Definicija trudnoće s natrijom: koliko je ta metoda točna?

Hrana

Svaka djevojka koja planira trudnoću želi što je prije znati hoće li se začeće dogoditi. Ako testovi ljekarni kako bi se utvrdilo je li trudnoća kod kuće rade tek nakon mjesečne odgode, onda se mnoge popularne metode testiranja mogu primijeniti već sljedeći dan nakon navodne koncepcije. Naravno, nitko ne jamči točan rezultat, naprotiv. Moderna medicina ne prepoznaje niti jednu od ovih metoda, unatoč činjenici da svaki dan takve kućne studije postaju sve popularnije.

Unatoč svemu, mnoge žene slabijeg seksa preferiraju različite narodne metode i prate bake savjet.

Ako se dogodi koncepcija, kako saznati? Trudnoća s sodom ili jodom može se pokušati otkriti testiranjem kod kuće. Ova metoda neće vam donijeti nikakvu štetu, pa ako stvarno želite, podignite sve što vam je potrebno i nastavite. Međutim, kada žena uživa samo popularne metode testiranja i liječenja, liječnici počinju zvučati alarmom. Stoga, ne biste trebali vjerovati samo baka receptima.

Određivanje trudnoće s natrijem

Kako ovo načelo djeluje? Čini se, kako se soda može povezati s trudnoćom u razvoju? To je prilično jednostavno.

Za određivanje trudnoće s natrijom pomaže kiselost mokraće. Obično je od 4 do 8 jedinica. Kao što je poznato, na početku oplodnje, kiselost se neznatno smanjuje, što se očituje proučavanom reakcijom.

Važno je podsjetiti da, kao i svi testovi, testiranje trudnoće pomoću sode treba provoditi strogo u jutarnjim urinama. Ovo je najpovoljnije vrijeme kada su hormoni u ženskom tijelu na svom vrhuncu, a kiselost je na razini koja je najbliža normalnoj vrijednosti.

Tehnika ispitivanja

Da bi se utvrdila trudnoća s natrijom, potrebno je sakupiti jutarnju urinu u spremniku u količini od 150-200 mililitara.

Nakon toga, uzmite čajnu žličicu sode i ulijte u postojeću tekućinu. Zatim morate pažljivo pratiti reakciju. Svatko zna da je soda gljiva. Kod interakcije s kiselim okolišem, ona počinje aktivirati i pjeniti.

Ako soda počinje reagirati s urinom, šuškavanjem i mjehurićima, najvjerojatnije je kiselost urina normalna i niste trudni.

Ako se bijeli prah tiho poravnava na dnu stakla, vaš urin ima nisku kiselost, što može ukazivati ​​na nastanak koncepcije.

Definicija trudnoće s natrijom nije dobila medicinsko priznavanje za sve godine svog postojanja. Zato se ne možete potpuno osloniti na to. To je prilično zabava i provjera provjere nego ozbiljna studija. Osim toga, mnogi čimbenici mogu utjecati na kiselost urina.

Povećana kiselost urina (lažni negativni rezultat)

Provjeriti trudnoću s natrijom i dobiti negativan rezultat u prisustvu jajne stanice u maternici žene može biti iz nekoliko razloga:

 • Prisutnost dijabetesa.
 • Razne bolesti bubrega.
 • Jaki tjelesni napor i umor.
 • Acidoza raznih vrsta.
 • Nedostatak kalija.
 • Prehlade s groznicom.
 • Aktivna uporaba citrusa i kiselih proizvoda.
 • Razne dijete.

Kisela kiselost urina (lažno pozitivan)

Definicija trudnoće s natrijom može pokazati prisustvo takve države, a zapravo nije, u sljedećim slučajevima:

 • Uz bolesti koje dovode do formiranja krvi u urinu.
 • Ako postoji bubrežno zatajenje različitih etiologija.
 • Neispravan rad adrenalnog korteksa.
 • Odbijaju jesti meso.
 • Razne infektivne i upalne bolesti mokraćnog sustava.
 • Otrovanje: povraćanje ili proljev.

Trudnoća Soda: Pros i Cons

Što se tiče predstavnika slabijeg spola, podijeljeni su u dva logora. Neki od njih nikada neće provoditi takvo testiranje, jer ih smatraju glupim i nepouzdanim. Drugi ne vjeruju u klasične test trake, tvrdeći da oni često pokazuju lažan rezultat. Zato uvijek preferiraju definiciju trudnoće s natrijom.

Postoje slučajevi kada je žena razvedena iz vanjskog svijeta i ostaje, na primjer, na odmoru. Ako je na tim mjestima nemoguće dobiti test trudnoće, onda će soda biti dobrodošla. Sigurno je u kući svake domaćice.

Što s ovim liječnicima kažu opstetričari-ginekolozi i poznati profesori? Oni tvrde da je testiranje s natrijem zabavnije nego ozbiljna istraživanja. Ne biste mu se trebali pouzdati, a manje ga propagirati.

Isto tako, studije pokazuju da, iako pojava trudnoće nešto utječe na kiselost urina, različiti manji faktori imaju mnogo veći učinak na to. Svi ovi razlozi ne mogu se pouzdano uspostaviti ni u laboratoriju, što možemo reći o kućnim uvjetima.

zaključak

Ukratko, valja istaknuti da definicija trudnoće uz pomoć sode ima dosta pogrešaka i mogućnosti pogrešne reakcije. Zato ne biste trebali vjerovati ovoj metodi 100%. Za pouzdaniji rezultat, bolje je kupiti test za ljekarne, koji možete jednostavno koristiti kod kuće i biti sigurni u ispravnost svjedočenja.

Ako ne možete čekati da saznate je li nastala oplodnja, a ne možete čekati prvi dan kašnjenja menstruacije, donirite krv kako biste odredili trudnoću. To je ova metoda koja će dati najpouzdaniji rezultat koji čak i test apstraktne trake ne mogu pohvaliti.

U tom slučaju, kada ste proveli test za određivanje trudnoće s natrijom, a pokazali su pozitivan rezultat, ima smisla provjeriti njegovu vjerodostojnost. Izgleda da je to prilično smiješna situacija ako žena bude sigurna da je u položaju, dok to nije tako.

Određivanje trudnoće s natrijem

Buduća majka, pogotovo ako dugo i dugo očekuje dijete, uvijek je uznemirena što prije saznati za početak trudnoće. Stoga mnogi traže rane načine da se utvrdi činjenica začeća. Među njima - kućne načine kako bi potvrdili trudnoću. Naše majke također su znale odrediti trudnoću s natrijom. To je vrlo jednostavna i pristupačna metoda, a vjerojatnost ispravnog određivanja trudnoće soda je vrlo visoka.

