Kolijevka za novorođenče s vlastitim rukama - prekrasan dar za bebu

Hrana

Svaka majka uvijek želi učiniti nešto za rođenje bebe na svoje. Učinite nešto posebno što bi bio pravi dar budućem sinu ili bebi kćeri. Takav dar bit će kolijevka za novorođenče izrađeno rukom.

Takva kolijevka će pažljivo zaštititi bebu i ukrasiti sve interijere. Kolijevka se može staviti na vješanje ili na noge s prečkama, tako da možete swing dijete tijekom spavanja.

Među mnogim prednostima kolijevke, možete istaknuti glavne:

 • Mobilnost - takva kolijevka može se lako premjestiti iz jedne prostorije u drugu ako se dijete boji biti sam;
 • Kompaktnost - veličina kreveta na katu je široka šezdeset centimetara i dugačka sto do sto deset centimetara;
 • Udobnost i udobnost - to će biti puno udobnije za novorođenče spavati u kolijevci jer će se on osjećati sigurno - meke zidove kolijevke će ga okružiti, on će se osjećati zaštićenim. Kada se malo dijete odmah stavlja u veliki krevet, postaje strah, jer je nakon 9 mjeseci bio u utrobi, bio je tijesan i toplo. U većem krevetiću ima previše otvorenog prostora, ništa ne okružuje bebu - iz kojeg može doživjeti nelagodu i plakati.

Suspendirana kolijevka

Ako ne namjeravate premjestiti kolijevka oko kuće, može se obustaviti. Glavni uvjet je nedostatak stropnih stropova i prisutnost dobrih fiksiranja.

Sam se kolijevka može načiniti od drvenih dijelova i malog madraca. Bolje je uzeti stablo potpuno obrađenu i tražiti praznine i nepravilnosti - dijete treba biti zaštićeno od krhotina.

Možete napraviti vreteno kolijevku vrba vrba. Za to nam je potrebna minimalna vještina u tkanju, jer je u suštini kolijevka velika košarica za bebu. Takvi mali kreveti su ekološki prihvatljivi i vrlo su lagani. Unutar kolijevke možete napraviti mekane strane tkanine napunjene malim slojem punila i postaviti mali madrac.

Neki čine viseće kolijevke samo od tkanine. Materijal je odabran ili čvrsto izdržljiv, poput pusta, ili je baza ušla u okvir tkanine kreveta, što će pomoći u održavanju oblika kolijevke, na primjer, pjenaste gume.

Ako još imate stropove u vašem stanu, ali samo želite imati vješalicu, trebali biste razmisliti o posebnim nosačima za pričvršćivanje. Takav kolijevac može se lako nositi oko kuće i zakrenuti dijete gdje će biti prikladnije.

Standardni kreveti za dječji krevetić

Ovaj krevet može biti izgrađen neovisno o drvu. Druga mogućnost bila bi tkati kolijevku iz štapića ili ratana.

Za izradu drvene kolijevke, trebate zalijepiti drvene daske i drvenu oblogu, vijke i vijke, bočne stijenke mogu biti izrađene od polukružnih tračnica ili šipki u obliku rešetke, ljepila, laka i sjajne boje. Poželjno je imati ruku i glodalicu koja ima sve uređaje za rad na kolijevci. Iz alata trebat će vam jigsaw, drill, kompas (domaći štapić s olovkom na kraju) i stezaljke.

Pojedinosti kolijevke izvlače se uz pomoć improviziranog kompasa, olovke i vladara. Zatim izrezati i dalje obrađivati. Primjerni crteži mogu se pronaći na mreži.

Bolje je napraviti kolijevku od pramenova grančica. Bit će takva struktura:

Drvene podloge mogu biti razrijeđene i pletene s vinovom lozom.

Tkanine

Takva kolijevka može obavljati funkciju nošenja i istodobno biti stacionarna. U prvom obliku, dobro ga je koristiti za putovanja izvan kuće, au drugoj, jednostavno ga stavite u obični krevetić i stavite dijete da spava tamo. Tako možete ubiti dvije ptice jednim kamenom:

 • Imati zgodan predmet za prijevoz djeteta, u kojem će biti topli i udobni;
 • Nema potrebe kupiti kolijevku, a zatim krevetić;
 • Dijete će naviknuti na spavanje na jednom mjestu.

Takav nosač ležaljki može se sami šivati ​​i ukrasiti po volji. Kolijevci s dječjim "tulipanom" - rtom - izgledaju jako lijepo. S njom, beba će biti još ugodnija, ona će zaštititi od nepotrebnih pogleda i izravnih zraka sunca. Takav se rt može učiniti čak i s kukom.

Pregled najboljih modela visećih kolijevki za novorođenčad: ono što trebate znati pri odabiru dječjeg krevetića

Rođenje djeteta je dobrodošlo i dugo očekivani događaj za cijelu obitelj. U pravilu, roditelji se unaprijed pripremaju za činjenicu da će od prvog dana njegova života biti udoban i udoban, a za to su predbilježili invalidska kolica, dječji krevetić, odjeća i druge potrepštine za dijete.

Jedna od najvažnijih kupnji je kupnja krevetića. U ovom članku ćemo vam pomoći pri izboru, kao i analizirati način kako napraviti sami krevet.

Posebne značajke

Prve kolijevke pojavile su se u drevnoj Rusiji, izrađene su od grančica od pletera i vrba. Malo kasnije, počelo se vješati s stropova ili na posebnu prečku u kolibi. To je učinjeno kako bi se novorođenčad zaštitila od nacrta. Zavjesa je stavljena na vješalicu koja je zaštitila dijete od komaraca i muha. Ikone koje su zaštićale novorođenče od nesreće i nevolja bile su smještene unutar kolijevke.

Vješalice imaju mnoge prednosti, kao što su:

 • krevet ima mali zatvoreni prostor, a novorođenče je udobno i udobno u njemu kao u majčinom trbuhu;
 • ako dijete plače, dovoljno je samo staviti ga u kolijevku i malo se zaliti;
 • Sada moderni kolijevci imaju glazbu i rasvjetu, a neki skuplji modeli opremljeni su senzorom koji automatski reagira na plač i kretnje bebe;
 • visi krevet, vrlo je lijep i originalan, savršeno će ukrasiti interijer dječje sobe.

Modeli suspendiranih kreveta se međusobno razlikuju po okviru, načinu postavljanja kolijevke, kao i prisutnosti dodatne funkcionalnosti.

Također je važno graditi kvalitetu, kao i materijale iz kojih se kreće kolijevka. Glavne komponente ovjesne kolijevke za novorođenčad su: okvir, montiranje i krevet.

Vrste okvira

Okvir viseće kolijevke može biti čvrsti pleter ili izgledati poput drvenog ili metalnog okvira zamotanog u tkaninu ili pletivo.

Okviri za krevete mogu se podijeliti:

 1. Krut tkani. Izrađen je od raširenog lišća, vrba vrbe, stabljika od ratana. Takav okvir ima lakoću, izdržljivost, ekološki prihvatljivost, a također ima i estetski izgled.
 2. Tkanina. U proizvodnji ovog tipa okvira koristi 100% pamuk ili lan. Njegove prednosti uključuju jednostavnost u skrbi. Budući da je prljava, može se ukloniti i oprati u pisaćem stroju.
 3. Metal. Izrađen je od čelika visoke čvrstoće. Prednost je velika čvrstoća i mogućnost dugog vijeka trajanja.
 4. Drveni. Obiluje ga prirodnošću i trajnošću.
 5. Pletene. Za izradu ove vrste okvira pomoću pamučne niti možete dodati 2% elastana. Takvi koljevi su vrlo originalni i atraktivni. Loša strana je kapriciozan skrb.

Opcije montaže

Sada trgovina ima dvije vrste visećih kreveta: klasični modeli i kolijevci za ljuljanje. Glavna razlika je montiranje kolijevke iznad stropa. Klasični model izgleda poput pletene košare, obješene na kuku na stropu.

Elementi za vješanje kolijevke su trake, kabeli ili jaki konopci koji su montirani na uglovima okvira krevetića. Pričvrsni mehanizam ovjesa uključuje:

 • istezanje;
 • pojas koji povezuje oprugu i kuku;
 • držač karbida;
 • vezni prsten za vješanje elemenata.

5 najboljih modela dječjih kreveta

"Virineya"

Dizajn je testiran stoljećima i savršen je za novorođenče. Ova kolijevka je izrađena ručno od prirodnih vina.

Ove kvalitete materijala doprinose zdravom djetetu za spavanje.

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 6-8 mjeseci;
 2. težina je 2,5 kg;
 3. veličina: dužina - 85 cm, širina - 50 cm, visina - 35 cm;
 4. veličina veza: 75 x 37 cm;
 5. materijali za izradu okvira - pletenica je oguljena, prirodna vrba vrba, aqua lak bez mirisa;
 6. montažni materijal - čelik.

Pros:

 • atraktivan izgled;
 • Komplet uključuje: karbine 4 kom., Jute kabel za vješanje, prijenosne ručke za nošenje, sidrene kuke za pričvršćivanje na strop;
 • udobne ručke za nošenje;
 • proizvod je nepretenciozna skrb (možete jednostavno obrisati krpom ili vakuumom, s jakim prljavštinom, prati sapunskom vodom);
 • ako je potrebno, moguće je naručiti kolijevku veće veličine.

Cons: Nisu otkriveni nedostaci.

Cijena 7000-9000 rub.

Pali ugled

Dok je krevetić velik, visi kolijevka će doći do spašavanja. Pali Prestige ima tvrdo dno, što pridonosi pravilnom razvoju bebe kralježnice.

