Tražimo savršenu bebu pelenu

Zdravlje

Pronalaženje savršene pelene za dijete važan je zadatak roditeljima, riješen pokušajem i pogreškom. Posjedujete korisne informacije, značajno smanjujete vrijeme pretraživanja.

Pelene olakšavaju život mladim roditeljima koji su nedavno stekli nadopunu. Nije tajna da je ovaj higijenski element pravi spasilac, štedi vrijeme i pelene te doprinosi ugodnoj zabavi za dijete. Odabir pelene za dijete, valja razmotriti nekoliko nijansi. Razmotrite glavne točke koje treba obratiti pozornost.

Danas je izbor proizvođača i modela pelene neobično širok. Jednokratno ili višekratno, noćno ili dnevno, za dječake ili djevojčice, "disanje" ili normalno, namijenjeno novorođenčadi, malo odrasle ili odrasle bebe - vrlo je teško kretati se po izboru. Osim toga, značajan faktor je i cijena jer je poželjno kupiti pelene jeftino jer svi znamo koliko često djeca "idu u zahod".

Jednokratni ili višekratni

Moderne višekratne pelene nisu višeslojna pamučna gaza koju koriste naše bake. Ipak, nešto je ostalo nepromijenjeno u njima. Kada kupujete pelene za bebu, važno je zapamtiti da se višekratna pelena mora prati, osušiti, a zatim glačati.

Jednokratna pelena pokazala se prikladnijom dječjom higijenom - izborom suvremenih roditelja. Možete koristiti pelena za jednokratnu upotrebu kod kuće i na ulici, uvijek s vama, posjetom ili klinikom, za odmor. Proizvodne tvrtke proizvode jednokratne pelene, u kojima bebe udobno spavaju. Jedna pelena ne zahtijeva pranje, sušenje i glačanje. Korištenje pelene za jednokratnu upotrebu, trebali biste slušati neke preporuke:

 • Danju se pelena treba mijenjati u intervalima od 2-3 sata;
 • Zamjena pelene nakon spavanja, hodanja ili stolice je nužno;
 • Važno je organizirati bebe zračne kupke.

Potrebno je zračiti dijete kako bi se oslobodila koža učinka staklenika, pojava pelenskog osipa. Stalno nošenje pelene uzrokuje da vaše dijete doživi nelagodu.

model

Postoji li razlika - za dječake i djevojčice? Mnogi mladi roditelji zbunjeni su pri odabiru pelene za dječaka ili djevojčicu. Odaberite "unisex" pogodan za dječake i djevojčice.

Velcro ili panty pelena. Na prikladnoj strani, pelena s čičakom za pričvršćivanje se dokazala. Prikladno je za dijete do 6 mjeseci. Nakon 6-7 mjeseci, dijete počinje aktivno istraživati ​​svijet, osjećati, pričvrstiti, otključati sve što mogu, a zatvarači nisu iznimka. Čičak za pričvršćivanje privlače pažnju, a djeca ih počnu otkopčavati.

U dobi od 7 mjeseci preporuča se koristiti pelene, gaćice (6 najboljih gaćica - pelene (ocjenjivanje)). Neće ograničavati i onemogućiti kretanje djeteta koje tek počinje hodati i dopustiti mu da se potpuno usredotoči na proučavanje svijeta oko sebe. Takva se pelena može lako ukloniti - samo dovoljno da razbije bočni šav, i stoga neće biti nikakvih neodlučnosti i svađe oko mijenjanja odjeće. U pogledu upijanja i mekoće, pelene pelene nisu ni na koji način niže od redovitih pelena. Između ostalih prednosti izdvajamo jednostavnu reciklažu: dovoljno je da se objesi pelena, pričvršćujući ga ljepljivom vrpcom. Štoviše, dijete uči skinuti ga i staviti gaćice (gaćice koje pomažu u podučavanju lonca), čime se brzo priviknu na lonac.

Pelene za kupanje. Kada dođete u bazen ili se odmarate uz otvorenu vodu, važno je staviti posebne hlače za bebu da pliva. Ne oteklina, čvrsto sjedite i ne dopustite da se sadržaj isprazni. Njima ih zaštitite od "ugodnih iznenađenja" bebe.

veličina

Veličina je važna pri odabiru pelene za dijete. Razmislite o težini djeteta, strukturi njegovog tijela (trbuščić, ispupčene noge). Sve informacije o odabiru pelene, odnosno težinu i veličinu djeteta mogu se naći na ambalaži.

Ponekad se događa da dijete odgovara dvije veličine. U takvim okolnostima morat ćete se usredotočiti na strukturu tijela. Ako je beba mršava, odaberite manju veličinu. Vaša beba je velika - kupite veću veličinu.

Neki modeli za novorođenčad su opremljeni preklopima pupka. Ovo rezanje pokriva umbilikalnu ranu i štiti ga od prljavštine i trljanja. Sve dodatne komponente pelene možete saznati pročitavajući podatke proizvođača o pakiranju.

detalji

Indikator vlage izvrsna je značajka kada se radi o kupnji pelene za novorođenče. Roditelj će znati kada trebate promijeniti pelene. Čim se pelena napuni, indikator mijenja boju, koja postaje signal za zamjenu. Ova imovina omogućuje majci da ne ometa dijete za vrijeme spavanja.

Što miriše poput pelene? Nemojte odmah brinuti ako pelena ima izraženi miris. Neke tvrtke proizvode proizvode s raznim mirisnim ekstraktima i mirisima. Možete mirisati i odabrati "isto" u bilo kojem velikom dječjem supermarketu, gdje su prikazane demonstracijske predmete.

Što trebate znati o savršenom pelensu - 3 glavna pravila

Postoje neka neizgovorena pravila koja se moraju pridržavati mladih roditelja:

Ne treba trljati. Postoje tragovi guma u crveno? Provjerite da gumene trake nisu savijene. Također imajte na umu da li je veličina pravilno odabrana.

Ne treba propustiti. Neko vrijeme nakon mijenjanja pelene, na dječjoj odjeći postoje mokra oznake, iako je pelena dobro zakopčana? Obratite pozornost na veličinu ili koristiti proizvode koje proizvode druge tvrtke.

Ne smije uzrokovati osip od pelene. Ako bebin dječak ima osip, dijete može imati pojedinačne alergijske reakcije. Možete probati pelene od drugih proizvođača.

Praktični savjeti našeg čitatelja + video usporedbe pelene poznatih marki

Da ne biste potrošili dodatni novac (i, u pravilu, u proširenim obiteljima, nema financijskih sredstava), bolje je provesti mali test. Kupite na tržištu jedan uzorak od nekoliko različitih pelena (obično na takvim mjestima postoji mogućnost kupnje komada). Kada dođete kući, pažljivo provjerite svaku pelenu. Prvo ga spljoštiti i, u izravnom svjetlu, obratite pozornost na količinu punila (više, bolje). Zatim, pazite da nakon apsorpcijskog sloja budu posebni nabori slični gumi. Oni su zaštita od curenja. Unutarnja i vanjska površina bilo koje pelene ne mora izgledati poput podmornice na dodir. Vrlo je važno da pelena omogućuje cirkulaciju zraka, inače postoji opasnost od iritacije ili pelenskog osipa kod djeteta. Velcro treba biti širok. Njihovu kvalitetu može se provjeriti i običnim dječjim prahom: samo ulijte malu količinu na ljepljivu stranu površine i ako nastavi pokazati svoju funkciju vezivanja, onda je to definitivan plus.