Test trudnoće s natrijom

Ako odlučite provjeriti trudnoću s natrijom, trebat će vam plastični spremnik za jednokratnu upotrebu ili čistu staklenu posudu, natrij i žlicu. U svojstvu morate prikupiti malu količinu jutarnjeg urina (pola kontejnera). Zatim sipajte žlicu sode i promatrajte kemijsku reakciju. U ovom slučaju, soda služi kao definicija reakcije urina - alkalne ili kisele. Ako urin počinje cvrčanje prilikom dodavanja sode i počinje pjeniti, onda niste trudni. Ako se reakcija ne dogodi, a soda je upala samo u spremnik u sedimentu, tada možete biti sigurni da je došlo do koncepcije.

Mehanizam kako soda može potvrditi trudnoću još nije potpuno shvaćena. Međutim, mnoge žene potvrđuju da su u ranoj fazi, kada su obični testovi još uvijek nedovoljno osjetljivi kako bi odredili sadržaj specifičnih hormona u mokraći, uspjeli su potvrditi trudnoću s natrijom. Možda je to zbog činjenice da se u slučaju trudnoće mijenja biokemijski sastav cijelog organizma, a soda je pokazatelj nastanka ovih promjena. U svakom slučaju, pokušajte odrediti soda trudnoće i pogledati rezultat.

Posebno hitna potreba za sondom za provjeru trudnoće može biti ako nemate pristup liječnicima ili ljekarnama, na primjer, na godišnjem odmoru, a želite znati sigurno jeste li u poziciji ili ne.

Ostale kuće metode za određivanje trudnoće

Uz provjeru sode trudnoće, postoje i drugi načini za određivanje trudnoće. Sličan se test može provesti s jodom. Dovoljno je ispustiti kap joda u skupljeni urin. Ako se otopi, tada nije došla trudnoća, ali ako je kapljica ostala plutati na površini, onda je sigurno reći da očekujete bebu. Takoer možete ispustiti jod na papirnatu traku navlaženu urinom, na primjer, ako nemate spremnik pri ruci. Ako kap joda postaje plavkasto ili oboji grimiz, to može biti činjenica koja potvrđuje trudnoću.

Moguće je provjeriti trudnoću na drugoj baki - objesiti prsten na dugoj kosi preko trbuha. Ako počinje stvarati kružne pokrete, to znači da se u vašem životu pojavio novi život, ali ako prsten ostane neotkriven, koncepcija se nije dogodila. Neki kažu da kad žena postane trudna, zamjetan miris emanata iz tijela svake osobe (sjetite se feromona), no ta činjenica može primijetiti samo osoba koja ima vrlo dobar miris i sposobnost razlikovanja prirodnih mirisa.

Postoji mnogo načina za određivanje trudnoće kod kuće, osim toga, trudnoća ima niz simptoma i znakova pomoću kojih žena može saznati što čeka bebu čak i prije kašnjenja. Ponekad, bez simptoma, trudna majka shvaća da se čudo dogodilo i da je trudna. Međutim, samo liječnički pregled može vam dati apsolutno jamstvo da ste trudni - dvostruki test krvi za korionski gonadotropin, hormon kojeg izlučuje tijelo nakon spajanja fetalnog jajašca na stijenku maternice (brojevi bi se trebali udvostručiti svakih 48 sati) ili ultrazvuk organa prsnog mišića tijekom kojih na monitoru, fetus je vidljiv s vidljivim otkucajem srca.

Definicija trudnoće s natrijom: istina ili mit?

Problem ranog dijagnosticiranja trudnoće je relevantan za sve žene dobne životne dobi, vodeći aktivni seksualni život. Osim metoda prepoznatljivih od strane službene medicine, postoje mnogi popularni načini kako bi se utvrdilo je li pojava nastala ili nije. Jedan od njih je test trudnoće s natrijom.

Ali, možete li ga vjerovati? Razmotrite kako ovaj test radi, kao i značajke njegova ponašanja i točnosti.

Osnovni principi ispitivanja trudnoće s natrijem

Prema ovoj popularnoj metodi, trudnoća se može odrediti kombiniranjem mokraće žene koja bi trebala očekivati ​​bebu s redovitim soda za pečenje. S pozitivnim rezultatom, tvar treba istjecati, a s negativnim rezultatom - otapati se formiranjem pjene.

Što može objasniti različitu reakciju sode? Poznato je da s urinom iz tijela izlučuju tvari oslobođene u procesu ljudskog života - višak vode, mokraćna kiselina, sol, amonijak itd.

Pristaše eksperimenata soda smatraju da se mijenja sastav mokraće, a osobito njezina kiselost (pH), u budućnosti mijenja. U običnoj zdravih osoba ovaj pokazatelj je u rasponu od 4,5 do 8 jedinica. Ako se pH podigne, urin će postati alkalniji, ako će se smanjiti, to će biti više kiselo.

Gubitak sode precipitata opažen je u alkalnom sastavu urina. Prema tome, prema toj teoriji treba povećati pH trudnice, što se otkriva tijekom testa.

Način provođenja

Definicija trudnoće s natrijom ne zahtijeva puno truda. Moramo postupiti kako slijedi:

 1. Operite se i osušite ručnikom.
 2. Uzmite čistu posudu odgovarajuće veličine (staklo, staklenku za analizu).
 3. Prikupiti dio urina (oko 100 ml) u odabranom spremniku.
 4. Dodajte 1 čajnu žličicu sode za pečenje u urin.
 5. Ocijenite rezultat. Soda koja se spušta do dna ukazuje na prisutnost trudnoće, pojavu pjene i šuškanja - o njegovoj odsutnosti.

Vrlo je važno da je dio urina jutro. Ispitivanje treba provesti odmah nakon buđenja i na prazan želudac. Ako su ti uvjeti ispunjeni, rezultat će biti najpouzdaniji. Ako test provedete s natrijom u neko drugo doba dana, to gotovo uvijek pokazuje pozitivan rezultat, budući da se pH u mokraći diže tijekom dana.

Je li takav test pouzdan?

Gore opisani test je vrlo jednostavan za obavljanje, osim toga ne zahtijeva nikakve troškove, budući da u gotovo svakom domu postoji soda. No postavlja se pitanje: je li moguće vjerovati takvoj dijagnostičkoj metodi? Da biste to shvatili, razmotrite koji čimbenici utječu na kiselost urina.

Kao što je već spomenuto, s normalnom kiselinsko-baznom ravnotežom za ljude, pH razina urina je u rasponu od 4,5-8, au prosjeku je oko 6 jedinica. Kisela biološka tekućina ovisi o mnogim čimbenicima.

