Idemo s djetetom na šetnju: što je potrebno za kolica za novorođenčad tako da bude udoban i siguran?

Hrana

Dijete u prvim mjesecima života zahtijeva posebnu brigu. Prilikom odabira kolica za novorođenče, posebnu pažnju treba posvetiti krutosti baze. Baza mora biti glatka, bez savijanja. Važno je za ispravno stvaranje mišićno-koštanog sustava djeteta. Osim toga, kolica moraju imati dobru kontrolu.

Prilikom odabira kolica važno je davati prednost modelu s gumenim gumenim naplatcima, jer je takva kolica glatka, dijete se ne tresu, a dječji spavanje tijekom hodanja postaje jaka i mirna.

Vrijedi obratiti pozornost na dodatnu opremu za kolica, bez kojih se šetnja ne može odvijati.

Što trebate položiti?

Izmjena topline novorođenčeta je nesavršena, stoga je prije svega vrijedno razmišljati o tome kako osigurati da se dijete ne smrzava tijekom hodanja. U hladnom vremenu beba bi trebala biti prekrivena. Možemo izdvojiti sljedeće dodatke za kolica, uz pomoć kojih će se moći zagrijavati u vozilu djeteta.

 • Pokrivač. U hladnoj sezoni, novorođenčad bi trebala biti pokrivena pokrivačem dok hodaju kako bi se spriječilo zamrzavanje bebe. Ali treba također imati na umu da je termoregulacija dojenčadi nesavršena, tako da debljina pokrivača treba odgovarati vremenu kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

Ljeti možete koristiti flanel ili pamučnu pelenu kao pokrivač. Takva pelena od prirodnih materijala će zaštititi dijete od skica i spasiti od pregrijavanja prolazeći zrak.

 • Pokrivač. Plaid se koristi samo u hladnoj sezoni, češće zimi. Ploča može biti izrađena od prirodnih materijala i umjetnih. Pokrivači vune su topliji, ali mogu proći kroz hladan zrak. Stoga se prednost daje umjetnim pokrivačima.

  Osim toga, boje takvih pločica zadivljuju s obiljem, možete odabrati verziju u skladu s kolicima.

 • Trebam li jastuk?

  U pitanju odabira jastuka za novorođenče, važno je zapamtiti da bebe ne trebaju redoviti jastuk. Za pravilno stvaranje mišićno-koštanog sustava dijete mora spavati na krutoj podlozi bez jastuka.

  Vrste jastuka

  Za šetnje na svježem zraku u kolicima možete staviti sljedeće vrste jastuka.

  • Normalno. Takav jastuk nije prikladan za upotrebu novorođenčadi, jer takva upotreba može nepovoljno utjecati na pravilan oblik lubanje djeteta.
  • Ortopedski. Ovaj jastuk se koristi samo nakon konzultacija sa specijalistom, strogo kako je propisano u identificiranju patologija novorođenčeta. Koliko često koristite takav jastuk i je li prikladan za hodanje u invalidskim kolicima određuje samo liječnik. Kako bi se spriječio abnormalan razvoj lubanje u djeteta, takav jastuk se ne može koristiti.
  • Frejka. Takozvani Frejka jastuk je poseban uređaj za fiksiranje stopala djeteta s displasijom zgloba. Koristi se samo za namjeravanu svrhu ortopeda ili kirurga jer postoje ozbiljne kontraindikacije.

  No, čak i ako dijete treba liječenje s Frejka jastukom, trebate se posavjetovati s liječnikom ako se ovaj uređaj treba koristiti u invalidskim kolicima jer djeca često osjećaju nelagodu dok ga nose, tako da se šetnja neće dogoditi.

  Na kraju razdoblja prilagodbe, šetnje na svježem zraku će se odvijati s dvostrukom korist.

  Dodatne teme

  Dodatne predmete možete upotrijebiti u kolicima kako biste se zagrijali unutra.

  • Liner. Posebne košuljice u kolicima najčešće dolaze u paketu i stvaraju "jednu jedinicu" s kolicima. Takve košuljice obično su izrađene od istog (obično sintetičkog) materijala poput kolica. Oni štite bebu od vjetra, izgledaju elegantno pa se mogu koristiti za šetnju ili na bilo kojem javnom mjestu odvojeno od kolica.
  • Omotnica. Omotnica je dizajnirana da zadrži toplinu unutar kolica za vrijeme hladne sezone. Omotnice imaju prekrasan izgled. Oni su funkcionalni jer su opremljeni raznim uređajima za brzo postavljanje i polaganje. Omotnice se razlikuju po znaku kako su tople. Postoje tanke omotnice za ranu jesen ili kasno proljeće. Za zimu, trebate odabrati opciju na ovčjem kožu ili pretvorivoj omotnici s odvojivim toplim slojem.
  • Cocoon. Cocoon je poseban uređaj za spavanje novorođenčadi. U pravilu, čahura se koristi u zatvorenom prostoru, na ležajima, sofama, stvarajući uz pomoć zaštite čahura za bebu iz pada. Čahura se jednostavno ne može uklopiti u kolica, stoga ga koristite dok šetnja neće biti prikladna.

  Što biste trebali obratiti pozornost prilikom odabira pribora

  1. Prilikom odabira pribora za kolica, kao i bilo kojeg drugog proizvoda namijenjenog djetetu, posebnu pozornost treba posvetiti kvaliteti robe.
  2. Proizvođač mora biti dobro poznat.
  3. Ovaj proizvod mora biti u skladu s SanPiN 2.4.7 / 1.1.2651-10.
  4. Proizvod mora biti siguran, ne izazivati ​​alergijske reakcije.
  5. Prvo što treba obratiti pozornost je miris. Proizvod s jakim neugodnim mirisom ne može se koristiti kao dodatak kolicima. Otrovne tvari mogu uzrokovati gušenje u djeteta.
  6. Prilikom odabira proizvoda u kolicima, novorođenčad treba obratiti pažnju na materijale iz kojih je izrađen. Moraju biti prirodni i ekološki prihvatljivi.

  zaključak

  Moderna raznolikost pribora za kolica omogućuje vam da šetnje ugodnijim i za bebu i za majku. Prilikom odabira takvih pribora posebnu pažnju treba posvetiti njihovoj kvaliteti, kao i materijalima iz kojih se izrađuju.

  Kako brzo staviti dijete na spavanje?

  Problem spavanja djece jedan je od najtočnijih u životu svake druge majke. Prije pojave djeteta u mom životu, naivno sam vjerovao da sva novorođena djeca puno spavaju. Možda, ako ukupan broj sati srećemo ukupno, to će izgledati od velike važnosti, ali stvarnost je da većina majki ne dobiva dovoljno sna u prvoj godini beba života i ne može uvijek lagano staviti svoje dijete na spavanje. U ovom ću članku podijeliti s vama dugogodišnje iskustvo, sva vaša znanja o spavanju u djetinjstvu i sve trikove i tajne.

  Kako spavanje djece?

  Spavanje novorođenčeta, a djeca mlađa od dvije godine razlikuju se od spavanja odrasle osobe. Faza sna zahtijeva više vremena, djeca spavaju u kratkim vremenskim razmacima i, na početku, jednostavno ne znaju povezati različite faze spavanja. Mnoge bebe spavaju 40 minuta i onda se probude, čak i ako još žele spavati. Isprva im je potrebna pomoć u produljenju njihovih snova.

  Vrlo sićušna djeca još uvijek imaju lošu kontrolu nad svojim tijelima i kad zaspaju, često bace ruke i probude se. Stoga, savjet broj jedan: preskočite ruke djeteta mlađe od tri mjeseca, ako dijete ima dopuštenje da se presvlači.

  Djeca su vrlo zahtjevna za nastavak uvjeta spavanja, tj. Ako se navikne na zaspati na prsima svoje majke, a zatim da bi produljio san, treba sisati majčinu dojku, čak i ako više ne želi jesti. Međutim, bebe trebaju dojke ne samo za hranu, već i za smirivanje, za zaustavljanje žeđi itd. Sve ovo je dobro za dijete, ali majka je iscrpljujuća, pogotovo noću. Ljuljanje, usisavanje bradavica, bijeli šum, ritual za žvakanje itd. Također se može smatrati zaspati.

  Načini da se dijete spava

  Danas moj sin ima jednu godinu. On sam dolazi u našu sobu kad želi spavati, leći pokraj mene, drži moju ruku i zaspati vrlo brzo. Onda ga prebacim u krevet, a ondje lijepo spava cijelu noć. Ali nismo odmah došli do takvog rituala. Iza dugog puta spavanja.

