Kupka za novorođenče

Zdravlje

Djevojke, moj muž Komarovsky je čitala, rekla je: "Kupit ćemo dijete u pravoj kupelji". Ali ja sam kategorijalno protiv njega, pogotovo jer, u početku, još uvijek ga želim okupati u kuhanoj vodi sa svim vrstama korova.

Suprug je nagovorio majku. Konačno su počeli birati, a ovdje su bili potpuno zafrkani zbog njihove raznolikosti. Trebam li kadu s toboganom ili s umivaonikom ili s postoljem s termometrom? Koje kupke ste kupili? Je li to prikladno? I okupana u kupaonici ili u sobi?

Catherine, i koliko ste godina koristili takvu kupku?

uzeti najjednostavnije, slajdovi samo se na putu

prva dva tjedna koristila kupku, okupanu na ruku, svi ti slajdovi, viseći i sl. neudobni su, a zatim su se prebacili iz krugova u veliku kupaonicu

okupajte se u krugu u velikoj kupki od rođenja - tako da vam neću reći

Ja ću imati na umu, ali sam mislio da je moguće da se okupaju u njemu tek kad se glava počela držati)

A kći je bolja od njenog sina - ona je već počela čuvati)

imali smo tonuti i termometrom, za mene, kao što sam isprva živio sam sa sinom (njen muž na dužnosti bio) je vrlo zgodan sudoper, kupaju me u sobu, a ja tada nisam imao cijelu kadu povucite za drenažu, samo Dodavanje na početak kantu. Termometar ovdje bez komentara))). Imali smo slajd tkiva, ali to nije bilo baš lako, sinko stalno puzati prema dolje, ali bez njega ne bih učinio, ja sam sada vidio slajdova ugrađene u kadu, a najvjerojatnije će to potrajati. I vidio sam vrlo zgodan inovativnosti, police s vodilicama za velikom kadom))))))), za mene je to jako cool stvar, kada je vrlo malo u sebi, ne treba poseban stav, staviti staza-kada-okupana dijete-sve čist, udoban)))

Odmah smo se okupali u velikoj kupki. Za dva mjeseca pozvali su instruktora plivanja, pokazala nam je sve vježbe kod kuće do devet mjeseci, a moja kćer i tata su se zabavili pola sata u kupaonici. I oni su zaronili i uvrtali ruke, a ništa nisu učinili, kćer je oduševljeno. Zatim je odrasla i teško je zadržati, pa su samo počeli sjediti u kadi s igračkama. A sad leži na trbuhu i rukama prelazi preko dna, kao plutajući :))

imamo redovitu kupku s viseća viseća mreža nije vrlo prikladna stvar za novorođenče. Kupala s redoslijedom, bez kalijevog permanganata. I u normalnoj kupki, normalno sam se okupala, samo s najtežim pognutim tijelom. I sjećam se da se moja kćer nije odmah počela prepustiti plivanju, u početku su jednostavno ležali u vodi, navikli na to.

Odaberite kadu za novorođenče. Pomozite odrediti.

Zanimljive rasprave

komentari

Ikea smaaya normalna kupka

Imamo opciju 3. Mi smo se okupali 2 mjeseca, a zatim smo ušli u kadu s krugom, kao krug pretvoren u brdo, a potom u visoku stolicu.

klasična kupaonica + mreža / viseća mreža. Ja sam kupala, bilo je prikladno za mene. Savjetujem stajati pod kupaom, ili to sami.

Jaka i jednostavna kupka bila su prikladna za nas. Dijete raste brzo i stoga mislim da anatomska kupka nije baš prikladna u tom pogledu.

i s klizačem nije udobna i zastrašujuće-skliska! A beba je manje udobna na plastici nego na tkanini.

Na taj način na temelju toga, moj savjet je viseća mreža i obična kupka, a druga stvar je da ne uzimate posebno široku kupku, viseće staklo u njemu nije ugodno, praktično je iznad vode. Da, to nije potrebno niti za dijete.

Uzmite standardnu ​​opremu za viseću visinu, a nemojte uzeti veliku, a zatim plivati ​​u vašem velikom sada ima sjedalo za kupanje (nije poseban, a opet za djecu koja dobro sjedaju), tada sam doista volio krilo oko vrata, bilo je zastrašujuće u prvom S vremena na vrijeme, ali onda su se navikli na to, činilo mi se da je gurao i tako dalje, ali onda sam shvatio da mu se sviđa i ugodno je.)))) Ako ste zainteresirani za nešto drugo, pitajte! Ja ću reći iz vlastitog iskustva)

to je vjerojatno zbog mogućnosti samozadovoljstva)

Još uvijek namjestite roštilj tako da ne klizi na stranicama kupaonice. Imamo veliku kupaonicu s uskim stranama (tj. Gotovo da nema). Kao rezultat toga, uobičajena rešetka (koja nije spuštena u kupaonicu) slajdova i nekoliko puta kada očistite kadu (popunjena) rešetkica klizi i. sve u vodi! Plus pad je strašan.

X rjumka, hvala još jednom za savjet! Ovo je vrlo važna informacija, jer imamo i kupku s uskim stranama. Da budem iskren, kad kupujete rešetku - ne bih ni obratio pozornost na ovaj trenutak. Sada, naravno, sve će biti drugačije.

Nemamo čak niti uske strane, ali "podnožje" pločice jako je izdano na ploči i okruglo, to jest, mreža je vrlo pogodna za skidanje)) To znači da ne biste imali drvenu rešetku, već strukturu izrađenu od rešetke (drva ili plastike) i metalne ili plastične donje rešetke za spuštanje, što neće dopustiti da se kreće.

DD. To činimo: od rođenja plivamo u pravilnoj kupelji, operujemo u pravilnoj kupelji i viseći. Anatomska kupka bila je korištena kod starijih i planiramo s drugom od 4-5 mjeseci. i dok dijete s pouzdano sjedne. Općenito, po mom mišljenju, anatomska kupka je dobra stvar, ali za vrlo kratko vrijeme traje samo 3-4 mjeseca, pa mislim da je to sasvim moguće bez nje.

Opcija broj 3 je optimalna. Klizanje je sklisko u vodi, a viseća kćerka bila je poštovana.. I kupka će kasnije postati praktična. Dugo smo se dugo nalazili bez visećeg sloja i zabavili se s njim.

Ne znam kako je svatko)) naš je bio čvrsto pričvršćen i teško je uklonjen, tako da se nije brinula da će doći)

X rjumka, hvala na savjetu! Ja sam osobno nedavno saznao o postojanju "mreža ležaja".)) Ali ja gledam da je vrlo popularna i voljena od strane djece i njihovih mama!))) A o "klizanju" doista dolazi do nekih kontroverzija. Mnogi se žale na njegovu neugodnost i sklizak. Iako, možda, ovo se odnosi samo na novorođenčad.

Vidi također

Već mi se čini da nema ništa bolnije od odabira kolica za bebu. Pogotovo ako je to prvo dijete, prva kolica u vašem životu (u kojoj niste ništa prije shvatili), a vi stvarno ne želite trošiti novac, a zatim.

Obećao je prijateljici za krštenje njezinog prvog djeteta da kupi stolicu za ljuljanje novorođenčadi, a ne samo bilo koji, već brand. Za nju je to dugo očekivano dijete čije su rođenje već deset godina očekivali; i ja sam shvatiti što je to sreća.

Djevojke, ne mogu odabrati kupku. Planiram se okupati u kadi za prvi mjesec, a zatim se preseliti u veliku kupku (plivati ​​s krugom). Nije moguće odabrati između dvije opcije. S druge strane, u mjesec dana teško će svi biti.

Za vrijeme nošenja zimske odjeće imat ćemo 1,9 do 2,1 godine. Kakvu aktivnost dijete će biti ove zime ne mogu predvidjeti, jer prošle godine imali smo samo godinu dana i proveli smo većinu naših šetnji.

Glava je prekinula kupke. Potreba - nije potrebna, jednostavna - anatomska, s kliznom - s visinom. Otišao sam i pregledao mnoge opcije, čitala različite postove. Iz kade pohvaljuju Ok Baby. Mislim na dvije mogućnosti. Što je prikladno, po vašem mišljenju?

Dobar dan! Trebam vaš savjet da je bolje kupiti) Čekamo naša prva rođena kći, tako da nema nikakvih pokusa)) Daljnje ispod okvira, slike s primjerima 1. Mjesto za swaddling / dressing. Razumijem da trebate kupiti promjenu prostirke i onda ga možete staviti.

