Savjeti za mame kako ispravno naučiti novorođenče na lutku

Zdravlje

Nakon rađanja majke, postavlja se pitanje upotrebe mačjaka. U procesu podučavanja djeteta novoj stvari može doći do nekih poteškoća.

Neka djeca odmah podupiru bradavicu i voljno ga sisati, dok drugi pljuju i odbacuju. Dummy je neophodan dodatak koji pomaže u zadovoljavanju refleksa usisavanja i smirivanja plače.

Bradavica ili čašica imitiraju bradavicu i pomažu u zadovoljavanju refleksa usisavanja u dojenčadi. Ovaj je predmet osobito potreban za djecu koja su na umjetnom ili mješovitom hranjenju. U ovom slučaju, dojenčad koja hrani majčino mlijeko možda uopće ne treba bradavicu.

Opće preporuke

Pedijatri se ne slažu o tome je li ovaj uređaj nužan za novorođenče, ali konačna odluka uvijek ostaje kod roditelja. Ako je, nakon proučavanja prednosti i nedostataka, izbor ipak napravljen u njegovu korist, često postoje situacije kada se dijete protivi i ne prihvaća bradavicu.

U ovom slučaju potrebno je ponuditi mrvicama različite vrste pacifiera. Razlikuju se u obliku i vrsti materijala, proizvođači jamče kvalitetu i sigurnost svojih proizvoda.

Neke bebe preferiraju bradavice od lateksa, a druge poput silikona, svijetle izgled također može pridonijeti lokaciji djeteta da se upozna s novim priborom.

Metode poučavanja djeteta na bradavicu

Folk dokazane metode

Ako dijete ustrajno odbacuje lutku, a roditelji su sigurni u njegovu nužnost, dokazane metode pomoći će vam da riješite problem.

Kako bi bilo ispravno, prema popularnom iskustvu, dati djetetu kakvoću:

 • Bradavica je podmazana majčinim mlijekom, smjesom ili umočenim u vodu s glukozom. Dijete osjeća poznati okus i rado uzima pacifier u usta. Međutim, treba zapamtiti da je način ispunjen činjenicom da će, nakon nestanka ugodnog okusa u ustima, beba ispljunuti mačkicu i pričekati sljedeći dio slatkog dudera.

Komarovsky metode

Poznati pedijatar E. O. Komarovsky ima svoje mišljenje i preporuke u vezi s podučavanjem djeteta na bradavicu. Umjetna djeca mogu dobiti dude od rođenja, zadovoljavajući njihovu potrebu za sisanjem. Ako beba bude dojena, prvi mu je mjesec bolje da mu ne ponudi dude, jer to može komplicirati proces dojenja.

Učiti bebu na bradavicu Komarovsky nudi sljedeće radnje:

 1. Bolje je davati dude djetetu prije odlaska u krevet ili s nemirnim ponašanjem, ako nije povezano s lošim zdravljem i gladom. Može držati čašu rukom tako da ne pada, a dijete ga više može sisati.
 2. Kada beba bude puna i usisava dojku ili bočicu kako bi zadovoljila refleks sisanja, a ne zbog gladi, potrebno je pažljivo ih zamijeniti dudom.
 3. Moguće je uzimati uobičajenu poziciju zajedno s djetetom, kao kod hranjenja, i nježno staviti bradavicu u usta, tresti ga i odvratiti, na primjer, tihim glasom ili poznatom pjesmom.
 4. Važno je pravilno dati bradavicu. Liječnik savjetuje da prvo pomakne lutku nad usnama, beba će pokazati interes i instinktivno ga želi sisati. Nakon toga, pažljivo stavite bradavicu u usta tako da je udobna na jeziku, a dijete ga može pritisnuti na nebo.

Međutim, prema pedijatru, nije potrebno navesti djetetu na djetinju djeteta, pogotovo ako sve metode ne daju rezultate. Morate slušati dijete i dati mu priliku sisati ako želi, a ne inzistirati na odbijanju.

Savjeti za roditelje dojenčadi

Ako dijete odbije mač i nikako ne pomaže da ga nagovori da koristi tu stvar, tada nema potrebe za silom i uzrujanjem zbog neuspjeha. Pokušaji se mogu periodično ponavljati, svaki put nudeći novu lutku. Možda je dijete u nekom trenutku poput ovoga ili bradavice, a problem će se riješiti.

Ako se roditelji nekoliko mjeseci odbace, onda morate prihvatiti izbor djeteta, neka djeca imaju dovoljno dojke majke ili bocu smjese kako bi zadovoljila refleks sisanja.

zaključak

Važno je zapamtiti da je svako dijete jedinstveno i individualno. Neka djeca lako prihvaćaju inovacije, a drugima je teško podučavati na nepoznatim stvarima.

Pacijenti su dužni imati strpljenje i pažljivo promatranje reakcije djeteta, morate biti u stanju razlikovati jednostavna raspoloženja od želje da komunicirate s majkom, što neće zamijeniti bilo koji način. Dummy je pomoćnik, a ne zamjena za roditeljsku ljubav i ljubav.

Kako dati ortodontski pacifier?

Dobar dan Kažu da, kako ne bi pokvarili ugriz u djeteta, treba koristiti ortodontske dude. Je li to istina? Kako odabrati takav pacifier i kako je pravilno dati djetetu?

Sprječavanje nepravilnog ugriza treba započeti doslovno od rođenja. Njegova formacija počinje davno prije prvog zuba djeteta. Važan čimbenik u tome je dojenje bebe. Ali ako ne možete dojiti i da ste na umjetnom hranjenju, tada izbor bradavica ima važnu ulogu u tome. Najbolji bi izbor bio ispravno odabran ortodontski dud, njegov oblik koji najviše sliči bradavici ženske dojke.

Pravilni razvoj ugriza pridonosi koničenju donje površine bradavice i pritisku jezika. Usne pritisne do baze, to ne dopušta djetetu da proguta zrak. I gornja površina bradavice nalikuje obliku nepca, koji doprinosi njegovom pravilnom razvoju. Ona je malo spljošten na kraju i sužava pod kutom, što pridonosi razvoju maksilofacijalne jedinice i ispravan zagriz djeteta, jer ima anatomski oblik. Prilikom davanja takve dude, morate osigurati da bradavica u vašim ustima leži s nagnutim stranom prema dolje. U dogledno vrijeme dijete će se naviknuti i prestat će ga zaokrenuti.

Obratite pažnju i na materijal iz kojeg se izrađuje bradavica. Može biti lateks ili silikon. Proizvodi od silikona su hipoalergijski, bez okusa i bez mirisa. No, lateks ima specifičan okus i miris, ali su mekši. Čak i ako žvakate dud, teže je gristi od lateksa nego silikona.

