Niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče? Pomoći ćemo vam da odaberete i dajete savjete!

Liječenje

Za razliku od prijašnjih generacija roditelja, moderne majke i očevi mogu iskoristiti mnoge prednosti civilizacije, što olakšava život i život novorođenčadi. Ne morate ručno prati bezbrojne pelene - pelene su raspoložive za prodaju. Ovo je pravi spas - udobni lagani, dobro apsorbirajući proizvodi se koriste do 2-3 godine, dok mali ne posjeduje lonac.

Izbor predstavljen u trgovačkim lancima je ogroman. Svaki proizvođač izrađuje vlastite prilagodbe dimenzijskoj rešetki, materijalima, specijalizaciji. Ne dugo i zbunjeno. Razmislite o glavnim kriterijima koje treba razmotriti prilikom kupnje.

Što bi trebalo biti veličina?

Prva stvar koju biste trebali pitati pri odabiru je veličina pelene. Najmanje veličine linije proizvoda prikladne su za bebe - "0" (tzv. "Nulls"), "1" i ponekad "2".

Do prvog rođendana, dijete odrasta, a time i veličina pelene "raste". Razmislite o dimenzijskim veličinama mreže popularnih pelena detaljnije:

Označavanje brojevima označava kategoriju težine za koju je proizvod prikladan. Sve je jednostavno - koliko to dijete diže? Ako je novorođenče rođeno s težinom od 3,5 kg - vaš izbor je "jedan" ili "dva".

Koji je bolji uzeti - manji ili veći?

Je li težina djeteta bliža gornjoj granici kategorije težine? Kupite veću ambalažu, pogotovo ako ste sretni roditelji dječaka. Mala pelena sjedit će, kao što kažu, leđa na leđima - to je neugodno, ispunjeno trulim i pelenskim osipom jer mora postojati zračni jaz između tijela i proizvoda kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 • Posebna kategorija - "0". "Nulevka" korisno za djecu rođenu prije roka. Takve pelene su dizajnirane za najmanju težinu i tjelesnu građu.

U pravilu, gornji rub "nalowok" (i često "jedan") je opremljen posebnim izrezom ili rupom za pupčanu vrpcu koja još nije odvojena od pupka novorođenčeta. Zbog toga osjetljivo područje, koje se ne može prekriti pelenama, neće biti uznemireno.

 • "1" - najčešće, "jedan" paket se odlazi u rodilište.

  Bit će korisni u prvih 2-3 mjeseca života djeteta. U mega-omotima maksimalni broj proizvoda, jer na prvi pelene doslovno "leti".

  Međutim, ne rezervirajte za budućnost - djeca brzo rastu, a uskoro će vam trebati veća veličina.

 • "2" - "5" - bit će korisno tijekom prve dvije godine života djeteta koje raste.

  Proizvođači uzimaju u obzir fiziološke promjene i razvoj djeteta, tako da se izbor i funkcionalnost proizvoda proširuju: u tim kategorijama već postoje gaćice, pogodne za mobilnu djecu koja su naučili hodati i pripremaju se za upoznavanje lonca. Pojavljuje se podjela na "dječačke" i "malene" pelene.

 • Kako odabrati?

  1. Iste veličine različitih proizvođača mogu se razlikovati u strukturnim razlozima, zbog čega će "sjesti" na isto dijete drugačije. Odaberite svoju mogućnost.
  2. Koristite pravu kategoriju pelena - prevelika i mala nepoželjna.

  Na prodaju su proizvodi za jednokratnu upotrebu i višekratnu uporabu. Mi ćemo detaljnije razumjeti.

  Jednokratne pelene

  Udobni i lagani proizvodi više su popularni nego reusable alternatives. Kako su bolje?

  • Nemojte zahtijevati dodatnu njegu: pranje, glačanje i sve drugo nije povezano s jednokratnim pelenama. Samo stavite na i nakon upotrebe poslane u smeće.
  • Higijena: jednokratna upotreba osigurava da će sva izlučevina jednostavno ostaviti kuću zajedno s vrećom za smeće. Nema mirisa, nema tretmana na visokim temperaturama.
  • Uz pravovremenu promjenu pelene, tijelo djeteta ostaje suho, ne držeći se u kontaktu s vlagom, jer je proizvod namijenjen za nekoliko uriniranja.
  • To je praktičnije tijekom vašeg vremena daleko od kuće: ako hodate ili putujete automobilom, nećete morati prati sve od odjeće do poklopca sjedala ili presvlake automobila po povratku.

  za višekratnu upotrebu

  Dobar izbor za majke koje preferiraju prirodnost i prijateljsku zaštitu okoliša, ne boji se dodatnog rada i zabrinute su što jednokratne pelene mogu oštetiti zdravlje mlađih.

  Oni izgledaju poput svijetle tkanine gaćice, koje su gumirane ili ljepljive. Osim pelena, potrebni su apsorbirajući sloj.

  Koje su prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv. Nemojte zagađivati ​​okoliš, jer se one kupuju jednom u setu i koriste se prije nego što dijete stigne na lonac.
  • Hypoallergenic. Unutarnji dio gaćica i upijajućih košuljica izrađeni su od prirodnih materijala koji ne uzrokuju alergije, za razliku od sintetičkog punila ili impregnacije jednokratnih pelena.
  • Ekonomičan. Za cijelo razdoblje trebat će vam 4-5 gaćica i oko 30-35 košuljica. Beznačajno manje u usporedbi s brojem raspoloživih proizvoda.
  • Udoban. Veličina pantyja je univerzalna, punina se regulira kvačicama.
  • Fiziološka. Dijete odmah osjeća točno ono što se dogodilo u vrijeme uriniranja ili defekacije. Nakon toga, lakše mu je razumjeti što učiniti s posudom, kako ne bi ostala mokra.

  materijal

  Dugotrajno gaćice

  Absorbentski sloj reusable panty je zamjenjiva košuljica, koja je izrađena od raznih prirodnih upijajućih materijala:

  • pamuk, gaza, flanel (brzo se suši, apsorbira dobro);
  • bambus (apsorbira doslovno suhu);
  • mikrofibra (mekana, nježna na koži);
  • kombinirani materijali (kombiniraju prednosti dviju različitih tkanina);
  • Merino vuna;
  • svila (vrlo osjetljiva, pogodna za osjetljivu kožu).

  U jednom trenutku

  Jednokratne pelene su složeni spoj materijala:

  • Vanjski sloj je izrađen od vodonepropusnog polietilenskog obloga.
  • Unutarnja kontaktna površina izrađena je od polipropilena (isti materijal se koristi za proizvodnju toplinskog donjeg rublja).
  • Između vanjskog i unutarnjeg sloja je apsorbirajuća (apsorbirajuća punila) na osnovi celuloznih ili polimernih spojeva s visokom apsorpcijom. Često je natrijev poliakrilat, koji upija vlagu 30 puta vlastitu težinu. Ovaj materijal je izoliran od kože djeteta, ali ponekad se male prozirne kristalne granule prelijevaju kroz rupice.
  • Crteži i pokazatelji razine vlage na pelene primjenjuju se bojama (raspršuju plavo, raspršuju plavo, raspršuju žutu, raspršuju narančastu boju). Tvari koje se koriste su certificirane i smatraju se sigurnima za bebe.

