Kako odabrati pelene za novorođenčad

Liječenje

Svaka nova mama prije ili kasnije misli o tome kako odabrati pelene za novorođenče. Budući da govorimo o udobnosti i zdravlju djeteta, ovo pitanje ima svoje nijanse. Na primjer, pelene za dječake i djevojčice su različite. Za bebe s osjetljivom kožom odaberite hipoalergenske opcije. Ali da ne budemo neutemeljeni, analizirajmo kriterije odabira zauzvrat.

Koje su pelene

Ako ne govorite o dizajnu, uvjetno, sve pelene su podijeljene u jednokratnu i višekratnu upotrebu. Prije nego što organizirate "debriefing", proučavajući sve moguće opcije, odlučite koje pelene vaša beba treba. Sve vrste dostupne su na policama trgovina, ali skrb o djeci ovisi o upotrebi jednokratnih ili novorođenih pelena.

 1. Neprekidno pranje i sušenje nisu potrebni, nakon što se pelene ne podvrgnu ponovnoj upotrebi. Jednostavnost i praktičnost u jednoj bocu!
 2. Isključena je mogućnost da se mokrite kada ćete posjetiti ili hodati s bebom.
 3. Ako se pelene vremenom mijenjaju, rizik od pelenskog osipa i raznih infekcija mokraćnog sustava se smanjuje.
 4. Zbog mekoće pelene, dijete ne osjeća nikakvu nelagodu, stoga brzo spava, a ne kapriciozan.
 5. Ako nosite pelene pravilno, uzimajući u obzir sve preporuke, rizik propuštanja je isključen.
 6. Za tjelesni razvoj djeteta važno je da su noge uvijek slobodne. Pelene pomažu pri dresu.
 1. Jednokratne pelene su skupe, pa s nedostatkom sredstava, ne mogu ih svaka obitelj priuštiti. U godini na pelene traje oko 40.000 rubalja.
 2. Ako ste zabrinuti za okoliš, jednokratne pelene definitivno nisu za vas. Oni se aktivno proizvode iz celuloze, koji se dobivaju krčenim šumama.
 3. Ako se pelene bacaju na pogrešno mjesto, oni će se raspasti 270-450 godina. Ova činjenica često zagonetke ljubitelja prirode.
 4. Nisu svi proizvođači slijede hipoalergijske pelene. U njihovom sastavu ponekad se dodaju spojevi koji uzrokuju osip i neugodu u bebi.
 5. U slučaju da se ekcem ili dermatitis osjeti, ima smisla koristiti pelene ili višekratne pelene.
 1. Hypoallergenic, tako da bebe s osjetljivom kožom će se uklopiti puno bolje.
 2. Ako nema dodatnih sredstava, onda s produljenom uporabom neće se priuštiti da tuku (za razliku od jednokratnih).
 3. Brzo se raspadaju pa se borci za čistoću okoliša ne moraju brinuti. Nisu izrađene od celuloze.
 4. Nema kontraindikacija za upotrebu, prikladne su za bebe s dermatološkim problemima.
 5. Trajanje operacije, koje se ponekad izračunava godinama. Neke majke koriste pelene za nekoliko beba.
 6. Svadljivost se provodi bez utjecaja na djetetove noge, uvijek su razmaknute, što dovodi do boljeg tjelesnog razvoja.
 7. Ne treba se brinuti o stalnoj kupnji pelena veličine, koji često završavaju u trgovini.
 1. Ponekad izazvati osip kože u dojenčadi. Ako ne mijenjate pelenu na vrijeme, to će propuštati i uzeti puno neugodnosti.
 2. Roditelji trebaju stalno pratiti stanje bebe, osiguravajući suhoću i udobnost tijekom cijelog dana.
 3. Najznačajniji nedostatak je učestalo pranje. Poznato je da novoprstenjeni roditelji ne mogu pohvaliti veliku količinu slobodnog vremena.
 4. Loše apsorbira, tako da stalno uzrokuju nelagodu kod djeteta kada je vlažan.
 5. Nepotrebno je previjati, biti u klinici, posjetiti ili hodati. Posebno teško u hladnoj sezoni.

Kako odabrati pelene za dijete

 1. Zadržavanje vlage Obratite pozornost na apsorpciju. Ako je loše, beba će početi loše spavati noću, djelovati, osjećati neugodno. Osim toga, loše zadržavanje vlage dovodi do pelenskog osipa.
 2. Sastav. Prije kupnje proučite stupac "Sastav" koji se odražava na stražnjoj strani pakiranja. Izaberite samo hipoalergijske dijelove, idealno pamuk.
 3. Kruženje zraka. Oblačne pelene su vaše spasenje u skrbi za djecu. Visokokvalitetne pelene ne smiju samo apsorbirati vlagu, već imaju i dobru cirkulaciju zraka. Pročitajte bilješke na ambalaži, gdje je naznačeno da su proizvodi izrađeni na temelju materijala s mikroskopskim rupama.
 4. Mekoću. Udobno dijete ovisi o debljini i mekoći glavnog dijela pelene. Tanki proizvodi udobno se smiju i ne ometaju pokret. Ako je baza krutica, pelena se neće savinuti, uzrokujući neugodnosti.
 5. Paul. Pelene dizajnirane za dječake i djevojčice se razlikuju. Za dječake je prednji kraj poboljšan za bolju apsorpciju, a za djevojke, leđa. Postoje i univerzalne pelene koje su prikladne za svakoga, bez obzira na spol.
 6. Kopčama. Obratite pozornost na velcro pelenu, oni bi trebali biti pouzdani. Ako se zatvarač otvori, pelena će se pomaknuti na stranu, a vjerojatnost curenja raste. Ako su ljepljivi gusti i tvrd, oni utrljaju kožu djeteta.
 7. Guma. Da bi se smanjila razina nelagode, bolje je kupiti pelene, koje imaju elastične trake na stranama, oko nogu i oko perimetra. Ako je u području nogu loša kondicija, pelena će početi curiti.
 8. Razdoblje korištenja. U većini slučajeva roditelji vole dječje pelene. Ali oni mogu curiti kada beba spava. Ako naiđete na takav problem, kupite dodatne noćne pelene.
 9. Veličina. Naravno, pelene se odabiru prema dobi i težini djeteta. Za punoljetne bebe, linija je označena kao 1-2, 0 - za prerane bebe.
 10. Parfem. Pobrinite se da ne postoje parfemi u pampers, čak i potpuno prirodni i hypoallergenic, prema proizvođaču. U pravilu, to su dodatne komponente koje uzrokuju pelensko osip i iritaciju.
 11. Pokazatelj. Da bi imali vremena za promjenu pelene, mnoge mame preferiraju proizvode s indikatorom zauzetosti. To je važno jer će kasna zamjena dovesti do grudica i modrica, beba će biti neugodno.

