Kako odabrati krevet za novorođenče - što su kolijevci

Hrana

Isprva, novorođenče troši puno više vremena u snu od buđenja (koliko novorođenče beba spava). Tijekom tog razdoblja analiza i asimilacija svih novih informacija koje je beba dobila. Zato je tako važno stvoriti novorođenče za ugodan san. Za ovo, prije svega, dijete će trebati udoban krevet, gdje bi bilo prikladno spavati. Unatoč činjenici da danas postoji ogromna količina informacija o njima, mnoge mlade majke ostaju zainteresirane za pitanja: kako odabrati pravi krevet za novorođenče, bez obzira trebate li kotače na njemu, trebate li ugrađenu ladicu i druge. Neka se nosimo s njima.

Odabir pravog krevetića!

Sigurnosni zahtjevi za krevet za novorođenče.

Bez obzira na vrstu u krevetiću za novorođenče:

 1. Ne bi trebalo biti nikakvih izbočina ili oštrih rubova, tako da dijete ne ih pogoditi, kao nepouzdane ventilima, zbog kojih možete patiti prste.
 2. Suprotno mišljenju da krevet treba biti isključivo drvena, pedijatri sada predlažu razmatranje kao alternativu metalnim modelima. Doista, većina drvenih kreveta je lakirana kako bi se izbjeglo isušivanje i lomljenje dijelova. Ako odlučite kupiti drvne proizvode, onda biste s prodavateljem trebali provjeriti kakav je lak ili boja prekriven, a još bolje, na površinama koje vaša beba može gnjaviti s pojavom zuba, tu su posebna obloga netoksičnih materijala.
 3. Dno i bočne površine ne bi trebale biti čvrste kako bi se osiguralo dobro prozračivanje zraka u krevetu i ispod madraca.
 4. Šipke sa strane ne smiju biti pretjerano česte, tako da noga ili ruka djeteta ne bude zaglavljena između njih. Također, ne bi trebalo biti previše rijetko, tako da dijete nije pokušalo staviti glavu kroz njih. Optimalna širina između njih je 7-8 centimetara.
 5. Drugi zahtjev je uklonjivi zid. Nemoguće ga je nazvati obveznim, ali takav detalj može život učiniti lakšim za majku noću ako se krevet s pregradnim zidom pomakne u blizini odrasle osobe.
 6. Također, dodatno, ali ne i obvezatan zahtjev - prisutnost dvije razine dna kreveta. Onda je moguće da se stavi novorođenče na krevet veći, a kada dijete odraste bez poteškoća i da će pokušati izaći iz krevetića, a zatim razini krevet i može biti smanjena.

Ako oklijevate koji krevet odabrati za novorođenče, onda može biti koristan sljedeći pregled raznih modela kreveta. Izbor željenog modela, uglavnom, bit će sveden na značajke koje biste željeli vidjeti u njemu.

Cots u obliku kolijevke ili pojedinačnih kolijevka

Čini se da su takvi kolci posebno dizajnirani kako bi se osiguralo da maleni i bespomoćni bebin bude okružen maksimalnom količinom toplote i udobnosti. Oni su najčešće izrađeni od hipoalergenskih materijala koji se mogu disati (na primjer, iz vrba vrbe). Oni su male veličine, a prostor novorođenčeta je vrlo ograničen (kao u majčinom trbuhu), što stvara u njemu osjećaj dodatne sigurnosti. Osim toga, lako ih se može preseliti tamo gdje je to potrebno, budući da mnogi modeli nisu samo svjetlo u vlastitom pravu, već i opremljeni s kotačima. Poznati proizvođači nadopunjuju krevete, krevetić madraca, krović (kao opcija - mreža za komarce), posteljinu i zabavne igračke. Neki od tih kreveta čak su opremljeni sustavom bolesti kretanja.

Cots u obliku kolijevke ili pojedinačnih kolijevka

Varijanta takvog kreveta za novorođenče može biti posebna kolijevka koja je pričvršćena na običan drveni ili metalni krevet s mogućnošću da ljulja bebu. Primjereno je da se, na primjer, odveze.

Njihov glavni nedostatak je da, s obzirom na njihovu visoku cijenu, ti modeli neće trajati dulje od 6 mjeseci, jer će ih dijete jednostavno izrasti.

Klasični model. Dječji krevetić

To su najčešći modeli dizajnirani za novorođenčad i bebe do tri godine. Ako nije obložena lakom, ali jednostavno je polirana, onda je lakše pronaći ekološki prihvatljivu verziju. Kreveti opremljeni kotačima mogu se slobodno pomicati po sobi na željeno mjesto. Kreveti na trkačima s labavim zatvaračem omogućuju vam da razvedete bebu prije spavanja i s fiksnim - da čvrsto postavite krevet na pod.

Tipično, ovi modeli imaju dvostruku donju razinu i standardnu ​​veličinu od 120 do 60 cm. Mnogi od njih nadopunjuju ladice, što naravno olakšava pohranjivanje svih vrsta dječjih sitnih predmeta s malom veličinom prostorije, ali također čine krevet težim i nestvarnijim. kretanje po sobi.

Kreveti za ljuljanje i pendule

Sjenčanje - tradicionalni model, lukovice omogućuju vam da ga ljuljaju s jedne strane na drugu. Minus: kada dijete odrasta, on, naslonjen na bočne trake, može pasti iz kreveta. Kutija za skladištenje na dnu je niska funkcionalnost: kad se ljulja, predmeti u njemu će se kotrljati i stvoriti šum.

Penduli mogu biti uzdužni i poprečni. Imaju lakšu izvedbu koja se može slomiti ili početi trgnuti. No, model njihala ima snažne prednosti: bolest putovanja smatra se da su manje štetna nego u stolici za ljuljanje, a prisutnost mehanizam za zaključavanje ne daju dijete na ljuljački samostalno.

Pretvorba kreveta

Takav model će biti prikladan za praktične roditelje koji će racionalno koristiti ne samo vlastite financije, već i prostor u sobi. Transformatori se zovu jer su u većini slučajeva opremljeni s dodatnim izmjenjivim komadima namještaja poput stola za prematanje, komode ili ormarića, razne police i ladice za odjeću ili igračke. Osim toga, neki se modeli mogu pomaknuti, pretvarajući se od krevetića za novorođenče u lijep krevet za učenika. A ako uklonite sve dijelove i police, oni mogu dobro poslužiti kao mali kauč.

Među glavnim nedostacima je da u nekoliko godina ta boja i krevet sama mogu jednostavno zamarati dijete ili značajno pogoršati njezin izgled zbog umjetničkih i zanatskih sposobnosti mlađe djece.