PH urina utječe na prehranu. Jedući velike količine biljne hrane (povrće i voće) povećava se. Isti učinak uzrokuje:

 • poremećaji probavnog trakta (proljev, povraćanje);
 • zarazne bolesti mokraćnog sustava;
 • zatajenje bubrega;
 • alkalna terapija (liječenje lijekovima koji utječu na ravnotežu kiselina-bazu).

Smanjenje razine pH može izazvati: previše krute dijete koje dovode do fizičke iscrpljenosti, prevalencija proteinske hrane u prehrani, konzumiranje velikih količina brusnica. Slične promjene uzrokuju prehlade i druge bolesti, popraćene groznicom, šećerom, dijabetesom, bubrežnom tuberkulozom.

Kao što možete vidjeti, uzroci koji utječu na kiselost mokraće, a time i njegove reakcije sa sodom, puno, ali je trudnoća kao takva nije jedan od njih. Zašto su neke ove majke ove metode dijagnoze pokazale točan rezultat?

Ovo je logično objašnjenje. Žena očekuje dijete, smanjuje imunitet, što može izazvati pogoršanje kronične upalne bolesti i promjene u pH tjelesnim tekućinama. Osim toga, ne možemo isključiti promjene prehrane i mnoge druge čimbenike koji su doveli do ove slučajnosti.

Iako može postojati veza, mora se shvatiti da promjena kiselosti urina nije pouzdan pokazatelj pojave začeća. Pozitivan rezultat testa apoteke, koji otkriva hormonske promjene u budućem majčinom tijelu, kao i pregled ginekologa, može potvrditi novu poziciju žene.

Ako postoji razlog za pretpostavku trudnoće, svejedno morate posjetiti liječnika. To će pomoći pravodobno prepoznati opasne patologije, na primjer, razvoj ektopičnog fetusa. Pročitajte više o uzrocima i znakovima ektopične trudnoće →

Test s natrijom ne može se smatrati pouzdanom dijagnostičkom metodom. Naravno, ako niste imali test za trudnoću i želite testirati svoju pretpostavku, možete napraviti taj eksperiment. Ali morate ga tretirati kao zabavu, a ne uzeti ozbiljno rezultate.

Autor: Yana Semich,
posebno za Mama66.ru

Kako odrediti trudnoću s natrijom?

Svaka žena koja želi zatrudnjeti požuri kako bi saznala rezultat što je prije moguće. Suvremene metode počinju raditi tek nakon odgađanja menstruacije. I ovdje može pomoći soda. Metoda za određivanje trudnoće s natrijom i mokraćom: Je li istina, kako provesti ovaj test trudnoće, koliko je točno to - ovo je tema našeg članka danas.

Osnovni principi ispitivanja trudnoće s natrijem

Ova metoda odnosi se na popularne metode određivanja trudnoće u ranim fazama i provodi se s natrijevim, kao reagensom.

Temelji se na promjeni kiselosti urina u trudnica. U normalnom stanju, povećava se kiselost žene, a soda ulazi u neutralizacijsku reakciju. Ako žena očekuje dijete, njezina kiselost se smanjuje, okoliš postaje alkalni, a reakcija se ne pojavljuje.

Što još možete saznati s ovim testom?

Glavni pokazatelj u njemu je kiselost urina. I to pod utjecajem mnogih čimbenika. Stoga se ova metoda može koristiti ne samo kao test trudnoće pomoću sode prije kašnjenja, nego i stanje organizma kao cjeline.

Iznimke od pravila

Ova tehnika će raditi, čak i ako niste trudni, s dijabetesom, povišenim acetonom i nedostatkom kalija.

Kako to ide

Sve je to vrlo jednostavno. Prikupljajte urin ujutro u čistom spremniku. Potrebno je oko 100 ml. Tamo stavite čajnu žličicu sode. Na početku reakcije (ključanje, pjena), možemo govoriti o negativnom rezultatu. Ako nema reakcije (tvar istaloži), smatra se da je rezultat pozitivan.

Obratite pažnju na ph

Za postupak morate prikupiti jutarnji urin. Definirajte trudnoću s natrijom u večernjim satima neće raditi zbog promjena pH tijekom dana iz raznih razloga. Noću, pokušajte se suzdržati od obilne proteinske hrane (povećava kiselost) i voća (povećava alkalnost). Pokušajte piti puno vode - za normalizaciju ravnoteže između kiselina i baze.

Povećana kiselost urina (lažni negativni rezultat)

Ako je urin kiseliji od normalne, ona će dati reakciju. Ali to ne znači uvijek da je rezultat negativan. Moguće je da su neki faktori (hrana, piće, zdravlje) precijenili kiselost.

Kisela kiselost urina (lažno pozitivan)

Isto se može pojaviti alkalnost urina iz raznih razloga. Uz alkalnu terapiju (štrcaljke s natrijom, nije neuobičajeno među onima koji žele zatrudnjeti dijete), vegetarijanstvo, problemi s bubrezima, smanjuje kiselost, a test može pokazati pozitivan rezultat u odsutnosti trudnoće.

Koliko je pouzdan ovaj test?

Pouzdanost takvog testa trudnoće kod kuće s natrijem ostaje veliko pitanje. To je vrlo netočno, budući da se parametri stanja organizma i pH urina mijenjaju s bilo kojim, čak beznačajnim faktorima. Govoreći o trudnoći samo na temelju toga bi bila pogreška. Mnoge ga djevojke tretiraju kao igru ​​i zabavu. Stoga ga dvaput provjerite s drugom, pouzdanom i dokazanom metodom.

Ostali načini za određivanje trudnoće kiselom mokraćom

Isto vrijedi i za testiranje s jodom.

To se provodi na dva načina.

 1. Možete umočiti traku papira u mokraći i ispustiti jod. Pozitivan rezultat se smatra ako papir postane plavo ili ljubičasto.
 2. U loncu s jutarnjim urinom morate pustiti jod. Ako se jod ne otopi i skupi u bocu na površini - rezultat je pozitivan.

Ne vjerujte ovom domaćem testu trudnoće s natrijom i urinom. Smatrajte to jednako zabavnom ili šalom. I svakako provjerite još jedan test koji je prepoznala službena medicina.

Početna testovi trudnoće

Žena koja očekuje dijete može uzeti za prve znakove trudnoće različite promjene u tijelu: pojavu slabosti, glavobolje, povećanog pražnjenja, promjena u ukusu. I želi potvrdu da se doista dogodilo koncepcija. Ako se to dogodilo prije dva sata, test trudnoće neće reagirati. Da biste provjerili hoće li se stvarno pojaviti željena trudnoća, možete koristiti neke metode kod kuće.

