Sjenica za ljuljanje - vrste modela, uređaja i pravila izbora

Zasnivanje

Sjenica za ljuljanje - ergonomski krevet za bebu, omogućujući vam potpuno ili djelomično automatiziranje procesa ljuljačke bebe. Glatki pokreti zbog trkača ili elektronskih sustava u potpunosti oponašaju prirodni proces lulanja. Vrste modela danas vam omogućuju da odaberete prikladne za sve potrebe stolica za ljuljanje, što će uvelike olakšati skrb o djeci.

Sjenica za ljuljanje novorođenčadi - značajke i prednosti i nedostaci

Dizajn kolijevke, kao što je spomenuto na samom početku, omogućuje automatizaciju procesa ljuljačke bebe. Sjenica za ljuljanje može biti u obliku podesive stolice ili malog dječjeg krevetića, u kojem je dijete udobno i praktično. Dno dna u modernim modelima izvodi se u skladu s anatomskim obilježjima novorođenčeta, što osigurava stvaranje zdravog držanja djeteta.

Naslonjač za djecu često je opremljen s nekoliko sigurnosnih pojaseva, zahvaljujući kojima dijete neće moći pasti iz stolca za ljuljanje dok je majka u svom poslu. Osim toga, mnogi modeli mogu poslužiti kao glavni krevet za bebu do šest mjeseci ili dok dijete ne dosegne maksimalnu dopuštenu težinu za kolijevku.

Takav namještaj za dojenčad ima mnoge prednosti:

 • punu sigurnost djeteta zbog napuštenog uređaja kolijevke;
 • maksimalnu udobnost djeteta osigurava ortopedski temelj;
 • podesivi strukturni elementi omogućuju vam da promijenite oblik kreveta, ako je potrebno;
 • zbog svoje male veličine i lakoće, kolijevka se može nositi oko stana po potrebi;
 • s malim dnevnim prostorom ne zanima puno prostora, za razliku od stacionarnih krevetića.

Od nedostataka, možete odabrati samo mali životni vijek jer je stolica za ljuljanje novorođenčeta namijenjena djeci od 0 do 6 mjeseci.

Vrste modela stolica za ljuljanje

Svi tipovi stolica za ljuljanje podijeljeni su u tri skupine:

 • mehanički;
 • s elektroničkom jedinicom;
 • električni.

Sve se vrste razlikuju po cijeni i načinu rada. Izaberite odgovarajući model trebao bi se temeljiti na potrebama roditelja i udobnosti djeteta.

Sjenica za ljuljanje na trkačima

Noge mehaničkih stolica za ljuljanje izrađene su u obliku trkača, koje omogućuju majci da s rukom zakreće kolijevku s jedne na drugu stranu. Tijekom kretanja djeteta, stolica za ljuljanje može se kretati, samo će amplituda oscilacija biti znatno niža nego uz pomoć odraslih osoba. Mnogi modeli opremljeni su dodatnim kotačima na dnu, ili sklizaljkama koje blokiraju ljuljanje i kolijevka se pretvara u obični mali dječji krevetić.

Takav namještaj često je izrađen od izdržljivog aluminija ili drveta, a krevet je završen mekom krpom. Prilikom odabira modela trebate dati prednost tekstilima, koji se lako mogu ukloniti za pranje i staviti na leđa. Morate se pobrinuti za sigurnost djeteta, odabir kolijevke s visokim stranicama ili visokokvalitetnim trakama.

Osim toga, nužno je dodijeliti modele rokera s uklonjenom košarom. Leptir lako izlazi iz okvira, nakon čega se dobiva prijenosni kolijevka za bebu, iz kojeg je pogodno za hodanje, odlazak na izlete i posjet klinici.

Elektronski stolci za ljuljanje za bebe

Električni modeli stolica za ljuljanje podijeljeni su u dvije vrste: na bateriju i rad na mreži. Takvi koljevi imaju niz značajki uređaja i prednosti:

 • mogućnost prilagodbe amplitude i brzine ljuljačke;
 • dugo trajanje službe: obično su ti modeli namijenjeni djeci mlađoj od dvije godine;
 • mogućnost prebacivanja načina rada: od automatske do ručne bolesti kretanja;
 • prisutnost dodatnih funkcija: ugrađena glazba, igraća ploča i tako dalje.

Elektronički modeli su superiorniji u funkcionalnosti čak i električnih. Uz navedene prednosti, ove stolice za ljuljanje dodatno su opremljene:

 • mehanizam za podešavanje visine i nagiba baze;
 • mogućnost daljinskog upravljanja;
 • sustav snimanja glasa;
 • ugrađena noćna rasvjeta;
 • senzor koji reagira na dječji glas, koji aktivira funkciju bolesti kretanja.

Takve kolijevke su izrađene u obliku dječjih sjedala, ljuljačke, dječjih krevetića. Širok raspon modela omogućuje vam odabir proizvoda bilo koje boje i funkcionalnosti - sve ovisi o financijskim mogućnostima i zahtjevima roditelja.

Kako stolac za ljuljanje, kako odabrati

Ako se mehanizam ljuljačke i funkcionalnost kolijevke u većini slučajeva odabere novčanim čimbenikom, tada postoji niz kriterija koje bi trebalo imati svaka stolica za ljuljanje, bez obzira na cijenu.

 • Fiziološka konformnost. Krevetić bi trebao u potpunosti odgovarati rastu djeteta i izdržati težinu od 2 puta djetetu;
 • Snaga i sigurnost okvira. Kolijevka treba imati dobru stabilnost, biti lagana i zadovoljiti zahtjeve zaštite okoliša. Nemojte biti suvišni sigurnosni remeni.
 • Podešavanje. Nisu svi modeli rockera takav mehanizam, ali je prioritet prioritet prilagodba visine i položaja baze.
 • Zvučnici. Ovaj strukturni element mora biti pouzdan i izdržljiv, tako da u svakom trenutku možete zaustaviti kretanje stolca za ljuljanje.
 • Visokokvalitetni tekstil. Tkanina za prekrivanje mora biti prirodna i prozračna, lako se uklanja.

Ljulja kolijevku za bebe na prvom mjestu treba biti što ergonomski i funkcionalno, a njegov dizajn - to je sekundarna činjenica, jer je kolijevka je izabran za bebe, a ne za ljepotu sobe.

Okviri - vrste i materijali

Okvir mora najprije biti održiv. Ne smije biti oštrih kutova ili izbočenih dijelova o kojima bi se dijete moglo ozlijediti. Svi pričvrsni elementi moraju biti pouzdani i izdržljivi, inače će kolijevica jednostavno biti neprikladna za uporabu.

