Kako koristiti test trudnoće? Uvjeti kupnje i upotrebe

Zdravlje

Što prije saznate o trudnoći, to je bolje za vas i vaše nerođeno dijete.

Početak trudnoće može se identificirati kod kuće, čak iu ranim fazama - u prva 2-3 tjedna. Za to vam je potrebna samo test trudnoće. To je jeftin i prodaje se u svakoj ljekarni.

Nakon koncepcije, korionski gonadotropin, koji proizvodi stanice trofoblasta, postupno se povećava u ženskom tijelu - to su preteče formiranja posteljice. Zbog svoje prisutnosti u mokraći, može se napraviti rana dijagnoza trudnoće.

No, mnoge žene koje prvi put susreću ovo pitanje ne znaju odabrati takav alat, kako koristiti test trudnoće i kako izbjeći pogreške?

Mehanizam djelovanja

Standardni test, koji određuje prisutnost korionskog gonadotropina u urinu, ima dvije trake - kontrolu i dijagnostiku.

Prvo se pokreće ako vlaga dođe na površinu.

Dijagnostička traka ima posebne tvari (protutijela) koja reagiraju na prisutnost hCG u mokraći.

Tijekom izravnog kontakta korionskog gonadotropina s protutijelom označenim, dijagnostička traka postaje crvena.

Kupnja testa trudnoće

Kupite testove samo u ljekarnama. To će pomoći u izbjegavanju stjecanja loše kvalitete.

Kada kupujete test trudnoće, provjerite integritet ambalaže. Traka treba biti zapakirana u čvrsto celofan. Ponekad je ispunjen zrakom.

Proučavajući širok raspon testova za trudnoću, vidite pred vama proizvode različitih tvrtki i različite cijene. No, točnost rezultata ne ovisi o proizvođaču i troškovima. Istiniti, skuplji testovi odgovaraju čak i najnižoj dozi humanog korionskog gonadotropina.

Stoga, ako ne možete čekati da saznate odgovor na pitanje jeste li trudni ili ne, ali nakon zakašnjenja od menstruacije prošlo je tek par dana, prednost je osjetljivom testu. Zahvaljujući njemu, situacija će zasigurno postati jasnija.

Kada napraviti test trudnoće?

Ako želite postići maksimalnu točnost u dijagnozi trudnoće u ranim fazama kod kuće, navečer, uoči testiranja, nemojte jesti masnu hranu i odbiti seksualni kontakt.

Preporučljivo je koristiti probnu traku ujutro, uzimajući prvi urin za taj dan.

Istražujte samo prije jela. Nakon jela, odgovor će biti neistinito.

Početkom dana koncentracija hormona je što je moguće veća i rezultat će biti najprecizniji. Stoga, odmah nakon buđenja, otiđite na zahod.

Prikupljajte urin u spremnik i spustite vrh test trake na navedenu oznaku u urinu, držite je tamo nekoliko sekundi. Nakon toga, stavite test na vodoravnu površinu.

Rezultat će biti spreman za 5 minuta. Nakon 10 minuta, test se smatra nevaljanim.

Da biste saznali točan rezultat, bolje je otići do ginekologa nakon testa, koji će nakon pregleda maternice moći utvrditi je li došlo do trudnoće.

Ponekad u ranoj fazi, ako ginekološki pregled nije indikativan, propisuju se ultrazvučni pregledi testovi.

Ali čak i ako se na vašem testu druga traka pojavila slabo i jedva primjetna, vjerojatno ste trudni. Možete također koristiti još nekoliko testova drugih proizvođača.

Ovo je razdoblje maksimalne koncentracije humanog korionskog gonadotropina. Stoga, uz negativan rezultat ispitivanja i odsutnost menstruacije, postoji razlog za čekanje još nekoliko dana i ponavljanje studije, što vam sljedeći put već može obavijestiti o dugo očekivanom odgovoru.

Vrste ispitivanja

 1. Strip traka - najčešći tip testova trudnoće. Ovo je tanka traka s unutrašnjim reagensom. Ovim testom određuje se humani korionski gonadotropin u mokraći. Otvorite pakiranje odmah prije uporabe.
 2. Test tableta je kućni adaptacijski analogu laboratorijske dijagnoze trudnoće. To daje najtočniji rezultat. Razlikuje se od test traka jer ne mora biti uronjen u posudu s urinom, a to znači da je pouzdanija jer je zaštićena plastičnom kutijom. Potrebno je skupiti dio urina u jednokratnu pipetu i unijeti 4 kapi u poseban prozor spremnika za testiranje gdje se reagens primjenjuje.
 3. Elektronički test. Prema načinu primjene, on je identičan tabletu i uobičajenom testu. Ali u ovom slučaju, pod utjecajem korionskog gonadotropina, neće se pojaviti obojena pruga, već natpis "trudna" ili "nije trudna".
 4. Inkjet test je najpouzdaniji način za rano određivanje trudnoće kod kuće. Ovaj alat ima osjetljiviji reagens. To je utjecalo na njegovu cijenu, koja je viša od cijene tableta i test traka. Saznajte više o nastupu koncepcije može biti 4 dana prije početka menstruacije. Tintni je test posebno prikladan jer ne trebate spremnik za skupljanje urina.

Izvadite poklopac iz kasete i iskopčajte test gdje je označen strelicom. Trebate naljepnicu s oznakom koja je bila ispod zaštitne kapice, zamijenila je nekoliko sekundi ispod mokraće, a zatim zatvorite poklopac za ispitivanje.

Rezultat prema standardu bit će spreman za 5 minuta i postat će nevažeći nakon 10 minuta.

Lažno pozitivan test trudnoće

Lažni pozitivni rezultat je slučaj kada test pokazuje 2 trake u odsutnosti trudnoće.

U niskokvalitetnim testovima, može se dogoditi da se boja odvoji od konjugata prije nego što cijeli kompleks protutijela-hCG boja dosegne reakcijske zone.

Na taj se način pojavljuju mutne mrlje. Ovaj je rezultat često pogrešan za "lažno pozitivno". Ali pravi lažni pozitivni rezultati su vrlo rijetki.

Osim toga, slaba druga traka pojavljuje se ako je test "preeksponiran", to jest, pregledajte očitanja nakon 10 minuta ili više.

Slična se crta formira zbog isparavanja vode s površine tijesta. Na taj način, konjugati koji oslobađaju boju su uništeni.