U procesu odabira savršene pelene, možete se osjećati kao heroj komercijalnog. Uzmite čašu čaja ili bilo koju drugu tekućinu u boji i ulijte je preko apsorpcijskog sloja pelene. Dakle, provjeravate koliko brzo i u kojoj mjeri apsorbira vlagu. Nakon što izvodite neku vrstu eksperimenta, pokrenite ruku preko pelene kako biste bili sigurni da ne dopušta vlagu i ostavlja tragove na površini.

Također čitamo:

Kako odabrati pelenu, kako se međusobno razlikuju, trebate li kremu ispod nje, da li su jednokratne pelene štetne, a kako smo se koristili ponovljivim i usporedbom s raspoloživim, vidjet ćete sve to u ovom videu!

Kako pelene odabiru iskusne majke: što treba tražiti?

Doslovno prije 25 godina, pelene su bile luksuz i rijetkost za nas, iako su se pojavile 1957. godine. Sada u svakom trgovačkom paviljonu postoji takva vrsta koja se lako može zbuniti pri odabiru pelene: "Pampers", "Hagisi", "Libero" itd. Bez sumnje, kroz probno i pogrešno svaka majka može odabrati "vlastite" pelene, koja veličina savršeno odgovara njegovom malom djetetu. Ova je publikacija osmišljena kako bi vam pomogla i opisati najvažnije kriterije za njihov pravilan odabir.

Jednokratne sekcijske gaćice

Prvo saznamo kako su uređeni. Bez obzira na proizvođača pelene, oni se sastoje od 3 glavna sloja:

 1. Vanjski sloj mora biti superstrong i elastičan, prolazni zrak, ali za sigurnost mora biti u stanju zadržati vlagu. U tu svrhu, neki proizvođači čine pelene u dva dijela. Nježan na dodirni materijal kombinira se s mikroporoznim polimerom. Veličina mikropora je toliko mala da omogućuje zraku (oni se nazivaju disanje) i ne dopuštaju neželjenu vlagu.
 2. Unutarnji sloj mora biti izrađen od "ispravnog", materijala koji je ekološki najprihvatljiviji. Obično veliki TM - "Pampers" ili "Libero" - ispunjavaju ove zahtjeve. Materijal lako prolazi kroz vlažnost i ne ispušta. Mora biti hipoalergijsko. U tu svrhu ovaj se sloj pelene obrađuje posebnim pripravkom, na primjer ekstraktom aloe vere.
 3. Apsorbirajuće upijanje je važno odabrati pravu. Važno je brzina kojom vlaga prelazi u stanje gela. Poželjno je da se ovaj gel ravnomjerno raspoređuje unutar pelene. Izvršite test tlaka: širite papir u boji i pritisnite dolje pelen, površina treba ostati suha. Sigurnost također obratiti pozornost na postavljanje stroge zahtjeve na materijal. Malo istraživači povlače u usta sve što mogu doći. Zamislite što bi se moglo dogoditi ako dijete može razbiti upotrijebljenu pelenu? Ispravan punjač ne ide na "lumpy".

Svaki sloj je dizajniran za obavljanje određenih funkcija. Gornji sloj dolazi u kontakt s nježnom kožom vašeg djeteta. Kako bi izbjegli osip od pelene, mora "pravilno" proći vlagu - samo u jednom smjeru. Unutarnji sloj mora se nositi sa zadatkom pretvaranja ove vlage u gel. Vanjski sloj pomaže koži da diše, pričvršćuje se s kopčama, zadržava cijeli sadržaj i ostavlja klizače čistim. Prilikom odabira veličine obratite pažnju na prisutnost elastičnog pojasa na leđima, pokrivenosti nogu, širini i načinu pričvršćivanja čičaka.

Prednosti i nedostaci mjesta kupnje

Naoružan tim znanjem, možete odabrati pravu pelene. Najbolje je kupiti ovaj način higijene djece u mreži velikih ljekarni. Tako je veća vjerojatnost izbjegavanja lažnog. Imena brandiranih i poznatih brandova odavno nisu jamstvo kvalitete.

U apoteku nakon kupnje možete sigurno zatražiti certifikat. U slučaju bilo kakvog nepodudarnosti, uvijek imate potvrdu o kupnji. Mnoge majke ne znaju da su pelene osjetljive na ekstremne temperature. Međutim, oni imaju gel koji može izgubiti svojstva. Ljekarne - jedino mjesto gdje još uvijek postoji nada za poštivanje propisane temperature.

Nećete dobiti ček ili potvrdu na tržištu, te uvjeti čuvanja... Pažljivo pročitajte nepropusnost ambalaže, sukladnost tiskanoga crtičnog koda i zemlji proizvodnje. Da biste odabrali pelene pravilno, obratite pozornost na to jesu li pelene nisu istekle. Ima 2 godine, ali "svježiji" to bolje.

Odabir veličine

U glavnoj tablici navedene su sve glavne dimenzije moderne pelene. Pampers i dalje imaju maxi plus veličinu za stariju djecu (12-24 mjeseca). Proizvođači izričito proizvode seriju za djecu od 1,5 godina. Izvanredna velika veličina namijenjena je kćerima s težinom od 15-25 kg. Obično djeca bebe po ovom dobu već traže zahod, ali uvijek postoje okolnosti u kojima bi pelene još uvijek bile potrebne.

Brzina razvoja motora ovisi o tome kako je vaše bebe udobno u "pravilno odabranoj" pelenama. Kako sjesti ako je na papa alergija i pelenskog osipa, i kako pokušati puzati ako postoje "apsorbirajuća cigla" između vaših nogu? Nadamo se da će naš savjet pomoći odabrati pravu pelene. Ali uvijek imate priliku da ih sami napravite.

Kako odabrati pelene za novorođenčad

Svaka nova mama prije ili kasnije misli o tome kako odabrati pelene za novorođenče. Budući da govorimo o udobnosti i zdravlju djeteta, ovo pitanje ima svoje nijanse. Na primjer, pelene za dječake i djevojčice su različite. Za bebe s osjetljivom kožom odaberite hipoalergenske opcije. Ali da ne budemo neutemeljeni, analizirajmo kriterije odabira zauzvrat.

Koje su pelene

Ako ne govorite o dizajnu, uvjetno, sve pelene su podijeljene u jednokratnu i višekratnu upotrebu. Prije nego što organizirate "debriefing", proučavajući sve moguće opcije, odlučite koje pelene vaša beba treba. Sve vrste dostupne su na policama trgovina, ali skrb o djeci ovisi o upotrebi jednokratnih ili novorođenih pelena.

