Kako sterilizirati pacifier za novorođenče tako da je sigurno? Metode i savjeti

Bol

Pravilo za brigu o novorođenčadi ostaje nepromijenjeno: u prvim mjesecima života dijete mora živjeti u okruženju koje je blisko sterilnom.

Mladi roditelji suočeni su s puno pitanja o tome kako pružiti djetetu udobne životne uvjete.

Na primjer, djetetu ne možete dati duda ako je pao na pod ili bilo koju drugu površinu, samo je lizao odrasloj osobi. Potrebna sterilizacija i načini za to, puno.

Je li sterilizacija nužno potrebna i zašto?

Sterilizacija bradavica je neophodna, jer na površinama namještaja i podu ima puno patogenih bakterija, a kvaliteta čišćenja ne igra veliku ulogu. Tek je započeo formiranje imunološkog sustava djeteta nije u stanju oduprijeti se njihovom djelovanju. Morate pomoći svom djetetu da se prilagodi, izlažući bradavicama aktivnu sterilizaciju, čak i prije prve uporabe.

Priprema bradavica

Prije nego što sterilizirajte pacifiera, morate ga pripremiti. Pripravak uključuje pranje proizvoda u sapunici. Preporuča se dodijeliti zasebnu emajliranu tavu koja se neće koristiti za druge potrebe. A također trebate pincete za uklanjanje bradavica iz kipuće vode.

Metode sterilizacije

vrenje

Najlakši i najpristupačniji način za steriliziranje pacifiera. Kako kuhati bradavice? Voda koja se ulijeva u emajliranu posudu dovede do kuhanja, a zatim se bradavice stavljaju u nju. Moraju kuhati 2-3 minute. Stručnjaci kažu da će ovaj put biti dovoljno za smrt bakterija, jer oni nisu tako održivi da traju minutu na visokim temperaturama.

Nedostatak ove metode sterilizacije je smanjenje vijeka trajanja proizvoda jer se tijekom vremena plastični dio može deformirati iz visokih temperatura.

Važno je razmotriti materijal iz kojeg se izrađuje bradavica. U njihovoj proizvodnji koriste se silikoni i lateks. Latex majke ne izdržavaju dugotrajne tretmane topline, brzo se troše i privlače prašinu. Silikon - izdržljiv i higijenski.

Parni aparati

Koriste se ne samo za obradu bočica za hranu, već i za dude. Postoje:

 • UV;
 • električni;
 • parni sterilizatori za mikrovalne pećnice.

Prikladni su jer se vrijeme sterilizacije može kontrolirati i ne spaliti proizvod, kao što se može dogoditi prilikom kuhanja.

Električni sterilizatori i mikrovalne pećnice kombiniraju potrebu za korištenjem vode.

 1. Ulijte potrebnu količinu vode u sterilizator.
 2. Stavite lutke u nju.
 3. Pokrijte poklopac i mikrovalnu pećnicu 2-6 minuta.
 4. Nakon dovršetka postupka, otvorite poklopac i uklonite stavke. Ako želite zadržati sterilnost neko vrijeme, ostavite sterilizator zatvoren.

Prednost ove metode je da sterilnost može biti održavana do 24 sata s zatvaranjem poklopca. Takvi sterilizatori su prikladni jer su lagani i ne zauzimaju previše prostora. Od minusa možete obratiti pažnju na činjenicu da ne svatko ima mikrovalnu pećnicu.

Električni uređaji

Radite izravno s mreže. Opremljeni su spremnikom za vodu, gdje se zagrijava do vrelišta i ima funkciju automatskog zatvaranja.

 1. Napunite spremnik s potrebnom količinom vode.
 2. Postavite slušalice u uređaj.
 3. Spojite uređaj na mrežu.
 4. Postavite vrijeme za sterilizaciju, koja varira od 8 do 10 minuta.
 5. Izvadite lutke.

Nedvojbena prednost ove metode je da je proces automatiziran.

Minus u velikoj veličini uređaja, a ne u svakom stanu ima mjesta za njega.

UV uređaji

Najčešće su prijenosni i baterije. A njihova kompaktna veličina omogućuje vam da nosite takav sterilizator s vama i rukovati bradavicom čim to bude potrebno.

 1. Stavite dude u sterilizacijski pretinac i zatvorite poklopac.
 2. Svjetiljka će biti aktivna 6 minuta, nakon čega će se uređaj automatski isključiti.
 3. Izvadite bradavice i stavite ih u kontejner.

Prednost ove metode je da postupak ne zahtijeva vodu, a ultraljubičasto zračenje ima dodatni baktericidni učinak. Ultraviolet uništava više od 99% bakterija.

multivarka

Prikladan način za steriliziranje pacifiera je procesiranje u sporom štednjaku.

 1. Temeljito isprati zdjelu.
 2. Unesite 1 litru filtrirane vode u nju.
 3. Ugradite rešetku za parenje.
 4. Presavijte bradavice na rešetki.
 5. Postavite način "paranja" na 10-15 minuta. Ako postoji način "sterilizacije" - 7-10 minuta.
 6. Nakon završetka procesa, uklonite bradavice pincetom i preklopite ih u čistu posudu.

parobrod

Sličan postupak sterilizacije kod korištenja dvostrukog kotla.

 1. Ulijte vodu u donji odjeljak instrumenta.
 2. Presavijte bradavice na vrhu.
 3. Postavite način rada "Steaming" na 5-15 minuta.
 4. Uklonite bradavice pincetom nakon završetka procesa.

Prednosti ovih metoda su automatiziranje procesa. Vruća para uništava patogene mikroorganizme, što je ključ zdravlja djeteta. Možete sterilizirati pacifiere u mikrovalnoj pećnici.

 1. Uzmite otporne na toplinu pogodnu za mikrovalnu pećnicu. Najčešće su ti proizvodi izrađeni od debelog stakla.
 2. Stavite čaše u posude i napunite ih vodom tako da ona potpuno pokriva proizvod.
 3. Stavite posuđe u mikrovalnu pećnicu.
 4. Sterilizirajte maksimalnom snagom 6-8 minuta.
 5. Izvadite bradavice iz vode pincetom, stavite u kontejner.

Prednost ove metode je da ne treba puno vremena, ali jednako je dobro za sterilizaciju.

Među nedostatcima moguće je izdvojiti činjenicu da postoje mnoge predrasude o opasnostima od zračenja iz mikrovalne pećnice.

Kemijska metoda

Tablete za liječenje dječjih bradavica nude Bebe Confort i Milton.

 1. Pripremite čist kontejner od 5 litara tako da ga isperite s kuhanom vodom.
 2. U 5 litara vode otopite jednu pilulu proizvoda.
 3. Stavite praćke u otopinu 15 minuta i pokrijte kontejner.
 4. Izvadite i suhe bradavice.

Prednost ove metode je da se otopina može koristiti unutar 24 sata i izvaditi bradavice samo kada je to potrebno za dijete. Mogući miris preostalih na pacifiers, može poslužiti kao minus.

Savjeti za roditelje

Neophodno je pratiti postupak sterilizacije tako da bradavice ne postanu neupotrebljive. Dr. Komarovsky ne preporučuje sterilizaciju bradavica, jer bi sterilizacija mogla naštetiti djetetovu tijelu u budućnosti. Zbog činjenice da tijelo novorođenčeta neće biti spremno za mikrobe u okolnom svijetu.

zaključak

Sterilizacija bradavice pomoći će izbjegavanju štetnih utjecaja na tijelo djeteta. Sada postoje mnoge vrste obrade i lako ih je odabrati od najprikladnijih za pojedinu obitelj, ovisno o opremi dostupnoj u kući.

