Kako sterilizirati bradavicu

Bol

Nakon rođenja beba je vitalno potrebna mama. Ne samo za hranjenje, već i za udobnost, emocionalnu intimu i iscjedak. Majka fizički ne može biti stalno blizu svoje bebe i iz bilo kojeg razloga ponuditi dojku. Mnoge bebe imaju vrlo izražen refleks usisavanja. Sve to povlače u usta: odjeća, pelena i vlastiti prsti. Ovdje se u takvim trenucima zapitate kako odabrati dude za djetetu i kako ga ispravno sterilizirati.

Trebao bih dati bradavicu djetetu

Polemika oko toga ne završava danas. Neki pedijatri tvrde da je to potrebno. Drugi liječnici ne preporučuju. Poznato je da su sva djeca individualna, a refleks sisanja u svakoj bebi izražava se u različitim stupnjevima.

Još jedna poznata činjenica: lutke su izumljene davno. Djecu je dopušteno sisati krušnu mrvicu umotanu u platno ili komad kože. Samo oko 1900. godine počelo je proizvoditi suvremene predmete kako bi zadovoljili refleks sisanja.

Značajke lutkica različitih materijala

Trenutačno su dude od dva materijala: silikona i lateksa. Nije ih teško razlikovati. Silikonske bradavice - prozirne, čvršće, ali i izdržljive. Latex pacifiers su žuti, mekani, više nalik na žensku dojku na dodir, ali istrošiti brzo i imati miris. I oni i drugi vrlo jaki. Što se tiče čistoće, silikonske bradavice su higijene, jer prikupljaju manje prašine, kosu i prljavštinu.

Ova dva materijala ponašaju se drugačije u sterilizaciji. Silikonske sluzave mogu izdržati ponovljeno kuhanje bez vidljivih promjena. No lateks bradavice nemaju te kvalitete. Naravno, oni su otporni na toplinu, ali dugotrajno kuhanje ga može uništiti. Stoga češće lateksa treba zamijeniti. Trajanje operacije prema uputi silikonskog bradavice je 6 tjedana, lateks - 4 tjedna.

 1. Silikonske sluznice su otporne na toplinu, izdržljive, teške, higijenske i prozirne boje.
 2. Latex nipples - ne izdržati dugotrajne temperature tretmani, trošenje brzo, meka (više kao bebe), privlače prašinu i miris.

Kako odabrati dječak bebe?

Mala djeca uopće ne zanima imaju li lateks ili silikonsku lutku. Ali kada dođe vrijeme zubiranja, bolje je ponuditi lateks bradavicu. To je mekši i ni na koji način ne utječe na zagriz i mjesto zuba.

Vrste lutki

Malo znaju, ali bradavice se razlikuju po obliku i veličini. Neće biti jednostavno doći u apoteku ili dječju trgovinu i kupiti "nadomjestku grudi".

Oblik pacifiera su: okrugli, ovalni i ortodontski. Ako je u prva dva slučaja sve više ili manje jasno, onda s trećim postavlja se pitanje. To su bradavice, silueta koja sliči majčinoj dojci. Ili, ima tanak vrat i savijenu kosu. Pedijatri preporučuju kupnju lutki s ravnim završetkom kako bi se stvorio ispravan zagriz.

Osim razlika u obliku, postoje "zamjenske" bilo koje veličine koje odgovaraju različitim dobima. Za novorođenčad, pacifieri su vrlo mali. Pronađite željenu vrijednost jednostavnim čitanjem uputa na pakiranju.

Marketing ne stoji mirno i danas postoje bradavice za noćni san i tamno doba dana, što sjaj.

Da biste odredili koji je model dobar za bebu, morate probati nekoliko vrsta pacifiera.

Kako sterilizirati pacifiera?

Ljudi su došli do šest načina sterilizacije dječjih potrepština:

 1. Najlakši način za dezinfekciju bradavice kipuće se. U posudi za caklinu crpimo vodu, dovedemo do 100 stupnjeva. Zatim nježno stavite predmet u kipuću vodu i ostavite 2 minute. Ne preporuča se previše dugo zadržati u toploj vodi, jer se pacifieri deformiraju s visokih temperatura.
 2. Dezinficirati šarm djece može se pribjegavati korištenju vodene pare. U ovom slučaju, dovoljno je držati bradavicu na vrh kipućeg kotla na minutu. Samo to nije potrebno uzeti ga golim rukama, a spaljivanje prstiju je zajamčeno. Možete koristiti kozmetičke ili medicinske pincete.
 3. Sljedeći način je moderan: možete sterilizirati dječja jela i pribor stavljajući ih u perilicu posuđa. No, potrebno je odabrati pravi način rada. Sterilizacija je moguća samo pri visokoj temperaturi vode od 80 stupnjeva.
 4. Izvrsna metoda koja ne zahtijeva puno vremena i truda, dezinfekcija pomoću mikrovalne pećnice. Ali prije upotrebe provjerite je li uputa dopuštaju ovu radnju. Ako je tako, slobodno stavite dud i bocu u električni uređaj 90 sekundi.
 5. Sterilizacija u dvostrukom kotlu također je izvrsno rješenje. Vrijeme je oko tri minute.
 6. Za one koji ne vjeruju u mikrovalne pećnice i parobrodi, stvorili su specijaliziranu opremu - sterilizatore. Uređaji su opremljeni halogenom svjetiljkom i proizvodi ih više vrsta: električni i mikrovalni.

Važno je zapamtiti: prije sterilizacije, pacifier treba temeljito oprati otopinom sode ili sapuna za pranje rublja. Trgovine također prodaju specijalni deterdžent za dječja jela.

Savjeti za upotrebu lutki

Prije uporabe pročitajte upute.

 1. Na pakiranju treba navesti životni vijek.
 2. Nova bradavica treba kuhati u vodi tri minute.
 3. Držite predmet na mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti, tako da čašica ne izgubi svoj izvorni oblik.
 4. Za pranje dude barem jednom dnevno.
 5. Da biste zaštitili predmet dječje uporabe od prljavštine i prašine, upotrijebite poseban lanac s isječkom koji se pričvršćuje za odjeću i kapu.
 6. Kada beba ima šest mjeseci, boce i dude se ne mogu sterilizirati. Bilo bi dovoljno da tušira dječja jela kipućom vodom.
 7. Za čiste bradavice treba rezervirati zasebno mjesto. Na primjer, plastični spremnik. Stoga će uvijek biti čisti i spremni za upotrebu.
 8. Ne lizati dječje bradavice. Budući da ljudska usna šupljina ima milijune različitih bakterija i da ne bi bila najbolja mogućnost da ih prenesu na bebu.

