Niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče? Pomoći ćemo vam da odaberete i dajete savjete!

Zasnivanje

Za razliku od prijašnjih generacija roditelja, moderne majke i očevi mogu iskoristiti mnoge prednosti civilizacije, što olakšava život i život novorođenčadi. Ne morate ručno prati bezbrojne pelene - pelene su raspoložive za prodaju. Ovo je pravi spas - udobni lagani, dobro apsorbirajući proizvodi se koriste do 2-3 godine, dok mali ne posjeduje lonac.

Izbor predstavljen u trgovačkim lancima je ogroman. Svaki proizvođač izrađuje vlastite prilagodbe dimenzijskoj rešetki, materijalima, specijalizaciji. Ne dugo i zbunjeno. Razmislite o glavnim kriterijima koje treba razmotriti prilikom kupnje.

Što bi trebalo biti veličina?

Prva stvar koju biste trebali pitati pri odabiru je veličina pelene. Najmanje veličine linije proizvoda prikladne su za bebe - "0" (tzv. "Nulls"), "1" i ponekad "2".

Do prvog rođendana, dijete odrasta, a time i veličina pelene "raste". Razmislite o dimenzijskim veličinama mreže popularnih pelena detaljnije:

Označavanje brojevima označava kategoriju težine za koju je proizvod prikladan. Sve je jednostavno - koliko to dijete diže? Ako je novorođenče rođeno s težinom od 3,5 kg - vaš izbor je "jedan" ili "dva".

Koji je bolji uzeti - manji ili veći?

Je li težina djeteta bliža gornjoj granici kategorije težine? Kupite veću ambalažu, pogotovo ako ste sretni roditelji dječaka. Mala pelena sjedit će, kao što kažu, leđa na leđima - to je neugodno, ispunjeno trulim i pelenskim osipom jer mora postojati zračni jaz između tijela i proizvoda kako bi se izbjeglo pregrijavanje.

 • Posebna kategorija - "0". "Nulevka" korisno za djecu rođenu prije roka. Takve pelene su dizajnirane za najmanju težinu i tjelesnu građu.

U pravilu, gornji rub "nalowok" (i često "jedan") je opremljen posebnim izrezom ili rupom za pupčanu vrpcu koja još nije odvojena od pupka novorođenčeta. Zbog toga osjetljivo područje, koje se ne može prekriti pelenama, neće biti uznemireno.

 • "1" - najčešće, "jedan" paket se odlazi u rodilište.

  Bit će korisni u prvih 2-3 mjeseca života djeteta. U mega-omotima maksimalni broj proizvoda, jer na prvi pelene doslovno "leti".

  Međutim, ne rezervirajte za budućnost - djeca brzo rastu, a uskoro će vam trebati veća veličina.

 • "2" - "5" - bit će korisno tijekom prve dvije godine života djeteta koje raste.

  Proizvođači uzimaju u obzir fiziološke promjene i razvoj djeteta, tako da se izbor i funkcionalnost proizvoda proširuju: u tim kategorijama već postoje gaćice, pogodne za mobilnu djecu koja su naučili hodati i pripremaju se za upoznavanje lonca. Pojavljuje se podjela na "dječačke" i "malene" pelene.

 • Kako odabrati?

  1. Iste veličine različitih proizvođača mogu se razlikovati u strukturnim razlozima, zbog čega će "sjesti" na isto dijete drugačije. Odaberite svoju mogućnost.
  2. Koristite pravu kategoriju pelena - prevelika i mala nepoželjna.

  Na prodaju su proizvodi za jednokratnu upotrebu i višekratnu uporabu. Mi ćemo detaljnije razumjeti.

  Jednokratne pelene

  Udobni i lagani proizvodi više su popularni nego reusable alternatives. Kako su bolje?

  • Nemojte zahtijevati dodatnu njegu: pranje, glačanje i sve drugo nije povezano s jednokratnim pelenama. Samo stavite na i nakon upotrebe poslane u smeće.
  • Higijena: jednokratna upotreba osigurava da će sva izlučevina jednostavno ostaviti kuću zajedno s vrećom za smeće. Nema mirisa, nema tretmana na visokim temperaturama.
  • Uz pravovremenu promjenu pelene, tijelo djeteta ostaje suho, ne držeći se u kontaktu s vlagom, jer je proizvod namijenjen za nekoliko uriniranja.
  • To je praktičnije tijekom vašeg vremena daleko od kuće: ako hodate ili putujete automobilom, nećete morati prati sve od odjeće do poklopca sjedala ili presvlake automobila po povratku.

  za višekratnu upotrebu

  Dobar izbor za majke koje preferiraju prirodnost i prijateljsku zaštitu okoliša, ne boji se dodatnog rada i zabrinute su što jednokratne pelene mogu oštetiti zdravlje mlađih.

  Oni izgledaju poput svijetle tkanine gaćice, koje su gumirane ili ljepljive. Osim pelena, potrebni su apsorbirajući sloj.

  Koje su prednosti:

  • Ekološki prihvatljiv. Nemojte zagađivati ​​okoliš, jer se one kupuju jednom u setu i koriste se prije nego što dijete stigne na lonac.
  • Hypoallergenic. Unutarnji dio gaćica i upijajućih košuljica izrađeni su od prirodnih materijala koji ne uzrokuju alergije, za razliku od sintetičkog punila ili impregnacije jednokratnih pelena.
  • Ekonomičan. Za cijelo razdoblje trebat će vam 4-5 gaćica i oko 30-35 košuljica. Beznačajno manje u usporedbi s brojem raspoloživih proizvoda.
  • Udoban. Veličina pantyja je univerzalna, punina se regulira kvačicama.
  • Fiziološka. Dijete odmah osjeća točno ono što se dogodilo u vrijeme uriniranja ili defekacije. Nakon toga, lakše mu je razumjeti što učiniti s posudom, kako ne bi ostala mokra.

  materijal

  Dugotrajno gaćice

  Absorbentski sloj reusable panty je zamjenjiva košuljica, koja je izrađena od raznih prirodnih upijajućih materijala:

  • pamuk, gaza, flanel (brzo se suši, apsorbira dobro);
  • bambus (apsorbira doslovno suhu);
  • mikrofibra (mekana, nježna na koži);
  • kombinirani materijali (kombiniraju prednosti dviju različitih tkanina);
  • Merino vuna;
  • svila (vrlo osjetljiva, pogodna za osjetljivu kožu).

  U jednom trenutku

  Jednokratne pelene su složeni spoj materijala:

  • Vanjski sloj je izrađen od vodonepropusnog polietilenskog obloga.
  • Unutarnja kontaktna površina izrađena je od polipropilena (isti materijal se koristi za proizvodnju toplinskog donjeg rublja).
  • Između vanjskog i unutarnjeg sloja je apsorbirajuća (apsorbirajuća punila) na osnovi celuloznih ili polimernih spojeva s visokom apsorpcijom. Često je natrijev poliakrilat, koji upija vlagu 30 puta vlastitu težinu. Ovaj materijal je izoliran od kože djeteta, ali ponekad se male prozirne kristalne granule prelijevaju kroz rupice.
  • Crteži i pokazatelji razine vlage na pelene primjenjuju se bojama (raspršuju plavo, raspršuju plavo, raspršuju žutu, raspršuju narančastu boju). Tvari koje se koriste su certificirane i smatraju se sigurnima za bebe.

  Miris

  Jednokratne pelene aromatiziraju neki parfem koji je prisutan između apsorpcijskog sloja i vanjske površine proizvoda. U pravilu se daje ugodna aroma zbog spojeva limuna i narančastih aromatičnih ulja.

  mekoća

  Budući da je natrijev poliakrilat koji je napunjen modernim jednokratnim pelenama, materijal je mekan (izvana je prozirna zaobljena granula), a gotovo svi slični proizvodi imaju jednako meku i savitljivu površinu koja ne traumatizira kožu mrvica. Važno je pogoditi veličinu - dobro postavljena pelena ne uzrokuje nikakvu neugodu bebi. Naravno, važna i pravovremena promjena proizvoda.

