Suhi plijen - sretna beba. Koliko često mijenja pelenu novorođenčadi?

Liječenje

Jednokratne pelene - izuzetan izum čovječanstva prema popisu trideset predmeta, objavljenih 2000. od strane francuskih sociologa. I rijedak se roditelj ne bi slagao. Dolaskom pelena, život s djetetom postao je lakši.

Glavna prednost laganih gaćica od papira s unutrašnjom upijašću - nakon uporabe s proizvodima ne treba gnjaviti. Nakon što mu služi, pelene se šalju u smeće. Osim toga, u usporedbi s pelenama i višekratnim mogućnostima, jednokratne pelene zadržavaju bebu kožu suho, smanjujući rizik iritacije i pelenskog osipa. I ovdje smo vrlo blizu odgovoriti na pitanje.

Zašto je potrebno promijeniti pelene?

Prema tome, potrebno je promijeniti pelenu tako da higijenski proizvod nastavi obavljati zadane dužnosti u traženom iznosu. Pelena mora biti zamijenjena, puna, zamrljana ili oštećena.

Nepromjenjiva pravila su:

 • Promijenite punu pelenu. Ako je gaćice od papira prilično "teške", tekućina će pasti na kožu i iritirati kožu bebe.
 • Uvijek uklonite pelenicu ako beba pokes, čak i ako je pelena općenito suha. Ako to nije učinjeno, sigurno će doći do iritacije.
 • Promijenite sredstva za higijenu prije odlaska iz kuće: ako idete na duže šetnje, idite na kliniku ili koristite javni prijevoz. Jednom riječju, ako se pojave uvjeti pod kojima je problematično odjenuti dijete.
 • Ista preporuka za povratak kući: Jesi li dugo bila na putu? Najvjerojatnije je vrijeme za promjenu pelene.
 • Provjeravate li stupanj punine ili prisutnost "iznenađenja" u pelenama, jeste li otkrili da je koža bebe mokra? Bez obzira na rezultate ispitivanja, promijenite pelenicu.

Trebam li to noću?

Ovo je posebno pitanje, jer majke toliko vremena vrednuju vrijeme kada dijete spava - možete se opustiti, odvojiti malo vremena za sebe ili za kućanske poslove.

Potrebno je nositi svježu pelenu nakon večernjeg plivanja prije nego što se hranite i spavate. Čak i ako trenutni proizvod nije bio potpuno napunjen i neprljan, noć je duga i nova pelena ne povrijedi. Tako će biti neko jamstvo da se dijete neće probuditi od mokrog i neugodnog.

Koliko je često potrebno?

Situacije u kojima se pelena odmah mijenja:

 • dječak poked;
 • koža ispod pelene je vlažna;
 • pelena je teška i natopljena.

dječaci

Postoji mnogo rasprava o prihvatljivosti korištenja jednokratnih pelena za dječake. Protivnici vjeruju da je neprihvatljivo "pregrijati" genitalije budućeg čovjeka, da će "efekt staklenika" utjecati na plodnost.

Prema Dr. E.O. Komarovsky, takve tvrdnje su neutemeljene, a pelene ne utječu na produktivno zdravlje budućih očeva. U tom smislu okrećemo se praktičnim pitanjima. Promjena pelena u dječaka ima svoje osobine, uzrokovane fiziologijom. Prilikom odijevanja djeteta, važno je pravilno postaviti penis - kako bi tijelo poslalo dolje.

Inače postoji rizik da se odjeća ili dijete umaknu. Pelene u gornjem dijelu nisu posebno zbijene s upijajućim sredstvom, a ako se dječak prijavljuje, higijenska sredstva bit će beskorisna. Pogledajte ovu nijansu.

Nemojte pretjerano stegnuti pelene oko djeteta, jer pritezanje mokraćne cijevi ne dopušta dječaku pravilno slanje fizioloških potreba. Beba će biti zabrinuta. Praktično, moderne veličine pelene dostupne su u dvije vrste: za dječake i za djevojčice. Takvi proizvodi uzimaju u obzir fiziološke razlike djece različitih spolova - apsorbiraju se na različite načine kako bi "osigurali" najčešće korištena područja pelene tijekom uriniranja.

Nudimo gledanje videozapisa o tome kako zamijeniti pelenu za dječaka:

Djevojkama

Prilikom mijenjanja pelene, važno je da djevojke ispravno potkopavaju dijete. Pokret bi trebao biti usmjeren od naprijed prema natrag, od prepona do pape. Inače, infekciju možete nositi u genitalije.

Općenito, druge preporuke za djevojčice su slične.

U rodilištu

Mijenjanje pelene dječaku u porodničkoj bolnici malo se razlikuje od istog procesa kod kuće.

Nakon rođenja u roku od 1-3 dana, izvorni cal mecon ostavlja dijete. Konzistencija je gustija i vrlo tamna pražnjenja. Mekonij se ispire i očisti mnogo gore od uobičajenih labavih stolaca za dojenčad.

Imajte na umu da će se prvi put dijete držati uobičajenog položaja u kojem je bio u maternici. Za pranje i promjenu odjeće kompaktno sastavljenog beba nije tako zgodan. S vremenom će se situacija promijeniti. Stavite pokrivač na stol za presvlačenje i vodenu pelenu na vrhu. Na tvrdoj površini, dijete će se kotrljati s jedne strane na drugu, nezgodno je njemu ili njegovoj majci.

Promjena pelene u bolnici će imati češće - novorođenče urinirati i izlučuje vrlo često. Donesite zalihu odgovarajućih pelene veličine. Kod djevojčica meconium također odlazi - bolje je oprati dijete prilikom mijenjanja pelene, a ne brisati se s salvama. Vrijeme je da novorođena djevojka mijenja pelene svaka 3-4 sata.

Njega za bebom kod kuće nastavlja se. Učestalost zamjene dječje higijenske hlače kod kuće je svakih 3-4 sata. Kod kuće slijedite princip: ako je sve suho i čisto, pelena nije previše teška - možete pričekati prikrivanje.

Nudimo gledanje videozapisa o promjeni pelene za dijete kod kuće:

Noću

Što se tiče upotrebe pelene tijekom noći, učinit će opće preporuke. Stavite svježu pelenu na krevet. Ako noć prođe bez straha od djeteta, a ne primjetite curenje ili prisutnost izmeta, nemojte probuditi bebu zbog planirane promjene pelene.

Preporuke dr. Komarovskog

Budite sigurni da kontrolirate suhoću kože ispod pelene i odsutnosti crvenila i pelenskog osipa. Prema liječniku, ovaj higijenski proizvod je neophodan za mame da olakšaju život. Dijete ne dobiva nikakvu korist od pelene. Nema štetu na pelens ako roditelji slijede pravila za njegovu uporabu.

Koliko puta dnevno trebate nositi novu pelene?