 1. Neprekidno pranje i sušenje nisu potrebni, nakon što se pelene ne podvrgnu ponovnoj upotrebi. Jednostavnost i praktičnost u jednoj bocu!
 2. Isključena je mogućnost da se mokrite kada ćete posjetiti ili hodati s bebom.
 3. Ako se pelene vremenom mijenjaju, rizik od pelenskog osipa i raznih infekcija mokraćnog sustava se smanjuje.
 4. Zbog mekoće pelene, dijete ne osjeća nikakvu nelagodu, stoga brzo spava, a ne kapriciozan.
 5. Ako nosite pelene pravilno, uzimajući u obzir sve preporuke, rizik propuštanja je isključen.
 6. Za tjelesni razvoj djeteta važno je da su noge uvijek slobodne. Pelene pomažu pri dresu.
 1. Jednokratne pelene su skupe, pa s nedostatkom sredstava, ne mogu ih svaka obitelj priuštiti. U godini na pelene traje oko 40.000 rubalja.
 2. Ako ste zabrinuti za okoliš, jednokratne pelene definitivno nisu za vas. Oni se aktivno proizvode iz celuloze, koji se dobivaju krčenim šumama.
 3. Ako se pelene bacaju na pogrešno mjesto, oni će se raspasti 270-450 godina. Ova činjenica često zagonetke ljubitelja prirode.
 4. Nisu svi proizvođači slijede hipoalergijske pelene. U njihovom sastavu ponekad se dodaju spojevi koji uzrokuju osip i neugodu u bebi.
 5. U slučaju da se ekcem ili dermatitis osjeti, ima smisla koristiti pelene ili višekratne pelene.
 1. Hypoallergenic, tako da bebe s osjetljivom kožom će se uklopiti puno bolje.
 2. Ako nema dodatnih sredstava, onda s produljenom uporabom neće se priuštiti da tuku (za razliku od jednokratnih).
 3. Brzo se raspadaju pa se borci za čistoću okoliša ne moraju brinuti. Nisu izrađene od celuloze.
 4. Nema kontraindikacija za upotrebu, prikladne su za bebe s dermatološkim problemima.
 5. Trajanje operacije, koje se ponekad izračunava godinama. Neke majke koriste pelene za nekoliko beba.
 6. Svadljivost se provodi bez utjecaja na djetetove noge, uvijek su razmaknute, što dovodi do boljeg tjelesnog razvoja.
 7. Ne treba se brinuti o stalnoj kupnji pelena veličine, koji često završavaju u trgovini.
 1. Ponekad izazvati osip kože u dojenčadi. Ako ne mijenjate pelenu na vrijeme, to će propuštati i uzeti puno neugodnosti.
 2. Roditelji trebaju stalno pratiti stanje bebe, osiguravajući suhoću i udobnost tijekom cijelog dana.
 3. Najznačajniji nedostatak je učestalo pranje. Poznato je da novoprstenjeni roditelji ne mogu pohvaliti veliku količinu slobodnog vremena.
 4. Loše apsorbira, tako da stalno uzrokuju nelagodu kod djeteta kada je vlažan.
 5. Nepotrebno je previjati, biti u klinici, posjetiti ili hodati. Posebno teško u hladnoj sezoni.

Kako odabrati pelene za dijete

 1. Zadržavanje vlage Obratite pozornost na apsorpciju. Ako je loše, beba će početi loše spavati noću, djelovati, osjećati neugodno. Osim toga, loše zadržavanje vlage dovodi do pelenskog osipa.
 2. Sastav. Prije kupnje proučite stupac "Sastav" koji se odražava na stražnjoj strani pakiranja. Izaberite samo hipoalergijske dijelove, idealno pamuk.
 3. Kruženje zraka. Oblačne pelene su vaše spasenje u skrbi za djecu. Visokokvalitetne pelene ne smiju samo apsorbirati vlagu, već imaju i dobru cirkulaciju zraka. Pročitajte bilješke na ambalaži, gdje je naznačeno da su proizvodi izrađeni na temelju materijala s mikroskopskim rupama.
 4. Mekoću. Udobno dijete ovisi o debljini i mekoći glavnog dijela pelene. Tanki proizvodi udobno se smiju i ne ometaju pokret. Ako je baza krutica, pelena se neće savinuti, uzrokujući neugodnosti.
 5. Paul. Pelene dizajnirane za dječake i djevojčice se razlikuju. Za dječake je prednji kraj poboljšan za bolju apsorpciju, a za djevojke, leđa. Postoje i univerzalne pelene koje su prikladne za svakoga, bez obzira na spol.
 6. Kopčama. Obratite pozornost na velcro pelenu, oni bi trebali biti pouzdani. Ako se zatvarač otvori, pelena će se pomaknuti na stranu, a vjerojatnost curenja raste. Ako su ljepljivi gusti i tvrd, oni utrljaju kožu djeteta.
 7. Guma. Da bi se smanjila razina nelagode, bolje je kupiti pelene, koje imaju elastične trake na stranama, oko nogu i oko perimetra. Ako je u području nogu loša kondicija, pelena će početi curiti.
 8. Razdoblje korištenja. U većini slučajeva roditelji vole dječje pelene. Ali oni mogu curiti kada beba spava. Ako naiđete na takav problem, kupite dodatne noćne pelene.
 9. Veličina. Naravno, pelene se odabiru prema dobi i težini djeteta. Za punoljetne bebe, linija je označena kao 1-2, 0 - za prerane bebe.
 10. Parfem. Pobrinite se da ne postoje parfemi u pampers, čak i potpuno prirodni i hypoallergenic, prema proizvođaču. U pravilu, to su dodatne komponente koje uzrokuju pelensko osip i iritaciju.
 11. Pokazatelj. Da bi imali vremena za promjenu pelene, mnoge mame preferiraju proizvode s indikatorom zauzetosti. To je važno jer će kasna zamjena dovesti do grudica i modrica, beba će biti neugodno.

Koji brand pelena preferira

Suvremeno tržište novorođenčadi prenapučeno je. Visoka konkurencija potiče proizvođače da proizvode na policama proizvoda različite kvalitete, materijala, dizajna i cijena.

