Kako napraviti kolijevku novorođenčadi s vlastitim rukama? Koji materijal odabrati?

Hrana

Kolijevka je mali krevet za novorođenčad, a njegova izuzetna osobina je da je kolijevka kolijevka, tj. krevet koji je suspendiran u zraku. U starim danima, to je bio najčešći namještaj za novorođenče i, usput, najopasniji, i prije i sada. Sve je to zbog činjenice da ako se ne pridržavate tehnologije ili da pogriješite na gori, ili u materijalu koji omogućuje da kolijevka objesi, onda jednostavno može pasti s djetetom zbog onoga što dijete ozlijedi ili će se nešto više slomiti.

Stoga, u svakom slučaju u proizvodnji kolijevke morate se prisjetiti osnovnih zahtjeva:

 • Pričvrsni element mora biti toliko jaka da se ne gubi tijekom zamaha kolijevke i da se ne utrlja na mjestu kotrljanja.
 • Izaberite materijal koji je tako izdržljiv za vješanje koji može izdržati težinu kolijevke s djetetom najmanje 20 puta.
 • Sam kolijevka bi trebala imati toliko visoke strane da djetinje ne bi mogla pasti iz njega.

Ako vas još nisam uplašio, a postoji želja za postavljanjem kolijevke, onda pogledajte načine proizvodnje:

Ako napravite starinski način, tada ćete morati postaviti nosač za prsten u strop i staviti dovoljno dugo pola masivnog drveta u nju i objesiti dovoljno jaku košaru na jedan od krajeva. Za osiguranje, najbolje je produžiti još jedan konop kroz vješalicu košare i učvrstiti ga dodatnim zatvaračem neposredno iznad košare.

Prema modernom, ne biste trebali koristiti stup, već jednostavno postavite snažne sidra u strop iznad instalacije kolijevke 360 ​​°. Sam koš može biti od trajne šperploče, koristeći ga za dno, pazite da bušite rupe u njemu tako da postoji izmjena topline s madracom. Na dnu će morati staviti madrac. Ne pokušavajte ga tražiti vrlo mekano, najbolje je koristiti polukruti materijal.

Uz konturu dječje krevetiće postavite obloge za ploče i sami izrađuju ploče kroz užad. Na konturu užeta, pričvrstite neku vrstu materijala, najbolje od svega guste i bez drijeme, moguće je s podstavom tako da odraslo dijete ne može puzati kroz užad.

U kutovima dugih stupova s ​​udubljenjima od 10 centimetara, ojačajte uže i učvrstite ga kroz karabere na stropu.

Prije nego što odete tamo, beba provjerava sve detalje za snagu.

Možete napraviti kolijevku bez montaže na strop, ali za to morate napraviti posebni okvir izrađen od metala i objesiti kolijevku na njemu, ali ova opcija ne odgovara svima, jer je amplituda valjanja red veličine manja i morate primijeniti više snage na ljuljanje.

Još jednom želim vas podsjetiti: provjerite jesu li pričvršćivanje postolja osiguranje osigurali, tako da u slučaju prekida glavne pričvršćivače dodatak neće dopustiti kolijevku pada.

Kolijevka za dijete s vlastitim rukama

Popravljate li?
Zatim trebate ovu popravak enciklopedija!

Kolijevka za spavanje beba poznata dugo vremena. Zemlje na svijetu donijele su svoje izvorne ideje na kolijevku, no dizajni su bili isti. Umjesto kolijevke došli su moderni dječji krevetići za novorođenčad. Ali uporaba kolijevki opet postaje popularna. Ovo je zgodan proizvod u kojem je dijete udobno i udobno zbog bliske lokacije zidova. Mali kolijevci zauzimaju manje prostora od glomaznog kreveta. U članku ću vam reći kako napraviti kolijevku bebe vlastitim rukama.

Vrste kolijevki

Kolijevci se koriste od rođenja djeteta i do 8-9 mjeseci starosti, kada dijete već zna kako ustati i nije sigurno da se nalazi u kolijevci. Moderna kolica za kupnju opremljena su elektronikom koja može djetetu ljulja, reagirajući na plakanje, zajedno s kolicima uključuju daljinsko upravljanje, pričvršćivače za nadstrešnice i ostale pribor. Klasični modeli, kao u starim danima, mogu samo zamahivati ​​dijete. Koljevi su podijeljeni u dvije vrste:

 • Suspendirane kolijevke. Postavljen na strop s posebnim sustavom zatvarača.
 • Kolijevci na nogama. Nastaju na fiksnom okviru ili nogama ljuljanje.

Glavni zadatak u izgradnji kolijevke je osigurati sigurno. Svi drveni elementi moraju biti pažljivo obrađeni, drvo i slikarski materijali nisu toksični.

Suspendirana kolijevka

Kao kutija, koristite kolijevku iz stare kolica, spojite ga s trakama i objesite ga na sustav pričvršćivača na strop. Ako nema kolijevke, izvući ćemo ga iz drveta. Za izradu pričvrsnih elemenata trebat će vam:

 • Sidra s pojačanim podložnim pločicama;
 • Navojni karabiner i pričvrsni kuk;
 • proljeće;
 • Traka pojaseva široka 25 mm.

Osim toga, pripremite potrošne materijale (drvene ljepilo, klinove, uglove, vijke) i potrebne alate (slagalica, bušilica, bušilica, stapler za namještaj). Započnite stvaranjem crtaćeg kolijevka, zapišite veličinu svakog dijela. Izrežite potrebne dijelove električnom komadima od šperploče. Započnite sakupljanje konstrukcije ležišta od dna, lijepite dijelove ljepilom, pojačajte vezu vijcima. Pričvrstite strane kolijevke. Dizajn je spreman. Napunite kolijevku u unutrašnjosti gumenom pjenastom gumom ili poliesterskom podloškom pomoću spajalica za namještaj ili ljepila. Izrežite buduće ručke s remena, izmjerite duljinu držača od stropa do potrebne visine kolijevke. Pokrijte vrpcu tkaninom pripremljenom za kolijevku. Ručke se pričvršćuju na dno spajalica za namještaj za postolje. Ulovite rupu na stropu, postavite hardver od sidara, karabinera i uglova. Pričvrstite oprugu, unutar kojeg propustite sigurnosni kabel. Objesite kolijevku na proljeće. Ostaje ga ukrašavati krpom. Suspendirana kolijevka je spremna!

Leg kolijevka

Razmislite o konstrukciji kolijevke s fiksnim okvirom i naslonom za ležaj. Prije početka rada pripremite potrebne materijale (drvene ploče i letvice, vijci i vijci, drvene ljepilo, laka i boja) i alate (električne pile, strojevi za bušenje, glodanje i brušenje). Počnite crtanjem crteža s dimenzijama. Prenesite skice na karton, izrezujte predloške. Koristeći predloške i jigsaw, rezati od drvenih ploča praznine za buduće kolijevke. Temeljito završite svaki detalj brusilicom, čvorovi i drvene kuke nisu dopuštene. Skupite dizajn kolijevke drvenim ljepilom, vijcima i drvenim vijcima. U ovoj fazi, bavite se ukrašavanjem kolijevke: urezani savjeti, rupa u obliku srca izgleda slatko i nježno. Montirajte fiksni stabilni okvirni ležište. Pričvrstite okvir i kolijevku zajedno. Obložite kolijevku lakom u nekoliko slojeva, obojite ga ako želite. Nemojte se osvježiti svijetlim bojama, pastelni ton će više odgovarati novorođenčadi. Ako želite, pričvrstite visoku kuku za pričvršćivanje krova na glavu kolijevke.

Izrada ležišta za dijete vlastitim rukama je jednostavna. Pažljivo izračunajte dimenzije, izrežite radne dijelove ispravno, pažljivo preradite dijelove. Beba će biti udobna u kolijevci koju je napravio otac.

Postanite naš autor

Svaka je osoba posebna, a iskustvo svake osobe je jedinstveno. Recite nam o tvom. Zaradite priznanje i zahvalnost od naših čitatelja.

Postanite stručnjak za popravak zajedno
s OBI!

Pomoći ćemo vam
s izborom pločica!

