Kako gurati tijekom porođaja

Rođenja

Pozdrav, dragi čitatelji! U ovom članku želimo vam reći kako ispravno poravnati na rođenju kako biste izbjegli moguće komplikacije. Odgovaramo na pitanje kako gurnuti ako postoje hemoroidi i kako izbjeći njezin izgled tijekom isporuke. Opisamo zbog mogućeg smanjenja vjerojatnosti rupture, dajemo korisne preporuke i savjete.

Rođenje je kratko razdoblje tijekom kojeg trudnoća završava s rođenjem djeteta. Teško je predvidjeti kako će se isporuka odvijati. Važno je ostati u pozitivnom raspoloženju i biti sigurni da će sve ići dobro.

Rodjenje je prirodni fiziološki proces. U vrijeme isporuke, buduća majka ne može biti pasivna. Imanje bebe je veliki posao od strane žene. Idete u bolnicu, trebate zapamtiti da će budućna majka raditi. Riječi babice u dvorani: "Draga moja, nisi došao u park, nego hodati, ali roditi dijete."

Razmotrite drugu fazu rada, kada počnu pokušaje. Naprezanje je dopušteno kada se otvore za 8 do 10 centimetara. Tijekom tog razdoblja važno je djelovati ispravno.

Pokušaji su složeni proces tijekom kojeg se mišići dijafragme i abdominali samovoljno smanjuju kako bi izbacili fetus. Tijekom pokušaja, trudna majka osjeća pritisak na anus, praćenu željom guranja. Kontrakcije se razlikuju od pokušaja u tome da se trajanje pokušaja može kontrolirati, a mišići tijekom kontrakcija se nenamjerno ugovoruju i ne podliježu kontroli. Niti svaka žena ne osjeća vrijeme uvredljivim pokušajima.

Kako gurnuti?

Tijekom pokušaja, buduća majka naginje se naprijed, pokušavajući gurnuti fetus, potiče guranje refleks. Kada je početak susreta potrebno da duboko udahne, kao prije ronjenja u vodu. Ako je potrebno, opet možete disati. Očekujte da će buduća majka trebati mirno i polako. Ako iznenada izdisate, dijete se "vraća natrag" natrag. Pročitajte više o disanju tijekom borbi i uzaludima u našem članku.

Pokušaji vremena kontrolirani su od strane žene i ovise o tome koliko dugo trudna majka može gurati. Nema potrebe zadržati dah dugo vremena. Tijekom procesa kisik mora ući u tijelo. Uz dugotrajno zadržavanje daha, sadržaj ugljičnog dioksida u krvi se povećava.

Vrlo je važno disati kroz usta, jer to pridonosi boljem otvaranju perineuma.

Između kontrakcija, buduća se majka trebala opustiti i odmoriti. Trebate uštedjeti energiju. Kada se pojavi nova borba, treba se "udružiti" i pokušati gurati dijete što je više moguće. Ako ne uspije i ne ulaže napore, onda se drugo razdoblje rada povećava u vremenu.

Pogrešnim postupcima i neodlučnosti pokušaja možete se naškoditi samome sebi i djetetu.

Ako se fetalni mjehur nije rasprsnuo prije, to će se dogoditi tijekom pokušaja. Nemojte se bojati kad voda odlazi.

Kako gurati tako da nema prekida?

Tijekom pokušaja, trudna majka stvara pritisak velike snage nad zdjelom. Postupno, otpor odlazi i pojavljuje se dječja glava. U ovom trenutku, trebate prestati gurati i opustiti što je više moguće. Liječnik će tražiti dah. Disanje je često potrebno kroz opuštenu usta. Dijete dobiva kisik tijekom izlaska majke.

Neće biti prekida ako trudna majka ispravno izvrši sve radnje:

 • Maksimalno opuštanje nakon pojave glave.
 • Udisati ispravno i često.
 • Opušta čeljust.

Svaki otpor tijekom izlaza glave dovodi do puknuća. Nema potrebe za naprezanjem mišića perineuma. Sam uterus istjera bebu, dok se perineum polako proteže bez pauze. Ako je potrebno, liječnik će zatražiti od žena da se malo tighter.

Kako izravnati tako da nema hemoroida?

Hemoroidi su proširene vene u anusu. Da biste izbjegli hemoroide, trebate pravilno gurati. Buduća majka tijekom pokušaja treba pritisnuti dolje na uterus. Ne možete gurati u anus. Mišiće rektuma treba biti opušteno tijekom pokušaja.

Čini se da već tijekom trudnoće žena razvija hemoroide. Ne postoje kontraindikacije prirodnom rodu u prisutnosti ove bolesti. No, prisutnost bolesti može povećati trajanje procesa isporuke. Također, bol može povećati.

 • Pinching od hemoroide.
 • Akutna tromboza.

Bilo koja komplikacija hemoroida može se izbjeći. Izbacivanje fetusa, očekivana majka treba gurati u prepone. Mišići anusa ne bi trebali biti uključeni tijekom rada. Očekujuće majke trebaju se sjetiti o mjerama za sprječavanje hemoroida tijekom trudnoće.

Kako gurati kako ne bi rasprsnuo krvne žile u očima?

Rastući krvne žile u očima nakon poroda, kažu da je žena ponašala neispravno tijekom pokušaja. Brodovi praska, ako se guraš u glavu. To je najčešća pogreška tijekom porođaja. Prije pokušaja, potrebno je koncentrirati što je više moguće, prikupiti snagu. Na početku kontrakcije uzima duboki dah, a trudna majka počinje gurati, pritiskajući membranu i maternicu. Voće se provodi kroz prepone.

Također, ne držite dah dugo vremena. Ako se trudnica drži dah dugo ili ne u pravo vrijeme, onda se pritisak u glavi povećava. Što zauzvrat izaziva rupturu krvnih žila u očima.

Priroda je pružala cijeli proces porođaja. Otpuštanje fetusa događa se kada je rođeni kanal otvoren i spreman za rođenje djeteta. Do određene točke, buduća majka treba pomoći da mišići guraju fetus iz rodnog kanala. Cijeli proces tijekom pokušaja zahtijeva mnogo fizičkih napora. Tijekom kontrakcija koje se odvijaju u drugoj fazi rada, očekivana majka može osjećati da se guši. Odmah početi udisati i izdahnuti duboko. Kisik se mora stalno nadopunjavati. Između kontrakcija se treba opustiti i odmoriti. Tijekom opuštanja dolazi do brzog oporavka mišićne snage. Rodjenje može brzo, bezbolno i bez negativnih posljedica. Sve je u rukama buduće majke.

Kako gurnuti tijekom poroda: nekoliko pravila za lakšu dostavu!

Porođaj je ozbiljan test ne samo za ženu, već i za svoju bebu.

O tome kako se sama buduća majka može spojiti, pokušavajući sve učiniti kako bi se rad i isporuka odvijali što prirodnije, ovisi o brzini rada i boli u njima.

Tri faze rada - kontrakcije, pokušaji i isporuka, protjerivanje posteljice - svaki ima svoje osobine i prirodu tečaja, od kojih je drugi, prema svjedočenju većine žena, najslabniji, iako ne najduži.

Druga faza ovisi o tome kako je žena trudna. Kako se izravnati tijekom porođaja obično se govori u posebnim tečajevima da buduće majke ili parovi prisustvuju u kasnijim fazama trudnoće, ali ne i svi idu njima, nadajući se da će "sve raditi za sebe".

Razmislite o mogućnostima

Trenutačno postoje dva pristupa kako pravilno gurati tijekom porođaja.