Kako umetnuti pacifier

Ako beba i njegova majka, naravno, nemaju "Union-Apollo docking", onda možete najprije podučiti dijete da sisati, nudeći mu grudi već iskusne majke ili čak svoju baku. Ponekad dumija pomaže, budući da je refleks dojenčadi vrlo dobro razvijen u vrijeme rođenja. Dummy se ne nudi dugo vremena. Čim shvatite da je dijete počelo sisati ju aktivno i nadahnuće, onda je vrijeme da se izvučete iz usta. Ako je dijete jako zamjerio, vrijeme je da pokušate da mu ponuditi dojku umetanjem bradavicu areole oko bradavica u usta vrištala.

Ako se sve uspješno dogodilo, čak i "novootkrivena" majka ne bi zbunila ono što se dogodilo: u pravilu, u trenutku dobrog usisavanja bebe do dojke, majke su se oči proširile i ona uzvikne: "Oh, ja sam zaglavio."

1. Dijete mora uhvatiti ne samo jednu bradavicu, već i halo oko bradavice.

Sl. 3 Sl. 4

Do sada, sve što radim je pokušati formulirati i krenuo u pisanom obliku, ponovno je podsjetio na istinu: „Iskustvo nije prenosivo” i „sve riječi ne mogu točno prenijeti istinu.”

Sada, naravno, moram razgovarati o areoli. Halo je prostor oko bradavice na dojci, koji je tamniji u boji od kože same dojke. Obično, njegova boja je ista kao i sama boja bradavice. Tijekom trudnoće, bradavice i aureole oko njih znatno su tamne (Sl. 5).

Sl. 5

Ako žena prije trudnoće bila veličanstvena prsa, negdje tijekom trudnoće, povećava još više, i, sukladno tome, aureole oko bradavice također može značajno povećati. U ovom slučaju, nema smisla pokušati gurati cijeli halo u usta novorođenčeta. Dovoljno je utvrditi gdje se mliječne žlijezde završavaju i prolaze kroz kanale koje vode do bradavice. To se može odrediti pažljivo i pažljivo ispitivanje prsa, osjećajući ga.

Neophodno je da dječja guma pritisne na rubove mliječne žlijezde, stiskajući mlijeko u kanale mlijeka, a refleks sisanja (bradavica s areolom u usta djeteta) povlači mlijeko u usta. U tom slučaju dijete će ritmicno progutati dolazno mlijeko.

3. Ponekad je držak bradavica neuspješan ako dijete nema vremena otvoreno otvarati usta, ali već ste umetnuli prsa. U tom slučaju, gornji ili donji čeljust klinac (a ponekad i oboje) su presavijeni, beba ne može uhvatiti bradavicu i čini samo slabe pokrete sisanče ili čak izvan dojke.

Ispravno snimanje dojke adekvatno je prikazano na sl. 6.

Sl. 6

Općenito, u posljednjih nekoliko godina s intenziviranjem promocije dojenja vrlo je opsežna i duboko angažiran naukoobraznost teoriju i praksu dojenja. Još malo više, au našim "razvijenim" državama počinje stvarati Ministarstvo dojenja. Ali ovo je takav prirodan i samodostatan proces. Nešto što nisam čula da nijedan novorođenčad nije mogao ili nije ispravno uzimao bradavicu iz svoje majke-mačke ili da mama-mačka nije mogla pravedno dati mačju prsa mačkama! Nadam se da ćete nakon čitanja svih ovih informacija prestati gnjaviti i uspješno se nositi s ovim "problemom" s trećeg ili sedmog pokušaja.

Pa, oni koji vole malo zbunjenosti i sve razumiju "kroz glavu" (a žene koje pokušavaju razumjeti sve sada imaju veću vjerojatnost od žena koje sve pokušavaju osjetiti) - za tebe, draga moja, ja se trudim toliko sve žvakati i razvrstavati. Povezan sam sa ženama koje žele najprije razumjeti sve s "umom", a zatim provjeriti na tijelu. I ponekad tiho zavidim onim ženama koje ne trebaju sheme, uvjete i njihove definicije. Žive od osjećaja, osjeta i više vođene od tajanstvene "ženske intuicije".

Ali opet ću napomenuti da:

- ako tijekom prva dva sata nakon isporuke niste uspjeli "pristajati", ponovno pročitajte gore navedene podatke,

- ako unutar 4-6 sati beba nije počela sisati,

1. konzultirati savjetnika za dojenje;

2. posavjetujte se s neonatologom (pedijatarom).

Da li dijete treba ortodontsku bradavicu ili je normalno?

Ortodontski bradavica (bradavica) za bebe dobiva sve više i više popularnosti. Ćemo govoriti o tome što je, kako dati i koliko dugo ga koristiti. Uostalom, glavna razlika od uobičajene je samo u ispravan oblik koji potpuno mijenja funkcionalnost.

Ove bradavice danas su dostupne u raznim nijansama, tipovima, veličinama, od svih vrsta hipoalergenskih materijala i brže se smiruju bebe, što je posebno cijenjeno od strane roditelja. Vrlo je važno pridržavati se nekih pravila, i bit će raspravljano dalje.

Što je ortodontska lutka?

Glavna značajka ove bradavice je oblik - dio je kosi i spljošten, što odgovara prirodnijem položaju u ustima djeteta. Zašto su to učinili? Prema tim parametrima, ona reagira na anatomski oblik dojke majke kada hrani dijete. Na taj način možete postići najprikladniji zahvat, kao i željenu formu ugristi.

Što je za ortodontski bradavica? Poput svakog drugog bradavica djetetu se daje utjehu, prestanak plača i raspoloženja. Ali zbog oblika, ona također dodatno stimulira razvoj čeljusnog aparata, jača zglobove i pozitivno utječe na položaj budućih zuba.

Kako napraviti izbor?

Ulazak u dućan, gdje prodaju dječje proizvode, lako se zbunjuje za novorođene roditelje. Uostalom, ponuda čak i nekih praznih slučajeva predstavlja veliki broj modela, boja, veličina, materijala i sl. Pokušat ćemo odrediti što tražiti pri prvom izboru bebe:

 • Materijal iz kojeg je napravljen glavni dio je onaj koji će beba izravno sisati. Nedavno su se proizvođači usredotočili na dvije mogućnosti - lateks i silikon. Prvi je prirodniji, ali ima lagani okus koji neka djeca ne vole. Drugi ima hipoalergijska svojstva, nema boju i miris, elastičan i traje dulje.
 • Oblik bradavica također može biti različit - okrugli, skošeni, ravni, itd. Pokazujemo da je ortodontski oblik koji je najprikladniji, budući da potpuno ponavlja oblik prsa i najbolje odgovara prirodnom položaju jezika i čeljusti djeteta.
 • Veličina bradavica je važna - trebate obratiti pozornost na dob djeteta za koju je namijenjen, naveden na naljepnici. Dakle, obično su podijeljeni za djecu do šest mjeseci, do jedne godine i do dvije ili tri godine. Očito, nakon što ste kupili čak i bradavicu ispravnog oblika, ali veće ili manje veličine, ozlijediti ćete razvoj ugriza.
 • Boja - ovdje je izbor samo za roditelje, jer još nije važno za bebu. Jedino što liječnici obraćaju pozornost je želja da bude lagana, neutralna tonova. Uostalom, svijetli objekt u području vidljivosti djeteta može ometati njegovu pažnju.
 • Cijena tih proizvoda varira približno u istim rasponima i razlikuje se samo ovisno o robnoj marki, robnoj marki i proizvođačevoj slavi.