Upravo zato što svaka žena ne slijedi jasno upute i pogrešno prati rezultat testova koji liječnici, posebno ginekolozi stare škole, ne vjeruju u ranu dijagnozu trudnoće kod kuće.

Ponekad ovaj rezultat ukazuje na prisutnost trofoblastičnog tumora. Neke ginekološke bolesti mogu izazvati povećanje razine ljudskog korionskog gonadotropina, a kako bi ih se isključilo, potrebno je nakon dobrog rezultata ispitivanja konzultirati ginekologa.

Ako biste zadržali lutealnu fazu ili izazivali ovulaciju, ubrizgavali ste se s hCG (Pregnil ili Profazi lijekovi), a tragovi tog hormona ostaju u tijelu 10 dana nakon posljednje doze lijeka. Stoga, test trudnoće u takvim slučajevima daje lažno pozitivan rezultat.

Lažno negativno ispitivanje

Postoje slučajevi kada testovi daju lažni negativni odgovor. To se događa mnogo češće od slučajeva s pogrešnim pozitivnim rezultatom.

Lažno negativno ispitivanje je tipično za prerano istraživanje ili nisku osjetljivost.

Tijekom trudnoće, koja je na rubu pobačaja, korionski gonadotropin neće biti proizveden intenzivno kao tijekom normalno razvijene trudnoće.

Nakon toga možemo jasno govoriti o prisutnosti ili odsutnosti trudnoće.

Kako radi ispitivanje trudnoće?

Test trudnoće: princip djelovanja

Svi testovi trudnoće koji postoje danas imaju isti princip djelovanja: testovi reagiraju na prisutnost hormona hCG u ženskom tijelu.

Hormon hCG (njegovo puno ime je ljudski korionski gonadotropin) počinje ulaziti u krv žene od trenutka kada se embrij pridruži zidu maternice, to jest, sedmog dana nakon oplodnje.

Kako ispravno provesti test trudnoće kako bi rezultati bili što precizniji.

Nove generacije testova trudnoće koje danas koristimo imaju vrlo visoku razinu točnosti - 95-99%, ali mali dio pogrešaka ostaje.

Test trudnoće može pokazati lažni negativni rezultat u sljedećim slučajevima:

 • Odabrali ste test niske osjetljivosti i prerano pokrenuli ispit, prije nego što je razina hCG porasla dovoljno da test reagira na njega;
 • uoči ispitivanja, pili ste puno vode - u ovom slučaju, urin "razrijeđen" i koncentracija hCG u njemu je smanjena;
 • koristili ste istekli test ili ga koristili nepravilno.

U rijetkim slučajevima, rezultat testa može biti lažno pozitivan:

 • ako nakon pobačaja ili preranog rođenja, ulomci jajnih stanica ostaju u maternici, razina hCG može ostati visoka, test će pokazati lažno pozitivan rezultat.
 • HCG je prisutan u sastavu nekih lijekova za neplodnost (u pravilu se takvi lijekovi daju u obliku injekcija)
 • Nažalost, povećanje razine hCG može biti popraćeno ne samo trudnoćom, već i malignim novotvorinama.

Kako izbjeći pogreške prilikom testiranja trudnoće?

Ispitivanje osjetljivosti

Različiti testovi imaju različitu osjetljivost na hCG razine. Osjetljivost testa u jedinicama mMe / ml (međunarodne jedinice po ml) je naznačena na pakiranju. Ovisno o razini osjetljivosti, razdoblje tijekom kojeg ispitivanje može pouzdano pokazati početak trudnoće varira:

 • s osjetljivošću od 20-25 mMe / ml - od prvog dana menstruacije;
 • s osjetljivošću od 10 mMe / ml - od 7-10 dana od očekivanog datuma začeća.

Doba dana

Jutarnji urin, naime, prvi je dio najviše koncentriran, razina hCG u njemu je visoka što je više moguće, stoga, ako namjeravate koristiti obični test, najbolje je to učiniti odmah nakon buđenja. Ali ako imate vrlo osjetljive mlaznice u rukama (10 mMe / ml na pakiranju), slobodno ga koristite u bilo koje doba dana.

Kako čitati rezultat testa

Testovi trudnoće variraju u dizajnu i načinu korištenja, ali format "izdavanja" rezultat je uobičajen, klasičan: dvije trake označavaju trudnoću, jedna šipka znači ne. Samo elektronički testovi su malo drugačiji, trudnoća je označena "+" pokazateljem, a negativni rezultat će izgledati kao "-".

Kada procijeniti rezultate testiranja?

Rezultati ispitivanja trebaju biti strogo ocijenjeni u skladu s uputama: u pravilu, vrijeme čekanja za rezultat je od 3 do 5 minuta. Ne biste trebali čekati dulje "za vjernost": nakon 10 minuta rezultat može biti nepouzdan zbog izlaganja indikatora sunčeve svjetlosti i ostalih čimbenika okoliša.

Blijeda druga pruga

S potopljenim srcem, čekate za dragocjene dvije trake, ali druga traka je mnogo blijeda od prvog? Ne brinite se ako se druga traka još uvijek očituje, iako slabo - to znači da postoji trudnoća.

Međutim, razina hCG-a još uvijek nije previsoka, ali svakodnevno raste - možete ponovno testirati nakon 3-4 dana - i ako se proces normalno odvija, obje će trake biti jasne i svijetle.

Mogu li ponovno koristiti test trudnoće?

Napravili ste test vrlo dobro unaprijed, rezultat je bio negativan, pričekali ste nekoliko dana i bili spremni ponoviti test. A onda vam se pomisli: možda je bolje uštedjeti novac na mirazu za buduće bebe i koristiti prvi negativni test?

Ne, ovo definitivno ne vrijedi: testni pokazatelj je već reagirao s urinom. Naravno, doći će do ponovljene reakcije, ali rezultat kojeg će test pokazati neočekivano je i još uvijek nećete dobiti pouzdane informacije. I zašto trebate dodatne brige i sumnje?

Što će pokazati test za ektopičnu ili zamrznutu trudnoću

Kao i normalna trudnoća, ektopična trudnoća prati povećanje razine hCG-a: očito je da će test pokazati reakciju na ovu razinu, dajući pozitivan rezultat. Da biste isključili ektopičnu trudnoću, možete posjetiti ginekolog i izvršiti ultrazvuk kako biste bili sigurni da je jaje u maternici.