Komentari (0)

Dodajte komentar

Povezani članci

Kako izbušiti porculansku ploču s konvencionalnom bušilicom i nemojte ga podijeliti

14. kolovoza 2018

Odmah ću objasniti porijeklo naše velike ljubavi za porculan: tri male djece, mačka i ogroman pas. U našoj obitelji sve vrijeme, netko s sudarom kapi na pod, ulijeva, ogrebotine, piling i čini druge stvari nespojive s podnim oblogama. Dakle, slomljeni kutovi pločica, neizmjenjivi mrlje na tepihu, udubljenja i ogrebotine od kandži na podu i laminata su stvari koje smo prošli.

11 osnovnih alata za popravke u stanu

09. kolovoza 2018

Već nekoliko godina prikupljam alate i opremu. Započeo je tijekom krize 2014. godine. Tečaj kune rublja naglo je padao, i tražio sam način za uštedu novca. Promjena u dolare? Kupi "Niva"? - Ne! Odlučio sam uložiti u alate i opremu. Prvo, to je uvijek potrebno u kućanstvu. Drugo, pomaže da se hranite - u teškim vremenima uvijek možete pronaći hack. Treće, samo volim ovaj posao, imam takvu strast :) Na temelju svog iskustva napravio sam popis osnovnih alata koji bi trebali biti u arsenalu svih koji su odlučili započeti s obnavljanjem stanova ili povremeno napraviti nešto o kućanskim poslovima. Započnimo!

Suburbani popravak: mijenjanje unutrašnjosti s minimalnim troškovima

Naša kuća, kao i većina većine Rusa, je glavni grad, ali proračun, a izgrađena je i nekoliko generacija u fazama. Stoga je roditeljska polovina napravljena od cigle, naša je od okruglog drveta (tj. Šumovitog drveta) i verande, koja je nedavno dodana, općenito, od otpadnih materijala. Ali kako se ispostavilo u procesu redekorizacije, nije tako loše. Samo bez žrtve, neću reći da kuća, koja je bez zagrijavanja zime, ali aktivno djeluje tek ljeti, prije svega treba redovito pregledavati krov, temelj i pročelje. Ovdje je popravak potrebno češće i temeljitije. Sad se ne radi o tome. Željeli smo popraviti, radije, donijeti lijep pogled na takozvanu dnevnu sobu - najveću sobu u kući. Budući da ovog ljeta tradicionalno ne žive samo supružnici s dvoje djece, već su pozvali i djevojku s djetetom i baka, a općenito sam se brzo, učinkovito i jeftino suočila s poslom (velika većina sunarodnjaka danas nema novaca) potpuno standardna soba. To je samo na spoju dviju polovica, tako da jedan zid u dnevnoj sobi je cigla, a ostala tri od kružnog drveta. U prvoj fazi, pokušao sam shvatiti kako spasiti najviše. Na tim dressers, ako radite jednostavan popravak sa svojim vlastitim rukama. Na kupnju potrebnog "teškog" alata. Valjci za valenje, naravno, mogu se kupiti, ali električni perforator, slagalica ili nešto slično, koje nemate, a vi to ne trebate na redovnoj osnovi, možete ga iznajmiti. Sada se takve usluge distribuiraju. Ako je popravak - vaša stalna strast, bolje je kupiti. Na kraju, to će biti jeftinije. Na detaljnoj procjeni. Ako ne odmah napravite popis svega što je potrebno, ali „to je više istih torbi pet” i „tri kilograma u oči je od” podrazumijeva dodatne troškove i nepotrebno ostatki.4. Počnite popravke potrebne za najdalje od izlaza iz prostorije u kući, inače građevinski prljavština će uzrokovati neizbježan šteta je već obnovljena prostorije, kroz koje hodati. Nešto će morati biti ispravljeno, a to su dodatni troškovi. Planiranje remakePočetka sam odredila minimalnu količinu posla koja zadovoljava žensku ideju o "lijepoj". Glavna tvrdnja prema sobi bila je njegova jeziv eklekticizam. U praksi, moderna dizajnerska riječ značila je: zidani zid nekako zalijepljen tapetama, izravno preko cigle. Drvo je jednostavno lakirano, boja drveta je sačuvana, dobro, i vrlo horror - namještaj i ostali elementi unutrašnjosti. Ovdje, prema staroj ruskoj tradiciji, sve što je bilo šteta za odbacivanje imalo je drugi život. Morao sam: • donijeti pristojan pogled na zid, pod i strop, • nadograditi namještaj, po mogućnosti ne kupiti novu, • ukrasiti sobu uz pomoć supružnika, stvoriti udobnost, ne volimo stil potkrovlja, ali morali smo ga uzeti kao kompromis, kako ne bi žbukao ciglu, jer ne znam kako to učiniti, ali nisam planirao naučiti. Odlučili smo ukloniti staru pozadinu i bojati se svih zidova bojom, kombinirajući tako materijal i teksturu. Gledajući naprijed, kažem da na kraju nismo imali potkrovlje, već skandinavski stil. I vrlo je prema našem ukusu. Ali prije toga sam pregledavao cijeli pod za trajnost i pouzdanost. U uvjetima zimske vlage najčešće pate od parova, mora se zamijeniti par, za to koristim 48x48 snop. Ipak, troje djece i starija osoba će živjeti, tako da je sigurnost najvažnija. Impregnirane šipke s zaštitnim sastavom, štedi od visoke vlažnosti i plijesni. Dio je podnih ploča, također, zamijenjen. Obraditi s istim sastavom. Nije ogrebotina na podu, ploče su prilično glatke. Štrcaljka posebna punila za drvo. Plešemo na zid stenOboi preselio vrlo jednostavno, sa bar morao prtljati - stari lak je izglađen papirom. Ne do kraja - vrlo je dugo, ali na takav način da grubo čini površinu. Zatim je bilo nužno odmašćivanje drva otapalom i temeljito tretirati sve zidove s temeljnim premazom. Primer u ovom slučaju obavlja dva vrlo važna zadaća: jača površinu obje vrste drveta i opeke, što je važno u našem slučaju: negdje, cement se može raspasti između cigle, negdje, drvo će biti piling. Također, primer poboljšava adheziju - adheziju novog sloja boje sa starim lakom. Primer, te je prikladnije bojiti boju na zid od opeke s valjkom s dugom hrpom kako bi se nadoknadilo olakšanje. Greda je osvijetljena malim valjkom da se ubrza, ali zglobovi su ipak morali biti premazani četkom. Znači, u početku možete koristiti široku četku, mislim. Prozori dnevne sobe gledaju na sunčanu stranu. Dakle, boja zidova odlučila je odabrati svjetlo. Nije bijelo: za davanje i djeca suviše lako prljava. Bež je odbacio zbog banalnosti. Zaustavili smo se na hladnoj svjetlosti svijetlosivoj sjeni. Boja je odabrana univerzalna, pokrivena, ne teče i pogodna je za cigle i drvo, pločice u jednoj boji. Prostor nakon slikanja odmah je postao jedan, iako zbog teksture, čini se da je boja malo drugačija u sjeni. Ali ovo uopće nije loše. Strop je jednostavno bio obojan istom bojom bez boje, pod bio je toniran drvenom bojom u boji svjetlosti hrasta, za koju je razrijeđena vodom, a nakon sušenja pokriveno je lakiranim lakom. Ne sklizne. Sve boje su odabrale eko-friendly, a alkidni lak pogodan je za brzo sušenje i otpornost na abraziju. Unutrašnjost odluči sve, a kada je prostor bio spreman, odlučili smo napustiti stil potkrovlja, iako je moderni zid od opeke za njega zvao. No, žena u velikim naslagama roditeljske komad tkanine - grubo platno, što je bilo dovoljno za zavjese, koje, s obzirom na sunčanoj strani staviti na jastuk. Od iste tkanine, sama žena sama šiva pokrivače namještaja. Tako je neodgovarajući kauč i dvije fotelje iz Sovdepije postale prilično moderan i elegantan set. Ostatke tkanine otišle su na jastuke za stare stolice, koje sam obrijao i obojio s ostatcima boje s zidova. Tablica je ažurirana tako da odgovara podu. Pokrio sam nekoliko jednostavnih drvenih kutija s istom mrljom i lakom i napravio ih elegantnim policama, pričvrstivši ih na zid. A žena je ukrašavala dio zidova s ​​dječjim crtežima. Ako ih stavite u dobre okvire i napravite putovnicu smeđeg kartona, ispada nevjerojatno elegantno! U unutrašnjosti smo još malo potrošili. Kupili smo jeftinu, odgovarajuću svjetiljku s drvenim elementima. A onda smo otišli u vrtni odjel i ne bismo mogli odoljeti: kupili smo skup odličnih vrtnih stolica izrađenih od umjetnog ratana i malog stola. Tko je rekao da se ne smiju koristiti u zatvorenom prostoru? Oni se savršeno uklapaju u unutrašnjost, ali istodobno su riješili mnoga pitanja: dodatna sjedala koja se lako oprati u slučaju oštećenja od prljavštine, a mi ćemo upotrijebiti nosač koji se može uvući ili za namjeravanu svrhu ili kao dodatno sjedenje, u slučaju da djeca prijatelja donose, Već su odabrali stolice i stol za igre i crtanje. Bilo bi mi drago kad bi naše iskustvo bilo korisno nekome!

