanje od pasa. Tehnika se izvodi u bilo kojem položaju, a trebate disati maksimalnom brzinom, na primjer 1-2 udisaja i izdisaja u sekundi. Ako se usna šupljina u ovom trenutku isušuje, možete ga isprati vodom, ne preporuča se piti puno tekućine. Ta brzina disanja pomoći će dobiti više kisika i isporučiti pravi iznos placente.

Tijekom kontrakcija se ne preporučuje vikati, jer to ne smanjuje bol, ali povećava vazospazam. U početnim fazama, duboko dijafragmalno disanje može donijeti olakšanje. Ako smatrate da postaje neučinkovit, trebali biste nastaviti s plitkim disanjem poput "psa" i "ispuhati svijeće". Kad kontrakcija raste, polako i duboko udahnite, a na vrhuncu površno dišite nekoliko puta. Možete ga pratiti samoglasnicima, ali nemojte vrištati. Nakon brzih pokreta dišnih putova, nužno je vratiti se dijafragmatičkom disanju kako bi se obnovila brzina otkucaja srca i izbjegla prekomjerno zasićenost mozga kisikom.

Kako disati između kontrakcija

Postupno, kontrakcije postaju sve intenzivnije, a razdoblje između njih se smanjuje. Žena ima manje vremena za odmor i potpuno disanje u odsutnosti boli. Često, kada su interni između kontrakcija već kratki, žena u radu je vrlo iscrpljena i nema snage za obavljanje bilo kakvih tehnika. Međutim, tijekom tog razdoblja možete nadoknaditi nedostatak kisika koji se dogodio tijekom rada i pokušati s njom zasićati tijelo.

Disanje između kontrakcija treba biti duboko i sporo. Potrebno je provesti jednu od tehnika koje je žena odabrala ranije, a koja je gore opisana. Kako se kontrakcije pristupaju, stopa disanja može se povećati, na primjer, disanje disanja često pomaže u ublažavanju boli.

Dakle, svrha disanja u razdoblju između kontrakcija je dati ženi priliku da se opustite i smirite, kao i nadoknaditi nedostatak kisika nakon jakog mišićnog i krvožilnog spazma.

Kako udahnuti pokušaje

Disanje tijekom pokušaja treba biti usmjereno ne samo na pružanje tijela kisikom, već i na guranje djeteta iz maternice. Da biste to učinili, preporučujemo sljedeće:

 • Kada vas je ginekolog stavio na stol za isporuku i odlučio da je vrijeme za pokušaje započeti, pažljivo slušajte svoje preporuke. U ovoj fazi, prikladna tehnika disanja "na račun", koja je gore opisana. Da bi se žena koncentrirala i pravilno izvodila vježbe disanja, može partner, ako je prisutan pri porodu.
 • Pokušajte udahnuti dublje što je moguće, a kada udahnuti, progutajte zrak. To će stvoriti dodatni pritisak na dnu maternice i na dijafragmu, što će pomoći bebi da se bolje kreta duž rođendana i gura noge od maternice. Kada osjetite da nema dovoljno zraka, otpustite ostatke od pluća i skupite novi veliki dio.
 • Potrebno je zadržati dah što je dulje moguće kako bi se olakšao djetetov proces udara svjetlosti i ubrzava potreban period. Pravilnu tehniku ​​disanja podučava trener na tečajevima. Zadržavajući zrak i dobivajući punu prsa, žena ne bi trebala gurati u glavu, već dolje na abdomenu. Značenje ovog pokreta je pomoći maternici gurati dijete uz pomoć trbušnih mišića i dijafragme. Sve napore i pritisak koji žena stvara tijekom tog razdoblja trebaju biti usmjereni dolje na abdomen. Ako sila ide na glavu, lice počinje crvenjeti, a plovila praska. Osim toga, može dovesti do komplikacija i estetskog izgleda nakon poroda, takvi pokušaji ne pomažu bebi i potpuno su neučinkoviti za porođaj. U svakom slučaju, morate pažljivo slušati liječnika koji prati proces proširenja vrata maternice i napretka djeteta. Ginekolog će dati naredbu kada trebate početi gurati i predložiti točnu tehniku ​​izvedbe.

