Kako odabrati pelene za novorođenčad

Zdravlje

Gotovo niti jedna moderna majka ne brine za dijete bez jednokratnih pelena. Međutim, još uvijek postoje oni koji pokušavaju bez njih zbog različitih stereotipa i mitova. Je li pelena štetna za novorođenčad? Je li bolje koristiti jednokratnu ili višekratnu upotrebu? Koje marke želite?

Pelene Majstori

1. Dječja koža "ne diše" kada koristite jednokratne pelene

Ovo je najčešći mit o "pampers". Zapravo, ova izjava je apsolutno neutemeljena. Moderne visokokvalitetne pelene izrađene su od posebnih materijala koji prozračiva. Kisik se stalno pruža koži djeteta. Ali zračne kupke, kada je dijete već neko vrijeme gole, još je uvijek nužan element svakodnevne njege.

2. Ordinarne pamučne pelene su korisnije od modernih pelena.

To je u osnovi pogrešno. Kada je vlažan, pelena ostaje vlažna, a vlaga dolazi u dodir s kožom, uzrokujući pelensko osip. Ako je majka oklijevala i ne dišu djetetu na vrijeme, koža mrvica zasigurno će postati crvena i trebat će dodatne manipulacije u obliku podmazivanja s pomastom ili krema. Potrebno je mijenjati pelene jednom u satu ili češće, dok pelena, zbog apsorpcijskog sloja, ostane potpuno suha 4-5 sati.

3. Jednokratne pelene su loše za dječake.

Mnogi se mamci boje da će, ako njihov sin troši previše često pelene, "efekt staklenika" koji stvaraju može prouzročiti pregrijavanje genitalija, ispunjenih sterilnosti. Ovo nije točno! Mnogo je istraživanja učinjeno na ovoj temi i apsolutno je dokazano da pelene ne uzrokuju "efekt staklenika", a neplodnost ne ugrožava dječake.

4. Iz pelene, noge mogu postati krive.

Ovo je najsmješniji i neutemeljen mit o svima! Zakrivljenost baby nogu, samo je nasljedni čimbenici, a ništa drugo ne može utjecati na to, osim ozbiljnih bolesti povezanih s zakrivljenosti kukova ili s patološkom nedostatka određenih elemenata u tragovima u tijelu.

5. Korištenje jednokratne pelene može izazvati infekcije mokraćnog sustava.

Takve bolesti mogu biti uzrokovane samo nepravilnom skrbi za djecu, nepravilnom i neadekvatnom higijenom. Pravovremena promjena pelena i njihov pravilan odabir, njegu u skrbi, redovito pranje djeteta potpuno isključuje mogućnost infekcije mokraćnog mjehura.

6. Dijete koje odrasta u pelene teško je podučavati u loncu.

Ova izjava također nije opravdana. Nije teško podučavati bilo koje dijete u lonac ako pokazujete strpljenje, ustrajnost i nježno postupajte. Naravno, neki roditelji lakše mijenjaju pelene nego da se bave bebom i poučavaju mu nove vještine. Ne morate kriviti nedužne pelene, samo trebate posvetiti odgovarajuće vrijeme da podignete svoje dijete.

Vrste pelena

Osim dizajna, sve moderne pelene podijeljene su u tri kategorije:

 • jednokratni klasični;
 • jednokratne pelene, gaćice;
 • za višekratnu upotrebu.

Prije svega, pri odabiru pelena morate odlučiti o tome koje vam je potrebno. Pronalaženje bilo koje opcije u dječjoj trgovini nije teško, ali briga za bebu kada se koriste jednokratne ili višekratne pelene bit će drugačiji.

Pro i kontra od jednokratnih pelena

 • Pronalaženje za mamu - osloboditi puno vremena, jer ne zahtijevaju pranje, sušenje i glačanje.
 • Ne treba se brinuti da će beba biti vlažna za šetnju ili u klinici.
 • Pravovremenom izmjenom isključuje pojavu pelenskog osipa i infekcija mokraćnog mjehura.
 • Dijete je uvijek suho i ne osjeća neugodu, što osigurava dobar san.
 • Uz pravilnu donaciju eliminirajte mogućnost propuštanja.
 • Osigurati "slobodno swaddling", to jest, bebe noge su uvijek slobodne, što je povoljno za fizički razvoj.

kontra:

 • Redovita uporaba jednokratnih pelena je vrlo skupo. Dvije godine korištenja, oko 1500 dolara će se potrošiti na ove higijenske proizvode.
 • Ako su roditelji bebe ljudi zabrinuti za okoliš, ova opcija očito nije za njih. U proizvodnji modernih jednokratnih pelena, aktivno se koristi celuloza, dobivena rezanjem stabala i preradom drva.
 • Također uzrokuje oštećenje okoliša i dugotrajno raspad pelena - traje 250-500 godina.
 • Tvari koje čine neke marke mogu uzrokovati alergije kod djeteta.
 • Ako se pojavi dermatitis ili ekcem, najbolje je koristiti reusable pelene ili pelene.

Pro i kontra od novorođenih pelena

 • Uklonjena je mogućnost alergija.
 • Dugoročno, oni su mnogo jeftiniji od slobodnih kolegama.
 • Oni su potpuno sigurni za okoliš.
 • Nemojte imati nikakvih kontraindikacija.
 • Razlikuju se u vrlo dugom trajanju rada. Može se koristiti za više djece.
 • Pružite "slobodno igranje".
 • Nema potrebe da se neprestano brinete o paketu pelena koje dolaze do kraja.

kontra:

 • Kad kasni zamjenski protok, može uzrokovati osip od pelene.
 • Potreba za stalnim praćenjem suhoće danju i noću.
 • Zahtijevajte česte pranje.
 • Kada se mokri, mogu izazvati neugodu u bebi.
 • Nije ugodno za korištenje na šetnji (osobito tijekom hladne sezone) i u klinici.

Kako odabrati pelene

Prilikom kupnje paketa jednokratnih pelena, trebate paziti na nekoliko nijansi.

Dječji seks

Ako govorimo o jednokratnim pelenama, danas ih proizvođači proizvode u nekoliko verzija:

 • univerzalna;
 • za dječake (apsorbirajući sloj je ojačan s prednje strane);
 • za djevojčice (apsorbirajući sloj pojačan u sredini).

Informacije na koje je proizvod namijenjen za podu uvijek su navedene na pakiranju.

Težina djeteta

Također, izbor ovisi o težini djeteta. Ovo je najvažniji parametar. Prije nego što odete u trgovinu za sljedeći paket, morate znati točnu težinu djeteta. Sve pelene označene su posebnim brojevima na pakiranju. Što je veći broj na pakiranju, to je stariji dijete za koje se te pelene izrađuju. Ispod ove figure označava težinu djeteta, za koju se te pelene dobro uklapaju. Te se vrijednosti mogu razlikovati za svaku robnu marku pa morate pažljivo pregledati.

Za novorođenčad prodaje se zasebna kategorija pelene, naziva se "New born". U bolnicama je bolje kupiti samo pelene. Ne biste trebali kupiti mnogo, jer djeca brzo rastu. Za tjedan dana možda vam je potreban proizvod s oznakom "2".

Kada kupujete višekratne pelene, također trebate obratiti pažnju na označavanje. Veličina te inačice pelena označena je abecednim vrijednostima - A, B, C. Svako slovo također odgovara vrijednosti djetetove težine u kilogramima. Vrijednosti su različite za različite marke, pažljivo ih potražite. U pravilu, A - to su pelene koje kupuju novorođenčad, i C - to je veličina za starije bebe od 1,5 i više godina.

