Krevetić u krevetiću za bebe

Zasnivanje

Kada se dijete pojavljuje u obitelji, roditelji kupuju puno stvari za koje nikada prije nisu čuli. Prigušni odbojnici su jedna od onih stvari. Zašto su im potrebne? Koje su kvrge? Je li moguće da s vlastitim rukama šavne odbojnike u krevetiću novorođenčadi? Kako odabrati materijal i odrediti veličinu?

Zašto trebamo odbojnike u krevetiću za novorođenčad

Krevet za bebu često je izrađen od drva, trajne plastike ili metala. To su tvrdi materijal koji dijete može lako pogoditi i ozlijediti se. Budući da je mala djeca vrlo pokretljiva, a koordinacija i orijentacija u prostoru još uvijek nisu potpuno svladani, rizik od ozljeda kada udari šipke na krevetu je prilično visok. Da bismo izbjegli ovu nevolju i trebamo odbojnike.

Strane su vrsta mekane obloge, koje su pričvršćene na stranu i na glavi kreveta, štiteći dijete od utjecaja. Pored glavne svrhe, ovaj koristan dodatak obavlja niz funkcija:

 • Oni štite bebu od jakog sunčevog svjetla i crte koji mogu ući u krevet kroz barove.
 • Oni stvaraju ugodnu atmosferu u krevetiću tako da dijete osjeća udobnije. Dokazano je da se djeca mirno ponašaju u ograničenom prostoru i boje se velikih otvorenih prostora. Povezan je sjećanjem na fetalni život.
 • Zabavite dijete. Svijetle slike razvijaju vid beba i zauzimaju slobodno vrijeme.
 • Razvoj. Često se odbojnici popunjavaju raznim zvučnim signalom, "šuštanje", elementima s različitim teksturama. To omogućava pretvaranje dodatne opreme u punopravnu obrazovnu igračku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Danas ručno izrađeni proizvođači i obrtnici nude brojne vrste odbojnika u dječjim krevetićima:

 • Klasična verzija od 4 dijela (dva komada za bočne stranice, jedan na glavi i jedan na nogama).
 • Čvrsta strana, koja ide oko oboda kreveta i ima samo jedan zglob. Slične opcije mogu se naći u trgovinama Ikea.
 • Stranice u obliku jastuka, koje su vezane uz krevetić s vezama. Jastuci mogu biti izrađeni u obliku pojedinačnih elemenata ili ušivenih zajedno.

Svaka inačica bočnih stranica može se izrađivati ​​u različitim varijantama koristeći različite tehnike šivanja, uzorke, metode pričvršćivanja, oblike i veličine.

Do doba koje trebate odbojnici u krevetiću

Taj koristan pribor možete koristiti od rođenja do trenutka kada beba počne pokušavati izaći iz kreveta. Ako je majka primijetila da se maca počela penjati, pokušavajući izaći iz krevetića, onda se odbojnici moraju odmah ukloniti! Potrebno je da ih dijete ne koristi kao uređaj da bi izašlo.

Odredite dob od djeteta kad se odbojnici u krevetiću više ne trebaju, ako roditelji sami, ovisno o razvoju djeteta i njegovim sposobnostima.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću

Kupnja lijepih odbojnika u krevetiću u trgovini danas nije problem. Postoje mogućnosti za svaki ukus i novčanik. Mnogi roditelji vole kupiti setove bočnih strana s baldahinom i posteljinom, izrađenim u istom stilu i bojama. Ako niste zadovoljni standardnim odbojnicima, možete ih naručiti od ručnih majstora. Ručni rad uvijek izgleda preciznije i originalnije. No, trošak takvog zadovoljstva bit će skup. Mnogo je zanimljivije i sigurnije da obiteljski proračun pokušava sami šivati ​​odbojnike. Osim toga, nije teško ako imate potrebne alate (šivaći stroj), neke vještine i strpljenje.

trening

Najprije morate odabrati tkaninu.

Budući da će pribor biti u dodiru s kožom bebe, tkanine trebaju biti najkvalitetnije, guste i prirodnije:

Tkanina mora imati ugodnu umirujuću hladu i veliki uzorak, tako da ga dijete može ispitati. Kada kupujete tkaninu, trebate razmišljati ne samo o glavnom, već io oblogama. Potrebno je šivati ​​strane s uklonljivim gornjim pokrovima, koji se mogu ukloniti i oprati u bilo kojem trenutku bez pranja cijelog proizvoda.

Savjet: Prije nego što počnete šivati, tkanina se treba prati. Prirodno vlakno uvijek se smanjuje kada se opere. I potrebno je stjecati količinu materijala, uzimajući u obzir skupljanje.

Osim tkanine, morate paziti na meko punilo za strane. Kao punilo može biti sintepon, sintepukh, tanka pjenasta guma.

A također će vam biti potrebne:

 • Šivaći stroj. Razmišljajuće needlewomen mogu šivati ​​strane rukom, to je moguće s vještinama ručnog šivanja.
 • Škare.
 • Igla.
 • Centimetar ili dugi vladar.
 • Tailor igle.
 • Kreda, sapun, olovka ili marker za rezanje.
 • Papir za građevinske uzorke. Ako je iskustvo u šivanju dobro, onda ga možete izravno rezati na tkanini.
 • Teme u boji glavne tkanine.
 • Zippers (40 cm dugi) ili gumbi. Potrebni su za uklonjive pokrivače koji se mogu prati. Ako su strane šivan bez poklopca, tada ne trebaju pričvršćivači.
 • Bendovi, vrpce za žice. Vezice se mogu sašiti od glavne tkanine.
 • Ovisno o modelu i fantaziji, možda će vam trebati više dekorativnih elemenata (razni gumbi, čipka, aplikacije za pile, itd.).

Kako odrediti veličinu i stil odbojnika

U većini slučajeva veličina kreveta je standardna: širina - 60 cm, visina - 55 cm, duljina - 120 cm. Za šivanje stranica standardnog kreveta potrebno vam je oko 3,6 metara tkanine. Ako su strane šivan pokrivačima, tkanina obloge treba jednaku količinu. U slučaju da postoje sumnje u svoje sposobnosti, bolje je kupiti veći rez tako da postoji prilika da ispravite pogreške. I viška tkanina može biti korisna za završnu obradu, na primjer, dekorativni rubovi.

Savjet: Prilikom izrade ručnih boksača, bolje je odmah se pobrinuti za kupnju pravog materijala i posteljine za krevetić. Takav lijepi set će izgledati skladno i neparnije. Komplet se nećete sramiti roditi dijete.

Veličine standardnih klasičnih stranica sa 4 dijela:

 • 2 komada visine 30 cm i širine 60 cm
 • 2 komada, visine 30 cm i širine 120 cm

Za početnike obrtnici najbolje je da se upustite u tu varijantu, jer je najlakše izvesti i šivati, ne treba puno vremena.

Ako je krevet nematerijalne veličine i oblika, morat ćete napraviti mjerenja za početak. Na primjer, u kružnom krevetiću, trebat će vam dva seta strana, jer će s vremenom postati ovalni.

Bočni jastuci izgledaju lijepo i odmah možete šivati ​​broj jastučića koji vam trebaju za ovalni krevetić i skrenuti ih i dodati ih dok beba raste i preoblikuje krevet, puno je lakše nego šivanje dva odvojena kompleta klasičnih strana.