Koji brand pelena preferira

Suvremeno tržište novorođenčadi prenapučeno je. Visoka konkurencija potiče proizvođače da proizvode na policama proizvoda različite kvalitete, materijala, dizajna i cijena.

 1. Pampers se pojavio prije svih ostalih i čvrsto ukorijenjen u košarici novopridošlih roditelja. Tvrtka proizvodi pelene za novorođenčad, jednu godinu i dvije godine. Njihov raspon dobi kreće se od 2 do 16 kg. tjelesna masa djeteta.
 2. Pelene iz ove tvrtke poznate su po funkcijama "disanja", tanke, dobro zadržavaju vlagu i ne ometaju kretanje djeteta. Oko nogu postoje manševi koji eliminiraju mogućnost propuštanja.
 3. Pampers imaju ponovno iskoristivu kopču. To znači da možete skinuti pelenu nekoliko puta bez straha da Velcro neće zadržati. Najbolja opcija je serija "Premium Care".
 1. Japanske pelene su poznate po svojoj visokoj kvaliteti. Dodaci za djecu dolaze u dvije varijante. U prvom slučaju, proizvođač proizvodi proizvode isključivo za domaće tržište svoje zemlje, kvaliteta proizvoda je znatno veća.
 2. Za ostatak svijeta atributi imaju čvršće površinske slojeve. Svaki roditelj bi volio najbolje pelene za bebu. Možete razlikovati proizvode po slici Winnie the Pooh i japanskim natpisima.
 3. U svakom slučaju, ako želite kupiti pelene iz japanske tvrtke, one su visoke kvalitete i praktične. Proizvodi su prilično tanki i nisu vidljivi ispod odjeće djeteta.
 4. Pelene su gumirane na području nogu, ovaj korak sprečava nadraženost nježne kože. Svi proizvodi imaju izvrsna svojstva disanja i hipoalergenski. Pelene nemaju nikakav miris, budući da proizvođač ne koristi kemijski make-up i okuse.
 5. Velika prednost japanskih pelena je tihi čičak. Stoga ga možete jednostavno promijeniti dok beba spava. Glavna stvar je imati određene vještine kako se dijete ne bi probudilo.
 1. Pelene ove tvrtke poznate su po svojoj kvaliteti i zauzimaju vodeću poziciju na području proizvodnje robe za novorođenčad. Proizvodi su izrađeni na visokoj razini s dobrim svojstvima apsorpcije. Koža bebe ne nestaje i ostaje čista.
 2. Svi materijali koji se koriste u proizvodnji pelene, hipoalergenski, udobni i delikatni. Dijete neće imati problema s trljanje nogama i trbuhu. Na internetu korisnici mogu pronaći samo pozitivne recenzije.
 1. Danas Huggies pelene ostavljaju iza svih natjecatelja u izobilju raspona. Postoje mnogi modeli koji su prikladni za novorođenčad i malu djecu.
 2. Pelene navedene tvrtke također se razlikuju po cijeni i kvaliteti. Proizvodi za novorođenče, za razliku od konkurenata, mogu apsorbirati ne samo urin, nego i tekuće fekalije. Takav bonus od pelena posebno je važan za malu djecu.
 3. Huggies proizvodi imaju pelene modele, posebno za prerane bebe. Na proizvodu u pupku nalazi se mekan umetak koji štiti kožu od trljanja.
 1. Pelene takve tvrtke dostupne su u Japanu. Za najmlađu djecu, atributi su opremljeni malom barijerom. Ovaj dodatak zadržava stolicu na mrvicama. Pored toga, pelena ima indikator punjenja.
 2. Uvijek možete vidjeti kada je vrijeme za promjenu. Pelene imaju visokokvalitetan reusable velcro, koji je pričvršćen dodir prsta.
 3. Za razliku od konkurencije, Merrisove pelene sadrže ekstrakt orahova lososa. Proizvod se pokazao dobro u zaštiti dječje kože od iritacije i pelenskog osipa.
 4. Prema mišljenju potrošača, može se zaključiti da pelene nisu sasvim normalne, jer japanska djeca karakteriziraju nizak rast i manja težina u usporedbi s europskom nacijom.

Izbor pelena za dijete treba odrediti visokom kvalitetom proizvoda i funkcionalnosti. Možete kupiti dobre pelene za relativno nisku cijenu. Zamolite savjetnika za svaki proizvod.

Kako odabrati pelene za novorođenčad

Gotovo niti jedna moderna majka ne brine za dijete bez jednokratnih pelena. Međutim, još uvijek postoje oni koji pokušavaju bez njih zbog različitih stereotipa i mitova. Je li pelena štetna za novorođenčad? Je li bolje koristiti jednokratnu ili višekratnu upotrebu? Koje marke želite?

Pelene Majstori

1. Dječja koža "ne diše" kada koristite jednokratne pelene

Ovo je najčešći mit o "pampers". Zapravo, ova izjava je apsolutno neutemeljena. Moderne visokokvalitetne pelene izrađene su od posebnih materijala koji prozračiva. Kisik se stalno pruža koži djeteta. Ali zračne kupke, kada je dijete već neko vrijeme gole, još je uvijek nužan element svakodnevne njege.

2. Ordinarne pamučne pelene su korisnije od modernih pelena.

To je u osnovi pogrešno. Kada je vlažan, pelena ostaje vlažna, a vlaga dolazi u dodir s kožom, uzrokujući pelensko osip. Ako je majka oklijevala i ne dišu djetetu na vrijeme, koža mrvica zasigurno će postati crvena i trebat će dodatne manipulacije u obliku podmazivanja s pomastom ili krema. Potrebno je mijenjati pelene jednom u satu ili češće, dok pelena, zbog apsorpcijskog sloja, ostane potpuno suha 4-5 sati.

3. Jednokratne pelene su loše za dječake.

Mnogi se mamci boje da će, ako njihov sin troši previše često pelene, "efekt staklenika" koji stvaraju može prouzročiti pregrijavanje genitalija, ispunjenih sterilnosti. Ovo nije točno! Mnogo je istraživanja učinjeno na ovoj temi i apsolutno je dokazano da pelene ne uzrokuju "efekt staklenika", a neplodnost ne ugrožava dječake.

4. Iz pelene, noge mogu postati krive.

Ovo je najsmješniji i neutemeljen mit o svima! Zakrivljenost baby nogu, samo je nasljedni čimbenici, a ništa drugo ne može utjecati na to, osim ozbiljnih bolesti povezanih s zakrivljenosti kukova ili s patološkom nedostatka određenih elemenata u tragovima u tijelu.