Kako napraviti vješalicu s vlastitim rukama?

Svi narodi na svijetu imaju kolijevku novorođenčadi među potrebnim stvarima. U većini slučajeva, kolijevka za dijete bila je uređena tako da se može lagano potresati.

Vrste kolijevki iz 19. stoljeća: 1 točka; 2 bast; 3-daska.

To je brzo smirilo dijete i oslobodilo majku da obavlja dnevne ženske kućanske poslove.

Najjednostavnija inačica kolijevke u Rusiji bila je kutija od tankih ploča, obješena na konopac do majke kolibe ili na poseban fleksibilan pole-ochep. Ljudi na ruskom sjeveru (kets, Veps, itd.) Koristili su kolijevku od betonske kore za kolijevke.

Trenutno su kutije za kolijevke izrađene od svih vrsta umjetnih materijala, tkaju iz štapića ili šivaju iz guste tkanine. Samo "mehanizam" dječjih kolica ostao je nepromijenjen. Kao i prije mnogo godina, kolijevka je visjela s stropom tako da se može lagano potresati. Najbolja bi opcija bila samostalna kolijevka u kojoj će dijete biti toplo i ugodno. Materijal za njegovu proizvodnju može poslužiti kao stablo ili šperploča, tkanina, pa čak i pređa, ako trudna majka može pletiti ili tkati makrame.

Tradicionalna drvena kolijevka

Za proizvodnju će se zahtijevati:

 • tanke daske ili šperploča 1,5-2 cm;
 • jigsaw ili piljevina;
 • odvijač, vijci;
 • bušilica i drill set;
 • debela tkanina (traper ili jastučić, platno, itd.);
 • jaki konop, kabel ili hlače.

Shema proizvodnje kolijevke.

 1. Na početku je nužno izvući na papir detalje budućeg kreveta: strana i krajnji dijelovi. Stranice trebaju imati duljinu jednaku željenoj duljini jasle i širine dovoljne da spriječi slučajno ispadanje djeteta (oko 35 cm). Završni dijelovi moraju biti izrađeni u obliku trapezoida, manja od kojih će paralelne strane biti ispod. Duljina ove strane je jednaka željenoj širini dna kolijevke. Duljina gornje strane trapeza je odabrana zbog praktičnosti. Dno kolijevke tradicionalno je načinjeno od tkanine od sitne stanice. Moderne tkanine omogućuju odabir najprikladnijeg materijala za individualne potrebe. Glavni uvjet za njega: mora biti dovoljno gusta da podrži težinu djeteta. Dno je izrezano, vođeno dimenzijama drvenih dijelova duž njihovog donjeg ruba.
 2. Na stranicama kolijevke označite i izbušite simetrične rupe za vješanje kutije. Najbolje ih je približiti gornjim kutovima dijelova. Na donjem rubu bočnih zidova i krajnjih strana označite i izbušite niz rupe s konstantnim nagibom od oko 3 cm. U toj fazi možete, ako je potrebno, izrezbariti dekor na rubu kolijevke.
 3. Skupite kutiju, povezujući bočne stijenke s krajevima vijcima. Na dnu tkanine na rubovima na udaljenosti od 1,5-2 cm od izrezivanja (na nepropusnoj tkanini) ili savijanja (na slobodnom dijelu s obrađenim rubom) načinite rupe duž oboda s visinom koja se podudara s nagibom rupa na drvenoj kutiji. Rubovi petlji potiskuju se. Spojite dno s kutijom s tankim kabelom ili uže, navucite ga u rupe na drvenim dijelovima i dijelovima tkanine. Namjestite užad ili hlače u vješanje i pričvrstite gotovu vješalicu na strop na pravom mjestu.

Okrugli kolutni kolut

Da biste napravili ugodan i mekan krevet, trebat će vam:

Slika 1. Uzorak uzorka.

 • mali obruč;
 • rez gustih tkanina, nešto širi od promjera obruča i duljina jednaka 2 promjera i šavova;
 • remenje, pletenica ili uže za vješanje.
 1. Napravite uzorak, vođen shemom na Sl. 1. Veličine se mogu odabrati pojedinačno. Postavite slojeve simetrično, dijeleći krug na 4 dijela.
 2. Prenesite uzorak na tkaninu i napravite 2 dijela. Označiti i izrezati utore za pričvršćivanje. Savijte ventile i dijelove, ostavite rupe na rubu kruga da biste stavili obruč.
 3. Namotajte obruč u otvore na lijevoj strani i pričvrstite trake ili užad na njega u utore.

Kada dijete odrasta, moguće je pričvrstiti ovaj dizajn koso, a na bivšem krevetu dobit ćete vješalicu za ljuljanje.

Da bi se beba složila s vlastitim rukama, bilo koja majka će pronaći različite materijale i mogućnosti, čineći sve kako bi krevet bio udoban. Tu će se dijete osjećati kao u rukama svoje nježne majke i mirno spavati cijelu noć, dajući joj roditeljima odmor.

Učiteljska klasa "Izrada kolijevke kolijevka je čudo naših predaka" 1. dio

1. dio

Već nekoliko članaka pisalo je o kolijevki. A sada, konačno, najpotrebnija: Kako napraviti kolijevku. Na velikom zahtjevu mumija otkrivam naše tajne.

Što vam treba:

Drvene šipke 2x3cm: 2 šipke od 80 cm, svaka po 2 šipka od 56 cm

Metalni kutovi 4pcs

Samorezni vijci dugi 2 cm

Rope oko 7m

Proljetna vrata 1 kom

Tkanina gruba kutija za pokrivanje-gamachka 2,5m h2m

Tkanina za mekani poklopac na okviru 3m x 0.5m

Sintepon 3m x 0.5m

Tkanina za krovište (po mogućnosti prirodno) 4m

Stropni nosači - pola prstena (ikea) 2 kom

Chopi i vijci za montažu u strop 8pcs

Master Class: 1. dio

Izrađujemo dijelove kolijevke

Izraditi okvir od drvenih rešetki 60x80cm

Kutovi su pričvršćeni metalnim uglovima

Skinite tkaninu s poliesterom za ispune, tako da je okvir bio mekši. Ja sam napravio poklopac za okvir s čičakom kako bih ga uklonio - to je teže. Već koristimo 4 mjeseca - nismo se prljavili, pokrov je još uvijek na vrhu. Stoga, preporučujem jednostavno prekrivanje okvira mekanim kućištem.

Sew vrećicu od calico za gamachka. Rezanje s velikim dozvolom za dobivanje viseća mreža.

Označite mjesto rupe za užad. Pričvrstite kutove kvadrata dvaju slojeva tkanine. Zigzgom prilagodite rupe, izrežite ih.

Zarezana je poput jastučnice. S rupom zatvaranje patentnog zatvarača, koji je prošiven.

Šivati ​​zavjesu za krevetić. Bolje je napraviti 4 ploča (na svakoj strani) tako da možete podići ili smanjiti. Ukrasite ako želite čipku i TP. Nadstrešnica još nije zakopana. Tkanina jednostavno baca s bočne strane svijeta.

