Od koje dobi možete koristiti dječju invalidska kolica i kako odabrati najbolju opciju: ocjena od 7 modela

Hrana

Mnoge majke smatraju zimsku sezonu povezanu s poteškoćama prevoza djece kroz snježne ulice i štiteći ih od neugodnog vremena. Bez obzira kakve tople stvari stavljaju na bebu, s piercing vjetrom, majčino srce će i dalje ostati izvan mjesta. Kako ne bi oduzeli djetetu svih užitaka zimskih šetnje, treba mu osobno vozilo. Izvrsna opcija u ovoj situaciji može biti sanjkanje. Oni će uživati ​​kada hodaju, a dijete i njegovi roditelji, jer su prikladni i praktični za upotrebu.

Šetnja za sanjkom savršena je za hodanje s djetetom zimi: takav "vozilo" čak će proći kroz duboki snijeg

Kako odabrati invalidska kolica?

godine

Prilikom odabira invalidskih kolica za mrvice potrebno je prvo uzeti u obzir njegovu dob. Vrlo je važno koliko će godina kolica biti korištena.

Učestalost korištenja

Odredite koliko će se često koristiti invalidska kolica. Ako snijeg tijekom zime nije najčešća pojava u vašoj širini, onda i skupi modeli mogu biti napušteni. Ako je učestalost korištenja sanjka veća od kolica, izbor bi trebao biti pristupačniji i odabrati snažan i udoban model.

Kompletan set

Potrebno je obratiti pozornost na opremu i materijale od kojih se kreće invalidska kolica. Prisutnost toplih pokrivača i dugo napa vodootpornog i vjetrovitog materijala pomoći će očuvati zdravlje mrvica i živaca majke.

Koje su vrste sanjki s invalidskim kolicima?

 • Najlakša je opcija sanjka s punim mekanim leđima, opremljenih sigurnosnim pojasevima i naslonima za ruke. Prikladni su za male izlete u tihom, bezobzirnom vremenu.
 • Dizajn je složeniji - invalidska kolica za sanjkanje za planinarenje u bezdanima. Oni imaju podignuto sjedalo, ali su lišeni visića i tenda, a također ne postoji podrška za dječja stopala. No, takvi modeli savršeno se kreću na sabijenom snijegu, lagani su i jednostavno kontrolirani.
 • Najviše zaštićena opcija je invalidska kolica koja se kreće u zimskim vremenskim uvjetima. Oni uključuju vizira, sklizaljke, sustav sigurnosnih pojaseva, tenda za zaštitu stopala od hladnoće i kiše. Ručka ima oblik koji podrazumijeva vješanje vrećica. Također je uključen i džep za pohranu korisnih sitnih predmeta na cesti. Takvo vozilo pouzdano štedi bebu tijekom zimskih putovanja i može se koristiti u bilo kojem vremenu tijekom dugih hladnih mjeseci.

Prilikom odabira sanjke, ne morate slijediti nakon najviših troškova i stjecati isključivo modni model. Obično skupi kolica su također najteži, glomazniji.

Najuspješniji modeli sanjki invalidskih kolica i njihove prednosti

Nika Djeca 7

Ocjena voditelja. To je jedan od najuspješnijih modela - to je invalidska kolica s stabilnim kotačima i reverzibilnom ručkom.

 • Širina trkača u 4 cm omogućuje prevladavanje snijega velike dubine.
 • Sigurnosni pojas vozila je pričvršćen na 5 točaka.
 • Vozilo ima svijetli atraktivan izgled. Hood sa smiješnim ušima štiti bebu od zimskog vremena. Široko sjedalo za dijete pruža mu dovoljno prostora za ugodnu šetnju, čak iu toploj toploj odjeći.
 • Leđa ima položaj "laganja" i "naslonjača" za bolju bebu. Reverzibilna ručka pruža vam mogućnost odabira položaja mrvica u kojoj će biti prikladna. Sjenica je opremljena prozorom za gledanje djeteta u sjedećem položaju.
 • Podesiva razina nagiba podnožja, što je prikladno dovoljno za dijete koje pregledava susjedstvo i ako želi leći. Poklopac nogu može se otvoriti s dva patentna zatvarača.
 • Postoji mehanizam za mijenjanje trkača na kotače. Kotači imaju znatan promjer.
 • Invalidska kolica opremljena su reflektirajućim cijevima za bolju sigurnost vozila u lošem vremenu i navečer.
 • Vreća je uključena u skele kola za sanjkanje, gdje majke mogu staviti različite pukotine. U mogućnosti je prilagoditi sve potrebne stvari tijekom putovanja.

Kristy Luxe Plus

 • Prisutnost u ručici za okretanje vozila.
 • Programeri su osigurali veliki preklopni vizir. Može uzeti 3 pozicije ili razviti, ako postoji potreba.
 • Leđa, podesiva udobna ručka, ima 4 razine nagiba i može se spustiti vodoravno.
 • Širina sjedala ovog modela je maksimalna, tako da će dijete biti prilično prostrano.
 • Noge mrvice pokrivaju toplu deku.
 • Mobilni alat opremljen je kotačima kako bi ga pomaknuo kroz struk.
 • Tu je sigurnosni pojas.
 • Sjedala-invalidska kolica upravo sastavljena i postala prilično kompaktna, tako da neće biti nikakvih problema s pohranjivanjem u toplim mjesecima i prijevozom.
 • Temelj saonice je ravno-ovalni profil.
 • Tkanina ne dopušta vjetar i padaline.
 • Atraktivan izgled, oblikovan modernim dizajnom.
 • Duljina i stabilnost trkača su optimalni.

Model ima modifikaciju invalidskih kolica za blizanke - "Kristy Luxe Twin".

Cijeli pregled: kako odabrati dobar sanjki za bebe

Zbunjeni izborom sanjki, moderni roditelji mogu se suočiti s problemom - kako odabrati najbolju, a ne previše platiti od mnoštva proizvoda u trgovinama? Gdje počinje zabrinutost za udobnost i praktičnost djetetovog kraja i poticanje teškog marketinga i potrošača za skupom kupnjom? Trebamo li stvarno sanjke, kotače i vizure? Na koncu, nekako smo odrasli, vozili se na najobičnijem sanjkama, koji nisu ni imali povratak, da ne spominjemo druge prekomjere.

Kotači za sanjkanje

Da, da, sada i takvi. Ovo nije baš sanjka. Umjesto toga, hodanje "trske" u zimskoj verziji. Razlika od uobičajene kolica je ta da, umjesto kotača, ovdje se nalaze trkači. Međutim, mali kotači također su prisutni, što je vrlo povoljno jer ponekad u našim gradovima postoje razgraničeni dijelovi cesta.

Kugla za sanjkanje Nick Kitty. Procjena cijene: 5 649 rub.