5. Korištenje jednokratne pelene može izazvati infekcije mokraćnog sustava.

Takve bolesti mogu biti uzrokovane samo nepravilnom skrbi za djecu, nepravilnom i neadekvatnom higijenom. Pravovremena promjena pelena i njihov pravilan odabir, njegu u skrbi, redovito pranje djeteta potpuno isključuje mogućnost infekcije mokraćnog mjehura.

6. Dijete koje odrasta u pelene teško je podučavati u loncu.

Ova izjava također nije opravdana. Nije teško podučavati bilo koje dijete u lonac ako pokazujete strpljenje, ustrajnost i nježno postupajte. Naravno, neki roditelji lakše mijenjaju pelene nego da se bave bebom i poučavaju mu nove vještine. Ne morate kriviti nedužne pelene, samo trebate posvetiti odgovarajuće vrijeme da podignete svoje dijete.

Vrste pelena

Osim dizajna, sve moderne pelene podijeljene su u tri kategorije:

 • jednokratni klasični;
 • jednokratne pelene, gaćice;
 • za višekratnu upotrebu.

Prije svega, pri odabiru pelena morate odlučiti o tome koje vam je potrebno. Pronalaženje bilo koje opcije u dječjoj trgovini nije teško, ali briga za bebu kada se koriste jednokratne ili višekratne pelene bit će drugačiji.

Pro i kontra od jednokratnih pelena

 • Pronalaženje za mamu - osloboditi puno vremena, jer ne zahtijevaju pranje, sušenje i glačanje.
 • Ne treba se brinuti da će beba biti vlažna za šetnju ili u klinici.
 • Pravovremenom izmjenom isključuje pojavu pelenskog osipa i infekcija mokraćnog mjehura.
 • Dijete je uvijek suho i ne osjeća neugodu, što osigurava dobar san.
 • Uz pravilnu donaciju eliminirajte mogućnost propuštanja.
 • Osigurati "slobodno swaddling", to jest, bebe noge su uvijek slobodne, što je povoljno za fizički razvoj.

kontra:

 • Redovita uporaba jednokratnih pelena je vrlo skupo. Dvije godine korištenja, oko 1500 dolara će se potrošiti na ove higijenske proizvode.
 • Ako su roditelji bebe ljudi zabrinuti za okoliš, ova opcija očito nije za njih. U proizvodnji modernih jednokratnih pelena, aktivno se koristi celuloza, dobivena rezanjem stabala i preradom drva.
 • Također uzrokuje oštećenje okoliša i dugotrajno raspad pelena - traje 250-500 godina.
 • Tvari koje čine neke marke mogu uzrokovati alergije kod djeteta.
 • Ako se pojavi dermatitis ili ekcem, najbolje je koristiti reusable pelene ili pelene.

Pro i kontra od novorođenih pelena

 • Uklonjena je mogućnost alergija.
 • Dugoročno, oni su mnogo jeftiniji od slobodnih kolegama.
 • Oni su potpuno sigurni za okoliš.
 • Nemojte imati nikakvih kontraindikacija.
 • Razlikuju se u vrlo dugom trajanju rada. Može se koristiti za više djece.
 • Pružite "slobodno igranje".
 • Nema potrebe da se neprestano brinete o paketu pelena koje dolaze do kraja.

kontra:

 • Kad kasni zamjenski protok, može uzrokovati osip od pelene.
 • Potreba za stalnim praćenjem suhoće danju i noću.
 • Zahtijevajte česte pranje.
 • Kada se mokri, mogu izazvati neugodu u bebi.
 • Nije ugodno za korištenje na šetnji (osobito tijekom hladne sezone) i u klinici.

Kako odabrati pelene

Prilikom kupnje paketa jednokratnih pelena, trebate paziti na nekoliko nijansi.

Dječji seks

Ako govorimo o jednokratnim pelenama, danas ih proizvođači proizvode u nekoliko verzija:

 • univerzalna;
 • za dječake (apsorbirajući sloj je ojačan s prednje strane);
 • za djevojčice (apsorbirajući sloj pojačan u sredini).

Informacije na koje je proizvod namijenjen za podu uvijek su navedene na pakiranju.

Težina djeteta

Također, izbor ovisi o težini djeteta. Ovo je najvažniji parametar. Prije nego što odete u trgovinu za sljedeći paket, morate znati točnu težinu djeteta. Sve pelene označene su posebnim brojevima na pakiranju. Što je veći broj na pakiranju, to je stariji dijete za koje se te pelene izrađuju. Ispod ove figure označava težinu djeteta, za koju se te pelene dobro uklapaju. Te se vrijednosti mogu razlikovati za svaku robnu marku pa morate pažljivo pregledati.

Za novorođenčad prodaje se zasebna kategorija pelene, naziva se "New born". U bolnicama je bolje kupiti samo pelene. Ne biste trebali kupiti mnogo, jer djeca brzo rastu. Za tjedan dana možda vam je potreban proizvod s oznakom "2".

Kada kupujete višekratne pelene, također trebate obratiti pažnju na označavanje. Veličina te inačice pelena označena je abecednim vrijednostima - A, B, C. Svako slovo također odgovara vrijednosti djetetove težine u kilogramima. Vrijednosti su različite za različite marke, pažljivo ih potražite. U pravilu, A - to su pelene koje kupuju novorođenčad, i C - to je veličina za starije bebe od 1,5 i više godina.

Također u prodaji možete pronaći univerzalne opcije, koje se jednom kupuju, mogu se koristiti od rođenja do 2 godine.

Visina i građa djeteta

Ponekad težina bebe odgovara kategoriji pelene, a oni su premali ili preveliki. To se može dogoditi jer je dijete previsoko za svoju dob ili, obrnuto, ima sitnu tjelesnu građu. Potrebno je obratiti pozornost na ovo i kupiti bebe pelene veličine veće ili manje. Nažalost, po prvi put se može utvrditi samo iskustvom, prvenstveno usredotočujući se na težinu djeteta.

Kako nositi pelenu

Pravilno nošenje pelene na djetetu je vrlo važno! To će spriječiti puno problema, naime, urin podtechet dijete nije i ne mrlja odjeću ili posteljinu u jaslicama, A pišljivom ne može slučajno „izgubiti” pelenu tijekom vožnje, bebe trbuščić neće biti izgnječen po pojasu, i tako dalje.

