Kočija za najmanja - kako odabrati kolica za novorođenče?

Rođenja

Dječja kolica su jedna od najvažnijih akvizicija za bebu u prvoj godini života. Bez nje, nemoguće je zamisliti duge šetnje na svježem zraku. Ispravna kolica su zalog harmonijskog fiziološkog razvoja djeteta, stoga je nužno pristupiti izboru vozila za bebu mudro.

Prije nego što odlučite koje je "vozilo" bolje za bebu, najprije morate saznati o vrsti dječjih kolica i što treba uključiti u njihov paket.

klasifikacija

Postoji nekoliko tipova suvremenih invalidskih kolica koje su u stanju pružiti udobnost i zaštitu novorođenčadi: klasični kolica, transformatorska kolica, multi-modularna kolica od 2 u 1 ili 3 u 1 konfiguraciji. Što je bolje odabrati - odlučiti na temelju vaših potreba, a sljedeće će vam informacije pomoći.

Klasični nosiljka

Klasična kolica su najbolji način prijevoza za bebe. Ima velike kotače koji osiguravaju stabilnost i tvrdu kolijevku s vodoravnim dnom. Kolijevka je veća nego kod invalidskih kolica drugih tipova, nalazi se dovoljno visoka, što je pogodno za roditelje, a gusti okvir s visokim stranama štiti od vjetra. Značajan broj kolijevki u takvim invalidskim kolicima opremljen je termoregulacijskim sustavom.

Od minus klasičnih kolijevki, može se zabilježiti dojmljive dimenzije, dovoljno velike težine, što otežava prevladavanje stepenica stepenice dizala. Čim beba nauči sjesti, morate kupiti kolica za kolica kolica.

"Transformer"

"Transformator" kolica lako se prebacuje s kolica u šetnju koja mu omogućuje da se koristi od prvih dana života do trenutka kad beba bude sigurna da hoda bez pomoći kolica. Transformatori su lakši od klasičnih invalidskih kolica, imaju puno kompaktnijeg tijela, dobar križ i lakše presavijanje. Ove kolica često su opremljene s flip handle.

Kolica "transformator" nemaju čvrsto okvira. Za šetnju s novorođenim, morat ćete razgraditi pješački blok tako da se formira niša u kojoj se nalazi meka kolijevka ili omotnica. Ova verzija kolica je prikladnija ako je dijete rođeno u proljeće ili u gradu s blagom klimom u kojem nema jakih vjetrova.

Od svih vrsta dječjih kolica, kolica "transformator" popularna su kod mladih roditelja zbog svoje svestranosti i pristupačne cijene.

modularni

Modularni kolica smatraju se najpopularnijima i značajni su zbog visokih troškova. Njihova je osobitost da jedan od dva ili tri bloka može biti instaliran na jednom podvozju. Kompletni set "2 u 1" ima dva modula: kolijevku i šasiju.

U modelima konfiguracije "3 u 1" dodano je i auto sjedalo. Takve šetnje pružaju udobnost za cijelo razdoblje tijekom koje beba treba kolica. U većini modela takvih invalidskih kolica, modul za dojenčad nije niži od kolijevke u klasičnom kolicima, što je veliki plus.

Kupnja kolica je bolja odmah nakon rođenja djeteta. Na temelju njegove težine.

Kako odabrati?

veličina

Kolica za novorođenče nisu kompaktna. Ali možete odabrati optimalno vozilo veličine. Dužina kolijevke je u prosjeku oko 80 cm, širina je oko 40 cm, razmak između osovine je nešto širi. Potrebno je izmjeriti hoće li takva kolica prolaziti kroz vrata, u lijevu dizala, uzimajući u obzir prisutnost barem jedne osobe u liftu. Potrebno je obratiti pažnju na doba godine.

Kolica za novorođenče uvijek imaju impresivnu težinu. Treba razmotriti vlastite tjelesne sposobnosti i različite situacije. U kućama u kojima postoje teretni liftovi, uporaba kolica neće biti problem. A ako se dizalo neprestano razbije, ili to uopće nije, trebate ozbiljno razmišljati o lakšem modelu.

Što bi trebalo biti deprecijacija?

Moderna karoserija treba biti opremljena visokokvalitetnim mehanizmom za apsorpciju udaraca. Time uklanja teške udare i vibracije tijekom kretanja.

Postoje dvije vrste amortizacije:

 • Proljeće - posebni izvori poduzimaju sve šokove, izglađujući sve kvrge na cesti.
 • Zglob - u srcu zgloba kožnih trake ili plastike, omogućuje vam da ljuljaju kolica u različitim smjerovima.

Pri odabiru kolica možete procijeniti učinak mehanizma amortizacije. Da biste to učinili, slučajnim pritiskom na kolica, zakrećući je, dok sjedalo treba kretati glatko u odnosu na kućište.

kotači

Kolica za novorođenče imaju šasiju s četiri velika kotača (od 25 cm). Veliki kotači imaju dobru upravljivost i povećavaju učinak deprecijacije. Nedavno su tricikli sve popularniji, ali nema značajne razlike u upravljivosti i stabilnosti između tricikla i podvozja na četiri kotača. Često je potrebno odabrati između plastičnih i gumenih gumenih naplataka.

Gumom se bolje prevladavaju prepreke, ali su ranjivije i potrebno ih je zamijeniti. Istodobno postoji i alternativna mogućnost - polimerni gumeni kotači. Oni omogućuju bolje ublažavanje i ne boji se pukotina na cesti.

Težina kolica često ovisi o materijalu iz kojeg je napravljen okvir okvira. Čelični okvir će dodati više kilograma, ali cijena kolica bit će znatno niža od modela s okvirom od aluminija ili ugljika.

pero

U modernim modelima invalidskih kolica za novorođenčad postoje različite mogućnosti za transformaciju ručke:

 • Ručka je visina podesiva - vrlo važna funkcija za roditelje s značajnom razlikom u visini. Osim toga, regulacija ručke omogućuje povećanje kompaktnosti kolica.
 • Flip handle - omogućuje vam promjenu položaja djeteta u odnosu na cestu. Dakle, možete ga odvratiti od vjetra, ili s jakog sunca.

Što ti treba kočnica?

Sve dječje kolica imaju ručnu ili stopnu kočnicu za parkiranje koja zaključava kolica kad se zaustavi i sprječava valjanje. Poželjno je da kolica imaju dvije parkirne kočnice, što će povećati sigurnost djeteta. Osim toga, korištenje ručne kočnice pogodno je za usporavanje.

Proizvodni materijal

Materijal presvlake mora biti otporan na vlagu, otporan na mrlje i zaštićen od vjetra. Takva kolica dovoljna su za brisanje vanjske strane prljavštine i prašine, a ne se bojati ići u šetnju u blatu. Kao opcija, može biti koža ili umjetna koža.

Unutarnja omotnica

Topla dječja omotnica - nezaobilazni element za šetnju zimi. Mogu biti vunene, od cijele kože ovce - za teške vremenske uvjete. Za blažu zimsku klimu pogodan je vunena omotnica. Omotnice su uključene u neke kolica.

Džepovi, držači za šalice, košare

Prostrana košarica je neophodna dodatna oprema za svu kolica. Može biti metal i tkanina. Metalna košarica je izdržljiva, ali ne i udobna na izlazu iz visokih rubnjaka. Mnogi modeli opremljeni su podvozjima s invalidskim kolicima.

Roditelji to smatraju prikladnima, osobito ako postolje kombinira držač za šalicu i ključni džep ili držač mobilnog telefona. Dodatni džepovi ili vrećica za stvari prikladna je za roditelje. Za razliku od košare, možete staviti dragocjenosti u svoju torbu i, ako je potrebno, uzmite je sa sobom ako morate ostaviti kolica na ulici.