Također u prodaji možete pronaći univerzalne opcije, koje se jednom kupuju, mogu se koristiti od rođenja do 2 godine.

Visina i građa djeteta

Ponekad težina bebe odgovara kategoriji pelene, a oni su premali ili preveliki. To se može dogoditi jer je dijete previsoko za svoju dob ili, obrnuto, ima sitnu tjelesnu građu. Potrebno je obratiti pozornost na ovo i kupiti bebe pelene veličine veće ili manje. Nažalost, po prvi put se može utvrditi samo iskustvom, prvenstveno usredotočujući se na težinu djeteta.

Kako nositi pelenu

Pravilno nošenje pelene na djetetu je vrlo važno! To će spriječiti puno problema, naime, urin podtechet dijete nije i ne mrlja odjeću ili posteljinu u jaslicama, A pišljivom ne može slučajno „izgubiti” pelenu tijekom vožnje, bebe trbuščić neće biti izgnječen po pojasu, i tako dalje.

Kada stavljate pelenicu, morate slijediti nekoliko jednostavnih pravila:

 • Veličina pelene treba odgovarati težini i dobi djeteta.
 • Ako novorođenčad još nije ozdravala pupak, tada je potrebno osigurati pristup kisiku u ranu. Pelena mora biti pričvršćena ispod pupka. Danas u prodaji možete pronaći posebne modele koji imaju utore ili anatomske jastučiće za pupak.
 • Čahura nije čvrsto pričvršćena, tako da je trbuh beba udoban.
 • Ako je potrebno, koža djeteta ispod pelene tretirana je posebnom kozmetičkom formulom - prahom, krema za bebe i uljem. Za osip od pelene trebat će vam farmakološka iscjeljenja ili kreme.
 • Obavezno provjerite gumu oko nogu i ispravite ih ako su omotane. Zatim urin neće propasti.

Koje marke pelena preferiraju

Ako govorimo o novim pelene, onda se možete potpuno osloniti na intuiciju i odabrati verziju koja vam se sviđa. Kvaliteta takvih pelena u različitim brandovima je gotovo jednaka. Udobnost djeteta u potpunosti ovisi o pravodobnoj zamjeni. Najkvalitetnije i najpopularnije marke danas su Haute džepovi, Blueberry, Coolababy.

Ocjena najkvalitetnijih marki raspoloživih pelena

Odabir dobrih pelena za jednokratnu upotrebu prilično je teško. Ocjena u nastavku temelji se na procjenama stručnjaka, kao i popularnosti robnih marki među potrošačima.

1. mjesto - Merries (Meries)

Danas je to najpopularnije japanske pelene. Među predstavnicima japanskih proizvoda na policama nalaze se i robne marke Goon (Gong) i Moony (Mooney), no Merries je osvojio prvo mjesto u kvaliteti. Oni se razlikuju po trenutnoj apsorpciji vlage i produljenoj suhoći. Površina pelene je vrlo meka, osjetljiva u odnosu na osjetljivu kožu djeteta.

Od nedostataka marke Merries može se zabilježiti samo činjenica da su samo veliki paketi u prodaji. To nije uvijek prikladno, primjerice, na putu.

2 mjesto - Pampers (Pampers)

Prve jednokratne pelene koje su se pojavile u našoj zemlji prava su među najboljima. U retku se nalazi nekoliko serija. Najkvalitetniji i prikladniji za novorođenče - Pampers Premium Care. Pelene ove serije imaju mekanu unutarnju površinu, dobro upijaju vlagu i ostaju suha dugo vremena.

Nažalost, jeftine pelene ove marke (Sleep series Play) ne može se pohvaliti besprijekornom kvalitetom, a impregnacija ekstrakta kamilice može uzrokovati alergije. Stoga se bolje prebaciti na pouzdaniju Pampers Premium Care i Pampers Active baby series suhu, kvalitetu koja je besprijekorna.

3. mjesto - Haggies (Haggis)

Marka ima veliku raznolikost serije, od kojih je najviša kvaliteta Haggies Elite Soft. Pelene ove serije idealne su za novorođenčad i stariju djecu. Iznenađujuće meka površina pelene pružit će udobnost djetetu, a trenutna apsorpcija će spriječiti pojavu pelene.

Također možete odabrati posebne opcije za djevojčice i dječake među Haggis pelene, najviše odgovara i sigurno pelene za spavanje (serija DryNites) i pelene-gaće za djecu koja se kreću oko puno.

4. mjesto - Goon (Gong)

Japanski brand je osvojio ljubav mnogih Rusa zahvaljujući dobroj kvaliteti. Ne mogu ih nazvati jeftini, ali je cijena u ovom slučaju opravdana. Apsolutna suhoća u roku od nekoliko sati i sigurni ekološki prihvatljivi materijali, posebna impregnacija vitaminom E je ono što svaka mama želi pronaći u pelenama. Za novorođenčad postoji posebna Goon Premium serija, čija je kvaliteta još veća pozornost. Vrlo je pogodno da posjeduju poseban pokazatelj punine, koji vam omogućuje da promijenite pelenu na vrijeme.

5. mjesto - Libero (Libero)

Drugi popularni brand pelena, koji karakterizira velika raznolikost serije i dizajna. Među proizvodima možete pronaći razne mogućnosti u obliku klasičnih pelena, pelena, gaćica, posebnih opcija za novorođenčad, modele za kupanje.

Proizvodi ove marke bit će pouzdani asistent u njezi djeteta. Kod njih se ne bi trebao bojati da će beba biti vlažna ispred vremena ili će urin proći na plahtama.

Najviša kvaliteta linije ove marke je Libero Comfort. Ovo je klasična opcija za djecu bilo koje dobi. Međutim, za mobilne djecu, bolje je kupiti posebnu seriju Libero UpGo pantyja za jednokratnu upotrebu, koja osim dobre kvalitete ima zanimljive zanimljive obrasce.

Kada koristite pelene, trebate se sjetiti da su ih prije svega potrebni roditelji, a ne dijete, tako da ne možete spasiti kvalitetu, olakšavajući život za sebe, ali pružajući mu bebu. Vrijedi odabrati samo marke kvalitete i odgovorno voditi brigu o djetetu.

Tražimo savršenu bebu pelenu

Pronalaženje savršene pelene za dijete važan je zadatak roditeljima, riješen pokušajem i pogreškom. Posjedujete korisne informacije, značajno smanjujete vrijeme pretraživanja.

Pelene olakšavaju život mladim roditeljima koji su nedavno stekli nadopunu. Nije tajna da je ovaj higijenski element pravi spasilac, štedi vrijeme i pelene te doprinosi ugodnoj zabavi za dijete. Odabir pelene za dijete, valja razmotriti nekoliko nijansi. Razmotrite glavne točke koje treba obratiti pozornost.

Danas je izbor proizvođača i modela pelene neobično širok. Jednokratno ili višekratno, noćno ili dnevno, za dječake ili djevojčice, "disanje" ili normalno, namijenjeno novorođenčadi, malo odrasle ili odrasle bebe - vrlo je teško kretati se po izboru. Osim toga, značajan faktor je i cijena jer je poželjno kupiti pelene jeftino jer svi znamo koliko često djeca "idu u zahod".

Jednokratni ili višekratni

Moderne višekratne pelene nisu višeslojna pamučna gaza koju koriste naše bake. Ipak, nešto je ostalo nepromijenjeno u njima. Kada kupujete pelene za bebu, važno je zapamtiti da se višekratna pelena mora prati, osušiti, a zatim glačati.