Također treba naznačiti trajanje uporabe kozmetika iz različitih materijala. Silikon otporan na ekstremne temperature i traje mnogo dulje. Iako s vremenom mogu početi pucati i izgubiti elastičnost. Latex je krhki, dijete ih lako ugrize. Osim toga, takvi se proizvodi često počnu držati zajedno i trebaju ih zamijeniti novima.

Popularni modeli

U trgovini možete pronaći takve poznate marke:

 1. Avent (Avent) - bez mirisa i neukusnih silikonskih proizvoda. Krila posebnog oblika smanjuju pritisak na desni djeteta i smatraju se vrlo prikladnom opcijom. Proizvođači su mislili na pružanje dnevne higijene, stvarajući zasebnu kapu za svaki proizvod. Također se mogu prati u stroju za pranje posuđa ili sterilizirati u posebnim uređajima.
 2. Bibi (Bibi) - postoje vrste lateksa i silikonskih modela. Sofisticirane rupe u krilima baze dizajnirane su za bolju cirkulaciju zraka, čime se sprječava iritacija kože oko usta. Kvaliteta proizvoda je takva da se ne pogoršavaju kada se kuha opetovano. Ono što će roditelji posebno voljeti je mogućnost odabira zanimljivih i originalnih boja s natpisima ili crtežima.
 3. NUK (Nook) - bradavica je izrađena od posebno mekog materijala, a oblik ima dobru udubljenju koja pruža prostor za jezik. Veličine namijenjene su djeci s najmanje i do tri godine. Izrađen od lateksa u takvim bojama - zlato, crveno i plavo.
 4. Dr.Brown (Dr. Brown) - silikonski modeli bez okusa i mirisa. Proizvođač nudi kupnju skupa od dva proizvoda odjednom. Udoban oblik i ugodan materijal pomažu djetetu da se brzo navikne na uređaj i rado ga prihvati. Veličine veće namijenjene su novorođenčadi.
 5. Tommee tippee (Tommy tippi) - silikonski modeli s naglaskom na prozračnim krilima na bazi. Zahvaljujući njima, djetetu je lako držati bradavicu u ustima, a istodobno koža nije prekrivena nadraženjem povećane salivacije. Izvorni dizajn i boje također će se svidjeti roditeljima.
 6. Canpol (Canpol) - proizvođač nudi najširi raspon bradavica od lateksa i silikona. Istodobno, razni oblici, boje, veličine pomoći će vam odabrati najprikladnije za bebu.

Kako dati ortodontsku bradavicu?

Kako biste sačuvali sve dobro promišljene nijanse odabranog modela i pružili djetetu maksimalnu udobnost pri korištenju, morate slijediti određene preporuke:

 • Daveći pacifiera dolje ukošeno rublje, što će omogućiti da jezik krene više. Pazite da beba ne okrene u usta.
 • Svakodnevno obradite, operite i sterilizirajte proizvod.
 • Prije nego što dajte dojku djetetu, pažljivo ga pregledajte zbog prisutnosti pukotina ili drugih nedostataka.
 • Silikonski modeli trebaju biti zamijenjeni novima svaki mjesec, unatoč činjenici da se ne pogoršava izvana. No lateks se može odbaciti jednom za dva mjeseca.
 • Liječnici ističu da čak i ortodontska bradavica mora biti odsječena u dobi od jedne godine.
 • Pokušajte upotrijebiti ovaj "pomoćnik" samo kada je to potrebno, bez da ga zloupotrijebite. Kad dijete zaspi, trebate lagano dobiti dude, jer to nije noćna igračka.

Video: kako odabrati lutku?

Recenzije

Odmah sam odabrao ortodonciju Aventovskog za bebu. Ovisnost je bila brza i jednostavna. Sada je naš vjernik spasitelj u razdobljima hirovitosti. Ne znam što bih učinio bez nje.

Pokušao sam dati bebu model lateksa, jer je to prirodniji materijal. Ali joj se to nije svidjelo, isprala je s takvim izgledom kao da su joj stvari stavljene u usta. Kao rezultat toga, prešli smo na modele silikona i koristili smo ih godinu dana. Uskoro je vrijeme za odstupanje.

Bila sam protiv bradavice prije nego što se dijete rodilo. Tada sam to shvatio bez nigdje. Prvi izbor postao je težak, nisam znao gdje se zaustaviti. Srećom, iskusni konzultant je došao u trgovinu, savjetovao je da preuzme ortodontski savjetnik kako ne bi ometao ugriz djeteta.

Ortodontska lutka za djecu. Koja je razlika, i kada odstraniti dijete iz bradavica?

Mnoga djeca trebaju bradavice, i kao sedativ i kao sredstvo za razvoj i oblikovanje maksilofacijalnog aparata. Jedan dječaci trebaju majčinu dojku za to, a drugi trebaju dodatne dude. Ortodontska lutka u ovom slučaju je predivan alat. Uz razvoj donje čeljusti i smirivanje djeteta, ortodontski pacifier također stvara ispravan zagriz. Ovo je njezina izravna imenovanja.

· Ortodontska lutka: koja je razlika?

Uz veličinu i materijale proizvodnje, dud za djetetom može biti različit u obliku papila: anatomski ili ortodontski. Anatomska bradavica za djecu ima izduženu ili obloženu eliptičnu papilom. Takva dječija beba ravnomjerno raspoređuje pritisak na cijelu usnu šupljinu.

Ortodontski pacifier ima kosu papilla. Smatra se da je ortodontski dudac u usnoj šupljini praktičniji i da ga dijete može uhvatiti, potrebno je nositi gornju čeljust prema naprijed, kao i kada je uhvatila majčinu dojku. Dakle, dječja bradavica potiče razvoj, rast i jačanje donje čeljusti, pa se pravilno stvaranje temporomandibularnog zgloba odvija, drugim riječima, ispravnim zagrizom. Gotovo su sve bebe rođene s položajem donje čeljusti malo dublje, kao da su iza vrha. I to se smatra normom, u medicini se naziva djetetovim retrogenom. Do 6-8 mjeseci, ovo neusklađenost između čeljusti trebao bi nestati. Samoregulacija čeljusti nastaje uslijed aktivnog usisavanja, pri čemu se dječja donja čeljust gura naprijed - to je način na koji se formira točna zagriz.

· Što su ortodontski pacifieri?

Oblik ortodontske kože može biti:

1. srce - za formiranje ugriza;

2. Leptiri - prikladni za ležanje djeteta na trbuhu;

3. trešnje - dummy preporučuje se za djecu s velikim nebom, tako da govore specifično za "junake".