Pros:

 • razni modeli. Skuplji imaju stražnji leđa, što je važno za šestomjesečnu djecu. Pojednostavljeni modeli ne pružaju više od dvije mogućnosti za presavijanje: sjedenje i ležanje;
 • pogodan za bebe od šest mjeseci;
 • kompaktan presavijeni;
 • u potpunosti zaštićen od vjetra i snijega. Neki modeli imaju madrac i pokrivač na ovčjem kožu, kišnim džepovima, džepovima i drugim priborom koji olakšavaju uporabu;

Slaži ABC Akademiju. Procjena cijene: 6 390 rub.

kontra:

 • ovo nije sanjkanje u uobičajenom značenju riječi;
 • Prikladno za djecu do tri godine. Starija djeca više neće biti zainteresirana;
 • velika težina.

Sklapanje sanjke

Sklopivi sanjci su izrađeni na isti način kao i turističke stolice. To je lagana konstrukcija šupljih lukova s ​​platnenim pokrovom koji se proteže nad njim. Može se nadopuniti sa naslonom i naslonima za ruke. Kada se presavijte, nemojte zauzimati puno prostora.

Sklopiva sanjka "DEMI". Procjena cijene: 1 610 rub.

Pros:

Galaksija složena sanjke. Procijenjena cijena: 1 190 rub.

kontra:

 • nedovoljna elastičnost;
 • malu udobnost;
 • nije prikladna za djecu mlađu od tri godine;
 • vozite dobro samo preko glatkog, zapuštenog snijega.

Za mali stan koji nemaju mjesto za pohranu kvalitetnih sanjki, to je idealna opcija, koja se izračunava, međutim, ne za svakodnevnu uporabu.

Sledge običan

Pronađite vrlo običnu sanjku u trgovini danas, još uvijek trebate pokušati. U borbi za potrošače, proizvođač "ugošćuje" dječji prijevoz toliko da se u nekim slučajevima uopće ne može prepoznati.

Ako želite nešto zanimljivo i složeno, barem iskreno odgovorite na pitanje "zašto točno?", Jer nisu sva "zvona i zviždaljke" opravdani. Tako je, na primjer, nužna prisutnost ručice za malu djecu koja nisu jako stabilna i mogu ispasti iz kolica. Isto vrijedi i za držanje pojaseva. Kada je riječ o djeci od četiri i starije, takva olovka više nije potrebna. Štoviše, to se uopće može miješati. Naravno, u većini slučajeva to je uklonjeno, ali prema mišljenju mnogih potrošača, dizajn u ovom slučaju postaje manje stabilan. Isto se, usput rečeno, odnosi na toliko moderne kotače. S jedne strane, oni su nužni kada skočite na čistom putu, s druge strane, rijetki kotači izdržati slične operacije i brzo uspjeti.

Sledge za djecu "Timka 5 UNIVERSAL". Procjena cijene: 2 990 rub.

Kako odabrati saonicu? Osnovna načela. Ukratko

Razmislite o dobi djeteta i vašim potrebama: koliko često namjeravate koristiti sanjke i za koju svrhu ćete ih dobiti, jer je skijanje s planine jedna stvar, a hodanje sa šestomjesečnom bebom sasvim je drugo. No, recimo, odlučili ste se zaustaviti u najskuplji model. Zatim je važno uzeti u obzir sljedeće.

Ručica za potiskivač. Bolje je ako je to flip. U tom slučaju obratite pozornost na to kako je priključen. Neki modeli za pričvršćivanje trebaju ključ. Očito je da brzo zamjena položaja ručke na ulici neće raditi.

Sledge "counting". Procjena cijene: 1 890 rub.

Vizir. Prilikom odabira modela sa snježnim pokrovom, sjetite se da struktura čini teža, ali ne igra posebnu ulogu u praktičnosti njegovog rada. Na kraju, dijete zimi i tako dobro zamotan i zaštićen od snijega.

Pokrivač i madrac. Ti su uređaji opravdani samo ako govorimo o vrlo maloj djeci. Ako se dijete aktivno kreće i tijekom šetnje često odlazi sa sanjkama kako bi snjegović ili gledao tragove ptica, poklopac će ga samo narušiti. Bolje je uzeti kući deku za bebe. U svakom slučaju, pobrinite se da je tkanina od koje je proizvedena dodatna oprema topla i lagana za čišćenje.

Težina sanjke. Najbolje - 6 kg. Lakši sanjke nisu stabilne. Teže "prekidaju" majčinske ruke.

Materijal izrade. Sjenke mogu biti plastične, drvene (pleteni), metalni i kombinirani. Najjednostavniji modeli obično su izrađeni od aluminijske legure. Cjevasti elementi olakšavaju konstrukciju i osiguravaju glatko klizanje sanjke nad izglačanim snijegom.

Zidni metal PICCOLINO. Procijenjena cijena: 5 990 rub.

Drveni sanjci od lakirane bukve, na primjer, izgledaju vrlo impresivno. Ali ovo je prilično ukrasni element, a ne stvarno korisno sredstvo - oni su bolno glomazni i teški.

Sljaka drvena "Moroz Ivanovich Morozko". Procjena cijena: 5 600 rub.

Pleteni lakše, ali i "za ljepotu". Brand, kratkotrajni - takav sanjkanje nije praktična akvizicija. Umjesto toga, to je otkup duše.

Šatorsko sanjkalo "Junior". Referentna cijena: 2 862 rub.

Ali plastična je druga stvar. Lagani, otporni na udarce, izrađeni od materijala otpornih na smrzavanje, bez oštrih kutova i detalja, imaju samo jedan nedostatak - velike dimenzije i "beskompromisni": takvi se sanjci ne mogu presavijati ili barem djelomično rastavljati.

Plastične sanjke KHW Snow Baby Dream. Procjena cijena: 5 390 rub.

Sigurnosni pojasevi. Pobrinite se da oni obavljaju zadatke za koje su stvoreni, a ne samo ukrasni element.

Trkači. Šire su razvedeni, to je stabilniji dizajn sanjke. Cjevasti trkači su dobri za led i ne previše za snježne ceste. Za opušteni snijeg, bolje je uzeti saonicu sa širokim trkačima (a sovjetski sanjki).

Leđa. Mora biti. Pa, ako je uklonjiv.

Kotači. Ako odaberete invalidskih kolica s kotačima, provjerite jesu li stabilni i imaju veliki promjer. Također je dobro ako imaju čvrste gume koje se ne trebaju povećavati.

Visina. Sledge za djecu ne bi trebao biti vrlo visok, tako da se mogu penjati i penjati se.

Nadamo se da sada sigurno znate koja se sanjka kupuje za vaše dijete.

Kako odabrati saonicu

Uglavnom, naša djeca se vesele zimi. Ovo doba godine obećava im zabavu i zabavu. I, naravno, većina djece voljeti voziti klizanje na sanjkama. Ali kako odabrati dječju sanjku pravo?

Prije su svi sanjki bili istog dizajna i namijenjeni uglavnom za skidanje slajdova. Danas je izbor postao toliko velik da prije nego što odlučuje koje sanjke biraju, vrijedno je razumjeti sve zamršene pojedinosti.