Preporučeni roditelji

Danas na policama specijaliziranih trgovina i ljekarni možete naći veliki broj lutki različitih proizvođača. Iskusne majke preporučuju da se obratite Aventu. Proizvodi ove tvrtke su različiti:

 1. Kvaliteta materijala, one su ekološki prihvatljive i potpuno sigurne za zdravlje djeteta.
 2. Bradavice nemaju vlastiti miris.
 3. Loše deformiran.
 4. Veliki asortiman pacifiera raznih oblika i za bilo koju dob.

Avent proizvodi svoje proizvode iz dva materijala: prirodna guma (lateks) i silikon.

Latex modeli su savršeni za novorođenčad. Meke su, ali imaju okus gume.

Silikonski kolege su teže, ali ne postoji osebujni miris. Takvi pacifieri preporučuju se za stariju djecu i one sklone alergijama.

Kako sterilizirati pacifier za novorođenče tako da je sigurno? Metode i savjeti

Pravilo za brigu o novorođenčadi ostaje nepromijenjeno: u prvim mjesecima života dijete mora živjeti u okruženju koje je blisko sterilnom.

Mladi roditelji suočeni su s puno pitanja o tome kako pružiti djetetu udobne životne uvjete.

Na primjer, djetetu ne možete dati duda ako je pao na pod ili bilo koju drugu površinu, samo je lizao odrasloj osobi. Potrebna sterilizacija i načini za to, puno.

Je li sterilizacija nužno potrebna i zašto?

Sterilizacija bradavica je neophodna, jer na površinama namještaja i podu ima puno patogenih bakterija, a kvaliteta čišćenja ne igra veliku ulogu. Tek je započeo formiranje imunološkog sustava djeteta nije u stanju oduprijeti se njihovom djelovanju. Morate pomoći svom djetetu da se prilagodi, izlažući bradavicama aktivnu sterilizaciju, čak i prije prve uporabe.

Priprema bradavica

Prije nego što sterilizirajte pacifiera, morate ga pripremiti. Pripravak uključuje pranje proizvoda u sapunici. Preporuča se dodijeliti zasebnu emajliranu tavu koja se neće koristiti za druge potrebe. A također trebate pincete za uklanjanje bradavica iz kipuće vode.

Metode sterilizacije

vrenje

Najlakši i najpristupačniji način za steriliziranje pacifiera. Kako kuhati bradavice? Voda koja se ulijeva u emajliranu posudu dovede do kuhanja, a zatim se bradavice stavljaju u nju. Moraju kuhati 2-3 minute. Stručnjaci kažu da će ovaj put biti dovoljno za smrt bakterija, jer oni nisu tako održivi da traju minutu na visokim temperaturama.

Nedostatak ove metode sterilizacije je smanjenje vijeka trajanja proizvoda jer se tijekom vremena plastični dio može deformirati iz visokih temperatura.

Važno je razmotriti materijal iz kojeg se izrađuje bradavica. U njihovoj proizvodnji koriste se silikoni i lateks. Latex majke ne izdržavaju dugotrajne tretmane topline, brzo se troše i privlače prašinu. Silikon - izdržljiv i higijenski.

Parni aparati

Koriste se ne samo za obradu bočica za hranu, već i za dude. Postoje:

 • UV;
 • električni;
 • parni sterilizatori za mikrovalne pećnice.

Prikladni su jer se vrijeme sterilizacije može kontrolirati i ne spaliti proizvod, kao što se može dogoditi prilikom kuhanja.

Električni sterilizatori i mikrovalne pećnice kombiniraju potrebu za korištenjem vode.

 1. Ulijte potrebnu količinu vode u sterilizator.
 2. Stavite lutke u nju.
 3. Pokrijte poklopac i mikrovalnu pećnicu 2-6 minuta.
 4. Nakon dovršetka postupka, otvorite poklopac i uklonite stavke. Ako želite zadržati sterilnost neko vrijeme, ostavite sterilizator zatvoren.

Prednost ove metode je da sterilnost može biti održavana do 24 sata s zatvaranjem poklopca. Takvi sterilizatori su prikladni jer su lagani i ne zauzimaju previše prostora. Od minusa možete obratiti pažnju na činjenicu da ne svatko ima mikrovalnu pećnicu.

Električni uređaji

Radite izravno s mreže. Opremljeni su spremnikom za vodu, gdje se zagrijava do vrelišta i ima funkciju automatskog zatvaranja.

 1. Napunite spremnik s potrebnom količinom vode.
 2. Postavite slušalice u uređaj.
 3. Spojite uređaj na mrežu.
 4. Postavite vrijeme za sterilizaciju, koja varira od 8 do 10 minuta.
 5. Izvadite lutke.

Nedvojbena prednost ove metode je da je proces automatiziran.

Minus u velikoj veličini uređaja, a ne u svakom stanu ima mjesta za njega.

UV uređaji

Najčešće su prijenosni i baterije. A njihova kompaktna veličina omogućuje vam da nosite takav sterilizator s vama i rukovati bradavicom čim to bude potrebno.

 1. Stavite dude u sterilizacijski pretinac i zatvorite poklopac.
 2. Svjetiljka će biti aktivna 6 minuta, nakon čega će se uređaj automatski isključiti.
 3. Izvadite bradavice i stavite ih u kontejner.

Prednost ove metode je da postupak ne zahtijeva vodu, a ultraljubičasto zračenje ima dodatni baktericidni učinak. Ultraviolet uništava više od 99% bakterija.

multivarka

Prikladan način za steriliziranje pacifiera je procesiranje u sporom štednjaku.

 1. Temeljito isprati zdjelu.
 2. Unesite 1 litru filtrirane vode u nju.
 3. Ugradite rešetku za parenje.
 4. Presavijte bradavice na rešetki.
 5. Postavite način "paranja" na 10-15 minuta. Ako postoji način "sterilizacije" - 7-10 minuta.
 6. Nakon završetka procesa, uklonite bradavice pincetom i preklopite ih u čistu posudu.

parobrod

Sličan postupak sterilizacije kod korištenja dvostrukog kotla.

 1. Ulijte vodu u donji odjeljak instrumenta.
 2. Presavijte bradavice na vrhu.
 3. Postavite način rada "Steaming" na 5-15 minuta.
 4. Uklonite bradavice pincetom nakon završetka procesa.

Prednosti ovih metoda su automatiziranje procesa. Vruća para uništava patogene mikroorganizme, što je ključ zdravlja djeteta. Možete sterilizirati pacifiere u mikrovalnoj pećnici.

 1. Uzmite otporne na toplinu pogodnu za mikrovalnu pećnicu. Najčešće su ti proizvodi izrađeni od debelog stakla.
 2. Stavite čaše u posude i napunite ih vodom tako da ona potpuno pokriva proizvod.
 3. Stavite posuđe u mikrovalnu pećnicu.
 4. Sterilizirajte maksimalnom snagom 6-8 minuta.
 5. Izvadite bradavice iz vode pincetom, stavite u kontejner.