Kao što smo već shvatili, ne postoji točan odgovor na ovo pitanje. Sve ovisi o stanju pelene u vrijeme kontrole, prisutnosti izmeta u higijenskom proizvodu, stanju kože bebe. Ako pelena još nije puna, nije prljava s izmetom, a koža novorođenčeta je suha, čista i bez znakova iritacije, a zatim pratite vodič 3-4 sata. Nakon tog vremena možete promijeniti bebu.

Sjeti se da su sva djeca različita. Način mokrenja, količina pražnjenja, frekvencija stolice ovisi o načinu života i fiziologiji određenog djeteta. Postoji nekoliko općeprihvaćenih standarda i smjernica. Nakon rođenja bebe trebat će vam vrijeme i promatranje. Uskoro ćete znati kako se to događa u slučaju vašeg potomka. Na temelju opažanja djeteta formirat će se pojedinačni način mijenjanja pelene.

Dijete vam također može obavijestiti da je vrijeme za uklanjanje prelijevane pelene od njega - dijete će početi cviliti, spin i brinuti. Ako se pelena nepotrebno brzo zagrije (u roku od 1-2 sata), možda ćete se morati prebaciti na upotrebu većih proizvoda. Također je moguće da je kupljena pelena s lošom kvalitetom upijanja. Ako primijetite da se pelena ne uklapa, pokušajte s robom druge marke.

Nudimo vam gledanje videozapisa o tome koliko često trebate mijenjati bebu pelene:

Shift proces

Redoslijed radnji će se malo razlikovati, ovisno o tome zašto ste odlučili zamijeniti proizvod svježim.

Promjena pelene kada dijete pokes:

 1. S čistim rubovima pelene sakupite pražnjenje od trbuha na stražnjicu.
 2. Pažljivo skinite pelenu pod dijete, podignite dijete za noge jednom rukom.
 3. Namotajte upotrijebljeni proizvod, pričvrstite paket velcroom.
 4. Oprati dijete toplom vodom, upotrijebiti deterdžent samo kada je to potrebno. Ako niste kod kuće, koristite mokro maramice.
 5. Stavite bebu na čistu pelenu.

Pelene su pune, ali koža djeteta i unutarnja površina proizvoda su suhe i čiste:

 1. Skinite i namotajte upotrijebljenu pelenu.
 2. Stavite suhi higijenski proizvod na bebu.

Koža ispod pelene je vlažna:

 1. Skinite i namotajte pelenu.
 2. Uklonite vlagu s kože bebe na bilo koji mogući način - operite i obrišite ručnikom ili pelenama, obrišite tijelo mokrim brisima.
 3. Stavite dijete na suhu pelenu.

Ako se osip od pelene i nabore namočite od vrućine ili znoja - koristite prah (nemojte se udaljiti s količinom i pazite da alat ne ulazi u dišni sustav!). Ako je koža suha i nadražena - podmažite krema za bebe. Pridržavajte se načela: mokro - suho, suho - mokro.

Pokušajte ne koristiti jednokratne pelene tijekom ljeta u toplini - koža pati od pregrijavanja. U ekstremnim slučajevima nosite pelenu preko noći.

Za promjenu pelene kod kuće trebat će vam:

 • topla voda;
 • ručnik ili pelena;
 • stol za presvlačenje (ili površina za ležaj prekrivena vodootpornom podloškom i mekanim pelenama na vrhu);
 • vlažne maramice;
 • krema ispod pelene (situacijski);
 • Prašak (situacijski).

Pa, ako u početku možete pomoći nekome iz kućanstva. Mlada majka mora "popuniti svoju ruku" kako bi se nosila s cijelim procesom samostalno i pouzdano.

Kako nositi bebu?

 1. Postavite dijete na leđa na stol za presvlačenje. Nikad ne ostavljajte svoje dijete bez nadzora i nemojte se micati dok je dijete na stoliću za presvlačenje.
 2. Razmotrite pripremljenu pelenu kako biste utvrdili gdje je lice. Obično postoje posebne oznake na proizvodu (pruge, slike ili natpisi).
 3. Jednom rukom podignite dijete za noge da biste donijeli razvlačenu pelenu ispod stražnjice.
 4. Postavite dijete na pelenu, poravnajte položaj proizvoda.
 5. Ispravite prednji dio pelene i osigurajte proizvod velcro.
 6. Spread rezinochki na nogama, imajte na umu da pelena sjedi simetrično, da li gornji rubovi nisu omotane.

Tijekom vremena, svaki roditelj nadgleda umijeće mijenjanja pelene. Nakon nekog vremena mladi roditelji dobivaju "borbeno iskustvo" i mogu početnicima dati majstorske tečajeve. Sve će se ispasti ako slijedite preporuke.

Kako i kada promijeniti pelenu?

Preporuke za zamjenu jednokratne [1] pelene razlikuju se u velikoj mjeri ovisno o tome tko preporučuje. Za svakog proizvođača, češće mijenjate pelenu, to bolje (isključivo iz komercijalnih razloga).

Stoga, na primjer, takvi savjeti: "pelena treba promijeniti odmah nakon hranjenja". Mama, koja je, koristeći pelenu, prisiljena razmišljati o obiteljskom proračunu, malo je vjerojatno dopustiti sebi takvu vrijednu indikaciju.

Sva djeca su drugačija, žao zbog banalnosti, svako dijete ima vlastiti, individualni način upravljanja prirodnim potrebama. Učestalost i volumen mokrenja, učestalost stolice, stanje kože, sobna temperatura, količina potrošene tekućine - svi ti čimbenici utječu na potrebu za promjenom pelene. Opet, cirkulacija se često isprepliće s zadovoljavanjem ostalih fizioloških potreba, i postoje mnoge varijante tog odnosa. Kakanya nakon jela - standardni fenomen, ali ne i obvezatan. Ponekad se to događa samo u večernjim satima, ponekad nakon kupanja, tijekom noći, itd. Nitko ne može znati karakteristike vlastitog ponašanja bolje od roditelja i bez ikakvih preporuka odlučiti - vrijeme je za promjenu ili barem provjeriti tu imamo posla.

Sada posebne savjete.

1. Potrebno je promijeniti pelenu nakon što svaka "velika potreba" hoda bude nepromjenjivo pravilo. Bez obzira na brzinu apsorpcije mokraće, ipak je neko vrijeme u dodiru s izmetom, a rezultat tog kontakta je stvaranje tvari koje nadražuju kožu djeteta. Što je brži ovaj kontakt prekinut, to bolje.

2. Vrlo je razumno izvršiti zamjenu pelene u situaciji u kojoj više ili manje dugo vremena neće biti kontrole (izlazak, odlazak na javni prijevoz, odlazak u kliniku) ili kontrolne sile (npr. Noćni san).

3. Čak i ako se "velika potreba" ne dogodi, vjerojatnost da snaga pelena istječe nakon noći spavanja ili nakon što je party vrlo visoka. Odavde i svrhovitost promjene.

