Kako gurati tijekom porođaja

Zasnivanje

Trenutak rođenja bebe postaje sve bliže. Ako prvi put rodite, onda, naravno, bez posebne obuke nećete znati pravilno ispraviti tijekom ovog procesa. U ovom ćemo članku govoriti o tome zašto postoje pokušaji i kako kontrolirati proces porođaja.

Poželjne kontrakcije mišića prednjeg trbušnog zida (pokušaji) pomažu rađanju djeteta. Pojavljuju se u trenutku potpunog otvaranja vrata maternice i nastavljaju do rođenja djeteta.

Kada trebam početi gurati? Na ovo pitanje mora odgovoriti liječnik. Prvo će odrediti mjesto glave djeteta. Ako leži na dnu zdjelice, onda to znači da je glava prošla cijeli rodni kanal. Upozorenje! Samo u ovom slučaju možete početi gurati. To je nemoguće učiniti ranije, inače iscrpljenost ženske snage će doći brže, pokušaji će postati slabi, a uteroplacentalna cirkulacija će biti uznemirena. Takve nepravilne akcije dovode do nedostatka kisika kod djeteta.

Čini se da želja za guranjem dolazi samo kod žena, ali i dalje liječnici preporučuju suzdržavanje preuranjenih pokušaja. Za to morate pravilno disati.

 1. Uzmi dubok dah.
 2. Zadržali smo dah, naprezali mišiće trbuha. Zatim postepeno povećavamo pritisak na dno. Sve više i više napetemo trbušne mišiće, pomažući djetetu da se kreta duž rođendana.
 3. Izrađujemo glatko izdisanje, a ne "trzaj". Nakon toga, odmah, bez opuštanja i odmora, odlazimo bez daha - a mi smo napeti.

Kako gurnuti tijekom poroda: nekoliko pravila za lakšu dostavu!

Porođaj je ozbiljan test ne samo za ženu, već i za svoju bebu.

O tome kako se sama buduća majka može spojiti, pokušavajući sve učiniti kako bi se rad i isporuka odvijali što prirodnije, ovisi o brzini rada i boli u njima.

Tri faze rada - kontrakcije, pokušaji i isporuka, protjerivanje posteljice - svaki ima svoje osobine i prirodu tečaja, od kojih je drugi, prema svjedočenju većine žena, najslabniji, iako ne najduži.

Druga faza ovisi o tome kako je žena trudna. Kako se izravnati tijekom porođaja obično se govori u posebnim tečajevima da buduće majke ili parovi prisustvuju u kasnijim fazama trudnoće, ali ne i svi idu njima, nadajući se da će "sve raditi za sebe".

Razmislite o mogućnostima

Trenutačno postoje dva pristupa kako pravilno gurati tijekom porođaja.

Jedan od njih, pod kontrolom, preuzimamo potpunu kontrolu nad liječnikom za ženu. On je koji kaže kada i kako gurati.

Druga alternativa nas vraća na porijeklo i povjerenje vlastitog ženskog tijela, koji je programiran za proces porođaja.

Samo tijelo nas vodi kroz porod, prema ne samo mnogim opstetričarima, nego i ženama koje su imale nemogućnost da se odupre procesu rada i rada.

Ako držite ovo mišljenje, tijekom procesa isporuke, u blizini će biti potrebna samo jedna iskusna primalja, koja će pratiti vaše disanje i pritisak, a odbrojavati će vremenske periode, samo vam reći kada treba gurati.

Kao opcija, to će biti bliskija osoba koja može pametno djelovati, pomažući vam i podržavajući vas.

Pokušaji, da kažem, sastoje se od dvije važne komponente: tjelesne i respiratorne. Tijelo - ovako komunicirate sa svojim tijelom, kako i gdje usmjeravate pokušaje ili opustite preopterećene mišiće da biste se odmorili. Dišni sustav je kako dišete.

Potrebno je znati!

Da bi se znalo pravilno poravnati tijekom poroda, morate znati nekoliko jednostavnih postupaka koji će olakšati razdoblje stresnog razdoblja.

Prvo, morate pokušati preuzeti čučanj. Da, u kućnim bolnicama, pokušaji se, u pravilu, vode vodoravno na posteljama za odrasle, ali još uvijek možete pokušati.

Razdoblje u uspravnom položaju najčešće je za ženu, prisjetimo se, barem, o iscjeljivanju prirodnih potreba.

Također, ako stojite uspravno (i ako još uvijek možete pronaći liječnika i opstetričara koji su pristali na vertikalno rođenje, to je uglavnom divno!) Prirodna sila pomaže pokušajima i isporuci.

Ako stvarno ležite na leđima, povucite koljena prema pazu i širite ih. Vjeruj mi, bit će lakše.

Drugo, morate znati "gdje" gurati. Kao što već iskusne majke i prakticiranje opstetričara kažu: ne biste trebali gurati "u lice i na glavi".

Na pristupačnijem jeziku to znači da trebate usmjeriti napor naporom volje na reproduktivne organe. Ni u kojem slučaju ne možete napinjati glavu, osobito područje očiju ili stražnjeg dijela glave.

Oči mogu kasnije propasti: čak i ako imate izvrsnu viziju, može pasti, problemi s intraokularnim pritiskom mogu također započeti.

Žene koje su bile u bolnicama za majčinstvo prisjetit će se barem jedne "sestre u nesreći" s razlomljenim krvnim žilama unutar proteina očiju. To su oni koji su samo zaboravili ovo pravilo.

Napetost u stražnjem dijelu glave poprima poteškoće s glavoboljama i pritiskom.

S obzirom na činjenicu da je prag osjetljivosti svih žena različit: netko može osjetiti pokušaje kada glava djeteta još nije potonula u dno zdjelice, a netko će osjetiti želju kada je beba gotovo spremna za rođenje.

To je babica koja će moći provjeriti položaj djeteta i reći će što učiniti: "prodyshit" potugu, kako ne bi ozlijedio rodni kanal koji još nije spreman za istjerivanje fetusa ili odmah odmah počne ispraviti.

Dakle, u vrijeme pokušaja, potrebno je usmjeriti svu silu upravo na mišiće abdominalnih i maternica, ne pokušavajući procijediti rektum, koji tada može "odgovoriti" s hemoroidima i rupture.

Između pokušaja, otpustite napetost i odmarajte neko vrijeme!

Treće, ne stezati tijelo, i učiniti sve kako bi se izbjeglo krikove srca koje su se raspršile. Tijekom plakanja, adrenalin će početi istaknuti, uzrokuje da se plovila ugovore, a mišići se nehotice pripremaju za bijeg od opasnosti.

Štoviše, tijekom plačanja beba je blokirana kisikom. Zapamtite da to radi ne manje od vašeg i da mora potpuno disati.

O respiratorne opreme tijekom rada

Ako je postalo jasnije kako pravilno poravnati tijekom porođaja, potrebno je reći o tehnici disanja tijekom tlačnog razdoblja:

 • Prvo, potrebno je promijeniti tehniku ​​disanja s početkom prisilnog razdoblja. Ako ste tijekom rada morali duboko disati, što je puno pomoglo da se nosite s napetosti i boli, trebali biste disati plitko i često, poput psa, tijekom pokušaja. To pomaže procesu donošenja djeteta kroz rodni kanal;
 • Drugo, potrebno je gurati kad se trbuh "odbaci". Ne biste trebali truditi da udahnete, morate se truditi tako da pokušaj pada na oslobođena pluća. Da, teško je kontrolirati, ali morate vježbati prilagodbu ritma dišnog sustava ritmu tijela koji je u procesu porođaja. U svakom slučaju, slušajte što vas primalja govori i pokušajte joj povjeriti.