Metoda testiranja trudnoće

Apoteka testovi reagiraju na promjene u količini hormona u sastavu urina. Najtočnije ukazuje na stanje jutarnjeg dijela.

Zahvaljujući takvoj provjeri, moderni uređaji ne bilježe samo rođenje novog života, već mogu označavati razdoblje s točnosti od 2 tjedna.

Kemikalije kućanstva reagiraju na kiselost urina - s početkom trudnoće, ne samo da se hormonska kompozicija mijenja. Međutim, na ovaj je parametar također pod utjecajem nekih drugih čimbenika, stoga je nemoguće precizno odrediti trudnoću bez ginekološkog pregleda ili bez stjecanja apoteka.

Test trudnoće s natrijom

Najpopularnija metoda kuće je odrediti trudnoću s natrijom. Da biste to učinili, morate unaprijed pripremiti uobičajenu soda za pečenje - čajnu žličicu, čisti spremnik za urin, higijenske potrepštine - morate se unaprijed pripremiti za postupak.

Kako provjeriti trudnoću s natrijom?

Za pranje, sakupljanje urina u kontejneru - ne manje od 100 g, ulijte natrij. Tada treba promatrati kemijsku reakciju koja odmah počinje. Ako tekućina u spremniku počinje pjeniti i zviždati, možemo zaključiti da trudnoća nije došla. Soda tijekom precipitiranja trudnoće i nema reakcije, tekućina ostaje čista.

Nitko ne zna zašto se to događa - kemičari vjeruju da sama trudnoća ne mijenja kiselost mokraće. Međutim, budući da nisu izravno postavljali to pitanje, može se pretpostaviti da promjene koje počinju u tijelu izravno utječu na stanje bubrega i biokemijski sastav promjena urina.

Kisela mokraća

Kiselost urina - ili ph - varijabilna je. Može biti više kiselo ili lužnato. Uobičajeno, urin je blago kiselan - pH je od 4,5 do 8.

Utječe na kiselost:

 • priroda hrane;
 • zdravstveno stanje;
 • klimatski čimbenici.

Urin se postaje alkaliziran s povećanjem količine svježeg povrća i voća u prehrani, tijekom dehidracije, tijekom bolesti mokraćnog sustava, bolesti dišnog sustava, u stanju nakon alkoholnog opijanja, kod bolesti hematopoetskih sustava uz uzimanje određenih lijekova.

Sljedeći čimbenici utječu na kiselinu mokraće: povećana količina proteinske hrane u prehrani, groznici, bolesti endokrinog sustava - na primjer, dijabetes, bubrežnu tuberkulozu, iscrpljenost tijela - uključujući dugotrajnu prehranu, jesti velike količine brusnice, limuna, crne i crvene ribizla.

Uvođenje patogenih bakterija koje uzrokuju zarazne bolesti ginekoloških organa također utječu na kiselost urina.

U vezi s gore navedenim informacijama, ne treba se nadati da će stopa kod kuće biti 100% pouzdana.

Početna metode za određivanje trudnoće

Kako odrediti početak trudnoće s natrijom je već jasno, ali postoje i drugi načini pomoću kojih možete saznati da su željene promjene u tijelu započele. Njihova pouzdanost je ista kao iu testovima soda.

 1. Kapljica joda se uvodi u spremnik s prethodno sakupljenim urinom. Ako se jod otopi, trudnoća je odsutna, kap ostaje na površini i okuplja se u uskom krugu - možete se vikati "Hurray!", Začeće je došlo;
 2. Povoljniji način je da navlažite papirnatu traku s urinom, tako da je potpuno natopljena i kapnite jod na nju. Ako je prisutna trudnoća, papir će postati plava.

Možete odrediti početak začeća na starom "baku" način. To zahtijeva pomoćnika.

Potrebno je ukloniti prsten s prsta, bolje je imati angažirani prsten, povezati svilenu nit preko nje ili kosu "krivca" izvedene ceremonije. Onda je ova nit čvrsto pričvršćena na štapiću - olovku, olovku - nije važno, glavna stvar je da "što više" gura "ljudski faktor.

"Osumnjičeni" u trudnoći leži na leđima na vodoravnoj površini, pomoćnik podiže štapić s prstenom koji je vezan na žicu u ruci, podigne je iznad pupka oko 2-3 cm. Pričekajte 15 sekundi. Ako tijekom tog vremena prsten počinje oscilirati s povećanjem amplitude - test je pokazao pozitivan rezultat.

Rani znakovi trudnoće

Mnogo je znakova koji upućuju na pojavu začeća u ranoj fazi, prema kojem žene razumiju promjenu vlastite države.

 • Promijenite miris znoja;
 • Promjena preferencija okusa. Ne nužno povlači "slanu" ili "začinjenu", neki odjednom žele sisati nokte, ugristi komad sapuna, jesti jagode s mesom;
 • Povećanje i zbijanje mliječnih žlijezda, koje se uzimaju za početak menstruacije, koje se ne pojavljuju ili prolaze s promjenama - krvarenje je oskudno;
 • Povlačenje kratkotrajnih senzacija u donjem dijelu trbuha;
 • Povećana količina sluzavih sekreta koje nemaju miris ili malo slatko, s vrlo ugodnom aromom;
 • Povećana seksualna želja, ili obratno, nedostatak interesa za seks;
 • Učestano mokrenje, u kojem nema simptoma boli, i dijelovi urina malo se mijenjaju.

Neke žene saznaju o njihovoj trudnoći promjenom mirisa znoja - čini se previše oštro za njih. Naravno, ova je brojka pouzdana ako ste cijelo vrijeme njušili svoj život. U nekim slučajevima možete procijeniti pojavu novog stanja alergijskih reakcija koje se prije nisu manifestirale.

Posebno su osjetljive žene koje od prvog dana nakon začeća doživljavaju slabost, pospanost i nesvjesticu. No ipak se ne biste trebali oslanjati na popularne metode i vlastite osjećaje. Slabosti i promjene kvalitete i količine sekreta, kao i drugih znakova, mogu biti simptomi nekih bolesti koje treba popraviti.

Stoga, kako biste točno dijagnosticirali vlastito stanje - čak i ako je medicinski test pokazao pozitivan rezultat - vrijedi proći dodatne pretrage. 100% povjerenje u trudnoću daje test za korionski gonadotropin. Da bi se to učinilo, istodobno 2 dana, 2 puta se krv uzima iz vena i iz njega se ekstrahira hormon, čija količina, kada se fetalni jaje učvrsti u maternici, treba povećati dvostruko svakih 48 sati.

Da bi se isključila ektopična trudnoća, potrebno je podvrgnuti ultrazvučnom pregledu. Tek nakon iscrpnog pregleda možete točno odrediti što se dogodilo i kako trudnoća prolazi.