  Miris

  Jednokratne pelene aromatiziraju neki parfem koji je prisutan između apsorpcijskog sloja i vanjske površine proizvoda. U pravilu se daje ugodna aroma zbog spojeva limuna i narančastih aromatičnih ulja.

  mekoća

  Budući da je natrijev poliakrilat koji je napunjen modernim jednokratnim pelenama, materijal je mekan (izvana je prozirna zaobljena granula), a gotovo svi slični proizvodi imaju jednako meku i savitljivu površinu koja ne traumatizira kožu mrvica. Važno je pogoditi veličinu - dobro postavljena pelena ne uzrokuje nikakvu neugodu bebi. Naravno, važna i pravovremena promjena proizvoda.

  Obnovljive pelene izrađuju se i od fiziološkog prirodnog materijala - koža diše i nije oštećena. Što se tiče košuljica, onda morate odabrati pojedinačno, što je pogodno za određeno dijete. Najizloženije košuljice - od svile.

  Što još treba obratiti pozornost?

  Cijena ne uvijek važna. Proizvođači pokušavaju ponuditi različite suptilnosti i poboljšanja, ali, u stvari, struktura i materijali koji se koriste su isti. Nemojte nastaviti s visokim cijenama, odabrati odgovarajuću opciju, gledati dijete i tijek rada proizvoda.

  1. Alergijski klinac? Kupite pelene bez slika, okusa, impregnacija (na primjer, aloe vera). Potražite jednostavne ne-obične modele - klor se koristi kako bi se proizvodi pjenušava bjelina.
  2. Dok dijete ne hoda, pelene imaju sličnu strukturu za oba spola. Razlika postaje vidljiva kada dijete ide. Budući da su genitalije u djevojčicama i dječacima drugačije uređene i uređene, tekućina se različito raspoređuje nad apsorbirajućim materijalom - ovdje već ima smisla isprobati specijalizirane modele.

  U pelenama "za dječake" i "za djevojčice", apsorbirajući sloj se ojačava u određenim područjima proizvoda, odnosno spolu djeteta. To čini pelenu više fiziološkom - apsorbiraju se optimalno.

  Pravilno odabrane pelene pomoći će mladoj obitelji da više uživaju u komunikaciji jedni s drugima, a ne prisiljavajući ih da troše puno vremena na pitanja kućanstva. Dobre pelene samo će imati koristi. Izaberite mudro!

  Ocjena jednokratne pelene - najbolje pelene za novorođenče

  Moderne obitelji s malom djecom više ne predstavljaju svoje živote bez jednokratnih pelena. Od rođenja djeteta i do dvije do tri godine, pelene svakodnevno olakšavaju život roditeljima, čime se u tom razdoblju štedi dragocjeno vrijeme (ne morate oprati pelene ili gaćice) i osigurati ugodan san i za dijete i svoju majku. Kod pelena dijete ostaje suh čak i tijekom najduže šetnje ili izleta. Ali koje odijeljive pelene odabrati za svoje dijete? Doista, na tržištu dječjih proizvoda tu su nevjerojatno mnogi od njih. I svi su različiti, iako su pozvani obavljati istu funkciju.

  Pampers pelene

  Nesporni voditelj već dugi niz godina proizvodi su pod markom Pampers iz tvrtke Procter Gamble. Te pelene dugo su osvojile povjerenje potrošača - napokon, cijela priča o pelenama započela je s njima. Prvi na svijetu koji je težak, ali častan. Štoviše, tvrtka svake godine dobiva samo zamah, stvarajući danas različite linije pelena, temeljenih na karakteristikama i potrebama postupnog razvoja bebe. Najčešće su posebne linije:

  • Pampers New Baby - pelene za novorođenče;
  • Pampers Active Baby - pelene za aktivnije mrvice, počevši od tri mjeseca;
  • Pampers Active Girl i Active Boy - posebno dizajnirani za odvajanje djece po spolu, kako bi se djeca osjećala lakše i slobodnije, a nedostajalo je neugodnosti;
  • Pampers Let's Go - odjenite pelene za više "starijih" beba;
  • Pampers spava Igra - pelene iz serije "economy".

  Značajke Pampers pelena:

  • niz pelene modeli su prikladni za nisku težinu rođenja i prerane bebe, posebno onima koji trebaju zaštitu nježne bebe kože;
  • oni su tako udobni da ne ograničavaju dječje pokrete;
  • poseban unutarnji sloj pelene osigurava da se koža bebe ne utrlja;
  • Odmorljiva struktura pelene štiti djetetovu kožu od učinka staklenika;
  • Problem propuštanja riješen je dvostrukom zaštitom: ojačane manžete, kao i široke elastične bočne stijenke.
  • kod upotrebe pelene, preporučuju se ponovno upotrebljivi zatvarači;
  • i djeca i njihovi roditelji vole vesele, šarene dizajne pelene;
  • Neki su modeli impregnirani balzamom koji pruža njegu kože bebe.

  Pelene Huggies

  Iako proizvođači Huggies nisu uspjeli postati pioniri u ovom području dječjih proizvoda, ipak, nekoliko majki vjeruje da su u tim pelenama ostvareni njihovi snovi. Svakodnevno je postalo mnogo lakše i lakše pomoću pelene Huggies. Stručnjaci tvrtke pokazali su svijetu ono što su izvrsni zatvarači čičak, visokokvalitetne pelene, gaćice i prekrasan vanjski sloj temeljen na pamuku.

  Značajke marke Huggies:

  • Nevjerojatno mekan, nježan i prozračan materijal nazvan "Babysoft" korišten je u modelima za novorođenčad;
  • tekućina koju izlučuje dijete (urin ili izmet) ravnomjerno se raspoređuje u unutarnjem sloju pelene;
  • čak i ako majka koristi prašak, ulje ili losion za zaštitu kože bebe, pelene za zatvaranje zadržavaju svoja svojstva;
  • Izuzetna suhoća tijela djeteta postiže se kombinacijom materijala pelene i apsorbirajućeg sustava - kao rezultat, sve tekućine pretvore u gel;
  • one djeca koja već nauče hodati na loncu sami preporučuju se posebni pelene, u kojima crteži nestaju.

  Pelene se mogu kupiti

  Postali su pokazatelj kvalitete proizvoda i njegove popularnosti među potrošačima. Japanski proizvođači Merries su prešli svoje zapadne kolege sa više mjesta odjednom, unatoč kasnom ulasku u pelene. I unatoč činjenici da je cijena njihovih proizvoda višestruko veća od ostalih, ovaj je proizvod cijenjen od majki cijelog svijeta.