Prednost ove metode je da ne treba puno vremena, ali jednako je dobro za sterilizaciju.

Među nedostatcima moguće je izdvojiti činjenicu da postoje mnoge predrasude o opasnostima od zračenja iz mikrovalne pećnice.

Kemijska metoda

Tablete za liječenje dječjih bradavica nude Bebe Confort i Milton.

 1. Pripremite čist kontejner od 5 litara tako da ga isperite s kuhanom vodom.
 2. U 5 litara vode otopite jednu pilulu proizvoda.
 3. Stavite praćke u otopinu 15 minuta i pokrijte kontejner.
 4. Izvadite i suhe bradavice.

Prednost ove metode je da se otopina može koristiti unutar 24 sata i izvaditi bradavice samo kada je to potrebno za dijete. Mogući miris preostalih na pacifiers, može poslužiti kao minus.

Savjeti za roditelje

Neophodno je pratiti postupak sterilizacije tako da bradavice ne postanu neupotrebljive. Dr. Komarovsky ne preporučuje sterilizaciju bradavica, jer bi sterilizacija mogla naštetiti djetetovu tijelu u budućnosti. Zbog činjenice da tijelo novorođenčeta neće biti spremno za mikrobe u okolnom svijetu.

zaključak

Sterilizacija bradavice pomoći će izbjegavanju štetnih utjecaja na tijelo djeteta. Sada postoje mnoge vrste obrade i lako ih je odabrati od najprikladnijih za pojedinu obitelj, ovisno o opremi dostupnoj u kući.

Kako sterilizirati pacifiers kod kuće

Pedijatri preporučuju dezinfekciju bočica i dude za najmanje prva tri mjeseca djetetova života. U ovom trenutku, imunitet bebe je preslab, tako da infekcija može lako ući u tijelo i uzrokovati ozbiljnu bolest. Da biste to izbjegli, jela za bebe treba temeljito oprati, očistiti i sterilizirati.

Nakon tri ili četiri mjeseca, dijete se prilagođava novim uvjetima, a tijelo postaje sve jače. Stoga, u ovom dobu, nakon pranja ne možete sterilizirati posuđe, već samo stavite kipuću vodu na njih. U članku ćemo pogledati kako pravilno sterilizirati dojenčad i boce.

Metode sterilizacije

 • Najčešća i pristupačna metoda za svaku - ključanje. U ovom slučaju, boce isprane u sudoperu trebale bi se presaviti u posudu kipuće vode i ostaviti 7-10 minuta. Zatim se posuđe ukloni i stavlja na čisti, suhi ručnik. Sterilizacija bradavice odvija se na isti način u zasebnoj tavi ili drugom spremniku;
 • Moderni roditelji često koriste mikrovalnu pećnicu za sterilizaciju. Ovo je brza, jednostavna i praktična metoda u kojoj su posude postavljene u posudu, napunjene vodom i čvrsto zatvorene poklopcem. Zatim stavite u mikrovalnu pećnicu 5-6 minuta;
 • Za hladnu sterilizaciju koristite posebne antiseptičke tablete. Takvi se alati odlikuju visokim stupnjem dezinfekcije i jednostavnom upotrebom. Pouzdano i učinkovito uklanjaju štetne bakterije i zadržavaju izgled proizvoda, dok kod kuhanja ili sterilizacije u mikrovalnoj pećnici mogu pogoršati. Kako bi se pripravila otopina, jedna tableta se otopi u hladnoj vodi, u kojoj se posude za bebe stave i ostave pod poklopcem zatvorenim barem 30 minuta;
 • Steamer i multicooker - još jedna suvremena metoda obrade i sterilizacije. U donjem odjeljku dvostrukog kotla ulijeva se voda, gdje se boce stavljaju s vratom prema dolje. Bradavice čiste u gornjem dijelu uređaja. Posuđe se sterilizira s načinom "Kuhanje" deset minuta. Za rukovanje posuđem u posudi za lončarstvo stavlja se na rešetku, litra vode se ulijeva u kapacitet aparata i ostaje deset minuta s načinom "parne";
 • Danas proizvođači nude parni električni sterilizator, koji je dizajniran posebno za sterilizaciju, dezinfekciju i dezinfekciju jela i drugih predmeta. Proizvodi se stavljaju u uređaj, napuni vodom i odaberite željeni način rada. Proces traje oko deset minuta, dok uređaj ima najviše šest proizvoda odjednom.

Priprema jela i obilježja sterilizacije

Prije sterilizacije, boce i bradavice temeljito su oprali. Važno je potpuno ukloniti bilo koji mlijeko, dojenčad ili drugu hranu iz spremnika. Za čišćenje koristite hipoalergijsko sredstvo. Ako ne želite kupiti suvremene deterdžente, možete koristiti redovitu soda za pečenje. Sigurno je za novorođenčad, a učinkovito i pouzdano uklanja mrlje i prljavštinu. Usput, soda se također koristi za pranje beba kupka.

Vrlo je prikladno čistiti boce posebnom četkom ili četkom s dugom ručkom. Oni će vam pomoći očistiti ostatak hrane unutar kontejnera. Danas mnogi proizvođači dječjih posuđa proizvode takve četke, plastične i staklene boce, silikonske i lateksne bradavice, kao i prva pravi jela za bebe. Među popularnim proizvođačima marke Avent, Bebe Confort, NUBY, Nuk, Medela i drugi.

Nakon pranja temeljito isperite svaku stavku u tekućoj vodi i osušite ga na čistom, suhom ručniku. Boce i spremnici postavljeni su odozdo prema gore. Nemojte brisati posuđe! Neka se osuši samostalno, i nakon pranja i nakon sterilnog liječenja.

Pedijatri preporučuju sterilizaciju bradavica i bočica nakon svakog hranjenja i prije prve uporabe. Ove stavke moraju se dezinficirati odvojeno. Poslije tri ili četiri mjeseca, posuđe se više ne može sterilizirati, već jednostavno prelijevati kipuću vodu nakon pranja.

Kako sterilizirati boce

Zapamtite da se svaka bočica ne može više puta kuhati. Na primjer, plastičnost kroz nekoliko sličnih postupaka deformirana je. Prekoračene propuštene boce više se ne mogu koristiti! Međutim, mnogi i dalje odabiru plastične jela za hranu, jer je prikladan i siguran. Plastični predmeti se ne slomljuju i imaju laganu težinu. Da biste sterilizirali plastične posude, odaberite hladnu metodu pomoću antiseptičkih tableta. Tada će proizvodi dugo trajati.