Koji su točni pokušaji?

Ispravni pokušaji sugeriraju udoban položaj za prelijevanje, pravodobno napinjanje i pravilan smjer tlaka. U većini rodilišnih bolnica, taj proces odvija se na posebnoj stolici za isporuku, u kojoj je žena postavljena vodoravno, a njene noge mogu biti čak i malo povišene. U takvom položaju guranje djeteta je prilično teško, a dječja glava vrši snažan pritisak na dno zdjelice.

Suvremene metode smatraju se porodom u vodi, čučnjom ili u posebnoj stolici. Jedna od prednosti takvih pozicija naziva se prirodna privlačnost zemlje koja će pomoći bebi da se presele dolje iz maternice. Važno je ispravno odrediti početak pokušaja, tako da se u ovom trenutku žena počela truditi i stekla punu prsa zraka. To još jednom dokazuje važnost prisutnosti medicinskog osoblja u procesu porođaja i čini sumnjivo rođenje kod kuće.

Pravilno disanje je također osnova za rođenje zdravog djeteta. U pravilu, liječnik podsjeća ženu na rad s potrebom disanja kako bi spriječila fetusnu hipoksiju i moguće komplikacije. Tijekom pokušaja žena više nije u boli pa može točno slijediti preporuke liječnika.

Kako gurnuti u rad

Kada je vrat potpuno otvoren i tijelo je spremno za rođenje djeteta, liječnik daje zapovijed za guranje. Osjećam se kao da je ovo razdoblje u osnovi različito od prethodne, budući da bol gotovo nestaje i pojavljuje se osjećaj širenja. Vrlo je važno slijediti upute liječnika i primalje. Zbog činjenice da dijete pokušava proći kroz rodni kanal, želja za guranjem može se pojaviti cijelo vrijeme. Ako to učinite izvan vremena, postoji velika vjerojatnost lomljenja tkiva, uganuća i poteškoća za dijete.

Pokušaji su proces guranja fetusa iz maternice. Trajanje prijatelja može biti do jedne minute, a žena će do 3 dubokih udisaja ih naizmjenično sa jakim dah.

Osjećaji tijekom pokušaja obično se uspoređuju s nagonom koji se javlja kada želite ući u zahod. Međutim, to zahtijeva mnogo više napora. Tijekom pokušaja, žena leži na leđima, skuplja cijeli zrak u prsima, drži dah i naginje glavu prema naprijed. Takve manipulacije dovode do činjenice da napunjena pluća vrše pritisak na dijafragmu, a ona zauzvrat pomaže uterusu da gurne dijete van. Osim toga, trebate pritisnuti trbušne mišiće. Svi napori usmjereni su točno na trbuh i izvode se uz pomoć mišića, a ne tlaka zraka. Ako žena pokušava pritisnuti je na trbuhu zrakom i stavlja pritisak na njezino lice, tada sva snaga prelazi na gornji dio tijela i ne pomaže djetetu da se rodi. Mišići zdjelice u ovom slučaju trebaju biti opušteni, a pristupe guranja djeteta na pokušaje trajat će oko 15 sekundi. Nakon toga, žena ponavlja pun dah i nastavlja gurati do kraja pokušaja (oko 3 ponavljanja se javljaju u minuti).

Tijekom pokušaja vrlo je važno slušati liječnika. Ne možete gurati u krivo vrijeme. Između pokušaja, trebate dati tijelu maksimalni odmor. Kada se pojavi glava djeteta, preporučuje se prebaciti na plitko i mirno disanje. Nakon rođenja djeteta, potrebno je još nekoliko napora za rođenje placente. Taj je proces apsolutno bezbolan.

U nekim slučajevima, pokušaji moraju biti zaustavljeni. To je učinjeno na zapovijed liječnika, na primjer, kada se pojavila glava bebe i morate pričekati stezanje tijela. Možete zaustaviti potuga i proces donošenja djeteta uz pomoć plitkog disanja. U ovom slučaju, žena ne treba naprezati trbušne mišiće, kao ni držati zrak. Postupak se nastavlja kada ginekolog odluči.