Odabir bebe za kupanje novorođenčadi pravilno

Zdravlje

Kupanje djeteta je vrlo važan dio dnevnog rasporeda bilo koje mlade majke. Vrlo je važno stvoriti sve uvjete da ovaj proces bude što udobniji za novorođenče.

Mnogi roditelji i liječnici savjetuju kupiti posebnu kupelj za to, što bi uvelike olakšalo postupak kupanja. Na suptilnosti i užicima kupanja, beba će reći naš članak.

Trebam li kupiti?

Čini se da svoju bebu možete kupiti u uobičajenoj kupaonici, a ne trošiti novac na dodatne kupnje, sve više vam je potrebna posebna kupka za vrlo kratko vrijeme.

Nakon što se umbilikalna rana zacjeljuje, u vodu se može dodati različita bilja i lakše će zadržati pravi omjer vode i zdravih aditiva u maloj kupki. Osim toga, ako majka kupi bebu bez ikakve pomoći, to će biti vrlo teško i traje mnogo duže da ga zadrži u vodi i istovremeno se opere u velikoj kupki bez dodatnih uređaja.

Jedna od najvažnijih prednosti posebne bebe kupka je da je puno lakše čuvati ga čistim. U zajedničkoj kupaonici za odrasle mogu se akumulirati bakterije i gljivice koje mogu narušiti krhko zdravlje novorođenčadi.

Stvarno je vrijedno kupiti zasebnu kupku za dijete, što će ga roditeljima olakšati plivanje i sigurno i ugodno za dijete.

zahtjevi

 • Sigurnost. Važno je da dijete ne sklizne u kupaonicu. Najbolji proizvođači pobrinuti se da roditelji mogu samopouzdano staviti dijete u kupelj i ne bojati se da će se skliznuti pod vodom ili pogoditi, tako da opremi zidove i dno svoje robe s valovitim umetcima. Oštri rubovi i uglovi također nisu dopušteni.
 • Materijal izrade. Kupke su izrađene od plastike ili debele gume. Potrebno je pažljivo proučiti sastav materijala za sadržaj štetnih tvari ili alergena kako bi se izbjeglo previše jeftino robe. Kupke kvalitetnih materijala mogu koštati više, ali je bolje preplatiti i ne riskira zdravlje djeteta.
 • Veličina. Dijete bi trebalo slobodno stajati unutar spremnika, a strane ne bi trebale ometati kretanje. Previše malih kupki uzrokovat će neugodu za dijete koje će biti neugodno biti iznutra, a za majku, koja će biti teža za kupanje.
 1. Ugrađeni termometar ili termalni senzori u zidovima. Potrebno je strogo nadgledati usklađivanje s temperaturom vode prilikom kupanja, kako ne bi zapalili nježnu kožu djeteta, ali istovremeno i ne dopustite da se smrzne. Ugrađeni mjerači temperature pomoći će pratiti stanje vode.
 2. Ugrađeni odvod. Ako je kupka opremljena ovim priborom, isušivanje vode neće ometati bebu i olakšat će majci brigu o kupki nakon kupanja.
 3. Klizite za kupanje. Ovaj uređaj je anatomski oblikovan i pomaže zadržati bebu u udobnom položaju, što je vrlo pogodno za roditelje, posebno ako se netko bavi samo kupanjem.
 4. Stajati pod kadom. Može biti struktura za postavljanje kupaonice na pod, kao i za pričvršćivanje male kupke na stranu velikog. Ovaj pribor prije svega osigurava sigurnost vaše bebe dok plivaju.

Teška plastika ili čak metal okreće postupak pripreme za kupanje i odlazi nakon kupanja u pravi trening snage, a takva dodatna energija nije potrebna mladim roditeljima.

Savjeti za odabir

 • Prije kupnje trebali biste samostalno proučavati asortiman ladica na temelju vaših individualnih potreba i proračuna. Odabir najprikladnije opcije pomoći će u ocjenama i pregledima drugih roditelja i pedijatara.
 • Proizvod mora imati certifikat koji potvrđuje da je izrađen od materijala koji su prihvatljivi za bebe.
 • Ne smije biti oštećenja na kadi. Kada kupujete, pažljivo pregledajte proizvod i uvjerite se da na dnu i zidovima nema pukotina, gdje se mikrobi mogu akumulirati i da na stranama nema čipova na koje bi se dijete ili roditelji mogli povrijediti.
 • Koja je kupka bolja za kupanje? Uz maksimalnu opremu s dodatnim priborom: inače će se dodatno kupiti termometar, gumeni podmetač na dnu, stalak, itd., Što će pogoditi obiteljski proračun.

U početku, ne svi bebe vole plivati, ali nemojte se uzrujati. S pravom kupaonicom i priborom, čak i za najskuplje dijete, ovaj proces će se pretvoriti u ugodno i uzbudljivo iskustvo.

Korisni videozapis

Nudimo gledanje videa o ispravnom odabiru i korištenju kupelji za kupanje novorođenčadi:

Kako odabrati kadu za novorođenče

U prvim tjednima beba života, dok se umbilikalna rana zaliječi, kupanje treba provesti pažljivo i pažljivo. Moguće je kupiti novorođenče samo u kuhanoj vodi s temperaturom od 36,4 do 37 stupnja i ne više od pet minuta. Liječnici preporučuju brisanje djeteta s mokrom hipoalergenskim maramicama ili spužvom i ne preporučujemo kupanje djeteta u standardnoj odrasloj kupelji. U ovom slučaju, prikladna bi opcija bila kupka za kupanje novorođenčadi.

Nakon tri ili četiri tjedna, kada se umbilikalna rana ozdravi, dijete se može premjestiti u kupku za odrasle i već se okupati u normalnoj tekućoj vodi. Međutim, mnogi roditelji nastavljaju koristiti kupku za bebe. To ne čudi, jer je to vrlo prikladan i praktičan uređaj. Mala kupka je napunjena vodom brže i jednostavnije. To je više higijenski i siguran.

Lakše je prati i obraditi kupku za bebe, beba se ne sklizne i ne proguta vodu u njoj, a roditeljima će biti lakše zadržati dijete dok se kupa ili pranje. Osim toga, beba kupka je neophodna ako postoji samo tuš u apartmanu, ali ne postoji uobičajena kupka.

Moderni proizvođači nude mnogo različitih modela i opcija za bebu. Prije svega, važno je da su proizvodi visoke kvalitete, pouzdanosti i sigurnosti. Naravno, treba obratiti pozornost na praktičnost u upotrebi. Pogledajmo kako odabrati kadu za kupanje bebe.

Zahtjevi za kupanje

 • Sigurnost. Proizvod ne bi trebao biti sklizak, stoga odaberite kupku za novorođenčad s neprodušnim premazom. Neki modeli dolaze s posebnim podgledom koji se nalazi na dnu;
 • Kupka mora biti u skladu s pravilima higijene. Važno je da se proizvod može lako prati i pripremiti za kupanje;
 • Kvalitetni materijali. Proizvođači nude moderne trake od gume i plastike. Trebao bi biti trajni udobni materijali koji ne uzrokuju iritaciju kože i alergijske reakcije;
 • Odgovarajuće veličine. Kupka ne bi smjela biti premalena da traje najmanje šest mjeseci. Istodobno treba staviti u odraslu kupku ili tuš;
 • Trajni i stabilni dno i / ili pouzdano pričvršćivanje na strane kupke za odrasle;
 • Rupa za odvodnju pojednostavljuju upotrebu kupke, jer nije potrebno pretakati spremnik da isprazni vodu. Istodobno, pluta mora biti snažna i smještena na takvom mjestu da ne bi ometala bebu;
 • Neki modeli uključuju ugrađeni termoplastični ili termometar koji pokazuje temperaturu vode ili mijenja boju.