Ovih nekoliko načela, nadamo se, pomoći će vam da shvatite kako ispravno ispraviti tijekom poroda.

Kako gurati tijekom porođaja

Kako gurati tijekom porođaja, potrebno je znati svaku trudnicu. Ne samo brzina porođaja nego i zdravlje budućnosti mame i bebe ovise o točnosti tehnike. Neispravno ponašanje u trećoj fazi rada može dovesti do puknuća vagine i cerviksa, kao i hemoroida. Pa kako gurati tako da nema praznina? I kako disati tijekom poroda?

Fotografija. Pokušaji tehnike - kako se izravnati

Žena počinje gurati tijekom poroda kad se cerviks potpuno otvori i pojavljuje se glava bebe. U ovom trenutku počinje najteže djelo s fizičke točke gledišta.

Fotografija. Kada se pokušavate smiriti

Neodgovarajuće ponašanje, rani pokušaji i nemirni pokreti nisu najbolji pomoćnici žene. Čudno kao što svibanj zvuk, morate se smiriti, pokušajte se opustiti i naprezati koliko god je to moguće za pokušaje liječnika zapovijed. Inače, nemojte izbjegavati traume rađanja. Dakle, ovdje su neke osnovne savjete o tehnici pokušaja:

 1. Prvo morate uzeti udobnu poziciju. Najbolje je čučati, širiti koljena na stranu i ne uzimajući pete s poda. Ako majka bolnica ne provodi vertikalni porod, onda je bolje zatražiti od liječnika da mu pomogne da sjedne na stolac na takav način da su koljena žene ispod ramena. Također možete podići do ramena i nogu savijena i razvedena na obje strane. Istodobno, brada mora biti pritisnuta na prsa - desno u sredini kosti kosti.
 2. Prije sljedeće borbe, trebate duboko udahnuti, prikazujući zrak kao kuglu koja ispunjava želudac, a na zapovijed liječnika morate gurnuti ovu loptu, kao da ga vozite niz trbuh. Ova tehnika vrijedi učiti unaprijed, prije porođaja, tako da u ključnom trenutku sve ide glatko.
 3. Ova akcija za jedan pokušaj, koja traje 60-90 sekundi, mora se ponoviti 3 puta.
 4. Ne možete napraviti oštre dahove i dahove dok dijete kreće duž rođendana. Ovo će povući bebu glavu natrag unutra.

Važno je zapamtiti da biste trebali gurati po zapovijedanju opstetričara, ako ne postoji jasno razumijevanje učestalosti. S previše aktivnim i nepravodobnim pokušajima, gotovo uvijek dolazi do ozbiljnih ozljeda: rupture cerviksa i vagine. Često se pojavljuju hemorrhoidi, koje se mogu izbjeći opuštanjem rektuma tijekom rada i naprezanjem samo abdominalnih mišića.

Fotografija. Potrebno je gurati po zapovijedanju opstetričara

Čini se da je teško i nestvarno, ali ova tehnika pomaže očuvanju zdravlja jedne žene i što bržem rođenja procesa bebe. Zato svi liječnici preporučuju tijekom trudnoće da pohađaju posebne tečajeve u kojima će se očekivati ​​majčinu majku kako disati i gurati ispravno.

').width ($ (this).width ()). visina ($ (this).height ())) "> Video. Što osjećate kada pritisnete

Kako gurati tijekom porođaja

Pozdrav, dragi čitatelji! U ovom članku želimo vam reći kako ispravno poravnati na rođenju kako biste izbjegli moguće komplikacije. Odgovaramo na pitanje kako gurnuti ako postoje hemoroidi i kako izbjeći njezin izgled tijekom isporuke. Opisamo zbog mogućeg smanjenja vjerojatnosti rupture, dajemo korisne preporuke i savjete.

Rođenje je kratko razdoblje tijekom kojeg trudnoća završava s rođenjem djeteta. Teško je predvidjeti kako će se isporuka odvijati. Važno je ostati u pozitivnom raspoloženju i biti sigurni da će sve ići dobro.

Rodjenje je prirodni fiziološki proces. U vrijeme isporuke, buduća majka ne može biti pasivna. Imanje bebe je veliki posao od strane žene. Idete u bolnicu, trebate zapamtiti da će budućna majka raditi. Riječi babice u dvorani: "Draga moja, nisi došao u park, nego hodati, ali roditi dijete."

Razmotrite drugu fazu rada, kada počnu pokušaje. Naprezanje je dopušteno kada se otvore za 8 do 10 centimetara. Tijekom tog razdoblja važno je djelovati ispravno.

Pokušaji su složeni proces tijekom kojeg se mišići dijafragme i abdominali samovoljno smanjuju kako bi izbacili fetus. Tijekom pokušaja, trudna majka osjeća pritisak na anus, praćenu željom guranja. Kontrakcije se razlikuju od pokušaja u tome da se trajanje pokušaja može kontrolirati, a mišići tijekom kontrakcija se nenamjerno ugovoruju i ne podliježu kontroli. Niti svaka žena ne osjeća vrijeme uvredljivim pokušajima.

Kako gurnuti?

Tijekom pokušaja, buduća majka naginje se naprijed, pokušavajući gurnuti fetus, potiče guranje refleks. Kada je početak susreta potrebno da duboko udahne, kao prije ronjenja u vodu. Ako je potrebno, opet možete disati. Očekujte da će buduća majka trebati mirno i polako. Ako iznenada izdisate, dijete se "vraća natrag" natrag. Pročitajte više o disanju tijekom borbi i uzaludima u našem članku.

Pokušaji vremena kontrolirani su od strane žene i ovise o tome koliko dugo trudna majka može gurati. Nema potrebe zadržati dah dugo vremena. Tijekom procesa kisik mora ući u tijelo. Uz dugotrajno zadržavanje daha, sadržaj ugljičnog dioksida u krvi se povećava.

Vrlo je važno disati kroz usta, jer to pridonosi boljem otvaranju perineuma.

Između kontrakcija, buduća se majka trebala opustiti i odmoriti. Trebate uštedjeti energiju. Kada se pojavi nova borba, treba se "udružiti" i pokušati gurati dijete što je više moguće. Ako ne uspije i ne ulaže napore, onda se drugo razdoblje rada povećava u vremenu.

Pogrešnim postupcima i neodlučnosti pokušaja možete se naškoditi samome sebi i djetetu.

Ako se fetalni mjehur nije rasprsnuo prije, to će se dogoditi tijekom pokušaja. Nemojte se bojati kad voda odlazi.

Kako gurati tako da nema prekida?

Tijekom pokušaja, trudna majka stvara pritisak velike snage nad zdjelom. Postupno, otpor odlazi i pojavljuje se dječja glava. U ovom trenutku, trebate prestati gurati i opustiti što je više moguće. Liječnik će tražiti dah. Disanje je često potrebno kroz opuštenu usta. Dijete dobiva kisik tijekom izlaska majke.