Kada stavljate pelenicu, morate slijediti nekoliko jednostavnih pravila:

 • Veličina pelene treba odgovarati težini i dobi djeteta.
 • Ako novorođenčad još nije ozdravala pupak, tada je potrebno osigurati pristup kisiku u ranu. Pelena mora biti pričvršćena ispod pupka. Danas u prodaji možete pronaći posebne modele koji imaju utore ili anatomske jastučiće za pupak.
 • Čahura nije čvrsto pričvršćena, tako da je trbuh beba udoban.
 • Ako je potrebno, koža djeteta ispod pelene tretirana je posebnom kozmetičkom formulom - prahom, krema za bebe i uljem. Za osip od pelene trebat će vam farmakološka iscjeljenja ili kreme.
 • Obavezno provjerite gumu oko nogu i ispravite ih ako su omotane. Zatim urin neće propasti.

Koje marke pelena preferiraju

Ako govorimo o novim pelene, onda se možete potpuno osloniti na intuiciju i odabrati verziju koja vam se sviđa. Kvaliteta takvih pelena u različitim brandovima je gotovo jednaka. Udobnost djeteta u potpunosti ovisi o pravodobnoj zamjeni. Najkvalitetnije i najpopularnije marke danas su Haute džepovi, Blueberry, Coolababy.

Ocjena najkvalitetnijih marki raspoloživih pelena

Odabir dobrih pelena za jednokratnu upotrebu prilično je teško. Ocjena u nastavku temelji se na procjenama stručnjaka, kao i popularnosti robnih marki među potrošačima.

1. mjesto - Merries (Meries)

Danas je to najpopularnije japanske pelene. Među predstavnicima japanskih proizvoda na policama nalaze se i robne marke Goon (Gong) i Moony (Mooney), no Merries je osvojio prvo mjesto u kvaliteti. Oni se razlikuju po trenutnoj apsorpciji vlage i produljenoj suhoći. Površina pelene je vrlo meka, osjetljiva u odnosu na osjetljivu kožu djeteta.

Od nedostataka marke Merries može se zabilježiti samo činjenica da su samo veliki paketi u prodaji. To nije uvijek prikladno, primjerice, na putu.

2 mjesto - Pampers (Pampers)

Prve jednokratne pelene koje su se pojavile u našoj zemlji prava su među najboljima. U retku se nalazi nekoliko serija. Najkvalitetniji i prikladniji za novorođenče - Pampers Premium Care. Pelene ove serije imaju mekanu unutarnju površinu, dobro upijaju vlagu i ostaju suha dugo vremena.

Nažalost, jeftine pelene ove marke (Sleep series Play) ne može se pohvaliti besprijekornom kvalitetom, a impregnacija ekstrakta kamilice može uzrokovati alergije. Stoga se bolje prebaciti na pouzdaniju Pampers Premium Care i Pampers Active baby series suhu, kvalitetu koja je besprijekorna.

3. mjesto - Haggies (Haggis)

Marka ima veliku raznolikost serije, od kojih je najviša kvaliteta Haggies Elite Soft. Pelene ove serije idealne su za novorođenčad i stariju djecu. Iznenađujuće meka površina pelene pružit će udobnost djetetu, a trenutna apsorpcija će spriječiti pojavu pelene.

Također možete odabrati posebne opcije za djevojčice i dječake među Haggis pelene, najviše odgovara i sigurno pelene za spavanje (serija DryNites) i pelene-gaće za djecu koja se kreću oko puno.

4. mjesto - Goon (Gong)

Japanski brand je osvojio ljubav mnogih Rusa zahvaljujući dobroj kvaliteti. Ne mogu ih nazvati jeftini, ali je cijena u ovom slučaju opravdana. Apsolutna suhoća u roku od nekoliko sati i sigurni ekološki prihvatljivi materijali, posebna impregnacija vitaminom E je ono što svaka mama želi pronaći u pelenama. Za novorođenčad postoji posebna Goon Premium serija, čija je kvaliteta još veća pozornost. Vrlo je pogodno da posjeduju poseban pokazatelj punine, koji vam omogućuje da promijenite pelenu na vrijeme.

5. mjesto - Libero (Libero)

Drugi popularni brand pelena, koji karakterizira velika raznolikost serije i dizajna. Među proizvodima možete pronaći razne mogućnosti u obliku klasičnih pelena, pelena, gaćica, posebnih opcija za novorođenčad, modele za kupanje.

Proizvodi ove marke bit će pouzdani asistent u njezi djeteta. Kod njih se ne bi trebao bojati da će beba biti vlažna ispred vremena ili će urin proći na plahtama.

Najviša kvaliteta linije ove marke je Libero Comfort. Ovo je klasična opcija za djecu bilo koje dobi. Međutim, za mobilne djecu, bolje je kupiti posebnu seriju Libero UpGo pantyja za jednokratnu upotrebu, koja osim dobre kvalitete ima zanimljive zanimljive obrasce.

Kada koristite pelene, trebate se sjetiti da su ih prije svega potrebni roditelji, a ne dijete, tako da ne možete spasiti kvalitetu, olakšavajući život za sebe, ali pružajući mu bebu. Vrijedi odabrati samo marke kvalitete i odgovorno voditi brigu o djetetu.

Kako pelene odabiru iskusne majke: što treba tražiti?

Doslovno prije 25 godina, pelene su bile luksuz i rijetkost za nas, iako su se pojavile 1957. godine. Sada u svakom trgovačkom paviljonu postoji takva vrsta koja se lako može zbuniti pri odabiru pelene: "Pampers", "Hagisi", "Libero" itd. Bez sumnje, kroz probno i pogrešno svaka majka može odabrati "vlastite" pelene, koja veličina savršeno odgovara njegovom malom djetetu. Ova je publikacija osmišljena kako bi vam pomogla i opisati najvažnije kriterije za njihov pravilan odabir.

Jednokratne sekcijske gaćice

Prvo saznamo kako su uređeni. Bez obzira na proizvođača pelene, oni se sastoje od 3 glavna sloja:

 1. Vanjski sloj mora biti superstrong i elastičan, prolazni zrak, ali za sigurnost mora biti u stanju zadržati vlagu. U tu svrhu, neki proizvođači čine pelene u dva dijela. Nježan na dodirni materijal kombinira se s mikroporoznim polimerom. Veličina mikropora je toliko mala da omogućuje zraku (oni se nazivaju disanje) i ne dopuštaju neželjenu vlagu.
 2. Unutarnji sloj mora biti izrađen od "ispravnog", materijala koji je ekološki najprihvatljiviji. Obično veliki TM - "Pampers" ili "Libero" - ispunjavaju ove zahtjeve. Materijal lako prolazi kroz vlažnost i ne ispušta. Mora biti hipoalergijsko. U tu svrhu ovaj se sloj pelene obrađuje posebnim pripravkom, na primjer ekstraktom aloe vere.
 3. Apsorbirajuće upijanje je važno odabrati pravu. Važno je brzina kojom vlaga prelazi u stanje gela. Poželjno je da se ovaj gel ravnomjerno raspoređuje unutar pelene. Izvršite test tlaka: širite papir u boji i pritisnite dolje pelen, površina treba ostati suha. Sigurnost također obratiti pozornost na postavljanje stroge zahtjeve na materijal. Malo istraživači povlače u usta sve što mogu doći. Zamislite što bi se moglo dogoditi ako dijete može razbiti upotrijebljenu pelenu? Ispravan punjač ne ide na "lumpy".