4. Ako je u procesu kontrole koža ispod pelene pokazala da je mokra - odmah promijenite.

Ovdje, strogo govoreći, to je sve. Sada o tome kako se mijenjati.

Već smo naglasili: "dio tijela koji će biti prekriven pelenama mora biti čist i suh." Jasno je da to zahtijeva neke roditeljske napore.

Prije promjene, preporučljivo je osigurati da na stoliću za mijenjanje i pelene ima na sebi odjeću. Stavili smo dijete, otkopčali pričvršćivače velika i odmah ih popravili kako se ne bi držali djeteta.

Algoritam daljnjih akcija određuje stupanj "pogoršanja" pelene, što rezultira tri moguća djelovanja.

1. Pronađene su posljedice uspješno realizirane "velike potrebe".

Unutarnja površina pelene, u pravilu, nije posve obojana, tako da možete lako sa suhim i čistim rubovima izvršiti djelomično "čišćenje teritorija", krećući se u smjeru od pupka do pape. Nakon toga se pelena ukloni, preklopi i fiksira u takvom položaju s velcro, kako ne bi tlo okoliš.

Sad stavljamo dijete u red. Vrlo mirno, možete otići u kupaonicu i potkopati dijete s malo mlakom vodom odmah iza slavine. Korištenje sapuna nije potrebno. Prilikom pranja djevojaka, smjer "podmylyatnyh" pokreta je važno - od abdomena do pape, a ne obrnuto.

Možete dovesti vodu [2] u sobu i oprati dijete vunenom vunom, gazećim salvama, mekom krpom (npr. Flanela).

Mnoge tvrtke proizvode posebne higijenske pelene za djecu. Već ste kupili? Koristite se na zdravlju. Te salvete su osobito dobre u situaciji kada se "velika potreba" dogodi daleko od vodovoda (opcija - u slučaju poremećaja opskrbe vodom). Kako ljeta ljeti možete promijeniti pelenu bez povratka iz šetnje!

2. Ne postoji ništa sumnjivo ispod pelene.

To je, sama pelena je očito teža, ali njegova unutarnja površina je čista i suha. Koža djeteta nije ništa manje lijepa - također čista i suha. Standardna situacija, koju ste, zapravo, obećali, i oni koji pelene rade. Ne morate ništa učiniti s djetetom, mijenjamo pelenu, temu je zatvorena.

3. Otkrivena je "vlaženje" - koža bebe uopće nije suha zbog kontakt s mokraćom, odnosno unutarnja površina pelene je također mokra.

Pampers je, očito, iscrpio svoje resurse i podložan je neposrednoj likvidaciji.

Bez vode, možete učiniti, ali kako se mokri (svejedno gaza, pamuk, flanel) i suha - to je potrebno. Sanitarni napitak u sličnoj situaciji - možda idealan.

Točka 3 u gornjem popisu je najodgovornija, jer je nužno temeljno razumjeti uzrok "tampinga". Naravno, nema pritužbi na dijete, pa pitanje "tko je kriv?" Može se dati samo dva odgovora: a) roditelja i b) pelene.

Češće nego ne, roditelji koji su zaboravili na potrebu za kontrolom, a ne u pravo vrijeme, izvršili su pomak (spavali, otišli na zabavu, potresli, ometali, itd.). Ovo nije tragedija, sve se može dogoditi.

Ali ako je prošlo dosta vremena nakon promjene, ili ako je skupo pelene mokro u dva sata, onda je potrebno razmišljati i otkriti zašto se to dogodilo.

- kvaliteta pelene - razmislite o tome gdje i što ste kupili, donosite odluku;

- pelena za vaše dijete je mala - sljedeći put kad kupite veliku veličinu;

- smjer glavnog mlaza ne podudara se s mjestom gdje se nalazi sorbent. Kod djevojaka to se ne događa, ali ako je dječak "obučen" u pelenama "upravo pokraj njega", a on nije bio obrađen s položajem penisa - to jest, nisu ga stavili u smjeru svojih nogu, to nije iznenađenje da pelena je vlažna (pupak u ovoj situaciji također nije suha).

Ponekad u roditeljskoj praksi postoji mogućnost u kojoj pelena "teče" na stranama. Ovdje je potrebno prije svega razmišljati o kvaliteti guma (kao posebnom slučaju kvalitete pelene općenito) ili o tome kako ih pažljivo poravnati u procesu odijevanja. Pa, druga moguća objašnjenja - uzorak pelena nije pod vašim nogama...

[1] Ispričavamo se zbog banalnosti, ali ipak treba istaknuti: pelena se zove jednokratno jer se može koristiti samo jednom. Sa sušilicama, pranjima i suhim čistačima, pelene nisu ni na koji način povezane.

[2] Autor je oduvijek bio kategorican protivnik preporuka da se samo za kuhanje vode treba koristiti za kupanje i pranje. Istovremeno, u većini gradova, kvaliteta vode iz slavine se brzo mijenja, i daleko od toga da bude najbolji. Količina klora često prelazi sve razumne granice pa je predobrada vode jako poželjna: kuhanje, zagrijavanje najmanje 80 ° C, ugradnja filtra na slavinu. Ako je u tvojoj vikendici postojala artesijanska bušilica - radite ono što želite.

Kako promijeniti pelene i koliko često moram to učiniti?

Suvremeni roditelji jednostavno ne mogu zamisliti brigu za maleno dijete bez upotrebe pelena za jednokratnu upotrebu. Zahvaljujući njima, beba i majka noću mogu mirno spavati. Proizvođači proizvoda za djecu pokušavaju poboljšati pelene kako bi povećali udobnost djeteta. Mnogo ovisi o roditeljima, beba će se nasmijati, ako promijenite sredstva za higijenu na vrijeme i ispravno.

Frekvencija zamjene

Novorođenčad često piše oko 25 puta dnevno. Nema smisla mijenjati pelenu nakon svakog uriniranja, vrijedno je čekati njegovo punjenje. U prosjeku je vrijedno mijenjati higijenski proizvod svaka 2-3 sata. Sjeti se da je prvih tjedana života djetetovo tijelo izbrisano od izvornog izmeta. Nakon pokreta crijeva, morate odmah zamijeniti pelenu, čak i ako ste doslovno pravedan staviti na.

Ako previše rijetko mijenjate jednokratnu pelenu, koža bebe će početi postati crvena i upaljena. Produljeno korištenje jednog higijenskog proizvoda dovodi do dermatitisa, pelenskog osipa i osipa. Bakterije iz izmeta mogu ući u genitalije i uzrokovati razvoj zaraznih bolesti. Iz tih razloga je potrebno provjeriti čistoću pelene što je češće moguće. Pampers novorođenčad treba mijenjati vrlo često, u prosjeku je potrebno oko 20 proizvoda dnevno. Dijete od 2 do 6 mjeseci također treba promijeniti pelenu kako se puni, otprilike jednom svakih 4-6 sati.