  Značajke pelene:

  • imaju glavnu osobitost i prednost nad svim ostalim pelenama - pokazatelj punine;
  • pelene su idealno pričvršćene na bebu, nemojte skliznuti od svećenika i ne odstupiti;
  • oni pružaju pristup zraku koži djeteta zbog mikropora na unutarnjem sloju;
  • oni su jasno podijeljeni u uporabi po "spolu": za djevojke donja zona je ojačana, za dječake, odnosno, prednja zona;
  • Sastav pelene uključivao je ekstrakt lužnjaka koji ima antibakterijska i antiseptička svojstva;
  • maksimalna udobnost i minimalni tlak postignuti su zbog elastične široke gume lycra.

  Moony pelene

  Druge japanske pelene, koje su postale za mnoge roditelje najbolje. Koristili su novi materijal Air Silky, koji je ovaj dječji proizvod učinio više nježnim i ugodnim za kožu, ne uzrokujući iritaciju, koja ima velika upijajuća svojstva.

  Značajke pelene Moony:

  • njihova meka interijera na bazi pamuka eliminira rizik od iritacije kože;
  • pelene imaju inovativni sustav ventilacije sa stalnom izmjenom zraka;
  • visokokvalitetni čičak dizajniran je za ponovnu upotrebu;
  • u procesu korištenja (punjenja) pelena zadržavaju svoj oblik, apsorpciju i elastičnost;
  • superabsorbenti unutarnjeg sloja pelene pružaju izvrsnu apsorpciju i okreću tekućinu koju dijete dijeli u gel;
  • voluminozni nabori s nekoliko strana osiguravaju da se ne apsorbiraju samo urin, nego i tekuća stolica djeteta;
  • zahvaljujući mekanoj pamučnoj mreži, smještenoj na zadebljanom dijelu pelene (na strani gdje je leđa djeteta), znojenje leđa i svećenika, rizik od prištića i alergijski osip su isključeni;
  • Moony pelene novorođenčadi kreirane su uzimajući u obzir sve značajke novorođenčadi, problem neprijavljenog pupka je riješen zahvaljujući pelenskoj sekciji koja ima oblik polukruga, što je eliminiralo trenje o neozlijeđenoj rani;
  • što je tiho moguće, mijenjanje pelene djetetu koje je spavalo moguće zahvaljujući tihoj traci s zaobljenim rubovima;
  • prisutnost prikladnog pokazatelja zauzetosti nadopunjuje opsežni popis glavnih prednosti Moony pelene.

  Pelene GooN

  Za japanske, glavni uvjet u stvaranju pelene bio je osigurati maksimalnu suhoću i udobnost djeteta. Proizvodi brand GooN proglašen je funkcionalnim razlikama od ostalih pelena, što je utjecalo na njihovu potražnju i popularnost širom svijeta.

  Značajke GooN pelena:

  • prirodni materijali s apsorbirajućim slojem, koji se sastoji od mješavine sredstava za geliranje i celuloze, koriste se u njihovoj proizvodnji;
  • pelene imaju razdjelni sloj, zbog čega materijal pelene nije zgužvan i sve tekućine koje ulaze u njega su ravnomjerno raspoređene;
  • pelene imaju indikator punine;
  • porozni, prozračni materijal dopušta slobodno kruženje zraka i mokru paru kako bi gurnula kožu djeteta;
  • GooN modeli imaju elastične kopče i remen;
  • kao dio unutarnjeg sloja GooN pelena nalazi se vitamin E

  Pelene Libero

  Ova marka ima dobar ekonomski model "Every Day", koji je vrlo mekan poput japanskih pelena. Obratite pozornost na prisutnost pera na pakiranju. Dakle, možete dobiti verziju ovih pelena, koje uključuju polietilen. Tutu je gotovo jednak, ali pero nedostaje.

  Svaki od ovih proizvođača pelena ima svoje obožavatelje i sretne kupce, svoje razočarane kupce i nezadovoljne kupce. Koje pelene za vaše dijete odabirete?

  Nekoliko jednostavnih pravila za kupnju pelena

  Kupite proizvode koji odgovaraju težini i dobi bebe. Bolje je usredotočiti se na donju figuru težine navedene na pakiranju pelena. Na primjer, ako dijete teži 3,5-4 kilograma, bolje je probati pelene za 4-9 kilograma nego nositi pelene od 2 do 5 kilograma do pobjedonosnog kraja. No, naravno, lakše je i pouzdanije se usredotočiti na bebinu kožu nakon pelene: ako postoje karakteristična crvenila, trljanje ili duboki tragovi elastičnosti, onda je vrijeme da promijenite veličinu!

  Recenzije mame malu djecu o pelenama novorođenčadi

  Irina, 22 godina. Koristimo samo pelene Pampers. Prvi paket je bio poklon još u bolnici, a onda su i sami počeli kupovati. Imaju vrlo udobnu mrežu (tekući izmet savršeno se apsorbira). Za novorođenče - to je ono što vam treba. Mislim da je NewBorn najbolji. Ali brzo smo izrastao od njih i morali smo dati ostatke djevojaka.

  Yana, 30 godina. Volim pelene više Haggisa. Pelene su također dobre, ali Haggis mi se činilo malo nježnije, nježnije ili nešto. Moj sin je rođen velik prijatelj, pa smo odmah uzeli pelene za 3-6 kg. Oni su super! Nakon njih ništa se nije htjelo poduzeti i promijeniti nešto. I kvaliteta je izvrsna, a cijena, u usporedbi s ostalima, je normalna.

  Alina, 35 godina. Haggis se nije uklopio. Neprestano su se gurali, a gel je ušao u maleno kauzalno mjesto! Nije mi se svidjela kvaliteta, a vlaga je neravnomjerno raspoređena u njima. Ali kad su se preselili u Pampers - sve je bilo u redu za mene. Duže vrijeme je dosta pelene, svećenik ne prestaje, i sve se dobro apsorbira. Moja je kćer čak počela normalno spavati... Ugodno ih je držati čak iu njezinim rukama, glatka.

  Tatiana, 28 godina. Po prvi put smo koristili Libero. To je sasvim normalno pelene. Iako je moje osobno mišljenje: pelene treba koristiti samo u ekstremnim slučajevima (klinika, hodanje, dobro, ponekad, spavanje). Bolje je ne poučavati djecu njima.

  Julia, 21 godina. Čuo sam toliko pozitivnih mišljenja o Pampersu da su to oni koji su odlučili kupiti njezin sin nakon rođenja. A onda takvo razočaranje... Općenito, nisam im se sviđala. Dva dana korištenja pojavila se mala pelenska osip. Moj suprug i ja odlučili smo da nakon toga ne spasimo zdravlje djeteta i pokušali uzeti skupe japanske pjege. Za tjedan dana postalo je jasno da to nisu savršeni. Imamo ih glupo propušteno. Nova je kupnja u korist tajvanskih brtvila. I bilo je super! Oni dišu, apsorbiraju sve, ne propuštaju i megamykie. Preporučujem svima.

  Svetlana, 41 godina. Kupili smo samo Blueberry. Smatram ih najboljim. Ništa ne teče, nema pelenskog osipa. Kasnije, gaćice iste marke su preuzete - i brzo učio dijete u lonac.