  U prvim mjesecima trbuh mu je ozbiljno povrijedio. To nisu bile kolike, već crijevna infekcija i netolerancija na laktozu. Razumijete da dijete sa stalnim bolovima u trbuhu teško se opustiti i na prsima. U prvom mjesecu jednostavno nismo znali što činiti sve dok jednog dana ne kupimo fitball. Stoga je prvi način da brzo stavite dijete na spavanje: ljuljačka.

  Prva metoda: ljuljanje

  Jedan od mojih prijatelja mnogo je patio nakon gledanja programa "Live Healthy", gdje je Elena Malysheva rekla o opasnostima ljuljačke. Prijatelj zapravo nije kupio kolica na šarkama, fitball, ležaj za ležaj nakon tog prijenosa, a potom se žalio da je kasno shvatila svoju pogrešku, ali već dijete nije zaspalo za vrijeme bolesti kretanja.

  Kad je dijete u majčinom trbuhu, majka stalno kreće, kreće se. Tijekom devet mjeseci stalno se trga u trbuhu. Naravno, tu je u vodi, a ovo je malo drugačije, ali još uvijek postoji takva navika.

  Djeca su pucala nekoliko tisuća godina! Sjajni kreveti koristili su se u drevnim vremenima, jer izvrsno djeluje.

  Najbolje je odmah kupiti kolica na klasičnom podvozju, poput moje Inglesine. Dok hoda, ona nježno stijene dijete i savršeno spava. Mnogo kolica s okretnim kotačima ne ljuljaju dobro, morate znati. Još jedna prednost bolesti u pokretu u invalidskim kolicima je da ne trebate zamahivati ​​bebu u vašim rukama.

  Fitball. Fitball je bio moj pomoćnik cijelu godinu kad su dječji zubi bili izrezani ili je bio bolesni, noću se probudio, plakala. Stavio sam ga na domaći sag iz presavijenog pokrivača, sjedio na fitballu i utihnuo pet minuta nizbrdo i spustio se. Naravno, tresti bebu u svoje ruke, ali težina se redistribuira ravnomjerno na nogama i natrag.

  Neka djeca također dobro zaspaju u krevetu ili krevetiću. Nije uspjelo za nas, ali pokušajte.

  Druga metoda: Usisavanje

  Usisavanje je vitalni refleks za dijete, ima blagotvoran učinak na formiranje njenog živčanog sustava. Cijelo treće tromjesečje trudnoće, dijete ponekad sranje prstom u majčinom trbuhu. Bebe, u pravilu, dobro zaspaju majčinu dojku ili tijekom sisanja bradavica, jer sisanje ih jako smiruje.

  O bradavicama. Mnogi savjetnici za dojenje su kategorizirano protiv njih, ali se ne slažem. Ovo je pravi spašavanje na cesti, na ulici, ako trebate smiriti dijete i noću, ako se maca odjednom probudila, ali puna.

  Bradavice ili grudi su udruge za spavanje, one će u budućnosti ometati neovisan san, ali u početku su jednostavno potrebne.

  Treća metoda: prepun

  U bliskom prostoru, novorođenčad bolje zaspati. To može biti prilijepljivo, nosilo remen, spavajući u gnijezdu čahura.

  Četvrta metoda: bijeli šum

  Neka djeca savršeno zaspaju savršeno na mirnu i ravnomjernu pozadinsku buku: zvuk otkucaja srca, radni sušilo za kosu, usisavač, tekuća voda itd.

  Nije nam pomoglo, ali svatko ima svoje tajne. Jedina stvar je da, ako dijete ne zaspati, a ne u apsolutnoj tišini, teže ga je probuditi oštrim zvukom, poput pada predmeta ili kucanja.

  Metoda pet: uspavanke, pokretne i noćne svjetlosti

  Prekrasna uspavanka ludi i pomaže spavati. Prekrasna noćna svjetlost, koja projicira zvijezde na strop, privlači pozornost i fascinira, kao mobilni uređaj s rotirajućim igračkama, laganom i lijepom glazbom.

  Šesti način: ruka mame i udaraca

  Bebe vole osjećati prisutnost majke i zaspati dobro, ako stavite dijete u krevetić, uzmite njegovu ruku i lagano udarite njegov trbuh, noge i nos. U početku nije uspjelo, ali sada je u potpunosti.

  Prijelaz na samo spavanje

  Samo zaspavanje je vrlo dugo vještina, osim ako, naravno, prakticiramo nasilne metode, kao što je "ostavite u svom krevetiću i dopustite sebi da se jede".

  Prijelaz s ljuljačke na fitball na spavanje u krevetu u našem slučaju izgledao je ovako: mi se ljulja na loptu, ali nemojte čekati da se potpuno zaspi. Spava smo stavili u krevet, gdje i on zaspao. Dakle, oko dva tjedna, svaki put smanjivši vrijeme zamaha na lopti. Na kraju smo ga stavili u krevetić, pa je zaspao.

  Evo priče o našem spavanju. Nadam se da vam ove informacije budu korisne! Kako vaša djeca zaspati, i kakvi su vam problemi naišli?

  Liječnici ne preporučuju dugo vremena da novorođenče stavljaju u kolica

  Mnoge majke počinju stavljati bebu u kolica prerano, što može uzrokovati probleme sa zglobovima kuka.

  Brojna medicinska promatranja pokazuju da je kongenitalna displazija karakteristična za zemlje u kojima majke prakticiraju postavljanje djece u kolica prije. Dok je u prvim mjesecima života potrebno širiti noge bebe kako bi pravilno oblikovali glavu bedra, kaže pedijatar Hugh Keizer.

  Tako liječnici savjetuju majkama da slijede tri jednostavna pravila:

  1. Ne dopustite djetetu da dugo ostane u kolicima, ali ga pravovremeno smjesti u prostrani krevet.
  2. Nemojte sjediti dijete u kolicima već šest mjeseci, dok kralježnica i mišićni okvir leđa nisu dovoljno jaki.
  3. Koristite moderne uređaje za nošenje djeteta.

  Usput, treća točka pridonosi ne samo fizičkom razvoju djeteta: dijete je bliže majci, što je vrlo važno za njegovu psihu u prvim mjesecima života.

  Pored toga, kod djece, koji su često nosili u prstenu do dobi od 1, leđa su bili više razvijeni. Isto tako, stručnjaci su napomenuli da ova djeca brže krenu.

  Na temelju materijala deti.mail.ru

  Pročitajte više vijesti ovdje.

  Kako staviti bebu na spavanje? Savjet za dijete psihologa

  Prije pronalaženja pravi put za smirivanje, koji će dati rezultat od sto posto, roditelji moraju proći kroz mnoge besane noći. A ako novorođenče provede cijelo vrijeme u krevetiću, onda starija djeca zahtijevaju poseban pristup. Kako pravilno položiti dijete bez hirovita, histerija i suza?

  Za dobar odmor i oporavak osoba treba dobar san. Nije iznenađujuće da za rastući organizam djeteta koji svakodnevno prima nove informacije, igra veću ulogu nego za roditelje.

  Međutim, s djetetom raste i povećava budnost, proces polaganja često se pretvara u pravi komplikacija. Psiholozi savjetuju da se uzmu u obzir dob djece, da ih stave u krevet bez ikakvih poteškoća.

  Kako staviti novorođenče na spavanje?

  Čini se da se stavlja u krevetić dijete od rođenja do dva mjeseca je vrlo jednostavna. Spavao je gotovo cijeli dan i noć, probudio se jesti. No dok se ovaj proces ne prilagodi, dijete se može probuditi nakon pet sati i pet minuta.

  Da biste mu pomogli da zaspite i spavaju brže, upotrijebite sljedeće savjete.

  1. Pokušajte ga prekinuti. Znanstvenici su pokazali da preplitanje ne dopušta bebama da premjeste ruke (zbog onoga što se probude), podsjeća na majčinu trbuhu, stvarajući osjećaj mira i sigurnosti. Umotavanje u pelenicu također uzrokuje osjećaj pospanosti - za tri dana primijetit ćete da će beba početi primijetiti da se dišući kao znak da se "probudi".
  2. Ljuljanje na rukama ili u kolicima. Nemojte slušati mnoge dobronamjernike koji mogu reći da stvarate poteškoće za sebe. Bolest pokreta je dokazana metoda stoljećima, naravno, ako postupno dijete svladate tu i tamo, a ne tresti ga.
  3. Slap na papu. Blago, ritmično pljeskanje djeluje na djecu kao soporific, podsjećajući ih na otkucaje vašeg srca, zvukove koje su čuli i osjećali dok su bili u utrobi.
  4. Pjevajte uspavanke. Za novorođenče vaše vokalne sposobnosti nisu važne. Glasovi narodnih ljudi koji su čuli za vrijeme trudnoće izgledaju kao dijete najljepše. Obavezno uključite ruske folklorne uspavanke u roditeljski repertoar kako biste zaštitili bebu od tjeskobe i straha.
  5. Uključite glazbu. Mirne melodije, zvukovi prirode (zvuk vodopada, surfanje, šuštanje jesenskih lišća), pa čak i majčinski boos uklanjaju prekomjernu stimulaciju i smiruju živčani sustav djeteta. Nije nepoželjno poučavati djecu da zaspaju u "sterilnoj" tišini - oni će se probuditi od šuškanja. U svakom slučaju, usredotočite se na vaše dijete - netko voli apsolutni mir, ostali - glazba.