Vrste kupki

Klasični model pretvara plastičnu kupku od tradicionalnog ovalnog oblika s glatkim dnom, visokim stranama, policama ili jaružanjem za razne kozmetičke načine. Takvi su modeli više prikladni za djecu koja već znaju sjediti i sa sigurnošću držati glavu. Osim toga, ova kupka ima sklisku glatku površinu, tako da dijete može lako skliznuti i bit će mu teško sjediti.

Međutim, klasični modeli su vrlo jeftini i mogu biti korisni za djecu do dvije do tri godine. Imaju prilično prostrane dimenzije, koje dopušta djetetu da se prevrće i čak pliva malo. Međutim, pedijatri savjetuju za potpuno razvijanje djeteta već nakon 6-7 mjeseci da se prebaci u kupku za odrasle.

Ako odaberete klasičnu kupku, važno je osigurati udobne i sigurne uvjete kupanja u prvim mjesecima djetinjstva. Da biste to učinili, koristite pribor i dodatnu opremu. Ovo je ne-skloni dno za podu i bazen za plivanje koji podupire glavu novorođenčeta nad vodom.

Anatomska kupka - naprednija inačica klasičnog modela. Ima ugrađenu anatomsku ploču koja vam omogućuje da popravite bebu. Tijekom postupaka s vodom, ne klizi i ne pomiče se. Za starije djece postoji utor za svećenike koji se nalaze na suprotnoj strani klizača, što omogućuje djetetu da sjedi udobno i pouzdano.

Anatomski proizvod ima mekanu površinu koja ne klizi, a kod mnogih modela nalazi se odvodna rupa i ugrađeni termometar. To su vrlo prikladne i praktične kupke, koje su naravno skuplje od klasika. Imajte na umu da se takvi modeli više ne mogu koristiti za djecu stariju od šest mjeseci.

Antimikrobne kupke su prikladne za bebe čija je koža sklona alergijskoj reakciji. Oni dolaze u bilo kojem obliku i razlikuju se činjenicom da plastika sadrži posebne antimikrobne aditive. Ovaj pripravak dezinficira vodu i površinu proizvoda, uništava do 99,6% bakterija. Obrađena plastika ne gubi svojstva tijekom vremena.

Ovo je najsigurnija kupka koja istodobno smanjuje broj tretmana i pranje kupke prije kupanja. Međutim, to ima visoku cijenu. Osim toga, liječenje i dezinfekcija proizvoda i dalje će se morati provoditi periodično. Stoga, ima smisla kupiti takav model samo za djecu s alergijama.

Kupka za napuhavanje - najkompaktnija opcija koja je prikladna za pohranu, odvesti s vama na izlete, prirodu i zemlju. Međutim, nije baš praktično napuniti kupelj svaki put prije kupanja. Proizvod se odlikuje širokim izborom boja, mekih strana i naslona za glavu, nepokretnih površina. Osim toga, kupka se može koristiti kao bazen za stariju bebu.

Teže je oprati kupelj na napuhavanje. U naborima spremnika ostaci sapuna i kozmetike ili dekocija mogu se akumulirati, ako napravite kupke s aditivima. Zagađuje površinu, izaziva pojavu bakterija i neugodnog mirisa. Osim toga, morate stalno napuhati i otpuhati takav model. Stoga, kupelj za napuhavanje je bolje koristiti dodatno.

Sklopiva kupka je najbolja opcija za male apartmane jer je proizvod jednostavan za sastavljanje i čišćenje, prikladan za pohranu i upotrebu. Model se razlikuje od jakih stezaljki i pouzdanih mehanizama. Prikladan je za djecu do godinu dana. Ova kupka može se preseliti s mjesta na mjesto, uzeti s vama na izletima i na zemlju. Istodobno, mnogo je lakše i brže sastaviti i rastavljati takav proizvod nego napuhati ili otpuhivati ​​model napuhavanja.

Proizvođači nude tri mogućnosti za ovaj model. Prvi je mehanizam knjige, u kojem se kupka sastoji isključivo od plastike. U tom slučaju, dno i zidovi su presavani na pola, proizvod je pričvršćen na vrhu. Model sa sklopivim dnom sastoji se od plastičnog okvira i gumenog dna. Dno u ovom slučaju, preklopite harmoniku, a zatim sam kapacitet - u pola. Plus ovaj kapacitet u podesivom leđima koji podupire glavu novorođenčeta.

Druga vrsta sklopive kupelji je hamachok, koji je presavijen od ravne strukture u kolijevku i leđa. Ovaj model je najprikladniji za djecu do šest mjeseci. Dizajn se ugrađuje u umivaonik, koji pojednostavljuje vodene postupke. Vrlo je pogodno za roditelje da oprati dijete na taj način.

Kupka "Majčin trbuh" ima oblik kante s velikom dubinom i ručkom. Novorođenče se stavlja u spremnik u fetalnom položaju. Ovaj proizvod zauzima malo prostora pa je prikladan za male apartmane ili instalaciju u tušu. Lako je prenijeti kantu s ručkom s mjesta na mjesto i instalirati na bilo koju površinu, prikladan je za pohranu.

Ovaj model može se koristiti samo kada dijete već može držati glavu. Osim toga, važno je odabrati pravu dimenzije kako bi dijete bez problema u kupaonici, a plastične zidove ne stišću. Naravno, u takvoj sposobnosti beba neće moći uživati ​​u plivanju, prskanju i plivanju.

Kako oprati bebu kupku

Kakvu kupku odabrati za novorođenče, roditelji odlučuju, ovisno o zahtjevima i mogućnostima. Ali u svakom slučaju, važno je osigurati pravilnu njegu i dezinfekciju proizvoda kako bi dječje kupanje sigurno i ugodno. Nakon kupnje, prije prve uporabe, oprati posudu s dječjim sapunom spužvom ili krpom i zapaliti kipućom vodom. Nakon svakog pranja obrišite površinu suhom!

Bolje je oprati kupku odmah nakon kupanja i neposredno prije ispiranja površine čistom vodom. To će spriječiti razmnožavanje bakterija. Osim toga, puno je lakše oprati proizvod odmah. Međutim, ako operete posudu neposredno prije pranja, najprije isperite površinu kipućom vodom kako biste omekšali proizvod. I zatim operite posudu tkaninom s bebom sapunom.

Međutim, možete kupiti sredstva za dezinfekciju, sredstva za čišćenje i deterdžente sa sigurnošću hipoalergenskog sastava, koji su posebno dizajnirani za djecu. To uključuje "Dezavid za djecu", "Baby Dez" i "Baby Swimmer". Klasičan i siguran način za rukovanje kupkama je soda za pečenje. Soda savršeno čisti onečišćenje i istodobno ne uzrokuje negativne reakcije kod beba. Zanimljivo je da se soda koristi za pranje dječjih jela, bradavica, bočica i igračaka. Osim toga, učinkovito izbjeljuje žute plastike.

Liječenje soda koristi se jednom tjedno kao opće čišćenje. Da biste to učinili, miješajte soda i vodu na pola i obrišite površinu. Ostavite dvadesetak minuta, a zatim isperite tekućom vodom, prelijte kipuću vodu i obrišite. I kako i kako prati kupku za odrasle prije no što se kupaju dijete, pročitajte vezu http://vskormi.ru/children/chem-myt-vannu/.