Ovalni transformatori za krevetić

Ovi modeli su izuzetno elegantni - glatki, zaobljeni oblici izgledaju vrlo elegantno. Osim toga, apsolutni odsutnost oštrih kutova povećava sigurnost proizvoda, a beba je vrlo udobna. Da, i takav krevet traje manje od pravokutnog.

Ovalni transformatori za krevetić

Ali to nisu sve prednosti takvih struktura. Oni su i dalje vrlo pametno preobraženi. Okrugla pregradna krevetića mogu postati krevetić, kružna igrivica, mali ili veliki (ako guraš zidove) ovalni krevet, kauč, fotelje sa stolom. Zbog raznolikosti nikada neće dosaditi.

Pomoćni ležaj

Možete spavati pored bebe, bez brige o tome da vam je tata drobljen, ako kupite dječji krevetić za novorođenče. Međutim, beba može spavati u njemu do tri godine. Bočni zid takvog kreveta leži natrag, a majka, bez izlaska iz kreveta, može hraniti ili smiriti dijete. S gledišta psihologije, takva je blizina korisna i prikladna kao beba, a za mamu.

Pročitali smo detaljno o dodatnim krevetima, o pravilima izbora, o popularnim modelima - http://razvitie-krohi.ru/veshhi-dlya-malyisha/pristavnyie-krovatki-dlya-novorozhdennyih.html

Metalni krevetići

Oblik sliči tradicionalnim drvenim modelima, ali može biti dodatno opremljen kolijevkom. Dijete nije u izravnom kontaktu s metalnim dijelovima jer su svi dijelovi prekriveni zaštitom od tkanine. Ponekad se ti kreveti mogu polagati, stvarajući krevet za djetetovo predškolsko doba. Dno u mnogim modelima ima dvije razine, a krevet se može koristiti kao igralište.

Možete pročitati recenzije, saznati cijene, odabrati i kupiti dječji krevetić (i pribor) u online trgovinama:

Kako odabrati krevetić za novorođenče

Raspon dječjih krevetića za novorođenčad nije samo izvrstan: ogroman je, a izgubljenost u moru ponuda mnogo je jednostavnija nego što je pravi izbor. U međuvremenu, nakon rođenja i sljedećih nekoliko mjeseci, dijete će provesti najviše vremena u krevetu.

Što je bolje - kolijevka ili klasični? Uzmite standardnu ​​inačicu ili pretvarajući krevet?

Koje su prednosti i nedostaci igrališta? Stručnjaci online trgovine "Djevojke-sin" daju korisne preporuke kako biste mogli donijeti pravu odluku.

Glavne vrste krevetića

kolijevka

Opcija za najmanju, od rođenja do 3-6 mjeseci, ali proizvođač pruža mogućnost korištenja takvih proizvoda do godinu dana (dok dijete ne dosegne 80 cm). Nakon kolijevke dijete se pomiče u krevetić.

Nedvojbene prednosti ovog proizvoda uključuju malu veličinu (u početku, dijete se može uplašiti neograničenim prostorom, a krevetić postaje idealno mjesto za spavanje za novorođenče) i mogućnost ljuljačke. U pravilu, ova vrsta kreveta je opremljena ručkama za udobno premještanje košare s djetetom.

Kolijevka može imati stacionarni stalak ili biti postavljen u dječju postelju na pojasevima. Prva opcija, u pravilu, je znatno niža, pa stoga koristi od "klasika" u smislu jednostavnosti korištenja. Ova prednost postaje očita tijekom noćnih hranjenja, kada je nekoliko puta tijekom noći potrebno podići bebu u vaše ruke i vratiti ga na kolijevku.

Kolijevka se može staviti pored roditeljskog kreveta, a beba će biti stalno vidljiva.

transformator

To je proizvod koji kombinira funkciju kreveta i druge predmete namještaja - obično stol za presvlačenje i / ili ladicu. Neki modeli, kada se transformiraju, postanu tinejdžeri; gornje strane čine tablicu, dopunjenu kabinetom - bivšim komodom.

Transformatori su dizajnirani za bebe od rođenja do 6-7 godina. Kako dijete raste, dodatne se elemente uklanjaju, čime se povećava duljina kreveta. Neki modeli "mogu" produžiti još više i pogodni su za spavanje dok dijete ne dostigne adolescenciju.

dvorana za jahanje

Sklopivi modeli kombiniraju se pod tim imenom; oni su prikladni za korištenje prilikom putovanja. Igračke su izrađene od laganih materijala - metala, plastike i posebne tkanine. Svi elementi su lako čisti, tako da ne bi trebalo biti poteškoća u brigu o njima. Kreveti ove vrste ne trebaju biti dopunjeni madracom, ali po želji se mogu kupiti odvojeno.

S obzirom na specifičnost aplikacije, igračke se razlikuju od "klasika" i veličina: u pravilu su nešto kraće i šire od standardnih. Kao funkcionalnost ove vrste dječjeg kreveta nimalo ne zaostaje za standardne opcije: oni su također ponekad gornjem katu položaj, koji se koristi od rođenja do tri mjeseca, dodatni elementi kao što su mijenjanje stol i police za kozmetiku, mobilnosti za igračke, hauba i džepovi za male predmete. Zgodna značajka je zatvarač na bočnoj stijenci, što dijete omogućuje da sama otvori šahtovicu kako bi izašao iz krevetića.

Nedavno se igraonice često kupuju za stacionarnu upotrebu - roditeljima je prikladno da se bave laganim, pokretljivim krevetom koji se tijekom dana može pomicati oko stana s djetetom u njemu.

Što se tiče dobi djeteta, na koju će biti moguće koristiti ovu opciju krevetić, s obzirom na specifičnosti dizajna gornje granice proizvođača obično ograničena na 3 godine, često u suradnji s oznakom granične težine oznake: postoje modeli koji se mogu koristiti za djecu nije teže od 6-7 kg, postoji više održivih opcija - do 13 ili 15 kg. Jasno je da za tri godine dijete može prerasti ove oznake.

Što treba biti krevetić?

Što se tiče dobi djeteta, na koju će biti moguće koristiti ovu opciju krevetić, s obzirom na specifičnosti dizajna gornje granice proizvođača obično ograničena na 3 godine, često u suradnji s oznakom granične težine oznake: postoje modeli koji se mogu koristiti za djecu nije teže od 6-7 kg, postoji više održivih opcija - do 13 ili 15 kg. Jasno je da za tri godine dijete može prerasti ove oznake.

veličina

Nažalost, svatko se ne može pohvaliti velikim životnim prostorom, a često se dječji kreveti moraju unijeti u vrlo ograničenom prostoru, kada se doslovno broji svaki centimetar.