Što se tiče propuštenog pobačaja: kada se pojavi trudnoća, razina hCG povećava se u normalnom ritmu, a od trenutka izbijanja počinje padati. Ovisno o vremenu provedenom testu, rezultat može biti pozitivan, čak i ako se trudnoća već zaustavila u ovom trenutku - razina hCG-a je neko vrijeme ostala visoka.

Kako test trudnoće - video

Pozivamo vas da gledate mali videozapis u kojem će se jasno prikazati proces upotrebe testa trudnoće. Također, autor videozapisa ukratko će vam priuštiti da izbjegnete pogreške u postupku testiranja.

Test trudnoće - kako napraviti, što pokazuje strip, točnost pojma, pozitivan, negativan

Test trudnoće je moderan i jednostavan način da saznate o početku začeća. Postoji mnogo različitih testova koji se međusobno razlikuju u smislu točnosti i osjetljivosti. Žena bi trebala znati koji su testovi, kako se razlikuju i kako ispravno provesti test.

Kako radi ispitivanje trudnoće?

Korištenje testa je praktičan način da se što prije saznate o trudnoći. Pouzdanost dobivenih rezultata je približno 98%. Definicija trudnoće provodi se kroz interakciju reagensa, lociranog na test traci i hormonima.

HCG je hormon koji se proizvodi u tijelu gotovo odmah nakon pojave začeća. Dok fetus raste, njegova se količina u urinu povećava.

Dovoljno je spustiti traku u spremnik s urinom, a područje s tvarima je obojano s reagensom - pruge se pojavljuju na laganom dijelu.

Što pokazuje strip

Test trudnoće će pokazati pozitivan rezultat ako se pojave 2 trake. Jedan od njih pojavljuje se uvijek i gotovo odmah nakon što se test spusti u urin. Oslikana je svijetlim plavim crimonskim tonom.

Pojava druge linije je moguća samo u prisutnosti hormona hCG u urinu, koja je odgovorna za početak trudnoće. Ako se ne pojavi koncepcija, na testu nakon nekoliko minuta bit će vidljivo samo jedan bend.

Što izgleda pozitivan test trudnoće?

Rezultat bi trebao biti vidljiv 2 ravne linije. Intenzitet boje može se značajno razlikovati. U ovom slučaju, kontrolna traka, koja je odgovorna za pozitivan rezultat, može biti bljeđa.

Što izgleda negativni test trudnoće?

Ako je rezultat vidljiv za jednu jednostruku traku, on označava negativnost testa. Isti rezultat pokazuje slab intenzitet boje druge trake ili njegovo snažno zamućivanje. Bijela boja trake znači da je puno tekućine pala na nju i nije imala vremena reagirati.

Test trudnoće ima pouzdanost dobivenih rezultata 98%.

Slaba druga traka na testu trudnoće - što znači

Takva reakcija je moguća uz kratko razdoblje trudnoće ili negativan test trudnoće. Ako se test provede prije kašnjenja, prošlo je malo vremena od začeća. Liječnici u ovom slučaju preporučuju ponovni test nakon nekog vremena.

Koje su testovi trudnoće - vrste testova

Testovi se razlikuju po izgledu i stupnju osjetljivosti. Neki vam omogućuju da naučite o trudnoći vrlo brzo nakon začeća.

Ispitne trake

Takvi alati omogućuju brzu dijagnozu. Vrlo su jednostavni za uporabu, dekriptiranje, cijene do 100 rubalja. Takvi testovi su traka s reaktivnom supstancom, a jedan je kraj stavljen u spremnik s urinom. Nakon 5 minuta možete već vidjeti rezultat.

Pojava druge linije na testu za trudnoću moguće je samo u nazočnosti hormona hCG u urinu, koja je odgovorna za početak trudnoće.

U pravilu, pri određivanju trudnoće na ovaj način prvog dana kašnjenja, rezultat je 97% istinit. Ali čak i on svibanj biti u zabludi ako ne slijedite preporuke za uporabu.

Za test, morate uzeti čistu posudu i skupljati urin u njega - to je najbolje to učiniti ujutro kada hormon hCG dosegne svoju maksimalnu koncentraciju. Za pola minute morate staviti traku u nju.

Odmah se pojavljuje kontrolna traka, što znači da je ispitivanje ispravno provedeno. Nakon 5 minuta može se pojaviti drugi pojas, što znači pozitivan rezultat.

Prednosti ove vrste ispitivanja:

 • razumna cijena;
 • širok raspon.

nedostaci:

 • niska osjetljivost;
 • potreba za odvojenim kapacitetom za ispitivanje;
 • s jakom koncentracijom urina može pokazati pogrešne rezultate;
 • u slučaju nedovoljne impregnacije ili, naprotiv, s jakim uranjanjem, trake u spremniku s urinom mogu dati pogrešne pokazatelje.

Preporuča se nekoliko testova trudnoće kako bi dobili pouzdani rezultat. Osim toga, izvedeni postupak osigurava da su dobiveni rezultati točni i eliminiraju sumnje.

Da bi se potvrdio rezultat, potrebno je provesti najmanje 4 testiranja, poželjno s intervalom od nekoliko sati pri različitim koncentracijama urina.

Inkjet test trudnoće

Ova vrsta testiranja odnosi se na suvremeni način određivanja trudnoće i smatra se pouzdanim. Testovi su vrlo različiti od prethodnih generacija sličnih metoda istraživanja.

Takva ispitivanja imaju složen uređaj i povećanu osjetljivost. Zbog toga dopuštaju pouzdane rezultate čak i na niskim razinama hCG.

Test ima poseban sloj. U prisutnosti hCG, reagens reagira s hormonom i pokazuje točan rezultat. Nakon 60 sekundi test je spreman pokazati pouzdane podatke. Trošak takvih testova znatno je veći od ostalih, manje točnih, analoga.

prednosti:

 • mogućnost korištenja takvog testa trudnoće pod bilo kojim uvjetima;
 • nema potrebe za mjerenjem spremnika;
 • primjenjivo u bilo koje doba dana.

Inkjet test kasete imaju složeniju strukturu. Prema njihovoj stabljici, koja se sastoji od sitnih kanala, urin dopire do ispitnog područja reagensom. Na ovom dijelu nalazi se sloj lateksa s protutijelima koja aktivno reagiraju na hCG.

Čak i uz vrlo male koncentracije hormona, reagens će pokazati točne rezultate. Ova metoda može se koristiti od prvog dana kašnjenja menstrualnog ciklusa.