Pravila za kupanje novorođenčadi i starije djece

Da biste maksimalno povećali sigurnost pranja djeteta, možete upotrijebiti posebni gamachku ili slajd za novorođenče. Takvi proizvodi će popraviti mrvicu, neće kliziti preko dna kupke, bit će lakše držati. Osim toga, roditelji se neće morati naglo smanjiti tijekom postupaka. Također možete kupiti poseban kuplovni stalak koji će vam omogućiti da postavite spremnik na bilo koju površinu i na bilo kojem mjestu.

Kupanje započinje temperaturom vode od 36,4 do 37 stupnjeva i postupno smanjuje performanse po stupnjevima tjedno. Dakle, za bebu u dva ili tri mjeseca, odgovarajuća temperatura se smatra 32 stupnjeva, u šest mjeseci - 25 stupnjeva. Trajanje plivanja, naprotiv, postupno se povećava od 5-10 minuta do 25-30.

Prije kupanja pripremite stol ili mjesto za brisanje bebe. Postavite plahtu ili pelenu na površinu, pripremite topli mekom ručnik, donje rublje i odjeću za bebu. Nakon postupaka s vodom i kadom, dijete se lagano obriše, umočuju, a ne trljaju vlagu. Koža bebe tretirana je losionom za bebe ili uljem.

Omekšavaju i hidratiziraju kožu. Tada je beba odjevena u majicu ili prsluk i pelene. Mekani ogrtač s kapuljačom, koji možete udobno i brzo staviti bebu, dobar je za ovu prigodu.

Izaberite samo hipoalergensku kozmetiku sa sigurnim prirodnim sastavom namijenjenima djeci. Proizvod mora ispunjavati dob djeteta. Isprva, novorođenče se isperu samo s kuhanom vodom i spužvom ili mekom tkaninom, a zatim možete upotrijebiti prirodni ili dječji hipoalergenski sapun.

Šampon za djecu "bez suza", kupka za mjehurić i ostali slični proizvodi počinju se koristiti nakon drugog ili trećeg mjeseca. Moguće je kupiti bebu barem svaki dan, ali poželjno je provesti postupke kupanja sapunom i šamponom ne više od jednom tjedno. Već u drugom mjesecu nakon rođenja, možete unijeti vježbe za kupanje za dojenčad, koje, naravno, trebate provoditi u odrasloj kupelji.

Nakon šest mjeseci za bebu se proizvodi četinjači, soli i biljni kupelji. Igle i morska sol savršeno ojačavaju imunološki sustav, poboljšavaju cirkulaciju krvi i poboljšavaju san, pomažu kod nesanice, stresa, živčanih poremećaja. Biljna kupka s kamilice, nevena i koromač učinkovito ublažiti svrbež i iritaciju, umiriti bebu, pomoć ekcema i dermatitisa, teške pelenskog osipa i znojenje.

Kakvu kupku možete odabrati za kupanje novorođenčeta: anatomskog, preklopnog modela i pregleda drugih opcija

Dnevna higijena, pranje i kupanje potrebni su za bebu od prvog dana života. Kvalitetna beba kupka je jedna od primarnih kupnji novorođenčeta i njegovih roditelja, ali se koristi dugo vremena. Izaberite između raznih dostupnih opcija, modela i materijala nije lako. Zahvaljujući ovom članku možete lako razumjeti kako odabrati glavni pribor za kupanje vašeg voljenog potomka.

Kvalitetna kupka za kupanje novorođenčeta bit će korištena najmanje godinu dana.

Što tražiti pri odabiru kupke?

Novorođenče je krhko i bespomoćno na zemlji. U vodi se osjeća lagano i pouzdano, jer bilo je u ovom okruženju koje je proveo prethodnih 35-40 tjedana. Liječnici preporučuju ne samo brisanje ili zalivši vodu na dijete samo za higijenske svrhe, već i za potpuno kupanje. To je kupanje koje će omogućiti mladunku da se smiri i opusti prije spavanja, da se potpuno opusti noću.

Postoje brojni parametri koji valja paziti na odabir:

 • veličina i volumen (koliko litara drži kupka);
 • oblik;
 • proizvodni materijal;
 • unutarnja prevlaka.

Je li beba potrebna vlastita kupka?

Dječja kupka je potrebna prvenstveno za roditelje. Pravilno odabran, ponekad je sigurniji od odrasle kupke, što znači da mama i tata mogu uživati ​​u procesu kupanja, a ne biti u stalnoj napetosti, držeći glavu novorođenčeta nad vodom. Mnogi modeli imaju mekanu prevlaku na mjestima najdubljih dodir s dječjim tijelom (dno, leđa, glava), tako da dijete neće biti ozlijeđeno tijekom postupaka s vodom.

Briga za kupku za bebu je mnogo lakša nego za odraslu osobu. Prvih nekoliko tjedana (prije nego što umbilikalna rana ozdravi), prije svake kupke, kupka mora biti dezinficirana. Koliko će raditi majci ako smatrate da se novorođenčad svakodnevno okupa. Također, raznovrsne biljne čajeve, koje se dodaju u vodu za malu djecu, mogu se bojati s emajliranim i akrilnim kupkama.

Kapacitet beba kade je u prosjeku 30-40 litara. U nedostatku vruće vode za kupanje beba neće biti problem - samo čajnik kipuće vode.

Vrste kupki: pro i kontra

Izbor određene vrste kupke ovisi o nekoliko čimbenika:

 • parametri prostorije u kojoj se planira raditi (to će biti kupaonica, kuhinja ili dnevna soba);
 • mogućnosti organiziranja opskrbe i ispuštanja vode;
 • potreba za čišćenjem kupke nakon postupka;
 • proračun za kupnju.
Ako je kupaonica malena, možete kupiti mali pribor koji je ugrađen u umivaonik prije kupanja

Među raznim kupkama za bebe mogu se razlikovati klasični i modelni know-how. Informacije u nastavku pomoći će vam odrediti koje vam je potrebno.

Konzervativni modeli

Klasična (ovalna) kupka. Najjednostavnija i najpristupačnija vrsta spremnika za kupanje. Kapacitet - oko 30 litara. Izrađen je od plastike, sličnog oblika do odrasle kupke. Važno: ovaj model je prikladniji za djecu koja sjedaju samostalno. Za novorođenčad, bolje je kupiti mrežu ležaja.

Anatomska (ortopedska) kupka ima blagu nagib u dječjoj leđnoj strani, mali nasloni za ruke i posebnu izbočinu između djeteta kako bi se spriječilo klizanje. Nije nužno zadržati dijete u njemu - može mirno leći potpuno samostalno. Mama u ovom trenutku imat će vremena napraviti dodirnu fotografiju za obiteljsku arhivu. Važno: anatomski klizač ne dopušta da dijete skrenete na trbuščić ili uronite u vodu glave. Da biste naučili roniti mrvicu, potrebno je na drugom mjestu.

Kupelj s postoljem ne zahtijeva dodatni prostor za postavljanje, već se postavlja izravno na kupku za odrasle pomoću posebnih učvršćenja. To vam omogućuje da kompaktno stavite novi pribor u malu kupaonicu i učinite kupanje prikladnim za roditelje zbog lokacije kupke na velikoj nadmorskoj visini.

Zamjena kupaona je cijeli kompleks kupke, mijenjanje stolova, police i ladica. U pravilu ima 2-3 stupnjeva, na kojima možete organizirati kozmetiku za kupanje, ručnike ili dječju odjeću, kao i pelenatora (može se postaviti na stranu kupke ili staviti na vrh). Mora biti opremljen odvodnim crijevom.