  Kako staviti dijete na spavanje do godinu dana?

  Djeca odrastaju, a vrijeme buđenja brzo raste. Dijete od 7-8 mjeseci, nakon jela, ne želi odmah zaspati. Zanima me biti s roditeljima, igrati se.

  Pola sata ranije, počnite polagati pretjerano aktivnu, nervoznu, nervoznu i emotivnu djecu. Što još treba znati mama?

  1. Oko pola godine bebe trebaju redovito noćenje, što znači da će morati ustajati noću. Neke majke prakticiraju spavanje zajedno dok se broj noćnih zalogaja ne smanji i dolazi vrijeme za neovisne snove djeteta u vlastitom krevetu.
  2. Poludnevna beba brzo će zaspati, ako radite dnevnu rutinu i pratite ga svakodnevno. Kako bi dijete moglo ući u krevet u pravo vrijeme, potrebno je igrati, hodati s njim u određeno vrijeme. Naravno, nije uvijek moguće promatrati takav režim jer djeca često poslušaju svoj bioritam, ali je u potpunosti u vašoj moći razviti naviku.
  3. Ne možete staviti bebu na spavanje? Razviti poseban ritual, koji će pomoći spavati brže staviti čak i najzgodniji beba. Redoslijed može biti takav - higijenski postupak, masaža, uspavanka, zaspala.

  Kako spavati djecu stariju od godinu dana?

  Dijete ima jednu godinu. Ako spava u vašem krevetu, možete početi postupni prijelaz na odvajanje spavanja u krevetiću. Što su starija djeca, to su češće čudovi i nespremnost na spavanje uzrokovani psihološkim razlozima - na primjer, strahovima.

  1. Ritual zaspavanja mora postupno biti kompliciran. Pokušajte ukloniti igračke u večernjim satima na mjestu, pripremiti pidžamu, meki medvjedić, od kojeg se malena voli zagrliti u vrijeme spavanja. Donesite bebu na prozor, recite mi da su ptice i životinje zaspili, sunce se također povuklo. Zatim zatvorite zavjese i stavite dijete u krevetić.
  2. Djeca ne bi trebala shvatiti da zaspaju kao disciplinska mjera. Neki roditelji vole prijetiti malim zavjesama: "Ako ne želite jesti kašu, brzo isključite crtiće i otiđite u krevet!" San treba biti zabavan, a ne dati još jedan razlog za loše raspoloženje.
  3. Do dvije godine, neke bebe počinju vidjeti noćne more. Boje se da zaspaju sami iu mraku. Nabavite noćnu svjetiljku, ispričajte dobre čarobne priče, stavite medvjedić pokraj njega, koji će vas zaštititi od strašnih snova. Pazite da ostanete pokraj mrvica prije spavanja.

  Dobri uvjeti za spavanje

  Dijete može zaspati loše zbog raznih razloga. Ne uzimamo u obzir slučajeve kada beba ne spava zbog bolesti, rezanja zuba ili negativne psihološke situacije u obitelji. To zahtijeva poseban razgovor. U svim drugim slučajevima trebali biste stvoriti povoljne uvjete koji povećavaju trajanje i kvalitetu snova.

  1. Krevetić - samo za spavanje. Za igre i zabavu nalaze se mnoga druga mjesta: razvijeni kauč, kutna igrališta ili igralište. Usput, nemojte stavljati bebu pored njega, a zatim u dječji krevet, a zatim u kolica.
  2. Posteljinu. Dajte prednost pidžami izrađenoj od prirodnog materijala, trebao bi biti mekan, nježan i ugodan do dodira.
  3. Cool zrak. Idealna temperatura u sobi je 18-19 stupnja. Ako je vruće i zagušljivo u dječjoj sobi, jednako će biti teško odgonetnuti novorođenče ili smiriti dvogodišnje dijete. Obratite pažnju i na razinu vlage, optimalni pokazatelj - 50-70%.
  4. Fizička aktivnost. Tijekom dana, dajte dijete s lokomotornom aktivnošću koja bi trebala odgovarati dobi i karakteru. Nemojte preopteretiti dijete samo prije spavanja.
  5. Snaga. Dijete bi trebalo zaspati hranjeno, ali ne i pretjerano. Prejedanje može dovesti do noćnih mora.
  6. Suha pelena. Pampers ne bi trebao curiti, iritirati nježnu kožu novorođenčadi i dojenčadi.

  Pokušajte, eksperimentirajte kako biste pronašli točno onako kako je savršeno za bebu. I ne zaboravite, vaše raspoloženje sigurno će biti proslijeđeno djeci, stoga budite mirni i uvjereni u svoje postupke.

  Kako hodati s novorođenčad

  Konačno, zbunjenost kretanja kući iz porodničarske bolnice se smirila, beba je kupljena, hranjena i slatko spavala. Ujutro će dolaziti lokalni liječnik i ispitati dijete. A možete ići na šetnju. Je li moguće?

  Lada Starostina
  Pedijatar, MMA njima. IM Sečenova

  Kada možete prošetati s novorođenčad?

  Doista, kada možete početi hodati s novorođenčad? Ovo pitanje je relevantno za sve mame, ali na njemu nema definitivnog odgovora. Sva djeca su drugačija, žive u različitim klimatskim uvjetima, a još uvijek postoje običaji različitih naroda, kada se beba prvi put dovodi na ulicu tek nakon određenog vremena (u različitim kulturama ovo razdoblje je drugačije - od 40 do 66 dana). Nemojte zaboraviti na zdravlje majke, koja će šetati češće.

  Uz zdravu novorođenčad, normalnu maminu dobrobit ili pomoćnika koji će hodati s djetetom, s lijepim vremenom (to jest, bez kiše, snijega, jakog vjetra, s vrlo niskom i vrlo visokom temperaturom), možete odmah otići na šetnju, to jest, 3-5. dana nakon iscjednje. Najčešće se čak i najmnebeno dijete smiruje tijekom šetnje. I nakon šetnje, postoji apetita za one bebe koje nemaju najbolje. Osim toga, hod je još jedan način očvršćavanja i prilagodbe mrvica u vanjski svijet, jer dijete uči o promjenama temperature, osjećaju kretanja zraka, a ne samo udobnosti domaćeg okoliša.

  Ako je dijete rođeno prerano ili oslabljeno, nakon teških isporuka, a također u odsutnosti dizala u kući, kad majka koja još nije pronašla mora nositi kolica uz stepenice, smisla je odgoditi šetnju dok se majka i dijete ne oporave ili dok se pomoćnik ne pojavi.

  Gdje hodati s novorođenčad?

  Ponekad je teže odgovoriti upravo to pitanje nego pitanje o vremenu početka šetnje. Naravno, u gradu nije lako pronaći pogodno mjesto za šetnju. Ali, ipak, ne biste trebali hodati s djetetom uz ceste, gdje ni odrasla osoba nema ništa za disanje. Tada neće biti koristi od šetnice - naprotiv. Najbolje mjesto za hodanje može se smatrati parkovima, rekreacijskim područjima, javnim vrtovima, pa čak i igralištima. Općenito, bilo koje mjesto je poželjno daleko od mjesta gdje su automobili krcat, izgradnja i druge manifestacije urbanizacije. Usput, možete koristiti balkon, koji morate premazati ili ograditi s rešetkom, tako da slučajni predmeti ili mačevi za cigarete ne padnu u kolica.

  Koliko hodati s novorođenčad?

  A ovo pitanje nema definitivan odgovor. Prva šetnja može trajati oko 10-15 minuta. A za ovu šetnju, nije ni potrebno staviti dijete u kolica - možete jednostavno šetati s njim u rukama oko kuće ili sjediti na klupi u dvorištu. Svaki dan, trajanje hoda može se povećati za 5-10 minuta, postupno dovodeći vrijeme hoda do 2 sata. Ako vrijeme i dobrobit majki dopuštaju, a nakon mjesec dana možete 2 puta dnevno 2 sata. Ne biste trebali hodati u slučajevima kad kiša vani, jak vjetar s plamenom, temperatura ispod - 15 ° C (pri visokoj vlažnosti - ni ispod - 10 ° С) ili iznad 32-35 ° С.