Jedan od njih, pod kontrolom, preuzimamo potpunu kontrolu nad liječnikom za ženu. On je koji kaže kada i kako gurati.

Druga alternativa nas vraća na porijeklo i povjerenje vlastitog ženskog tijela, koji je programiran za proces porođaja.

Samo tijelo nas vodi kroz porod, prema ne samo mnogim opstetričarima, nego i ženama koje su imale nemogućnost da se odupre procesu rada i rada.

Ako držite ovo mišljenje, tijekom procesa isporuke, u blizini će biti potrebna samo jedna iskusna primalja, koja će pratiti vaše disanje i pritisak, a odbrojavati će vremenske periode, samo vam reći kada treba gurati.

Kao opcija, to će biti bliskija osoba koja može pametno djelovati, pomažući vam i podržavajući vas.

Pokušaji, da kažem, sastoje se od dvije važne komponente: tjelesne i respiratorne. Tijelo - ovako komunicirate sa svojim tijelom, kako i gdje usmjeravate pokušaje ili opustite preopterećene mišiće da biste se odmorili. Dišni sustav je kako dišete.

Potrebno je znati!

Da bi se znalo pravilno poravnati tijekom poroda, morate znati nekoliko jednostavnih postupaka koji će olakšati razdoblje stresnog razdoblja.

Prvo, morate pokušati preuzeti čučanj. Da, u kućnim bolnicama, pokušaji se, u pravilu, vode vodoravno na posteljama za odrasle, ali još uvijek možete pokušati.

Razdoblje u uspravnom položaju najčešće je za ženu, prisjetimo se, barem, o iscjeljivanju prirodnih potreba.

Također, ako stojite uspravno (i ako još uvijek možete pronaći liječnika i opstetričara koji su pristali na vertikalno rođenje, to je uglavnom divno!) Prirodna sila pomaže pokušajima i isporuci.

Ako stvarno ležite na leđima, povucite koljena prema pazu i širite ih. Vjeruj mi, bit će lakše.

Drugo, morate znati "gdje" gurati. Kao što već iskusne majke i prakticiranje opstetričara kažu: ne biste trebali gurati "u lice i na glavi".

Na pristupačnijem jeziku to znači da trebate usmjeriti napor naporom volje na reproduktivne organe. Ni u kojem slučaju ne možete napinjati glavu, osobito područje očiju ili stražnjeg dijela glave.

Oči mogu kasnije propasti: čak i ako imate izvrsnu viziju, može pasti, problemi s intraokularnim pritiskom mogu također započeti.

Žene koje su bile u bolnicama za majčinstvo prisjetit će se barem jedne "sestre u nesreći" s razlomljenim krvnim žilama unutar proteina očiju. To su oni koji su samo zaboravili ovo pravilo.

Napetost u stražnjem dijelu glave poprima poteškoće s glavoboljama i pritiskom.

S obzirom na činjenicu da je prag osjetljivosti svih žena različit: netko može osjetiti pokušaje kada glava djeteta još nije potonula u dno zdjelice, a netko će osjetiti želju kada je beba gotovo spremna za rođenje.

To je babica koja će moći provjeriti položaj djeteta i reći će što učiniti: "prodyshit" potugu, kako ne bi ozlijedio rodni kanal koji još nije spreman za istjerivanje fetusa ili odmah odmah počne ispraviti.

Dakle, u vrijeme pokušaja, potrebno je usmjeriti svu silu upravo na mišiće abdominalnih i maternica, ne pokušavajući procijediti rektum, koji tada može "odgovoriti" s hemoroidima i rupture.

Između pokušaja, otpustite napetost i odmarajte neko vrijeme!

Treće, ne stezati tijelo, i učiniti sve kako bi se izbjeglo krikove srca koje su se raspršile. Tijekom plakanja, adrenalin će početi istaknuti, uzrokuje da se plovila ugovore, a mišići se nehotice pripremaju za bijeg od opasnosti.

Štoviše, tijekom plačanja beba je blokirana kisikom. Zapamtite da to radi ne manje od vašeg i da mora potpuno disati.

O respiratorne opreme tijekom rada

Ako je postalo jasnije kako pravilno poravnati tijekom porođaja, potrebno je reći o tehnici disanja tijekom tlačnog razdoblja:

 • Prvo, potrebno je promijeniti tehniku ​​disanja s početkom prisilnog razdoblja. Ako ste tijekom rada morali duboko disati, što je puno pomoglo da se nosite s napetosti i boli, trebali biste disati plitko i često, poput psa, tijekom pokušaja. To pomaže procesu donošenja djeteta kroz rodni kanal;
 • Drugo, potrebno je gurati kad se trbuh "odbaci". Ne biste trebali truditi da udahnete, morate se truditi tako da pokušaj pada na oslobođena pluća. Da, teško je kontrolirati, ali morate vježbati prilagodbu ritma dišnog sustava ritmu tijela koji je u procesu porođaja. U svakom slučaju, slušajte što vas primalja govori i pokušajte joj povjeriti.

Ovih nekoliko načela, nadamo se, pomoći će vam da shvatite kako ispravno ispraviti tijekom poroda.

Kako gurati tijekom porođaja

Kako gurati tijekom porođaja, potrebno je znati svaku trudnicu. Ne samo brzina porođaja nego i zdravlje budućnosti mame i bebe ovise o točnosti tehnike. Neispravno ponašanje u trećoj fazi rada može dovesti do puknuća vagine i cerviksa, kao i hemoroida. Pa kako gurati tako da nema praznina? I kako disati tijekom poroda?

Fotografija. Pokušaji tehnike - kako se izravnati

Žena počinje gurati tijekom poroda kad se cerviks potpuno otvori i pojavljuje se glava bebe. U ovom trenutku počinje najteže djelo s fizičke točke gledišta.

Fotografija. Kada se pokušavate smiriti

Neodgovarajuće ponašanje, rani pokušaji i nemirni pokreti nisu najbolji pomoćnici žene. Čudno kao što svibanj zvuk, morate se smiriti, pokušajte se opustiti i naprezati koliko god je to moguće za pokušaje liječnika zapovijed. Inače, nemojte izbjegavati traume rađanja. Dakle, ovdje su neke osnovne savjete o tehnici pokušaja:

 1. Prvo morate uzeti udobnu poziciju. Najbolje je čučati, širiti koljena na stranu i ne uzimajući pete s poda. Ako majka bolnica ne provodi vertikalni porod, onda je bolje zatražiti od liječnika da mu pomogne da sjedne na stolac na takav način da su koljena žene ispod ramena. Također možete podići do ramena i nogu savijena i razvedena na obje strane. Istodobno, brada mora biti pritisnuta na prsa - desno u sredini kosti kosti.
 2. Prije sljedeće borbe, trebate duboko udahnuti, prikazujući zrak kao kuglu koja ispunjava želudac, a na zapovijed liječnika morate gurnuti ovu loptu, kao da ga vozite niz trbuh. Ova tehnika vrijedi učiti unaprijed, prije porođaja, tako da u ključnom trenutku sve ide glatko.
 3. Ova akcija za jedan pokušaj, koja traje 60-90 sekundi, mora se ponoviti 3 puta.
 4. Ne možete napraviti oštre dahove i dahove dok dijete kreće duž rođendana. Ovo će povući bebu glavu natrag unutra.

Važno je zapamtiti da biste trebali gurati po zapovijedanju opstetričara, ako ne postoji jasno razumijevanje učestalosti. S previše aktivnim i nepravodobnim pokušajima, gotovo uvijek dolazi do ozbiljnih ozljeda: rupture cerviksa i vagine. Često se pojavljuju hemorrhoidi, koje se mogu izbjeći opuštanjem rektuma tijekom rada i naprezanjem samo abdominalnih mišića.