Kako sterilizirati pacifiers kod kuće

Pedijatri preporučuju dezinfekciju bočica i dude za najmanje prva tri mjeseca djetetova života. U ovom trenutku, imunitet bebe je preslab, tako da infekcija može lako ući u tijelo i uzrokovati ozbiljnu bolest. Da biste to izbjegli, jela za bebe treba temeljito oprati, očistiti i sterilizirati.

Nakon tri ili četiri mjeseca, dijete se prilagođava novim uvjetima, a tijelo postaje sve jače. Stoga, u ovom dobu, nakon pranja ne možete sterilizirati posuđe, već samo stavite kipuću vodu na njih. U članku ćemo pogledati kako pravilno sterilizirati dojenčad i boce.

Metode sterilizacije

 • Najčešća i pristupačna metoda za svaku - ključanje. U ovom slučaju, boce isprane u sudoperu trebale bi se presaviti u posudu kipuće vode i ostaviti 7-10 minuta. Zatim se posuđe ukloni i stavlja na čisti, suhi ručnik. Sterilizacija bradavice odvija se na isti način u zasebnoj tavi ili drugom spremniku;
 • Moderni roditelji često koriste mikrovalnu pećnicu za sterilizaciju. Ovo je brza, jednostavna i praktična metoda u kojoj su posude postavljene u posudu, napunjene vodom i čvrsto zatvorene poklopcem. Zatim stavite u mikrovalnu pećnicu 5-6 minuta;
 • Za hladnu sterilizaciju koristite posebne antiseptičke tablete. Takvi se alati odlikuju visokim stupnjem dezinfekcije i jednostavnom upotrebom. Pouzdano i učinkovito uklanjaju štetne bakterije i zadržavaju izgled proizvoda, dok kod kuhanja ili sterilizacije u mikrovalnoj pećnici mogu pogoršati. Kako bi se pripravila otopina, jedna tableta se otopi u hladnoj vodi, u kojoj se posude za bebe stave i ostave pod poklopcem zatvorenim barem 30 minuta;
 • Steamer i multicooker - još jedna suvremena metoda obrade i sterilizacije. U donjem odjeljku dvostrukog kotla ulijeva se voda, gdje se boce stavljaju s vratom prema dolje. Bradavice čiste u gornjem dijelu uređaja. Posuđe se sterilizira s načinom "Kuhanje" deset minuta. Za rukovanje posuđem u posudi za lončarstvo stavlja se na rešetku, litra vode se ulijeva u kapacitet aparata i ostaje deset minuta s načinom "parne";
 • Danas proizvođači nude parni električni sterilizator, koji je dizajniran posebno za sterilizaciju, dezinfekciju i dezinfekciju jela i drugih predmeta. Proizvodi se stavljaju u uređaj, napuni vodom i odaberite željeni način rada. Proces traje oko deset minuta, dok uređaj ima najviše šest proizvoda odjednom.

Priprema jela i obilježja sterilizacije

Prije sterilizacije, boce i bradavice temeljito su oprali. Važno je potpuno ukloniti bilo koji mlijeko, dojenčad ili drugu hranu iz spremnika. Za čišćenje koristite hipoalergijsko sredstvo. Ako ne želite kupiti suvremene deterdžente, možete koristiti redovitu soda za pečenje. Sigurno je za novorođenčad, a učinkovito i pouzdano uklanja mrlje i prljavštinu. Usput, soda se također koristi za pranje beba kupka.

Vrlo je prikladno čistiti boce posebnom četkom ili četkom s dugom ručkom. Oni će vam pomoći očistiti ostatak hrane unutar kontejnera. Danas mnogi proizvođači dječjih posuđa proizvode takve četke, plastične i staklene boce, silikonske i lateksne bradavice, kao i prva pravi jela za bebe. Među popularnim proizvođačima marke Avent, Bebe Confort, NUBY, Nuk, Medela i drugi.

Nakon pranja temeljito isperite svaku stavku u tekućoj vodi i osušite ga na čistom, suhom ručniku. Boce i spremnici postavljeni su odozdo prema gore. Nemojte brisati posuđe! Neka se osuši samostalno, i nakon pranja i nakon sterilnog liječenja.

Pedijatri preporučuju sterilizaciju bradavica i bočica nakon svakog hranjenja i prije prve uporabe. Ove stavke moraju se dezinficirati odvojeno. Poslije tri ili četiri mjeseca, posuđe se više ne može sterilizirati, već jednostavno prelijevati kipuću vodu nakon pranja.

Kako sterilizirati boce

Zapamtite da se svaka bočica ne može više puta kuhati. Na primjer, plastičnost kroz nekoliko sličnih postupaka deformirana je. Prekoračene propuštene boce više se ne mogu koristiti! Međutim, mnogi i dalje odabiru plastične jela za hranu, jer je prikladan i siguran. Plastični predmeti se ne slomljuju i imaju laganu težinu. Da biste sterilizirali plastične posude, odaberite hladnu metodu pomoću antiseptičkih tableta. Tada će proizvodi dugo trajati.

Staklo se može stalno sterilizirati, uključujući upotrebu kipuće vode. Boce stakla traju dulje. Proizvodi su jednostavni i prikladni za pranje, ali oni teže više. Stoga će za dijete biti teško držati posuđe. No, takvi proizvodi lako se tuku i mogu ozlijediti mrvice. Pročitajte više o tome kako i koju bočicu odabrati za novorođenče.

Bez obzira na vrstu, spremnik mora biti hermetičan i siguran za bebe. Isperite boce odmah nakon hranjenja i ne obrišite posudu ručnikom ili salvete, ali ih osušite prirodno. Držite dijete za jelo od odraslih i koristite samo za djecu!

Kako sterilizirati bradavice

Bradavice su sterilizirane istim postupcima kao i boce, ali uvijek odvojeno. Osim toga, za proces je dovoljno dvije ili tri minute. U dvostrukim kotlovima proizvodi se stavljaju odvojeno u gornji pretinac aparata. Sterilizacija se također provodi konvencionalnim vrenjem u tavi, u mikrovalnoj pećnici, sporije štednjaku, posebnom sterilizatoru ili na hladan način.

Prilikom korištenja pacifiera redovito isperite proizvode i provjerite njihov integritet, osobito nakon vruće sterilizacije. Tijekom vremena materijal može prsnuti ili ispucati. Prije prve uporabe, mlijeko se opere u sapunici i zatim se sterilizira. Najjednostavnija je metoda uranjati u kipuću vodu dvije ili tri minute.

Kako sterilizirati bradavicu

Nakon rođenja beba je vitalno potrebna mama. Ne samo za hranjenje, već i za udobnost, emocionalnu intimu i iscjedak. Majka fizički ne može biti stalno blizu svoje bebe i iz bilo kojeg razloga ponuditi dojku. Mnoge bebe imaju vrlo izražen refleks usisavanja. Sve to povlače u usta: odjeća, pelena i vlastiti prsti. Ovdje se u takvim trenucima zapitate kako odabrati dude za djetetu i kako ga ispravno sterilizirati.

