Kako odabrati krevet za novorođenče - što su kolijevci

Hrana

Isprva, novorođenče troši puno više vremena u snu od buđenja (koliko novorođenče beba spava). Tijekom tog razdoblja analiza i asimilacija svih novih informacija koje je beba dobila. Zato je tako važno stvoriti novorođenče za ugodan san. Za ovo, prije svega, dijete će trebati udoban krevet, gdje bi bilo prikladno spavati. Unatoč činjenici da danas postoji ogromna količina informacija o njima, mnoge mlade majke ostaju zainteresirane za pitanja: kako odabrati pravi krevet za novorođenče, bez obzira trebate li kotače na njemu, trebate li ugrađenu ladicu i druge. Neka se nosimo s njima.

Odabir pravog krevetića!

Sigurnosni zahtjevi za krevet za novorođenče.

Bez obzira na vrstu u krevetiću za novorođenče:

 1. Ne bi trebalo biti nikakvih izbočina ili oštrih rubova, tako da dijete ne ih pogoditi, kao nepouzdane ventilima, zbog kojih možete patiti prste.
 2. Suprotno mišljenju da krevet treba biti isključivo drvena, pedijatri sada predlažu razmatranje kao alternativu metalnim modelima. Doista, većina drvenih kreveta je lakirana kako bi se izbjeglo isušivanje i lomljenje dijelova. Ako odlučite kupiti drvne proizvode, onda biste s prodavateljem trebali provjeriti kakav je lak ili boja prekriven, a još bolje, na površinama koje vaša beba može gnjaviti s pojavom zuba, tu su posebna obloga netoksičnih materijala.
 3. Dno i bočne površine ne bi trebale biti čvrste kako bi se osiguralo dobro prozračivanje zraka u krevetu i ispod madraca.
 4. Šipke sa strane ne smiju biti pretjerano česte, tako da noga ili ruka djeteta ne bude zaglavljena između njih. Također, ne bi trebalo biti previše rijetko, tako da dijete nije pokušalo staviti glavu kroz njih. Optimalna širina između njih je 7-8 centimetara.
 5. Drugi zahtjev je uklonjivi zid. Nemoguće ga je nazvati obveznim, ali takav detalj može život učiniti lakšim za majku noću ako se krevet s pregradnim zidom pomakne u blizini odrasle osobe.
 6. Također, dodatno, ali ne i obvezatan zahtjev - prisutnost dvije razine dna kreveta. Onda je moguće da se stavi novorođenče na krevet veći, a kada dijete odraste bez poteškoća i da će pokušati izaći iz krevetića, a zatim razini krevet i može biti smanjena.

Ako oklijevate koji krevet odabrati za novorođenče, onda može biti koristan sljedeći pregled raznih modela kreveta. Izbor željenog modela, uglavnom, bit će sveden na značajke koje biste željeli vidjeti u njemu.

Cots u obliku kolijevke ili pojedinačnih kolijevka

Čini se da su takvi kolci posebno dizajnirani kako bi se osiguralo da maleni i bespomoćni bebin bude okružen maksimalnom količinom toplote i udobnosti. Oni su najčešće izrađeni od hipoalergenskih materijala koji se mogu disati (na primjer, iz vrba vrbe). Oni su male veličine, a prostor novorođenčeta je vrlo ograničen (kao u majčinom trbuhu), što stvara u njemu osjećaj dodatne sigurnosti. Osim toga, lako ih se može preseliti tamo gdje je to potrebno, budući da mnogi modeli nisu samo svjetlo u vlastitom pravu, već i opremljeni s kotačima. Poznati proizvođači nadopunjuju krevete, krevetić madraca, krović (kao opcija - mreža za komarce), posteljinu i zabavne igračke. Neki od tih kreveta čak su opremljeni sustavom bolesti kretanja.

Cots u obliku kolijevke ili pojedinačnih kolijevka

Varijanta takvog kreveta za novorođenče može biti posebna kolijevka koja je pričvršćena na običan drveni ili metalni krevet s mogućnošću da ljulja bebu. Primjereno je da se, na primjer, odveze.

Njihov glavni nedostatak je da, s obzirom na njihovu visoku cijenu, ti modeli neće trajati dulje od 6 mjeseci, jer će ih dijete jednostavno izrasti.

Klasični model. Dječji krevetić

To su najčešći modeli dizajnirani za novorođenčad i bebe do tri godine. Ako nije obložena lakom, ali jednostavno je polirana, onda je lakše pronaći ekološki prihvatljivu verziju. Kreveti opremljeni kotačima mogu se slobodno pomicati po sobi na željeno mjesto. Kreveti na trkačima s labavim zatvaračem omogućuju vam da razvedete bebu prije spavanja i s fiksnim - da čvrsto postavite krevet na pod.

Tipično, ovi modeli imaju dvostruku donju razinu i standardnu ​​veličinu od 120 do 60 cm. Mnogi od njih nadopunjuju ladice, što naravno olakšava pohranjivanje svih vrsta dječjih sitnih predmeta s malom veličinom prostorije, ali također čine krevet težim i nestvarnijim. kretanje po sobi.

Kreveti za ljuljanje i pendule

Sjenčanje - tradicionalni model, lukovice omogućuju vam da ga ljuljaju s jedne strane na drugu. Minus: kada dijete odrasta, on, naslonjen na bočne trake, može pasti iz kreveta. Kutija za skladištenje na dnu je niska funkcionalnost: kad se ljulja, predmeti u njemu će se kotrljati i stvoriti šum.

Penduli mogu biti uzdužni i poprečni. Imaju lakšu izvedbu koja se može slomiti ili početi trgnuti. No, model njihala ima snažne prednosti: bolest putovanja smatra se da su manje štetna nego u stolici za ljuljanje, a prisutnost mehanizam za zaključavanje ne daju dijete na ljuljački samostalno.

Pretvorba kreveta

Takav model će biti prikladan za praktične roditelje koji će racionalno koristiti ne samo vlastite financije, već i prostor u sobi. Transformatori se zovu jer su u većini slučajeva opremljeni s dodatnim izmjenjivim komadima namještaja poput stola za prematanje, komode ili ormarića, razne police i ladice za odjeću ili igračke. Osim toga, neki se modeli mogu pomaknuti, pretvarajući se od krevetića za novorođenče u lijep krevet za učenika. A ako uklonite sve dijelove i police, oni mogu dobro poslužiti kao mali kauč.

Među glavnim nedostacima je da u nekoliko godina ta boja i krevet sama mogu jednostavno zamarati dijete ili značajno pogoršati njezin izgled zbog umjetničkih i zanatskih sposobnosti mlađe djece.

Ovalni transformatori za krevetić

Ovi modeli su izuzetno elegantni - glatki, zaobljeni oblici izgledaju vrlo elegantno. Osim toga, apsolutni odsutnost oštrih kutova povećava sigurnost proizvoda, a beba je vrlo udobna. Da, i takav krevet traje manje od pravokutnog.

Ovalni transformatori za krevetić

Ali to nisu sve prednosti takvih struktura. Oni su i dalje vrlo pametno preobraženi. Okrugla pregradna krevetića mogu postati krevetić, kružna igrivica, mali ili veliki (ako guraš zidove) ovalni krevet, kauč, fotelje sa stolom. Zbog raznolikosti nikada neće dosaditi.

Pomoćni ležaj

Možete spavati pored bebe, bez brige o tome da vam je tata drobljen, ako kupite dječji krevetić za novorođenče. Međutim, beba može spavati u njemu do tri godine. Bočni zid takvog kreveta leži natrag, a majka, bez izlaska iz kreveta, može hraniti ili smiriti dijete. S gledišta psihologije, takva je blizina korisna i prikladna kao beba, a za mamu.