Fotografija. Potrebno je gurati po zapovijedanju opstetričara

Čini se da je teško i nestvarno, ali ova tehnika pomaže očuvanju zdravlja jedne žene i što bržem rođenja procesa bebe. Zato svi liječnici preporučuju tijekom trudnoće da pohađaju posebne tečajeve u kojima će se očekivati ​​majčinu majku kako disati i gurati ispravno.

').width ($ (this).width ()). visina ($ (this).height ())) "> Video. Što osjećate kada pritisnete

Kako se izravnati tijekom poroda: tehnologija i preporuke

Pokušaji se smatraju jednim od najvažnijih razdoblja kada se dijete rodi. Doista, u takvim trenucima, dijete se kreće kroz rodni kanal majke. I koliko dobro žena u radu ponaša se u ovoj fazi ovisi o zdravlju novorođenčeta. A sama majka pogrešno ponašanje tijekom pokušaja je ispunjen prekidima i poremećajima u radu unutarnjih organa.

Uloga pokušaja u porođaju

U drugoj fazi rada, trbušni mišići počinju djelovati aktivno, pomažući uterusu da gurne fetus u rodni kanal.

Pokušaji počinju kada dijete kreće kroz rodni kanal

Ta kontrakcija mišićnog tkiva javlja se kada se vrata maternice otvore na širinu od 10 cm i prestaju tek nakon pojave djeteta i posteljice (placente i amnionske membrane).

Tijekom pokušaja, žena osjeća potrebu za pražnjenjem crijeva, što se objašnjava iritacijom živčanih završetaka zidova rektuma. Razlog je pritisak glave fetusa na mišićno tkivo trbušne šupljine u procesu ostavljanja maternice.

Za razliku od kontrakcija, koje žena ne može kontrolirati, pokušaji se odnose na procese koji su u potpunosti upravljivi od strane trudnice. Unatoč prirodnoj prirodi radne aktivnosti, s nadležnim ponašanjem žene preljubnice u fazi pokušaja, možete izbjeći mnoge probleme i zdravstvene probleme u budućnosti. Da, i dijete će se lakše roditi.

Važnost pravilnog pokušaja prolaska je sljedeća:

 • smanjena je vjerojatnost rupture u vagini i cerviksu;
 • smanjuje rizik od hemoroida;
 • fetus dobiva dovoljno kisika prilikom prelaska na izlaz, hipoksija je isključena;
 • intraokularni tlak se ne povećava dramatično, što je važno za mame vizije problema;
 • vrijeme isporuke skraćuje se i olakšava se proces pojave novorođenčeta iz maternice majke.

Da bi se algoritam akcija ne bi zamijenio, žena bi trebala pažljivo slušati zapovijedi opstetričara i liječnika koji rađa. Samo pod strogim uputama medicinskog osoblja bit će moguće kompetentno i pravodobno omogućiti kontrolu i brzo rođenje.

Video: druga faza rada

Tko će vas naučiti pravilno roditi?

Moderne žene na položaju često se pripremaju za isporuku unaprijed. I za porođaj već su "potpuno pripremljeni", sa zalihama praktičnih preporuka prijatelja ili nakon završetka pripremnih tečajeva za trudnice.

Ispravna tehnika bit će obučena za posebne tečajeve za trudnice.

Nemojte biti iznimka i pravila ponašanja žene tijekom pokušaja. Uostalom, ovo je jedan od ključnih trenutaka kada se dijete rodi.

Stoga, buduće majke pokušavaju pažljivo uvježbavati tehnike disanja i odabrati prikladnu metodu za upravljanje kontrakcijama u drugoj i trećoj fazi rada.

Budući da informacije o ovom pitanju buduća majka može pronaći sami, onda možete vježbati prije odlaska u bolnicu kod kuće. U ovom slučaju važne su redovite vježbe i točna upoznavanja s nizom akcija.

Ako trudnica nije spremna za samostalno školovanje u takvoj ozbiljnoj stvari, postoji mogućnost da se obratite profesionalnim majstorima. Srećom, u svakom gradu postoji nekoliko mogućnosti za žene u zanimljivom položaju, kako privatnom (plaćenom) tako i javnom (besplatno).

Prednosti tehnika poučavanja tijekom porođaja u specijaliziranim radionicama uključuju:

 • iskustvo učitelja;
 • vizualizacija metoda;
 • mogućnost primanja pojedinačnih potrebnih preporuka;
 • pozitivnog stava i stresnog reljefa prije porođaja.

Video: kako gurnuti tijekom pokušaja

Kako ispraviti tijekom poroda

Postoji nekoliko tehnika za ispravno ponašanje tijekom druge etape rada. Svaka žena može izabrati prikladnu metodu koja se temelji na karakteristikama fiziologije i prirodi tijeka trudnoće.

Za ženu ostaje izbor odgovarajuće metode disanja tijekom pokušaja.

Trenutak kada početak pokušaja odredi primalja, pa će je moći samo gurnuti nakon njene zapovijedi. Osim toga, žene s primiplanitorom često upućuju na to kako žene u trudnoći moraju disati i gurati bebu na svjetlo. Takvi pokušaji bili su kontrolirani.

Ako trudnica neovisno odluči o tehnici disanja i kontroli nad pokušajem, medicinsko osoblje može pratiti samo sljedeće trenutne trenutke. U tom se slučaju pokušaji nazivaju prirodni.

Pokušaji u drugoj fazi rada

Od poroda se odvija u tri faze (trudovi, rođenje djeteta, protjerivanje poroda), ponašanje žene u porodu u svakom razdoblju je drugačije. Nekontrolirana prva faza prelazi u drugi, kada se žena već treba usredotočiti na pomaganje njezinoj bebi da izađe iz utrobe. Doista, u tim trenucima, dijete se polako kreće duž rođendana do izlaza, postupno se pojavljuju glava i ramena. Najsnažniji pokušaj novorođenčad potpuno napušta maternicu, a zatim započinje treća faza rada - rođenje posteljice.

U drugoj fazi rada, dijete je rođeno.

Oni počinju naprezati kada glava fetusa već prošla cerviks ili se nalazi u području zdjelice. Odabire se pozicija i način disanja, ovisno o vrsti rađanja za ženu - prvo ili ponovljeno. Važnu ulogu igra majčinska bolnica i ponašanje medicinskog osoblja tijekom rođenja. Važno je da i liječnik i primalja poslušaju zahtjeve buduće majke, pružajući priliku da se na najbolji mogući način.

Sljedeći postupak smatra se najpopularnijim među primiparama u drugoj fazi rada:

 1. Prihvaćamo udobnu poziciju - okomito (nagnuto naprijed ili stoji na kolutima) ili vodoravno s niskim stopama.
 2. Duboko i polagano uzimamo dah s trbuščićem (moguće je zamisliti da u njemu postoji lopta).
 3. Glatko uzdisati, kao da gura loptu dolje na abdomenu (a onda će i dijete napredovati).
 4. Istodobno mi opuštaju mišiće vagine, dok izdahnuti, stisnuti i brojati do 15 (budući da bi pokušaj trebao biti vrlo sporo).
 5. Brzo, ali bez iznenadnih prijelaza ponavljamo još dva puta potrebne napore (za vrijeme 60-90 sekundi, potrebno je gurnuti 3 puta).
 6. Ako zrak začuje, lagano udahnite i izdišite glatko duboko (bez odgađanja i iznenadnih kapi, tako da se glava bebe ne povlači).