Djevojke, pomozi, molim, odlučite na madrac za novorođenče (planiramo koristiti krevetić do 4-5 godina). Dječji krevetić - Baby Italia Andrea. U trgovini smo savjetovali da uzmemo LansElin Plateau. Ali još uvijek razmišljam o varijanti Afaline Lux. Pomozite odrediti.

Cam Baby Bagno kada, Campol termometar, viseća mreža za novorođenče, madrac za kupanje, sve u dobrom stanju. Za sve - 800 rubalja. Ladica je anatomski oblikovana s policama za higijenske dijelove, odvodnu rupu.

Dobar dan svima) Početkom studenog očekuje se naše prvo dijete. I tako mislim: bolje je odabrati najprije, s onim što prvo odlučiti o sjedištu automobila, i pokupiti kočiju ili kočiju i na nju -.

Kako odabrati kadu za novorođenče

U prvim tjednima beba života, dok se umbilikalna rana zaliječi, kupanje treba provesti pažljivo i pažljivo. Moguće je kupiti novorođenče samo u kuhanoj vodi s temperaturom od 36,4 do 37 stupnja i ne više od pet minuta. Liječnici preporučuju brisanje djeteta s mokrom hipoalergenskim maramicama ili spužvom i ne preporučujemo kupanje djeteta u standardnoj odrasloj kupelji. U ovom slučaju, prikladna bi opcija bila kupka za kupanje novorođenčadi.

Nakon tri ili četiri tjedna, kada se umbilikalna rana ozdravi, dijete se može premjestiti u kupku za odrasle i već se okupati u normalnoj tekućoj vodi. Međutim, mnogi roditelji nastavljaju koristiti kupku za bebe. To ne čudi, jer je to vrlo prikladan i praktičan uređaj. Mala kupka je napunjena vodom brže i jednostavnije. To je više higijenski i siguran.

Lakše je prati i obraditi kupku za bebe, beba se ne sklizne i ne proguta vodu u njoj, a roditeljima će biti lakše zadržati dijete dok se kupa ili pranje. Osim toga, beba kupka je neophodna ako postoji samo tuš u apartmanu, ali ne postoji uobičajena kupka.

Moderni proizvođači nude mnogo različitih modela i opcija za bebu. Prije svega, važno je da su proizvodi visoke kvalitete, pouzdanosti i sigurnosti. Naravno, treba obratiti pozornost na praktičnost u upotrebi. Pogledajmo kako odabrati kadu za kupanje bebe.

Zahtjevi za kupanje

 • Sigurnost. Proizvod ne bi trebao biti sklizak, stoga odaberite kupku za novorođenčad s neprodušnim premazom. Neki modeli dolaze s posebnim podgledom koji se nalazi na dnu;
 • Kupka mora biti u skladu s pravilima higijene. Važno je da se proizvod može lako prati i pripremiti za kupanje;
 • Kvalitetni materijali. Proizvođači nude moderne trake od gume i plastike. Trebao bi biti trajni udobni materijali koji ne uzrokuju iritaciju kože i alergijske reakcije;
 • Odgovarajuće veličine. Kupka ne bi smjela biti premalena da traje najmanje šest mjeseci. Istodobno treba staviti u odraslu kupku ili tuš;
 • Trajni i stabilni dno i / ili pouzdano pričvršćivanje na strane kupke za odrasle;
 • Rupa za odvodnju pojednostavljuju upotrebu kupke, jer nije potrebno pretakati spremnik da isprazni vodu. Istodobno, pluta mora biti snažna i smještena na takvom mjestu da ne bi ometala bebu;
 • Neki modeli uključuju ugrađeni termoplastični ili termometar koji pokazuje temperaturu vode ili mijenja boju.

Vrste kupki

Klasični model pretvara plastičnu kupku od tradicionalnog ovalnog oblika s glatkim dnom, visokim stranama, policama ili jaružanjem za razne kozmetičke načine. Takvi su modeli više prikladni za djecu koja već znaju sjediti i sa sigurnošću držati glavu. Osim toga, ova kupka ima sklisku glatku površinu, tako da dijete može lako skliznuti i bit će mu teško sjediti.

Međutim, klasični modeli su vrlo jeftini i mogu biti korisni za djecu do dvije do tri godine. Imaju prilično prostrane dimenzije, koje dopušta djetetu da se prevrće i čak pliva malo. Međutim, pedijatri savjetuju za potpuno razvijanje djeteta već nakon 6-7 mjeseci da se prebaci u kupku za odrasle.

Ako odaberete klasičnu kupku, važno je osigurati udobne i sigurne uvjete kupanja u prvim mjesecima djetinjstva. Da biste to učinili, koristite pribor i dodatnu opremu. Ovo je ne-skloni dno za podu i bazen za plivanje koji podupire glavu novorođenčeta nad vodom.

Anatomska kupka - naprednija inačica klasičnog modela. Ima ugrađenu anatomsku ploču koja vam omogućuje da popravite bebu. Tijekom postupaka s vodom, ne klizi i ne pomiče se. Za starije djece postoji utor za svećenike koji se nalaze na suprotnoj strani klizača, što omogućuje djetetu da sjedi udobno i pouzdano.

Anatomski proizvod ima mekanu površinu koja ne klizi, a kod mnogih modela nalazi se odvodna rupa i ugrađeni termometar. To su vrlo prikladne i praktične kupke, koje su naravno skuplje od klasika. Imajte na umu da se takvi modeli više ne mogu koristiti za djecu stariju od šest mjeseci.

Antimikrobne kupke su prikladne za bebe čija je koža sklona alergijskoj reakciji. Oni dolaze u bilo kojem obliku i razlikuju se činjenicom da plastika sadrži posebne antimikrobne aditive. Ovaj pripravak dezinficira vodu i površinu proizvoda, uništava do 99,6% bakterija. Obrađena plastika ne gubi svojstva tijekom vremena.

Ovo je najsigurnija kupka koja istodobno smanjuje broj tretmana i pranje kupke prije kupanja. Međutim, to ima visoku cijenu. Osim toga, liječenje i dezinfekcija proizvoda i dalje će se morati provoditi periodično. Stoga, ima smisla kupiti takav model samo za djecu s alergijama.

Kupka za napuhavanje - najkompaktnija opcija koja je prikladna za pohranu, odvesti s vama na izlete, prirodu i zemlju. Međutim, nije baš praktično napuniti kupelj svaki put prije kupanja. Proizvod se odlikuje širokim izborom boja, mekih strana i naslona za glavu, nepokretnih površina. Osim toga, kupka se može koristiti kao bazen za stariju bebu.

Teže je oprati kupelj na napuhavanje. U naborima spremnika ostaci sapuna i kozmetike ili dekocija mogu se akumulirati, ako napravite kupke s aditivima. Zagađuje površinu, izaziva pojavu bakterija i neugodnog mirisa. Osim toga, morate stalno napuhati i otpuhati takav model. Stoga, kupelj za napuhavanje je bolje koristiti dodatno.

Sklopiva kupka je najbolja opcija za male apartmane jer je proizvod jednostavan za sastavljanje i čišćenje, prikladan za pohranu i upotrebu. Model se razlikuje od jakih stezaljki i pouzdanih mehanizama. Prikladan je za djecu do godinu dana. Ova kupka može se preseliti s mjesta na mjesto, uzeti s vama na izletima i na zemlju. Istodobno, mnogo je lakše i brže sastaviti i rastavljati takav proizvod nego napuhati ili otpuhivati ​​model napuhavanja.

Proizvođači nude tri mogućnosti za ovaj model. Prvi je mehanizam knjige, u kojem se kupka sastoji isključivo od plastike. U tom slučaju, dno i zidovi su presavani na pola, proizvod je pričvršćen na vrhu. Model sa sklopivim dnom sastoji se od plastičnog okvira i gumenog dna. Dno u ovom slučaju, preklopite harmoniku, a zatim sam kapacitet - u pola. Plus ovaj kapacitet u podesivom leđima koji podupire glavu novorođenčeta.

Druga vrsta sklopive kupelji je hamachok, koji je presavijen od ravne strukture u kolijevku i leđa. Ovaj model je najprikladniji za djecu do šest mjeseci. Dizajn se ugrađuje u umivaonik, koji pojednostavljuje vodene postupke. Vrlo je pogodno za roditelje da oprati dijete na taj način.

Kupka "Majčin trbuh" ima oblik kante s velikom dubinom i ručkom. Novorođenče se stavlja u spremnik u fetalnom položaju. Ovaj proizvod zauzima malo prostora pa je prikladan za male apartmane ili instalaciju u tušu. Lako je prenijeti kantu s ručkom s mjesta na mjesto i instalirati na bilo koju površinu, prikladan je za pohranu.