Uobičajene dimenzije su 120x60 cm, ali možete pronaći modele s duljinom od 59 (kolijevka) do 180 cm, a širina varira od 42 (kolijevka) do 55 cm do 140 cm.

Ako odaberete krevet od nestandardne veličine, razmislite o tome možete li odabrati posteljinu i madrac za to.

Sposobnost promjene razine dna

Moguće je promijeniti visinu dna gotovo svih; No broj razina može varirati - od 2 do 5. Pet razina je važna za one koji prakticiraju spavanje zajedno, kada je važno kombinirati dno dječjeg krevetića s visinom roditelja kreveta.

Dno je izloženo na najvišoj razini na gornjoj razini: onda je prikladno za majku da stavi bebu. Kasnije, kad nauči sjesti i ustati, dno mora biti spušteno. Važno je da se niža razina nalazi na udaljenosti od 60-65 cm od gornjeg ruba stranica, tj. ako dijete stoji u krevetiću, gornja tračnica ne smije biti niža od pazuha.

Prisutnost zida

Auto zid je mobilnost jedne od bočnih zidova, koje se mogu spustiti i podizati. Služi istoj svrsi kao promjena visine dna, ali ako trebate rastaviti i sastaviti krevet kako biste pomaknuli donju razinu, možete premjestiti zid automobila u samo jedan pokret.

Zglobne šipke

Umjesto noge, krevet može biti opremljen sa zakrivljenim trkačima, koji, ako je potrebno, omogućuju vam da rocka spava beba. Kada dijete stari i već se diže, krevet mora biti fiksiran u stacionarnom stanju: ako vaš odabir padne na model s trkačima, svakako provjerite postoje li posebne brave.

kotači

Ako planirate premjestiti krevetić oko sobe, uključujući i dijete u njoj, trebali kupiti model opremljen kotačima. Usput, uklonjivi kotači mogu se kombinirati s trkačima, međutim, kada su kotači ugrađeni, funkcija ljuljačke ne radi.

Također imajte na umu da pokretni kotači mogu stvoriti mnogo problema kada krevet nije fiksan, recimo, između zida i roditelja mjesta za spavanje. Kako biste spriječili kretanje, neće biti prevelika blokada kotača.

Pendulum mehanizam

To je mobilna suspenzija novorođenčeta na pojasevima, što vam omogućuje da učinkovito razbijate bebu bez da ga uzmete na svoje ruke. Prsten može biti uzdužan (duž tijela beba), poprečno (odnosno, preko) ili univerzalno (zakretanje u dva smjera).

Razmotrite ovu točku: ovisno o vrsti pendela, potrebno je barem još 10 centimetara do duljine ili širine krevetića kako bi ga zamahnula. Mora postojati mogućnost fiksacije, tako da kao dijete raste, dijete se ne može zamahivati.

Preuzmite ili ne?

Liječnici vjeruju da ne biste trebali naviknuti dijete da se ljulja, a tendencija, kada se dijete boli "pumped" na taj način, smatra se nezdravim, jer uzroci plače mogu biti vrlo ozbiljni.

Pristaše pokretne bolesti iznijeli su svoje argumente: dijete je naviklo ljuljanje - majčino hodanje tijekom trudnoće, a u slučaju tjeskobe, ljuljanje mu omogućuje da se vrati u skladnu emocionalnu državu. Jasno je da ne govorimo o namjernom potresu, već o glatko kretanju s djetetom u naručju. Ovisno o istom učinku možete postići ako zamahnete dijete u kolijevci, krevetiću ili kolicima.

intervju

 • Aktivno se koristi - 28%
 • Užalost malo - 36%
 • Uopće se ne koristi - 36%

Okvir u podnožju

Pašnjaci bebe zauzimaju iznenađujuće veliku količinu prostora, a prostrana ladica pod krevetom novorođenčeta izvrsno se čuva pelene i odjeću, a kasnije i igračke. Mnogi modeli nisu opremljeni kutijom, pa vas savjetujemo da odmah odlučite trebate li to. Ako kupite kutiju bez kutije (takve opcije su jeftinije), ali kasnije smatraju da je potrebno, neće biti lako odabrati odgovarajuću veličinu i stil.

No, čak i sa takvim „sitnica” kao okvir u loše koncipiran dizajn može biti teško koristiti, na primjer, neke od njih na vlastitu izvaljati ispod kreveta (posebno vrijedi za modele koji imaju šine ili spona mehanizma). Ostali kupci imajte na umu da ako je kutija bez poklopca, onda se u njemu nakuplja prašina - morate ga staviti u vrećice, jer se u pravilu nalaze stvari za djecu pohranjene u kutiji. Ako su vam ti trenutci temeljni, smatrat će vam se sastavljeni model u trgovini i već odlučite o kupnji.

Broj kutije u različitim modelima može varirati.

Podstava od silikona

Nalaze se na gornjim tračnicama, ali njihova važnost se povećava tijekom razdoblja kada dijete smanjuje zube. Ako zanemarimo ovu točku, mi ne samo da smo ušima letvice, ali glavna stvar - stalna briga da dijete otgryzet i progutati dio premaza i anksioznost o sigurnosti prvih zuba.

Silikonski jastučići, izrađeni od istog materijala kao i igračke za prigušivanje, potpuno su sigurni, štite dječje zube i letvice kreveta od oštećenja.

Manning s madracom

Madraci se obično prodaju zasebno pa kupac dobiva priliku da pojedinačno odabere odgovarajuću opciju. Ima smisla potražiti "pravi" madrac (pročitajte članak "Kako odabrati madrac za madrace"). Što se tiče veličine, razmak između madraca i zidova trebao bi biti minimalan, ne više od 1-2 cm.

Ako madrac dolazi s krevetićem, uklanja se iz potrebe za odvojenim izborom ovog važnog elementa.

Dno izvršenje

Dno može biti stalak ili čvrsta. Prednosti prve mogućnosti su da madrac neprestano prozračuje. To znači da neugodni mirisi i vlaga neće ostati u njemu.

Odvojive letvice i udaljenost između njih

Odraslo dijete neprestano nastoji izaći iz kreveta, ali jasno je da se jedva uspinje na stranu i ne pada. Uklanjanje bočnog zida je još uvijek prerano - mrvica može lako pasti u san. No, ako se uklone sidra, dobivamo idealnu opciju u kojoj dijete, bez pomoći roditelja, ima priliku da izađe, ali nema opasnosti od pada za vrijeme spavanja.

Što se tiče razmaka između letvica, poželjno je da bude u rasponu od 6-7 cm: ako se letvice nalaze češće, postoji velika opasnost da se drška ili noga mrvica stave između njih; manje često - glava.