Staklo se može stalno sterilizirati, uključujući upotrebu kipuće vode. Boce stakla traju dulje. Proizvodi su jednostavni i prikladni za pranje, ali oni teže više. Stoga će za dijete biti teško držati posuđe. No, takvi proizvodi lako se tuku i mogu ozlijediti mrvice. Pročitajte više o tome kako i koju bočicu odabrati za novorođenče.

Bez obzira na vrstu, spremnik mora biti hermetičan i siguran za bebe. Isperite boce odmah nakon hranjenja i ne obrišite posudu ručnikom ili salvete, ali ih osušite prirodno. Držite dijete za jelo od odraslih i koristite samo za djecu!

Kako sterilizirati bradavice

Bradavice su sterilizirane istim postupcima kao i boce, ali uvijek odvojeno. Osim toga, za proces je dovoljno dvije ili tri minute. U dvostrukim kotlovima proizvodi se stavljaju odvojeno u gornji pretinac aparata. Sterilizacija se također provodi konvencionalnim vrenjem u tavi, u mikrovalnoj pećnici, sporije štednjaku, posebnom sterilizatoru ili na hladan način.

Prilikom korištenja pacifiera redovito isperite proizvode i provjerite njihov integritet, osobito nakon vruće sterilizacije. Tijekom vremena materijal može prsnuti ili ispucati. Prije prve uporabe, mlijeko se opere u sapunici i zatim se sterilizira. Najjednostavnija je metoda uranjati u kipuću vodu dvije ili tri minute.

Savjet 1: Kako sterilizirati pacifiere

 • Boce za bebe

Savjet 3: Moram li učiti bebu na lutku?

Dummy je takav mali, djetinjasti objekt koji je potreban da bi se zadovoljio dječji usisni refleks. Ne smije se ni na koji način zbuniti s bradavicom - potrebno je usisavanje tekućine iz boce.

Ranije, tijekom SSSR-a, svako dijete od prvog dana života naviklo je na lutku. A sada nisu ni dopušteni u svim bolnicama za majčinstvo. Danas mnoge majke razmišljaju: je li potrebno podučiti ih da ih kasnije odbacuju? Kao dijete s lutkom u ustima, što znači da je zauzeto za nešto. Mnoga djeca se dobro slažu bez ovog atributa. To se posebno odnosi na bebe koje hrane majčinoj dojci. Zadovoljavaju sve svoje reflekse sisanja hranom, tako da im uopće nije potreban umak. Majčin dojke zamjenjuje i mačkicu i bocu, a također je dobar sedativ.

Ali iskusstvennik često ide s mačjem pa do 2-3 godine. Taj se problem može riješiti kupnjom boca s bradavicom, koja podsjeća na majčinu bradavicu. A onda će dijete polako jesti i istovremeno zadovoljiti refleks sisanja.

Postoje djeca koja vole sisati prste. U prvim danima života gotovo sve mrvice to čine, ali s vremenom mnogi ljudi zaboravljaju na ovu lošu naviku. Ali postoje oni koji još nekoliko godina ne uzimaju palac iz usta. U takvim trenucima dolaze do spašavanja lutke. Ipak, bolje je.

Za mnoge mrvice, lutka pomaže da se smiri, zaspati, osobito kada je u pitanju hodanje. No, kako bi naučilo dijete da bude s ovom stvarom 24 sata dnevno, nije potrebno. Sada je opće mišljenje da pražnjenje negativno utječe na razvoj govora i ugriza. Ali nije. Uostalom, većina odraslih osoba odrasla je u sovjetskim vremenima, kada je lutka obvezna od ranih dana. I sa lošim zagrizom postoji nekoliko. Isto vrijedi i za razvoj govornog aparata.

Ako ipak odlučite dati dude u bilo kojoj prilici svom djetetu, onda morate odabrati dobru kvalitetu, ne zaboravite stalno prati ili sterilizirati, a također kupiti nove u vremenu. I općenito, bolje je imati 2-3 komada u slučaju pada ili neočekivanog gubitka.

Kako pravilno sterilizirati boce i bradavice za novorođenčad?

Boce za sterilizaciju novorođenčadi kod kuće mogu se obaviti na nekoliko načina: kuhati, koristiti kuhinjske aparate, paru ili posebnu sterilizacijsku otopinu. Svaka od mogućnosti je dobra na svoj način, tako da roditelji mogu odabrati onu koja je najprikladnija. Prije sterilizacije, potrebno je osloboditi posuđe za hranjenje od preostalog mlijeka ili mlijeka i temeljito ih oprati.

Korištena je tradicionalna metoda sterilizacije koja se koristi tijekom nekoliko desetljeća. Bilo koja mama će ga moći koristiti, jer će trebati samo štednjak, posudu odgovarajućeg volumena i vode:

 • sipati vodu u lonac i uroniti boce u nju tako da su potpuno prekrivene vodom;
 • stavite lonac na štednjak i ponesite vodu do kuhanja;
 • stajati 3-5 minuta od trenutka kuhanja i ugasiti toplinu;
 • izvadite bocu iz posude i širite ih na suhom, čistom ručniku;
 • koristiti sterilizirano posuđe nakon hlađenja.

Plastične boce niske kvalitete s gumenim elementima mogu se pogoršati ako se često i dugo kuhaju. Stoga, prije stavljanja u posudu morate osigurati da mogu izdržati toplinu do 100 ° C. Poznati proizvođači obično navode takve informacije na ambalaži ili na bočici. Kuhanje nije opasno za staklene boce i boce iz NUK-a, Chicca, Avent, Canpol Babies, Tommee Tippee.

Na isti način, bradavice i dude mogu se dezinficirati, samo vrijeme obrade treba smanjiti na 2-3 minute. Ne treba se bojati da će gume ili silikona neće izdržati kipuće - naprednih materijala od kojih su ove stavke lako kipuće vode i pare višestruko procesiranje.

Ako postoji bojazan da se boca može biti oštećena ili nemaju želju igrati s kipućom vodom, možete kupiti poseban parni sterilizator, trčanje iz struje. "Pametna" oprema olakšava obradu jela za dijete, jer cijeli proces prolazi automatski:

 • sipati vodu u sterilizator;
 • staviti u boce za bebe, bradavice za hranjenje, dude;
 • postavite željeni način rada i uključite uređaj.

Sterilizacija traje prosječno 10-12 minuta - tijekom tog vremena posuđe unutar uređaja će se obrađivati ​​vrućom parom koja će uništiti sve mikroorganizme. Vrlo je prikladno koristiti sterilizator jer se od 2 do 8 jedinica može obrađivati ​​istovremeno. Ako je potrebno očuvati sterilnost posuđa, nakon isključivanja uređaja, može se ostaviti ispod poklopca nekoliko sati.