Znanje za napredne roditelje

Sklopiva kupka namijenjena je malim apartmanima, u kojima fizički skladište skupno stvari nigdje. Zahvaljujući svojim fleksibilnim stranama i mehanizmom preklapanja, može se pohraniti na polici, skriven iza ormara, pa čak i objesiti na zid. Upozorenje: provjerite integritet sklopnog mehanizma prije svake uporabe. To će spriječiti oštećenje od spontanog preklapanja.

Kavana, ugrađena u tuš kabinu, izgleda kao visok okrugli bazen ili velika kantu. Ima posebnu odvodnu rupu koja se povezuje s odvodom u samoj kabini, tako da nema potrebe za pranje poslije pražnjenja.

Kupka za napuhavanje novorođenčeta češće se koristi kao "marširanje", jer roditelji su se bojali iskoristiti naizgled nepouzdane građevine svakodnevno. Ovo je izvrsna opcija za one koji planiraju uskoro prenijeti dijete u veliku kupelj i ne žele kupiti prostranu predmet zbog nekoliko tjedana korištenja. Vrlo su kompaktni u ispuhanom obliku, nemaju čvrste površine koje bi omiljeno dijete moglo naštetiti, opremljeno sustavom za ispuštanje po presjeku, koji sprečava izlijevanje vode i okretanje u slučaju bušenja.

Antimikrobna kupka izrađena je od plastike s antibakterijskim aditivima koji neutraliziraju patogene mikroorganizme. Zbog toga ne zahtijeva uporabu kemikalija za kućanstvo tijekom njege i dodatne dezinfekcije prije uporabe. Pogodno za djecu s osjetljivom kožom. Jedina negativna je visoka cijena robe.

Popularni modeli i proizvođači

Kupke za novorođenče proizvode stotine tvrtki specijaliziranih za proizvodnju dječjih dobara. Nudimo malu ocjenu pouzdanih i visokokvalitetnih proizvoda od pouzdanih proizvođača:

 1. Brevi's Bagnotime je kompletan sustav za kupanje zajedno sa stalakom i stolom za mijenjanje. Metalni zatvarači mogu se podesiti po širini, što čini model univerzalnim - lako se postavlja na bilo koju kupku.
 2. Ladica s odvodom od SEVI BABY. Jeftin plastični model opremljen odvodom. Klasični oblik, mirne boje i sigurni materijali omogućili su ovom uzorku da se ponese mjesto na popisu najboljih.
 3. Ovalna kupka HAPPY BABY s odvojivim anatomskim postoljem. Jedan od najboljih dizajna u ovom trenutku. Odvojivi klizač omogućuje sigurno korištenje kupelji od prvog dana života i produljenje uporabe do 7-8 mjeseci, čak i do godinu dana. Koristan dodatak je ugrađena ladena za dezinfekciju djeteta i isušivanje vode.

Mjere opreza pri kupanju djeteta

Bez obzira koliko je kvaliteta odabrana kupka, bez obzira na to koliko je poznata proizvođač, sjetiti da odgovornost za sigurnost kupanja leži kod roditelja. Jednostavan algoritam akcija učinit će kupanje ugodnim i sigurnim:

 • stavite kupelj samo na ravnu površinu;
 • pobrinite se za integritet i pouzdanost montaža i stalaka;
 • provjerite temperaturu vode prije ronjenja bebe;
 • kupajte dijete u čistom stanju (kuhana voda);
 • uklonite višak stavki iz dosega djeteta.

Zapamtite da se kupanje treba dogoditi samo u prisutnosti odrasle osobe. Nikad ne ostavljajte djecu u kadi bez nadzora!

Kupke za kupanje novorođenčadi

Govoreći o kupanju, teško je precijeniti njegove prednosti za novorođenče. Ulazak u vodu, dijete pluta u okolinu koja mu je naviknuta 9 mjeseci, tako da plivanje razvija vestibularni aparat, opušta i smiruje dijete, poboljšava svoje emocionalno stanje. Kako bi vaša beba voljela ovaj postupak može i posebnu kupku za kupanje novorođenčeta.

Trebam li kupiti zasebnu kupku za dijete?

Danas u pedijatriji, vjeruje se da je moguće kupiti bebu u zajedničkoj kupelji. U ovom slučaju, riječ je o tome da će se dijete moći aktivno kretati, bez ograničavanja sebe u veliku kupku. Osim toga, velika kupka ispunjena vodom će se malo ohladiti od malog, a to će povećati duljinu djetetova boravka u vodi.

Ako u kući nema velike kupke, samo tuš, ili uopće nema ni kupke ni tuš, kupnja odvojene kupelji za bebu postaje nužna. Mala kupka ima i druge prednosti:

 1. Lakše je zadržati novorođeno dijete fizički.
 2. Ekstrakti ljekovitog bilja koji se često koriste za borbu protiv pelenskog osipa i drugih iritacija kože mogu bojati caklinu velike kupke, a puno je lakše prati malu kupelj izrađenu od plastike.
 3. Konačno, tijekom neočekivanog ili preventivnog zatvaranja tople vode, puno je lakše napuniti kupku bebe.

Također je potrebno zapamtiti da je kupanje novorođenčad prilično važan proces, i ne biste trebali žuriti odmah nakon što ga otpustite iz bolnice.

Na temu kupanja novorođenčad:

Prema pedijatru, bolje je pričekati malo prije nego što ozdravi pupčanu ranu (u osnovi liječi u drugom tjednu). Za to vrijeme dovoljno je obrisati dijete vlažnom spužvom i isprati toplom vodom. Kad rana iscjeljuje, možete otići u kupelj u kadi. Nanesite šampon za bebu ili pjena za kupanje ne smije biti više od dva puta tjedno. Međutim, kao tonik postupak, kupanje u čistoj vodi može biti učinjeno barem svaki dan.

Kako odabrati kadu?

Suvremeni modeli posuda su toliko raznoliki da je izbor ponekad vrlo teško napraviti. Nove tehnologije za proizvodnju visoko kvalitetne i sigurne plastike omogućuju tvrtkama da značajno pojednostavljuju život majke uključivanjem termometara, vage i drugih uređaja u kupke. Međutim, zahtjevi praktičnosti i higijene još uvijek su na snazi.

Dakle, pravilno odaberite kupelj, obratite pažnju na činjenicu da vam je model koji vam se sviđa:

 • to je dovoljno sigurno, tj. dno ne bi trebalo biti vrlo sklizak, pa čak i bolje, imati premoštaj protiv klizanja. Neki modeli dolaze s prostirkom (ponekad s termičkim senzorom) koji se uklapa na dno;
 • udovoljavaju zahtjevima higijene i lako se pranje;
 • imali odgovarajuću veličinu, tj. da bi mogla služiti djetetu barem šest mjeseci, ali istovremeno bi bila dobro smještena u veliku kupku;
 • imao je udoban i izdržljiv dno ili pričvršćivači za ugradnju na stranu velike kupke.

Pored ovih glavnih zahtjeva, prilikom odabira kupke možete razmotriti i dodatne značajke u obliku:

 • termoplastični umetci koji mijenjaju boju kada temperatura nije pogodna za plivanje ili integrirani toplomjer;
 • rupe za odvod vode, što će omogućiti mami da ne pumpa mišiće ruku, okrećući kupelj svaki put da izlijeva vodu iz nje. U isto vrijeme, pluta mora biti prilično udobno kako ne bi ozlijedio dijete dok je plivao;
 • ugrađene ljuske, zahvaljujući kojima će biti moguće provjeriti težinu djeteta u ugodnom okruženju za njega (na primjer, nakon kupanja).