  Obnovljive pelene izrađuju se i od fiziološkog prirodnog materijala - koža diše i nije oštećena. Što se tiče košuljica, onda morate odabrati pojedinačno, što je pogodno za određeno dijete. Najizloženije košuljice - od svile.

  Što još treba obratiti pozornost?

  Cijena ne uvijek važna. Proizvođači pokušavaju ponuditi različite suptilnosti i poboljšanja, ali, u stvari, struktura i materijali koji se koriste su isti. Nemojte nastaviti s visokim cijenama, odabrati odgovarajuću opciju, gledati dijete i tijek rada proizvoda.

  1. Alergijski klinac? Kupite pelene bez slika, okusa, impregnacija (na primjer, aloe vera). Potražite jednostavne ne-obične modele - klor se koristi kako bi se proizvodi pjenušava bjelina.
  2. Dok dijete ne hoda, pelene imaju sličnu strukturu za oba spola. Razlika postaje vidljiva kada dijete ide. Budući da su genitalije u djevojčicama i dječacima drugačije uređene i uređene, tekućina se različito raspoređuje nad apsorbirajućim materijalom - ovdje već ima smisla isprobati specijalizirane modele.

  U pelenama "za dječake" i "za djevojčice", apsorbirajući sloj se ojačava u određenim područjima proizvoda, odnosno spolu djeteta. To čini pelenu više fiziološkom - apsorbiraju se optimalno.

  Pravilno odabrane pelene pomoći će mladoj obitelji da više uživaju u komunikaciji jedni s drugima, a ne prisiljavajući ih da troše puno vremena na pitanja kućanstva. Dobre pelene samo će imati koristi. Izaberite mudro!

  Koje pelene su potrebne za novorođenčad?

  Pelene za novorođenče dugo su stekle popularnost među roditeljima, premda prije nekoliko godina nije bilo lako pronaći ovu vrstu dječjih proizvoda u supermarketu. Danas mnoge velike marke proizvode takve linije, a možete naći pelene za novorođenče u ljekarnama i supermarketima. Kako odabrati pelene za novorođenčad i koje su značajke ovih predmeta skrbi za minijaturne djece opisane u nastavku.

  Mnogi proizvođači imaju posebne pelene za novorođenčad: od najpoznatijih na tržištu Pampers, Huggies, Libero do "japanskog" - kao što su Moony, Merries i Goon.

  Evo nekoliko marki koje proizvode pelene za novorođene bebe: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, Sunce i Mjesec, Milly Tilly. Nemoguće je navesti sve marke - ima ih puno, a nove se redovito pojavljuju, ali ćemo pogledati "čips" nekoliko najčešćih.

  Pelene za novorođenče od vodećih brandova

  Gotovo svaka tvrtka koja proizvodi pelene ima zasebne proizvode za najmanja potrošača. Mnoge organizacije surađuju s bolnicama majčinstva, a neki od navedenih proizvoda mogu se tamo suditi.

  • Pampers pelene: ovaj proizvođač ima dvije linije, Pampers New Baby-Dry i Pampers Premium Care. U obje linije za novorođenčad nude se dvije veličine - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Razlika između proizvoda nije samo u cijeni. Premium Care opravdava visoke troškove s dodatnim mogućnostima - one su mekše, gotovo bez mirisa, a tu je posebna mreža unutar tih pelena koja apsorbira ne samo urin, već i većinu dječjih stolica.
  • Huggies pelene: linija Elite Soft pelena za novorođenče. Veličina dva - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Te pelene također mogu apsorbirati tekuće stolice uz pomoć posebnih jastučića - Huggies je čak patentirao tehnologiju koju je razvila tvrtka.
  • Pelene Libero: novorođenče. Za razliku od prethodnog dva proizvođača, postoje tri mogućnosti veličine: do 2,5 kg, 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Postoje posebni kanali za natapanje pelene, a općenito Libero se ponosi što u pelenama nema ništa suvišno - bez losiona ili impregnacija.
  • Pelene Helen Harper Baby: Nova rođena linija. Ova belgijska pelenska marka manje je poznata, ali privlači mnoge roditelje zbog omjera cijene i performansi. Za novorođenčad, Helen Harper ima veličinu od 2-5 kg, također je tamo i 3-6 kg, ali već spada u sljedeću kategoriju.
  • Pelene pelene: novorođenče. Volio mnoge "japanske" ponude za novorođenčad veličine do 5 kg, a kao konkurentsku prednost zove se deodorizirajući učinak pelene i njihovu impregnaciju vitaminom E.
  • Pelene pale: novorođenče. Veličina - do 5 kg. Proizvođači obećavaju da će pelene moći apsorbirati puno tekućine - 200 - 300 puta više nego što teži.
  • Moony pelene: novorođenče. Kao i ostatak "japanskog", novorođenčad su djeca mase do 5 kg. Moony je jedna od mekih pelena.

  Zašto novorođenčadi trebaju posebne pelene?

  U usporedbi s neznatno starijom djecom, novorođenčadi su potpuno bespomoćni. Ne mogu držati glavu, a pupak još nije ozdravio, koža je vrlo osjetljiva (dvostruko mršava od odrasle osobe!). Roditelji bebe još uvijek ne znaju što će reagirati, što može uzrokovati alergije, a općenito čak i iskusne mame i tate, koji nemaju "jedno dijete" iskustvo odrastanja jednog djeteta, imaju vremena zaboraviti kako su mali i bespomoćni oni u jazu između djece. rođena je nova osoba.

  Prosječna težina novorođenčeta iznosi od 2,5 do 4,5 kg. Pelene su potrebne za njih vrlo malen, ali u isto vrijeme dobro apsorbiraju. Roditelji moraju mijenjati bebu 7-8 puta dnevno, au intervalima između tih vremena koža bebe mora biti suha - inače iritacija može započeti. Starija djeca mogu signalizirati njihovu neugodnost ili ih jednostavno ne primijetiti, ali novorođenčadi to je teže. Između ostalog, prve pelene trebale bi biti što je moguće hipoalergenije da ne bi dodavale stres djetetovu tijelu, koje su se prvi put susrele s vanjskim svijetom i dodatnim iritansima.

  Još jedan sitan, ali vrlo važan detalj - na većini pelena za novorođenče nalazi se rez za neželjene pupak. Barem prvih nekoliko dana nakon rođenja, on će držati klin na ostatku pupkovine, a neko vrijeme će se pupak izliječiti. Bolje je da se pelenski materijal u ovom trenutku ne protrlja i mnogi proizvođači to predviđaju.

  U prvih tjedana beba se još uvijek prilagođava svijetu. Njegov je želudac vrlo malen, i brzo reciklira hranu, kako bi se stvorio prostor za sljedeći dio - au procesu ove obrade, naravno, pelene se gube i u velikim količinama. Prema tome, što je roditeljima lakše zamijeniti pelenu, to će biti udobnije za novorođenče, jer više vremena otac i majka provode, a ne na borbu protiv neugodnosti, već na navikavanje na novi status. Jednostavan i udoban čičak, gumu na nogama, tako da pelena ne propušta, a vi niste morali gnjaviti bebu s mijenjanjem odjeće, istezanje strana koje se ne iseljavaju, čak i kada dijete trese noge - sve to je vrlo važno u početku.

  Kako odabrati prve pelene

  Najvažnije je pravilo da ne biste trebali kupiti veliki paket pelena odjednom. Sva djeca su drugačija, a postoji velika vjerojatnost da određena marka možda nije prikladna za određenu robnu marku, čak i ako su to pelene koje su mekše na svijetu, a proizvođač tvrdi da apsolutno ništa ne uzrokuje alergije u svom sastavu.