Svaki sloj je dizajniran za obavljanje određenih funkcija. Gornji sloj dolazi u kontakt s nježnom kožom vašeg djeteta. Kako bi izbjegli osip od pelene, mora "pravilno" proći vlagu - samo u jednom smjeru. Unutarnji sloj mora se nositi sa zadatkom pretvaranja ove vlage u gel. Vanjski sloj pomaže koži da diše, pričvršćuje se s kopčama, zadržava cijeli sadržaj i ostavlja klizače čistim. Prilikom odabira veličine obratite pažnju na prisutnost elastičnog pojasa na leđima, pokrivenosti nogu, širini i načinu pričvršćivanja čičaka.

Prednosti i nedostaci mjesta kupnje

Naoružan tim znanjem, možete odabrati pravu pelene. Najbolje je kupiti ovaj način higijene djece u mreži velikih ljekarni. Tako je veća vjerojatnost izbjegavanja lažnog. Imena brandiranih i poznatih brandova odavno nisu jamstvo kvalitete.

U apoteku nakon kupnje možete sigurno zatražiti certifikat. U slučaju bilo kakvog nepodudarnosti, uvijek imate potvrdu o kupnji. Mnoge majke ne znaju da su pelene osjetljive na ekstremne temperature. Međutim, oni imaju gel koji može izgubiti svojstva. Ljekarne - jedino mjesto gdje još uvijek postoji nada za poštivanje propisane temperature.

Nećete dobiti ček ili potvrdu na tržištu, te uvjeti čuvanja... Pažljivo pročitajte nepropusnost ambalaže, sukladnost tiskanoga crtičnog koda i zemlji proizvodnje. Da biste odabrali pelene pravilno, obratite pozornost na to jesu li pelene nisu istekle. Ima 2 godine, ali "svježiji" to bolje.

Odabir veličine

U glavnoj tablici navedene su sve glavne dimenzije moderne pelene. Pampers i dalje imaju maxi plus veličinu za stariju djecu (12-24 mjeseca). Proizvođači izričito proizvode seriju za djecu od 1,5 godina. Izvanredna velika veličina namijenjena je kćerima s težinom od 15-25 kg. Obično djeca bebe po ovom dobu već traže zahod, ali uvijek postoje okolnosti u kojima bi pelene još uvijek bile potrebne.

Brzina razvoja motora ovisi o tome kako je vaše bebe udobno u "pravilno odabranoj" pelenama. Kako sjesti ako je na papa alergija i pelenskog osipa, i kako pokušati puzati ako postoje "apsorbirajuća cigla" između vaših nogu? Nadamo se da će naš savjet pomoći odabrati pravu pelene. Ali uvijek imate priliku da ih sami napravite.

Niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče? Pomoći ćemo vam da odaberete i dajete savjete!

Za razliku od prijašnjih generacija roditelja, moderne majke i očevi mogu iskoristiti mnoge prednosti civilizacije, što olakšava život i život novorođenčadi. Ne morate ručno prati bezbrojne pelene - pelene su raspoložive za prodaju. Ovo je pravi spas - udobni lagani, dobro apsorbirajući proizvodi se koriste do 2-3 godine, dok mali ne posjeduje lonac.

Izbor predstavljen u trgovačkim lancima je ogroman. Svaki proizvođač izrađuje vlastite prilagodbe dimenzijskoj rešetki, materijalima, specijalizaciji. Ne dugo i zbunjeno. Razmislite o glavnim kriterijima koje treba razmotriti prilikom kupnje.

Što bi trebalo biti veličina?

Prva stvar koju biste trebali pitati pri odabiru je veličina pelene. Najmanje veličine linije proizvoda prikladne su za bebe - "0" (tzv. "Nulls"), "1" i ponekad "2".

Do prvog rođendana, dijete odrasta, a time i veličina pelene "raste". Razmislite o dimenzijskim veličinama mreže popularnih pelena detaljnije:

Označavanje brojevima označava kategoriju težine za koju je proizvod prikladan. Sve je jednostavno - koliko to dijete diže? Ako je novorođenče rođeno s težinom od 3,5 kg - vaš izbor je "jedan" ili "dva".

Koji je bolji uzeti - manji ili veći?

Je li težina djeteta bliža gornjoj granici kategorije težine? Kupite veću ambalažu, pogotovo ako ste sretni roditelji dječaka. Mala pelena sjedit će, kao što kažu, leđa na leđima - to je neugodno, ispunjeno trulim i pelenskim osipom jer mora postojati zračni jaz između tijela i proizvoda kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 • Posebna kategorija - "0". "Nulevka" korisno za djecu rođenu prije roka. Takve pelene su dizajnirane za najmanju težinu i tjelesnu građu.

U pravilu, gornji rub "nalowok" (i često "jedan") je opremljen posebnim izrezom ili rupom za pupčanu vrpcu koja još nije odvojena od pupka novorođenčeta. Zbog toga osjetljivo područje, koje se ne može prekriti pelenama, neće biti uznemireno.

 • "1" - najčešće, "jedan" paket se odlazi u rodilište.

  Bit će korisni u prvih 2-3 mjeseca života djeteta. U mega-omotima maksimalni broj proizvoda, jer na prvi pelene doslovno "leti".

  Međutim, ne rezervirajte za budućnost - djeca brzo rastu, a uskoro će vam trebati veća veličina.

 • "2" - "5" - bit će korisno tijekom prve dvije godine života djeteta koje raste.

  Proizvođači uzimaju u obzir fiziološke promjene i razvoj djeteta, tako da se izbor i funkcionalnost proizvoda proširuju: u tim kategorijama već postoje gaćice, pogodne za mobilnu djecu koja su naučili hodati i pripremaju se za upoznavanje lonca. Pojavljuje se podjela na "dječačke" i "malene" pelene.

 • Kako odabrati?

  1. Iste veličine različitih proizvođača mogu se razlikovati u strukturnim razlozima, zbog čega će "sjesti" na isto dijete drugačije. Odaberite svoju mogućnost.
  2. Koristite pravu kategoriju pelena - prevelika i mala nepoželjna.