Vrste sanjki za djecu

Klasično sanjkanje

Najpopularniji i povoljniji su tradicionalni sanjke. Danas se model malo razlikuje od sanjki na kojima su se kretali naši preci. Oni su jaki i pouzdani, iako se ne razlikuju mnogo udobnosti. Struktura je izrađena od legure duralumina, a čelik od lima se koristi za trkače. Cjevaste pojedinosti o konstrukciji znatno smanjuju težinu i olakšavaju klizanje. Dobro se kotrlja na snijegu i ledu, ali se ne preporučuje za labavo pokrivanje snijega. Tradicionalne zimske sanjke za djecu imaju podršku nogu, zauzimaju malo prostora za pohranu. Težina ne prelazi 6 kg.

Trkači su obično čvrsto učvršćeni kako bi spriječili preklapanje tijekom kretanja. Sjedalica je izrađena od drvenih letvica ili poliuretanske pjene prekrivene mekim materijalom.

Nedostatak je nedostatak ručke - kontrola se izvodi pomoću užeta. Ne postoji sigurnosni sustav, saon može preokrenuti i ozlijediti dijete. U modernim izvedbama nalaze se dječja sanjkanja s ručkom koja vam omogućuju da nosite dijete ispred vas. Podesiva ručka u naprednim verzijama omogućava postavljanje sanjke prema vjetru i suncu.

Takvi su sanjci ekonomični i svestrani tipovi, jer su jednako pogodni za šetnju i vožnju na slajdovima. Dječji odvojivi madrac koji je pričvršćen na strukturu će dodati udobnost djetetu. Takvi su sanjki namijenjeni djeci od 1 godine.

Invalidska kolica

Ovaj novi model je kolica na trkačima i preporučuje se hodanje s djecom starijom od 6 mjeseci. Ovo je izvrsna alternativa invalidskim kolicima - umjesto šasije koristi se sklizaljke. Neki modeli imaju podesivu leđa za ugodan ostatak djeteta na svježem zraku. Duga sjedala imaju mekanu presvlaku od glave do nogu.

Među prednostima ovog vozila mogu se nazvati pouzdani sigurnosni sustav, zaštita od snijega i vjetra, prisutnost potpore za noge, džepovi za male stvari, roditeljska torba, poklopac za stopala i kišni ogrtač. Takvi sanjki za djecu podsjećaju na šetnju. Dugačka ručica može biti reverzibilna, možete objesiti torbu za stvari na njemu.

Mnogi modeli imaju prikladan dodatak mehanizam koji olakšava transport i pohranu. Neka sanjka su opremljena kotačima za kretanje po zakrpama i asfaltu. No, na takvom dječjem prijevozu zabranjeno je spuštati niz brdo.

Drvena sanjkala

Drveni modeli najčešće su izrađeni od bukve. Vrlo izdržljive, teške tračnice ojačane.

Nedostatak je njihova teška težina i ne-sklopivi ručki. Takvi su modeli vrlo neprikladni za pohranu u gradskim apartmanima. Trošak je vrlo skup.

Plastična sanjkala

Vrlo popularan i pristupačan pogled, poznat pod nazivom ice floes. Sladoledni brodovi za djecu izvrsno se klize s klizača. Dostupan u velikom asortimanu u obliku ploča, ploča, korita. Trošak jeftin.

Modeli velike brzine plastike otpornog na smrzavanje. Dizajn bez trkača. Sjedalo na valoviti dio ima ergonomsko udubljenje.

Plastične ploče savršeno klize na padinama i štite dijete od modrica i trenja. Neki su modeli opremljeni kočnicom jer mogu postići pristojnu brzinu.

Plastična sanjkala s trkačima

Kada odaberemo sanjku za dijete, uvijek uzmemo u obzir dob od djeteta. Ove su sanjke namijenjene starijoj djeci. Model je opremljen nožnom kočnicom, ima instrumentnu ploču, upravljač i zvučni signal. Skuplji oblik prijevoza. Glavna prednost je jednostavnost konstrukcije do 2,5 kg. Održavajte do 100 kg težine.

Snegomobili

Ovo je moderna sanjkica za djecu s kontrolnom funkcijom. Model ima lijepo tijelo, unutar kojega se nalazi upravljač i široki skije.

Dječje vozilo ima izvrsnu zaštitu od udara, opruge, zvučni signal i bočna svjetla. Udobno mekano sjedalo omogućuje bebu da se udobno sjedi u njemu. Snjeguljica se dobro pokreće u snijegu, zahvaljujući maloj težini i plastičnom kućištu. Dobro se ponašao na spustu, lako upravljati.

Nedostatak je da se model ne zbraja. Skloni sanjke teško je transportirati u automobilu i pohraniti u gradskom stanu.

Na takvim sanjama preporuča se prijevoz djeteta u dobi od 5 godina. Dizajn željeznog okvira podupire težinu odraslog djeteta.

Slatke na napuhavanje

Model cheesecake - novi razvoj proizvođača u posljednjih nekoliko godina. Slatke na napuhavanje namijenjene su starijoj djeci. Koristite djeci s velikim zahtjevima, vrlo mekom, brzom i udobnom. Vrlo je lako spustiti se s brda, tako da djeca ne mogu zadržati. Struktura napuhavanja omekšava udar tijekom sudara.

Dostojanstvo sanjaka je da se mogu brzo napuhati ili otpuhati, kada se presavijeni zauzimaju malo prostora. Održavati težinu odrasle osobe. Izrađen od materijala otporan na mraz. Model je univerzalan i može se koristiti u ljeto u obliku splavi ili stolice na napuhavanje.

Snijeg skutera

Najnapredniji model koji oduševljava djecu. Dizajn je kopija snježnog automobila, ali smanjena u veličini i bez motora. Model je opremljen mehanizmom za upravljanje, kočnicom i skijama. To vam omogućuje kontrolu klizanja. Prostrano sjedalo omogućuje vožnju u paru. Preporučljivo za djecu od 5 godina.

Korisni savjeti

Tradicionalni sanjci se više ne mogu natjecati s drugim tipovima sanjki u smislu performansi, udobnosti i atraktivnosti. Djeca su više privlačna najnovijim modelima koji su ih zamijenili. Oni imaju neobičan dizajn, velike brzine podataka i širok raspon. Ali kako odabrati sanjku za dijete ispravno i što treba obratiti posebnu pozornost?

Prije svega, saonice bi trebale biti udobne za bebu i njegove roditelje. Također bi trebali stajati i kretati se cestom. Od velike važnosti je kvaliteta materijala tijela i sjedala.

Glavni čimbenici za obratiti pažnju na:

 1. Težina. Ovaj pokazatelj je važan, kada je potrebno izvesti saonicu na ulicu ili kuću, da se s djetetom pomaknete na mjestima s malo snijega.
 2. Leđa. Za male bebe je potrebno. Bolje je ako se leđa može ukloniti. To će pojednostaviti pohranu i bit će korisno kada beba bude stariji. Pri kupnji morate obratiti pažnju na pouzdanost postavljanja naslona na tijelo kako biste izbjegli ozljede djeteta.
 3. Ručka. Sledge s potiskivačem je vrlo prikladan za roditelje kada postoji potreba za prijevozom djeteta na šetnju. Prilikom premještanja saonice kroz malo snježnih područja, potrebna je tegljač.
 4. Madrac ili topli poklopac. Posebno vrijedi za djecu. Bolje je ako su spojeni na strukturu.
 5. Dimenzije. Široke sanjke omogućuju vam da postavite pokrivač ispod djeteta. U ovom modelu beba se osjeća ugodno čak iu prostranoj odjeći. Niski sanjki dopuštaju dijete da se lako zaustavi i sjede za vrijeme zaustavljanja.