Šivanje poklopca na opruzi (u ulju, prljavo). Nosite proljeće. Unutar, umetnite uže, s petljama na krajevima, tako da služi kao osiguranje ako proljeće prekine.

Sljedeća Master Class dio 2 - pričvrstite strop i skupljajte jasle

Ovdje su mi članovi moje kolijevke.

Fotografije ovdje Galerija kolijevka

S vama je bila Katarina mama, ljubavnica bloga "Kuća s djecom - razvoj doma" - razvitie-doma.ru, autor škole "Olovka i četka" u kolektivnom blogu "Prijatelji ButterflyYanochki

Dijelite u društvenoj mreži. umrežavanje

Zanima vas:

11 kao odgovor na Master Class "Izrada kolijevke je čudo naših predaka" Dio 1:

Članak je samo strašan! Ako odlučimo na drugu, doći ćemo do kolijevke za upute.
M-yeah... to je koliko ljudi se ne pokaže, ali još uvijek bolje, možda nije bilo ničega. natrag na osnove!

Hvala vam, Lena, za dobru riječ. Mi smo kolijevci vrlo popularni!
Jednostavan, lagan, praktičan i prirodan. Mi iskoristiti prednost, pa čak i sumnja ne nastaje, što bi moglo biti drugačije. Dječji krevet izgleda kao neka vrsta nepotrebne prostranosti.

Eh, već bih znala - primijenio sam... do mog sina za dvije i pol godine. Što ima kolijevka.
No, za budućnost, uopće su zabilježili ranu na brkama...
Još uvijek spavamo zajedno. U ljeto ćemo popraviti. Naši će sinovi imati svoju sobu... i tada ću biti zbunjen novim problemom.
Usput, što mislite o zajedničkom snu. Kako je tvoja situacija. Općenito, po mom mišljenju, sjajna tema za novi post. Bilo bi jako zainteresirano za čitanje o ovoj temi... tako da kažem, ruka unaprijed sa znanjem.

Lena, također spavamo zajedno.
Ja sam za zajednički san s djecom! Prirodno je: probudili se, jeli, zagrlili i spavali. Ujutro se opet zagrlimo i međusobno se prepoznajemo mnogo dobrih stvari. U svakom slučaju, svaka djeca noću su krenula prema svojoj majci u krevetu. Pa zašto patiti?
Imamo hladan, ogroman madrac 2x1,9 m. Dobivamo u sekundi: mama i 2 sina, otac se uklapa i kad želi, a mačka! Općenito, tata spava u drugoj sobi, on mora dobiti dovoljno sna na poslu. A s djecom, znate sami, kakav san.
Naš madrac također radi s ogromnim trampolinom - skakanje svojstva su vrlo dobre. Ovdje su djeca skakanje sretno!
I djeca, puzeći u snu, ne odletjeti.
Neke prednosti dijeljenja spavanja s djecom na ogromnom krevetu.
Od minuses - rodbina volio uzrujan. Kažu da smo neka vrsta "pogrešnog". Mislim da je važno da je naša obitelj dobra, a ne rođaci, iako ih volimo.

A o postu o zajedničkom snu - sazvat ću - pisat ću, tema je dobra.

Kolijevka za novorođenče kolijevka - kako to učiniti sami

Sada mnogi budući roditelji pokušavaju shvatiti potrebu za kupnjom više stvari za dugo očekivanu bebu.

To se posebice odnosi i na kolijevke za bebe, budući da mnogi vjeruju da bi odmah kupnja krevetića, zaobilazeći "pozornicu" kolijevke, bilo praktičnije rješenje.

Međutim, postoji percepcija da će novorođenče biti puno ugodnije ako je početni krevet mali i ugodan.

Povijest

Kolijevci su poznati već duže vrijeme. U Rusiji su bili izrađeni od pletera i objesili se na poprečnu gredu pod stropom u kolibi.

Dakle, dijete je bilo zaštićeno od skica na dnu kolibe, a na njoj je kolijevka prekrivena tkaninom od tkanine koja je pomogla zaštiti novorođenče od neugodnih insekata. Od svih vrsta nesreća i drugih problema, dijete je bilo zaštićeno čarima koja su bila smještena unutar kolijevke.

U sjevernim područjima Rusije, kolijevci su često bili tkani od kore breze, zbog čega su dobiveni mnogo lakši od njihovih koliba vrba grančica i vina. Košare za kožu mogu se uzeti sa sobom na teren. Budući da je takva struktura visjela na stablo, bilo je moguće raditi bez problema.

U Europi su se temeljito približili slučaju, čineći kolijevke čvrstog drveta na stalak za ljuljanje. Skupljani koljevi odnijeli su nasljedstvo.

U središnjoj Aziji, kao iu Kavkazu, bilo je uobičajeno napraviti kolijevke od drveta, ali s niskim stranama. Zbog toga su mlade majke često povezivale svoju djecu u krevetićima tako da ne bi izlazile iz njih.

vrsta

Razvrstavanje kolijevke za novorođenčad može biti različito. S funkcionalnog stajališta, oni mogu biti:

 • stacionarne;
 • suspendiran;
 • na kotačima;
 • bez mehanizma ljuljačke;
 • na lukovima;
 • s uzdužnim prigušnim mehanizmom;
 • s mehanizmom križnog klatna.

Kada razmišljate o modelu buduće kolijevke, razmotrite nekoliko važnih točaka:

 1. Proizvodnja materijala je bolje odabrati onaj koji može pružiti prirodnu ventilaciju. Ili pružiti mogućnost stvaranja rešetka i bočnih stranica;
 2. Potpuno isključite bilo kakve oštre kutove, izbočine koje mogu uzrokovati ozljede bebe.
 3. Zaboravite na takve stvari poput zasuna, zatvarača i sl. Općenito, bolje je izbjegavati male dijelove.
 4. Pouzdanost se montira.
 5. Sigurno sredstvo za obradu elemenata (boja, lakova, itd.), Otporno na vanjske utjecaje.

I što je najvažnije - je izbor madraca. Možete zanemariti ljepotu, oblik i druge sitnice kolijevke, ali madrac mora biti beskompromisno kvalitetna.

prednosti

Krajem prošlog stoljeća znanstvenici su proveli jednostavan eksperiment: u jednoj skupini pratili su razvoj djece koja su spavala u njihovim kolijevkama, au drugoj djeci koja su odmah podučavana na statičke standardne krevete.

Rezultati su bili takvi da su djeca "lullabies" zaspao bolje i brže, plakali manje i razvili brže. U principu, ako mislite o tome, nije baš iznenađujuće jer mali kompaktni prostor kolijevke daje bebu osjećaj sigurnosti i udobnosti, gotovo poput majčinog trbuha prije rođenja.

Ovo je jedan od razloga za bržu prilagodbu. Sustavi kucanja omogućuju neodržavanje djeteta stalno u vašim rukama i odmor od roditelja.

Prednost vješanja kolijevka je minimalni prostor, a krevetići zauzimaju puno prostora. Pogotovo ako razmišljate o dodatnoj opciji s uklonjivom stranom: krevet može biti teško postaviti tako da odgovara roditeljskom krevetu na malom prostoru.

Kako napraviti

Zapravo, sada na internetu ima mnogo resursa koji će vam reći kako ćete sami napraviti vješalicu ili kolijevka za ljuljanje. Štoviše, "recepti" nude se s detaljnim uputama i fotografijama, ili čak i video upute.