  Eva, 22 godina. Uzimam samo japanske proizvođače! Merries ili Mooney. Oni su optimalni u kvaliteti. Neće ih zamijeniti Pampers i Haggis. Cijena, naravno, može biti za nekoga da ugriz, ali dijete je mirno i dobro spava. I ja sam s njim.

  Anna, 32 godina. I odmah smo kupili "Goon". Smatram ih najboljim. Nemam pritužbi na njih. I nježna i nježna, a dno diše. Uopće ne kupujemo kremu ili prah s njima. U njima je jedan minus - cijena.

  Elena, 34 godina. Haggis je strašno. Tekstura je takva da je izrađena od kartona. Absorbirajte odvratno. Asa kćer je stalno bila mokra. A ako se to dogodi u velikoj mjeri, onda općenito užas - sve to puze kroz pojas. Sad uzimam samo Pampers. Molfix je također dobar i jeftiniji.
  Također čitamo:

  Sve o baby pelene - pažljivo izaberite najbolje pelene za bebu!

  Nedavno smo imali dijete. Na savjet našeg pedijatara, kupio sam nekoliko paketa pelena za novorođenčad, tako da nas neugodna situacija nije iznenadila s djetetom na šetnju. Iskreno, odabir pelene nije tako lako. S problemom odabira pelena vjerojatno se suočava svaka majka.

  Sadržaj članka:

  Jednokratne i višekratne bebe pelene - koja je razlika?

  Pampers su podijeljeni u jednokratnu i višekratnu upotrebu. Imaju drugačije načelo djelovanja. Prvi imaju tanji temelj - labav punilo i apsorbirajući polimer. Oni mogu apsorbirati vlagu i drugi otpad mrvica za kratko vrijeme, pa im se preporuča da ih iskoriste samo jednom i bacite je.

  Drugi je gusti, izrađeni su od 100% pamuka. Nakon jednokratne uporabe, pelena se može prati, osušiti i ponovno nanijeti na djelovanje. Oni imaju tendenciju zadržavanja tekućine dulje vrijeme. Savršeno za djecu pri kupovini ili hodanju.

  Jednokratno ima nekoliko prednosti:

  1. Jednostavno je staviti.
  2. Uvijek suha, čak i ako je beba otišla "velikom".
  3. Ne zahtijeva tretman za ponovnu upotrebu, na primjer, pranje, sušenje.
  4. Ne uzrokuje osip kože pelene.
  5. Apsorbira svu vlagu i ne propušta.
  6. Neočekivano ispod odjeće.

  Primijetit ću nedostatke:

  • Izrađen od nepoznatog sastava.
  • Može uzrokovati alergije i druge ozbiljne probleme.
  • Nema sloja koji diše.
  • Potrebno je često promijeniti.
  • Visoke cijene Nekoliko godina korištenja pelena koštat će vam prilično novčić.
  • Pokriva tijelo bebe za 30%, od toga se osjeća neugodno.

  Ponovno upotrijebljena također ima pozitivna svojstva:

  • Jednostavno se stavlja, ima čičak na stranama.
  • Ima bezopasnu kompoziciju koja ne uzrokuje alergije.
  • Osip se ne javlja. Dječja koža diše.
  • Jeftinije nego jednokratno.
  • Imati vodonepropusni sloj koji hvata vlagu.
  • Nemojte propuštati.
  • Mali čovjek može osjetiti i razumjeti kada peeing.
  • Zbog osjeta vlažnosti, dijete je naviklo na toalet.
  • Nemate kontraindikacije.
  • Može se koristiti nekoliko puta.

  Među nedostatkom reusabilnih pelene može se razlikovati sljedeće:

  • Oni zahtijevaju pranje, sušenje.
  • Nije pogodno za vrlo dugu uporabu.

  Naravno, volim takvu reusable "pelene". Mislim da ćete se složiti sa mnom, jer sam navela mnoge njihove prednosti. Oni me spasavaju na šetnji. Mogu sjati s dječakom satima i ne razmišljati o onome što je napisao. A kad idemo u auto za posjet, stavili smo na slobodnu pelenu. Shvaćam da to nije tako korisno za bebu, tako da se rijetko pribjegam tome.

  Kriteriji za odabir pelena za novorođenčad

  Samo ispravno odabrane pelene neće naštetiti vašem djetetu.

  Mi ćemo razumjeti što tražiti pri odabiru takvih pelene za novorođenčad:

  • Prirodni sastav. Pogledajte što je napravljena pelena. Celuloza, geliranje i druge kemikalije mogu uzrokovati alergije u mrvicama. Nabavite od pamuka.
  • Seksualna razlika. Nije uvijek pelena za dječake pogodna za djevojčice. Postoje sveopće, pogodne za svu djecu.
  • Upijanje. Ovo je važan kriterij, jer stanje kože djeteta ovisi o apsorpciji vlage. Zbog obilje vlage u djeteta, može se pojaviti hemoragija, pelensko osip, iritacija
  • Mekoću. Naravno, pelene bi trebale biti mekane i ne bi trebale pritisnuti trbuhu djeteta.
  • Opcija "Odmorljiva pelena". Neophodno je da pelena ne samo da apsorbira vlagu, nego i prolazi zrak. Izaberite tako da se apsorbirajući materijal stvara mikroskopskim pore. Konvencionalne pelene imaju samo sloj polietilena.
  • Praktičnost u veličini. Za bebe pelene treba odabrati ne po dobi već po težini. Prerano bebe obično nose nulu. Novorođenče pristaje 1-2.
  • Aditivi, mirisi. Izbjegavajte pelene uz dodavanje raznih ekstrakata. Oni mogu izazvati alergijsku reakciju.
  • Obrazac. Idealna opcija - istezanje strana i specijalna guma za sprečavanje curenja.
  • Elementi za spajanje. Reusable Velcro će pomoći mami da svlada postupak stavljanja pelene. Kad se naviknete, roditelj može odabrati jednokratne spone za zatvaranje.
  • Vrijeme znak. Postoje dan ili noć. Razlikuju se apsorpcijom, oblikom i sastavom.

  Odredite veličinu pelene

  Postoje dvije jednako važne značajke koje roditelji odabiru pelene za starost i težinu. Prvenstveno sam se usredotočio na njih.

  Navestat ću veličinu pelena, za koju dob, težinu koju izračunavaju:

  • "0" - pogodno za preranu i malu djecu čija je težina 1-2 kg.
  • "1" - treba kupiti mrvice dobi od rođenja do 6 mjeseci i težine 2-5 kg.
  • "2" - možete kupiti bebe čija starost iznosi do 8 mjeseci, a težina 3-6 kg.
  • "3" - potrebno je nositi dijete od 5 do 10 mjeseci težine 4-9 kg.
  • "4" - pogodno za bebe 8-18 mjeseci, čija je težina 7-18 kg.
  • "5" - treba nositi mrvice od 10 mjeseci. Težina djeteta bi trebala biti 11-25 kg.
  • "6" - dijete starije od 15 mjeseci može nositi, težinu treba biti veće od 16-20 kg.
  • "7" - najčešće gaćice. Oni su izvrsni za djecu stariju od 2 godine, njihova težina je veća od 20 kg.