Neće biti prekida ako trudna majka ispravno izvrši sve radnje:

 • Maksimalno opuštanje nakon pojave glave.
 • Udisati ispravno i često.
 • Opušta čeljust.

Svaki otpor tijekom izlaza glave dovodi do puknuća. Nema potrebe za naprezanjem mišića perineuma. Sam uterus istjera bebu, dok se perineum polako proteže bez pauze. Ako je potrebno, liječnik će zatražiti od žena da se malo tighter.

Kako izravnati tako da nema hemoroida?

Hemoroidi su proširene vene u anusu. Da biste izbjegli hemoroide, trebate pravilno gurati. Buduća majka tijekom pokušaja treba pritisnuti dolje na uterus. Ne možete gurati u anus. Mišiće rektuma treba biti opušteno tijekom pokušaja.

Čini se da već tijekom trudnoće žena razvija hemoroide. Ne postoje kontraindikacije prirodnom rodu u prisutnosti ove bolesti. No, prisutnost bolesti može povećati trajanje procesa isporuke. Također, bol može povećati.

 • Pinching od hemoroide.
 • Akutna tromboza.

Bilo koja komplikacija hemoroida može se izbjeći. Izbacivanje fetusa, očekivana majka treba gurati u prepone. Mišići anusa ne bi trebali biti uključeni tijekom rada. Očekujuće majke trebaju se sjetiti o mjerama za sprječavanje hemoroida tijekom trudnoće.

Kako gurati kako ne bi rasprsnuo krvne žile u očima?

Rastući krvne žile u očima nakon poroda, kažu da je žena ponašala neispravno tijekom pokušaja. Brodovi praska, ako se guraš u glavu. To je najčešća pogreška tijekom porođaja. Prije pokušaja, potrebno je koncentrirati što je više moguće, prikupiti snagu. Na početku kontrakcije uzima duboki dah, a trudna majka počinje gurati, pritiskajući membranu i maternicu. Voće se provodi kroz prepone.

Također, ne držite dah dugo vremena. Ako se trudnica drži dah dugo ili ne u pravo vrijeme, onda se pritisak u glavi povećava. Što zauzvrat izaziva rupturu krvnih žila u očima.

Priroda je pružala cijeli proces porođaja. Otpuštanje fetusa događa se kada je rođeni kanal otvoren i spreman za rođenje djeteta. Do određene točke, buduća majka treba pomoći da mišići guraju fetus iz rodnog kanala. Cijeli proces tijekom pokušaja zahtijeva mnogo fizičkih napora. Tijekom kontrakcija koje se odvijaju u drugoj fazi rada, očekivana majka može osjećati da se guši. Odmah početi udisati i izdahnuti duboko. Kisik se mora stalno nadopunjavati. Između kontrakcija se treba opustiti i odmoriti. Tijekom opuštanja dolazi do brzog oporavka mišićne snage. Rodjenje može brzo, bezbolno i bez negativnih posljedica. Sve je u rukama buduće majke.

Pokušaji: kako ispraviti i disati tijekom porođaja

Pokušaji su proizvoljni kontrakcije mišića prednjeg abdominalnog zida, kroz koje nastaje rođenje fetusa. Pojava pokušaja karakteristična je za drugu fazu rada, koja počinje punim otvaranjem vrata maternice (10 cm) i nastavlja se dok se dijete ne rodi.

Larisa Travnikova
Ginekolog

Zašto postoje pokušaji?

Na početku druge faze rada s potpunim otvaranjem cerviksa, glava fetusa, zahvaljujući kontrakcijama maternice, počinje se kretati prema dolje, stiskajući zidove rektuma. Kao odgovor na stimulaciju rektalnih receptora, mišići prednjeg trbušnog zida i dijafragme reflektiraju se u kontekstu: tako počinju pokušaji. Glava fetusa stavlja pritisak na zdjelicu i na rektum žene, uzrokujući njezinu želju da isprazni crijeva - nagon za izlučivanjem. Ovo je parcela.

Kada mogu gurati?

Prije nego što počnete ispraviti, morate nazvati liječnika da biste odredili gdje je glava djeteta. Potrebno je gurati samo ako je prošlo skoro cijeli rodni kanal i već je na dnu zdjelice. Prerani pokušaji dovode do brzog iscrpljivanja ženske snage, slabosti pokušaja, smanjenja uteroplacentalne cirkulacije i manjka kisika za dojenčad.

Sve žene imaju želju da se podignu u različito vrijeme. Ako se pojavi kad je glava već dovoljno niska, ali vrat maternice još nije u potpunosti otvoren, tada gurajući glavu silom, žena može uzrokovati puknuće maternice. Kako bi se spriječili prerani pokušaji, ženi se preporuča koristiti poseban uzorak disanja.

Kako disati tijekom rada

 1. Uzmi dubok dah.
 2. Držite dah, kao da gutate zrak, zategnite trbušne mišiće (mišići bedra, stražnjice i lica, dok se potpuno opustite). Nježno povećajte pritisak na dnu. Stegnuti mišiće trbuha sve više i više, pomažući dijete kretanje kroz rodni kanal.
 3. Izdahnite glatko.
 4. Nadalje, kada smatrate da nema dovoljno disanja, glatko uzdisati - ali nipošto "trzati". Tijekom oštrog izdisaja, intraabdominalni tlak se brzo smanjuje, a glava bebe brzo se povlači, što može dovesti do ozljede glave. Nakon toga, odmah, bez opuštanja i odmora, udahni - i dobro se pripremi.

Tijekom punih pokušaja, ponovite sve te korake tri puta.

Nakon pokušaja, uzmite potpun dah i vratite mirno, čak i disanje s potpunim opuštanjem. Tako se možete brzo oporaviti za sljedeće pokušaje.

Upozorenje! U vrijeme uklanjanja glave, primalja će vas tražiti da ne pritisnete preko - disanje pasa.

Kako ispraviti tijekom porođaja?

Tijekom pokušaja čvrsto pritisnite brade na prsima, pričvrstite koljena rukama, razmaknite ih i povucite prema pazuhu. Pokušaji sile trebaju biti usmjereni do točke maksimalne boli. Povećana bol nakon pokušaja sugerira da sve dobro radiš i dijete se kreće duž rođendana.

Koliko dugo traju pokušaji?

U prvorazrednim ljudima ovo razdoblje traje prosječno 2 sata, u višeprofilnim 1 sat. Različiti čimbenici mogu utjecati na njegovo trajanje. Dakle, upotreba jedne od metoda anestezije - epiduralna analgezija - dovodi do produljenja druge faze rada, u prosjeku, do 3 sata u neupadljivim ženama i do 2 sata kod žena višestrukih žena. Veliki fetus, stisnuta zdjelica, slaba aktivnost rođenja, prevelika napetost prednjeg trbušnog zida također može povećati ovu fazu rada. Nasuprot tome, kod žena s dobro razvijenim trbušnim mišićima, vrijeme trajanja protjerivanja je smanjeno.

Kako izbjeći stanke tijekom rada?

Zaštita perineuma počinje od trenutka erupcije glave, tj. Od vremena kada se između pokušaja glava djeteta ne vraća. Primkinja s tri prsta desne ruke sprječava brzinu kretanja glave tijekom pokušaja, što dovodi do postupno rastezanja kože perineuma i sprečava kidanje. Uobičajeno, glava fetusa prolazi kroz sav rodni kanal s najmanjim promjerom - u savijenom stanju (brada je pritisnuta na dojku). Da bi se spriječile stanke, primalja s dva prsta lijeve ruke zgrabi glavu djeteta i prati njegovo pravilno kretanje.