Položaj s nogu podignutih i savijen na koljenima je također prikladan za multiparume:

 1. Ležeći na stolici, razmaknuli su noge i koljena.
 2. Štitite noge rukama i pazite da koljena ne budu zajedno.
 3. Glava glave i pritisnite brada na prsima.
 4. Uzmi glatak dubok dah, zadrži dah.
 5. Izravna snaga u donji dio trbuha i naprezanje trbušnih mišića (pomažući dijete kretanje kroz rodni kanal).
 6. Polako izdišite.
 7. Ponovite vježbu disanja još dva puta bez prekida, dok se borba nastavlja.

Siguran znak da je pokušaj bio u pravu, bit će povećana bol. To znači da je dijete uspješno napredovalo da napusti majčino tijelo.

Budući da intenzivno rastuća bol sprječava trudnicu da se koncentrira na upravljanje procesom, važno je znati tehnike za ublažavanje stanja i smanjenje boli u drugoj fazi rada.

Moderna medicina nudi ovu prigodu upotrebu lijekova protiv bolova. Pored medicinske intervencije, posebne mjere disanja smatraju se olakšanjem bolova u porodu:

 • disanje zrak kroz nos na početku borbe i izdisanje usta kao da puše vatru svijeće;
 • izgovarajući psalami (a, o, y, s) na uzdisati;
 • Često disanje s otvorenim ustima (poput psa) nakon pojave djetetove glave.

Važna uloga u smanjenju boli i igra opušteno, mirno stanje žene. Možete zamisliti cvijet koji postupno rastvara latice. A zatim se mišići kukova, leđa i zdjelice opuštaju, a bol se smiruje.

Osim toga, nedostatak napetosti u mišićnim tkivima pomoći će u izbjegavanju rupture, pa čak i postpartum hemorrhoids. Dodatna prevencija bit će strogo prianjanje na izabranu tehniku ​​disanja i izbjegavanje pritiska na lice i obraze.

Ne bi trebali sudjelovati u pokušajima:

Tada će beba s najmanjim naporom biti rođena u svijetu, a porođaj će ući u treću fazu - protjerivanje posteljice.

Video: kako disati tijekom porođaja

Pokušaji u trećoj fazi rada

Rođenje preraspodjele započinje odmah nakon što babica pomaže djetetu da izađe iz maternice. Izbjegavanje placente traje od nekoliko minuta do pola sata i popraćeno je refleksnom željom majke da rodi.

Rođenje posteljice - treća i posljednja faza rada

U takvim trenucima, novootvorena majka osjeća kontrakcije, međutim, slabija su od generičkih. Uostalom, uterus počinje smanjivati ​​u nastojanju da prihvati bivše, trudne veličine. A zidovi maternice odbacuju tkiva dječjeg mjesta, koje se prikazuju vani. Primkinje skida pupčanu vrpcu na bebu i daje zapovijed ženi da se ponovno učvrsti.

Radnje žena trebaju biti kako slijedi:

 1. Prikupljamo više zraka u pluća.
 2. Isprobavamo mišiće tiska.
 3. Glatko izdišite zrak.

Budući da je posteljica mekana i kobasica, dovoljno je da se majka učvršćuje jednom ili dvaput za rođenje poroda.

Video: Razdoblja rođenja: protjerivanje posteljice

Preporuke preporučuju

Pokušaji prosječno traju 1-2 sata, a njihovo trajanje je pojedinačno. Ako je rođenje prvo, onda će dugotrajno razdoblje biti odgođeno. Pokušaji će se produžiti, a anatomska obilježja pretežne žene (uska zdjelica) i velika voća, pa čak i epiduralna anestezija.

Opstetričari preporučuju da strogo slijedite zahtjeve medicinskog osoblja tijekom rada radi brze i uspješne dostave.

Ojačati bolan krik i nemirno, napeto stanje buduće majke.

Stoga su preporuke opstetričara sljedeće:

 • pokušajte ne vikati i moći se opustiti između pokušaja (tako da dijete dobiva dovoljno kisika i rizik hipoksije bit će isključen);
 • nemojte se suočiti prema dolje da biste izbjegli puknuće krvnih žila u očima i glavobolje (zbog rizika povećanog intrakranijskog tlaka);
 • naprezanje samo na izdisaj kad je želudac u "ispuhanom" stanju;
 • usredotočite se na proces i slušajte liječnike.

Posebna pozornost zaslužuje pitanje fizioloških procesa koji prate porod. To uključuje refleksno mokrenje i pokret crijeva. To se događa zbog pritiska koji fetus ima na obližnje organe u trenutku prolaska kroz rodni kanal.

Očekujuće majke ne trebaju se brinuti zbog toga niti osjećati sramotu. Uostalom, medicinsko osoblje je upoznato s ljudskom fiziologijom i pripremljeno je za takve pojave ne samo moralno nego tehnički.

Kada se pojave neželjene sekrecije, babica pokriva biomaterijal s sterilnim brisanjem i uklanja. Stoga, kontakt s takvim se svodi na minimum.

Recenzije mama o pravim pokušajima pri rođenju

Proces rođenja djeteta razlikuje se po svojoj individualnosti, pa je iskustvo mladih mumija vrlo raznolik. Postoje jednostavne i brze isporuke kod nepripremljenih žena primipara, a kod žena koje su završile tečajeve ima i dugotrajnih rađanja s suzama i ostalim komplikacijama.

Pokušaji u radu mogu biti kontrolirani daleko ne svaka žena u radu

Evo kako mame opisuju svoje pokušaje kontrole potrebnog procesa:

Oh, da, trenirao sam, trenirao: disati, sve sam podesio - hodati, hodati više za vrijeme borbi, i kako sam počeo i nakon drugog ispitivanja nisam mogao ustati s kauča... i ona se trzala na nju sve do trenutka kada su me liječnici došli da me odvedu stolica za porod. Žao mi je što nisam uzela majku sa sobom da rodi (kasnije sam saznao da ne samo da mogu uzeti supruga (odmah sam odbio), već barem moj prijatelj...), pomogla mi nekako da ustane i hoda, možda otkriće je bolje, i nisam se gurao sam kada su svi liječnici nestali i ne bi bilo nikakvih ruptura...

alia

https://www.baby.ru/blogs/post/460868593-413881307/

Najvažnije je slušati babicu, ona će vam reći kako disati i kako gurati, au koje vrijeme to je također vrlo važno.

Julia

https://www.babyblog.ru/community/post/living/160993

Općenito, saznao sam da za jednu potuga trebate gurnuti 3 puta (tj. Uzimati zrak pun svjetla, gurati dijete, izdahnuti - i tako dalje 3 puta, a zatim odmoriti) samo u 3-4 pokušaja. Nisam razumjela zašto su ljudi vikali na mene - samo se jednom morala povrijediti i zašto nije primalja odmah rekla o tome? Ili misle da su svi pismeni? Hemoroidi su zaradili, sada trpim - letim. A praznine su bile samo cervikalne, male.

https://www.babyblog.ru/community/post/living/160993

Moj prvi porod, udahnuo sam kako se i očekivalo, ali nisam mogao razumjeti ono prokleto, sjetio sam se svega što mi je potrebno... lijepo u teoriji :-)

Irene

https://www.baby.ru/blogs/post/460868593-413881307/

Sve je isto kao i meni!) Tako je odmah liječnik poučavao i rodio tri pokušaja brzo)

Ksenia Igorevna

https://www.baby.ru/blogs/post/460868593-413881307/

I samo tijekom pokušaja i teorije mi je pomogla, stalno sam se ponavljavala samim sobom samo ne s mojim licem))

Katia

https://www.baby.ru/blogs/post/460868593-413881307/

Autor ovih redaka rodio je bez prethodne teorijske pripreme potrebnog znanja. Tijekom rođenja koja su bila brza, bilo je potpuno povjerenje u primalje i liječnika. Po prvi puta s jakom borbom, nisu uspjeli dobiti dobru kondiciju, ali u sljedeća dva su medicinske sestre hvalile i vesele. Međutim, epiziotomija se nije mogla izbjeći jer je fetus bio velik, pa čak i napetost od pet minuta od majke utječe na elastičnost perinealnih tkiva. Ako je autor tijekom trudnoće naučio pravilno disanje tijekom porođaja, mogao bi se izbjeći takav neugodan postupak.

