Niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče? Pomoći ćemo vam da odaberete i dajete savjete!

Rođenja

Za razliku od prijašnjih generacija roditelja, moderne majke i očevi mogu iskoristiti mnoge prednosti civilizacije, što olakšava život i život novorođenčadi. Ne morate ručno prati bezbrojne pelene - pelene su raspoložive za prodaju. Ovo je pravi spas - udobni lagani, dobro apsorbirajući proizvodi se koriste do 2-3 godine, dok mali ne posjeduje lonac.

Izbor predstavljen u trgovačkim lancima je ogroman. Svaki proizvođač izrađuje vlastite prilagodbe dimenzijskoj rešetki, materijalima, specijalizaciji. Ne dugo i zbunjeno. Razmislite o glavnim kriterijima koje treba razmotriti prilikom kupnje.

Što bi trebalo biti veličina?

Prva stvar koju biste trebali pitati pri odabiru je veličina pelene. Najmanje veličine linije proizvoda prikladne su za bebe - "0" (tzv. "Nulls"), "1" i ponekad "2".

Do prvog rođendana, dijete odrasta, a time i veličina pelene "raste". Razmislite o dimenzijskim veličinama mreže popularnih pelena detaljnije:

Označavanje brojevima označava kategoriju težine za koju je proizvod prikladan. Sve je jednostavno - koliko to dijete diže? Ako je novorođenče rođeno s težinom od 3,5 kg - vaš izbor je "jedan" ili "dva".

Koji je bolji uzeti - manji ili veći?

Je li težina djeteta bliža gornjoj granici kategorije težine? Kupite veću ambalažu, pogotovo ako ste sretni roditelji dječaka. Mala pelena sjedit će, kao što kažu, leđa na leđima - to je neugodno, ispunjeno trulim i pelenskim osipom jer mora postojati zračni jaz između tijela i proizvoda kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 • Posebna kategorija - "0". "Nulevka" korisno za djecu rođenu prije roka. Takve pelene su dizajnirane za najmanju težinu i tjelesnu građu.

U pravilu, gornji rub "nalowok" (i često "jedan") je opremljen posebnim izrezom ili rupom za pupčanu vrpcu koja još nije odvojena od pupka novorođenčeta. Zbog toga osjetljivo područje, koje se ne može prekriti pelenama, neće biti uznemireno.

 • "1" - najčešće, "jedan" paket se odlazi u rodilište.

  Bit će korisni u prvih 2-3 mjeseca života djeteta. U mega-omotima maksimalni broj proizvoda, jer na prvi pelene doslovno "leti".

  Međutim, ne rezervirajte za budućnost - djeca brzo rastu, a uskoro će vam trebati veća veličina.

 • "2" - "5" - bit će korisno tijekom prve dvije godine života djeteta koje raste.

  Proizvođači uzimaju u obzir fiziološke promjene i razvoj djeteta, tako da se izbor i funkcionalnost proizvoda proširuju: u tim kategorijama već postoje gaćice, pogodne za mobilnu djecu koja su naučili hodati i pripremaju se za upoznavanje lonca. Pojavljuje se podjela na "dječačke" i "malene" pelene.

 • Kako odabrati?

  1. Iste veličine različitih proizvođača mogu se razlikovati u strukturnim razlozima, zbog čega će "sjesti" na isto dijete drugačije. Odaberite svoju mogućnost.
  2. Koristite pravu kategoriju pelena - prevelika i mala nepoželjna.

  Na prodaju su proizvodi za jednokratnu upotrebu i višekratnu uporabu. Mi ćemo detaljnije razumjeti.

  Jednokratne pelene

  Udobni i lagani proizvodi više su popularni nego reusable alternatives. Kako su bolje?

  • Nemojte zahtijevati dodatnu njegu: pranje, glačanje i sve drugo nije povezano s jednokratnim pelenama. Samo stavite na i nakon upotrebe poslane u smeće.
  • Higijena: jednokratna upotreba osigurava da će sva izlučevina jednostavno ostaviti kuću zajedno s vrećom za smeće. Nema mirisa, nema tretmana na visokim temperaturama.
  • Uz pravovremenu promjenu pelene, tijelo djeteta ostaje suho, ne držeći se u kontaktu s vlagom, jer je proizvod namijenjen za nekoliko uriniranja.
  • To je praktičnije tijekom vašeg vremena daleko od kuće: ako hodate ili putujete automobilom, nećete morati prati sve od odjeće do poklopca sjedala ili presvlake automobila po povratku.

  za višekratnu upotrebu

  Dobar izbor za majke koje preferiraju prirodnost i prijateljsku zaštitu okoliša, ne boji se dodatnog rada i zabrinute su što jednokratne pelene mogu oštetiti zdravlje mlađih.

  Oni izgledaju poput svijetle tkanine gaćice, koje su gumirane ili ljepljive. Osim pelena, potrebni su apsorbirajući sloj.

  Koje su prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv. Nemojte zagađivati ​​okoliš, jer se one kupuju jednom u setu i koriste se prije nego što dijete stigne na lonac.
  • Hypoallergenic. Unutarnji dio gaćica i upijajućih košuljica izrađeni su od prirodnih materijala koji ne uzrokuju alergije, za razliku od sintetičkog punila ili impregnacije jednokratnih pelena.
  • Ekonomičan. Za cijelo razdoblje trebat će vam 4-5 gaćica i oko 30-35 košuljica. Beznačajno manje u usporedbi s brojem raspoloživih proizvoda.
  • Udoban. Veličina pantyja je univerzalna, punina se regulira kvačicama.
  • Fiziološka. Dijete odmah osjeća točno ono što se dogodilo u vrijeme uriniranja ili defekacije. Nakon toga, lakše mu je razumjeti što učiniti s posudom, kako ne bi ostala mokra.

  materijal

  Dugotrajno gaćice

  Absorbentski sloj reusable panty je zamjenjiva košuljica, koja je izrađena od raznih prirodnih upijajućih materijala:

  • pamuk, gaza, flanel (brzo se suši, apsorbira dobro);
  • bambus (apsorbira doslovno suhu);
  • mikrofibra (mekana, nježna na koži);
  • kombinirani materijali (kombiniraju prednosti dviju različitih tkanina);
  • Merino vuna;
  • svila (vrlo osjetljiva, pogodna za osjetljivu kožu).

  U jednom trenutku

  Jednokratne pelene su složeni spoj materijala:

  • Vanjski sloj je izrađen od vodonepropusnog polietilenskog obloga.
  • Unutarnja kontaktna površina izrađena je od polipropilena (isti materijal se koristi za proizvodnju toplinskog donjeg rublja).
  • Između vanjskog i unutarnjeg sloja je apsorbirajuća (apsorbirajuća punila) na osnovi celuloznih ili polimernih spojeva s visokom apsorpcijom. Često je natrijev poliakrilat, koji upija vlagu 30 puta vlastitu težinu. Ovaj materijal je izoliran od kože djeteta, ali ponekad se male prozirne kristalne granule prelijevaju kroz rupice.
  • Crteži i pokazatelji razine vlage na pelene primjenjuju se bojama (raspršuju plavo, raspršuju plavo, raspršuju žutu, raspršuju narančastu boju). Tvari koje se koriste su certificirane i smatraju se sigurnima za bebe.