Parni tretman jela za bebu je nježniji u usporedbi s metodom ključanja. Može se izvoditi bez posebne opreme: pričvrstiti boce naopako iznad lonca ili čajnik kipuće vode i držati 10-15 minuta.

Sterilizacija u dvostrukom kotlu

Parobrod može sterilizirati nekoliko bočica standardnog ili povećanog promjera u isto vrijeme. Vrlo je jednostavno koristiti:

 • sipati vodu u odgovarajući pretinac;
 • stavite boce na donji dio, stavljajući ih naopako;
 • stavite bradavice i dude na gornjem dijelu;
 • postavite vrijeme sterilizacije 5-15 minuta.

Sterilizacija u multivarijatu

Mladi roditelji koji imaju višečlanu u kuhinji mogu povjeriti antiseptičku obradu dječjih jela na ovaj uređaj:

 • sipati 1 l vode u zdjelu multikookera;
 • staviti rešetku na parni tretman unutar uređaja;
 • stavlja boce, pokrivače i bradavice bočno na njemu, a ako unutarnji volumen uređaja dopušta, stavite boce dolje s vratom;
 • zatvorite poklopac višekanike i uključite "sterilizaciju" u trajanju od 5-7 minuta ili "parni" način 10-15 minuta.

Nakon multivarka parobrod ili završiti svoj rad, ukloniti će se sterilne stvari, staviti ih u čistu posudu, posudu ili rasporediti na ručnik.

Pored činjenice da se boce moraju sterilizirati ispravno, trebali biste slijediti pravila higijene i dobiti čistu posuđu ispranim rukama.

Vlasnici mikrovalnih pećnica mogu koristiti kuhinjske jedinice za steriliziranje dječjih jela:

 • uzeti čistu staklenu ili keramičku posudu koja se može koristiti za mikrovalnu pećnicu;
 • uliti vodu u nju i uroniti cijelu bocu na kojoj nema metalnih dijelova i crteža, primijenjenih metalnom bojom;
 • uklonite bradavice iz boce i stavite u vodu;
 • prekriti poklopcem i staviti u mikrovalnu pećnicu;
 • postavite maksimalnu snagu grijanja.

Mikrovalne pećnice različitih proizvođača razlikuju se u tehničkim parametrima. Stoga, po prvi put, potrebno je kontrolirati koliko će vremena trajati da kuhati vodu. Izračunajte ukupno trajanje sterilizacije tako da boce kuhaju 3-5 minuta.

Mikrovalna sterilizacija boce je moguća samo ako su napravljena od visokokvalitetnog plastičnog materijala i nisu deformirana visokim temperaturama. Ove osobine moraju biti navedene u uputama za dječja jela ili pakiranje.

Obrada dječjih jela u mikrovalnoj pećnici najbolja je pomoću sterilizatora - poseban spremnik s poklopcem. U nju se ulijeva voda, umetnite sve predmete koji zahtijevaju antiseptičku obradu, pokrivaju se poklopcem i stavljaju u mikrovalnu pećnicu. Vrijeme takve obrade ovisi o snazi ​​mikrovalova i obično ne prelazi 8-10 minuta. Takvi uređaji mogu se kupiti od 1000-1200 rubalja, međutim, nakon 8-12 mjeseci malo je vjerojatno da će biti potrebno.

Mikrovalni sterilizator pare

Kod kuće možete koristiti posebne antiseptičke tablete ili praške, na primjer, JEX. Njihova uporaba neće uzrokovati nikakve probleme:

 • sipati hladnu vodu u spremnik odgovarajuće veličine (zdjela, posuda);
 • otopiti dezinficijens u vodi;
 • staviti u otopinu dječja jela, bradavice, dude;
 • pokriti posudu s poklopcem i držati pola sata;
 • nakon 30 minuta uklonite sve predmete i isperite čistom prokušanom vodom.

Za svu naizgled jednostavnost, ova metoda sterilizacije nije baš popularna kod suvremenih roditelja: neki se boje primjene kemijskih sredstava, drugi ne žele trošiti novac na kupnju tableta i prašaka. Imamo tako dezinfekciju i navijače: tijekom obrade ne treba kipuće vode i antiseptičko rješenje spremno održava svoja svojstva tijekom 24 sata. Tablete su prikladne za uporabu izvan kuće, kada druge metode sterilizacije nisu dostupne, na primjer, kada putujete.

Bilo koja od ovih metoda može biti dezinficirana, ne samo za hranjenje bočica, nego i sve predmete koji se nalaze u djetetovim ustima: bradavice, dude, dojke, zubni prsteni, glodavci i čekići.

Sterilizacija boca za bebe, bradavice za novorođenčad

Sterilizacija dječjih dodataka sastavni je dio njege novorođenčeta. Potreba je povezana s nedostatkom adekvatnog imunološkog odgovora u ranoj dobi kada se sučeljavaju s različitim virusima, bakterijama, gljivičnom florom.

Visoki rizik od infekcije javlja se ne samo kada je u kontaktu sa bolesnom osobom, već iu životnim uvjetima. Posebno su pogođene djeca koja se hrane bocom, s obzirom da su potrebna posebna jela za proces hranjenja.

Mogućnost sudara s patogenim čimbenicima također se javlja kada se koriste druga oprema koja svaka majka koristi u procesu rasta i razvoja bebe. Zato je očigledan odabir najdjelotvornije i sigurnije metode dezinfekcije.

Također možete dezinficirati plastične žlice, ploče, staklene pipete. Međutim, zubac za zube ne podnosi temperaturu sterilizacije i može se deformirati.

Priprema za sterilizaciju

 • Potrebno je očistiti dječja jela uklanjanjem ostataka mješavine, mlijeka i žitarica. Za pranje koristite sapunsku otopinu dječjeg sapuna, posebnih deterdženata koji ne sadrže otrovne sastojke.
 • Bradavice za hranjenje i bocu s uskim vratom za čišćenje četkom. Da biste to učinili, možete se prijaviti četkicu za funkcionalnu dječjih jela, koja na jednoj strani kratkog drijemeža, a na dršci - šiljastim vrhom s navojem za teško doći do mjesta.
 • Voda za sterilizaciju je bolje koristiti za čišćenje kako bi se smanjila vjerojatnost formiranja plaka u spremnicima.

Metode sterilizacije

Dezinfekcija sterilizacijom u dječjoj praksi je dvije vrste:

 • Fizička metoda je osnovna. To uključuje kuhanje, rukovanje zrakom i paru pod pritiskom.
 • Kemijski - temeljeno na primjeni reagensa za dezinfekciju.