Ispravni pokušaji su ključ uspješnog porođaja. Budući da su unaprijed proučavali i ovladali nekoliko prikladnih tehnika, očekivačka majka će zaštititi sebe i dijete od komplikacija postpartum.

Kako roditi i ispraviti da brzo rade i bez pauze?

5. 11. 2015. u 21:13

Na tečajevima za trudnice, stručnjaci redovito postavljaju pitanje kako roditi i pravilno ispraviti, jer to je iznimno važno i znate zašto?

Poznavanje slučaja omogućuje vam da proces isporuke bude što je moguće brži i bezbolniji u najboljem slučaju, a najgore - kako biste spriječili razvoj komplikacija u bebi. To može biti kao banalna ozljeda uslijed prolaska kroz rodni kanal i hipoksija zbog najmanjih zakašnjenja. Nepotrebno je reći da liječenje može trajati cijeli život, oduzimajući majku radosti majčinstva i njezinu bebu - sretnom i bezbrižnom djetinjstvu.

Razdoblja rođenja

Mlada majka može zauvijek razgovarati o svom rođenju. Za nju sve počinje u trenutku pojave kontrakcija, a završava oslobađanjem dječjeg mjesta. U međuvremenu, liječnici razlikuju tri glavne faze rada, objašnjavajući ženi koja radi kako disati tijekom svakog od njih.

Istina, im prethodi pripremna pozornica. Traje, u pravilu, jedan dan. Zbog činjenice da se u ovoj fazi vrat samo priprema za porođaj, to ne uzrokuje mnogo nelagode. Postoji omekšavanje tkiva, otvaranje samog vrata. Možda će se pojaviti manji dio, koji će se intenzivirati tijekom vremena.

Zar žena u ovom trenutku ima ozljede? Ne, ako nema patologija, zamračena nepravilnim, izraženim kontrakcijama. Samo ih liječnik može identificirati. I najčešće se dijagnosticira kod žena koje rade s velikim strahom zbog nadolazećeg poroda, popraćene poremećajima spavanja i kroničnog umora.

Imajte na umu da sve poteškoće tijekom pripremnog razdoblja ne utječu na daljnji tijek rada. Evo, kao u lutriji: budite sigurni da ste sretni ako pravilno rađate i dobrog stručnjaka.

 • Prvi je dug, neugodan, čak i bolan, sve ovisi o pragu osjetljivosti žene. Obilježava se redovitim kontrakcijama, zbog čega se cerviks stalno otvara.

Štoviše, fetus u trenucima svojih kontrakcija u porodnom kanalu gotovo se ne kreće. Liječnici prepoznaju nekoliko faza tijekom kojih se kontrakcije mogu povećati ili oslabiti, dajući ženi priliku da malo opustite.

Cijeli proces vezan je uz rad mišićnih vlakana, što dovodi do zadebljanja i omekšavanja stijenki maternice na određenim mjestima. Zatim se mokraćni mjehur rasprsne ili probada, a vrat cerviksa otvori do 10 cm. Do ove točke, žena se obično kreće tiho, ponekad ima antispazmike, analgetike, na primjer, pri rođenju s epiduralnom anestezijom.

 • Drugi je razdoblje protjerivanja fetusa. Karakterizira ga pojava jakih, produženih kontrakcija koje izazivaju spuštanje glave u područje zdjelice i napredovanje mrvica do izlaza. U ovom trenutku razvijaju se pokušaji - isti kontrakcije maternice koje povećavaju pritisak u trbušnoj šupljini i olakšavaju proces rođenja djeteta.

Zbog svoje uspješne provedbe žena treba naučiti pravilno disati kako ne bi naštetila. Štoviše, priroda se pobrinula za pojavu snažne želje za guranjem, koje mlade majke mogu zbuniti sa željom da ispravi crijeva.

Zanimljivo je da se ponekad pokuša čak i kada se maternji dio širine samo 8 cm. Zatim je važno pravilno disati, a ne izravnati tako da ne ozlijedi cerviks. U generičkom razdoblju, trebali biste slušati sve preporuke liječnika, kako prolaze kroz rodni kanal, dijete se opet i opet okreće ili ispravlja i rizične za ozljede.

Tijekom pokušaja morate pomicati mrvice da se pomaknu, inače se mogu oslabiti i potpuno nestati. Što to prijeti? Operativna intervencija. Uobičajeno, razdoblje traje 15 do 30 minuta, ali ako se otkriju komplikacije, nastavlja se sve dok se dijete ne rodi.

 • Treći je postpartum razdoblje. Karakterizira ga razdvajanje dječjeg mjesta i smanjenje maternice u volumenu. Počinje, u pravilu, 10 minuta nakon završetka drugog razdoblja i traje oko 20 minuta.

U slučaju komplikacija, odrasli se odvajaju pod anestezijom. Ako postoji ozljeda ramenoga kanala s naknadnim krvarenjem maternice, potonji je zaustavljen, droge se ubrizgavaju, led se stavlja na donji dio trbuha.

Kako shvatiti da je vrijeme za guranje

Kako bi se zaštitili od problema koji nastaju tijekom rada, potrebno je ne samo razumjeti kako gurati, nego i kada to učiniti. Ako počnete unaprijed, možete se iscrpiti i izgubiti svu svoju snagu prije početka rada ili ozlijediti sebe i bebu. Oni obično guraju tijekom pokušaja. Osjećaju se kada se, zbog kontrakcija maternice, javlja pritisak na rektum i napetost mišića peritoneuma i dijafragme.

Prije nego što gurate, morate biti sigurni da je dijete uzeo točan položaj, a vrat maternice je potpuno otvoren. To se može učiniti samo kroz istraživanje potonjeg, kojeg obavlja primalja ili liječnik. Zato je tako važno da im vjerujete. Inspekcija maternice i slušanje fetalnog otkucaja srca, vjerojatno će to činiti tijekom rada i porođaja cijelo vrijeme.

Imajte na umu da će u procesu rada također biti potrebno prestati s pritiskom. To se događa kada glava fetusa prolazi kroz cerviks. To bi trebalo biti učinjeno kako se ne bi suzili u području vrata.

Sažeti sve gore navedeno, valja napomenuti da žena treba gurnuti samo na zapovjedništvo medicinskog osoblja. Ako osjetite pritisak i želju da ispraznite utrobu prije nego što stigne ova ekipa, mora obavijestiti liječnika. On će ispitati cerviks i složiti se s njom o daljnjoj akciji. Svako zakašnjenje, amaterski, zanemarujući čak i "iskusne" savjete, mogu dovesti do nepovratnih posljedica.

Kako ispraviti i disati

Želite li roditi snažnu i zdravo dijete? Uključite se u plodonosan rad s medicinskim osobljem tijekom poroda i rođenja za nekoliko pokušaja. Istodobno, važno je ostati mirno, a ne paničariti jer strah i stres ne podrazumijevaju samo gubitak snage, već i hipoksiju kod djeteta.