  Miris

  Jednokratne pelene aromatiziraju neki parfem koji je prisutan između apsorpcijskog sloja i vanjske površine proizvoda. U pravilu se daje ugodna aroma zbog spojeva limuna i narančastih aromatičnih ulja.

  mekoća

  Budući da je natrijev poliakrilat koji je napunjen modernim jednokratnim pelenama, materijal je mekan (izvana je prozirna zaobljena granula), a gotovo svi slični proizvodi imaju jednako meku i savitljivu površinu koja ne traumatizira kožu mrvica. Važno je pogoditi veličinu - dobro postavljena pelena ne uzrokuje nikakvu neugodu bebi. Naravno, važna i pravovremena promjena proizvoda.

  Obnovljive pelene izrađuju se i od fiziološkog prirodnog materijala - koža diše i nije oštećena. Što se tiče košuljica, onda morate odabrati pojedinačno, što je pogodno za određeno dijete. Najizloženije košuljice - od svile.

  Što još treba obratiti pozornost?

  Cijena ne uvijek važna. Proizvođači pokušavaju ponuditi različite suptilnosti i poboljšanja, ali, u stvari, struktura i materijali koji se koriste su isti. Nemojte nastaviti s visokim cijenama, odabrati odgovarajuću opciju, gledati dijete i tijek rada proizvoda.

  1. Alergijski klinac? Kupite pelene bez slika, okusa, impregnacija (na primjer, aloe vera). Potražite jednostavne ne-obične modele - klor se koristi kako bi se proizvodi pjenušava bjelina.
  2. Dok dijete ne hoda, pelene imaju sličnu strukturu za oba spola. Razlika postaje vidljiva kada dijete ide. Budući da su genitalije u djevojčicama i dječacima drugačije uređene i uređene, tekućina se različito raspoređuje nad apsorbirajućim materijalom - ovdje već ima smisla isprobati specijalizirane modele.

  U pelenama "za dječake" i "za djevojčice", apsorbirajući sloj se ojačava u određenim područjima proizvoda, odnosno spolu djeteta. To čini pelenu više fiziološkom - apsorbiraju se optimalno.

  Pravilno odabrane pelene pomoći će mladoj obitelji da više uživaju u komunikaciji jedni s drugima, a ne prisiljavajući ih da troše puno vremena na pitanja kućanstva. Dobre pelene samo će imati koristi. Izaberite mudro!

  Ocjena jednokratne pelene - najbolje pelene za novorođenče

  Moderne obitelji s malom djecom više ne predstavljaju svoje živote bez jednokratnih pelena. Od rođenja djeteta i do dvije do tri godine, pelene svakodnevno olakšavaju život roditeljima, čime se u tom razdoblju štedi dragocjeno vrijeme (ne morate oprati pelene ili gaćice) i osigurati ugodan san i za dijete i svoju majku. Kod pelena dijete ostaje suh čak i tijekom najduže šetnje ili izleta. Ali koje odijeljive pelene odabrati za svoje dijete? Doista, na tržištu dječjih proizvoda tu su nevjerojatno mnogi od njih. I svi su različiti, iako su pozvani obavljati istu funkciju.

  Pampers pelene

  Nesporni voditelj već dugi niz godina proizvodi su pod markom Pampers iz tvrtke Procter Gamble. Te pelene dugo su osvojile povjerenje potrošača - napokon, cijela priča o pelenama započela je s njima. Prvi na svijetu koji je težak, ali častan. Štoviše, tvrtka svake godine dobiva samo zamah, stvarajući danas različite linije pelena, temeljenih na karakteristikama i potrebama postupnog razvoja bebe. Najčešće su posebne linije:

  • Pampers New Baby - pelene za novorođenče;
  • Pampers Active Baby - pelene za aktivnije mrvice, počevši od tri mjeseca;
  • Pampers Active Girl i Active Boy - posebno dizajnirani za odvajanje djece po spolu, kako bi se djeca osjećala lakše i slobodnije, a nedostajalo je neugodnosti;
  • Pampers Let's Go - odjenite pelene za više "starijih" beba;
  • Pampers spava Igra - pelene iz serije "economy".

  Značajke Pampers pelena:

  • niz pelene modeli su prikladni za nisku težinu rođenja i prerane bebe, posebno onima koji trebaju zaštitu nježne bebe kože;
  • oni su tako udobni da ne ograničavaju dječje pokrete;
  • poseban unutarnji sloj pelene osigurava da se koža bebe ne utrlja;
  • Odmorljiva struktura pelene štiti djetetovu kožu od učinka staklenika;
  • Problem propuštanja riješen je dvostrukom zaštitom: ojačane manžete, kao i široke elastične bočne stijenke.
  • kod upotrebe pelene, preporučuju se ponovno upotrebljivi zatvarači;
  • i djeca i njihovi roditelji vole vesele, šarene dizajne pelene;
  • Neki su modeli impregnirani balzamom koji pruža njegu kože bebe.

  Pelene Huggies

  Iako proizvođači Huggies nisu uspjeli postati pioniri u ovom području dječjih proizvoda, ipak, nekoliko majki vjeruje da su u tim pelenama ostvareni njihovi snovi. Svakodnevno je postalo mnogo lakše i lakše pomoću pelene Huggies. Stručnjaci tvrtke pokazali su svijetu ono što su izvrsni zatvarači čičak, visokokvalitetne pelene, gaćice i prekrasan vanjski sloj temeljen na pamuku.

  Značajke marke Huggies:

  • Nevjerojatno mekan, nježan i prozračan materijal nazvan "Babysoft" korišten je u modelima za novorođenčad;
  • tekućina koju izlučuje dijete (urin ili izmet) ravnomjerno se raspoređuje u unutarnjem sloju pelene;
  • čak i ako majka koristi prašak, ulje ili losion za zaštitu kože bebe, pelene za zatvaranje zadržavaju svoja svojstva;
  • Izuzetna suhoća tijela djeteta postiže se kombinacijom materijala pelene i apsorbirajućeg sustava - kao rezultat, sve tekućine pretvore u gel;
  • one djeca koja već nauče hodati na loncu sami preporučuju se posebni pelene, u kojima crteži nestaju.

  Pelene se mogu kupiti

  Postali su pokazatelj kvalitete proizvoda i njegove popularnosti među potrošačima. Japanski proizvođači Merries su prešli svoje zapadne kolege sa više mjesta odjednom, unatoč kasnom ulasku u pelene. I unatoč činjenici da je cijena njihovih proizvoda višestruko veća od ostalih, ovaj je proizvod cijenjen od majki cijelog svijeta.

  Značajke pelene:

  • imaju glavnu osobitost i prednost nad svim ostalim pelenama - pokazatelj punine;
  • pelene su idealno pričvršćene na bebu, nemojte skliznuti od svećenika i ne odstupiti;
  • oni pružaju pristup zraku koži djeteta zbog mikropora na unutarnjem sloju;
  • oni su jasno podijeljeni u uporabi po "spolu": za djevojke donja zona je ojačana, za dječake, odnosno, prednja zona;
  • Sastav pelene uključivao je ekstrakt lužnjaka koji ima antibakterijska i antiseptička svojstva;
  • maksimalna udobnost i minimalni tlak postignuti su zbog elastične široke gume lycra.

  Moony pelene

  Druge japanske pelene, koje su postale za mnoge roditelje najbolje. Koristili su novi materijal Air Silky, koji je ovaj dječji proizvod učinio više nježnim i ugodnim za kožu, ne uzrokujući iritaciju, koja ima velika upijajuća svojstva.