  Najbolje je isprobati nekoliko različitih marki i ostati na odgovarajući način u svim pogledima.

  Što biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira pelena za novorođenčad:

  • Prisutnost rezanja za umbilikalnu ranu
  • Brzina i kvaliteta apsorpcije - dječja koža ispod pelene ne smije biti vlažna
  • Pelena bi se trebala dobro uklopiti na leđa, trbuščić i noge djeteta, ali ne previše da bi ih izvukli. Previše labave pelene mogu curiti, preblizu će dijete davati nelagodu.
  • Miris - snažno mirisne pelene vjerojatno će biti natopljene nečim, a ne činjenica da će nešto biti korisno za bebu.
  • Indikator punine je prikladan, pogotovo kada dijete spava pola sata, a ne želim ga probuditi da provjerim pelene.
  • Veličina. Na marginalnoj veličini (na primjer, dijete mase 3,2 kg može nositi dimenzije 2-5 kg ​​i 3-6 kg) trebalo bi se usredotočiti na dijete. Ako je njegova visina iznad prosjeka, i prema tome, on nije jako preplitan - bolje je uzeti manje pelene, i za puni dijete - više.

  Recenzije pelena za novorođenče

  Dajemo nekoliko pregleda stvarnih roditelja koji su govorili o prednostima ili nedostacima različitih marki na našoj web stranici (sačuvano je pravopis i interpunkcija autora). Na primjer, korisnik gumba odabrao je Merries za svoje dijete: "Nisu ništa podrezali ispod podda, bez nadražaja i bez svećenika".

  Ksenia iz Balashikha također je izabrala ovaj brand:

  "Merris je prikladno pričvršćen - bolje je stegnuti čičak, a površina velcro je više ljepljiv, a stražnja strana je takva da možete skulptura bez problema (moj sin nije natečen). dobili smo i sonde u rodilištu, pelene, premium kea, jer su nosili strašnu kemiju po kilometru. od pluses - oni imaju rezinochki, ali općenito su teže nego Japs (također smo dali Merris samplers) ".

  Korisnik Nina dijeli:

  "Sve je individualno, trebate pokušati. Ali vodeća premium pelena, haggis i japanski, muni, na primjer. Ali sve dok ga ne pokušavate shvatiti na bebu. "

  Korisnik Lyudmila preferira Pampers:

  "Koristimo samo pelene, bez obzira koliko ih pokušavate, utrljati, protjecati, iritirati... i s njima čak i prah i kreme se ne koriste. Ali ovo je sve vrlo individualno! Samo suđenja i pogreške! "

  Korisnik Olga Lunina je napisao:

  "Muni (japanski). Sviđa mi se činjenica da imaju podrezu ispod svojih pupak, ne moram se savijati. A sa starijim su ih uzeli. "

  Korisnik Alena izabrao je Huggies:

  "Huggis Elite Soft 1 donio je svog supruga jako, bez mirisa i pokazatelja, muni do 5 kg. također dobro, ali sljedeće veličine više se ne sviđaju. "

  Mnoge majke i očevi pišu da je individualni pristup važan pri odabiru pelene i složit ćemo se s njima. Jedno dijete može biti alergično na Moony, druga može biti netolerantna prema Huggiesu, jedna mama će misliti da Pampers miris previše, a drugi Libero je surovi.

  Svatko odluči za sebe kako odabrati pelene za novorođenčad, što će biti prikladno za ovo dijete i ove roditelje, a što je najvažnije - udobnost djeteta, a ne kakav će logotip biti naslikan na pakiranju.

  Vrlo koristan članak, hvala! Slažem se u potpunosti sa svime! Koža novorođenčeta toliko je osjetljiva da je istina napisana - odmah ne trebate uzeti veliki paket, nitko ne zna hoće li se na djetetovu tijelu pojaviti alergija pa je bolje uzeti nekoliko komada ili mali paket. I što je najvažnije - da te pelene nisu bile s mirisom. aromatiziran. Ali ni u kojem slučaju.

  Koje pelene su bolje za odabir novorođenčadi: tablica s veličinama, razlike i ocjena pelena - TOP-6

  Suvremeni roditelji lišeni su nekih problema koji mame i daddies nisu ostavili samo prije 20-30 godina. Govorimo o pelenama ili pampers, kao što ljudi nazivaju neophodnim i nužnim predmetom za dječji WC. Jednom su se stanovi i kuće u kojima su se pojavili novorođenčadi žalosni pogled zbog obilja pelene koje su visjele na svim užadima, leđima stolaca i pelene, isušujući se nakon sljedećeg pranja. Sada pelene često se koriste kao element dječjeg ormara, a on ide u toalet samo u pelene.

  Pelene za bebe - najbolji dar koji je moderna industrija za mlade roditelje. Koje pelene su bolje za novorođenče? Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice? Kako odabrati najbolje i adekvatne pelene za cijenu? Pokušajmo otkriti naš članak.

  Vrste pelene

  Pelene pomažu u održavanju čiste odjeće, povećavaju trajanje šetnji, ostaju u bolnicama i bolnici, manje je vjerojatno da će oprati i provesti više vremena komunikacije s bebom i drugim članovima obitelji. Moderni proizvođači nude dvije vrste:

  1. Jednokratni. Izgubio je nekoliko puta nakon mokrenja djeteta, odmah nakon čina defekacije. Skupo, ali najprikladnija opcija.
  2. Za višekratnu upotrebu. Oni se razlikuju po tome što se sastoje od nekoliko slojeva. Prva je baza prozračna, vodootporna i ne mijenja dugo vremena. Srednji sloj je košuljica koja apsorbira vlagu. Gornji sloj prolazi tekućinu. Liner i baza se jednostavno brišu ili se periodički mijenjaju. Modeli koji se mogu koristiti ponovno troše manje za roditelje nego one za jednokratnu upotrebu jer se kupuju samo linijski brodovi.

  Prve i druge vrste su opremljene funkcionalnim zatvaračima ili velcro, elastičnim oko struka i nogu. Koje su pelene bolje - prva ili druga vrsta - svaki roditelj odlučuje za sebe, teško je davati savjete. Ako financijski niste tjeskobni, onda dajte prednost sredstvima za jednokratnu upotrebu i često ih promijenite tako da koža bebe nije pretjerana.

  Koje su razlike između "pelene" i "pelene"?

  Značajke različitih vrsta:

  1. Ime. Ljudi su nazvali "pelene" svaku stavku dječjeg toaleta koji apsorbira izmet i urin, što je u osnovi pogrešno. Ovo je tvrtka koja je prvi stavila na tržište jednokratne gaćice. Pelera je donje rublje od polietilena, gaze, pamučne vune ili papira koja skuplja urin i izmet djeteta, sprečavajući da se svećenici, noge i odjeća ne mokre.
  2. Trajna upotreba. Glavna razlika između pelena i pelena - prva se može ponovno upotrijebiti, druga se koristi samo jednom, a zatim odbacuje.
  3. Kvaliteta. Jednokratni modeli izrađeni su od visokokvalitetnih modernih upijajućih materijala. Pelene su često izrađene od gaze.
  4. Dizajn i aroma. Neki su modeli dostupni s okusima kako bi se postigli neugodni mirisi izmeta i urina. Da biste izbjegli alergije, odaberite modele bez mirisa. Pelene dolaze u obliku gaćica koje se nose preko nogu. Pampers se odijevaju jednostavnije, jednostavno se pričvršćuju s bočnim čičakom.
  5. Trošak proizvoda. To su različite tvrtke čija politika cijena također variraju. Reusable proizvodi su zapravo jeftiniji, jednokratni - skuplji.
  6. Pelene i pelene variraju u veličini, ovisno o dobi i težini novorođenčeta. Starije bebe bolje su kupiti proizvode u obliku gaćica velikih dimenzija, koje dolaze s različitim slikama i udobno se smjeste za duge šetnje i aktivne kretnje djeteta.