Prilikom odabira boje kolica, trebate početi ne toliko od spolova djeteta, kao i od lakoće materijala. Na laganoj tkanini, prljavština je vidljivija, mora se često prati, nakon čega kolica gube pristojan izgled. Ako su svijetle boje važne, bolje je davati prednost kožnim presvlakama ili kožnim predmetima.

Dodatni zahtjevi za komponente

Za kolica s naplatnim kotačima uključena je pumpa. Prikladno je uzeti s vama, u slučaju da morate tresti kotač. Kvačilo za roditelje je vrlo zgodan pribor zimi, omogućava vam da brzo izvučete ruke i dajte bebu bocu. Kišni ogrtač, mreža za komarce, sunčalište, kišobran, rt na nogama nezamjenjivi su za različite vremenske uvjete. Često dolaze s kolicima.

Sigurnosni pojasevi moraju biti u invalidskim kolicima bilo koje vrste. Oni ne samo da pomažu da se dijete ne ispadne kada se spušta s rubnjaka, već i da se riješi previše aktivna djeca. Pokrivači na kotačima pružaju čistoću u stanu i omogućuju vam da ne operete kotače nakon svake šetnje.

Kada kupiti?

Mnogi roditelji zainteresirani su za ovo pitanje. Ne postoji definitivan odgovor na njega. Ako ne želite riskirati odabir kolica nasumce prije rođenja djeteta, savjetujemo vam da ga dobijete kada je novorođenčad 1 mjesec. Njegov imunitet će se jačati i bit će moguće odabrati prijevoz za šetnje.

preporuke

Kako odabrati dobar kolica u trgovini? Iskusni roditelji preporučuju provjeru jednostavnosti kolica i jastuka prije kupnje, udobnost budućih šetnji ovisi o tome. Svi mehanizmi trebaju raditi pravilno, glatko i tiho. Kočnica mora čvrsto popraviti kolica na nagnutoj ravnini.

Povezani videozapisi

Savjeti Dr. Komarovskog za odabir kolica za novorođenče:

zaključak

Duge šetnje na svježem zraku su od velike koristi za bebu. Dobar kolica - zalog udobne šetnje, zdravog sna i pravilnog razvoja djetetove kralježnice. S obzirom na sve nijanse, lako možete pronaći savršenu kolica za novorođenče i osigurati mu sretno djetinjstvo.

Kako odabrati kolica za bebe novorođenčad: koje su vrste i modeli bolje?

Jedno od pitanja koja se tiču ​​roditelja malog djeteta pitanje je njegove sigurnosti. Sigurnost djeteta također mora biti osigurana tijekom kretanja. Naravno, prilikom odabira beba kolica, udobnost i praktičnost također su važni za dijete. Kako odabrati kolica za novorođenče? Koje su modele kolica? Što trebate razmisliti prije kupnje, što treba obratiti posebnu pozornost?

Koliko invalidskih kolica trebate?

Kolica za novorođenčad koja ne može držati glavu bez pomoći odrasle osobe trebala bi pružiti udobnu ležernu bebu, trebala bi imati krutu vodoravnu dnu, visoku stranu i dobru ventilaciju. Pretpostavlja se da će dijete koristiti "osobni prijevoz" tijekom šetnje ili potrebnih putovanja dok ne navrši tri godine života.

Jasno je da dvomjesečno beba ne može samostalno kretati ili sjediti; dvogodišnje dijete - ne samo da sjedi, nego šetnje i trčanje. Dakle, zahtjevi za pojedinačnim vozilima variraju u velikoj mjeri ovisno o dobi djeteta. Kolica za odrasle dijete moraju hodati, kako bi mogao sjediti, promatrati svijet oko sebe, vidjeti druge ljude tijekom putovanja.

Najvažnija značajka je sigurnost.

Može se razmotriti kvalitetni "osobni prijevoz" ako su ispunjeni sljedeći uvjeti:

 • Svi materijali iz kojih se kreće kolica moraju biti u potpunosti u skladu s međunarodnim sanitarnim standardima i normama naše zemlje. Oni moraju biti ekološki prihvatljivi, prirodni ili bliski u prirodnoj kvaliteti.
 • Dodatke bi trebale biti pričvršćene za kolica kako bi zaštitile dijete od neugodnih vremenskih uvjeta (jak vjetar, mraz, snijeg, tuča, kiša ili sunce koje gori). Naravno, potrebno je usredotočiti se na izbor klimatskog područja u kojem će novorođenče živjeti. Ako su zime bez snijega, tada nije potrebna zaštita od smrzavanja i snijega, no za vruće ljeto trebat će vam zaštita od izravnog zatopljenog sunčevog svjetla. Ako često kiše u proljeće i jesen, prekrivač kiše i zaštitna pregača obvezni su.
 • Za kolijevku: morate osigurati da ima okvir, sustav ventilacije, pouzdano pričvršćivanje na kućište.
 • U slučaju varijante hodanja, pazite da su sigurnosni pojasevi čvrsto i pouzdano.

Važni parametri invalidskih kolica

Uz sigurnost, prijevoz djeteta ima parametre koje roditelji trebaju uzeti u obzir. Kako odabrati kolica za bebe? Pri odabiru treba obratiti pozornost na:

 • Težina. Mnogo kolica su prilično teške, a novorođenčadi obično ne manje od 12 kg. Naravno, ako roditelji žive u privatnoj kući ili visokoj zgradi na prvom katu, taj problem nije važan za njih. No, ako bi dijete trebalo podići na visoki kat, bolje je razmotriti opcije za prijevoz i kupnju invalidskih kolica je lakše - to je osobito važno za obitelji koje žive u petkatama zgrade bez dizala.
 • Dimenzije. Prije kupnje kolica, roditelji trebaju mjeriti vrata kroz koja će se dijete nositi. Posebnu pažnju treba posvetiti vratima dizala, jer to je invalidska kolica koja ne može ući. To se uglavnom odnosi na modele s tri kotača, pri čemu stražnja šasija ima veću širinu od modela s četiri kotača.
 • Kotači. Veličina kotača ovisit će o manevriranosti kolica i njegovoj sposobnosti za cross-country. Ako su kotači veliki i široki, kolica se mogu prevoziti na gotovo bilo kojoj površini, ali njegova će manevarivost biti niska. I obrnuto: karapuz vozilo s malim i uskim kotačima će savršeno manevrati, ali njegova propusnost će se smanjiti. Kotači mogu biti napuhani ili gumeni. Vozila s naplatnim kotačima imaju bolji jastuk od kolica s gumenim kotačima.
 • Trup. Nosite stvari i nosite kolica u isto vrijeme majka ne može. Stoga je poželjno da je kolica prostrana prtljažnik. Pogodan je kada su predviđeni posebni odjeljci i džepovi za pohranjivanje potrebnih stvari.

Vrste dječjih kolica

Što su vagoni za bebe? Sada proizvođači nude mnogo različitih modela. Moderni roditelji mogu odabrati kolica gotovo bilo koje vrste, boje, dizajna - takav niz sredstava za prijevoz djeteta može zadovoljiti sve zahtjeve za izgledom. Izaberite vozilo za mrvice trebalo bi biti na tehničkim karakteristikama, jer će utjecati na zdravlje bebe i njegov siguran prijevoz.

Sada se vozila karapuz mogu podijeliti u 4 vrste:

kolijevke

Ove šetnje su idealne ne samo za hodanje djece iz prvih mjeseci života, već i za uporabu umjesto kolijevke. Dno njih - glatka i čvrsta. Kolijevka ima napa, koja se može podesiti ovisno o vremenskim uvjetima. Pješačenje u njemu udobno u bilo koje doba godine.

Kolijevka je najpoznatija verzija kolica, gdje je dijete u vodoravnom položaju

Uobičajeno, zajedno s kolijevkom dolazi s dodatnim korisnim stvarima: kišni poklopac za zaštitu od oluje u proljeće i kišom kiše tijekom jeseni, zaštitna pregača, omotač od krzna za hodanje u hladnjaku, mreža protiv komaraca, torba za spremanje prtljage.