  Značajke pelene Moony:

  • njihova meka interijera na bazi pamuka eliminira rizik od iritacije kože;
  • pelene imaju inovativni sustav ventilacije sa stalnom izmjenom zraka;
  • visokokvalitetni čičak dizajniran je za ponovnu upotrebu;
  • u procesu korištenja (punjenja) pelena zadržavaju svoj oblik, apsorpciju i elastičnost;
  • superabsorbenti unutarnjeg sloja pelene pružaju izvrsnu apsorpciju i okreću tekućinu koju dijete dijeli u gel;
  • voluminozni nabori s nekoliko strana osiguravaju da se ne apsorbiraju samo urin, nego i tekuća stolica djeteta;
  • zahvaljujući mekanoj pamučnoj mreži, smještenoj na zadebljanom dijelu pelene (na strani gdje je leđa djeteta), znojenje leđa i svećenika, rizik od prištića i alergijski osip su isključeni;
  • Moony pelene novorođenčadi kreirane su uzimajući u obzir sve značajke novorođenčadi, problem neprijavljenog pupka je riješen zahvaljujući pelenskoj sekciji koja ima oblik polukruga, što je eliminiralo trenje o neozlijeđenoj rani;
  • što je tiho moguće, mijenjanje pelene djetetu koje je spavalo moguće zahvaljujući tihoj traci s zaobljenim rubovima;
  • prisutnost prikladnog pokazatelja zauzetosti nadopunjuje opsežni popis glavnih prednosti Moony pelene.

  Pelene GooN

  Za japanske, glavni uvjet u stvaranju pelene bio je osigurati maksimalnu suhoću i udobnost djeteta. Proizvodi brand GooN proglašen je funkcionalnim razlikama od ostalih pelena, što je utjecalo na njihovu potražnju i popularnost širom svijeta.

  Značajke GooN pelena:

  • prirodni materijali s apsorbirajućim slojem, koji se sastoji od mješavine sredstava za geliranje i celuloze, koriste se u njihovoj proizvodnji;
  • pelene imaju razdjelni sloj, zbog čega materijal pelene nije zgužvan i sve tekućine koje ulaze u njega su ravnomjerno raspoređene;
  • pelene imaju indikator punine;
  • porozni, prozračni materijal dopušta slobodno kruženje zraka i mokru paru kako bi gurnula kožu djeteta;
  • GooN modeli imaju elastične kopče i remen;
  • kao dio unutarnjeg sloja GooN pelena nalazi se vitamin E

  Pelene Libero

  Ova marka ima dobar ekonomski model "Every Day", koji je vrlo mekan poput japanskih pelena. Obratite pozornost na prisutnost pera na pakiranju. Dakle, možete dobiti verziju ovih pelena, koje uključuju polietilen. Tutu je gotovo jednak, ali pero nedostaje.

  Svaki od ovih proizvođača pelena ima svoje obožavatelje i sretne kupce, svoje razočarane kupce i nezadovoljne kupce. Koje pelene za vaše dijete odabirete?

  Nekoliko jednostavnih pravila za kupnju pelena

  Kupite proizvode koji odgovaraju težini i dobi bebe. Bolje je usredotočiti se na donju figuru težine navedene na pakiranju pelena. Na primjer, ako dijete teži 3,5-4 kilograma, bolje je probati pelene za 4-9 kilograma nego nositi pelene od 2 do 5 kilograma do pobjedonosnog kraja. No, naravno, lakše je i pouzdanije se usredotočiti na bebinu kožu nakon pelene: ako postoje karakteristična crvenila, trljanje ili duboki tragovi elastičnosti, onda je vrijeme da promijenite veličinu!

  Recenzije mame malu djecu o pelenama novorođenčadi

  Irina, 22 godina. Koristimo samo pelene Pampers. Prvi paket je bio poklon još u bolnici, a onda su i sami počeli kupovati. Imaju vrlo udobnu mrežu (tekući izmet savršeno se apsorbira). Za novorođenče - to je ono što vam treba. Mislim da je NewBorn najbolji. Ali brzo smo izrastao od njih i morali smo dati ostatke djevojaka.

  Yana, 30 godina. Volim pelene više Haggisa. Pelene su također dobre, ali Haggis mi se činilo malo nježnije, nježnije ili nešto. Moj sin je rođen velik prijatelj, pa smo odmah uzeli pelene za 3-6 kg. Oni su super! Nakon njih ništa se nije htjelo poduzeti i promijeniti nešto. I kvaliteta je izvrsna, a cijena, u usporedbi s ostalima, je normalna.

  Alina, 35 godina. Haggis se nije uklopio. Neprestano su se gurali, a gel je ušao u maleno kauzalno mjesto! Nije mi se svidjela kvaliteta, a vlaga je neravnomjerno raspoređena u njima. Ali kad su se preselili u Pampers - sve je bilo u redu za mene. Duže vrijeme je dosta pelene, svećenik ne prestaje, i sve se dobro apsorbira. Moja je kćer čak počela normalno spavati... Ugodno ih je držati čak iu njezinim rukama, glatka.

  Tatiana, 28 godina. Po prvi put smo koristili Libero. To je sasvim normalno pelene. Iako je moje osobno mišljenje: pelene treba koristiti samo u ekstremnim slučajevima (klinika, hodanje, dobro, ponekad, spavanje). Bolje je ne poučavati djecu njima.

  Julia, 21 godina. Čuo sam toliko pozitivnih mišljenja o Pampersu da su to oni koji su odlučili kupiti njezin sin nakon rođenja. A onda takvo razočaranje... Općenito, nisam im se sviđala. Dva dana korištenja pojavila se mala pelenska osip. Moj suprug i ja odlučili smo da nakon toga ne spasimo zdravlje djeteta i pokušali uzeti skupe japanske pjege. Za tjedan dana postalo je jasno da to nisu savršeni. Imamo ih glupo propušteno. Nova je kupnja u korist tajvanskih brtvila. I bilo je super! Oni dišu, apsorbiraju sve, ne propuštaju i megamykie. Preporučujem svima.

  Svetlana, 41 godina. Kupili smo samo Blueberry. Smatram ih najboljim. Ništa ne teče, nema pelenskog osipa. Kasnije, gaćice iste marke su preuzete - i brzo učio dijete u lonac.

  Eva, 22 godina. Uzimam samo japanske proizvođače! Merries ili Mooney. Oni su optimalni u kvaliteti. Neće ih zamijeniti Pampers i Haggis. Cijena, naravno, može biti za nekoga da ugriz, ali dijete je mirno i dobro spava. I ja sam s njim.

  Anna, 32 godina. I odmah smo kupili "Goon". Smatram ih najboljim. Nemam pritužbi na njih. I nježna i nježna, a dno diše. Uopće ne kupujemo kremu ili prah s njima. U njima je jedan minus - cijena.

  Elena, 34 godina. Haggis je strašno. Tekstura je takva da je izrađena od kartona. Absorbirajte odvratno. Asa kćer je stalno bila mokra. A ako se to dogodi u velikoj mjeri, onda općenito užas - sve to puze kroz pojas. Sad uzimam samo Pampers. Molfix je također dobar i jeftiniji.
  Također čitamo:

  Koje pelene su bolje za odabir novorođenčadi: tablica s veličinama, razlike i ocjena pelena - TOP-6

  Suvremeni roditelji lišeni su nekih problema koji mame i daddies nisu ostavili samo prije 20-30 godina. Govorimo o pelenama ili pampers, kao što ljudi nazivaju neophodnim i nužnim predmetom za dječji WC. Jednom su se stanovi i kuće u kojima su se pojavili novorođenčadi žalosni pogled zbog obilja pelene koje su visjele na svim užadima, leđima stolaca i pelene, isušujući se nakon sljedećeg pranja. Sada pelene često se koriste kao element dječjeg ormara, a on ide u toalet samo u pelene.