Jastuci su bolje šivati ​​s uklonjivim poklopcima, a veličina i oblik mogu se samovoljno odabrati, na temelju veličine jasle i želje igličastih žena. Na primjer, odbojnici u obliku kućnih jastuka su vrlo popularni.

Slična situacija s kolijevkama za bebe. Nije uvijek kolijevka prodana s posteljinom. I pronaći prikladan skup strana općenito je gotovo nemoguće zadatak.

Obrasci za strane

Ako je mama odlučila napraviti ploče u obliku jastuka, uzorak nije potreban. Dovoljno je smanjiti kvadrate željene veličine. Za standardni pravokutni krevetić trebat će vam 12 jastučića veličine 30x30 cm.

Za standardni klasični odbojnik od 4 elementa, učinit će sljedeći obrasci:

Napomena: Prije šivanja, bolje je pažljivo izmjeriti postelju i po potrebi podesiti dimenzije.

Proces šivanja klasičnih odbojnika

isječak

Trebate pripremiti tkaninu i punilo. Obrasci moraju biti unaprijed. Obrasci se pažljivo prenose na tkaninu. Nemojte zaboraviti ostaviti dopuštenja od 1-1,5 cm za šavove. Ako se odbojnici šivaju poklopcima, trebate izrezati dva seta tkanine - za pokrivače i oblaganje.

Punilo u obliku roll-on sintepon ili pjenaste gume je izrezano na isti način, ali trebate smanjiti veličinu uzoraka za 1,5-2 cm, ovisno o debljini pjene, tako da se punilo namjesti u poklopac. Ako su strane šivan u obliku jastuka, tada je punilo tako napunjeno, ne morate ništa rezati.

Šivaći stolovi

Tkanina za obloge je presavijena licem prema dolje, a kućište je ušiveno oko perimetra. Potrebno je ostaviti rupu kako bi se punilo dovelo unutra. Nakon toga ispraznite poklopac i umetnite pjenaste gume. Rupa mora biti pažljivo ušiveno. Bolje je to učiniti ručno skrivenim šavom. Sličan je postupak za svaku stranu (samo 4 kom.).

šivanje drawstrings

Šavovi mogu biti ušiveni na dva načina - jednostavno i s velcro. Gotovo vrpce ili vrpce mogu se pojaviti u obliku jednostavnih žica. I mogu se šivati ​​od tkanine.

Veličina i broj nizova odabiru se proizvoljno. Obično zahtijeva barem 20 zatvarača. 4 za kratke strane na glavi i blizu nogu, 6 za duge strane za strane kreveta. Za bolje fiksiranje odbojnika, možete napraviti više žica.

Napomena: Ako su bočni jastuci zašiveni, za svaki moraju biti izrađeni barem dva spona.

Šivanje gornjih ukrasnih pokrova

Gornji pokreti, koji se mogu ukloniti i oprati, su šivati ​​po obodu, licem prema dolje. U unaprijed morate navesti mjesto žica i pričvrstiti ih za šivanje u glavnim šavovima. Također se moraju pričvrstiti čičak za pričvršćivanje, a pojedinosti pokrova nisu zavarene. Unutarnji rubovi moraju biti obrađeni na stropu ili ručno prebacili. Potrebno je ostaviti rupu (oko 40 cm) za zatvarač. Zatik može biti izrađen u obliku zatvarača ili redovitih gumba. Potom treba izvaditi pokrivače, kako bi napravili zatvarač. Gotovo!

Ukrasite strane

Možete dekorirati strane na različite načine: ukrasite vrpcama, lukovima, velikim svijetlim gumbima, aplikacijama, rhinestones, ruffles, itd. Ako su rubovi na rubu ukrašeni rubovima ili čipkom, trebate ih prethodno nabaviti i šivati ​​ih u glavne šavove u četvrtoj fazi kako bi proizvod izgledao češći. Ovisno o dizajnu, čipka i remen može se šivati ​​na vrhu kućišta.

Ideje za šivanje odbojnika u krevetiću:

Šivanje odbojnika u krevet za novorođenče ne traži mnogo vremena, a rezultat će nadmašiti očekivanja, jer će stvar biti ekskluzivna i kvalitetna.

Strana u krevetiću s vlastitim rukama: kako šivati ​​strane?

Kreveti novorođenčeta trebaju imati takav način zaštite od bumpers. Samo oni mogu zaštititi i štititi dijete od crte, udaraju na tvrdim šipkama. Osim toga, te se zajednice mogu osobno koristiti pomoću shema, uzoraka i preporuka.

Nevjerojatno praktična stvar za dječji krevet - to je odbojnik. Učiniti takav uređaj vlastitim rukama postaje moguć s našim majstorskim tečajevima. Kako šivati ​​odbojnike za novorođenče, detaljno saznajemo.

Krevetić u krevetiću za novorođenče to čini sami

Da biste izvršili te ploče, trebali biste kupiti tkanine u bilo kojoj dječjoj trgovini. Pozvani su i kao branik ili za zaštitu ležajeva. Mnogi od njih prodaju se s baldahinom i posteljinom. Ali što bi moglo biti lakše od kupnje gotovih setova? Uostalom, najbolje je dati dječaku svoju ljubav i brigu i stvaranje branika s vlastitim rukama.

Stranice mogu biti izrađene samo od prirodnih i lijepih tkanina. Ovi mogu biti sljedeći materijali.

 • Pamučna tkanina.
 • Za obloge - sintetički zimski ili pjenaste gume.
 • Teme, iglice, igle. U idealnom slučaju, šivaći stroj.

Izrada stranica u dječjem krevetu

Sljedeći omjeri se odnose na zajedničku veličinu stranica.

 1. Duljina je stotinu i dvadeset centimetara.
 2. Šezdeset centimetara - širina.
 3. Visina je pedeset pet centimetara.

Potrebno je odabrati tkaninu za stranu u obveznom slučaju. Trebat će vam tkanina od četiri metra. U tom slučaju, morat ćete odabrati dobar i čvrsto rez od tkanine. To može biti gusti materijal koji neće uzrokovati alergijsku reakciju kod djeteta. Možete se fokusirati samo na prirodne tkanine. Kao što su, lan, chintz, flanel i calico.

Koje su to?

Prije nego počnete s izradom vlastitih odbojnika morate se upoznati s njihovim popisom. Svaki roditelj može odabrati stranu koju smatra prikladnim.

 1. Najčešći branik je ona koja se sastoji od četiri strane. Sve četiri strane čvrsto štite krevetić od utjecaja na okoliš.
 2. Polovica zaštite može sakriti samo bočne dijelove.

Osim toga, strane se odlikuju različitim visinama, načinom pričvršćivanja na krevet. A također i na određenim projektnim strukturama, na primjer, s velcro, žice, pa čak i clasps.

Stranice u krevetiću za novorođenče učiniti-to-yourself: obrazac

Neovisno stvaranje strane je jednostavan proces. Za standardnu ​​veličinu kreveta, potrebna vam je duljina tkanine koja se sastoji od pedeset pet centimetara po stotinu i deset centimetara. Osim toga, za oblogu će trebati upotrijebiti punilo, koje se također mora rezati prema određenom crtežu. Koristeći korak po korak upute, svaka majka, čak i ona koja nema pojma kako šivati, moći će zaštititi u krevetu vlastitim rukama.