Pročitali smo detaljno o dodatnim krevetima, o pravilima izbora, o popularnim modelima - http://razvitie-krohi.ru/veshhi-dlya-malyisha/pristavnyie-krovatki-dlya-novorozhdennyih.html

Metalni krevetići

Oblik sliči tradicionalnim drvenim modelima, ali može biti dodatno opremljen kolijevkom. Dijete nije u izravnom kontaktu s metalnim dijelovima jer su svi dijelovi prekriveni zaštitom od tkanine. Ponekad se ti kreveti mogu polagati, stvarajući krevet za djetetovo predškolsko doba. Dno u mnogim modelima ima dvije razine, a krevet se može koristiti kao igralište.

Možete pročitati recenzije, saznati cijene, odabrati i kupiti dječji krevetić (i pribor) u online trgovinama:

8 pravila za odabir kreveta za novorođenče

Praktično, svaka dječja robna trgovina trenutno nudi veliki izbor dječjeg namještaja, a kreveti za novorođenče nisu iznimka. Svi roditelji žele dobiti dobar krevetić, ali s različitim modelima teško je ne izgubiti se i napraviti pravi izbor. Koji krevet odabrati? Ovo je pitanje važno za mnoge roditelje pa preporučujemo jednostavna pravila koja će vam pomoći u odabiru.

Pravilo 1. Nemojte provoditi ljepotu

Vrlo često, odabiru jasle, roditelji su uglavnom zainteresirani za estetsku stranu problema, s obzirom da je krevet za novorođenče trebao biti lijep prije svega. Ovaj je pristup u osnovi pogrešan - kod dječjeg namještaja glavna stvar je sigurnost, a izgled je sekundarni čimbenik.

Pravilo 2. Slobodno provjerite dokumentaciju.

Kada kupujete, zatražite da dajete dokumente za ove proizvode - svi dječji namještaj, uključujući i mibb cots, moraju biti ovjereni.

Ljepota nije najvažnija

Pravilo 3. Materijal iznad svega

Ako ne možete odlučiti hoće li vam kupiti drvenu ili plastiku, prestanite odabrati krevetić od prirodnog materijala. Ako ste stvarno voljeli plastični krevet, kupite ga, moderni visokokvalitetni materijali ne sadrže toksine. Općenito, izbor materijala za dječji krevet ovisi o vašoj financijskoj situaciji i ukusu.

Preporučujemo da pročitate članak o kolijevkama novorođenčadi, koje su njihove prednosti u odnosu na kolijevke?

Pravilo broj 4. Sigurnost vašeg djeteta

Visina kreveta - važan čimbenik koji biste svakako trebali paziti. Udaljenost od madraca do ograde ne smije biti manja od 65 cm. Dječji kreveti s podesivom visinom ograde dobro se preporučuju jer to olakšava bebu spavanja da se spusti. Udaljenost između šipki ne smije biti veća od 8 cm, tako da djetetova glava nije zaglavljena između šipki, ali ne manje od 2 cm.

Pravilo broj 5. Na kotačima ili bez

Obratite pažnju na težinu. Visokokvalitetni krevetići puno teže, a po potrebi premjestiti na drugo mjesto ili sobu, doživjet ćete neugodnosti pa je najbolje odabrati model na kotačima. Preferirani su tihi poliuretanski ili gumeni kotači. Ploče na kotačima moraju imati držač kako bi se osigurala stabilnost strukture.

Sigurnost je jamstvo zdravlja

Pravilo broj 6. Promjena tablice, zajedno ili zasebno

Neki modeli krevetića imaju flip side panel koji može poslužiti kao stol za presvlačenje. Ploča je čvrsto ojačana u vodoravnom položaju, i budući da se uvijek može podići, ne zauzima prostor u sobi. Ako ima puno prostora u sobi, možete kupiti odvojeni kovčeg za presvlačenje.

Pravilo broj 7. Odabir madraca

Praktično, svi dječji namještaj imaju standardne veličine, ali dječje krevetiće mogu imati razlike u veličinama, a prilikom kupnje madraca ta se točka treba uzeti u obzir. Madrac bi trebao biti težak, poželjno od prirodnih, ekološki prihvatljivih materijala (kokosa, alge).

Pravilo broj 8. Pendulum koliko je korisno

Neki kreveti su opremljeni pendromom, a mlade majke mogu cijeniti priliku da ne stavljaju bebu u naručje pa je ova opcija također vrijedna razmatranja.

Komfor kreveta nije samo stol za presvlačenje.

Uzimajući u obzir ove osnovne nijanse, možete napraviti dizajn kreveta. Za kupnju glazbenog veselja, razne zvečke na elastici, baldahinom i toplim stranama, pogodne za dizajn. Ipak, pokušajte ga ne pretjerivati, inače će vam biti teško pratiti čistoću dječjeg kreveta.

Koji krevet treba odabrati za novorođenče (tekst, savjeti)

Koji krevet treba odabrati za novorođenče?

Odabir krevetića je ozbiljan događaj. Kako će se odabrati ovisit će o tome koliko će beba dobro razviti. Kako bi stvorio za njega udoban i siguran život je primarni zadatak roditelja.

Često se događa da prilikom kupnje pozornost posvećuje samo izgledu namještaja i kako se sobe ili spavaće sobe odraslih, ali mnoge druge važne nijanse ne uzimaju u obzir.

Posjetite specijaliziranu trgovinu ili pogledajte stranice relevantnih mrežnih trgovina, shvatit ćete da nećete moći brzo izvršiti željenu kupnju. Da biste se bavili svim vrstama krevetića u trgovini i kupili krevet za novorođenče, najpouzdaniji i najljepši, trebate dobiti preliminarne informacije prije odlaska u salon dječjeg namještaja.

http://idealnijdom.ru/kak-vybrat-krovatku-dlya-novorozhdennogo/image686/ http://idealnijdom.ru/kak-vybrat-krovatku-dlya-novorozhdennogo/image688/ Koji je dječji krevet bolje odabrati? Naravno, ona bi trebala biti atraktivna i imati razumnu cijenu, ali izbor treba uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

 • što je krevet;
 • koje su njezine noge;
 • je li moguće regulirati njegovu dubinu;
 • koje su strane i dno namještaja;
 • udaljenost između susjednih traka bočnih zidova;
 • do dobi koju će se koristiti.

Koji krevetić odabrati prema dobi

Do koje dobi je dječji krevetić za novorođenče? Prvo ćemo obratiti pažnju na ovo pitanje, a tek onda ćemo razmotriti druge aspekte pravog izbora http://idealnijdom.ru/kak_pravilno_vybrat_mebel_dlja_detskoj/. Nedavno su modeli koji se podsjećaju na stare kolijevke ili imaju napravu o bolesti kretanja postali su vrlo popularni. Oni su udobni jer je uz pomoć njih vrlo lako smiriti nemirno dijete i brzo će zaspati.

Obratite pažnju na važnu točku, kako odabrati krevet za novorođenče: ljuljanje kreveta ili kolijevke koriste se samo u prvim mjesecima beba života. Nakon što stigne četiri mjeseca, takav model više ne bi trebao biti korišten kako bi se izbjegla nesreća.

http://idealnijdom.ru/kak-vybrat-krovatku-dlya-novorozhdennogo/image683/ Stručnjaci nemaju zajedničko mišljenje o takvim uzorcima krevetića. Ipak, oni modeli koji se mogu koristiti do skoro dvije godine smatraju se profitabilnijima u smislu spašavanja obiteljskog proračuna. Dizajneri namještaja nude budućim roditeljima i pogled na preobrazbene krevete, koje se mogu produljiti i mijenjati na različite načine.