Kako odrediti trudnoću s natrijom?

Pitanje utvrđivanja prisutnosti ili odsutnosti trudnoće u ranoj fazi nikada neće izgubiti svoju važnost. Svaka žena ne može čekati saznati što je to "položaj". Postoji nekoliko načina kako saznati i jedan od njih - definicija trudnoće s natrijom. Neke žene ne mogu vjerovati ovom metodom, jer će rezultat najvjerojatnije zahtijevati medicinsku potvrdu.

Bit metode

U farmaceutskom arsenalu postoji veliki izbor testova za kućnu dijagnostiku. No, za maksimalnu točnost rezultata preporuča se da se vrše ne prije dana od kasnjenja menstruacije. Ali ponekad žena ne želi čekati i ne može čekati brže saznati, postoji trudnoća. U tu svrhu postoje metode istraživanja u kućnom "laboratoriju", na primjer, testom s natrijem.

Metoda je vrlo jednostavna i ne zahtijeva posebno medicinsko znanje. Za studiju uzima se urin prikupljen ujutro. Prije početka dijagnoze poželjno je provoditi higijenske postupke. Materijal se mora sakupiti u čistim posudama, volumena od 100-150 ml. Ulijte u njega 1 žličicu. soda za pečenje i slijedite promjene.

Rezultati su dekodirani kako slijedi:

 • Soda reagira s urinom, započinje reakcija "siktanja" - niste trudni.
 • Alat se smjestio na dno spremnika - trudna si.

Kako soda može odrediti trudnoću, nikome nije u potpunosti razumio. Kemisti ne povezuju promjenu u kemijskom sastavu urina s mogućom prisutnošću koncepcije.

Na internetu možete naći veliku količinu informacija o različitim metodama dijagnosticiranja trudnoće, kao i mišljenja o učinkovitosti njihovog ponašanja. Što se tiče metode sa soda, onda su mišljenja podijeljena. Neki dio ženskog stanovništva potvrđuje njegovu učinkovitost, dok druga strana kritizira test ili drži neutralnost u tom pitanju.

Imajte na umu da se definicija sode trudnoće odnosi na tradicionalne metode. Ako imate želju, možete eksperimentirati, ali se ne nadate da će njezini rezultati biti sto posto identični rezultatima koji se održavaju u laboratoriju.

Urin i pH ravnoteže

Test za činjenicu začeća, kupljen u ljekarni ili proveden u laboratorijskim uvjetima, određuje prisutnost u urinu ili krvi posebnog hormona hCG, koji je odgovoran za normalan razvoj trudnoće. To je njegov porast koji upućuje na rođenje novog života u ženi.

U našem slučaju reagens je natrij. To je kiselinski ili alkalni okoliš u urinu koji daje gore navedene reakcije. Uobičajeno, urin ima neutralni ili slabo kiseli okoliš, pH je 4,5-8. Djelovanje različitih faktora dovodi do promjena u kiselosti. Povećanje performansi daje alkalnu pozadinu, njihovo smanjenje je kiselo.

Čimbenici koji utječu na kiselost uključuju:

 • Vodikov pokazatelj ljudske krvi.
 • Fizičko stanje
 • Tjelesna temperatura u određenom vremenu.
 • Skup hrane.
 • Stanje urinarnog sustava.
 • Klima i ekologija.

Kiselost tijekom dana također može promijeniti svoj učinak nekoliko puta. Provjerite pH urina kod kuće uz pomoć test traka koje se prodaju u ljekarni.

Urin se ispušta ako:

 1. Dijeta sadrži veliku količinu povrća i voća u njihovom sirovom obliku.
 2. Tijelo je dehidrirano.
 3. Postoje bolesti dišnih, hematopoetskih ili dišnih sustava.
 4. Tijelo je otrovano etanolom
 5. Liječi se s određenim farmaceutskim pripravcima.

Sve gore navedeno ukazuje na to da naš način života i opće zdravlje izravno utječu na biokemijski sastav urina.

Kisela mokraća se povećava zbog:

 1. Unos proteinske hrane.
 2. Poremećaji u hormonskom sustavu.
 3. Stanja vrućice.
 4. Slabost tijela ili prehrane.
 5. Prisutnost ginekoloških infekcija.

Test trudnoće s natrijom je jednostavan i dostupan za provođenje, ali njegova učinkovitost je vrlo niska. Razlog je to što previše čimbenika utječe na svojstva i sastav urina.

Odavde dolazi do zaključka: cvrčanje reakcija sode na udar u urinu ili nastajanje sedimenta, može se pojaviti neovisno o prisutnosti ili odsutnosti trudnoće.

Pro i kontra metode

Nakon pregleda recenzija "sode" testa, možemo zaključiti da postoje i pro i kontra. Pozitivne točke:

 • Jeftinije - provođenje dijagnoze ne zahtijeva materijalne troškove.
 • Jednostavnost istraživanja - postoji materijal za provođenje u svakom domu.

Ali treba obratiti pažnju na negativne bodove, jer:

 • Točnost i učinkovitost dijagnostike ne jamče pouzdani rezultat.
 • Utvrđivanje prisutnosti ili odsutnosti trudnoće na taj način, najčešće samo slučajnost.

Dakle, sposobnost određivanja trudnoće soda je vjerojatno mit, a ne stvarnost. Za točnu dijagnozu, potrebno je proći liječnički pregled, proći testove.

Provjerite je li moguće "položaj" bolje pomoću testiranja ljekarne. Proizvođači procjenjuju točnost takvih test traka na 99-100%. Ali ipak, neće biti suvišno znati kako odrediti trudnoću uz pomoć sode.

Mogući znakovi trudnoće

Gledajući njezino stanje i dobrobit, žena može naučiti i osjećati da se neke promjene događaju u njenom tijelu. Postoji niz znakova koji mogu ukazivati ​​na to da je došlo do začeća.

Definitivno vrijedi razmotriti ako:

 1. Bilo je žudnje za proizvodima koje prije niste voljeli.
 2. Prsa postaju sve gušća i povećavaju se, kao prije početka kritičnih dana.
 3. "Vuče" u donjem dijelu trbuha.
 4. Povećava ili, obrnuto, smanjuje libido.
 5. Često putuje u WC "na malen način".
 6. Postoji slabost i pospanost.

Naravno, sve su to indirektni pokazatelji trudnoće. Najtočnija dijagnoza može se dobiti samo u antenatalnoj klinici, nakon što prođe dodatne pretrage i prolaze testove. I tek nakon što prođete ovaj cijeli kompleks, pouzdano ćete znati o vašem stanju.