Međutim, prije nego što napravite kolijevku morate jasno odrediti broj bodova, od kojih treba tražiti crteže i upute:

 1. Prva stvar koju treba uzeti u obzir za domaću kolijevku je materijal. Hoće li to biti drveni okvir, krevet od šperploča s trkačima, košaru od pletera s tvrdim dnom od pletera ili ratana, ili možda pletena košara od makrame? Pitanje nije jednostavno, to ne ovisi samo o fantaziji, već io sposobnosti roditelja da u praksi provede odabranu mogućnost u praksi. Ako se odabere složeni mehanizam, a nema praktičnih vještina za njegovo stvaranje, tada postoji velika vjerojatnost da se neće nositi s radom. Potrebno je trijezno procijeniti mogućnosti i snage kako bi se uistinu ugodno gnijezdo za dojenčad.
 2. Druga je veličina. Dijete u kolijevci je važno ne samo udobnost, nego i udobnost. Kolijevka je zapravo prva prilagodba djeteta s uvjetima vanjskog i neobičnog svijeta.
 3. Potrebno je uzeti u obzir funkcionalnost proizvedene stavke. Roditelji bi trebali držati drugu sitnicu za dijete - iste naprave, bradavice i još mnogo toga. Stoga ne bi bilo suvišno osigurati bilo kakve džepove ili kutije za pohranu takvih gizmosa;
 4. Dodatni uređaji - na primjer, bilo bi lijepo imati konvertibilnu vrh ili zavjesu za zaštitu od sunca i suvišne prašine ili mrežu protiv komaraca od prirodnih tkanina protiv neugodnih insekata.
 5. I još jedna važna točka - dizajn. Najčešće kolijevka je u roditeljskoj spavaćoj sobi i bilo bi lijepo napraviti krevetić ne samo lijepu, već i prilagoditi ga već postojećoj unutrašnjosti. Vrijedno je razmišljati o tome kako ukrasiti, koje elemente koristiti za ukrašavanje.

Kako napraviti kolijevku novorođenčeta s vlastitim rukama, pogledajte upute u sljedećem videozapisu:

Vješalica s vlastitim rukama: kako to učiniti?

 • Tradicionalna drvena kolijevka
 • Okrugli kolutni kolut

Svi narodi na svijetu imaju kolijevku novorođenčadi među potrebnim stvarima. U većini slučajeva, kolijevka za dijete bila je uređena tako da se može lagano potresati.

Vrste kolijevki iz 19. stoljeća: 1 točka; 2 bast; 3-daska.

To je brzo smirilo dijete i oslobodilo majku da obavlja dnevne ženske kućanske poslove.

Najjednostavnija inačica kolijevke u Rusiji bila je kutija od tankih ploča, obješena na konopac do majke kolibe ili na poseban fleksibilan pole-ochep. Ljudi na ruskom sjeveru (kets, Veps, itd.) Koristili su kolijevku od betonske kore za kolijevke.

Trenutno su kutije za kolijevke izrađene od svih vrsta umjetnih materijala, tkaju iz štapića ili šivaju iz guste tkanine. Samo "mehanizam" dječjih kolica ostao je nepromijenjen. Kao i prije mnogo godina, kolijevka je visjela s stropom tako da se može lagano potresati. Najbolja bi opcija bila samostalna kolijevka u kojoj će dijete biti toplo i ugodno. Materijal za njegovu proizvodnju može poslužiti kao stablo ili šperploča, tkanina, pa čak i pređa, ako trudna majka može pletiti ili tkati makrame.

Tradicionalna drvena kolijevka

Za proizvodnju će se zahtijevati:

 • tanke daske ili šperploča 1,5-2 cm;
 • jigsaw ili piljevina;
 • odvijač, vijci;
 • bušilica i drill set;
 • debela tkanina (traper ili jastučić, platno, itd.);
 • jaki konop, kabel ili hlače.

Shema proizvodnje kolijevke.

 1. Na početku je nužno izvući na papir detalje budućeg kreveta: strana i krajnji dijelovi. Stranice trebaju imati duljinu jednaku željenoj duljini jasle i širine dovoljne da spriječi slučajno ispadanje djeteta (oko 35 cm). Završni dijelovi moraju biti izrađeni u obliku trapezoida, manja od kojih će paralelne strane biti ispod. Duljina ove strane je jednaka željenoj širini dna kolijevke. Duljina gornje strane trapeza je odabrana zbog praktičnosti. Dno kolijevke tradicionalno je načinjeno od tkanine od sitne stanice. Moderne tkanine omogućuju odabir najprikladnijeg materijala za individualne potrebe. Glavni uvjet za njega: mora biti dovoljno gusta da podrži težinu djeteta. Dno je izrezano, vođeno dimenzijama drvenih dijelova duž njihovog donjeg ruba.
 2. Na stranicama kolijevke označite i izbušite simetrične rupe za vješanje kutije. Najbolje ih je približiti gornjim kutovima dijelova. Na donjem rubu bočnih zidova i krajnjih strana označite i izbušite niz rupe s konstantnim nagibom od oko 3 cm. U toj fazi možete, ako je potrebno, izrezbariti dekor na rubu kolijevke.
 3. Skupite kutiju, povezujući bočne stijenke s krajevima vijcima. Na dnu tkanine na rubovima na udaljenosti od 1,5-2 cm od izrezivanja (na nepropusnoj tkanini) ili savijanja (na slobodnom dijelu s obrađenim rubom) načinite rupe duž oboda s visinom koja se podudara s nagibom rupa na drvenoj kutiji. Rubovi petlji potiskuju se. Spojite dno s kutijom s tankim kabelom ili uže, navucite ga u rupe na drvenim dijelovima i dijelovima tkanine. Namjestite užad ili hlače u vješanje i pričvrstite gotovu vješalicu na strop na pravom mjestu.

Natrag na sadržaj

Okrugli kolutni kolut

Da biste napravili ugodan i mekan krevet, trebat će vam:

Slika 1. Uzorak uzorka.

 • mali obruč;
 • rez gustih tkanina, nešto širi od promjera obruča i duljina jednaka 2 promjera i šavova;
 • remenje, pletenica ili uže za vješanje.
 1. Napravite uzorak, vođen shemom na Sl. 1. Veličine se mogu odabrati pojedinačno. Postavite slojeve simetrično, dijeleći krug na 4 dijela.
 2. Prenesite uzorak na tkaninu i napravite 2 dijela. Označiti i izrezati utore za pričvršćivanje. Savijte ventile i dijelove, ostavite rupe na rubu kruga da biste stavili obruč.
 3. Namotajte obruč u otvore na lijevoj strani i pričvrstite trake ili užad na njega u utore.

Kada dijete odrasta, moguće je pričvrstiti ovaj dizajn koso, a na bivšem krevetu dobit ćete vješalicu za ljuljanje.

Da bi se beba složila s vlastitim rukama, bilo koja majka će pronaći različite materijale i mogućnosti, čineći sve kako bi krevet bio udoban. Tu će se dijete osjećati kao u rukama svoje nježne majke i mirno spavati cijelu noć, dajući joj roditeljima odmor.

Zajednice> Slobodna Dalmacija> Blog> Podravina Djevojka Srpanj

Pozdrav svima Dugo sam želio da moja djeca imaju vješalicu, jer je lijepa, ugodna i zanimljiva. Od davnih vremena, Slavena i drugih naroda, bebe su spavale u visećim kolijevkama.

Oznake: kolijevka, kolijevka, kolijevka, dječji krevetić

Komentari 67

Glavna stvar je strogo slijediti trenutak kada dijete počinje sjesti, puzeći do ruba krevetića da vidi što je tamo. Zatim, bez mogućnosti, trebat će vam krevet s visokim stranama ili majka kao prepreka)) Ako spavate s majkom. Sigurnost nikada nije dovoljna.
Izrađen je vrlo svjež i nježan, samo klasa!

Hladno, dobro učinjeno. Samo je potrebno pričvrstiti oprugu na strop, tako da se kolijevka nužno naglo gasi prema gore i dolje. Istina, već je rečeno da su oscilirajući pokreti korisni za dojenčad. No, najkorisnije je kretanje gore i dolje! Stoga je u stara vremena kolijevka bila pričvršćena na elastičnom stupu, a pod kolijevkom je pričvršćena petlja, poput pedala. Tako da možete zamahnuti nogu gore-dolje. Ovdje je sve napisano i znanstveno potkrijepljeno, u članku: drevoroda.ru/interesting/articles/655/1854.html

bit će potrebno potražiti proljeće u trgovinama

Moj sin nakon 5 dana 3 godine. I svih 1091 noći spavao se s majkom "obrazi" na odrasloj sobi. Zato je bilo potrebno davati dječje krevete vlastitim rukama. Možda ćete biti drugačiji :)

zgodan! dobra za vas i za obitelj))

Poštovanje i poštovanje!
Vrlo pristojan posao!
Bio sam najmanji u kolijevci potresen. Prije su svi bili.
Ali, naravno, ne tako - lakše.
Kvadratni klesani okvir. Na dnu rastegnutom tkaninu.
Na četiri ugla konopa, vrh je povezan u jednom čvoru.
Vezica opruge opruge.
Na nogu koja se spušta na granicu ili vrpcu.
Sjedi pletu i trese.
I zašto su djeca u kolijevci lakše spavati?
I očito zato što dijete u maternici penje svojim pokretima i raste s tim osjećajem.
A ako cijelo vrijeme leži nepomično, osjeća nelagodu da nešto nije u redu.