Ispod je vodič za djelovanje, a opisuje i glavnu stvar - što znači gurati. Dakle:

 • Za vertikalni porod, žena je savjetovana da se čuče s nogu široko apart. U tom slučaju, peta treba pritisnuti na pod i zdjelicu - što je više moguće dolje. Ruke bi se trebale držati na krevetu. Ako je liječnik protiv okomitog rada, možete ga zamoliti da započne radnu aktivnost na takvom položaju, tako da će vam sila gravitacije pomoći. Zatim možete ići na stolac, i dobro je ako se u njemu podigne leđa.
 • Tijekom porođaja u vodoravnom položaju, preporučuje se ženi povući njene noge savijene na koljenima na prsima, razmnožavajući ih. Brada je pritisnuta na šupljinu. Zašto? Tako da pritisak koji nastaje u vrijeme pokušaja ide u trbuh, a ne u glavu. Inače, ne samo da je vrijeme isporuke produženo, već i pritisak u posudama, a pritisak "u očima" dovodi do činjenice da su plovila praska. Izuzetno je važno osigurati da koljena ne budu spojena.
 • Udahnite duboko, brzo i glatko. Zrak je uvučen u trbuh, zamislivši da je napuhan poput lopte. Osjećati takvu "kuglu" možete fizički držati dah za djelić sekunde.
 • Poticaj također treba glatko. Važno je gurati, gurati zrak u vaginu i istovremeno opustiti mišiće perineuma. Treba napomenuti da je tehnika pravilnog disanja na kolegijima za trudnice. Ali, u biti, guranje u želucu znači "raditi isto kao u trenutku pražnjenja crijeva".
 • Izlijevanje i naprezanje trebaju biti najmanje 15 sekundi svaki put tri puta tijekom pokušaja. To se objašnjava činjenicom da traje oko 60 do 90 sekundi, dopuštajući majci da brzo gurne plod.
 • Ako postoji osjećaj da nema dovoljno zraka, nježno izdišite ostatak i udahnite opet.

Tijekom snažnog razdoblja, važno je zapamtiti da oštra udisanje i izdisanje uzrokuju pad abdominalnog tlaka i, kao rezultat, povlačenjem glave bebe natrag.

Intervali između pokušaja ne traju dulje od minute, tijekom kojih se žena mora odmoriti i dobiti snagu. Može postojati situacija u kojoj će primalja tražiti od vas da izdržite pokušaj, brzo i površno disanje, poput psa.

Kako gurati tako da nema pauze i hemoroide

Najčešće komplikacije nakon poroda su rupture cerviksa ili vagine i hemoroide. Oni nastaju kao posljedica nepravilnog napinjanja. U većini slučajeva izazivaju povezani čimbenici kao što su: uska zdjelica, veliki fetus, neiskustvo žene, pa čak i uporaba epidurala. U međuvremenu, uvijek je moguće smanjiti posljedice ako znate kako naučiti disati i pravilno ispraviti. Ovdje postoje tajne.

Prije svega, određeni dijelovi tijela i organa trebaju biti opušteni, naime: lice, leđa glave, oči, gluteus i bedreni mišići, i rektum. Ako postoji pritisak na pokušaje u tim područjima, trebali biste odmah promijeniti "taktiku", inače će trajanje dostave povećati, a žena će zaraditi mnogo problema.

Da biste izbjegli hemoroide, važno je usmjeriti pritisak u maternicu, istodobno pomažući sebi trbušnim mišićima. I neka primalje nazovu "sranje", dosadni napori zapravo nisu praktički nepovezani s činom defekacije, ali ako se kombiniraju, pojavit će se isti bolni, krvareni čvorovi na rektumu.

Shvatite da je sve ispravno, žena u trudnoći može osjećati bol ispod tijekom pokušaja. Nakon toga se tlak treba usmjeriti do točke maksimalne lokalizacije. Dakle, dijete će uspješno kretati kroz rodni kanal, a sama žena će je brže rađati.

Prilikom rađanja, tako da nema prekida, morate poslušati babici ili liječniku. Oni će reći kada treba gurnuti i kada će izdržati kako bi se smanjio rizik od ozljeda tkiva.

Kako naučiti gurati

Najlakši način da učinite sve na tečajevima za trudnice. Kvalificirani stručnjaci će vam reći, reći, pa čak i dati vam priliku da pokušate osjetiti sam proces kako bi smanjili rizik od komplikacija i ubrzali isporuku.

Druga mogućnost je video tutoriali. Pogledajte jedan od njih, kako organizirati sve, a zatim pokušajte ponoviti kod kuće sami. I nije bitno ako nešto ne uspije, u najvažnijem trenutku babica će dati potrebne savjete, a priroda će usmjeriti i pomoći da sve na najbolji mogući način.

Glavna stvar je ne bojati se izgledati smiješno i apsurdno, jer vaše zdravlje i stanje djeteta ovise o točnosti tehnike!

Dijelite svoj post na društvenim mrežama i pretplatite se na nove teme!

Pokušaji: kako ispraviti i disati tijekom porođaja

Pokušaji su proizvoljni kontrakcije mišića prednjeg abdominalnog zida, kroz koje nastaje rođenje fetusa. Pojava pokušaja karakteristična je za drugu fazu rada, koja počinje punim otvaranjem vrata maternice (10 cm) i nastavlja se dok se dijete ne rodi.

Larisa Travnikova
Ginekolog

Zašto postoje pokušaji?

Na početku druge faze rada s potpunim otvaranjem cerviksa, glava fetusa, zahvaljujući kontrakcijama maternice, počinje se kretati prema dolje, stiskajući zidove rektuma. Kao odgovor na stimulaciju rektalnih receptora, mišići prednjeg trbušnog zida i dijafragme reflektiraju se u kontekstu: tako počinju pokušaji. Glava fetusa stavlja pritisak na zdjelicu i na rektum žene, uzrokujući njezinu želju da isprazni crijeva - nagon za izlučivanjem. Ovo je parcela.

Kada mogu gurati?

Prije nego što počnete ispraviti, morate nazvati liječnika da biste odredili gdje je glava djeteta. Potrebno je gurati samo ako je prošlo skoro cijeli rodni kanal i već je na dnu zdjelice. Prerani pokušaji dovode do brzog iscrpljivanja ženske snage, slabosti pokušaja, smanjenja uteroplacentalne cirkulacije i manjka kisika za dojenčad.

Sve žene imaju želju da se podignu u različito vrijeme. Ako se pojavi kad je glava već dovoljno niska, ali vrat maternice još nije u potpunosti otvoren, tada gurajući glavu silom, žena može uzrokovati puknuće maternice. Kako bi se spriječili prerani pokušaji, ženi se preporuča koristiti poseban uzorak disanja.

Kako disati tijekom rada

 1. Uzmi dubok dah.
 2. Držite dah, kao da gutate zrak, zategnite trbušne mišiće (mišići bedra, stražnjice i lica, dok se potpuno opustite). Nježno povećajte pritisak na dnu. Stegnuti mišiće trbuha sve više i više, pomažući dijete kretanje kroz rodni kanal.
 3. Izdahnite glatko.
 4. Nadalje, kada smatrate da nema dovoljno disanja, glatko uzdisati - ali nipošto "trzati". Tijekom oštrog izdisaja, intraabdominalni tlak se brzo smanjuje, a glava bebe brzo se povlači, što može dovesti do ozljede glave. Nakon toga, odmah, bez opuštanja i odmora, udahni - i dobro se pripremi.