 1. Početno mjerena veličina postolja. Ovaj postupak je neophodan kako bi se pravilno rasporedila tkanina za ovaj proizvod.
 2. Mjerenje treba prenijeti na list papira i nacrtati dizajn koji biste željeli vidjeti.
 3. Tkanina se mora rezati prema crtežu koji ste napravili.
 4. Uz pomoć šivaćeg stroja, potrebno je svako rublje pričvrstiti i ostaviti samo jedan za punilo.
 5. Ako odaberete punilo, morate uzeti u obzir da će trebati nekoliko centimetara manje od veličine uzorka. Stavite pjenu u stranu i šivajte.
 6. Ako je potrebno, ukrasite stranice s vrpcama, čipkom i šavovima, ako je potrebno.

Koje daske trebate za krevetić?

Prije izrezivanja branika na tkanini, morate točno znati kako novorođenčad treba zaštitu na krevetu. Stoga vam upozoravamo popis prednosti i nedostataka svake predložene opcije.

 1. Visoki odbojnik. Djelotvorno štiti od vjetra, propušta i ne dopušta bebu da udari u rub kreveta. Očigledni nedostatak je činjenica da visok proizvod može zatvoriti pregled kreveta. Stoga, dijete će promatrati samo ono što je unutar jaslica.
 2. Niski odbojnik. Otvara mogućnost da široko pogleda. Ona pruža priliku da dijete vidi sve što se događa oko njega i sprečava njegovu ozljedu.
 3. Prigušivač s pričvršćenjem u obliku brave, kravate, čičakom. Ima jasan nedostatak, jer se sve to može slomiti, a posebno kada beba diže i povlači rub ruba. Stoga, opcija s kopčom - je izdržljiva i savršena. Stranke imaju brave koje ne dopuštaju dijelove i ne dopuštaju djetetu da štrajkom.
 4. Ako želite napraviti odbojnik s džepovima, onda biste trebali razmišljati o vanjštini krevetića. Unutarnji dizajn stalno će odvratiti dijete.
 5. Materijalna izvedba takvog remek-djela također je važna. Sintetici nadražuju kožu, stoga se preporučuju samo prirodne tkanine. Dopuštaju proizvodu izdržati bilo koje pranje. Osim toga, brzo se osuše i ne rastu.

Koje punilo bolje odgovara za odbojnike u vrtiću?

Prilikom odabira materijala za punjenje važno je uzeti u obzir mnoge parametre. Uostalom, visokokvalitetna podstava je od velike važnosti za cjelokupni dizajn. Danas tržište pruža priliku za stvarno odabir raznih materijala za punjenje. To može biti ne samo gumena pjena i sintetička zimska zima, već i mnoge druge opcije. Razmotrite najpopularnije opcije.

 1. Gumena pjena je punjenje koje ne zahtijeva sukladnost s nizom uvjeta. To ne zahtijeva temeljito i kvalitetno sušenje materijala nakon pranja. Osim toga, materijal je u stanju dobro zadržati vlagu, što će doprinijeti razvoju mikroba unutar. Pjena je visoka čvrstoća i otpornost na habanje.
 2. Sintetički zimzeler je predstavljen kao najbolji punilo za dječju ploču. Ovaj materijal je jeftin, lagan, elastičan. On je u stanju lako nositi pranje i sušiti brzo. Ona ima sposobnost zaustaviti razvoj gljivica. Glavna stvar je da trebate bljesnuti sintetski zimski zvučnik u vremenu kako biste izbjegli stvaranje role.
 3. Hollowfiber je prilično topao materijal. Novi proizvod nema toksičnost, sposoban je zadržati vlagu. Osim toga, brzo se može zadržati početni oblik i brzo sušiti. Zbog svoje strukture, trajan je i ne uzrokuje alergijske procese.
 4. Bulk i moderni materijal Periotek je hipoalergensko vlakno. Unatoč sintetskom karakteru, vrlo je elastičan i može se upotrijebiti kao punilo za zrnca.
 5. Materijal koji ima svojstva otpornosti na toplinu. Ne uzrokuje alergijsku reakciju. To je elastično, otporno na toplinska opterećenja.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću?

Kako bi se šivale strane u krevetiću, trebate odabrati model odbojnika, pripremiti tkaninu i punilo, a tek onda nastaviti s izradom uzorka i rezanjem budućeg lijepog odbojnika. Fotografije koje su prikazane u časopisima mogu prikazati odbojnike koji potpuno pokrivaju dijelove kreveta ili one koje se mogu pokriti samo trećinom. U proizvodnji odbora treba uzeti u obzir sljedeće točke.

 1. Može se mijenjati duljina korijena budućeg proizvoda. Dakle, u crtežu to može biti pola puta više nego što je zapravo. Ruffles koji ne dugo trebaju ih šivati.
 2. U slučaju da ste odrezani, ne biste trebali biti uznemireni, morat ćete pripremiti nit iste veličine kao žuta. Nakon toga, tkanina bi trebala biti presavijena s harmonikom i probušena iglom.
 3. Ostajete samo s ravnomjerno raspoređenim naborima kroz nit. Da bi se pravilno šivala krupica, mora se postaviti između nekoliko slojeva tkanine. Da biste to učinili, šivajte je i stavite je prstima na nove naborove.
 4. Kao što šivati, morat ćete saviti tkaninu. Za šivanje dodatnih pokrivača, potrebno je koristiti pamučnu tkaninu iste veličine s omjerom od nekoliko centimetara i zatvaračem koji će pomoći i otvoriti proizvod. Odvojivi dizajn treba biti povezan na temelju činjenice da će biti udobno nositi.

Pokrivači na krevetiću: korisni savjeti

Kako bi se reproducirali niski odbojnici u krevetiću, izrađeni od jastuka, trebate slijediti ova pravila.

 • Bočni dijelovi odbojnika trebali bi biti uz zid i biti izrađeni od dvije izvedbe.
 • Bočna površine moraju biti izrađene od tri dijela.
 • Mekani dijelovi trebaju biti definirani na krajevima kreveta. Dakle, na izlazu trebate imati sedam jastuka.
 • Naknade treba ostaviti za pet centimetara. Budući da su jastuci ispunjeni punilom, njihova se veličina također mora uzeti u obzir. U slučaju uporabe sintetičkog zimzelera, nije ga potrebno šivati. Pojedinosti ovog materijala uključuju činjenicu da nema sposobnost lutanja u jednom smjeru.

Za novorođenčad najbolje je izvesti maksimalni broj jastuka. U početku vam je potrebno deset malih ili četiri velika jastuka. Bolje je napraviti maksimalni broj jastuka, koji će s vremenom morati biti uklonjeni.

Važan čimbenik za izradu vlastitih odbojnika je količina tkanine. Prikazali smo vam standardne veličine odbojnika. Na temelju toga trebat će vam rez od sedam centimetara i duljinu od jednog i pol metra. Da biste napravili niske daske, trebate rez od pet metara s istom širinom. Ali ako uzmete veću količinu tkanine, možete lijepiti lijepe pokrivače na ostatcima, što će pojednostaviti brigu o odbojnicima.