Elektronički (digitalni) test

Takav test ima sličan mehanizam rada kao i drugi. On aktivno reagira na prisutnost hCG. Možete ga potrošiti u bilo koje doba dana, bez obzira na stupanj koncentracije urina.

U mogućnosti je prikazati točne informacije od prvog dana kašnjenja. Točnost pokazatelja unutar 98%.

Unatoč niskim troškovima, on može pokazati ispravnu izvedbu u roku od nekoliko dana nakon početka navodnog začeća. Što je bliži dan kašnjenja, to je veći postotak pouzdanosti.

Prema anketi, čak i ako je pokazao negativan rezultat prije dana kašnjenja, tada je prvog dana kašnjenja mogao već pokazati početak trudnoće.

Preporuča se ponoviti ovaj test nekoliko puta za veće povjerenje u performanse. Čim se urin apsorbira u traku s reagensom, na zaslonu se pojavi slika sata. Ovo ukazuje na operativnost uređaja. Nakon 3-4 minute, zaslon prikazuje rezultate s znakom plus ili minus.

Testovi tableta

Takvi mjerni uređaji također su vrlo osjetljivi i sposobni su u početnim fazama popraviti pojavu začeća. Da bi se dobio rezultat, kapljica mokraće se nanosi na poseban prozor s rebrenskom trakom.

Ova vrsta tijesta je modernija i skuplja od redovitih traka. Često se koristi za analizu u medicinskim klinikama.

Uključena je i posebna pipeta. Nakon urina reagira s reagensom, rezultat se prikazuje u prozoru. Pri koncepciji, reagens postaje u boji. Ova vrsta definicije koncepcije je najpouzdaniji među analogima.

prednosti:

 • nema potrebe za posebnim kapacitetom;
 • dostupnost pipete za analizu.

nedostaci:

 • poteškoće u prikupljanju potrebne količine urina;
 • visoke cijene u usporedbi s vršnjacima.

Ispitivanje rezervoara

Ovaj test je opremljen spremnikom za urin. Prozor se nalazi na prednjoj strani uređaja, a spremnik se ugrađuje u područje spremnika. Točnost rezultata je bez obzira na količinu urina. Reagens može apsorbirati samo onu prave količine da bi utvrdio vjerojatnost začeća.

Nakon koliko dana nakon kašnjenja menstruacije, začeće može testirati

Test trudnoće može se primijeniti od prvog dana kašnjenja. No, mnoge žene imaju nepravilan menstrualni ciklus i ne mogu točno izračunati početak ovog razdoblja. Nakon pojave začeća, žensko tijelo počinje se pripremati za nadolazeći proces trudnoće.

Odmah počinje restrukturiranje cijelog hormonskog sustava, razina hCG povećava se mnogo puta. Njemu su svi sustavi reagirali na definiciju trudnoće.

Da bi se potvrdio rezultat, potrebno je provesti najmanje 4 testiranja, poželjno s intervalom od nekoliko sati pri različitim koncentracijama urina.

Trudnoća može nastati nakon što jaje napusti jajnika - ovo razdoblje se zove ovulacija i odvija se otprilike u sredini menstrualnog ciklusa. Dakle, pri izračunavanju vjerojatnosti oplodnje, 2 tjedna nakon posljednjeg ciklusa i otpuštanja jaja, moguće je začeće.

Implantacija se javlja još nekoliko dana. Hormon hCG počinje se proizvoditi nakon što je fetus pričvršćen na zid uterusa. I svaki dan se njegova razina povećava.

Nakon tjedan dana hCG doseže razinu koja se može odrediti testovima. To vam omogućuje da učinite testiranje nakon početka procijenjene kašnjenja.

Kašnjenje ne govori uvijek o trudnoći, može biti uzrokovano stresom, hormonskim poremećajem i prisutnošću kroničnih bolesti.

Hoće li test trudnoće biti kašnjenje

Testovi s dobrom osjetljivošću mogu prikazati rezultat prije očekivanog datuma sljedećeg ciklusa. To je otprilike 3 tjedna nakon posljednjeg dana menstruacije.

Do tada se oplodnja već događa, a razina proizvedenog hormona već se može prikazati na preosjetljivim testovima.

Kada test trudnoće pokazuje točan rezultat - koliko dugo

Otprilike 13 dana nakon završetka menstruacije moguće je otpuštanje jaja i njezina oplodnja. Dati su još 3-4 dana za privitak embrija i početak proizvodnje hormona.

Tako je već nakon 3 tjedna nakon posljednje menstruacije moguće odrediti trudnoću u ranoj fazi, otprilike tjedan dana nakon začeća.

Osjetljivost testa trudnoće

Svi testovi za određivanje trudnoće ukazuju na minimalnu vrijednost razine hormona na koju je u stanju odgovoriti. Obično se kreće od 10 do 30 godina. Što je vrijednost manja, to je osjetljiviji, što omogućuje testiranje tjedno nakon očekivanog datuma koncepcije.

Što test trudnoće odabrati

Pri odabiru testa, mnoge se žene oslanjaju na faktor pristupačnosti i jednostavnosti korištenja. Za test trake potreban je poseban kapacitet, a za verziju tableta to nije potrebno.

Test trudnoće Evitest (Evitest)

Značajke:

 1. Smatra se jednim od najpreciznijih metoda.
 2. Omogućuje primjenu od početka kašnjenja.
 3. Nakon nekoliko minuta možete već dobiti rezultat.
 4. Primjena u bilo koje doba dana.

Prema pregledima, pokazuje točne rezultate u rasponu od 94 do 99%. Preporuča se promatrati sterilnost. Cijene započinju na 80 rubalja.

Test trudnoće Frautest (Frautest)

Značajke:

 1. Razumna cijena.
 2. Mogućnost dobivanja rezultata od početka kašnjenja.
 3. Brzi način za utvrđivanje.

Prema recenzijama, smatra se kvalitetnim proizvodom i omogućuje vam dobivanje rezultata nekoliko minuta nakon postupka. Cijene počinju na 75 rubalja.

Test trudnoće "Rođen sam"

prednosti:

 1. Niska cijena.
 2. Brzi način za utvrđivanje.

Smatra se testom srednje osjetljivosti i nije uvijek u mogućnosti odrediti trudnoću u ranoj fazi. Cijene za test počinju na 95 rubalja.