Definicija trudnoće pomoću sode fotografije

Određivanje trudnoće s natrijem

Ovaj test već je zaobilazio cijeli Internet nekoliko puta. No, fer seks ne prestaje ga tražiti, komentirajući, pokušavajući sami sebe i snažno raspravljati. Ono što je zanimljivo: mnogi "pametni" ljudi s pjenom na usta govore i dokazuju kako je sve to besmislice, da je put stari i nezainteresiran za svakoga, vrijeđa autore takvih poruka na forumima i blogovima, ali istodobno i dalje hoda na takvim temama, pročita i komentira,

Istina sufizma-06. Znanstvenici o važnosti sociologije

Ne tražimo da odmah započnete test testiranja na mokraći. Ako ste došli ovdje - to znači da ste barem zainteresirani. Pokušat ćemo zadovoljiti vaš interes i, eventualno, pružiti dodatne informacije.

Kako odrediti trudnoću s natrijom?

Put do ružnoće je jednostavan, ali samo u slučaju, još jednom ističemo da je to popularna metoda za određivanje trudnoće i nema nikakve veze s pouzdanom dijagnozom. Možda netko dođe i podudara se, ali to ne znači ništa.

Međutim, tko je zainteresiran za pokušaj, molim vas, recite:

 • Prikupite dio jutarnjih urina za sva pravila - u čistom loncu. Bit će dovoljna pola šalice. Zatim ulijte čajnu žličicu sode u nju i promatrajte reakciju: ako se soda cvrlja, vjeruje se da nema trudnoće, ako se "tiho" precipitira, trudni ste, kaže ljudski laboratorij.

Čak i ovaj popularni test trudnoće treba provesti u jutarnjem urinu. Budući da su ujutro na praznim pH vrijednostima želuca najniži i test će biti najpouzdaniji.

A sada ćemo pažljivije pogledati kiselost urina...

Što je to fokus?

Kao što znate, urin je proizvod ljudskog života. Razne tvari topljive u vodi koje nisu potrebne tijelu izlučuju se u urinu, a njezin sastav ovisi o mnogim čimbenicima.

Među različitim pokazateljima urina također se smatra njegovim ph. To jest, može biti više kiselo ili alkalnije.

Uobičajeno je da je ljudski urin neutralan ili slabo kiseli - pH je od 4,5 do 8. Međutim, ovisno o nizu razloga i pod utjecajem različitih čimbenika, kiselost urina može varirati u jednom ili drugom smjeru. Treba shvatiti da ako se pH urina diže - postaje alkalijom, ako se indeksi smanjuju - više kiseli.

Soda za određivanje trudnoće

I konačno, malo vas razveselit. Postoji popularna metoda za određivanje trudnoće s natrijevim dioksidom - neka vrsta kućnog testa. Da biste je držali, potrebno je prikupiti malu količinu jutarnjih urina u skladu sa svim pravilima - sto grama. I ulijte čajnu žličicu sode za pečenje u posudu s analiziranom tekućinom. A sada procjenjujemo rezultate:

 • ako se cijela stvar nasilno pukne i prekriva mjehurićima ili pjenom - nema trudnoće;
 • ako se soda precipitira bez reagiranja s urinom, potvrđuje se trudnoća.

Zvuči glupo, ali zabavno. Provjerimo? U vašem slučaju, soda se smiri ili se smiri?

Svaka djevojka koja planira trudnoću želi što je prije znati hoće li se začeće dogoditi. Ako testovi ljekarni kako bi se utvrdilo je li trudnoća kod kuće rade tek nakon mjesečne odgode, onda se mnoge popularne metode testiranja mogu primijeniti već sljedeći dan nakon navodne koncepcije. Naravno, nitko ne jamči točan rezultat, naprotiv. Moderna medicina ne prepoznaje niti jednu od ovih metoda, unatoč činjenici da svaki dan takve kućne studije postaju sve popularnije.

Unatoč svemu, mnoge žene slabijeg seksa preferiraju različite narodne metode i prate bake savjet.

Ako se dogodi koncepcija, kako saznati? Trudnoća s sodom ili jodom može se pokušati otkriti testiranjem kod kuće. Ova metoda neće vam donijeti nikakvu štetu, pa ako stvarno želite, podignite sve što vam je potrebno i nastavite. Međutim, kada žena uživa samo popularne metode testiranja i liječenja, liječnici počinju zvučati alarmom. Stoga, ne biste trebali vjerovati samo baka receptima.

Određivanje trudnoće s natrijem

Kako ovo načelo djeluje? Čini se, kako se soda može povezati s trudnoćom u razvoju? To je prilično jednostavno.

Za određivanje trudnoće s natrijom pomaže kiselost mokraće. Obično je od 4 do 8 jedinica. Kao što je poznato, na početku oplodnje, kiselost se neznatno smanjuje, što se očituje proučavanom reakcijom.

Važno je podsjetiti da, kao i svi testovi, testiranje trudnoće pomoću sode treba provoditi strogo u jutarnjim urinama. Ovo je najpovoljnije vrijeme kada su hormoni u ženskom tijelu na svom vrhuncu, a kiselost je na razini koja je najbliža normalnoj vrijednosti.

Tehnika ispitivanja

Da bi se utvrdila trudnoća s natrijom, potrebno je sakupiti jutarnju urinu u spremniku u količini od 150-200 mililitara.

Nakon toga, uzmite čajnu žličicu sode i ulijte u postojeću tekućinu. Zatim morate pažljivo pratiti reakciju. Svatko zna da je soda gljiva. Kod interakcije s kiselim okolišem, ona počinje aktivirati i pjeniti.

Ako soda počinje reagirati s urinom, šuškavanjem i mjehurićima, najvjerojatnije je kiselost urina normalna i niste trudni.

Ako se bijeli prah tiho poravnava na dnu stakla, vaš urin ima nisku kiselost, što može ukazivati ​​na nastanak koncepcije.

Definicija trudnoće s natrijom nije dobila medicinsko priznavanje za sve godine svog postojanja. Zato se ne možete potpuno osloniti na to. To je prilično zabava i provjera provjere nego ozbiljna studija. Osim toga, mnogi čimbenici mogu utjecati na kiselost urina.

Povećana kiselost urina (lažni negativni rezultat)

Provjeriti trudnoću s natrijom i dobiti negativan rezultat u prisustvu jajne stanice u maternici žene može biti iz nekoliko razloga:

 • Prisutnost dijabetesa.
 • Jaki tjelesni napor i umor.
 • Acidoza raznih vrsta.
 • Prehlade s groznicom.
 • Aktivna uporaba citrusa i kiselih proizvoda.
 • Razne dijete.