Okvir se može postaviti na trkače ili na fiksnu bazu. U prvom slučaju, kretanje stolca za ljuljanje bit će ograničeno - samo naprijed-natrag. Modeli s fiksnom bazom imaju viseću strukturu, za koju je kolijevka pričvršćena i može se okretati u svim smjerovima.

Okvir je u pravilu izrađen od trajnih materijala koji osiguravaju stabilnost i sigurnost za bebu:

 • ojačani aluminij: lagani, ali pouzdani materijal koji će trajati dosta dugo;
 • drvo: bor, hrast, breza - sve su mogućnosti ekološki prihvatljive i praktične za izradu stolica za ljuljanje;
 • plastika: može se koristiti u kombinaciji s drvetom ili aluminijem, ali nije pouzdana kao baza za okvir;
 • ratana: pouzdani materijal koji ima dovoljno snage za dječji namještaj.

Osim toga, proizvođači danas nude neobične modele pretvaranja stolica za ljuljanje, s dodatnim prostorom za pohranu dječje odjeće, kao i kolijevkom s dvije funkcionalne ravnine - spavaći i sjedeći prostor.

Mjesto za spavanje

Nije dovoljno samo odabrati stolac za ljuljanje za bebu, također morate brinuti o kvaliteti svoje baze. Ona je odgovorna za udobnost i udobnost dječjeg sna, a također pruža dojenčadi s potpunim ostatkom leđa mišića. Donja kolijevka je često ravna i čvrsta. U mehaničkim modelima koji više nalikuju na obični krevetić, baza se može slagati s maksimalnim ortopedskim učinkom.

Standardna veličina kolijevku za ljuljanje ručnom metodom preklapanje -. 120x60 cm Mali model za djecu mlađu od 6 mjeseci često se ne postiže i jedan metar u dužinu i širinu su ne više od 50 cm spavač mora biti dovoljno duboka, tako da dijete ne može slučajno ispasti iz krevetića.,

Dodatna oprema stolica za ljuljanje za djecu

Pored već spomenutih komponenti u obliku kotača, glazbe i igara blokovi za ljuljanje mogu se dodatno opremiti:

 • protiv mreže protiv komaraca ili nadstrešnice;
 • donji dio napetosti za skladištenje igračaka;
 • džepovi ušivenih u tekstil;
 • ugrađene male kutije i druge stvari.

Glavna stvar je praktičnost korištenja kolijevke i pogodnosti za dijete, a dodatne pojedinosti su manji čimbenik, bez kojeg većina roditelja često radi.

Elektronska stolica za ljuljanje novorođenčadi

Bolest pokreta je najučinkovitiji način da se smiri i spava dijete. Stoga, kolijevci - mjesta za spavanje za bebe koje se mogu ljuljanje, odavno su smatrali najboljom opcijom za krevet malog čovjeka.

Moderni proizvođači namještaja nude svojim roditeljima mnogo opcija - od klasičnih kolijevki, postavljenih poput pendela, do složenih višenamjenskih struktura s elektroničkim kontrolnim sustavom.

Značajke i prednosti elektroničkih kolijevki za bebe

Elektronska stolica za ljuljanje je krevet za novorođenčad, opremljen ne s mehaničkim, ali s elektroničkim sustavom bolesti kretanja. To znači da roditelji ne trebaju fizički truditi da se kreću u krevetić - samo pritisnite gumb na upravljačkoj ploči ili daljinskom upravljaču. Spavanje u takvom ugodnom krevetu preporučuje se za bebe do 6 mjeseci.

U usporedbi s klasičnom kolijevkom, električna kolijevka za novorođenčad ima sljedeće prednosti:

 • da smiruje dijete, nije potrebno biti blizu kolijevke, i možete se pomaknuti;
 • mnogi modeli opremljeni su sustavom automatskog odziva - reagiraju na plač bebe i počinju pumpati dijete;
 • elektroničke kolijevke omogućuju vam da oslobodite dragocjeno vrijeme roditelja, koje se mogu trošiti na jednako važne stvari - na primjer, priprema hrane za dijete;
 • Dodatne mogućnosti uvelike povećavaju funkcionalnost uređaja.

Jedini nedostatak elektronske kolijevke je njegova visoka cijena u usporedbi s tradicionalnim modelom.

Čak i najbolja tehnologija ne može u potpunosti zamijeniti majčinske ruke, tako da dijete ne bi smjelo biti stalno u kolijevci bez nadzora roditelja. Optimalno vrijeme za neometano odmaranje na stolici za ljuljanje je ne više od 2-4 sata.

Vrste i ležajevi uređaja s elektroničkim mehanizmom za ljuljanje

Uređaj električnih kolijevki je složeniji od onih mehaničkih modela, ali opći princip ostaje isti - strukturno, ovaj krevet je sustav za ljuljanje, čiji se krevet postavlja na fiksni stalak.

Postoji nekoliko vrsta kolijevka za ljuljanje:

 • kat. Predstavlja kolijevku fiksiranu između dva temeljna postolja. Velika većina modela opremljena je kotačima za jednostavno kretanje po stanu;
 • prenosiv. U takvom krevetu kolijevke se uklanja. To vam omogućuje da premjestite krevet na bilo kojem mjestu zajedno s djetetom. Istodobno, ostatak kreveta ostaje na mjestu;
 • kolijevka transformatora. Takav se model može pretvoriti u drugu vrstu stolca za ljuljanje: ljuljačka, ležaljka ili naslonjač za bebe.

Okvir - osnovica električne kolijevke, u pravilu, izrađena je od aluminija. Ovaj metal ima visoke performanse: trajnost, pouzdanost i izdržljivost.

Provjerite prisutnost trake za pričvršćivanje bebe u kutiji - to je obvezni element električnih kolijevki - dijete ne može pasti iz kolijevke dok se roditelji ne približe.

Načini pričvršćivanja elektroničkih kolijevki i funkcionalnosti

Električna stolica za ljuljanje novorođenčadi ima široku funkcionalnost. Prvi korak je procjena dostupnih načina rada ljuljačke. U pravilu, njihov broj varira od tri do osam.

Najpopularniji su:

 • ljuljačka (klasična) je tradicionalni način ljuljačke u kojemu kolijevka lebdi gore i dolje duž polukružne putanje;
 • val - kolijevka čini valovitim pokretima za ljuljanje;
 • plesno - swing-back način: kolijevka se kreće u polukrugu od dna do vrha;
 • kenguru - skakanje s kreveta.

Postoje i drugi dodatni načini koji će vam pomoći ne samo da djetetu spava, nego ga i zabavljaju: na primjer, "auto" ili "živčani očevo".

Pri kupnji elektronske kolijevke svakako isprobajte sve načine rada - neki od njih mogu raditi previše bučno, što će spriječiti da dijete zaspati.