Metode sterilizacije

Ovisno o željama roditelja, kućanstvu i financijama te prilikama, možete koristiti sljedeće vrste dezinfekcije.

vrenje

Najstarija i najpovoljnije dostupna metoda koja je već godinama korištena za više od jedne generacije. Za ovu vrstu liječenja bit će potrebno kapacitet ili posudu, vodu, gazu ili čistu krpu.

Otopina sode se također koristi pri brzini od 1 žličice po 1 litru vode. Stavite tekućinu u kuhanje i stavite posuđe zauzvrat. Trajanje postupka je 10 - 15 minuta. Zatim uklonite sve predmete i položite na suhi ručnik.

Bolje je vršiti kuhanje kratko prije hranjenja, kako bi se očuvala svojstva sterilnosti.

Postoji nekoliko prednosti ove metode:

 • Praktično ne zahtijeva financijske troškove.
 • Dostupan je u svim uvjetima u Hrvatskoj s kapacitetom i vodom.

Međutim, ova metoda ima nekoliko značajnih nedostataka:

 • Kontrola kontinuiteta tijekom 10 do 15 minuta.
 • Nakon uklanjanja iz kipuće otopine ili vode, svojstva dezinfekcije gube se nakon kratkog vremena.
 • Potreba za čestom upotrebom metode nakon svakog hranjenja do 6 do 12 puta dnevno
 • Vjerojatnost taljenja i lijepljenja posuđa.
 • Rizik od opeklina kipuće vode ili pare kod uklanjanja predmeta.
 • Brzo trošenje materijala; stvaranje plaka, što je gotovo nemoguće ukloniti.

Sterilizacija pomoću sterilizatora

Jedna od modernih metoda koja brzo dobiva popularnost među roditeljima. Pruža gotovo 100% sterilnost, jer se dezinfekcija postiže na temperaturi od 120 stupnjeva pod parom pod pritiskom.

Na domaćem tržištu postoje sljedeći modeli:

Mikrovalni sterilizator

To je kontejner od topline otporne kružne plastike s poklopcem, koji je čvrsto držao držače s obje strane. Unutra je rešetka s utorima za ugradnju bočica. Set također uključuje pincete za uklanjanje sterilnih predmeta.

Sterilizator djeluje na sljedeći način:

 1. Prije procesa dezinfekcije, voda se ulijeva u dno do oznake koja se nalazi na unutrašnjosti uređaja.
 2. Nakon pranja posude za bocu odozdo prema gore na mrežu. Kada steriliziraju pribor, postavite ih na takav način da se ne dodiruju.
 3. Pokriti i zaključati.
 4. Proces sterilizacije traje od 2 do 6 minuta, ovisno o snazi ​​mikrovalne pećnice. Preporučljivo je ne otvarati poklopac odmah nakon postupka, već pričekati 2 do 3 minute kako biste izbjegli opekotine s vrućom parom. Sterilnost se održava zatvorenim poklopcem do 3 sata.
 5. Uklonite predmete s posebnim pincetama.

Prednosti ovog modela uključuju sljedeće.

 • Jednostavnost korištenja.
 • Obrada praktičnosti.

Za pranje upotrijebite isto sredstvo kao i za dječja jela. Tijekom duljeg korištenja kamenca može nastati, ovisno o vodi koja se ulijeva na dno spremnika.

Uklonite ga s 9% -tnom otopinom octa (4 žlice po 1 litru vode) ili limunskom kiselinom (1 pakiranje po 1 litru vode).

Potrebno je uranjati sterilizator u tekućinu i ostaviti preko noći.

Nakon postupka isperite vodom:

 • Kompaktnost - ne zauzima puno prostora kod kuće i tijekom prijevoza, uz mogućnost stavljanja dodataka u njega.
 • Relativno jeftina cijena.
 • Nema potrebe slijediti postupak.

Postoji samo jedna nedostatak - ovisnost o prisutnosti mikrovalne pećnice određene veličine.

Sterilizacija s električnim ili elektronskim sterilizatorom

On je opremljen samostalnim uređajem koji djeluje na električnoj mreži. Postoje modeli za ugradnju od 1 do 6 boca. Trajanje postupka je do 10 minuta, a sterilnost s zatvorenim poklopcem ostaje od 4 do 24 sata.

Priprema i uklanjanje posuda za ovu metodu je slična onoj kada se sterilizira u mikrovalnoj pećnici. Razlika između elektroničkih i električnih uređaja je dostupnost posebnog mjerača vremena za jednostavnu kontrolu vremena.

Glavne prednosti takvih modela su kako slijedi:

 • Ušteda vremena roditelja.
 • Nezavisna jedinica koja se može ugraditi na povoljno mjesto u kuhinji ili da se s tobom odmori.
 • Veliki kapacitet - omogućuje vam postavljanje posuđa i pribora na 2 razine.
 • Postojanje funkcija automatskog isključivanja, instalacija ponovljene sterilizacije nakon određenog vremena.

Od nedostataka takvih uređaja može se identificirati: ovisnost o električnoj energiji i poteškoće u kvaru ili lomovima, budući da nisu svi servisni centri spremni za posluživanje sterilizatora.

Sterilizacija u dvostrukom kotlu ili višenamjenskoj peći

Hitnost ove metode leži u činjenici da veliki broj ljudi dobiva spore kuhalo za kuhanje.

U modernim modelima nekih od njih uključena je i funkcija sterilizacije koja djeluje u skladu s načelima autonomnih uređaja. Proces traje 10 do 15 minuta.

Metoda se razlikuje očiglednim prednostima:

 • Nema potrebe za kupnjom zasebnog sterilizatora.
 • Mogućnost prijenosa jednog višenamjenskog uređaja, uključujući dezinfekciju, prilikom odlaska na odmor.
 • Nema potrebe za kontrolom procesa.

Nedostatak ove metode može se smatrati pažljom preradom zdjele višekratnika prije nego što umetnete dječje uređaje i raspoloživu električnu mrežu.

Sterilizacija u perilici posuđa

Upotreba ove vrste dezinfekcije moguće je uz dostupnost odgovarajuće tehnologije. Potrebno je postaviti temperaturu vode preko 80 stupnjeva i vrijeme koje odgovara pranju posuđa, do 30 minuta.

Dječja oprema obično ne zahtijeva pripremu, ako nema značajnog onečišćenja. Pitanje deterdženata ostaje otvoreno, jer mnogi od njih nisu prikladni za uporabu u perilicama posuđa.

Pozitivni aspekti ove metode su sljedeći.

 • To ne zahtijeva pripremu posuđa za dezinfekciju, budući da se obrada i sterilizacija provode automatski.
 • Ekonomska korist - ne zahtijeva kupnju druge jedinice opreme.

Međutim, postoje neki nedostaci takve obrade.