Prekrasni predmeti

Ponekad proizvođač stavlja ljepotu veću od sigurnosti i udobnosti u svom radu. Pa, ako imate priliku pregledati već sastavljeni krevet, osobno provjerite da nema oštrih kutova, koje dijete i roditelji mogu udariti.

Recimo, prekrasni elementi - gumbi. U praksi, oni donose puno problema: rukavima se stalno približavaju i laktovi pogoduju. Isto se može odnositi i na oblikovani rub naslona.

Proizvodni materijal

Tradicionalno, kreveti za novorođenče bili su od drva - vjeruje se da je prirodni materijal koji diše najprikladniji za bebe. Danas, metalni kreveti, kao i od iverice i MDF-a, ozbiljni su konkurenti drvenim krevetima.

Stručnjaci koji se bave zdravljem djeteta nemaju pritužbi na drvo, ali samo ako su se koristili sigurni lak ili boja za njegovo liječenje. Za proizvodnju koristite žita, bukvu, hrast, javor, breza i bor. Pine kreveti su najjeftiniji, ali su najfiniji drvo, tj. tragovi djetetovih zuba na nju bit će spašeni.

MDF je materijal od drvenih vlakana. Njegova je prednost povećana pouzdanost u odnosu na drvo; Osim toga, to je sigurno jer se u proizvodnji ne koriste štetne smole. Varijacije u korištenju ovog materijala su različiti: postoje kreveta, koje su izrađene u potpunosti od MDF (u VLAN proizvođača), postoje mogućnosti gdje kombinacija MDF i iverica (VLAN), MDF i drva.

No iverica često izdvaja formaldehid, i iako kreveti s njezinom upotrebom imaju vrlo atraktivnu cijenu, savjetujemo vam da napustite takvu akviziciju. Ako je vaš izbor pao na model izrađen korištenjem iverice, pitajte prodavača za higijensku potvrdu i potvrdu o sukladnosti da uvidite da u proizvodnji nema štetnih tvari. Proizvodi iz kombinacije MDF-a i pločica imaju proizvođača kao što je Vlan.

Metal je izrađen od vrlo izdržljivih i, u pravilu, izvana izuzetno atraktivnim modelima kreveta, koji su u asortimanu proizvođača Lider Kids. Ako planovi - za kupnju kreveta, koji se mogu koristiti za drugo i treće dijete, metalni kreveti će se nositi s takvim zadatkom. Mogući nedostaci metalnih konstrukcija mogu se smatrati visokim troškovima.

Nakon prioriteta možete jednostavno sastaviti popis najpoželjnijih kvalitetnih i funkcionalnih karakteristika, a tek onda odlučiti o određenom modelu. S ovim pristupom nikad nećete požaliti savršenu kupnju.

TRI "NE" KUPITI

U proizvodnji krevetića za novorođenčad nema sitnica. Miris laka može uzrokovati alergije; nepravilno obrađeni drvo - sitni krhotine; rezani plastični rezovi.

Neugodan miris u novom krevetiću - česta pojava, ali, naravno, to bi trebao biti jedva primjetan okus, i izbjeći alergijske reakcije prikupljene i oslobođen kupnji paketa za opstanak u prozračenom za najmanje dva do tri tjedna, nakon tog vremena miris mora nestati. Ova je značajka glavni razlog zbog kojeg stručnjaci savjetuju da unaprijed kupuju krevet, najmanje dva tjedna prije očekivanog datuma rođenja.

Stručnjaci online trgovine "Daughters-Sonnos" preporučuju da obratite pažnju na sljedeće aspekte koji će vam omogućiti da izbjegnete kupnju niskokvalitetnih, a time i nesigurnih krevetića za vaše dijete:

Važno je

 • Nemojte kupiti krevet koji ima nepravilnosti u tretiranju okvira ili vidljive štete: čak i mali pukotina nosi veću opasnost za zdravlje djeteta.
 • Ako je krevet izrađen pomoću laka ili boje, ne previše lijeni pogledati u zdravstveni certifikat i certifikat o sukladnosti: postoji fiksna, koji su materijali primijenjeni u proizvodnji: među njima ne bi trebao pojaviti vodstvo i formaldehid, a „pravo” bojane izrađen od smole, na bazi vode; Nemojte kupiti krevet iz kojeg dolazi opipljiv miris boja i lakova.
 • Odbijte kupiti ako plastični i metalni elementi nisu "udubljeni" u materijalu okvira.

Je li visoka cijena jamči besprijekornu kvalitetu?

Kvaliteta i trošak dječjeg kreveta su dvije veličine koje nisu izravno povezane jedna s drugom. Donji prag cjenovne oznake počinje s 1.500 rubalja, ali najbolja potražnja među Rusima je za modele koji su u rasponu od 3 do 15 tisuća rubalja. Gornja granica troškova ograničena je samo vašim financijskim mogućnostima.

Naravno, poznati brand je relativno pouzdano jamstvo kvalitete i sigurne izvedbe kreveta. Ali jeftini i jednostavni modeli s pravim madracem i kupljeni u poznatom dućanu ili mreži (a ne na tržištu ili s rukama) također mogu biti dobro i zdravo mjesto za spavanje za bebu.

Što se sastoji od troška proizvoda? Čudno, materijal iz kojeg je napravljen okvir ne igra glavnu ulogu u postavljanju cijene, ali značajno poboljšava dodatnim funkcijama (npr. Njihalom), dizajnom i, naravno, robnom markom.

Zvjezdani pokupiti

 • Pjevačica Beyonce kupio za voljenu kćer Prostrani exclusive Vetro kolijevke iz NurseryWorks, izrađena od prozirnog akrila i osoblje madrac od istog proizvođača. Trošak takvog luksuznog doma je bio 3,5 tisuća dolara.
 • Glumica Dayna Devon zahtjeva mnogo skromniji: ona odlučili za elegantan metalni jasle Star vršak proizvođača Korzički željeza namještaja u klasičnom stilu, s ručno ukrašena, tanke šipke i prekidača visoka cijena „samo” 1,7 tisuća dolara..

GDJE KUPITI DJEČJI DJEČAK?

Najbolja opcija za kupnju su velike trgovine lanaca i dobre online trgovine: prilika za kupnju dobara niske kvalitete je minimizirana.

Stjecanje na tržištu povezano je s nizom rizika - na primjer, učestalost krivotvorenja; jeftini kreveti s niskokvalitetnih materijala koji ugrožavaju zdravlje djeteta.

Što se tiče kupnje kreveta koji je već bio u uporabi, to je dopušteno pod jednim uvjetom: proizvod nema štetu. No, madrac mora biti zamijenjen novim.