  Usredotočite se na ove podatke, određujući veličinu pelena za dijete. Ako nadmaši svoje vršnjake u težini, nije važno. Dobiti jedan koji će biti izračunat po svojoj težini.

  Djeca rastu vrlo brzo. Pogledajte težinu bebe, tako da je bio udoban u pelene. Ako ste kupili pelene u velikim količinama i nisu vam korisne, nemojte se obeshrabriti. Na forumima mladih majki, možete ih razmjenjivati ​​i za druge stvari koje će vaše dijete trebati.

  10 najboljih marki pelena za djecu - usporedite ih i odaberite

  Nudim vam TOP-10 najbolja pelena za djecu, odabir se temelji na osobnom iskustvu i mišljenju mama:

  Pelene ove japanske tvrtke imaju puno pozitivnih povratnih informacija. Zapravo, to je: dobro apsorbiraju vlagu, dječja magarca uvijek ostaje suha, čak i uz dugotrajno trošenje. Drago mi je što s nakupljanjem tekućine, oni ne puno nabubri, tako da su nevidljivi ispod odjeće. Pampers ima bar na zaslonu, a kada ga možete promijeniti, možete ga razumjeti. Ove "pelene" imaju sloj koji može disati.

  Još nekoliko prednosti - mekoću, suptilnost i jednostavnost pričvršćivanja.

  Napominjem da nisam našao nikakve mane.

  Takve dobre pelene proizvodi ruska tvrtka. Na dodir su mekani, imaju sloj koji diše. Na ljestvici apsorbancije tekućine zauzimaju vodeću poziciju. Prilikom punjenja nemojte vješati vrećicu. Elastično i srednje tvrdo elastično na stražnjoj strani i na stranama sprječavaju curenje. Usput, oni ne drže pokrete mrvica.

  Još jedna prednost je praktičnost nošenja, tu su ponovno učvršćivači. Osim toga, uklonite neugodan miris.

  Nismo pronašli nikakve nedostatke s djetetom.

  Idealne njemačke pelene, budući da su izrađene od prirodnih materijala, su mekane, apsorbiraju miris i vlagu, nemojte se zgnječiti. Takve pelene dišu. Dječja koža ostaje zdrava, nema pelenskog osipa i alergija. Savršeno se uklapaju u tijelo djeteta, ne trljati.

  Elastične trake zamjenjuju se elastičnom trakom koja sprečava da dijete i noge prođu unatrag. U obliku "pelene" udoban, tu su ponovno iskoristive Velcro, fiksiranje pelene na tijelu, kao i izrez ispod pupka, koji će morati obraditi novorođenče.

  Nedostaci nisu pronađeni, savjetujem vam da isprobate ove pelene.

  Tajvan je zadovoljan roditeljima izumom takvih pamučnih pelena. Vrlo su mekane, ne trljaju kožu, savršeno apsorbiraju miris i vlagu, a također imaju i zračni sloj. Osim toga, na pelene se izvlače različite slike, dok nestajete, shvatit ćete kada mijenjati pelene. Koža bebe je uvijek suha.

  Ima nedostataka. Prva je da pri kupnji lažnih "pelena" postoji prilika da se dobiju proizvodi koji neće dobro apsorbirati tekućinu, pelena će se početi skupljati i otvrdnuti. Drugi nedostatak - ne može se kupiti svugdje.

  Japanske pamučne pelene su također u prvih 10. Razlikuju se prirodnim sastavom i mekoćom. Takve "pelene" dišu i ne iritiraju kožu djeteta. Osim toga, oni su bezopasni i ne uzrokuju alergije.

  Prema vrsti vlage i apsorpcije mirisa, možete ga ocijeniti "izvrsnim" na ljestvici od 5 točaka. Vrlo su udobne. Na strani je mekan elastični pojas i strane, tako da je nemoguće curiti. Te se pelene mogu koristiti dulje vrijeme.

  Postoje nedostatci - pogodni su za bebe težine do 3 kg, a također nema indikatora vlage. Osim toga, nema svih ruskih trgovina.

  Finski proizvođači suvremene "pelene" također su među voditeljima. Pelene brzo apsorbiraju vlagu i neugodan miris. Sastoji se od ekološki prihvatljivog materijala, ne uzrokuje iritaciju, pelensko osip, alergije. Dodir je mekan. Osim toga, ima elastičnu traku na leđima i elastične bočne stijenke, stoga ne propušta. Glavna prednost je sjajna za noć. Usput, takve pelene dišu.

  Plijesan beba je uvijek suha.

  Nedostaci mnogih mama se odnose - grubost. Međutim, starija djeca preporučuju se da ih nose čak i tijekom dana, no trebaju ih nositi samo noću ili tijekom dugih šetnji.

  Također dobro. Meke su, tanke i udobne. Apsorbirajuća tkanina savršeno se nosi s dolaznom tekućinom. Postoji čak i poseban džep, koji ide na "stolicu". Zahvaljujući indikatoru, možete odrediti puninu pelene. Postoje posebne prepreke u blizini nogu i na leđima, zahvaljujući njima pelena ne propušta.

  Nedostaci nisu pronađeni. Kad se mokri u pelenama, nema ni peleta. Naša duša je uvijek suha, nije došlo do pelenskog osipa i alergija.

  Imajte na umu da je model ove američke marke znatno jeftiniji od prethodnih japanskih.

  • pelene

  Također je među najboljima, jer je pelena mekana, apsorbira vlagu zbog bočnih prepreka. Za razliku od prethodnih, on nema elastičnu elastičnost na leđima, stoga omogućuje propuštanje. Stoga je vrijedno nošenja samo kad hodate ili puze. Također nema pretinca za tekuću "stolicu". Općenito, pelene nisu loše, ali malo je vjerojatno za novorođenče.

  U nekim modelima ove američke tvrtke postoji impregnacija koja u bebama može uzrokovati crvenilo kože, ali to se rijetko događa.

  Ušla je u TOP jer ima indikator vlage, mekanu površinu i prikladno označavanje za brzo pričvršćivanje. U nekim modelima ispod pupka postoji dekoltea. Nemojte uzrokovati alergije - ovo je još jedan važan plus.

  Oni apsorbiraju miris i vlagu savršeno, samo oni brzo otvrdne zbog toga. Ovo je glavni nedostatak švicarske pelene. Dugo ga dijete neće dugo nositi; Drugi nedostatak je da kad tekućina ulazi u pelenu, brzo se napuhava, ne možete ga sakriti ispod vaše odjeće.

  Helen harper

  Belgijske pelene su također dobre. Oni brzo apsorbiraju tekućinu i apsorbiraju neugodan miris. Zbog visokih prepreka oko djeteta i elastičnog pojasa, curenje je nemoguće. Primijetim da su te pelene izrađene od nekoliko slojeva koji dopuštaju prolaz zraka. Zato peleta ostaje suha čak i kada je opisana mrvica. Usput, oni također dišu. Koža djece uvijek ostaje suha i zdrava, nema pelenskog osipa.