Kotači, u pravilu, široki, volumetrijski, napuhani. Zbog toga je kolica vrlo stabilna i mogu proći, tiho prigušujući, na gotovo bilo kojoj površini. Međutim, manevrvnost vozila zbog tih kotača je niska. Kada dijete odrasta, nećete mu biti sjedeći u svom "osobnom prijevozu". Roditelji će morati kupiti novo vozilo za prijevoz odraslog djeteta.

transformatori

Ove kolica su izvrsne za hodanje s djetetom, a zbog karakteristika njihovog dizajna mogu se koristiti od samog rođenja djeteta. Imali su svoje ime upravo zbog mogućnosti mijenjanja iz vozila za uživanje u spavanje, a potom opet na vozilo za užitak. Stupanj na transformatorima, u pravilu, dobar.

S transformatora se isporučuju: kišni ogrtač, pregača, rešetka iz komaraca, omotnica od krzna, torba za prtljagu. Ručica transformatora mijenja položaj na zahtjev roditelja, što omogućuje zaštitu djeteta od sunca koji blista u očima ili puše vjetar u licu. Sigurnosni remeni transformatora su pouzdani, a njegova težina rijetko doseže 15 kg. Međutim, mali kotači smanjuju propusnost vozila i njegove vrijednosti amortizacije. Cijena transformatora je obično niska.

univerzalan

Te kolica imaju pouzdanost i praktičnost, a osim toga imaju izvrsnu mobilnost. Univerzalne invalidske kolica imaju okvir s kotačima, na koje se mogu koristiti različiti dodatni moduli. Može postojati dva modula (modul za novorođenčad i stolica za slobodno vrijeme) ili tri (osim navedenih modula, isporučuje se auto sjedalo).

Nakon rođenja, dijete kreće u novorođeni modul, a kasnije ovaj modul jednostavno zamjenjuje stolica. Univerzalna kolica potpuno rješavaju problem premještanja djeteta, ali je cijena ove opcije vrlo primjetna.

tricikli

Sada su ti kolica postali modni. Oni se razlikuju po dobroj upravljivosti zbog specifičnog okvira. Na okviru kolica samo su tri kotača. Ispred okvira je mali kotač koji se može zaključati ručnom kočnicom.

Triciklne kolica dostupne su u obliku transformatora ili sustava s izmjenjivim modulima, one su izvrsne za gradske stanovnike koji trebaju veću pokretljivost, ali teretni teret, apsorpcija udarca i stabilnost ovog vozila su niski. Po cijeni modernih kolica ne primjenjuje se na opcije proračuna.

Prednosti i nedostaci različitih tipova kolica

Za podsjetnik na pitanje "Kako odabrati kolica?" Možete koristiti tablicu. Navodi se prednosti i nedostaci različitih vrsta vozila za Karapuz. Postoje također i podaci koji podsjećaju na uvjete korištenja dječjeg prijevoza i dobi korištenja.

Savjet 1: Odabir prave kolica za djecu

Mnogi roditelji zainteresirani su za pitanje: "Kako odabrati pravi kolica?" Kada kupujete kolica za djecu, važno je obratiti pozornost na detalje poput dna - trebao bi biti čak i, materijal gornjeg dijela kolica trebao bi biti visokokvalitetna tkanina.

Širina i dužina kolica treba stati u dizalo, pogotovo kada niste na prvom katu. Kotači moraju imati prozorske apsorbere kako bi isključili trese tijekom hodanja, ako dijete spava. Kotači su bolje odabrati gumu, po mogućnosti sa šiljcima. Kotači od plastike brzo se slama. Kolica moraju imati bravu kotača. Veličina kotača treba biti odabrana ovisno o uvjetima u kojima će se kolica koristiti. S velikim kotačima, možete voziti bilo gdje, ali manji su manevrirani. Neke vrste invalidskih kolica opremljene su sinkronim okretanjem prednjih kotača. Dvostruki kotači nisu prikladni ako trebate koristiti ulaze (vlak itd.).

Ako ste zainteresirani za preobražavajuću kolica, pobrinite se da ga možete skloniti i preklopiti bez ikakve pomoći. Postoje kolica koja obavljaju više od jedne aktivnosti hodanja djeteta, ali također imaju "auto sjedalo" u setu. Takva kolica su jedna podvozja i dva gornja dijela, prikladna starosna dijete.

Kupnja kolica, ne zaboravite na kišu. To su samo glavne točke koje morate zapamtiti pri kupnji kolica za djecu. Trenutačno postoji veliki izbor invalidskih kolica na tržištu, pa čak i ako niste sigurni tko će kupiti, a zatim zatražiti pomoć stručnjaka iz odgovarajućeg odjela trgovine.

 • Kako odabrati kolica za dijete?

Savjet 2: Kolica za novorođenče: koja je bolja za odabir

boja

Ovo je prva stvar koju treba obratiti pozornost prilikom odabira kolica. Uz izbor boja obično ne proizlazi. Za djevojke izaberite crvenu, ružičastu, ljiljanu, tamnocrvenu. Za dječake - plavo, plavo, ljubičasto, sivo. Ako roditelji ne žele znati spol budućeg djeteta, odabiru neutralne boje: zelene, smeđe, bež boje.

funkcionalnost

Ništa manje važno pri odabiru kolica za novorođenče. Najčešće mame odabiru kolica za sve prigode. To je, obično: • tip "zimsko-ljeto" (ne kupiti zaseban prijevoz za različite sezone);
 • s reverzibilnim ručkama (ovisno o smjeru vjetra, kolica se okreću tako da vjetar ne puše djetetu);
 • s kompaktnim predmetima za pohranu dječjih predmeta (prtljažnik, džepovi, vrećica);
 • s bebom vrećicom;
 • s dodatnim priborom (mreža za komarce, poklopac za noge, pokrivač kiše).

veličina

Stanovnici viših zgrada preferiraju male kolica s malim kotačima jer, kako bi izašli van, morate prevladati mnoge prepreke (dizalo, korake bez padusa ili neugodne rampe). Kolica bi trebala biti slobodna da uđu u lift, da budu svjetla. Uostalom, ponekad je mama mora nositi zajedno s djetetom u svojim rukama.

Stanovnici privatnih kuća u tom pogledu imaju širi izbor invalidskih kolica za djecu. Može priuštiti veću kolica s velikim kotačima.

cijena

Pitanje cijene nastaje pred roditeljima kada odlučuju koje invalidska kolica odabrati. Ipak, proračun prosječne obitelji nije tako velik. Želim puno potrošiti na bebu, kupiti najbolje, ali to nije uvijek moguće dopustiti. Najčešće, roditelji su vođeni modalitetima s niskim troškovima, koji tada, kada dijete odrasta, može se prodati ili dati rođacima.

Prilikom odabira kolica za dijete, vodite svoje sposobnosti i preferencije, pravilno odabrana kolica će vam dugo dugo biti zadovoljni!

Kako odabrati kolica za novorođenče? Ono što treba obratiti pozornost pri odabiru kolica

Pitanje odabira kolica za novorođenče pred budućim roditeljima javlja se mnogo prije nego što se dijete rodilo. I s pravom. Uostalom, po dolasku iz bolnice, roditelji neće imati vremena za to. Brzo donosite odluku u tako složenoj stvari, unaprijed ćete odrediti željene funkcije buduće invalidske kolica. U nastavku opisujemo glavne vrste dječjih kolica, navodimo prednosti i nedostatke svake vrste i dajemo opće preporuke o tome na što trebate obratiti pažnju prije kupnje.