Dječji kreveti će riješiti pitanje dječjeg veza odjednom 6-7 godina unaprijed. Njihova jedinstvenost leži u činjenici da se oni pretvaraju iz običnog kolijevka u redovni krevet, a promjenjivi stol za mijenjanje s noćnim stolom pretvara se u željeni pisaći stol. Valja napomenuti da takvi transformatori još nisu rasprostranjeni među ruskim roditeljima, budući da su svi modeli transformatorskih kreveta karakteristični po vrlo visokoj cijeni.

Najbolji materijal za krevetić novorođenčadi

http://idealnijdom.ru/kak-vybrat-krovatku-dlya-novorozhdennogo/image685/ Za djecu, uvijek je najbolje izabrano, tako da namještaj u kojem dijete mora spavati od rođenja mora biti što prirodnije. U svakom trenutku, kreveti su izrađeni od drveta i sada je ova tradicija potpuno očuvana. Svako drvo ima sposobnost disanja, što je vrlo važno.

Sada su prodali mnogo modela u kojima se drvo kombinira s plastikom ili metalom. U malim količinama takvi materijali koji priznaju pedijatri, ali uvijek uz kupnju morate zahtijevati higijensku potvrdu. Često uopće nije jasno što se radi o određenom modelu. Dokumenti će ukazivati ​​na materijal, a moći će se izvući pravi zaključci o tome kako je siguran i bezopasan odabrani model.

Najprikladnije alder, breza, javor. Pinski modeli također se smatraju prilično dobrim: imaju nisku cijenu, ali brija pripada mekim stijenama, stoga se zubi malih nestašnih zuba mogu zadržati na proizvodima iz nje. Nemojte zaboraviti da se svi drveni uzorci mogu često prati, a proizvodi neće biti oštećeni.

Važni elementi dječjeg kreveta

Kako odabrati dječji krevetić, uzimajući u obzir značajke elementa dizajna? Detaljnije razmotrite sve detalje:

 1. Noge moraju biti stabilne. Uzorak mora čvrsto stajati. U četiri mjeseca bebe postaju prilično razvijene i njihova aktivnost nije dopuštena u kolijevkama, jer to može dovesti do nesreća. Psiholozi protiv ljulja: novorođenče treba stalni kontakt s majkom, pa je bolje da ga stisne u naručje.
 2. Stranice bi trebale biti uklonjive. Zbog toga će uvijek biti moguće premjestiti postolje u blizini kreveta roditelja. Dijete će osjećati da mu je majka blizu, a njegov noćni san uvijek će biti smiren. Mami će biti prikladno za hranjenje djeteta koje se ne diže istodobno.
 3. Dubinu treba podesiti. Na početku, dno će biti podignuto tako da novorođenče može biti udobno kontrolirano, a onda dno će pasti tako da odgojena beba ne može pasti. Provjerite: dubina od gornje strane do madraca treba biti 65 cm - to je najsigurnija visina za stariju djecu.
 4. Udaljenost između rešetki ne bi trebala biti veća od 6 cm. To je vrlo presudan trenutak, pa morate otići u trgovinu s mjerilom ili vrpcom. Jeftini neautentični uzorci nedavno su postali velika prijetnja dječjim životima. Ako će udaljenost između letvica biti veća, olovke, noge, pa čak i glave djece će se zaglaviti između prečki.
 5. Dno dizajna treba biti stalak kako bi se osigurala normalna cirkulacija zraka. Iz toga će krevet disati, što je vrlo dobro za zdrav san bebe.

Nadamo se da će naši savjeti pomoći da brzo krenete u trgovinu odabirom određenog modela krevetića. Pomoći ćemo vam da organizirate život svoje djece s maksimalnom udobnošću i udobnošću, pa pročitajte ostale članke na našoj web stranici o dječjim sobama interijera.

Kako izabrati krevetić za novorođenče: 10 jednostavnih koraka

14.08.2014 u 21:17

Pozdrav prijatelji, s tobom Lena Zhabinskaya!

Ako čekate da se dijete pojavi, naravno, zanima vas i odgovor na pitanje kako odabrati krevetić za novorođenče.

Već sam napisao kako odabrati pravi kolica i uvjereni smo da je to čitava znanost - da razumijemo raznolikost oblika, vrsta i cijena. Uz krevetiće nije lakše.

Ali ako čitate ovaj članak, bit će vam lako.

Kao majka dvoje djece, sad znam točno što je ona - savršeni krevet. A ako u slučaju invalidskih kolica postoje opcije iz serije "tko zna što", onda je dobar krevet za sve.

Koristeći upute iz deset koraka, naučite kako ispravno odabrati kako ne biste potrošili dodatni novac i ne pokvarili zdravlje djeteta.

Korak 1: materijal.

Materijal bi trebao biti što prirodniji.

Još je bolje ako se obrađuje samo mehanički, tj. Bez boje, laka, bilo kakve impregnacije.

Korak 2: izgradnja.

Mora biti najlakši. Bez mogućnosti da se ljulja, bez pendela. Zašto? Maloljetnici imaju vrlo slab vestibularni aparat.

Stoga, s intenzivnom bolesti pluća, novorođenče često ne zaspati (kao i mnogi ljudi misle) i samo se onesvijestiti kao rezultat vrtoglavice.

Znanstveno je dokazano da je redovita bolest u pokretu u djetinjstvu preduvjet za ovisnost o lošim navikama (alkoholizam, pušenje, uporaba droge) u odrasloj dobi.

Kako se to može povezati?

U svojoj jezgri, bolest pokreta čini naviku da dijete dobiva osjećaje vrtoglavice.

Navedene loše navike daju slične senzacije.

To su znanstveni razvoji!

Pa, sve vrijeme da redovito provodite vrijeme za ljuljanje je vrlo naporan za roditelje.

Osobno, ja to neću riskirati i doslovno ću dati svima želju da "trese" moju Evu.

Korak 3: Imati ladicu za pohranu.

Vrlo povoljno za pohranu pelena, beba posteljinu i druge stvari.

Siguran sam da svaka obitelj općenito, a posebice pojava novog člana, ima nedostatak prostora za pohranu.

Ovo je izvrsna opcija, minimalno skupo i za novac, i za okupirano područje.

Korak 4: podešavanje visine dna.

Kada je dijete vrlo mala, ne sjedi i ne stoji, dno se podiže na maksimalnu visinu.

To omogućuje majci da se ne sagne prenisko da bi stavila ili uzela bebu.

Vrlo je udobna i uklanja dodatno opterećenje na poleđini majke.

Kada dijete odrasti i već može stajati, dno pada na najnižu razinu.

Dakle, čak i uspravno stojeći, dijete je dobro ispod dječjih krevetića.

To ga čini sigurno za dijete ostati u krevetiću, jer nije mogao izaći iz njega sa svim željama.

Korak 5: Odvojivi bočni zid.

Dizajn kreveta pruža mogućnost uklanjanja bočne stijenke.

To je učinjeno tako da krevetić može biti usko vezan za krevet roditelja.

Kao rezultat, dijete spava kao u blizini, ali na zasebnom mjestu za spavanje.

Imali smo ovu opciju, ali nismo ga koristili, jer su djeca spavala s nama u krevetu do određene dobi.