Može se naći ljulja i način vibracije, ali valja imati na umu da su vibrirajuće pokreti su vrlo različite od kolijevki i djeca mogu se promatrati na različite načine: neki su umirujuće, dok drugi mogu biti jako panika.

U nekim modelima, uz standardnu ​​funkciju bolesti kretanja, postoje i druge opcije:

 • beba sustav za plakanje koji automatski pokreće ljuljanje kako bi smirio dijete;
 • uključivanje umirujuće glazbe ili zvukova prirode;
 • sposobnost snimanja glasa roditelja;
 • USB priključci za povezivanje smartphonea i reprodukciju glazbe;
 • meka svjetlo noćna svjetlost je idealno rješenje ako se dijete bojao mraku;
 • sposobnost promjene brzine vrtnje i naginjanja ležišta kolijevke;
 • dostupnost daljinskog upravljača s daljinskim upravljačem.

U pravilu, trošak određenog modela električne kolijevke za dojenčad izravno ovisi o njegovoj funkcionalnosti. Stoga, kada kupujete, preporučuje se unaprijed odlučiti o mogućnostima koje ste spremni preplatiti i koje su suvišne.

Električni sustav elektroničkih kolica za novorođenčad

Jedan od glavnih kriterija za odabir električne stolice za ljuljanje je njegov sustav napajanja.

Postoje tri opcije:

 • iz kućanske električne mreže;
 • od baterija;
 • iz baterije.

U prvom slučaju, stolica za ljuljanje je spojena na utičnicu i spremna je za kontinuiranu uporabu. Međutim, takve praktične granice na niskoj sigurnosti - bez obzira na mjere koje proizvođač provodi, nitko nije osiguran od prekida u radu kućanske mrežne energije. Bolje je ne riskirati zdravlje djeteta.

Uređaji s napajanjem nisu samo sigurni, ali i udobni - nakon mijenjanja baterija, kolijevka se može odmah koristiti. Jedini nedostatak je da uvijek imate rezervnu bateriju na ruku.

Najpopularniji su modeli baterija koji se naplaćuju pomoću posebnog električnog adaptera.

Uređaj i dimenzije kreveta

Važno je da je krevet bio najudobniji i prikladniji za dijete.

Standardna veličina kreveta za dojenčad je:

 • širina - od 70 do 90 cm;
 • duljina - od 30 do 50 cm.

Najbolje je odabrati kolijevku širi tako da dijete može sigurno prevrnuti u snu. Obratite pažnju na unutarnje uređenje kreveta. To bi trebalo biti od prirodnog materijala - pamuka ili platna. Unutra je elastični madrac, koji obično dolazi s kolijevkom.

Kako bi zaštitile mrvice od jakog svjetla na glavi glave, kupole su otvorene i fiksirane u željenom položaju.

Bazu krevetića treba biti izrađena od sigurne građe. U elektronskim modelima je ekoplast.

Ako sumnjate u kakvoću plastike, ili ima pijani kemijski miris, zatražite od prodavatelja sigurnosni certifikat. Ako je odsutan, najbolje je odbiti kupiti.

Dodatna oprema

Većina modernih modela kolijevki opremljena su dodatkom. To su kreveti na postelju, košare za pelene i posteljinu, stolice za presvlačenje. Uvelike pojednostavljuju proces brige za dijete - majka će uvijek imati pelene, promjenu odjeće i ostale potrebne stvari pri ruci.

Kolijevci su također opremljeni ukrasnim elementima - ruševima, lukovima, vezovima i tiskanim aplikacijama. To vam omogućuje da unutrašnjost vrtića bude slatka i jedinstvena.

Kako odabrati stolac za ljuljanje novorođenčeta? Ocjena 5 najboljih modela

Rođenje djeteta nije samo radost u obitelji, nego i mnogo uglađenih problema - kupnja kolica, krevetića, posteljina, pelene i prsluk.

U prvim mjesecima života dijete provodi dosta vremena u krevetiću, pa je važno napraviti pravi izbor ovog potrebnog komada namještaja.

Kako odrediti široku paletu modela koje nudi tržište namještaja. U članku ćemo detaljno opisati različite modele kreveta i prikazati njihove fotografije, kao i naučiti kako kreirati krevet vlastitim rukama.

Značajke ovih krevetića

Kreveti za ljuljanje imaju niz mogućnosti:

 1. svi modeli, bez iznimke, opremljeni su spuštenim prednjim zidom, tako da roditelji mogu lako uzeti bebu u svojim rukama nakon buđenja;
 2. krevet za ljuljanje;
 3. podesivo dno koje se može učvrstiti u dva položaja: vrh - za novorođenče, dno - za dijete do godine;
 4. neki modeli imaju ugrađene ladice za pohranu dječje odjeće i proizvoda za njegu;
 5. Kolijevci su apsolutno sigurni, čak i na stranama, promijenjena je silikonska obloga koja će štititi djetetovu nježnu gumu kada zubi počne rezati;
 6. dječji kreveti nemaju oštre kutove, tako da su potpuno sigurni;
 7. Možete kupiti model bilo koje veličine i dizajna.

Što se tiče jednostavnih kreveta, oni su također prilično sigurni, ali nemaju takve očite prednosti kao kolijevka.

Koga odabrati?

Da biste utvrdili koji su kreveti bolji, s njihalom ili trkačima, trebate razmotriti pozitivne aspekte i nedostatke oba modela. Cots na trkačima - opcija, ljuljajući se na štetu posebnih polukružnih elemenata koji povezuju noge kolijevke stolca za ljuljanje.

Pozitivne karakteristike:

 • Dugi vijek trajanja. Svaki model opremljen je kotačima, čim dijete odrasta, trkači se mogu ukloniti - krevet će trajati najmanje 5 godina.
 • Trajnost - svi dječji modeli izrađeni su od prirodnog materijala.
 • Jednostavnost bolesti putovanja.
 • Swingy krevet.
 • Odvojivi kotači omogućuju lagano kotrljanje kreveta na bilo kojem mjestu.
 • Praktičnost, kao u većini slučajeva, proizvođači opremaju te modele s ugrađenim kutijama.
 • Dobro uravnotežen centar gravitacije - ne treba se truditi za zamah.

Nedostaci modela:

 • u odsutnosti zadržavanja, dijete može snažno protresati krevet;
 • trkači mogu ogrebotati podnice;
 • s jakim ljuljanje krevet može "hodati" na skliskoj podnoj površini;
 • u vrijeme bolesti kretanja, nemoguće je koristiti skladišna mjesta ugrađena u krevetić;
 • kada zamjenjujete trkače s kotačima, ne trebate samo trošiti vrijeme, već i imati alat pri ruci.

Sada razmislite o krevetima pendulama.