Vrste kupki za bebe

Ako vam se sviđa minimalizam, a jedini je kriterij za vas praktičnost i sigurnost kupke, onda je najbolja mogućnost tradicionalni plastični model koji se može postaviti i u velikoj kupki i na podu. Ako, zajedno s navedenim zahtjevima, želite dobiti dodatne pogodnosti, onda biste trebali bliži pogledati više "naprednih" modela.

Glavne vrste kupki za novorođenčad su sljedeće:

1. plastika s glatkim dnom i tradicionalnim malim odjeljcima za pribor za kupaonicu

U kompletu za neke modele, proizvođači dodaju poseban klizač za kupanje novorođenčadi, a pojedinačne kupke mogu biti ukrašene slikama crtanih filmova ili herojima bajki, ugrađenim sudoperom i termometrom. Poznate marke često uključuju i posebni madrac za novorođenčad, plutajući jastučić i zabavne igračke u kupaonskom priboru.

Nedvojbene prednosti ovog modela uključuju činjenicu da je prikladna ne samo za novorođenče, već i za dijete staro oko godinu dana. U ovom slučaju čak ni starije bebe neće biti previše usko povezane.

Nedostaci toga su da takva kupka nije prikladna za novorođenče - nakon svega, majka će s jednom rukom podupirati malu djecu pod glavom dok pokušava otvoriti bocu šampona i operirati dijete s druge strane. Kupanje će biti puno lakše s posebnim slajdom u kompletu.

2. Anatomski (također ponekad zvan ergonomičan, tj. Korisnik prijazan)

U takvim ladicama već je ugrađen klizač s mekim, nepokretnim premazom, zahvaljujući kojem čak i novorođenče zauzima položaj za spuštanje i učvršćuje se. Majke ruke malo se otpuštaju kako bi oprale dijete. Osim toga, u takvim je skupim modelima u osnovi sve vrste dodatnih pogodnosti prisutne u obliku ugrađenog termometra s LCD zaslonom, utezima i otvore za pražnjenje.

Među nedostatcima modela nije ni najniža cijena, a možda i činjenica da s vremenom starija djeca više neće biti zainteresirana samo za sjedenje u kadi, već će poželjeti plivati ​​i preplaviti se. Izbočine anatomskih modela, čime se osigurava sigurnost najmanjih, samo će ometati jednogodišnje dijete.

3. Napuhavanje

Prednosti takvih modela su zanimljive boje, ugrađene meke slajdove, udobna naslona za glavu. Prikladno je pohraniti ih kad nema dovoljno prostora u stanu, ali nije previše zgodno napuniti svaki put kad se dijete diči. Osim toga, prema povratnoj informaciji korisnika, bolje je takav kupati u kući kao dodatnu opciju u slučaju izlaska iz grada ili putovanja na velike udaljenosti. Pogodno ih je koristiti za odraslu djecu kao mali bazen.

Moms kažu da ostaci dekocija biljaka koje se koriste za kupanje dojenčadi mogu ući u nabore naplatnih posuda. Ako ga odmah ne primijetite i ne temeljito operite gumom, onda s vremenom mogu stvoriti neugodan miris i promicati rast bakterija.

Kao što možete vidjeti, izbor dječje kupelji treba biti odgovorno odgovoran. Istovremeno, visoka cijena neće uvijek biti ključ za istu visoku kvalitetu i sigurnost djeteta. Ako ste došli do ovog problema, možete pronaći pristojnu proračunsku opciju koja će vašoj majci olakšati kupanje djeteta, a dijete će osjećati udobnost i radosnu emociju tijekom vašeg omiljenog postupka!

Kako odabrati kadu i pribor za kupanje?

Sve za kupanje

Kupaonica za bebe

Tradicionalne kupke, koje se razlikuju jedna od druge u dizajnu, veličini i cijeni. Oni imaju uobičajeni oblik i dostupni su - prodaju se u dječjim i hardverskim trgovinama. No, u njima je teško kupati djecu koja ne znaju držati glavu i sjediti, pogotovo ako kupaju jednu osobu. Dok kupate bebu u takvoj kupaonici, trebate staviti lijevu ruku pod leđa, podupirući ramena i oprati, sapun, isprati vodom. Bez ikakvog iskustva i vještina, majci je to prilično teško to učiniti, stoga je nužno (osobito u prvim danima) zatražiti pomoć asistenta - ocu ili baku.

Anatomska kupka ima ugrađenu ugradbenu podlogu koja prati konture djetetovog tijela, pa se, dok pliva, osjeća sigurnijim. Podloga ispod leđa ne dopušta klizanje i glava je uvijek iznad vode. Istodobno, čovjek za kupanje ima obje ruke slobodne, a sam proces kupanja postaje siguran i udoban. Kada dijete uči s povjerenjem, može se postaviti na suprotnu stranu kupke, gdje je dublji i slobodniji, ali jednako siguran, budući da još uvijek ima naglasak između nogu. Dakle, anatomska kupka je prikladna i za novorođenče i za jednog i polove dijete. Međutim, nedostaci takve kupelji još uvijek postoje. Izbočine ne dopuštaju dijete da se stavi na trbuh kako bi se pranje leđa, i tako da on jednostavno zamahuje u "slobodnom plivanju".

Kupaonica postavljena je na kadu. Tradicionalna ili anatomska kupka može se instalirati na rubu velike kupke. To ga čini lakšom za mama da se okupa djetetu i štiti joj leđa. U pravilu, ove kupke imaju mali kapacitet i prikladne su za većinu standardnih kupki. Međutim, kupnjom neće biti suvišno ponovno provjeriti sve veličine.

UPOZORENJE! Prije kupanja morate paziti da se kupka drži čvrsto na bočnoj strani kade.

Sklopiva kupelj. Pored prikladnog anatomskog oblika, osobitost ovog modela je da preostala plastična beba za bebe pune veličine može se sklopiti kompaktno (gotovo pola), bez preuzimanja puno prostora tijekom skladištenja. Kada je presavijeni, sklopivi naslon za glavu i podnožje stopala čvrsto su fiksirani, sprečavajući slučajno preklapanje kupke. Korisni dodatci - zgodna ručka za nošenje, nepovezani porozni umetak i drenažna rupa s plutom - bit će cijenjena i kod majke i bebe dok plivaju.

Kupka za napuhavanje je idealna za putovanje, izlete u kućicu, baku i čak do plaže kao prenosivi bazen. Obično se ovaj model koristi kao dodatak glavnoj kupelji. Ali ako postoji problem s slobodnim prostorom kod kuće, bazen na napuhavanje riješit će problem pri skladištenju jer možete jednostavno otpuštati zrak i pričekat će sljedeće postupke za vodu kada se presaviše. Za vrijeme kupanja beba je osigurana od spontanog brzog oslobađanja zraka uslijed slučajnog bušenja kadom. Struktura prstena omogućuje vam puhanje kupke samo u dijelovima, a dodatno je opremljena i sigurnim ventilima. Ravnomjerno dno omogućuje postavljanje kadice na bilo kojoj površini. Posebno visoka naslona za glavu pruža maksimalnu zaštitu, pravilnu podršku glavi djeteta i udobnu lokaciju.