Ali za moje prijatelje postao je pravi spas.

Lyalka je zaspao u svom krevetiću, a zatim, ako je potrebno, puzala se svojim roditeljima i natrag, bez da se netko probudi.

Stoga, ako planirate spavati zajedno s djetetom, neće vam biti korisno.

Ako želite da dijete zasebno spava, ili ako je u nedoumici, kako to ide, možete razmotriti ovu mogućnost.

Korak 6: Pravi madrac.

Madrac u krevetiću mora biti što je moguće jači.

 • za ispravno stvaranje kralježnice;
 • za pravovremeni razvoj okretnih vještina - mnogo je lakše to učiniti na tvrdu površinu;
 • kako bi se uklonila opasnost od gušenja u ležećem položaju na trbuhu - nemoguće se ugušiti na tvrdom madracu, a lako na mekanom i zakrivljenom madracu.

Korak 7: Posteljina.

To bi trebao biti izrađen od prirodnih tkanina, 100% pamuk je idealan.

Bolje je ako je rublje bijelo ili svijetlo, s minimalnim bojama u tkanini.

Prema pedijatri, do 2 godine starosti, nema jastuka. Nema oblika i veličina.

Korak 8: nema mekih naplataka.

Prvo, jer je dodatni kolektor prašine da je novorođenče prisiljeno disati.

Drugo, oni sprečavaju slobodnu cirkulaciju svježeg zraka oko djeteta.

Treće, kada pokušavate sjesti ili ustati, dijete je vrlo udobno za hvatanje tračnica.

Ako su strane zatvorene, u određenoj mjeri to može spriječiti razvoj fizičkih sposobnosti djeteta.

9. korak: nema nadstrešnica.

Sve izgleda vrlo elegantno, ali što je ulov?

Nadstrešnica, kao i mekane strane, je višak akumulatora prašine i sprečava slobodnu cirkulaciju zraka oko krevetića.

Osim toga, postoji pravi rizik od gušenja djeteta ako se krovište dobije u krevetiću i omota oko djetetovog vrata.

Iz tog razloga, prije par godina, Ikea je tvrtka na velikom mjerilu bila prekinuta, pa su se i već prodani nadstrešnici opozvali.

Mislim da je bolje da to ne riskiraš, što misliš?

Korak 10: odgovarajuća veličina i boja.

Dječji krevetić treba dobro uklopiti u unutrašnjost vašeg stana.

Prema tome, ako je vaš stan opremljen namještajem u boji tamnog drveta, logično je da dobijete dječju krevetić u istim bojama.

Bijeli krevet savršeno će stati u unutrašnjost, namješten u svijetlim bojama.

Neki kreveti su masivniji u dizajnu, a drugi - elegantniji. Što odabrati - već je riječ o ukusu.

Naposljetku, uvjeren sam da će u ovoj fazi vaš izbor biti olakšan uklanjanjem velikog broja opcija prema prethodno razmatranim kriterijima.

Uskoro planiram napisati o tome što bi stvari trebale biti prisutne u vrtiću i koje se one trebaju riješiti.

Ako vam je članak bio koristan, pretplatite se na ažuriranja bloga i podijelite ga u društvenim mrežama.

Kako odabrati krevetić za novorođenče

Raspon dječjih krevetića za novorođenčad nije samo izvrstan: ogroman je, a izgubljenost u moru ponuda mnogo je jednostavnija nego što je pravi izbor. U međuvremenu, nakon rođenja i sljedećih nekoliko mjeseci, dijete će provesti najviše vremena u krevetu.

Što je bolje - kolijevka ili klasični? Uzmite standardnu ​​inačicu ili pretvarajući krevet?

Koje su prednosti i nedostaci igrališta? Stručnjaci online trgovine "Djevojke-sin" daju korisne preporuke kako biste mogli donijeti pravu odluku.

Glavne vrste krevetića

kolijevka

Opcija za najmanju, od rođenja do 3-6 mjeseci, ali proizvođač pruža mogućnost korištenja takvih proizvoda do godinu dana (dok dijete ne dosegne 80 cm). Nakon kolijevke dijete se pomiče u krevetić.

Nedvojbene prednosti ovog proizvoda uključuju malu veličinu (u početku, dijete se može uplašiti neograničenim prostorom, a krevetić postaje idealno mjesto za spavanje za novorođenče) i mogućnost ljuljačke. U pravilu, ova vrsta kreveta je opremljena ručkama za udobno premještanje košare s djetetom.

Kolijevka može imati stacionarni stalak ili biti postavljen u dječju postelju na pojasevima. Prva opcija, u pravilu, je znatno niža, pa stoga koristi od "klasika" u smislu jednostavnosti korištenja. Ova prednost postaje očita tijekom noćnih hranjenja, kada je nekoliko puta tijekom noći potrebno podići bebu u vaše ruke i vratiti ga na kolijevku.

Kolijevka se može staviti pored roditeljskog kreveta, a beba će biti stalno vidljiva.

transformator

To je proizvod koji kombinira funkciju kreveta i druge predmete namještaja - obično stol za presvlačenje i / ili ladicu. Neki modeli, kada se transformiraju, postanu tinejdžeri; gornje strane čine tablicu, dopunjenu kabinetom - bivšim komodom.

Transformatori su dizajnirani za bebe od rođenja do 6-7 godina. Kako dijete raste, dodatne se elemente uklanjaju, čime se povećava duljina kreveta. Neki modeli "mogu" produžiti još više i pogodni su za spavanje dok dijete ne dostigne adolescenciju.

dvorana za jahanje

Sklopivi modeli kombiniraju se pod tim imenom; oni su prikladni za korištenje prilikom putovanja. Igračke su izrađene od laganih materijala - metala, plastike i posebne tkanine. Svi elementi su lako čisti, tako da ne bi trebalo biti poteškoća u brigu o njima. Kreveti ove vrste ne trebaju biti dopunjeni madracom, ali po želji se mogu kupiti odvojeno.

S obzirom na specifičnost aplikacije, igračke se razlikuju od "klasika" i veličina: u pravilu su nešto kraće i šire od standardnih. Kao funkcionalnost ove vrste dječjeg kreveta nimalo ne zaostaje za standardne opcije: oni su također ponekad gornjem katu položaj, koji se koristi od rođenja do tri mjeseca, dodatni elementi kao što su mijenjanje stol i police za kozmetiku, mobilnosti za igračke, hauba i džepovi za male predmete. Zgodna značajka je zatvarač na bočnoj stijenci, što dijete omogućuje da sama otvori šahtovicu kako bi izašao iz krevetića.

Nedavno se igraonice često kupuju za stacionarnu upotrebu - roditeljima je prikladno da se bave laganim, pokretljivim krevetom koji se tijekom dana može pomicati oko stana s djetetom u njemu.

Što se tiče dobi djeteta, na koju će biti moguće koristiti ovu opciju krevetić, s obzirom na specifičnosti dizajna gornje granice proizvođača obično ograničena na 3 godine, često u suradnji s oznakom granične težine oznake: postoje modeli koji se mogu koristiti za djecu nije teže od 6-7 kg, postoji više održivih opcija - do 13 ili 15 kg. Jasno je da za tri godine dijete može prerasti ove oznake.

Što treba biti krevetić?