Jednokratna pelena pokazala se prikladnijom dječjom higijenom - izborom suvremenih roditelja. Možete koristiti pelena za jednokratnu upotrebu kod kuće i na ulici, uvijek s vama, posjetom ili klinikom, za odmor. Proizvodne tvrtke proizvode jednokratne pelene, u kojima bebe udobno spavaju. Jedna pelena ne zahtijeva pranje, sušenje i glačanje. Korištenje pelene za jednokratnu upotrebu, trebali biste slušati neke preporuke:

 • Danju se pelena treba mijenjati u intervalima od 2-3 sata;
 • Zamjena pelene nakon spavanja, hodanja ili stolice je nužno;
 • Važno je organizirati bebe zračne kupke.

Potrebno je zračiti dijete kako bi se oslobodila koža učinka staklenika, pojava pelenskog osipa. Stalno nošenje pelene uzrokuje da vaše dijete doživi nelagodu.

model

Postoji li razlika - za dječake i djevojčice? Mnogi mladi roditelji zbunjeni su pri odabiru pelene za dječaka ili djevojčicu. Odaberite "unisex" pogodan za dječake i djevojčice.

Velcro ili panty pelena. Na prikladnoj strani, pelena s čičakom za pričvršćivanje se dokazala. Prikladno je za dijete do 6 mjeseci. Nakon 6-7 mjeseci, dijete počinje aktivno istraživati ​​svijet, osjećati, pričvrstiti, otključati sve što mogu, a zatvarači nisu iznimka. Čičak za pričvršćivanje privlače pažnju, a djeca ih počnu otkopčavati.

U dobi od 7 mjeseci preporuča se koristiti pelene, gaćice (6 najboljih gaćica - pelene (ocjenjivanje)). Neće ograničavati i onemogućiti kretanje djeteta koje tek počinje hodati i dopustiti mu da se potpuno usredotoči na proučavanje svijeta oko sebe. Takva se pelena može lako ukloniti - samo dovoljno da razbije bočni šav, i stoga neće biti nikakvih neodlučnosti i svađe oko mijenjanja odjeće. U pogledu upijanja i mekoće, pelene pelene nisu ni na koji način niže od redovitih pelena. Između ostalih prednosti izdvajamo jednostavnu reciklažu: dovoljno je da se objesi pelena, pričvršćujući ga ljepljivom vrpcom. Štoviše, dijete uči skinuti ga i staviti gaćice (gaćice koje pomažu u podučavanju lonca), čime se brzo priviknu na lonac.

Pelene za kupanje. Kada dođete u bazen ili se odmarate uz otvorenu vodu, važno je staviti posebne hlače za bebu da pliva. Ne oteklina, čvrsto sjedite i ne dopustite da se sadržaj isprazni. Njima ih zaštitite od "ugodnih iznenađenja" bebe.

veličina

Veličina je važna pri odabiru pelene za dijete. Razmislite o težini djeteta, strukturi njegovog tijela (trbuščić, ispupčene noge). Sve informacije o odabiru pelene, odnosno težinu i veličinu djeteta mogu se naći na ambalaži.

Ponekad se događa da dijete odgovara dvije veličine. U takvim okolnostima morat ćete se usredotočiti na strukturu tijela. Ako je beba mršava, odaberite manju veličinu. Vaša beba je velika - kupite veću veličinu.

Neki modeli za novorođenčad su opremljeni preklopima pupka. Ovo rezanje pokriva umbilikalnu ranu i štiti ga od prljavštine i trljanja. Sve dodatne komponente pelene možete saznati pročitavajući podatke proizvođača o pakiranju.

detalji

Indikator vlage izvrsna je značajka kada se radi o kupnji pelene za novorođenče. Roditelj će znati kada trebate promijeniti pelene. Čim se pelena napuni, indikator mijenja boju, koja postaje signal za zamjenu. Ova imovina omogućuje majci da ne ometa dijete za vrijeme spavanja.

Što miriše poput pelene? Nemojte odmah brinuti ako pelena ima izraženi miris. Neke tvrtke proizvode proizvode s raznim mirisnim ekstraktima i mirisima. Možete mirisati i odabrati "isto" u bilo kojem velikom dječjem supermarketu, gdje su prikazane demonstracijske predmete.

Što trebate znati o savršenom pelensu - 3 glavna pravila

Postoje neka neizgovorena pravila koja se moraju pridržavati mladih roditelja:

Ne treba trljati. Postoje tragovi guma u crveno? Provjerite da gumene trake nisu savijene. Također imajte na umu da li je veličina pravilno odabrana.

Ne treba propustiti. Neko vrijeme nakon mijenjanja pelene, na dječjoj odjeći postoje mokra oznake, iako je pelena dobro zakopčana? Obratite pozornost na veličinu ili koristiti proizvode koje proizvode druge tvrtke.

Ne smije uzrokovati osip od pelene. Ako bebin dječak ima osip, dijete može imati pojedinačne alergijske reakcije. Možete probati pelene od drugih proizvođača.

Praktični savjeti našeg čitatelja + video usporedbe pelene poznatih marki

Da ne biste potrošili dodatni novac (i, u pravilu, u proširenim obiteljima, nema financijskih sredstava), bolje je provesti mali test. Kupite na tržištu jedan uzorak od nekoliko različitih pelena (obično na takvim mjestima postoji mogućnost kupnje komada). Kada dođete kući, pažljivo provjerite svaku pelenu. Prvo ga spljoštiti i, u izravnom svjetlu, obratite pozornost na količinu punila (više, bolje). Zatim, pazite da nakon apsorpcijskog sloja budu posebni nabori slični gumi. Oni su zaštita od curenja. Unutarnja i vanjska površina bilo koje pelene ne mora izgledati poput podmornice na dodir. Vrlo je važno da pelena omogućuje cirkulaciju zraka, inače postoji opasnost od iritacije ili pelenskog osipa kod djeteta. Velcro treba biti širok. Njihovu kvalitetu može se provjeriti i običnim dječjim prahom: samo ulijte malu količinu na ljepljivu stranu površine i ako nastavi pokazati svoju funkciju vezivanja, onda je to definitivan plus.

U procesu odabira savršene pelene, možete se osjećati kao heroj komercijalnog. Uzmite čašu čaja ili bilo koju drugu tekućinu u boji i ulijte je preko apsorpcijskog sloja pelene. Dakle, provjeravate koliko brzo i u kojoj mjeri apsorbira vlagu. Nakon što izvodite neku vrstu eksperimenta, pokrenite ruku preko pelene kako biste bili sigurni da ne dopušta vlagu i ostavlja tragove na površini.

Također čitamo:

Kako odabrati pelenu, kako se međusobno razlikuju, trebate li kremu ispod nje, da li su jednokratne pelene štetne, a kako smo se koristili ponovljivim i usporedbom s raspoloživim, vidjet ćete sve to u ovom videu!

6 najboljih beba pelena

Kriteriji za odabir najboljih pelena za novorođenčad

Roditelji ponekad posvećuju barem toliko vremena za odabir prvih pelena za odabir dječjeg krevetića ili odjeće, što je posve opravdano. Nažalost, u trgovini često možemo cijeniti ljepotu ambalaže, a ne pravi izgled i zasigurno ne "borbene" osobine pelene. Koji su znakovi dobrih pelena za novorođenčad?