Nakon šest mjeseci možete se usredotočiti na stanje djeteta i osobnih stavova, jer u to doba čak možete odvući dijete iz jednokratnih pelena ili ih koristiti samo za šetnju, za vrijeme spavanja.

Kako promijeniti bebu i što treba razmotriti?

Čak iu bolnici, mlade majke nauče mijenjati pelene bebama. Često liječnici ili medicinske sestre mogu dati vrijedne savjete. Najvažnije je da prije 1 mjeseca guma higijenskog proizvoda ne utrlja umbilikalnu ranu. Možete koristiti posebne pelene za novorođenčad koja ima dekoltea na ovom području. Za zaštitu rane na trbuhu može biti drugačije - samo savijte rub svake pelene.

Imajte na umu da djeca do 28 dana vrlo često pišu. Potrebno je držati ruku na unutarnjoj površini pelene oko jednom na sat, ako je proizvod vlažan - zamijeniti. Što stariji dijete postaje, to je rjeđe moguće zamijeniti proizvod.

Ne zaboravite da bebe često defecate nakon hranjenja i to je normalno. Nakon toga potrebno je odmah promijeniti pelenu.

Trebam li probuditi dijete noću?

Mnogi mladi roditelji ne znaju što učiniti s pelenama noću kad beba spava. Postoje čimbenici koji bi trebali utjecati na vašu odluku, kao što su:

 • hranjenje djeteta s majčinskim mlijekom ili dojenačkom formulom;
 • temperatura zraka u vrtiću;
 • zdravlje djeteta;
 • dob.

Ako vaše dijete spava cijelu noć, morat će se probuditi za promjenu pelene u slučaju pokreta crijeva ili punjenja proizvoda. Potrebno je pridržavati se takvih preporuka za noću, kao što su:

 • ako se beba usred noći probudi za hranjenje, tada je potrebno zamijeniti pelenu;
 • ako higijenski proizvod nije prepun, a beba ne pušta, onda ga ne morate probuditi

Je li bolje promijeniti prije ili nakon hranjenja?

Takvo pitanje muči mnoge roditelje i nitko ne daje jasan odgovor na to. Treba proučavati obje strane pitanja kako bi se donijela vlastita odluka. Prije hranjenja često se preporučuje zamijeniti pelene proizvođačima beba i medicinskim stručnjacima. Prva je samo profitabilna: što češće mijenjate sredstva za higijenu, to ćete ga više kupiti. Liječnici navode dva razloga za promjenu pelene prije hranjenja. Kao što znate, djeca često cure nakon jela, zbog činjenice da se njihov probavni sustav tek počinje formirati, još se ne osjećaju kad su puni. U drugom slučaju, kada se izbacuje, izlazi višak mlijeka, nakon hranjenja je potrebno držati bebu u koloni oko 10-15 minuta.

Drugi argument liječnika - djeca često zaspaju tijekom hranjenja. Ako je u prvom slučaju bilo pitanje da ne biste trebali odmah postaviti dijete u vodoravni položaj i pritisnuti noge, što je neizbježno kod mijenjanja pelene, razlog je da jednostavno nemate vremena za promjenu proizvoda. Ako beba zaspi za vrijeme hranjenja i ne mijenjate pelenicu prije jela, morat ćete probuditi bebu. To je razlog za promjenu proizvoda prije hranjenja.

Postoji još jedno mišljenje - vrijedi mijenjati pelenu nakon hranjenja.

Važno je zapamtiti da se bebe često grizu odmah nakon ili tijekom procesa hranjenja. U ovom slučaju jednostavno nema smisla mijenjati ga dvaput. Ova opcija je ekonomičnija. Važno je napomenuti da djeca koja se hrane umjetnom smjesom ne mogu isprazniti crijeva odmah nakon hranjenja.

Možete hraniti bebu, pričekati regurgitiranje i tek nakon toga promijeniti pelene. Ova je mogućnost možda najudobnija za djecu i majke. Ako beba spava u procesu jela, pokušajte promijeniti pelenu što je moguće bliže, dok postoje velike šanse da se neće probuditi. Važno je napomenuti da nema smisla uznemiravati bebu ako je proizvod nepotpun. Sada kada su poznate obje strane tog pitanja, može se donijeti odluka.

Kao što je pokazala analiza, mnogo je korisnije hraniti bebu, a zatim promijeniti pelenicu. Ova opcija je ekonomičnija i praktična. Kako se ne bi zamijenili, potrebno je postupiti prema algoritmu kao što je:

 • Prije hranjenja, trebate provjeriti pelenu, ako je čista - hranite ga, ako je pelena prljava izmetom ili koža bebe mokro - zamijenite ga;
 • hraniti bebu s majčinim mlijekom ili umjetnom formulom;
 • držite bebu s stupom u uspravnom položaju i pričekajte da se regurgitirate;
 • provjerite stanje pelene i zamijenite ako je potrebno.

Kako saznati da je vrijeme za zamjenu?

Sva djeca razvijaju se na različite načine. Učestalost i volumen uriniranja i stolice ovisi o mnogim čimbenicima i ima mnogo mogućnosti za interakciju. Kako bebe pije utječe na način rada za piće. Pokreti crijeva često, ali ne uvijek, nastaju nakon hranjenja, kupanja, spavanja. Samo roditelji mogu točno razumjeti kada je vrijeme za zamjenu pelene, ili barem provjeriti njegovo stanje.

Međutim, da biste primijetili obrasce, potrebno je neko vrijeme. Na početku djetetovog života upotrijebite nekoliko savjeta.

 • Obavezno zamijenite jednokratnu pelenu ako je obojena stolicom. Kontakt s kožom s otpadnim proizvodima dovodi do većeg broja negativnih pojava koje su već opisane. Što brže zamijenite higijenski proizvod, to je manji rizik da dijete bude neugodno od kontakta s izmetom.
 • Ima smisla zamijeniti pelenu u situacijama u kojima nećete moći dugo kontrolirati njegovo stanje. Ako idete za šetnju ili liječniku, idete negdje u javni prijevoz ili jednostavno stavi u krevet. U tom slučaju zaštitite bebu od neugodnih osjeta zbog punjenja ili kontaminacije proizvoda.
 • Ima smisla promijeniti pelenu nakon buđenja djeteta ili nakon šetnje. Čak i ako u ovom trenutku nije bilo kontaminacije izmeta, vjerojatno je proizvod apsorbirao puno urina.

Povremeno provjeravajte stanje unutarnje površine pelene i kože bebe. Ako pronađete čak i malo vlage, trebali biste odmah promijeniti proizvod.

Pravila za zamjenu pelena i higijensko liječenje

Pravilna zamjena pelena je jednako važna kao i pravodobna. Učestalost pomaka može se odrediti posebnim značajkama, a ponekad mame intuitivno određuju ovaj trenutak, ali s ispravnom zamjenom, to ne funkcionira na taj način. Važno je obratiti pažnju na nekoliko važnih točaka koje treba uzeti u obzir bez obzira na težinu i starost bebe.