Očigledna regija glave najprije je izbila, zatim krunu, nastaje daljnje širenje glave i rađa se lice. Od trenutka kada se glava fetusa počne odmatrati, do potpunog rađanja lica, ženu nije dopušteno gurati. Treba imati na umu da integritet perineuma ne ovisi samo o djelovanju liječnika, nego io ponašanju žene tijekom rada. Disanje kroz usta "pas" može značajno oslabiti pokušaje. Rođena glava u 96% slučajeva je okrenuta leđima; onda se dijete lice okreće majčinom desnom ili lijevom kuku. Istodobno s vanjskim okretajem glave, dolazi do unutarnjeg skretanja ramena, a zatim se rađaju prednja ramena (smještena u stubičnom zglobu) i leđa (smještena u škrto). Daljnje rođenje djeteta i tijela i noge javlja se bez poteškoća.

Kako roditi i ispraviti da brzo rade i bez pauze?

5. 11. 2015. u 21:13

Na tečajevima za trudnice, stručnjaci redovito postavljaju pitanje kako roditi i pravilno ispraviti, jer to je iznimno važno i znate zašto?

Poznavanje slučaja omogućuje vam da proces isporuke bude što je moguće brži i bezbolniji u najboljem slučaju, a najgore - kako biste spriječili razvoj komplikacija u bebi. To može biti kao banalna ozljeda uslijed prolaska kroz rodni kanal i hipoksija zbog najmanjih zakašnjenja. Nepotrebno je reći da liječenje može trajati cijeli život, oduzimajući majku radosti majčinstva i njezinu bebu - sretnom i bezbrižnom djetinjstvu.

Razdoblja rođenja

Mlada majka može zauvijek razgovarati o svom rođenju. Za nju sve počinje u trenutku pojave kontrakcija, a završava oslobađanjem dječjeg mjesta. U međuvremenu, liječnici razlikuju tri glavne faze rada, objašnjavajući ženi koja radi kako disati tijekom svakog od njih.

Istina, im prethodi pripremna pozornica. Traje, u pravilu, jedan dan. Zbog činjenice da se u ovoj fazi vrat samo priprema za porođaj, to ne uzrokuje mnogo nelagode. Postoji omekšavanje tkiva, otvaranje samog vrata. Možda će se pojaviti manji dio, koji će se intenzivirati tijekom vremena.

Zar žena u ovom trenutku ima ozljede? Ne, ako nema patologija, zamračena nepravilnim, izraženim kontrakcijama. Samo ih liječnik može identificirati. I najčešće se dijagnosticira kod žena koje rade s velikim strahom zbog nadolazećeg poroda, popraćene poremećajima spavanja i kroničnog umora.

Imajte na umu da sve poteškoće tijekom pripremnog razdoblja ne utječu na daljnji tijek rada. Evo, kao u lutriji: budite sigurni da ste sretni ako pravilno rađate i dobrog stručnjaka.

 • Prvi je dug, neugodan, čak i bolan, sve ovisi o pragu osjetljivosti žene. Obilježava se redovitim kontrakcijama, zbog čega se cerviks stalno otvara.

Štoviše, fetus u trenucima svojih kontrakcija u porodnom kanalu gotovo se ne kreće. Liječnici prepoznaju nekoliko faza tijekom kojih se kontrakcije mogu povećati ili oslabiti, dajući ženi priliku da malo opustite.

Cijeli proces vezan je uz rad mišićnih vlakana, što dovodi do zadebljanja i omekšavanja stijenki maternice na određenim mjestima. Zatim se mokraćni mjehur rasprsne ili probada, a vrat cerviksa otvori do 10 cm. Do ove točke, žena se obično kreće tiho, ponekad ima antispazmike, analgetike, na primjer, pri rođenju s epiduralnom anestezijom.

 • Drugi je razdoblje protjerivanja fetusa. Karakterizira ga pojava jakih, produženih kontrakcija koje izazivaju spuštanje glave u područje zdjelice i napredovanje mrvica do izlaza. U ovom trenutku razvijaju se pokušaji - isti kontrakcije maternice koje povećavaju pritisak u trbušnoj šupljini i olakšavaju proces rođenja djeteta.

Zbog svoje uspješne provedbe žena treba naučiti pravilno disati kako ne bi naštetila. Štoviše, priroda se pobrinula za pojavu snažne želje za guranjem, koje mlade majke mogu zbuniti sa željom da ispravi crijeva.

Zanimljivo je da se ponekad pokuša čak i kada se maternji dio širine samo 8 cm. Zatim je važno pravilno disati, a ne izravnati tako da ne ozlijedi cerviks. U generičkom razdoblju, trebali biste slušati sve preporuke liječnika, kako prolaze kroz rodni kanal, dijete se opet i opet okreće ili ispravlja i rizične za ozljede.

Tijekom pokušaja morate pomicati mrvice da se pomaknu, inače se mogu oslabiti i potpuno nestati. Što to prijeti? Operativna intervencija. Uobičajeno, razdoblje traje 15 do 30 minuta, ali ako se otkriju komplikacije, nastavlja se sve dok se dijete ne rodi.

 • Treći je postpartum razdoblje. Karakterizira ga razdvajanje dječjeg mjesta i smanjenje maternice u volumenu. Počinje, u pravilu, 10 minuta nakon završetka drugog razdoblja i traje oko 20 minuta.

U slučaju komplikacija, odrasli se odvajaju pod anestezijom. Ako postoji ozljeda ramenoga kanala s naknadnim krvarenjem maternice, potonji je zaustavljen, droge se ubrizgavaju, led se stavlja na donji dio trbuha.

Kako shvatiti da je vrijeme za guranje

Kako bi se zaštitili od problema koji nastaju tijekom rada, potrebno je ne samo razumjeti kako gurati, nego i kada to učiniti. Ako počnete unaprijed, možete se iscrpiti i izgubiti svu svoju snagu prije početka rada ili ozlijediti sebe i bebu. Oni obično guraju tijekom pokušaja. Osjećaju se kada se, zbog kontrakcija maternice, javlja pritisak na rektum i napetost mišića peritoneuma i dijafragme.

Prije nego što gurate, morate biti sigurni da je dijete uzeo točan položaj, a vrat maternice je potpuno otvoren. To se može učiniti samo kroz istraživanje potonjeg, kojeg obavlja primalja ili liječnik. Zato je tako važno da im vjerujete. Inspekcija maternice i slušanje fetalnog otkucaja srca, vjerojatno će to činiti tijekom rada i porođaja cijelo vrijeme.

Imajte na umu da će u procesu rada također biti potrebno prestati s pritiskom. To se događa kada glava fetusa prolazi kroz cerviks. To bi trebalo biti učinjeno kako se ne bi suzili u području vrata.

Sažeti sve gore navedeno, valja napomenuti da žena treba gurnuti samo na zapovjedništvo medicinskog osoblja. Ako osjetite pritisak i želju da ispraznite utrobu prije nego što stigne ova ekipa, mora obavijestiti liječnika. On će ispitati cerviks i složiti se s njom o daljnjoj akciji. Svako zakašnjenje, amaterski, zanemarujući čak i "iskusne" savjete, mogu dovesti do nepovratnih posljedica.