Glavne prednosti viseća kreveta:

 1. Glatko ljuljanje, koje stvara za bebu osjećaj sličan ljuljanje na majčinim rukama, postaje udoban i udoban.
 2. Ako ne trebate ljuljanje djeteta, možete popraviti krevet.
 3. Jednostavno možete rukom rukovati krevetom i neko vrijeme će i dalje hodati tonom.
 4. Postoje modeli s ugrađenim ormarićima i stolom za presvlačenje.
 5. Visoka kvaliteta, praktična, ergonomska i pouzdana.
 6. Ne pokvariti podnice.
 7. Može se koristiti tri godine, dovoljno je popraviti krevet.

Nedostaci ležajeva s mehanizmom klatna:

 • visoke cijene;
 • mehanizam može brzo uspjeti;
 • dijete ima trajnu ovisnost o bolesti kretanja.

Oba modela imaju i pozitivne i negativne strane, pa kakvu vrstu jaslica izabrati, njihanje i trkače, roditelji odlučuju na temelju potreba i financijskih mogućnosti.

vrsta

Trenutačno postoje tri vrste kreveta za ljuljanje:

 1. Mehanički.
 2. Elektronički, električni.

Imaju svoje osobitosti.

elektronički

Elektro kolijevka stolica za ljuljanje - koristan i siguran uređaj, ljuljanje djeteta. U njoj dijete može igrati, jesti, jesti tablicu koja je zasebno pričvršćena i spavati. Postoje modeli koji uključuju mobitele s igračkama i posebnim remenima na kojima se mogu povezati čavle. Jedinstveni kretnji u pokretu razvijaju vestibularni aparat.

Unatoč činjenici da su mnogi stručnjaci protiv lepršanja djeteta, iskusni roditelji naglašavaju da je dijete koje se naglo smirilo, a njegov živčani sustav nije pogođen. To je zbog činjenice da dijete nije hirovito i ne traži pozornost roditelja s dugim krikovima.

mehanički

Ovi modeli dječjih krevetiraju od utjecaja odrasle osobe ili od kretanja djeteta. Često ih proizvođači nadopunjuju raznim potrebnim priborom i mobitelima s igračkama. U krevetima s mehanizmom klatna, postoji posebna bravica za amplitudu kretanja, tako da dijete ne može tresti krevet jako puno.

Ova vrsta kreveta za ljuljanje je pouzdanija - nema elektroničke ploče koja se može slomiti. Osim toga, mehaničke ležišta zahtijevaju stalnu prisutnost odrasle osobe ako je dijete budno, pa se isključuje mogućnost da dijete padne iz stolca za ljuljanje.

U prvim mjesecima života, dijete samo jede i spava, ali s vremenom raste njegova aktivnost, a opterećenje na majčinim rukama uvelike se povećava. Ako je dijete nemirno, jednostavno ne možete bez kolijevke, inače nećete imati vremena za kućanske poslove.

Top 5 najboljih modela, njihov opis i fotografiju

Razmotriti najpopularnije modele dječjih krevetića, ljuljačke, koji trenutno nude tržište, također vide njihove fotografije.

Valle allegra

Izvrsni model transformatora.

Dječji krevetić Valle Allegra opremljen je s:

 • ladice;
 • komora s ladicama;
 • mijenjanje tablice.

Prednji zid je uklonjen, tako da krevet traje dovoljno dugo.

Prednosti modela:

 1. pristupačni trošak;
 2. praktičnost;
 3. podešavanje visine kreveta;
 4. estetski izgled;
 5. sigurnost;
 6. transformacijski elementi;
 7. multifunkcionalnost;
 8. odvojivi prednji zid;
 9. prigušni mehanizam.

nedostaci:

 • neravnomjerno bojanje dijelova;
 • loše obrađeni dijelovi sa iverice.

Cijena od 9-10 tisuća rubalja.

Crvena zvijezda Elisha C717

Ugodan i praktičan krevet opremljen mehanizmom uzdužnog ljulja s pouzdanim stezaljkama.

Prednosti modela:

 1. mehanizam prigušenja koji se može uključiti s upravljačke ploče;
 2. stilski dizajn;
 3. ladice za skladištenje dječjih stvari;
 4. jak i otporan na habanje;
 5. okvir od prirodnog drva;
 6. veliki raspon boja;
 7. obloga od silikona;
 8. prilagodba veza na visini;
 9. srednji zid ide dolje.

Nedostaci: Visoka cijena.

Približna cijena je 15.000 rubalja.

Beba Italija - Dolly

Prednosti modela:

 • izdržljiva i lijepa modela ljuljajućih kreveta, od prirodne bukve;
 • laka je prošla ispitivanje sigurnosti;
 • svi uglovi su zaobljeni, nema opasnih dijelova;
 • Model u kompletu ima kotače i trkače za bolest kretanja. dijelovi se brzo mijenjaju po potrebi;
 • postoje silikonski obloge koje štite drvo od djetetovih zubi;
 • krevet se može postaviti na dvije razine;
 • bočni zid je spušten.

Nedostaci ovog modela nisu otkriveni. Približan trošak od 8000 do 9000 rubalja.

MamaRoo (podrijetlo SAD-a, izrađen u Kini)

Prednost modela:

 1. dolazi s sigurnosnim pojasevima u tri točke;
 2. 5 načina vožnje koji ponavljaju bolest kretanja na rukama;
 3. ovisno o modelu, može se opremiti zaslonom u boji;
 4. model može raditi i iz akumulatora i iz mreže;
 5. postoji sustav zaključavanja ako strano tijelo padne u kolijevku;
 6. modul s igračkama, glazbom;
 7. uklonjivi poklopac koji se briše u stroju;
 8. mogućnost promjene položaja kreveta.

Nedostaci - visoke cijene od 19.500 do 24.000 rubalja.

Nudimo gledati video pregled ove električne stolca za ljuljanje:

Papaloni Giovanni

Krevet za novorođenčad, opremljen nosačem, ističe se najkvalitetnijim i modernijim dizajnom.

Prednosti modela:

 • ladice za izvlačenje;
 • prednja ploča je uklonjena;
 • Omjer kvalitete cijene je savršen
 • dizajn je jak i izdržljiv;
 • prirodni materijal proizvodnje;
 • prilagodba veza na visinu u 4 odredbe.

Nedostaci: Šipke ne razlikuju snagu.

Cijena krevetića je od 10.500 do 15.000 rubalja.

Mogu li to učiniti sam?

Ako u vašoj obitelji tata može držati alat za stolarsku službu u svojim rukama, onda možete napraviti krevet za ljuljanje sa svojim vlastitim rukama.

Ispod možete vidjeti fotografiju pribjegavajućeg postolja:

Što je potrebno?