Najbolje je odabrati prirodne tkanine bez obzira na spol djeteta. Bez obzira na to što možete reći o visokotehnološkom procesu proizvodnje sintetičkih vlakana. Prirodne tkanine su i dalje najbolji izbor. Mogu proći dovoljno zraka i dopustiti da dišete. Zadržavaju prioritetnu razinu vlage u krevetu i temperaturi. U tom pogledu, posebnu pozornost treba posvetiti pamučnim tkaninama. Ali ako vam se sviđaju boje zmije, grubo odijelo ili saten ne prolažite i uzmite je sa sobom. Osim toga, naljepnice na naljepnicama - pamuk, također su prikladne za izradu vlastitih strana kreveta u krevetiću za djecu.

Posebno je važno odabrati dizajn. Uostalom, djevojke i dječaci su toliko različiti. Ako će dječaci biti dovoljno jednostavnih bora na krajevima odbojnika ili odgovarajućih boja. Može biti medvjedi, zrakoplovi ili automobili. Ta djevojka treba stvoriti jedinstvenu atmosferu. U ove svrhe, prikladna sladoled, slatko ili ruševine. Možete kupiti bijelu čipku. Također je vrlo praktično koristiti. Uostalom, izgleda šarmantno. Prije odabira dekor, provjerite dijelove za sigurnu uporabu. Valja napomenuti da je najbolje da ih pričvrstite na vanjski dio strane tako da su iza kreveta.

Najbolja opcija mogu biti odbojnici, koji su fiksirani na razne dodatke. To može biti čičak ili žice. Morat ćete rezati tkaninu za odbojnik na mjestu gdje namjeravate postaviti ukrasne elemente. Treba napomenuti da će krojenje pokrova za ove jastuke koje će se praktično koristiti biti idealno rješenje. U ovoj izvedbi, morat ćete kupiti patentne zatvarače koji su upisani na prtljažnik. Da ne biste potpuno uklonili odbojnike, samo uklonite poklopac. Možete napraviti nekoliko varijanti pokrova u različitim bojama. Preporučujemo svakoj mami da pokušaju šivati ​​jastuke na stranama i druge varijacije uređaja u krevetiću djetetu.

Provedite nekoliko sati stvaranja strana u krevetiću, dajte novorođenčadi malo svoje topline i njege, što je osobito važno nakon rođenja. Čim beba odrasta i počne uspon iz kreveta, odmah se ukloni odbojnik.

Poklopac (strana) na krevetiću

Ponekad naslijedimo kolijevke. Uvijek se svidi, jer ne morate kupiti novi krevet i potrošiti novac na njega. Ali ponekad me tužno, jer vrlo često u nekom dječjem krevetu nema dovoljno štapića. Ako se isprva ne brine mnoge roditelje, onda kada dijete uči da se prevrće i počinje kretati, problem s nedostatkom zida često češće brine roditelje. Lina će podijeliti svoje iskustvo u šivanju poklopca za krevetić.

Kako šivati ​​poklopac na krevetiću

Dugo se pitam gdje mogu dobiti štapiće koje će stati na moju veličinu kreveta i imam nekonvencionalan, malen, odlučio sam šivati ​​mekani zid. Poklopac je prošiven sa stare ploče, u boji. Tkanina je malo vremena bila još manja. Glavna stvar je da točno izračunate štapiće koje uložite u utore, zbog snage vašeg zida. Moram reći, krojačica je beskorisna od mene, ali mogu napraviti nekoliko redaka (iako nije sasvim glatko). Počnimo šivati ​​poklopac na krevetiću.

1. Trebat ćemo:

 • Izreži krevete veličine tkanine.
 • Škare.
 • Tema.
 • Olovka ili krede.

Moj krevet ima sljedeće dimenzije: 30 cm do 105 cm. Mjerenje se vrši između prvog i zadnjeg štapa. Izrežem tkaninu prema ovoj shemi. Visina 30 cm i duljina 105 cm (2 dijela).

Imajte na umu da su to dimenzije stijenke gotovog materijala. Prilikom rezanja dodajte nekoliko centimetara u šavove. Budući da je ukupan broj štapića u krevetu čak i 14, odlučeno je da šivanje više od jednog štapa (što bi bilo lakše i jednostavnije), ali dva. Uzeo sam istu udaljenost od rubova, u centimetrima 32-34, i jednostavnim riječima - šivati ​​četvrti štap od početka.

Dakle, odrezao sam tkanine 110 cm, umjesto 105. Umjesto 30 cm, napravio sam visinu od 35 cm. Dodatni pet centimetara su šavne odštete. Sew zajedno između dva dijela. Trebalo bi ispasti jedan dugi komad.

Zaklinjem dno i vrh zida tkiva.

Stitched na pisaći stroj.

Gotovi dio poklopca na krevetu ima visinu od 30 cm.

Označavam olovkom mjesto gdje će se prva štapić šivati, ostavljam 2 cm samo za štapić. Nemojte pokušavati napraviti prorez odmah pored njega, naprotiv, ostavite malo više prostora kako biste sigurno stavili poklopac tkanine na štapiće.

Šivanje mjesta za štapiće s obje strane. I šivati ​​ostatak ruba poklopca.

Spajanje štapića u utor.

I to će izgledati kao slučaj, ako ga malo dodati.

A ovo je pogled s drugog kuta. Sretan sam s rezultatom. Izgleda lijepo i najvažnije - pouzdano. Naravno, ako uzmete tkaninu s uzorkom, poklopac na krevetu izgledat će još bolje, ali bio sam posve zadovoljan rezultatom.

Zahvaljujući Lini za priču, takav mali slučaj ušiven je i vrlo brzo i jednostavno.

Da ne zaboravite adresu stranice i podijelite ga s prijateljima, dodajte svoju društvenu mrežu:

Kako napraviti stranu (branik) u krevetiću vlastitim rukama

Dječja krevetića sigurno bi trebala biti zaštićena od udaranja šipki i slučajnih skica. Posebni odbojnici (ili odbojnici), koji se mogu kupiti ne samo u gotovom obliku već i samostalno, dobro se nositi s ovim. Let's saznati sve detalje i tajne ovog procesa.

Kako sami napraviti stranu u krevetiću

Za početak morate biti strpljivi i ugodni, ali prilično dugi procesi, pogotovo ako često ne sjednete na šivaći stroj. Naravno, trebate kupiti sve potrebne materijale: prirodnu pamučnu tkaninu i izolaciju - sintepon ili gumu od pjene.

Odredite ono što vam je potrebno prije nego što šavate odbojnike na krevetu

Prije nego što šavate odbojnik u krevetić za novorođenče s vlastitim rukama, trebate razmišljati o uzorku proizvoda, odlučiti o količini materijala, njegovoj kvaliteti, materijalu za punjenje i potrebnom broju odbojnika.

Postoje različite vrste odbojnika:

 • obična tkanina s finim punilom;
 • s uklonjivim poklopcima;
 • od jastuka.

Osim toga, morate odrediti visinu odbojnika koje želite i kako će se montirati - s velcro, trakom ili žicama.

Koliko je strana potrebno u krevetiću

Broj odbojnika u krevetu ovisi isključivo o vašim željama. Neki šivati ​​četiri odjednom kako bi potpuno zaštitili dijete oko ruba krevetića. A neki roditelji vole polovicu, u kojoj samo bočni dijelovi štite branikima.