Antimikrobna kupka, koja ne mora biti dezinficirana (!), Prvenstveno je potrebna za djecu s vrlo osjetljivom kožom koja reagira na sve (uključujući proizvode za čišćenje) s alergijskim reakcijama. Antimikrobna kupka sadrži u svojoj strukturi antibakterijski aditivni mikroban, koji uništava do 99,6% bakterija na površini proizvoda. Čestice mikroba ugrađene su u plastiku u fazi njezinog lijevanja i ugrađene su u molekularnu strukturu polimerne mase. Istodobno, snaga intermolekularnih veza čuva antiseptik na površini i ne pušta se u okoliš. Stoga, za razliku od dezinfekcijskih otopina, ona ne može ni predstavljati potencijalni rizik od alergija. Microban se tijekom vremena ne konzumira i ne gubi, te djeluje jednako kao i kadu. Plastika s mikrobanom koju su razvili britanski kemičari u svrhu medicinske industrije. Koristi se za sastavljanje komponenti za transfuziju i skladištenje krvi, a dodatno se koristi u spremnicima za dugoročno skladištenje kvarljivih prehrambenih proizvoda što potvrđuje jedinstvena antiseptička svojstva. Na ruskom tržištu, proizvodi s mikrobunom za djecu predstavljaju tvrtka White Cat.

Kupka "Majčin trbuh". Tko je rekao da je nemoguće vratiti (barem kratko) natrag u trbuhu moje majke? Zahvaljujući zajedničkom radu pedijatara, opstetričara, medicinskih sestara i psihologa, stvorena je jedinstvena kupka "Majčino trbuh", što će omogućiti bebama lakše prilagođavanje životu izvan majke. Izvorni oblik kupke ponovno stvara za novorođenče uvjete pod kojima može preuzeti položaj koji je postao uobičajen za 9 mjeseci intrauterinog života. Okrugla posuda s visokim stranama služi kao podrška za dojenčad koji ni ne zna kako držati glavu ili neko vrijeme sjediti. "Majčino trbuh" korisno je ne samo za kupanje, već i za smirivanje i opuštanje bebe, kao i za ublažavanje bolova u koliku, jer držanje djeteta pridonosi prolasku plina. U mnogim zemljama koristi se u odjelima za novorođenče i dječje bolnice, jer pomaže smanjiti stres, pozitivne senzacije i emocije tijekom postupaka vodoopskrbe, ispunjava sve sigurnosne zahtjeve, ne sadrži štetne tvari i ne utječe na kožu., U neobičnoj kupki, čak i starije dijete može nastaviti plivati. Kupka "Majčin trbuh" još je uvijek vrlo rijetka. No onaj tko ga traži sigurno će ga pronaći, a onaj koji je slučajno naišao na ovu novost u trgovini neće biti iznenađen njegovim neobičnim oblikom.

Kupka ugrađena u stol za presvlačenje. U ovom dizajnu, kupka se kombinira s mijenjanjem prostirke i stalka s policama za higijenske predmete i kupanje. Za lakšu odvodnju vode pruža se posebna crijeva, a za lakše kretanje, neki modeli imaju kotače s prekidima. Ako je kupelj stacionaran, noge bi trebale biti anti-slip jastučići. Kada se kupka ne koristi, ovo je obični stol za presvlačenje. Komplet je vrlo lagan, izrađen od netopljivih materijala koji se mogu prati.

UPOZORENJE! Model ima ograničenja težine. Nemojte premašiti maksimalno dopušteno opterećenje.

Ladica za škrinje. U ovom slučaju kupka je ugrađena u pravu dječju prsa s ladicama i pločama za mijenjanje, a odvodna cijev ili crijevo koriste se za ispuštanje vode. Škrinja može stajati u dječjoj sobi, ili, zahvaljujući kotačima s blokadama, može brzo krenuti u kupaonicu. Prisutnost kutije i police omogućava vam da držite sve što vam je potrebno pri ruci, a na siguran i održiv način mijenjanja tepiha vrlo je prikladan za rukovanje i promjenu odjeće bebe. Osim toga, tijekom vremena, mijenjanje madraca i kupke može se ukloniti, a ladica za komade pretvara u redovitu praonicu rublja.

Međutim, sa svestranstvom ovakve ladice i nedostataka. Kupka je, u pravilu, vrlo mala, a beba brzo izlazi iz nje, ali cijela struktura zauzima puno prostora, tako da nije pogodna za svaku kupaonicu, ali nije prikladno cijelu bebu u vrtiću (morat ćete sipati vodu u kantu). Da, a sam grudi pati od stalne izloženosti vlagu. Ako, naposljetku, izbor padne na ugrađene pladnjeve, tada bi se prednost trebala davati modelima na kojima se pelenator ne može ukloniti, već se oslanja poput poklopca ili (najprikladnije) - u kojem kupka samo napušta komodal. Tada i kupka i mjenjačka stanica djeluju samostalno: na stolu možete proširiti pelenu i promjenu odjeće, a nakon završetka vodenih postupaka (povlačenjem kupke) polako obrišite i stavite bebu.

Komplet za kupanje uključuje kadu i mnogo pribora i pribora - klizač, ručnik, umivaonik, umivaonik, itd. Paket paketa može biti drugačiji, ali sve stavke ujedinjuju dizajn. Mito je podigao činjenicu da jedna kupnja odmah rješava pitanje dječjih kupaćih pribora, a sve će se čuvati u istom stilu. Iako, kupnjom kompleta, možete jednostavno kupiti hrpu nepotrebnih stvari za vas. Stoga, ako sve odaberete pojedinačno, kupnja može biti mnogo jeftinija.

Odabir kupke

 • Mnogo je praktičnije koristiti kadu s odvodom. Zatim možete jednostavno mijenjati vodu dok plivate, a zatim - jednostavno ga iscijedite. Pluto bi trebao biti što manje neprimjetan kako ne bi privukao pažnju djeteta.

UPOZORENJE! Odvod vode mora biti vrlo pažljivo (to vrijedi i za veliku kupku). Vrsta vode koja brzo propušta u odvodnu rupu može uplašiti dijete.

 • Bolje je odabrati ne premalu i prilično široku kupelj, koja će trajati najmanje više od 6 mjeseci. Kao što kaže izreka: "Velika" beba - izvrsno plivanje! "
 • Protuklizni umetak ili utor na dnu neće dopustiti da dijete slučajno sklizne.
 • Kupka bi trebala biti stabilna, tako da će gumirane noge pasti točno na vrijeme. Na nogama su čak i kupke s gumenim "cipelama" ili "pravih" životinjskih šapa.
 • Možete napraviti bez termometra za vodu, ako kupite kadu s umetcima od termoplasta, koji mijenjaju boju, ovisno o temperaturi vode.
 • Ako je kupka ima petlju, može se objesiti na zid, što štedi prostor.
 • UPOZORENJE! Kupaonicu treba koristiti isključivo za kupanje djeteta, ali ni u kojem slučaju za ekonomske svrhe (pranje, natapanje odjeće itd.). Kupka mora uvijek biti čista, pa mora biti temeljito oprati i mora se osušiti.

  Bazen za kupanje

  Za kupanje bebe bilo je prikladnije, možete kupiti štand za kadu. To može biti stalak koji se postavlja u veliku kupku ili držač čelika koji se postavlja na pod, podiže kupelj do željene visine i kompletno se preklapa nakon upotrebe. Takav stalak jednostavno je potreban ako kupaonica ima tuš bez kupke.

  UPOZORENJE! Opasno je ugraditi kupelj na stolice, posebno u kadi.