Ovaj model može se koristiti samo kada dijete već može držati glavu. Osim toga, važno je odabrati pravu dimenzije kako bi dijete bez problema u kupaonici, a plastične zidove ne stišću. Naravno, u takvoj sposobnosti beba neće moći uživati ​​u plivanju, prskanju i plivanju.

Kako oprati bebu kupku

Kakvu kupku odabrati za novorođenče, roditelji odlučuju, ovisno o zahtjevima i mogućnostima. Ali u svakom slučaju, važno je osigurati pravilnu njegu i dezinfekciju proizvoda kako bi dječje kupanje sigurno i ugodno. Nakon kupnje, prije prve uporabe, oprati posudu s dječjim sapunom spužvom ili krpom i zapaliti kipućom vodom. Nakon svakog pranja obrišite površinu suhom!

Bolje je oprati kupku odmah nakon kupanja i neposredno prije ispiranja površine čistom vodom. To će spriječiti razmnožavanje bakterija. Osim toga, puno je lakše oprati proizvod odmah. Međutim, ako operete posudu neposredno prije pranja, najprije isperite površinu kipućom vodom kako biste omekšali proizvod. I zatim operite posudu tkaninom s bebom sapunom.

Međutim, možete kupiti sredstva za dezinfekciju, sredstva za čišćenje i deterdžente sa sigurnošću hipoalergenskog sastava, koji su posebno dizajnirani za djecu. To uključuje "Dezavid za djecu", "Baby Dez" i "Baby Swimmer". Klasičan i siguran način za rukovanje kupkama je soda za pečenje. Soda savršeno čisti onečišćenje i istodobno ne uzrokuje negativne reakcije kod beba. Zanimljivo je da se soda koristi za pranje dječjih jela, bradavica, bočica i igračaka. Osim toga, učinkovito izbjeljuje žute plastike.

Liječenje soda koristi se jednom tjedno kao opće čišćenje. Da biste to učinili, miješajte soda i vodu na pola i obrišite površinu. Ostavite dvadesetak minuta, a zatim isperite tekućom vodom, prelijte kipuću vodu i obrišite. I kako i kako prati kupku za odrasle prije no što se kupaju dijete, pročitajte vezu http://vskormi.ru/children/chem-myt-vannu/.

Pravila za kupanje novorođenčadi i starije djece

Da biste maksimalno povećali sigurnost pranja djeteta, možete upotrijebiti posebni gamachku ili slajd za novorođenče. Takvi proizvodi će popraviti mrvicu, neće kliziti preko dna kupke, bit će lakše držati. Osim toga, roditelji se neće morati naglo smanjiti tijekom postupaka. Također možete kupiti poseban kuplovni stalak koji će vam omogućiti da postavite spremnik na bilo koju površinu i na bilo kojem mjestu.

Kupanje započinje temperaturom vode od 36,4 do 37 stupnjeva i postupno smanjuje performanse po stupnjevima tjedno. Dakle, za bebu u dva ili tri mjeseca, odgovarajuća temperatura se smatra 32 stupnjeva, u šest mjeseci - 25 stupnjeva. Trajanje plivanja, naprotiv, postupno se povećava od 5-10 minuta do 25-30.

Prije kupanja pripremite stol ili mjesto za brisanje bebe. Postavite plahtu ili pelenu na površinu, pripremite topli mekom ručnik, donje rublje i odjeću za bebu. Nakon postupaka s vodom i kadom, dijete se lagano obriše, umočuju, a ne trljaju vlagu. Koža bebe tretirana je losionom za bebe ili uljem.

Omekšavaju i hidratiziraju kožu. Tada je beba odjevena u majicu ili prsluk i pelene. Mekani ogrtač s kapuljačom, koji možete udobno i brzo staviti bebu, dobar je za ovu prigodu.

Izaberite samo hipoalergensku kozmetiku sa sigurnim prirodnim sastavom namijenjenima djeci. Proizvod mora ispunjavati dob djeteta. Isprva, novorođenče se isperu samo s kuhanom vodom i spužvom ili mekom tkaninom, a zatim možete upotrijebiti prirodni ili dječji hipoalergenski sapun.

Šampon za djecu "bez suza", kupka za mjehurić i ostali slični proizvodi počinju se koristiti nakon drugog ili trećeg mjeseca. Moguće je kupiti bebu barem svaki dan, ali poželjno je provesti postupke kupanja sapunom i šamponom ne više od jednom tjedno. Već u drugom mjesecu nakon rođenja, možete unijeti vježbe za kupanje za dojenčad, koje, naravno, trebate provoditi u odrasloj kupelji.

Nakon šest mjeseci za bebu se proizvodi četinjači, soli i biljni kupelji. Igle i morska sol savršeno ojačavaju imunološki sustav, poboljšavaju cirkulaciju krvi i poboljšavaju san, pomažu kod nesanice, stresa, živčanih poremećaja. Biljna kupka s kamilice, nevena i koromač učinkovito ublažiti svrbež i iritaciju, umiriti bebu, pomoć ekcema i dermatitisa, teške pelenskog osipa i znojenje.

Kakvu kupku za novorođenče kupiti?

Anatomska kupka za kupanje novorođenčeta. Dijete stavlja leđa na nagnutu površinu i odmara svoj plijen na podu ispod. Za pazuha imaju svoje izbočine - na vrhu.

Dijete mora biti u potpunosti okupano, tuš za dijete nije prikladan. Ako nemate kadu u kući, ionako ćete morati kupiti dječju kupelj. Pa, ako imate kupanje, je li moguće dobiti redovitu odraslu kupku za novorođenče i ne kupiti vrtić? Možeš. Dijete je bolje i prostrano. Ali prije nego što odbijete kupiti bebu kupku, pomno razmislite i procijenite prednosti i nedostatke.

Prvo, teško je zadržati novorođenče u velikoj kupki. Pogotovo ako je dijete prvo i spretnost roditelja nije u skladu s parom.

Drugo, lakše je čuvati kupku za bebu (pogotovo ako je obitelj velika, a odrasla kupaonica koristi mnogi ljudi).

Treće, kalijev permanganat i biljni ekstrakti (kamilice, žice, kadulja i sl.) Koriste se za kupanje bebe - boje su bijelom caklinom. Korištenje plastične bebe za kupanje, štedi vrijeme za čišćenje, novac na proizvodima za čišćenje, a trava sama treba manje.

Četvrto, ako isključite vruću vodu, lakše je napuniti malu kupku kuhanjem nekoliko kotlića.

Trebat će vam plastična kupka za prvih šest do sedam mjeseci djetetova života, a zatim će se dijete aktivno kretati i prenijeti kupanje u normalnu kupku za odrasle.

Stoga ne kupujte skupu kupku. Kupite onaj koji za šest mjeseci nije šteta dati ili uzeti u zemlju. Cijene za kupke od 250 rubalja do beskonačnosti (veljača 2011).

Postoje različite vrste kupki (vidi sliku ispod):

Kupka je prikladna za kupanje novorođenčeta - dijete skliznuto leži, odmara svoj plijen na posebnoj podlozi, ne morate kontinuirano podupirati bebu.

Kada dijete počinje sjesti (5-7 mjeseci), stavite ga ispred klizača ili se pomaknite na odraslu kupelj za kupanje.

Također pomaže u podršci vrlo sitnoj bebi.

Njegov plus je da kada dijete odrasta i počne aktivno kretati, ima više prostora nego u anatomskoj.

Stoga, ako vaš stan nema veliku kupku, kupite klasičnu kupku i klizač za prva tri mjeseca kupanja.

Držači se mogu kupiti odvojeno ili zajedno s ladicom.

Odvojeni su ili postavljeni na veliku kupku.

Glavna stvar u odabiru takve kupelji je stabilnost = sigurnost.

Obično su okrugle.

Njihovo minus je da možete samo okupati novorođenče u njima sjedi.

Kao tip takvih kupki - kantu "majčin trbuščić". Zahvaljujući ručici, kantu je udobno nositi od mjesta do mjesta.

Pogodno je koristiti u malim apartmanima, a ljeti u kućici za bebe da prskaju.

Voda je ispražnjena s crijevom.

Prednost tih kupki je da sve što trebate obraditi kožu djeteta na dohvat ruke.

Najkompaktnija opcija - okupao je dijete, puhao, presavijen.

Prikladan za male apartmane, za rekreaciju u zemlji i prirodi, možete uzeti sa sobom na izlete.

Tu su i antibakterijske kupke, od kojih plastika sadrži antibakterijsku supstancu koja sprečava rast bakterija. Nije potrebno prati ga deterdžentima.