 • Stolicu za presvlačenje trebalo bi prekriti slojem, a platnenu pelenu treba staviti na vrh. Postavite dijete i poništite čičak. Popravite ih tako da kopče ne drže kožu bebe.
 • Često se pampers mijenjaju zbog činjenice da je dijete pokazalo. U pravilu, proizvod se samo djelomično boji, tako da možete djelomično očistiti kožu bebe s njom. Suhi i čisti dio pelene trebao bi se držati na dnu svećenika u smjeru od trbuha do leđa. Izvucite proizvod iz djeteta, postavite je i pričvrstite ga velcro.

Za higijenu, možete odvesti dijete u kupaonicu i upijati magarca toplom vodom. Korištenje sapuna nije obavezno. Prilikom pranja djevojaka, morate se pomaknuti od prepone do pape, a ne obrnuto. Također možete donijeti vodu u vrtić i oprati dijete vlažnom vunom, gazom ili mekom krpom. U ovom slučaju, posebne higijenske pelene su dobro prilagođene. Vrijedi obratiti pažnju na nekoliko preporuka.

 • Ako se ustanovi da su pelene znatno teže, ali beba koža je suha i čista, onda samo trebate zamijeniti proizvod. U ovom slučaju, nema potrebe za pranje bebe.
 • Ako je koža bebe vlažna zbog kontakt s mokraćom i unutarnje površine pelene, onda je proizvod očito prepunjen i više ne može obavljati svoje funkcije. Uklonite ga, preklopite i odbacite. Čišćenje djeteta ne može koristiti vodu.

Važno je da koža postane suha - izbrisati ga istim pamukom, gazom ili krpom. Idealno je korištenje higijenskih salveta.

Ako se primijetite da crvenilo ili iritacija počinju pojavljivati ​​na koži bebe, tada biste trebali početi koristiti posebnu kremu ili pelenski prah. Dječje kreme dizajnirane su kako bi zaštitile kožu djeteta od negativnih učinaka mikroba koji uzrokuju nelagodu tijekom produljenog dodira s otpadnim proizvodima. Prašak je sposoban apsorbirati višak vlage. Često se koža bebe počinje crveniti i pržiti kao rezultat višak.

Značajke zamjene djevojaka

Pri mijenjanju higijenskih proizvoda djevojka treba obratiti posebnu pozornost na higijenu. Liječnici daju preporuke mladim roditeljima, kao što su:

 • oprati genitalije i magarca djeteta samo toplom vodom;
 • obrišite dijete u smjeru trbuha na leđima, inače postoji visoki rizik da će bakterije doći unutrašnjost usne šupljine, što može dovesti do razvoja zaraznih bolesti;
 • u ranoj dobi, pokušajte izbjeći uporabu sapuna; ako je neophodno, tada pazite da sapun ne bude u dodiru s sluznicom genitalnih organa;

Kako ispravno i često mijenjati pelenicu novorođenčadi?

Pojavom djeteta u obitelji, roditelji počinju naučiti nove stvari za sebe i postupke, na primjer, naučiti kako promijeniti pelenu, koje alate možete koristiti za osjetljivu kožu i koliko često dijete treba promijeniti odjeću. S pojavom raspoloživih pelena za novorođenčad, rad za mlade majke se smanjio, jer takvi uređaji značajno štedi vrijeme i trud odraslih.

Koliko često treba promijeniti pelenu?

Nema jedinstvenog statuta o tome kako često mijenjati pelenu, ali postoji skup pravila koja bi svaka majka trebala slijediti:

 • Pampers se nužno mijenjaju nakon svakog ozbiljnog pokreta crijeva, jer se fekalno pražnjenje ne potpuno apsorbira i stoga u kontaktu s kožom;
 • promjena jednokratnih gaćica bi trebala biti u vrijeme spavanja, danju i noću, jer će ispunjene pelene uzrokovati mrvice neugode i najvjerojatnije probuditi dijete prije određenog vremena;
 • to se događa da morate mijenjati gaćice noću, na primjer, ako je proizvod pomaknut i protječe;
 • to je više pogodno za vas staviti na čistu pelenu za novorođenče prije dugo šetnja, posjet trgovini ili trgovini, izlet ili ostavljajući dijete sa svojom obitelji;
 • čak i ako nakon 4 sata pelena nije veoma puna, ispravno je zamijeniti novom, kako bi se spriječilo pregrijavanje i znojenje kože;
 • pelena se odmah mijenja u slučaju oštećenja njezine cjelovitosti, na primjer, ako je velcro odrezan ili ako ima rupa i rupa u gornjem sloju proizvoda;
 • U prvim mjesecima života pelena se često mijenja, jer dijete može ići na zahod nakon gotovo svakog hranjenja, s vremenom ćete odrediti količinu raspoloživih predmeta potrebnih dnevno, a postupno će se taj iznos smanjiti.

Svaka majka određuje koliko se često pelena promijeni u bebu, jer sva djeca idu u zahod različitim frekvencijama, pa je nemoguće sa sigurnošću reći koliko raspoloživih predmeta trebate dnevno. Uopće nije potrebno zamijeniti gaćice nakon svake mokrenje, jer novorođenčad je dovoljno svaka 3-4 sata, a noću dovoljno. Glavna stvar je da povremeno provjerite suhoću kože i puninu proizvoda kako bi se pravovremeno mijenjali i spriječili nelagodu mrvica.

Postupak mijenjanja pelene

U početnoj fazi, proces mijenjanja odjeće za novorođenče može potrajati dosta vremena, međutim, uskoro ćete imati dovoljno vremena za ispravno izvršavanje svih manipulacija i za nekoliko minuta započeti s rješavanjem tog postupka. Za promjenu pelene trebat će:

 • čiste pelene;
 • vlažne maramice ili posudu s toplom vodom i dječjim sapunom;
 • ručnik;
 • prah ili meku kremu.

Prije nego što pripremite bebu za promjenu odjeće, pripremite sve gore navedene uređaje jer, stavljanjem djeteta na mjesto mijenjanja, ne biste ga trebali ostaviti da ne biste pali s visine.

Prvo morate ukloniti upotrijebljenu pelenu i očistiti kožu od vlage i sekreta. Snažnu kontaminaciju treba u početku ukloniti uz pomoć salveta, nakon čega beba treba isprati toplom vodom i sapunom. Nakon pranja koža treba ukloniti ručnikom i neko vrijeme ostaviti na suhom na prirodan način. Kada trebate mijenjati pelenu na ulici, bit će dovoljno da obrišete magarca i nogu s peludama, s dopuštenom temperaturom to će biti ispravno dati tijelu priliku da "diše", ostavljajući mrvicu da leži goli nekoliko minuta.

Suhu kožu treba liječiti s praškom ili krema za bebe za zaštitu od iritacije. Ako je koža suha, vrijedi koristiti posebne gel-suspenzije ispod pelene ili uobičajene dječje hipoalergijske kreme. Za normalan tip kože i u slučaju pretjeranog znojenja, bolje je koristiti standardni prah koji će eliminirati višak vlage.