Popularni modeli sanjke

Veta SU-8 sanjki s kotačem

Seljak dizajniran za djecu. Ovo je univerzalni model koji je izvrstan za hodanje s djetetom u gradu, i za spuštanje slapova snijega. Poljski proizvođač razvio je udoban saonice za djecu različitih dobnih skupina. Podnožje ima nekoliko položaja, udoban oblik naslona za leđa.

Razlikuju se pouzdanosti, sigurnosti i dobre stabilnosti. Imaju široku bazu i niske trkače. Dizajn je izrađen od tankih cijevi, prekrivenih emajlom.

Model ima udobnu držač s mekim gumenim držačem. Uzdužni letvice namijenjeni su za sjedenje. Slan se lako klizi nad snijegom, uz pomoć kotača koji su pričvršćeni za trkače, lako se kreće na asfalt. Kotači su montirani na takav način da, ako je potrebno, brzo se produžuju ili uklanjaju. Sanja imaju privlačan dizajn. Kapacitet tereta namijenjen je težini do 50 kg.

Demi sklopivo s potiskivačem SDS 02

Sjenice s leđima opremljene su prikladnim potiskivačem, koji se po potrebi lako uklanja. Dizajniran za zimske šetnje djece od 8 mjeseci do 4 godine. Vrlo brzo i kompaktno preklopite za transport i skladištenje. Model je opremljen mekanim madracem pričvršćenim na dizajn, tako da dijete bude toplo za šetnju. Za pranje madraca može se lako otkopčati.

Pouzdani sigurnosni pojasevi s automatskim podešavanjem i naslonom za ruke. Malo težine - 3 kg. Roditeljska ručka prikladna je. Nema nogu za noge.

Visoko slijetanje olakšava prolazak kroz snježne pukotine. Dizajn je izdržljiv.

Fairy Spark 1 1004-1

Udobno sanjkanje s ručkom za zimske šetnje. Kompaktni kolica udobni su za djecu i praktični za odrasle. Dugačka ručka olakšava guranje sanjke pred vama, zadržavajući dijete na vidiku. Može se pričvrstiti na obje strane. Ravna ovalna pluća. Ako je potrebno, uklanja se visoko leđa. Pričvršćene na tijelo široke su ravne letvice za sjedenje. Naslon sjedala od prirodnog drva, obojana u raznobojnim nijansama. Djeca će cijeniti sjajni model.

Timka 3+

Sjenice s kotačima - najprikladniji oblik prijevoza. Jeftin model, udoban i pokretljiv. To je nisko slijetanje. Izvrsni križ na snježnom terenu.

Poprečne drvene letvice za sjedalo pričvršćene su na metalni okvir. Mjesto za smještaj djeteta je prilično prostrano, čak iu opsežnoj odjeći dijete nije prepuno. Nije moguća uklonjiva leđa. Model je opremljen sigurnosnim pojasevima. Značajka su kotači i reverzibilna ručka. Kotači olakšavaju prevladavanje asfaltiranih dijelova ceste.

Sledge je lako kontroliran i ima dobru propusnost. Široki trkači su stabilni i skliznuti dobro. Postoji potpora za noge.

12 vrsta sanjki, ledenih lonaca, snježnih lopatica i tanjura, kako odabrati, pro i kontra

Sanja su okvirića strukture, opremljena sjedalom i trkačima.

sanke

Sledge je klasičan oblik snježnog vozila. Baza je predstavljena metalnim okvirom opremljenim plastičnim ili drvenim sjedištem, aluminijskim ili čeličnim trkačima.

Većina modela imaju fiksne ili preklopive leđa i bočne naslone, koje sprječavaju da se dijete ispadne tijekom kretanja.

Kretanje sanjke izvodi se običnim užetom vezanim za okvir; moderni modeli opremljeni su ručicama za biranje.

Glavne prednosti klasičnih sanjki:

 • jednostavnost dizajna;
 • niska težina

nedostaci:

Invalidska kolica

Invalidska kolica - proizvod namijenjen djeci u dobi od 6 mjeseci. Oni su hibrid kolica i klasičnih sanjki. Proizvod je zatvoren sa svih strana i izoliran. Sjedište se nalazi na prilično visokoj udaljenosti od tla.

Većina modela sanjki za invalidska kolica imaju mogućnost transformiranja naslona sjedala iz sjedećeg položaja u ležeći položaj.

Zahvati su opremljeni:

 • zaštitni vizir;
 • topli krov na nogama;
 • kišni sloj;
 • poklopac;
 • udobna visoka ručka;
 • sigurnosni pojas.

Prednosti sanjki s invalidskim kolicima:

 • ergonomija;
 • prisutnost sigurnosnog sustava;
 • stilski dizajn;
 • dodatnu udobnost.

Snijeg skutera

Snijeg skuteri su dizajnirani za djecu od 5 do 15 godina. Strukturno, oni su metalni okvir za koji je pričvršćen meko podesivo sjedalo, upravljač i tri skija. Snijeg skuteri opremljeni su upravljačem i nožnim kočnicama.

Prednosti skutera snijega:

 • dobro rukovanje;
 • veliki izbor modela;
 • estetski izgled;
 • promovira tjelesni razvoj.

kontra:

 • dobna granica;
 • nestabilnost nekih modela.

Žene s ledom

Ice-boats - vrsta zimskog vozila za spuštanje s ledenog klizača. Može ih koristiti djeca od tri godine. Oni se razlikuju po jednostavnom dizajnu, nemaju trkača.

Predstavite šarenu plastičnu ploču s ukrasnim utorima. Na tržnici su mali ledeni čamci s ručkama, kao i veliki sanjke za led, oblikovane poput kanta.

Glavne prednosti ledenih sanjki:

 • pristupačni trošak;
 • jednostavnost;
 • transportability.

jelo

Sledge plate je vrsta brzog sanjka. Proizvod je izrađen u obliku diska, opremljenog držačima za držače, namijenjen skijanju iz snježnog klizača. Nije preporučljivo za djecu mlađu od 5 godina.

prednosti:

 • jednostavnost prijevoza;
 • niske cijene;
 • jednostavnost;
 • nema ograničenja težine za korisnika.

nedostaci:

 • dobna granica;
 • nedostatak sigurnosnih značajki;
 • loša kontrola.

cijevi

Cjevovodi su sanjkali na napuhavanje, mogu se koristiti kao zimska sredstva skijanja sa snježnih planina, a također i kao sredstvo za plivanje u ljetnim mjesecima. Dizajniran za djecu starosnu dob 5 i više godina.

Strukturno, oni predstavljaju veliku ovalnu ili kružnicu od trajnog plastičnog materijala s udubljenjem u sredini. Unutar strukture je komora na napuhavanje. Na stranama kruga su držači ručica.

prednosti:

 • transportability;
 • dobra amortizacija;
 • svestranost.

nedostaci:

 • loše rukovanje;
 • osjetljivost na oštećenja;
 • dobna granica.