Ritty.ru

Ženski online časopis za lijepe dame

Kupka za kupanje novorođenčeta - kako napraviti pravi izbor

 • djeca
- 14.03.2014


Kupka za kupanje novorođenčadi vrlo je važna i neophodna stvar bez koje je jednostavno nemoguće, pogotovo u prva dva tjedna djetetovog života. Ne u prvim mjesecima beba života, ni u sljedećim mjesecima, do godinu i pol dana. Budući roditelji ovom nejasnom mišljenju. Neki roditelji misle da to možete učiniti bez posebne kupke za novorođenče. Doista, u svakom apartmanu postoji velika "odrasla" kupaonica. Možda žele spasiti?

Vjerujte mi, uštedjet ćete nešto novca, ali će trebati mnogo više vremena i truda da se kupaju. I općenito, kupanje u "odrasloj" kupelji ne samo da nije higijenski za novorođenče, već i nesigurno. U bilo kojem trenutku, dijete može jednostavno skliznuti iz vaših ruku i progutati vodu. Nakon takvog kupanja, dijete će biti teško "uvjeriti" da igra u malo vode. Stoga, dragi roditelji, nemojte se tresti i kupiti bebu vlastitu kupku za kupanje.

Prednosti kupaonice za kupanje novorođenčeta

Prvo, u maloj kupki za kupanje, beba ne mora održavati težinu satima. Smatrajte da je potrebno svakodnevno kupati novorođenče. Mnogo je prikladnije staviti ga u zemlju bez da se brine da će se zaroniti pod vodom. Mama se može opustiti i uživati ​​u kupanju.

Drugo, prilagođena kupka za novorođenče je lakše napuniti vodom željene temperature. U budućnosti, ova temperatura se vrlo lako prilagođava u kadi. Bebe obično imaju neku vodu za kupanje malo hladnije svaki put. U maloj kupki za kupanje je više prikladan.

Treće, lakše je prati i dezinficirati kupku za novorođenčad, što je važno. Štoviše, biljni čajevi, otopina kalijevog permanganata, koji mogu bojati zidove kupelji za kupanje, često se dodaju u vodu. Kupaonica za kupanje novorođenčeta opet je mnogo lakše za pranje jer je najčešće izrađena od plastike. "Odrasla" kupaonica ne može se spremiti.

Četvrto, prikladno je uzeti malu kadu za novorođenče s vama u kuću ili na dugo putovanje.

Koje svojstva treba kupati za kupanje novorođenčeta


Kupka za kupanje novorođenčeta trebala bi imati mnoge potrebne osobine. Postoje, naravno, kupke s vrlo korisnim svojstvima. Što, naravno, čini kupku za novorođenčad puno skuplje. Svaka dodatna opcija povećava kupku za bebu. Na primjer, ugrađeni termometar, ugrađene vage, dodatni umetci protiv klizanja i termičke pločice koje mijenjaju boju ovisno o temperaturi, spremnik za kozmetičke pribor, odvodne kanale. Ponekad je dodatna opcija opravdana i uživala u uspjehu, koja je na vrhu nacionalne ocjene i ima izvrsne recenzije novih roditelja.

 1. Po prvi put birate kupku za bebe, obratite pažnju na njegovu veličinu. Dijete je tek sada vrlo mala, uskoro će odrasti i neće se uklopiti u malu kupelj. A ovo je dodatni trošak.
 2. Pazite da pažljivo razmislite o materijalu iz kojeg se izrađuje dječja kupelj. Ne bi trebalo biti samo ugodan dodira, ali i bezopasno novorođenčadi, a također je i lako za pranje.
 3. Nemojte zaboraviti na sigurnost - beba ne smije kliziti, jer se nalazi u svojoj kupaonici. Ponekad proizvođač u kompletu za kupku za bebe pričvršćuje posebnu antistatsku podnicu.
 4. Jednako je važno dno kupke za bebe - ona mora biti održiva. Ponekad pustiti kupke za kupanje novorođenčadi s posebnim prilozima za "odraslu osobu".

Vrste beba kupki

Ovisno o ovoj "ugađanju" beba kupelji su podijeljeni u nekoliko kategorija. Razmotrite ih detaljnije.

 1. Klasična beba kupka.

Klasična beba kupka je popularna kod roditelja, koja je na vrhu nacionalne ocjene. Ovo je kupka najjednostavnijeg oblika. Ako to odaberete, razmotrite dvije točke. Prva - veličina kupke za novorođenčad trebala bi biti velika. Dječje kupke velike veličine mogu se koristiti dulje vrijeme, najmanje godinu dana. Druga - klasična beba s umivaonikom učinit će vaš život lakšim i uštedjeti vrijeme. Ne morate ručno izvući vodu iz njega. Klasična kupka može se nadopuniti posebnim štandom za bebu. Ponekad prodaju takve ladice za novorođenče s postoljem u kompletu. Mama može staviti bebu na nju i osloboditi ruke. Obično je veličina postolja podesiva, što je također vrlo povoljno. Klasična kupka uvijek je puno pozitivnih povratnih informacija. Obično ove kupke i u cijeni također pobijediti.

 1. Anatomska kupka za novorođenče.


Takva kupka je također na vrhu nacionalne ocjene. Anatomski se zove, jer njezino dno ponavlja oblik tijela novorođenčeta. Sigurno možete staviti bebu u takvu kupku i ne bojte se da će se gušiti - voda neće pasti na glavu i lice djeteta. No, postoji jedan nedostatak - veličina kupke za novorođenčad je mala, a takva kupka će biti dosta za neko vrijeme.

 1. Duboka kupka za novorođenče.

Takva kupka izgleda više poput visokog bazena ili kante. Ali, da budem iskren, ova kupka nije baš prikladna, jer će beba brzo rasti i vrlo je stabilna.

 1. Kupka za napuhavanje novorođenčadi.


Takva kupka snažno podsjeća na mali bazen na napuhavanje. Ona ima nekoliko komora za napuhavanje, tako da ako slučajno probušite jedan, cijela kupka neće dopustiti da zrak izlazi. Prikladno je voditi tu kupku s vama na izletima, u zemlju ili na prirodu. U defliranom stanju, ne zauzima puno prostora, i vrlo je lako napuhati. Minus jedna - krhkost.

 1. Antibakterijska kupka za novorođenče.

Antibakterijska kupka izrađena je od posebnih materijala na kojima mikrobe nisu zadržane. Lakše je brinuti za nju nego za redovitu kupelj.

 1. Sklopiva kupka za novorođenče.


Ova kupka je također prikladna za pohranu i odvoz sa sobom u zemlju ili na izlet. Razvija se s nekoliko isječaka. U malom stanu, takva kupka je spasenje. Postoje tri mogućnosti za dodavanje - harmonika razvija dno (izrađeno od gume), zidovi su presavijeni, a zatim dno na pola (poput knjige). Preklopiva beba za kupanje do šest mjeseci izgleda kao mali viseći ležaj. Ova kupka se nalazi izravno u sudoper.

Kako odabrati kupku za dijete? - Liječnik Komarovsky (video):

Kako se brinuti za kupku za bebe

Nakon svake kupke, dobro isprati s bebom sapunom (ne možete koristiti "odrasle" proizvode za čišćenje, oni su vrlo štetni za novorođenče), suha, pohranite naopako na čistom i suhom mjestu. Ni u kojem slučaju ne prati odjeću u bebenskoj kupelji, pa čak i odjeću za bebu.

Nemojte kupovati dječje zalihe na tržištima i u "slučajnim" trgovinama. Samo u specijaliziranim dječjim trgovinama gdje su svi potrebni dokumenti koji potvrđuju sigurnost dječjih predmeta. Na takvim mjestima lakše je vratiti kupnju, ako je bila neispravna. Uobičajeno, velike trgovine dječjim dobrima rade samo s odgovornim proizvođačima i dobavljačima i odgovorni su za njihovu robu.

Je li beba kupka potrebna za kupanje djeteta? - mišljenje doktora Komarovskog

Sada u dječjim trgovinama postoje kupke za kupanje za svaki ukus i boju. Kao najjednostavniji i opremljen čudotvornom tehnologijom. Na primjer, s težinama, termometrima, pokazateljima temperature vode, čistoćom vode, dodatnim spremnicima za kozmetičku dječju opremu s posebnim anatomskim krevetima, itd. Ako postoji prilika, naravno, moguće je iskrcati skupu kupku, ali ako to ne postoji, najjednostavnija klasična beba kupka će odgovarati bebi. Glavna stvar je da je to prikladno za majku i dijete.