 • Maksimalna temperatura zagrijavanja vode u automobilu je do 90 stupnjeva, što je nedovoljno za uništavanje nekih mikroorganizama.
 • Ograničavanje upotrebe deterdženata koji su sigurni za dijete.
 • Nemojte sterilizirati bradavice ili druge objekte s mekim predmetima, jer postoji opasnost od deformacije.
 • Relativno dugo vrijeme procesa.
 • Posuđe brzo izgubi svoje sterilne osobine.

Upotreba posebnih tableta

Ova metoda dezinfekcije odnosi se na kemijske metode.

Potrebno je otopiti 1 tabletu po 5 litara vode i staviti pranje posuđa za bebe u dobivenu tekućinu 30 minuta, tako da je potpuno potopljena. Možete ga spustiti s opterećenjem. Isperite s kuhanom vodom prije upotrebe.

U širokom rasponu metoda sterilizacije, upotreba tableta ne gubi svoju važnost.

 • Razumna cijena.
 • Praktično ne zauzima mjesto za pohranu.
 • Jednostavnost prijevoza.
 • Ne zahtijeva plin ili struju, moguće je koristiti bilo koju vodu.
 • Očuvanje sterilnosti otopine do 24 sata.

Međutim, preporučljivo je držati tablete na nedostupnom mjestu za djecu, jer u suhom obliku mogu biti toksični zbog sadržaja klora.

Neki proizvođači dječjih pribora proizvode boce od plastike otporne na toplinu, koje mogu biti podvrgnute suhoj sterilizaciji u mikrovalnoj pećnici i ne zahtijevaju upotrebu posebnog spremnika.

Skladištenje dječjih jela

Kada koristite opremu za djecu koja vam omogućuje da zadržite sterilnost u zatvorenom stanju, po potrebi možete ukloniti predmete. U drugim slučajevima, jela za bebu trebaju biti na zasebnom mjestu, poželjno je prekriti čistom krpom.

Za bradavice i dude, odaberite zasebnu čistu posudu ili unaprijed je bolje kupiti ih s zaštitnim kapicama.

Kriteriji za odabir sterilizacijske metode

U različitim životnim uvjetima fizičke i kemijske metode mogu se kombinirati ili izmjenjivati.

U tom slučaju, glavni čimbenici koji će utjecati na izbor uključuju sljedeće.

 • Ekonomska - moguća cijena troškova.
 • Dostupnost domaćih resursa - voda, plin, struja.
 • Broj jela potrebnih za brigu o djeci.
 • Vrijeme dostupno za postupak dekontaminacije.
 • Prijevoz - događa se kada želja ili potreba za putovanjem.

Novorođenče: sterilizacija pacifiera

Pravila za brigu o novorođenčadi su neumoljiva: u prvim mjesecima života, dijete mora živjeti u okruženju koje je blisko sterilnom. Na primjer, beba se ne smije ponovno koristiti, lizati odrasloj osobi, dajte bebu ako je pala na pod. Prije uporabe moraju se sterilizirati. I nema tako malo načina za to.

Sadržaj članka:

Zahtjev za sterilizacijom dječjih bradavica nije bez značenja. Uostalom, na podu ima mnogo bakterija, sofe i druge površine, od kojih su mnoge patogene (a kvaliteta čišćenja nema nikakve veze s njom). Imunitet bebe još nije spreman podnijeti sve ove mikrobe. Stoga je vrijedno pomoći da se dijete postupno prilagodi. Dakle, vrijedno je aktivno sterilizirati bradavice dok je dijete još uvijek u krevetiću.

Najlakša metoda sterilizacije koja je dostupna svakoj osobi, bilo da je to muškarac, žena ili baka s djedom. Za sterilizaciju pacifiera stavite vodu u malu posudu i stavite ga u vatru. Kad se kuha, umočite bradavicu u nju i kuhajte nekoliko minuta. Sve, bradavica je dezinficirana.

Možete uštedjeti vrijeme ako koristite dvostruki kotao za sterilizaciju mačjaka. Ulijte vodu u donji dio, stavite bradavicu na jednu od nivoa i uključite uređaj 2-3 minute. Parna bradavica brzo će postati sterilna.

Alternativno, možete rukovati bradavicama u poseban sterilizator boce. U takvim uređajima, dezinfekcija pacifiera događa se pod ultraljubičastom svjetiljkom. Ova metoda, s jedne strane, je prikladnija jer ne treba gnjaviti vodom - sipati, sipati, sušiti uređaj. S druge strane, ultraljubičasta svjetiljka također ima dodatni baktericidni učinak.

U slučaju da je bradavica hitno potrebna ili jednostavno ne želite trpjeti sa svim dizajnom za sterilizaciju, možete jednostavno uključiti čajnik, čekati da prokuha i držati bradavicu iznad pare.

Postoji još jedna mogućnost za sterilizaciju bradavica u mikrovalnoj pećnici. Ali samo on nije prikladan za svaku vrstu praznih predmeta. Stoga, svakako pročitajte informacije na pakiranju kako ne biste slučajno poslali mikrovalnu pećnicu ono što nije namijenjeno za to. Inače, riskirate dobivanje neočekivanog rezultata.

Za novorođene bebe obično kupuju nove bradavice (umjesto korištenja onih koje su naslijeđene). Obično se radi o gumama ili plastici. Zapamtite da možete sterilizirati gumu na bilo koji način prikladan za vas. Ali s plastičnim je složeniji. Ne mogu se primijeniti na sve metode. Koji su načini sterilizacije pogodni za takve bradavice, bolje je konzultirati se s prodavačima ili predstavnicima proizvođača.

Prije prve uporabe pazite da pripremite bradavicu. Priprema uključuje pranje bradavica u sapunici nakon čega slijedi sterilizacija u skladu sa svim pravilima. A nemoguće ga je odgoditi.

Glavno pitanje koje se pojavljuje među mladim majkama jest koliko vremena treba idealno kuhati bradavicu i hoće li to biti dovoljno 2-3 minute. Stručnjaci uvjeravaju da će ovaj put biti prilično dovoljno. Bakterije nisu tako održive da traju čak minutu.

Koliko majki misli da će ovaj proces - bradavica sterilizacija - nastaviti na neodređeno vrijeme. Međutim, zapravo, sve, uključujući ovo, prolazi vrlo brzo. I još najtoplije sjećanja na ta beskrajna kuhanja ostaju.

Pročitajte i zanimljiv članak o tome kako se riješiti udara na nosu.

Sterilizacijske bradavice

komentari

Uzmi pacifier upravo u slučaju. Često, Aventeova djeca ne uzimaju, jednostavna, što stavlja na bocu =)

Dakle, moj Avtovenskuyu ne uzima. Hvala vam na savjetu;)

=)) Pokušao sam različite, uzimao samo one (fotografije), vjerojatno zato što su u RD-u bili privučeni bocama s takvim bradavicama =) Naravno, to izgleda smiješno, ali što možete učiniti. poput =))

kao u mom djetinjstvu))) gdje ih uzimaju?))