  Pelene za bebe - najbolji dar koji je moderna industrija za mlade roditelje. Koje pelene su bolje za novorođenče? Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice? Kako odabrati najbolje i adekvatne pelene za cijenu? Pokušajmo otkriti naš članak.

  Vrste pelene

  Pelene pomažu u održavanju čiste odjeće, povećavaju trajanje šetnji, ostaju u bolnicama i bolnici, manje je vjerojatno da će oprati i provesti više vremena komunikacije s bebom i drugim članovima obitelji. Moderni proizvođači nude dvije vrste:

  1. Jednokratni. Izgubio je nekoliko puta nakon mokrenja djeteta, odmah nakon čina defekacije. Skupo, ali najprikladnija opcija.
  2. Za višekratnu upotrebu. Oni se razlikuju po tome što se sastoje od nekoliko slojeva. Prva je baza prozračna, vodootporna i ne mijenja dugo vremena. Srednji sloj je košuljica koja apsorbira vlagu. Gornji sloj prolazi tekućinu. Liner i baza se jednostavno brišu ili se periodički mijenjaju. Modeli koji se mogu koristiti ponovno troše manje za roditelje nego one za jednokratnu upotrebu jer se kupuju samo linijski brodovi.

  Prve i druge vrste su opremljene funkcionalnim zatvaračima ili velcro, elastičnim oko struka i nogu. Koje su pelene bolje - prva ili druga vrsta - svaki roditelj odlučuje za sebe, teško je davati savjete. Ako financijski niste tjeskobni, onda dajte prednost sredstvima za jednokratnu upotrebu i često ih promijenite tako da koža bebe nije pretjerana.

  Koje su razlike između "pelene" i "pelene"?

  Značajke različitih vrsta:

  1. Ime. Ljudi su nazvali "pelene" svaku stavku dječjeg toaleta koji apsorbira izmet i urin, što je u osnovi pogrešno. Ovo je tvrtka koja je prvi stavila na tržište jednokratne gaćice. Pelera je donje rublje od polietilena, gaze, pamučne vune ili papira koja skuplja urin i izmet djeteta, sprečavajući da se svećenici, noge i odjeća ne mokre.
  2. Trajna upotreba. Glavna razlika između pelena i pelena - prva se može ponovno upotrijebiti, druga se koristi samo jednom, a zatim odbacuje.
  3. Kvaliteta. Jednokratni modeli izrađeni su od visokokvalitetnih modernih upijajućih materijala. Pelene su često izrađene od gaze.
  4. Dizajn i aroma. Neki su modeli dostupni s okusima kako bi se postigli neugodni mirisi izmeta i urina. Da biste izbjegli alergije, odaberite modele bez mirisa. Pelene dolaze u obliku gaćica koje se nose preko nogu. Pampers se odijevaju jednostavnije, jednostavno se pričvršćuju s bočnim čičakom.
  5. Trošak proizvoda. To su različite tvrtke čija politika cijena također variraju. Reusable proizvodi su zapravo jeftiniji, jednokratni - skuplji.
  6. Pelene i pelene variraju u veličini, ovisno o dobi i težini novorođenčeta. Starije bebe bolje su kupiti proizvode u obliku gaćica velikih dimenzija, koje dolaze s različitim slikama i udobno se smjeste za duge šetnje i aktivne kretnje djeteta.

  Neki su modeli dostupni s osjetnikom punjenja ili s dodatkom ljekovitih biljaka u unutarnjem sloju, na primjer s kamilicom ili aloe vera.

  Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice?

  Za djecu dulje od šest mjeseci higijenski proizvodi dostupni su posebno za dječake i djevojčice. Dokazano je da obične pelene negativno utječu na reproduktivnu funkciju dječaka, tako da za njih trebate nabaviti samo posebne modele koji uzimaju u obzir fiziološku osobinu strukture tijela. Razlike između proizvoda proizvedenih po spolu beba:

  • mjesto sloja koji apsorbira tekućinu (u dječaka - ispred, u djevojčicama - u sredini i iza);
  • dječaka modeli više slobodnog rezanja ispred, kako ne bi stiskao genitalije;
  • dizajn se određuje prema spolu (dječaci su prikazani automobili na plavoj pozadini, djevojke su crtani likovi i lukovi na ružičastoj pozadini);
  • Čičak za učvršćenje dječaka veći je od djevojčica.

  Proizvodne tvrtke mogu mijenjati svoje proizvode u stilu i obliku. Za male modne princeze proizvedene su slike životinja i cvijeća, na zelenoj ili žutoj pozadini. Na modele dječaka mogu se prikazati roboti ili automobili. Tvrtke jednostavno ne stvaraju razlike u dizajnu i ograničene su na svojstva rezanja i na mjesto apsorpcijskog sloja.

  Pelene za male gospođe obično su izrađene od plave ili plave boje, mogu biti ukrašene tipičnim "dječjim" ispisima

  Pomažemo u određivanju veličine

  Najvažnija značajka kojom majke određuju veličinu pelene ili pelene za bebu je starost i težina djeteta. Navodimo veličine veličine:

  Glavni kriterij za odabir veličina, kao što pokazuje tablica, je težina djeteta, a ne njegova dob, tako vjeruje dr. Komarovsky. Djeca se razvijaju individualno, a dogada se da vaša beba teži 11 mjeseci, kao dvogodišnje dijete ili obrnuto. Djeca imaju tendenciju da budu prekomjerne tjelesne težine, što nije u redu. Nemojte zaboraviti da se ne biste trebali uključiti u dječje higijenske proizvode nakon postizanja jednogodišnjeg, malo podučite dijete u lonac, tako da kasnije u vrtu nema problema - to je bolje kada dijete postane neovisno i ne ovisi o dostupnosti sigurnosne mreže u ormaru.

  Nemojte kupovati higijenske proizvode za budućnost u velikim količinama, kao iu različitim razdobljima djetinjstva, bebe dobivaju težinu po različitim cijenama. Najbolje je imati u paketu 1-2 pakiranja.

  Premium i ekonomska klasa - koja je razlika?

  Novorođenčad treba do 7-8 smjena dnevno. Ako kupite jednokratnu pelenu, taj iznos postaje impresivan. Često se mladi roditelji ne mogu priuštiti da stalno kupuju vrhunsku klasu i zamjenjuju ga s višekratnim modelima, pribavljajući samo obrube i brisanje baze. Ovo je dobra alternativa, sve dok dijete nema iritacije i pelenskog osipa.

  Već dugi niz godina Pampers i Haggis zauzimaju vodeće mjesto u prodaji na svjetskom tržištu dječjih dobara. Koja je razlika između ekonomske klase i premije:

  • opcija proračuna često se izrađuje od istih visokokvalitetnih materijala, samo je dizajn skromniji i bez crteža;
  • Ekonomični modeli imaju niže kvalitete čičak koji se mogu učvrstiti samo jednom;
  • low-end modeli nisu opremljeni senzorima zauzetosti i ne aromatiziraju;
  • opcije gospodarstva mogu propuštati i curiti na stranama pa ih treba češće mijenjati;
  • u skupim verzijama postoji rez za pupak, što je vrlo važno ako ste samo doveli bebu iz bolnice i njezina pupna rana još nije ozdravila;
  • proračun modeli se prodaju u velikim omotima.