Važno je pri odabiru obratiti pozornost na:

 1. Odlučite gdje će se krevet staviti; na temelju toga odredite željene dimenzije proizvoda
 2. Da biste odredili vrstu kreveta (kolijevka, klasični, transformator, ležajna arena) i materijal od kojeg bi trebao biti izrađen (kruto drvo, MDF, iverica ili metal)
 3. Odlučite o željenoj funkcionalnosti odabranog proizvoda
  • je li potrebno promijeniti razinu dna
  • mogućnost proširenja kreveta (za transformatore)
  • bilo prisutnost auto zidova i mogućnost uklanjanja bočnog zida
  • prisutnost trkača za ljuljanje (i sposobnost popravljanja u stacionarnom stanju)
  • prisutnost kotača (stezaljke za njih)
  • (i njegov tip - uzdužno, poprečno, univerzalno - uzimajući u obzir prostor koji ste spremni poduzeti kako biste smjestili dječji krevetić)
  • kutija u podnožju
  • silikonska obloge na vrhu letvica
  • Komponente prsima i / ili mijenjanje tablice (za transformatore), a zatim transformacija varijacije: u tinejdžerskoj krevet plus toga: Samostojeća ormar, stol postolju, Noćni ormarić, komoda i police za knjige; Također preporučujemo da razmotrite kupnju kreveta, obloge i stol za presvlačenje (ili mijenjanje ploče ili madraca) zasebno.
 4. Odaberite krevete po marki i modelu koji zadovoljava vaše zahtjeve i financijske mogućnosti.
 5. Proučavati na internetu svjedočanstva onih koji su već stekli mogućnosti koje ste primijetili: sasvim je moguće da skupi i lijepi krevetić imaju slabe ili loše fiksirane šipke ili čak i nesigurno fiksiranu dnu
 6. Odlučite se o mjestu kupnje
 7. Pri kupnji - upoznajte se s potvrdom o sukladnosti i higijenskim certifikatima; provjeriti cijeli set kreveta i dostupnost instrukcija; Bit će samo pomicanje kroz upute za montažu - možda je vrijedno naručiti skupštinu od prodavatelja jer se neki modeli teško sastavljaju, a upute su izuzetno sažete i nisu uvijek jasne. Obavezno vodite svu dokumentaciju priloženu na krevet zajedno s računom i jamstvenom karticom s datumom kupnje, potpisom i pečatom prodavatelja.

Primjer izbora jaslica

Morate uskoro imati bebu; soba u kojoj će se nalaziti je mala, a prostor za koji je rezerviran ograničen je na veličinu od 130 x 130 cm; dovoljno da spava u svojoj bebi do tri godine. Tako će standardni krevet 120x60 cm ovdje stati, a čak i dodatni prostor ostaje.

Popularni proizvođači

Poznati proizvođači pažljivo nadgledaju usklađenost s tehnologijom proizvodnje dječjih proizvoda. Posebna pouzdanost, ljepota i zamišljen dizajn, prema mišljenju kupaca, su proizvodi sljedećih tvrtki:

 • Crvena zvijezda
 • Kubanlesstroy
 • Gandylyan
 • Vedrus
 • LLC "RIO-SP"
 • SLE-poduzeća
 • karat

nalazi

Važne zahtjeve koje krema mora zadovoljavati su sposobnost promjene razine dna, mehanizma klatna, silikonskog obloga i ladice. Željeni materijal iz kojeg treba proizvoditi je čvrsto drvo, tako da sljedeća djeca ne trebaju kupiti još jedan. jer prostor je ograničen u duljini, ali postoji rezervna širina, mehanizam klatna mora biti poprečno.

Svi gore navedeni zahtjevi odgovaraju krevetićima proizvođača Kubanlesstroy, Red Star.

Visoko kvalitetna i lijepa krevetić jedan je od najvažnijih čimbenika koji osigurava zdrav san za bebu i njegov skladan razvoj u prvim mjesecima života. No, stjecanje je samo pola bitke. Također ćete naći ugodne poslove na izbor posteljine, odabir mekih odbojnika, krović, igračke za krevet.

Koji je krevet bolje odabrati za novorođenče: vrste i sigurnosne zahtjeve

Kolijevka nije samo komad namještaja. To je ključna stvar pri prikupljanju "mirazu" za bebu. Čak i ako idete na praksu spavati zajedno, dijete treba vlastiti teritorij. Da, i za majku, ako imate krevet, lakše je izvući slobodno vrijeme tijekom dana: ostavljajući dijete u areni, možete napustiti kuhinju ili kupaonicu. Štoviše, "ispravan" krevet će godinama služiti bebu, pa čak i "naslijediti" mlađa djeca. Savjeti o tome kako odabrati krevetić za novorođenče u našem materijalu.

Danas tržište profila nudi krevetiće za bebe za svaki ukus. U trgovini, jednostavno se podigne oči, a cijene ovise o "ugađanju" modela. No, svijetli kreveti u obliku zrakoplova, automobila, životinja su za tinejdžere. Bebe trebaju modele manje privlačne, ali potpune, udobnije i sigurnije. Najviše banalnih može se kupiti za oko 2000 rubalja, a kreveti s ozbiljnijim mogućnostima koštat će 10.000 - 20.000 rubalja.

Vrste krevetića: prednosti i mane

To je ozbiljna kupnja, pa prije odlaska u trgovinu, bolje se nositi s informacijama i razumjeti koji proizvod je pravo za bebu i sigurno će stati na svoje četvornih metara i stil života. Razmislite o glavnim vrstama kreveta, njihovim pro i kontra.

kolijevka

Opis. Kompaktan krevet. Izgleda kao kolijevka na visokom mjestu. Dovršeno je s igračkama za vješanje i košaricom za stvari, postoje modeli s daljinskim upravljanjem. Proizvodnjom se koriste metalne konstrukcije i tkanina. Prosječna cijena je oko 8000 rubalja.

 • Krevet za bebu je mali i topao. To je u suštini imitacija intrauterinih stanja, tako da se beba ne plaši velikih prostora i lakše se prilagođava "velikom svijetu";
 • Ovaj krevet ne zauzima puno prostora. A kotači koji su opremljeni većini modela omogućuju vam da ga premjestite oko kuće;
 • kotači se mogu sakriti okretanjem kreveta u kolijevku za ljuljanje.
 • u takvom krevetu, dijete ne luta. Mjesta su ovdje poput u invalidskim kolicima - samo dovoljno za spavanje;
 • za rast takvi modeli neće raditi. Takav je krevetić dovoljan za dijete oko pola godine - godinu dana.

klasik

Opis. Noćenje bez ruba. Izrađen uglavnom od prirodnog drva, ali ima i metala. Na četiri strane zaštićen zidovima tračnica. Visina dna i jednog od uzdužnih zidova su podesivi. Prosječna cijena je oko 2000 rubalja.