  Na prodaju su proizvodi za jednokratnu upotrebu i višekratnu uporabu. Mi ćemo detaljnije razumjeti.

  Jednokratne pelene

  Udobni i lagani proizvodi više su popularni nego reusable alternatives. Kako su bolje?

  • Nemojte zahtijevati dodatnu njegu: pranje, glačanje i sve drugo nije povezano s jednokratnim pelenama. Samo stavite na i nakon upotrebe poslane u smeće.
  • Higijena: jednokratna upotreba osigurava da će sva izlučevina jednostavno ostaviti kuću zajedno s vrećom za smeće. Nema mirisa, nema tretmana na visokim temperaturama.
  • Uz pravovremenu promjenu pelene, tijelo djeteta ostaje suho, ne držeći se u kontaktu s vlagom, jer je proizvod namijenjen za nekoliko uriniranja.
  • To je praktičnije tijekom vašeg vremena daleko od kuće: ako hodate ili putujete automobilom, nećete morati prati sve od odjeće do poklopca sjedala ili presvlake automobila po povratku.

  za višekratnu upotrebu

  Dobar izbor za majke koje preferiraju prirodnost i prijateljsku zaštitu okoliša, ne boji se dodatnog rada i zabrinute su što jednokratne pelene mogu oštetiti zdravlje mlađih.

  Oni izgledaju poput svijetle tkanine gaćice, koje su gumirane ili ljepljive. Osim pelena, potrebni su apsorbirajući sloj.

  Koje su prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv. Nemojte zagađivati ​​okoliš, jer se one kupuju jednom u setu i koriste se prije nego što dijete stigne na lonac.
  • Hypoallergenic. Unutarnji dio gaćica i upijajućih košuljica izrađeni su od prirodnih materijala koji ne uzrokuju alergije, za razliku od sintetičkog punila ili impregnacije jednokratnih pelena.
  • Ekonomičan. Za cijelo razdoblje trebat će vam 4-5 gaćica i oko 30-35 košuljica. Beznačajno manje u usporedbi s brojem raspoloživih proizvoda.
  • Udoban. Veličina pantyja je univerzalna, punina se regulira kvačicama.
  • Fiziološka. Dijete odmah osjeća točno ono što se dogodilo u vrijeme uriniranja ili defekacije. Nakon toga, lakše mu je razumjeti što učiniti s posudom, kako ne bi ostala mokra.

  materijal

  Dugotrajno gaćice

  Absorbentski sloj reusable panty je zamjenjiva košuljica, koja je izrađena od raznih prirodnih upijajućih materijala:

  • pamuk, gaza, flanel (brzo se suši, apsorbira dobro);
  • bambus (apsorbira doslovno suhu);
  • mikrofibra (mekana, nježna na koži);
  • kombinirani materijali (kombiniraju prednosti dviju različitih tkanina);
  • Merino vuna;
  • svila (vrlo osjetljiva, pogodna za osjetljivu kožu).

  U jednom trenutku

  Jednokratne pelene su složeni spoj materijala:

  • Vanjski sloj je izrađen od vodonepropusnog polietilenskog obloga.
  • Unutarnja kontaktna površina izrađena je od polipropilena (isti materijal se koristi za proizvodnju toplinskog donjeg rublja).
  • Između vanjskog i unutarnjeg sloja je apsorbirajuća (apsorbirajuća punila) na osnovi celuloznih ili polimernih spojeva s visokom apsorpcijom. Često je natrijev poliakrilat, koji upija vlagu 30 puta vlastitu težinu. Ovaj materijal je izoliran od kože djeteta, ali ponekad se male prozirne kristalne granule prelijevaju kroz rupice.
  • Crteži i pokazatelji razine vlage na pelene primjenjuju se bojama (raspršuju plavo, raspršuju plavo, raspršuju žutu, raspršuju narančastu boju). Tvari koje se koriste su certificirane i smatraju se sigurnima za bebe.

  Miris

  Jednokratne pelene aromatiziraju neki parfem koji je prisutan između apsorpcijskog sloja i vanjske površine proizvoda. U pravilu se daje ugodna aroma zbog spojeva limuna i narančastih aromatičnih ulja.

  mekoća

  Budući da je natrijev poliakrilat koji je napunjen modernim jednokratnim pelenama, materijal je mekan (izvana je prozirna zaobljena granula), a gotovo svi slični proizvodi imaju jednako meku i savitljivu površinu koja ne traumatizira kožu mrvica. Važno je pogoditi veličinu - dobro postavljena pelena ne uzrokuje nikakvu neugodu bebi. Naravno, važna i pravovremena promjena proizvoda.

  Obnovljive pelene izrađuju se i od fiziološkog prirodnog materijala - koža diše i nije oštećena. Što se tiče košuljica, onda morate odabrati pojedinačno, što je pogodno za određeno dijete. Najizloženije košuljice - od svile.

  Što još treba obratiti pozornost?

  Cijena ne uvijek važna. Proizvođači pokušavaju ponuditi različite suptilnosti i poboljšanja, ali, u stvari, struktura i materijali koji se koriste su isti. Nemojte nastaviti s visokim cijenama, odabrati odgovarajuću opciju, gledati dijete i tijek rada proizvoda.

  1. Alergijski klinac? Kupite pelene bez slika, okusa, impregnacija (na primjer, aloe vera). Potražite jednostavne ne-obične modele - klor se koristi kako bi se proizvodi pjenušava bjelina.
  2. Dok dijete ne hoda, pelene imaju sličnu strukturu za oba spola. Razlika postaje vidljiva kada dijete ide. Budući da su genitalije u djevojčicama i dječacima drugačije uređene i uređene, tekućina se različito raspoređuje nad apsorbirajućim materijalom - ovdje već ima smisla isprobati specijalizirane modele.

  U pelenama "za dječake" i "za djevojčice", apsorbirajući sloj se ojačava u određenim područjima proizvoda, odnosno spolu djeteta. To čini pelenu više fiziološkom - apsorbiraju se optimalno.

  Pravilno odabrane pelene pomoći će mladoj obitelji da više uživaju u komunikaciji jedni s drugima, a ne prisiljavajući ih da troše puno vremena na pitanja kućanstva. Dobre pelene samo će imati koristi. Izaberite mudro!

  6 najboljih beba pelena

  Kriteriji za odabir najboljih pelena za novorođenčad

  Roditelji ponekad posvećuju barem toliko vremena za odabir prvih pelena za odabir dječjeg krevetića ili odjeće, što je posve opravdano. Nažalost, u trgovini često možemo cijeniti ljepotu ambalaže, a ne pravi izgled i zasigurno ne "borbene" osobine pelene. Koji su znakovi dobrih pelena za novorođenčad?