Kako ispraviti i disati

Želite li roditi snažnu i zdravo dijete? Uključite se u plodonosan rad s medicinskim osobljem tijekom poroda i rođenja za nekoliko pokušaja. Istodobno, važno je ostati mirno, a ne paničariti jer strah i stres ne podrazumijevaju samo gubitak snage, već i hipoksiju kod djeteta.

Ispod je vodič za djelovanje, a opisuje i glavnu stvar - što znači gurati. Dakle:

 • Za vertikalni porod, žena je savjetovana da se čuče s nogu široko apart. U tom slučaju, peta treba pritisnuti na pod i zdjelicu - što je više moguće dolje. Ruke bi se trebale držati na krevetu. Ako je liječnik protiv okomitog rada, možete ga zamoliti da započne radnu aktivnost na takvom položaju, tako da će vam sila gravitacije pomoći. Zatim možete ići na stolac, i dobro je ako se u njemu podigne leđa.
 • Tijekom porođaja u vodoravnom položaju, preporučuje se ženi povući njene noge savijene na koljenima na prsima, razmnožavajući ih. Brada je pritisnuta na šupljinu. Zašto? Tako da pritisak koji nastaje u vrijeme pokušaja ide u trbuh, a ne u glavu. Inače, ne samo da je vrijeme isporuke produženo, već i pritisak u posudama, a pritisak "u očima" dovodi do činjenice da su plovila praska. Izuzetno je važno osigurati da koljena ne budu spojena.
 • Udahnite duboko, brzo i glatko. Zrak je uvučen u trbuh, zamislivši da je napuhan poput lopte. Osjećati takvu "kuglu" možete fizički držati dah za djelić sekunde.
 • Poticaj također treba glatko. Važno je gurati, gurati zrak u vaginu i istovremeno opustiti mišiće perineuma. Treba napomenuti da je tehnika pravilnog disanja na kolegijima za trudnice. Ali, u biti, guranje u želucu znači "raditi isto kao u trenutku pražnjenja crijeva".
 • Izlijevanje i naprezanje trebaju biti najmanje 15 sekundi svaki put tri puta tijekom pokušaja. To se objašnjava činjenicom da traje oko 60 do 90 sekundi, dopuštajući majci da brzo gurne plod.
 • Ako postoji osjećaj da nema dovoljno zraka, nježno izdišite ostatak i udahnite opet.

Tijekom snažnog razdoblja, važno je zapamtiti da oštra udisanje i izdisanje uzrokuju pad abdominalnog tlaka i, kao rezultat, povlačenjem glave bebe natrag.

Intervali između pokušaja ne traju dulje od minute, tijekom kojih se žena mora odmoriti i dobiti snagu. Može postojati situacija u kojoj će primalja tražiti od vas da izdržite pokušaj, brzo i površno disanje, poput psa.

Kako gurati tako da nema pauze i hemoroide

Najčešće komplikacije nakon poroda su rupture cerviksa ili vagine i hemoroide. Oni nastaju kao posljedica nepravilnog napinjanja. U većini slučajeva izazivaju povezani čimbenici kao što su: uska zdjelica, veliki fetus, neiskustvo žene, pa čak i uporaba epidurala. U međuvremenu, uvijek je moguće smanjiti posljedice ako znate kako naučiti disati i pravilno ispraviti. Ovdje postoje tajne.

Prije svega, određeni dijelovi tijela i organa trebaju biti opušteni, naime: lice, leđa glave, oči, gluteus i bedreni mišići, i rektum. Ako postoji pritisak na pokušaje u tim područjima, trebali biste odmah promijeniti "taktiku", inače će trajanje dostave povećati, a žena će zaraditi mnogo problema.

Da biste izbjegli hemoroide, važno je usmjeriti pritisak u maternicu, istodobno pomažući sebi trbušnim mišićima. I neka primalje nazovu "sranje", dosadni napori zapravo nisu praktički nepovezani s činom defekacije, ali ako se kombiniraju, pojavit će se isti bolni, krvareni čvorovi na rektumu.

Shvatite da je sve ispravno, žena u trudnoći može osjećati bol ispod tijekom pokušaja. Nakon toga se tlak treba usmjeriti do točke maksimalne lokalizacije. Dakle, dijete će uspješno kretati kroz rodni kanal, a sama žena će je brže rađati.

Prilikom rađanja, tako da nema prekida, morate poslušati babici ili liječniku. Oni će reći kada treba gurnuti i kada će izdržati kako bi se smanjio rizik od ozljeda tkiva.

Kako naučiti gurati

Najlakši način da učinite sve na tečajevima za trudnice. Kvalificirani stručnjaci će vam reći, reći, pa čak i dati vam priliku da pokušate osjetiti sam proces kako bi smanjili rizik od komplikacija i ubrzali isporuku.

Druga mogućnost je video tutoriali. Pogledajte jedan od njih, kako organizirati sve, a zatim pokušajte ponoviti kod kuće sami. I nije bitno ako nešto ne uspije, u najvažnijem trenutku babica će dati potrebne savjete, a priroda će usmjeriti i pomoći da sve na najbolji mogući način.

Glavna stvar je ne bojati se izgledati smiješno i apsurdno, jer vaše zdravlje i stanje djeteta ovise o točnosti tehnike!

Dijelite svoj post na društvenim mrežama i pretplatite se na nove teme!

Kako gurati tijekom porođaja

Pokušaji su druga od tri razdoblja porođaja, a njezin značaj je vrlo velik. Krivi put ovog procesa je ispunjen višestrukim komplikacijama u klanu i postpartumnom razdoblju. Među njima su ozljede i hipoksija novorođenčadi, rupture rodnog kanala u majci, odgađanje i komplikacija generičkog procesa. Zbog lošeg ponašanja žene tijekom pokušaja, ona kasnije može imati problema s vidom, krvnim žilama, intraokularnim i intrakranijskim pritiskom, kao i glavobolje, hemoroide nakon porođaja i druge nevolje.

Stoga, da bi znala kako ispravno gurati tijekom poroda, svaka žena koja će prirodno rađati treba apsolutno. Unatoč činjenici da je riječ o potpuno prirodnom procesu, uloga ljudskog faktora u njoj je vrlo važna. Naravno, puno ovisi o liječnicima, ali mnogo toga određuje sama žena.

Na tečajevima za trudnice u pripremi za porođaj o ovoj će sigurno reći (čak i pokazati) u detalje. Ali ako niste pohađali te predavanja, trebali biste detaljno proučiti ovaj problem. Jer samo vi možete olakšati tijek porođaja i izgled mrvica u svjetlost ili, naprotiv, komplicirati ih. A ako žena praktički nema nikakvog utjecaja na prvo generičko razdoblje - kontrakcije, tada je sposobna suzdržati ili pojačati pokušaje, tj. Kontrolirati.

Dakle, danas ćemo govoriti o tome kada trebate početi napinjati tijekom poroda i kako to ispravno kako biste izbjegli probleme.