 1. Pampers se pojavio prije svih ostalih i čvrsto ukorijenjen u košarici novopridošlih roditelja. Tvrtka proizvodi pelene za novorođenčad, jednu godinu i dvije godine. Njihov raspon dobi kreće se od 2 do 16 kg. tjelesna masa djeteta.
 2. Pelene iz ove tvrtke poznate su po funkcijama "disanja", tanke, dobro zadržavaju vlagu i ne ometaju kretanje djeteta. Oko nogu postoje manševi koji eliminiraju mogućnost propuštanja.
 3. Pampers imaju ponovno iskoristivu kopču. To znači da možete skinuti pelenu nekoliko puta bez straha da Velcro neće zadržati. Najbolja opcija je serija "Premium Care".
 1. Japanske pelene su poznate po svojoj visokoj kvaliteti. Dodaci za djecu dolaze u dvije varijante. U prvom slučaju, proizvođač proizvodi proizvode isključivo za domaće tržište svoje zemlje, kvaliteta proizvoda je znatno veća.
 2. Za ostatak svijeta atributi imaju čvršće površinske slojeve. Svaki roditelj bi volio najbolje pelene za bebu. Možete razlikovati proizvode po slici Winnie the Pooh i japanskim natpisima.
 3. U svakom slučaju, ako želite kupiti pelene iz japanske tvrtke, one su visoke kvalitete i praktične. Proizvodi su prilično tanki i nisu vidljivi ispod odjeće djeteta.
 4. Pelene su gumirane na području nogu, ovaj korak sprečava nadraženost nježne kože. Svi proizvodi imaju izvrsna svojstva disanja i hipoalergenski. Pelene nemaju nikakav miris, budući da proizvođač ne koristi kemijski make-up i okuse.
 5. Velika prednost japanskih pelena je tihi čičak. Stoga ga možete jednostavno promijeniti dok beba spava. Glavna stvar je imati određene vještine kako se dijete ne bi probudilo.
 1. Pelene ove tvrtke poznate su po svojoj kvaliteti i zauzimaju vodeću poziciju na području proizvodnje robe za novorođenčad. Proizvodi su izrađeni na visokoj razini s dobrim svojstvima apsorpcije. Koža bebe ne nestaje i ostaje čista.
 2. Svi materijali koji se koriste u proizvodnji pelene, hipoalergenski, udobni i delikatni. Dijete neće imati problema s trljanje nogama i trbuhu. Na internetu korisnici mogu pronaći samo pozitivne recenzije.
 1. Danas Huggies pelene ostavljaju iza svih natjecatelja u izobilju raspona. Postoje mnogi modeli koji su prikladni za novorođenčad i malu djecu.
 2. Pelene navedene tvrtke također se razlikuju po cijeni i kvaliteti. Proizvodi za novorođenče, za razliku od konkurenata, mogu apsorbirati ne samo urin, nego i tekuće fekalije. Takav bonus od pelena posebno je važan za malu djecu.
 3. Huggies proizvodi imaju pelene modele, posebno za prerane bebe. Na proizvodu u pupku nalazi se mekan umetak koji štiti kožu od trljanja.
 1. Pelene takve tvrtke dostupne su u Japanu. Za najmlađu djecu, atributi su opremljeni malom barijerom. Ovaj dodatak zadržava stolicu na mrvicama. Pored toga, pelena ima indikator punjenja.
 2. Uvijek možete vidjeti kada je vrijeme za promjenu. Pelene imaju visokokvalitetan reusable velcro, koji je pričvršćen dodir prsta.
 3. Za razliku od konkurencije, Merrisove pelene sadrže ekstrakt orahova lososa. Proizvod se pokazao dobro u zaštiti dječje kože od iritacije i pelenskog osipa.
 4. Prema mišljenju potrošača, može se zaključiti da pelene nisu sasvim normalne, jer japanska djeca karakteriziraju nizak rast i manja težina u usporedbi s europskom nacijom.

Izbor pelena za dijete treba odrediti visokom kvalitetom proizvoda i funkcionalnosti. Možete kupiti dobre pelene za relativno nisku cijenu. Zamolite savjetnika za svaki proizvod.

Veličine diapers različitih marki: kako odabrati

Moderna žena ne može zamisliti da se brine za malo dijete bez jednokratnih pelena. Jedna od najvažnijih nijansi u njihovoj uporabi je ispravna veličina koja se određuje na temelju težine mrvica u kilogramima. Ako je pelena mala ili prevelika, beba će doživjeti nelagodu i može doći do iritacije kože i crvenila. Kako se ne biste izgubili u predloženom nizu proizvoda od renomiranih proizvođača?

Koje su osnove za veličinu pelena različitih marki?

Danas u trgovinama možete naći ogroman broj jednokratnih pelena različitih marki. Razlikuju se ne samo u zemlji proizvodnje, već iu kvaliteti, materijalima i, naravno, cijenama. Čak i prije rođenja djeteta, budući roditelji gledaju razne svijetle pakete s nasmiješenim mrvicama. I ovdje se postavlja glavno pitanje: kako odabrati pravu veličinu? Odgovor je vrlo jednostavan i jasan: sve tvrtke su vođene težinom djeteta, a ne dobi. Svaka paketa sadrži kategoriju težine: neke tvrtke broje pelene od 0 do 7, drugi koriste slovne simbole (S, M, L, itd.)

Četiri - najpopularnija veličina (broj) jednokratnih bebenih pelena.

Također treba napomenuti da se dimenzije međusobno preklapaju. Na primjer, ako su dva izrađena za 3-6 kg, tada trostruko ne počinje od sedam, ali se označava 5-9 kg. To je učinjeno jer djeca s istom težinom mogu se razlikovati u svojoj gradnji. Neke bebe su mršave, a druge su dobro hranjene. A ako je u prvoj verziji, dijete mase 6 kg također je prikladno za drugu veličinu, au drugom slučaju roditelji trebaju kupiti više pelena jer mala pelena može trljati kožu i izazvati neugodnosti djetetu.

Najpopularnije marke pelena danas:

 • povoljan Libero i Bella Happy;
 • skuplje i, prema brojnim testovima i ocjenama roditelja, visokokvalitetne Huggies Elite Soft i Pampers Premium Care;
 • Najskuplje i najkvalitetnije marke (prema brojnim recenzijama), zastupljene u Rusiji - Merries i Goo.n.

Prilikom odlučivanja koje bi marke trebalo dati prednost, roditelji su vođeni mnogim kriterijima, posebice reakcijom njihove kože bebe. Ako je dijete udobno i nije alergično, odabir je ispravno.

Kako odabrati pelene za novorođenčad

Prva veličina pelena, namijenjena novorođenčadi, jednaka je za sve marke: one su dizajnirane za težinu do pet kilograma.

Iskustvo pokazuje da nije vrijedno kupiti puno najmanjih pelena. Novorođene bebe brzo rastu i za 1-2 tjedna trebaju veće pelene.

Pelene za novorođene japanske i europske proizvođače - foto galerija

Pregled pelena za novorođenče - video

Koje pelene prikladne za prerane bebe?

U nekim situacijama, prva veličina može biti velika za dijete. To se događa kada beba rodi prerano. Stoga, Libero, Pampers Premium Care i Goo.n proizvode pelene označene s "0" posebno dizajniranima za takvu djecu.

Male pelene za prerane bebe - foto galerija

Koliko su različite veličine pelene različitih marki.

Iako veličine svih marki pelena za jednokratnu upotrebu imaju približno jednaku kategoriju težine, postoje neke manje razlike. Zbog toga proizvodi jednog proizvoda tvrtke za higijenu mogu biti samo vaša beba, a ostale marke bit će male ili velike. Stoga morate pažljivo razmotriti koliko kilograma koje kupujete izračunate.