Prema sastavu materijala lutke su podijeljene na:

 1. Ortodontski lateks soothers su prirodni (gume), eko-friendly bradavice za djecu, vrlo mekana i elastična. Ovaj dječji bradavica idealan je samo za novorođenče, preporučuje se za slabe i prerane bebe. Glavni nedostatak pacifiera lateksa je specifičan miris i okus koji možda ne voli dijete. Dodatno, sastav lateksa može biti molekule bjelančevina, koja je za neke djece alergen;
 2. Ortodontski silikonski dude su "umjetni" bradavice od silikona, tj. Sasvim sintetizirane. Oni nemaju miris, nema okusa i ne uzrokuju alergijske reakcije. Za razliku od lateksa, silikonska dječja bradavica je jača i izdržljivija.

· Kako dati dusu djetetu?

Nakon što je čuo savjet "ljubavnika da poučavaju", često se mladi roditelji iznenadjuju sa pitanjem: "Kako pravilno ortodontski bradavica dati?". Mi objašnjavamo.

Do 6 mjeseci, mama ne može preživjeti i smjelo dati dusu djetetu. Ali nemojte osobito gorljiv, dječja bradavica, naravno, čini pravi zalogaj, ali istodobno loša navika, koja će kasnije pokvariti ovaj najispravniji ugriz. Mama inače ne bi trebala ubrizgati bebu u ustima s mačjem, ako nema laktaciju. Najprije se trebate nositi s grudima. Nezadovoljno dijete može ga tretirati kao metodu "samozavaravanja hrane": kada želite jesti, slina se proizvodi aktivnije, gutanjem dok sisanja bradavice, dijete može početi gubiti apetit i postat će stalno pothranjeno.

Priroda je djeci donijela refleks sisanja, ne samo za hranu, majčinu dojku i bradavicu za djecu - također je vrsta sedative. Mislim da bilo koja mama zna kad se lutka djeteta izgubi, počinje plakati i glumi dok se ne izgubi. Zato je tako teško odvojiti dijete od bradavica - često djeca reagiraju na to kao da su to pravi tragedija. No, na kraju, to je i stvar navike.

Ako hranite na zahtjev djeteta, to jest, dan da ga stavite na dojku 10-12 puta, a zatim sisati dovoljno za njega majčino mlijeko, dijete zaspati na svoje i brzo. Za stvaranje normalnog ugriza, i to će biti dovoljno, s takvim hranjenjem da daju zalogaj općenito nije potrebno, to je bolje za nju, a ne na poučavanje. Kada se mješavina ili umjetno hranjenje, za potpunu realizaciju potrebe za sisanjem bebe, potrebna je bradavica za bebe. Neka djeca vrlo nemirno idu na spavanje nakon hranjenja, pa ih mogu pomoći. Međutim, čim se pojavi duboki san, pacifier treba ukloniti iz usta djeteta!

Često mame namjeravaju dati dusu djetetu na najmanji uzdah. Sjeti se - ovo je pogrešno! Dakle, samo tvori lošu naviku svojoj bebi, prvom u svom životu! Da biste pristupili pitanjima o korištenju pacifiera, trebate hladan um i uvijek na vrijeme da odvučete dijete iz bradavice. Pa, naravno, uvijek se sjetite higijene. Najmanje jednom dnevno, dječja bradavica treba dezinficirati kuhanjem. Silikonski ortodontski pršilicu treba mijenjati jednom mjesečno i pol, a lateks bradavica za djecu svakih 3 mjeseca.

· Je li potrebno odvojiti bebu od bradavica?

Nakon što beba dosegne 6 mjeseci, trebala bi biti odsutna. U ovom trenutku, bradavice, čak i ako se ortodontski, počinju pojavljivati ​​ozbiljne negativne čimbenike, tako da kažu nuspojave:

 1. beba bradavica je zarazna;
 2. ako dijete nastavlja sisati na dude za do godinu dana, nastaje abnormalno otvoreno zagrizanje, mogu se pojaviti problemi sa zubima;
 3. bradavica za djecu inhibira razvoj govora;
 4. usisavanje pacifiera može usporiti mentalni razvoj;
 5. respiratorni poremećaji.

U dobi od 6-8 mjeseci, razmislite o upotrebi pacifiera trebaju biti osobito pažljivi, moramo odvući dijete iz bradavica. Pokušajte dati pacifier samo u ekstremnim slučajevima, a jednostavni dječji hiši ne primjenjuju se na njih. Zapamtite: prije godine morate ga odvojiti od bradavica, svakako!

Sada se mrvice zijevaju, desni su svrab i doslovce sve uvuče u usta, a to je i jedan od razloga zašto je teško odvojiti bebu od bradavica. Pokušajte promijeniti pozornost bebe na zubare (sada su puno važniji i korisniji za njega), neka budu različiti u obliku, slici i boji. U svakodnevnom životu pokušajte odvratiti pažnju bebe sa stranim predmetima, on počinje percipirati svijet u svojoj raznolikosti pa nije teško zanimati dijete. Pokažite mu novu igračku, pjevajte pjesmu, nasmijte se zajedno - sada je sve novo i nevjerojatno zanimljivo za bebu!

Yana Lagidna, posebno za MyMom.ru

I nešto više o tome što je dobra ortodontska lutka, video:

Kako dati pacifier s beveled kraj?

koliko se sjećam, spuštajući se do jezika... imali smo takve prve boce i bradavicu, ali ih je konačno odbio

Pa, pogrešno, ravna strana jezika je potrebna))))

skrenuta dolje, moja kćer je uzeo takav pacifier samo do 11 godina, ona je preokrenula u usta kada je ležala beveling gore

moj skoshen.ne nije uzeta, ponr. jednostavan lateks)

obrubljen rub

spušteni dolje, imali smo i takvu bradavicu, i kao ti, također sam ga dao za vrijeme kolike, ali bradavica je još uvijek "neprijatelj" br. 1 za HB, nemojte ga se odužiti, moje dijete i druga djevojka sami odbijaju bradavice u korist dojke, a većina obrnuto, neuspjeh dojke na bradavice.

teško je objasniti riječima) bili smo jedini

na jednoj je strani obično više odrezanih baza (ispod nosa, kako se ne bi ometalo)

oni na slici ispod su na masama)

zakočiti na jeziku... naša bradavica pod nosom ima usjek

Ortodontska lutka: oblikovati točan ugriz tijekom rođenja

Početna stranica »Savjeti za roditelje» Dječje stvari »Ortodontska lutka: oblik pravilan zagriz od rođenja

Svako dijete ima prirodnu potrebu za sisanjem, pa je lutka jedna od traženih stavki na popisu za kupnju bilo koje mame.

Bradavica se koristi ne samo da smiruje mrvice, već i kao sredstvo za razvijanje maksilofacijalnog aparata, kao i stvaranje ispravnog ugriza.

Izvrsna ortodontska lutka koja se može nositi s ovim zadatkom.

Što je ortodontska lutka?

Nisu svi bradavici isti. Da biste shvatili što je ortodontski pacifier, morate razumjeti kako se razlikuje od redovite bradavice. Glavna značajka je anatomska forma koja ponavlja oblik bradavice ženske dojke, a kut kuke. Proizvod je izrađen uzimajući u obzir fiziološku strukturu zuba, nebo i desni djeteta.