Podijelite post "Kupka za kupanje novorođenčeta - kako napraviti pravi izbor"

Odabir pravilne kupelji za novorođenče

Jedan od najvažnijih higijenskih postupaka koji se moraju izvesti za novorođenče je kupanje. Dijete u trbuhu moje majke stalno je bilo u tekućini i još nije zaboravilo taj osjećaj, pa bi mu trebao tretman vode. No, kako bi bilo što udobnije za dijete i za svoje rođake, potrebno je odabrati pravu kupku. Kupka za novorođenčad je nužna stavka u svakom domu u kojem dijete sada živi. Zašto je to potrebno, koje su kupke i kako to ispravno odabrati? Zajedno ćemo razumjeti!

Iz ovog članka saznat ćete:

Zašto trebate kupku?

Mnogi mladi roditelji misle ovako: "Zašto ćemo potrošiti novac na bebu za kupanje, ako u našoj kući ima lijepa kupka u kojoj se dijete uklapa?". Jednostavno, nikada nisu pokušali okupati mrvicu u velikoj kupki, a to je prilično teško i nesigurno. Potrebno je stajati cijeli postupak, nagnuti se nad djetetom, i da ga čak zadržati, tako da ne sklizne i da se ne boji (ne proguta vodu).

Osim toga, kupka će biti osobna stavka djeteta, i bit će mu puno lakše zadržati u savršenoj čistoći. Prvo, to je mala i trebat će vam mnogo manje proizvoda za čišćenje, a drugo, cijela se obitelj ne okupa u njemu navečer. Ako kuća nema toplom vodom, mali spremnik može biti pravi spas. Potrebno je zagrijati kantu vode i možete početi kupati bebu. Ali za zagrijavanje takve količine vode da napuni stacionarnu kupku je prilično problematično.

Možete uzeti malu bebu s tobom za odmor, pogotovo ako nema uvjeta za maleno dijete. Na kraju, u ljeto će biti moguće privući vodu, staviti ga na ulicu i dijete će ga koristiti kao bazen. Zato je bolje ne požaliti dodatni novac i kupiti kadu za novorođenče.

Vrste ladica za novorođenčad

Trgovine za djecu nude modernim roditeljima brojne kupke različitih oblika, veličina i funkcionalnosti koje se lako zbunjuju u svim ovim različitostima. Da biste odabrali savršenu kupku za bebu, trebate znati o svakom obliku što je više moguće. Dakle, beba za kupanje može biti:

 • Uobičajeno. Najčešća verzija ovog proizvoda. Različite tvrtke mogu proizvesti proizvode različitih veličina i oblika. Tipično, ove ladice su izrađene od jeftine plastike. Njihove prednosti uključuju:
 • trajnost. Koristi se trajni materijal koji se ne boji udaraca i opterećenja;
 • svestranost. Dijete će odrasti, a kupka se ne može mijenjati;
 • udobnost beba tijekom kupanja. Kape ove vrste su prilično široke i prostrane, tako da u bilo kojem položaju beba će biti udobna.

Ako govorimo o nedostatcima, oni su također tu. Novorođenčad još ne može sama sjediti, držati glavu, stoga se jedna osoba sa svojom kupkom ne može nositi (morat će pozvati rodbinu za pomoć). Ali to je mali problem, pogotovo jer je lako popraviti uz pomoć uklonjivih slajdova i drugih uređaja koji dovode do kupke.

 • Anatomski. Klizač je u početku ugrađen u ovu bebu. Pomaže pri izvođenju postupka pranja što je moguće sigurnijom i praktičnijom, jer posebna podrška štiti djetetu od klizanja u vodu, čak i kad majka to ne podupire. Ova kupka također mogu koristiti djeca različitih dobi, jer slajd ne zauzima cijelu površinu proizvoda, a jedno-godišnje dijete ili starije dijete jednostavno se može okupati u drugom kutu spremnika. Evo plivanja u ovoj kupelji neće uspjeti, ovo je minus.
 • Duboko, u obliku majčine trbuhe. Ova vrsta kupelji još uvijek je slabo zastupljena na našem tržištu za dječje proizvode i neuobičajena je za upotrebu. To je duboka i uska okrugla zdjelica i namijenjena je za kupanje beba od rođenja. U ovoj kupelji, novorođenče može preuzeti uobičajenu poziciju za njega, u kojoj je bio prije rođenja u trbuhu moje majke. Miran i miran ugođaj za kupanje pruža vam se! Nedostatak takve kupelji je nemogućnost kupanja odraslog djeteta u njemu, tako da ga morate "iseliti" u kupku za odrasle ili kupiti drugu - uobičajenu.
 • Napuhavanje. Ova kupka je dobra u zemlji, u posjetu ili na moru, kada niste sretni s drugim spremnikom za vodene postupke. Ova kupka se napuhava pumpom (ili uz pomoć tate), opremljenog visokim naslonima za glavu i čvrstim dnom. Možete ga instalirati na bilo koju površinu (čak i na stolu, čak i na pjeskovitom tlu ili korovu). Ova kupka nema značajne nedostatke, osim ako se ne može slučajno probijati. To će se pokvariti, ali dijete će biti sigurno, jer se obično sastoji od površine iz raznih sektora i stupnjeva zaštite od oslobađanja zraka.
 • Antibakterijski. Ova kupka u formi može biti sve, ali premaz mora imati poseban - antibakterijski. Posebna tvar dodana je plastici koja sprečava umnožavanje bakterija. Nema potrebe stalno prati ovu kupku s dezinficijenskim sredstvima, tako da se kupanje u njemu neće uzrokovati alergije kod bebe, a majci će to lakše voditi brigu o ovoj stavci.
 • Sklopivi. Ovaj model kupke uključuje mogućnost sklapanja gotovo polovine. Za pohranu takve kupke, posebno u malom stanu, vrlo je povoljno. U proširenom obliku, proizvod postaje pun veličine i prikladan je za kupanje djeteta. Stavka je zaštićena od slučajnog preklapanja s posebnim bravama. Takva kupka često je opremljena ručkom za nošenje, tako da je lako uzeti sa sobom na izlet.

Kako odabrati odgovarajuću kupku

Ako ste već odlučili o vrsti kadom za novorođenče, onda je vrijeme da nastavite s kupnjom. Što bi trebalo obratiti pažnju na zadovoljavanje ove akvizicije:

  • Nema nedostataka. Ne bi trebalo postojati ogrebotine, pukotine, bure, udubine, itd.;
  • Sigurnost proizvoda. Obratite pozornost na dno kupke. Ne bi trebao biti vrlo sklizak. Naravno, možete kupiti protukliznu podlogu na usisavačima ili posebni umetak za bebu, ali to će biti dodatni trošak novca;
  • Jednostavnost njege. Površina kupke mora biti bez prekomjernih zavoja, "prištića" i drugih isturenih dijelova i dijelova. Normalna ravna površina je mnogo jednostavnija za čišćenje i postupak kupanja bit će higijenskiji;
  • Veličina proizvoda. Da bi kupka trebala služiti djetetu najmanje godinu dana, trebate odabrati široki i dugi proizvod u kojem će se dijete osjećati ugodno i moći će se plivati, igrati;
  • Mogućnost ugradnje na strani stacionarne kupelji. Rijetko se okupa malu djecu u kadi, koja se nalazi na dnu velike kupke ili na podu. Ovo je vrlo nezgodno. Stoga potražite model s postoljem (usput, prodaju se zasebno) ili izmjerite dimenzije vlastite kupelji i potražite odgovarajuću verziju beba kade koja je povoljno smješten na velikim stranama;
  • Prisutnost odvoda. Ako je kupka opremljena rupom za pražnjenje, onda je to jednostavno divno. Prilično je teško i nezgodno sipati vodu iz spremnika bez ispusta. Bolje je davati prednost modelu s neupadljivim čepom, tako da beba nema želju da ga izvadi;
  • Dostupnost dodatnih funkcija. Suvremeno tržište dječjih proizvoda nudi poboljšane modele beba kade, koje mogu promijeniti boju, reagirati na temperaturu vode, imati ugrađene termometre i različite skupine funkcija. Ako želite osjetiti prednosti takvih proizvoda, trebali biste ih potražiti. Ako vam je dovoljno da kupka bude jaka, sigurna i higijenska, tada nije potrebno preplatiti za "zvona i zvizdaljke". Obični plastični spremnik može se kupiti nekoliko puta jeftiniji od svog suvremenog kolege, tako da je na vama;
 • Mjesto kupnje. Bolje je, naravno, da kupka za novorođenčad bude kupljena u specijaliziranoj dječjoj trgovini i mogu vam pružiti certifikat kvalitete koji potvrđuje sigurnost materijala. Samo pohranjuje prodaju robe za bebe, obično strogo nadgleda kvalitetu svog raspona. Izbor u ovoj trgovini je velik, a osim kupke možete kupiti sve što vam je potrebno za kupanje, a da ne trošite vrijeme posjećivati ​​nekoliko prodajnih mjesta.