Trebao bih dati bradavicu djetetu

Polemika oko toga ne završava danas. Neki pedijatri tvrde da je to potrebno. Drugi liječnici ne preporučuju. Poznato je da su sva djeca individualna, a refleks sisanja u svakoj bebi izražava se u različitim stupnjevima.

Još jedna poznata činjenica: lutke su izumljene davno. Djecu je dopušteno sisati krušnu mrvicu umotanu u platno ili komad kože. Samo oko 1900. godine počelo je proizvoditi suvremene predmete kako bi zadovoljili refleks sisanja.

Značajke lutkica različitih materijala

Trenutačno su dude od dva materijala: silikona i lateksa. Nije ih teško razlikovati. Silikonske bradavice - prozirne, čvršće, ali i izdržljive. Latex pacifiers su žuti, mekani, više nalik na žensku dojku na dodir, ali istrošiti brzo i imati miris. I oni i drugi vrlo jaki. Što se tiče čistoće, silikonske bradavice su higijene, jer prikupljaju manje prašine, kosu i prljavštinu.

Ova dva materijala ponašaju se drugačije u sterilizaciji. Silikonske sluzave mogu izdržati ponovljeno kuhanje bez vidljivih promjena. No lateks bradavice nemaju te kvalitete. Naravno, oni su otporni na toplinu, ali dugotrajno kuhanje ga može uništiti. Stoga češće lateksa treba zamijeniti. Trajanje operacije prema uputi silikonskog bradavice je 6 tjedana, lateks - 4 tjedna.

 1. Silikonske sluznice su otporne na toplinu, izdržljive, teške, higijenske i prozirne boje.
 2. Latex nipples - ne izdržati dugotrajne temperature tretmani, trošenje brzo, meka (više kao bebe), privlače prašinu i miris.

Kako odabrati dječak bebe?

Mala djeca uopće ne zanima imaju li lateks ili silikonsku lutku. Ali kada dođe vrijeme zubiranja, bolje je ponuditi lateks bradavicu. To je mekši i ni na koji način ne utječe na zagriz i mjesto zuba.

Vrste lutki

Malo znaju, ali bradavice se razlikuju po obliku i veličini. Neće biti jednostavno doći u apoteku ili dječju trgovinu i kupiti "nadomjestku grudi".

Oblik pacifiera su: okrugli, ovalni i ortodontski. Ako je u prva dva slučaja sve više ili manje jasno, onda s trećim postavlja se pitanje. To su bradavice, silueta koja sliči majčinoj dojci. Ili, ima tanak vrat i savijenu kosu. Pedijatri preporučuju kupnju lutki s ravnim završetkom kako bi se stvorio ispravan zagriz.

Osim razlika u obliku, postoje "zamjenske" bilo koje veličine koje odgovaraju različitim dobima. Za novorođenčad, pacifieri su vrlo mali. Pronađite željenu vrijednost jednostavnim čitanjem uputa na pakiranju.

Marketing ne stoji mirno i danas postoje bradavice za noćni san i tamno doba dana, što sjaj.

Da biste odredili koji je model dobar za bebu, morate probati nekoliko vrsta pacifiera.

Kako sterilizirati pacifiera?

Ljudi su došli do šest načina sterilizacije dječjih potrepština:

 1. Najlakši način za dezinfekciju bradavice kipuće se. U posudi za caklinu crpimo vodu, dovedemo do 100 stupnjeva. Zatim nježno stavite predmet u kipuću vodu i ostavite 2 minute. Ne preporuča se previše dugo zadržati u toploj vodi, jer se pacifieri deformiraju s visokih temperatura.
 2. Dezinficirati šarm djece može se pribjegavati korištenju vodene pare. U ovom slučaju, dovoljno je držati bradavicu na vrh kipućeg kotla na minutu. Samo to nije potrebno uzeti ga golim rukama, a spaljivanje prstiju je zajamčeno. Možete koristiti kozmetičke ili medicinske pincete.
 3. Sljedeći način je moderan: možete sterilizirati dječja jela i pribor stavljajući ih u perilicu posuđa. No, potrebno je odabrati pravi način rada. Sterilizacija je moguća samo pri visokoj temperaturi vode od 80 stupnjeva.
 4. Izvrsna metoda koja ne zahtijeva puno vremena i truda, dezinfekcija pomoću mikrovalne pećnice. Ali prije upotrebe provjerite je li uputa dopuštaju ovu radnju. Ako je tako, slobodno stavite dud i bocu u električni uređaj 90 sekundi.
 5. Sterilizacija u dvostrukom kotlu također je izvrsno rješenje. Vrijeme je oko tri minute.
 6. Za one koji ne vjeruju u mikrovalne pećnice i parobrodi, stvorili su specijaliziranu opremu - sterilizatore. Uređaji su opremljeni halogenom svjetiljkom i proizvodi ih više vrsta: električni i mikrovalni.

Važno je zapamtiti: prije sterilizacije, pacifier treba temeljito oprati otopinom sode ili sapuna za pranje rublja. Trgovine također prodaju specijalni deterdžent za dječja jela.

Savjeti za upotrebu lutki

Prije uporabe pročitajte upute.

 1. Na pakiranju treba navesti životni vijek.
 2. Nova bradavica treba kuhati u vodi tri minute.
 3. Držite predmet na mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti, tako da čašica ne izgubi svoj izvorni oblik.
 4. Za pranje dude barem jednom dnevno.
 5. Da biste zaštitili predmet dječje uporabe od prljavštine i prašine, upotrijebite poseban lanac s isječkom koji se pričvršćuje za odjeću i kapu.
 6. Kada beba ima šest mjeseci, boce i dude se ne mogu sterilizirati. Bilo bi dovoljno da tušira dječja jela kipućom vodom.
 7. Za čiste bradavice treba rezervirati zasebno mjesto. Na primjer, plastični spremnik. Stoga će uvijek biti čisti i spremni za upotrebu.
 8. Ne lizati dječje bradavice. Budući da ljudska usna šupljina ima milijune različitih bakterija i da ne bi bila najbolja mogućnost da ih prenesu na bebu.

Preporučeni roditelji

Danas na policama specijaliziranih trgovina i ljekarni možete naći veliki broj lutki različitih proizvođača. Iskusne majke preporučuju da se obratite Aventu. Proizvodi ove tvrtke su različiti:

 1. Kvaliteta materijala, one su ekološki prihvatljive i potpuno sigurne za zdravlje djeteta.
 2. Bradavice nemaju vlastiti miris.
 3. Loše deformiran.
 4. Veliki asortiman pacifiera raznih oblika i za bilo koju dob.

Avent proizvodi svoje proizvode iz dva materijala: prirodna guma (lateks) i silikon.

Latex modeli su savršeni za novorođenčad. Meke su, ali imaju okus gume.

Silikonski kolege su teže, ali ne postoji osebujni miris. Takvi pacifieri preporučuju se za stariju djecu i one sklone alergijama.

Savjet 1: Kako sterilizirati pacifiere

 • Boce za bebe

Savjet 3: Moram li učiti bebu na lutku?

Dummy je takav mali, djetinjasti objekt koji je potreban da bi se zadovoljio dječji usisni refleks. Ne smije se ni na koji način zbuniti s bradavicom - potrebno je usisavanje tekućine iz boce.