  Jesen. U pravilu, ovo je najslabija sezona, stoga je prikladno imati posebnu kišnu rupu na kolicima jer vas kiša može uhvatiti u najneočekivanijem trenutku. Postoje zaštitni kreme za kožu bebe dizajnirane za ovu sezonu - ne zaboravite ih koristiti. Vrijeme pješaženja postupno će se smanjivati ​​dok se približi zima.

  Zima. Zime su različite, ali u našoj hemisferi ovo je najhladnija sezona. Do početka zime, vrijeme za normalnu šetnju će biti smanjena na 1 sat. 2 puta dnevno, ili 1 puta dnevno, ali ne manje od 2 sata. Kao što vidite stane. Zapamtite kreme za zaštitu od vremenskih prilika! Pri visokoj vlažnosti, čak i pri 0 ° C, dijete može zamrznuti obraze.

  Proljeće. Sunčani dani postaju sve više. I povlači se da zamijeni osobu pod tim milujućim suncem. Ne zadržavajte svoje želje, budući da izvorno sunce ne gori, neka beba uživa u tome. Povećajte vrijeme za hodanje!

  Ljeto. To je obično najtoplija, čak i najtoplija sezona. Broj izlaza na ulicu ovisit će o vašim sposobnostima i željama. Dijete može hodati dokle god možete provesti na ulici. Ponesite s hoda samo trebate hraniti bebu i vaš ručak, promijeniti pelenu, a po mogućnosti - za vaš dan odmora. Bolje je da se vaš dnevni odmor podudara s najtoplijem dobu dana kada beba ne bi smjela biti na ulici. Najbolje je hodati ujutro kad sunce nije najtoplije, a nakon 4 sata kada se vrućina dana polako smanjuje. Ako vaša beba hoda u kolicima, bacajte mrežu od gaze preko vrha kako bi ga zaštitili od izravne sunčeve svjetlosti i mogućih letećih insekata (komarci, mušice, medeni). Najbolje je hodati u "čipku" u hladovini stabala, a ne na izravnoj sunčevoj svjetlosti, jer je koža bebe vrlo osjetljiva, opekline od sunca lako se mogu pojaviti. Nemojte zaboraviti koristiti posebne kreme za djecu označene kao "Za zaštitu od sunčevih zraka". I ne zaboravite na haljine za dijete, sada su velike od jednostavnih do vrlo modernih.

  Kako staviti dijete u kolica

  VAŽNO! Da biste spremili članak na svoje oznake, pritisnite: CTRL + D

  Pitajte DOCTOR-u i dobit ćete BESPLATNO ODGOVOR, možete ispuniti poseban obrazac na NAŠEM SITE putem ove veze >>>

  Kako staviti dijete na spavanje. Stavite bebu na spavanje.

  Dječji biološki sat

  U različitim dobima, djeca zaspati drugačije. To nije objašnjeno koliko s dobnim osobitostima njihovog organizma ili psihe, kao i prisutnošću vlastitog biološkog sata za svako dijete. Dječji biološki sat povezan je s uzorkom spavanja, prehranom i dnevnim režimom u cjelini. I to zauzvrat ozbiljno utječe na zdravlje djeteta i stanje živčanog sustava. Biološki satovi nisu stečena navika osobe koja je povezana s njegovim životnim stilom, okolinom ili rezultatima obrazovanja. Biološki sat se dodjeljuje osobi na genetskoj razini.

  Kako novorođenče spava?

  Novorođenče spava gotovo cijeli dan i noć, i budi se samo da zadovolji svoju glad. Stoga, ovaj proces spavanja nije čvrsto u djetetovom djetetu strogo u vremenu. Dijete može spavati samo nekoliko minuta između hranjenja ili možda nekoliko sati za redom, čak i 5-6 sati. Posebno se pojavljuju takve fluktuacije u načinu mirovanja djeteta tijekom razdoblja dojenja. Stoga nemojte brinuti o kratkom ili predugo spavanju djeteta. Tijekom vremena, dječji se period normalizira. Razdoblja će biti specifičnija i vremenski ograničena. Stoga ne biste trebali probuditi dijete u slučaju duljeg spavanja. Kada dijete dobije glad i osjeća glad, on će se probuditi i podsjetiti se glasnim vapajem.

  No, za odvajanje dnevnog i noćnog sna u djetetu potrebno je stvoriti odgovarajuće okruženje za vrijeme spavanja. Tijekom dnevnog spavanja potrebno je zatvarati prozore, ali ostaviti neke stanke u kući (ulični šumovi, tihi razgovori, itd.). Tijekom noćnog sna, trebate zadržati potpunu šutnju, govoriti šaptom, isključiti sve kućanske aparate (TV, telefon, radio, glazbu itd.) I smanjiti rasvjetu u sobi u kojoj dijete spava. Možete razviti ritual djelovanja prije spavanja, za psihološku pripremu djeteta za spavanje (čitanje bajki, kupanje u kupaonici).

  Kako pomoći djetetu da zaspi?

  Sretan si ako beba zaspi odmah nakon hranjenja. Ali to nije uvijek slučaj. Da bi dijete brzo zaspalo, mora se uvjeriti. Samo tresti bebu u ruke, udarite ga ili hodajte sa svojim djetetom oko sobe u vašim rukama, a beba će se smiriti i čvrsto spavati. Nakon što se mrvica spava, stavite je u krevetić. Ako nemate dovoljno snage da biste dijete stavili u naručje, koristite dječju kolica za ljuljanje. U ovom slučaju, ne biste se trebali mnogo uključiti i marljivo okrenuti kolica. Beba u invalidskim kolicima bi trebala biti omotana, a ne trznuta. U dizajnu mnogih kotača opremljenih kotačima, ili luk za ljuljanje. Stoga, možete koristiti krevet kao sredstvo za ljuljanje djeteta. Ako takve prilike ne pružaju kreveti, možete čak i iskoristiti dječju kolica kod kuće.

  Kako dijete leži u krevetu?

  Nakon što beba brzo spava, mora se staviti u krevetić. Pitanje je kako pravilno staviti dijete: na stranu, na trbuhu ili na leđima? Sve ove odredbe imaju svoje prednosti i nedostatke.

  Kada dijete spava na trbuhu, on pravilno oblikuje položaj zglobova kuka, jača leđne mišiće, a kada se proširuje, plinovi su lakše pobjeći. Ali kada spavate na trbuhu, povećava se rizik od iznenadne smrti djeteta tijekom prve godine života. Stoga je bolje spavati na djetetovom trbuhu samo tijekom dana i samo pod nadzorom roditelja.

  U poziciji na leđima također ima svoje negativne bodove. Kada dijete leži na leđima, postoji veća vjerojatnost da beba može burp i gušiti na povraćanje. Također u položaju na leđima, dječji jezik može pasti. Stoga, najbolje je staviti bebu na spavanje na svojoj strani. Povremeno mijenja jednu stranu u drugu.

  Ako dijete spava u istoj sobi s roditeljima...

  Kako staviti dijete na spavanje

  U prvim mjesecima života za bebu najbolje je spavati u istoj sobi sa svojim roditeljima. Što je dobro ne samo za dijete nego i za roditelje. Da biste bili u neposrednoj blizini bebe, pomaknite jasle blizu bebe i spustite stranu. Uz ovaj dizajn između kreveta, ne morate stalno ustajati iz kreveta i trčati do kreveta bebe. Izračunajte koliko se puta dijete dijete diže tijekom noći, ili se približavate sami da provjerite sve kako bi s njom. Zbog toga ćete imati priliku spavati malo duže u ovom napornom vremenu. Također će vam biti lakše hraniti bebu i, bez ustajanja iz kreveta, pomaknuti spavati na krevetić. Bit će vam lakše održavati kontakt s djetetom. Da biste to učinili, možete zujati melodiju, a beba će vas slušati.

  Dijete u ovoj dobi može spavati od 16 do 20 sati, bez obzira na doba dana. Trajanje mirovanja može trajati od 30 minuta do 2 sata.

  Kad dijete ima pola godine...

  Svaki novi mjesec smanjuje vrijeme koje dijete uzima za spavanje. Dijete je budnije, igra. I nakon jela, više ne pokušavajući odmah zaspati. Stoga je sada potrebno uliti u dijete ritual djelovanja za odlazak u krevet. Tako, na primjer, prije odlaska u krevet ne biste trebali oduševiti djetetu aktivnim i aktivnim igrama. 30-40 minuta prije spavanja idite na smirene igre i umirujuće djelovanje.

  Kad dijete već ima godinu dana...

  Do godine promjena djetetovog uzorka spavanja. Tipično, dnevni san je podijeljen na dva dnevna 2 sata i jednu noćnu spavanje u trajanju od 10 do 12 sati. Ako prije nego beba spava u istom krevetu s tobom, sada možete početi poduzimati mjere kako biste postupno preoblikovali bebu na spavanje u svom krevetiću. Možete početi s drijemom.