Ispravna veličina

Za bebe namijenjene su veličine 2-5 kg ​​(XXS), 3-6 (NB, Newborn), 0-5 kg ​​i veličina 0 ili Micro (do 2 kg). Istodobno, sve marke imaju svoj "uzorak" pelene, postoje širi i uži modeli, a neki od njih nemaju dovoljno. Ali napokon, djeca su također različita. Stoga, za početak, možete kupiti 2-3 različite male pakete i isprobati njihovu udobnost i učinkovitost kod djeteta.

materijali

Pamuk je prirodni, mekan i prozračan materijal. To je najbolje za novorođenčad, ali pelene su prilično skupe. Celuloza je jeftinija, daje pelenama nešto "kartonskog" izgleda, ali je također sigurna i hipoalergenska sirovina, poput netkanog materijala. Ali ako u sastavu ima polietilena, treba ga upozoriti: takva pelena neće biti u mogućnosti pružiti kožu potrebnu razmjenu zraka.

upijajući

Budući da se apsorbirajući materijal može djelovati kao suhi gel u granulama (skuplji je i učinkovitiji) i vlaknasta punila. Važno je da se tvar ne samo brzo i učinkovito apsorbira, nego i rasporedi po cijeloj unutarnjoj površini pelene, uključujući i gornji dio. Primijetili smo da su modeli s bojom u obliku gela u sredini najgori od svih apsorbirani. Ali ako se gel unutar pelene zgnječi ili, što je još gore, ispada na kožu djeteta, takav proizvod treba odmah odbaciti.

Elementi zaključavanja

Velcro dobre pelene bi trebale biti ponovno upotrebljive i ne daju neugodne senzacije kože bebe (ne drže se, a ne ubod, itd.). Još jedan bitan element su mekane manžete oko nogu. Nisu svi modeli imaju elastične pojaseve u pojasu ili elastičnom pojasu, ali s njima pelene se drže bolje i apsorbiraju više pouzdano.

Posebna svojstva pelene

Ovo je pokazivač traka za punjenje, utiskivanje ili mrežicu na unutarnjoj površini pelene radi boljeg apsorpcije, izrezivanje za pupak, dodatne manžete, kao i prirodne impregnacije s antibakterijskim i skrbnim svojstvima.

Što proizvođači pelene za novorođenče nude?

Svi lideri na tržištu pelene proizvode modele novorođenčadi. Priznajem, mame, japanske pelene (Goo.n, Merries, Moony) nisu samo najdelikatnija i udobnija, ali i najviša kvaliteta i učinkovitost. Istina, oni nisu pristupačni svima, a među njima postoje i "izvozne" stranke čija je kvaliteta znatno niža.

Čelnici u popularnosti i dalje ostaju europske marke: Pampers, Huggies, Libero. Oni su jeftiniji, a većina ruskih majki zadovoljna je kvalitetom. Istovremeno, premium marke i serije (Fixies, Pampers Premium Care, Huggies Elit Soft) praktički se ne razlikuju po svojim svojstvima i cijenama od onih japanskih. Eko-pelene ističu se: Naty, Greenty, Lovular i drugi. Karakterizira ih kvalitetna, visoka cijena i nedostupnost u običnim trgovinama.

The Price Expert je identificirala 6 najboljih pelene modela za novorođenče koje zaslužuju pažnju mame.

Kako odabrati pelene za novorođenče

Pelene za novorođenče dugo su stekle popularnost među roditeljima, premda prije nekoliko godina nije bilo lako pronaći ovu vrstu dječjih proizvoda u supermarketu. Danas mnoge velike marke proizvode takve linije, a možete naći pelene za novorođenče u ljekarnama i supermarketima. Kako odabrati pelene za novorođenčad i koje su značajke ovih predmeta skrbi za minijaturne djece opisane u nastavku.

Mnogi proizvođači imaju posebne pelene za novorođenčad: od najpoznatijih na tržištu Pampers, Huggies, Libero do "japanskog" - kao što su Moony, Merries i Goon.

Evo nekoliko marki koje proizvode pelene za novorođene bebe: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, Sunce i Mjesec, Milly Tilly. Nemoguće je navesti sve marke - ima ih puno, a nove se redovito pojavljuju, ali ćemo pogledati "čips" nekoliko najčešćih.

Pelene za novorođenče od vodećih brandova

Gotovo svaka tvrtka koja proizvodi pelene ima zasebne proizvode za najmanja potrošača. Mnoge organizacije surađuju s bolnicama majčinstva, a neki od navedenih proizvoda mogu se tamo suditi.

 • Pampers pelene: ovaj proizvođač ima dvije linije, Pampers New Baby-Dry i Pampers Premium Care. U obje linije za novorođenčad nude se dvije veličine - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Razlika između proizvoda nije samo u cijeni. Premium Care opravdava visoke troškove s dodatnim mogućnostima - one su mekše, gotovo bez mirisa, a tu je posebna mreža unutar tih pelena koja apsorbira ne samo urin, već i većinu dječjih stolica.
 • Huggies pelene: linija Elite Soft pelena za novorođenče. Veličina dva - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Te pelene također mogu apsorbirati tekuće stolice uz pomoć posebnih jastučića - Huggies je čak patentirao tehnologiju koju je razvila tvrtka.
 • Pelene Libero: novorođenče. Za razliku od prethodnog dva proizvođača, postoje tri mogućnosti veličine: do 2,5 kg, 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Postoje posebni kanali za natapanje pelene, a općenito Libero se ponosi što u pelenama nema ništa suvišno - bez losiona ili impregnacija.
 • Pelene Helen Harper Baby: Nova rođena linija. Ova belgijska pelenska marka manje je poznata, ali privlači mnoge roditelje zbog omjera cijene i performansi. Za novorođenčad, Helen Harper ima veličinu od 2-5 kg, također je tamo i 3-6 kg, ali već spada u sljedeću kategoriju.
 • Pelene pelene: novorođenče. Volio mnoge "japanske" ponude za novorođenčad veličine do 5 kg, a kao konkurentsku prednost zove se deodorizirajući učinak pelene i njihovu impregnaciju vitaminom E.
 • Pelene pale: novorođenče. Veličina - do 5 kg. Proizvođači obećavaju da će pelene moći apsorbirati puno tekućine - 200 - 300 puta više nego što teži.
 • Moony pelene: novorođenče. Kao i ostatak "japanskog", novorođenčad su djeca mase do 5 kg. Moony je jedna od mekih pelena.

Zašto novorođenčadi trebaju posebne pelene?

U usporedbi s neznatno starijom djecom, novorođenčadi su potpuno bespomoćni. Ne mogu držati glavu, a pupak još nije ozdravio, koža je vrlo osjetljiva (dvostruko mršava od odrasle osobe!). Roditelji bebe još uvijek ne znaju što će reagirati, što može uzrokovati alergije, a općenito čak i iskusne mame i tate, koji nemaju "jedno dijete" iskustvo odrastanja jednog djeteta, imaju vremena zaboraviti kako su mali i bespomoćni oni u jazu između djece. rođena je nova osoba.

Prosječna težina novorođenčeta iznosi od 2,5 do 4,5 kg. Pelene su potrebne za njih vrlo malen, ali u isto vrijeme dobro apsorbiraju. Roditelji moraju mijenjati bebu 7-8 puta dnevno, au intervalima između tih vremena koža bebe mora biti suha - inače iritacija može započeti. Starija djeca mogu signalizirati njihovu neugodnost ili ih jednostavno ne primijetiti, ali novorođenčadi to je teže. Između ostalog, prve pelene trebale bi biti što je moguće hipoalergenije da ne bi dodavale stres djetetovu tijelu, koje su se prvi put susrele s vanjskim svijetom i dodatnim iritansima.