Ranije, tijekom SSSR-a, svako dijete od prvog dana života naviklo je na lutku. A sada nisu ni dopušteni u svim bolnicama za majčinstvo. Danas mnoge majke razmišljaju: je li potrebno podučiti ih da ih kasnije odbacuju? Kao dijete s lutkom u ustima, što znači da je zauzeto za nešto. Mnoga djeca se dobro slažu bez ovog atributa. To se posebno odnosi na bebe koje hrane majčinoj dojci. Zadovoljavaju sve svoje reflekse sisanja hranom, tako da im uopće nije potreban umak. Majčin dojke zamjenjuje i mačkicu i bocu, a također je dobar sedativ.

Ali iskusstvennik često ide s mačjem pa do 2-3 godine. Taj se problem može riješiti kupnjom boca s bradavicom, koja podsjeća na majčinu bradavicu. A onda će dijete polako jesti i istovremeno zadovoljiti refleks sisanja.

Postoje djeca koja vole sisati prste. U prvim danima života gotovo sve mrvice to čine, ali s vremenom mnogi ljudi zaboravljaju na ovu lošu naviku. Ali postoje oni koji još nekoliko godina ne uzimaju palac iz usta. U takvim trenucima dolaze do spašavanja lutke. Ipak, bolje je.

Za mnoge mrvice, lutka pomaže da se smiri, zaspati, osobito kada je u pitanju hodanje. No, kako bi naučilo dijete da bude s ovom stvarom 24 sata dnevno, nije potrebno. Sada je opće mišljenje da pražnjenje negativno utječe na razvoj govora i ugriza. Ali nije. Uostalom, većina odraslih osoba odrasla je u sovjetskim vremenima, kada je lutka obvezna od ranih dana. I sa lošim zagrizom postoji nekoliko. Isto vrijedi i za razvoj govornog aparata.

Ako ipak odlučite dati dude u bilo kojoj prilici svom djetetu, onda morate odabrati dobru kvalitetu, ne zaboravite stalno prati ili sterilizirati, a također kupiti nove u vremenu. I općenito, bolje je imati 2-3 komada u slučaju pada ili neočekivanog gubitka.

Kako dezinficirati silikonsku dude i pacifiera?

Kako dezinficirati silikonsku bradavicu i dude na bocu prije prve uporabe? Pišu za kuhanje, ali ništa se neće dogoditi s njom, silikonom ili plastikom? I operite s bebom sapunom i zatim kuhanom vodom.

ništa se neće dogoditi

Imam sterilizator. moje znači, onda tamo

na bazi pare. to jest, možete kuhati previše, jedan princip

ništa se neće dogoditi. Kuhani, bradavice i boce u tavi.

sipati u kipuću vodu ili sterilizirati u sterilizatoru

Ne brinite, oni neće plijeniti, jednom sam zakačio, kuhali su sat vremena!

Hvala vam, razumijem.

ništa se neće dogoditi! glavna stvar je kako kuhati borsch za dugo vremena

Ja sam sve prvo s vodom i posuđem, a zatim u kipućoj vodi jednu minutu, ali ne kuham

oni su posebno izrađeni od takvih materijala koji se tijekom procesa vrenja ne pogoršavaju, naravno, ako ih ne pretjerate i ne kuhate)))) dovoljno su minute, tada možete "započeti" šalicu u kojoj će kuhana voda s natrijevom vodom (1 žličica po čaši ), a nakon pranja isprati ili kad padne pod

ili možete gurnuti u dvostruki kotao 10 minuta

Novorođenče: sterilizacija pacifiera

Pravila za brigu o novorođenčadi su neumoljiva: u prvim mjesecima života, dijete mora živjeti u okruženju koje je blisko sterilnom. Na primjer, beba se ne smije ponovno koristiti, lizati odrasloj osobi, dajte bebu ako je pala na pod. Prije uporabe moraju se sterilizirati. I nema tako malo načina za to.

Sadržaj članka:

Zahtjev za sterilizacijom dječjih bradavica nije bez značenja. Uostalom, na podu ima mnogo bakterija, sofe i druge površine, od kojih su mnoge patogene (a kvaliteta čišćenja nema nikakve veze s njom). Imunitet bebe još nije spreman podnijeti sve ove mikrobe. Stoga je vrijedno pomoći da se dijete postupno prilagodi. Dakle, vrijedno je aktivno sterilizirati bradavice dok je dijete još uvijek u krevetiću.

Najlakša metoda sterilizacije koja je dostupna svakoj osobi, bilo da je to muškarac, žena ili baka s djedom. Za sterilizaciju pacifiera stavite vodu u malu posudu i stavite ga u vatru. Kad se kuha, umočite bradavicu u nju i kuhajte nekoliko minuta. Sve, bradavica je dezinficirana.

Možete uštedjeti vrijeme ako koristite dvostruki kotao za sterilizaciju mačjaka. Ulijte vodu u donji dio, stavite bradavicu na jednu od nivoa i uključite uređaj 2-3 minute. Parna bradavica brzo će postati sterilna.

Alternativno, možete rukovati bradavicama u poseban sterilizator boce. U takvim uređajima, dezinfekcija pacifiera događa se pod ultraljubičastom svjetiljkom. Ova metoda, s jedne strane, je prikladnija jer ne treba gnjaviti vodom - sipati, sipati, sušiti uređaj. S druge strane, ultraljubičasta svjetiljka također ima dodatni baktericidni učinak.

U slučaju da je bradavica hitno potrebna ili jednostavno ne želite trpjeti sa svim dizajnom za sterilizaciju, možete jednostavno uključiti čajnik, čekati da prokuha i držati bradavicu iznad pare.

Postoji još jedna mogućnost za sterilizaciju bradavica u mikrovalnoj pećnici. Ali samo on nije prikladan za svaku vrstu praznih predmeta. Stoga, svakako pročitajte informacije na pakiranju kako ne biste slučajno poslali mikrovalnu pećnicu ono što nije namijenjeno za to. Inače, riskirate dobivanje neočekivanog rezultata.

Za novorođene bebe obično kupuju nove bradavice (umjesto korištenja onih koje su naslijeđene). Obično se radi o gumama ili plastici. Zapamtite da možete sterilizirati gumu na bilo koji način prikladan za vas. Ali s plastičnim je složeniji. Ne mogu se primijeniti na sve metode. Koji su načini sterilizacije pogodni za takve bradavice, bolje je konzultirati se s prodavačima ili predstavnicima proizvođača.

Prije prve uporabe pazite da pripremite bradavicu. Priprema uključuje pranje bradavica u sapunici nakon čega slijedi sterilizacija u skladu sa svim pravilima. A nemoguće ga je odgoditi.

Glavno pitanje koje se pojavljuje među mladim majkama jest koliko vremena treba idealno kuhati bradavicu i hoće li to biti dovoljno 2-3 minute. Stručnjaci uvjeravaju da će ovaj put biti prilično dovoljno. Bakterije nisu tako održive da traju čak minutu.

Koliko majki misli da će ovaj proces - bradavica sterilizacija - nastaviti na neodređeno vrijeme. Međutim, zapravo, sve, uključujući ovo, prolazi vrlo brzo. I još najtoplije sjećanja na ta beskrajna kuhanja ostaju.

Pročitajte i zanimljiv članak o tome kako se riješiti udara na nosu.