Orthodontic, kao i bilo koji drugi bradavica, sastoji se od jastučića ili zaštitnog diska. S jedne strane, bradavica se nalazi izravno, koja se nalazi u djetetovim ustima, a s druge strane, prsten. "Srca" i "trešnje", gume i silikoni, velike i male, obojene i monofonije - birati između svake vrste nije tako jednostavno.

Trebate li ortodontski dud za svoje dijete?

Odabir između uobičajene bradavice i anatomskog, naravno, vrijedi ostati u drugoj opciji. Zbog posebne strukture, pacifier čini čeljust aktivno kretati naprijed-natrag, što pridonosi skladnom formiranju maksilofacijalnog aparata. Baza dušika ne deformira zube, već postavlja svoj položaj. Usne su ispravno prešane na bazu, što sprječava gutanje zraka. Nakon pravilnog podizanja bradavice, smanjit ćete vjerojatnost kolike u djeteta.

Ortodontski dud je važan subjekt za formiranje refleksa usisavanja u prerane bebe. Kada hranite bebu kroz sondu, daju mu bradavicu. Nakon toga, dijete počinje osjećati logičku vezu između procesa sisanja i hranjenja.

Kako odabrati najbolji ortodontski dud za svoje dijete?

Danas tržište ima ogroman broj praznih mjesta.

Idealan proizvod koji bi odgovaralo apsolutno svima ne postoji.

Stoga, izbor mora uzeti u obzir različite parametre.

materijal

Ako je ranije gotovo sve bradavice izrađene od gume, danas je ovaj materijal gotovo stvar prošlosti. Za izradu suvremenih pacifiera može se koristiti medicinski silikon i lateks (prirodna guma). Svaki materijal ima svoje osobine, kao i prednosti i nedostatke.

Proizvodi od silikona

 • Nije deformiran visokim temperaturama;
 • dugo zadržati svoj oblik;
 • nemaju vanjski okus i miris;
 • hypoallergenic;
 • su izdržljivi.

Glavni nedostatak silikonskih pacifiera je ugristi ih vrlo lako. Stoga, ako dijete već ima zube, pacifier će morati biti promijenjen češće.

Latex proizvodi

 • Mekoća zahvaljujući kojoj je bradavica prikladna za bebe u prvim mjesecima života, kao i prerane bebe;
 • elastična struktura;
 • dugotrajni materijal koji je puno teže ugristi, pa se ove bradavice preporučuju da daju dijete nakon dojenja.
 • Imaju specifičan okus i miris koji ne svako dijete uzima (ponekad se možete riješiti kipućom u mlijeku);
 • može izazvati alergijsku reakciju;
 • Gore od silikonskih analoga reagiraju na toplinu: oni gube oblik i počinju se držati zajedno;
 • potamniti pod utjecajem sunčeve svjetlosti;
 • deformirati se s produljenom uporabom;
 • manje izdržljiv od silikona.

Ergo-ruksak je jedan od modernih dječjih nosača.

Oblik i veličina

Prije nego što odaberete lutku obratite pažnju na oblik diska.

 • Disk u obliku srca idealan je za oblikovanje pravog ugriza;
 • "Butterfly" daje maksimalnu udobnost i udobnost, pogotovo kada dijete leži na trbuhu;
 • dummy-trešnja je najbolje rješenje za bebu s velikim nebom.

Što se tiče veličine pacifiera, važno je razmotriti dob djeteta. Postoji opće prihvaćena klasifikacija koju trebate usredotočiti na kupnju.

 • Kategorija A - za djecu od rođenja do šest mjeseci;
 • kategorija B - od 6 do 18 mjeseci;
 • Kategorija C - za bebe nakon 18 mjeseci.

Pojedine tvrtke proizvode bradavice za najmanju, a zatim se koristi sljedeća klasifikacija:

 • lutke za one koji su rođeni prerano, čija masa ne prelazi 1,8 kg;
 • do 3 mjeseca;
 • od 3 do 6 mjeseci;
 • za bebe starije od 6 mjeseci.

Važno je shvatiti da je ovaj dobni okvir dizajniran za prosječno dijete. Ako dijete razvije brže ili sporije od svojih vršnjaka, potrebno je odabrati proizvod koji se temelji na pojedinačnim karakteristikama.

Pravilno odabrana bradavica ne skoči iz usta i ne komplicira proces disanja. Slušalica bi trebala čvrsto stati na usne. Važan element bilo kojeg pacifiera su otvori za prozračivanje koji promiču cirkulaciju zraka i sprečavaju akumulaciju sline. Glumci za spavanje imaju mekani prsten ili se oslobode bez nje, tako da beba ne doživljava nelagodu tijekom odmora.

Širok raspon širokog raspona lutki predstavljen je na modernom tržištu: mono, boja, svijetle, transparentne. Sve to čini proizvod originalnim i zanimljivim. Roditelji neće biti teško odabrati ono što vaše srce želi.

Osim navedenih značajki, obratite pažnju na snagu i elastičnost dude. Ne bi se trebalo oštetiti istezanjem. Dobra lutka brzo vraća oblik nakon vanjskog izlaganja. Postoje proizvodi s dodatnim značajkama, kao što su dummy termometri ili dispenzeri za primjenu lijekova. Bez obzira jesu li te opcije potrebne, odgovara vam. Odlučujući za kupnju takvog pacifiera, budite spremni da će koštati više od primitivnih kolega.

model

 1. NUK (Njemačka) jedan je od najpopularnijih proizvođača marki, koji su prošli akreditaciju norme ISO 9001. Zahvaljujući posebnom zračnom sustavu zračnog sustava, gumeni dio uvijek ostaje pokretljiv i mekan. Jedan od modela je umirujući latex mamac od Nuk Genius, namijenjen djeci od šest mjeseci do 3 godine. Dostupno u tri boje: crvena, zlatna, plava. Cijena 240 rubalja.
 2. Nip Miss Denti "Prvi zubi" - proizvod od silikona, namijenjen djeci u dobi od 5 do 13 mjeseci. "Krila" pridonose razvoju besprijekornog ugriza, a krpelja je prilagođena osobitostima razmjera lica. Nedostaje prsten koji vam omogućuje da sisati u bilo kojem položaju. Zadovoljava standardnu ​​EN cijenu od 430 rubalja.
 3. Chicco "Physio Soft 4+" (Italija) je kapljica lutke prirodnog oblika, koja je nastala temeljem temeljitog proučavanja djetetove fiziologije u ortodontskom odboru. Siguran lateks, anatomska leptirna obloga, "disanje" rupa - sve pridonose mirnom spavanju novorođenčeta. Cijena je 260 rubalja.
 4. Philips AVENT SCF184 / 13 - silikonska lutka dizajnirana za djecu stariju od 6 mjeseci. Nema stranih okusa i mirisa. Opremljen posebnim "krilima" ravnomjerno rasporedite opterećenje na zubima i desnima. Za higijenu i jednostavnost korištenja uz sterilnu kapu. Odobrena od strane Međunarodne stomatološke udruge. Cijena je 210 rubalja.
 5. Canpol bebe (Poljska). Lažnjak je izrađen od lateksa, nadopunjen velikim ventilima i prstenom sigurnosne plastike. Ugodne dodatke - prikladan držač i slika bajkovitog karaktera. Cijena 470 rubalja.
 6. Dr. Browns Perform (USA) - silikonska bradavica za odraslu djecu u dobi od 6 mjeseci do 1,5 godina. Konusni dijelovi na bazi pružaju mekanu masažu i potiču zubljivanje. Komplet je popunjen prikladnom zaštitnom kapicom. Cijena 390 rubalja.
 7. Tommee tippee C-Air (UK) - silikonska lutka za novorođenčad do 3 mjeseca. Ova je serija namijenjena bebama s posebno osjetljivom kožom oko usana. Opremljena s poprečnim prstenima koji se protežu tijekom sisanja, pružajući bolju fiziologiju. Cijena skupa od dva proizvoda je 420 rubalja.