Postavite dijete na leđa i podignite noge, prihvateći obje ruke jednom rukom. Druga ruka u ovom trenutku stavlja razvijene pelene sa strane sa stickies ispod leđa. Ostruge postavljene na vrh i izravnavanje donje strane jednokratnih gaćica, ravnanje gume i izvlačenje vijaka s velcro. Nanesite prednju stranu pelene na dječju trbušku i popravite ga s kopčama. Ostaje samo ispraviti područje između nogu, uvijanje unutrašnjih elastičnih vrpci, često se okreće prema unutra i to može dovesti do propuštanja tekućine.

Sada znate promijeniti pelenu. Nakon što stavite na čist uređaj za jednokratnu upotrebu, možete nositi bebu u lopatu ili odijelu, pokušavajući ne odstraniti čičak. Usput, bolje je odabrati modele s višekratnim zatvaračima, takvi uređaji mogu se bez poteškoća otvoriti i zatvoriti.

Nakon postupka obrade, obavezno operite ruke sapunom i vodom. Ili barem postupajte s vlažnim maramicama kako bi uklonili klice i neugodne mirise.

Ne postoji jedinstvena definicija koliko vam je potrebno za jednokratnu pelenu dnevno, no često se trebaju mijenjati svaka 3-4 sata, čak i sa jakim punjenjem ili obilnim stolicama, čak i češće na zahtjev djeteta.

Sredstva za njegu kože novorođenčadi

Da bi se spriječila pojava "učinka staklenika" i nadraženost od čestih upotrebe pelena, s njima bi se trebala koristiti zaštita kože. Glavni su:

 • beba prašak je izbor za znojnu kožu, talkovi se često nalaze uz dodatak prirodnih okusa. Ako je beba alergična, bolje je ne eksperimentirati s takvim sredstvima, jer mogu izazvati iritaciju. Najbolja bi opcija bila uobičajena praškasta prašina;
 • Standardna dječja krema je univerzalni uređaj, jer je prikladan za liječenje cijelog tijela: možete razmaziti magarca, noge, ručke s kremom, često se dječja krema također koristi za liječenje lica od vremenskih utjecaja. Nakon pravilnog prikupljanja sredstava koja ne uzrokuju iritaciju, možete ga koristiti u različite svrhe;
 • posebna krema ispod pelene - vodeći proizvođači proizvoda za novorođenče nude mnogo opcija za specifične alate posebno za podmazivanje magarca. Takvi pripravci se također mogu koristiti kao normalna krema za ublažavanje, dobro je podmazati nadraženu kožu s njima prije odlaska u krevet, tako da noću beba neće biti uznemirena lomljenjem i paljenjem;
 • baby sapun - ne sadrži mirise i kemijski aktivne sastojke, obično nema izražen miris, ali savršeno ubija mikrobe i virusnu infekciju.

Ako nakon upotrebe zaštitnog sredstva primijetite blagi crvenilo ili raspršenje malih akni na koži, važno je mijenjati lijek: možda je neka komponenta agensa djeluje kao alergeni za osjetljivo tijelo mrvica.

Kada i kako promijeniti pelenski novorođenče

Ako odlučite da s bebom nemate slobodne pelene, onda je vrijeme da naučite kako koristiti ove pomoćnike za čudo. Ovisno o tome kada i kako promijeniti pelenu novorođenčadi, vaša će poznanica biti uspješna i bez pratnje u obliku pelenskog osipa i dermatitisa.

Koje pelene odabrati

Prilikom odabira pelena, naravno, obratite pozornost na koliko pelena za novorođenče košta.

Međutim, proizvodi za higijenu - a ne točka na kojoj možete spasiti. No, postoji nekoliko zanimljivih prijedloga pomoću kojih možete značajno spasiti obiteljski proračun:

 • U prvim mjesecima života novorođenčeta morat ćete mijenjati pelene do 10 puta dnevno, budući da vaša beba peče oko 30 puta. Prema tome, nema smisla kupiti skupe pelene s 12-satnim upijajućim učinkom, pogotovo jer se dijete može brinuti i nekoliko puta dnevno;
 • Možete organizirati beba zraku kupelji, stavljajući ga na oilcloth s pelene. U ovom trenutku, on nužno piškiti;
 • Druga mogućnost je izmjenjivanje proizvoda za jednokratnu i višekratnu upotrebu. Možete sami izgraditi druge, od gaze i pamučne vune, ili možete kupiti gotove reusable tkanine kratke s umetcima;
 • Što se tiče noći u danu, poželjno je da se obratite onima dragim skupim opcijama s maksimalnim indikatorom apsorpcije i punine. Proizvođači pišu o ovim prednostima na pakiranju: do 12 sati suhoće i pokazatelja trake (pogledajte kako odabrati prave pelene za bebu, u članku Što su pelene bolje za novorođenče? >>>);
 • U razdoblju treninga za lonac, vaše djeverušene pelene postat će vam nezaobilazni pomagači. Lako ih je skinuti i staviti, dok će djeca sami lako svladati takvu manipulaciju;
 • Zanimljiv prijedlog - pelene s obrascem slabljenja. Čim beba popne u pelenama, a ne u loncu, kao što je to trebalo biti, uzorak na pelenama nestat će. Saznajte više iz članka Kako podučiti dijete u lonac? >>>

Imajte na umu da vaša verzija najboljih pelena možete odrediti samo kroz praksu.

Ono što je savršeno za dijete vašeg susjeda možda nije anatomski prikladno za bebu.

Učestalost mijenjanja pelena

Pitanje koliko puta mijenjati pelenu novorođenčadi je, naravno, individualno. No, postoji niz nepisanih pravila koja se ne mogu zanemariti:

 1. Koliko često mijenjati pelenu novorođenčadi ovisi o broju pokreta crijeva. Nakon svake stolice svakako promijenite pelenicu (pročitajte članak na temu: Koliko će puta stolica imati novorođenče? >>>);

Neki proizvođači razvili su poseban zaštitni sloj koji apsorbira tekuće izmet i ne dopušta da se vrati. Da, ovo je dobra inovacija, ali za hitan slučaj, kada je dijete poked na ulici. Ali ako imate priliku, svakako promijenite higijenski proizvod.