Kupio sam u ljekarni)) 12rub dvije stvari vrijedi))

Ja sam u bolnici samo začepljena kipom vode i to je to. A onda i kod kuće, samo se skuhala kipućom vodom. Boce s kipućom vodom upravo su zagađene, nikada sterilizirane.

Općenito, pacifier se ne daje djeci do 1,5 mjeseci, dok se laktacija ne utvrdi! (To je, naravno, ako idete na dojenje)

Dao sam, nije spriječio dojenje..

Stoga ste sretni, ali neću riskirati, a osim toga, zašto je to potrebno? Prvi put, bolje je primijeniti na dojku djeteta, a ne na gumu?

Ja sam samo s gledišta da lutka nije neprijatelj GW a priori. I tako, slažem se, posebno da samo dajem, ne bih dao.

Avent, svi, svi silikoni? Kupio sam lateks, i po njemu kontejner prvi put kuhati kontejner, isperite posudu s kipućom vodom, pahuljica u nju i to je to..

o bocama (mi također imamo Dr. Brown) nije čitala o sterilizaciji.. ali ne trebam bocu u RD, mislim..

Planiram uzeti lutku.

I neću uzeti bocu (samo sam htio znati kako se plastična boca sterilizira).

I bradavici, samo u slučaju, hvatanje, iako u početku ne namjeravam dati!

Upute za bocu samo o sterilizaciji bradavica rekle.. o samoj boci nije pronašla informacije..

Mislim da samo kuhati nekoliko minuta doslovno..

i ja ću to učiniti. Stavila je dude pahuljicu u šalicu i na njoj ulila kipuću vodu, držala je na trenutak i izvukla je. Rekla je mužu da ga ponovi prije no što bi donijela vrećice u postnatalnu sobu.

Silikonske bradavice i mačjaka uopće ne kuhaju po mom mišljenju, ali jednostavno isperite kipućom vodom.

Imate li kontejner za nju? Ako kuhate i kontejner, pa vjerojatno dovoljno? I onda u drugom ispiru s ochkom točkom nužde :)

Postoji kontejner.. Mislio sam tako kuhati sve zajedno, zatvoriti i staviti u vrećicu.. No, tada sam počeo čitati informacije o ključanju i kaže da je više od tri sata smatra se o_O

Pa, misliš li da će se tamo jako držati? Pitajte liječnika ako je to :)

u Mazekei za 150 osoba, strma vrećica za sterilizaciju za pacifiere prodana je u mikrovalnoj pećnici 90 sekundi

Hvala, morat ćete pogledati..

Pročitajte upute. Pričvršćen je na svaku bocu i bradavicu. Činilo se da bradavice izgledaju 3-5 minuta. kuhati. Ne sjećam se točno.

Pogledao sam, nema podataka (

Nijedan pedijatar na zapadu ne preporuča kuhanje bradavica. Otpuštanje kipuće vode ili držanje vruće pare (za praktičnost, uzeo sam vilicu, uhvatio lutku na njemu i držao ga na trenutak iznad kipuće vode). Kada se guma kuha, najprije se emitiraju štetne tvari, a drugo gubi elastičnost koja nije dobra za dijete. U rodilištima sam za svaki razlog uzeo bocu i mahuna, kod kuće je moj suprug učinio kako sam gore opisala, a ja više nisam kuhala - dobro sam ga oprao pod vodom, a zatim sam ga isprala s kuhanom vodom (hladnom).

Hvala vam, bio sam samo neugodno kuhati (čuo sam davno o ispuštanju štetnih tvari)..

A činjenica da ste majka dvoje djece (čitaj, s velikim iskustvom) prioritet je za mene! )

Samo ulijte kipuću vodu

je da ako dijete usisne na bradavicu, hoćeš li kuhati svaka tri sata ili nešto?

To je značilo da, ako je kuhano, a zatim zadržao negdje, onda to više nije tema.. A gdje je dijete, nisam razumio..

Pa, kuhaš ga za dijete? ili za sebe.

Pročitajte gore napisao ono što je značilo! A onda kuhati svaka tri sata kada ga dijete već drži u ustima?

Samo ulijte kipuću vodu, razumijem? Mislio sam, najprije kuhati novo, a zatim ga samo sipati kipućom vodom i skratiti!)

Pa, nisam kuhala))), a ne gdje je.

Pa, ok) Nadam se da će biti dovoljno da izlije kipuću vodu.

Vidi također

Tko boiled boce do doba? Uskoro ćemo uskoro 4 mjeseca. i ja više kuhati od navike, jer umu shvaćam da je to beskorisna zbrka: ne kuhamo igračke svaka 2 sata, mačka. ona je stalno u

Latex bradavica nakon sterilizacije postala je bijela. Imam mikrovalni sterilizator, svi latept bradavice su bijeli, neki ranije, drugi kasnije. Mogu li ga dati djetetu?

Djevojke mi kažu, tko zna kako pravilno sterilizirati Aventeove boce i bradavice u sporom štednjaku?

Djevojke kako i kako steriliziraju bocice i bradavice? U prvoj trudnoći sve je kuhalo, ali bilo je izuzetno rijetko kada je bila dojena. Ali čak i ako je u našoj vodi (vrlo smo teški.

Djevojke koje koriste avtovskie boce, recite mi jesu li im (na njima) tvrdih bradavica. Mi koristimo Brown, nismo pronašli tvrd, a mi ne sisati mekano, mi žvakati, hranjenje traje 40 minuta! I od uobičajene.

Djevojke, recite mi kako postupate s bocama, bradavicama, itd. Još uvijek koristim redoviti parni plamenik: nakon hranjenja svega s deterdžentom i kuhanja u dvostrukom kotlu za 5-10 minuta, a zatim pokrijte ručnikom. Prošli su ponovljeni postupak.

Djevojke, reci Aventovsky bradavicu, kuhali ste ispred rodilišta ili samo kuhanu vodu? I to isto s bocama, kad su kuhani, jer je proces djeteta nepredvidljiv, ne vjerujem puno svome mužu.

Pitanje je jednostavno))) Do koliko ste mjeseci ili godina sterilizirali boce, bradavice, tanjure itd. Ili koliko ćeš ovo srediti? Činjenica je da ćemo u 5 kćernih mjeseci morati putovati vlakom, što će biti 3.

Kćeri 1.4goda. Od rođenja, bradavica je isključivo spavala. Zaspala je s njom, a potom je ispljunula. Jučer sam je stavio gore za dnevni san, ona stisnutu joj usne i gurnuo ruku s bradavica daleko. Nisam inzistirao, zaspao.