Što se tiče dobi djeteta, na koju će biti moguće koristiti ovu opciju krevetić, s obzirom na specifičnosti dizajna gornje granice proizvođača obično ograničena na 3 godine, često u suradnji s oznakom granične težine oznake: postoje modeli koji se mogu koristiti za djecu nije teže od 6-7 kg, postoji više održivih opcija - do 13 ili 15 kg. Jasno je da za tri godine dijete može prerasti ove oznake.

veličina

Nažalost, svatko se ne može pohvaliti velikim životnim prostorom, a često se dječji kreveti moraju unijeti u vrlo ograničenom prostoru, kada se doslovno broji svaki centimetar.

Uobičajene dimenzije su 120x60 cm, ali možete pronaći modele s duljinom od 59 (kolijevka) do 180 cm, a širina varira od 42 (kolijevka) do 55 cm do 140 cm.

Ako odaberete krevet od nestandardne veličine, razmislite o tome možete li odabrati posteljinu i madrac za to.

Sposobnost promjene razine dna

Moguće je promijeniti visinu dna gotovo svih; No broj razina može varirati - od 2 do 5. Pet razina je važna za one koji prakticiraju spavanje zajedno, kada je važno kombinirati dno dječjeg krevetića s visinom roditelja kreveta.

Dno je izloženo na najvišoj razini na gornjoj razini: onda je prikladno za majku da stavi bebu. Kasnije, kad nauči sjesti i ustati, dno mora biti spušteno. Važno je da se niža razina nalazi na udaljenosti od 60-65 cm od gornjeg ruba stranica, tj. ako dijete stoji u krevetiću, gornja tračnica ne smije biti niža od pazuha.

Prisutnost zida

Auto zid je mobilnost jedne od bočnih zidova, koje se mogu spustiti i podizati. Služi istoj svrsi kao promjena visine dna, ali ako trebate rastaviti i sastaviti krevet kako biste pomaknuli donju razinu, možete premjestiti zid automobila u samo jedan pokret.

Zglobne šipke

Umjesto noge, krevet može biti opremljen sa zakrivljenim trkačima, koji, ako je potrebno, omogućuju vam da rocka spava beba. Kada dijete stari i već se diže, krevet mora biti fiksiran u stacionarnom stanju: ako vaš odabir padne na model s trkačima, svakako provjerite postoje li posebne brave.

kotači

Ako planirate premjestiti krevetić oko sobe, uključujući i dijete u njoj, trebali kupiti model opremljen kotačima. Usput, uklonjivi kotači mogu se kombinirati s trkačima, međutim, kada su kotači ugrađeni, funkcija ljuljačke ne radi.

Također imajte na umu da pokretni kotači mogu stvoriti mnogo problema kada krevet nije fiksan, recimo, između zida i roditelja mjesta za spavanje. Kako biste spriječili kretanje, neće biti prevelika blokada kotača.

Pendulum mehanizam

To je mobilna suspenzija novorođenčeta na pojasevima, što vam omogućuje da učinkovito razbijate bebu bez da ga uzmete na svoje ruke. Prsten može biti uzdužan (duž tijela beba), poprečno (odnosno, preko) ili univerzalno (zakretanje u dva smjera).

Razmotrite ovu točku: ovisno o vrsti pendela, potrebno je barem još 10 centimetara do duljine ili širine krevetića kako bi ga zamahnula. Mora postojati mogućnost fiksacije, tako da kao dijete raste, dijete se ne može zamahivati.

Preuzmite ili ne?

Liječnici vjeruju da ne biste trebali naviknuti dijete da se ljulja, a tendencija, kada se dijete boli "pumped" na taj način, smatra se nezdravim, jer uzroci plače mogu biti vrlo ozbiljni.

Pristaše pokretne bolesti iznijeli su svoje argumente: dijete je naviklo ljuljanje - majčino hodanje tijekom trudnoće, a u slučaju tjeskobe, ljuljanje mu omogućuje da se vrati u skladnu emocionalnu državu. Jasno je da ne govorimo o namjernom potresu, već o glatko kretanju s djetetom u naručju. Ovisno o istom učinku možete postići ako zamahnete dijete u kolijevci, krevetiću ili kolicima.

intervju

 • Aktivno se koristi - 28%
 • Užalost malo - 36%
 • Uopće se ne koristi - 36%

Okvir u podnožju

Pašnjaci bebe zauzimaju iznenađujuće veliku količinu prostora, a prostrana ladica pod krevetom novorođenčeta izvrsno se čuva pelene i odjeću, a kasnije i igračke. Mnogi modeli nisu opremljeni kutijom, pa vas savjetujemo da odmah odlučite trebate li to. Ako kupite kutiju bez kutije (takve opcije su jeftinije), ali kasnije smatraju da je potrebno, neće biti lako odabrati odgovarajuću veličinu i stil.

No, čak i sa takvim „sitnica” kao okvir u loše koncipiran dizajn može biti teško koristiti, na primjer, neke od njih na vlastitu izvaljati ispod kreveta (posebno vrijedi za modele koji imaju šine ili spona mehanizma). Ostali kupci imajte na umu da ako je kutija bez poklopca, onda se u njemu nakuplja prašina - morate ga staviti u vrećice, jer se u pravilu nalaze stvari za djecu pohranjene u kutiji. Ako su vam ti trenutci temeljni, smatrat će vam se sastavljeni model u trgovini i već odlučite o kupnji.

Broj kutije u različitim modelima može varirati.

Podstava od silikona

Nalaze se na gornjim tračnicama, ali njihova važnost se povećava tijekom razdoblja kada dijete smanjuje zube. Ako zanemarimo ovu točku, mi ne samo da smo ušima letvice, ali glavna stvar - stalna briga da dijete otgryzet i progutati dio premaza i anksioznost o sigurnosti prvih zuba.

Silikonski jastučići, izrađeni od istog materijala kao i igračke za prigušivanje, potpuno su sigurni, štite dječje zube i letvice kreveta od oštećenja.

Manning s madracom

Madraci se obično prodaju zasebno pa kupac dobiva priliku da pojedinačno odabere odgovarajuću opciju. Ima smisla potražiti "pravi" madrac (pročitajte članak "Kako odabrati madrac za madrace"). Što se tiče veličine, razmak između madraca i zidova trebao bi biti minimalan, ne više od 1-2 cm.

Ako madrac dolazi s krevetićem, uklanja se iz potrebe za odvojenim izborom ovog važnog elementa.

Dno izvršenje

Dno može biti stalak ili čvrsta. Prednosti prve mogućnosti su da madrac neprestano prozračuje. To znači da neugodni mirisi i vlaga neće ostati u njemu.

Odvojive letvice i udaljenost između njih

Odraslo dijete neprestano nastoji izaći iz kreveta, ali jasno je da se jedva uspinje na stranu i ne pada. Uklanjanje bočnog zida je još uvijek prerano - mrvica može lako pasti u san. No, ako se uklone sidra, dobivamo idealnu opciju u kojoj dijete, bez pomoći roditelja, ima priliku da izađe, ali nema opasnosti od pada za vrijeme spavanja.

Što se tiče razmaka između letvica, poželjno je da bude u rasponu od 6-7 cm: ako se letvice nalaze češće, postoji velika opasnost da se drška ili noga mrvica stave između njih; manje često - glava.

Prekrasni predmeti

Ponekad proizvođač stavlja ljepotu veću od sigurnosti i udobnosti u svom radu. Pa, ako imate priliku pregledati već sastavljeni krevet, osobno provjerite da nema oštrih kutova, koje dijete i roditelji mogu udariti.

Recimo, prekrasni elementi - gumbi. U praksi, oni donose puno problema: rukavima se stalno približavaju i laktovi pogoduju. Isto se može odnositi i na oblikovani rub naslona.