Drvena sanjkala

Za izradu drvenih saonica koristi se bukva ili breza. Za zaštitu drva od vlage, proizvod je prekriven slojem zaštitnog laka.

Glavna prednost drvenih sanjaka je atraktivan izgled i zaštita okoliša.

Nedostaci krutih drvenih sanjki:

 • nezgrapan;
 • teška masa;
 • kapriciozan skrb.

Metalna sanjkala

Zimska vozila trkača mogu biti teška plosnata ili cijevna lagana. Metalni sanjki s cjevastim trkačima najprikladniji su za jahanje na ledenoj ili blago snježnoj površini.

Ovisno o dizajnu, težina metalnog saonice varira u rasponu od 2,5 do 5 kg.

Prednosti metalnih sanjki:

nedostaci:

 • tijekom rada, boje od metalnih elemenata su odvojene, izgled proizvoda je izgubljen;
 • metalni elementi su podložni koroziji.

Plastična sanjkala

Glavne prednosti PVC sajla su:

 • lagana, plastični proizvodi teže oko 2,5 kg;
 • razumna cijena;
 • šareni dizajn.

nedostaci:

 • ograničenja temperature;
 • ograničenja težine;
 • krhkost.

Šatorska sanjkica

Prednosti tkanog saonice:

 • atraktivan izgled;
 • jednostavnost;
 • dobar križ;
 • ekološka čistoća.

nedostaci:

 • ograničenja težine;
 • brzo trošenje;
 • poteškoće u skrbi.

Slatke na napuhavanje

Za proizvodnju sanjki na napuhavanje koriste se trajni materijali otporni na smrzavanje. Takvi su alati dizajnirani za spust, karakterizirani malom težinom.

prednosti:

 • jednostavnost;
 • pokretljivost (presavijena u vrećici);
 • sposobna izdržati teška opterećenja (ovisno o modelu, težina korisnika iznosi od 50 do 150 kg);
 • sposobna razviti veliku brzinu.

nedostaci:

 • (ne preporučuje se djeca mlađa od 6 godina);
 • kratkog vijeka;
 • osjetljiv na probadanje.

Kombinirani saonice

Kombinirani modeli izrađeni su kombinacijom materijala:

 • metal i drvo;
 • metal i plastiku.

Tijelo vozila je obično izrađeno od metala, sjedalo je izrađeno od drveta ili plastike. Metalne i metalne sanjke karakteriziraju:

 • visoka čvrstoća;
 • komfor
 • pristupačne cijene.

Posebne značajke

Ovisno o vrsti gradnje, razlikuju se sljedeće vrste sanjki:

Sklapanje sanjke

Dizajn omogućuje mogućnost preklapanja vozila.

prednosti:

 • kompaktnost;
 • transportability;
 • jednostavnost.

nedostaci:

 • trošenje sklopivih dijelova.

Tračnici s trakom

Za razliku od sklopivih modela, pretvarajući sanjke osiguravaju transformaciju strukture uklanjanjem uklonjivih dijelova.

dvostruki

Izgradnja dvostruke saonice osigurava dva sjedala. Druga sjedala često se izrađuju u obliku uklonjive strukture i mogu se demontirati ako je potrebno.

Kompletan set

Kolo upravljača

Može se izrađivati ​​u obliku kola upravljača, upravljača za automobil ili bicikl. Takvi sanjki omogućuju djetetu da samostalno vozi vozilo. Uz glavnu funkciju, kolo upravljača djeluje kao držak za držanje.

kočnica

Kočnica je konstruirana tako da stvara otpor pokretu, konstruktivno predstavlja zaustavljanje, koje, ako je potrebno, pada na snijeg.

Mehanizam namijenjen za spuštanje nosača može se napraviti u obliku pedale ili posebnih ručica montiranih na stranama vozila.

remenje

Sigurnosni pojasevi sprječavaju da dijete padne iz sanjke tijekom naglo zaustavljanja i udara na rupe. Mjerodavna uporaba za djecu mlađe dobne skupine.

laktaroš

To je dugačka ručka, koja se nalazi na leđima ili prednjem dijelu trupa i omogućuje vam guranje sanjke bez savijanja.

Neki su modeli opremljeni s reverzibilnim ručkama za pomicanje, a ovaj dizajn omogućuje praćenje djeteta tijekom vožnje radi zaštite djeteta od vjetra.

Ručke za držanje

Namijenjen je za sigurnost djeteta i sprečava njegov gubitak tijekom silaska s brežuljaka. Ovisno o modelu sa sanjkama, držači držača mogu biti izrađeni u obliku utora ili zasebno izrađenih elemenata.

Vučni kabel

Vučna traka je pribor dizajniran za vuču sanjke. U pravilu, opremljena posebnom ručkom.

Sjedalo protiv klizanja

Dodatna oprema koja sprječava da putnik klizne na sanjkama tijekom vožnje osigurava sigurno prianjanje. Sustav protiv klizanja postiže se uporabom posebnog premaza.

natrag

Slatka za element dizajnirana za pružanje dodatne podrške za leđa, povećavajući udobnost i sigurnost.

Postavlja se iza vozila, može se napraviti u obliku posebne projekcije na čvrstoj strukturi ili zasebnom elementu.

kotači

Zahvati i neki modeli metalnih sanjki opremljeni su malim kotačima ugrađenim u trkače. Ovaj element omogućuje mobilnost saonice pod nestabilnim vremenskim uvjetima.

dostojanstvo

 • univerzalnost (može se koristiti za kretanje na snijegu i za spuštanje s brežuljaka);
 • visoka nosivost (prosječni kapacitet slanog opterećenja je u rasponu od 50-60 kg);
 • pristupačnost;
 • iskoristivost.

mane

 • nezgrapan;
 • dobna ograničenja;
 • aktivno nemirno dijete može brzo izgubiti interes.

Kako odabrati saonicu

Glavni kriteriji za odabir sanjke su:

 • dodjeljivanje vozila;
 • sigurnost;
 • pogodnost;
 • dimenzije;
 • dob djeteta.

Izbor po dogovoru

Prilikom odabira zimskog alata potrebno je razmotriti funkcionalnu svrhu sanjke.

Za vožnju nizbrdo, plastični sanjki, skuteri za snijeg, cijevi i sanjkališta najbolji su izbor.

sigurnosni

Najstabilniji dizajn su sanjke s niskom stopom i trkači koji su široko razmaknuti jedni od drugih. Sljata za djecu mlađe dobne skupine trebala bi imati sigurnosne pojaseve koji će osigurati pouzdano fiksiranje djeteta.

veličina

Idealne sanjke trebaju biti što kompaktnije. Najlakši su opcije na napuhavanje, masa plastičnih modela u prosjeku ne prelazi 2,5-3 kg.

Prosječna težina metalnih sanjki je oko 3,5 kg s visinom proizvoda od 20 do 46 cm. Težina sanjki varira u rasponu od 4 do 6 kg s visinom od 1 metra.

Dob djeteta

Za bebe od šest mjeseci do tri godine najbolji izbor bio bi invalidska kolica. Njegove značajke:

 • lagana konstrukcija;
 • podesiva leđa (najmanje 3 pozicije);
 • podesivo podnožje;
 • vodonepropusno tende;
 • širokih i dugih trkača s ravnom podnožju;
 • mekana i udobna sjedala.