  Također, pelene ove marke imaju reusable fasteners i pomažu roditeljima prilagoditi, nositi modernu "pelene", tako da je beba udobna.

  Tu su i nedostaci: mogu ih se nositi, ali ne i dugo (zamagliti); Rezinochki blizu noge oštre, može uzrokovati crvenilo kože.

  Zaključit ću: Radije upotrebljavam naše ruske pelene. Ugodno je i udobno za dijete da ih nosi. Možete ih kupiti u bilo kojem supermarketu. Ovo je velika prednost. Naravno, ne tvrdim da su japanski i njemački podguz također dobri, ali se ne prodaju posvuda. Morat ćete ih naručiti na mreži i pričekajte neko vrijeme. Pri odabiru pelene, osloniti se ne samo na proizvođača, već i kriterije koje sam napomenuo gore, onda će vaše dijete osjećati ugodno.

  Top 7 najboljih pelene za bebe prema ocjenama kupaca

  U trgovinama, police za dječju robu zbunjuju se s različitim markama pelene. Kako se mladi roditelji ne bi pogriješili pri odabiru prave marke? Uostalom, neki od njih mogu propuštati, izazvati osip od pelene, nadraženost ili osip na osjetljivoj koži. Prednosti i nedostaci popularnih pelena raspravlja se u ovom članku.

  Baby pelene tvrtke za odabir

  Među raznim robnim markama dječjih higijenskih proizvoda najviše su tražene:

  1. Merries. Japanski proizvođač nudi vrhunske proizvode. Materijal dobro diše, ne uzrokuje osip kože u bebi. Pouzdane stezaljke ne dopuštaju vlagu.

  2. Moony. Ovaj brand je također iz Japana. Dobro dokazano u Rusiji. Pelene ne iritiraju kožu djeteta, osnova organskog pamuka ugodna je na dodir. Stretne kopče daju potpunu slobodu aktivnim mrvicama.

  3. GODIŠNJE. Još jedan japanski proizvođač. Vitamin E, koji je natopljen unutarnjim slojem pelene, vlaži i štiti kožu djece od crvenila. Posebna valovita površina savršeno prozračuje materijal. Neugodni mirisi blokiraju prirodni adsorbenti.

  4. Pampers. Svjetski poznati brand koji je stvorio prve jednokratne pelene. Proizvodi su hipoalergijski, čak i za novorođenče. Izvrsna apsorbercija, zaštita od propuštanja, a pristupačna cijena.

  5. Huggies. Ovaj brand je prvi razvio pelene za gaćice za pokretnu djecu. U sastavu nema dodatnih okusa koji razdražuju osjetilni miris djeteta. Istodobno se odmah apsorbiraju neugodni mirisi. Cijena je dostupna za većinu roditelja.

  6. Libero. Švedski tvornica papira i papira, koja za više od 60 godina proizvodi pelene za jednokratnu upotrebu. Svijetli i neobični dizajn, sloj koji brzo apsorbira, udobni elementi za pričvršćivanje. Širok raspon za djecu različitih dobnih skupina.

  7. GLORYES! Marka je specijalizirana za reusable proizvode za djecu. Mekani i sigurni materijali brinu o osjetljivoj koži, a štede novac roditeljima.

  Najviša pelena za pelene

  Kako bi pomogli odraslima odlučiti o marki pelena za svoju djecu, rangiranje najboljih modela napravio je sljedeće značajke:

  • zaštita curenja;
  • cijena;
  • hypoallergenic;
  • udobni elementi za pričvršćivanje;
  • meki premaz;
  • tip (pelene ili gaćice);
  • indikator vlage;
  • svrha korištenja;
  • dizajn.

  Najbolje pelene

  Tradicionalna vrsta pelene fiksirana je s dva manja velcro. Takvi su proizvodi prikladni za nošenje na ležećem djetetu. Izvrstan za bebe u prvih šest mjeseci života.

  Najpopularnija marka za novorođenčad

  Za mjesečne bebe, mekoću pelene je vrlo važno. Većina majki odabire Merries (0-5 kg).

  prednosti:

  • mekana čak i za vrlo osjetljivu kožu;
  • prozračni materijal ne uzrokuje pelensko osip;
  • ne propušta;
  • postoji indikator vlage;
  • ne uzrokuju alergije;
  • Nemojte se objesiti.

  nedostaci:

  • visoka cijena (oko 1500 r. za 90 kom.);
  • punilo se u hrpi;
  • klize ako je dijete vrlo mala.

  Prema ocjenama Merries za djecu od 0 do 5 kg, pelene su dobre za novorođenčad. Ali ne svatko može priuštiti.

  Najpristupačniji brand velcro pelena

  Pampers SleepPlay 3 (4-9 kg) na ljepljive kopče pogodni su za dječake i djevojčice prve godine života.

  prednosti:

  • niska cijena (prosječno 200 po 16 kom.);
  • ugodan miris;
  • lijep dizajn;
  • ne uzrokuju iritaciju;
  • zadržati tekućinu do 12 sati.

  nedostaci:

  • tvrdi materijal;
  • grubo punilo;
  • Ne svi sviđaju miris međusloja.

  Analizirajući recenzije korisnika, može se primijetiti da Pampers SleepPlay (3 veličine) nije previše mekan na dodir, ali dobro apsorbiran i jeftin. Prikladno kao planinarenje.

  Najbolji gaćice od pelene

  Pelene hlače izrađene su za djecu stariju od 6 mjeseci. Od tog razdoblja, dijete više ne leži na mjestu. I postaje nezgodno za odrasle koristiti klasični model s velcro. Gaćice s kopčama duž bočnih šavova lako se stavljaju i odlaze.

  Najpopularnije pelene gaćice

  Merries gaćice L (9-14 kg) osvojila je ljubav mnogih roditelja. Pogodno za dječake i djevojčice.

  prednosti:

  • meki iznutra i izvana;
  • punilo se ne gužva;
  • prikladan za stavljanje i polijetanje;
  • bez mirisa;
  • vrlo tanak, u isto vrijeme dobro apsorbiran;
  • stegnuti čvrsto na slici;
  • ne trljati između nogu;
  • koža ostaje suha i čista.

  nedostaci:

  • visoka cijena (oko 1500 r za 44 kom.);
  • postati vlažan vani nakon noći sna.

  Prema mišljenju potrošača, pelene veličine L pelene su najbolje za dijete bez obzira na spol. Skupo, ali cijena opravdava kvalitetu.

  Najbolje gaćice koje ne propuštaju pelene

  Oslobodite se Go 5 (10-14 kg) može se nazvati najviše upijajuće jednokratne gaćice. U njima, dijete udobno spava cijelu noć i probudi se suho.

  prednosti:

  • održavati bez propuštanja do 12 sati;
  • sjediti udobno na tijelu;
  • ne miriše;
  • lako se staviti i poletjeti;
  • razumna cijena (oko 700 primjeraka za 30 komada);
  • ne uzrokuju alergije;
  • djeca poput sjajnog dizajna;
  • koža ostaje suha i čista.

  nedostaci:

  • ponekad se javljaju curenja.