Proizvodni materijal

Tradicionalno, kreveti za novorođenče bili su od drva - vjeruje se da je prirodni materijal koji diše najprikladniji za bebe. Danas, metalni kreveti, kao i od iverice i MDF-a, ozbiljni su konkurenti drvenim krevetima.

Stručnjaci koji se bave zdravljem djeteta nemaju pritužbi na drvo, ali samo ako su se koristili sigurni lak ili boja za njegovo liječenje. Za proizvodnju koristite žita, bukvu, hrast, javor, breza i bor. Pine kreveti su najjeftiniji, ali su najfiniji drvo, tj. tragovi djetetovih zuba na nju bit će spašeni.

MDF je materijal od drvenih vlakana. Njegova je prednost povećana pouzdanost u odnosu na drvo; Osim toga, to je sigurno jer se u proizvodnji ne koriste štetne smole. Varijacije u korištenju ovog materijala su različiti: postoje kreveta, koje su izrađene u potpunosti od MDF (u VLAN proizvođača), postoje mogućnosti gdje kombinacija MDF i iverica (VLAN), MDF i drva.

No iverica često izdvaja formaldehid, i iako kreveti s njezinom upotrebom imaju vrlo atraktivnu cijenu, savjetujemo vam da napustite takvu akviziciju. Ako je vaš izbor pao na model izrađen korištenjem iverice, pitajte prodavača za higijensku potvrdu i potvrdu o sukladnosti da uvidite da u proizvodnji nema štetnih tvari. Proizvodi iz kombinacije MDF-a i pločica imaju proizvođača kao što je Vlan.

Metal je izrađen od vrlo izdržljivih i, u pravilu, izvana izuzetno atraktivnim modelima kreveta, koji su u asortimanu proizvođača Lider Kids. Ako planovi - za kupnju kreveta, koji se mogu koristiti za drugo i treće dijete, metalni kreveti će se nositi s takvim zadatkom. Mogući nedostaci metalnih konstrukcija mogu se smatrati visokim troškovima.

Nakon prioriteta možete jednostavno sastaviti popis najpoželjnijih kvalitetnih i funkcionalnih karakteristika, a tek onda odlučiti o određenom modelu. S ovim pristupom nikad nećete požaliti savršenu kupnju.

TRI "NE" KUPITI

U proizvodnji krevetića za novorođenčad nema sitnica. Miris laka može uzrokovati alergije; nepravilno obrađeni drvo - sitni krhotine; rezani plastični rezovi.

Neugodan miris u novom krevetiću - česta pojava, ali, naravno, to bi trebao biti jedva primjetan okus, i izbjeći alergijske reakcije prikupljene i oslobođen kupnji paketa za opstanak u prozračenom za najmanje dva do tri tjedna, nakon tog vremena miris mora nestati. Ova je značajka glavni razlog zbog kojeg stručnjaci savjetuju da unaprijed kupuju krevet, najmanje dva tjedna prije očekivanog datuma rođenja.

Stručnjaci online trgovine "Daughters-Sonnos" preporučuju da obratite pažnju na sljedeće aspekte koji će vam omogućiti da izbjegnete kupnju niskokvalitetnih, a time i nesigurnih krevetića za vaše dijete:

Važno je

 • Nemojte kupiti krevet koji ima nepravilnosti u tretiranju okvira ili vidljive štete: čak i mali pukotina nosi veću opasnost za zdravlje djeteta.
 • Ako je krevet izrađen pomoću laka ili boje, ne previše lijeni pogledati u zdravstveni certifikat i certifikat o sukladnosti: postoji fiksna, koji su materijali primijenjeni u proizvodnji: među njima ne bi trebao pojaviti vodstvo i formaldehid, a „pravo” bojane izrađen od smole, na bazi vode; Nemojte kupiti krevet iz kojeg dolazi opipljiv miris boja i lakova.
 • Odbijte kupiti ako plastični i metalni elementi nisu "udubljeni" u materijalu okvira.

Je li visoka cijena jamči besprijekornu kvalitetu?

Kvaliteta i trošak dječjeg kreveta su dvije veličine koje nisu izravno povezane jedna s drugom. Donji prag cjenovne oznake počinje s 1.500 rubalja, ali najbolja potražnja među Rusima je za modele koji su u rasponu od 3 do 15 tisuća rubalja. Gornja granica troškova ograničena je samo vašim financijskim mogućnostima.

Naravno, poznati brand je relativno pouzdano jamstvo kvalitete i sigurne izvedbe kreveta. Ali jeftini i jednostavni modeli s pravim madracem i kupljeni u poznatom dućanu ili mreži (a ne na tržištu ili s rukama) također mogu biti dobro i zdravo mjesto za spavanje za bebu.

Što se sastoji od troška proizvoda? Čudno, materijal iz kojeg je napravljen okvir ne igra glavnu ulogu u postavljanju cijene, ali značajno poboljšava dodatnim funkcijama (npr. Njihalom), dizajnom i, naravno, robnom markom.

Zvjezdani pokupiti

 • Pjevačica Beyonce kupio za voljenu kćer Prostrani exclusive Vetro kolijevke iz NurseryWorks, izrađena od prozirnog akrila i osoblje madrac od istog proizvođača. Trošak takvog luksuznog doma je bio 3,5 tisuća dolara.
 • Glumica Dayna Devon zahtjeva mnogo skromniji: ona odlučili za elegantan metalni jasle Star vršak proizvođača Korzički željeza namještaja u klasičnom stilu, s ručno ukrašena, tanke šipke i prekidača visoka cijena „samo” 1,7 tisuća dolara..

GDJE KUPITI DJEČJI DJEČAK?

Najbolja opcija za kupnju su velike trgovine lanaca i dobre online trgovine: prilika za kupnju dobara niske kvalitete je minimizirana.

Stjecanje na tržištu povezano je s nizom rizika - na primjer, učestalost krivotvorenja; jeftini kreveti s niskokvalitetnih materijala koji ugrožavaju zdravlje djeteta.

Što se tiče kupnje kreveta koji je već bio u uporabi, to je dopušteno pod jednim uvjetom: proizvod nema štetu. No, madrac mora biti zamijenjen novim.

Važno je pri odabiru obratiti pozornost na:

 1. Odlučite gdje će se krevet staviti; na temelju toga odredite željene dimenzije proizvoda
 2. Da biste odredili vrstu kreveta (kolijevka, klasični, transformator, ležajna arena) i materijal od kojeg bi trebao biti izrađen (kruto drvo, MDF, iverica ili metal)
 3. Odlučite o željenoj funkcionalnosti odabranog proizvoda
  • je li potrebno promijeniti razinu dna
  • mogućnost proširenja kreveta (za transformatore)
  • bilo prisutnost auto zidova i mogućnost uklanjanja bočnog zida
  • prisutnost trkača za ljuljanje (i sposobnost popravljanja u stacionarnom stanju)
  • prisutnost kotača (stezaljke za njih)
  • (i njegov tip - uzdužno, poprečno, univerzalno - uzimajući u obzir prostor koji ste spremni poduzeti kako biste smjestili dječji krevetić)
  • kutija u podnožju
  • silikonska obloge na vrhu letvica
  • Komponente prsima i / ili mijenjanje tablice (za transformatore), a zatim transformacija varijacije: u tinejdžerskoj krevet plus toga: Samostojeća ormar, stol postolju, Noćni ormarić, komoda i police za knjige; Također preporučujemo da razmotrite kupnju kreveta, obloge i stol za presvlačenje (ili mijenjanje ploče ili madraca) zasebno.
 4. Odaberite krevete po marki i modelu koji zadovoljava vaše zahtjeve i financijske mogućnosti.
 5. Proučavati na internetu svjedočanstva onih koji su već stekli mogućnosti koje ste primijetili: sasvim je moguće da skupi i lijepi krevetić imaju slabe ili loše fiksirane šipke ili čak i nesigurno fiksiranu dnu
 6. Odlučite se o mjestu kupnje
 7. Pri kupnji - upoznajte se s potvrdom o sukladnosti i higijenskim certifikatima; provjeriti cijeli set kreveta i dostupnost instrukcija; Bit će samo pomicanje kroz upute za montažu - možda je vrijedno naručiti skupštinu od prodavatelja jer se neki modeli teško sastavljaju, a upute su izuzetno sažete i nisu uvijek jasne. Obavezno vodite svu dokumentaciju priloženu na krevet zajedno s računom i jamstvenom karticom s datumom kupnje, potpisom i pečatom prodavatelja.