Nadamo se da će naši savjeti pomoći da odaberete savršenu kupku za bebu!

Kupka za novorođenče

# 1 Lula-chka

 • 371 poruka
 • Dob: 38
  • Zemlja: Rusija
  • Lipetsk

  oglas

  # 2 Freya

  # 3 Lula-chka

 • 371 poruka
 • Dob: 38
  • Zemlja: Rusija
  • Lipetsk

  # 4 Lula-chka

 • 371 poruka
 • Dob: 38
  • Zemlja: Rusija
  • Lipetsk

  # 5 ASwan

  Počasni stanovnik foruma

 • 15.737 poruka
 • Dob: 43
  • Zemlja: Rusija
  • Grad Moskve regije

  # 6 raduga01

 • 754 poruka
 • Dob: 40
  • Zemlja: Rusija
  • Moskva grad

  # 7 Freya

  # 8 limun :)

 • 7.611 postova
 • Dob: 37
  • Zemlja: Rusija
  • Moskva grad

  # 9 beba 27

  # 10 Svetlana

 • 227 poruka
 • Dob: 40
  • Zemlja: Rusija
  • Moskva grad

  # 11 irriska

 • 549 poruka
 • Dob: 43
  • Zemlja: Rusija
  • MOSCOW Grad

  # 12 Photorita

  Primio je dozvolu boravka

 • 2.129 poruka
 • Dob: 35
  • Zemlja: Rusija
  • Moskva grad

  # 13 Tamara

 • 583 poruka
 • Dob: 37
  • Zemlja: Sjedinjene Države
  • Grad Sacramento

  # 14 Moulin

  Vidio sam svjetlost u prozoru

  # 15 MUR7772

  # 16 iwannababy

 • 733 postova
 • Dob: 33
  • Zemlja: Rusija
  • Grad Moskva, Lyublino

  # 17 Milyaga

 • 1,956 Postova
 • Dob: 38
  • Zemlja: Rusija
  • Moskva grad

  # 18 ASwan

  Počasni stanovnik foruma

 • 15.737 poruka
 • Dob: 43
  • Zemlja: Rusija
  • Grad Moskve regije

  Koja je kupka bolja za novorođenče

  kupka za novorođenče - kako odabrati?

  Ladica za novorođenče koja je prikladnija - s ugrađenim kliznikom ili zasebnim? A ako je odvojena - bolje je mekano ili teško? Pa ipak: štand pod kupkom je prikladan? Jesu li održivi? Ako bez štanda - onda ćemo morati staviti kupka na podu.

  Trebate savjet. Dijete od rođenja do jedne godine

  Što se tiče kupnje novorođenčadi :)) Zanima ga sve: kupka, kolica, krevet, ladica, sjedalo za automobile itd. Podijelite svoje iskustvo, koje su stvari stvarno potrebne i koje one su bolje odabrati :) Ja bih bio zahvalan za sve informacije, inače je vrijeme za izbor, a moje oči su širili :)

  Koji je madrac bolji? Trudnoća i porod. Konferencija.

  Kokosovo i heljda (to su ugodnije na dodir) i naravno stari, ljubazni madraci su na prodaju :-)) Koja je razlika između kokosa i heljde? Pa ipak, vidio sam neke ortopedske jastuke za bebe - jesu li im potrebne? IMHO, novorođenče je puno bolje spavati bez jastuka. Trebam li klizanje u kupaonici? Je li vrijedno kupiti?

  Dijete i velika kupka

  Beba i velika kupka Možete otići do kupanja u velikom kadu kad beba ima mjesec dana. Temeljito operite kupelj prije nego što kupite bebu. Pobrinite se da nema tragova deterdženata na njemu. Ako ćete započeti lekciju za bebu, uzmite gotovo punu kupku vode. Temperatura vode trebala bi biti oko 36 ° C. U dojenčadi starijoj od 1 mjeseca, kupanje u velikom kupku već se može kombinirati s postupcima kaljenja. Da biste to učinili, postupno smanjite.

  Popis potrebnih stvari za novorođenče. Trudnoća.

  Recite mi, pliz, da biste trebali kupiti prije rođenja. Već smo kupili: kolica, kolijevka, odjeća, ručnik, deka, krevet. donje rublje, usisivač za nos, salvete Pampers. Još uvijek trebamo kupiti: kupka s nogama, termometar za vodu, pelene, prirodni. bast, češalj, škare, termometar za dijete, stol za presvlačenje, pelene. Što još trebate? Koje kozmetike vole? Želim bybchen, ali što točno? Trebam li rublje? Jesu li specijalne škare dobro izrezane? Disp. potrebne su pelene.

  Dar za BABY OF BABY. SP: druga roba

  Puj bebe Kupke - najviše jednostavan i zgodan ladice svih :) DETALJA Direct Rec =) ili e-mail [email protected] *** Kompaktni beba kupka puj Flyte (0-6m). Boja: Bijela - 1959 +% DETALJ ODNOSE NA PRIJAVU Udoban i štiti bebu dok kupanje čine kolijevka ima kompaktnu veličinu, nalazi se u kofer pogodan za korištenje kod kuće i za vrijeme putovanja Pogodan za većinu umivaonika, kao i školjke s.

  Kupaonica, kupanje i njegovo. Dijete od rođenja do jedne godine

  Koje su kupke udobne? S takvim stvarima, gdje staviti dijete, tako da se ne iseli van ili bez nje? Volumen? Je li kupka udobna kada je u pitanju pelena? (Ja čvrsto sumnjam da je prikladno, jer nakon izvlačenja djeteta morate ga negdje staviti i obrišite, ali u ovom trenutku pelena stoji uspravan.) Od koje dobi kupujete dijete u odrasloj kupelji? Moram li kuhati vodu za prvo plivanje? ako da, do koje dobi? Moj cilj kupanja zapravo nije pranje jer djeca nisu.

  Dar za BABY OF BABY. SP: druga roba

  Puj bebe Kupke - najviše jednostavan i zgodan ladice svih :) DETALJA Direct Rec =) ili e-mail [email protected] *** Kompaktni beba kupka puj Flyte (0-6m). Boja: Bijela - 1959 +% DETALJ ODNOSE NA PRIJAVU Udoban i štiti bebu dok kupanje čine kolijevka ima kompaktnu veličinu, nalazi se u kofer pogodan za korištenje kod kuće i za vrijeme putovanja Pogodan za većinu umivaonika, kao i školjke s.

  Dječja kupka i kupka. Trudnoća i porod. Konferencija.

  Općenito držim mišljenje da se dijete okupa u odrasloj kupelji. Tko misli isto - pitanje za vas. Nešto o čemu razmišljam. 1. do pupka izliječi - dijete treba kupati sa svim vrstama bilja, ETOGES koliko skuhati ove biljke za zdrave kupke 2. U velikoj kadi vode je potrebno sipati puno odjednom, ili što? ako ih ima mnogo, a onda iznenada, zbog neiskustva, dijete će ući u kadu. Koje je vaše mišljenje? i onda mislim, možda mogu kupiti kupelj za prvih nekoliko tjedana - tako da mi i pupak liječi.

  Kako najbolje kupati novorođenče - u bebenskoj kupelji.

  recite mi o kozmetici za bebe. Dijete od rođenja do jedne godine

  Mi smo kupili miraz i odlučili smo se savjetovati s starješinama (kao što su neiskusni) o kozmetici za novorođenče. Ja ću ići preko bodova. 1) ulja izbor je „Nivea Babe” i „Johnson” Pozivajući ih vole i igraju važnu ulogu, ako postoji bilo koji aditivi (kamilica, lavanda ili bolje bez..) 2) Šampon opet uređene između Johnson ili tlu. Kada se kutić glave vrati i započeti pranje? 3) Pjena za kupanje. Prvi mjesec (ili 1,5) se kupao u nizu kamilice, ali želim kupiti pjenu.

  Djevojke, podijelite iskustvo, molim vas. Dijete od rođenja.

  Djevojke, podijelite svoje iskustvo, molim vas, koliko takva stvar poput stola za mijenjanje s ugrađenom kadom može biti korisna http://www.mothercare.ru/?id=96id1=538 Na primjer, takva. Očigledno za kupanje kao takav, ne dugo, jer je kupka tamo premalena. Zar ne? Iako sama stvar izgleda estetsko i funkcionalno. Još uvijek nemam jasno razumijevanje o tome što kupovati - naša je kupka velika - 1,5 na 1,5 m, tamo je nerealno, ako je samo zajedno, a potom ne od rođenja, dakle mogućnost kupanja novorođenčeta.