Još jedan sitan, ali vrlo važan detalj - na većini pelena za novorođenče nalazi se rez za neželjene pupak. Barem prvih nekoliko dana nakon rođenja, on će držati klin na ostatku pupkovine, a neko vrijeme će se pupak izliječiti. Bolje je da se pelenski materijal u ovom trenutku ne protrlja i mnogi proizvođači to predviđaju.

U prvih tjedana beba se još uvijek prilagođava svijetu. Njegov je želudac vrlo malen, i brzo reciklira hranu, kako bi se stvorio prostor za sljedeći dio - au procesu ove obrade, naravno, pelene se gube i u velikim količinama. Prema tome, što je roditeljima lakše zamijeniti pelenu, to će biti udobnije za novorođenče, jer više vremena otac i majka provode, a ne na borbu protiv neugodnosti, već na navikavanje na novi status. Jednostavan i udoban čičak, gumu na nogama, tako da pelena ne propušta, a vi niste morali gnjaviti bebu s mijenjanjem odjeće, istezanje strana koje se ne iseljavaju, čak i kada dijete trese noge - sve to je vrlo važno u početku.

Kako odabrati prve pelene

Najvažnije je pravilo da ne biste trebali kupiti veliki paket pelena odjednom. Sva djeca su drugačija, a postoji velika vjerojatnost da određena marka možda nije prikladna za određenu robnu marku, čak i ako su to pelene koje su mekše na svijetu, a proizvođač tvrdi da apsolutno ništa ne uzrokuje alergije u svom sastavu.

Najbolje je isprobati nekoliko različitih marki i ostati na odgovarajući način u svim pogledima.

Što biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira pelena za novorođenčad:

 • Prisutnost rezanja za umbilikalnu ranu
 • Brzina i kvaliteta apsorpcije - dječja koža ispod pelene ne smije biti vlažna
 • Pelena bi se trebala dobro uklopiti na leđa, trbuščić i noge djeteta, ali ne previše da bi ih izvukli. Previše labave pelene mogu curiti, preblizu će dijete davati nelagodu.
 • Miris - snažno mirisne pelene vjerojatno će biti natopljene nečim, a ne činjenica da će nešto biti korisno za bebu.
 • Indikator punine je prikladan, pogotovo kada dijete spava pola sata, a ne želim ga probuditi da provjerim pelene.
 • Veličina. Na marginalnoj veličini (na primjer, dijete mase 3,2 kg može nositi dimenzije 2-5 kg ​​i 3-6 kg) trebalo bi se usredotočiti na dijete. Ako je njegova visina iznad prosjeka, i prema tome, on nije jako preplitan - bolje je uzeti manje pelene, i za puni dijete - više.

Recenzije pelena za novorođenče

Dajemo nekoliko pregleda stvarnih roditelja koji su govorili o prednostima ili nedostacima različitih marki na našoj web stranici (sačuvano je pravopis i interpunkcija autora). Na primjer, korisnik gumba odabrao je Merries za svoje dijete: "Nisu ništa podrezali ispod podda, bez nadražaja i bez svećenika".

Ksenia iz Balashikha također je izabrala ovaj brand:

"Merris je prikladno pričvršćen - bolje je stegnuti čičak, a površina velcro je više ljepljiv, a stražnja strana je takva da možete skulptura bez problema (moj sin nije natečen). dobili smo i sonde u rodilištu, pelene, premium kea, jer su nosili strašnu kemiju po kilometru. od pluses - oni imaju rezinochki, ali općenito su teže nego Japs (također smo dali Merris samplers) ".

Korisnik Nina dijeli:

"Sve je individualno, trebate pokušati. Ali vodeća premium pelena, haggis i japanski, muni, na primjer. Ali sve dok ga ne pokušavate shvatiti na bebu. "

Korisnik Lyudmila preferira Pampers:

"Koristimo samo pelene, bez obzira koliko ih pokušavate, utrljati, protjecati, iritirati... i s njima čak i prah i kreme se ne koriste. Ali ovo je sve vrlo individualno! Samo suđenja i pogreške! "

Korisnik Olga Lunina je napisao:

"Muni (japanski). Sviđa mi se činjenica da imaju podrezu ispod svojih pupak, ne moram se savijati. A sa starijim su ih uzeli. "

Korisnik Alena izabrao je Huggies:

"Huggis Elite Soft 1 donio je svog supruga jako, bez mirisa i pokazatelja, muni do 5 kg. također dobro, ali sljedeće veličine više se ne sviđaju. "

Mnoge majke i očevi pišu da je individualni pristup važan pri odabiru pelene i složit ćemo se s njima. Jedno dijete može biti alergično na Moony, druga može biti netolerantna prema Huggiesu, jedna mama će misliti da Pampers miris previše, a drugi Libero je surovi.

Svatko odluči za sebe kako odabrati pelene za novorođenčad, što će biti prikladno za ovo dijete i ove roditelje, a što je najvažnije - udobnost djeteta, a ne kakav će logotip biti naslikan na pakiranju.

Vrlo koristan članak, hvala! Slažem se u potpunosti sa svime! Koža novorođenčeta toliko je osjetljiva da je istina napisana - odmah ne trebate uzeti veliki paket, nitko ne zna hoće li se na djetetovu tijelu pojaviti alergija pa je bolje uzeti nekoliko komada ili mali paket. I što je najvažnije - da te pelene nisu bile s mirisom. aromatiziran. Ali ni u kojem slučaju.

Koje pelene su najbolje za novorođenče

Brojne rasprave o prednostima i opasnostima pelena uvijek će biti tamo, no ono što se ne mogu dogovoriti jest da to čini život lakšim za mamu. Da, a dijete, s vremena na vrijeme, također je korisno.

Da, može se pojaviti osip ili iritacija pelene, ali ove nevolje mogu se pojaviti i kod djece u gazežićima. Kako bi vaša poznanik i suradnja s pelenama bili uspješni, samo ih trebate pravilno koristiti i odabrati koje pelene su najbolje za novorođenče, a taj je pokazatelj isključivo individualan.

Pelene (Pampers)

Nije slučajno da upoznavanje s pelenama počinje s ovom tvrtkom, a često pelene drugih tvrtki nazivaju se pelene. Prva masovna proizvodnja pelene podesila je Procter Gamble, koji je osnovao brand Pampers. Pelene ove marke variraju u seriji, veličini i obliku.

Premium Care je najskuplja i najkvalitetnija vrsta, takozvana vrhunska klasa u snježnoj boji. Dostupno u šest veličina u obliku pelene i tri - u obliku gaćica.

 1. Imajte na umu da u ovoj seriji postoji 0 veličina za bebe težine 2,5 kg.
 2. 1, 2, 3 veličine pelene bit će vam korisne tijekom prve godine života malog djeteta, njihova gradacija je 2-5, 3-6 i 5-9 kg;
 3. Oblik panty je dostupan u 3 veličine, ali težina nije ista kao i za pelene - od 6 do 9 kg;
 4. Premium Care prodaje se kao jednokratna pelena za novorođenčad koja se može sušiti do 12 sati. Istodobno apsorbiraju ne samo vlažnost, nego i tekuće fekalije dojenčadi (pročitajte članak na temu: Tekuća stolica u novorođenčadi >>>). U tu svrhu, kod pelena 1-3 brojeva postoji dodatni prijenosni sloj-mreža;
 5. Pelene 0-3 veličine su opremljene s indikatorom vlage, tako da ne morate ukloniti i provjeriti pelenina puninu, traka na trbuhu će vam reći o tome;
 6. Bočne strane pelene na elastičnoj, pričvršćene s velcro, mogu se ukloniti i nositi nekoliko puta;
 7. Pelena sama po sebi je tanka, meka i prozračna, što znači manje vjerojatnost pelenskog osipa u novorođenčadi.