  Prilikom odabira štanda, trebali biste predlagati modele koji se mogu prilagoditi bilo kojoj veličini kupki, imaju široku podlogu za stabilnost i gumene mlaznice na nogama koje sprječavaju klizanje, kao i da mogu stati bez potpore prilikom presavijanja. U pravilu, stalci su prikladni za svaku veličinu kupelji, ali ako stalak nema posebne rupe za podešavanje, bolje je ponovno provjeriti sve dimenzije prije kupnje.

  UPOZORENJE! Kada kupujete bebu u kadi na postolju, morate biti vrlo pažljivi. Ne smije se dopustiti da vise preko ruba i stajati na nogama kako bi spriječio pad s dovoljno velike visine.

  Klizite u kadu za bebe
  Ako beba nema anatomsku kupelj (tj. Bez unutarnje podrške), moguće je kupiti uklonjivi kliznik koji osigurava dijete tijekom kupanja. Takav uređaj omogućuje neposredno nakon pranja djeteta da izvadi klizač i bez ikakvih prepreka za kupanje i kupanje na trbuhu. Klizač je također koristan za kupanje djeteta u velikoj kupki. Postoji mnogo modela dijapozitiva za podršku za svaki ukus i proračun.

  Vrbik za kadu, izrađen od fine mreže, ispružen i zakačen na dno kupke. Idealno za novorođenče.

  Podupirač brda u obliku metalnog okvira prekrivenog tkaninom pričvršćuje se na stranu posude. Vrlo jeftin i zajednički model, ali nije siguran, jer dijete nema bočnu podršku i podršku između nogu, tako da dijete može jednostavno doslovce "kliziti niz slajd" u vodu. Stalak je namijenjen za kupanje djece mlađe od jedne godine.

  Anatomski plastični klizač ima udoban oblik s potporom pod rukama i naglaskom između nogu. Suckers sigurno pričvrstiti na kadu. Klizač s podesivim zaustavljanjem prilagođen je djetetovoj visini, čineći kupanje što je moguće sigurnije. Anatomsko brdo može se napraviti u obliku životinje, ima svijetle boje i obrasce apliciranja. "Dobro sučelje" nadahnjuje povjerenje u dijete, pogotovo ako on nije velik obožavatelj vodenih postupaka i pretvara kupanje u zabavnu igru.

  Potpornji madrac za kupanje. Plantex LLC (Rusija) je ekskluzivni distributer Delta Diffusion S.A. (Belgija) nudi jednostavan madrac za kupanje za udobno i sigurno kupanje. Podloga za madrace ima anatomski ispravan oblik i može se koristiti u bilo kojoj vrsti kupke. Ležeći na njemu, dijete će se osjećati opušteno i ugodno, a roditelji će osloboditi svoje ruke za praktično pranje. Moderni materijali od kojih je napravljen madrac (napunjen polistirenskim kuglicama, poklopac je izrađen od polipropilena) olakšava održavanje: nakon kupanja trebate samo isprati i tresti kako biste uklonili višak vode, a zatim se objesili na suho za posebnu petlju. Madrac drži dijete s težinom od 3 do 8 kg na površini vode.

  UPOZORENJE! Koristeći Easy Bath mattress, nemoguće je primjenjivati ​​proizvode za kupanje na masnoj osnovi.

  Spužvast oblik za kupanje pomaže spriječiti klizanje bebe, pruža mu mekanu potporu. Ima udobne utore, ponavljajući anatomske obrise djetetovog tijela i namijenjen je za kupanje beba od rođenja do jedne godine. Ovaj košuljica uklapa se u sve standardne ladice i može se prodati zajedno s perilicama. Cijena: 400-600 rubalja.

  U velikom BATH, kao u oceanu

  Za neke bebe kupka za odrasle može činiti prevelikom i zastrašujućom. Stoga je potrebno poduzeti sve mjere predostrožnosti, tako da kupanje nije samo sigurno, već i dijete zadovoljstvo i radost. Bolje je premjestiti se u kadu kada beba nauči samostalno ili barem uz minimalnu potporu. Postoji nekoliko uređaja posebno dizajniranih kako bi se osiguralo sigurno kupanje djeteta i spriječilo da se sklizne u vodu. UPOZORENJE! Dijete se može kupati u velikoj zajedničkoj kupelji tek nakon što je prethodno obrađeno s deterdžentom (soda, baby sapun, prašak za bebe).

  Prsten koji podržava kupanje. Uz pomoć sisača, plastični prsten na nogama postavljen je na dno kupke, a dijete je smješteno unutar nje i drži se u njemu. Dječak se neće bojati pada, osjećajući se udobnom podrškom sa svih strana. Dovršen prstenom može se prodati pjena spužva, koja se može staviti pod djetetu. Potporni prsten tvrtke Bebe Confort (Francuska) namijenjen je djeci od 7 mjeseci.

  Sjedalo za kupanje zahvaljujući usisnim čašama čvrsto pričvršćene na dno kupke. Postojeći sigurnosni obruč i inguinijalno suzdržavanje čuvaju malu djecu od naglog pada i klizanje u vodu. Na sjedalima se nalazi valovita površina ili pjena koja sprječava klizanje unutar naslonjača. (Ako nema obloge, možete staviti pelenu ili ručnik ispod magare). Mnoga mjesta imaju posebne svijetle zrnca - igračke koje zabavljaju bebu dok plivaju.

  Rotirajuće sjedalo za kupanje ima sposobnost rotiranja od 360 stupnjeva, što pomaže mami da se lako isprati dijete sa svih strana i samo ga uviti tijekom vodene igre, okrenite dijete u bilo kojem smjeru gdje je trenutno najzanimljiviji. Istodobno, za udobnost, sjedalo se može učvrstiti u bilo kojem položaju. Europski proizvođači, kao što su OKBaby (Italija), Mothercare (Velika Britanija), Lipski (Izrael) i Thermobaby (Francuska), nude sjedalice za usisavanje (uključujući i rotirajuće), što je pravi centar za igru ​​za kupanje. Dječak, sjedi u njemu, igra u vodi s igračkama instaliranim na prednjoj širokoj ploči visokog naslonjača. Pored smiješnih žabljih lica u igri nalaze se: dolly sprinkler, mekani cvijet, koji se može izvaditi, čamac, u koji se može uliti voda i rotirajući višebojnih likovnih igračaka.

  Visoka stolica od CandyBaby (Tajvan) od 2 do 1 sjedala je dječja sjedalica koja se pretvara u sigurnu dječju stolicu bez kupanja zahvaljujući njegovim uklonjivim nogama. Uklanjanjem nogu, stolica se može ugraditi u bilo koje kupke, budući da ispod njih nalaze se veliki dodaci. Za kupanje, samo trebate preklopiti prednju zaštitu na stolici, staviti dijete, zatvoriti zaštitnu poprečnu šipku na isječcima. Ispred njih su tri igračke za predenje. Stol se razvija i prikladan je za pohranu.

  Sigurnosno sjedalo iz Sigurnosti 1. (SAD) sigurno i sigurno za bebu pričvršćeno na more u kadi, ima udoban izvorni oblik s visokim potpornim leđima, klizanjem sjedala, zaštitom od klizanja iz pod visokog naslonjača, a za mamu dodatnu meku i nepokretnu potporu. Zbog činjenice da se kvačica za stezanje, prilagodljiva prema širini strane kupke, može zakrenuti za 180 stupnjeva, sjedalo ima kompaktni oblik za jednostavno spremanje. Međutim, za preaktivnu djecu (posebno one koji mogu podnijeti), ovaj model neće raditi. Postoji prava opasnost da dijete oštro gurne noge s dna kupke i skakne s njezine strane. Suspendirano sjedalo neće raditi ni za ugrađene kupke.