Za izradu krevetića vlastitim rukama potrebno vam je:

 1. pila za metal;
 2. slagalica;
 3. brušenje;
 4. četke ili valjak;
 5. odvijač;
 6. odvijač;
 7. bušite i bušite komadiće različitih veličina.

Zatim pripremite materijal:

 • šperploča od prirodnog drva, debljine 4, 12, 18 mm;
 • podloške i matice;
 • nokti;
 • 4 vijka M8-60;
 • vijci i drveni klinovi;
 • ljepilo na drvu;
 • boje na bazi vode;
 • primer na drvu.

shema

Možete ga sami privući ili pronaći ono što vam treba na internetu. Crtež mora biti detaljno, tako da tijekom sastavljanja nećete pogriješiti i netočiti.

Detaljne instrukcije korak po korak za izradu i pričvršćivanje dijelova

Svi glavni dijelovi izrađeni su od šperploče, tako da prije početka morate napraviti predloške od kartona. Željeznice za ograde izrađene su od šperploča debljine 4 mm. Svaki baluster sastoji se od 2 identična praznina koja su zalijepljena zajedno između vas.

Dakle, prije svega morate pripremiti elemente kreveta za ljuljanje:

  2 leđa odgovarajuće veličine;
 • 1 polica - 900x450x18 mm;
 • 2 dijela za rukohvati - 900x4x18 mm;
 • 1 bočna stijenka - 900x270x18 mm;
 • 2 šipke za nosače - 60x18x18 mm;
 • 4 dijela za trkače - 760х80h15 mm;
 • 4 nosači - 190x70x15 mm;
 • 2 slojeva za zidove - 680x470x15 mm;
 • 1 jastučić za bočnu stranu - 800x90x15 mm;
 • 1 osnovica - 900x470x15 mm;
 • 40 balustera - 240x25x4 mm.

Jednostavni dijelovi:

 1. Stavite pripremljene obrasce na ploče šperploče i objasnite ih.
 2. Zatim s jigsaw ili piljenicom vrijedi izrezati svaki detalj.
 3. Zatim trebate odmah obraditi rezove - za to oni koriste brusilicu.
 4. Za spajanje dijelova u bočnim zidovima, potrebno je napraviti potrebni broj rupa, za to koristite bušilicu s zaustavnim zaustavljanjem.
 5. Pomoću dlijeta u rukohvatima i bočnim ogradama izrađuju utore ispod ograde.
 6. Zatim lijepite balustre na svoje mjesto i dobro namjestite sastavljene elemente.
 7. Prije nego sastavite dizajn, svi uglovi moraju biti pažljivo zaokruženi tako da kasnije beba ne ozlijedi.
 8. Prije nego što pričvrstite trkače na stalak za ljuljanje, učvršćuju se zaporne vijke pomoću vijaka. To će vam omogućiti da maksimalno zaštitite strukturu od jake ljuljačke.
 9. Fiksirati trkače na nogama pomoću ljepila i klinova, te dodatno uvijati vijke čiji se kape trebaju utopiti u drvu za 1 mm.
 10. Nakon montaže, krevet treba ponovno nanositi na marame s finim mrljama dok se ne postane potpuno glatka, prekrivena temeljnim premazom i oslikana u željenoj sjeni.

Savjeti za roditelje

Postoje osnovni kriteriji za koje trebate podići krevet za ljuljanje kreveta za novorođenče:

 • Prije svega, obratite pažnju na materijal proizvodnje. U tom slučaju, ne biste trebali spremiti. Dječji krevet bi trebao biti izrađen samo od prirodnog materijala s sigurnim za zdravlje. Najbolja bi opcija bila prirodno drvo.
 • Dijete će spavati u krevetiću barem tri godine, tako da se krevet treba prilagoditi, a bočni zid treba smanjiti ako je potrebno. Preporučljivo je kupiti model sa silikonskim jastučićima na stranama.
 • Odaberite krevet s mehanizmom klatna, univerzalnom svrhom, tako da se dijete neće naviknuti na monotonu bolest pokreta. Pobrinite se da mehanizam bude što pouzdaniji.
 • Za udobnu upotrebu, možete kupiti krevetni transformator.

zaključak

Dječji krevetić za novorođenče možda je najvažniji element namještaja u kojem dijete provodi većinu vremena u ranoj dobi. Prije nego što se zaustavite na jednom ili drugom modelu, sjetite se - krevet za ljuljanje mora biti siguran i udoban za dojenčad.

Swing za novorođenčad

Swing za novorođenčad je vrlo važno za djecu. Podsjećaju djecu na to koliko je mama imala u trbuhu: mirna i skladna.

Zašto nam je potrebna?

Bez sumnje, takva stvar kao zamah za bebu, nije uključena u popis bitnih predmeta. Ne kupuje ih svaka obitelj u našem vremenu. Međutim, valja razmišljati o tome koje će prednosti sama majka primiti:

 1. Bilo koja majka je spremna izaći na put da obavlja sve domaće poslove koji su planirani za taj dan. Ali kako to učiniti, ako je dijete uvijek na rukama? Naše ljuljanje će vam pomoći. Mama će obraditi sve slučajeve i biti će zadovoljan, a večer će provesti izvrsno raspoloženje koje može podijeliti s djetetom i ocem.
 2. Sjeti se u djetinjstvu. Za dijete, ljuljanje je radost i užitak. Bit će sretan što će ih jahati, a dobit ćete veliko raspoloženje.
 3. Vaše dijete će ojačati ne samo vestibularni aparat, već i mišiće. Bit će manje nestašan i zadovoljit će svojim roditeljima radosno raspoloženje.

Koliko godina koristite?

Većina proizvođača dječjih ljuljača kažu da se takvi proizvodi mogu koristiti od rođenja do jedne godine. Međutim, ovaj pristup nije sasvim točan. U nekim modelima nema prilagodbe leđa, što ne može, već alarmirati roditelje. Vrijedi paziti na težinu bebe. Najmanji mrvice, čija je težina manja od 3,5 kg, jednostavno se mogu utopiti u ovom zamahu. Neće biti jako ugodno u njima. Obratite pažnju i na kategoriju težine. Gotovo svi dizajni su dizajnirani za težinu do 18 kg.

Kako koristiti?

Svaka mama bi trebala shvatiti da zamah nije učitelj, već sredstvo za smirivanje djeteta. Često roditelji dugo ostavljaju dijete u takvim uređajima. To može dovesti do neželjenih posljedica. Duge ljuljanje uzrokuje vrtoglavicu, nervozu.

Poželjno je koristiti ljuljanje ne više od 2-3 sata dnevno. Preporuča se uzeti pauze, jer u protivnom dijete može početi negativno osjetiti opadanje. Ako dulje vrijeme ne otkopčate sigurnosni pojas, beba će osjetiti nelagodu.