Baby - Dry series - pelene u tirkiznom pakiranju. Postoje tri podskupine: Novi Baby-Dry, Active Baby-Dry i Pampers gaćice.

 • Novi Baby-Dry - za bebe od 2 do 6 kg, veličine 1 i 2;
 • Aktiv Baby-Dry od 4 do 18 kg, veličine 3, 4, 4+, 5, 6;
 • Pampers hlače Hlače od 6 do 18 kg, veličine 3, 4, 5, 6. Usput, kratke hlače sada su proizvedene odvojeno za dječake, a posebno za djevojčice;
 • Proizvođač ponovo obećava do 12 sati suhog i u svim kategorijama zbog dvostrukog sloja - prvi prolazi vlagom i ne pusti ga natrag, a drugi unutarnji sloj pretvara ga u gel;
 • Postoji zaštitni balzam;
 • Stropne bočne stjenke, čičak zatvarači izdržati ponovnu upotrebu otvaranja i zatvaranja;
 • Ne lebdi;
 • Čak iu punjenom stanju, te pelene se ne uzimaju kao grumen, već su dobro komprimirane na 8 cm, tako da beba nastavlja aktivno kretati.

Serija SleepPlay u svijetlo narančastoj ambalaži je najpristupačnija opcija.

 1. Tanji i prozračni, ali manje upijajući, do 9 sati suhoće. Idealno za vruće ljeto;
 2. Postoji impregnacija - ekstrakt kamilice;
 3. Rastezanje sidara, čičak;
 4. U četiri veličine: 2, 3, 4, 5. Ova serija ne uključuje pelene za novorođenčad.

Cijene ovise o kategoriji, broju pelena u paketu i veličini. Usput, kako se težina djeteta povećava ovisno o njegovoj dobi, možete pročitati u članku: Dobitak težine novorođenčadi po mjesecima >>>

Hagiss

Vrlo popularan brand pelena, koji je također predstavljen u nekoliko serija i oblika. Haggis Elite Soft, Haggis Ultra Comfort i gaćice Haggis i Haggis Little Sweemers. Postoje pelene za djecu od 4 godine u obliku gaćica.

Haggis Elite Soft je elitni serijal za novorođenčad.

 • Pet veličina od 2 do 22 kg;
 • Mekani, prozračni porozni materijal, prirodni gornji sloj pamuka;
 • U veličini 1 nalazi se mekan pupak u pupku;
 • Indikator vlage u veličinama 1 i 2;
 • Postoji unutarnji džep u kojem se nakuplja vlaga koja sprečava curenje kroz leđa;
 • Elastični struk i protezni zatvarači.

Haggis Ultra Comfort je niz pelena, koji je podijeljen po spolu: ružičasti paketi s djevojkom i plave s dječakom. Nakon što ste vidjeli svoj stilski dizajn, točno odredite koje su pelene bolje za novorođenče.

 1. Četiri veličine 3, 4, 4+, 5 od 5 do 22 kg;
 2. Zanimljivi crteži iz Disney crtanih filmova privlače pozornost vašeg djeteta;
 3. Leđa na elastičnom pojasu, objesiti oko nogu, ne nastavlja;
 4. Reusable Velcro fastener;
 5. Disanje kroz korištenje materijala s mikroporama.

Haggis gaćice - izvrstan alat za mobilnu djecu tijekom razdoblja treninga za lonac (pročitajte stvarni članak: Kako podučiti dijete u loncu? >>>).

 • Veličine 4, 5, 6 od 9 do 22 kg;
 • Jednostavno se staviti i skinuti kao gaćice;
 • Apsorbirati do 500 ml tekućine;
 • Dobro se pričvrstite na leđa i oko nogu, nemojte curiti;
 • Kod punjenja pelene postoji niz vježbanja s obrascem slabljenja.

Haggis Classic - proračunska serija

 1. Veličine 1, 2, 3, 4, 4 +, 5 od 2 do 25 kg;
 2. Celuloza s vodootpornim vanjskim slojem;
 3. Tekućina se ne akumulira na jednom mjestu, već se rasprostire na čitavom području;
 4. Pojas se proteže, polica oko nogu;
 5. Tanak i prozračan.

Pampers Haggis za novorođenče dostupni su u mini paketima iu velikim kartonskim pakiranjima.

Libero

Ne manje popularan brand pelena. Također je predstavljen u različitim serijama: od New Born do gaća za plivanje.

Libero New Born - nježna i pouzdana zaštita za bebe.

 • Veličine 0, 1, 2 od 2 do 6 kg;
 • Izrezati za pupak;
 • Postoji bar pokazatelj punine;
 • Visoke poluge oko nogu i elastične na leđima sprječavaju propuštanje.

Libero Comfort Zoo - jedinstveni dizajn baš poput vašeg djeteta.

 1. Veličine 3, 4, 5, 6 od 4 do 22 kg;
 2. Elastična na stražnjoj strani i na stranama, široki pričvršćivači fiksiraju pelenu;
 3. Indikator veličine: ako je pričvrščivač u središtu svijetla sektora, veličina je prikladna za novorođenče, ako je bliža stranama - vrijeme je da preuzmete sljedeću veličinu;
 4. Udišu, dobro upijaju vlagu.

Libero gaćice. Veličine 4, 5, 6, 7 od 7 do 26 kg. Prilično tanak, mekan i praktičan.

Libero Evridei - proračunska serija koja, unatoč niskoj cijeni, ima prilično visoku kvalitetu.

 • 2, 3, 4, 5 od 3 do 25 kg;
 • Dobro se apsorbira i ne propušta zbog uskog rastezljivog remena i visokih polica;
 • Sadrži ekstrakt kamilice;
 • Disati.

Libero Touch - nova super-tanka linija pelene.

 1. Veličine od 1 do 6;
 2. Vrlo tanak, mekan, prozračan;
 3. Indikator punine na svih šest veličina.

Pelene Dada

Poljski pelene Dada je sada vrlo popularan. Cijena je niska, a kvaliteta je na dovoljnoj razini.

 • Četiri veličine od 2 do 25 kg;
 • Nekoliko slojeva, materijala - pamuka;
 • Dobro apsorbira i ne skliznuti;
 • Učvrstite tijelom tijelom zbog elastičnih bočnih stranica;
 • Dovoljno tanko i prozračno.

Helen harper

Proizvodi belgijskog proizvođača dostupni su iu maloprodajnim i online trgovinama. Predstavljena u tri serije: Helen Harper Baby, Helen Harper SoftDray i gaćice.

Helen Harper Baby može se koristiti od rođenja.

 1. Veličine od 1 do 5 od 2 do 25 kg;
 2. Absorbencija: oko 800 ml tekućine;
 3. Dobro se uklapa u tijelo novorođenčeta;
 4. Meko, nježno, prozračno i pouzdano;
 5. Bez impregnacije i balzama.

Helen Harper SoftDray za djecu od 4 kg.

 • Tanak, ne vidljiv ispod odjeće;
 • Zrak cirkulira, ne pluta;
 • Hypoallergenic unutarnji sloj;
 • Tekućina ne propušta, apsorbira se unutar najmanjih kuglica;
 • Visoke strane i elastična učvršćenja.

Pelene pelene nalaze se u liniji Helen Harper SoftDray, počevši od 4 veličine s 8 kg.

Pelene se mogu kupiti

Zemlja proizvodnje pelene Merries - Japan.