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci;
 2. težina - 5 kg;
 3. veličina: dužina - 68 cm, širina - 45 cm, visina - 20 cm;
 4. materijali za izradu okvira: organski pamuk, plastika, poliester;
 5. pričvrsni materijal - posebni jaki remeni.

Pros:

 • atraktivan izgled;
 • pojasevi uključeni;
 • može se koristiti kao nosač;
 • spoj luk za igračke (dostupan u kompletu);
 • tvrdi dno;
 • lako se uklanja i opere.

Nedostatak je da, ako se vješalica koristi kao nosač, ručke nisu uravnotežene.

Cijena 8000-9000 rub.

"Vanilla"

Proizvedeno u Rusiji. Idealno za novorođenče. Glatki pokreti tijekom bolesti kretanja i male veličine bassineta pridonose zdravom spavanju djeteta. Zahvaljujući sustavu pričvršćivanja, roditelji mogu gurati bebu u tri "ravnina" (lijevo-desno, naprijed-natrag, gore-dolje).

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 4-6 mjeseci;
 2. težina - 6 kg;
 3. veličina: dužina - 83 cm, širina - 50 cm, visina - 35 cm;
 4. okvirni proizvodni materijali: jak čelik;
 5. poklopac od 100% pamuka, drvene podloge i mekog madraca;
 6. pričvrsni materijal - posebni jaki remeni, karabiner.

Pros:

 • atraktivan izgled;
 • trake i karbin uključeni;
 • može se koristiti kao nosač;
 • mogućnost ugradnje opruge za glatko jeku;
 • tvrdi dno;
 • podesivi remeni;
 • zgodan bočni džep;
 • lako se uklanja i opere.

Nedostatak je da se opruga kupuje odvojeno.

Cijena 8000-9000 rub.

Poboljšani model ruskih trese. Kolijevka je duboka kolijevka s dva položaja bočnih zidova. Što dopušta da ga upotrebljava dulje vrijeme, od standardnog ležaljnog postolja. Prva pozicija za bebu je do 6 mjeseci, visina stranica je 30 cm, drugo mjesto za bebe od 6 mjeseci s visinom od 40 cm. Za što je to?

Ključne značajke:

 1. Koristite za novorođenčad od 0 do 1 godine.
 2. Težina - 6 kg.
 3. Veličina: dužina - 80 cm, širina - 40 cm, visina - 40 cm.
 4. Okvir za proizvodnju materijala: drvo (bukva) i lan.
 5. Poklopac madraca od 100% pamuka s patentnim zatvaračem.
 6. 8 cm debeli holofiber madrac
 7. Materijal za pričvršćivanje - posebne jake pamučne trake, karbine. Duljina odgovara stropu do 3 metra.

Pros:

 • trake i karabini su uključeni;
 • postoji još 2 izvora;
 • mogućnost ugradnje opruge za glatko jeku;
 • tvrda dna šperploče;
 • podesivi remeni;
 • 2 razine položaja bočnih stijenki;
 • lako se uklanja i opere.

Nedostatak je što se ne može koristiti kao nosač, nema bočnih ručica.

Cijena 6000-7000 rub.

"Teddy"

Lijepa, elegantna viseća kolijevka.

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci;
 2. težina 10 kg;
 3. veličina: dužina - 180 cm, širina - 96 cm, visina - 96 cm;
 4. materijali za izradu okvira - vrba vrba;
 5. unutar 100% pamuka;
 6. pričvrsni materijal - posebni užad, karabiner.

Pros:

 • uključujući užad i karbin;
 • Komplet također uključuje: bočna strana s vizirom, madrac, madrac, pokrivač, jastuk, jastučnica, pokreti kotača;
 • postoji košarica za pranje rublja;
 • postoje kotači;
 • tvrdi dno;
 • jedinstven dizajn;
 • mogućnost prijevoza oko kuće na kotačima.

Nedostaci uključuju visoku cijenu, kao i malu amplitudu ljuljačke kolijevke.

Cijena 28000-29000 rub.

Cradle to učiniti sami beba

Ne možete samo kupiti kolijevku, već i sami. Da biste napravili ovješeni krevet, trebat će vam jednostavni materijali koji se mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama.

 • drvo ljepilo;
 • čepovi;
 • uglovima;
 • sidra s ojačanim podložnim pločama;
 • 2 karabine: jedna s navojem, druga sa zasunom;
 • proljeće;
 • samorezni vijci;
 • jaka traka trake od 25 mm;
 • spajalica za namještaj;
 • slagalice;
 • svrdlo;
 • bušač.

Kako bi se u samom kolijevku trebalo stablo, šperploča ili drvo. Kao gotovi visi krevet, možete koristiti bazu kolica, to učiniti, jednostavno ga pričvrstiti na trake i objesiti ga od strop. Šperpločasti ležaj treba obložiti pjenastom gumom iznutra, a van bi trebao biti ukrašen tkaninom koja se uklapa i privlači.

Za pravilno označavanje i izradu praznih mjesta potrebno je nacrtati plan s naznakom dimenzija strukture.

 1. Korištenje električne špagice, morate izrezati praznine i početi sastavljati bazu bassineta.
 2. Najprije sakupljajte dno, pričvršćujući gredu na pojedinačne panele kolijevke drvenim ljepilom, a zatim pričvrstite drvo s vijcima za samoljepljivanje.
 3. Pričvrstite bočne ploče (zidove).
 4. Kada je baza spremna, pomoću pjene, udaraca ili drugog materijala potrebno je provesti pokrov Trake od pjenaste gume su učvršćene vijcima za samoljepljenje, spojnicom za namještaj ili univerzalnim ljepilom.
 5. Zatim, napravi olovke. To će zahtijevati traka trake. Iz nje trebate rezati ručicu, ovisno o visini stropa. Za rukovanje u kombinaciji s bojom uređaja, oni moraju skinuti tkaninu odabranu za ukrašavanje.
 6. Traka trake pomoću pričvršćivača ili samoreznih vijaka pričvršćuje se na dno.
 7. Pomoću perforatora načinjen je rupu u stropu i pričvršćivači su montirani iz uglova, sidara i karabina.
 8. Opruga je instalirana, a sam sustav je od njega suspendiran. Unutar izvora je sigurnosni konopac.
 9. A posljednja faza je estetski dizajn kolijevke. Slika dizajna upotpunit će nadstrešnicu, igračke, prekrasan jastuk i deku.

Nosač okvira koji visi kolijevka:

Nudimo vam gledanje videozapisa o tome kako možete napraviti viseće kolijevke vlastitim rukama:

Kako i gdje instalirati?

Novorođenče treba spavati što bliže majci. Također, prilikom instaliranja morate uzeti u obzir neke točke, kao što su:

 • Kolijevka ne smije biti u blizini uređaja za grijanje, bez obzira na to što se novorođenče pregrijava. Optimalna temperatura je 18-22 stupnja.
 • Prilikom postavljanja vješalice, potrebno je uzeti u obzir amplitudu ljuljačke. Što bi bilo kada dječak ukachivanii nije ozlijedio objekte.
 • Svakako osigurajte da krevet mora biti pouzdan, tijekom instalacije je potrebno nekoliko puta provjeriti.
 • Bilo bi bolje da je vješalica bila postavljena u sobu s balkonom kako bi osigurala stalno prozračivanje.

Ako kupite gotov dječji krevetić, trebao bi biti popraćen uputama za instalaciju, pazite da slijedite njegove upute. Također se ne preporučuje koristiti za djecu stariju od 8 mjeseci ili kada dijete već počinje sjesti i može pasti iz kolijevke.

Stručnjaci kažu da visi krevet pomaže novorođenom da se prilagodi novim uvjetima postojanja. Svjetlosna mučnina u kolijevci smiruje bebu, uzrokujući udruge povezane s majčinim trbuhom. Suspendirane kolijevke izrađene su od raznih materijala, ali sve one dijele udobnost i udobnost za bebu. Glavna stvar je odabrati udoban i izdržljiv proizvod, kao i pravilno i sigurno pričvrstiti krevetić.

Korisni videozapis

Nudimo pogled na praktičnost korištenja vješalice:

Kako napraviti kolijevku novorođenčadi s vlastitim rukama? Koji materijal odabrati?

Kolijevka je mali krevet za novorođenčad, a njegova izuzetna osobina je da je kolijevka kolijevka, tj. krevet koji je suspendiran u zraku. U starim danima, to je bio najčešći namještaj za novorođenče i, usput, najopasniji, i prije i sada. Sve je to zbog činjenice da ako se ne pridržavate tehnologije ili da pogriješite na gori, ili u materijalu koji omogućuje da kolijevka objesi, onda jednostavno može pasti s djetetom zbog onoga što dijete ozlijedi ili će se nešto više slomiti.

Stoga, u svakom slučaju u proizvodnji kolijevke morate se prisjetiti osnovnih zahtjeva:

 • Pričvrsni element mora biti toliko jaka da se ne gubi tijekom zamaha kolijevke i da se ne utrlja na mjestu kotrljanja.
 • Izaberite materijal koji je tako izdržljiv za vješanje koji može izdržati težinu kolijevke s djetetom najmanje 20 puta.
 • Sam kolijevka bi trebala imati toliko visoke strane da djetinje ne bi mogla pasti iz njega.

Ako vas još nisam uplašio, a postoji želja za postavljanjem kolijevke, onda pogledajte načine proizvodnje:

Ako napravite starinski način, tada ćete morati postaviti nosač za prsten u strop i staviti dovoljno dugo pola masivnog drveta u nju i objesiti dovoljno jaku košaru na jedan od krajeva. Za osiguranje, najbolje je produžiti još jedan konop kroz vješalicu košare i učvrstiti ga dodatnim zatvaračem neposredno iznad košare.