Sljedeće su preporuke koje mogu pomoći mladim roditeljima da koriste djecu za ljuljanje:

 1. Biti strapped u swing, dijete treba osjećati utjehu i slobodu. Pazite da sigurnosni pojasevi ne stišu dijete.
 2. Ako je ljuljačka na brdu, odrasla osoba bi trebala stajati pored njih i stalno pratiti dijete.
 3. Izvršavanje prijevoza proizvoda nije potrebno preuzeti dijelove koji nisu namijenjeni prijevozu (npr. Za luk s igračkama).
 4. Nije preporučljivo koristiti ljuljanje više od 3 sata dnevno.
 5. Dijete bi trebalo biti u vašem vidnom polju.
 6. Stolica za ljuljanje može se koristiti pri prijevozu djece u automobil samo ako je sigurno pričvršćena.

Pro i kontra

Korištenje ljuljačke za novorođenčad ima sljedeće prednosti:

 • jačanje mišića djeteta;
 • radost djeteta s svakom uporabom ljuljačke;
 • normalizacija živčanog sustava;
 • vestibularni trening;
 • stvaranje ispravnog držanja;
 • poboljšana koordinacija kretanja.

Valja zabilježiti pozitivne trenutke za roditelje:

 1. Mame i tate će se više odmori od stalnog nošenja djeteta u naručju.
 2. Dijete od ranog doba bit će naviklo na disciplinu i donijet će manje poteškoća roditeljima u budućnosti.
 3. Mogućnost spremanja. Neki modeli takvih uređaja ne samo da će biti korisni za bebu, već i dopustiti roditeljima da ne kupuju dodatnu opremu.

Među negativnim kvalitetama vrijedi spomenuti visoku cijenu i velike dimenzije nekih proizvoda.

Vrste i modeli

Najjednostavniji i jeftiniji dizajn uključuje suspendirane verzije. Oni su udobni, sigurni, ne zauzimaju puno prostora. Takvi su modeli pričvršćeni ili na strop ili na vrata na poprečnoj traci. One se lako čiste i instaliraju. Potrebno je popraviti proizvod na način da dijete lako može doći do nogu. Kod kupnje takvih modela, provjerite jesu li sigurnosne tračnice prilično jake i nemojte se savijati.

Dimenzije poda prilično su pokretne kopije: lako ih je ponijeti sa sobom. Međutim, cijena takvih modela znatno se razlikuje od troškova ostalih nagiba. Mnogi vanjski proizvodi imaju usisavače s kojima su pričvršćeni na pod.

Postoji nekoliko vrsta takvog ljulja. Ležaljka je stolica koja se po potrebi može prenijeti s jednog mjesta na drugo. Kao dio takvog uređaja postoje trkači, koji su, ako je potrebno, lako blokirani. Tako se ljuljačka postaje poput viseće mreže.

Dizajn takvih modela ima mekano sjedalo s remenima koji su odgovorni za sigurnost, prisutnost glazbenih efekata i skup igračaka obješenih uz luk ili pričvršćen za automobil. Neki kombinirani uređaji imaju tablice za jelo.

Proizvođači takvih proizvoda uzimaju u obzir sve značajke povezane s dobi djeteta i njegovu težinu. Na primjer, sjedalo za bebe ima anatomski oblik. Tijelo djeteta podržava izvorni jastučići. Stražnji dio uređaja za djecu od 6 mjeseci opremljen je regulatorom koji može dati tri opcije: ležanje, polusjedanje i sjedenje.

Tu su i elektronički dizajni. Mnogi roditelji biraju bassinet swing. Takvi proizvodi su namijenjeni isključivo za bolest pokreta. Postoji sve što vam treba kako bi se osiguralo da beba mirno spava: glazbene minijature, noćna svjetlost koja simulira svjetleće zvijezde, pa čak i kontrolnu ploču. Takvi ljuljaci mogu raditi i iz mreže i iz baterija.

Stolica za ljuljanje pogodna je za djecu od godinu do dvije godine. Također se mogu koristiti za bebe do jedne godine. Takve ljuljačke izračunavaju se na težini od 12 do 18 kg. Mogu se lako pomicati po stanu.

Dizajn takvih proizvoda može se usporediti s uličnim varijantama: široki podupirači, okretanje se izvodi u dva smjera. Uključivanje je popraćeno nekim vibracijama, ali dijete možda ne voli. Ako ćete napraviti izbor u korist određenog modela, pitajte dijete ako mu sve odgovara. Saznajte ovo točno u trgovini, stavljajući dijete na ljuljanje i okrećući ga. U takvim modelima postoji regulator brzine (kotačić, gumb). Praktično u svim proizvodima dolazi glazba koja ne može, ali ugoditi djetetu.

Swing-transformatori su izvrsni za djecu od 6 mjeseci. Zbog svog dizajna, lako se pretvaraju u kolijevku ili visoku stolicu za hranjenje djeteta. Od značajki ovih modela može se zabilježiti meka stolica i podesivi naslon sjedala.

Nagibni centri - višenamjenske verzije ljuljačke. Takvi uređaji razlikuju se u različitim oblicima. Neki modeli mogu simulirati, primjerice, vožnju automobila, skakanje kandžama, zvukovi stabala i još mnogo toga. Takvi se proizvodi ne mogu pripisati suspenziji i prijenosnim uređajima, jer su prilično teški. Ove ljuljačke su prilično skupe.

marke

Među proizvođačima dječjih zamahova za novorođenčad, valja istaknuti one koji su zapravo dobili izvrsne ocjene kupaca i bili su pred drugim proizvođačima u svemu. Te marke su Capella, Happy Baby, Moms, Chicco i 4moms.

Najbolje ocijenjeno

Od svih nagiba možete primijetiti najbolje modele.

 • 4moms MamaRoo 3.0.

Značajke ovog modela:

 1. 5 podesivih načina vožnje.
 2. Prisutnost elektroničkog prikaza.
 3. Podesivi intenzitet kretanja.
 4. 5 zvučnih efekata.
 5. Okretni luk.
 • BabyBjorn Balance Soft. Takve ljuljačke su namijenjene za dijete čije dob je do 2 godine.