 1. Djeca do 3 mjeseca poželjna su za promjenu pelene svakih 3-4 sata. Čak i ako vam se čini da pelena nije tako pun, vlažni materijal može izazvati iritaciju i pelensko osip na osjetljivoj koži novorođenčeta. U važnom članku o toj temi možete naći mnogo potrebnih informacija, pročitajte osip osipanja u novorođenčadi >>>;
 2. Sljedeća faza razvoja omogućit će vam lagano povećanje intervala izmjene pelene. Ali ako beba često se primjenjuje na prsima, a time i često pisao, sat okvir za vas nisu postavili: ck nly pišanje, mnogo puta za promjenu pelene novorođenče;
 3. Već u prvim mjesecima možete naučiti postaviti dijete preko bazena ili sudopera. Mnogi ga dobivaju, glavna stvar za učenje kada beba češće peče: nakon spavanja ili tijekom hranjenja. Što se tiče promjene pelene, tijekom tog razdoblja vodite situacija i promijenite prema potrebi. Općenito, za dan u ovom slučaju, trebat će vam 3-4 pelena;
 4. Zasebno pitanje je koliko često mijenja pelena novorođenčadi noću. Možete odabrati usku inačicu s dobrom upijanju, a ne probuditi dijete da zamijeni pune pelene. Ako znate da je čak i super upijajući pelena ne može izdržati pritisak vašeg vodohleba, a zatim uskladiti vrijeme mijenja hranjenje, pazeći da ne podižem dijete (što će biti zanimljiv članak: Kako kasno noću hraniti bebu >>>?);
 5. Ako koristite reusable pelene, trebali biste izvršiti promjenu košuljica ili pelene nakon svake mokrenje. Slučaj je uznemirujući, ali nemoguće je učiniti drugačije.

Vi ne dobiti odgovor, koliko pelena dnevno provedeno na novorođenčad, također iz razloga što na vrući dan dijete teško može pisati, dok su troškovi malo hladno, a dijete može pisati malo svakih pola sata.

Broj izmjena pelena i ovisi o apetit djeteta, njegovog općeg stanja, na primjer, tijekom erupcije poremećaja zuba moguće je stolica i aktivnije siše. I kao rezultat toga - do 10 pelena može biti potrebno dnevno. Pročitajte članak na temu: Tekući stolci u dojenčadi >>>.

Kako promijeniti pelene

Ako imate svoje prvo dijete i trebate samo upoznati pelene, tada je poželjno da se prvi put vježbate na lutku ili velikoj plišavoj igri.

 1. Mijenjanje mjesta. Dobro je ako ste kupili posebnu stol za presvlačenje s zaštitnim stranama i policu za sve što vam je potrebno;
 2. Dobar je izbor jastučić za krevetić: ne morate se saviti nad krevetom, a jastučić sama je prekrivena pjenastim slojem i ima visoku mekanu stranu;

Važno je! Zapamtite: nikako ne smijete ostaviti dijete na površini jednog!

 1. Odjeća. Izvrsna opcija za promjenu pelene - odjeće s gumbima između nogu. Nećete morati potpuno odspojiti dijete, dovoljno je odblokirati gumbe i pustiti noge i magarca bebe. Ako niste pripremili stvari za dijete, obratite pozornost na članak Popis stvari za novorođenčad po prvi put >>>;
 2. Pampers priprema. Nemojte se iznenaditi, također treba pripremiti pelene. Prije svega, uklonite jednu pelenu iz pakiranja, odvojite ga i nekoliko puta uvijte kao flagellum. Ovom jednostavnom manipulacijom, nećete samo razinu proizvoda, nego također plutaju svoj kuglasti sustav. Provjerite jesu li stickies netaknuti, čak i manšete. Samo u slučaju, pripremite rezervnu pelenu;
 3. Na području pristupa trebaju biti higijenski proizvodi, vlažni brisači i pelena. Ruke se moraju prati sapunom. Da biste saznali koji su vlažni maramice najbolje za bebe, naučite iz članka Mokro wipes for newborns >>>;
 4. Neposredna promjena. Dakle, važna stvar - počnete odijevati:
 • Dijete je položeno na stražnjoj strani stola za promjenu;
 • Otpustite noge i dno stražnje strane odjeće;
 • Poništite pampers, i ako dijete samo peed, skinuti;
 • Idealno - potkopati dijete pod tekućom vodom. Ako to nije moguće, obrišite s vlažnim maramicama (usput, kako dobro oprati bebu napisano je u članku Kako prati novorođenče i dječaka? >>>);
 • Ponovno stavite bebu na stol, uzmite ga jednom rukom i podignite guzicu, stavite pelenu ispod leđa, spustite magarca i preskočite pelenicu između nogu;
 • Osigurajte čičak, ali ne stiskajući trbuh djeteta. Zatim poravnajte sve manžete i stavite bebu.
 1. Promjena pelena nakon pokreta crijeva. Ako je dijete poked, morate odmah promijeniti svoju odjeću:
 • Stavite bebu na leđa;
 • Pažljivo uklonite prednji dio, obrišite izmet između nogu s njom;
 • Zatim podignite bebe gležanj i obrišite leđa;
 • Preporučljivo je pranje novorođenčadi vodom, zbog toga stavite bebu na dlan i sapun i operite ga s drugom rukom.

Budite svjesni! Imajte na umu da djevojke moraju biti ispisane od pisanja do magarca, a dječaci moraju dobro oprati genitalije.

 1. Mala je nijansa kako nositi pelenicu novorođenim dječakima. Beba ne mokri sve odjeću trebate izložiti njegov penis u smjeru prema dolje, a zatim urin će biti ravnomjerno raspoređena po pelene i ne nakupljaju se u gornjem prednjem dijelu i nastavite pritiskom.

Koju veličinu odabrati

Već ste primijetili da pakiranje higijenskih proizvoda označava veličinu pelena za novorođenčad i kategoriju težine djece. Međutim, težina beba u različitim veličinama presijeca. Tako je 0 od 2 do 4 kg, a 1 je od 3 do 6. Morate se kretati sami.

Ako je beba tanka i mala, tada će veličina 0 biti savršena za njega. Druga stvar je ako stavite veličinu 0 pelene na 4 kilograma žilavosti, ona će curiti odmah nakon prvog uriniranja, čak i ako indikator punine kaže suprotno.

Ali ne biste trebali nositi novorođenčad i pelenu s dionicom, nadajući se da će to biti moguće da ga ne mijenjaju dulje vrijeme. Ova opcija neće stati čvrsto na noge i leđa, a situacija s curenjem se ne može izbjeći.

Ritty.ru

Ženski online časopis za lijepe dame

Koliko često mijenja mišljenje pelene dr. Komarovskog

 • djeca
- 28.09.2017. 24.09.2014. 5 2416


O, sjajne žene, naše majke! Podigli su nas bez pelene! Hodali smo s nama, otišli u kupnju, pa čak i, oh, užas, oni su nas stavili u krevet bez njih! Osobno, ja, kao majka troje djece, ne mogu ni zamisliti koliko je teško! Trajno sušenje rublja! Kontinuirana cirkulacija pelena i klizača u kući!

Frekvencija promjene diapera?