 1. Obratite pažnju na neuobičajenu veličinu gradske regije: NB, S, M, L, XL. Dodatno, dimenzije su označene, ali morate malo oštetiti jer su pelene male;
 2. Pelene pelene za novorođenčad dobro zadržavaju vlagu i dobro se uklapaju u bebino tijelo;
 3. Postoje tri indikatorske trake koje pokazuju razinu popunjenosti. Ako se pojavi plava traka, vrijeme je da promijenite pelene;
 4. Tehnologija s tri sloja koja će prozračiti dišu pouzdano će štititi magaricu novorođenčeta od pelenskog osipa (vi svibanj također biti zainteresirani za članak Red ass u novorođenče >>>).

Meries - skupo, ali vrlo kvalitetna opcija.

Moony pelene

Japanski Mooney pelene za novorođenče proizvode se u dvije varijante - za unutarnjeg korisnika i za izvoz. Dakle, ako odlučite kupiti tu određenu marku pelena, potražite proizvod japanskom korisniku. Oni su mnogo bolji i praktičniji.

 • Oznake slova NB, S, M, L, XL, postoje veličine u kilogramima, ali bolje uz marginu;
 • Na pampers bi trebao biti nacrtana Winnie Pooh i sve oznake su samo na japanskom;
 • Vrlo tanak i mekan, gotovo nevidljiv pod odjećom;
 • Hyperalergenic, bez parfema i balzama;
 • Oni savršeno apsorbiraju vlagu i pretvaraju ga u gel;
 • Na stražnjoj strani ima zbijenu mrežu, tako da kad beba spava na leđima, neće biti ugrožen. Saznajte iz članka normu spavanja za djecu do jedne godine >>>
 • Postoji pokazatelj vlage.

Pelene GooN

Ako niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče, izaberite super opciju za prozračivanje s dobrom upijanju. Te pelene koje japanski proizvođači stvaraju, ali njihova je cijena pristojna.

 1. Samo prirodni materijali;
 2. Tekućina se pretvara u gel;
 3. Dišite, nemojte letjeti, koža ostaje suha;
 4. Remen i kopče su elastični;
 5. Tekući pokazatelj;
 6. Postoji impregnacija vitamina E.

Bilo koja od predstavljenih japanskih pelena nije tako teško dobiti. Možete ih naručiti na mreži ili pronaći distributera izravno u vašem lokalitetu. Isto vrijedi i za pelene poznatih brandova.

Pri odabiru pelena za novorođenčad, recenzije igraju važnu ulogu. Ali imajte na umu da je najbolji način odabira pelena pokušati ih u praksi i odabrati što vam odgovara i vašoj bebi.

Kako odabrati pelene za novorođenčad i djecu do godinu dana?

Kada se dijete pojavi u kući, mir i san nestati, ali se pojavljuje sreća - i velike torbe s pelenama.

Ovaj atribut pojednostavljuje život moderne majke. Ne morate prati hrpu bebe odjeće, čija količina raste po satu!

Vrste pelena

Nisu sve majke svjesne da, osim široko rasprostranjenih pelene, postoji mogućnost ponovne upotrebe. Omogućuju vam da spasite obiteljski proračun koji je već bio potresen rođenjem bebe.

za jednokratnu upotrebu

Izumljeni su i stavljeni na masovnu proizvodnju kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća. Sada, ove pelene se koriste u gotovo svakoj obitelji gdje je novorođenče. Pelene uvelike olakšavaju život mlade majke.

Na prodaji postoji veliki broj opcija, kako u cijeni tako iu modifikaciji. Postoje posebni modeli s apsorbirajućom zonom, namijenjeni djevojkama i dječacima.

Postoje pelene za aktivne igre i spavanje. Vrlo prikladna za upotrebu pelena su gaćice.

Bez sumnje, jednokratna opcija štedi vrijeme, ali je štetna za novčanik. Ako ih koristite cijelo vrijeme, a ne samo tijekom šetnje ili spavanja, u prosjeku se troše 6 komada dnevno.

Lako je izračunati koliko im je potrebno za godinu dana, a oni se, u pravilu, koriste do točno 2 godine. Pričajmo o prednostima i nedostatcima ovog izuma čovječanstva.

Pros:

 • štedi vrijeme i napor zbog činjenice da ih ne treba oprati, nego jednostavno "ukloniti i bacati";
 • dijete ne osjeća nelagodu, jer apsorbira vlagu;
 • ne propušta;
 • pogodan za uporabu za duge šetnje i izlete;
 • pružiti snažan san djetetu.
 • kontra:

  • nije ekonomično (za dvije godine, u prosjeku, oko 60 tisuća rubalja potroši na njih);
  • ne uvijek od prirodnih materijala;
  • može biti alergičan na materijal;
  • ne preporučuje se djeci s proljevom, dermatitisom i ekcemom, kao i preranim bebama mlađima od 1 mjeseca;
  • štetno za okoliš (raspad pelene traje od 250 do 500 godina);
  • Postoji svibanj biti problem sitan trening (dijete može prestati plaćati pozornost na želju za mokrenjem).

  Pelene su prije svega potrebne majci, a ne djetetu. Pokušajte upotrijebiti vrijeme koje je pušteno zahvaljujući pelenskoj, da se koristi za igre i razvoj djeteta.

  Na reflekse novorođenčadi i djece do jedne godine, pročitajte ovaj članak.

  za višekratnu upotrebu

  Pelene koje su koristile i naše majke i bake. Tijekom svog postojanja snažno su se promijenili. Netko na starinski način koristi gazu, dok drugi kupuju moderne reusable pelene.

  • gaza;
  • trokutastog i pravokutnog tkiva;
  • pleteni s žicama;
  • prirodni sustavi.

  Gaze pelene su najstarija i najjeftinija opcija. Netko dodaje pravokutnike iz komada ovog materijala, nekoga - trokuta.

  Po pristupačnoj cijeni, možda sve pogodnosti i ciljeve. Očito je slaba apsorpcija i fiksacija.

  Zajedno s takvim pelene, morat ćete mijenjati hlače ili klizače, kao i posteljinu na krevetiću. Djeca su vrlo pokretljiva, tako da se lako mogu spustiti i letjeti.

  Triangularne i pravokutne platnene pelene su složenije od prethodnih. U pravilu, izrađeni su od pelene ili flanelske tkanine.

  Ova opcija daje bolju fiksiranost od gaze. Ali prikladan je samo za mrvice. Nakon 1,5-2 mjeseca dijete počinje aktivno pomicati ruke i noge. Ova opcija neće biti tako dobro fiksirana na tijelu djeteta.

  Pravokutna pelena posebno je složena u dizajnu. Morate uspjeti ostaviti rubove za pričvršćivanje, a središte presavijeno u nekoliko slojeva radi bolje zadržavanja vlage. Nakon nekoliko manipulacija usmjerenih na njegovo stvaranje dolazi doživljaj, ali napornost gura daleke mame.

  Pletene pelene s vezicama sastoje se od dva dijela: glavni i pričvršćenje. Kao košuljica može se koristiti bilo koji materijal: flanel, pamuk, gaza. Stupanj nepropusnosti ovisi o debljini sloja.

  Ova je mogućnost čvrsto pričvršćena na tijelo djeteta, isključujući kompresiju trbuha i klizanje. Možete ga sami kupiti ili kupiti u trgovini. Prosječna cijena opcije kupnje iznosi 200 rubalja.

  Prirodni sustavi svinjske gripe postaju sve popularniji svake godine. To je zbog činjenice da su majke počele razmišljati više o ekološkoj čistoći onoga što okružuje ju i dijete. Postoji toliko mnogo štetnih stvari oko koje želim zaštititi svoje dijete od ovoga što je više moguće.