Glavni kriteriji pri odabiru kolica

Prije odlaska na izbor kolica, trebate odgovoriti na nekoliko pitanja:

 1. Iznos novca koji namjeravate platiti za kolica.
 2. Vrijeme u kojem će se dijete roditi. Za bebe rođene u zimi, kolica bi trebala biti što toplija, krevet bi trebao biti prostran (za dijete u opsegu topla jakna), dno bi trebalo biti od drveta. Za proljetno-ljetno razdoblje potreban je odzračni ležaj. Prihvatljivo dno izrađeno od plastike.
 3. Živiš li izvan grada ili u gradu? Razmotrite mogućnost transportiranja kolica u automobilu.
 4. Razdoblje za koje ste kupili kolica. Postoje modeli namijenjeni samo novorođenčadi i namijenjeni za uporabu do 2 do 3 godine.
 5. Uvjeti rada kolica (pješčana ili šljunčana plaža, šumske staze, staze za parkove ili gradske pločnike).
 6. Kada žive u visokoj zgradi, važno je znati unutarnje dimenzije dizala i širinu vrata ulaznih vrata. Ako dizalo radi povremeno, obratite posebnu pozornost na težinu kolica, jer morate ga nositi sami.
 7. Mjesto skladišta kolica (apartman, balkon, stubište, hodnik). Trebao bi biti prikladan da biste ga dobili prije pješačenja, a poslije - vratiti.
 8. Sudbina kolica nakon djetetova odrastanja (stavljena na prodaju, donacija rodbini ili prijatelja, odlazak na sljedeće dijete).

Video: opće preporuke:

Razlike visokokvalitetnog dječjeg kolica

 • Prisutnost tvrdog dna. To će omogućiti da bebina kralježnica bude u ispravnom položaju;
 • Remeni za sprečavanje pada djeteta;
 • Zaštita od lošeg vremena (vjetar, snijeg i kiša), sjajno sunce, insekti;
 • Kompaktnost u sklopljenom položaju i lagani sklopni mehanizam. To je vrlo važno pri skladištu kolica u malom stanu i prijevozu u automobilu;
 • Volumetrijska košarica na dnu za pohranu. To je neophodno pri dolasku s bebom u trgovinu i za prijevoz dječjih igračaka na šetnju.
 • kočnice;
 • Amortizeri;
 • Kotači moraju biti stabilni, napuhani, s visokim prometom;
 • Podesiva visina i kut ručke, položaj kotača, sjedala i nadstrešnica. Prisutnost flip handle, koja omogućava djetetu da ide kao naprijed lice, gleda na pločnik, i gleda na roditelja;
 • Odvojivi kolijevci. Lako je i prikladno premjestiti dijete tijekom spavanja;
 • Lako uklonjivi madrac i odstranjiva tkanina (za suho čišćenje i pranje);
 • Izgled kolica. Mora da voli majku djeteta.

Glavne vrste kolica

Klasični kolica - Kolijevci

Udoban kolut za volumen montiran na križnom kućištu. Te kolica su opremljena vrećicom (na ručki) i košari (dolje). Krevet ima čvrstu, vodoravnu dnu. Praktično i ugodno dijete će se osjećati u krevetu za spavanje od trenutka izbijanja iz bolnice i do 5-7 mjeseci. Nakon toga možete upotrijebiti model s odvojivom kolijevkom, na mjestu gdje se nalazi sjedalo ili kupiti kolica.

prednosti:

 • tvrdi dno;
 • visina (mama je udobno savijati se bebi);
 • odlična vremenska zaštita;
 • meka suspenzija dopušta da goni dječaka bez napora;
 • tijekom prijevoza uklanja se donja košarica i sklonište se preklopi.

nedostaci:

 • težina 15 - 20 kg;
 • velike dimenzije;
 • u šetnji verzija, kolica je prilično visoka, i mnoge djece vole se popeti na sjedište na svoje vlastite.

kolica

Namijenjeno starijoj djeci koja počinju samostalno sjediti. Odabirom takvog modela trebate obratiti pažnju na težinu i dimenzije. Iako je poželjno da su minimalni, ali moraju odgovarati dobi djeteta.

Za hodanje na grubim cestama, prestanite gledati modele s mekim ovjesom i glatkom. Prednji kotači moraju biti okretani (okomito), a kolica moraju imati kočnice.

prednosti:

 • kompaktnost;
 • jednostavno sklopiti;
 • prisutnost padanja;
 • Dobrodošla je flip handle i kućište za noge (uključeno) za hladnu sezonu.

nedostaci:

 • niska udobnost na lošoj cesti;
 • mali promjer kotača, kao rezultat toga, slaba permeabilnost;
 • oni su vrlo "hladni";
 • modeli s tri kotača, iako manevrirajući, nestabilni su kada su pogođeni u udubine;
 • tricikli neće proći na rampu na ulazu i pohraniti.

Kolica za fotografije (klikni)

Kolica - štapovi

Jedna od vrsta kolica je kolica - štapovi. Iako je sastavljena, njihova širina doseže samo 20 - 30 cm, duljina ne smije dopustiti da se uklopi u prtljažnik vašeg automobila (pogotovo ako je mali) pa stoga pazite na ovaj parametar pri kupnji.

Uz pro i kontra većine rekreativnih modela, "štap" ima svoje osobine.

prednosti:

 • jednostavan prijevoz (idealan za prijevoz u javnom prijevozu);
 • niska težina

nedostaci:

 • neprihvatljivo za uporabu u hladnom vremenu (jesen-zimsko vrijeme).

Kolica - transformatori

Ovo je najpopularnija inačica dječjih kolica. Kolijevka se lako pretvara u sjedalo i obratno. Prikladno za djecu od rođenja do 24 - 36 mjeseci. Kompletni set ovih modela obično uključuje: velike kotače, amortizere, vrećicu, kišni pokrov, omotnicu koja nosi, reverzibilnu ručku, krovište za noge i stranu, oponašajući kolijevku.

prednosti:

 • profitabilnost (pitanje s kolicima za dijete je uklonjeno);
 • veličina i težina su znatno manje od klasičnih modela;
 • kompaktan presavijeni;
 • agilnost;
 • modeli s velikim pneumatskim kotačima mogu se zvati "off-road vozila";
 • reverzibilna ručka i sigurnosni pojasevi.

nedostaci:

 • nedostatak tvrde podloge;
 • zimi, kolijevka može biti skučena;
 • težište se pomiče pri pomicanju ručke, što ga čini teškim kontrolom;
 • mnogo veći od mogućnosti hodanja.

Univerzalni (modularni) dječji kolica

U ovoj izvedbi, različiti moduli su instalirani na jednom kućištu. U modelima poput "2 u 1" nalazi se sjedište i kolijevka. Opcije "3 u 1" također su opremljene automobilskim sjedalima (namijenjeno je samo za rođenu djecu i do 1 godine). Pročitajte detaljno: Kako razlikovati invalidska kolica od modula?

prednosti:

 • su lišene negativnih svojstava "transformatora";
 • imaju velike široke kotače, reverzibilnu ručku;
 • kolijevka ima tvrdu podlogu;
 • moguće je prenošenje kolijevke.

nedostaci:

 • visoka cijena;
 • dimenzije i težina (skupi modeli težine od 10 kg, jeftin - najmanje 17 kg);
 • nepokretan, za transport i skladištenje zahtijeva puno prostora.

Prije kupnje kolica, poželjno je vidjeti vlastitim očima, dodirivati ​​i mjeriti, testirati svoju praktičnost i funkcionalnost. I zapamtite, kolica bi trebala biti udobna ne samo za malo dijete, već i za svoje roditelje.

Možete pročitati recenzije, saznati cijene, odabrati i kupiti kolica (i pribor) u online trgovinama:

Pročitamo više o stvarima za novorođenče:

Video: Kako odabrati kolica

15 glavnih parametara prilikom odabira savršene kolica za novorođenče

Kolica su možda najvažnija kupnja novorođenčeta. Stoga, pitanje kako odabrati kolica za novorođenče, prije ili kasnije, diže se pred svim roditeljima, i bolje je tražiti odgovor na to čak i prije rođenja mrvica.