  Recenzije roditelja kažu da gaćice, pelene Libero Up Go 5 je idealan za bebu.

  Pelene za učenje djeteta u lonac

  Nakon godinu dana, roditelji obično misle o podučavanju djeteta u posudu. U ovoj teškoj stvari pomoći će se reusable posebne pelene. To su gaćice od tkanine s unutarnjim slojem koji upija. S osjećajem nelagode, djeca počinju brže hodati prema loncu.

  Najpopularnije reusable pelene

  Brand GLORYES! proizvodi reusable gaćice, pelene, koje su prikladne za uporabu u razdoblju školovanja djeteta na zahod.

  prednosti:

  • univerzalna veličina zbog gumba;
  • brzo apsorbiraju tekućinu;
  • uštedjeti novac na štetu dodatnih brodova;
  • šareni dizajn;
  • dijete je udobno;
  • siguran materijal (na bazi bambusa);
  • su jeftini (oko 600 po 1 komadu).

  nedostaci:

  • koža ne diše;
  • dugo suho, potrebno rezervni;
  • nisu sva djeca sa svojom pomoći naviknuta na lonac;
  • potrebno je mijenjati nakon svake mokre;
  • miris ne pogoršava nakon nekoliko mjeseci korištenja.

  Općenito, prema potrošačima višekratne GLORYES panty! za potty trening puno dobrih bodova. Ali ne svi djeca pomažu.

  Najpopularnije jednokratne gaćice za sitnu obuku

  Pampers hlače gaćice 4 (9-14 kg) odabrane su od strane mnogih majki za djecu nakon godinu dana kako bi smanjile potrebu za gaćicama.

  prednosti:

  • beba može skinuti gaćice i otići do toaleta;
  • dobro nacrtan;
  • sjediti usko;
  • brzo apsorbiraju tekućinu, ako nemate vremena da dijete stavite na lonac;
  • ne iritirajte kožu;
  • razumna cijena (oko 400 primjeraka za 16 kom.).

  nedostaci:

  • nije prikladno za noćni san;
  • miris parfema nije ugodan svima.

  Roditeljske recenzije navode da su 4 pelene za odjeću Pampers Pants dobre za sitnu obuku.

  Najbolje plivanje pelene

  Roditelji koji voze maleno dijete u bazen ili se odmaraju na moru žele ga zaštititi od neugodnih situacija, kao i zbog različitih infekcija. Posebne pelene za kupanje ne vlažite se i čvrsto sjedite, ne dopuštajući izlučivanje čak iu vodi.

  Najpopularnija pelena za kupanje

  Libero Swimpants M (10-16 kg) su vrlo popularni među majkama s dojenčadi plivačima.

  prednosti:

  • neophodno za bazen;
  • ponovno iskoristivo štedi novac;
  • lijep dizajn;
  • stegnuti čvrsto na tijelo;
  • ne propušta;
  • higijena.

  nedostaci:

  • nekoliko komada u paketu;
  • su skupi (330 stranica za 6 komada);
  • deklarirane dimenzije ne odgovaraju stvarnoj težini.

  Nakon proučavanja pregleda pelene za kupanje Libero Swimpants M, postaje jasno da je to dobar izbor za one koji plivaju u bazenu ili otvorenom ribnjaku.

  Koje pelene za kupnju

  Kao što se ispostavilo, od 7 najpoznatijih brandova pelene za djecu, samo 4 zahtjeva masovnu publiku prema različitim kriterijima:

  1. apsorpcija. Najbolje od svega apsorbiraju vlagu i loose stolice proizvodi brand Merries. Slični proizvođači japanskih pelena GooN i Moony također dobivaju dobre kritike, ali manje se oglašavaju u Rusiji. Stoga, nije uključena u rangiranje najboljih.

  2. Cijena. Najpovoljnija cijena bez ugrožavanja kvalitete nalazi se u marki Pampers. Nedaleko od njih su Libero i Huggies.

  3. Škola u lonac. Dijete brzo uči pitati za toalet s gaćicama, pelene od GLORYES.

  4. Kupanje. Higijensko i udobno kupanje u otvorenim ili zatvorenim bazenima s specijaliziranim proizvodima Libero Swimpants.

  Koje pelene za novorođenče biraju

  Pelene za novorođenče dugo su stekle popularnost među roditeljima, premda prije nekoliko godina nije bilo lako pronaći ovu vrstu dječjih proizvoda u supermarketu. Danas mnoge velike marke proizvode takve linije, a možete naći pelene za novorođenče u ljekarnama i supermarketima. Kako odabrati pelene za novorođenčad i koje su značajke ovih predmeta skrbi za minijaturne djece opisane u nastavku.

  Mnogi proizvođači imaju posebne pelene za novorođenčad: od najpoznatijih na tržištu Pampers, Huggies, Libero do "japanskog" - kao što su Moony, Merries i Goon.

  Evo nekoliko marki koje proizvode pelene za novorođene bebe: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, Sunce i Mjesec, Milly Tilly. Nemoguće je navesti sve marke - ima ih puno, a nove se redovito pojavljuju, ali ćemo pogledati "čips" nekoliko najčešćih.

  Pelene za novorođenče od vodećih brandova

  Gotovo svaka tvrtka koja proizvodi pelene ima zasebne proizvode za najmanja potrošača. Mnoge organizacije surađuju s bolnicama majčinstva, a neki od navedenih proizvoda mogu se tamo suditi.

  • Pampers pelene: ovaj proizvođač ima dvije linije, Pampers New Baby-Dry i Pampers Premium Care. U obje linije za novorođenčad nude se dvije veličine - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Razlika između proizvoda nije samo u cijeni. Premium Care opravdava visoke troškove s dodatnim mogućnostima - one su mekše, gotovo bez mirisa, a tu je posebna mreža unutar tih pelena koja apsorbira ne samo urin, već i većinu dječjih stolica.
  • Huggies pelene: linija Elite Soft pelena za novorođenče. Veličina dva - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Te pelene također mogu apsorbirati tekuće stolice uz pomoć posebnih jastučića - Huggies je čak patentirao tehnologiju koju je razvila tvrtka.
  • Pelene Libero: novorođenče. Za razliku od prethodnog dva proizvođača, postoje tri mogućnosti veličine: do 2,5 kg, 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Postoje posebni kanali za natapanje pelene, a općenito Libero se ponosi što u pelenama nema ništa suvišno - bez losiona ili impregnacija.
  • Pelene Helen Harper Baby: Nova rođena linija. Ova belgijska pelenska marka manje je poznata, ali privlači mnoge roditelje zbog omjera cijene i performansi. Za novorođenčad, Helen Harper ima veličinu od 2-5 kg, također je tamo i 3-6 kg, ali već spada u sljedeću kategoriju.
  • Pelene pelene: novorođenče. Volio mnoge "japanske" ponude za novorođenčad veličine do 5 kg, a kao konkurentsku prednost zove se deodorizirajući učinak pelene i njihovu impregnaciju vitaminom E.
  • Pelene pale: novorođenče. Veličina - do 5 kg. Proizvođači obećavaju da će pelene moći apsorbirati puno tekućine - 200 - 300 puta više nego što teži.
  • Moony pelene: novorođenče. Kao i ostatak "japanskog", novorođenčad su djeca mase do 5 kg. Moony je jedna od mekih pelena.