  Može se zaključiti da je najmanja, tek nedavno rođena djeca bolje kupiti skupe pelene koje se mogu pričvrstiti više puta. Takvi modeli uključuju značajke malog krhkog tijela i osjetljivu kožu, lakše ih mijenjati. Oni su udobniji i neće oštetiti pupčanu ranu.

  Najbolje ocijenjeno

  Uz moderan, bogat izbor pelena, mladi roditelji mogu postati zbunjeni. Naš prijedlog ocjena temelji se na ocjenama potrošača i stručnim mišljenjima. Jasno je da što je veći položaj u poretku brand, to su skuplji proizvodi. Zaista visoke kvalitete i pouzdane pelene su prilično skupe, ali zdravlje djeteta također vrijedi. Njegova čista magarca bez crvenila i pelenskog osipa, dobro raspoloženje, pouzdani san i sloboda kretanja uvjerit će vas u točne financijske troškove dječje higijenske predmete.

  Vodeći par: TOP 1 i 2

  1 mjesto na ljestvici je tvrtka Merries. Poznata japanska marka nedavno je uspostavila oslobađanje pelena - od sredine 80-ih godina. Trideset godina proizvodi su postali neosporni vođa širom svijeta. U Meriesu je da su djeca najmanje vjerojatno da će doživjeti iritaciju, crvenilo i pelensko osip. Meke su poput svile i udobne kao donje rublje pamuka, ali njihova je cijena nekoliko puta veća od ostalih tvrtki.

  Značajke proizvoda Meries:

  • jasna podjela prema spolu (ojačana upijajuća prednja strana - za dječake, straga - za djevojčice);
  • ne skliznu, ne skliznuše svećenike;
  • visokokvalitetni hypoallergenic breathable materijali svih slojeva pelene;
  • pokazatelj opreme popunjenosti;
  • Sastav unutarnjeg sloja sadrži ekstrakt lijeske - izvrstan antiseptik;
  • Elastična i široka elastična lycra oko nogu i struka pruža maksimalnu udobnost, slobodu kretanja i minimalni pritisak.

  2. mjesto - u japanskoj tvrtki Goon. Japanci se brinu za zdravlje svojih beba više od drugih nacija. Suhe guze bez crvenila i slobode kretanja - ključ zdravlja i dobrog raspoloženja bebe i njegovih roditelja. Gong je zaštitni znak tvrtke Daio Paper, koja je specijalizirana za papirnate proizvode više od pola stoljeća.

  • apsorbirajući sloj se sastoji od celuloze i sredstava za geliranje;
  • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
  • prirodno disanje hipoalergenskih materijala svih slojeva pelene;
  • elastični struk oko struka i kopča;
  • vitamin E u unutarnjem sloju.
  Goon pelene su među najboljima za zdravlje kože dječje dobi.

  Treće mjesto

  3. mjesto - u japanskim pelenama Moony. Ova tvrtka sa poviješću od pola stoljeća razvila je prozračni materijal Air Silky, koji aktivno apsorbira tekućinu, ostavljajući dupe suhe. Značajke Mooney:

  • apsorbirajući sloj posebne aktivnosti, s tvari koja tvori gel (takvi materijali koriste Mooney i za proizvodnju ženskog higijenskog jastučića);
  • stalna razmjena zraka zahvaljujući visokokvalitetnim inovativnim materijalima tvrtke;
  • dostupnost visokokvalitetnog višekratnog velcro;
  • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
  • vrpca na pojasu dolazi s minimalnim šumom, vrlo je meka, što vam omogućuje da promijenite pelenu čak i za spavanje dijete;
  • područje koje je u blizini djetetovog leđa izrađeno je od mekane mreže, zahvaljujući kojoj je vjerojatnost da je točena vrućica izravnana, dijete je udobno i mekano;
  • na nekoliko strana ima nabora koja apsorbiraju tekuću stolicu novorođenčeta;
  • modeli za one koji su nedavno pušteni iz bolnice, opremljeni su izrezom za neozbiljan pupak.

  Srednje klase proizvoda

  Sljedeće dolazi srednjoškolske proizvode. Tvrtke, poznate našim sunarodnjacima, pristupačne, ali ne manje vrijedne kvalitete.

  4 mjesto - "Pampers"

  Modeli tvrtke "Pampers" bili su prvi slobodni pelene u post-sovjetskom prostoru, pa su ljudi poput svih ostalih modela drugih marki postali poznati kao "pelene". Crta sadrži nekoliko tipova - od pelena za novorođenčad do gaćica (preporučujemo čitanje: koje pelene gaćice su bolje?).

  Prikladni su za upotrebu, čičak se može ponovno pričvrstiti nekoliko puta. Gotovo da ne propuštaju, nadraženost i pelensko osip kod djece često nastaju, pogotovo ako koristite dječji prah.

  Pampers Premium Care je linija koja je najviše tražena za novorođenčad. Modeli su dugo suhi i skrbe o dojenčadi. Sleep Series Igra je manje popularna, mnogi mame kažu da pate od vrućine, a ekstrakt kamilice u unutarnjem sloju može izazvati iritaciju.

  5. mjesto - u društvu Huggies

  Najkvalitetniji serijal - Haggies Elite Soft, pogodna za oba tjedna staru djecu i bebe nakon šest mjeseci. Oni ostaju suhi dugo vremena i rijetko uzrokuju iritaciju. Haggis je popularan zbog širokog raspona serije. Postoje linije koje nude seks, ima gaćice za stariju djecu, postoje pouzdane pelene za noćni san.

  6. mjesto - u tvrtki Libero

  Modeli kvalitete ove švedske tvrtke - Libero Comfort. Oni su najpouzdaniji i praktičniji. Libero voli roditelje raznih linija. Postoji Libero Babysoft za novorođenče, Libero UpGo za bebe nakon šest mjeseci, Libero Potty Training za djecu koja roditelji podučavaju lonac (imaju sloj koji je postao vlažan nakon što je beba pere, što ga potiče da ode u WC na loncu, ali ne u pelenama). Postoji čak i "moderna serija" s spektakularnim crtežima za one koji žele da dijete bude najljepše, čak i u donjem rublju.

  Pelene pelene

  Danas su pelene za novorođenče proizvele "parmpers" s posebnim usjekom za pupak, kratko štiti pupčanu ranu od prekomjernog dodira s krpom i elastičnim trakom (preporučujemo čitanje: kako napraviti gaze pelene za novorođenčad?). Međutim, nisu sve linije takve pelene, pa ako dobijete uobičajenu opciju, morate priložiti pelene ispod pupka tijekom prvih nekoliko tjedana. Dakle, procjenjujemo prijedloge proizvođača:

  • Moony Newborn, o čemu smo napisali gore. Značajne osobine - sloj koji apsorbira disanje, meke elastike na stranama i na leđima i vrlo rupu za pupak.
  • Pruža novorođenče i XS. Obilježene su mekanim gumenim trakama i prisutnost ponovljivog velcro.
  • Libero novorođenče. Opcija proračuna s utorom za pupak. Mala veličina za bebe do 2,5 kg - označena s 0, kao i "klasična" - od 3 do 6 kg - označena s 2.
  • Helen Harper rođena. Drugi model s niskom razinom, osobitost je odsustvo bilo kakvih mirisa.
  • Bella Baby Happy Newborn. Također je vrlo proračunska opcija. Osim udubljenja ispod pupčane rane roditelja, bit će zadovoljan posebnim upijajućim mikro-lijevcima koji pouzdano drže mokraću i stolicu.
  Beba beba sretna novorođenče pelene

  Kupnja testa

  Mnogi potrošači vođeni su rezultatima popularnog programa "Test Purchase". Pelene nisu iznimka. Program Test Purchase je dvaput provjeravao jednokratne modele. U 2011. godini testirani su proizvodi za bebe težine 7-18 kg. Sudjelovale su Pampers, Muumi, Libero, Bella Happy, Merries i Huggies. Prvo mjesto poduzeo je tvrtka "Muumi" s najboljim slojem koji se ravnomjerno raspoređuje na cijeli unutarnji sloj pelene.