Clearblue (Clear Blue) - ponovni test

prednosti:

 1. Preosjetljivi.
 2. Definicija trudnoće prije kašnjenja.
 3. Nekoliko vrsta.
 4. Vrlo točno.

Točnost određivanja doseže 99%. Praktičnost u različitim oblicima puštanja. Cijene počinju na 95 rubalja.

Rani testovi trudnoće

Da biste utvrdili ranu trudnoću, koristite tablete, inkjet i reusable testove.

Koji je to najtočniji, vrlo osjetljiv test?

Prema studijama, najtočnije su testovi bili:

Koliko test trudnoće u ljekarnama

Ovisno o stupnju osjetljivosti, troškovi testova u ljekarnama počinju od 25 rubalja (jednokratna test traka).

Kako napraviti test trudnoće - značajke i pravila

Prilikom provođenja metode određivanja pomoću testova, preporučljivo je promatrati sterilne uvjete. Nije preporučljivo izdržati traku u urinu manje ili duže od propisanog perioda.

Ispitivanja pokazuju bilo koju trudnoću, uključujući ektopičnu.

Je li moguće napraviti test trudnoće u večernjim satima

Moguće je testirati navečer ako ima vrlo osjetljive reagense. Drugi testovi zahtijevaju visoku koncentraciju urina (jutarnje) za pouzdanost rezultata.

Može li test trudnoće pokazati negativan rezultat?

Kada se odstupaju od preporuka za upotrebu, ponekad testovi pokazuju negativan rezultat čak i nakon pojave začeća. Također, negativan rezultat dobiva se sve dok fetus nije pričvršćen na zid maternice.

Test ne pokazuje trudnoću, ali postoji odgoda

Preporuča se ponoviti test nekoliko dana kasnije. Treba imati na umu da kašnjenje može biti uzrokovano stanjima anksioznosti i povezanim bolestima.

Ektopična trudnoća: test će pokazati ili ne

Ispitivanja pokazuju bilo koju trudnoću, uključujući ektopičnu. To je zbog činjenice da izravno reagiraju samo na razine hormona.

Može li test ovulacije pokazati trudnoću?

Ne, jer su takvi testovi usredotočeni na određivanje prisutnosti druge vrste hormona, a ne na hCG.

Test trudnoće kod kuće - kako provjeriti trudnoću bez kupnje test

Postoji nekoliko načina za određivanje trudnoće kod kuće.

Test trudnoće s jodom i papirom

Ujutro je urin umočio mali list papira. Zatim se nekoliko kapi joda nanosi na navlaženi rub. Ljubičasto-plava boja označava pozitivan rezultat, smećkasti - negativan.

Test trudnoće s natrijom

Da biste to učinili, trebate prikupiti u urinu spremnika (poželjno je obaviti postupak ujutro) oko 200 ml i staviti čajnu žličicu sode. Hiss govori o negativnom rezultatu.

Ginekolozi preporučuju korištenje različitih testova za određivanje trudnoće radi povećanja vjerojatnosti dobivanja pouzdane rezultate.

Kako napraviti test trudnoće:

Test trudnoće kod domaćeg soda:

Kako i kada obaviti test trudnoće

Prije izvođenja testova trudnoće, čovječanstvo je pribjegavalo različitim metodama nagađanja o početku trudnoće. Očevidni testovi trudnoće provedeni su vlaženjem ženskog urina s zrnom, miješanjem mokraće s vinom, promjenom svojstava biološke tekućine pod utjecajem različitih aditiva i ubrizgavanjem s određenom vrstom žaba. Dakle, vjerovalo se da kada se pojavi trudnoća, žitarice pšenice ili ječma raspršene su brže od urina, što je pomoglo ne samo dijagnosticiranju uspješne koncepcije, već i predviđanju spola djeteta. Ponavljanje takvog testa 70-ih godina 20. stoljeća pokazalo je 70% učinkovitosti metode određivanja trudnoće.

Suvremeni test trudnoće omogućava veliku vjerojatnost odrediti početak rođenja novog života bez dugoročnih eksperimenata s različitim sastavima i zrnima. Različiti testovi za brzu dijagnozu, međutim, podrazumijevaju potrebu da znaju kada napraviti test trudnoće, kako tumačiti rezultat i koji testovi su najbolje koristiti.

Načela brzih ispitivanja za kućnu upotrebu

Unatoč modernizaciji dijagnostičkih metoda, materijal za testiranje ostaje isti kao u srednjem vijeku. Urin sadrži humani korionski gonadotropin, isti hormon, čija se koncentracija procjenjuje u dijagnozi trudnoće krvnim testom.

U venskoj krvi, hormon hCG počinje se otkriti 2-3 dana nakon uvođenja korionskih živica na zidove maternice. Korionski gonadotropin doseže dovoljnu koncentraciju za većinu testova u urinu otprilike tjedan dana nakon početka procesa proizvodnje u tijelu.

Ako je koncentracija hCG u mokraći dovoljna za razinu osjetljivosti testa, dolazi do kemijske reakcije na površini testa i hormona. U odsustvu hormona ili njegove nedovoljne koncentracije, reakcija se ne pojavljuje, a rezultat je negativan.

Prosječna osjetljivost testova na tržištu je 25 mUI, što je obično dostignuto hCG dva tjedna nakon oplodnje. Postojeći testovi s većom osjetljivošću, reagirajući na manju količinu hormona, dijagnosticiraju izgled 3-4 dana ranije.

Kada mogu koristiti test s redovitim ciklusom menstruacije?

Ako se menstrualni ciklus obilježava redovitosti i stalnim brojem dana između nastupa krvarenja, tada je lako izračunati razdoblje ovulacije. Sredinom ciklusa (s standardnim ciklusom menstruacije u 28 dana - 14. dana) puštena je stanica jaja.
Gnojidba jaja je moguća unutar tri dana, njegov životni ciklus. Nakon procesa fuzije jajeta i spermija 4-5 dana, zametne stanice migriraju kroz maternicu na mjesto placente, nakon čega počinje proizvodnja hCG. Uz pretpostavku gnojidbe za 2 dana, 4 dana migracije i vremena potrebnog za postizanje željene razine hormona urina, vrlo osjetljiva ispitivanja mogu pokazati početak trudnoće 10 dana nakon ovulacije, tj. S prosječnim ciklusom od 28 dana - 24. dana ciklusa, Za veće samopouzdanje, stručnjaci preporučuju korištenje vrlo osjetljivog testa 12. dana nakon što se jaje otpušta iz jajnika, testove normalne osjetljivosti - nakon 15-16 dana.