  Bath. Trudnoća i porod

  Djevice, otvori mi oči! kao što je prikazano u donjoj temi s kolicima - u djeci sam potpuni gubitnik! Ovdje je kupka - je li to potrebno ili ne? Jednom sam odbio, s obzirom na to da je naša kupaonica, u kojoj nitko osim nas ne ispire i zašto je nemoguće zaklati dijete tamo? Da, postoji takav klizač u obliku dvije igle za pletenje i smeće između njih. Mislim da će biti prikladno staviti u kadu i oprati ga? Ili sam ponovo glup? :)

  Priprema mirazu :). Trudnoća i porod

  Već se počinjem zbunjivati ​​kupnjom miša za kćer, inače neće dugo raditi, a zatim u zemlju. Uz put sam naišao na neka pitanja, nadam se uz vašu pomoć da dobijem odgovore na njih :) 1. Dječji krevetić. Koji je najbolji? Trgovina privukla Mozhga s njihalom. Ali je li to potrebno? Je li itko to iskoristio? 2. Ležaljke To mi se jako sviđa, ali do sada ne mogu odlučiti o njegovoj korisnosti. Kolica. Ne mogu se odlučiti na bilo što ovdje, želim velike kotače, ali istodobno tako.

  Pozdrav svima! Uskoro ću biti mama, ali nez. Dijete od rođenja.

  Pozdrav svima! Uskoro ću biti mama, ali ne znam o onome što je potrebno za novorođenče. Htjela sam kupiti prah, pelene, boca, bradavice ili bilo što, u kojim količinama, a onda će se kriza ponovno pojaviti. Roditelji žive daleko i više se ne sjećaju, a nitko ne može pitati. Ili savjetovati bilo koju literaturu. Hvala unaprijed.

  o bebama za kupanje. Trudnoća i porod

  djevojka? što misliš? s prvom mučenima, dok su se okupali. Neiskustvom kupio sam kupelj u ikei, krpu za kupanje. Rezultat - novorođenčad je pušila s slajdova, pokušavajući utopiti. Princip kupke je normalan, ali nakon kalijevog permanganata i svih vrsta trave, izgledalo je neprirodno. Odveli smo je u kućicu i napustili je tamo. Stol za presvlačenje bio je u obliku mijenjanja prostirke u kupaonici na stroju za pranje rublja. Kao što se ispostavilo kasnije, to je strašno neugodno, jer, željno-nimno, to je još uvijek tamo.

  O kupkama. Trudnoća i porod

  Djevojke, podijelite svoje iskustvo, molim vas, koliko takva stvar poput stola za mijenjanje s ugrađenom kadom može biti korisna http://www.mothercare.ru/?id=96id1=538 Na primjer, takva. Očigledno za kupanje kao takav, ne dugo, jer je kupka tamo premalena. Zar ne? Iako sama stvar izgleda estetsko i funkcionalno. Još uvijek nemam jasno razumijevanje o tome što kupovati - naša je kupka velika - 1,5 na 1,5 m, tamo je nerealno, ako je samo zajedno, a potom ne od rođenja, dakle mogućnost kupanja novorođenčeta.

  Koja je kupka prikladnija? Boce bolje. Dijete od rođenja.

  Što upotrebljavate. Kad je prva kćerka koristila Avent, crpku za dojke Avent, sve mi se svidjelo. Avent i sada najbolji ili nešto drugo. A kako je to bolje, želim kupiti, izbor je ogroman. Koja je kupka bolja? Sa ispupčenjima unutar nje to je neugodno za novorođenče ili kako je najbolje poduzeti.

  Savjeti za njegu kože bebe. Novorođenčad

  Novorođenčad njegu kože: beba kozmetika, higijena, pelene i izbor odjeće
  . To se događa gotovo automatski. Automatski vrećamo usta s tovnjom za vrijeme jedenja, bez da čak i popravimo ovu akciju u svjesnosti. Ali dijete ne zna kako. Stoga, prije nego što uči, moramo se sjetiti ovih postupaka i redovito ih voditi. Kupanje Najbolje je kupati bebu u običnoj vodi, eventualno dodavanjem gel za kupanje novorođenčadi. Za pranje djeteta, naravno, ako živite u normalnim higijenskim uvjetima, moguće je nekoliko puta tjedno. Nema velike potrebe za to svaki dan. Upotreba gela također se treba koristiti pri ispiranju nakon pokreta crijeva. Svaki put. Važno je. Sapuni i biljke osuše kožu djeteta, smanjujući im zaštitna svojstva. Stoga, kupanje u ljekovitom bilju nije potrebno, već.

  Kupanje beba do godinu dana - čista voda za pomoć

  Čim novorođenče razvije pupak, obavezan dnevni postupak, kupanje, pojavljuje se u životu i njegovim roditeljima. Pridonosi skladnom fiziološkom i emocionalnom razvoju, sprečava nastanak kožnih problema i daje djetetu puno užitka. Ali mame i tate, nažalost, ponekad ne zavidimo! Zbog slabe kvalitete vode, neki roditelji kuhaju prije nego što kupaju dijete, a zatim 20 minuta, bez ravnanja, držite dijete na ispruženoj ruci.

  Kako napraviti bebu s malo vode. Kupanje bebe

  Kupanje novorođenčeta
  . U njemu dijete će se moći slobodno kretati bez nelagode. Ovo je vrlo važna prednost velike kupke - prema iskustvu mnogih roditelja, čak i onih djece koja su hirovita u maloj ljubavi poput "slobodnog" kupanja. Uglavnom, jedina prednost dječje kupelji je da je roditeljima prikladan za pranje. No, u potrazi za zamišljenim pogodnostima leži mnogo minusa - voda u maloj kupki hladi brže, dijete u njemu je neaktivno. Temperatura vode trebala bi biti 36-37 ° С. Već nakon prvog kupanja možete početi otvrdnjavati bebu, postupno smanjujući temperaturu vode do 26 ° C. Prije toga morate se posavjetovati s pedijatrom.
  . Ali ne biste trebali ići na drugi kraj - šamponi za odrasle, gelovi i pjene su previše agresivni za nježnu dječju kožu, mogu se sušiti i dovesti do neugodnih posljedica. Stoga je bolje koristiti posebne dječje kupaonice. Osim blagog čišćenja, oni njeguju kožu, smiruju i vraćaju ravnotežu. Neka se bavimo najpopularnijim ekstraktima za šampone i pjene: kamilica ima umirujući učinak, ublažava upalu i potiče ozdravljenje rana, što je osobito važno za osjetljivu kožu djeteta. Rižino mlijeko se vlaži.

  Kako se okupa novorođenče?

  Prvo kupanje novorođenčeta je vrlo presudan trenutak u životu svakog brižnog roditelja. Važno je zapamtiti da u ovom osjetljivom slučaju nema ništa strašno, a bez previše poteškoća možete podučiti osnovne vještine beba. Poželjno je da dijete dnevno uzima vodene tretmane. Prvo, kupanje će uvelike povećati apetit mrvica. Drugo, voda će ukloniti ton tijela novorođenčeta. Treće, dijete će mirno i čvrsto spavati nakon takvih postupaka. Četvrto, voda.

  Kupanje za bebe

  Najbolje vrijeme za kupanje je 18-20 sati. Temperatura zraka je 23 do 24 stupnja, za djecu od rizičnih skupina 25 stupnjeva, temperatura vode je 37 stupnja, za djecu od rizičnih skupina 38 stupnjeva. Trajanje plivanja u prvim mjesecima života je oko 7-10 minuta (počevši od nekoliko minuta). Dječja kada je tradicionalna (možete kupiti uklonjivi klizač za djecu u njemu, koji se nalazi na dnu tijekom kupanja i podupire bebu tijekom kupanja). Anatomska kupka (ima posebnu izbočinu koja ponavlja konture.

  Recimo, ugodna je kupka za novorođenče ili gamachok.

  Dali su nam kupku, uobičajenu, usku, dugu - nije baš zgodna, a štapić (u obliku brda s mrežom ispruženom), sve se pokazalo neugodnim. tako da bih kao posljednje mjesto mogla plivati ​​sam, moj muž radi do kasno. Imamo 2 tjedna)

  Kupaonica s morskom soli - recite mi. Druga djeca

  Djevojke, molim te, recite mi! Moje dijete i ja sudjelujemo u kadi (dok se nalazimo), a maser i neurolog također su rekli da je korisno dodati morsku sol. Ali koliko? Naletio sam nešto: (. Upisujem nešto više od polovice kupelji, ali koliko soli trebam?