Kako pripremiti lutku za prvu upotrebu?

komentari

Također koristimo sve proizvode Tommee Tippee, bacao sam 5 minuta u sterilizator i to je to. Ali mislim da je sigurno kuhati)))

Znači, kutija od tommy tippy je kontejner za sterilizaciju u mikrovalnoj pećnici, tu je instrukcija, ulijte vodu u vodu, stavljate majke, zatvarate ga u mikrovalnoj pećnici, o snazi ​​mikrovalova i vremenu u uputama, i sve, zašto je kuhati.

I ja imam ove majke, nisam vidio ništa, ne vidim nikakav smisao, steriliziram izravno u uporabu r, ja ću sterilizirati, zašto to 2 puta.

A kako ćete je sterilizirati u bolnici?

Jednostavno nisam siguran da će to biti u mom okrugu, ja sam bez dogovora s liječnikom, pa nisam bio na "izletu", ne znam što je tamo, što nemam, pa mislim da se pripremam unaprijed.

Pročitao sam upute, pa je ovo kutija sterilizacija. Kad sam prvi put pročitao, mislio sam da bih ga trebao kupiti odvojeno))) Zatim, naravno, dobro))))

imamo. na podu u babici.

u odjelu odjela je pravo u odjelu.

ti ćeš uzeti pumpu za prsa, moraš je i sterilizirati, a ti ćeš uzeti bocu, moraš i sterilizirati, jer ondje će to učiniti, nemoj me ostaviti u mikrovalnoj pećnici, ali meni je lakše. pakiranje za sterilizaciju do dojke i boca za sterilizaciju.

Da, ovo je) bio sam i oduševljen), ali i na drugu prigodu. Želio sam kupiti posudu za prazne stvari odvojeno, tako da ne bi ležali oko kuće i bilo je prikladno uzeti sa mnom.

Ne, znaš, još nemam kutija za sterilizaciju, ali samo za skladištenje, kako kažete, kako ne bi se valjale oko kuće, nije ni hermetičan, postoje male proreze. Nisam uzela set, ali zasebno 2 lutke u kutiji. Mislim da u početku kuham cijelu stvar kod kuće kako bih uklonio svaku proizvodnju byaku, a upute govore "stavite u kuhanu vodu 5 minuta". prije prve uporabe i u bolnici za majčinstvo, tek kasnije će biti jasno što će s njom učiniti, uvijek će biti moguće uliti kipuću vodu na prstohvat. Još nisam kupila crpku za prsa, nisam sigurna je li korisna, ako ga kupuju i donose)

Imam i rupa

Pa moram google ovo pitanje temeljito razmotriti jer sumnjam da je ovo polje za sterilizaciju. Zašto ste odlučili da to može biti? Ako ne pogriješim, onda si uzeo set, s pumpom za grudi, boce, pa se čini da postoji sterilizator u setu?

tamo je pisano u priručniku, mogu se kasnije pogledati i isprintati, što je točno napisano kasnije ili sutra

Da, imam i gotovo isti set, samo su boje različite, ali kutiju je točno isti)) Da, napiši, ako vam neće biti teško. Također sam napisao kako sterilizirati u sterilizacijskoj kutiji, ali sumnjam da je ovo kutijica ova kutija. Tu je čudno napisano. I onda se ispostavilo, nakon sterilizacije, pacifiers će ostati vlažan u ovoj kutiji, poput same kutije?

općenito, tako da je jasno da je to, prije svega, samo 25 ml, to je ono što bi trebalo biti mala posuda, tako da je tako malo vode, u mojim pakiranjima trebate 60 ml, veće su.

Da, i pročitajte opis tamo.Vrežite rupe sa z-pins, tamo su ovi igle samo tamo.Općenito, pročitajte opis.To je sve jasno.

I pukotine, kao što sam napisao, mislim da je to zbog činjenice da nije proširio ovaj spremnik na cijelu mikrovalnu pećnicu)

Pa, da, kasnije sam također mislio da par mora ići negdje)

Znate da sam zbunjena: sipati 25 ml vode na jedan dio sterilizacijske kutije (nije podijeljeno na dijelove). Zatim: odvrnite rupe s iglom, nakon što pritisnete gumb, zatvorite ga (ono što možete poravnati tamo, nema rupe uopće, osim na filmu u koji su umakli pacifieri, ali sam odlučio da ga treba baciti.) Mislite li da bi to trebalo sterilizirati? ).

Pa, općenito, možda ste u pravu, samo što nisam shvatio. Hvala na konzultacijama!)))

i xs)) igle i tu je dobro) bacila sam film), koja nije njegova suština) općenito, oni ga pucaju i na drugim mjestima.

nemate instrukcije sami, napišite tamo puno)

točka čitanja: vidi sterilizaciju

voda će ispariti, čini mi se. Trebam samo 15 ml, ako ne griješim! Pogledat ću sada

Ne) Nemam komplet. Mlijeko pumpa

schina kinu njegovu fotografiju

Hajde, bit će jasnije))

Uzeo sam bolnicu u bolnicu i unaprijed ništa ne obrađivao. nema smisla u njemu. Uzeo sam pumpu za prsa u maternitetnu bolnicu i time mikrovalnu sterilizaciju, ali nije se uklopila u njihovu mikrovalnu pećnicu. zatim sam oprala bradavicu s agentom za kupanje, stavila ga u šalicu vode i kuhala u mikrovalnoj pećnici. i općenito, moj muž me donio ultraljubičastu bradavicu sterilizatora. vrlo cool stvar. nema potrebe za vožnjom zauvijek u kuhinji, sve je pri ruci.

Tommee Tippee su izvrsni! Preporučujem uzeti lateks trešnje ako klinac ne uzme ove! To su! Kuhajte, ali ne dugo, minuta će biti dovoljna. Sada imam samo pod moju slavinu.

kuhati ne može biti više od 5 minuta, napisano je u uputama. oprali smo dječjim perilicom posuđa, a zatim u sterilizator.

prije korištenja svih novih stvari u sterilizatoru sam ispraznio bocu bradavica i pribombasy iz crpke za grudi i obloge za grudi sat i pol u kotlu, a zatim bih koristio sterilizator, ali odlučio sam kuhati novu, a sve je u redu, također sakupljam torbu u bolnici))

Za to vrijeme možete pokvariti! Dovoljno je 5-10 minuta.

U bolnici ni bradavice nisu bile ni korisne, svi smo imali djevojke bez bradavica. I liječnici kažu, prvo neka grudi nauči sisati. ali možda neće uzeti prsa! Oh, kako!

ne možete kuhati 1,5 sata. čak iu svim uputama pišete da ne više od 5 minuta. to je sva plastika i njegovi derivati.

Već sam oprao lumpy sapun u bolnici, a zatim sam ga isplahivao s kipućom vodom.

Mi smo uvijek sterilizirani u sterilizatoru i to je to. ili kvarenje vode (ali to je već nakon 6 mjeseci)

Upravo sam isprao deterdžent za bebu, a onda je izlio kipuću vodu.

Vidi također

Pitanje o lutkama. Treba li se sterilizirati prije davanja bebe ili se može sterilizirati nakon kupnje i staviti u slučaj? Prikupio sam sve torbe u bolnici za majku i odlučio uzeti pacifiera, samo u slučaju da put ne bude doma.