Koje pelene su bolje za odabir novorođenčadi: tablica s veličinama, razlike i ocjena pelena - TOP-6

Suvremeni roditelji lišeni su nekih problema koji mame i daddies nisu ostavili samo prije 20-30 godina. Govorimo o pelenama ili pampers, kao što ljudi nazivaju neophodnim i nužnim predmetom za dječji WC. Jednom su se stanovi i kuće u kojima su se pojavili novorođenčadi žalosni pogled zbog obilja pelene koje su visjele na svim užadima, leđima stolaca i pelene, isušujući se nakon sljedećeg pranja. Sada pelene često se koriste kao element dječjeg ormara, a on ide u toalet samo u pelene.

Pelene za bebe - najbolji dar koji je moderna industrija za mlade roditelje. Koje pelene su bolje za novorođenče? Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice? Kako odabrati najbolje i adekvatne pelene za cijenu? Pokušajmo otkriti naš članak.

Vrste pelene

Pelene pomažu u održavanju čiste odjeće, povećavaju trajanje šetnji, ostaju u bolnicama i bolnici, manje je vjerojatno da će oprati i provesti više vremena komunikacije s bebom i drugim članovima obitelji. Moderni proizvođači nude dvije vrste:

 1. Jednokratni. Izgubio je nekoliko puta nakon mokrenja djeteta, odmah nakon čina defekacije. Skupo, ali najprikladnija opcija.
 2. Za višekratnu upotrebu. Oni se razlikuju po tome što se sastoje od nekoliko slojeva. Prva je baza prozračna, vodootporna i ne mijenja dugo vremena. Srednji sloj je košuljica koja apsorbira vlagu. Gornji sloj prolazi tekućinu. Liner i baza se jednostavno brišu ili se periodički mijenjaju. Modeli koji se mogu koristiti ponovno troše manje za roditelje nego one za jednokratnu upotrebu jer se kupuju samo linijski brodovi.

Prve i druge vrste su opremljene funkcionalnim zatvaračima ili velcro, elastičnim oko struka i nogu. Koje su pelene bolje - prva ili druga vrsta - svaki roditelj odlučuje za sebe, teško je davati savjete. Ako financijski niste tjeskobni, onda dajte prednost sredstvima za jednokratnu upotrebu i često ih promijenite tako da koža bebe nije pretjerana.

Koje su razlike između "pelene" i "pelene"?

Značajke različitih vrsta:

 1. Ime. Ljudi su nazvali "pelene" svaku stavku dječjeg toaleta koji apsorbira izmet i urin, što je u osnovi pogrešno. Ovo je tvrtka koja je prvi stavila na tržište jednokratne gaćice. Pelera je donje rublje od polietilena, gaze, pamučne vune ili papira koja skuplja urin i izmet djeteta, sprečavajući da se svećenici, noge i odjeća ne mokre.
 2. Trajna upotreba. Glavna razlika između pelena i pelena - prva se može ponovno upotrijebiti, druga se koristi samo jednom, a zatim odbacuje.
 3. Kvaliteta. Jednokratni modeli izrađeni su od visokokvalitetnih modernih upijajućih materijala. Pelene su često izrađene od gaze.
 4. Dizajn i aroma. Neki su modeli dostupni s okusima kako bi se postigli neugodni mirisi izmeta i urina. Da biste izbjegli alergije, odaberite modele bez mirisa. Pelene dolaze u obliku gaćica koje se nose preko nogu. Pampers se odijevaju jednostavnije, jednostavno se pričvršćuju s bočnim čičakom.
 5. Trošak proizvoda. To su različite tvrtke čija politika cijena također variraju. Reusable proizvodi su zapravo jeftiniji, jednokratni - skuplji.
 6. Pelene i pelene variraju u veličini, ovisno o dobi i težini novorođenčeta. Starije bebe bolje su kupiti proizvode u obliku gaćica velikih dimenzija, koje dolaze s različitim slikama i udobno se smjeste za duge šetnje i aktivne kretnje djeteta.

Neki su modeli dostupni s osjetnikom punjenja ili s dodatkom ljekovitih biljaka u unutarnjem sloju, na primjer s kamilicom ili aloe vera.

Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice?

Za djecu dulje od šest mjeseci higijenski proizvodi dostupni su posebno za dječake i djevojčice. Dokazano je da obične pelene negativno utječu na reproduktivnu funkciju dječaka, tako da za njih trebate nabaviti samo posebne modele koji uzimaju u obzir fiziološku osobinu strukture tijela. Razlike između proizvoda proizvedenih po spolu beba:

 • mjesto sloja koji apsorbira tekućinu (u dječaka - ispred, u djevojčicama - u sredini i iza);
 • dječaka modeli više slobodnog rezanja ispred, kako ne bi stiskao genitalije;
 • dizajn se određuje prema spolu (dječaci su prikazani automobili na plavoj pozadini, djevojke su crtani likovi i lukovi na ružičastoj pozadini);
 • Čičak za učvršćenje dječaka veći je od djevojčica.

Proizvodne tvrtke mogu mijenjati svoje proizvode u stilu i obliku. Za male modne princeze proizvedene su slike životinja i cvijeća, na zelenoj ili žutoj pozadini. Na modele dječaka mogu se prikazati roboti ili automobili. Tvrtke jednostavno ne stvaraju razlike u dizajnu i ograničene su na svojstva rezanja i na mjesto apsorpcijskog sloja.

Pelene za male gospođe obično su izrađene od plave ili plave boje, mogu biti ukrašene tipičnim "dječjim" ispisima

Pomažemo u određivanju veličine

Najvažnija značajka kojom majke određuju veličinu pelene ili pelene za bebu je starost i težina djeteta. Navodimo veličine veličine:

Glavni kriterij za odabir veličina, kao što pokazuje tablica, je težina djeteta, a ne njegova dob, tako vjeruje dr. Komarovsky. Djeca se razvijaju individualno, a dogada se da vaša beba teži 11 mjeseci, kao dvogodišnje dijete ili obrnuto. Djeca imaju tendenciju da budu prekomjerne tjelesne težine, što nije u redu. Nemojte zaboraviti da se ne biste trebali uključiti u dječje higijenske proizvode nakon postizanja jednogodišnjeg, malo podučite dijete u lonac, tako da kasnije u vrtu nema problema - to je bolje kada dijete postane neovisno i ne ovisi o dostupnosti sigurnosne mreže u ormaru.

Nemojte kupovati higijenske proizvode za budućnost u velikim količinama, kao iu različitim razdobljima djetinjstva, bebe dobivaju težinu po različitim cijenama. Najbolje je imati u paketu 1-2 pakiranja.

Premium i ekonomska klasa - koja je razlika?

Novorođenčad treba do 7-8 smjena dnevno. Ako kupite jednokratnu pelenu, taj iznos postaje impresivan. Često se mladi roditelji ne mogu priuštiti da stalno kupuju vrhunsku klasu i zamjenjuju ga s višekratnim modelima, pribavljajući samo obrube i brisanje baze. Ovo je dobra alternativa, sve dok dijete nema iritacije i pelenskog osipa.