  Neki su modeli dostupni s osjetnikom punjenja ili s dodatkom ljekovitih biljaka u unutarnjem sloju, na primjer s kamilicom ili aloe vera.

  Koja je razlika između pelena za dječake i djevojčice?

  Za djecu dulje od šest mjeseci higijenski proizvodi dostupni su posebno za dječake i djevojčice. Dokazano je da obične pelene negativno utječu na reproduktivnu funkciju dječaka, tako da za njih trebate nabaviti samo posebne modele koji uzimaju u obzir fiziološku osobinu strukture tijela. Razlike između proizvoda proizvedenih po spolu beba:

  • mjesto sloja koji apsorbira tekućinu (u dječaka - ispred, u djevojčicama - u sredini i iza);
  • dječaka modeli više slobodnog rezanja ispred, kako ne bi stiskao genitalije;
  • dizajn se određuje prema spolu (dječaci su prikazani automobili na plavoj pozadini, djevojke su crtani likovi i lukovi na ružičastoj pozadini);
  • Čičak za učvršćenje dječaka veći je od djevojčica.

  Proizvodne tvrtke mogu mijenjati svoje proizvode u stilu i obliku. Za male modne princeze proizvedene su slike životinja i cvijeća, na zelenoj ili žutoj pozadini. Na modele dječaka mogu se prikazati roboti ili automobili. Tvrtke jednostavno ne stvaraju razlike u dizajnu i ograničene su na svojstva rezanja i na mjesto apsorpcijskog sloja.

  Pelene za male gospođe obično su izrađene od plave ili plave boje, mogu biti ukrašene tipičnim "dječjim" ispisima

  Pomažemo u određivanju veličine

  Najvažnija značajka kojom majke određuju veličinu pelene ili pelene za bebu je starost i težina djeteta. Navodimo veličine veličine:

  Glavni kriterij za odabir veličina, kao što pokazuje tablica, je težina djeteta, a ne njegova dob, tako vjeruje dr. Komarovsky. Djeca se razvijaju individualno, a dogada se da vaša beba teži 11 mjeseci, kao dvogodišnje dijete ili obrnuto. Djeca imaju tendenciju da budu prekomjerne tjelesne težine, što nije u redu. Nemojte zaboraviti da se ne biste trebali uključiti u dječje higijenske proizvode nakon postizanja jednogodišnjeg, malo podučite dijete u lonac, tako da kasnije u vrtu nema problema - to je bolje kada dijete postane neovisno i ne ovisi o dostupnosti sigurnosne mreže u ormaru.

  Nemojte kupovati higijenske proizvode za budućnost u velikim količinama, kao iu različitim razdobljima djetinjstva, bebe dobivaju težinu po različitim cijenama. Najbolje je imati u paketu 1-2 pakiranja.

  Premium i ekonomska klasa - koja je razlika?

  Novorođenčad treba do 7-8 smjena dnevno. Ako kupite jednokratnu pelenu, taj iznos postaje impresivan. Često se mladi roditelji ne mogu priuštiti da stalno kupuju vrhunsku klasu i zamjenjuju ga s višekratnim modelima, pribavljajući samo obrube i brisanje baze. Ovo je dobra alternativa, sve dok dijete nema iritacije i pelenskog osipa.

  Već dugi niz godina Pampers i Haggis zauzimaju vodeće mjesto u prodaji na svjetskom tržištu dječjih dobara. Koja je razlika između ekonomske klase i premije:

  • opcija proračuna često se izrađuje od istih visokokvalitetnih materijala, samo je dizajn skromniji i bez crteža;
  • Ekonomični modeli imaju niže kvalitete čičak koji se mogu učvrstiti samo jednom;
  • low-end modeli nisu opremljeni senzorima zauzetosti i ne aromatiziraju;
  • opcije gospodarstva mogu propuštati i curiti na stranama pa ih treba češće mijenjati;
  • u skupim verzijama postoji rez za pupak, što je vrlo važno ako ste samo doveli bebu iz bolnice i njezina pupna rana još nije ozdravila;
  • proračun modeli se prodaju u velikim omotima.

  Može se zaključiti da je najmanja, tek nedavno rođena djeca bolje kupiti skupe pelene koje se mogu pričvrstiti više puta. Takvi modeli uključuju značajke malog krhkog tijela i osjetljivu kožu, lakše ih mijenjati. Oni su udobniji i neće oštetiti pupčanu ranu.

  Najbolje ocijenjeno

  Uz moderan, bogat izbor pelena, mladi roditelji mogu postati zbunjeni. Naš prijedlog ocjena temelji se na ocjenama potrošača i stručnim mišljenjima. Jasno je da što je veći položaj u poretku brand, to su skuplji proizvodi. Zaista visoke kvalitete i pouzdane pelene su prilično skupe, ali zdravlje djeteta također vrijedi. Njegova čista magarca bez crvenila i pelenskog osipa, dobro raspoloženje, pouzdani san i sloboda kretanja uvjerit će vas u točne financijske troškove dječje higijenske predmete.

  Vodeći par: TOP 1 i 2

  1 mjesto na ljestvici je tvrtka Merries. Poznata japanska marka nedavno je uspostavila oslobađanje pelena - od sredine 80-ih godina. Trideset godina proizvodi su postali neosporni vođa širom svijeta. U Meriesu je da su djeca najmanje vjerojatno da će doživjeti iritaciju, crvenilo i pelensko osip. Meke su poput svile i udobne kao donje rublje pamuka, ali njihova je cijena nekoliko puta veća od ostalih tvrtki.

  Značajke proizvoda Meries:

  • jasna podjela prema spolu (ojačana upijajuća prednja strana - za dječake, straga - za djevojčice);
  • ne skliznu, ne skliznuše svećenike;
  • visokokvalitetni hypoallergenic breathable materijali svih slojeva pelene;
  • pokazatelj opreme popunjenosti;
  • Sastav unutarnjeg sloja sadrži ekstrakt lijeske - izvrstan antiseptik;
  • Elastična i široka elastična lycra oko nogu i struka pruža maksimalnu udobnost, slobodu kretanja i minimalni pritisak.

  2. mjesto - u japanskoj tvrtki Goon. Japanci se brinu za zdravlje svojih beba više od drugih nacija. Suhe guze bez crvenila i slobode kretanja - ključ zdravlja i dobrog raspoloženja bebe i njegovih roditelja. Gong je zaštitni znak tvrtke Daio Paper, koja je specijalizirana za papirnate proizvode više od pola stoljeća.

  • apsorbirajući sloj se sastoji od celuloze i sredstava za geliranje;
  • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
  • prirodno disanje hipoalergenskih materijala svih slojeva pelene;
  • elastični struk oko struka i kopča;
  • vitamin E u unutarnjem sloju.
  Goon pelene su među najboljima za zdravlje kože dječje dobi.

  Treće mjesto

  3. mjesto - u japanskim pelenama Moony. Ova tvrtka sa poviješću od pola stoljeća razvila je prozračni materijal Air Silky, koji aktivno apsorbira tekućinu, ostavljajući dupe suhe. Značajke Mooney:

  • apsorbirajući sloj posebne aktivnosti, s tvari koja tvori gel (takvi materijali koriste Mooney i za proizvodnju ženskog higijenskog jastučića);
  • stalna razmjena zraka zahvaljujući visokokvalitetnim inovativnim materijalima tvrtke;
  • dostupnost visokokvalitetnog višekratnog velcro;
  • prisutnost pokazatelja popunjenosti;
  • vrpca na pojasu dolazi s minimalnim šumom, vrlo je meka, što vam omogućuje da promijenite pelenu čak i za spavanje dijete;
  • područje koje je u blizini djetetovog leđa izrađeno je od mekane mreže, zahvaljujući kojoj je vjerojatnost da je točena vrućica izravnana, dijete je udobno i mekano;
  • na nekoliko strana ima nabora koja apsorbiraju tekuću stolicu novorođenčeta;
  • modeli za one koji su nedavno pušteni iz bolnice, opremljeni su izrezom za neozbiljan pupak.