Prema modernom, ne biste trebali koristiti stup, već jednostavno postavite snažne sidra u strop iznad instalacije kolijevke 360 ​​°. Sam koš može biti od trajne šperploče, koristeći ga za dno, pazite da bušite rupe u njemu tako da postoji izmjena topline s madracom. Na dnu će morati staviti madrac. Ne pokušavajte ga tražiti vrlo mekano, najbolje je koristiti polukruti materijal.

Uz konturu dječje krevetiće postavite obloge za ploče i sami izrađuju ploče kroz užad. Na konturu užeta, pričvrstite neku vrstu materijala, najbolje od svega guste i bez drijeme, moguće je s podstavom tako da odraslo dijete ne može puzati kroz užad.

U kutovima dugih stupova s ​​udubljenjima od 10 centimetara, ojačajte uže i učvrstite ga kroz karabere na stropu.

Prije nego što odete tamo, beba provjerava sve detalje za snagu.

Možete napraviti kolijevku bez montaže na strop, ali za to morate napraviti posebni okvir izrađen od metala i objesiti kolijevku na njemu, ali ova opcija ne odgovara svima, jer je amplituda valjanja red veličine manja i morate primijeniti više snage na ljuljanje.

Još jednom želim vas podsjetiti: provjerite jesu li pričvršćivanje postolja osiguranje osigurali, tako da u slučaju prekida glavne pričvršćivače dodatak neće dopustiti kolijevku pada.

Kolijevka za dijete s vlastitim rukama

Popravljate li?
Zatim trebate ovu popravak enciklopedija!

Kolijevka za spavanje beba poznata dugo vremena. Zemlje na svijetu donijele su svoje izvorne ideje na kolijevku, no dizajni su bili isti. Umjesto kolijevke došli su moderni dječji krevetići za novorođenčad. Ali uporaba kolijevki opet postaje popularna. Ovo je zgodan proizvod u kojem je dijete udobno i udobno zbog bliske lokacije zidova. Mali kolijevci zauzimaju manje prostora od glomaznog kreveta. U članku ću vam reći kako napraviti kolijevku bebe vlastitim rukama.

Vrste kolijevki

Kolijevci se koriste od rođenja djeteta i do 8-9 mjeseci starosti, kada dijete već zna kako ustati i nije sigurno da se nalazi u kolijevci. Moderna kolica za kupnju opremljena su elektronikom koja može djetetu ljulja, reagirajući na plakanje, zajedno s kolicima uključuju daljinsko upravljanje, pričvršćivače za nadstrešnice i ostale pribor. Klasični modeli, kao u starim danima, mogu samo zamahivati ​​dijete. Koljevi su podijeljeni u dvije vrste:

 • Suspendirane kolijevke. Postavljen na strop s posebnim sustavom zatvarača.
 • Kolijevci na nogama. Nastaju na fiksnom okviru ili nogama ljuljanje.

Glavni zadatak u izgradnji kolijevke je osigurati sigurno. Svi drveni elementi moraju biti pažljivo obrađeni, drvo i slikarski materijali nisu toksični.

Suspendirana kolijevka

Kao kutija, koristite kolijevku iz stare kolica, spojite ga s trakama i objesite ga na sustav pričvršćivača na strop. Ako nema kolijevke, izvući ćemo ga iz drveta. Za izradu pričvrsnih elemenata trebat će vam:

 • Sidra s pojačanim podložnim pločicama;
 • Navojni karabiner i pričvrsni kuk;
 • proljeće;
 • Traka pojaseva široka 25 mm.

Osim toga, pripremite potrošne materijale (drvene ljepilo, klinove, uglove, vijke) i potrebne alate (slagalica, bušilica, bušilica, stapler za namještaj). Započnite stvaranjem crtaćeg kolijevka, zapišite veličinu svakog dijela. Izrežite potrebne dijelove električnom komadima od šperploče. Započnite sakupljanje konstrukcije ležišta od dna, lijepite dijelove ljepilom, pojačajte vezu vijcima. Pričvrstite strane kolijevke. Dizajn je spreman. Napunite kolijevku u unutrašnjosti gumenom pjenastom gumom ili poliesterskom podloškom pomoću spajalica za namještaj ili ljepila. Izrežite buduće ručke s remena, izmjerite duljinu držača od stropa do potrebne visine kolijevke. Pokrijte vrpcu tkaninom pripremljenom za kolijevku. Ručke se pričvršćuju na dno spajalica za namještaj za postolje. Ulovite rupu na stropu, postavite hardver od sidara, karabinera i uglova. Pričvrstite oprugu, unutar kojeg propustite sigurnosni kabel. Objesite kolijevku na proljeće. Ostaje ga ukrašavati krpom. Suspendirana kolijevka je spremna!

Leg kolijevka

Razmislite o konstrukciji kolijevke s fiksnim okvirom i naslonom za ležaj. Prije početka rada pripremite potrebne materijale (drvene ploče i letvice, vijci i vijci, drvene ljepilo, laka i boja) i alate (električne pile, strojevi za bušenje, glodanje i brušenje). Počnite crtanjem crteža s dimenzijama. Prenesite skice na karton, izrezujte predloške. Koristeći predloške i jigsaw, rezati od drvenih ploča praznine za buduće kolijevke. Temeljito završite svaki detalj brusilicom, čvorovi i drvene kuke nisu dopuštene. Skupite dizajn kolijevke drvenim ljepilom, vijcima i drvenim vijcima. U ovoj fazi, bavite se ukrašavanjem kolijevke: urezani savjeti, rupa u obliku srca izgleda slatko i nježno. Montirajte fiksni stabilni okvirni ležište. Pričvrstite okvir i kolijevku zajedno. Obložite kolijevku lakom u nekoliko slojeva, obojite ga ako želite. Nemojte se osvježiti svijetlim bojama, pastelni ton će više odgovarati novorođenčadi. Ako želite, pričvrstite visoku kuku za pričvršćivanje krova na glavu kolijevke.

Izrada ležišta za dijete vlastitim rukama je jednostavna. Pažljivo izračunajte dimenzije, izrežite radne dijelove ispravno, pažljivo preradite dijelove. Beba će biti udobna u kolijevci koju je napravio otac.

Postanite naš autor

Svaka je osoba posebna, a iskustvo svake osobe je jedinstveno. Recite nam o tvom. Zaradite priznanje i zahvalnost od naših čitatelja.

Postanite stručnjak za popravak zajedno
s OBI!

Pomoći ćemo vam
s izborom pločica!

Komentari (0)

Dodajte komentar

Povezani članci

Kako izbušiti porculansku ploču s konvencionalnom bušilicom i nemojte ga podijeliti

14. kolovoza 2018

Odmah ću objasniti porijeklo naše velike ljubavi za porculan: tri male djece, mačka i ogroman pas. U našoj obitelji sve vrijeme, netko s sudarom kapi na pod, ulijeva, ogrebotine, piling i čini druge stvari nespojive s podnim oblogama. Dakle, slomljeni kutovi pločica, neizmjenjivi mrlje na tepihu, udubljenja i ogrebotine od kandži na podu i laminata su stvari koje smo prošli.

11 osnovnih alata za popravke u stanu

09. kolovoza 2018

Već nekoliko godina prikupljam alate i opremu. Započeo je tijekom krize 2014. godine. Tečaj kune rublja naglo je padao, i tražio sam način za uštedu novca. Promjena u dolare? Kupi "Niva"? - Ne! Odlučio sam uložiti u alate i opremu. Prvo, to je uvijek potrebno u kućanstvu. Drugo, pomaže da se hranite - u teškim vremenima uvijek možete pronaći hack. Treće, samo volim ovaj posao, imam takvu strast :) Na temelju svog iskustva napravio sam popis osnovnih alata koji bi trebali biti u arsenalu svih koji su odlučili započeti s obnavljanjem stanova ili povremeno napraviti nešto o kućanskim poslovima. Započnimo!