Kisela kiselost urina (lažno pozitivan)

Definicija trudnoće s natrijom može pokazati prisustvo takve države, a zapravo nije, u sljedećim slučajevima:

 • Ako postoji bubrežno zatajenje različitih etiologija.
 • Neispravan rad adrenalnog korteksa.
 • Razne infektivne i upalne bolesti mokraćnog sustava.
 • Otrovanje: povraćanje ili proljev.

Trudnoća Soda: Pros i Cons

Što se tiče predstavnika slabijeg spola, podijeljeni su u dva logora. Neki od njih nikada neće provoditi takvo testiranje, jer ih smatraju glupim i nepouzdanim. Drugi ne vjeruju u klasične test trake, tvrdeći da oni često pokazuju lažan rezultat. Zato uvijek preferiraju definiciju trudnoće s natrijom.

Postoje slučajevi kada je žena razvedena iz vanjskog svijeta i ostaje, na primjer, na odmoru. Ako je na tim mjestima nemoguće dobiti test trudnoće, onda će soda biti dobrodošla. Sigurno je u kući svake domaćice.

Što s ovim liječnicima kažu opstetričari-ginekolozi i poznati profesori? Oni tvrde da je testiranje s natrijem zabavnije nego ozbiljna istraživanja. Ne biste mu se trebali pouzdati, a manje ga propagirati.

Isto tako, studije pokazuju da, iako pojava trudnoće nešto utječe na kiselost urina, različiti manji faktori imaju mnogo veći učinak na to. Svi ovi razlozi ne mogu se pouzdano uspostaviti ni u laboratoriju, što možemo reći o kućnim uvjetima.

zaključak

Ukratko, valja istaknuti da definicija trudnoće uz pomoć sode ima dosta pogrešaka i mogućnosti pogrešne reakcije. Zato ne biste trebali vjerovati ovoj metodi 100%. Za pouzdaniji rezultat, bolje je kupiti test za ljekarne, koji možete jednostavno koristiti kod kuće i biti sigurni u ispravnost svjedočenja.

Ako ne možete čekati da saznate je li nastala oplodnja, a ne možete čekati prvi dan kašnjenja menstruacije, donirite krv kako biste odredili trudnoću. To je ova metoda koja će dati najpouzdaniji rezultat koji čak i test apstraktne trake ne mogu pohvaliti.

U tom slučaju, kada ste proveli test za određivanje trudnoće s natrijom, a pokazali su pozitivan rezultat, ima smisla provjeriti njegovu vjerodostojnost. Izgleda da je to prilično smiješna situacija ako žena bude sigurna da je u položaju, dok to nije tako.

Dodajte komentar

 1. video

Kako korisno soda tijekom trudnoće za tijelo

Mnogi ljudi koriste sodu samo u svakodnevnom životu i u kuhanju. Ali ovaj alat ima uistinu jedinstvene ljekovite osobine koje je teško precijeniti.

Soda je alkalna supstanca i kako bi tijelo normalno funkcioniralo, mora biti uključeno u sve metaboličke procese. Osim toga, bakterije i virusi umiru pod utjecajem alkalija, što znači da je tijelo zaštićeno od prehlada, gripe i drugih bolesti.

Naravno, nije potrebno da se uključe u uzimanje sode, pa čak i više da ga piti redovito. Dovoljno je jedan žlica novca jednom tjedno kako bi se održali u dobroj formi.

soda tijekom trudnoće fotografija

Posebno korisna soda tijekom trudnoće. Ona ne samo da štiti trudnicu od učinaka agresivnih čimbenika, već ima i pozitivan učinak na fetus.

Tijekom trudnoće, zaštitne funkcije tijela slabe, tako da žena može doživjeti slabost, slabo varenje i često pate od katarhalnih bolesti.

Soda će vam pomoći da se nosite s tim, zahvaljujući baktericidnim i protuupalnim svojstvima.

Vrlo često, soda tijekom trudnoće koristi se kao opuštajući alat.

Ako je žena napeta ili nervozna, zatim nekoliko žlica lijeka može se dodati u kupaonicu i uzeti joj 20 minuta. Takav postupak bi također pomogao ako beba u maternici postane nemirna i "gurnuta".

Soda tijekom trudnoće žena se koristi kao antialergijsko sredstvo. Zbog činjenice da se imunitet trudnice mijenja, višestruki alergeni mogu napadati tijelo.

Čak i najopasniji na prvi pogled usta komaraca može dovesti do alergijske reakcije. Tretirajte upaljenu površinu s vodom i soda, svrab i oteklina otići u roku od pola sata. Ovaj jednostavan, ali učinkovit lijek nema nikakvih kontraindikacija i ni na koji način neće utjecati na dijete.

Koristeći soda, trebali biste shvatiti da to nije lijek i njegov učinak se ne može usporediti s njom.

Koje bolesti se tretiraju s natrijom tijekom trudnoće

Praktično, sve trudnice pate od ovog žalosti. U tijelu se povećava kiselost, što dovodi do žgaravice. Soda tijekom trudnoće neutralizira ovaj uvjet. Potrebno je otopiti čajnu žličicu tvari u čašu vode i piti.

Alkali "ugasiti" kiselinu, a gorenje će se zaustaviti za 30-40 minuta. Međutim, ne može se osloniti na ovu metodu. Soda ne iskorijeniti uzrok povećane kiselosti, već samo uklanja simptom. To znači da se nakon nekoliko sati žgaravica može nastaviti.

Neke žene miješaju soda s mlijekom kako bi se riješile visoke kiselosti. Ali to također ima kratkoročni učinak. Zapamtite da je ova metoda potpuno bezopasna, ali samo ako niste alergični na natrij.

soda tijekom trudnoće fotografija

Soda tijekom trudnoće pomoći će se nositi se s takvim bolestima kao što su grlobolja, gripa, ARVI, itd.

Karakteristični simptom tih bolesti je upala grla. Na najmanju nelagodu, miluje grlo otopinom sode. To će ublažiti upalu i savršeno dezinficirati.

Otopina se pripremi na sljedeći način: čašu tople vode uzima se čajna žličica sode i miješa. Preporučljivo je pržiti 5-6 puta dnevno svaka dva sata, uvijek nakon jela.

Čak i ako imate malo hladnoće, nemojte zanemariti ovu metodu. Zahvaljujući redovitom ispiranju virus će proći brže.

Naravno, ovu metodu treba kombinirati s tradicionalnim medicinskim tretmanom, koje liječnik propisuje.

Gutanje i upala vanjskih genitalnih organa. Gutanje i različite upale sluznice često prate ženu tijekom trudnoće.

To je obično uzrokovano činjenicom da se imunitet smanjuje, a bakterije Candida počinju aktivno proliferirati. Soda tijekom trudnoće pomaže u rješavanju takvih neugodnih pojava, jer razgrađuje gljivičnu infekciju.