  Ponovno upotrebljiva pelena ove kategorije može izgledati drugačije ovisno o proizvođaču, ali princip ostaje isti. Sastoji se od sličnosti gaćica i upijajućih košuljica.

  Materijal koji je u susjedstvu tijela uvijek je prirodan. To vam omogućuje izbjegavanje pojave pelenskog osipa u djetetu i iritacije. Pelene su fiksirane na tijelo s gumbima ili velcro. Veličina je fiksna promjenom položaja kopči.

  Pros:

 • ne uzrokuju alergije, iritaciju i pelensko osip;
 • s dugogodišnjom uporabom izlazi jeftinije nego jednokratno;
 • ne sadrže štetne tvari;
 • nemaju štetan utjecaj na okoliš;
 • dugi vijek trajanja;
 • dopustiti da koža diše;
 • nemaju kontraindikacije za upotrebu;
 • stvoriti ugodne uvjete za kožu djeteta.
 • kontra:

  • zahtijeva stalno pranje;
  • može curiti (osobito noću);
  • po jediničnoj cijeni je veća od one raspoložive.

  Koju opciju odabrati, odlučite. Prije svega, pratite reakciju bebe kože na određenu kategoriju. Obnovljive pelene uz pažljivu upotrebu mogu služiti ne samo prvo dijete nego i kasnije djece.

  O odvajanju sinne u djevojčicama razgovarajte u ovom članku.

  Kako su uređeni

  Moderne jednokratne pelene sastoje se od nekoliko slojeva:

 • vrh (u dodiru s kožom bebe);
 • distributivni (omogućuje ravnomjerno raspoređivanje tekućine unutar);
 • apsorbiraju (glavni sloj, zadržava vlagu unutar);
 • zaštitni (sprječava protok vlage);
 • pokriti kaput.
 • Svaka ima svoju funkciju, a općenito vam omogućuju da se pelenac nazove vodootpornim. Kako bi pelena bila apsorbirajuća, prirodne tvari nisu dovoljne, pa su potrebni kemijski spojevi.

  Uloga apsorpcije dodjeljuje se sloju, koji se sastoji od celuloze i gela, koji djeluje kao apsorber. Kao što se koristi poliakrilni polimer.

  Zbog svoje velike molekularne strukture može se povećati i time apsorbira veliku količinu tekućine.

  U većini raspoloživih pelena, gume se koriste u području noga. Izrađene su od polipropilena. Brtvljuje vlagu unutra, ne ostavljajući ga.

  Za maskiranje mirisa upotrebljava se srednji sloj impregniran s aromom. Otpuštanje određenih kemikalija je neizbježno. Njihov broj kontrolira GOST R 52557-2006.

  • toksičnost;
  • vrijeme apsorpcije;
  • apsorpcija vlage;
  • propusnost zraka;
  • učinkovitost vlage

  Indeks toksičnosti trebao bi biti u rasponu od 70 do 120 jedinica. Apsorpcija vode s prosječnom težinom od 15 kg ne smije biti manja od 270 grama. Učinkovitost vlage - ne više od 14 grama. Vrijeme apsorpcije je oko 3 sekunde.

  Ponovno upotrebljive pelene obično se sastoje od gaćica i košuljica. Na gaćicama su zakovice ili čičak. Pomoću njih možete prilagoditi veličinu.

  Umetci mogu biti načinjeni od bambusovog vlakna i pamuka s odbojnim slojem.

  Slijedimo pravila

  Bez obzira na cijenu pelene, tipa i tvrtke, kako ne biste naškodili djetetu, trebate slijediti određena pravila.

  U novorođenčadi posebnu pažnju posvećuje pupku. Ni u kojem slučaju ne može biti ozlijeđen. Neki preporučuju da ne koriste pelene tijekom prvog mjeseca kako ne bi oštetili površinu pupka.

  Na prodaju postoje posebne pelene dizajnirane za najmanji. Imaju anatomski oblik, s posebnim jastukom u pupku. Da pričekate prvi put s nošenjem pelene ili ne, odlučite.

  Nemojte zanemarivati ​​pravila osobne higijene. Ako vidite da je pelena puna, promijenite ga. Ometa normalnu cirkulaciju zraka, stoga se ne preporučuje redovito nošenje pelena.

  Morate se mijenjati najmanje 3-4 sata ili nakon svake stolice. Neka beba ode od nošenja pelene.

  Svaki put kad stavite pelenu za bebu, morate liječiti kožu bebe s kremom ili prahom. Ako je vani vani vani, prestanite koristiti pelenu. Inače, dijete može pojaviti pelensko osip i teška iritacija.

  Prilikom pričvršćivanja kopče, provjerite da ne stisne trbuh za bebu. Idealno, prst mora proći između pojasa i djetetova tijela.

  Elastici koji sprečavaju odljevi vlage trebaju se izravnati. To sprječava curenje tekućine.

  Masaža za hipertoniju kod dojenčadi: ovdje je kognitivni videozapis.

  Što se usredotočiti na odabir

  Da bi se pravilno odabrala pelena, prije svega treba paziti na cijenu, ali na brojne druge čimbenike. To uključuje dob, težinu i spol djeteta.

  Dječja dob

  Odabir pelena za novorođenčad treba obratiti pozornost na posebnu seriju, razvijenu uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike. Imaju poseban obloge od pupka koji sprječavaju ozljede površine kože.

  Kada dijete postane aktivnije, počinje puzati ili hodati, bolje je koristiti pelene hlače. Poseban dizajn ne dopušta njihovo propuštanje.

  Ako dijete teži 5 kg, morate se zaustaviti u kategoriji 5-9 kg, a ne 2-5 kg.

  Oni neće toliko pritijevati osjetljivu kožu, on će spriječiti njegovo trljanje.

  Beba

  Posebne pelene nude se na prodaju, dizajnirane za djevojčice i dječake. Njihova se razlika nalazi u mjestu apsorbirane zone.

  Kako odabrati pelene - program "Live je super!"
  https://youtu.be/Vj0x8P_f7g0

  Pelene koje tvrtke izabrati

  Najčešće su opcije Huggies, Pampers i Libero. Te tvrtke nude i proračunska rješenja i vrhunske proizvode.

  Sve pelene su približno u istoj cjenovnoj kategoriji i pokazuju sličnu apsorpciju. Razgovarajmo o svojim nedostacima.

  Huggies su previše kompaktni. U tom smislu, potrebno je kretati češće iz jedne kategorije težine u drugu. To utječe na cijenu - naravno, na velik način.

  Pampers u modelu s niskim troškovima nema guma. Zbog toga unutarnji sadržaj pelene može curiti.

  Kada kupujete Libero marku, obratite pozornost na prisutnost pera na pakiranju. Ako nije, uključen je polietilen.

  Nedavno su japanske marke Merries, Moony, Goo.N. Svima su svi bez iznimke, jer imaju prozračnu i meku površinu. Nedostatak je samo visoka cijena.

  Prilikom odabira pelene ne može se voditi samo cijenom ili preporukama djevojaka. To je osobna higijena. Nemojte štedjeti na kvalitetu na štetu zdravlja djeteta.

  Morate odabrati na temelju obilježja djeteta. Za bucmast, malo više morate odabrati veličinu, jer male pelene mogu trljati noge. Možda se isplati i jeftin model.

  Prije svega, pratite djetetovu reakciju na određeni proizvod.

  O prevenciji traheitisa u djece će reći ovaj članak.