Suburbani popravak: mijenjanje unutrašnjosti s minimalnim troškovima

Naša kuća, kao i većina većine Rusa, je glavni grad, ali proračun, a izgrađena je i nekoliko generacija u fazama. Stoga je roditeljska polovina napravljena od cigle, naša je od okruglog drveta (tj. Šumovitog drveta) i verande, koja je nedavno dodana, općenito, od otpadnih materijala. Ali kako se ispostavilo u procesu redekorizacije, nije tako loše. Samo bez žrtve, neću reći da kuća, koja je bez zagrijavanja zime, ali aktivno djeluje tek ljeti, prije svega treba redovito pregledavati krov, temelj i pročelje. Ovdje je popravak potrebno češće i temeljitije. Sad se ne radi o tome. Željeli smo popraviti, radije, donijeti lijep pogled na takozvanu dnevnu sobu - najveću sobu u kući. Budući da ovog ljeta tradicionalno ne žive samo supružnici s dvoje djece, već su pozvali i djevojku s djetetom i baka, a općenito sam se brzo, učinkovito i jeftino suočila s poslom (velika većina sunarodnjaka danas nema novaca) potpuno standardna soba. To je samo na spoju dviju polovica, tako da jedan zid u dnevnoj sobi je cigla, a ostala tri od kružnog drveta. U prvoj fazi, pokušao sam shvatiti kako spasiti najviše. Na tim dressers, ako radite jednostavan popravak sa svojim vlastitim rukama. Na kupnju potrebnog "teškog" alata. Valjci za valenje, naravno, mogu se kupiti, ali električni perforator, slagalica ili nešto slično, koje nemate, a vi to ne trebate na redovnoj osnovi, možete ga iznajmiti. Sada se takve usluge distribuiraju. Ako je popravak - vaša stalna strast, bolje je kupiti. Na kraju, to će biti jeftinije. Na detaljnoj procjeni. Ako ne odmah napravite popis svega što je potrebno, ali „to je više istih torbi pet” i „tri kilograma u oči je od” podrazumijeva dodatne troškove i nepotrebno ostatki.4. Počnite popravke potrebne za najdalje od izlaza iz prostorije u kući, inače građevinski prljavština će uzrokovati neizbježan šteta je već obnovljena prostorije, kroz koje hodati. Nešto će morati biti ispravljeno, a to su dodatni troškovi. Planiranje remakePočetka sam odredila minimalnu količinu posla koja zadovoljava žensku ideju o "lijepoj". Glavna tvrdnja prema sobi bila je njegova jeziv eklekticizam. U praksi, moderna dizajnerska riječ značila je: zidani zid nekako zalijepljen tapetama, izravno preko cigle. Drvo je jednostavno lakirano, boja drveta je sačuvana, dobro, i vrlo horror - namještaj i ostali elementi unutrašnjosti. Ovdje, prema staroj ruskoj tradiciji, sve što je bilo šteta za odbacivanje imalo je drugi život. Morao sam: • donijeti pristojan pogled na zid, pod i strop, • nadograditi namještaj, po mogućnosti ne kupiti novu, • ukrasiti sobu uz pomoć supružnika, stvoriti udobnost, ne volimo stil potkrovlja, ali morali smo ga uzeti kao kompromis, kako ne bi žbukao ciglu, jer ne znam kako to učiniti, ali nisam planirao naučiti. Odlučili smo ukloniti staru pozadinu i bojati se svih zidova bojom, kombinirajući tako materijal i teksturu. Gledajući naprijed, kažem da na kraju nismo imali potkrovlje, već skandinavski stil. I vrlo je prema našem ukusu. Ali prije toga sam pregledavao cijeli pod za trajnost i pouzdanost. U uvjetima zimske vlage najčešće pate od parova, mora se zamijeniti par, za to koristim 48x48 snop. Ipak, troje djece i starija osoba će živjeti, tako da je sigurnost najvažnija. Impregnirane šipke s zaštitnim sastavom, štedi od visoke vlažnosti i plijesni. Dio je podnih ploča, također, zamijenjen. Obraditi s istim sastavom. Nije ogrebotina na podu, ploče su prilično glatke. Štrcaljka posebna punila za drvo. Plešemo na zid stenOboi preselio vrlo jednostavno, sa bar morao prtljati - stari lak je izglađen papirom. Ne do kraja - vrlo je dugo, ali na takav način da grubo čini površinu. Zatim je bilo nužno odmašćivanje drva otapalom i temeljito tretirati sve zidove s temeljnim premazom. Primer u ovom slučaju obavlja dva vrlo važna zadaća: jača površinu obje vrste drveta i opeke, što je važno u našem slučaju: negdje, cement se može raspasti između cigle, negdje, drvo će biti piling. Također, primer poboljšava adheziju - adheziju novog sloja boje sa starim lakom. Primer, te je prikladnije bojiti boju na zid od opeke s valjkom s dugom hrpom kako bi se nadoknadilo olakšanje. Greda je osvijetljena malim valjkom da se ubrza, ali zglobovi su ipak morali biti premazani četkom. Znači, u početku možete koristiti široku četku, mislim. Prozori dnevne sobe gledaju na sunčanu stranu. Dakle, boja zidova odlučila je odabrati svjetlo. Nije bijelo: za davanje i djeca suviše lako prljava. Bež je odbacio zbog banalnosti. Zaustavili smo se na hladnoj svjetlosti svijetlosivoj sjeni. Boja je odabrana univerzalna, pokrivena, ne teče i pogodna je za cigle i drvo, pločice u jednoj boji. Prostor nakon slikanja odmah je postao jedan, iako zbog teksture, čini se da je boja malo drugačija u sjeni. Ali ovo uopće nije loše. Strop je jednostavno bio obojan istom bojom bez boje, pod bio je toniran drvenom bojom u boji svjetlosti hrasta, za koju je razrijeđena vodom, a nakon sušenja pokriveno je lakiranim lakom. Ne sklizne. Sve boje su odabrale eko-friendly, a alkidni lak pogodan je za brzo sušenje i otpornost na abraziju. Unutrašnjost odluči sve, a kada je prostor bio spreman, odlučili smo napustiti stil potkrovlja, iako je moderni zid od opeke za njega zvao. No, žena u velikim naslagama roditeljske komad tkanine - grubo platno, što je bilo dovoljno za zavjese, koje, s obzirom na sunčanoj strani staviti na jastuk. Od iste tkanine, sama žena sama šiva pokrivače namještaja. Tako je neodgovarajući kauč i dvije fotelje iz Sovdepije postale prilično moderan i elegantan set. Ostatke tkanine otišle su na jastuke za stare stolice, koje sam obrijao i obojio s ostatcima boje s zidova. Tablica je ažurirana tako da odgovara podu. Pokrio sam nekoliko jednostavnih drvenih kutija s istom mrljom i lakom i napravio ih elegantnim policama, pričvrstivši ih na zid. A žena je ukrašavala dio zidova s ​​dječjim crtežima. Ako ih stavite u dobre okvire i napravite putovnicu smeđeg kartona, ispada nevjerojatno elegantno! U unutrašnjosti smo još malo potrošili. Kupili smo jeftinu, odgovarajuću svjetiljku s drvenim elementima. A onda smo otišli u vrtni odjel i ne bismo mogli odoljeti: kupili smo skup odličnih vrtnih stolica izrađenih od umjetnog ratana i malog stola. Tko je rekao da se ne smiju koristiti u zatvorenom prostoru? Oni se savršeno uklapaju u unutrašnjost, ali istodobno su riješili mnoga pitanja: dodatna sjedala koja se lako oprati u slučaju oštećenja od prljavštine, a mi ćemo upotrijebiti nosač koji se može uvući ili za namjeravanu svrhu ili kao dodatno sjedenje, u slučaju da djeca prijatelja donose, Već su odabrali stolice i stol za igre i crtanje. Bilo bi mi drago kad bi naše iskustvo bilo korisno nekome!

Unutarnja kolica za tkanje rođendana za papir za bebe

Pozdrav svima, svemu, svemu. Povuče me na velike stvari :) Moj prijatelj je odlučio roditi petero dijete :), naravno, nema dovoljno prostora za krevetić i odlučio sam joj napraviti dar u obliku vješalice. Nisam joj rekao o daru dok se nisu otpustili iz RD-a (bojao sam se da neću imati vremena za izlazak). jer onda nije mogla skočiti, a suze radosti tekle su potocima.
I sada malo teorije: prije nego započnete nešto veliko, pobrinite se da imate dovoljno materijala. Koristio sam čisti bijeli papir za pisače u valjcima, trake pola širine A4 ploče uvijene na iglu za pletenje 1,25 mm. Naravno, odgovorni posao nije lijen, svi smo lijepiti s bijelim ljepilom. Primer s PVA ljepilom za građevinske radove i dvije lakirane vodene otopine.
Pa, to je ugodno mjesto za bebu.

U načelu sam navukao kolijevku poput normalne ovalne košare od 90x45x25 cm. Nisam napravio dodatnu armaturu baze (i tako nije bila jednostavna konstrukcija), a dodatni dno šperploča i obruč na vrhu kolijevke pričvršćenog na tvrđavu, a vidjet ćete ga na fotografiji.

Aluminijski omot od sportske trgovine s promjerom od 75 cm. Nije ga teško kupiti, ali nije lako saviti u oval. Bila je bez obrasca, nakon što je spustila dno i podigla male stalke, pričvrstila je obruč građevinskom vrpcom na udaljenosti od 25 cm. s dna (nije baš zgodan, ali ništa drugo nije bilo na pamet)

Tkati, tkati, tkati. Žao mi je za pozadinu, možemo popraviti :) Glavni dio koš tkanja uobičajenu cicani, optimalno prozračivanje i nema oštre kutove dvorane na kanalima.

Ne zaboravite poravnati da je sve lijepo;)

Mi usmjeravamo ljepotu, nakon što je tkanica od tkanine za tvrđavu, tkala tri reda s nizom i dodala dva manja stalka na glavni stalak. glavno je već postalo kratko i za savijanje cijevi može se razrjeđivati. Mi pucati rupe bilo za ljepotu, ili za fiksiranje nadstrešnice, ili samo umrijeti tkati. izrezali smo glavne stalke na visinu od 25 cm od dna i počeli montirati obruč. Prije montaže, čvrsto sam omotala obruč cijevi.

Ovdje možete vidjeti koliko redaka s nizom trebate tkati da biste je učinili jakim i udobnim (po mom mišljenju). Vješalice oko okvira omotamo dvaput, ali ne u nizu, već raspršujući tako da ne progibimo cijelu strukturu.

Pa, maleni stalci su jednom omotani oko remena, čini se da ne možete započeti drugi zavoj i čvrsto je zategnuti, a zatim sakriti krajeve podupirača između posljednjeg i zadnjeg, ali jednog reda užeta.

Nešto ovako, na ulici u dva ujutro, nema dovoljno svjetla iz lustera, fotoaparat ne želi snimiti lijepe slike, a ruke se nose krvi.