  Srednje klase proizvoda

  Sljedeće dolazi srednjoškolske proizvode. Tvrtke, poznate našim sunarodnjacima, pristupačne, ali ne manje vrijedne kvalitete.

  4 mjesto - "Pampers"

  Modeli tvrtke "Pampers" bili su prvi slobodni pelene u post-sovjetskom prostoru, pa su ljudi poput svih ostalih modela drugih marki postali poznati kao "pelene". Crta sadrži nekoliko tipova - od pelena za novorođenčad do gaćica (preporučujemo čitanje: koje pelene gaćice su bolje?).

  Prikladni su za upotrebu, čičak se može ponovno pričvrstiti nekoliko puta. Gotovo da ne propuštaju, nadraženost i pelensko osip kod djece često nastaju, pogotovo ako koristite dječji prah.

  Pampers Premium Care je linija koja je najviše tražena za novorođenčad. Modeli su dugo suhi i skrbe o dojenčadi. Sleep Series Igra je manje popularna, mnogi mame kažu da pate od vrućine, a ekstrakt kamilice u unutarnjem sloju može izazvati iritaciju.

  5. mjesto - u društvu Huggies

  Najkvalitetniji serijal - Haggies Elite Soft, pogodna za oba tjedna staru djecu i bebe nakon šest mjeseci. Oni ostaju suhi dugo vremena i rijetko uzrokuju iritaciju. Haggis je popularan zbog širokog raspona serije. Postoje linije koje nude seks, ima gaćice za stariju djecu, postoje pouzdane pelene za noćni san.

  6. mjesto - u tvrtki Libero

  Modeli kvalitete ove švedske tvrtke - Libero Comfort. Oni su najpouzdaniji i praktičniji. Libero voli roditelje raznih linija. Postoji Libero Babysoft za novorođenče, Libero UpGo za bebe nakon šest mjeseci, Libero Potty Training za djecu koja roditelji podučavaju lonac (imaju sloj koji je postao vlažan nakon što je beba pere, što ga potiče da ode u WC na loncu, ali ne u pelenama). Postoji čak i "moderna serija" s spektakularnim crtežima za one koji žele da dijete bude najljepše, čak i u donjem rublju.

  Pelene pelene

  Danas su pelene za novorođenče proizvele "parmpers" s posebnim usjekom za pupak, kratko štiti pupčanu ranu od prekomjernog dodira s krpom i elastičnim trakom (preporučujemo čitanje: kako napraviti gaze pelene za novorođenčad?). Međutim, nisu sve linije takve pelene, pa ako dobijete uobičajenu opciju, morate priložiti pelene ispod pupka tijekom prvih nekoliko tjedana. Dakle, procjenjujemo prijedloge proizvođača:

  • Moony Newborn, o čemu smo napisali gore. Značajne osobine - sloj koji apsorbira disanje, meke elastike na stranama i na leđima i vrlo rupu za pupak.
  • Pruža novorođenče i XS. Obilježene su mekanim gumenim trakama i prisutnost ponovljivog velcro.
  • Libero novorođenče. Opcija proračuna s utorom za pupak. Mala veličina za bebe do 2,5 kg - označena s 0, kao i "klasična" - od 3 do 6 kg - označena s 2.
  • Helen Harper rođena. Drugi model s niskom razinom, osobitost je odsustvo bilo kakvih mirisa.
  • Bella Baby Happy Newborn. Također je vrlo proračunska opcija. Osim udubljenja ispod pupčane rane roditelja, bit će zadovoljan posebnim upijajućim mikro-lijevcima koji pouzdano drže mokraću i stolicu.
  Beba beba sretna novorođenče pelene

  Kupnja testa

  Mnogi potrošači vođeni su rezultatima popularnog programa "Test Purchase". Pelene nisu iznimka. Program Test Purchase je dvaput provjeravao jednokratne modele. U 2011. godini testirani su proizvodi za bebe težine 7-18 kg. Sudjelovale su Pampers, Muumi, Libero, Bella Happy, Merries i Huggies. Prvo mjesto poduzeo je tvrtka "Muumi" s najboljim slojem koji se ravnomjerno raspoređuje na cijeli unutarnji sloj pelene.

  Godinu dana kasnije, testirane su i robne marke "Pampers", "Huggies", "Bella Baby Happy", "Merries", "Libero" i "Muumi". "Pampers", "Huggies" i "Libero" izabrali su narodni žiri kao tri najbolja pobjednika, tvrtka "Pampers" bila je na čelu. Profesionalni žiri je prepoznao prvenstvo tvrtke "Muumi", čiji su proizvodi većinom bili suhi većinu vremena.

  Što bi moglo biti bolje od tihog sna vašeg sina ili kćeri? Cijeli dan, mlađa mama zapuše kilometrima oko stana, zaradi migrenu od dojki plače i baka, umora se od hrane i kućanskih poslova. Vrlo je važno da se spavanje djeteta ne prekida činjenicom da je postao vlažan. Ne manje ozbiljno pitanje izlazi i posjećuje goste, bake, bolnice i trgovine. Mama uvijek nema nekoga tko bi ostavio dijete, pa mora biti sigurna da nakon odlaska u zahod ne morate trčati kući i mijenjati pelene. Moderni dječji proizvodi olakšavaju majkama podići svoju djecu. Koristite suvremenu robu i djetinjstvo vaše mrvice neće se održavati ne u stalnim nevoljama, već u radosnim trenucima.

  Vrste, veličine i marke pelene za novorođenčad: što je bolje odabrati? Recenzije i korisni savjeti za mlade roditelje

  Većina mumija sigurno će kupiti pelene za novorođenče i bebe. Dok dijete ne može tražiti lonac, pelene pomažu kod kuće i na ulici, dopuštaju da mrvice spavaju još mirnije, oslobađaju im probleme pri pranju planine pelene.

  Proizvođači nude mnogo modela za djecu različitih dobnih skupina. Koje je pelene bolje? Kako odabrati proizvod odgovarajuće veličine? Za vas - odgovore na ova i druga pitanja vezana uz jednokratnu i višekratnu pelenu.

  Vrste i klasifikacija

  Prije kupnje koristan komad odjeće za bebu, provjerite glavne vrste pelene. Ova se riječ često naziva pelene svih vrsta, jer Pampers proizvodi iz Proctera Gamble se na našem tržištu prvi put pojavio, a dugo je bio jedini u svom segmentu. Stoga je postojan izraz "pelene".

  Pelene za bebe su:

  • za jednokratnu upotrebu. Prikladno od neonatalnog razdoblja. Pravilno nosite proizvod kad dijete leži na stolu ili krevetu. Ova vrsta pelena ne može se izbrisati, morate se baciti nakon punjenja. Čičak (za najmanju), za novorođenče postoje modeli s izrezom u pupku. Značajka - ne dob, već težina djeteta. Za djecu od šest mjeseci prikladni modeli koji se nose, kao i redoviti gaćice. Učvršćivanje na remen s širokim elastičnim trakom;
  • reusable pelene. Tradicionalna verzija postupno postaje stvar prošlosti (gaze trokut koji koriste bake i majke). Moderni proizvodi - pelene-gaćice. Proizvod se sastoji od vodonepropusne podloge i košuljice, koja dobro apsorbira i zadržava vlagu. Umetak se može zamijeniti, oprati, koristiti još nekoliko puta.

  Izaberite pelene od renomiranih proizvođača, po mogućnosti s površinom koja diše, udobnom kopčom. Nemojte biti škrti: loša pelena često trlja noge, ima pelenskog osipa na papu, djeca ponekad razvijaju alergiju na loše kvalitete tkanine.