Primjer izbora jaslica

Morate uskoro imati bebu; soba u kojoj će se nalaziti je mala, a prostor za koji je rezerviran ograničen je na veličinu od 130 x 130 cm; dovoljno da spava u svojoj bebi do tri godine. Tako će standardni krevet 120x60 cm ovdje stati, a čak i dodatni prostor ostaje.

Popularni proizvođači

Poznati proizvođači pažljivo nadgledaju usklađenost s tehnologijom proizvodnje dječjih proizvoda. Posebna pouzdanost, ljepota i zamišljen dizajn, prema mišljenju kupaca, su proizvodi sljedećih tvrtki:

 • Crvena zvijezda
 • Kubanlesstroy
 • Gandylyan
 • Vedrus
 • LLC "RIO-SP"
 • SLE-poduzeća
 • karat

nalazi

Važne zahtjeve koje krema mora zadovoljavati su sposobnost promjene razine dna, mehanizma klatna, silikonskog obloga i ladice. Željeni materijal iz kojeg treba proizvoditi je čvrsto drvo, tako da sljedeća djeca ne trebaju kupiti još jedan. jer prostor je ograničen u duljini, ali postoji rezervna širina, mehanizam klatna mora biti poprečno.

Svi gore navedeni zahtjevi odgovaraju krevetićima proizvođača Kubanlesstroy, Red Star.

Visoko kvalitetna i lijepa krevetić jedan je od najvažnijih čimbenika koji osigurava zdrav san za bebu i njegov skladan razvoj u prvim mjesecima života. No, stjecanje je samo pola bitke. Također ćete naći ugodne poslove na izbor posteljine, odabir mekih odbojnika, krović, igračke za krevet.

Koji krevet treba odabrati za novorođenče

Moderni raspon čudi s velikim izborom dječjih krevetića. Oni se razlikuju po funkcionalnosti, dizajnu, boji, kvaliteti, cijeni i drugim parametrima. Važno je odabrati udoban i siguran proizvod, jer većinu vremena novorođenčad provodi u krevetiću. U ovom članku ćemo pogledati kako odabrati krevetić. I saznajte koji su modeli najprikladniji za djecu jedne dobi ili drugog.

Kako odabrati krevetić

 • Proizvodi moraju biti sigurni za bebu i izrađeni od netoksičnih materijala. Ne bi trebalo biti nikakvih izbočina i oštrih kutova, koji mogu biti udarni, i labav ventili, gdje možete stezati prst;
 • Najviše ekološki prihvatljiv materijal je neobojeno drvo;
 • Kao materijal za proizvodnju također su prikladne i metalne strukture koje su prekrivene hipoalergenskom tkaninom. Čelik i aluminij razlikuju se po snazi ​​i izdržljivosti;
 • Ako je krevet izrađen od iverice ili MDF-a, odaberite materijale s razredom emisije do E1. Parametri ukazuju na certifikatu na proizvodu;
  Stručnjaci ne preporučuju uzimanje plastike, jer nije izdržljiv. Osim toga, mnogi proizvođači ne nadziru kvalitetu plastičnih proizvoda, zbog čega krevet može biti toksičan i izazvati alergiju kod dojenčadi;
 • Odaberite poklopac kreveta koji se može sigurno grickati kada se pojave prvi zubi. U tom se slučaju modelu može pričvrstiti posebna obloga netoksičnih sigurnih materijala;
 • Prikladan razmak između šipki u bočnim zidovima je 7-8 cm. Da biste spriječili zaglavljivanje djetetove noge ili držača između rešetki, važno je da se oni ne postaviše prečesto. Ne smiju biti previše rijetke, inače se glava može zaglaviti;
 • Za novorođenčad, bolje je odabrati krevet s dvoetažnim dnom. Zatim možete jednostavno staviti bebu na višu razinu, a kad se pojavi, ona se spušta, tako da mrvica nije mogla izaći iz krevetića;
 • Prilikom odabira dimenzija, morat ćete odabrati madrac i posteljinu u veličini. Stoga je bolje ne odabrati nestandardne parametre;
 • Klasična veličina krevetića je 120-60 centimetara. Međutim, češće roditelji odabiru kompaktnije modele s podesivom duljinom. Stoga proizvode proizvode duljine 59-180 centimetara i širine 42-140 centimetara;
 • Model na kotačima pogodan je za one koji planiraju premjestiti krevetić oko stana. Prikladno rješenje bilo bi uklonjivi kotači, koji, ako je potrebno, mogu biti zamijenjeni nogama ili čak i trkačima da bi razbijali dijete. Obavezno kupujte brave za kotače tako da se krevet ne pomiče sam po sebi;
 • Prije nego što odaberete krevet za novorođenče, pregledajte različite tipove i modele ovog uređaja.

Klasični drveni krevetići

Tradicionalni drveni ležaj se koristi za djecu od rođenja do tri ili četiri godine. Izrađen je od sigurne i ekološki prihvatljivog materijala. Odaberite modele na kotačima, a uređaj se može lako premjestiti na pravo mjesto. Proizvodi na trkačima, kada ih se otpuštaju, mogu se zakrenuti pomoću stezaljke, a kada se pričvršćuju, mogu se čvrsto postaviti na pod.

Da biste odabrali pravi krevet za novorođenče, obratite pozornost na preradu drva. Dizajn bi trebao biti kvalitetan poliran, a ne obojan lakom. Ovo je najsigurnija i najskodivanija opcija za dijete. Ali budite spremni da bez takvog tretmana, uskoro će se razbiti i izgubiti atraktivan izgled. Kako bi se to spriječilo, stručnjaci preporučuju odabir bukve ili hrastovine, koji se odlikuju snagom, lakoćom i trajnošću. Međutim, postoje drveni kreveti od bukve i hrastovine su prilično skupe.

Više dostupnih opcija - drveni proizvodi od jasle, breze i bora. Međutim, potonji mogu tijekom vremena početi raspodijeliti smolu, piling. Kao rezultat toga nastaju čipsovi i ogrebotine. Košulja s dugim životom prekrivena je pukotinama. Ako još uvijek kupite drveni krevet, lakiran ili obojan, svakako odaberite neodoljive, hipoalergijske, netoksične formulacije. To mogu biti posebne dječje boje, akrilne ili silikonske lakove.

Drveni kreveti često su opremljeni dvostrukom dnom i imaju standardnu ​​veličinu od 120x60 centimetara. Neki modeli nadopunjuju ladice, što je prikladno za pohranu različitih dječjih stvari. Ovaj prah, vlažne maramice, pelene i još mnogo toga. Međutim, takve kutije čine strukturu teľom, zbog čega uređaj nije moguće pomicati po sobi.