Kvaliteta ovog dizajna:

 1. Podržava leđa i glavu djeteta.
 2. Udobno sjedalo.
 3. Nedostatak baterija. Ljuljanje se provodi pokretima djeteta.
 4. Takav se proizvod pretvara u visoku stolicu.
 • Graco Snuggle Swing. Ovo je sjajno središte za bebu. Razlika ovog modela od ostalih je sljedeća:
 1. Imitiranje majčinih zagrljaja.
 2. Prilika za ljuljanje u svim smjerovima.
 3. Dostupne su 6 brzine vrtnje.
 4. 15 zvučnih zapisa.
 5. Mogućnost povezivanja mp3 playera.
 6. Prisutnost stol za uklanjanje igara.
 7. Mogućnost reguliranja leđa (3 odredbe).
 8. Isporučuje se s mrežom i iz baterija.
 9. Podesiva vibracija.
 • Pituso TY-806.

Određena svojstva:

 1. Sjedalo ima funkciju vibracija.
 2. Prijevoz praktičnosti.
 3. Prisutnost mreže protiv komaraca.
 4. 8 zvučnih efekata.
 5. 3 vremenska moda.
 6. 5 brzina vrtnje.
 7. Kontrola težine djeteta.
 8. Sigurnosni pojasevi u pet točaka.
 9. Podesiva leđa (3 položaja).
 10. Prisutnost "gameplay".
 • Razmijem sa mnom. Svojstva ovog dizajna:
 1. Korištenje materijala visoke kvalitete.
 2. Dizajn 3 u 1: ljuljačka stolica, visoka stolica i kolijevka.
 3. Podesiva visina.
 4. Mogućnost povezivanja mp3 playera.
 5. Prisutnost funkcije vibracija.
 6. Sigurnosni pojasevi u pet točaka.
 7. Anatomsko sjedalo.
 • Nuna Leaf. Ima sljedeće karakteristike:
 1. Sigurnosni pojasevi u tri točke.
 2. Tiho djelo.
 3. Zanimljiv dizajn.
 4. Nedostatak baterija i žica.
 5. Sposobnost rastavljanja strukture.
 6. Jednostavnost prijevoza.
 7. Metalni okvir.
 8. Prisutnost brave.
 9. Sposobnost postavljanja uređaja u pokretu s blagim potiskivanjem.
 10. Visoko kvalitetno punilo.
 • Jetem Breeze Karakteristike takvog modela:
 1. Visokokvalitetni materijal.
 2. Prisutnost upravljačke ploče.
 3. Podesivo sjedalo.
 4. Imate vremena za rad.
 5. 6 brzina radnog mehanizma.
 6. Prisutnost sigurnosnih pojaseva.
 7. 9 zvučnih zapisa.
 8. Napajanje.

Kako odabrati?

Slijedi nekoliko smjernica za odabir uređaja za novorođenčad:

 1. Težina djeteta. Treba ga uzeti u obzir.
 2. Sigurnosna konstrukcija. U zamahu ne smije biti oštri uglovi i čipovi. Visokokvalitetni dizajn je otporan, a prisutnost sigurnosnih pojaseva ne osigurava ozljede djeteta.
 3. Pouzdanost. Odsutnost štetnih materijala potvrđuje prisutnost certifikat kvalitete za kupljene proizvode. Pitajte prodavače za to.
 4. Comfort. Najbolja opcija za bebu je podesivo sjedalo anatomski i jastuci za svećenike i glavu.
 5. Svestranost. U svim modelima zamaha za bebe postoje razni "naprava". Cijena proizvoda ovisi o tim funkcijama, kao io proizvođaču. Modeli mogu biti opremljeni vrlo zanimljivim dodatkom: vješanje igračaka, glazba, kontrola brzine, zanimljiva svjetla.
 6. Mobilnost. Neki su modeli nepokretni i morate unaprijed odlučiti gdje ćete ih instalirati. Veličina ljuljačke treba odgovarati mjestu gdje ih namjeravate postaviti. Za male sobe ne biste trebali odabrati velike strukture.
 7. Kupite ljuljačke samo one proizvođače koji su se već dokazali na tržištu dječjih dobara.
 8. Pročitajte recenzije na Internetu: to će vam uštedjeti od varalica i loših proizvoda.

Recenzije

Valja istaknuti odgovore roditelja koji procjenjuju potrebu za korištenjem ljuljačke za novorođenčad na različite načine, ali i povratne informacije liječnika.

Ortopedi govore vrlo pozitivno o ležaljkama. Ovaj uređaj ima dobar učinak na zdravlje djeteta. Među pozitivnim bodovima vrijedi spomenuti:

 • brzo usađivanje.
 • dobar san
 • sigurnost.
 • ispravno razvoj djeteta.

Među pregledima roditelja su sljedeće pozitivne tvrdnje:

 • donosi radost djeci;
 • ima puno slobodnog vremena;
 • vrlo visoka kvaliteta izvedbe;
 • višenamjenski proizvodi.

Trebam li kupiti kolijevku za novorođenče u obliku stolca za ljuljanje?

Potpuni san u prvim mjesecima života jedan je od najvažnijih čimbenika koji utječu na normalan razvoj djeteta u fizičkom i psiho-emocionalnom smislu. Kao optimalno odmorište za dijete tijekom ovog razdoblja, možete koristiti funkcionalnu i udobnu stolicu za ljuljanje novorođenčadi. To može biti kolijevka s kotačima i bez, siguran zamah ili danas najpopularnija opcija je stolica za ljuljanje. Nevjerojatan dizajn dizajniran je ne samo za odmaranje. U svom djetetu možete se tresti i smiriti, hraniti, igrati, opustiti. Izbor nezamjenjivih komada namještaja tako je širok da je ponekad teško razumjeti koja je opcija najbolja za novorođenče.

Definicija i svrha funkcionalnog komada namještaja

Stolica za ljuljanje je prilično složena struktura prema vrsti lounge stolice. Mjesto za dijete prekriveno je mekanim tkaninama i opremljeno raznim priborom. Ovisno o individualnim sklonostima novorođenčadi, možete postaviti luk s igračkama, glazbenim blokom, mehanizmom vibracija. Cijela je struktura montirana na čvrstu čeličnu kutiju s širokom osnovom koja osigurava stabilnost proizvoda. Za dodatnu sigurnost, sjedalo je opremljeno remenima.

Takva stolica za ljuljanje treba prikupiti na temelju dobnih pokazatelja. Na primjer, za najmanji, sjedalo je učvršćeno i izoštreno ispod anatomske osobine novorođenčeta. To omogućuje da se bebino tijelo učvrsti u ispravnom položaju, bez prisiljavanja slabih mišića na naprezanje.

Kolijevka pričvršćena na okvir može promijeniti položaj. Dakle, dijete može sjediti, polusjedati ili leći. Prilikom odabira stolica za ljuljanje za bebe, provjerite snagu vezanosti, oni ne bi trebali postati labav iz čestom promjenom položaja. Druga važna točka - tkanina, koja je prekrivena stolicom, neka bude prirodna. Bolje je ukloniti pokrivače, omogućit će ih brisanje ako je potrebno.