Šperploču smo odrezali na dno, zalijepio sam rubove šperploče građevinskom vrpcom, ali ako to vrijeme dopušta, možete ga lijepiti trakom od jakog materijala s PVA ljepilom. Nisam imao ovo vrijeme jer je beba već rođena i priprema se za iscjedak. Stavili smo snažnu konopac, fotografija pokazuje kako sam ga pustila da prođe kroz kolijevku i provjeriti snagu od 15 kg žive težine, iako kasnije, a 22kg samo fotoaparat popeo tamo u tom trenutku nije bio u ruci.

Donja kolijevka je vani, Od dna sam napravio decoupage, u načelu, bez njega, kolijevka izgleda bogatije, ali moji "pomagači" naslikali su ga bojama. Šivamo madrac od 3 cm, gumenu pjenu i mrežu od vrha.

Ova je fotografija već s pravnim vlasnikom, čini se da je zadovoljena.

Čini se da je sve, postavljaju se sva pitanja, napišite odgovor, vjerojatno nešto propustili.

Ako se odgovor ne odmah ne prekrši, napuštamo zemlju.

Kolijevka za novorođenče kolijevka - kako to učiniti sami

Sada mnogi budući roditelji pokušavaju shvatiti potrebu za kupnjom više stvari za dugo očekivanu bebu.

To se posebice odnosi i na kolijevke za bebe, budući da mnogi vjeruju da bi odmah kupnja krevetića, zaobilazeći "pozornicu" kolijevke, bilo praktičnije rješenje.

Međutim, postoji percepcija da će novorođenče biti puno ugodnije ako je početni krevet mali i ugodan.

Povijest

Kolijevci su poznati već duže vrijeme. U Rusiji su bili izrađeni od pletera i objesili se na poprečnu gredu pod stropom u kolibi.

Dakle, dijete je bilo zaštićeno od skica na dnu kolibe, a na njoj je kolijevka prekrivena tkaninom od tkanine koja je pomogla zaštiti novorođenče od neugodnih insekata. Od svih vrsta nesreća i drugih problema, dijete je bilo zaštićeno čarima koja su bila smještena unutar kolijevke.

U sjevernim područjima Rusije, kolijevci su često bili tkani od kore breze, zbog čega su dobiveni mnogo lakši od njihovih koliba vrba grančica i vina. Košare za kožu mogu se uzeti sa sobom na teren. Budući da je takva struktura visjela na stablo, bilo je moguće raditi bez problema.

U Europi su se temeljito približili slučaju, čineći kolijevke čvrstog drveta na stalak za ljuljanje. Skupljani koljevi odnijeli su nasljedstvo.

U središnjoj Aziji, kao iu Kavkazu, bilo je uobičajeno napraviti kolijevke od drveta, ali s niskim stranama. Zbog toga su mlade majke često povezivale svoju djecu u krevetićima tako da ne bi izlazile iz njih.

vrsta

Razvrstavanje kolijevke za novorođenčad može biti različito. S funkcionalnog stajališta, oni mogu biti:

 • stacionarne;
 • suspendiran;
 • na kotačima;
 • bez mehanizma ljuljačke;
 • na lukovima;
 • s uzdužnim prigušnim mehanizmom;
 • s mehanizmom križnog klatna.

Kada razmišljate o modelu buduće kolijevke, razmotrite nekoliko važnih točaka:

 1. Proizvodnja materijala je bolje odabrati onaj koji može pružiti prirodnu ventilaciju. Ili pružiti mogućnost stvaranja rešetka i bočnih stranica;
 2. Potpuno isključite bilo kakve oštre kutove, izbočine koje mogu uzrokovati ozljede bebe.
 3. Zaboravite na takve stvari poput zasuna, zatvarača i sl. Općenito, bolje je izbjegavati male dijelove.
 4. Pouzdanost se montira.
 5. Sigurno sredstvo za obradu elemenata (boja, lakova, itd.), Otporno na vanjske utjecaje.

I što je najvažnije - je izbor madraca. Možete zanemariti ljepotu, oblik i druge sitnice kolijevke, ali madrac mora biti beskompromisno kvalitetna.

prednosti

Krajem prošlog stoljeća znanstvenici su proveli jednostavan eksperiment: u jednoj skupini pratili su razvoj djece koja su spavala u njihovim kolijevkama, au drugoj djeci koja su odmah podučavana na statičke standardne krevete.

Rezultati su bili takvi da su djeca "lullabies" zaspao bolje i brže, plakali manje i razvili brže. U principu, ako mislite o tome, nije baš iznenađujuće jer mali kompaktni prostor kolijevke daje bebu osjećaj sigurnosti i udobnosti, gotovo poput majčinog trbuha prije rođenja.

Ovo je jedan od razloga za bržu prilagodbu. Sustavi kucanja omogućuju neodržavanje djeteta stalno u vašim rukama i odmor od roditelja.

Prednost vješanja kolijevka je minimalni prostor, a krevetići zauzimaju puno prostora. Pogotovo ako razmišljate o dodatnoj opciji s uklonjivom stranom: krevet može biti teško postaviti tako da odgovara roditeljskom krevetu na malom prostoru.

Kako napraviti

Zapravo, sada na internetu ima mnogo resursa koji će vam reći kako ćete sami napraviti vješalicu ili kolijevka za ljuljanje. Štoviše, "recepti" nude se s detaljnim uputama i fotografijama, ili čak i video upute.

Međutim, prije nego što napravite kolijevku morate jasno odrediti broj bodova, od kojih treba tražiti crteže i upute:

 1. Prva stvar koju treba uzeti u obzir za domaću kolijevku je materijal. Hoće li to biti drveni okvir, krevet od šperploča s trkačima, košaru od pletera s tvrdim dnom od pletera ili ratana, ili možda pletena košara od makrame? Pitanje nije jednostavno, to ne ovisi samo o fantaziji, već io sposobnosti roditelja da u praksi provede odabranu mogućnost u praksi. Ako se odabere složeni mehanizam, a nema praktičnih vještina za njegovo stvaranje, tada postoji velika vjerojatnost da se neće nositi s radom. Potrebno je trijezno procijeniti mogućnosti i snage kako bi se uistinu ugodno gnijezdo za dojenčad.
 2. Druga je veličina. Dijete u kolijevci je važno ne samo udobnost, nego i udobnost. Kolijevka je zapravo prva prilagodba djeteta s uvjetima vanjskog i neobičnog svijeta.
 3. Potrebno je uzeti u obzir funkcionalnost proizvedene stavke. Roditelji bi trebali držati drugu sitnicu za dijete - iste naprave, bradavice i još mnogo toga. Stoga ne bi bilo suvišno osigurati bilo kakve džepove ili kutije za pohranu takvih gizmosa;
 4. Dodatni uređaji - na primjer, bilo bi lijepo imati konvertibilnu vrh ili zavjesu za zaštitu od sunca i suvišne prašine ili mrežu protiv komaraca od prirodnih tkanina protiv neugodnih insekata.
 5. I još jedna važna točka - dizajn. Najčešće kolijevka je u roditeljskoj spavaćoj sobi i bilo bi lijepo napraviti krevetić ne samo lijepu, već i prilagoditi ga već postojećoj unutrašnjosti. Vrijedno je razmišljati o tome kako ukrasiti, koje elemente koristiti za ukrašavanje.

Kako napraviti kolijevku novorođenčeta s vlastitim rukama, pogledajte upute u sljedećem videozapisu:

Tkamo kolijevku novorođenčeta iz papira

Predlažem da napravim klasičnu kolijevku papira, za djecu od 0 do 4 mjeseca.

Često me pitaju koliko je čvrsto i pouzdano proizvod od papira? S pravilnom pripremom i obradom na takvim proizvodima, moja djeca sjedaju i plešu :)
Kao potvrda:

Sjedi, a ponekad gura na ormar za visinom, ustaje i dobije ono što trebaš :) Pa, malo se hvalio.

Zato počnemo napraviti kolijevku:

1. Potrebno je napuniti šipku za papir. Kao proizvod za djecu, uzimamo samo prazan papir, bez bilješki i pisama.

Imam valjak praznih novina i papirnatih papira.

Zavrtim cjevčice pod tim kutem (označavam ljubičastim na početku i na kraju veličine, iako sada ne ljepim na početku).

Ovdje je - moje bogatstvo :)

Uvijek počnem odozdo, nakon što napravim crtež na pozadinu, iako mnogi vjerojatno to čine oko oka. Ne mogu to učiniti, uvijek ga moram probati. Iako, mnogi čine kolijevke s pločom od tvrdog diska / iverica / šperploča, što može biti mjesto? Htio sam potpuno tkani kolijevka.

U glavnom dnu racka umetnite žicu, liniju za trimer, liniju za pranje rublja. U kratkom snazi ​​mora početi sa temeljima! Ne stavljam žicu u radne cjevčice.

Trenutak izgradnje cijevi: pokušavam to učiniti između stupova - pa je mjesto zglobova najmanje primjetljivo.

Došlo je do umetanja dodatnih postolja.

Donji tkati ravno i obrnuti konop, kako bi se izbjeglo uvijanje.

Evo, spreman! Upravo na uzorku :)

Zatim podižemo stupove, za tkanje zidova kolijevke, štapić je uvijek na formi, iako upravljam nekim bez njega - nisam takav profesionalac, trebam podršku :)


Ovo priprema montažu na gornje prstene.

Tkamo nekoliko redaka, popravljajući je.

Obrisane repove, sada možete i razmislite :)

 1. Savij štapa.
 2. Rupa za pričvršćivanje unutarnjeg ruba.
 3. Calico tkanje.
 4. Uže u dvije cjevčice.
 5. Uže u četiri cijevi.