  Druga klasifikacija:

  • univerzalno - pogodno za bebe, bez obzira na spol;
  • za djevojke;
  • za dječake.

  Kako se karijes primarnih zuba liječi u maloj djeci? Imamo odgovor!

  Bilo je moguće napraviti inhalacije s nebulizatorom na temperaturi uči iz ovog članka.

  Kako odabrati pravu veličinu

  Imajte na umu veličinu pelene:

  • najmanji su za prerane bebe, težina do 2 kg, veličina br. 1;
  • Za novorođenče s normalnom težinom, prilagodite veličini označenom New Born. Težina beba - od 5 do 6 kg. Ovi modeli često imaju otvor za pupak;
  • 2, 3 i tako dalje. Na pakiranju se uvijek navodi težina djeteta, koja odgovara određenoj veličini.

  Nikada nemojte kupiti nekoliko pakiranja u zalihi. Dijete raste, "jedan" ili "dva" uskoro postaju male. Najbolja opcija je uzeti pakiranje, ne više od 40 komada u isto vrijeme. Pelene se uvijek mogu naći u ljekarni, supermarketu, trgovini dječjim dobrima. Neke majke pribjegavaju uslugama online trgovina.

  Upute za uporabu

  za jednokratnu upotrebu:

  • pripremite bebinu kožu: trebalo bi biti čisto i suho;
  • stavite dijete na udobnu površinu: mijenjati stol, krevet;
  • podmazati guzu, područje prepona s vrhnjem;
  • stavite leđa pelene pod magarca, između nogu, preskočite prednji dio;
  • pričvrstite proizvod velcro ili posebnim gumbima. Podesite napetost remena tako da pelena ne pritisne;
  • sve, ne možete se brinuti o stanju kože;
  • baciti prljavi proizvod, držati se WC-a genitalija, a zatim zračnu kupelj. Stavite novu pelenicu na čisto i suho tijelo.

  Pojedinačne pelene lako se stavljaju:

  • Umetnite upijajući sloj u poseban džep unutar proizvoda;
  • ponekad mame stavljaju 2 košuljice da rijetko mijenjaju pelene. Ova opcija vrijedi za dugo putovanje ili šetnju, ali ga ne biste trebali zlostavljati kod kuće;
  • također stavite stražnji dio ispod magle, preskočite prednji dio proizvoda između nogu;
  • prilagodite veličinu visine pomoću gumba ili širokog čička;
  • vlažna (prljava nakon stolice), ukloniti, oprati, objesiti na suho. Unutra umetnite novi upijajući dio;
  • Ako je umetak jako zaprljan, prije nježite ga. Nikada ne koristite uređaj: smanjuje se kapacitet apsorpcije;
  • pelene, zamjenjive košuljice zabranjeno je glačati, čak i pri minimalnoj površinskoj temperaturi željeza.

  Koliko se često mijenja

  Savjet:

  • Svaki sat, provjerite je li vlažan. Mnogi modeli imaju pokazatelj sadržaja vlage. Obično nakon 3 sata je vrijeme za promjenu apsorpcijskog dijela;
  • Ovisno o marki, modelu, volumenu urina i učestalosti izmeta, pelene se prije ili kasnije moraju mijenjati, obično nakon 2 ili 4 sata.

  Da biste uštedjeli novac, nikad ne držite bebu u prljavim, mokrim pelenama. Osip s peludom, upala inguinalnih nabora i genitalija uzrokuje da beba pate. Dan je dovoljan od 6 do 10 setova. Beba će uvijek biti suha i zadovoljna.

  Zaštitna krema

  Kod česte upotrebe jednokratnih i ponovljivih pelena pojavljuje se osip kože, koža postaje vlažna, crvenila. Dermatitis, piling, osip - znakovi iritacije nježne epiderme.

  Prednosti krema za pelene:

  • kremu ispod pelene sprječava nastanak dermatoloških bolesti;
  • nježna tekstura omogućuje brzu apsorpciju, bebinu kožu udobnije ispod pelena;
  • zahvaljujući tankom zaštitnom filmu, kontakt s urinom i izmetom je minimalan.

  primjena:

  • operite i nježno sušite dječju guzicu ručnikom prije mijenjanja pelena;
  • potrošiti zračne kupke, najmanje 5-10 minuta, ako soba nije jako topla;
  • koristiti kremasti pokreti za liječenje stražnjice, prepona, mjesta gdje su elastične materije u dodiru s tijelom;
  • provjerite je li krema dobro apsorbirana, postoji li debeli sloj na zasebnim zonama;
  • Sad stavite pelenicu.

  Popularne marke:

  • Johnsons dijete
  • Byubhen.
  • Eared dadilja.
  • Sanosan s talkom.
  • Naša majka.
  • Bepanten.

  Razlike pelene za djevojčice i dječake

  Značajke:

  • za djevojke. Većina upijajućeg sloja nalazi se na mjestu svećenika i u sredini. Ovo je mjesto gdje dolazi mnogo urina;
  • za dječake. Glavni dio apsorbirajućeg sloja nalazi se na prednjoj strani proizvoda kako bi odmah apsorbirao urin.

  Kako izraditi pelenu iz gaze sa svojim rukama

  Znanje će biti korisno u situaciji u kojoj uobičajene gaćice za pelene nisu pri ruci. Samo u slučaju, unaprijed napravite nekoliko proizvoda od gaze, kako ne biste gubili vrijeme na njihovu proizvodnju u nepredviđenim situacijama. Manipulacije trebaju malo vremena.

  Kako napraviti gaze pelenu za novorođenče? Najlakši način:

  • uzmi gaze, pripremite pravokutnik sa stranama 1: 2;
  • 60x120 cm je dovoljno za novorođenče, 80x160 cm je dovoljno za 1-2 mjeseca, odgovarajuća veličina za 3-4 mjeseca je 90x180 cm;
  • savijati tkaninu na pola, dobiti kvadrat. Edge proces obično obmėtochnym šav;
  • preklopite trg koso: dobiti veliki "maramicu".

  Kako koristiti:

  • položiti trokut na tupi kut dolje;
  • stavite dijete na pelenu za gaze tako da je dugački dio ispod struka;
  • stavite donji kraj između nogu, stavite bočne dijelove na vrh, pričvrstite krajeve (stavite u unutrašnjost "gaćica");
  • ukloniti zaprljani proizvod, oprati ga, koristiti je dok se ne prekine ili postaje prljav. Gaze pelene se mogu kuhati.

  Popularni proizvođači robnih marki

  Neki proizvođači već su se dugo nalazili na tržištu, drugi su se pojavili kasnije, ali proizvodi za bebe već su osvojili mnoge pozitivne kritike. Ocjena pelena za novorođenče i kratki opis popularnih marki pomoći će vam odabrati najbolje pelene.

  pelene

  Značajke:

  • Nova linija za bebe dizajnirana za novorođenčad;
  • Aktiv Baby linija - od tri mjeseca za aktivne bebe;
  • `` Go '' gaćice su prikladne za bebe nakon šest mjeseci;
  • Opcija Gospodarstvo mirovanja Play.

  Mnogi modeli imaju pokazatelj vlage, poroznu mrežu koja apsorbira masne fekalne tekućine (veličina 1-3). Aloe balzam štiti nježnu kožu, ali nije pogodna za alergične pacijente.

  Libero

  značajka:

  • udoban uzorak;
  • punilo dobro zadržava vlagu;
  • mekani, hipoalergijski materijal;
  • stickies ne trljati;
  • nema mirisa, negativne reakcije kože su rijetke;
  • prihvatljiv trošak (Libero je jeftiniji od marke Pampers).

  Koliko mjeseci dijete počinje samostalno držati glavu? Imamo odgovor!

  Pročitajte o simptomima i znakovima crijevne dysbiosis u djece u ovom članku.