Vrste, glavne prednosti i značajke stolica za ljuljanje

Odabir stolice, morate se temeljiti na "željama" novorođenčadi. Sva su djeca osobnost, a njihove su prednosti potpuno drugačije. Neka djeca dođu do oduševljenja vibracijama, a drugima se plaši.

Sjenica za ljuljanje može biti:

 • u obliku izbacivača, to je vibracijska opcija koja raste;
 • u obliku ovjesa - takva kolijevka ravnomjerno pada.

Prednosti zaljubljenosti na novorođenče su impresivni popis.

 1. Prisutnost nekoliko pojaseva pruža visoku razinu sigurnosti bebe. Često je stolica opremljena odbojnicima koji ne dopuštaju dijete da ispadne tijekom spavanja, a pritezanje remena nije potrebno.
 2. Stolica za ljuljanje, ispravno odabrana anatomskim parametrima, pruža djeci maksimalnu udobnost. Dojka s opuštenim mišićima nije kapriciozan i dobro zaspati.
 3. Funkcionalnost. Kolijevka se može ugraditi u najudobniji položaj za aktivnost djeteta, što se može lako mijenjati ako je potrebno.
 4. Praktičnost. Odabir modela s odvojivim poklopcima omogućit će vam da operete presvlake od tkanine po potrebi.
 5. Mobilne stolice za ljuljanje nisu vezane za jedno mjesto. Roditelji mogu nositi takav proizvod oko apartmana s njima. Okvir je često izrađen od izdržljivog ali laganog šupljeg aluminijuma, što značajno pojednostavljuje proces rada.
 6. Žalba. Proizvođači stolica koriste svijetle i lijepe materijale koji oduševljaju novorođenčad. Pribor i dodatni blokovi (vibracije, glazba) omogućuju diverzificiranje slobodnog vremena bebe.
 7. Dizajn ne zauzima puno prostora. Vrlo je pogodno u malim apartmanima ili, ako je potrebno, smjestiti dijete u kuhinju u trenutku kada je majka tamo.
 8. Stolica za ljuljanje je tako zgodna i sigurna da može poslužiti kao krevet nekoliko mjeseci (iako se to ne odnosi na sve modele). Kupnja krevetića može se odgoditi neko vrijeme. Postoje opcije koje mogu izdržati značajnu težinu djeteta (do 10-12 kg).
 9. Model kvalitetnog materijala, unatoč čestim promjenama položaja kolijevke, poslužit će za traženo vrijeme, a nakon toga će zadržati sva korisna svojstva.

Iznenađujuće, u usporedbi sa svim navedenim prednostima, stolica za ljuljanje nema očitih nedostataka. Sve negativne recenzije o proizvodima temelje se na pogrešnom odabiru modela ili kršenju pravila njegova rada.

Pravila za korištenje stolica za ljuljanje

Unatoč očitosti i jednostavnosti rada takvih uređaja za novorođenčad, važno je pridržavati se nekih pravila.

 • Pri uporabi sigurnosnih pojaseva ne zaboravite na udobnost djeteta. Gustoća učvršćivanja se odabire prema težini i mobilnosti bebe.
 • Naslonjač se može staviti na visinu samo pod uvjetom da se odrasle osobe mogu kontrolirati.
 • Nošenje s djetetom ne može se prenijeti! Posebno - držanje iza luka za igračke.
 • Sjenilo ne zamjenjuje auto sjedalo. Za prijevoz novorođenčadi u automobilu nije prikladno.
 • Visoka cijena i funkcionalnost modela ne ukazuju nužno na njegovu kvalitetu i potrebu za kupnjom. Za neku djecu, najjednostavnije opcije mogu biti prikladno rješenje.
 • Glazba je prikladna i korisna stvar, ali ne možete zadržati dijete cijelo vrijeme. Dijete bi trebalo igrati iu prostranijim uvjetima.

Djeca mogu sjediti na stolici od 2 do 4 sata dnevno. Ovo je prosječan broj, koji može varirati ovisno o karakteristikama modela.

Ljuljanje, ljuljanje, kolijevke na kotačima

U kući gdje se pojavilo maleno dijete, ne samo stolica može biti korisna. Postoji mnogo više opcija za funkcionalni namještaj, koji je osnova kolijevke.

 • Normalno ljuljanje. Stacionarni uređaj namijenjen sanu djeteta. Postoje modeli s fiksiranjem, koji vam omogućuju da proizvod pretvorite u redoviti krevet ili bez nje. Komad namještaja ne zauzima toliko prostora kao standardni krevet, često ima nišu za spremanje potrebnih stvari i dobro prozračuje.
 • Sjenica za ljuljanje s kolijevkom na kotačima. Jedina razlika u odnosu na prethodnu verziju je prisutnost kotača, koja se po potrebi može ukloniti. Odabir sličnog modela, vrijedi obratiti posebnu pozornost na vrstu kotača. Oni mogu biti izrađeni od drveta, s gumiranom školjkom koja će osigurati njihov tihi klizanje. Kotačići su vrlo popularni. U svakom slučaju, stolica za ljuljanje treba biti opremljena blokatorima koji su odgovorni za sigurnost djeteta noću.
 • Swing s kolijevkom. Dizajn je stolica na stacionarnoj stalci. Uz pomoć ručne intervencije ili elektronskog sustava (iz mreže ili akumulatora) izvode se ljuljačke kretnje, omogućujući vam da smirite novorođenčad i pripremite ih za krevet ili ih zabavite dok su budni.

Ne biste trebali kupiti sve navedene proizvode i premjestiti dijete od jednog do drugog! To će oslabiti mišiće bebe i uskoro će ga izazvati averziju na sve moguće vrste vibracija.

Pro i kontra elektroničkih modela

Elektronska stolica za ljuljanje je moderan razvoj koji omogućuje roditeljima da ne troše snage i energije za dugotrajno ljuljanje djeteta. Proizvođači su razvili preosjetljive sustave sposobne reagirati na plač beba i pokretanje postojećeg načina vibracija. Obično to prati ugodna glazba i rasvjeta, umirujuće dijete. Neki modeli čak imaju funkciju snimanja specifičnog melodije ili majčinog glasa. Dodatna praktičnost - prisutnost daljinskog upravljača.

S obzirom na očiglednu korisnost takvog stolca nije u mogućnosti zamijeniti roditeljsko milovanje, stoga ih nemojte zlostavljati. Prilikom odabira modela trebate pogledati opcije na baterije ili baterije - mnogo je sigurnije.

Kada kupujete funkcionalni proizvod, vrijedi spomenuti da će trajati samo nekoliko mjeseci, nakon čega će ići u spremište. Čak i među ekonomičnim modelima možete pronaći izvrsne mogućnosti.