Dijagnoza trudnoće s nepravilnim ciklusom

Ako se menstrualni ciklus ne razlikuje redovito, trajanje razdoblja između razdoblja varira, tada vrijeme uporabe testa ovisi o datumu ovulacije.
Ovulaciju možete odrediti subjektivnim senzacijama (neke žene osjećaju karakteristično trnce u jednoj od jajnika, osjećaj punine, otekline, osjetljivosti, promjena raspoloženja), kao i mjerenjem rektalne temperature i korištenjem ovulacijskog testa. U određivanju početka ovulacije i mogućoj oplodnji, test trudnoće koristi se 15 dana nakon datuma dospijeća.

Jutro je mudrije nego večer: kada je bolje napraviti test

Većina modernih test traka ne ograničavaju dijagnostički period u bilo koje doba dana: oni se mogu koristiti ujutro, poslijepodne i noći. Međutim, stručnjaci, s obzirom na mogućnost prirodnog smanjenja koncentracije hCG nakon konzumiranja velike količine tekućine, preporučuju pribjegavanje dijagnozi ujutro pomoću prvog dijela urina nakon noći sna, posebice zbog malog vjerojatnog trajanja trudnoće.

Tijekom dana, kada tekućina ulazi u tijelo, koncentracija hormona se smanjuje. Za razdoblja dulje od 18 dana nakon ovulacije, ovaj čimbenik nije odlučan, međutim, vrijeme ovulacije također se ne podudara uvijek s očekivanim. Za točne pokazatelje, bolje je slijediti preporuke stručnjaka, au situaciji u kojoj se ispitivanje mora provesti tijekom dana ili navečer, dijagnoza će biti optimalna nakon četiri sata apstinencije od odlaska u zahod i ograničene potrošnje tekućih proizvoda za održavanje razine hCG koncentracije.

Fotografija: Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

Pravila za korištenje brzih testova

 • Potrebno je slijediti pravila za pohranjivanje testova koje je proizveo proizvođač.
 • Korištenje testa u oštećenom pakiranju može narušiti rezultate dijagnoze.
 • Paket je otvoren neposredno prije dijagnoze.
 • Upotreba isteklih rezultata rezultirala je pogrešnim rezultatima.
 • Optimalno vrijeme ispitivanja je jutro, odmah nakon noći.
 • Ako test nije inkjet, skup urina zahtijeva upotrebu čistog spremnika.
 • Preporučuje se prije testiranja za provođenje higijenskih postupaka s pranje vanjskih genitalnih organa.
 • Strogo slijedite upute za uporabu.

Test trudnoće: upute za uporabu

Postoje razne vrste brzih testova. Priložene su upute za svaku vrstu, a kršenje uvjeta korištenja najčešće rezultira netočnim pokazateljima.

Pri dijagnosticiranju trudnoće, test se koristi u roku koji je odredio proizvođač. Ako se preporučuje testiranje od prvog dana kašnjenja, postoji vjerojatnost da će osjetljivost reagensa ili pojedinačne karakteristike, vrijeme začeća otkriti trudnoću ranije od navedenog razdoblja, ali češće točni rezultat je moguć samo u naznačenim danima ciklusa.

Troškovi ispitivanja najčešće se izravno korelira s autentičnošću: niža cijena, niža cijena proizvodnje i manje kemijskog reagensa, odnosno veći od broja netočnih rezultata. Na tržištu danas, najčešći testovi od četiri modifikacije, svaka sorta ima svoje karakteristike i upute za uporabu. Neki proizvođači proizvode različite vrste testova pod jednom robnom markom (Evitest ili Evitest, Frautest itd.), Uz kupnju morate obratiti pažnju na vrstu.

Test traka ili traka test

Test traka (test traka) jedna je od prvih opcija za dijagnosticiranje trudnoće, test za samostalno korištenje i brzo tumačenje rezultata. Najčešća i najjeftinija opcija (na primjer, Itest Plus se nudi po cijeni od 20 rubalja).
Papir-plastična traka s dodatnim unutarnjim slojem impregniranim s reagensima, kada je u dodiru s urinom, oslikana je na jednom ili dva mjesta. Jedna traka potvrđuje valjanost testa, a dva pokazuju da postoji dovoljna koncentracija humanog korionskog hormona gonadotropina kako bi se potvrdila trudnoća.

Uvjeti korištenja: prvi ujutro urin za skupljanje u čistom spremniku, spustite test na granicu označenu na traci, držite potrebno vrijeme u tekućini (obično 20-30 sekundi), izvadite i stavite na suhu vodoravnu površinu.

Dijagnostički rezultati se pojavljuju u razdoblju od 1 do 10 minuta, ovisno o koncentraciji hormona. Neki testovi također mogu promijeniti stupanj bojanja kontrolne trake - boja boje, kraće razdoblje trudnoće.

Testovi tableta

Testovi tableta temelje se na istom principu djelovanja kao što su testovi traka: nakon dodira s urinom određenog dijela površine, dolazi do kemijske reakcije reagensa i hormona hCG. Za manju vjerojatnost pogreške dozira se volumen tekućine, a mjesto kontakta ograničeno je posebnim prozorom.
Prema uputama, potrebno je sakupiti urin u priloženom čistom spremniku, a zatim s pipetom iz kompleta ostaviti 4 kapi u mali prozor testne tablete. Rezultati se procjenjuju u sljedećem prozoru: ovisno o sorti, pojavljuju se jedna ili dvije trake ili minus i plus.

Inkjet testovi

Ova se sorta smatra jednim od najpreciznijih i najosjetljivijih, a također ne zahtijeva dodatnu opremu i manipulaciju. Traka tijesta se stavi ispod struje urina kroz 10 sekundi (ako je potrebno, možete koristiti spremnik i umočiti test u urinu).
Rezultati se trebaju procjenjivati ​​u intervalima od 1 do 10 minuta, ovisno o koncentraciji hormona. Za razliku od gore navedenih opcija, inkjet testovi mogu se primijeniti 5 dana prije očekivanog datuma menstruacije.