Položaj ploča na sjedalu mora biti poprečno, neće dopustiti da se mekana posteljica spušta, čime se osigurava udobnost djeteta.

Za djecu u dobi od pet godina i starije, valja odabrati modele sanjki namijenjenih spuštanju s brda - skutera snijega, sanjkara, ledenih brodova, sanjki, tanjura itd.

Prije kupnje dječjih sanjki, trebali biste provjeriti kvalitetu sklopa, provjeriti stanje pričvršćivača. Plastični i drveni elementi ne smiju imati pukotine, čipove, struganje.

eksploatacija

Osnovne sigurnosne mjere:

 • Mala djeca moraju nositi sigurnosne pojaseve.
 • Nemojte prijeći cestu na sanjkama. Dijete mora biti podignuto ili nosivo uz držanje ruke.
 • Ne biste trebali spustiti s ledenih stakalaca, koji se nalaze u blizini kolnika ili vodenih tijela.
 • Kada se spuštate s planine, vučna užad ili konopac treba ukloniti.
 • Ručke za pražnjenje ne mogu se koristiti za vješanje torbi i vrećica, jer to može dovesti do prevrtanja sanjki.

Njega i skladištenje:

 • Trkači sa metalnim saonicama treba periodično utrljati parafinom ili posebnim mazivom za skije.
 • Nakon hodanja, metalne površine treba obrisati suhom mekom krpom.
 • Za čišćenje elemenata tkanine koristite neagresivne proizvode za čišćenje.
 • Sjele trebaju biti pohranjene na suhom tamnom mjestu.
 • Slanovi na napuhavanje od sira pohranjuju se u urušenom stanju.

garancija

Jamstveni rok za sanjke određuje proizvođač proizvoda. U prosjeku, jamstvo za sanjke za djecu kreće se od šest mjeseci do 12 mjeseci.

Rješavanje problema

Korozija metalnih elemenata

Tijekom rada sanjkanja, sloj boje se oguluje, što dovodi do pojave hrđe. Kako bi se otklonio kvar, metalne površine moraju se premazivati.

Prije nanošenja boja, trkači su zaglavljeni s vrpcom ili papirnatom trakom. Metalni dijelovi se čiste brusnim papirom i prekrivaju slojem boje. Prilikom upotrebe boje za raspršivanje nanosi se u nekoliko slojeva.

Probušak vanjske ljuske i cijevi unutarnje cijevi

Kako bi se uklonio kvar, na unutrašnjost kućišta nanosi se zakrpa koja je fiksirana posebnim ljepilom za PVC proizvode.

Ako je unutarnja komora oštećena, obratite se servisu za popravak guma.

proizvođači

Marka je specijalizirana za proizvodnju robe za djecu u dobnoj kategoriji tri plus. Tvrtka nudi široku paletu plastičnih i napuhavajućih sanjki modela različitih konfiguracija.

Ice-boats 1TOY se razlikuju po šarenom dizajnu, likovi popularnih dječjih crtića se primjenjuju na tijelu saonice za spust. Za proizvodnju se koriste visokokvalitetni PVC materijali otporni na smrzavanje.

1TOY cijevi otporne na abraziju. Unutarnje punjenje predstavlja PVC komora, vanjski pokrivači su izrađeni od laminiranog PVC-a i najlona, ​​šavovi saonice su ojačani najlonskom trakom.

Ledeni čamci i 1TOY cijevi opremljeni su čvrstim držačima ručke.

Ruska tvrtka specijalizirana je za prodaju sportskih i dječjih proizvoda, najveći je dobavljač skutera za snijeg.

Najpopularniji proizvodi marke Bars:

 • Snježne skutere za snijeg u Rusiji;
 • Barovi Sniženi skuteri za mlade;
 • skuteri za snijeg Bars300Z;
 • snježni skuteri serije Comfort.

Slanovi za barove prilagođeni su za upotrebu u otežanim klimatskim uvjetima. Prema podacima tehničke putovnice, nosivost barova snježnih skutera iznosi 100 kg.

Tvrtka Dami osnovana je 2003. godine, a glavna djelatnost tvrtke bila je proizvodnja dječjih sanjki i skutera za snijeg. Do sada je linija proizvoda marke znatno proširena i uključuje predmete dječjeg namještaja.

 • skuteri snijega;
 • složiva sanjka;
 • univerzalna sanjkala;
 • jednostruki i dvostruki brodovi;
 • saonice ulošcima.

Dami slagalica namijenjena je djeci u dobi od 7 mjeseci do 5 godina. Kapacitet punjenja - do 20 kg, sanjiva težina - 4 kg. Paket uključuje:

 • meki madrac;
 • jastuk ispod leđa;
 • sigurnosni pojas;
 • nasloni za ruke;
 • kotači koji su izgrađeni u trkačima;
 • rukovanje potiskivačem.

Dami snježni skuteri dizajnirani su za djecu od 4 do 12 godina. Kapacitet opterećenja iznosi 60 kg. Dami snježni skuteri su različiti:

 • dobro rukovanje
 • sigurnost gradnje,
 • moderni dizajn.

Dami sanjke su topli i udobni, namijenjeni djeci od 7 mjeseci do 2,5 godine. Kapacitet punjenja - do 20 kg. Modeli su opremljeni s:

 • ugrađeni plastični kotači
 • leđa s podesivim položajem;
 • uklonjivi kišni pokrov.

Disney

Katalog tvrtke uključuje jednokrevetne i dvostruke zimske modele objekata namijenjenih spustu s leda i snijega. Ledeni hladnjaci Disney su izrađeni od plastike otpornog na smrzavanje, opremljeni s prikladnim držačima držača.

U arsenalu tvrtke postoje i sanjki na napuhavanje za djecu stariju od tri godine. Cjevčica za sanjkanje u Disneyu izrađena je od PVC materijala, pri čemu su šavovi proizvoda zalijepljeni najlonskom trakom.

Vanjski kovčeg opremljen je s dvije ručke s debelim vrpcama. Cijevi su ispunjene posebnim poklopcem za skladištenje.

Ruska tvrtka nudi potrošačima nekoliko serijskih zimskih vozila dizajniranih za aktivnosti na otvorenom:

 • Feya Morozko - klasični metalni sanjki s ravnim trkačima, odvojivi naslon sjedala, vučni kabel. Dizajniran za djecu od 1 godine.
 • Feya Champion - metalna saonica s kotačima ugrađenim u trkače, s uklonivim leđima s drvenim letvicama i guranjem. Dobna kategorija od 1 do 10 godina.
 • Feya Iskra - sanjke s ravnim trkaćim cijevima, podignutim metalnim leđima i ručicom.
 • Feya Metelica - uključuje modele sanjki. Osnova okvira sa šankom, široki trkači osiguravaju stabilnost i dobru propusnost.
 • Feya Snezhok - vladar uključuje modele sanjki bez leđa i sa leđima. Patentni modeli dizajnirani su za starije djece.