Već dugi niz godina Pampers i Haggis zauzimaju vodeće mjesto u prodaji na svjetskom tržištu dječjih dobara. Koja je razlika između ekonomske klase i premije:

 • opcija proračuna često se izrađuje od istih visokokvalitetnih materijala, samo je dizajn skromniji i bez crteža;
 • Ekonomični modeli imaju niže kvalitete čičak koji se mogu učvrstiti samo jednom;
 • low-end modeli nisu opremljeni senzorima zauzetosti i ne aromatiziraju;
 • opcije gospodarstva mogu propuštati i curiti na stranama pa ih treba češće mijenjati;
 • u skupim verzijama postoji rez za pupak, što je vrlo važno ako ste samo doveli bebu iz bolnice i njezina pupna rana još nije ozdravila;
 • proračun modeli se prodaju u velikim omotima.

Može se zaključiti da je najmanja, tek nedavno rođena djeca bolje kupiti skupe pelene koje se mogu pričvrstiti više puta. Takvi modeli uključuju značajke malog krhkog tijela i osjetljivu kožu, lakše ih mijenjati. Oni su udobniji i neće oštetiti pupčanu ranu.

Najbolje ocijenjeno

Uz moderan, bogat izbor pelena, mladi roditelji mogu postati zbunjeni. Naš prijedlog ocjena temelji se na ocjenama potrošača i stručnim mišljenjima. Jasno je da što je veći položaj u poretku brand, to su skuplji proizvodi. Zaista visoke kvalitete i pouzdane pelene su prilično skupe, ali zdravlje djeteta također vrijedi. Njegova čista magarca bez crvenila i pelenskog osipa, dobro raspoloženje, pouzdani san i sloboda kretanja uvjerit će vas u točne financijske troškove dječje higijenske predmete.

Vodeći par: TOP 1 i 2

1 mjesto na ljestvici je tvrtka Merries. Poznata japanska marka nedavno je uspostavila oslobađanje pelena - od sredine 80-ih godina. Trideset godina proizvodi su postali neosporni vođa širom svijeta. U Meriesu je da su djeca najmanje vjerojatno da će doživjeti iritaciju, crvenilo i pelensko osip. Meke su poput svile i udobne kao donje rublje pamuka, ali njihova je cijena nekoliko puta veća od ostalih tvrtki.

Značajke proizvoda Meries:

 • jasna podjela prema spolu (ojačana upijajuća prednja strana - za dječake, straga - za djevojčice);
 • ne skliznu, ne skliznuše svećenike;
 • visokokvalitetni hypoallergenic breathable materijali svih slojeva pelene;
 • pokazatelj opreme popunjenosti;
 • Sastav unutarnjeg sloja sadrži ekstrakt lijeske - izvrstan antiseptik;
 • Elastična i široka elastična lycra oko nogu i struka pruža maksimalnu udobnost, slobodu kretanja i minimalni pritisak.

2. mjesto - u japanskoj tvrtki Goon. Japanci se brinu za zdravlje svojih beba više od drugih nacija. Suhe guze bez crvenila i slobode kretanja - ključ zdravlja i dobrog raspoloženja bebe i njegovih roditelja. Gong je zaštitni znak tvrtke Daio Paper, koja je specijalizirana za papirnate proizvode više od pola stoljeća.

 • apsorbirajući sloj se sastoji od celuloze i sredstava za geliranje;
 • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
 • prirodno disanje hipoalergenskih materijala svih slojeva pelene;
 • elastični struk oko struka i kopča;
 • vitamin E u unutarnjem sloju.
Goon pelene su među najboljima za zdravlje kože dječje dobi.

Treće mjesto

3. mjesto - u japanskim pelenama Moony. Ova tvrtka sa poviješću od pola stoljeća razvila je prozračni materijal Air Silky, koji aktivno apsorbira tekućinu, ostavljajući dupe suhe. Značajke Mooney:

 • apsorbirajući sloj posebne aktivnosti, s tvari koja tvori gel (takvi materijali koriste Mooney i za proizvodnju ženskog higijenskog jastučića);
 • stalna razmjena zraka zahvaljujući visokokvalitetnim inovativnim materijalima tvrtke;
 • dostupnost visokokvalitetnog višekratnog velcro;
 • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
 • vrpca na pojasu dolazi s minimalnim šumom, vrlo je meka, što vam omogućuje da promijenite pelenu čak i za spavanje dijete;
 • područje koje je u blizini djetetovog leđa izrađeno je od mekane mreže, zahvaljujući kojoj je vjerojatnost da je točena vrućica izravnana, dijete je udobno i mekano;
 • na nekoliko strana ima nabora koja apsorbiraju tekuću stolicu novorođenčeta;
 • modeli za one koji su nedavno pušteni iz bolnice, opremljeni su izrezom za neozbiljan pupak.

Srednje klase proizvoda

Sljedeće dolazi srednjoškolske proizvode. Tvrtke, poznate našim sunarodnjacima, pristupačne, ali ne manje vrijedne kvalitete.

4 mjesto - "Pampers"

Modeli tvrtke "Pampers" bili su prvi slobodni pelene u post-sovjetskom prostoru, pa su ljudi poput svih ostalih modela drugih marki postali poznati kao "pelene". Crta sadrži nekoliko tipova - od pelena za novorođenčad do gaćica (preporučujemo čitanje: koje pelene gaćice su bolje?).

Prikladni su za upotrebu, čičak se može ponovno pričvrstiti nekoliko puta. Gotovo da ne propuštaju, nadraženost i pelensko osip kod djece često nastaju, pogotovo ako koristite dječji prah.

Pampers Premium Care je linija koja je najviše tražena za novorođenčad. Modeli su dugo suhi i skrbe o dojenčadi. Sleep Series Igra je manje popularna, mnogi mame kažu da pate od vrućine, a ekstrakt kamilice u unutarnjem sloju može izazvati iritaciju.

5. mjesto - u društvu Huggies

Najkvalitetniji serijal - Haggies Elite Soft, pogodna za oba tjedna staru djecu i bebe nakon šest mjeseci. Oni ostaju suhi dugo vremena i rijetko uzrokuju iritaciju. Haggis je popularan zbog širokog raspona serije. Postoje linije koje nude seks, ima gaćice za stariju djecu, postoje pouzdane pelene za noćni san.

6. mjesto - u tvrtki Libero

Modeli kvalitete ove švedske tvrtke - Libero Comfort. Oni su najpouzdaniji i praktičniji. Libero voli roditelje raznih linija. Postoji Libero Babysoft za novorođenče, Libero UpGo za bebe nakon šest mjeseci, Libero Potty Training za djecu koja roditelji podučavaju lonac (imaju sloj koji je postao vlažan nakon što je beba pere, što ga potiče da ode u WC na loncu, ali ne u pelenama). Postoji čak i "moderna serija" s spektakularnim crtežima za one koji žele da dijete bude najljepše, čak i u donjem rublju.