Digitalni test trudnoće

Elektronska izmjena uobičajenih opcija. Ovaj test ocjenjuje koncentraciju hCG hormona i zahtijeva uranjanje u urinu, ali rezultat (ovisno o ispitnim vrste) se prikazuje na elektronskom ili mini-zaslon, ili se pojavljuje na zaslonu računala, na koje se test spojen preko USB-port.
Ova se mogućnost smatra najoptimalnijim zbog nemogućnosti narušavanja tumačenja rezultata. Međutim, osjetljivost digitalnih testova je ista kao i kod jet testova: moguće ih je koristiti 3-4 dana prije očekivanog datuma menstruacije. Kada se testirate 2 dana prije početka menstruacije, 99% -tna točnost je zajamčena.

Negativni rezultat testa za razvoj trudnoće

U većini slučajeva, testovi pokazuju negativan rezultat u trudnica s preranom uporabom testova s ​​niskom osjetljivošću, nepoštivanjem uputa za uporabu ili pohranu. Negativan rezultat je također moguć zbog kasne ovulacije i kasne koncepcije - u takvim slučajevima, hormoni se mijenjaju sporije nego što se očekivalo u skladu s menstrualnim ciklusom.

Bolesti endokrinog sustava, hormonalni poremećaji također dovode do pojave negativnih rezultata u dijagnostici ispitivanja. Za prijetio pobačaj karakterističnim neprikladne dobi trudnoće hormona hCG razina rasti, a koje prema vodi na test traku na vrijeme kada je koncentracija hCG trebala biti dovoljna za dvoje.

Vrijedno je znati da se tijekom trudnoće testovi mogu koristiti samo u prvom tromjesečju. koncentracija HCG ne održava u razdoblju od djeteta koje čeka, što dovodi do nezgoda: ako se provesti ispitivanja na razdoblje od više od 2-3 mjeseca, rezultat je negativan.

Fotografija: Valentina Razumova / Shutterstock.com

Lažni pozitivni rezultati

Pozitivni rezultati testa u ne-trudnica su mnogo rjeđi, a obrnuta situacija u većini slučajeva upućuju na bolest (poremećaj jajnika, formiranje formiranje tumora u reproduktivnog organa, hormona i stvara m. P.). Lažni pozitivni dijagnostički rezultati također su zabilježeni u prva dva mjeseca poslijeporođajnog razdoblja i pri primjeni testa s isteklim rokom trajanja.

Ispitivanje tijekom menstruacije

U nekim ženama, trudnoća je popraćena menstrualnim iscjetkom, sličnim obiljem, vremenom i manifestacijama s normalnim menstruacijom. U pravilu, iscjedak završava u prvom tromjesečju, međutim, postoje slučajevi njihove manifestacije tijekom cijelog razdoblja trudnoće. U takvim situacijama preporuča se pribjeći dijagnozi krvnih testova, ali je također moguća upotreba testova.
Svaki test temelji se na procjeni koncentracije hormona u mokraći, a ulazak menstrualnog protoka u njega ne utječe na učinkovitost ispitivanja.

Ako su rezultati ispitivanja upitni

Ponekad nije lako tumačiti rezultate izražene dijagnostike: druga traka indikatora lagano je ukazana, sjaji se unutar testa. Ponekad se to događa zbog loše kvalitete proizvodnje jeftinih papirnih traka za testiranje: kada je vlažan, reagens postaje nešto vidljiviji nego u suhom obliku.
Vidljiva, ali blijeda druga traka najčešće ukazuje na nisku razinu hCG, što je nedovoljno za osjetljivost testa. U tom slučaju, bolje je odgoditi test 1-2 dana ili koristiti veću osjetljivost.

Traka s nedovoljnim stupnjem bojanja može se očitovati i zbog nepravilnog skladištenja tijesta, kršenja uputa. U svakom slučaju preporučuje se ponovno testiranje i / ili test krvi za hCG.

Ektopična ili nerazvijena trudnoća

Rezultati ispitivanja u izvanmaternične i / ili razvoju trudnoće također pozitivno: u očekivanim danima menstruacije često primijetio prisustvo druge trake na testu. Međutim, porast razine hormona u takvim uvjetima se ne javlja, a pokazivač trake trudnoće može postati blijed ili se ne pojavljuje na ponovljenom testiranju, što zahtijeva hitnu liječničku pomoć.

10 popularnih pitanja o testovima trudnoće

Još 8 članaka na temu: Test trudnoće: kako odabrati i kada učiniti

10 popularnih pitanja o testovima trudnoće

Znači, vidjeli ste dragocjene dvije trake na testu, ali sumnjaju se u glavu - što ako pogriješiš? Prikupili smo odgovore na 10 najčešćih pitanja o testovima trudnoće.

1. Kako radi ispitivanje trudnoće?

Svi testovi na trudnoću djeluju na isti princip - priznaju u urinu (testovi za kućnu upotrebu) ili krvi (laboratorijski testovi) posebni hormon koji se zove humani korionski gonadotropin (hCG). Proizvodi se samo tijekom trudnoće. Ne-trudnica jednostavno ne može imati. Razina hCG u tijelu od trenutka vezanja jajne stanice do zida maternice udvostručuje se približno svaka 2-3 dana i doseže najviše 7-12 tjedana trudnoće. Njegova prisutnost u krvi i urinu traje do otprilike trećeg tjedna nakon rođenja djeteta.

2. Je li moguće provesti trudnoću u popodnevnim satima? Koliko je doba dana bolje?

Uobičajeno, jutarnji urin se koristi za test trudnoće, budući da je koncentriraniji. Ali postoji test koji se može obaviti kako u poslijepodnevnim tako iu večernjim satima - točno vrijeme nije važno. Ovo je mlazni test. Oni su posebno osjetljivi (pogled na paket oznake - 10 mIU / ml), a njihova upotreba urina nema nigdje prikupiti - samo zamijeniti test pod potoka.

3. Jesu li testovi trudnoće pogrešni?

Sve upute govore da su testovi trudnoće 95-99% točni. Dakle, postoji vjerojatnost da će rezultat biti pogrešan. Dakle, lažni negativni rezultat (test ne pokazuje trudnoću, iako postoji) je moguće ako:
• prerano ste testirali i razina hCG u mokraći je još uvijek preniska;
• test je istekao (pažljivo pročitajte pakiranje prije kupnje testa);
• imate pogrešan test (pažljivo pročitajte upute, sve je iznimno jednostavno);
• Previše tekućine pijane uoči ispitivanja može razrijediti urin i smanjiti koncentraciju hCG.

Test također može pokazati lažno pozitivan rezultat (nema trudnoće, ali test kaže da je).
• To se događa ako uzimate lijekove za neplodnost, koji uključuju hCG (obično su u obliku injekcija);
• u prisutnosti malignih tumora;
• Pozitivan test trudnoće može također značiti da se ostaci jajeta nakon preranog rođenja ili pobačaja očuše u maternici.