Tijekom punih pokušaja, ponovite sve te korake tri puta.

Nakon pokušaja, uzmite potpun dah i vratite mirno, čak i disanje s potpunim opuštanjem. Tako se možete brzo oporaviti za sljedeće pokušaje.

Upozorenje! U vrijeme uklanjanja glave, primalja će vas tražiti da ne pritisnete preko - disanje pasa.

Kako ispraviti tijekom porođaja?

Tijekom pokušaja čvrsto pritisnite brade na prsima, pričvrstite koljena rukama, razmaknite ih i povucite prema pazuhu. Pokušaji sile trebaju biti usmjereni do točke maksimalne boli. Povećana bol nakon pokušaja sugerira da sve dobro radiš i dijete se kreće duž rođendana.

Koliko dugo traju pokušaji?

U prvorazrednim ljudima ovo razdoblje traje prosječno 2 sata, u višeprofilnim 1 sat. Različiti čimbenici mogu utjecati na njegovo trajanje. Dakle, upotreba jedne od metoda anestezije - epiduralna analgezija - dovodi do produljenja druge faze rada, u prosjeku, do 3 sata u neupadljivim ženama i do 2 sata kod žena višestrukih žena. Veliki fetus, stisnuta zdjelica, slaba aktivnost rođenja, prevelika napetost prednjeg trbušnog zida također može povećati ovu fazu rada. Nasuprot tome, kod žena s dobro razvijenim trbušnim mišićima, vrijeme trajanja protjerivanja je smanjeno.

Kako izbjeći stanke tijekom rada?

Zaštita perineuma počinje od trenutka erupcije glave, tj. Od vremena kada se između pokušaja glava djeteta ne vraća. Primkinja s tri prsta desne ruke sprječava brzinu kretanja glave tijekom pokušaja, što dovodi do postupno rastezanja kože perineuma i sprečava kidanje. Uobičajeno, glava fetusa prolazi kroz sav rodni kanal s najmanjim promjerom - u savijenom stanju (brada je pritisnuta na dojku). Da bi se spriječile stanke, primalja s dva prsta lijeve ruke zgrabi glavu djeteta i prati njegovo pravilno kretanje.

Očigledna regija glave najprije je izbila, zatim krunu, nastaje daljnje širenje glave i rađa se lice. Od trenutka kada se glava fetusa počne odmatrati, do potpunog rađanja lica, ženu nije dopušteno gurati. Treba imati na umu da integritet perineuma ne ovisi samo o djelovanju liječnika, nego io ponašanju žene tijekom rada. Disanje kroz usta "pas" može značajno oslabiti pokušaje. Rođena glava u 96% slučajeva je okrenuta leđima; onda se dijete lice okreće majčinom desnom ili lijevom kuku. Istodobno s vanjskim okretajem glave, dolazi do unutarnjeg skretanja ramena, a zatim se rađaju prednja ramena (smještena u stubičnom zglobu) i leđa (smještena u škrto). Daljnje rođenje djeteta i tijela i noge javlja se bez poteškoća.

Kako gurati tijekom porođaja

Pokušaji su druga od tri razdoblja porođaja, a njezin značaj je vrlo velik. Krivi put ovog procesa je ispunjen višestrukim komplikacijama u klanu i postpartumnom razdoblju. Među njima su ozljede i hipoksija novorođenčadi, rupture rodnog kanala u majci, odgađanje i komplikacija generičkog procesa. Zbog lošeg ponašanja žene tijekom pokušaja, ona kasnije može imati problema s vidom, krvnim žilama, intraokularnim i intrakranijskim pritiskom, kao i glavobolje, hemoroide nakon porođaja i druge nevolje.

Stoga, da bi znala kako ispravno gurati tijekom poroda, svaka žena koja će prirodno rađati treba apsolutno. Unatoč činjenici da je riječ o potpuno prirodnom procesu, uloga ljudskog faktora u njoj je vrlo važna. Naravno, puno ovisi o liječnicima, ali mnogo toga određuje sama žena.

Na tečajevima za trudnice u pripremi za porođaj o ovoj će sigurno reći (čak i pokazati) u detalje. Ali ako niste pohađali te predavanja, trebali biste detaljno proučiti ovaj problem. Jer samo vi možete olakšati tijek porođaja i izgled mrvica u svjetlost ili, naprotiv, komplicirati ih. A ako žena praktički nema nikakvog utjecaja na prvo generičko razdoblje - kontrakcije, tada je sposobna suzdržati ili pojačati pokušaje, tj. Kontrolirati.

Dakle, danas ćemo govoriti o tome kada trebate početi napinjati tijekom poroda i kako to ispravno kako biste izbjegli probleme.

Kada trebate početi gurati tijekom porođaja

Pokušaji se pojavljuju zbog pritiska uterusa tijekom kontrakcija djeteta. Kada je njegova predstavljanja dio (najčešće glava) počinje vršiti pritisak na rektum, nakon što je postignut mišića dna zdjelice i dijafragma peritoneum majke zategnuti kao odgovor - i tu je neodoljiv nagon za guranje. No, neke žene počinju to osjetiti prije nego dijete uzme "pravo" položaj. Ako počnete gurati prerano, neće se prikupljati problemi: Možete nositi dolje ispred vremena i neće biti produktivniji na guranje, kada je stvarno potrebno, a sami mogu oslabiti pokušaja.

Da bi pokušaji bili produktivni, potrebno je početi gurati, kada je cerviks već potpuno otvoren i glava djeteta je na izlasku. Popravite ovu sposobnu primarku koja nadgleda tijek porođaja i kontrolira napredovanje fetusa na dodir. Morate u potpunosti imati povjerenja u medicinsku sestru i početi djelovati samo na njenom signalu.

Osim toga, usred pokušaja, doći će trenutak kada će biti nemoguće gurati ponovno. Kritična situacija događa se kada dijete kreće kroz cerviks. Ako se trudite u ovom razdoblju - jak pritisak na glavu fetusa može razbiti vrat, što je vrlo nepoželjno. Stoga, do potpunog uklanjanja lica mrvica, njihovi se napori moraju privremeno obustaviti.

Žena koja ide na porođaj treba pojasniti jednu stvar za sebe: možete početi gurati samo na zapovijed i uz dopuštenje primatelja. Ako još uvijek nema takvog signala za akciju, a vi već osjećate želju za guranjem, onda svakako obavijestite liječnika.

Morate shvatiti i prihvatiti što pokušaji potpunog nadzora mogu biti: zaustaviti ih i povećati, ovisno o situaciji. Zbog toga je vrlo važno naučiti opuštanje i pravilno disanje tijekom porođaja.

Kako izravnati i disati tijekom porođaja

Odmah nas upozoravamo da je dijete rođeno u nekoliko pokušaja, ali samo ako su točni i učinkoviti. Ovo je mala količina vremena, ali to zahtijeva veliko fizičko napore. I zato što je u prvom razdoblju borbe važno ne gubiti snagu.

Prerani pokušaji, stiskanje, napetost i vrisak doprinose brzom slabljenju i umoru. Sve ovo nije apsolutno preporučljivo. Što se tiče potonjih, tada osim svih dodatnih stresa, fetus je također izložen: u trenutku majčinog krikanja, pristup krvi i kisika za bebu pogoršava.