  Budući da je beba krevet pored kreveta, a ti si blizu nje, dijete dobiva iluziju da spavaš zajedno, ali beba spava u krevetu. Beba će biti mirna da ste blizu i zaspati brzo i čvrsto. Da biste ubrzali proces zaspavanja, dodirnite dijete rukom i tiho ga ugasite, pjevajući pjesmu ili melodiju. U isto vrijeme, zadržite disanje čak i dijete će prilagoditi disanje na disanje, biti mirno i spavati bolje. Pridržavajte se pravilnog pravila kada postavljate u krevet: uvijek stavite dijete u krevet u isto vrijeme.

  U ovom dobu, neka djeca počinju spavati jednom dnevno. Nemojte mučiti ovu djecu i prisilno ih pokušavajte spavati kod kuće. Bolje početi stavljati dijete u krevet rano noću. U nekoj djeci, dnevni san nestane privremeno, a nakon nekoliko dana ili tjedana opet počinju spavati tijekom dana.

  Ojačati i osigurati ritual odlaska na spavanje u djeteta. Sada, zajedno s djetetom, možete ukloniti igračke za noć, širiti jasle i dobiti pidžama, staviti svoju omiljenu lutku ili mekanu igračku na spavanje. Dijete mora shvatiti da su igre završene, moraju se smiriti i pripremiti za krevet. Dijete u ovoj dobi zna i razumije veliki broj riječi. Stoga je potrebno kombinirati posao s užitkom: staviti dijete na spavanje i razviti djetetov vokabular. Za to morate razgovarati s djetetom. Dijete čuje vaš govor i smiruje se. Možete popiti pjesmu ili reći pjesmicu. Dijete vas već može razumjeti, tako da pjesma ili pjesmica trebaju biti sa smislom. Ali, kao i prije, zadržite mirni ton u svom govoru i dajte svoj glas užasavajuću intonaciju.

  Djeca odmah ne zaspaju. Na početku sna u djetetu nemirno, površno. Dijete se može probuditi iz bilo kojeg kretanja, šuškanja, buke. Stoga ne treba žuriti nakon što je dijete zaspalo. Budite strpljivi i pričekajte nekoliko minuta dok dijete ne zaspati. Na početku spavanja može se stenjati i kretati, ali kad vidite da dijete mirno diše, mišići su opušteni, što znači da beba čvrsto spava. Sada možete ostaviti dijete i otići u posao.

  Do dobi od jedne, potreba za spavanjem u djetetu bit će 12-14 sati. Danas bi dijete trebalo spavati 2-3 sata, a noću trajanje sna bi trebalo biti 10-11 sati.

  Kada je pored bebe mama...

  Kako staviti dijete na spavanje

  U onim slučajevima kada dijete spava s vama u istom krevetu, a zatim ga premjestite u krevetić, vrijedi se sjetiti da je dijete zagrijano i zaspalo na određenoj temperaturi. Kada stavite dijete u njegov krevet, neće se osjećati ugodno u hladnom krevetu i on se može probuditi. Stoga, potrebno je zagrijati dječji krevet prije nego što ga premjestite na krevetić. Dijete u svom krevetu trebalo bi biti jednako udobno kao i kod vas, samo se u tom slučaju neće probuditi.

  Dječji krevetić je još uvijek pored kreveta. Ali sada ga možete postupno ukloniti. Da biste to učinili, pod izgovorom, postupno pomaknite krevetić. Razlog za takve akcije može doći do bilo kojeg. Ali, tako da bi ona izazvala povjerenje djeteta, i nije osjetio hoax. Recite svojoj bebi da vam je prikladnije čitati knjigu.

  Noću, kada se beba probudi, tražit će vas da se spavate. Nemojte tjerati dijete za to. Neka beba zaspi s tobom i onda ga vratite u krevetić. Ili ga odmah prenesite u krevetić, ali ostanite s njim dok ne zaspi. Vrijeme će proći, dijete će se naviknuti na spavanje same, te će vas manje i manje posjetiti, a s vremenom će cijelu noć spavati u svom krevetiću.

  Dijete u ovoj dobi puno razumije i osjeća se puno. On počinje osjećati veliku potrebu za vama i zahtijeva veću pažnju i osobnu komunikaciju. Dijete zahtijeva da budete prisutni kad zaspi (osobito tijekom sna na danu) i pažljivo promatra da ne idete nigdje. Dijete se odmah osjeća ako ćete otići negdje, žuriti negdje ili se samo nervozni. U takvim slučajevima, dijete se ne smiruje, i kao rezultat, dugo se ne spava. Stoga, odvojite od brige drugih i posvetite malo vremena samo za dijete. Dijete će se smiriti i zaspati brzo.

  Ne dopustite da vaše dijete poremetiti obrasce spavanja. Dječak će tražiti više da se igra ili jede, tražit će razloge koji ne bi išli u krevet - još uvijek popiti piće, pisati, pročitati knjigu itd. Nemojte se baviti djetetom i pridržavati se prihvaćenog režima. Dijete može biti hirovito i čak plakati. Držite se mirno i nemojte mučiti dijete. Spavanje ne bi trebalo biti kazna za bebu ili dužnost. Vaše mirno stanje će na kraju biti proslijeđeno djetetu i zaspao.

  Kada dijete muči noćne more...

  Djeca u dobi od dvije godine počinju sanjati. Stoga, ako dijete pati od straha ili straha prije odlaska u krevet, možda ima noćne more. Dijete zbog noćnih mora može se početi bojati zaspati, bojati se zaspati sam ili u mraku. Moramo pomoći djeci da prevladaju te strahove. U vrijeme spavanja beba bi trebala doživjeti samo pozitivne i dobre emocije. Recite svom djetetu priču o spavanju, pjevajte uspavanku, dajte omiljenu lutku ili meku igračku. Ostavite malo svjetla u sobi, kao što je svjetlost iz susjedne sobe ili noćno svjetlo. Ostanite s bebom dok ne zaspi. Dijete bi trebalo biti u kontaktu s vama, onda će biti mirno i neće se bojati ničega.

  Kada dijete već ima dvije godine...

  Dnevno spavanje djeteta u dobi od dvije godine sačuvano je, dijete spava par sati tijekom dana i oko 10 sati noću. Ali za neku djecu, potreba za dnevnim spavanjem može proći. Nemojte se rugati sebi i svom djetetu, prisiljavajući ga da spava tijekom dana. Spavanje može biti kazna za dijete, i to jednostavno nije prihvatljivo. Bolje je unijeti popodnevni odmor u dječjoj sobi - čitanje knjiga ili tihih igara. Možete samo leći s bebom na krevetu, a da ne zaspi. No, vrijedno je povećati trajanje noćnog sna i u noći rano spavati 1-2 sata.

  Kada dijete već ima tri godine...

  U tri godine život i dnevna rutina mnogih djece mijenjaju se. Ove promjene su posljedica činjenice da dijete u ovoj dobi počinje odlaziti u vrtić. A u vrtiću bi trebao biti jedan način za svu djecu. Ali ako se pridržavate režima dnevnog i noćnog sna, onda u ovom slučaju samo morate pomaknuti vremenski okvir za zaspanje i buđenje djeteta. Najvjerojatnije, prije nego što odete u krevet noću, morat ćete rano u krevet i rano ujutro ustati. Način dnevnog spavanja također će se pomaknuti u skladu s tim.

  U dobi od tri godine, ona već obavlja racionalnu i svjesnu aktivnost. Stoga je moguće potpuno povjeriti djetetu ritual pripreme za vrijeme spavanja. Dijete bi trebalo očistiti svoje igračke s njim, odabrati svoju omiljenu knjigu za čitanje prije odlaska u krevet, on će se oprati i staviti na pidžami, on će poželjeti cijelu kuću dobro noć.

  Opći savjeti za stavljanje bebe na spavanje:

  Kako staviti dijete na spavanje

  Prvo, djeca vole omotati svoje omiljene igračke na spavanje. Vole se oprostiti i poželjeti cijelu kuću u dobroj noći. Nemojte zaboraviti da su to iskreni motivi i želje djeteta, stoga ne ograničavajte dijete u ove radnje. Upravo prilikom polaganja djeteta na spavanje, osigurajte ovaj ritual dodatnim, slobodnim vremenom.

  Drugo, nikada ne postavljajte vremenski okvir za dijete tijekom kojeg bi trebao zaspati. I još više nervozan i vrištanje djetetu, ako ne može zaspati. U djetetu, kao u odrasloj dobi, jedan dan nije kao drugi. Stoga, emocionalno raspoloženje prije spavanja može se razlikovati u različitim danima. Samo trebate biti strpljivi i biti mirni. Vaš mir uma će biti prenesen na dijete, i on će zaspati brže.