4. Na koji dan kašnjenja provodi test? Ima li smisla napraviti test trudnoće prije kašnjenja?

Veliku ulogu igra osjetljivost testova za trudnoću. U pravilu, većina ispitivanja ima osjetljivost od 20-25 mMe / ml (međunarodne jedinice po ml). Oni su u stanju prepoznati trudnoću tek od prvog dana kašnjenja menstruacije. Dok je osjetljivije (10 mMe / ml), ali skuplje testove koji određuju trudnoću kašnjenje - u roku od 7-10 dana od trenutka namjeravanog začeća. I nakon tjedan dana zakašnjenja u trudnoći (ako postoji), pokazat će se svi testovi. razine HCG u krvi se povećava brže nego u urinu, tako da bi se utvrdilo je trudnoća moguća i prije očekuje menstruacija (ali ne ranije od sedam dana od očekivanog datuma začeća) - krvni test hCG koji se može u trudnoći klinici ili u komercijalnim laboratorijima.

5. Kako koristiti test trudnoće?

Testovi trudnoće su različiti i morate ih koristiti u skladu s uputama za svaku od njih. Na primjer:

Ispitivanja traka (test trake)
To su najjednostavniji, najjeftiniji i najčešći testovi. Traku treba spustiti 10-20 sekundi do određene oznake u posudi s jutarnjim urinom (to je najviše koncentrirano). Nakon ovog testa treba staviti na vodoravnu površinu i nakon nekoliko minuta možete procijeniti rezultat. Jedna traka - niste trudni, test je pokazao dvije pruge - trudnoća je došla.

Testovi tableta
Postavljeni su na isti način kao i strip testovi. U papirnatu je kutiju stavljena samo papirna traka. A prethodno prikupljeni jutarnji urin treba biti stavljen u posebnu rupu s pipetom pričvršćenom za tijesto. Rezultat će također ispričati jednu ili dvije trake na testu.

Inkjet testovi
Njihova praktičnost je da urin ne mora nikako sakupljati - samo stavite test pod strujom. U tom slučaju urin ne mora biti ujutro. Inkjet testovi trudnoće obično su osjetljiviji. Ponovno, pozitivni rezultati ispitivanja su dvije trake, a ako se pojavi samo jedna traka, to znači da je test pokazao negativan rezultat.

Elektronički testovi
Ovi testovi imaju posebnu traku - testni prijemnik, koji se po izboru može spustiti u spremnik urina ili staviti pod mlaz. Rezultat se očitava nakon 3 minute. Ako se na testu pojavi "+" ili "trudni" natpis, trudni ste, ako ste "-" ili "ne trudni" - br.

6. Zašto postoji slaba druga traka?

Čak i ako je test pokazao slabu drugu traku, to još znači da ste trudni, samo razina hCG u krvi nije tako visoka. Ako ste u nedoumici, ponovite test nakon 3-4 dana. Razina hCG će biti znatno veća, a traka će biti puno svjetlija.

7. Najbolji test trudnoće - što je to?

Odgovor na ovo pitanje može biti različit, ovisno o tome što vam je potrebno. Ako želite saznati jeste li trudni što je prije moguće, najbolje je donirati krv u laboratoriju (najranije 7 dana nakon navodnog začeća). Ako vam je praktičnost važna, netko vam se sviđa inkjet testova koji se mogu koristiti tijekom dana i za koje ne morate prikupljati urin. Za neke ljude, naprotiv, čini se da vrijeme traje testiranje pod strujom, a lakše je skupljati urin u posudi, a zatim staviti najjeftiniji papirni test (strip test).

8. Online test trudnoće - što je to?

U najboljem slučaju - samo hoaxa. U najgorem slučaju - način pružanja novca prijevarama (kada, primjerice, da prođe test, najprije morate poslati SMS na određeni broj). Takvi testovi su različiti. Neke nude da stavite prst na plavi kvadrat na zaslonu, a ako za nekoliko minuta postane crvena, trudni ste. Međutim, čak i ako ne stavite prst na zaslon, trg će postati crveno po sebi. Drugi testovi, prije donošenja presude, nude odgovor na niz pitanja. Na primjer, "Jeste li u zadnje vrijeme imali nezaštićeni seksualni odnos?" I "Osjećate li da je dojena grudi?".

9. Je li test pokazao ektopičnu trudnoću?

Ako je oplođeno jaje priloženo izvan maternice, uobičajeni test trudnoće i dalje će biti pozitivan. Istina, ako vrijeme ne intervenira, ektopična trudnoća sama će biti prekinuta u 7-8 tjedana, a sve to će biti popraćeno značajnim krvnim gubitkom, bolom i ozbiljnim problemima za zdravlje žene. Da ne bi to izveli u prvi plan, bolje je unaprijed otkriti rane znakove ektopične trudnoće i prekinuti takvu bolničku trudnoću. Kod ectopične trudnoće može se naznačiti, osobito, povlačenje boli u donjem dijelu trbuha i opažanje na pozadini pozitivnog testa trudnoće. Ako primijetite ove simptome u sebi, odmah idite na ginekologa. Učinit će ultrazvučno skeniranje, a ako je trudnoća ektopična, u maternici neće biti nikakvih jajnih stanica, ali epitel će rasti, kao u normalnoj trudnoći. Ako pripadate grupi rizika (adhezije, upala dodataka, ektopična trudnoća se dogodila prije), bolje je napraviti kvalitetan krvni test u dinamici. S ektopičnom trudnoćom, razina hCG u krvi je manja nego tijekom normalne, a test će ga odmah pokazati.

10. Koliko je razdoblje trudnoće za test? Hoće li test pokazati tjedan trudnoće?

Ni test traka, tableta, jet ili elektronski testovi neće vam pokazati trajanje trudnoće. One su isključivo kvalitativne prirode - "da" ili "ne". Ali još uvijek možete saznati približno trajanje trudnoće. Ako napravite kvantitativni test krvi u laboratoriju. On će odrediti točnu razinu hCG u krvi, nakon čega će liječnik moći reći što tjedan trudnoće je. Da bi takav test osobito bio koristan za prepoznavanje propuštenog pobačaja u ranoj fazi. Ako embrij blijedi u razvoju, razina hCG prestaje rasti, što će se vidjeti u ovoj analizi.