  Slijedite vezu http://razvitie-malysha.com/zdorovie/bolezi/lor/faringit.html i saznajte više o pravilima za uzimanje antibiotika za faringitis.

  sarmica od ovčijih iznutrica

  značajka:

  • mnogo pozitivnih recenzija;
  • nekoliko opcija treće veličine, standardna veličina New Born;
  • Postoje prištići koji, kada su ispunjeni vlagom, ometaju bliski kontakt kože i pelene;
  • udoban, čvrsto rezinochka dobro štiti od curenja;
  • oko nogu - dvostruki elastični pojas;
  • Čičak se može pričvrstiti više puta, što je važno kod dječjeg praha;
  • impregnacija, okusi su odsutni, tkanina je osjetljiva, ne iritira tijelo;
  • za bučne noge potražite još jednu marku: Huggiesov uzorak dizajniran je za prosječnu količinu.

  Merries

  značajka:

  • visoke kvalitete japanskih pelena;
  • mekana površina izrađena od celuloze od čestica eukaliptusa. Drugi tip premaza je pamuk;
  • postoji unutarnja mreža slojeva, impregnacija s hipoalergenskim svojstvima, indikator vlage;
  • Merries je najtanji od japanskih pelena (još dva GooN i Moony marke su na tržištu);
  • male veličine, veličina M ima čvrsto obvivayuschy guma, nema curenja urina;
  • Prednost proizvoda marke Merries prikladna je šupljina za izmet, zahvaljujući kojoj nježna koža na svećeniku dugo ostaje čista i suha.

  U kojim slučajevima ne možete nositi pelene

  Privremeno odbaciti korisni proizvod u sljedećim slučajevima:

  • beba ima osip pelene na papu, teške upale, pukotine u inguinalnim nabora;
  • odmah nakon mijenjanja pelene. Koža treba disati od 10 do 20 minuta, ako je hladno, najmanje 5-10 minuta;
  • na povišenim temperaturama. Pampers pokriva oko trećinu malog tele, povećava efekt staklenika;
  • s intestinalnim uzrujanjem (proljev). Česti, labavi stolici s mukom i kiselim mirisom jako razdražuju kožu na svećeniku. Za liječenje proljeva koristite trokuta gaze;
  • za djecu sklona dermatitisu, ekcemu, exudativnoj diatezi, alergijskim reakcijama (osobito impregnacijom);
  • nosite pelene što je češće moguće tijekom vježbanja s toplom. Počnite učiti u kasno proljeće kada temperatura zraka u sobi bude udobna za dijete.

  Recenzije

  Većina mumija pozitivno procjenjuje pelene, ne razumiju kako su ranije majke i bake tretirane samo trokutima od gaze. Mišljenje žena je isto u izboru pelene: trebali biste kupiti proizvode poznatih tvrtki s minimalnom količinom impregnacije. Savršena, prozračna površina od mekog materijala. Mnogi se savjetuju odabrati za najmane proizvode s usjekom za ozdravljenje pupka.

  Svaka mama ima svoju omiljenu marku. Mnogi koriste poznate proizvode marki Pampers, Libero, Haggis. Japanske pelene, gole, moony, meries, pojavile su se ne tako davno, ali su brzo stekle popularnost. Pokušajte s proizvodima različitih kategorija cijena: brzo ćete saznati koja je marka najprikladniji uzorak za određenu bebu.

  Video - pregled i usporedba pelena za bebe:

  Koje pelene su najbolje za novorođenče

  Brojne rasprave o prednostima i opasnostima pelena uvijek će biti tamo, no ono što se ne mogu dogovoriti jest da to čini život lakšim za mamu. Da, a dijete, s vremena na vrijeme, također je korisno.

  Da, može se pojaviti osip ili iritacija pelene, ali ove nevolje mogu se pojaviti i kod djece u gazežićima. Kako bi vaša poznanik i suradnja s pelenama bili uspješni, samo ih trebate pravilno koristiti i odabrati koje pelene su najbolje za novorođenče, a taj je pokazatelj isključivo individualan.

  Pelene (Pampers)

  Nije slučajno da upoznavanje s pelenama počinje s ovom tvrtkom, a često pelene drugih tvrtki nazivaju se pelene. Prva masovna proizvodnja pelene podesila je Procter Gamble, koji je osnovao brand Pampers. Pelene ove marke variraju u seriji, veličini i obliku.

  Premium Care je najskuplja i najkvalitetnija vrsta, takozvana vrhunska klasa u snježnoj boji. Dostupno u šest veličina u obliku pelene i tri - u obliku gaćica.

  1. Imajte na umu da u ovoj seriji postoji 0 veličina za bebe težine 2,5 kg.
  2. 1, 2, 3 veličine pelene bit će vam korisne tijekom prve godine života malog djeteta, njihova gradacija je 2-5, 3-6 i 5-9 kg;
  3. Oblik panty je dostupan u 3 veličine, ali težina nije ista kao i za pelene - od 6 do 9 kg;
  4. Premium Care prodaje se kao jednokratna pelena za novorođenčad koja se može sušiti do 12 sati. Istodobno apsorbiraju ne samo vlažnost, nego i tekuće fekalije dojenčadi (pročitajte članak na temu: Tekuća stolica u novorođenčadi >>>). U tu svrhu, kod pelena 1-3 brojeva postoji dodatni prijenosni sloj-mreža;
  5. Pelene 0-3 veličine su opremljene s indikatorom vlage, tako da ne morate ukloniti i provjeriti pelenina puninu, traka na trbuhu će vam reći o tome;
  6. Bočne strane pelene na elastičnoj, pričvršćene s velcro, mogu se ukloniti i nositi nekoliko puta;
  7. Pelena sama po sebi je tanka, meka i prozračna, što znači manje vjerojatnost pelenskog osipa u novorođenčadi.

  Baby - Dry series - pelene u tirkiznom pakiranju. Postoje tri podskupine: Novi Baby-Dry, Active Baby-Dry i Pampers gaćice.

  • Novi Baby-Dry - za bebe od 2 do 6 kg, veličine 1 i 2;
  • Aktiv Baby-Dry od 4 do 18 kg, veličine 3, 4, 4+, 5, 6;
  • Pampers hlače Hlače od 6 do 18 kg, veličine 3, 4, 5, 6. Usput, kratke hlače sada su proizvedene odvojeno za dječake, a posebno za djevojčice;
  • Proizvođač ponovo obećava do 12 sati suhog i u svim kategorijama zbog dvostrukog sloja - prvi prolazi vlagom i ne pusti ga natrag, a drugi unutarnji sloj pretvara ga u gel;
  • Postoji zaštitni balzam;
  • Stropne bočne stjenke, čičak zatvarači izdržati ponovnu upotrebu otvaranja i zatvaranja;
  • Ne lebdi;
  • Čak iu punjenom stanju, te pelene se ne uzimaju kao grumen, već su dobro komprimirane na 8 cm, tako da beba nastavlja aktivno kretati.

  Serija SleepPlay u svijetlo narančastoj ambalaži je najpristupačnija opcija.

  1. Tanji i prozračni, ali manje upijajući, do 9 sati suhoće. Idealno za vruće ljeto;
  2. Postoji impregnacija - ekstrakt kamilice;
  3. Rastezanje sidara, čičak;
  4. U četiri veličine: 2, 3, 4, 5. Ova serija ne uključuje pelene za novorođenčad.

  Cijene ovise o kategoriji, broju pelena u paketu i veličini. Usput, kako se težina djeteta povećava ovisno o njegovoj dobi, možete pročitati u članku: Dobitak težine novorođenčadi po mjesecima >>>

  Hagiss

  Vrlo popularan brand pelena, koji je također predstavljen u nekoliko serija i oblika. Haggis Elite Soft, Haggis Ultra Comfort i gaćice Haggis i Haggis Little Sweemers. Postoje pelene za djecu od 4 godine u obliku gaćica.

  Haggis Elite Soft je elitni serijal za novorođenčad.