Ortodontska lutka za novorođenčad: kada kupiti?

U početku, kada je beba potpuno dojena, konstantno sisanje majčinoj dojci zadovoljava potrebu za sisanjem. Tijekom tog razdoblja nema potrebe za lutkicama, tako da roditelji naviknu bebu u drugi ili treći mjesec života. Ako iz bilo kojeg razloga majka ne doji dojku, dud bi se mogao koristiti od prvog dana.

Kako dijete raste, veličina pacifiera također bi trebala porasti, jer gore prikazana klasifikacija nije samo stvorena. Počevši od šest mjeseci, postupno možete odvući dijete iz bradavice, jer će u budućnosti biti puno teže. Počnite mu davati dude samo u rijetkim slučajevima. U ovom dobu možete smiriti bebu, usmjeravajući pozornost na nešto drugo. Nemojte oduzimati dude od djeteta u stresnoj situaciji.

Koje obrazovne igračke izabrati za malu djecu?

Kako se brinuti i kako sterilizirati pacifiera?

Bradavica je u dodiru s sluznicom djetetovih usta. Zato je tako važno osigurati pravilnu njegu proizvoda. Inače, lutka može postati nosilac i uzgojni teren za infekcije.

Preporuča se kuhanje mačjaka u čistoj vodi oko 2-3 minuta ili ga spustiti u parni sterilizator. Pacifier treba dnevno sterilizirati, kao i prati u toploj vodi s antibakterijskim sapunom ili posebnim deterdžentom za boce.

Mlijeko treba "vodene postupke" prije svake uporabe iu slučaju onečišćenja. Neke bradavice mogu se prati u perilici posuđa. Ali ako nema hitne potrebe za tim, bolje je oprati proizvod na tradicionalan način.

Mnoge majke se koriste za lizanje bradavice prije nego što ga daju svom sinu ili kćeri, ali to se ne može učiniti. Mikroflora usne šupljine može ozbiljno štetiti.

Dobro je ako je lutka pohranjena u čistom zatvorenom kućištu, gdje prašina i prljavština neće doći do njega. Kako bi se udovoljilo pravilima higijene, preporuča se da nemate jednu, ali najmanje dvije majke. Mnogo je bolje ako ima više. Dodatna lutka pomoći će vam ako dijete izgubi ili uništi proizvod, što se događa prilično često. Latex soother mijenja se mjesečno. Proizvod izrađen od silikona trajat će duže - oko 1,5-2,5 mjeseci. Bradavica se počela držati? Ovo je glavni znak koji ukazuje na potrebu zamjene.

Kako pravilno koristiti ortodontske dude?

Kao što je gore spomenuto, strana s utorom oblikovana je za rad donje čeljusti. Kad sisanje, djeteta djeteta u djetetovoj ustima treba biti postavljena, tako da je odsječeni dio "izgleda" strogo dolje i nalazi se na djetetovom jeziku. Mama mora slijediti ovo. Stvarno praćenje stanja je potrebno samo prvi put. Uskoro beba će se koristiti i prestati okretati bradavicu.

Ortodontska lutka: recenzije roditelja

 • Marina Romanova, Saratov. Kupio sam nemacicu, a njezina je beba tvrdoglavo pljunula. Mislio sam da uopće ne bih prihvatio ništa. Ali Avent nam se približio 100%. Koristimo ga samo u ekstremnim slučajevima - kada zaspimo i nakon kupanja, ako sin plače. Dummy nije prekršio dojenje, kao što je često slučaj. Zahvaljujući proizvođaču.
 • Elena Steklova, Moskva. AVENT SCF184 / 14 - kćer sranje samo ovu lutku, ne uzima ništa drugo. S njom, ona ne sisati prst i spava puno bolje. Glavni plus je zgodan oblik. Od minusa - nedostatak prstena, pa se stalno bojimo gubitka bradavice.
 • Olesya Sulimova, Irkutsk. Kupio sam pacifier iz NUK-a, ali, nažalost, novorođenčad kćer je stisnula. Odlučio sam pričekati do tri mjeseca. Kći opet nije uzela pacifiera, iako se prestala gušiti. Savjetovali su mi da kupim redovitu bradavicu tako da ne bi morala davati dojke tako često. Ali siguran sam da je dojka prirodna i korisnija, stoga nema potrebe za ortodontskim čašama. Ali sada nije potrebno odvojiti dijete od bradavica, a nema problema s ugrizom.
 • Dyuzhikova Maria, Moskva. Sam sam patio od pogrešnog ugriza, stoga se uvijek suprotstavljam baby jastučići. Dijete je imalo refleks sisanja i stalno davanje dojki je jednostavno fizički nemoguće. Odlučio sam ostati na lažnom doktoru Brownu, kupio dva odjednom. Sada spavamo i hodamo s lutkom. Općenito, svatko je sretan.
 • Elena Dibrova, Kazan. Mislio sam da bradavica moje bebe ne bi bila korisna. Prvi mjesec živio je bez nje. Kasnije je postojala potreba za pacifierom, stekla nekoliko lateksnih modela različitih marki. Kći preferira Bibi bradavicu i zaustavi se. Sada dijete ima 10 mjeseci: zaspavamo s lutkom, idemo u bolnicu, ponekad šetamo. Općenito, lako je bez nje.
 • Julija Bogdanova, Samara. Kupio je dude Chicco. Poput dizajna: plava boja, slike ribe, svijetli u mraku. Od prednosti koje vrijedi spomenuti je prikladan oblik u obliku kapi, dobre veličine i zaštitne kapice koja vam omogućuje da nosite bradavicu s vama. Cons: Zbog velikog i teškog pričvršćenja za prsten bradavice neprestano ispadne iz usta. Latex, u usporedbi s drugim bradavicama, je oštar, ali prikladan je ako se zubi rezaju.