Izvrsno, dobro učinjeno, izgleda izvrsno.

1e photo kositra, izravno sliči lijesu iz bajke

Kad je utvrđeno s nagibom bočnih zidova, supružnik je zatražio da jasno pokaže kako bi to izgledalo, nije to htio, ali traži vrijeme, stavlja dvije strane na dno i gotovo se nije osjećala loše)

Ispalo je lijepo. Ravno klase!

Također sam razmišljao o tome, pa sam čak i pronašao pojaseve na alishki prodanoj zasebno, ali moj sin je već odrastao :) ali ne možete ga pretjerati sa sigurnošću, počeo sam ustajati kad nitko nije čekao.

i stablo ne pucaju duž vlakana, umjesto vezanja užeta?

Ja bušila u čvrstu "šipku", u njega štap s obje strane, ispalo je prilično teško.
općenito može prsnuti ako se popnem na nju)
kao i montažne opcije kroz dno, ali dobiva se previše konopa jer to nije baš lijepo.

Ali sigurno je, misli što je najbolje. I za posao 5 s velikim plusom.)))

Krasava.
Vratite se na "podrijetlo". To je točno.

Poziv je kolijevka)
+++ Za ravne ruke! vrlo dobar posao!

Imam oznake potpisao kolijevku) Hvala

Ispričavam se, nisam obraćao pažnju)

Tako slavizam prožima tehnokratske bivode! ) Bio sam vrlo zadovoljan postom i pravim ručnim radom - pravi suprug!
Kako bi vas zaštitio, u ovoj kolijevci bilo bi srebrne niti oko izrade zaslona, ​​u obliku lijepe čipke!
Uz nadopunu!

Hvala vam, za skrbnika, znam da je otac stavio nož pod dno, tako da ako se o njemu izrezuje nešto čisto:
nož je općenito bio talisman, i fizički i duhovno.

Tako je, za dječake nož, za djevojke, Očevu košulju. I zaslon, dodatno štiti od svih mobilnih mreža i tako dalje.

Mislio sam samo s bajkama i starim filmovima koji su ostali.
Sjećam se takve kolijevke iz djetinjstva, baka moje mlađe sestre tresla je to.

Prije nekoliko godina smo bili na izletu u Kolomni u željeznom muzeju, a bilo je i vješanje. Općenito, sustav je pomalo trickier i sigurniji: krevet je napravljen malo više, uže izlazi iz svakog kuta, sve 4 su spojene u jednom čvoru, čvor je vezan na prsten (tj. 4 užeta iste duljine, s jednim krajem fiksnim kraj prstena iznad kolijevke), dalje, postoji još jedan konop iz prstena, na njega je pričvršćena opruga koja je već pričvršćena na strop. Sve u svemu, krevet se ne okreće i zbog centrifugalne sile, ona sama odstupa od kretanja djeteta i "gura" je cijelo vrijeme.

u stvari, svejedno, samo bez proljeća.

Nisam vidio još jedan konop koji je krenuo od stropa do čvora.

I, shvatio sam, da, da, imam neku točku da se konopac približava kuku

Vrlo se sjajno dogodilo!

Pravo je. Zatim morate napraviti zamah.

stranica već ima vodoravnu šipku s pericidnim ležajevima za budućnost)

Ljepota... stavite stream)))

ruke odakle trebate rasti! veliki posao

Postigao sam lakše. sklopljen na okviru planiranih ploča ispod prijenosnog kolijevka kolica. Izvadio je iz kolica i preselio se u ovjes. Dugo u kolijevci ionako neće biti. Počne se prevrnuti i umaknuti, više ne napušta Međutim, za posao prihvatiti pohvale)

Također sam htio! Šteta mi je duže od godinu dana

Moramo prvo napraviti kolijevku ili dobiti prikladno seljak koji će to učiniti))))

Dobro je, sjajno!

Dobro je! Otac u jednoj riječi! Neka vam Bog daje zdravlje i svoju djecu!

Ali ova ljepota nekoliko mjeseci. Maksimalno tri)

Mislim dok ne naučiš kako ustati, možeš spavati tamo, naravno, vidjet ćete.
tako da je veličina do godinu dana dijete će se uklopiti u potpunosti. Pa, tu još uvijek dobivate)

U veličini, to će stati, samo dijete neće kretati poput pupa bez pomicanja, ali iz iskustva mogu reći da dijete okreće, okreće, opasno je. Pa, sigurno znate bolje).

Dok ne nauči sjesti, neće pasti nigdje (kolijevka je dovoljno duboka)

Nema riječi! Vrlo cool)))

Dobro je! Ja se upuštam u drvene radove, naime u vrtić. Htjela sam započeti proizvodnju s malom kolekcijom kolijevki vlastitog dizajna. Suočen s činjenicom da za mnoge veliki problem je montiranje u strop. Čak i ne u smislu pouzdanosti, ali jednostavno nisu svi spremni za bušenje stropu u stanu. Iako sam ponudio i svoje instalacijske usluge s jamstvom. Različiti podmetači i stalci također nisu popularni, oni zauzimaju prostor itd. Općenito, ova ideja nije išla s kolijevkama u mase. Ali to je tako, apstrahirano...
I jako mi se svidjelo tvoj posao. Nadam se da će dijete također cijeniti vaš posao i hvala vam na dobrom i miran san :)))

Nije mi važno zbog takvog slučaja da buši strop, pogotovo jer se stan iznajmljuje)), ali vlasnici su dobri, adekvatni ljudi, pa je sve u redu. To je u osnovi moje prvo iskustvo u stolarije, prije nego što sam zabio čavle samo u daske, a ja sam nešto piljio sa slagalicom. moj bližnji u garaži kažu da kažu da započnu malu proizvodnju, ali odmah sam pomislila kako nije prikladna za slobodno vrijeme, a vjerojatno neće biti puno ljudi spremni)

Još smo morali objesiti gumu umjesto užeta, jednom ga potresati, spavati cijelu noć dobro))

Postoji više tehnoloških rješenja! )

Još smo morali objesiti gumu umjesto užeta, jednom ga potresati, spavati cijelu noć dobro))

možete objesiti oprugu između montaže na stropu i kuka)

Kolijevka za novorođenče s vlastitim rukama - prekrasan dar za bebu

Svaka majka uvijek želi učiniti nešto za rođenje bebe na svoje. Učinite nešto posebno što bi bio pravi dar budućem sinu ili bebi kćeri. Takav dar bit će kolijevka za novorođenče izrađeno rukom.

Takva kolijevka će pažljivo zaštititi bebu i ukrasiti sve interijere. Kolijevka se može staviti na vješanje ili na noge s prečkama, tako da možete swing dijete tijekom spavanja.

Među mnogim prednostima kolijevke, možete istaknuti glavne:

 • Mobilnost - takva kolijevka može se lako premjestiti iz jedne prostorije u drugu ako se dijete boji biti sam;
 • Kompaktnost - veličina kreveta na katu je široka šezdeset centimetara i dugačka sto do sto deset centimetara;
 • Udobnost i udobnost - to će biti puno udobnije za novorođenče spavati u kolijevci jer će se on osjećati sigurno - meke zidove kolijevke će ga okružiti, on će se osjećati zaštićenim. Kada se malo dijete odmah stavlja u veliki krevet, postaje strah, jer je nakon 9 mjeseci bio u utrobi, bio je tijesan i toplo. U većem krevetiću ima previše otvorenog prostora, ništa ne okružuje bebu - iz kojeg može doživjeti nelagodu i plakati.

Suspendirana kolijevka

Ako ne namjeravate premjestiti kolijevka oko kuće, može se obustaviti. Glavni uvjet je nedostatak stropnih stropova i prisutnost dobrih fiksiranja.