U vezi s nadolazećim potezima rastavljenih ormarića. Znači, korisnost korisnosti bebe i majke: • 2 šarmantna lutka Tommee Tippee (0-3m) i 1 držač za njih. Cijena - 250r • 2 boce Tommee Tippee 150ml, polagani protok.

:) Tako sam postao ponosni vlasnik zrakoplova, hodam se oko ove zvijeri i jako se bojim :), ne znam kako se približiti. Kako započeti raditi? 1. Je li dovoljno vruće vode kroz nju? 2. Možete.

Prikupljam torbice u bolnici na popisu, usput, popio sam listu od nekoga na ovoj stranici, pa je tako bilo da uzmem pacifier, kupio je pacifier lateksa u apoteci, još je od smeđe boje, a tek tada.

Djevojke, pokušavam popuniti praznine u sjećanju)) Postoji nova Aventa lutka koju želim odvesti u bolnicu, trebam kuhati kod kuće i uzeti ga sa sobom u kontejneru ili kako to učiniti?

Od rođenja, usisali smo anatomski dude, okrugli na vrhu s ravnim dnom ili kažu rezani lateks, bio je u obliku leptira i držao čvor! Sada želim uzeti aventovsky. ŠTO JE PROMJENA JIPS CHANGE? s obrubljenim lateksom.

Dobar dan! Može li mi netko reći gdje možete kupiti u maloprodaji, a ne u online trgovini, lutkama Tommee Tippee. Možda ih se prodaje u nekoj ljekarni? Tražite takve

Djevojke čije bebe vole bradavice, na koje beba dijete odmah osjeća ljubavnu ljubav? Moja kćer, uzeo sam zastupnika silikona. Ali ona ga nije odmah uzela i bacila je za tri mjeseca. Sada mislim da može.

Djevojke, danas sam pogledao u trgovinu prazno. Pokušat ću bez nje, pa, za svaki slučaj, mislim kupiti (ako beba bude nemirna). Dumija u bolnici bila je vrlo korisna mojem prijatelju. Dakle, imaju različite veličine. Savjetujte.

Djevojke, prijatelj ovdje je rekao da ona mora kupiti dude u bolnici. Imala je avente. Čuo sam da ih mnogi uzmu. Koje lutke mislite da je bolje koristiti lateks ili silikon?

Kako pravilno sterilizirati boce i bradavice za novorođenčad?

Boce za sterilizaciju novorođenčadi kod kuće mogu se obaviti na nekoliko načina: kuhati, koristiti kuhinjske aparate, paru ili posebnu sterilizacijsku otopinu. Svaka od mogućnosti je dobra na svoj način, tako da roditelji mogu odabrati onu koja je najprikladnija. Prije sterilizacije, potrebno je osloboditi posuđe za hranjenje od preostalog mlijeka ili mlijeka i temeljito ih oprati.

Korištena je tradicionalna metoda sterilizacije koja se koristi tijekom nekoliko desetljeća. Bilo koja mama će ga moći koristiti, jer će trebati samo štednjak, posudu odgovarajućeg volumena i vode:

 • sipati vodu u lonac i uroniti boce u nju tako da su potpuno prekrivene vodom;
 • stavite lonac na štednjak i ponesite vodu do kuhanja;
 • stajati 3-5 minuta od trenutka kuhanja i ugasiti toplinu;
 • izvadite bocu iz posude i širite ih na suhom, čistom ručniku;
 • koristiti sterilizirano posuđe nakon hlađenja.

Plastične boce niske kvalitete s gumenim elementima mogu se pogoršati ako se često i dugo kuhaju. Stoga, prije stavljanja u posudu morate osigurati da mogu izdržati toplinu do 100 ° C. Poznati proizvođači obično navode takve informacije na ambalaži ili na bočici. Kuhanje nije opasno za staklene boce i boce iz NUK-a, Chicca, Avent, Canpol Babies, Tommee Tippee.

Na isti način, bradavice i dude mogu se dezinficirati, samo vrijeme obrade treba smanjiti na 2-3 minute. Ne treba se bojati da će gume ili silikona neće izdržati kipuće - naprednih materijala od kojih su ove stavke lako kipuće vode i pare višestruko procesiranje.

Ako postoji bojazan da se boca može biti oštećena ili nemaju želju igrati s kipućom vodom, možete kupiti poseban parni sterilizator, trčanje iz struje. "Pametna" oprema olakšava obradu jela za dijete, jer cijeli proces prolazi automatski:

 • sipati vodu u sterilizator;
 • staviti u boce za bebe, bradavice za hranjenje, dude;
 • postavite željeni način rada i uključite uređaj.

Sterilizacija traje prosječno 10-12 minuta - tijekom tog vremena posuđe unutar uređaja će se obrađivati ​​vrućom parom koja će uništiti sve mikroorganizme. Vrlo je prikladno koristiti sterilizator jer se od 2 do 8 jedinica može obrađivati ​​istovremeno. Ako je potrebno očuvati sterilnost posuđa, nakon isključivanja uređaja, može se ostaviti ispod poklopca nekoliko sati.

Parni tretman jela za bebu je nježniji u usporedbi s metodom ključanja. Može se izvoditi bez posebne opreme: pričvrstiti boce naopako iznad lonca ili čajnik kipuće vode i držati 10-15 minuta.

Sterilizacija u dvostrukom kotlu

Parobrod može sterilizirati nekoliko bočica standardnog ili povećanog promjera u isto vrijeme. Vrlo je jednostavno koristiti:

 • sipati vodu u odgovarajući pretinac;
 • stavite boce na donji dio, stavljajući ih naopako;
 • stavite bradavice i dude na gornjem dijelu;
 • postavite vrijeme sterilizacije 5-15 minuta.

Sterilizacija u multivarijatu

Mladi roditelji koji imaju višečlanu u kuhinji mogu povjeriti antiseptičku obradu dječjih jela na ovaj uređaj:

 • sipati 1 l vode u zdjelu multikookera;
 • staviti rešetku na parni tretman unutar uređaja;
 • stavlja boce, pokrivače i bradavice bočno na njemu, a ako unutarnji volumen uređaja dopušta, stavite boce dolje s vratom;
 • zatvorite poklopac višekanike i uključite "sterilizaciju" u trajanju od 5-7 minuta ili "parni" način 10-15 minuta.

Nakon multivarka parobrod ili završiti svoj rad, ukloniti će se sterilne stvari, staviti ih u čistu posudu, posudu ili rasporediti na ručnik.

Pored činjenice da se boce moraju sterilizirati ispravno, trebali biste slijediti pravila higijene i dobiti čistu posuđu ispranim rukama.

Vlasnici mikrovalnih pećnica mogu koristiti kuhinjske jedinice za steriliziranje dječjih jela:

 • uzeti čistu staklenu ili keramičku posudu koja se može koristiti za mikrovalnu pećnicu;
 • uliti vodu u nju i uroniti cijelu bocu na kojoj nema metalnih dijelova i crteža, primijenjenih metalnom bojom;
 • uklonite bradavice iz boce i stavite u vodu;
 • prekriti poklopcem i staviti u mikrovalnu pećnicu;
 • postavite maksimalnu snagu grijanja.

Mikrovalne pećnice različitih proizvođača razlikuju se u tehničkim parametrima. Stoga, po prvi put, potrebno je kontrolirati koliko će vremena trajati da kuhati vodu. Izračunajte ukupno trajanje sterilizacije tako da boce kuhaju 3-5 minuta.