Dječje proizvode obojam samo živežnim namirnicama za mastiku.

Lakirana akrilnim lakom za kupke i saune, proizvođač uvjerava da je netoksičan.

Ovdje je princip ovog djela pokušao vam reći što je više moguće. Sudeći prema snazi, onda je stavila 12 kilograma docha u kolijevku, nije mogla pucati, okrenuti se i pokuąati srušiti - djeca nisu tako spretna kao moja zec :)

Kolijevka, kolijevka i viseća kolijevka rade sami.

Na zahtjev budućih i stvarnih mama, pišem kako to učiniti.

Isprva sam našao kolijevku nakon što su prijatelji, poznanici, za početak redovita krpa s tvrdom dnom odgovarala

mjeseci. 2 ušla je u nju, jer dijete nije osobito bacalo i okrenuto, a nisam je ostavio sam u sobi. onda sam se prebacio na tvrdu kolijevku iz krevetića

sada kako vagati

prvo kupiti i pričvrstiti pričvršćivače (kupio sam u IKEA-u)

vagati su 2 nosača za pouzdanost

kupiti 2 velika karabina i 1 malu

kupiti uže za užad (moja može izdržati do 150 kg) vezana za karbine morskim čvorovima

kupiti proljetna vrata, proći konopac u proljeće, ostaviti rezervu za ljuljanje, vezati užetu na vrhu - bolje je osiguranje napraviti nekoliko čvorova na različitim mjestima

vezati konop i karabin na ručku, vezati kolijevku ispod dna s konopcima... Pogledao sam situaciju u kojoj mi se činilo da moram napraviti čvor ili preskočiti uže - učinio sam... dizajn je vrlo pouzdan, moj muž je visio na njemu pola sata (a ja imam 100 kg.) Sada koristimo konopac za ljuljanje.

onda je visjela kolijevku

to je sve. Pa, ako netko dođe u ruci)))

Dječji krevetići za bebe: opcije, komponente, oprema i materijali, proizvodna tehnologija

Kreveti trebaju biti spremni prihvatiti nadopunu u obitelji dok se majka priprema za iscjedak, ali ne samo iz ljubaznosti i s radošću. Čovjek je društveno biće, a stabilno je društvo nemoguće bez hijerarhije. Nakon što su primili svoj teritorij i stvari od rođenja, čak i ako nisu potpuno svjesni svog značenja, mala osoba će dobiti samopouzdanje, na kraju će točno odrediti svoje mjesto u društvu i uspjeti. To, naravno, nije apsolutno pravo, ali statistike pokazuju jasno: kod dojenčadi, po volji (ili nedostatak volje) Roditelji neiskusne godina lutanja bilo gdje, mnogo više vjerojatno da će rasti neuredno-nikchemushnymi. Postoji čak i povijesno-sociološka teorija: kažu, ljudi su počeli izlaziti iz divljine i stvoriti civilizaciju kada je kolijevka izmišljena i majke su prestale nošavati bebe cijelo vrijeme.

Sve to može biti zanimljivo, ali u naprednoj civilizaciji tata u sretnom očekivanju skakanje i shopping mjesta, otkriva da je cijena krevetići za bebe nesrazmjerno velik u odnosu na složenost proizvoda i materijala. A vi ne potkopavate, ispod svake skrivene varalice sažete solidnu medicinsko-ekološko-proizvodno-zakonodavnu osnovu. I kako je to u potrošačkom društvu i neka roditelji ne osjećaju nikakvu štetu za svoju djecu.

Pretpostavimo da je glava obitelji čovjek gospodara Zatim je imao ideju napraviti samu jaslicu: njezina struktura je formirana već tisućama godina, nema ništa komplicirano u njemu, ali materijal ne zahtijeva ništa. Moguće je napraviti krevetić za bebu s vlastitim rukama, radeći s uobičajenim kućnim alatom i plus slagalica, ručni ili, bolje, električni. Postoji još jedan razlog: majka nakon porođaja, pogotovo ako je prvenac, bit će "na rubu". Osiguravajući da vjernici u njezinoj odsutnosti nisu uznemiravali i povukli, ali marljivo su radili na svom polju radi dobrobiti obitelji, smirila bi se mnogo brže i općenito se vratila u normalu. I bit će više mlijeka, što je opet za dobrobit djeteta.

Što ćemo raditi?

Klasični krevet za novorođenče, poz. 1 na slici., Jednostavna izvedba. Osnovni zahtjevi za njega:

 • Čistoća okoliša i kompletno zdravlje i sigurnost.
 • Nedostatak oštrih rubova i rubova.
 • Ne bi trebalo postojati rupe / otvori i utori u kojima se mali može zaglaviti od prsta do glave.
 • Budite sigurni da imate stranu; koliko je opasno za bebe pasti čak i od male visine, dobro je poznato. Prednja strana (zid) poželjna je djelomično preklopiti ili spuštati, tako da je majka bila prikladnija brinuti se za dijete.
 • Vented, tj. rešetke ili perforiranog dna. Bez obzira na to kako su poboljšani dječji higijenski proizvodi, beba će ikada izgraditi krevet.
 • Ako je novorođenčad prvorođenac i treba mu neko vrijeme dodati neke sestru, dovoljno snage i trajnosti u kombinaciji s sklopivim dizajnom.

Vrste krevetića za bebe

Često, krevetić za lako kretanje oko kuće staviti na kotače, poz. 2. U malim apartmanima ponekad možete pronaći obrasce s kutijama za pranje rublja u podnožju, kao u odraslima, poz. 3. Međutim, iz gore navedenih razloga, kutije ispod dječjeg kreveta moraju biti opremljene poklopcima koji nemaju vlagu. Konačno, prilično kompliciran i skup, ali prikladan za majku i proizvod koji štedi proizvod - krevet za novorođenče, u kombinaciji s garderobom, pos. 4.

Mnogo beba mora spavati na snu. Glavne vrste kreveta, koja se ljuljaju na visinu, poz. 5, kolijevka (s gornjim naslonjačem), poz. 6, i kolijevka (s postoljem na donjoj zakrivljenoj podlozi), poz. 7. Jagodica je prikladna samo kao privremeni pivo, recimo, u ljetnoj kućici tijekom vikenda. Kosti i beba su još uvijek meke, i stalno ležeći na nešto plodno deformira kostur. Dječji krevetići za novorođenčad - viseći ležaji najčešće se mogu presavijati.

Kolijevka je lagana za ljuljanje, ali je teže raditi, jer potreban je neki mehanizam. Osim toga, rizik da beba pada iz kolijevke, viseći preko strane, mnogo je veća od suspenzije ili kolijevke. Potonji je, štoviše, lakše izraditi, a mali odbojnici na stolicama za ljuljanje čine ga potpuno sigurno, zbog čega je kolijevka najčešća. Postolje također moraju biti brava okvir, što je vrlo povoljno proljeće s samosbrosom koje želite da se bolest putovanja ili bustled majka može zaboraviti da ga ubacite, udaljava od kolijevke. "S automatskim resetiranjem" znači da će sam mehanizam vodoravno položiti krevet i ispustiti pin u utičnicu ako kut nagiba kolijevke premašuje određenu dopuštenu vrijednost.

Napomena: u krevetima za bebe mogu biti potpuno drugačiji odbojnici, vidjeti što je na kraju.

Pokret u poprečnom smjeru za neku osobu nije optimalan, tako da je naš vestibularni aparat uređen. Svatko tko je otišao na more na jedrilici ili jedrilici, zna da je pitching mnogo lakše na brodu. Bebe, koje su stalno potresene, čak i mogu razviti ovisnost o bolesti kretanja, zbog čega je nepodnošljivi krik, koji je odrastao, rizik da postane hiperaktivan, zapanjen ili "ne" autističan. Vjerojatnost ozlijediti bebe psihe prekomjerne preklapanje smanjena gotovo na nulu ako kolijevka (poz. 8) ili kolijevka (poz. 9) prilagođeni kinetoza u uzdužnom smjeru.

Nedavno, bed-pendulums, poz. 10, bez kolica i kolaca. Prvo, križna bolest u prigušnom krevetiću je bezopasna, jer tijelo djeteta s njim ne zavoja i njegov vestibularni aparat doživljava apsolutno beznačajno opterećenje u jednoj ravnini. Drugo, gotovo je nemoguće da dijete ispadne iz nje, jer se krevet same nije nagnut. Treće, kutija ispod kreveta može se urediti jednostavnije - pristup do nje automatski se dobiva. Same samog mehanizma je u osnovi neuobičajen, pos. 11, potrebno je samo povremeno regulirati napetost izvora kao što dijete raste.

Kako ne raditi!

Ni u kojem slučaju ne trebate napraviti krevetić za novorođenče, koji mogu utjecati na 2 ravnina, pos. 1 i 2 na sl. Možda je vaš sin, nakon što je sazrio, namjerava postati pilot ili padobranac, a iz prvog pristupa će se oduprijeti radosnim osmijehom, a da se ne pomakne malo zelene, obuku na padu. No, u početku, Humpty Dumpty ne bi koristio Valery Chkalov tu i tamo.