Naravno, ako je dijete dovoljno stara, a vi ste spustili jedan zid, onda trebate šivati ​​odbojnike samo na preostale tri strane.

Koliko treba tkanina sa strane u krevetiću

Potrebna količina tkanine određuje se ovisno o odabranom broju branika i parametrima kreveta.

U prosjeku, četiri strane standardnog kreveta zahtijevaju 5-5,5 metara tkanine širine 110 cm, a također zahtijeva oko dva metra pjene od gume ili drugog punila 150 cm širokog i debljine 1-1,5 cm.

Ako namjeravate šivati ​​odbojnike s uklonljivim poklopcima, možete kupiti dvaput toliko materijala za šivanje dva seta odjednom. Ili za drugi izabrati tkaninu različite boje.

Kako odabrati tkaninu za strane u krevetiću

Rješavanje problema kako šivanjem jastucima s vlastitim rukama u krevetiću za novorođenčad ne biste trebali zaboraviti na kvalitetu samog tkanine.

Glavni zahtjevi za tkaninu na branicima - je gustoća i prirodnost. Tkanina mora biti ekološki prihvatljiva, dobro disati i ne izazivati ​​alergijske reakcije. Bez obzira koliko je dobra sintetička tkanina, nikada se neće usporediti s prirodnim materijalom. Stoga, odaberite bilo koji tkanina na bazi pamuka, može imati drugačija imena, na primjer, flanel, lan, čašu, pamuk i pamuk. Riječi "pamuk" ili "pamuk" također se odnose na pamučne sirovine.

Što punilo za odbojnike u krevetiću biraju

Stranice u krevetiću za novorođenčad trebaju biti dovoljno meke da bi ugasile bilo kakve slučajne udarce djeteta na rešetkama, stoga, nakon što ste ih počeli šivati ​​svojim rukama, najbolje je to učiniti upotrebom poliestera ili pjenaste gume.

Oba materijala imaju izvrsnu elastičnost i mekoću, dobro se zagrijavaju i potpuno su bezopasne za dijete. Jedini nedostatak pjene je da se suši predugo, a mokri materijal može postati okruženje za širenje bakterija. Zato držite ovu činjenicu kada se brinete o gotovom proizvodu. Osim ove dvije klasične punila, postoji nekoliko drugih mogućnosti - hollofiber, periotek, hallcon i poliester. To su moderni netoksični materijali s dobrom otpornošću na toplinu i trajnosti. Usput, holofiber je suvremeni analogni sintetski zimski zidar, samo stabilniji i bolji za održavanje svojeg oblika, ali, s druge strane, to košta više.

Neki se koriste poput pahuljica, pera, pa čak i životinjske kose kao bumper punila, ali to se ne bi trebalo učiniti. Prvo, oni mogu doprinijeti razvoju alergije u bebi, a drugo, oni su uzgojni tereni za krpelje i razne štetne mikroorganizme.

Uzorci odbojnici u krevetiću

Da biste izrezali branik, morate poduzeti sljedeće korake:

 • Pažljivo izmjerite dimenzije kreveta i odaberite željenu visinu bočne strane.
 • Prilikom traženja papira ili papira primijenite obrazac budućeg proizvoda.
 • Postavite tkaninu i strogo ga odrežite prema vašem uzorku.
 • Koristeći šivaći stroj, izbacite sve rubove odbojnika, osim jednog.
 • Obratite proizvod kroz posljednji rub bez ruba.
 • Umetnite sintepon unutar odbojnika, nakon što je prethodno izrežite 0,5 cm manji od glavnog proizvoda.
 • Ubodite preostali rub na prednjoj strani i pričvrstite čipke ili čipku po želji.
Za referencu, standardni krevet ima dimenzije: duljine - 120 cm, širine - 60 cm, visine - 55 cm.

Visoke pravokutne strane

Visoki odbojnici imaju određenu prednost, jer potpuno štite bebu od crte i štite od ozljeda. Ovi odbojnici su posebno dobri za novorođenčad koja je još uvijek malo zainteresirana za vanjski svijet i zahtijeva povećanu zaštitu.

Da biste štitili odbojnike za potpunu zaštitu, morate:

 • Izrežite četiri komada od 43x63 cm i 43x123 cm (3 cm).
 • Pripremite rubove - rezanje tkanine od oko 15x180 cm.
 • Izrežite izolaciju u skladu s uzorcima.
 • Pričvrstite prežvakane ljuskice na duljinu proizvoda i pričvrstite ih između dva glavna dijela, ostavljajući jednu stranu nepotreban.
 • Umetnite sintetički zimovnik ili drugu izolaciju unutar proizvoda i utisnite preostalu stranu.
 • Urezajte šavove i ukrase na branicima.

Kako šivati ​​jednu stranu u krevetu 60 cm i ukrasiti je rušom

Dakle, odlučili ste da želite stranice u krevetu za novorođenčad ručno izraditi i planiraš šivati ​​odbojnik ukrašen ruševinama na standardnom dječjem krevetu širine 60 cm.

Tada se cijeli proces rada može podijeliti u sljedeće faze:

 1. Potrebno je izrezati četiri pravokutna dijela za veliki branik dimenzija 43x123 cm (3 cm).
 2. Izrežite četiri dijela za bočne rubove dimenzija 43x63 cm.
 3. Pripremite 30 komada za vezove s dimenzijama 8x30 cm.
 4. Pripremite ruff - dugu usku traku tkanine: dva komada veličine 7x183 cm i dva - 7x93 cm.
 5. Dvaput presavijte tkaninu na rupe (uzmite visinu od 3,5 cm) i pričvrstite ga uzduž duljine glavnog proizvoda, a ako vam se sviđaju natečeni nabori, možete više odvojiti duljinu tkanine.
 6. Zatim, morate ravnomjerno prisobiraya ruche, šivati ​​između dva dijela branika, ostavljajući jednu stranu unstitched.
 7. Umetnite izolaciju unutar odbojnika i uklonite preostali rub.
 8. Ušicu šavove.
Kao rezultat toga, dobit ćete stranu koja ostavlja trećinu visine koja nije zatvorena i omogućuje vašem djetetu da nauči sve što se događa oko njega.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću s uklonljivim poklopcima

Odbojnici s uklonljivim poklopcima imaju svoje prednosti, jer je moguće prati samo vanjske pokrivače, a ne cijeli proizvod. Takve se pokrivače stavljaju na branik kao jastučnice i pričvršćuju se zatvaračem.

Za šivanje tih pokrivača morate rezati 4 komada dimenzija 45x126 cm u veliki obod i 4 komada dimenzija 45x65 cm u prednji dio. Sigurnosni zatvarač ili drugi zatvarač šivati ​​se na kratkoj strani proizvoda.

Osim osnovanosti, takvi odbojnici također imaju nedostatke. Moms znaju da svako dijete lako može zamaziti ne samo poklopac, već i njegov sadržaj. Osim toga, dijete može progutati mali dio zatvarača - munja ili gumb.

Niske strane za krevet od jastuka

Nizak odbojnik je dobar jer ne ometa bebin pogled na okolni prostor, što je vrlo važno za dobivanje novih informacija i sveukupni razvoj djeteta. Jastuk uključuje upotrebu velike količine izolacije koja će djetetovom krevetu učiniti ugodnijim. Između jastuka nisu povezani, pričvršćeni su na žice s žicama ili čičakom.