Unatoč svim prednostima lutke, nemojte je zloupotrijebiti. Pokušajte odvojiti potomke od bradavica do jedne godine. Inače, može se razviti u lošu naviku i negativno utjecati na ugriz djeteta.

Kako dati silikonsku ortodontsku pacijentu i što je to?

Većina beba se smiruje i zaspati samo ako sisaju na dude. Proces sisanja ima blagotvoran učinak na živčani sustav i pomaže u borbi s tugom. Jednostavan uređaj koji je u upotrebi već više od desetak godina prošao je nekoliko promjena ovih dana. Moderni pacifiers su prikladniji, ne samo da pomažu djetetu da zaspi, nego također obavlja terapeutske funkcije.

Zašto dijete dobiva ortodontski dud?

Ortodontska lutka, baš kao i njegov prethodnik, anatomski, vidljivo je drugačija u obliku od uobičajenog starog kapljika. Razlika je u tome što moderne verzije bradavica za bebe uzimaju u obzir oblik neba, ispravno zarobljen usnama. Koristeći anatomski ili ortodontski pacifier, ne možete se bojati da dijete proguta zrak. Kolik, trbuh, bol u trbuhu će se pojaviti znatno rjeđe nego kada se koristi tradicionalni pacifier oblik.

Ortodontska bradavica pridonosi pravilnom rastu zuba, stvaranju ugriza. Njezin razradeni oblik blizu je oblika prsne bradavice, koji vam omogućuje da odaberete opciju koja je poznata i prikladna djetetu.

Vrste lutki

Sljedeća slika prikazuje vrste bradavica izrađene od različitih materijala i različite u obliku mekog dijela. Svaki je dizajniran za obavljanje određenih funkcija. Kako bi beba mogla sisati s užitkom, konfiguracija bi se trebala što više prilagoditi majčinom dusu. To je također korisno za dijete da dobro uzme grudi, jer će uobičajeni oblik pomoći da pravilno snimite i učinkovito sisate.

Proizvodni materijal

Gospođice su izrađene od 3 osnovne građe:

Danas je guma rijetka. Ovaj materijal je alergičan, može izazvati osip ili iritaciju na obrazima i usnama. Međutim, guma je prikladna za djecu čiji su zubi rezani.

Suvremeni materijal - medicinski silikon. Taj je materijal umjetno sintetiziran i otporan na toplinsku obradu, što omogućuje dezinfekciju vrenjem. Silikonski je bezbojan, nema vlastiti miris. Nedostaci uključuju relativno visoku krutost koja može uzrokovati deformaciju zuba. Ali lako ga ugristi. Silikonska bradavica je bolje koristiti prije prvog zuba.

Mekana mekana, pogodna za uporabu u bilo kojem razdoblju razvoja zuba - lateks. Sirovina za proizvodnju lateksa je prirodna guma. Ova bradavica je vrlo meka. Zbog povećane elastičnosti, prikladno je za bebe od prvog dana života, uključujući prerane bebe. Latex zub je obično čist ili svijetlo smeđe boje. Značajke takvih bradavica su:

 • nemogućnost podnošenja toplinske obrade, ne može se kuhati;
 • pacifier ne bi trebao ostati na suncu, ona će potamniti na izravnoj sunčevoj svjetlosti, izgubit će oblik;
 • produljena uporaba može dovesti do vezivanja, povećanja volumena;
 • lateks proteina ponekad uzrokuje alergijsku reakciju;
 • Bite preko lateksa je prilično teško, tako da za bebe koje imaju zube, ova bradavica će raditi bolje od drugih.

Bradavice od bilo kojeg materijala moraju se povremeno mijenjati. Latex bi trebao biti zamijenjen nakon 4 tjedna, silikon - nakon 6. Gumeni obično služe puno manje i zamjenjuju se dok se oni pogoršavaju.

Oblik i veličina

Dummy jastučići nude proizvođači razlikuju u veličini i obliku. Za razliku od anatomskog prethodnika, koji je prikladan u obliku djetetovih usta, ortodontski je u konfiguraciji blizu ženskog dusa. Ravno s jedne strane, s druge strane konveksan, s vrhom skošenim, lako se može uhvatiti usnama djeteta. Ovi su pacifieri podijeljeni u 3 tipa, ovisno o obliku diska za zaključavanje:

 • tradicionalni okrugli oblik;
 • srce - koristi se za pravilan razvoj čeljusti i stvaranje ugriza;
 • Leptir - posebno stvoren za djecu koja vole spavati na trbuhu.

Različiti dizajni imaju pacifiers dizajniran za uporabu u noć i dan. Dnevno je opremljen prstenom za koji beba može držati dud, umetnite ga u usta i izvadite. Prsten vam omogućuje pričvršćivanje dude na odjeću.

Noćne inačice dostupne su bez prstena. Takav proizvod teži manje, ne zamaraju dijete kad se okreće s jedne na drugu stranu. Prilikom odabira bradavice za bebu treba obratiti pažnju na prisutnost rupa na disku, dopuštajući dijete da slobodno diše. Disk treba biti ispiran s usnama kako bi se spriječilo gutanje zraka.

Lutke su označene veličinom proizvoda:

 • Za najmanju veličinu učinit ću, a upotrebljava se do 6 mjeseci.
 • Veličina II stječe se za djecu od 6 mjeseci do jedne i pol godine.
 • Oni koji su stariji, ali još uvijek koriste mačje, odgovarat će veličini III. Međutim, nakon 2 godine je vrijeme da se odriješu bradavica.

Marka

Proizvodnju pacifiera obavlja nekoliko tvrtki čiji proizvodi imaju svoje osobitosti. Svaka tvrtka proizvodi svoj asortiman, proizvodi se razlikuju po kvaliteti, troškovima i korištenju materijala. U nastavku su neke od najčešćih brandova:

 1. Avent je brand u vlasništvu Philips, sa sjedištem u Nizozemskoj. Proizvodi su izrađeni od silikona, imaju zaštitnu kapu. Oblik je tradicionalni kap-oblik, iako je najavljen u trgovini kao ortodontski. Dnevne i noćne opcije, postoji širok izbor dizajnerskih rješenja. Nedostaci uključuju oblik diska, omogućujući penetraciju vlage kroz otvore za ventilaciju.
 2. Bibi - proizvedeno u Švicarskoj. Na raspolaganju su i modeli silikona i lateksa. Komforni disk ima anatomski oblik. Proizvodi marke su visoke kvalitete i atraktivnog dizajna, ali i visoke cijene.
 3. Nuk - proizvodi u Njemačkoj. Lutke su opremljene s posebnim mouthpieces imaju anatomski oblik. Sustav ventila za otpuštanje zraka omogućuje da proizvod zadrži svoj oblik i mekoću, sprečava deformaciju čeljusti. Oni su vrlo skupi.
 4. Mama - skupe lutke izrađene u Austriji su od silikona. Tanka bradavica je tako fleksibilna i nježna da izgleda poput kože. Ergonomski disk prirodno priliježe usnama, ne uzrokuje iritaciju.
 5. Kurnosiki je domaći proizvođač proizvoda izrađenih od prirodnog lateksa. Disk je opremljen rupama za ventilaciju, oblik odgovara strukturi djetetovih čeljusti. Razlikuje nisku cijenu.