  Anti-slip mat na dnu kupke pomaže smanjiti rizik od pada na skliskim površinama. Postoji mnogo modela podnih prostirki - pjenaste gume i gumirane, različitih oblika (od geometrijski ispravnih do igračaka, riba, itd.), Svih boja i veličina. Za ispiranje mrvice pod tušem, dovoljan je mali pokrivač ispod nogu, ali za temeljitu kupku prikladnije je stvrdnjavanje.

  Usisni jastuk je najprikladniji i sigurniji. Sigurno je pričvršćen na dno kupke, ne klizi, ne izlazi i, najvažnije, ne pluta! Sagovi s posebnim rezovima pod rukom prikladni su za polaganje i izvlačenje. Osim toga, perforacija dopušta vodu da izađe ispod saga, što ga još više pouzdano povezuje s kupkom. Ugrađeni indikator temperature, koji mijenja boju, zamjenjuje termometar i upozorava na vrijeme o promjenama temperature vode.

  Antislip aplikacija. Umjesto tepiha, možete koristiti skup protukliznih aplikacija u obliku raznih figura, koje su zalijepljene na dno kupke pomoću usisnih čaša. Dok se kupanje, beba neće skliznuti, on će se osjećati sigurni, osim toga, on će vam se svidjeti kadu za promjenu u nekoliko minuta. Trošak skupa ovisi o broju antistatičnih naljepnica.

  UPOZORENJE! Pjena za kupanje, sapun, šampon, ulja, kao i loše sredstvo za čišćenje slabe snagu pričvršćenja usisne čašice. Stoga, pomoću takvog pribora, moraju se instalirati prije kupanja i pritisnuti rukama radi bolje prijanjanja na kupaonicu.

  Dodatna oprema

  Termometar za kupanje može biti s tradicionalnim mjerilom ili digitalnim. Iako ovdje nisu potrebna točna očitanja, dovoljno je naznačiti "hladno", "normalno", "vruće" u obliku konvencionalnih ikona na termometru ili toplinskom pokazivaču koji mijenja boju. To je praktičnije ako termometar istovremeno pokazuje temperaturu vode i zraka te je dizajniran kao zabavna igračka.

  OPREZ! Na mjestu kupanja dijete bi trebalo biti toplo, ali ne i začepljeno, a ne vruće. Otvoreni prozori i vrata nisu dopušteni. Optimalna temperatura zraka pri kupanju djeteta je 24-26 ° C.

  Zaštitna vizija za kupanje. Mnoga se djeca boje bojati kosu jer šampon i voda teče u oči, nos, usta i uši. Ti će problemi riješiti zaštitni vizir. Uz pomoć tkanine umetke, nježno, ali čvrsto odgovara glavi djeteta. Podesivo s elastičnim trakama ili pričvrščivačima za gumb. Visić nalikuje polju na poklopcu. Kako bi privukli pažnju djeteta i postavili mu pozitivan stav, a okretanje pranja glave u zabavnu igru, možete mu učiniti nevjerojatnu "frizuru" pjene na glavi, bez rizika da će šampon pasti u oči. Neobična glavna odjeća odgovara i šestomjesečnoj i trogodišnjoj djeci, budući da ima sposobnost mijenjanja veličine ovisno o opsegu djetetove glave.

  Save. Ponekad to može biti korisno, a on, pogotovo ako isključite vruću vodu, a dijete treba oprati ili oprati. Za novorođene bebe (uglavnom za prvo kupanje) u bazenu potrebno je vodu držati za pranje.

  Spužva za novorođenče nije nužna. Ostruge treba prati snažno rastopljenim rukama ili mekom krpom koja se nakon uporabe mora kuhati. No, kada dođe vrijeme za pranje rublja, bolje je kupiti prirodnu ili vrlo meku spužvu ili frotirnu pranje u obliku rukavica. Ako spužva ima zanimljiv oblik i svijetlu boju, onda će također služiti djetetu kao igračku.

  UPOZORENJE! Pranje rublja i spužve moraju se često mijenjati, osobito ako su izgubili integritet i počeli se raspasti.

  Bacač je potreban da bi se dijete pretočilo da opere sapun. Može biti jednostavnog oblika (ovaj zadatak može izvesti i krug) ili u obliku zdjelice, životinjskih figura itd. Zanimljivo je da dijete igra s njim, zalivši i izlijevanjem vode iz njega i slušajući koliko zanimljivo baca.

  UPOZORENJE! U tu svrhu ne možete koristiti staklene i keramičke proizvode, koji u mokrim rukama mogu kliziti i razbiti, ozlijedivši dijete.

  Spremnik za pribor za kupanje pogodan je za skladištenje i upotrebu tijekom kupanja. Otvara se lako i pere, ima police i sekcije, na kojima je sve pri ruci. Zahvaljujući ručici kontejner je lako nositi. U istu svrhu možete kupiti posebnu vodonepropusnu vrećicu s mnogo odjeljaka.

  Igračke za kupanje jednostavno su potrebne za bebu, tako da se ne dosadi u kadi. Gumene patke, ribe, žabe, kornjače - ovo je najlakše što se možete sjetiti. Brodovi, hobotnice i sirene, koje mijenjaju boju, veličinu i oblik u vodi, posipaju vodom, škripaju, plutaju i grickaju, dovest će bebu u potpunu radost. I možete kupiti abecedu i brojeve koji su zalijepljeni na strani kupelji ili na mokrim zidovima, a zatim možete kombinirati plivanje, igru ​​i učenje. Raspon cijena za igračke je ogroman.

  UPOZORENJE! Kako bi se izbjeglo formiranje plijesni na površini i unutar igračaka, moraju se isprati, ostatke vode treba izlijati, brisati i čuvati na suhom mjestu.

  Džepni stalak za igračke s kukama ili usisavačima montiran je na strani kupke ili u neposrednoj blizini zida. Može ga se pretukati u obliku školjke ili nevjerojatne zvijeri, ili može biti samo džepni džep (inventivne majke se čak uklapaju u mrežu za komarce za prijevoz u tu svrhu).

  UPOZORENJE! Džep s igračkama treba objesiti do djeteta, tako da se još jednom ne dopire do njega i sklizne.

  Ručnik. Za dijete vam je potreban mekan frotirni ručnik koji dobro apsorbira vlagu i ne gazi kožu djeteta. Za lice vam treba mali ručnik. Za tijelo je korisno veliko, s kutnom kapuljačom, a za odraslu djecu odijelo za haljinu. Sada u trgovinama postoji mnogo setova, uključujući ručnik, frizuru i ogrtač (ili poncho rt).

  UPOZORENJE! Nakon kupanja, dijete ne bi trebalo brisati, već se samo mokri s ručnikom (po mogućnosti toplo), kako ne bi ozlijedio nježnu kožu.

  Kozmetika. Dovoljno je dječji sapun, šampon bez suza i krema za bebe. Ali ako postoji želja, moderna kozmetička industrija nudi sve vrste losiona, pjene, ulja, soli, itd. Itd. Koliko novaca potrošiti na proizvode za njegu djeteta ovisi samo o želji i sposobnosti roditelja.

  UPOZORENJE! Ne biste se trebali baviti kozmetikom, jer beba može doživjeti individualnu netrpeljivost prema njima. Nema potrebe za kupnjom u rezervi, oni se troše vrlo sporo i imaju ograničen rok trajanja.