Sam se kolijevka može načiniti od drvenih dijelova i malog madraca. Bolje je uzeti stablo potpuno obrađenu i tražiti praznine i nepravilnosti - dijete treba biti zaštićeno od krhotina.

Možete napraviti vreteno kolijevku vrba vrba. Za to nam je potrebna minimalna vještina u tkanju, jer je u suštini kolijevka velika košarica za bebu. Takvi mali kreveti su ekološki prihvatljivi i vrlo su lagani. Unutar kolijevke možete napraviti mekane strane tkanine napunjene malim slojem punila i postaviti mali madrac.

Neki čine viseće kolijevke samo od tkanine. Materijal je odabran ili čvrsto izdržljiv, poput pusta, ili je baza ušla u okvir tkanine kreveta, što će pomoći u održavanju oblika kolijevke, na primjer, pjenaste gume.

Ako još imate stropove u vašem stanu, ali samo želite imati vješalicu, trebali biste razmisliti o posebnim nosačima za pričvršćivanje. Takav kolijevac može se lako nositi oko kuće i zakrenuti dijete gdje će biti prikladnije.

Standardni kreveti za dječji krevetić

Ovaj krevet može biti izgrađen neovisno o drvu. Druga mogućnost bila bi tkati kolijevku iz štapića ili ratana.

Za izradu drvene kolijevke, trebate zalijepiti drvene daske i drvenu oblogu, vijke i vijke, bočne stijenke mogu biti izrađene od polukružnih tračnica ili šipki u obliku rešetke, ljepila, laka i sjajne boje. Poželjno je imati ruku i glodalicu koja ima sve uređaje za rad na kolijevci. Iz alata trebat će vam jigsaw, drill, kompas (domaći štapić s olovkom na kraju) i stezaljke.

Pojedinosti kolijevke izvlače se uz pomoć improviziranog kompasa, olovke i vladara. Zatim izrezati i dalje obrađivati. Primjerni crteži mogu se pronaći na mreži.

Bolje je napraviti kolijevku od pramenova grančica. Bit će takva struktura:

Drvene podloge mogu biti razrijeđene i pletene s vinovom lozom.

Tkanine

Takva kolijevka može obavljati funkciju nošenja i istodobno biti stacionarna. U prvom obliku, dobro ga je koristiti za putovanja izvan kuće, au drugoj, jednostavno ga stavite u obični krevetić i stavite dijete da spava tamo. Tako možete ubiti dvije ptice jednim kamenom:

 • Imati zgodan predmet za prijevoz djeteta, u kojem će biti topli i udobni;
 • Nema potrebe kupiti kolijevku, a zatim krevetić;
 • Dijete će naviknuti na spavanje na jednom mjestu.

Takav nosač ležaljki može se sami šivati ​​i ukrasiti po volji. Kolijevci s dječjim "tulipanom" - rtom - izgledaju jako lijepo. S njom, beba će biti još ugodnija, ona će zaštititi od nepotrebnih pogleda i izravnih zraka sunca. Takav se rt može učiniti čak i s kukom.

Suspendirana kolijevka. Mudrost dobi

Stara kolijevka

Sigurno je reći da je priča o kolijevci počela s rođenjem prvog čovjeka, predstvima čovječanstva. Majke nisu uvijek mogle gurati svoje dijete na svoje ruke, bilo je potrebno održavati ognjište, pripremati hranu, upravljati kućanstvom. A onda su brižni oci izradili sličnu majčinsku ruku za svoje dijete, tako da je dijete slilo slatko u snu iu toplini.

Kolijevci na različitim mjestima su napravljeni drugačije i iz širokog raspona materijala: drva (šupljina, drvene kolijevke), vrba stabala, ratana, koža, kora, užad (kolijevke - hammocks). U Africi i Latinskoj Americi, žene nose bebe iza leđa, ili u posebno cradled ili cradled krpe. U modernim uvjetima, ovaj način nošenja djece zove se "klokan".

U nekim narodima Sjevernog Kavkaza, jasle su izrađene od drveta i jasno veličine djeteta rođene. Kako je dijete raslo, veličina kreveta se povećala, ali uvijek je imala volumen za usko čezlo dijete koje je ponekad poslužilo kao loša pomoć za djecu sklona određenim bolestima mišićno-koštanog sustava (na primjer, kod djece s kongenitalnom dislokacijom kuka).

Kao i na drugim kontinentima, tako je u Rusiji obiteljska struktura oblikovala tijekom stoljeća, a svako mjesto imalo je vlastite tradicije u njegovanju beba. Različite nacije čak i nazivaju našim modernim krevetićem drugačije: kolijevka, kolijevka, stolica za ljuljanje, ležaljka, beba, krevetić, zibka itd.

Rođenje sjeverne seljake najčešće je primaljao. Muškarac - opstetričar, s gledišta naroda ruskog sjevera, apsurdna je, suprotnost zdravom razumu, poput žene - konjanika. Dijete je bilo oprano bilo u kadi ili u peći na vrućoj vatri, tako da je ispod njega stavila raž slamu. Onda je dijete čvrsto stegnuto i tek nakon svega toga odveli su se u majčinu dojku i stavili u kolijevku. "Što dijete roar, al, nitko ga zyblet?" - Tako su rekli na sjeveru.

Svjetlo ležište (pređa), tkano od vina od borovih šupljina, visjelo se na lukovima od višnje trešnje do ochepe i imao podnožje za ljuljanje. Ocep je fleksibilan stup pričvršćen za stropnu podlogu. Na dobrom, kolijevka je vrlo snažno oscilirala, ponekad na sazenom s poda. Možda je takav zamah od samog rođendana, nakon čega je uslijedio zamah na ljuljački, izazvao posebnu temperamentu: mornari, ljudi iz seljaštva, rijetko su bili osjetljivi na bolesti pluća.

Ponekad je kolijevka bila obruč, obložena platnom i obješena na uglovima užeta.

A u svakodnevnom životu grada postojao je još jedan oblik kolijevke - podnožje, koji je zaslijepljen prema principu "Vanka-Vstaka".

U kraljevskim kolijevkama kreveti i pernati kreveti punjeni su labudom. Jelo, slama i krpe stavljene su na dno kao leglo, pod glavu je bio i jastuk s sijedom i slamom. Kako bi se zaštitili od komaraca, muhe i svjetlo na kolijevci visjele su krović.

Za većinu naroda europskog dijela Rusije, Sibira, kolijevka je visjela ne samo zbog udobnosti. Vjerovali su da je dijete podignuto iznad poda pod pokrovom nebeskih sila. Također se vjeruje da dijete raste bolje u stanju podizanja.

Općenito, kolijevka je bila iznimno važna u životu obitelji, jer kolijevka nije samo praktične vrijednosti, smanjuje dijete; kolijevka, dobro napravljena, lijepa i ugodna za oči, osmišljena je da ugodi majku, tako da ona, kada gleda ukrašena kolijevka, još više ispunjena ljubavlju za svoje dijete i nadahnula se brinuti o svom djetetu i podići je.

Štoviše, u svim narodima kolijevka je nosila i mistično značenje.

Tako su narodi Sibira sačuvali mnoge legende posvećene kolijevci: prema uvjerenjima Khantyja, mitološki predak spustio je prvo čovjeka s neba u uzorku na zlatnom lancu. Moć Majke Božice, koja beskonačno oživljava cijeli život, utjelovljena je na slici kolijevke. Kolijevka na zlatnom lancu ostaje nit koja povezuje legendarni Prevelik s ljudima koji sada žive. Svaki, čak i najpretenciozniji izgled, je drvena ili kora kolijevka - njegova sličnost. U svakom ritmu uspavanke, mit o prvorođenom odjekuje. Svako dijete ponavlja put velikog pretka, po prvi put gleda uokolo iz kolijevke suspendiranog s pola.

Za oko godinu dana, kolijevka služi djetetu kao "stanu", točnije dvodnevnu i noćnu. U prvom je svjetlu vidio, u drugom - tami; u prvom igra više, u drugoj je spavao.

Prije pojave zubi i imenovanja djeteta meso je predmet požude za sve vrste zla. Nastoji uhvatiti duhove šume, vode, pakla. Bez kolijevke dijete je bespomoćno. Ne može se staviti na goli pod ili na zemlju, inače će niži duhovi odmah prodrijeti u nju.