Pelene pelene

Danas su pelene za novorođenče proizvele "parmpers" s posebnim usjekom za pupak, kratko štiti pupčanu ranu od prekomjernog dodira s krpom i elastičnim trakom (preporučujemo čitanje: kako napraviti gaze pelene za novorođenčad?). Međutim, nisu sve linije takve pelene, pa ako dobijete uobičajenu opciju, morate priložiti pelene ispod pupka tijekom prvih nekoliko tjedana. Dakle, procjenjujemo prijedloge proizvođača:

 • Moony Newborn, o čemu smo napisali gore. Značajne osobine - sloj koji apsorbira disanje, meke elastike na stranama i na leđima i vrlo rupu za pupak.
 • Pruža novorođenče i XS. Obilježene su mekanim gumenim trakama i prisutnost ponovljivog velcro.
 • Libero novorođenče. Opcija proračuna s utorom za pupak. Mala veličina za bebe do 2,5 kg - označena s 0, kao i "klasična" - od 3 do 6 kg - označena s 2.
 • Helen Harper rođena. Drugi model s niskom razinom, osobitost je odsustvo bilo kakvih mirisa.
 • Bella Baby Happy Newborn. Također je vrlo proračunska opcija. Osim udubljenja ispod pupčane rane roditelja, bit će zadovoljan posebnim upijajućim mikro-lijevcima koji pouzdano drže mokraću i stolicu.
Beba beba sretna novorođenče pelene

Kupnja testa

Mnogi potrošači vođeni su rezultatima popularnog programa "Test Purchase". Pelene nisu iznimka. Program Test Purchase je dvaput provjeravao jednokratne modele. U 2011. godini testirani su proizvodi za bebe težine 7-18 kg. Sudjelovale su Pampers, Muumi, Libero, Bella Happy, Merries i Huggies. Prvo mjesto poduzeo je tvrtka "Muumi" s najboljim slojem koji se ravnomjerno raspoređuje na cijeli unutarnji sloj pelene.

Godinu dana kasnije, testirane su i robne marke "Pampers", "Huggies", "Bella Baby Happy", "Merries", "Libero" i "Muumi". "Pampers", "Huggies" i "Libero" izabrali su narodni žiri kao tri najbolja pobjednika, tvrtka "Pampers" bila je na čelu. Profesionalni žiri je prepoznao prvenstvo tvrtke "Muumi", čiji su proizvodi većinom bili suhi većinu vremena.

Što bi moglo biti bolje od tihog sna vašeg sina ili kćeri? Cijeli dan, mlađa mama zapuše kilometrima oko stana, zaradi migrenu od dojki plače i baka, umora se od hrane i kućanskih poslova. Vrlo je važno da se spavanje djeteta ne prekida činjenicom da je postao vlažan. Ne manje ozbiljno pitanje izlazi i posjećuje goste, bake, bolnice i trgovine. Mama uvijek nema nekoga tko bi ostavio dijete, pa mora biti sigurna da nakon odlaska u zahod ne morate trčati kući i mijenjati pelene. Moderni dječji proizvodi olakšavaju majkama podići svoju djecu. Koristite suvremenu robu i djetinjstvo vaše mrvice neće se održavati ne u stalnim nevoljama, već u radosnim trenucima.

mamaexpert.ru

Kupiti

Glavni izbornik

Odaberite razdoblje:

Ovdje ste

 1. glavni
 2. Vi i dijete
 3. > Svijet i dijete
 4. > Kako odabrati pelenu: važni parametri

Kako odabrati pelene: važni parametri

Pelene za djecu variraju po veličini (težina bebe), stil i cijena. Kako odabrati bebu dobru pelenu? Prije prvog posjeta trgovini pokušajte prikupiti što je moguće više informacija.

Kako odrediti veličinu pelene

Na pakiranju pelena uvijek postoje brojevi: 3-6 kg, 4-9 kg, 9-18 kg, itd. To znači približnu težinu djeteta, koja je dizajnirana za određeni model. Istina, ovo je vrlo uvjetovan pokazatelj. Uostalom, rast i masnoća djece variraju. I moguće je da se "pelena" orijentirana na težini od 3-6 kg idealno sjedi na "visokom" i tankom djetetu težom 7 kg. To se može odrediti samo iskustvom.

Možda biste se zanima zašto se pelene iste tvrtke i iste veličine razlikuju po cijeni. Činjenica je da sadrže različite količine apsorbiraju, a njegova kvaliteta nije ista. Taj faktor određuje učinkovitost pelene. Skuplji model - više kvalitetno upija. Dakle, to je pouzdanije, jer pružaju izvrsnu apsorpciju i maksimalnu udobnost čak i kada beba sjedi na magarcu. Imena posebno učinkovitih modela obično sadrže riječi "extra", "super", "premium".

Pelene za dječake i djevojčice

Suprotno postojećoj zabludi, pelene za djevojčice i dječake se ni na koji način ne pokrivaju. "Spol" pelene određuje se mjestom raspodjele apsorpcije. U modelima namijenjenim dječacima, ona se prebaci u trbuh, a za djevojčice se nalazi u sredini. No, tu su i univerzalne pelene: apsorbiraju se ravnomjerno u njima.

Pitajte o dodatnim značajkama pelene. Oni mogu sadržavati mikroporozni polimer za bolju cirkulaciju zraka u blizini površine djetetove kože ili biostatske komponente koje sprečavaju proliferaciju bakterija. Također, prednosti pelene uključuju povećanu kvalitetu velcro, korištenje aloe krema, kao i posebnu sastav i strukturu apsorbira, što povećava brzinu apsorpcije tekućine.

Kako odabrati pelene: 5 korisnih savjeta

1. Ako vaše dijete teži 5 kg, a ne znate koja će mu veličina odgovarati, pokušajte s njim dvije pelene - 3-6 kg i 4-9 kg, pažljivo pogledajte kako se nalaze na djetetu. Jedan od njih sigurno će biti poželjan. Ako želite napraviti prvu kupnju prije isporuke, onda je optimalan izbor "aseksualna" pelena za 3-6 kg.

2. Prilikom kupnje pelene po prvi put ili odlaskom na promjenu modela, nikada ne kupujte mnogo paketa odjednom. Uostalom, čak i najbolja pelena možda ne odgovara vašem djetetu. Razlozi su različiti: uzorak ne odgovara slici, dijete je alergično na pelene (losion ili materijal).

3. Novorođenčad ima vrlo čestu stolicu, što znači da nema smisla da kupi modele s velikom količinom upijajućeg sredstva. Uostalom, svaki 1.5 - 2 sata pelena mora biti promijenjena, a kapacitet neće biti ostvaren ni za pola. Za starije bebe nosite skupe i sigurne pelene za šetnju, posjet, noć, tijekom dana i dok čekate odmrzavanje, lakše ćete koristiti proizvode.

4. Na pelene postoji posebna traka (u pravilu je prikazan šareni junak crtanog filma). Ovo je smjernica: čičak treba postaviti simetrično na obje strane slike. I što je beba aktivnije, veća bi trebala biti pouzdanost čičak. A ako pelene imaju elastične strane koje se mogu protezati i smanjiti, pružit će vam udobnost pri kretanju.

5. Velike brzine za ponovno umatanje bit će cijenjene od strane previše brige mame, koja svake minute gleda pelenu kako bi bila sigurna da je suha. Istina, neki modeli imaju slike koje se pojavljuju dok se pelena vlaži. I bez ikakvih dodatnih provjera shvatit ćete kada dođe vrijeme da prikrije dijete.