 • standardne dimenzije takvog krevetića za novorođenčad su 120 × 60 cm, što omogućuje korištenje ne samo za spavanje: beba može ovdje igrati;
 • u takvom krevetu dijete može spavati do tri godine;
 • ako spuštate uzdužni zid, krevet se može pričvrstiti na roditeljski ležaj;
 • odozgo možete postaviti pelenatora i pričvrstiti krov;
 • okvir je često pričvršćen na trkače za ljuljanje mrvica;
 • razumna cijena;
 • dizajn je toliko elementaran da takav krevet za novorođenče može biti izrađen ručno. No, naravno, znanje stolarije je neophodno.
 • zauzima puno prostora. Čak i model s kotačima da se presele na standardni Hruščov iz sobe u sobu je problematičan;
 • nema opcija: kutije za stvari, vješanje igračke, glazba itd.

Pretvorba kreveta

Opis. Mnoge majke sanjaju o takvom krevetu. Transformatori za bebe za bebe novorođenčadi - veliki izum koji rješava problem opremanja dječje sobe do tinejdžerskog razdoblja. Ovaj krevet je izrađen od prirodnog drva. Moguće je rasti u veličini, preoblikovan u stol, opremljen s platnenim ladicama, kolijevkom za ljuljanje dojenčadi, ima mjesta za swaddling. Prosječna cijena je oko 15.000 rubalja.

 • dijete može koristiti takav kompleks do 12 godina;
 • mama ima sve što je u ruci u skrbi o djeci;
 • postoje modeli s i bez njihala;
 • izgleda stilski;
 • skuplji od natječenih kreveta;
 • prostran dizajn nije prikladan za male stambene prostore;
 • krevet se povećava po duljini, ali širina ostaje standardna - 60 cm. Za tinejdžera to može biti skučeno;
 • svi modeli nemaju zidni nosač;
 • dug životni vijek - nije uvijek dobro, jer s vremenom model može izaći iz mode ili smetati djetetu.

Bed arena

Opis. Dvoje u jednom: krevet i prijenosno, sigurno mjesto za igranje djeteta. Opremljen promjenjivom pločom, luka s igračkama za vješanje, mreže za komarce. Metalna konstrukcija, prekrivena tkaninom. Na bočnoj strani nalazi se šaht za otvaranje koji dopušta zrelom djetetu da samostalno izlazi iz kreveta. Prosječna cijena je oko 5500 rubalja.

 • lagan i prefab dizajn, možete uzeti sa sobom kada putujete;
 • kotači omogućuju vam pomicanje kreveta oko kuće;
 • Bočne stijenke izrađene su od prozirnog materijala, što omogućuje kontrolu djelovanja djeteta.
 • u jednoj razini modela, krevet je prenizak, što može uzrokovati da dijete bude hladno i mama neugodna za savijanje;
 • u modelima s dvije razine u položaju spavanja, dobiva se niska zaštitna ploča. Dijete koje već zna kako ustati lako će prevladati takvu prepreku;
 • u laganoj konstrukciji modela, obrnuto - beba će, nakon što je naučila ustajati, moći preokrenuti;
 • u takvim modelima nema mehanizma ljuljačke.

Ako imate blizanke

Posebna tema je dječji krevetić za blizance. Ovdje mnogo ovisi o tome kako roditelji namjeravaju organizirati spavanje malih, bilo da se mrvice režima podudaraju. Ako djeca spavaju i budni u isto vrijeme, onda u prvim mjesecima života obitelj može imati dovoljno standardnog kreveta.

Djeca su još uvijek sitna, ne znaju kako se kretati, stoga se međusobno ne miješaju, bit će dovoljno prostora. Možete staviti djecu i preko, i napona. Zbog praktičnosti prostor se može odvojiti valjkom iz pokrivača. Usput, mnogi liječnici čak preporučuju zajedničko spavanje za novorođenče blizanke. Budući da su zajedno, lakše im se prilagođavaju uvjetima života izvan maternice.

Iako postoje protivnici ovog pristupa. Kao što roditelji mogu zbuniti bebe spavajući u istoj kolijevci. To je opasno, na primjer, kada jedna od djece uzima lijekove, a neke ne. Odjednom će napitak dati krivo dijete?

Tri opcije za organiziranje kreveta za dvoje djece

U svakom slučaju, djeca će odrastati. I pitanje kako dogovoriti mjesto za spavanje za svaku od njih i dalje će se pojaviti. Koje su opcije?

 • Dva odvojena kreveta. U ovom slučaju, roditelji odabiru svoj krevet za svaku bebu. Model - ovisi o proračunu i životnim uvjetima obitelji. Ponekad su kreveti čak instalirani u različitim sobama.
 • Krevet na kat. Najčešće se takvi proizvodi vrše po narudžbi. Ovdje je načelo isto kao iu proizvodnji "dvokatne" tinejdžerskog namještaja. Uglavnom govoreći, jedan klasični krevet nalazi se na vrhu druge. Svaki "pod" ima svoje zasebne zaštitne i uklonjive zidove. Međutim, treba shvatiti da će nakon godinu dana dijete koje "živi" odozdo postati tjeskobno.
 • Susjedni krevet. Dimenzije takvog krevetića su 120 x 125 cm. U sredini se nalazi pregrađivanje, a na stranama su zasebni spušteni zidovi. Ovaj model bi trebao biti postavljen na zid, oslobađajući pristup na krevet s obje strane.

Važna dopuna beba krevetu

Cijena kreveta također ovisi o dodatnom kompletu. Trebate li luk s igračkama, pelenatorom, mrežicom za komarce - manje pitanje. Ovi pribor mogu se kupiti u bilo koje vrijeme ili tiho bez njih. Ali postoji popis dodatnih atributa koje morate odmah odlučiti.

Na primjer, trebate li silikonske jastučiće na šumama? Iskusni roditelji kažu da je pogodno u razdoblju dojenja: dijete može "dijeliti" gumu. Također razmotrite hoće li kupiti krevet s odvojivim letvicama. Takvi modeli se uzimaju tako da s vremenom dijete može sami otići u krevet ili izlaziti iz njega. Evo, što još vrijedi brinuti unaprijed.

madrac

To bi trebao odgovarati veličini, jer postoji poseban udubljenje za stavljanje u krevete. Ako se ispostavi da je manji, stvaraju se praznine, a ako je veće, jednostavno neće ući. Standardni krevet za jednu osobu je 120 × 60. Postoje okrugli modeli krevetića, ali uglavnom su izrađeni na pojedinačnim projektima i već imaju odgovarajući madrac u kompletu.