Izaberite dobar kolica brzo i bez pažljivog proučavanja svih karakteristika je nemoguće. Uostalom, najstrože zahtjevi nametnuti su modelima novorođenčadi: uzimajući u obzir fiziološke karakteristike bebe, pouzdanost, kvalitetu i sigurnost.

Kako bi dijete trebalo ugoditi majci i djetetu, potrebno je pažljivo razmotriti sve glavne vrste vozila, njihove prednosti i nedostatke, kao i uzeti u obzir savjete stručnjaka koji će vam reći što drugo trebate obratiti pažnju prije kupnje.

Hitnost problema

Ako idete na bilo koji forum majke, vidjet ćete da mnoge majke zbunjuju pojmove poput "baby carriage" i "baby carriage".

Ova je razlika vrlo važna, jer djeca prvog mjeseca života imaju određene potrebe koje ne uzimaju u obzir vozila za dojenčad.

Stoga, kolica za novorođenčad su, u širem smislu riječi, uređaji za nošenje djece od rođenja do 6 mjeseci. To je taj uvjet koji moraju imati na umu oni roditelji koji često pišu na forumu: "Pomozite mi da odaberem kolica za mrvice!"

Nakon što se bavila osnovnim pojmovima, valja podsjetiti da kolica za novorođenče moraju biti različita u udobnosti - prije svega za najmlađe putnike. Potrebno je da kolijevka ima anatomski dizajn, štiti od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Zato je glavni zadatak sjedišta za djecu osigurati toplinu u hladnom periodu i hladnoću u toplom vremenu, sklanjajući dijete iz vjetra vjetra, izravne sunčeve svjetlosti, oborina u obliku kiše i snijega. Zato postoje "zimski" i "ljetni" modeli.

Osim toga, odgovor na pitanje kolica koja se odabire za novorođenče ovisi o uvjetima rada. Ako mama hoda uz ceste s dobrim asfaltom, onda značajke međuosovinskog razmaka ne igraju posebnu ulogu. Još jedan slučaj - off-road.

Općenito, nijanse odabira kolica za novorođenče. Ali, budući da u ovom slučaju nema sitnica, u nastavku je cjelovit opis svih vrsta invalidskih kolica, značajke njihovih struktura i pregled najpopularnijih modela. Dalje!

Kako odabrati pravi kolica: osnovni parametri

Za bebu je hodanje na ulici vrlo važno. Shvativši to, mnoge su žene s bebom na otvorenom gotovo cijeli dan (ako to vrijeme dopušta). Zato mnogo ovisi o kvaliteti kolica za novorođenčad - uključujući i puni razvoj djeteta.

Težina uređaja

Naravno, preporučljivo je pokupiti laganu kolica za novorođenče, pogotovo ako obitelj živi u stambenoj zgradi i žena mora svakodnevno podići i spustiti dijete i njegovo vozilo (a ne samo jednom).

Međutim, valja shvatiti da ako je težina transportnog uređaja preniska (ispod 8 kilograma), onda aktivno dijete, kada odrasta i počinje kotrljati i uskrsnuti, moći će okrenuti laganu kolica.

veličina

Neonatalna vozila ne mogu biti osobito kompaktna zbog okolnosti.

Zato je potrebno pažljivo pristupiti mjerenju kolica prije kupnje.

Jedna je stvar ako se stambena zgrada s teretnim dizalom uklapa u bilo koji, čak i najdimenzionalniji model. Ako nema takvog uređaja za podizanje, potrebno je izmjeriti opseg otvorenih vrata dizala za dizalo.

Iskusni roditelji se savjetuju da mjere ne samo pojas, već i cijelu kabinu, budući da će jedan ili oba roditelja morati spustiti i podići kolica.

To jest, morate uzeti u obzir da je cijela obitelj mogla otići u jednoj vožnji. Duljina veza u uobičajenom vozilu za novorođenče iznosi 80 centimetara, širine - do 40 centimetara.

Šasija je nešto širi - do 52 centimetra. Vrata dizala obično se mogu otvoriti do 55 cm.

kotači

Većina novorođenčadi s invalidskim kolicima su opremljena međusobnom osovinom s četiri kotača. Danas možete kupiti modele s podvozjem s tri kotača, gdje su prednji kotači - zakretni. Prema proizvođačima, takve varijante vozila karakterizira bolja manevarabilnost.

Međutim, recenzije roditelja pokazuju da nema nikakve posebne razlike između modela s četiri ili tri kotača. Neki korisnici su uvjereni da su potonji manje stabilni, ali ovo mišljenje nema osnovu.

Najbolje kolica za novorođenčad imaju velike, pa čak i disk kotače. Ova značajka značajno povećava propusnost vozila i kakvoću amortizacije proizvoda. Osim toga, veliki kotači izgledaju prilično atraktivan.

Tradicionalno razlikuju kotače od gume i plastike. Prvi se mora stalno pumpati, a njihova slaba točka je vjerojatnost probijanja. Plastični dijelovi su praktičniji, ali prevladavaju prepreke i dijete se osjeća manje udobno u njima.

Značajke amortizacije

Udobno kretanje iznimno je važno za novorođenčad, a to se postiže ublažavanjem udaraca i udaraca koji su uzrokovani grubom cestom (što nažalost nije neuobičajeno u našim uvjetima).

Zato proizvođači veliku pozornost posvećuju amortizaciji, a pod utjecajem su materijala guma i veličine kotača, kao i posebnog mehanizma amortizacije.

Trenutno, amortizacija vozila za bebu osigurava dva glavna mehanizma:

 • opruga skupina. U ovom slučaju uređaj je opremljen posebnim oprugama, prigušujući sve šokove i izglađujući mnoge nepravilnosti i nedostatke na cesti;
 • pojas. U tom slučaju, vez na ležištu s međusobnim razmakom s posebnim pokretnim remenima koji djeluju slično kao i opružni mehanizam.

sezonalnost

Pitanje kako odabrati ljetni prijevoz ili uređaj za zimsko razdoblje brine se mnogim roditeljima, budući da se vozila za novorođenče također razlikuju po sezonskom faktoru.

Da biste utvrdili kada je udobnije koristiti kolica - zimi ili ljeti - morate pogledati oznaku. Međutim, dobri kolica obično pružaju maksimalnu udobnost za dijete u bilo kojoj sezoni. Za to, proizvođači isporučuju proizvod:

 • posebni vodootporni materijal, koji dodatno štiti od vjetra;
 • visoke strane;
 • izolirani rt za noge;
 • sustav cirkulacije zraka koji vam omogućuje održavanje optimalne temperature unutar kreveta, čak iu vrućem vremenu.

Za zaštitu od neugodnih komaraca, ljetni modeli invalidskih kolica isporučuju se s mrežicom za komarce.

Značajke olovke

Da biste odabrali dječju kolica koja bi olakšala šetnju, morate pokušati s ručkom. Takav parametar kao visina svog položaja iznimno je važan za ergonomiju putovanja.

Možete odabrati vozilo s ručkom koja je idealna za rast majke. Međutim, što učiniti ako je otac znatno veći od majke, a visina nositelja, koja je prikladna za ženu, donijet će nelagodu bračnom drugu?

U ovom slučaju korisna funkcija, koja vam omogućuje podešavanje visine ručke. Ova značajka će također biti korisna ako je lift u kući uski: majka će jednostavno donijeti vozilo u nju i podignuti držač gore kako bi oslobodio prostor za sebe.

Osim toga, neki modeli imaju flip handle koji omogućuje da dijete dijete sebe ili od sebe, štiteći ga od sunca ili vjetra. Takva funkcija je dostupna u modelima transformatora i uređaji za hodanje. U standardnim kolicima i modularnim invalidskim kolicima nije, ali u drugom slučaju sličan problem može se riješiti ponovnim postavljanjem jedinice.