Kada trebate početi gurati tijekom porođaja

Pokušaji se pojavljuju zbog pritiska uterusa tijekom kontrakcija djeteta. Kada je njegova predstavljanja dio (najčešće glava) počinje vršiti pritisak na rektum, nakon što je postignut mišića dna zdjelice i dijafragma peritoneum majke zategnuti kao odgovor - i tu je neodoljiv nagon za guranje. No, neke žene počinju to osjetiti prije nego dijete uzme "pravo" položaj. Ako počnete gurati prerano, neće se prikupljati problemi: Možete nositi dolje ispred vremena i neće biti produktivniji na guranje, kada je stvarno potrebno, a sami mogu oslabiti pokušaja.

Da bi pokušaji bili produktivni, potrebno je početi gurati, kada je cerviks već potpuno otvoren i glava djeteta je na izlasku. Popravite ovu sposobnu primarku koja nadgleda tijek porođaja i kontrolira napredovanje fetusa na dodir. Morate u potpunosti imati povjerenja u medicinsku sestru i početi djelovati samo na njenom signalu.

Osim toga, usred pokušaja, doći će trenutak kada će biti nemoguće gurati ponovno. Kritična situacija događa se kada dijete kreće kroz cerviks. Ako se trudite u ovom razdoblju - jak pritisak na glavu fetusa može razbiti vrat, što je vrlo nepoželjno. Stoga, do potpunog uklanjanja lica mrvica, njihovi se napori moraju privremeno obustaviti.

Žena koja ide na porođaj treba pojasniti jednu stvar za sebe: možete početi gurati samo na zapovijed i uz dopuštenje primatelja. Ako još uvijek nema takvog signala za akciju, a vi već osjećate želju za guranjem, onda svakako obavijestite liječnika.

Morate shvatiti i prihvatiti što pokušaji potpunog nadzora mogu biti: zaustaviti ih i povećati, ovisno o situaciji. Zbog toga je vrlo važno naučiti opuštanje i pravilno disanje tijekom porođaja.

Kako izravnati i disati tijekom porođaja

Odmah nas upozoravamo da je dijete rođeno u nekoliko pokušaja, ali samo ako su točni i učinkoviti. Ovo je mala količina vremena, ali to zahtijeva veliko fizičko napore. I zato što je u prvom razdoblju borbe važno ne gubiti snagu.

Prerani pokušaji, stiskanje, napetost i vrisak doprinose brzom slabljenju i umoru. Sve ovo nije apsolutno preporučljivo. Što se tiče potonjih, tada osim svih dodatnih stresa, fetus je također izložen: u trenutku majčinog krikanja, pristup krvi i kisika za bebu pogoršava.

Bez obzira koliko to čudno ili nestvarno zvuči, morate se opustiti što je više moguće i održati zdrav um i mir. Sve vaše napore potrebno je provesti samo u vrijeme pokušaja, kada je opstetricu dao naredbu:

 1. Uživajte u udobnom i fiziološkom položaju. To je najbolje da se čučanj, noge razmaknute, držeći pete s poda i spuštanje kukova prema dolje što je više moguće - držati svoje ruke na stolicu ili krevet. Ako bolnica ne prakticira vertikalna rođenja, pokušati pregovarati sa svojim liječnikom o uzaludnim pokušajima u tom položaju, barem u svom početku, a zatim idite na predaka sjedala, tražeći od njega da podigne natrag u zdjelici bila ispod ramena. Kada horizontalna porod podozhmite gore savijene noge: povucite ih više, šireći koljena pored i popravljajući ih ispod pazuha, i držite svoje ruke. U tom slučaju, brada treba biti čvrsto prislonjen prsa (u usjek između prstena kosti) - to ne će vam dati priliku da gurnuti u glavi, koje su u svakom slučaju ne bi trebalo biti. I ni u kom slučaju nemojte smanjiti koljena jedni drugima (oni bi trebali "gledati" na stranu cijelo vrijeme) - svakako slijedite ovo!
 2. Udahnite vrlo duboko i brzo, ali dovoljno glatko. Upišite još zraka u trbuhu (!), Predstavljajući ga u obliku kugle. Važno je udisati dublje u želudac, a ne više. Držite dah na trenutak, pokušajte to osjećati ovu "loptu" fizički.
 3. Zatim počnite izdržati glatko i gorljivo gurati prema dolje, gurajući ovaj mjehurić zraka (i time dijete) prema vagini, istodobno opuštajući mišiće perineuma. Praksa unaprijed točno znati kako postupati tijekom porođaja.
 4. Takav snažan napor treba izdržati što je dulje moguće, ali ne manje od 15 sekundi, nakon čega se sve akcije brzo, ali bez trzanja u disanju, moraju ponoviti još dva puta. To je, zapravo, tijekom jednog pokušaja (koji traje 60-90 sekundi) morate ga kvalitativno gurnuti tri puta, i to na vrhuncu pokušaja kada osjetite najveću potrebu za njom.
 5. Ako smatrate da nema dovoljno disanja, ali morate nastaviti isprobati, a zatim izdahnuti preostali zrak glatko, disati jednako glatko (ali brzo, bez prekida) i nastaviti raditi.
 6. Promicanjem djeteta na izlaz, majka ni u kojem slučaju ne smije napraviti oštre izdisaja i inhalacije - razlika u intraabdominalnom pritisku će zategnuti glavu mrvica unatrag.

Pokušaji se javljaju na vrhuncu borbe. Ako se žena u radu ne osjeća kad je potrebno gurati, primalja joj daje zapovijed. Intervali između pokušaja su oko jedne minute, a tijekom tog vremena trebali biste se odmoriti i oporaviti što je više moguće za kasnija djelovanja, tako da nakon završetka pokušaja duboko udahnete i potpuno se opustite - vjerujte mi, to je apsolutno realno. Imate samo minutu za prikupljanje nove snage...

Zaustavljanje pokušaja (na zapovijed od opstetričara) moguće je uz pomoć brzog plitkog disanja, koji se naziva i disanje pasa. Nemojte se bojati otvoriti usta ili izgledati smiješno: ovo je jedini mogući način da kontrolirate situaciju s interesima vašeg djeteta.

Kako gurati tijekom porođaja tako da nema hemoroida

Velika raznolikost čimbenika utječe na duljinu razdoblja. Dakle, anatomski uska zdjelica, prva trudnoća, veliki fetus, uporaba epiduralne anestezije, nenormalne akcije žene u radu dovode do njezinog produljenja, a rođenje nije prvi put, brzo teče, dobra fizička obuka i pravilno ponašanje žene koja rodi ubrzava proces. No, u prosjeku, pokušaj traje 1-2 sata. Nije puno, ali sada morate prikupiti svoje misli i djelovati skladno. Razmislite o djetetu koje pomažete u prevladavanju tog teškog puta za njega, i slušajte svoje tijelo, pokušavajući ga potpuno kontrolirati.

Dakle, mnoge žene zabrinute su zbog nepravilnog naprezanja tijekom porođaja, koje mogu "zaraditi" svoje hemoroide. Najvjerojatnije, njegov nastup nakon poroda bit će uzrokovan drugim uzrocima i čimbenicima koji su mu predisponirani. Pa ipak, zaista je potrebno znati gdje i kako, jer, kako smo rekli, postoji prava prijetnja ne samo hemoroida nego i rupture vagine, cerviksa i rektuma, kao i mnogih drugih zdravstvenih problema u budućnosti.