Mala šteta od pelene

Smatra se da dijete, naviknuto na pelene, kasno sjediti na loncu, a stručnjaci to ne potvrđuju. Pedijatri vjeruju da sve ovisi samo o stupnju zrelosti karapuznog živčanog sustava. Spremao je svladati lonac ako ostane suha dva sata, ako je svjestan veze između "nelagode" u trbuhu i mokrim hlačama i zna ih skinuti (tijekom tog razdoblja trebat će vam posebne gaćice koje beba može staviti i polagati samostalno).

Pakiranje pelene: datum isteka, bar kod

Kada kupujete, provjerite je li pakiranje 100% dovršeno. Uostalom, pelene su vrlo osjetljive na promjene u okolnoj atmosferi, a ambalaža ih štiti od oštećenja. Također proučite "otisak": informacije moraju biti tiskane na jeziku zemlje u kojoj kupujete pelene. Obratite pažnju na datum proizvodnje. Obično je rok trajanja ovog proizvoda - 2 godine. Također imajte na umu da je visoka vlažnost kontraindicirana za pelene, stoga je nepoželjno pohranjivati ​​na balkonu, u kuhinji i kupaonici.

Kako odabrati pelene za novorođenče i dojenčad

Od maternice, moderne mlade majke ne predstavljaju svoju skrb za novorođenče bez uporabe pelene. Sva pitanja vezana za učestalo mokrenje djeteta, do dvadeset pet puta dnevno, briga o djetetovoj koži odlučuje o korištenju suvremenih higijenskih proizvoda. Mama ima samo jedno pitanje: kako odabrati pelenu?

Zašto koristiti pelene?

Pelene rješavaju tri važna zadatka:

 1. Pazite na kožu i vanjske genitalije djeteta, štiteći ih od pelenskog osipa zbog kontakta s vlagom, urinom i drugim sekretima.
 2. Čistite odjeću novorođenčeta i posteljine svojeg jaslica, mjesta gdje je on.
 3. Spremite vrijeme bebe majke, posvećene stalnom procesu pranja odjeće i odjeće.

Pravo je reći da su prije svega potrebni higijenski proizvodi za majke, jer će im uštedjeti vrijeme, živce i fizičku i mentalnu snagu.

Kako odabrati pelenu za dijete ovisno o njegovoj dobi, težini i struku

Prema učestalosti korištenja, oni su podijeljeni u jednokratnu i višekratnu upotrebu za višekratnu upotrebu.

za višekratnu upotrebu

Ponovno se upotrebljavaju pelene dok ne zaustave rješavanje njihovih važnih zadataka. Oni se sastoje od vanjskog vodonepropusnog sloja, apsorbirajuće košuljice i džepa za njega, tipki za podešavanje veličine.

Oni su od dvije vrste:

 • gaze. Nekoliko slojeva gaze, presavijeni u kvadrat, napunjeno pamučnim slojem i omotano na stranama s navojem, dugo poznato i lako se prati dok se napuni. U posljednjem stoljeću naše bake i majke šivale su ih od gaze i pamučne vune;
 • pelene, gaćice. Čičak zatvarači s izmjenjivim linijama, koji se mijenjaju dok se pune, brišu se i ponovno rabe.

za jednokratnu upotrebu

Peleta za jednokratnu pelene sadrži nekoliko slojeva

Moderna jednokratna pelena je višeslojna: gornji sloj raspodjele, raspodijeljeni apsorbirajući sloj, zaštitni i pokrovni sloj. Ne može se prati, nakon uporabe odmah baciti u smeće.

Raspon je raznolik ovisno o proizvođačima. Izrada pravi izbor je zadatak svake majke pojedinačno, ovisno o vrsti djeteta koju ima. Nadalje, predstavljamo ocjenu najboljih proizvođača ovisno o zemlji proizvodnje:

 1. Japanske pelene za novorođene bebe (Moony, Merries);
 2. Američke gaćice za bebe (Pampers, Haggis)
 3. Ruski higijenski proizvodi za djecu (Happis, Mapanya).

Pri odabiru gaćice također treba voditi:

 • dob djeteta (za novorođene bebe, posebne gaćice od pelene s rezom za pupak puštene su tako da se neće ozlijediti kopča);
 • spol vašeg djeteta (dječak ili djevojčica), budući da mnogi proizvođači, pored univerzalnih, proizvode liniju proizvoda odvojeno za različite spolne djece;
 • aktivnost vašeg djeteta (gaćice s velcro ili gaćice s širokim pojasom oko struka pogodne su za aktivnosti na otvorenom i fizičke igre);
 • vrijeme korištenja (dan s aktivnim odmorom ili duge noći).

Nepotvrđeni mitovi

Jednokratne pelene su sigurne za djecu, a zastrašujuće priče o opasnostima njihovog zdravlja djeci nemaju dokaza koji potvrđuju znanost.

 1. Oni ne utječu na seksualni razvoj djece, točnije, ne doprinose pojavi nekih bolesti.
 2. Ne utječu na stvaranje zglobova na nogama.
 3. Nemojte se miješati s bebom u školu.

7 korisnih savjeta o odabiru

Prilikom odabira roditelja bebe treba voditi sljedećim načelima:

 1. U rodilištu važno je unositi univerzalne namjene namijenjene djetetu mase 2-5 kg, koje ćete koristiti oko tri tjedna.
 2. Nemojte ozlijediti dječji pupak s kopčama.
 3. Veličina treba odrediti aritmetičkim prosjekom težine naznačene na ambalaži u dimenzijskoj tablici.
 4. Velike serije, veliki paketi trebaju se kupiti nakon testiranja malih paketa istog proizvođača.
 5. Noću i poslije podne vrijedi koristiti različite vrste pelene.
 6. Za brigu o aktivnoj mobilnoj djeci treba koristiti gaćice s čičakom za pričvršćivanje.
 7. Gaćice s višekratnim Velcro fasteners treba koristiti samo vrlo anksioznih majki.

Odabir veličine

Postoje samo 3 nijanse, sjetite ih se:

 • u bolnici je vrijedno kupiti pelene za najmlađu djecu mase 2-5 kg;
 • veličina treba odrediti aritmetičkim prosjekom težine naznačene na pakovanju ili u dimenzijskoj tablici;
 • veličina bi svakako trebala biti povećana odmah ako majka promatra trljanje, crvenilo na koži djeteta od kopča.

Koliko dugo koristite pelene?

Pedijatri nemaju konsenzus o dobi u kojem bi trebalo započeti vježbanje pottinga. Sve ovisi o svakom djetetu pojedinačno, o razvoju svog živčanog sustava, o razumijevanju da kad urinira u hlačama, to uzrokuje nelagodu. Prosječna dob djeteta kad njegov živčani sustav postigne određeni razvoj i spreman je tražiti lonac i raskriti hlače - dvije ili tri godine.

Zanimljive Činjenice O Trudnoći