Izaberite proizvode s premazom otporne na vlagu ili uklonjivim poklopcem. Bolje je da slučaj ima skriveni zatvarač: dijete može odgurnuti gumbe i progutati ih.

Materijal od kojeg je napravljen madrac mora biti prirodan. Za djecu mlađu od godinu dana, proizvodi od filca, kokosovog vlakna i vune bolje su prilagođeni. Bez opruga, s ortopedskim svojstvima. Dječji madrac može koštati od 5.000 do 20.000 rubalja. Ako kupite krevet gdje madrac dolazi u set, to automatski povećava troškove namještaja.

Swing mehanizam

Ako odlučite kupiti krevet s mehanizmom ljuljačke, važno je shvatiti da su različiti. Dječji konzervativci će reći da će biti pravo odabrati krevet za novorođenče s tradicionalnim trkačima. Takvi modeli omogućuju bebu ljuljanje na starinski način - u poprečnim kretanjima.

No, moderni liječnici kažu da su pokreti duž djetetovog tijela korisnija kada glava ne zamahuje s jedne strane na drugu. Taj učinak osiguravaju kreveti s njihalom. U tom slučaju, osnovica kreveta u slučaju trzanja ostaje nepokretna, a samo se mjesto spavanja može zamahati. No postoje pendule s poprečnim, kao i univerzalnim učinkom.

Još jedan plus ovih modela: ovdje ispod kreveta možete lako postaviti kutiju za pranje rublja. I za razliku od modela na trkačima, krevet za ljuljanje neće moći sama zamahivati ​​dijete. Prigušni mehanizam može se ukloniti kad dijete odrastu bez ljuljanje.

7 glavnih parametara prilikom odabira krevetića za novorođenče

Pitanje kako odabrati krevetić za novorođenče vrlo je važno jer bebe rođene na svijetu većinu vremena spavaju. Dakle, pravilno odabrani namještaj je najvažniji uvjet za mirno i dugoročno ostatak djeteta i majke. U međuvremenu, raspon kreveta za novorođenče u trgovinama je toliko ogroman da je puno lakše zbuniti nego odabrati najbolju opciju. Postoji mnogo pitanja za buduće ili već uspostavljene roditelje.

Na primjer, što je bolje - transformator ili klasično postolje? Uzmi krevet s odvojivim stranama ili je ova opcija neobavezna? Koji su pro i kontra arene? Koji su prvi parametri na koje treba obratiti pažnju? Takva pitanja zahtijevaju kvalificirane odgovore. Članak pažljivo ispituje značajke svakog modela krevetića, ispituje najvažnije parametre namještaja za novorođenče, tako da roditelji mogu odabrati najbolji dječji krevet za njihove mrvice.

Glavni parametri krevetića za novorođenče

Prije nego što prijeđete izravno na glavne vrste kreveta za bebe, potrebno je razmotriti kriterije kojima treba obratiti pozornost prilikom kupnje.

Ovi parametri uključuju:

 • veličine proizvoda;
 • materijali namještaja;
 • sigurnosna pitanja;
 • obilježja bolesti pokreta;
 • madrac i posteljina;
 • prisutnost kutije;
 • dodatne stavke.

Razmotrite svaki kriterij detaljnije.

Veličine proizvoda

Taj se parametar mora uzeti u obzir kod svih potencijalnih kupaca, ali se u većoj mjeri odnosi na vlasnike vrlo skromnog životnog prostora, gdje su roditelji prisiljeni dodijeliti strogo ograničeni prostor za namještaj.

Stručnjaci preporučuju fokusiranje na sljedeće pokazatelje:

 • normalne dimenzije su 120 × 60 centimetara (europski standard je 125 × 65 centimetara);
 • povećane dimenzije su 140 × 70 centimetara (tipično za transformiranje kreveta);
 • veličine kolijevke za novorođenče obično su 97 × 55 centimetara.

Stručnjaci vas savjetuju da uzmete namještaj s zajedničkim dimenzijama, tako da ne morate mijenjati plahte ili deke ili naručiti madrace prema individualnim mjerenjima. Naravno, to će dovesti do veće potrošnje.

Materijali za dječje namještaj

Glavni parametri materijala koji čine krevete za djecu, ne razlikuju se od općih zahtjeva za dječji namještaj. Idealno dječji krevet je izdržljiv, ekološki prihvatljiv i pouzdan.

Samo nekoliko materijala zadovoljava više ili manje takvih zahtjeva:

 • stablo. Drvni proizvodi, ako je, naravno, polirani, prekriveni sigurnim bojama ili zaštitnim spojevima, najpoželjnije su zbog prirodnosti materijala. Obično, namještaj za djecu izrađuje se od bukve, breze, alde, hrastovine. Pine kreveti su jeftinije jer je ovo stablo mekše i gore se odupire fizičkom utjecaju;
 • MDF. Namještaj od prešanih drvenih vlakana se razlikuje po pouzdanosti i sigurnosti, ali samo pod uvjetom da se u procesu proizvodnje ne koriste štetne tvari. Važno je razjasniti klasu emisije od prodavatelja - ne smije biti veća od E1 (sadržaj formaldehida ne prelazi minimalne dopuštene vrijednosti);
 • Iverica. No, pločice prešanih čips često sadrže povećanu količinu formaldehida, pa se izbor takvog namještaja treba tretirati s oprezom. Važno je osigurati da model koji vam se sviđa sigurno u smislu sadržaja štetnih tvari. Takve informacije mogu se naći u potvrdi o sukladnosti;
 • metala. Namještaj od čelika ili aluminija je izdržljiv, dugovječan, ali istodobno ima veliku težinu i visoku cijenu. Njihova glavna prednost je sposobnost da prođe metalni naslon za nasljedstvo drugom, pa čak i trećem djetetu. Samo morate paziti da su bočne stijenke prekrivene tekstilnim poklopcem.

Sigurnost proizvoda

Dječji namještaj trebao bi biti siguran. Ovo je aksiom koji ne zahtijeva dokaz. Stoga je nužno govoriti o tako važnom parametru kao i sigurnost.