Nemojte sumnjati da ćete moći šivati ​​dječake u jastučnom krevetu vlastitim rukama, jer to ima mnogo uzoraka s veličinama. Ovdje je jedna od varijanti ovakvih branika: pripremite četiri detalje jastuka za završni zid od 50x70 cm, četiri dijela velikih jastuka za bočni zid - 50x70 cm, šest dijelova malih jastuka za bočni zid - 40x50 cm i 28 dijelova za žice od 28 x 30 cm.

Kao rezultat, dobivate sedam jastuka, od kojih su tri smještene na strani pristupa krevetu. Usput, slobodno ispunite jastuk izolacijom što je moguće čvršće, to će samo poboljšati njihovu kvalitetu i izgled.

Praktični odbojnik s čičakom

Odlučujući da šivaju bočne jastuke u krevetiću za novorođenčad, možete napraviti vlastite obrasce. Velcro uboda često se koriste kao zamjena za konvencionalne kravate za pričvršćivanje odbojnika ili odbojnika u krevet.

Za pravilno šivanje čičak, stavite završio branik u krevetiću i označite mjesta gdje trebate šivati ​​čičak. Tako da se drže čvrsto, prvo ih pričvrstite oko perimetra, a zatim i dijagonalno. Samo imajte na umu da čičak može biti poništen, ako dijete, uspravan, napreži branik prema njemu. Stoga razmotrite osobitosti ponašanja vašeg djeteta i za odraslu aktivnu bebu razmotrite mogućnost varijante s kopčama.

Što šivati ​​odbojnike u krevetiću za djevojčice

Naravno, kao i kod ostalih dječjih stvari, strane u krevetiću mogu gotovo nepogrešivo pogoditi svog vlasnika. Za djevojke, tople ružičaste boje, mnogo čipke i ryusha tradicionalno se odabiru. Neki roditelji čak koriste materijale kao što su saten, iako je za unutarnji dio jaslica nešto surovo, bolje je da ih uređe vanjski.

Usput, sva djeca dobro reagiraju na slike poput slatkih životinja, a možete pokušati napraviti uzorke i šivati ​​strane u krevetić u obliku jastuka, na primjer, s omiljenim crtanim životinjama vašeg djeteta. A ako želite koristiti čipku kao ryusha, pokušajte odabrati meke prirodne materijale. A krevet vašeg princeza izgledat će samo šarmantan!

Ono što šivati ​​odbojnike u krevetiću za dječaka

Strane u dječjom krevetiću obično su ušivene iz tkanine hladnije plave ljestvice, često pomoću crteža strojeva, životinja, biljaka.

Poznato je da su okusi i interesi neke osobe položeni u duboko djetinjstvo. Možda je to razlog zašto su dječaci jako voljeni kad se na branicima zagrljaju veliki džepovi, gdje možete staviti ili dobiti nešto. Malo se istraživača može dugo nositi s ovim procesom.

Pokušajte pokazati maštu i raditi vlastite ruke u krevetiću u obliku životinja ili ptica. Na primjer, prilično je lako napraviti jastuk u obliku sove, samo treba šivati ​​velike bijele krugove u obliku očiju i tamnih - nešto manji, označavajući učenike i tijekom rezanja kako bi se osigurao blago prošireni dva ugla jastuka koji opisuju ptice uši. Vaše dijete će oduševiti takvom sova!

Ekskluzivni odbojnici u krevetiću za bebe

Ako želite učiniti nešto posebno, izradite krevet bebe, onda možete, na primjer, šivati ​​tematske odbojnike - u nautičkom stilu, afrički, kraljevski ili čak indijski. Upotrijebite, primjerice, neke ostatke tkanine da biste na krevetu dobili različite primjene ili ukrase.

Pogledajte asortiman najbližeg dućana tkanine, možda ćete naći inspiraciju za nove i neobične ideje.

Sada znate kako napraviti strane za krevetić vlastitim rukama i čak možete dati majstorske tečajeve svojim prijateljima. Ovaj jednostavan proces svakako će vam donijeti puno užitka, a vaše dijete će donijeti još više topline, udobnosti i majčinske ljubavi.

SIDE u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama. Obrasci i savjeti

Strana za dječji krevet je vrlo praktična i neophodna stvar. Ovaj element omogućuje ne samo zaštitu djeteta od hladnog nosa, već i oslabiti njegov kontakt s tvrdim štapovima kreveta.

Veliki dar novorođenčeta bit će branik na krevetu.

Zahvaljujući tim softnim uređajima, beba neće ispuniti bumps u prvoj godini svog života, kada se pokušava samostalno kretati u njegovu krevetiću.

Krevet bebe mora imati sličnu zaštitu. Meke strane mogu prilično zaštititi djecu od ozljeda, modrica i abrazije. Moguće je napraviti lijepe i originalne odbojnike s vašim majcinskim rukama, koristeći gotove uzorke ili stručne savjete.

Ležaljke za bebe za vašu bebu mogu biti i vaša prva ručna šava.

Slični proizvodi mogu se kupiti u bilo kojem od trgovačkih centara. Oni se nazivaju i "odbojnici" ili "stražari", ali je li potrebno provesti veliku količinu novca, jer je prilično lako napraviti rub za krevet od pada s vlastitim rukama.

Da biste osigurali da sve ide glatko, slijedite preporuke navedene u nastavku u članku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Prije donošenja odluke o vrsti šava za odbojnike za dječji krevet, morate razumjeti osnovne pokazatelje za svaku vrstu tih proizvoda i značajke krojenja.

Šivanje strana u krevetu za novorođenče nije teško.

 1. Obrezivanje s uklonljivim poklopcima.

Sastoji se od jastuka s pokrivačima prirodne tvari. Omoti pokrivaju jastučnice i pričvršćuju se patentnim zatvaračima. Prednost je što je moguće šivati ​​dva seta vanjskih pokrivača i oprati ih samo. Međutim, takav aspekt je sumnjičav, jer dijete može zaraziti i jastučnice i jastučići.

Iz tog razloga, strane neće dugo biti suhe i čiste, također će morati biti oprane.

Za šivanje trebat će vam dodatna pamučna tkanina i 4 patentna zatvarača, duljine najmanje 42 cm, što će dovesti do dodatnih troškova. Zamjenjivi pokrivači su zašiveni za nekoliko centimetara više jastučića kako bi ih mogli udobno nositi. Čuva potrebu za upotrebom patentnih zatvarača i patentni zatvarači, budući da imaju male krugove, koje dijete može progutati.

Zato je munje bolje učiniti tajnu, nevidljivo djetetu.

 1. Bočne jastučići.

Pogodno je da je moguće upotrijebiti više punila. U slučajevima malih jastuka veličine 40 - 50 cm debljina bočnih stranica može se povećati. Dakle, krevet će biti topli i udobniji.

Proizvođači jastučića jednostavno se pričvršćuju na šipke uz pomoć žica ili ljepljive vrpce.