  • Pet veličina od 2 do 22 kg;
  • Mekani, prozračni porozni materijal, prirodni gornji sloj pamuka;
  • U veličini 1 nalazi se mekan pupak u pupku;
  • Indikator vlage u veličinama 1 i 2;
  • Postoji unutarnji džep u kojem se nakuplja vlaga koja sprečava curenje kroz leđa;
  • Elastični struk i protezni zatvarači.

  Haggis Ultra Comfort je niz pelena, koji je podijeljen po spolu: ružičasti paketi s djevojkom i plave s dječakom. Nakon što ste vidjeli svoj stilski dizajn, točno odredite koje su pelene bolje za novorođenče.

  1. Četiri veličine 3, 4, 4+, 5 od 5 do 22 kg;
  2. Zanimljivi crteži iz Disney crtanih filmova privlače pozornost vašeg djeteta;
  3. Leđa na elastičnom pojasu, objesiti oko nogu, ne nastavlja;
  4. Reusable Velcro fastener;
  5. Disanje kroz korištenje materijala s mikroporama.

  Haggis gaćice - izvrstan alat za mobilnu djecu tijekom razdoblja treninga za lonac (pročitajte stvarni članak: Kako podučiti dijete u loncu? >>>).

  • Veličine 4, 5, 6 od 9 do 22 kg;
  • Jednostavno se staviti i skinuti kao gaćice;
  • Apsorbirati do 500 ml tekućine;
  • Dobro se pričvrstite na leđa i oko nogu, nemojte curiti;
  • Kod punjenja pelene postoji niz vježbanja s obrascem slabljenja.

  Haggis Classic - proračunska serija

  1. Veličine 1, 2, 3, 4, 4 +, 5 od 2 do 25 kg;
  2. Celuloza s vodootpornim vanjskim slojem;
  3. Tekućina se ne akumulira na jednom mjestu, već se rasprostire na čitavom području;
  4. Pojas se proteže, polica oko nogu;
  5. Tanak i prozračan.

  Pampers Haggis za novorođenče dostupni su u mini paketima iu velikim kartonskim pakiranjima.

  Libero

  Ne manje popularan brand pelena. Također je predstavljen u različitim serijama: od New Born do gaća za plivanje.

  Libero New Born - nježna i pouzdana zaštita za bebe.

  • Veličine 0, 1, 2 od 2 do 6 kg;
  • Izrezati za pupak;
  • Postoji bar pokazatelj punine;
  • Visoke poluge oko nogu i elastične na leđima sprječavaju propuštanje.

  Libero Comfort Zoo - jedinstveni dizajn baš poput vašeg djeteta.

  1. Veličine 3, 4, 5, 6 od 4 do 22 kg;
  2. Elastična na stražnjoj strani i na stranama, široki pričvršćivači fiksiraju pelenu;
  3. Indikator veličine: ako je pričvrščivač u središtu svijetla sektora, veličina je prikladna za novorođenče, ako je bliža stranama - vrijeme je da preuzmete sljedeću veličinu;
  4. Udišu, dobro upijaju vlagu.

  Libero gaćice. Veličine 4, 5, 6, 7 od 7 do 26 kg. Prilično tanak, mekan i praktičan.

  Libero Evridei - proračunska serija koja, unatoč niskoj cijeni, ima prilično visoku kvalitetu.

  • 2, 3, 4, 5 od 3 do 25 kg;
  • Dobro se apsorbira i ne propušta zbog uskog rastezljivog remena i visokih polica;
  • Sadrži ekstrakt kamilice;
  • Disati.

  Libero Touch - nova super-tanka linija pelene.

  1. Veličine od 1 do 6;
  2. Vrlo tanak, mekan, prozračan;
  3. Indikator punine na svih šest veličina.

  Pelene Dada

  Poljski pelene Dada je sada vrlo popularan. Cijena je niska, a kvaliteta je na dovoljnoj razini.

  • Četiri veličine od 2 do 25 kg;
  • Nekoliko slojeva, materijala - pamuka;
  • Dobro apsorbira i ne skliznuti;
  • Učvrstite tijelom tijelom zbog elastičnih bočnih stranica;
  • Dovoljno tanko i prozračno.

  Helen harper

  Proizvodi belgijskog proizvođača dostupni su iu maloprodajnim i online trgovinama. Predstavljena u tri serije: Helen Harper Baby, Helen Harper SoftDray i gaćice.

  Helen Harper Baby može se koristiti od rođenja.

  1. Veličine od 1 do 5 od 2 do 25 kg;
  2. Absorbencija: oko 800 ml tekućine;
  3. Dobro se uklapa u tijelo novorođenčeta;
  4. Meko, nježno, prozračno i pouzdano;
  5. Bez impregnacije i balzama.

  Helen Harper SoftDray za djecu od 4 kg.

  • Tanak, ne vidljiv ispod odjeće;
  • Zrak cirkulira, ne pluta;
  • Hypoallergenic unutarnji sloj;
  • Tekućina ne propušta, apsorbira se unutar najmanjih kuglica;
  • Visoke strane i elastična učvršćenja.

  Pelene pelene nalaze se u liniji Helen Harper SoftDray, počevši od 4 veličine s 8 kg.

  Pelene se mogu kupiti

  Zemlja proizvodnje pelene Merries - Japan.

  1. Obratite pažnju na neuobičajenu veličinu gradske regije: NB, S, M, L, XL. Dodatno, dimenzije su označene, ali morate malo oštetiti jer su pelene male;
  2. Pelene pelene za novorođenčad dobro zadržavaju vlagu i dobro se uklapaju u bebino tijelo;
  3. Postoje tri indikatorske trake koje pokazuju razinu popunjenosti. Ako se pojavi plava traka, vrijeme je da promijenite pelene;
  4. Tehnologija s tri sloja koja će prozračiti dišu pouzdano će štititi magaricu novorođenčeta od pelenskog osipa (vi svibanj također biti zainteresirani za članak Red ass u novorođenče >>>).

  Meries - skupo, ali vrlo kvalitetna opcija.

  Moony pelene

  Japanski Mooney pelene za novorođenče proizvode se u dvije varijante - za unutarnjeg korisnika i za izvoz. Dakle, ako odlučite kupiti tu određenu marku pelena, potražite proizvod japanskom korisniku. Oni su mnogo bolji i praktičniji.

  • Oznake slova NB, S, M, L, XL, postoje veličine u kilogramima, ali bolje uz marginu;
  • Na pampers bi trebao biti nacrtana Winnie Pooh i sve oznake su samo na japanskom;
  • Vrlo tanak i mekan, gotovo nevidljiv pod odjećom;
  • Hyperalergenic, bez parfema i balzama;
  • Oni savršeno apsorbiraju vlagu i pretvaraju ga u gel;
  • Na stražnjoj strani ima zbijenu mrežu, tako da kad beba spava na leđima, neće biti ugrožen. Saznajte iz članka normu spavanja za djecu do jedne godine >>>
  • Postoji pokazatelj vlage.

  Pelene GooN

  Ako niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče, izaberite super opciju za prozračivanje s dobrom upijanju. Te pelene koje japanski proizvođači stvaraju, ali njihova je cijena pristojna.

  1. Samo prirodni materijali;
  2. Tekućina se pretvara u gel;
  3. Dišite, nemojte letjeti, koža ostaje suha;
  4. Remen i kopče su elastični;
  5. Tekući pokazatelj;
  6. Postoji impregnacija vitamina E.

  Bilo koja od predstavljenih japanskih pelena nije tako teško dobiti. Možete ih naručiti na mreži ili pronaći distributera izravno u vašem lokalitetu. Isto vrijedi i za pelene poznatih brandova.

  Pri odabiru pelena za novorođenčad, recenzije igraju važnu ulogu. Ali imajte na umu da je najbolji način odabira pelena pokušati ih u praksi i odabrati što vam odgovara i vašoj bebi.