Učestalost mijenjanja pelene za jednokratnu upotrebu - koliko sati i koliko komada vam je potrebno po danu?
Koliko često mijenja novorođenče pelene? Svaka majka suočena je s tim pitanjem. U bolnici preporučujemo mijenjanje pelene svakih dva sata, što je sasvim logično. Uostalom, na ovaj način, možete učinkovito pratiti mnoge važne točke, kao što su:

 • Količina konzumnog mlijeka (točnije, kolostrum) je potrebna kako bi se donijela odluka o potrebi uvođenja prilagođene mliječne formule u komplementarnu hranu. Naime, beba s konstantnom vezom na dojku, pees i pokes malo, što znači mama mama nije dovoljno - trebali biste hraniti dijete s mješavinom.
 • Čišćenje tijela djeteta od izvornog izmeta, nazvanog meconium. Ispuštanje meconija u prvom danu beba života je vrlo važna stvar. Sadrži fragmente prenatalne kose, žuči, amnionske tekućine. Ako ispuštanje mekonij ne (a vi ćete ga vidjeti u jednokratnu beba pelene), vjerojatno je liječnik - neonatologa, imenovati će dijete klistir (ako inspekcija nije briga za zdravlje djeteta).

Ali ovdje ste s bebom kod kuće, u poznatom i novom okruženju za njega. Je li potrebno jednako često mijenjati pelene kod kuće?

Komarovsky Eugene O., dobro poznat svim majkama, koji žive u ogromnim post-sovjetske države, često se naziva dr Komorowski je rekao da je pelena novorođenče bi trebalo biti potrebno. Razmotrimo što to znači.

Svaka marka koja se bavi proizvodnjom i prodajom slobodnih pelenskih pelena, izjavljuje da je potrebno mijenjati pelene nakon svakog hranjenja. I ne postoji ništa iznenađujuće, jer to podrazumijeva česte kupnje pelene, koje, kao što znate, imaju samo koristi. Ovaj položaj je mjesto za biti, ali mislim da majka koja smatra svaki peni dječji doplatak ne može priuštiti takve troškove.

I ovdje ne trčimo mahnito da mijenjamo pelenu vašem djetetu, i zapamtimo značajke vaše bebe. Svako dijete ima svoje osobne karakteristike primjene fizioloških potreba. Netko posrće nakon jela, netko prije spavanja, djeca to rade isključivo noću. Postoje čak i bebe koje već nekoliko dana ne idu u zahod "u većini slučajeva". Ali to ne znači da se pelena ne treba mijenjati ovih dana.

 1. Nakon svakog pokreta crijeva - za promjenu pelene je potrebno! Izlučene mase reagiraju s urinom, sve to uzrokuje osip i crvenilo na vašem omiljenom dupe.
 2. Prije odlaska u krevet, hodanje, dugog shoppinga, bolnica, gostiju, potrebno je promijeniti pelenu novorođenčadi, pa čak i starijoj djeci. Nemojte zaboraviti uzeti nekoliko pelena i vlažnih maramica s vama, kako biste se promijenili, ako se pojavi takva žurba (čitaj točku 1).
 3. Čak i ako dijete nije pušilo dok spava ili hoda, trebate promijeniti pelenu. Uostalom, njezina "apsorpcija" nije beskonačna. U mom iskustvu, zdravo dijete, pees često, a pelene treba zamijeniti svakih 4-5 sati tijekom dana. Noću, ako kiddies nisu išli "veliki", nema velike potrebe za zamjenom. Naravno, samo u tim slučajevima, ako pelena nije počela curiti. Iz toga slijedi sljedeće pravilo:
 4. Ako je u procesu provjere koža ispod pelene vlažna, zamijenite pelenu.

Nakon izlaganja ovih pravila, mislim da ima smisla prestati, zapravo, zamijeniti pelenu.

Promjena pampers - postupak


Dio tijela s kojim je pelena zatvorena mora ostati suha i čista. Ako je vrijeme za promjenu pelene, slijed akcija je sljedeći:

 • Površina na kojoj stavljate dijete trebala bi biti topla, suha i bez klizanja. Idealna opcija je stol za presvlačenje. Danas čak i trgovački centri koji brinu o svojim kupcima opremaju posebne prostorije s takvim stolovima. Takve sobe se nazivaju "majka i dječja soba", nalaze se pored WC-a za posjetitelje odrasle osobe i imaju značku na vratima koja pokazuju ženu koja se nagnula nad ležernim djetetom. Na javnom mjestu nikad nemojte postavljati dijete na stol za presvlačenje, a da ga prije niste prekrili pelenama. Zaštitite bebu od neželjenih infekcija i bolesti. Što izgleda tabla za mijenjanje djeteta?
 • Pa, dijete je položeno, svučeno na pelenu, i vrijeme je da procijenite veličinu "katastrofe". Ako dijete poked, pelena mora biti zamijenjena. Da biste to učinili, uklonite pelenicu, obrišite pažljivo onečišćena mjesta. Da biste to učinili, možete koristiti mokro maramice za djecu, operite dijete pod toplom vodom. Ako dijete napusti mekonij, prethodno navlaži vuneni štapić s dječjim uljem, lagano pritisne, uklanja onečišćenje. Nakon toga možete brisati magaricu s ubrusom. Upotrijebljena pelena se kotrlja, fiksira velcro-spajalicama, izbačena. Nemojte bacati pelene u WC, on će začepiti cijev, jer se ne raspada u vodi.
 • Ako dijete nije popped, ali ipak koža beba je mokra i pelena je teška, potrebno je promijeniti pelenu.

Kako promijeniti pelenicu novorođenčadi - vizualnu pouku

 • Kvaliteta pelene je upitna, tj. Određeni proizvođač koristi materijale i sorbente slabe kakvoće u proizvodnji
 • U krivu veličinu pelena - pristati na promjenu pelene novorođenče namijenjen bebu od 9 mjeseci - nije najmudriji odluke, i naravno da je situacija obrnuta, mala veličina može dovesti do „curenja” u pelene
 • Smjer struje urina ne podudara se s mjestom gdje se apsorbirajući sorbent nalazi. Ako se u djevojčicama ne radi o principu, onda u dječacima, u kojem smjeru leži pipus, u istom smjeru i tok urina. U pelenama dječakove genitalije trebaju biti usmjerene prema dolje.
 • Ako se pelena izvodi na nogama, pažljivo je poravnajte kada stavljate rezinochku na strane pelene. Vrlo rijetki slučajevi kada se uzorak pelena ne uklapa točno ispod nogu vašeg djeteta.

Jednokratne pelene - Dr. Komarovsky (video):

I na kraju, neka je sažeti. Dr. Komarovsky kaže da je promjena pelene novorođenčadi neophodna onoliko često koliko je potrebno. To jest, kada se puni, kada prazna crijeva, kada teče. I ne zaboravite, draga mama, da dijete ne treba dijete, trebate! Stalnim promjenama pelene i klizače, ne ometa vas, dragi, uživati ​​radost majčinstva, omogućio da provode vrijeme, ne samo svoje dijete, ali njezin suprug, drugoj djeci, i naravno sebi!

Podijelite post "Koliko često mijenjam mišljenje pelene dr. Komarovskog"