 1. Visoki odbojnici.

Pokriti drvene šipke u jasle u cijelosti. Oni su prilično dobro zaštitili bebu od crte i štite od šoka. No dječak se mora ograničiti samo na pogled na unutrašnjost njegova kreveta, što može utjecati na njegovu razinu mentalnog razvoja.

Nedostatak je da potpuno pokrivaju pregled djeteta.

 1. Donje strane djelomično pokrivaju štapove kreveta.

U trgovačkim centrima možete pronaći mnogo izmjena stranica, koje će zasjeniti krevet za 2/3 ili 1/3. Takvi proizvodi imaju nedvojbenu prednost - ne ograničavaju recenziju djetetu i omogućuju mu da prati što se događa oko sebe.

Ali sigurnosne funkcije takvih proizvoda su prilično ograničene.

 1. Kanta s džepovima.

Ako želite napraviti odbojnik s džepovima, onda će bitno stanje biti njihova prisutnost na vanjskoj strani kreveta. Interni smještaj uvijek će mamiti bebu.

Pokušat će izvaditi i ispitati sadržaj.

 1. Valjci.

Oni su izrađeni i osigurani na isti način kao i jastučići. Ova opcija se koristi mnogo rjeđe, jer loše štiti glavu djeteta od udaraca i padova. No, u uvjetima visoke temperature u sobi gdje se dijete nalazi, ova vrsta rubova omogućuje pristup svježem zraku.

Stoga je ova opcija prikladna za novorođenčad koja još uvijek ne zna kako se sami kretati ili puzati.

Zaštitni predmeti izrađeni od vezica u obliku žica, brave ili velcro sposobni su se odmaknuti u trenutku kada dijete skloni ustati i povući rub.

Iz tog razloga, pregled s običnim kopčama je pouzdaniji.

Materijal za primjenu odbojnika je također vrlo važan. Umjetni materijali mogu iritirati kožu, uzrokujući alergijske ili upalne reakcije. Stoga je poželjnije dati samo prirodnu tkaninu.

To će omogućiti da se proizvod opere dobro, brzo se osuši, a da ne izgubi svoj oblik.

Vrste punila za branike u dječjoj postelji

Danas je razvijen veliki broj punila koji imaju svoje zasluge. Naime:

 1. Pjena od gume - mikrofilm, zahtijeva poštivanje posebnih uvjeta.

To je prije svega skrupulozno i ​​kvalitetno sušenje. Ova baza ima tendenciju da zadrži vodu dobro, što pridonosi stvaranju mikroorganizama iznutra.

Pjena od gume ima dobru trajnost, što je važno kod čestih pranja.

 1. Sintetički inverzator je najbolji mikro punilo.

Ovaj materijal nije skup, jednostavan, prilično fleksibilan, savršeno prati i odmah se suši. Njegove osobine ometaju stvaranje gljivica.

Najvažnija stvar u izradi strane vlastitim rukama je prekriti tkaninu tako da se punilo ne rolati.

 1. Hollofiber - najnoviji punjač, ​​kvaliteta prelaska sintetičkog zimovala.

Apsolutno netoksičan, ne zadržava vlagu, odmah se suši, bez promjene izvorne konfiguracije. Zbog spiralne teksture, punilo je vrlo otporno na habanje.

To ne uzrokuje alergijske reakcije, što je vrlo važno za djecu.

 1. Periotek je inovativno vlakno.

Njegova glavna prednost je hipoalergijska. Ovo je vrlo fleksibilan umjetni materijal, savršeno prati.

Također se brzo suši i savršeno održava svoj oblik.

 1. Hollkon - umjetno punilo.

Ima fantastične značajke otporne na toplinu. Apsolutno nije alergičan, fleksibilan i otporan na habanje.

Neophodan za hladne i puhane sobe.

 1. Poliester - šuplje vlakno.

Ima antialergijske osobine. Ne gubi svoju originalnu konfiguraciju. Ne privlači vodu i miris.

Dijete se osjeća u takvom krevetu vrlo udobno.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću za novorođenčad sa svojim rukama, korak po korak upute

Kako bi se odbojnici u krevetiću za novorođenčad s vlastitim rukama, obrasci nisu obvezni. Označavanje možete napraviti izravno na tkanini. Da biste napravili pravu mjeru za šivanje strane, samo trebate izmjeriti perimetar krevetića i podijeliti ga s brojem jastuka. No, budući da kolijevci obično imaju standardne parametre, možete koristiti sljedeće veličine.

 1. Napravite 4 pojedinosti - 43 za 63 cm.
 2. Napravite 4 pojedinosti - 43 do 123 cm
 3. Za rubove bit će potrebne komade materijala, širine 7 cm, duljine 180 cm.

Obrnute strane u krevetu s veličinom.

Spremni odbojnici u krevetiću za novorođenče.

Kako šivati ​​krilati u stranu

Da biste se šavali, morate znati nekoliko nijansi. Duljina krilca može se mijenjati. Minimalno, to bi trebalo biti 1,5 puta dulje od dijela. U tom slučaju neće se pojaviti vrlo bujne nabore.

Kada je dulji od dva puta duži, nabori će biti vrlo voluminozni.

Lončar se lako može pričvrstiti na šivaći stroj. Prikupljajte rukavice rukom s pravilnom iglom. Da biste to učinili, uzmite iglu željene duljine iglom. Onda je ležao stvar "harmonika", probijajući joj iglu. Sada ostaje samo da se ravnomjerno rasprostire po čitavoj duljini niti.

Da biste odmah dodirnuli grudicu, trebate ga postaviti između dva sloja materije.

Vjerujte u vlastitoj snazi. Ako majka ili baka stvarno žele napraviti ruku za bebu sa svojim vlastitim rukama, zasigurno će se riješiti.

Uostalom, ljubav i energija, koju narodni ljudi prenose, ne mogu biti zamijenjeni bilo kakvim tvorničkim ljepotama, ali djeca to posebno osjećaju.

Šivamo bočne jastuke za krevetić. 1. dio

Odlučio sam podijeliti iskustvo šivanja strane u krevetiću. Kad mi se ova ideja dogodila, tražio sam internet za majstorsku klasu za krojenje samo takvih strana. Ali nije našao ništa. Možda nema takve majstorske klase, a možda je loše izgledala :) S obzirom na to, posao je trajao više vremena nego što sam planirao, ali rezultat je vrijedio!

Odmah pojasnite da je vrijeme uvjetno! U prisustvu dvoje djece, proces je bio neprekidno prekinut, a zatim ponovno prikupljao moje misli, a zatim sakupljao sve, a zatim je izlagao.. Potrebno mi je gotovo 5 dana za sve! Ali u stvari to traje mnogo manje!

Dakle, trebat će vam:

1. Fabric. Poželjno x / b. 100%. Različite boje i puno! Uzeo sam veliku maržu, imam dvije djevojke, tako da uvijek postoji gdje staviti ostatak. Moj savjet: uzeti 5-6 varijante iste boje. Ovo će vam dati više kombinacija. Imam ove tkanine ovdje.

Dvije boje, ali odjekuju na slici. Prije otvaranja pazite da se isprati i izvaditi (tkanina koja će se koristiti iznutra je potrebno najmanje 2 metra).