  Treće, ako se vaše dijete boji mraka, razgovarajte s njim i pokušajte odrediti uzrok njegovih strahova, a nakon što odredite uzrok, lakše ćete se boriti s njom.

  Četvrto, nikad ne dopustite da vaše dijete gleda televiziju prije spavanja, a posebno programe odraslih ili vijesti. Ako dijete vidi nasilje ili ubojstvo na ekranu, dugo će se brinuti i neće moći spavati, ili će mu noćne mere mučiti.

  Stoga, trebali biste dobiti puno strpljenja, a vi i vaša beba imat ćete samo mirne noći.

  Dobro smo stavili novorođenče

  Kada se dijete pojavi, roditelji se često boje da će je nauditi svojim neugodnim pokretima i akcijama. Većinu vremena novorođeno dijete provodi u snu, pa je vrlo važno da njegov krevet i držanje budu što udobniji i da ne uzrokuju neugodnosti djetetu.

  Najbolja opcija za postavljanje djeteta na spavanje je da mu dodijeli zasebni krevet.

  U trgovinama možete pronaći mnogo, ali glavne preporuke za odabir mogu se sažeti na sljedeći način:

  • krevet bi trebao biti izrađen od prirodnih materijala (drvo je bolje)
  • madrac bi trebao biti dovoljno teško (kokosovi madraci su se dokazali)
  • tijekom prve godine života beba ne treba jastuk (kako ne bi često mijenjali posteljinu, možete koristiti pelenu)
  • zidovi krevetića trebaju biti mekani tako da beba ne udara u snu

  Moguće je organizirati zajednički san s bebom. To je pogodno za majku koja se ne treba ustati često noću, i za bebu koja će mirnije spavati, osjećajući blizinu voljene osobe. Međutim, treba imati na umu da novorođenče zahtijeva puno prostora, tako da u nekim slučajevima otac mora biti izbačen iz kreveta. Osim toga, madrac odraslog kreveta možda nije u potpunosti prikladan za bebu. Ne preporučuje se spavati zajedno i oni roditelji koji zaspati previše teško, jer dijete može slučajno povrijediti i udariti dijete slučajno.

  Kako se ne bi štetilo djetetovoj kralježnici, mora se pravilno položiti. Za nježno spuštanje djeteta u krevetu, jedna ruka mora biti smještena ispod glave i vrata, a druga držite leđa.

  Ako postoji mogućnost, prilikom polaganja potrebno je dijete držati što bliže prsima. Ruke se ne smiju pustiti vrlo brzo kako bi se dijete moglo naviknuti na tvrdu površinu.

  Dijete mora biti okrenuto na boku, podupirući glavu, pokriven dekom. Da se dijete ne vrati unatrag, pod leđima možete staviti valjak ili ručnik koji je odmaknut od pelene. Umjesto jastuka, u početku se može koristiti i pelena koja se preklapa četiri puta. Na isti način potrebno je staviti dijete u kolica.

  Ako beba još nije spava, ne biste se trebali brzo udaljiti od kreveta, možete ga malo udara, razgovarajte s njim nježno.

  Neki liječnici preporučuju stavljanje novorođenčeta na trbuh. U tom slučaju, glava mora biti okrenuta na bok, prikladno je staviti ručke na obje strane i podesiti noge.

  kako staviti novorođenče, pravilno staviti novorođenče, kako pakirati novorođenče

  Budite prvi i svi će znati za vaše mišljenje!

  • O projektu
  • Korisnički ugovor
  • Uvjeti natjecanja
  • oglas
  • mediji Kit

  Potvrda o registraciji masovnih medija EL №FS77-67790,

  izdana od Federalne službe za nadzor komunikacija,

  Informacijske tehnologije i masovne komunikacije (Roskomnadzor)

  13. prosinca 2016., 16+.

  Osnivač: Hurst Shkulev Publishing društvo s ograničenom odgovornošću

  Glavni urednik: Dudina Victoria Zhorzhevna

  Autorska prava (c) Hirst Shkulev Publishing LLC, 2017.

  Zabranjena je svaka reprodukcija materijala s web mjesta bez dopuštenja izdavača.

  Pojedinosti za kontakt za vladine agencije

  (uključujući i za Roskomnadzor):

  Telefon: +7 (495) 633-5-633

  u ženskoj mreži

  Pokušajte ponovo

  Nažalost, ovaj kôd nije prikladan za aktivaciju.

  Za šetnju s novorođenčad. U kočiji iu automobilu

  Dnevne šetnje su potrebne za dijete i vrlo su važne za njega. Uz snažnu kolica u bilo koje doba godine, dijete i njegova majka također će uživati ​​u šetnji.

  Ekaterina Belova

  Merchandiser, Moskva

  Sa sigurnom i sigurnom auto-stolicom, mrvica može sigurno voziti u automobilu, čak i na velikim udaljenostima. Ako je potrebno donošenje kratkog "bacanja" s djetetom u kliniku ili u trgovinu ", tada će vam sredstva za nošenje djece biti vrlo dobrodošla.

  Mi se vozimo u kočiji

  Kupnja broj jedan za hodanje s djetetom, naravno, kolica. Njezina je zadaća pružiti djetetu udobno kretanje i zdrav san na svježem zraku, u kombinaciji s udobnošću za majku. Kakva kolica odabrati iz velikog broja predloženih modela?

  Najbolja opcija za novorođenčad je klasična kolica. Njegove glavne prednosti su dobra propusnost, visoka prostorija za sjedenje i prostrana košara s čak i tvrdim dnom.Što je košulja veća i dublja, to je bolje: možete koristiti kolica duže, udobno ćete biti za dijete zimi, unatoč obilju tople odjeće, a ne ljeti u ljetnim mjesecima - jer postoji dovoljno prostora za cirkulaciju zraka.

  Kolijevci mogu imati niz vrlo korisnih svojstava. Na primjer, uklonjiva podstava kolijevke i madraca mogu se oprati, tako da možete biti mirni o higijeni dječjeg kreveta. Sustav kontrole klime osigurava optimalnu unutarnju mikroklimu u "kabini" kolica: prilikom pomicanja, protok zraka slobodno ulazi (izravno na dijete) kroz posebne otvore za dovod zraka smještenih na dnu kolijevke, a izlazni zrak se tijekom postupka disanja izvlači. Zahvaljujući tome, dijete, čak i ležanje u potpuno zatvorenom kolijevku (poklopac je podignut, ugrađen pretinac, postavljen je kišni pokrov) neće imati nedostatak svježeg zraka. Unutarnji prilagodljivi stražnji dio kolijevke omogućit će vam lagano podizanje djeteta za hranjenje ili bolji pregled dok je budan. Kolijevka za ljuljanje ima blago konveksnu podlogu, tako da se može koristiti kao kućni krevetić i lagano kretati vašu bebu. Pomoću ugrađenih ili uklonjivih ručica može se nositi košarica s djetetom. Zbog svega, "klasici" imaju, možda, samo jedan nedostatak - velike dimenzije i težina, što stvara probleme s izlazom na ulicu. Ponekad je teško za mamu sami uzeti "upakiranu" kolica za šetnju i vratiti je natrag. Osim toga, zbog široke podloge, ne smije se nalaziti u vratima ili malom dizalu (to su dimenzije bolje mjeriti unaprijed, tako da neće biti neugodnih iznenađenja pri zaglavljanju).

  Ukoliko, uz kolijevku, ugrađuju i ugostiteljsko sjedalo, onda već govorimo o univerzalnom kolicima s 2 u 1. Kada beba raste, kolijevka se skida s kućišta i zamjenjuje ga zadovoljstvom, što znači da dijete u kolicima može teoretski voziti od rođenja do 2-3 godine. Međutim, praksa pokazuje da čim dijete počnu s pouzdano zalupiti svojim nogama, kupljen je još jedan, lakši i kompaktniji kolica - on će moći sjediti u njemu samog i puzati se bez pomoći. U isto vrijeme, dijete će morati biti izvučeno iz hodnika, postavljeno na visoki klasični podvozje, i to je još uvijek teško i nije baš pogodno.

  Kolica "3 in 1" omogućuju ugradnju na kućište drugog modula - dječje auto sjedalo kategorije 0+, koja se često prodaje u sklopu zajedno s drugim komponentama. Ova kombinacija je namijenjena djeci koja često moraju voziti u autu. Neke marke nude drugu inačicu univerzalnih invalidskih kolica. Šasija, kolijevci, sjedala za uživanje i sjedala automobila se prodaju zasebno, a mnogi su njihovi modeli međusobno kompatibilni. Roditelji mogu "sastaviti" kolica po želji. Na primjer, vaš omiljeni model kolijevke ili pješačka viseća mreža može se instalirati ne samo na klasičnu šasiju, već i na kotačima s tri kotača ili na laganom, pa čak i na šasiji šasije.