  Godinu dana kasnije, testirane su i robne marke "Pampers", "Huggies", "Bella Baby Happy", "Merries", "Libero" i "Muumi". "Pampers", "Huggies" i "Libero" izabrali su narodni žiri kao tri najbolja pobjednika, tvrtka "Pampers" bila je na čelu. Profesionalni žiri je prepoznao prvenstvo tvrtke "Muumi", čiji su proizvodi većinom bili suhi većinu vremena.

  Što bi moglo biti bolje od tihog sna vašeg sina ili kćeri? Cijeli dan, mlađa mama zapuše kilometrima oko stana, zaradi migrenu od dojki plače i baka, umora se od hrane i kućanskih poslova. Vrlo je važno da se spavanje djeteta ne prekida činjenicom da je postao vlažan. Ne manje ozbiljno pitanje izlazi i posjećuje goste, bake, bolnice i trgovine. Mama uvijek nema nekoga tko bi ostavio dijete, pa mora biti sigurna da nakon odlaska u zahod ne morate trčati kući i mijenjati pelene. Moderni dječji proizvodi olakšavaju majkama podići svoju djecu. Koristite suvremenu robu i djetinjstvo vaše mrvice neće se održavati ne u stalnim nevoljama, već u radosnim trenucima.

  Najbolje pelene za novorođenče. Ocjena 2018 (TOP-10)

  Koja je razlika između pelena i pelena

  Razumijevanje razlike između pelena i pelena je sasvim jednostavno, zbog toga je potrebno pojasniti svaki koncept zasebno.

  Pelena je vrsta donjeg rublja koji vam omogućuje da zadržite odjeću i kožu suho nakon mokrenja ili defecating, što se događa bez korištenja WC-a. Urin u peleni dobiva konzistenciju sličnu želuci koja osigurava suhu odjeću. Postoje pelene za odrasle i bebe.

  I sada morate razmotriti koje su pelene i kako se razlikuju od pelena.

  Pampers je brand pelena. Marka u vlasništvu tvrtke Procter Gamble i specijalizirala se za proizvodnju pelene. Funkcionalna svrha ostaje ista. To je, jedina razlika je u imenu: pelene su komad WC za novorođenče, a pelene su isti komad WC-a ispod odjeće, ali s komercijalnim imenom. Također među poznatim markama koje proizvode pelene su sljedeće:

  Je li pelena opasna?

  Ako roditelji budu u skladu s uputama za uporabu, pelene za novorođenčad su sigurne za bebu i ne mogu mu nauditi. Na primjer, bebe pelene mogu biti loše za zdravlje, ako nisu pravovremeno zamijenjene.

  Ako koristite pelene za djecu prema dobi i težini djeteta, koje su označene na pakiranju, onda se ova toaletna oprema može nazvati praktički sigurno.

  Valja napomenuti da su pelene za novorođenče poznatih zaštitnih znakova mnogo sigurnije od onih koji su se pojavili relativno nedavno i nemaju veliku popularnost među kupcima.

  1. Pelene za djecu trebaju biti prikladne za težinu i starost.
  2. Kupujte proizvode poznatih robnih marki.
  3. Obratite pažnju na rok trajanja.
  4. Zabranjeno je nanositi pelenu.
  5. Pelena treba mijenjati svakih 4 sata.
  6. Nemojte premašiti temperaturne norme u vrtiću.
  7. Nakon svake promjene pelene beba se isprati.
  8. Provedite kupke za bebe za bebe.

  Kako odabrati pelene za novorođenče?

  • Da bi pelene bile prikladne za bebu, morate ih odabrati na temelju parametara mrvica. Na svakom pakiranju pelene nalazi se podatak o težini proizvoda koji je primjeren 3-6 kg, 4-9 kg itd. Najbolje od svega, kada težina djeteta ima prosječnu vrijednost u odnosu na pelenu: ako beba ima težinu od 6 kg, za njega je prikladna pelena koja je namijenjena za 4-9 kg. U isto vrijeme, bolje je kupiti mali paket pelene po prvi put prije kupnje ekonomičnog paketa. Ako se pojave, možete kupiti veliki paket, koji će također smanjiti troškove svake pelene.
  • Druga važna točka kada odaberete pelene za novorođenče uzima u obzir spol bebe. Danas postoje posebne pelene za dječake i za djevojčice, koje uzimaju u obzir osobitosti anatomske strukture djetetovog tijela.
  • Ako odlučite kupiti određeni model pelene, obratite pažnju na način na koji su ga vezani čičak: oni bi trebali biti čvrsto fiksirani u svakoj situaciji. Čak i ako krema ili talk dobije na velcro, to ne bi trebalo pogoršati pričvršćivanje pelene. Tako će beba moći aktivno igrati i osjećati se ugodno.
  • Nije neophodno kupiti pelene za novorođenče s polietilenom u sastavu, jer to može izazvati prekomjerno znojenje, pojavu pelenskog osipa i nelagode. Pelene za kvalitetne bebe trebaju osigurati disanje kože i istovremeno učinkovito apsorbiraju sekrecije.
  • Za stariju djecu pelene-gaćice su savršene. Oblažu se na uobičajeni način, to jest, kao i redoviti gaćice, ali imaju sastavu koji apsorbira vlagu i ne može se više puta koristiti. Iako postoje modeli prikladni za apsorpciju nekoliko dječjih stolica.

  Pravila za uporabu pelena

  Možete odrediti koliko je beba udobna u pelenama, jednostavno: ako pelena ne propušta, ne ometa kretanje, a nakon čarapa nema dlačica, osip ili dlačice na djetetovoj koži, možemo reći da je pelena prikladna za dijete. No, prisutnost tih simptoma sugerira da se pelene za novorođenče druge marke trebaju kupiti. Važno je napomenuti da reakcije kože često ukazuju na alergije.

  Iskusni roditelji brzo će se orijentirati i pokupiti savršene pelene za novorođenčad, no one koji prvi put susreću tu stavku trebaju uzeti u obzir određene nijanse.

  Kada dijete bude u veselom stanju, pelena mora biti promijenjena svakih 3-4 sata, a noću nema velike potrebe za to.

  Pobrinite se za sprječavanje pelenskog osipa i pelenskim dermatitisima, tako da dijete ostane golo barem dva puta dnevno. Većina majki kupuje sredstva za pelene za novorođenče u obliku praha i kreme prije nego što se dijete rodilo. Požurivanje na takve kupnje je nepoželjno, jer one uopće nisu potrebne. Primijenite ove alate u skladu s uputama, jer inače mogu smanjiti učinkovitost apsorpcije vlage gornjeg upojnog sloja. To znači da ćete morati mijenjati pelenu češće.