Jednostavna izvedba sanjke uključuje prisutnost metalnog okvira, trkači s ravne cijevi, sjedala s drvenih ploča.

 • Feya Sanimobilm - mobitel s metalnim tijelom, drvenim sjedalom, potiskivačem i integriranom šasijom na kotačima.

Tvrtka zauzima vodeću poziciju u segmentu robe za aktivan zimski odmor. Svi robni proizvodi proizvedeni su u proizvodnim bazama u Njemačkoj.

Košarice s kormilom su dizajnirane za rad na temperaturi do -20 0, izrađene od visoko kvalitetne otpornosti na udarce otporne na toplinu. Kapacitet plastičnog sanjka, ovisno o tipu i modelu, kreće se od 35 do 60 kg.

Kristy

Trgovina nudi jednokrevetne i dvostruke sanjke. Odlikuju se širokim kolijevkom i optimalnom veličinom trkača, koji osiguravaju stabilnost strukture i izvrsne performanse ceste.

Glavne prednosti Kristyjevih proizvoda:

 • stilski dizajn;
 • trajni čelični okvir;
 • podesiva leđa (4 položaja);
 • pokrivač za noge;
 • sklopni mehanizam;
 • sigurnosni pojasevi;
 • ugrađenu šasiju na kotačima.

Mitek

Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju robe za aktivnosti na otvorenom, turizmu i vrtnom namještaju. Raspon uključuje naplatke na napuhavanje. Cijevi Mitek razlikuju se zbog izvanrednog dizajna i visoke kvalitete.

Vanjski pokreti od sintetičkih klizanja tkanina. Za proizvodnju dna saonice od cheesecakes, oni koriste tonalu ojačane tkanine s posebnim PVC prevlake koja pruža savršeno klizanje preko površine.

Za sigurnost i praktičnost korisnika, cijevi su opremljene ergonomskim čvrstim držačima ručice s nosačem.

navigator

Ruska tvrtka opskrbljuje na tržištu robu za aktivnosti na otvorenom snježnih skutera namijenjenih djeci u dobi od 3 i više godina. Snježne sanjke su izrađene pomoću materijala kao što su metal i plastika.

Prosječna težina vozila je 7 kg, nosivost je oko 50 kg.

Navigatori snježnih brodova opremljeni su protuprovalnom sjedalom, upravljačem i vučnim kabelom.

Nikan katalog uključuje:

 • preko 15 modela cijevi;
 • više od 15 vrsta dječjih sanjki, uključujući single i double modele;
 • 10 modela snježnih skutera;
 • 8 modela snježnih sanjki.

Cjevčica Nika izrađena je od tiskane vodonepropusne tkanine, a dno kolača sa saonicama izrađena je od PVC-ovih materijala s tendom s sjajnom završnom obradom koja pruža savršen spoj.

Dječje sanjke karakteriziraju jednostavnost dizajna. Većina modela opremljena je stepenicom za noge, držačem ručke za dva položaja.

Skuteri za snijeg Nika su čelična konstrukcija opremljena skijama od trajne plastike otporne na smrzavanje, udobnog mekog sjedala prekrivenog umjetnom kožom, pouzdanim kočionim sustavom, automatskim trakom za vuču s užetom.

Bogate igračke

Katalog tvrtke uključuje modele dječjih sanjkala i sanjki za invalidska kolica, skutere za snijeg, sanjke na napuhavanje i ledene čamce.

Cijevi za bogate igračke izrađuju se pomoću armiranog PVC materijala, opremljenog automatskom kamerom i zatvaračem.

Dno i vrh naplataka na napuhavanje su međusobno povezani pomoću jake pletenice i posebnog PVC umetka. Cijevi prikladne za rad u temperaturnom rasponu od -40 do +30 0.

Snijeg moto

Švedski tvrtka opskrbljuje tržište proizvoda za aktivnosti na otvorenom elegantnim i pouzdanim skuteri za snijeg.

Oni se razlikuju od sličnih proizvoda drugih proizvođača u izvornom dizajnu i atraktivnim bojama, odlikuju se udobnim i ergonomskim kućištem.

Visoko osjetljiv kočni sustav, prednji apsorber i upravljač sa stezaljkama koji sprječavaju spontanu rotaciju upravljača, osiguravaju sigurnost vozila.

mećava

Snijeg snježnih oluja odlikuje se odličnom izdržljivošću, maksimalno opterećenje vozila premašuje vlastitu težinu 10 puta. Veliki nosivi kapacitet omogućuje da dva putnika istovremeno voze skočni skuter.

Kompletan set snowstorm sanjke uključuje:

 • anti-slip sjedalo;
 • prednji apsorber koji je ugrađen u stup upravljača;
 • nožna kočnica.

Osim osnovnog modela skutera za snijeg, tvrtka nudi potrošačima bolju seriju zimskih vozila Snowstorm Pro.

Glavne razlike u dizajnu:

 • dvostruki amortizer;
 • zaustavljanje rotacije;
 • uravnoteženije tijelo;
 • rezbarenje skijaški oblik.

Što dijete zima roli: vrste i pregled popularnih modela sanjke

Sadržaj članka:

Sanjkanje zimi je omiljena zabava djece različitih dobnih skupina. Jedinstvena tablica u kojoj se uspoređuju različite vrste ovog zimskog prijevoza, a pregled 6 popularnih sanjki pomoći će roditeljima u odabiru sanjke. U članku se također nalazi materijal o vrsti sanjki za blizanke i što treba uzeti u obzir pri odabiru takvog dvosjednog zimskog prijevoza.

Usporedimo vrste sanjki: koja je sanjka bolja kupiti dijete, ovisno o dobi i svrsi

6 uspješnih modela dječjih sanjki 2017. godine

1. Kangaroo kolica

Prosječna cijena: 3131 rubalja. - 3800 rub. Proizvođač: Rusija.

Prednosti kandžastih sanjki:

 • pouzdano zaštitite bebu od vjetra, snijega i hladnoće;
 • svijetle moderan dizajn;
 • sanjka se može presavijati;
 • Preklopljeni sanjci su kompaktni i ne zauzimaju puno prostora u automobilu, tako da su lako transportni;
 • za sigurnost bebe osigurava se pojas s vijkom;
 • postoji sklopivi nasloni za noge;
 • Komplet uključuje tople poklopce na stopalima bebe i udobnu prostranu torbu za potrebne pribora;
 • sanjke su prikladne za bebe od osam mjeseci, a za stariju djecu do pet godina.

2. Snježna sanjka za bebe snijega

Cijena - od 6000 rubalja. Proizvođač: Njemačka.

Seljak proizveden u Njemačkoj. Šest godina Snow Baby Dream-a lider je na tržištu plastičnih sanjki sa sličnim dizajnom i dizajnom. Namijenjeni su djeci iz godine, iako ih neki roditelji koriste za jahanje šestomjesečnih mrvica.

Pros:

 • izrađena od visoko kvalitetne plastike otporne na smrzavanje;
 • sjedalo u obliku naslonjača pogodno je za dijete;
 • sjedalo ima pojaseve;
 • postoji ručica s kojom majka može lako premjestiti saonicu i stalno gleda svoju bebu;
 • ručica i sjedalo su uklonjeni.