  Kupanje novorođenčeta. Sasha31 blog na 7ya.ru

  Kupanje novorođenčeta za mlade roditelje nije jednostavan postupak. Mnogi su se bojali čak i da drže mrvicu iznad vode: što ako izvuče iz svojih ruku? Kako zadržati bebu tijekom kupanja? Kako biste spriječili da voda uđe u uši? Što ako uhvatite hladnoću? Pokušajmo odgovoriti na ta pitanja. Najvažnije je ne brinuti se mama i tata, tako da se njihovo stanje ne prenosi bebi. Dobro je ako se barem po prvi put tijekom brige o novorođenčadi pomognete brižnošću baka ili rodbine. Općenito, prvo dijete koje se udiše.

  Novorođenče i starije: tajne beba za kupanje.

  . Postoji nekoliko jednostavnih, ali vrlo važnih pravila, čija provedba čini kupanje što korisnijom. Kako pravilno pripremiti za postupak Bolje je kupati dijete u večernjim satima, prije hranjenja. Pripremite čisto platno, pamučnu pelenu, veliki ručnik, pelene, šampon za bebe, pjenu i kremu prije kupanja. Koristite termometar za mjerenje vode u kadi - to bi trebalo biti oko 37 stupnjeva. Zrak u kupaonici mora se zagrijati na 25 stupnjeva. Koji alati koristiti za vrijeme kupanja Prvo pitanje koje se javlja od roditelja: što kupka za kupanje. Odabirom načina na koje trebate pristupiti što je više moguće.
  . Kako kupati bebu U toploj vodi dodajte nekoliko kapi pjene za kupanje - ima blagotvoran učinak na kožu i daje postupku posebno raspoloženje. Alat treba odabrati ovisno o dobi djeteta. Za novorođenče, možete uzeti nježnu pjenu s nizom ili pjenom "Od glave do pete" šampon "Moje sunce". Ovi proizvodi su idealni za osjetljivu kožu bebe, pa se mogu koristiti barem svaki dan. Za djecu starije ili starije, isprobajte medonosnu pjenu s uljem avokada koji vlaži, štiti i umiruje osjetljivu kožu bebe. Nježno smanjite dijete u kadi - najprije noge, a zatim cijelo tijelo. Zatvoreno.

  Pašnjaci - dolje s predrasudama! Pašnjaci

  Popis dječje mirazine - koja se mora kupiti prije rođenja djeteta. Torba u bolnicu.

  Nužne stvari za novorođenče. Što kupiti bebu?

  Potrebne kupnje novorođenčadi.
  . Drugo, odjeća bi trebala biti udobna i sigurna, stoga nemojte kupiti dječji prsluk s vrpcama oko vrata - može povući vrpcu i ugušiti. Potkošulje bi trebale biti dovoljno široke da ih se može plati. Nikada nemojte zabadati rubove bluza s iglama, bolje šivati ​​ravne gumbe. Dok dijete nije naučilo da se čvrsto drži glave (i to će se dogoditi za 2-3 mjeseca), nemoguće mu je da nosi nešto iznad glave, stoga, bluze i potkošulje za ovo doba moraju biti odabrani kopčama. Treće, koža bebe vrlo je osjetljiva na pregrijavanje, hipotermiju i različite infekcije, pa bi odjeća trebala dopustiti koži.

  Kupanje novorođenčeta. Kako kupiti bebu

  Kupanje novorođenčeta. Kako kupiti bebu

  Kupanje = pranje? Kupanje bebe Priprema kupaonice

  . Jasno je da je bolje da se takvo dijete okupite u 9 sati navečer, samo do ponoći ćete biti s cijelom obitelji i uživati ​​u dobrom noćnom spavanju. U zaključku, razmotrimo tužnu i, na žalost, vrlo stvarnu situaciju, koju karakterizira činjenica da nemate vlastitu kupku. U tom slučaju, još uvijek morate kupiti posebnu bebu kupku, bolju plastičnu - to je lakše i jeftinije. Soba za kupanje nije bitna, samo ako postoji čist i hladan zrak. Ali pokušajte dobiti puno vode u kadi tako da je prsa u potpunosti potopljena. Glavna stvar koju gubimo je mogućnost aktivnog kretanja djeteta, tako da ne može proizvesti toplinu i ne može ga zadržati u vodi dugo vremena. Načela i pravila ne.

  Higijena novorođenčadi. Novorođenčad

  Kupanje novorođenčeta. Kako oprati djevojku i dječaka

  Što je osip od pelene i kako se nositi s njima.

  Uzroci pelenskog osipa. Liječenje pelenskog osipa kod djece
  . neotopljeni kristali mogu uzrokovati opekotine na koži djeteta. Ako dijete nije alergično na ljekovito bilje, može se dodati topla "sit-down" kupka (36 ° C) uz dodatak hrastove dekoracije (4 žlice hrasta kore izvaditi 1 litru kipuće vode, inzistirati na vodenoj kupelji 30 minuta, napuniti otopinu, sipati u kadi). Umočite bebu u kupelj 5-8 minuta, a zatim blago uklizite stražnjicu i bore dok se ne osušite. Ne zaboravite da površine kože s pelenskim osipom trebaju disati, stoga često ostavljaju zahvaćene dijelove tijela otvorenim. Beba koja ima pelensko osip preporučuje se glačanje odjeće i pelena s obje strane. Ako se osip pojavi na pozadini dijaze eksudativno-katarhalusa - alergijske bolesti koja utječe na kožu, onda je to moguće.
  . Plućni osip od III stupnja je teško liječiti, stoga je prevencija i pravilno liječenje pelenskog osipa blažih stupnjeva toliko važno. Zapamtite: za plakanje rana, bolje je koristiti ne-masne lijekove, ni u kojem slučaju ne bi trebali tretirati oozing površinama s mastima i ulja: oni pokrivaju pelene osipa s filmom i ometaju ozdravljenje. U roku od nekoliko dana stavili su gouge s 1-2% otopinom tanina, 0,25% otopinom srebrnog nitrata, 0,1% otopinom rivanola na navlaženim površinama (ove otopine propisuje liječnik, njihova izrada.

  Bilježi mladu majku. Dio I. Kupnja novorođenčeta

  . Vjeruje se da se uz stalnu uporabu dude, djeca počinju govoriti kasnije, imaju pogrešan zagriz (iako stomatolozi odobravaju uporabu ortodontskih oblika), tada je djeci vrlo teško prisiliti ih da ih napuste. Žlica s silikonskom žlicom. Bolje je kupiti malo i više. Prva koja će se koristiti ako je potrebno za novorođenčad, a drugo tijekom uvođenja prve komplementarne hrane. Takve žlice ne traumatiziraju nježne gume djeteta, što je vrlo važno! Kupaonica za bebe Sada možete odabrati kao jednostavnu standardnu ​​formu i anatomski. Uglavnom se koristi za 3-4 mjeseca, a zatim se bebe kupaju u velikim kupkama. Glavna stvar kada kupujete da obratite pozornost na materijal iz kojeg je izrađen, i ne ustručavajte se pitati.
  . Žlica s silikonskom žlicom. Bolje je kupiti malo i više. Prva koja će se koristiti ako je potrebno za novorođenčad, a drugo tijekom uvođenja prve komplementarne hrane. Takve žlice ne traumatiziraju nježne gume djeteta, što je vrlo važno! Kupaonica za bebe Sada možete odabrati kao jednostavnu standardnu ​​formu i anatomski. Uglavnom se koristi za 3-4 mjeseca, a zatim se bebe kupaju u velikim kupkama. Glavna stvar kada kupujete da obratite pažnju na materijal iz kojeg je izrađen, i ne ustručavajte se pitati prodavatelja potvrdu za proizvod. U stvari, to bi trebalo biti učinjeno kada kupujete bilo koju stvar za bebu i za sebe. Dječji sapun. Odaberite onaj koji je hipoalergenski.

  Pomozi mi da odaberem što da se okupam. Trudnoća i porod

  Pomozite mi da odlučim što trebam :)) Odmah ću rezervirati da je riječ o kupanju djeteta, do 5 mjeseci, a zatim ćemo se preseliti u veliku kupku. Dakle, ulazni podaci: 1. imamo kupaonicu u stanu. ALI, to je kutni, s hidromasažom i prilično velikim. To je, temeljito oprati za kupanje novorođenče svaki dan je prilično stresno. Mislim da će kasnije, kad dijete odrasta, s pranje će biti moguće manje smetati. 2. Od prvog djeteta napustila je uobičajenu kupelj bez.