Pas je u stanju čuvati bebu i požar koji gori u ognjištu. Ipak, opasnosti se vrebaju, pogotovo izvan kuće i blizu pragova. Potrebno je nositi kolijevku iz kuće i donijeti ga na drugi način nego s natrag (glavu) prema naprijed. Ne dirajte kolijevku s djetetom preko pragova, ostavite u praznoj kući. Još je opasnije ostaviti dijete samog na ulici, inače bi ga duhovi Donjeg svijeta mogli zamijeniti tako da ga klize u kolijevku svoje bebe.

Ako postoji prilika, zapovijedili su neizrecivom redoslijedu pravi majstor Lyuchnika, koji je to učinio ne samo vještinom nego i ljubavlju i molitvom. U siromašnijim obiteljima, očevi i djedovi su sami načinili vješalicu, možda ne s takvim umijećem, već s ljubavlju.

Prema legendi, ako muž želi imati mnogo djece u obitelji, on će ići što je dalje moguće u šumu i tražiti stablo tamo koje je dostojno biti nesigurno za svoje kćeri i sinove.

Buduća majka, u međuvremenu, pripremala je krović na kolijevci: ne samo da je tkanina pokupila prekrasnu, već i ukrašavala - s vezom, aplicom i čipkom. U najmanju ruku, ako je obitelj vrlo siromašna ili je majka umorna od višestrukog stvaranja nadstrešnica, mogli su samo staviti na baka. Potrebno je zatvaranje krova! To nije samo ograda od svjetla i muha. Ovo je prepreka zlih duhova.

Svaka obitelj imala je svoju sretnu kolijevku koja se prenosila s generacije na generaciju: čim je dijete odraslo, dala je mogućnost novorođenčadi.

Kolijevka od trajnog drva mogla bi trajati 200 godina. Na njoj su pisali godinu rođenja djeteta, takvi natpisi mogu se naći na muzejskim izložbama do šest ili više.

Dokaz mudrosti naših Predaka

Dječji boravak u razdoblju djetinjstva u suspendiranom ležajuću koljevu nosi u sebi neku vrstu nesvjesnog, prema prirodi djeteta, kulture njegove utjelovljenja koju je dijete razvilo već tisućljećima. Paradoksalno, ali znanost ne samo da nije proučavala tu metodu kulture, već je, kao i mnoge druge stvari, koja je bila u popularnoj obrazovnoj pedagogiji, jednostavno odbijena. Ali istina ovdje doslovno leži na površini.

Poznato je: 9-mjesečno razdoblje prenatalnog razvoja djeteta prema biološkom (genetskom) vremenu mnogo je duže od cjelokupnog kasnijeg života. U ovih 9 mjeseci, gotov mali čovjek je napravljen od 2 stanice. I ova cijela faza razvoja odvija se u tekućem mediju. Okruženje koje podržava proces razvoja djeteta gotovo je bez težine. Sada zamislite: od nulte gravitacije, dijete iznenada pada u medij ogromnoga gravitacijskog pritiska, uključujući "Teška" (padom tlaka) gravitacijski ritmovi.

Zato se opće napetosti šire kroz tijelo, mišićna krutost i grčevitost pokreta karakteristično je za dojenčad koji izlazi iz maternice. I uklonit će se samo prilikom poravnavanja tjelesnih ritmova, uklj. proizvoljna voljenost s zemaljskim ritmovima (gravitacijskim). No, za takvo skladanje potrebno je dulje vrijeme i pomoć čovjeka.

Vješalica samo prevodi vektor statičkog gravitacijskog tlaka u gravitacijski ritam vibracijskog vala. U ritmu ljulja, dječak u ritmičkom načinu doživljava neobične trenutke bez težine (kad kolijevka dosegne svoju maksimalnu visinu i "zamrzne" na trenutak) i trenucima utjecaja najviših gravitacijskih sila (kada kolijevac prolazi kroz najnižu točku na tlo). Slijedom toga, uz pomoć suspendiranog ležajnog koluta, vektor jednosmjernog gravitacijskog tiska "razvija se" u gravitacijski val koji stvara život koji je prilagođen zemaljskim uvjetima.

Štoviše, pokazalo se da je cijeli ljudski život hijerarhija međusobno roditeljskih, međusobno usklađenih (u mnoštvu) algoritama: od ultra visokih genetskih ritmova do vrlo niskog značenja proizvoljnih voljnih djelovanja. Suspendirana kolijevka je posebna tehnologija koja je apsolutno neophodna za postupno djelotvorno ne traumatsko ulaska i prilagodbu djeteta na gravitacijsko okruženje Zemlje, uključujući pokrenuti gravitacijske ritmove života.

U 80-ima dvadesetog stoljeća, pod našim vodstvom, proveden je sljedeći eksperiment pod pokroviteljstvom Instituta za medicinske probleme sjeverne Sibirske podružnice Ruske akademije medicinskih znanosti (N. F. Kazachkova). Jedna grupa majki podigla je bebe u vješalici, a druga u redovitom krevetu. Nađeno je da su bebe iz prve skupine bolje spavale, manje su plakale, bolje su sisale grudi. Počeli su brže opuštati gravitacijsko-mišićnu napetost tjelesne napetosti, smanjujući mišićne konvulzije. Znatno su imali nistazam oči. Zbog toga su im oči brzo počele popravljati objekte, tj. brzo su se počeli pojavljivati ​​sa smislenim izgledom.

U prosjeku, 2-3 mjeseca ranije, imali su grimase i prve artikulirane riječi. Manje takve djece imalo je ukočenost i strah. 1,5 - 2 mjeseca prije, djeca su počela stati na noge i hodati po tlu. S razvojem ciljanih ručnih radnji pokazali su manje mišićne krutosti (konvulzivnost).

Formalnost unutarnjeg gravitacijskog ritma je formalnost ne samo unutarnjih vegetativnih ritmova nego i duhovnog stanja, formalnosti njihove otpornosti na razne nepovoljne ekološke čimbenike.

Pozitivan utjecaj suspendirane kolijevke utjecali su gotovo sve kasnije faze ontogeneze. Na primjer, kasnije ta djeca su imala manje unutarnjih napetosti prilikom pisanja. Kao rezultat toga, oni su bili manje skloni nad bilježnicom prilikom pisanja. Osim toga, imali su savršen rukopis, crtež, pa čak i glazbeni uho! Imali su slobodan i smislen govor. Manje takve djece imalo je strah. Na višoj razini, ova djeca imala su neuropsihijsku otpornost na stres.

Stoga je nestanak suspendiranih kolijevki iz obrazovnog arsenala dovelo do pogoršanja razvoja sposobnosti koordinacije tijela djece, različitih proizvoljnih motoričkih funkcija, uključujući govora i priručnika. To je dovelo do smanjenja funkcionalnih sposobnosti osnovnih sustava za održavanje života (kardiovaskularni, respiratorni, gastrointestinalni, izlučivanje, itd.).

U širem smislu, to je dovelo do smanjenja funkcionalnosti tijela i duhovno-mentalnog potencijala na razini čitavog naroda. Sve to omogućilo je svjež pogled na veličinu popularnih obrazovnih kultura, o posebnoj razvojnoj ulozi ruskog jeku.

Učiteljska klasa "Izrada kolijevke - čudo naših predaka"

 • Drvene šipke 2x3cm: 2 šipke od 80 cm, svaka po 2 šipka od 56 cm
 • Metalni kutovi 4pcs
 • Samorezni vijci dugi 2 cm
 • 4 karabina
 • Rope oko 7m
 • Proljetna vrata 1 kom
 • Tkanina gruba kutija za pokrivanje-gamachka 2,5m h2m
 • Tkanina za mekani poklopac na okviru 3m x 0.5m
 • Sintepon 3m x 0.5m
 • Tkanina za krovište (po mogućnosti prirodno) 4m
 • Munja 60 cm
 • Stropni nosači - pola prstena (ikea) 2 kom
 • Chopi i vijci za montažu u strop 8pcs

Izrađujemo dijelove kolijevke


Izraditi okvir od drvenih rešetki 60x80cm. Pričvrstite uglove metalnim uglovima.