Idete na roditeljski forum, možete shvatiti da je mišljenje mame o reverzibilnim nositeljima dvosmisleno. Ponekad je ta funkcija vrlo korisna, ali češće je neprikladna jer vozilo postaje manje manevrirano kada pomaknete ručku.

materijali

Poklopac kolica za novorođenče odgovoran je za praktičnost i sposobnost hodanja s djetetom u svim vremenskim uvjetima.

Zato su najkvalitetniji modeli vozila izrađeni od materijala koji su impregnirani tvarima koje štite od vlage, prljavštine i vjetra.

Dobra kolica jednostavno se mogu brisati vani s salvama, a koža će opet biti čista i ugodna za oko. Ali boja premaza ne igra veliku ulogu, sve ovisi o sklonosti roditelja.

Odgovorni proizvođači izrađuju podstavu u krevetu od prirodnih materijala - najčešće pamuka. Ova tkanina je ugodna u taktilnom planu, a upozorava i dijete na pelenskim osipima u slučaju vrućeg vremena.

Osim toga, unutrašnje kućište kolijevke opskrbljuje sustav cirkulacije zraka koji osigurava svježi zrak zimi i ljeti.

Sposobnost sklapanja kolica

Klasične kolica za novorođenče praktički se ne zbrajaju. Jedini način da se vozila malo kompaktniji je uklanjanje kotača (međutim, ova metoda ne radi u svim slučajevima) ili kolijevka.

Dodatna oprema

Prije nego što odaberete dječji kolica za novorođenče, pažljivo se upoznajte sa svojim snopom. Mnogi modeli opremljeni su samo najpotrebnijim elementarnim priborom: kišni ogrtač, rt za noge, vrećicu za majku.

Prvo i važno pravilo za roditelje je da što je dulje planirano upravljanje vozilom, širi opreme, to je kompletniji komplet dodataka i što je više funkcionalna invalidska kolica.

Shopping Košare

Učinkovitost takvih uređaja nije ni vrijedno razgovarati, jer oni mogu značajno olakšati roditeljski život. Možete pokupiti vozilo tkaninom ili metalnom košarom.

Podnožje za staro dijete

Ovaj pribor je najbolja opcija za one obitelji u kojima stariji dijete raste. Nije tajna da beba u dobi od 2 ili čak 3 godine može biti umorna i odbiti hodati. U tom će slučaju pomoć za bebe doći do spašavanja.

Torba za mamu

Najčešće je ova dodatna stavka povezana s kolicima za novorođenčad, međutim, postoje situacije u kojima nedostaje torbica ili ne odgovara ženi bilo kojim parametrima.

U tom slučaju možete kupiti dodatnu opremu za svaki ukus i bogatstvo: postoje markirane (vrlo skupo) torbe i relativno jeftin pribor dostupan za prodaju.

Sun Visor

Dobro je, kad vozilo ima ne samo kapljicu, već i vizir.

To dodatno štiti od sunčeve svjetlosti i izgleda znatiželjnih stranaca.

Takav uređaj nalazi se na vrhu ugrađenog poklopca motora i pričvršćen je ispod okvira karoserije pomoću gumenih vrpci, koji moraju biti povezani s bravama.

Na stranama ovog pribora postoje mreže koje omogućuju djetetu da gleda svijet oko interesa.

Parenting Gauntlets

Ovaj je pribor nedavno došao u modu, ali su ga odmah usvojili proizvođači vozila za novorođenčad i voljeli roditelji. U hladnoj sezoni pričvršćene su mu rukavice na kolicima.

Pumpa za kotače

Za vozila s kotačima na napuhavanje potrebna je pumpa. Često ovaj uređaj dolazi u kompletu s kolicima, kompaktan je u veličini, tako da ga možete sigurno staviti u torbu i odvesti je sa sobom da bude spreman za nestandardne situacije.

Univerzalni kišobran

Takav kišobran pomoći će u zaštiti majke i bebe od oborina i sunčeve svjetlosti. Pričvršćen je na ručicu ili na okvir kolica. Takav pribor izrađen je od kromiranog čelika, može se podesiti u dužini da se prilagodi visini majke.

Koje su kolica za novorođenče?

Odabir kolica za najmlađe putnike je kompliciran činjenicom da je uređaj podijeljen na nekoliko glavnih tipova - tradicionalni kolijevka, transformatori i modularni uređaj, koji uključuje dva ili tri različita bloka.

Konvencionalno, kolica se mogu računati kao uređaji za prijevoz novorođenčeta, iako se u stvari obično orijentiraju prema djeci starijima od 6 mjeseci - tj. Putnicima koji već znaju zauzeti sjedeći položaj. Ipak, razgovarajmo o ovoj skupini invalidskih kolica.

Da bi se ženama olakšalo kretanje po vrstama kolica za novorođenče, ispod je tablica s glavnim značajkama i parametrima.

Dječja kolica

Klasična kolijevka dizajnirana je posebno za novorođenčad. Mnogi stručnjaci vjeruju da je ova mogućnost najoptimalnija jer proizvođači invalidskih kolica ovog tipa uzimaju u obzir sve osobine male djece.

Unatoč potrebi za bogatim mirazom za novorođenčad, bolje je odgoditi ostale troškove neko vrijeme, ali za kupnju invalidskih kolica što je ranije moguće. Kolica čak mogu zamijeniti krevet jer joj dizajn omogućuje da razbijete bebu i stavite ga na spavanje.

Glavna značajka tradicionalnih vozila za novorođenčad je vrlo udoban volumen kolijevka, koji je montiran na križnom okviru. Ova vrsta kolica ima niz neporecivih prednosti:

 • pogodnost, koja se izražava u visokim daskama, impresivnom kapuljačom i velikim vezom;
 • dobra visina, zahvaljujući kojoj će dijete moći vidjeti majku, i bit će joj lakše zavojiti kako bi popravila deku ili dala bočicu;
 • tvrdo dno Ovo je vrlo važan parametar za invalidska kolica jer novorođenčad ima prilično slabu kralježnicu koja zahtijeva tvrdu i ravnu površinu;
 • dobar križ. Veliki kotači će se nositi sa svim lošim cestama, a izvrstan sustav deprecijacije omogućit će ne samo da prati dijete nego i da ga održi budnim tijekom putovanja;
 • Uklanjanje kreveta, koje vam omogućava da kolica postanu mobilnija (na primjer, smještena u automobilu) i pretvorite uređaj u gotovo tradicionalnu dječju krevetić;
 • voluminozne košare i torbe za kupnju i pohranu dječje odjeće.

Ova vrsta vozila ima neke nedostatke:

O tome kako odabrati kolica, nastavit ćemo. Sada je opisati jedan od najboljih modela invalidskih kolica, kolijevke.

Inglesina Sofia Elegance

Ako je stolica klasična među vozilima za novorođenčad, tada je ovaj model klasičan među svim kolijevkama, što je posebno popularno u 2016. godini.

Kolica Inglesina Sofia Elegance

U ovom uređaju, promišljen dizajn savršeno je kombiniran s izvrsnom upravljivosti i ergonomijom.

Glavne značajke modela:

 • sposobnost prilagodbe glave;
 • jedinica za spavanje može se preurediti s lice / natrag u majku;
 • dobra apsorpcija udarca (proljeće);
 • četiri velika napuhavajuća kotača;
 • mogućnost uklanjanja i pranja premaza;
 • unutarnja obloga je izrađena od mekanog pamuka;
 • dostupnost klima uređaja.

Komplet također uključuje madrac za mijenjanje, torbicu koja je idealna za dizajn invalidskih kolica i pumpa za napuhavanje kotača. Ako ne znate koliku kolica izabrati za svoje novorođenče u jesen i zimi, obratite pozornost na Inglesina Sofia Elegance.

transformator

Trenutačno takva vozila postaju sve popularnija zbog svoje svestranosti.

Činjenica je da je moguće prilagoditi transformirajuću kolica kako u sjedećem položaju tako iu ležaju. To vam omogućuje da koristite prijevoz od rođenja do 36 mjeseci.