 1. Bolje je odabrati krevet za novorođenčad i djecu mlađu od tri godine sa zaštitnim stranama koje će zaštititi bebu od pada za vrijeme spavanja i budnosti. Optimalna udaljenost između lamela strana je 6 - 7 centimetara. Ako se stalci nalaze češće, udovi se mogu zaglaviti, ali rjeđe - dječja glava.
 2. Sve komponente trebaju biti čvrsto u kontaktu jedna s drugom, ne bi trebalo biti praznina i pukotina. Gustoća prilagodbe spriječit će slučajeve štipanja ruku i nogu, otpuštanja strukture.
 3. Ne biste trebali uzeti pretjerano lagani krevet, pa čak i sa suženom bazom. Ovaj model nije vrlo stabilan, tako da ga dijete može preokrenuti. Dajte prednost širokom krevetu s niskim središtem gravitacije.
 4. Dječji krevetići za malu djecu imaju dvije do pet razina visine dna. Najviša pozicija pogodna je za dijete koje je upravo rodilo, bit će zadovoljan majkom koja se neće morati zavesti u tri smrti. Kako djeca odrastaju, ležaljka se spušta tako da znatiželjna djeca ne mogu penjati preko bočnih strana.
 5. Krevetić opremljen kotačima lakše je kretati po sobi. Međutim, takva mobilnost može stvoriti neke probleme kada je dijete previše aktivno. Da biste spriječili neželjeno kretanje kreveta, morate paziti da postoje kvačice ili čepovi za kotače.

Značajke bolesti kretanja

Mnogi pedijatri, uključujući televizijski pedolog EO Komarovsky, uvjeravaju roditelje da ne poučavaju svoju djecu na bolesti pluća, a ne na rješavanje mnogih problema djece. Izvori dječjeg plakanja mogu biti potpuno različiti i ponekad vrlo ozbiljni.

Zagovornici bolesti pokreta tvrde vlastiti razlozi: dijete se naviknuto na dimenzionalna kretanja tijekom razdoblja u utrobi, tako da mu se penje pomaže da se smiri. Sličan učinak postiže se kada se u krevetu ljulja novorođenčad. Naravno, govorimo o glatkim, a ne naglim pokretima.

Bolest kretanja se postiže zbog dva glavna mehanizma i značajke dizajna:

 1. Trkači. U ovom slučaju, krevet je opremljen zakrivljenim pločama umjesto tradicionalnih nogu, zbog čega je moguće razbiti dijete. Kada dijete raste, potrebno je popraviti krevet uz pomoć posebnih stezaljki i čepova.
 2. Klatno. Dječji krevet, obješen na trakama, omogućuje djetetu da leži u njemu da se utrne bez podizanja na ručke. Prigušni mehanizam je uzdužno (duž dječjeg tijela), poprečno (preko tijela) ili univerzalno (ljuljanje u oba smjera).

Osim toga, valja imati na umu funkciju pričvršćivanja kreveta s mehanizmom klatna kako bi se spriječila struktura (i kao posljedica naginjanja) od ljulja, kao odraslo dijete.

Pravila za odabir madraca i lanova

Odabir krevetića je pola bitke. Za udoban i miran san, morate kupiti "savršen" madrac. Ukratko reći koji su uvjeti postavljeni na ovu posteljinu.

Prije svega, madrac u krevetiću mora biti u veličini. Ako premjestite premalenu prostirku u krevet, dijete će moći gurati prste u jaz između njega i strana kreveta. Ako uzmete pretjerano dimenzionalni madrac, on će postati deformiran, to će ići "čvorovima", što će uznemiriti dječji san.

Da biste kupili najbolji madrac, trebali biste pitati za njegovo "punjenje". Odbijte kupiti punilo od pamuka ili pjene. Prvi se brzo pomiče, a sloj pjene ne dopušta prolaz zraka, tako da će se dijete znojiti.

Optimalna punila - konjske, vunene pređe, pusta, sušene alge, kokosovog vlakna. Osim toga, treba obratiti pažnju na pokrivenost. To bi trebao biti vodootporan, protuklizni i mekani na dodir.

Još jedna važna točka - izbor jastuka. Ne stavljajte valjak za glavu djeteta ispod 12 mjeseci. Dijete bi trebalo ležati na najjednostavnijoj površini. U nekim slučajevima, tanak pamučni list presavijeni u nekoliko slojeva stavljen je ispod glave.

Posteljina je odabrana samo od prirodnih tkanina: pamuk, frotir, flanel. Za dječji krevet potrebno je nekoliko pokrivača, velikih i malih listova. Pranje se mijenja dnevno, madrac se redovito suši, sprečavajući nastanak plijesni.

Kutija ispod kreveta

Dojenčad dobivaju i daju mnogo različitih mirazu: pelene, klizače, pelene, posteljinu, pribor za igru. U takvim situacijama, dolazi pod pomoć kutije ispod kreveta. Međutim, taj element nije pronađen u svim modelima, tako da roditelji trebaju sami odlučiti da li vam je potrebna ili možete dobiti zajedno s noćnim stolom.

Neki modeli kreveta, na primjer, transformatori, teško je zamisliti bez kutije. No, za krevete s trkačima ili s klizanjem u klatnom obliku, takav element nije "obavezan". Naprotiv, neki se roditelji žale da se u trenutku ležišta kutiju može iznenada raspustiti ispod krevetića.

U svakom slučaju, pitanje o potrebi ili neželjenosti kutije ispod kreveta treba riješiti, kako kažu, na obali. Izbor modela dječjeg namještaja također će ovisiti o odgovoru.

Dodatni elementi

Osim osnovne konfiguracije, postoje i krevetići i razni dodatni predmeti. Trebaju li ih? Sve ovisi o dodatnoj opremi. Na primjer, mreže za komarce, ručice ili nadstrešnice - ne najvažnije komponente dječjeg namještaja. Možete ih učiniti bez njih.

Još jedna stvar - silikonska obloga na uzglavljem i podnožju. Recenzije roditelja pokazuju da bebe tijekom zubiranja zuba često ogrebaju zube na krevetima. Tragovi ugriza mogu čak i ostati na drvenim pločama i stranicama, a dijete će moći progutati komad drveta.

Druga važna točka su uklonjivi bočni zidovi. Obično se dobivaju kreveti s takvim osobinama dizajna kako bi se odraslo dijete moglo samostalno stati u krevet ili izaći iz njega. Također, roditelji će moći gurati postelju s bočnim pločicama uklonjenim u krevet.

Pažljivo proučavajući sve gore navedene nijanse, roditelji će moći napraviti popis najpoželjnijih i najvažnijih parametara koje bi trebao imati odabrani komad namještaja. U ovom slučaju, kupnja krevetića bit će znatno pojednostavljena.

Glavne vrste krevetića

Dječji krevet ozbiljna je kupnja, stoga prije nego što posjetite trgovinu, trebali biste saznati što točno odgovara djetetu i najbolje se uklapa u unutrašnjost stana. Da biste to učinili, razmotrite glavne vrste kreveta za novorođenče, njihove prednosti i nedostatke.