  Ispravna veličina

  Za bebe namijenjene su veličine 2-5 kg ​​(XXS), 3-6 (NB, Newborn), 0-5 kg ​​i veličina 0 ili Micro (do 2 kg). Istodobno, sve marke imaju svoj "uzorak" pelene, postoje širi i uži modeli, a neki od njih nemaju dovoljno. Ali napokon, djeca su također različita. Stoga, za početak, možete kupiti 2-3 različite male pakete i isprobati njihovu udobnost i učinkovitost kod djeteta.

  materijali

  Pamuk je prirodni, mekan i prozračan materijal. To je najbolje za novorođenčad, ali pelene su prilično skupe. Celuloza je jeftinija, daje pelenama nešto "kartonskog" izgleda, ali je također sigurna i hipoalergenska sirovina, poput netkanog materijala. Ali ako u sastavu ima polietilena, treba ga upozoriti: takva pelena neće biti u mogućnosti pružiti kožu potrebnu razmjenu zraka.

  upijajući

  Budući da se apsorbirajući materijal može djelovati kao suhi gel u granulama (skuplji je i učinkovitiji) i vlaknasta punila. Važno je da se tvar ne samo brzo i učinkovito apsorbira, nego i rasporedi po cijeloj unutarnjoj površini pelene, uključujući i gornji dio. Primijetili smo da su modeli s bojom u obliku gela u sredini najgori od svih apsorbirani. Ali ako se gel unutar pelene zgnječi ili, što je još gore, ispada na kožu djeteta, takav proizvod treba odmah odbaciti.

  Elementi zaključavanja

  Velcro dobre pelene bi trebale biti ponovno upotrebljive i ne daju neugodne senzacije kože bebe (ne drže se, a ne ubod, itd.). Još jedan bitan element su mekane manžete oko nogu. Nisu svi modeli imaju elastične pojaseve u pojasu ili elastičnom pojasu, ali s njima pelene se drže bolje i apsorbiraju više pouzdano.

  Posebna svojstva pelene

  Ovo je pokazivač traka za punjenje, utiskivanje ili mrežicu na unutarnjoj površini pelene radi boljeg apsorpcije, izrezivanje za pupak, dodatne manžete, kao i prirodne impregnacije s antibakterijskim i skrbnim svojstvima.

  Što proizvođači pelene za novorođenče nude?

  Svi lideri na tržištu pelene proizvode modele novorođenčadi. Priznajem, mame, japanske pelene (Goo.n, Merries, Moony) nisu samo najdelikatnija i udobnija, ali i najviša kvaliteta i učinkovitost. Istina, oni nisu pristupačni svima, a među njima postoje i "izvozne" stranke čija je kvaliteta znatno niža.

  Čelnici u popularnosti i dalje ostaju europske marke: Pampers, Huggies, Libero. Oni su jeftiniji, a većina ruskih majki zadovoljna je kvalitetom. Istovremeno, premium marke i serije (Fixies, Pampers Premium Care, Huggies Elit Soft) praktički se ne razlikuju po svojim svojstvima i cijenama od onih japanskih. Eko-pelene ističu se: Naty, Greenty, Lovular i drugi. Karakterizira ih kvalitetna, visoka cijena i nedostupnost u običnim trgovinama.

  The Price Expert je identificirala 6 najboljih pelene modela za novorođenče koje zaslužuju pažnju mame.

  Kako odabrati pelene

  Pelene za novorođenče dugo su stekle popularnost među roditeljima, premda prije nekoliko godina nije bilo lako pronaći ovu vrstu dječjih proizvoda u supermarketu. Danas mnoge velike marke proizvode takve linije, a možete naći pelene za novorođenče u ljekarnama i supermarketima. Kako odabrati pelene za novorođenčad i koje su značajke ovih predmeta skrbi za minijaturne djece opisane u nastavku.

  Mnogi proizvođači imaju posebne pelene za novorođenčad: od najpoznatijih na tržištu Pampers, Huggies, Libero do "japanskog" - kao što su Moony, Merries i Goon.

  Evo nekoliko marki koje proizvode pelene za novorođene bebe: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, Sunce i Mjesec, Milly Tilly. Nemoguće je navesti sve marke - ima ih puno, a nove se redovito pojavljuju, ali ćemo pogledati "čips" nekoliko najčešćih.

  Pelene za novorođenče od vodećih brandova

  Gotovo svaka tvrtka koja proizvodi pelene ima zasebne proizvode za najmanja potrošača. Mnoge organizacije surađuju s bolnicama majčinstva, a neki od navedenih proizvoda mogu se tamo suditi.

  • Pampers pelene: ovaj proizvođač ima dvije linije, Pampers New Baby-Dry i Pampers Premium Care. U obje linije za novorođenčad nude se dvije veličine - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Razlika između proizvoda nije samo u cijeni. Premium Care opravdava visoke troškove s dodatnim mogućnostima - one su mekše, gotovo bez mirisa, a tu je posebna mreža unutar tih pelena koja apsorbira ne samo urin, već i većinu dječjih stolica.
  • Huggies pelene: linija Elite Soft pelena za novorođenče. Veličina dva - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Te pelene također mogu apsorbirati tekuće stolice uz pomoć posebnih jastučića - Huggies je čak patentirao tehnologiju koju je razvila tvrtka.
  • Pelene Libero: novorođenče. Za razliku od prethodnog dva proizvođača, postoje tri mogućnosti veličine: do 2,5 kg, 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Postoje posebni kanali za natapanje pelene, a općenito Libero se ponosi što u pelenama nema ništa suvišno - bez losiona ili impregnacija.
  • Pelene Helen Harper Baby: Nova rođena linija. Ova belgijska pelenska marka manje je poznata, ali privlači mnoge roditelje zbog omjera cijene i performansi. Za novorođenčad, Helen Harper ima veličinu od 2-5 kg, također je tamo i 3-6 kg, ali već spada u sljedeću kategoriju.
  • Pelene pelene: novorođenče. Volio mnoge "japanske" ponude za novorođenčad veličine do 5 kg, a kao konkurentsku prednost zove se deodorizirajući učinak pelene i njihovu impregnaciju vitaminom E.
  • Pelene pale: novorođenče. Veličina - do 5 kg. Proizvođači obećavaju da će pelene moći apsorbirati puno tekućine - 200 - 300 puta više nego što teži.
  • Moony pelene: novorođenče. Kao i ostatak "japanskog", novorođenčad su djeca mase do 5 kg. Moony je jedna od mekih pelena.

  Zašto novorođenčadi trebaju posebne pelene?