2. Izolacija. Sintepon, holofiber. Koristio sam sintetički zimovnik 100 g / m2 za stražnjim stranama.

3. Punilo u kuglicama. Imam ovaj holofiber. Lopte nisu jako velike, ali vrlo meke.

4. Alati. Škare, vladari, iglice, konac, šivaći strojevi. Bilo bi lijepo imati poseban rezač i patchwork sag, što značajno ubrzava rad.

Razvoj projekta

Prvo, svakako bojite svoj projekt na papiru. Nacrtajte model stranica, izračunajte veličine, dopuštenja. Navedite broj dijelova.

Moji blokovi lica su širi nego što trebam, jer ću postaviti suprotne nabore na vrhu i na dnu kako bih stvorio izbočinu.

Sve se to odražava u projektu!

Napravite nekoliko izgleda tkanina. Pogledajte kako će ići zajedno.

Nakon toga, upravo u projektu pišite gdje će biti tkanina. To će uštedjeti vrijeme i snagu. Nemojte vući tkaninu od mjesta do mjesta.

Sada možete nastaviti s rezanjem. Nemam veliki stol, pa ću ga izrezati na pod. Širila sam deku, posebno dizajniranu za tu svrhu, i izrežite ga. Mala fotografija o procesu jasnoće. Možda će među čitateljima biti vrlo početnik krojačica.

Počela sam šivati ​​od velikih blokova. Iz nekog razloga činilo mi se da je to bilo lakše :)

Sada šivati. Prerezao sam se međusobno s iglama, a onda ih šivati ​​kontinuiranom linijom.

Sada glačanje. Budite sigurni da sve parne pare! WTO je 30% uspjeha. Ponekad željezo vam omogućuje da ispravite neke nedostatke :) Prvo, glačajte šav kao što je to. Čak sam ga malo podigao ispod željeza. To smanjuje napetost šivanja i pomaže u izbjegavanju sitnih predmeta.

Sada šav može se glačati ili peglati. Izvađujem. Zato šav postaje gotovo neprimjetan.

I svakako gurnite prednju stranu. Dajte šavu konačni izgled.

Sada se možete diviti onome što radimo.

Čini se da je sve učinjeno, i kako je lijepo već :) Također sam morao raditi polako jer sam se često divio :)

Trebali bismo imati dva takva bloka.

Na unutarnjoj tkanini napravite oznaku koja će ubodne šavove vrha.

Izrađujemo utore (male rezove).

Ne zaboravite to učiniti sve u dva dijela. Preporuča se da ih preklopite jedan prema drugome i učinite sve oznake na pogrešnoj strani. Ja radim na prednjoj strani jer inače fotografija ne može ništa vidjeti. Napravi nadsechki i gornji i donji rub.

Sada spojimo gornju jedinicu i izvana.

Stavite šavove gornjeg bloka točno na oznaku. Nagnite se s vrha i dna. Vi ste stvorili takve viškove.

Postavili smo ih na suprotnu stranu. Ja to radim po oku, ali možete napraviti ureze. Svršite tako da je izbočina na prednjoj strani. Fotografija se dobro prikazuje.

Nakon što sam ispunio blokove holofiberom, imao sam takav nedostatak.

Možda bi bilo bolje izraditi mali skup, umjesto savijanja. Tada se takav val ne formira. Ali ovo je samo pretpostavka. Nije bilo načina da se to ponovi. U svakom slučaju, jako sam zadovoljan konačnim rezultatom i, kako mi se čini, ta se mana čak pretvorila u ukras!

Dakle, nakon uboda nabora, stavljamo praznu stranu na sintetički zimski uređivač, odrežimo ga. Stavljamo na donji rub.

Lagano pritisnite šav i okrenite prazno licem prema gore tako da je zglobna šav u sredini. Pritiskamo šav na bočnoj strani poliestera. Peglanje s prednje strane! Inače, vaš sintepon će se pretvoriti u komad sintetičkog kartona :)

I položi liniju na poleđini bočnih strana koje se odlaze iz šavova 3-5 mm. Ubačena na prednju stranu!

To mora biti učinjeno tako da je šav lijepo položen i mali valjak je formiran na stražnjoj strani, što će omogućiti da ne otpada dnu šav.

Sada smo odrezali bočne šavove. Pljusemo. Uključivanje

Izrežite kut šavova kao što je prikazano na fotografiji.

Znači možete izaći iz samog kuta i izbjegavati gustu ružni grumen. Ali nemojte pretjerati. Ako izrezati vrlo blizu šav, tkanina se može proširiti!

Uključujemo prednju stranu.

Sve smo poravnali i na nekoliko mjesta izrezali prednji i stražnji dio stranice. Kao što je prikazano na fotografiji.

Napustite strane strane.

Sada možete postaviti naše postove. Postavljam široku dekorativnu liniju. Želim naglasiti razdvajanje između boja. Jednostavno možete ukloniti šav. To je ono što sam dobio s prednje strane.

Učinit ćemo prilagodbu. Odrežite sve nepotrebne. Tako da se ista ravnopravan vrh ispostavilo.

Stavljanje nabora na vrh ruba. Ne moraju šivati ​​ništa. Možete ostaviti i samo sjeckane igle, ali kada se puni postoji svaka prilika da ogrebete svoju ruku.

Još se možete diviti :) :) Ljepota se dobiva :)

WTO! Preporučljivo je saviti sve nabore!

Sada počinje prilično zamoran i dugotrajan proces. Skuhajte kavu, sjednite. Možete čak i uključiti film i. mi ispunjavamo. mi ispunjavamo. i punjena.

Fotografije holofibera u lopticama, iznenada netko ne zna što izgleda.

Imajte na umu da cijela ruka ide u "džepove". Svakako razmislite o tome kad izradite svoj projekt. Koliko će vam biti široki stupci i kako ćete ih ispuniti. Naravno, možete upotrijebiti vladara ili neko drugo učvršćenje, ali s kvalitetom punjenja ruku, po mom mišljenju, ništa se ne može usporediti. Osim toga, kao što se sjećamo, dolje formirani valovi, i oni također moraju biti popunjeni.

Nemojte pretjerati. Stranice bi trebale biti mekane, ali elastične. Osim toga, previše napunjene stupove bit će teško sašiti.

Fotografija za jasnoću.

Nabili stupac, budite sigurni da ga zakačite ili samljeti!

I sada možete jasno vidjeti koji val koji smo stvorili :) Nema potrebe za panikom. Znači, to bi trebalo biti! Prema mom projektu :)

To se dogodilo nakon punjenja.

Cijeli rub.

Sada sam skrivala vrh ruba u malom cik-cak. Pokušavam točno postaviti liniju, to jest, ne pomjeram se paralelno s križem! Ovo je važno jer ću izrezati rub!

Crta se može položiti bliže rubu nego ja. Kasnije, negdje sam morao kopirati cik-cak, kao što je vidljivo nakon završne obrade. No, postoji opasnost da se cigla začepi na uglovima, a zatim se morate ponovno škrabati. Možda biste trebali odabrati liniju koja je čak i manja od moje, ili izravno kvrgi.

Formirani uglovi su odsječeni! Pokušavamo dati gornji rub glatkom rubu. Ali nemojte se truditi. Prvo, malo je vjerojatno da ćete uspjeti u tome, a drugo, moramo poduprijeti donji rub, a tamo imamo, kao što se sjećamo, val.

Kraj majstorskog razreda, pročitajte drugi dio ovdje >>