Neuspješni dizajn dječjih krevetića za novorođenčad

Nadalje, nepoželjno je da dno krevetića bude previše rijetka kutija, poz. 3. Kada dijete uči da ustane, njezine noge će puzati u pukotine s madracom. Gust madrac podloge (vidi dolje) rješava problem, ali ovo je dodatni posao, materijal i trošak, te dodatne suhe zamjene. Najbolje dno u krevetiću novorođenčeta - od vlaknaste debljine od cca. 10 mm s rupama promjera 20-30 mm, bušenih na rešetku s korakom od 70-90 mm. Odjednom će postati potpuno bezvrijedno, jednostavnije je i jeftinije zamijeniti od madraca, a rezervni prostor je manji. Ne brinite, MDF je ekološki prihvatljiv materijal, čak i čišći od izvornog drveta. U svojoj proizvodnji, sintetička veziva se ne koriste, au procesu obrade svih hlapljivih tvari se izdiše iz stabla.

Napomena: Također je nepoželjno napraviti dno podesivo visine u dječjem krevetiću. Gnijezda pod njezinim držačima primamljiva su sa stajališta znanja o svijetu, a mali prst će se uvlačiti u njih. Ako bez gnijezda, tada je potreban vrlo složen i skupe mehanizam. Dosta je mamca.

Loše rješenje je i dječji krevet, dječja igraonica, pos. 4. Za sva stvorenja čiji je život podijeljen u aktivnu fazu i spavanje, instinkt tijekom potonjeg zahtjeva potpunu sigurnost. Kombinacija spavaćeg područja s igrama ne. Koje odrasle osobe mogu dobro spavati na poslu? A što je s malom djecom koja su bespomoćna i još nisu u stanju biti svjesni svoje okoline?

O baldahinom

Nadstrešnica nad krevetirom novorođenčeta nije luksuz. A ne toliko lijek za prašinu, koja u dječjem vrtiću i općenito u dobro uređenom stanu ne bi smjela biti takva. Ali zapamtite, koja od odraslih nije bila dovedena u bijelo-vruću jesensku muhu ili svrbež i svrbež komaraca u mraku? Što je od njih do djeteta koje još uvijek nema vlastite ruke? I za uključivanje fumigatora ili za sprečavanje odbijanja u vrtiću vrlo je vrlo neophodno.

nadstrešnice krevetići

Nadstrešnica iznad dječjeg krevetića izrađena je od prirodnog zraka koji je slobodno propusan za zrak: šifon, veo (svila ili pamuk), organza (samo svila), muslin. Optimalan dizajn je šator, lijevo na slici, ili šator, u sredini, dopuštajući, ako je potrebno, potpuno savijanje / premještanje nadstrešnice. Ali zapamtite: u procesu poznavanja okoline, dijete će povući i povući krović.

Kupnja dječjih nadstrešnica popunjava se izdržljivom konzolom s držačem štakora izrađenoj od lagane izdržljive elastične plastike, na desnoj strani smokve. S self-proizvodnjom, najbolja opcija je šator sklupčan od kabela do stropa. M6 kuka za vijke, uvijena u čelični navojni čep i čvrstoća odrasle osobe neće se povući iz stropova, a ako se ispostavi, rupa je gotovo nevidljiva na stropu s visinom od samo 2,5 m. Ali ako se iznenada pobuđuje i sruši krovište, onda mu ništa neće doći, osim najlakše tkanine i tanke čipke neće pasti.

Napomena: najbolja zaštita od kreveta od neugodnih insekata i prašine, pod kojim astmatičnost nije bez daha, mreža protiv komaraca. Ali ne i stakloplastični prozor, ali poseban tropski. Njegova mreža je šira od one koja se sastoji od zračnih zavjesa i samo je jača. Imamo rijedak proizvod, ali još uvijek pitamo. Bows-ruches također ne izgledaju dobro.

Što su strane?

Cotovi s preklopnim preklopom s elastičnim trakama

Prodavači nude niz sigurnosnih čuvara za dječje krevete: sklopivi, preklopivi, preklopivi, klizni, s vratima i šahtovima. No, pri bližem ispitivanju, otkriva se da postoji svugdje gdje prst ili olovka mogu biti stegnuti. A žljebovi pod gornjim detaljima pažljivo čuvaju prašinu i, kako bilo, pozivaju same naseljenike. Samo nepoželjan i vrsta ne čovjek, ali artropod.

Najjednostavnije i najsigurnije kvrge u novorođenom krevetiću mogu se sklopiti elastičnim trakama, vidi sl. Visina sklopivog dijela od 150-180 mm dovoljna je da majka udobno vodi brigu o djetetu. Nema takvih odbora, ali pouzdano je poznato da je barem jedna nova osoba na ovom svijetu s karakterom zavisti m-mes Sobtchak Timošenko, za 3,5 godine nikada nije bila ozlijeđena i ništa nije slomljeno; guma tijekom tog vremena promijenila je 2 puta.

Napomena: Bit će objašnjeno dva načina polaganja sklopive trake ove vrste.

Spustite se na posao

Sada je vrijeme za krevetić. Njegov dizajn i ukrašavanje je još jedan članak (s malim izuzetkom, vidi dolje); prvo morate napraviti za njih čvrstu i pouzdanu osnovu. A prije toga odlučuje o materijalu; prije svega zbog svoje sigurnosti za dijete, a zatim zbog cijene i proizvedenosti kod kuće.

Što učiniti?

Plastični proizvodi i dalje su najsigurniji: mali odrasli, dijete počinje dodirivati ​​sve. Taktični osjećaji od plastike idu protiv njegovih korijenskih instinkata, što može uzrokovati razdražljivost i oštetiti moralne i voljne kvalitete. Iz istog razloga odbacujemo i metal koji također otežava buku kad beba počne rezati zube. Zatim će u potpunosti utjecati i nedostaci tekstilnih i drugih polu-mekih vrsta kreveta.

Što se tiče LDSP-a, razina emisije spojeva koji sadržavaju fenol E0 (nula, viša ili ekstra razina) čini se primjenjivom za namještaj za djecu. Ali bona fide proizvođači u specifikacijama iskreno govoreći: "Za djecu od 6 mjeseci", dakle, ne novorođenčadi. Osim toga, visokokvalitetna cesta od čipke, krevet iz njega koštat će više od gotovog kupnje s baldahinom. Tj. Krevet novorođenčeta mora biti izrađen od drva.

Odabiremo drvo za krevetić, uzevši u obzir da je njegova impregnacija s bilo kojim biocidom neprihvatljiva. Dakle, bilo koji industrijski drvo stranog podrijetla više nije tamo: jednostavno neće propustiti kontrolu potrošača na tržištu. Od listopadnih domaćih pasmina, breza i bukva pogodne su za krevet već nekoliko generacija; Za pojedinačnu upotrebu - jeftinu jabuku ili junu, ali je skupo. Svi ostali sadrže tanine, salicilate i druge tvari koje su bezopasne za odrasle, ali mogu uzrokovati alergije kod djeteta.

Od crnogorice, bor je dovoljno pouzdan, ali ne sve. Drvo je prodano u obliku skupog katrana, sječenog tijekom protoka kapljica i jeftinijim shrionom zima. Tar je dobar za vanjske konstrukcije, kao Teško je truliti i štetnike, ali je apsolutno neprikladan za dječji krevetić. Ostatak četinjača mijenja sadržaj smole iz sapnog protoka u san nije tako snažno izražen, pa je bolje da to ne riskira.

Da ne bi bilo loše rješenje s borovom šumom, bolje je napraviti sloj šperploče. Najjeftinija šperploča za gradnju i pakiranje izrađena je od lijepljenog bora, zalijepljenom bezopasnom i sigurnom ljepilom kazeina. Nema smisla u "varanje" proizvođača, jer sve ostalo je skuplje. Šperploča će služiti odgovarajućom kućnom pripremom materijala, vidi ispod, 2-3 puta za 4-5 godina, što je dovoljno za obitelj.

O završetku

Tijekom vremena, beba će osjetiti da se u ustima nešto uspeje nego ugristi. A onda počinje gnječiti sve. To je prirodan i neophodan proces, ali kada je stvorio ozbiljne probleme za dječje proizvođače namještaja: ostavite drvo gola - gutanje vlakana, pa čak i zagušiti čipom. Nitrolac nije bezopasna, a oštre ljestve odrezale su usne, desni, jezik.

Sada ne postoji takav problem: vodeni akrilni lak je, prvo, potpuno siguran; drugo, vrlo izdržljiva. Spojevi sličnog sastava vraćaju caklinu kupki, o kojima će i vuk razbiti šake.

Vrlo sumnjivi roditelji još uvijek mogu staviti na stranu posebne silikonske podnice. Ali oni će morati kupiti i prilagoditi dizajn odabranom uzorku: građevinski i akvarijski silikon nije pogodan za domaće, potreban vam je poseban proizvod iz kojeg se igračke mogu pripremati. Sirovo je za prodaju ne samo u gotovim proizvodima.

Kolijevka i klasični

Kako se klasično drveno ležište za novorođenčad, prikazano na sl. s desne strane. Prije svega, obratite pozornost na postavljanje bočnih stranica u džepove i montažnu konstrukciju rolera. S prvim ćemo razumjeti, a drugi se koristi dolje. Njegove preporučene dimenzije i specifikacije pojedinosti u modernom, bez napornog umjetničkog detalja, prikazane su na sl. u nastavku.

Veličine i specifikacije detalja za krevetić za novorođenče

Nacrti kolijevci za novorođenčad

kolijevka

Tko zna, možda pedijatar, gledajući vašu nemirnu bebu, preporučit će ga ljuljanje na kolijevci. Dijete je dijete neprijateljstva i nema nikoga koji bi u svemu trebao odgovarati općim pravilima. U takvom slučaju na sl. crteži dječjeg krevetića - kolijevka zajednica. Međutim, više nije moguće držati starije dijete u kolijevci, tako da nije vrijedno povećati duljinu ovog krevonskog kreveta. Drugo, zasun (zaustavljanje) kreveta je još uvijek potrebno, jer beba je nemirna. U ovom je dizajnu priručnik pa nemojte zaboraviti umetnuti, ostavljati i kontrolirati jedni druge.