Mikrovalna sterilizacija boce je moguća samo ako su napravljena od visokokvalitetnog plastičnog materijala i nisu deformirana visokim temperaturama. Ove osobine moraju biti navedene u uputama za dječja jela ili pakiranje.

Obrada dječjih jela u mikrovalnoj pećnici najbolja je pomoću sterilizatora - poseban spremnik s poklopcem. U nju se ulijeva voda, umetnite sve predmete koji zahtijevaju antiseptičku obradu, pokrivaju se poklopcem i stavljaju u mikrovalnu pećnicu. Vrijeme takve obrade ovisi o snazi ​​mikrovalova i obično ne prelazi 8-10 minuta. Takvi uređaji mogu se kupiti od 1000-1200 rubalja, međutim, nakon 8-12 mjeseci malo je vjerojatno da će biti potrebno.

Mikrovalni sterilizator pare

Kod kuće možete koristiti posebne antiseptičke tablete ili praške, na primjer, JEX. Njihova uporaba neće uzrokovati nikakve probleme:

 • sipati hladnu vodu u spremnik odgovarajuće veličine (zdjela, posuda);
 • otopiti dezinficijens u vodi;
 • staviti u otopinu dječja jela, bradavice, dude;
 • pokriti posudu s poklopcem i držati pola sata;
 • nakon 30 minuta uklonite sve predmete i isperite čistom prokušanom vodom.

Za svu naizgled jednostavnost, ova metoda sterilizacije nije baš popularna kod suvremenih roditelja: neki se boje primjene kemijskih sredstava, drugi ne žele trošiti novac na kupnju tableta i prašaka. Imamo tako dezinfekciju i navijače: tijekom obrade ne treba kipuće vode i antiseptičko rješenje spremno održava svoja svojstva tijekom 24 sata. Tablete su prikladne za uporabu izvan kuće, kada druge metode sterilizacije nisu dostupne, na primjer, kada putujete.

Bilo koja od ovih metoda može biti dezinficirana, ne samo za hranjenje bočica, nego i sve predmete koji se nalaze u djetetovim ustima: bradavice, dude, dojke, zubni prsteni, glodavci i čekići.

Slijepe. Upute za uporabu

Kada predstavljamo bebu, u našoj mašti obično se pojavljuje takav slatki, sjajan mališan s klepetom u ruci i bradavicom u usta. Već dugo vremena lutka je postala sastavni dio slike malog djeteta.

Prije nekog vremena, Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je napuštanje lutke. Nakon toga započeli su aktivni razgovori o njihovoj štetnosti i koristi. Sve više i više mame i tate, koji se pripremaju za roditelje, žele znati detalje prije nego što kupuju ovaj "uređaj" za njihove mrvice.

Zašto ne?

Problemi s dojenjem

Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije temelje se na uvjerenju da uporaba bičevina ometa punu dojenja. Kako se pokazalo, zbog navike ili potrebe da sisanje dude, dijete može imati lošu težinu, može se razviti nedostatak laktoze, beba može plakati i savijati se tijekom dojenja ili čak potpuno napustiti. Ovi zaključci dolaze liječnicima i znanstvenicima na temelju istraživanja.

Majka može razviti pukotine i druge ozljede bradavice, laktozaze i mastitisa zbog uobičajenog pacifiera, a može biti i nedovoljna ili pretjerana proizvodnja mlijeka.

Poznato je da žena proizvodi toliko mlijeka kao što dijete sranje. Ako umjesto davanja dojki dajte bebu bečaku, neophodna stimulacija neće se dogoditi, a u sljedećem hranjenju dijete jede manje nego što mu treba. U drugim situacijama, majka se hrani svaki put kada dijete uznemiruje, ali ga nakon nekog vremena udare od dojke, dajući bebu lutku kako ne bi plakao. To je ispunjeno činjenicom da mrvica neće dobiti najviše kalorija, povratno mlijeko. U oba primjera, dijete će vjerojatno naći premalo dobitak na težini, a majčino mlijeko će nestati ili, naprotiv, mastitis će početi zbog stagnacije mlijeka, a dijete jednostavno nije dopušteno sisati.

"Ako je dijete počelo plakati, a instinktivno ste se digli za dijete, ali iza lutke, bacite je!" (U. i M. Sears, "Vaše dijete je od rođenja do dvije godine")

Pa, i osim toga, lutka koja se koristi za "zadovoljiti refleks sisanja" često se smatra alternativom za dojku. Iz toga se majčinska želja za nastavkom dojenja postupno smanjuje.

Istraživanje provedeno pod nadzorom Američke akademije za pedijatrijsku medicinu pokazalo je da je rizik od preranog prekida dojenja jedanput i pol puta veći nego kod djece koja nisu imala bradavice. Štoviše, ranije majke počele su davati djetetu bečake, ranije je broj i trajanje hranjenja počeo smanjivati.

Dijete zdravlje i razvoj

Prije svega, veza između otitisa i pacifiera već je dokazana: pri korištenju, rizik upale srednjeg uha je 40% veći!

Zbog dugog sisanja pacifiera, dijete može razviti overbite, što će kasnije dovesti do problema s govorom. Nijedan dijete nije imun od ovoga, čak i ako roditelji kupuju isključivo ortodontske bradavice.

Korištenje pacifiera također je povezano s većom vjerojatnosti karijesa.

Da ne spominjem činjenicu da bradavicom u usnama djeteta dobiva puno bakterija koje mogu nepovoljno utjecati na rad gastrointestinalnog trakta i čak dovesti do ozbiljnih bolesti. To je vjerojatno čak iu onoj djeci čije se bradavice redovito steriliziraju jer je gotovo nemoguće izbjeći kontakt dude s različitim površinama, uključujući odjeću mrvica.

Svatko zna da djeca imaju snažan refleks usisavanja. Njegov nastup objašnjava činjenicom da je u majčinom mlijeku velika količina širokog raspona tvari koja može pomoći djetetu u bilo kojoj situaciji. Mlijeko, osim zaustavljanja gladi i žeđi, pomaže bebi: spavati, smirivati, rasti, probaviti hranu. Uz pomoć elemenata majčinog mlijeka u djece, imunitet se pojačava i razvija se živčani sustav. Stoga bradavica nije potpuna zamjena za dojenje, a zlouporaba može usporiti razvoj mrvica i dovesti do bolesti.

Neki autori govore o smanjenju kognitivnih sposobnosti kod djece zbog korištenja bradavica umjesto grudi. Dijete koje sisa djetinju djeteta čini se da je uronjeno u sebe, izgubi interes za svijet oko sebe. Ali intelektualni razvoj se odvija u procesu učenja o svijetu, koji se u ovom slučaju ne pojavljuje.

Nađeno je da tijekom dojenja bebino tijelo proizvodi hormon za opuštanje endorfina. A kad sisanje dude, to se ne ističe. Vrijednost endorfina je velika: smanjuje razinu hormona stresa. Oko tri godine, hormonska pozadina djetetovog tijela preuzima svoju konstantnu razinu i u budućnosti ne određuje samo razvoj određenih tjelesnih i mentalnih bolesti, već i stav prema svijetu i način interakcije s drugim ljudima.