Najvažnije pravilo da žena u radu mora slijediti u ovom trenutku: lice, leđa glave, oči, mišići bedra, stražnjice i rektuma moraju biti opušteni i ne smiju sudjelovati u pokušajima! Ni u kojem slučaju ne bi trebao usmjeriti svoje napore u trenutku pokušaja naznačenih mjesta, posebno na oči i lice. Siguran znak da "ne ide tamo" je osjećaj težine i pritiska na licu: odmah promijenite taktiku, usredotočujući se na disanje zraka prije pokušaja duboko u trbuh, a ne u prsa.

Unatoč činjenici da se u vrijeme pokušaja pojavljuju osjećaji koji su identični činu defekacije, te da mnogi opstetričari tijekom pokušaja govore ženama da "sranje", potrebno je gurati genitalni trakt, pokušavajući gurnuti dijete dolje pritiskom trbušnog tiska. Pokušajte usmjeriti sve svoje napore do točke maksimalne boli. I ako, nakon pokušaja, bol na dnu se pojačava, onda to znači da sve ispravno radite - i mrvica se kreće prema izlazu.

Najvažnije i najteže je rođenje djeteta glave i ramena. Bik se čini bržim i lakšim.

Kako se izravnati tijekom porođaja tako da nema prekida

I rođena beba i reproduktivna trakta majke postupno se prilagođavaju tom procesu. Cerviks se mora potpuno otvoriti kako bi omogućio da prilično mali poklopac mrvica prođe. I vulvar prsten treba biti dovoljno rastegnut da dopusti tijelu novorođenčeta da napreduje bez ikakvog utjecaja. Neprikladni pokušaji (u pogrešnom trenutku) dovest će do povećanog pritiska i suza ili potrebe za rezanjem tkiva ramenoga kanala sa svim posljedicama koje slijede. I neučinkovit pokušaj produžuje djetetov boravak u rodnom kanalu bez kisika, što je također vrlo opasno. Zbog toga će babica pomoći djetetu da se presele u izlaz, usmjeravajući mu glavu i tijelo rukama i majku - kako bi pravilno djelovala u ovom najvažnijem trenutku, usmjeravajući njezine pokušaje.

Sve što morate učiniti jest slušati liječnike i slijediti njihove upute. Medicinsko osoblje dobro poznaje svoj posao, ima puno iskustva u tome i stvarno može puno pomoći. Ali samo vi i nitko drugi ne možete upravljati svojim tijelom koristeći sve svoje resurse u pravom smjeru. Čak ni svaka žena nije dobila takvu čast i sreću - obavljati takvu važnu misiju. Trebao bi vas razveseliti i pružiti vam povjerenje. I ovdje ćete vidjeti - zajedno s bebom ćete se dobro nositi!

A kako bi se povećala vjerojatnost povoljnog ishoda, unaprijed razgovarajte sa svojim liječnikom o mogućnosti vertikalnog rađanja: u ovom je položaju moderni opstetričari uvjereni da se pojava djeteta pojavljuje što fiziološki, prirodno i bez komplikacija, čak i ako trudnica ne zna kako i gdje gurnuti.

Kako ispraviti tijekom porođaja? Kontrakcije i pokušaji rada. Kako disati tijekom rada

Trudnoća je najljepša država u kojoj žena može biti. Uostalom, ono što bi moglo biti prekrasnije od novog života u njemu! Ali što je bliži pojam isporuke, to se više boji budućih majčinih prevladavanja. Ostaje jedno od glavnih pitanja: "Kako se izravnati tijekom porođaja kako ne biste naškodili djetetu ili sebi?"

Imati vremena prije rođenja

Ponekad se čini da je trudnoća dugo razdoblje. Međutim, to leti. I koliko slučajeva morate učiniti prije rođenja!

Osim činjenice da se buduća majka mora registrirati kod lokalnog liječnika, podvrgavati pregledima i proći mnoge testove, ona bi također trebala brinuti o budućem rodiljnom dopustu i podnijeti zahtjev za trudnoću i porod. Ako je žena nezaposlena ili student - pomoć će biti mala. Ali ako je radila prije uredbe - iznos će biti pristojan.

Da bi se podnijeli zahtjevi za naknadu, nakon tridesetog tjedna trudnoće (kada se konzultacijama dobije popis nesposobnosti), nesposobne buduće majke trebaju se obratiti tijelima socijalne sigurnosti. Radnici daju list svog poslodavca. Pomoć im je pružena na mjestu zaposlenja.

Uz registraciju svih vrsta pogodnosti, prije isporuke, također morate imati vremena za pohranu miraz za bebu. Uostalom, nakon izbacivanja iz bolnice, neće biti vremena za kupnju. Osim toga, odabir klizača i pelena - ovo je ugodno iskustvo s puno pozitivnih emocija, što je tako važno za budućnu majku.

Rasprostranjeno raspoloženje

Tako je dugo očekivani trenutak došao kada samo nekoliko sati odvoji majku i dijete od sastanka. No koliko sati!

Kontrakcije i pokušaji rada - trenutak je neugodan, ali najčešće prolazan. Prvi signal koji upućuje na početak kontrakcija je bol u donjem dijelu trbuha ili u donjem dijelu leđa, što može biti praćeno ispuštanjem amnionske tekućine. Ako se promatra jedan od ovih znakova, odmah se trebate okupiti u rodilištu.

Sve potrebne stvari i dokumente moraju biti unaprijed upakirane u vrećice i stajati na istaknutom mjestu. Uostalom, nakon 34 tjedna beba se može roditi u bilo kojem trenutku.

Dakle, trebate odvesti u bolnicu:

 1. Razmjena kartica sa svim analizama.
 2. Putovnica.
 3. Polica osiguranja, ako ih ima.
 4. Novac.

I stvari za mamu:

 • Dvije noćne haljine - jedna u rođendansku sobu, druga - u odjel.
 • Sušilo za kosu i tuš.
 • Ogrtač i kućanske stvari u kojima se žena osjeća ugodno.
 • Donje rublje (ne zaboravite na grudnjak za njegu).
 • Posteljina (dva seta) i ručnici.
 • Proizvodi za osobnu higijenu (jastučići, toaletni papir, četkica za zube, sapun, šampon, britva).
 • Lagani obrok za zalogaje između kontrakcija (kolačići, čaj).
 • Časopisi, knjiga, igrač - za slobodno vrijeme.
 • Telefon i punjač.

Prijateljstvo za bebu:

 • Pelene.
 • Klizači i potkošulje.
 • Kapica i kape.
 • Čarape.
 • Pelene.

Potrebno je također i komplet za prvu pomoć (antipiretik, dječji kolik, prašak ili krema ispod pelene, malo zelenilo, peroksid, pamučne brusnice i diskovi, losative svijeće za mamu).

Budite sigurni da se "paket" s pozitivnim stavom! Uostalom, sve emocije koje majka iskustva prenose djetetu.

Zajednička isporuka?

Vrlo su popularni u našem vremenu postali zajednički rođeni. I ne bez razloga. Uostalom, u takvim bolnim i teškim trenucima, želim tako blizu da je bliska i draga osoba!

Tijekom rada, muž ne može samo usmeno smiriti i razveseliti svoju ženu, već i dati joj lumbar masažu, koja će ublažiti malo boli.

Naravno, odluka o zajedničkoj isporuci trebala bi biti uzajamna i biti bez pritiska. Inače, umjesto pozitivnih emocija, možete dobiti puno negativnosti. Papa, koji odlučuje da se „roditi” sa svojom suprugom, trebaju biti osposobljeni za savjetovanje, gdje je ne samo prava stvar za napraviti naučiti anestetik masažu, ali i pokazati vježbe vježbe disanja. Ako trudna majka odjednom zaboravi kako disati tijekom porođaja, tata će joj pomoći.