Glavne prednosti ove vrste vozila za dijete uključuju sljedeće čimbenike:

 • uštede jer roditelji ne trebaju dodatno kupiti kolijevku ili kolica za hodanje;
 • sposobnost okretanja ručke za promjenu položaja;
 • možete ukloniti neke od elemenata koji pomažu smanjiti težinu proizvoda;
 • nekoliko položaja za dijete koje već znaju sjesti;
 • kompaktan dodatak, koji vam omogućuje da pohranite kolica bez ikakvih problema čak iu malim prostorima i prevozite u prtljažniku.

Međutim, važno je shvatiti da za univerzalnost morate žrtvovati nešto. Stoga stručnjaci u ovom tipu invalidskih kolica nalaze nekoliko značajnih nedostataka:

 • prilično impresivna težina;
 • malu veličinu sjedala, tako da će dijete u zimskoj odjeći biti neugodno;
 • nisko slijetanje, niske strane;
 • površina kolijevke nije baš ravna (iako se taj nedostatak može ispraviti kupnjom čvrstog madraca, ali to će još više učvrstiti kolijevku);
 • nedovoljna deprecijacija, poteškoće u ljuljanje djeteta (sve ovisi o kvaliteti modela).

Kako odabrati transformatorsku karoseriju? Uz sve jednake izvore podataka, bolje je davati prednost dobro poznatom proizvođaču koji se dokazao kao visokokvalitetni modeli.

Gesslein f4

Ovo vozilo može se klasificirati kao "nije ubijeno". Kočija će vjerno služiti za nekoliko generacija djece na štetu najviše kvalitete i svestranosti.

Kolica Gesslein F4

Prikladno za bebe od rođenja do 48 mjeseci. Kolica su kompatibilna s automobilskim sjedalima kategorije "0+" (trebat će vam odvojeni adapteri). Sadrži i prikladnu torbu u kojoj možete pohraniti sve predmete za dijete.

Glavne značajke modela:

 • lakoća (ova kolica povoljno se uspoređuju sa svojim "braćom");
 • upravljivost;
 • sposobnost reguliranja leđa i trkaćih ploča;
 • veliki napuhani kotači;
 • sklopivi tip "knjiga";
 • prisutnost više stupnjeva zaštite: branik, inguinalni pojasevi, prsni pojasevi.

Zahvaljujući dobro osmišljenom ventilacijskom sustavu, klima u invalidskim kolicima je uvijek optimalna. Dakle, takvo vozilo idealno je za novorođenče u proljeće i ljeto, posebno u vrućem vremenu.

Možda je jedina negativna (ali značajna) ovog modela vrlo visoka cijena. Ako niste spremni platiti oko 40.000 rubalja za kolica, odaberite jeftinije mogućnosti jer je tržište transformatora za novorođenčad jednostavno ogromno.

Modularne kolica

Modularna vozila nisu jeftina, ali zaslužno su popularna. Glavna prednost je mogućnost instaliranja nekoliko blokova na jednoj međupohonu odjednom.

U varijanti "2 u 1" predviđeno je kolijevka i modul za šetnju. Modeli "3 in 1" uključuju sposobnost ugradnje na šasiju i auto sjedalo, koje je obično namijenjeno za bebe od rođenja do jedne godine.

Svaki roditeljski forum ukazuje na to da neke majke zbunjuju modularne alate s transformatorima. Razlika između njih je da se prvo ne zbraja. Promjena funkcionalnosti obavlja se mijenjanjem blokova.

Glavne prednosti modularnih kolica:

 • prilika za spremanje, kao zasebni kolijevka, kolica će koštati više;
 • vez je prostran, dubok, ima tvrdo dno;
 • možete nositi kolijevku ili auto sjedalo s djetetom za spavanje;
 • veliki široki kotači koji povećavaju upravljivost i manevriranje;
 • relativno mala težina.

Postoje modularna vozila i neke nedostatke, na primjer:

 • veća cijena (usprkos kompatibilnosti nekoliko blokova odjednom);
 • impresivne dimenzije;
 • neugodnosti u pohranjivanju više modula.

Kako odabrati kolica 2 u 1 i što tražite u ovom slučaju, razmotrite primjer Tutis Zippy New (2 u 1) Litvanskoj marki. U nastavku je kratak pregled ovog vozila.

Tutis Zippy Novo (2 u 1)

Relativno jeftin kolica litavskog proizvođača zaslužno su popularni kod domaćih roditelja. Ovaj model razlikuje se od dobro osmišljenog dizajna, dobre stabilnosti i dobrog dizajna.

Kolica Tutis Zippy Novo (2 u 1)

U setu se nalazi kolijevka, hodnički modul, kapa i pregača za oba bloka, mrežu za komarce, kišni ogrtač, košaru za kupnju i veliku torbu za majku.

Glavne značajke modela:

 • prilagodljivost amortizacije, ovisno o pokrivenosti cesta;
 • prednji kotači koji se mogu zakretati, koji se mogu po potrebi učvrstiti;
 • jednostavnost konstrukcije zbog profila aluminija;
 • impregnacija sa srebrnim ionima unutarnje obloge basineta;
 • materijali kolijevke i šetališta prirodni;
 • Sigurnosni pojasevi u 5 točaka u modulu sjedala.

Koje kolica odabrati?

Strogo govoreći, kolica nisu vozila za novorođenčad, jer, kao što je gore navedeno, u takvim uređajima bebe sjednu. Stoga, kolica za hodanje zaslužuju zaseban ozbiljan razgovor, ali ovdje imamo na umu glavne nijanse.

Vozila za bebe ove vrste mogu se podijeliti u nekoliko kategorija prema karakteristikama kao što su:

 • sezonski faktor;
 • značajke kotača;
 • sklopni mehanizam.

Glavne razlike zimskih kolica su izolirani pokrovi, veliki kotači i ojačana šasije. Modeli za zimu su vrlo otporni, ali imaju impresivnu težinu. Možete kupiti i laganu verziju.

Kolica za ljetne šetnje imaju mali kotači, malu težinu i kompaktnu veličinu. Osim toga, obično su jednostavni za odlaganje, što olakšava transport i pohranu.

Štap za šetnju za šetnju naliježe uzduž osi, ovaj dizajn je lakši, idealan za aktivne roditelje koji su u stalnom pokretu. Sjedala obilježena nedovoljnom krutost.

Najbolji "limenke"

Pitanje o tome kako odabrati pravi štapić za šetnju brine mnoge roditelje koji vole dugu šetnju. Prije svega, treba obratiti pažnju na snagu strukture i njezinu pouzdanost. Naravno, troškovi igraju ulogu, ali većina tih uređaja je jeftina.

Kolica Inglesina putovanja

Ako i dalje ne znate kako odabrati kolica za trbuh, pogledajte sljedeće dojenčad vozila (proizvodi su bili u velikoj potražnji i 2015. i 2016.):

 • Inglesina Trip;
 • Peg-Perego Pliko Mini;
 • Hauck Torro;
 • BabyHit pogon;
 • Peg Perego Si.

Među tim modelima dostupni su i pristupačne mogućnosti koje su prikladne za obitelji s niskim primanjima, a vrhunske kolica, koje su prilično skupe.

Najbolje "knjige"

Ako želite kupiti pouzdaniju verziju rekreacijskog vozila, vrijedi se zadržati na modelima s mehanizmom "knjige". Oni su izdržljiviji, ali ipak prilično lagani i kompaktni.

Kolica Capella S-901

"Knjiga" kolica je bolje kupiti poznati brand. Među najpopularnije opcije uključuju:

 • Capella S-901;
 • BABYZEN YOYO;
 • Chicco Jednostavnost;
 • CAM Cortina Evolution X3 Tris (3 u 1);
 • Inglesina Espresso.

Izaberite najbolje od ovih modela pomoći će svim roditeljskim forumima u kojima mame dijele svoja pojavljivanja. To će izbjeći neke pogreške i uzeti kolica koja je najprikladnija za vas i vaše dijete.