3. Zastava s kotačima i potiskivačem "Sanimobil"

Cijena - od 2800 rubalja. Proizvođač: Rusija.

Prednosti sanimobile:

 • Visokokvalitetni sanjki s mehanizmom za podizanje kotača na kotačima. Postojanje kliznih kotača na sanimobile nedvojbeno je plus. Ako snijeg ima vremena da se rastopi tijekom šetnje, možete doći do kuće na kotačima.
 • Drveno sjedalo pomaže vam da vam toplo, ali još uvijek trebate dodatni madrac, jastuk ili mali pokrivač.
 • Dugi vijek trajanja.
 • Ručka se može postaviti kako u leđa tako iu prednjem dijelu, jer će biti prikladnija za majku.
 • Cijena sanimobile s kotačima i potisnikom je relativno mala.

Nedostaci od sanimobile:

 • Niti svaka majka može naučiti čistiti trkače i gurati kotače prvi put.
 • Ručka je teška, teško ga je pričvrstiti u utore.
 • Nema sigurnosnih pojaseva, aktivno dijete može lako skočiti s kolnika.
 • Zbog uskog mjerača nema mogućnosti podizanja ili smanjenja standardnih rampe.

4. Slatka na napuhavanje cijevi

Cijena - od 1300 rubalja. Proizvođač: Rusija.

 • univerzalno: moguće ga je koristiti zimi za vožnju s brežuljaka; ljeti - za kupanje u rijeci ili na moru;
 • razumna cijena;
 • imaju ojačano dno, savršeno klize u snijegu;
 • jednostavan za korištenje;
 • jednostavan za pohranu;
 • sigurni su pri spuštanju, pogodite hit, pomoći će vam da zaštitite bebu od modrica i modrica.
 • Izgubiti konvencionalne sanjke u rukama.
 • Koriste se samo za skijanje s planina: malo je vjerojatno da će netko nositi dijete u vrt ili samo za šetnju. Cijevi su također neprikladne za skijanje s malih planina.
 • Kratkog vijeka.

5. Sljiva drvena Bogata igračka bogata igračke Djeda Mraza

Cijena - od 2800 tisuća rubalja. Zemlja proizvodnje: Kina.

 • Zanimljivi nevjerojatan dizajn, ali bez raznih sjajnih detalja i pribora.
 • Pogodno za jahanje beba od šest mjeseci.
 • Izrađena je inovativnom tehnologijom.
 • Svjetlo i brzo.
 • Drveno sjedalo ne pretjeruje i ne smrzava, tako da je dijete prilično ugodno sjediti na njemu.
 • Visoka otpornost na smrzavanje.

Sanja su prilično prostrana.

6. KHW Snow Star Finska sanjka

Cijena: 6159 rub. Proizvođač: Finska.

 • Universal. Može ih koristiti djeca različite dobi: sanjke za pomicanje dizajnirane su za malu djecu, sanjke s užetom koriste se za starije djece, a pogodne su i za adolescente za samozaliranje s brda.
 • Izrađen od visokokvalitetnog aluminija.

Sledge za blizance - koje ne bi trebale kupiti i zašto?

To je korisno za roditelje blizanaca, blizanaca i pogodok da ne kupuju različite sanjke za malu djecu, ali jedan dizajniran za dvoje djece da odjednom odjednom.

Vrste sanjki za blizance:

 • Najčešći model sanjki za dvoje, gdje djeca sjede rame uz rame. Svako dijete ima svoje sjedalo sa stopalima. Seljka, gdje djeca sjedaju uz rame, mogu uzrokovati probleme: oni su prilično veliki, pa im je potrebno dovoljno prostora za pohranu u stanu. Osim toga, mogućnost upravljanja manevrima tijekom vožnje je u nedoumici, polako mogu samo šetati gradom. Nemoguće je voziti klizanje na takvom selu.
 • Širokopojasne kolica za blizance su uobičajene. Imaju sigurnosne pojaseve, vjetar i štitnik za snijeg, podesivi naslon sjedala i zajedničku nogu. Djeca će biti udobna i udobna u takvim sanjkama čak iu hladnim vremenskim uvjetima.
 • Sanja za blizance, gdje djeca sjede licem u lice. Ove vrste sanjki imaju nisku cijenu. Od sanjki u kojima djeca sjede nasuprot drugima, djeca brzo odrastaju. Budući da imaju zajedničku podnožju, neudobno će sjediti zajedno. Noge jednog djeteta će počivati ​​na nogama drugog djeteta, što može izazvati svađe između njih.
 • Najpopularniji sanjke, vlakovi, kada djeca sjedaju jedan iza drugoga. Svatko ima svoje mjesto. Takvi sanjci su prilično udobni, oni se razlikuju po dobroj upravljivosti. Sigurno.
 • Svojevrsni sled-train - snijeg skuter. No, vrijedi podsjetiti da se ova vrsta prijevoza ne preporučuje za djecu mlađu od tri godine.

Najbolja opcija za blizance su sanjke lokomotive: oni su udobni, mogu se koristiti za djecu i odrasle djece.

Što treba tražiti pri odabiru saonice za blizance:

 1. Broj mjesta.
 2. Sigurnost za djecu.
 3. Sposobnost za manevriranje.
 4. Praktičnost.

Usporedi 3 popularna modela sa sanjkama za blizance i blizance

1. Seksi za Nickove blizanke

Prosječna cijena je 1000 rubalja. Zemlja podrijetla: Rusija.

 • vrlo lagano;
 • opremljen sa 2 sjedala za vožnju dvoje djece odjednom;
 • izdržljiv;
 • postoji konopac i ručica koja se može skinuti;
 • dobra propusnost za snijeg;
 • razumnu cijenu.

2. Šank za dvoje djece SKD-1/2

Cijena - od 1800 rubalja. Zemlja podrijetla: Rusija, Republika Mari El.

 • vrlo izdržljiv;
 • izrađene od metala;
 • imaju puno mjesta za dvoje djece;
 • zasebne korake za svako dijete;
 • potisnik se može ugraditi u dva položaja, što poboljšava upravljivost i manevrvnost ovog modela;
 • mnogo boja.

3. Sljka za blizance "ubod"

Cijena: od 1500 rubalja. Zemlja podrijetla: Rusija.

 • dva odvojena mjesta za svako dijete;
 • potisnik ručke može se postaviti u dva položaja, možete voziti saonicu u bilo kojem smjeru bez okretanja;
 • dopuštena masa izračunata je do 30 kg po sjedalu, što je mnogo više nego kod drugih modela za dvoje djece;
 • sanjke se mogu koristiti ne samo za blizance, malene, nego i za djecu s razlikom od nekoliko godina;
 • nekoliko neuobičajenih boja.

Manje stabilnosti u odnosu na prethodne dvije vrste sanjki za blizance.

Nadamo se da će savjeti o odabiru i pregledavanju popularnih sanjki pomoći roditeljima da kupuju najprikladniji i najsigurniji model ovog zimskog prijevoza za djecu. Ako planirate kupiti automobilsko sjedalo za bebe, naći ćete savjete o odabiru u pregledu članka na našoj web stranici.