  Transformator je "laganje" i "sjedenje" kočenje u jednom slučaju. Kako bi novorođenče moglo ležati u transformatoru, stražnja kolica se pričvršćuju na vodoravni položaj, a za bebe koji mogu sjediti, naslon sjedala može se podići na položaj za sjedenje ili ležeći položaj. Na mnoge načine, transformatori su prikladni i praktični. Prvo, to je jedna od najpristupačnijih i najisplativijih vrsta invalidskih kolica, koja pokriva sve dobne skupine - od rođenja do tri godine. Drugo, u usporedbi s klasicima, transformator je lakši i kompaktniji. Također je vrijedno napomenuti praktičnost okretne ručke i prisutnost u inačici ugradbenih sigurnosnih pojaseva. Izmjenjivi dijelovi, izolacija, velika kapuljača i rt na nogama čine transformator za sve sezone. Ipak, tu su i nedostaci, od kojih je najozbiljnija nemogućnost, zbog sklopive strukture "tijela", kako bi dijete postalo idealno krevet. U tom smislu, poželjno je modelirati s unutrašnjom omotnicom umetnutom unutra, koja ima tvrdo dno. Još jedna točka: transformator u položaju "kolijevka" je tijesan i nije dovoljno dubok, što se posebice osjeća u zimskim mjesecima kad dijete kreće u toploj odjeći i pokrivaču. Mnogi roditelji nisu zadovoljni s prilično niskim slijetanjem kolica (majka se mora previše naginjati prema djetetu) i čvrstu suspenziju (dakle, prohodnost kolica je još gore, a ona jedva mijenja s jedne na drugu stranu).

  Kupujemo kočiju

  Odabir kolica (bez obzira radi li se o klasičnom, karavanu ili transformatoru), morat ćete procijeniti njegovu vožnju sa strastima. Naravno, invalidska kolica na laganom kućištu s malim kotačima i sposobnost brzog udara impresionira svojim laganošću i kompaktnošću. Možda za bebu rođenu u proljeće ili ljeto i uglavnom hodanje u dvorištu, gradskim pločnicima i uličicama javnog vrta, prikladna je opcija lagana kolica s kolijevkom ili transformacijskim tijelom. Ako kolica imaju široku podlogu, velike pneumatske gume s ojačanim gaznim slojem, onda se pretvara u pravi teren za sve terene: stabilan i pouzdan, lako će prevladati snježne pomične daske i zmaj. Ljeti je zadovoljstvo prošetati djetetom kroz šumu, da se opustite izvan grada: dobar bočni automobil neće se bojati šumskih staza, šljunčanih i šljunčanih staza. Mehanički apsorberi su odgovorni za glatkoću: mrvica neće biti uznemirena treseći se čak i izvan terena, a ako iznenada rasprsne u suzama, lakše će ga smiriti ako postoji mogućnost da pumpa vozilo natrag i naprijed, s jedne na drugu stranu, pa čak i gore i dolje.

  Podvozje invalidskih kolica za novorođenče ne samo da može biti tradicionalno četiri kotača. Kolica s triciklima i dvostruka prednja invalidska kolica već su postala vrlo popularna.

  Odabir prikladnog modela dječjeg vozila trebali biste se zanimati za svoje "svakodnevne" značajke. Ručka koja se podesiva po visini, prostrana košarica za prtljagu, dodatni džepovi na presvlaku, vrećica za mama i set dodataka (kišni poklopac, mreža za komarce, topla omotnica) čine kolica udobnom i sve sezone za upotrebu. Ako je potrebno, morate odmah kupiti te dodatke.

  Prodavač je u trgovini dužan pokazati kolica u akciji: pokazati kako je montirana, presavijena, kako se mijenjaju položaji naslona, ​​koraka, ručica itd. Istovremeno, potrebno je obratiti pažnju na činjenicu da svi mehanizmi transformacije rade jasno, bez ikakvih zvukova (cvrčanje, pucketanje) i nepotrebnih napora. Kada kupujete, morate pregledati kolica i "pokušati" to za sebe: to je pogodno za majku da upravljaju, da je lako odustati i razviti kolica. Potrebno je provjeriti funkcioniranje kočnice, bilo da se vozilo vodi do kraja tijekom vožnje, da li kotači vise itd. Moramo pokušati bacati ručku, tresti kolica, pričvrstiti i odvojiti odvojive dijelove. Nema pritužbi? Zatim slobodno platite za kupnju, provjeru opreme i dostupnost instrukcija.

  Sigurna udobnost u automobilu

  Za putovanja s djetetom, poželjno je opremiti unutrašnjost automobila s nekim dodatkom. Na stražnjim prozorima treba objesiti sunčane prozore. Posebno ogledalo za praćenje djeteta koje sjedi na stražnjem sjedalu omogućit će vozaču da zadrži dijete na vidiku. Na stražnjoj strani prednjeg sjedala, organizator možete objesiti džepovima. Male stvari potrebne na putu: igračke, knjige, olovke, vlažne maramice, boca za piće itd. Uvijek će biti pri ruci. Da bi beba mogla disati svjež zrak i bez prašine u automobilu i dobro se osjećati čak i tijekom dugih putovanja, korisno je koristiti ionski čistač i / ili ovlaživač zraka u kabini, radeći od upaljača za cigarete. Dječja hrana toplija mrvica će uvijek imati toplu hranu i piće. Na stražnjem prozoru automobila možete staviti naljepnicu koja upozorava da dijete vozi u autu.

  Nosimo u autu

  Uvođenjem novih pravila na cesti, koja se primjenjuje od 1. siječnja 2007., za sigurna auto putovanja, zajedno s djetetom, roditeljski vozači morat će se pobrinuti za stjecanje posebnog ograničenja. Za novorođene bebe nude se 3 opcije: prijevoznik (grupa 0), auto sjedalo (grupa 0+) ili grupa sjedala za automobil 0 + / 1.

  Nosač automobila (grupa 0) namijenjen je za bebe od rođenja do 6-9 mjeseci (težine do 10 kg) i posebna je košarica s krutim kalupom od plastike otpornog na udarce i set trake za pričvršćivanje (može se prodati odvojeno). Stavite na kompatibilnu šasiju kolica, dječji nosač se koristi za hodanje kao i obično. U kabini automobila avtolyulka instaliran i osiguran na stražnjem sjedalu. Pomoću sigurnosnih pojaseva pričvršćuje se na standardne sigurnosne pojaseve vozila i sigurno ih drži. U samom nosaču automobila dijete je fiksirano s unutarnjim pojasom za pojas, a za zaštitu glave osigurava se posebna mekana košuljica. Usput, tako da dijete ne pate u slučaju bočnog sudara, preporučuje se ugraditi nosač automobila na glavu vrata automobila.

  UPOZORENJE! Opasno je prevoziti dijete u automobilu u uobičajenom koljevku iz kolica ili u omotnici!

  Auto sjedalo (skupina 0+) je prijenosni auto sjedalo namijenjeno djeci od rođenja do jedne i pol godine (do 13 kg). Kod nošenja bebe nalazi se u fiziološkom položaju koji se naslanja. Za udobnije postavljanje novorođenčeta u sjedalima automobila osigurana je poseban ergonomska košuljica. Međutim, roditelji ne smiju zaboraviti da djeca koja još nisu u stanju sama sjesti trebaju provesti više vremena ležeći na ravnoj horizontalnoj površini. Stoga se preporučuje korištenje automatske opreme za kratke izlete, čije vrijeme putovanja ne prelazi sat vremena. Automobilska sjedala ove težinske grupe mogu se postaviti i na stražnjoj strani i na prednjem sjedalu automobila, ali uvijek samo prema smjeru vožnje. Pri nosi se dijete drži ugrađenim pojasom u obliku slova Y ili pet točaka, a sam auto sjedalo je fiksiran u automobilu s redovitim sigurnosnim pojasevima ili postavljen na posebnom postolju koji je stalno fiksiran i uvijek može biti u autu. Zahvaljujući ovoj prilagodbi, stolica će jednostavno stati u bazu, bez uporabe pojaseva svaki put. Ovisno o modelu sjedala automobila, baza se prodaje zajedno s njom ili je kupljena zasebno, fiksirana je u automobilu pomoću standardnih pojaseva ili Isofix sustava.

  Auto sjedalo 0+ je višenamjenski i može se aktivno koristiti izvan automobila. Dakle, možete nositi dijete u njemu. U tom smislu, kada kupujete vrijedno paziti na težinu nošenja. Kod kuće, ovo se auto sjedalo koristi kao stolica za ljuljanje. Vođenje "putničkog sustava" može se ugraditi na šasiju kolica ili izravno na laganu kolica kako bi dijete moglo hodati na sjedalu automobila. Dakle, za nošenje, trebat će vam odgovarajući pribor. Dakle, flip vizir skriva dijete od sunca, za komarce će eliminirati dosadne komarce, kiše će štititi od kiše pregača nozi će štititi od vjetra, toplo koverti toplo u hladno, unutarnji poklopac godine „prozračna” tkanina neće dopustiti mrvice znojiti na vrućini. Naravno, prikladnije je ako većina pribora bude u setu s naslonjačem.