Da biste se zaštitili od vjerojatnih problema s dojenjem u budućnosti, djetetu nemojte davati bradavicu u prvom mjesecu svog života, kada se hranjenje samo poboljšava, a dijete još nije oblikovalo korektan stav prema njemu.

Odnos mame i bebe

Majke koje koriste lutke nude ih sa svim nezadovoljnim mrvicama mrvica. Istodobno, ne pokušavaju razumjeti svoje bebe, ne analiziraju njegove znakove - nema potrebe za to, imajući univerzalno sredstvo sedacije. Da li to pridonosi razvoju povjerenja majke i razumijevanju potreba djeteta?

Bradavica može ometati uspostavljanje snažne uzajamne ljubavi između djeteta i majke. Kada dijete krikne (od boli, straha, ogorčenja) i utješi usisavanjem dude, taj objekt prihvaća djetetovu zahvalnost zbog bola koja je prošla, strah je nestao, ili je zamjer zaboravljen. U ovom slučaju, majka više nema takvo neizmjerno povjerenje kakvu zaslužuje. U najgorem slučaju, osoba koja je dala život djeteta postat će samo sredstvo za zadovoljavanje određenih fizioloških potreba, prvenstveno za gladovanje.

Pušenje i ovisnost o alkoholu, čudno, često su rezultat sisanja pacifiera. Nudeci pacifiera kao odgovor na bilo kakvu nelagodu, majka daje pogrešnu poruku za budućnost: postoji univerzalni lijek za opuštanje i rješavanje različitih problema. Teško će takva osoba razumjeti razlog vlastite nelagode i donijeti pravu odluku u teškim situacijama.

Uopće ne?

Studije su otkrile povezanost između korištenja bradavica i niskog rizika od sindroma smrti dojenčeta (SIDS). Od djece koja imaju bradavicu, SIDS je 90% manje uobičajena od djece koja nisu imala dude. Ta se ovisnost pokazala jačom kad su uvjeti spavanja djeteta bili pogrešni: spavajući na trbuhu ili na strani, spavali s majkom pušenja ili s mekim krevetom. Međutim, istraživači nisu razumjeli mehanizam ovog učinka.

Usisavanje nije dovoljno, ali zbog samog djelovanja povezano je s boljim rastom i većim otporom tijela u prerane bebe. U tom smislu bradavica može biti alternativa ako dojenje nije moguće.

Kada je potrebna lutka

Stoga, prije svega, nemoguće je učiniti bez bradavica u skrbima prerano rođene djece. Pored gore spomenutih pozitivnih aspekata njegove uporabe, važan je razvoj refleksa usisavanja uz pomoć lutke i uspostavljanje logičkog odnosa između sisanja i hranjenja. U posljednjem slučaju, to se postiže činjenicom da kada se hrani dijete kroz sondu, dobiva bradavicu. S takvim bezuvjetnim prednostima postoji i negativan utjecaj: u slučaju korištenja pacifiera od strane preuranjenih beba kasnije, često imaju problema s dojenjem i školovanjem u odraslu hranu.

Nemoguće je učiniti bez pacifiera i na umjetno hranjenje. Kada majka doji, beba kontrolira metodu sisanja - aktivno uz dobivanje mlijeka ili tromo da zadovolji refleks usisavanja i samo za sedaciju. Uz bocu takvo samoreguliranje je nemoguće, a "umjetni umjetnik" koji je pojede mora definitivno morati ponuditi bradavicu tako da ne prejeda i gutlja zrak dok nastavlja sisati iz boce.

Kada je mama došla na posao, ali želi zadržati dojenje, korištenje pacifiera u njezinoj prisutnosti nije pitanje.

Ponekad postoje situacije u kojima djeteta djeteta postaje neophodna prilikom dojenja. Prije svega, to je prisilno dugo razdvajanje majke i bebe, koja još nije navršila 6 mjeseci. Ili kada se brinete za blizance, kada je potrebno privremeno odvratiti neku od bebe, na primjer, od čekanja na hranjenje. Neke majke vole hraniti strogo prema režimu, a tim pristupom dijete će morati umiriti.

Međutim, važno je imati na umu da dojenje pruža mnoge prednosti za zdravlje i razvoj djeteta. Savjet stručnjaka je nedvosmislen: poželjno je odstupati od upotrebe pacifiera. I trebali biste napraviti izbor, nakon što ste izmjerili sve prednosti i nedostatke.

Odabir lutke i briga za njega

Ako odlučite da vam je potrebna bradavica, odlazite odgovorno i po svom izboru. Ortodontski dudovi, čiji je oblik što bliže bradavici, pomoći će smanjiti neke od negativnih učinaka njihove uporabe.

Majke su izrađene od dva materijala: lateks i silikon. Mnogi današnji mladi roditelji odrasli su na bradavicama od lateksa, ali moderna medicina preferira silikonske proizvode. Činjenica je da je sam lateks snažan alergeni, osim što ima specifičan okus i miris stranca čovjeku. A neke progresivne tvrtke, primjerice AVENT, već su odustale od upotrebe ovog materijala. Osim toga, silikon ima jednu veliku prednost: množenje bakterija na njemu se događa vrlo sporo. No, na kraju, pravo izbora ostaje za dijete, koje će sam odrediti koji je pacifier ugodniji za njega.

Scutellum pravilne čašice širok, s izrezom za nos. Veliki plus je prisutnost malih rupa u njemu koje štite kožu bebe od iritacije.

Prije nego što dajte novu bradavicu svom djetetu, obradite je. Kako to učiniti je napisano na pakiranju. U pravilu, bradavice se mogu kuhati, ali ne dugo. Općenito, treba ih držati podalje od izvora topline kako bi se spriječilo deformiranje.

Morate mijenjati lutku čim primijetite pukotinu, rupu ili drugi nedostatak u njemu. Ali imajte na umu da imaju životni vijek. Za lateks - ne više od 3 tjedna; za silikon - ne više od 5 tjedana.

Nemojte zaboraviti redovito, barem jednom dnevno, operirati dude u toploj vodi s bebom sapunom. I nikad ne lizati - mikroflora usta može naškoditi vašem djetetu. Da bi bradavica bila manje zaprljana, objesiti ga na posebnom lancu s mamacom za uši, pričvrstivši je na odjeću mrvica.

Odvajanje iz lutke

Prije ili kasnije, mnogi roditelji suočavaju se s pitanjem kako odvojiti bebu od bradavica. Taj proces može biti prilično dug, i možete ga započeti već od 6 mjeseci. Postupno ponuditi pacifier manje i manje, pokušava odvratiti dijete od svoje želje.

Otprilike u dobi od jedne i pol do dvije godine, refleks sisanja nestaje, a u to doba dijete bi već trebalo biti besprijekorno za čašu. Kasnije je njegova upotreba puna tjeskoba kao deformacija nepca i zuba, što će nužno utjecati na artikulaciju.

Ako je ljubav lutke tako jaka da roditelji ne mogu samostalno izdvojiti dijete, možete zatražiti pomoć od dječjeg psihologa. On će odrediti uzrok ove ovisnosti i pomoći napustiti pacifiera s najmanje brige.

Ostavite komentar

Informacije prikazane na internetskim stranicama ne zamjenjuju savjetovanje stručnjaka na licu mjesta koji može preporučiti drugu terapiju na temelju individualnih karakteristika.