Kako odabrati kolica za blizance?

Ako roditelji s jednim djetetom mogu priuštiti gotovo bilo koju verziju vozila, u slučaju dvostruke sreće, trebate više vremena za odabir najbolje kolica.

"Vlak"

U tom slučaju, kolijevci ili moduli zadovoljstva postavljeni su jedan iza drugoga. Takva vozila razlikuju se od njihovog izduženog dizajna, ali njihova širina ostaje standardna.

Popularni modeli:

 • Peg-Perego Duette SW;
 • iCandy Peach Blossom Twin;
 • FD-dizajn (zumiranje).

Takvi uređaji su drugačiji raspored djece. U različitim uređajima, bebe se mogu staviti licem u lice, natrag u leđa ili biti izravno iza drugih.

Osim toga, položaj slijetanja u visinu može se razlikovati. U nekim modelima nalaze se na istoj razini, u drugima - jedna kolijevka može biti nešto veća od druge.

Ipak, "vlakovi" imaju određene nedostatke. Takvo vozilo je teško rasporediti, podići se uz rub pločnika. A starija djeca će raspravljati o tome tko će sjediti ispred ili iza. Usput, roditelj na prednjem koljevu mnogo je teže kontrolirati.

"S jedne strane"

Vozila za blizance sličnog dizajna odlikuju se činjenicom da su djeca smještena jedan uz drugoga, simetrično. To znači da duljina takvih invalidskih kolica ne prelazi standardne pokazatelje, ali je širina gotovo udvostručena.

Kolica "Side by Side"

Popularni modeli:

 • Slaro Indigo Duo;
 • JUMPER DUO VOLIM DJEVOJKE (Tako);
 • Geoby SD593E;
 • TFK Twinner Twist Duo.

Među prednostima takvih modela moguće je izdvojiti udoban položaj djece, nedostatak sporova oko "privilegiranog" mjesta. Osim toga, obje se djeca nalaze u zoni vidljivosti, tako da roditelj kontrolira sve.

Među minuses uključuju težak dizajn. Nisu svaka vrata (uključujući vrata dizala) propustiti takav uređaj.

transformator

Takvi uređaji podložni su promjenama na temelju zahtjeva roditelja i djece. Na istoj strani miša, možete kombinirati različite položaje kolijevka i pješačkih mjesta: mogu se postaviti "vlakom", jedan do drugog.

Osim toga, u promjenjivoj kolicima za blizance, moguće je promijeniti položaj svake bebe u smjeru putovanja ili protiv putovanja vozila.

Među modelima transformatora može se identificirati:

 • Brevi Ovo Twin;
 • Tako Duo Vozač Korak prema budućnosti;
 • Valco Baby Zee Spark Duo.

Prednosti takvih uređaja su očite: roditelj može oblikovati svoj dizajn za vlastite potrebe, postavljajući najpovoljniji način za svaku situaciju.

Nekoliko važnih koraka prilikom odabira kolica

To je zanimljivo! Bugaboo je vjerojatno jedan od najvažnijih robnih marki dječjih kolica, jer je odabran od strane mnogih starih roditelja. U takvim vozilima vozio se djeca Gwena Stefanija, Eltona Johna i kraljevskog para - princ William i Kate Middleton.

Ali to su zvijezde, kažete, i bit ćete posve u pravu. Kako podići kolica "pukih smrtnika"? Trebao bi koristiti jednostavan algoritam.

 1. Zaustavite se na jednom od tri glavna tipa invalidskih kolica za novorođenčad: kolijevke, transformatorske uređaje ili modele s više modula.
 2. Ako živite u stambenoj zgradi s liftom, unaprijed izmjerite širinu vrata dizala. To će eliminirati pogrešan izbor kolica.
 3. Razmotrite sezonski faktor. Doista, ovisno o sezoni koja će imati prvu polovicu života, trebate odabrati ljetni ili zimski (zagrijan) kolica. Tu su i sve sezone opcije.
 4. Zaključavanje na papir bitne karakteristike željenih akvizicija: cijena, vrsta i broj kotača, regulacija ručke, dostupnost pribora, itd i boja kože.
 5. Odaberite nekoliko opcija koje bi najbolje odgovarale vašim potrebama i odgovaraju potrebama novorođenčeta.
 6. Lutati po tematskim forumima, ostavite zahtjev „savjetovati najbolji model od nekoliko mogućnosti,” Studija mišljenja o odabranim uređajima, video, mane pažljivo učenje. Važno je donijeti konačnu odluku.
 7. Ispitajte željeno vozilo "uživo" (ako ćete kupiti u trgovini, a ne online). Za to morate ga pogledati izravno u utičnicu.
 8. Prije kupnje, važno je proučiti cijelu kolica - od napa do kotača. Pažljivo proučite materijalni, glatki pokret, rad različitih mehanizama.

Gdje kupiti kolica za bebu?

Ako imate vremena i ti „jučer” ne trebaju invalidska kolica, preporučujemo kupiti ovaj dodatak u online trgovini, kao što postoje dvije očite prednosti: niža cijena i više izbora.

Pogotovo za čitatelje našeg portala, napravili smo izbor dječjih pouzdanih online trgovina gdje možete kupiti kolica bez rizika i na prilično razumnu cijenu s dostavom u bilo kojem gradu Rusije.

1. Popularna njemačka mrežna trgovina dječjih proizvoda Maxis Babywelt. Ako još uvijek ne znate da je puno isplativije kupiti dječje proizvode izravno u Europi, onda ste sretni - sada ste jedan od nas! Zašto ovo mjesto? Posve je na ruskom (čak i odgovori na službu podrške na našem materinjem jeziku). Cijene za dječje proizvode znatno su niže nego čak i na ruskim online trgovinama (a da ne spominju lokalne dječje trgovine offline). Europski PDV od 19% automatski se oduzima od cijene robe. U Njemačkoj je kontrola kvalitete dječjih dobara znatno veća. Plaćanje se vrši uobičajenom bankovnom karticom rublja s uobičajenom pretvorbom u eur bez skrivenih naknada (potvrđen!). Dostava - ruski pošta ili DHL (oko 2-3 tjedna). Pa, ako odaberete proizvod njemačkog podrijetla, onda nema sumnje da je kupujete izravno u Njemačkoj.

2. Za one koji ne žele čekati 2-3 tjedna ili žive u Moskvi, postoji dobra stara ruska mrežna trgovina dječjih dobara s velikim izborom invalidskih kolica. Besplatna dostava u Moskvi kada naručujete od 2000 rubalja.

3. I još jedna jednako popularna online trgovina dječjih dobara, koja ima ogroman maloprodajni prostor u 76 gradova Rusije!

Glavni kriterij u ovom izboru bio je pouzdanost tvrtke, širina izbora invalidskih kolica i cijena.

Kao zaključak

Najbolja kolica su ona u kojoj će se novorođenče osjećati tako udobno da će spavati gotovo cijelu šetnju bez najmanjih neugodnosti. Međutim, ne bismo trebali zaboraviti na sebe, jer u većini slučajeva majka će morati voziti ovo vozilo.

Ako ste odlučili koristiti istu kolica za cijelu ranu dob, valja razmotriti nabavu transformatora. To će koštati malo skuplje, ali će omogućiti prilagodbu strukture potrebama djeteta i roditelja.

Druga mogućnost je modularni uređaj, koji je također vrlo svestran. Promjenom blokova možete postaviti postolje u kolica i sjedalicu za automobil možete postaviti na osovinski razmak.

Kao što vidite, opcije za kolica za težinu novorođenčadi. Izbor će ovisiti o mnogim čimbenicima, no važno je zapamtiti: duge šetnje u kvalitetnom vozilu ojačavaju zdravlje i poboljšavaju razvoj djeteta. Prošećite s dobrom kolicima i sretni!