  Auto sjedala skupine 0 + / 1 već nalikuju na odrasle auto sjedalo, samo vrlo mali, namijenjen za djecu od rođenja do 4 godine (težine do 18 kg). Za novorođenčad, naslonjač je ugrađen u automobil s leđima u smjeru putovanja. Za njih je osigurana ergonomska košuljica, smanjujući unutarnji prostor stolice i pružajući priliku da promijeni kut straga tako da mrvica može biti u maksimalnom horizontalnom položaju. Kada beba ima oko godinu dana, sjedalo za njega u automobilu mora biti preusmjereno od strane osobe u smjeru putovanja. Stolice ove grupe fiksirane su sigurnosnim pojasevima automobila ili s Isofix sustavom i imaju unutarnje sigurnosne pojaseve.

  Kupujemo auto sjedalo

  Potvrda da je sjedalo za automobil prošlo sve potrebne testove i da udovoljava europskom standardu sigurnosti jest prisutnost sljedećih oznaka: ECE R44 / 03 (vrijedit će do 2009.) ili ECE R44 / 04 (novi standard koji je stupio na snagu od 2005.).

  Auto sjedalo bi trebalo biti udobno za dijete. Anatomski dizajn, ventilirani leđa, udaljiti za presvlake za pranje, ugodna na dodir materijala omogućit će vaše dijete biti sretni da sjedi na stolici, duboko sadnju i „grle” dizajn pružiti maksimalnu sigurnost i zaštitu glave, vrata i ramena u bočnih sudara, a ako beba spava, njegov glava neće saviti na jednu stranu.

  Bolje je davati prednost poznatim robnim markama i dućanima u trgovinama gdje možete dobiti sveobuhvatne informacije o svakom modelu sjedala automobila iz ponuđenog raspona.

  Sjedište automobila mora biti popraćeno uputama na ruskom i detaljnom instalacijskom shemom, a na stolice s pričvršćenjem Isofix, nalazi se i popis kompatibilnih marki automobila.

  Rizik je kupiti rabljena sjedala za automobil od stranaca. Zbog unutarnje nevidljive štete djetetu koje je bilo uključeno u nesreću, dijete može ostati nezaštićeno u hitnim slučajevima.

  Mi nosimo ruke

  Postoje situacije kada je uporaba kolica nije vrlo prikladna. Na primjer, ako je potrebno brzo trčanje u dućan ili ljekarne, ići u kliniku, koja se nalazi nekoliko autobusnih stanica od kuće, dobar alat za mame postale sredstvo za nošenje djeteta: ruksak-klokan remen i kolijevke za nošenje, koja je, usput rečeno, može prodan s kolicima.

  Za dijete je bolje kupiti ruksak klokan, što ga čini moguće položiti vodoravno (dijete leži sideways s majkom) ili barem reclining. Takvi modeli imaju kruti, a istodobno mekani podstavljeni gornji dio leđa, koji u sklonom položaju postaju udobni ravni ležaj za bebu. Kada dijete uči sjesti, može se sigurno početi "voziti" u ruksaku vertikalno, okrećući se lice svojoj majci. Ali budući da djeca u ovoj dobi i dalje spavaju više nego ostati budni na ulici, opcija horizontalnog nošenja i dalje će biti relevantna. Samo peretegnuv potrebno pričvršćivače na ruksaku, majka će premjestiti bebu u skloni položaj, a da ga čak ni ne probudi. Još jedno prikladno dizajnersko rješenje za najmlađe putnike koji se dugo ne mogu uspraviti je mogućnost hranjenja i odmaranja u ruksaku. Da bi to učinili, majka mora sjesti i opustiti se ili otkopčati gornje trake dječjeg sjedala - dijete će ležati na krilu.

  Ako odaberete "klokan", morate obratiti pažnju na praktičnost sastavljanja ruksaka, pouzdanosti trake, mogućnosti brzog uklapanja u ruksak za dijete. Preferiraju se podesivi otvori za ruke i noge i široki mekani podstavljeni ingvinalni dio.

  Šipke na kolutovima, remenicama, vrećicama i remenima, šalovi za novorođenče su prilagođenije od "klokanova", jer dijete leži u remen.

  Poklopac kolijevke ima kruti dno, prošarane zidove, uklonjiva napa i zatvara se

  munja. Cijev se može održati u rukama olovku, a zahvaljujući dugim i širokim trakama (ili dva pojasa) može se staviti i nositi preko ramena - i lakše, a ruke ostaju slobodne, za razliku od ruksak-klokan u kojoj dijete može nositi do 12 -18 mjeseci, a remen, koji traje najmanje dvije godine, nosač kolijevke ne koristi se više od 4-6 mjeseci, ali za bebe to je možda najbolja opcija.

  Haljina za vrijeme

  Pripremajući miraz za šetnje, ne zaboravite na ulične mrvice ormara. Trebao bi biti odabran u skladu sa sezonom. Djeca "ljeto" bit će dovoljna par laganih odijela, tople bluze, hlače, pletene šešire i čarape za hladnu atmosferu, a tanki poliesterski jastučić će doći u ruci. Za "jesensko-zimsko" dijete će trebati zagrijanu omotnicu i / ili kombinezon - pramen, krzno ili moderna sintetička izolacija, kao i zimski šešir, šal, rukavice i vunene čarape.

  Izvor fotografije: Shutterstock

  Komentari na članak

  Naravno, najbolje je da beba hoda u kolicima, pa smo pokušali pronaći kvalitetnu i udobnu bebinu za šetnje.

  2. prosinca 2017. 16:34

  dobar članak, kad smo odabrali našu invalidska kolica, gledali smo kotače i jastučić, naselili se na aneks sport, super prozirnost je slična njegovoj funkcionalnosti.

  6. listopada 2015. 15:33

  Za mikroklima u Anex invalidskim kolicima nalazi se prozor u poklopcu koji je zatvoren ventilom, a pod njom je mreža. Otvorite i svjež zrak je zajamčen. Kad sam odrastao, malo od svega odrastao, svi su voljeli podići glavu i gledati kroz prozor. I potrebno je uzeti u obzir materijal na unutarnjoj strani kolijevke, tako da neće biti nikakvih kemijskih mirisa.

  14. ožujka 2015. 16:48

  Sling za mene je neophodna stvar. Uz dijete uvijek hoda u njemu. Ruke iako se ne umore. Kupili smo njemačku kvalitetu u trgovini http://kupi-kolyasku.ru. Vrlo dobar izbor kao i za mene. A cijena odgovara kvaliteti. Uđite u ovo čudo i vaše šetnje će biti puno ljepše.

  18. lipnja 2014. 13:39

  Volim kolica 3-u-1. Nedavno smo kupili kolica BE Maxima ELEGANS kolica za 21.000 rubalja. Savršena opcija. Visokokvalitetna tkanina, vrlo izdržljiva kolijevka, izvrsna metalna potpora i veliki kotači. Vrijedi novac. Usput, kupio u trgovini kupiti wheelchair.ru. Tamo je cijena mnogo niža nego u drugim trgovinama.

  17. lipnja 2014. 11:12

  Dobra večer. Htjela bih podijeliti iskustvo korištenja našeg Quinny kolica. Kolica odlične kvalitete: lako se mogu sastaviti, savršeno se kreću na bilo kojoj površini, bilo da je asfaltni grad, plaža ili nebijeljeni putovi u parkovima. Kolica su vrlo lagana, ali u stabilnom bez vjetra se ne boje.Teleskopicheskie ručke omogućuju bez problema koristiti kolica ljudi prilično visoke (kao što je moj muž i ja).U ovim kolicima se smatra svaki detalj: udoban ortopedske sjedalo, okretan šasije, sposobnost da sklopite kolica jedna ruka bez naprezanja i hrpa lijepih sitnica koje olakšavaju život roditeljima)

  27. studenog 2013. 20:33

  zanimljiv članak. mi hodamo u remen, vrlo udobna. Prošlo je već 6 mjeseci: http://slingmagazin.ru/681-sling-sharf-trikotajnyy-belyy.html

  6. travnja 2013. 23:23

  Mislio sam da je to članak o prednostima hodanja za bebu, što je u stvari naslov članka, a to je JEDAN REKLAMIRANJE AUTOMOBILA I PR-a. DOBRA!

  22. rujna 2011

  Vaš komentar:

  Vrlo mala ovdje je ponosan, ali koliko je sreće donijelo!