Tako da su potrebne stvari bile uvijek pri ruci bez ponderacije proizvoda, možete napraviti džep debele tkanine s vezama. Ovo je praktičan i racionalan objekt koji će biti velik pomagač za mamu i istodobno ukrasiti jasle. Džep koji se može skinuti može se objesiti na krevet i mijenjati stol ili se s tobom voziti u kolicima.

Metalni i pomoćni kreveti

Ponovljeni su metalni proizvodi u obliku drvenih modela. Istodobno mogu dodati i kolijevku. Metal nije štetan za bebu, jer je tijelo prekriven zaštitnom hipoalergenskom tkaninom. Dijete ne dolazi u kontakt s metalnim strukturama. Moderni metalni kreveti su postavljeni i povećani u duljini, što omogućuje uporabu proizvoda za dijete od 5-7 godina. Dno u takvim krevetima je dvostruko, tako da se uređaj može koristiti kao igralište.

Mnoge majke u prvim mjesecima beba života vole koristiti zajednički san. Imajte na umu da je u prvih 10-12 tjedana konstantan tjelesni kontakt s majkom vrlo važan za novorođenče, jer pruža psihološku udobnost i pravilan razvoj djeteta. Osim toga, zajednički san u ranoj dobi pomaže djetetu da zaspati brže i poboljšava laktaciju. Žena će moći hraniti bebu noću, a da ne izađe iz kreveta.

Za organizaciju zajedničkog spavanja savršen model za dodatak, koji je instaliran blizu kreveta majke. Ali ne zaboravite da nakon 3-4 mjeseca pedijatri preporučuju da nauče bebu da spava u zasebnom krevetu. Međutim, ovdje možete upotrijebiti dodani dizajn. Ako je potrebno, možete ukloniti i ugraditi zidove ili odbojnike u krevetiću. Takav uređaj pogodan je za djecu od rođenja do tri godine.

Dječja kolijevka

Kolijevka je prikladna za bebe od rođenja do 3-6 mjeseci. Međutim, neki proizvođači nude modele koji se mogu koristiti do godinu dana. Među prednostima kolijevke je kompaktna veličina. U takvom krevetu beba će se osjećati ugodno, udobno i zaštićeno. Osim toga, u kolijevci možete gurati dijete tako da se smiri ili spava. Neki modeli preuzimaju prisutnost glazbe.

Moderne kolijevke izrađene su od sigurnih hipoalergenskih i "disanja" materijala. Često su opremljeni ručkama ili kotačima tako da se košara može lako premjestiti. Kolijevka se može postaviti na stacionarni stalak ili u krevetić na remenima. Prva opcija je veća.

Krevetić može biti već opremljen dječjim madracem i nadstrešnicom ili mrežicom protiv komaraca, posteljinom. Ali ti proizvodi možete sami odabrati. Kako odabrati madrac za novorođenče, pročitajte ovdje.

Pendule i stolice za ljuljanje

Klasično ljuljanje već je stvar prošlosti, kako liječnici kažu o štetnosti takvog ljulja. Osim toga, dizajn je izuzetno neugodno i opasno za odraslu dijete. Stolica za ljuljanje predstavlja trkače u obliku lukova, uz pomoć kojih se ljulja s jedne na drugu stranu. Ispod uređaja je opremljen kutijama gdje možete pohraniti dječje i druge potrebne predmete. No, zbog klimanja stvari će se početi kotrljati i stvoriti neobičnu buku koja će uplašiti i probuditi bebu ili, naprotiv, neće dopustiti zaspati.

Sa starošću, beba će se početi odmarati na bočnom roštilju, zbog čega može ispasti iz krevetića. Osim toga, beba može samostalno zamahnuti. Prema liječnicima, intenzivno i snažno ljuljanje štetno je za vestibularni aparat i zdravlje srca, ponekad uzrokujući vrtoglavicu.

Dječji krevet s njihalom je mobilna suspenzija na pojasevima, s kojima se utiče novorođenče. Prsten može biti poprečno, uzdužno ili univerzalno, ljuljanje djeteta duž ili preko tijela ili u svakom smjeru. Glazba u takvom krevetu smatra se manje štetnom nego u stolici za ljuljanje. Osim toga, ovi modeli opremljeni su mehanizmom za zaključavanje koji neće dopustiti da mrvice djeluju samostalno.

Među minuses, imamo na umu da je krevet s klatna zauzima puno prostora. Prilikom ugradnje proizvod treba ostaviti barem deset centimetara duljine i širine za udoban zamah. Osim toga, ovaj dizajn nije izdržljiv, može se slomiti ili se početi nicati. Ljuljanje i pendule nisu preporučljivi za djecu stariju od šest mjeseci.

transformatori

Ovi proizvodi su udobni, praktični i funkcionalni. To uključuje dječji krevetić i bočne ploče, koji se pretvaraju u stol za presvlačenje ili komode. Osim toga, dizajn može sadržavati dodatne uklonjive police, ladice za odjeću i igračke.

Mnogi modeli u budućnosti mogu se pretvoriti u krevet za stariju bebu. Kako dijete odrasta, uklanjaju dodatne elemente koji produžuju jasle. A ako potpuno uklonite stranice, police i odjeljke, krevet će se pretvoriti u kauč. Takvi dizajni su pogodni za djecu od prvih dana života i do sedam godina.

Transformirajući kreveti su idealni za praktične i racionalne roditelje. Takav se proizvod može koristiti već godinama i uštedjeti prostor u sobi. Osim toga, uočavamo ovalne transformatore za krevete koji izgledaju izvorno, elegantno, uredno i estetski ugodni. Oni zauzimaju manje prostora od pravokutnih i sigurniji su za dijete, jer ovdje nema oštrih kutova.

Ovalni krevet pretvara se u jasle, okrugli ormar, kauč ili stolice s stolom. Elegantne glatke zaobljene oblike čine model elegantnim. To će se skladno uklopiti u bilo koji prostor i zbog proširene funkcionalnosti nikada nećete dosaditi.

dvorana za jahanje

Moderni sklopivi modeli koji su prikladni za šetnje i izlete. Kako organizirati zajedničko putovanje s malim djetetom, pročitajte članak "Prvi putovanje s bebom". Takvi su proizvodi izrađeni od laganih materijala, uključujući metal, plastiku i posebnu tkaninu. Zbog toga se oprema može lako prenijeti, transportirati, operirati. Arena ne zahtijeva posebnu njegu i odvojeni madrac.

Dječje igračke su kraće i šire od klasičnog krevetića. Međutim, oni obavljaju iste funkcije kao i tradicionalna verzija. Ovdje se nalazi gornja razina položaja dna, što je nužno za djecu od rođenja do tri godine. Modeli su opremljeni dodatnim elementima, uključujući stol za prebacivanje, police, mobitel i džep za male predmete.

Osim toga, na bočnoj stijenci dječjeg krevetića nalazi se patentni zatvarač, kojeg dijete može samostalno otvoriti iznutra i izaći iz skloništa. Zbog praktične upotrebe, funkcionalnosti i jednostavne njege, igračke se često koriste u svakodnevnom životu, ne samo za putovanje. Takvi uređaji pogodni su za djecu do tri godine.

U pravilu, arene ukazuju na dob djeteta do kojega se struktura može koristiti. Lagani modeli prikladni su za bebe s težinom od 6-7 kg, a za djecu do 15 kg više se održavaju opcije.