Šperploča klasični

Ovdje u pic. - Detaljiranje kreveta od šperploča za novorođenče klasičnog tipa sa stranom s elastičnim vrpcama. Izrađeno je kod kuće; Jigsaw priručnik (električni u širokoj prodaji tada nije bio). Neznatna osoba koja je gore spomenuta je narasla u njoj. Materijal - 2 listova (ima dosta) od 6 mm debelih šperploča od betona; ići i graditi bor.

Pojedinosti o krevetiću šperploče

Prije svega, pripremljen je plaz (sastavljen od nekoliko komada kartonske ambalaže), na njemu su nacrtani obrisi dijelova, a sve je bilo prekriveno jednim polietilenskim filmom. Zatim je ploča šperploče na plaži natopljena emulzijom vode-polimera, prvo s jedne strane, a nakon što je posve osušena s druge strane i izrezana metalnom pilom za obradu. Jigsaw cut groove ispod sanduka u sredini ploče paketa i otvora u leđa.

Lijepljeni dijelovi od ploča na PVA za drvo (prodani i prodani u građevinarstvu i hardveru). Ljepilo je naneseno četkom s tankim slojem na svim zalijepljenim plohama ploča pakiranja i držano je do mekog ljepljenja (film za ljepljenje postaje blago žut i mjestimično postaje proziran).

Nije bilo naputaka za skupljanje paketa, nije bilo dovoljno vremena za to. Stoga, male pakete samo umotane u plastične i čvrsto stegnute ravne elastične za donje rublje; cijela joj je sreća ostala u redu. 10 m. Potrebno je zategnuti pakete elastičnim trakom, uvijanje i zatezanje zavojnica vrlo glatko, tako da ploče ne bi puzale preko ljepila. Gornji i donji desni zidovi (stavci 1 i 3) još su se indeksirali, tako da su, nakon što su naneseni i izdržali ljepilo, trebali biti srušeni malim noktima. Nailovi su tada bili izvlačeni, a rupe su premazane kućnim namještajem od piljevine na istoj PVA.

S leđima je bilo teže, njihovi gumeni pojasovi se ne mogu zategnuti. Stoga su bušene rupice za montažne tračnice, koje su bile upotrijebljene duljine 18 mm namještaja. Lijepljenje leđa provedeno je na plaži pod jarmom na kojoj su otišle palačinke iz tegovića i gomila knjiga. Prema izračunu, za 2 sloja PVA takvog područja potrebno je tlak od 25-35 kg, ravnomjerno raspodijeljen na površini pakiranja.

Također, od 3 trake od šperploče, detalji potporne trake bili su zalijepljeni zajedno, ali on je išao na krevetić na mjestu. Nakon sušenja 3-4 dana, mrlje ljepila koje su bile isprepletene u svim pojedinostima bile su odrezane s oštricom sječiva (u to vrijeme nije bilo ni noževa), a rubovi su bili skinjeni.

Dok su zalijepljeni paketi bili suhi, okvir za slaganje bio je sastavljen od ploča izrezbarenih u polu drvo, bez lijepljenja i držanja noktiju. Pravokutnost okvira na još ne zamrznutom ljepilu pomno je provjeravana mjerenjem stranica i dijagonalnih kasnije je služio kao sabirni predložak, a samo su tada čavrljati. Posteljina - Pločica s perforiranjem, vidi gore. Ležao je na ljepilu i noktima na strani s koje su bile noge križnih komada, tako da su ležale na uzdužnim gredama, a nisu visila na noktima i ljepilu.

Napomena: stražnji stražnji stražnji nasloni napravljeni slični onima zidova, ali ukratko. Postavljena na mjesto prije nego što se obloži gornjoj ploči.

Ja sam išao na spavanje na vijcima (sada, naravno, bit će bolje confirmats). Opterećenje na priključcima dječjeg krevetića je mala, u ovom slučaju, pričvršćivanje s navojem hardverom preko sloja je pouzdano dovoljno i istodobno omogućava do 4-5 rastavljanja / montaže ako je šperploča zasićena vodenom polimerom emulzijom. Pravokutnik kutije prilagođen je krevetom i njezinom vodoravnom razinom. Zatim su izrađene oznake na njezinom dnu, a grede nosača bile su postavljene na ljepilo i nokte; poprečni bi trebao biti u potisku između uzdužnog, tako da će krevet biti jači.

Ovalni potporni nosač preklopnog kraka bočne strane je manje traumatski, a jednostavnije je napraviti od džepa. Neki od otpadaka debljine 18 mm otišli su do vrha, stavili ljepilo i nokte. Na krajevima dasaka za njih su odabrane rupe u obliku slova U, s bušilicom i dlijetom - u to vrijeme ni drva za glodanje u kućanstvu nije bilo.

Vrijeme je još bilo podnijelo, a krevet je prekriven uljnim lakom, a ne štetnim kao nitro. Odmah su se u slijepim rupama također pričvršćivale gumu, pegle za namještaj. Onda još jedan konačni sušenje, a krevet je spreman.

transformator

Preobraženi dječji krevetići za bebe u prodaji su također mnogi, ali barem jedna sorta nije samo hir. Riječ je o krevetu za rast, ali nije riječ o kliznom dnu. Već dovoljno formirana osobnost može biti ogorčena: "Neću spavati, kao mala!". Dakle, krevetić-transformator "od nule" mora biti konstruktivno i eksterno sličan odrasloj osobi. Ograda se u ovom slučaju može izvaditi iz kabela; Naravno, ovo je opcija samo za prilično miran bebe. I transformacija se svodi na činjenicu da je jedan leđa uklonjen i gradi krevet u dužini. Crteži domaći "rastući" krevetić za novorođenče prikazani su na sl.

Crteži jasle "od nula do rasta"

I ako je vrlo nemirna?

Dječji krevetić za novorođenčad s odbojnikom

Također se događa da liječnik podigne ruke: ništa se ne može učiniti, morate s tobom spavati, onda će ga prerasti. Ili naprotiv, majka može biti najljepša na svijetu, ali slaba i neprestano ustajanje noću kako bi je hranila nije sposobna. Tada ćete trebati pomoćni krevet za roditelja bez prednjeg zida. Krevetić za nemirne bebe uvijek uključuje odbojnik - mekan, higroskopni jastuk duž konture na žicama, vidi sl. s desne strane. Odakle i kako šivati ​​krevetić s vlastitim rukama, pogledajte videozapis u nastavku:

Video: kako šivati ​​branik (branik) u dječjom krevetu

dekoracija

Ni u kojem slučaju je nemoguće zaštititi madrac od krevetića da se ne mokri s podmazivačem, to će dovesti do trzaja i pelenskog osipa u bebi. Prvo, stvarni madraci trebaju 2, s marginom za sušenje. Drugo, oni ne bi trebali truliti i sušiti dovoljno brzo. Stoga je poželjno ih šivati ​​od platna i zamotati s kalicom, flanelom ili biciklom. Punjenje najbolje konjske dlake; njegova gotovo pun zamjena je kokosov vlakno ili sisal.

Sada zapamtite da su kosti novorođenčadi mekane. Dakle, debljina madraca je potrebna mala, do 6-7 cm, ali onda spavati, osjećaj krutog kreveta s malo tijela, neće biti tako udobna. Ploča od 10-15 cm debljine madraca pomoći će od najgušće gume od pjenaste gume od 45-50 soba, umotane u istu tkaninu kao i madrac. Madracni jastučić, osim toga, apsorbira dio vlažnosti, što će ubrzati sušenje madraca, ali tada je potrebno i 2.

Jastuk novorođenčadi nije potreban, tako da se torticollis ne razvija. Međutim, ponekad na preporuku liječnika za vrlo nervozan, morate kupiti leptir jastuk: sredina je gotovo ravna, a krilima su opsežni. Ali ni u kojem slučaju ne trebate eksperimentirati s takvim jastucima - prikladni materijali se ne prodaju zasebno, a proizvodna tehnologija ne podliježe pripitomljavanju.

ukrašavanje

Kada razmišljate o dizajnu beba's krevetić, treba zapamtiti da je njegova vizija formirana postupno u obje oštrine i boja percepcije. Dakle, konture elemenata dekoriranja su potrebne glatke, a boje su mutne i nezasićene, po mogućnosti blizu sredine spektra: svijetlo žuta, svijetlo bež, svijetlo zelena, blijedo plava. Izbijeljene crvene i narančaste su prihvatljive, ali otrovne zelene, tamnoplave i ljubičaste tonove na bilo koji način, poput svih sjajnih.

Carousel mobilne igračke za bebe

Vrlo jednostavan i koristan način za dijete da ukradu svoj krevetić jest objesiti vrtuljku - mobitel preko nje, vidi lik, s mekim igračkama. Njihov glatki pokret neće samo smiriti bebu, nego će pridonijeti razvoju njegovih vizualnih motoričkih sposobnosti. Budući da je mobilizacija dojenčadi došla u uporabu, broj djece s prirođenim vizualnim manjkavima znatno je smanjen.

U zaključku

Vjerojatno, sada vam je postalo jasno da jednostavni krevet za novorođenče nije baš jednostavna u svojoj biti, jer u njemu postoji cijeli svijet nove osobe. Zato, dopustite mi da vam želim uspjeh, ne samo u svladavanju, već iu učenju osnova dječje psihologije. Imaju ga od samog početka, čak i ako to i sami ne razumiju.