  Tijekom vremena, kada dijete odrasta, možete početi poučavati higijenske postupke. To će vam pomoći da se posebne gaćice koje pomažu da se djetetu pridružite loncu i spremite situaciju tijekom hodanja i posjete.

  Lako ih je nositi jer se ne razlikuju od običnih gaćica u njihovom izgledu, ali pelene gaćice imaju istu brzu i pouzdanu apsorbanciju kao i redovite pelene te dopuštaju i da diše disanje.

  Plava pelena ocjena

  Navodimo najbolje pelene za novorođenčad, a one koje su najprikladnije za bebu odlučiti.

  Pelene Pampers - TOP-1

  Pelene za novorođenče marke Pampers (Procter Gamble) već su dugi niz godina vodeći na tržištu. Oni vjeruju u pelene ove marke, jer je od njih počela povijest ovog tipa proizvoda. Naravno, pioniri nisu lagani, ali vrlo je častan.

  Svake godine tvrtka se širi, uvodeći sve nove i poboljšane pelene. Nove stavke ne samo da uzimaju u obzir osobitosti djetetova razvoja po fazama, već i zahtjevima potrošača. Među najčešćim redovima su sljedeće:

  1. Pampers New Baby - pelene za najmanji, koji se mogu koristiti od prvog dana.
  2. Pampers Active Baby - pelene za aktivne bebe, koje se koriste od tri godine života.
  3. Pampers Active Girl i Active Boy - pelene, dizajnirane tako da uzmu u obzir seksualne karakteristike djece i time eliminiraju neugodnosti koje ometaju pokret i smanjuju razinu udobnosti.
  4. Pampers Let's Go - pelene gaćice za stariju djecu.
  5. Pampers spava Igra - pelene, omogućujući ne samo da pružaju udobnost za bebu, već i uštedjeti novac.

  Značajke Pampers brand pelena:

  • Većina modela je pogodna za bebe koje su rođene prerano ili s malom težinom, jer ne iritiraju osjetljivu kožu djeteta.
  • Oni imaju povećanu razinu udobnosti i ne ometaju kretanje djeteta.
  • Unutarnji sloj ovih pelena osigurava minimalno trenje.
  • Struktura je prozračna, jer je koža djeteta zaštićena od staklenika.
  • Dvostruka zaštita od propuštanja osigurava elastične bočne stjenke i pojačane poluge.
  • Čičak za pričvršćivanje omogućuju ponovno otklanjanje jer su ponovno upotrebljivi.
  • Estetski i sjajni dizajn pridonosi činjenici da pelene zaista vole bebe.
  • Neki modeli imaju posebnu impregnaciju koja pridonosi osjetljivoj njezi kože mrvica.

  Pelene Huggies - TOP-2

  Iako Huggies bebe pelene nisu prvi na tržištu, mnogi roditelji kupuju ovaj proizvod. Mame i tate su uvjereni da ove pelene ispunjavaju sve zahtjeve za kvalitetnom pelenijom. Huggies bebe pelene imaju visokokvalitetne čičke, vanjski sloj je pamuk, au asortimanu se nalaze pelene.

  Prednosti i značajke pelene marke Huggies:

  1. U liniji proizvoda za novorođenčad koristi se nježan, meki materijal koji može disati "BabySoft".
  2. Dječje izmet ravnomjerno se raspoređuje po cijelom sloju koji upija.
  3. Ako koristite prah, kreme ili losione za dječju kožu pod pelenama, velcro zadržava njihova svojstva.
  4. Absorbentni sustav i dobro promišljena kombinacija materijala za sušenje osiguravaju maksimalnu suhoću kože bebe. Štoviše, izlučivanje vašeg djeteta pretvara se u gel koji eliminira curenje.
  5. Za djecu koja već idu u lonac, proizvođač nudi pelene i gaćice. Ako beba nije imala vremena za dostizanje lonca, tada se obrazac nestaje s gaćica. Ovaj signal omogućava i roditeljima i djetetu da shvate da je vrijeme za promjenu gaćica.

  Umak se savršeno obrušava svojim apsorbirajućom funkcijom i apsorbira vlagu u nekoliko sekundi. Na pelene Haggis posjeduje poseban džep i indikator vas obavještava o punini pelene.

  Crta za novorođenčad je opremljena pregradnim trakama u području nogu i leđa, što omogućuje pelene da ne propuštaju.

  • Pravilna kombinacija materijala u pelenama pomaže pri postizanju suhe kože djeteta. Ova funkcija je također osigurana sustavom apsorbiranja, koji pretvara mrvice izmeta u gel.
  • Bebe koje su već naučili da idu u lonac preporučuju pelene-gaćice na kojima crteži nestaju.

  Plava pelena - TOP-3

  Ove pelene za novorođenče osvojile su povjerenje potrošača zbog svoje visoke kvalitete. Proizvodimo bebe pelene Merries u Japanu. Vrijedno je napomenuti da su japanski predstavili pelene, koji su istodobno bolji od većine proizvoda zapadnih marki, iako su se pojavili relativno kasno. Naravno, troškovi japanskih pelene su nekoliko puta veći, ali majke širom svijeta spremne su platiti više jer su primijetile veliku razliku.

  Obilježja pelene pelene:

  1. Pelene za djecu Imaju značajnu prednost - pokazatelj punine, zahvaljujući kojem znate kada dijete treba promijeniti pelenu.
  2. Ne prolaze ili propadaju. Možemo reći da je njihova fiksacija savršena.
  3. Dječja koža "diše" u pelene, budući da struktura unutarnjeg sloja ima mikropore.
  4. Proizvođač je podijelio svoj proizvod po spolu, tako da dječaci imaju pojačanu prednju površinu, a djevojčice - niže.
  5. Ekstrakt vještice lješnjaka, koji je dio pelene, osigurava antiseptička i antibakterijska svojstva.
  6. Elastična i široka guma za usne pridonosi povećanju udobnosti i smanjuje nivo tlaka.

  Pelene Goo.N - TOP-4

  Japanske pelene za djecu, čije recenzije su najviše pozitivne, karakteriziraju prirodni sastav i plastičnost. Te pelene dišu i ne iritiraju kožu bebe. Osim toga, oni su sigurni i ne uzrokuju alergije. Prema metodi apsorpcije vlage i mirisa zaslužuju najviše pohvale. Vrlo su udobne. Postoji lak fleksibilni pojas i strane na svakoj strani - to je dobra zaštita od curenja. Ove se pelene mogu koristiti dulje vrijeme.

  Značajke GooN pelena:

  • Proizvođač se koristi u svom proizvodu koji apsorbira prirodne materijale, koji su sinteza celuloze i geliranja.
  • Pelene za novorođenčad ove marke imaju sloj u kojem je ulazna tekućina ravnomjerno raspoređena, a sam materijal zadržava svoj oblik.
  • Pelene imaju pokazatelj punine.
  • Dah kože bebe osigurava zrak propusni materijal koji promiče cirkulaciju zraka.
  • Remen i klinovi u svim modelima GooN pelene su vrlo elastični.
  • Unutarnji sloj pelene sastoji se od vitamina E, koji dodatno njeguje nježnu kožu djeteta.