Kako koristiti lutku?

Da bi djetetu bilo dummy ili ne dati je pitanje koje je u svakom trenutku relevantno. Dummy ne samo da smiruje dijete, već i ne dopušta mu da se navikne na usisavanje prsta. To je vrlo važno za mrvice, jer s vremenom možete dijeliti s bradavicom, a puno je teže odgonetnuti lošu naviku prstiju u ustima za bilo kakve poteškoće i tugovanje. Pomoću bradavice morate slijediti određena pravila:

 • uzimajući bradavicu, potrebno je osigurati da se lako umetnuta, ne sprječava dijete da diše, ali ne izlazi iz usta;
 • disk bi trebao biti ispiran s usnama, bez izazivanja iritacije, imati zračne rupe;
 • prije prve uporabe treba oprati sapunom i vodom, isto treba učiniti ako se proizvod pada na pod;
 • dijete se navikne na određeni oblik i veličinu pacifiera, to treba uzeti u obzir pri kupnji novih proizvoda;
 • kada beba zaspi, bolje je ukloniti bradavicu iz usta;
 • prisiljavanje djeteta da sisanje dude nije neophodno, bolje je da ga ne zlostavljate - ni najkvalitetnije one nisu dobre za zube.

Preporuke za njegu bradavice

Odabirom veličine i oblika bradavica, poželjno je rast djeteta za kupnju proizvoda iste marke, ali dizajniran za stariju dob. Kako bradavica ne postane nositelj infekcije, nužno ju je pratiti:

 • svakodnevno provjeravajte integritet radne površine: ako postoje pukotine, suze, lijepljenje, pražnjenje treba zamijeniti;
 • Također je potrebno promijeniti čašicu ako se disk razbije, jer upotreba proizvoda s poderanim ili ispucanim može dovesti do ozljeda;
 • važno je strogo pridržavati se uvjeta rada, nakon razdoblja uporabe treba zamijeniti proizvod;
 • sve bradavice trebaju biti sterilizirane: silikon se može kuhati, lateks se pere vrućom vodom i sapunom.

Tijekom vremena, bradavice će morati biti napuštene. Preporučljivo je da se to dogodi u dobi od 2 godine, a ne kasnije. Najuspješnija ortodontska bradavica s konstantnom uporabom ometa bebu da diše i govori pravilno, tako da ne biste trebali ustrajati u ponudi dijete.

Ortodontska bradavica - zdravi beba osmijeh

Oblikovanje ispravnog ugriza najbolje pridonosi ortodontskom bradavicom, koja ima anatomski oblik. Prirodno dojenje idealan je način da spriječi razvoj neprilagođenog ugriza kod beba. Oblik bradavice ženske dojke osigurava priroda, ne samo zbog praktičnosti hranjenja djeteta, već i zbog pravilnog razvoja njegovog maksilofacijalnog aparata.

Uz umjetno hranjenje, najvažniji zadatak je odabrati pravu bradavicu za bocu za smjesu i dude.

Vrste ortodontskih bradavica

Ortodontski dudovi i bradavice za boce izrađeni su od umjetnog medicinskog silikona i lateksa - prirodne gume. Odaberite najprikladnije za dijete samo pokušajem i pogreškom.

Značajke silikonskih bradavica:

 • Boja - bijela, prozirna;
 • Dobro podnosi obradu na visokoj temperaturi;
 • Bez okusa i mirisa, nemojte uzrokovati alergije;
 • Ne apsorbirajte tekućinu, ne izgubite oblik;
 • Trajni, otporni, traju dulje;
 • Lakše je ugristi, tako da nakon zubiranja tih bradavica bolje je ne koristiti.

Karakteristike lateksa bradavica:

 • Boja - žuta, prozirna;
 • Na strukturi mekana, elastična;
 • Imati specifičan miris i okus, može uzrokovati alergije;
 • Tijekom toplinske obrade i na suncu brzo izgube oblik, zatamnjuju, počinju se držati zajedno, pa ih češće zamjenjuju novima;
 • Prodor penetracije lateksa je mnogo teže od silikona, tako da se te bradavice mogu sigurno koristiti nakon dlačica.

Što ortodontska bradavica dati djetetu?

Razlika ortodontske bradavice od uobičajene je u anatomskom obliku od beveled pod kutom s malo spljošten tip. To prisiljava nižu čeljust da aktivno krene naprijed-natrag, pridonoseći pravilnom i prirodnom razvoju maksilofacijalnog aparata, ne dopušta bebin da proguta zrak kad sisa, ravnomjerno raspršuje pritisak na nebo i stvara ispravan zagriz. Mama mora pažljivo pratiti položaj bradavice u djetetovim ustima - skočena strana mora biti izravno usmjerena.

Dummy se sastoji od zaštitnog diska - nagger, s jedne strane čiji je bradavica fiksna, s druge strane prsten. Veličina ortodontskih pacifiera glavne mase proizvođača (Avent, Nuk) izračunava se na dob djece:

 • od rođenja do 3 mjeseca;
 • od 3 do 6 mjeseci;
 • stariji od 6 mjeseci.

Svako dijete mora odabrati pacifier koji je optimalan u veličini i duljini tako da ne skoči iz usta ili otežava disanje. S godinama dijete mijenja veličinu bradavica.

Vrh može biti masivan ili malen, ovalan ili okrugli. Mora se stati na područje oko usana, ne ometati disanje, imati otvore za prozračivanje zraka i spriječiti nakupljanje sline.

Prsten za dude služi za praktičnost rada, omogućava ga pričvrstiti na odjeću.

Uvjeti korištenja za ortodontski dud

 1. Prije uporabe, bradavica se temeljito isperu sapunom, steriliziraju jednom dnevno u kipućoj vodi oko 5 minuta;
 2. Svaki put kada se provjerava cjelovitost i trajnost površine, s najmanjim znakom oštećenja bacaju se;
 3. U prosjeku, silikonska ortodontska bradavica treba jednom mjesečno zamijeniti novim, lateks jednom svaka 2-3 mjeseca;
 4. Djeca se navikavaju na istu vrstu bradavica, tako da morate imati u spremište nekoliko identičnih;
 5. Na početku dubokog sna u djetetu, pacifier se uklanja iz usta;
 6. Nemojte zlostavljati bradavicu, čak i ako je ortodontski. Nakon 6 mjeseci potrebno je dati samo u ekstremnim slučajevima, pokušavajući na drugi način smiriti dijete, prebacujući pozornost na druge predmete;
 7. Nakon 1 godine dijete mora biti namjerno odsutno od usisavanja pacifiera. Inače, može dovesti do deformacije lukova čeljusti i nepravilnog rasta zuba.

Nastajanje ispravnog ugriza u djetinjstvu uklanja potrebu za budućnošću nošenja proteza za izravnavanje zuba i štitnika usta. Pazite na ljepotu beba osmijeh danas!