Svakog dana tijekom tjedna tuširanje i isprati s otopinom sode. Čaša tople vode zahtijeva žlicu soda. Postupak ne liječi drozd, morate povezati lijekove, ali svrab, neugodni iscjedak i upala značajno se smanjuju.

Test trudnoće s natrijom

Postoji test trudnoće s natrijom. Može se nazvati narodnom metodom koju su naše bake izmislile čak i kada nije bilo ultrazvuka.

soda tijekom trudnoće fotografija

Definicija trudnoće s natrijem ne daje 100% jamstvo.

Međutim, ponekad su rezultati istiniti, čak i ako žena ima kratko razdoblje.

Za određivanje trudnoće s natrijom potrebno vam je staklo, svježe sakupljeni jutarnji urin i, naravno, samo alkalni.

Dodajte sode u urin i potražite reakciju.

Ako se soda počela pjeniti i zviždati, tada nema trudnoće; ako je potonula na dno kristala, onda, najvjerojatnije, postoji trudnoća.

Test trudnoće s natrijem, prema mnogim ženama, pokazuje rezultat, čak iu prvim tjednima nakon začeća.

Sveta sam bio na mjestu 13. svibnja, 04:10 Ukrajina, Kharkiv

Pozdrav djevojke. Čitao sam o soda koja svojim pomoći može odrediti spol bebe. Ako dječak kaže da će se isprati, a ako djevojka precipitira, jer žena koja je trudna u mokraći ima alkalnu okolinu u ženi i stoga se dobiva talog. Trudna sam za oko 5 tjedana. Uzi trudnoća potvrdila, jutros sam proveo ovaj eksperiment soda sissed formiranje pjene poput piva. To je to. Pišite djevojkama koje već znaju spol svojeg djeteta, provjerite je li to istina.

Zhadira Kazahstan, Almaty

Da, napravio sam eksperiment, uopće nisam skočio, a test pokazuje jednu prugu. Ne znam tko bi vjerovao

 • Antoniya2311 Siječanj 2013 - 20:15 Vrlo zanimljivo, bit će potrebno probati!
 • Iruna11 Siječanj 2013 - 20:21 smiješno, nikada nije čuo za takav način +
 • poison_girl11 Siječanj, 2013. - 22:30 th :) koliko je zanimljivo, nikada nisam čuo za takvu metodu
 • Tory7811 Siječanj, 2013 - 23:54 wow! Nikada niste čuli +
 • Marryll12 Siječanj 2013 - 01:21 Vau! Vrlo zanimljivo! Provjerit ću ujutro!
 • SVET5S12 Siječanj 2013 - 09:01 Mashulya Mislio sam da ste trudni +
 • Amaterska kozmetika12 siječanj, 2013. - 10:16 + zanimljivo! Otkrio mi je nešto novo!
 • Dolly-Barbie12 Siječanj, 2013 - 10:25 I ja prije nisam nikad poznavao ovu metodu! Uostalom, koliko još ne znamo!
 • inna_keils12 siječanj 2013 - 13:30 šala +
 • Smyzzi30 siječanj, 2013. - 15:27 sljedeći put ću pokušati)
 • yulia025 Veljača, 2013 - 22:42 Ovo je yeah))) vrlo zanimljiv pregled! hvala! uzeti u obzir)) +
 • Galadriel14 Veljača 2013 - 13:59 + Soda je obično univerzalna stvar.
 • Anna Gebel11 Travanj 2013 - 21:29 Zanimljivi podaci. provjerite drugi put
 • Tanya4k28 Travanj 2013 - 20:18 Oh, koliko je zanimljivo
 • ifresh7 Lipanj 2013 - 08:13 Zanimljiv! Imam samo odgađanje. ovdje ću pokušati)))
 • Natalya Korol2 Srpanj 2013 - 08:43 ooooo hvala za recept - "test" za trudnoću
 • Natalya Korol7 Srpanj 2013 - 07:18 Imao sam gutljaj, isprao sam s natrijom. Nakon što sam pročitao vašu recenziju, odlučio sam ga isprobati. Soda je pala na dno. Bio sam uplašen i voljen, kupio sam test, očito je negativan. Zato ovisi o nečem drugom)
 • U-Life13 Srpanj 2013 - 14:49 Dobar način, samo očito odgovara izuzetno zdravom. Koliko sam snažan u kemiji, razumijem da postoji samo test za kiselost urina. U zdravih osoba bez hormonskih i drugih poremećaja, mokraća je kisela. Prema tome, alkali (soda) + kiselina (urina) = nasilna reakcija neutralizacije i transformacije urina u "vodu". Ali u ne-kiselom urinu neće biti nikakve reakcije. Ali to može biti pokazatelj bilo kakvih kršenja genitourinarnog sustava. Pa što. Ako soda kaže da ste trudni, ali test i ginekolog poriču tu činjenicu, možda bi bilo korisno konzultirati i urolog.
 • SKatty18 Kolovoz 2013 - 15:37 taj je stvarno iznenađen!
 • omalan24 Listopad 2013 - 22:15 I u slučaju trudnoće, zar emitira čak i jedan mjehur?
 • Alla_Joz4 Prosinac, 2013. - 15:44 Vidio sam vašu recenziju danas na televiziji u vijestima
 • mrs_serejkina8 Veljača, 2014. - 02:46 Ahahah, uzmi bilješku
 • I-no4ka9 Ožujak, 2014. - 12:16 Hvala na povratnim informacijama. Ja hranim kćer, mjesečno nepravilno, planiramo drugu. Svaki put test za kupnju krastavaca pritišće, a zatim sjajan način za pre-test dijagnoza! Djeluje kad nije trudna. Sada je trudna - stvarno potonuo do dna i zavijao malo ako je trese Test učinio-trudna!
 • Alena Gennadievna 26. travnja 2014. - 06:31 Metoda je svakako smiješna, ali za zabavu odlučila sam pokušati. Soda nije zviždala, već je pala na dno. Ovo me nije uplašilo niti me uputilo, jer je 6. smisao u meni sugerirao da više nisam sam. Put je zabavan! Za tjedan dana idem na test, bit će pouzdaniji! Hvala, razveselite se!
 • 555Yulyaka55516 Srpanj 2014 - 11:01 Prvi put kad čujem o ovoj metodi)) Znam))
 • 25. veljače, veljača 2015. - 23:30 klasa! Prvi put čujem ovo! Korisne informacije, zahvaljujemo na povratnoj informaciji (:
 • Garanina Larisa12 Ožujak, 2015. - 20:51 Pokušao sam napraviti test za noć, ne zviždati, ali leži na dnu i gurgles za neko vrijeme
Ostale recenzije