Bez obzira koliko to čudno ili nestvarno zvuči, morate se opustiti što je više moguće i održati zdrav um i mir. Sve vaše napore potrebno je provesti samo u vrijeme pokušaja, kada je opstetricu dao naredbu:

 1. Uživajte u udobnom i fiziološkom položaju. To je najbolje da se čučanj, noge razmaknute, držeći pete s poda i spuštanje kukova prema dolje što je više moguće - držati svoje ruke na stolicu ili krevet. Ako bolnica ne prakticira vertikalna rođenja, pokušati pregovarati sa svojim liječnikom o uzaludnim pokušajima u tom položaju, barem u svom početku, a zatim idite na predaka sjedala, tražeći od njega da podigne natrag u zdjelici bila ispod ramena. Kada horizontalna porod podozhmite gore savijene noge: povucite ih više, šireći koljena pored i popravljajući ih ispod pazuha, i držite svoje ruke. U tom slučaju, brada treba biti čvrsto prislonjen prsa (u usjek između prstena kosti) - to ne će vam dati priliku da gurnuti u glavi, koje su u svakom slučaju ne bi trebalo biti. I ni u kom slučaju nemojte smanjiti koljena jedni drugima (oni bi trebali "gledati" na stranu cijelo vrijeme) - svakako slijedite ovo!
 2. Udahnite vrlo duboko i brzo, ali dovoljno glatko. Upišite još zraka u trbuhu (!), Predstavljajući ga u obliku kugle. Važno je udisati dublje u želudac, a ne više. Držite dah na trenutak, pokušajte to osjećati ovu "loptu" fizički.
 3. Zatim počnite izdržati glatko i gorljivo gurati prema dolje, gurajući ovaj mjehurić zraka (i time dijete) prema vagini, istodobno opuštajući mišiće perineuma. Praksa unaprijed točno znati kako postupati tijekom porođaja.
 4. Takav snažan napor treba izdržati što je dulje moguće, ali ne manje od 15 sekundi, nakon čega se sve akcije brzo, ali bez trzanja u disanju, moraju ponoviti još dva puta. To je, zapravo, tijekom jednog pokušaja (koji traje 60-90 sekundi) morate ga kvalitativno gurnuti tri puta, i to na vrhuncu pokušaja kada osjetite najveću potrebu za njom.
 5. Ako smatrate da nema dovoljno disanja, ali morate nastaviti isprobati, a zatim izdahnuti preostali zrak glatko, disati jednako glatko (ali brzo, bez prekida) i nastaviti raditi.
 6. Promicanjem djeteta na izlaz, majka ni u kojem slučaju ne smije napraviti oštre izdisaja i inhalacije - razlika u intraabdominalnom pritisku će zategnuti glavu mrvica unatrag.

Pokušaji se javljaju na vrhuncu borbe. Ako se žena u radu ne osjeća kad je potrebno gurati, primalja joj daje zapovijed. Intervali između pokušaja su oko jedne minute, a tijekom tog vremena trebali biste se odmoriti i oporaviti što je više moguće za kasnija djelovanja, tako da nakon završetka pokušaja duboko udahnete i potpuno se opustite - vjerujte mi, to je apsolutno realno. Imate samo minutu za prikupljanje nove snage...

Zaustavljanje pokušaja (na zapovijed od opstetričara) moguće je uz pomoć brzog plitkog disanja, koji se naziva i disanje pasa. Nemojte se bojati otvoriti usta ili izgledati smiješno: ovo je jedini mogući način da kontrolirate situaciju s interesima vašeg djeteta.

Kako gurati tijekom porođaja tako da nema hemoroida

Velika raznolikost čimbenika utječe na duljinu razdoblja. Dakle, anatomski uska zdjelica, prva trudnoća, veliki fetus, uporaba epiduralne anestezije, nenormalne akcije žene u radu dovode do njezinog produljenja, a rođenje nije prvi put, brzo teče, dobra fizička obuka i pravilno ponašanje žene koja rodi ubrzava proces. No, u prosjeku, pokušaj traje 1-2 sata. Nije puno, ali sada morate prikupiti svoje misli i djelovati skladno. Razmislite o djetetu koje pomažete u prevladavanju tog teškog puta za njega, i slušajte svoje tijelo, pokušavajući ga potpuno kontrolirati.

Dakle, mnoge žene zabrinute su zbog nepravilnog naprezanja tijekom porođaja, koje mogu "zaraditi" svoje hemoroide. Najvjerojatnije, njegov nastup nakon poroda bit će uzrokovan drugim uzrocima i čimbenicima koji su mu predisponirani. Pa ipak, zaista je potrebno znati gdje i kako, jer, kako smo rekli, postoji prava prijetnja ne samo hemoroida nego i rupture vagine, cerviksa i rektuma, kao i mnogih drugih zdravstvenih problema u budućnosti.

Najvažnije pravilo da žena u radu mora slijediti u ovom trenutku: lice, leđa glave, oči, mišići bedra, stražnjice i rektuma moraju biti opušteni i ne smiju sudjelovati u pokušajima! Ni u kojem slučaju ne bi trebao usmjeriti svoje napore u trenutku pokušaja naznačenih mjesta, posebno na oči i lice. Siguran znak da "ne ide tamo" je osjećaj težine i pritiska na licu: odmah promijenite taktiku, usredotočujući se na disanje zraka prije pokušaja duboko u trbuh, a ne u prsa.

Unatoč činjenici da se u vrijeme pokušaja pojavljuju osjećaji koji su identični činu defekacije, te da mnogi opstetričari tijekom pokušaja govore ženama da "sranje", potrebno je gurati genitalni trakt, pokušavajući gurnuti dijete dolje pritiskom trbušnog tiska. Pokušajte usmjeriti sve svoje napore do točke maksimalne boli. I ako, nakon pokušaja, bol na dnu se pojačava, onda to znači da sve ispravno radite - i mrvica se kreće prema izlazu.

Najvažnije i najteže je rođenje djeteta glave i ramena. Bik se čini bržim i lakšim.

Kako se izravnati tijekom porođaja tako da nema prekida

I rođena beba i reproduktivna trakta majke postupno se prilagođavaju tom procesu. Cerviks se mora potpuno otvoriti kako bi omogućio da prilično mali poklopac mrvica prođe. I vulvar prsten treba biti dovoljno rastegnut da dopusti tijelu novorođenčeta da napreduje bez ikakvog utjecaja. Neprikladni pokušaji (u pogrešnom trenutku) dovest će do povećanog pritiska i suza ili potrebe za rezanjem tkiva ramenoga kanala sa svim posljedicama koje slijede. I neučinkovit pokušaj produžuje djetetov boravak u rodnom kanalu bez kisika, što je također vrlo opasno. Zbog toga će babica pomoći djetetu da se presele u izlaz, usmjeravajući mu glavu i tijelo rukama i majku - kako bi pravilno djelovala u ovom najvažnijem trenutku, usmjeravajući njezine pokušaje.

Sve što morate učiniti jest slušati liječnike i slijediti njihove upute. Medicinsko osoblje dobro poznaje svoj posao, ima puno iskustva u tome i stvarno može puno pomoći. Ali samo vi i nitko drugi ne možete upravljati svojim tijelom koristeći sve svoje resurse u pravom smjeru. Čak ni svaka žena nije dobila takvu čast i sreću - obavljati takvu važnu misiju. Trebao bi vas razveseliti i pružiti vam povjerenje. I ovdje ćete vidjeti - zajedno s bebom ćete se dobro nositi!

A kako bi se povećala vjerojatnost povoljnog ishoda, unaprijed razgovarajte sa svojim liječnikom o mogućnosti vertikalnog rađanja: u ovom je položaju moderni opstetričari uvjereni da se pojava djeteta pojavljuje što fiziološki, prirodno i bez komplikacija, čak i ako trudnica ne zna kako i gdje gurnuti.