  U usporedbi s neznatno starijom djecom, novorođenčadi su potpuno bespomoćni. Ne mogu držati glavu, a pupak još nije ozdravio, koža je vrlo osjetljiva (dvostruko mršava od odrasle osobe!). Roditelji bebe još uvijek ne znaju što će reagirati, što može uzrokovati alergije, a općenito čak i iskusne mame i tate, koji nemaju "jedno dijete" iskustvo odrastanja jednog djeteta, imaju vremena zaboraviti kako su mali i bespomoćni oni u jazu između djece. rođena je nova osoba.

  Prosječna težina novorođenčeta iznosi od 2,5 do 4,5 kg. Pelene su potrebne za njih vrlo malen, ali u isto vrijeme dobro apsorbiraju. Roditelji moraju mijenjati bebu 7-8 puta dnevno, au intervalima između tih vremena koža bebe mora biti suha - inače iritacija može započeti. Starija djeca mogu signalizirati njihovu neugodnost ili ih jednostavno ne primijetiti, ali novorođenčadi to je teže. Između ostalog, prve pelene trebale bi biti što je moguće hipoalergenije da ne bi dodavale stres djetetovu tijelu, koje su se prvi put susrele s vanjskim svijetom i dodatnim iritansima.

  Još jedan sitan, ali vrlo važan detalj - na većini pelena za novorođenče nalazi se rez za neželjene pupak. Barem prvih nekoliko dana nakon rođenja, on će držati klin na ostatku pupkovine, a neko vrijeme će se pupak izliječiti. Bolje je da se pelenski materijal u ovom trenutku ne protrlja i mnogi proizvođači to predviđaju.

  U prvih tjedana beba se još uvijek prilagođava svijetu. Njegov je želudac vrlo malen, i brzo reciklira hranu, kako bi se stvorio prostor za sljedeći dio - au procesu ove obrade, naravno, pelene se gube i u velikim količinama. Prema tome, što je roditeljima lakše zamijeniti pelenu, to će biti udobnije za novorođenče, jer više vremena otac i majka provode, a ne na borbu protiv neugodnosti, već na navikavanje na novi status. Jednostavan i udoban čičak, gumu na nogama, tako da pelena ne propušta, a vi niste morali gnjaviti bebu s mijenjanjem odjeće, istezanje strana koje se ne iseljavaju, čak i kada dijete trese noge - sve to je vrlo važno u početku.

  Kako odabrati prve pelene

  Najvažnije je pravilo da ne biste trebali kupiti veliki paket pelena odjednom. Sva djeca su drugačija, a postoji velika vjerojatnost da određena marka možda nije prikladna za određenu robnu marku, čak i ako su to pelene koje su mekše na svijetu, a proizvođač tvrdi da apsolutno ništa ne uzrokuje alergije u svom sastavu.

  Najbolje je isprobati nekoliko različitih marki i ostati na odgovarajući način u svim pogledima.

  Što biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira pelena za novorođenčad:

  • Prisutnost rezanja za umbilikalnu ranu
  • Brzina i kvaliteta apsorpcije - dječja koža ispod pelene ne smije biti vlažna
  • Pelena bi se trebala dobro uklopiti na leđa, trbuščić i noge djeteta, ali ne previše da bi ih izvukli. Previše labave pelene mogu curiti, preblizu će dijete davati nelagodu.
  • Miris - snažno mirisne pelene vjerojatno će biti natopljene nečim, a ne činjenica da će nešto biti korisno za bebu.
  • Indikator punine je prikladan, pogotovo kada dijete spava pola sata, a ne želim ga probuditi da provjerim pelene.
  • Veličina. Na marginalnoj veličini (na primjer, dijete mase 3,2 kg može nositi dimenzije 2-5 kg ​​i 3-6 kg) trebalo bi se usredotočiti na dijete. Ako je njegova visina iznad prosjeka, i prema tome, on nije jako preplitan - bolje je uzeti manje pelene, i za puni dijete - više.

  Recenzije pelena za novorođenče

  Dajemo nekoliko pregleda stvarnih roditelja koji su govorili o prednostima ili nedostacima različitih marki na našoj web stranici (sačuvano je pravopis i interpunkcija autora). Na primjer, korisnik gumba odabrao je Merries za svoje dijete: "Nisu ništa podrezali ispod podda, bez nadražaja i bez svećenika".

  Ksenia iz Balashikha također je izabrala ovaj brand:

  "Merris je prikladno pričvršćen - bolje je stegnuti čičak, a površina velcro je više ljepljiv, a stražnja strana je takva da možete skulptura bez problema (moj sin nije natečen). dobili smo i sonde u rodilištu, pelene, premium kea, jer su nosili strašnu kemiju po kilometru. od pluses - oni imaju rezinochki, ali općenito su teže nego Japs (također smo dali Merris samplers) ".

  Korisnik Nina dijeli:

  "Sve je individualno, trebate pokušati. Ali vodeća premium pelena, haggis i japanski, muni, na primjer. Ali sve dok ga ne pokušavate shvatiti na bebu. "

  Korisnik Lyudmila preferira Pampers:

  "Koristimo samo pelene, bez obzira koliko ih pokušavate, utrljati, protjecati, iritirati... i s njima čak i prah i kreme se ne koriste. Ali ovo je sve vrlo individualno! Samo suđenja i pogreške! "

  Korisnik Olga Lunina je napisao:

  "Muni (japanski). Sviđa mi se činjenica da imaju podrezu ispod svojih pupak, ne moram se savijati. A sa starijim su ih uzeli. "

  Korisnik Alena izabrao je Huggies:

  "Huggis Elite Soft 1 donio je svog supruga jako, bez mirisa i pokazatelja, muni do 5 kg. također dobro, ali sljedeće veličine više se ne sviđaju. "

  Mnoge majke i očevi pišu da je individualni pristup važan pri odabiru pelene i složit ćemo se s njima. Jedno dijete može biti alergično na Moony, druga može biti netolerantna prema Huggiesu, jedna mama će misliti da Pampers miris previše, a drugi Libero je surovi.

  Svatko odluči za sebe kako odabrati pelene za novorođenčad, što će biti prikladno za ovo dijete i ove roditelje, a što je najvažnije - udobnost djeteta, a ne kakav će logotip biti naslikan na pakiranju.

  Vrlo koristan članak, hvala! Slažem se u potpunosti sa svime! Koža novorođenčeta toliko je osjetljiva da je istina napisana - odmah ne trebate uzeti veliki paket, nitko ne zna hoće li se na djetetovu tijelu pojaviti alergija pa je bolje uzeti nekoliko komada ili mali paket. I što je najvažnije - da te pelene nisu bile s mirisom. aromatiziran. Ali ni u kojem slučaju.