  Pelene Helen Harper - TOP-5

  Belgijske pelene za novorođenčad Helen Harper također su izvrsne. Oni odmah apsorbiraju tekućinu i miris. Budući da postoje velike stranice blizu djetetovih nogu i fleksibilnog pojasa, propuštanje je isključeno. Oni su dizajnirani tako da lako prolaze zrak. Iz tog razloga pelena ostaje suha. Koža bebe uvijek ostaje suha i zdrava, ne pojavljuje se peludni osip. Možete hodati u njih, ali kratko vrijeme (nabujati od vlage).

  Pelene Libero - TOP-6

  Sadrži mjerač vlage, osjetljivu površinu, udobnu i brzo stavljanu. U nekim verzijama nalazi se izrez ispod pupka. Nemojte uzrokovati alergije - ovo je još jedna značajna prednost. Oni apsorbiraju miris i vlagu savršeno, samo oni brzo otvrdne zbog toga. Nije prikladno za duge čarape, beba će jednostavno postati neugodna za kretanje u njima.

  Moony pelene - TOP-7

  Druga vrsta pelena iz Japana, koju su voljeli mnogi roditelji. Posebni materijal Air Silky pozitivno utječe na kožu djeteta, jer povećava apsorpciju pelene, doprinosi udobnosti djeteta i ne uzrokuje iritaciju na koži.

  Značajke pelene Moony:

  1. Unutarnji pamučni sloj je toliko mekan da izbjegava iritaciju.
  2. Moony pelene za novorođenče imaju sustav ventilacije koji promiče stalnu izmjenu zraka.
  3. Velika vrećica s mogućnošću ponovne uporabe.
  4. Čak i kada je pelena puna, zadržava svoj oblik, elastičnost i nastavlja apsorbirati vlagu.
  5. Moderni upijači, koji se nalaze unutar pelene, brzo apsorbiraju tekućinu i pretvaraju ga u gel.
  6. Pregače u pelene pridonose kvaliteti apsorpcije dječje stolice.
  7. Mekana pamučna mrežica na pelenama u stražnjem dijelu bebe smanjuje rizik od prištića ili alergijskih osipa, jer se dječja koža znojenje puno manje.
  8. Moony pelene za novorođenčad osmišljene su da zadovolje karakteristike bebe. Na primjer, neželjeni pupak neće biti prepreka za korištenje pelena, jer je proizvođač brinuo ukloniti trenje iznad rane.
  9. Tiho šindre trake s zaobljenim rubovima omogućuju vam da promijenite pelenicu bebi koja spava, bez narušavanja sna.
  10. Prikladan pokazatelj za praćenje punine još je jedna prednost pelena ove marke.

  Bella Baby Happy Plava - TOP-8

  Ove dobre pelene za novorođenče donosi domaća tvrtka. Na dodir su nježni, imaju sloj koji diše, savršeno apsorbira vlagu. Prilikom punjenja nemojte se smanjivati. Lagana, ali pouzdana guma na stražnjoj strani i na stranicama spriječit će propuštanje. Ne ometaju kretanje mrvica.

  Pelene Muumi - TOP-9

  Finski proizvođači naprednih pelene također su na popisu favorita. Ove pelene za djecu odmah apsorbiraju tekućinu i miris. Sastoji se od ekološki besprijekornih materijala, ne izaziva alergije i pelensko osip. Osim toga, oni imaju elastičnu traku na stražnjoj strani i fleksibilne strane, ne propuštaju. Glavna prednost je da su savršeni za noć, koža diše u njima. Djecu starije od jedne godine savjetuje se da ih nose, uključujući i tijekom dana, ali bebe se trebaju nositi samo prije spavanja ili prije duge šetnje.

  Pelene za učvršćivanje - TOP-10

  Njemačke pelene za novorođenčad Fixies s pravom padaju u našu ocjenu pelene, jer su izrađene od prirodnih materijala, mekani, dobro zadržavaju vlagu i mirise, nemaju bore. Ove pelene omogućuju da tijelo diše, koža bebe ostaje zdrava, ne postoji pelenski osip i alergije. Oni se savršeno uklapaju u tijelo djece, ne trljati. Nema gumenih vrpci, ali postoji elastična traka koja sprječava curenje vlage. Pelene za novorođenče Fixies su dobro opremljene za oblik, udoban, velcro pružaju udoban stane na tijelo. Postoji posebna rupa tako da se pupak može lako obraditi.

  Što se sastoji od pelene?

  Pelene za novorođenče moraju se nositi s njihovim glavnim zadatkom - apsorpcijom tekuće stolice djeteta. Tipično, pelena ima tri sloja - unutarnji, srednji i vanjski. Svaki od slojeva obavlja određene funkcije.

  • Unutarnji sloj je u dodiru s kožom djeteta, jer je vrlo važno da ima prirodnu osnovu. Istodobno postoje vrste u kojima je unutarnji sloj izrađen od sintetičkih materijala. To uvelike smanjuje troškove pelene, ali takvi modeli su potpuno neprikladni za osobe koje pate od alergija. Važno je da unutarnji sloj osigurava brzu apsorpciju tekućine. Maksimalnu apsorpciju olakšava porozna struktura unutarnjeg sloja.
  • Srednji sloj treba apsorbirati ono što je došlo iz unutarnje (labave stolice, urin). Za postizanje ovog zadatka, proizvođači koriste posebne agense za geliranje u srednjem sloju. Kada je pelena puna, postaje teška, jer svaka 3-4 sata morate promijeniti pelenu.
  • Vanjski sloj ili vanjski sloj osiguravaju zaštitu od curenja. Sloj vam omogućuje da zadržite gel unutar pelene tako da ne dođe na odjeću ili krevet. Važno je da vanjska površina pelene osigurava ne samo suhoću i čistoću, nego i disanje kože. Visokokvalitetni vanjski sloj je prevencija osipa i pelenskog osipa. Suvremeni proizvođači, uglavnom, nude pelene s vodoodbojnom funkcijom, što ne ometa kretanje zraka. Ovo je izuzetno važno za zdravlje djeteta.

  Osim toga, pelene za novorođenčad imaju višekratnu čičak (možete se odvojiti i pričvrstiti nekoliko puta), što olakšava njihovo odijevanje.

  Kako ispravno nositi pelenu

  Prvo, novu čistu pelenu treba ukloniti iz ambalaže i otvoriti. Dijete je postavljeno na poseban stol za mijenjanje, a onda podignite noge gore. Otvori pelenu ispod magare. Dio pelene ostaje pod djetetom, a drugi dio - između nogu. Zatim zadržavamo drugi dio i primjenjujemo se na trbuščić bebe. Posljednji korak je popraviti oba dijela pelene s bočnim ljepljivim zatvaračima. Važno je da fiksacija nije jako slaba, ili obrnuto - čvrsto. U prvom slučaju, protok je moguć, au drugom - smanjenje djetetove razine udobnosti.

  Koliko često mijenja pelenu

  Mnogi su roditelji zainteresirani za koliko dijete treba pelene dnevno. A to nije slučajno, jer već prelazi u financijske izračune. Tako će mladi roditelji moći odrediti koliko ih je potrebno mjesečno za kupnju pelene. Na prvom mjestu, odlučujući čimbenik je učestalost mijenjanja pelena. Ako se pelena često mijenja, dnevno se može potrošiti oko 10 komada. Ako roditelji rijetko mijenjaju pelene djetetu, možda će biti dovoljno za tri. Spremanje na pelene ne vrijedi ni kvalitativno niti kvantitativno, jer bi zdravlje djeteta trebalo igrati odlučujuću ulogu.