Zajednička isporuka je zajedničko suđenje. Stoga se bol i radost dijele na dva.

Vježbe disanja tijekom porođaja

Da bi trudnoće i pokušaji bili manje bolni, čak i za vrijeme trudnoće, trebate obavljati vježbe za porođaj, koje podešavaju žensko tijelo na odgovarajući val.

Gimnastika dišnog sustava je jedna vrsta vježbe koja pomaže u ublažavanju boli tijekom kontrakcija.

Trening je najbolje početi u 27-29 tjedana trudnoće. Disanje tijekom porođaja ne samo da hrani tijelo kisikom, već i potiče opuštanje. Nakon što je savladao šest jednostavnih tehnika, može se nadati da će sve biti lako i bezbolno.

 1. "Duboko dišite." Prilikom izvođenja takve vježbe potrebno je duboko udahnuti i mirno, nešto duže izdisanje. Takvo disanje primjenjuje se u fazi cervikalne dilatacije.
 2. „Pas”. Često je potrebno disati kroz usta. Ovo iskustvo treba na vrhuncu kontrakcija.
 3. "Izbacivanje svijeće".
 4. "Napuhavanje lopte".
 5. Mirno udišite s nosom dugim dahom usta.
 6. Tri ili četiri kratka udisaja - dugi dah kroz usta. Ova tehnika je slična zujanju djeteta.

Skup respiratornih pokreta trebao bi biti doveden u automatizam, tako da u pravom trenutku tijelo može zapamtiti i primijeniti sve vježbe.

Yoga za trudnice

Često, ginekolozi, ako nema kontraindikacija, nude svojim pacijentima da se nekoliko sati joge za trudnice. Nemojte zanemariti ovu priliku. Uostalom, nastava će vam pomoći da ne znate samo svoj svijet, već i svijet beba.

Takve lekcije su osobito korisne kod žena primipara. Osim pozitivnih emocija i opuštanja, yoga također uči kako pravilno ispraviti tijekom poroda i kako ublažiti kontrakcije. Ovo je najbolja gimnastika za treniranje intimnih mišića. Tijekom trudnoće dolazi do izlučivanja posebnog hormona koji opušta zglobni ligament. Ostaje ih samo trenirati.

Redovne klase poboljšavaju dobrobit, ublažavaju umor i pospanost, te ublažavaju toksemija. Ali ima novu stranu novčića. Koliko je korisna yoga, toliko da može ozlijediti. Stoga vježbe treba izvoditi samo s instruktorom.

Kako ispraviti tijekom poroda

Kontrakcije su samo prva faza rada. Proces koji je bolan i dovoljno dug. U ovom trenutku, cerviks ugovori i otvara, tako priprema put za dijete.

Sljedeća faza je pokušaj. Do vremena kada traje manje, ali zahtijeva napor. Jednostavnim riječima, pokušaji - je rođenje djeteta. Zdravlje majke i djeteta ovisi o ispravnom ponašanju tijekom tog razdoblja. Kako se izravnati tijekom porođaja, reći i podučiti babici. Potrebno je slijediti sve njegove upute kako ne bi došlo do puknuća perineuma. Načelo pokušaja - guranje, kao u praznini. Ni u kojem slučaju, a ne u glavi, jer mogu probiti krvne žile.

Vrlo je važno odabrati pravilno držanje za porođaj. Idealan u kojem će biti najveća gravitacija. Dakle, beba se može brže rađati.

Tijekom pokušaja, trbušni mišići bi trebali aktivno raditi. Stoga, trebaju trenirati, iako su još trudni. Za borbu i pokušaje tijekom porođaja nisu bili tako bolni, vrijedno je obratiti pažnju na šetnju, joge, vježbe disanja i vježbe Kegel. Glavno načelo je pravilnost. Nastava se treba održavati svakih 10-15 minuta.

Prvi kontakt s djetetom

Pa, to je okončavalo najstrašnije faze - bitke i pokušaji. Dolaze sretni trenuci prvog susreta, kada je dijete položeno na majčinu majku. Baš kao i žena, dijete je pod stresnim stresom tijekom rođenja. Promjena staništa, temperature, svjetlosti. Vrlo je važno hraniti tijekom prvog kontakta. Tako će beba osjetiti zaštitu njezine majke i bit će mnogo mirnija i udobnija.

Sigurno je, prije nego što je dala mrvica mama, obučena i presvučena. Uostalom, temperatura u sobi značajno se razlikuje od onoga u utrobi. Nakon prvog kontakta, pedijatar pregledava dijete, procjenjuje svoje reflekse, mjeri težinu i visinu, a tek tada beba i majka šalju se u zajedničku rezidenciju.

U početku bolničko osoblje pomaže skrbiti za dijete. Babica će vas naučiti pravilno primijeniti na prsa i omotati bebu. Nemojte izbjegavati bebu u bolnici prvo cjepivo protiv tuberkuloze - BCG. Možda ćete morati uzeti krvni test, koji može identificirati teške malformacije. Međutim, nemojte se bojati jer će pravodobno liječenje pomoći u izbjegavanju posljedica.

Prvi dani kod kuće

Prvih dana nakon iscjednje istodobno su puno sreće i strah. Mama i tata se još uvijek teško naviknuti na svoju novu ulogu. Kako uzeti olovke, kako se hraniti, kada će staviti u krevet? Pronalaženje odgovora na ta pitanja pomoći će vam da pronađete iskustvo i vrijeme.

Prije svega, dijete mora biti hranjeno i suho. Stavljanje djeteta na prsa mora biti na prvom pozivu. Bolje je staviti dijete na spavanje od prvog dana u krevetiću. Zato se neće naviknuti na spavanje, a moja će se majka moći normalno opustiti.

Posebna briga je potrebna za pupak. Kako bi se izbjeglo gubljenje, svakodnevno ga morate isperiti peroksidom i pokopati ga zelenom bojom.

Vodene procedure su potrebne za dijete, kao i za odraslu osobu. Svakodnevno morate obrišite oči s kuhanom vodom, očistite nos i uši vunenim obrisima, isperite nakon svake pelene.

Prve šetnje mogu se izvršiti već 5-7 dana nakon ispuštanja. Trebalo bi početi s 10-15 minuta, postupno povećavajući vrijeme do 2-3 sata.

Nakon majčinske bolnice, moja majka će imati puno posla. Ona treba:

 1. Registrirajte dijete.
 2. Registrirajte se kod lokalnog liječnika.
 3. Izdati priručnik za njegu djeteta.

Bilo bi lijepo da joj otac pomogne s tim pitanjima. Teško je riješiti takva pitanja s djetetom u naručju.

zaključak

Porijeklo novog života pravi je čudo! Međutim, ovo "čudo" još uvijek treba sigurno podnijeti i roditi.

Pješačenje, joga za trudnice, lagano tjelesno obrazovanje i vježbe disanja pripremit će ženu za bezbolno porođaj.

Kontrakcije i pokušaji - najvažniji moment u pojavi djeteta. Pozitivan stav, savjet liječnika i babice učinit će ovo razdoblje što je moguće jednostavnije!