  Zašto novorođenčadi trebaju posebne pelene?

  U usporedbi s neznatno starijom djecom, novorođenčadi su potpuno bespomoćni. Ne mogu držati glavu, a pupak još nije ozdravio, koža je vrlo osjetljiva (dvostruko mršava od odrasle osobe!). Roditelji bebe još uvijek ne znaju što će reagirati, što može uzrokovati alergije, a općenito čak i iskusne mame i tate, koji nemaju "jedno dijete" iskustvo odrastanja jednog djeteta, imaju vremena zaboraviti kako su mali i bespomoćni oni u jazu između djece. rođena je nova osoba.

  Prosječna težina novorođenčeta iznosi od 2,5 do 4,5 kg. Pelene su potrebne za njih vrlo malen, ali u isto vrijeme dobro apsorbiraju. Roditelji moraju mijenjati bebu 7-8 puta dnevno, au intervalima između tih vremena koža bebe mora biti suha - inače iritacija može započeti. Starija djeca mogu signalizirati njihovu neugodnost ili ih jednostavno ne primijetiti, ali novorođenčadi to je teže. Između ostalog, prve pelene trebale bi biti što je moguće hipoalergenije da ne bi dodavale stres djetetovu tijelu, koje su se prvi put susrele s vanjskim svijetom i dodatnim iritansima.

  Još jedan sitan, ali vrlo važan detalj - na većini pelena za novorođenče nalazi se rez za neželjene pupak. Barem prvih nekoliko dana nakon rođenja, on će držati klin na ostatku pupkovine, a neko vrijeme će se pupak izliječiti. Bolje je da se pelenski materijal u ovom trenutku ne protrlja i mnogi proizvođači to predviđaju.

  U prvih tjedana beba se još uvijek prilagođava svijetu. Njegov je želudac vrlo malen, i brzo reciklira hranu, kako bi se stvorio prostor za sljedeći dio - au procesu ove obrade, naravno, pelene se gube i u velikim količinama. Prema tome, što je roditeljima lakše zamijeniti pelenu, to će biti udobnije za novorođenče, jer više vremena otac i majka provode, a ne na borbu protiv neugodnosti, već na navikavanje na novi status. Jednostavan i udoban čičak, gumu na nogama, tako da pelena ne propušta, a vi niste morali gnjaviti bebu s mijenjanjem odjeće, istezanje strana koje se ne iseljavaju, čak i kada dijete trese noge - sve to je vrlo važno u početku.

  Kako odabrati prve pelene

  Najvažnije je pravilo da ne biste trebali kupiti veliki paket pelena odjednom. Sva djeca su drugačija, a postoji velika vjerojatnost da određena marka možda nije prikladna za određenu robnu marku, čak i ako su to pelene koje su mekše na svijetu, a proizvođač tvrdi da apsolutno ništa ne uzrokuje alergije u svom sastavu.

  Najbolje je isprobati nekoliko različitih marki i ostati na odgovarajući način u svim pogledima.

  Što biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira pelena za novorođenčad:

  • Prisutnost rezanja za umbilikalnu ranu
  • Brzina i kvaliteta apsorpcije - dječja koža ispod pelene ne smije biti vlažna
  • Pelena bi se trebala dobro uklopiti na leđa, trbuščić i noge djeteta, ali ne previše da bi ih izvukli. Previše labave pelene mogu curiti, preblizu će dijete davati nelagodu.
  • Miris - snažno mirisne pelene vjerojatno će biti natopljene nečim, a ne činjenica da će nešto biti korisno za bebu.
  • Indikator punine je prikladan, pogotovo kada dijete spava pola sata, a ne želim ga probuditi da provjerim pelene.
  • Veličina. Na marginalnoj veličini (na primjer, dijete mase 3,2 kg može nositi dimenzije 2-5 kg ​​i 3-6 kg) trebalo bi se usredotočiti na dijete. Ako je njegova visina iznad prosjeka, i prema tome, on nije jako preplitan - bolje je uzeti manje pelene, i za puni dijete - više.

  Recenzije pelena za novorođenče

  Dajemo nekoliko pregleda stvarnih roditelja koji su govorili o prednostima ili nedostacima različitih marki na našoj web stranici (sačuvano je pravopis i interpunkcija autora). Na primjer, korisnik gumba odabrao je Merries za svoje dijete: "Nisu ništa podrezali ispod podda, bez nadražaja i bez svećenika".

  Ksenia iz Balashikha također je izabrala ovaj brand:

  "Merris je prikladno pričvršćen - bolje je stegnuti čičak, a površina velcro je više ljepljiv, a stražnja strana je takva da možete skulptura bez problema (moj sin nije natečen). dobili smo i sonde u rodilištu, pelene, premium kea, jer su nosili strašnu kemiju po kilometru. od pluses - oni imaju rezinochki, ali općenito su teže nego Japs (također smo dali Merris samplers) ".

  Korisnik Nina dijeli:

  "Sve je individualno, trebate pokušati. Ali vodeća premium pelena, haggis i japanski, muni, na primjer. Ali sve dok ga ne pokušavate shvatiti na bebu. "

  Korisnik Lyudmila preferira Pampers:

  "Koristimo samo pelene, bez obzira koliko ih pokušavate, utrljati, protjecati, iritirati... i s njima čak i prah i kreme se ne koriste. Ali ovo je sve vrlo individualno! Samo suđenja i pogreške! "

  Korisnik Olga Lunina je napisao:

  "Muni (japanski). Sviđa mi se činjenica da imaju podrezu ispod svojih pupak, ne moram se savijati. A sa starijim su ih uzeli. "

  Korisnik Alena izabrao je Huggies:

  "Huggis Elite Soft 1 donio je svog supruga jako, bez mirisa i pokazatelja, muni do 5 kg. također dobro, ali sljedeće veličine više se ne sviđaju. "

  Mnoge majke i očevi pišu da je individualni pristup važan pri odabiru pelene i složit ćemo se s njima. Jedno dijete može biti alergično na Moony, druga može biti netolerantna prema Huggiesu, jedna mama će misliti da Pampers miris previše, a drugi Libero je surovi.

  Svatko odluči za sebe kako odabrati pelene za novorođenčad, što će biti prikladno za ovo dijete i ove roditelje, a što je najvažnije - udobnost djeteta, a ne kakav će logotip biti naslikan na pakiranju.

  Vrlo koristan članak, hvala! Slažem se u potpunosti sa svime! Koža novorođenčeta toliko je osjetljiva da je istina napisana - odmah ne trebate uzeti veliki paket, nitko ne zna hoće li se na djetetovu tijelu pojaviti alergija pa je bolje uzeti nekoliko komada ili mali paket. I što je najvažnije - da te pelene nisu bile s mirisom. aromatiziran. Ali ni u kojem slučaju.