Torbe u bolnicu, miraz i glupo pitanje.

Zasnivanje

oh, iznenadio si me, nekako sam se pripremio. ali ispada - ne.

U bolnici za majčinstvo, bolje je u haljini za odijevanje i opatiju - to je prikladnije, bolje hlače za jednokratnu upotrebu - perineum diše, možete uzeti pumpu za prsa, ako to trebate, možete ga očistiti od glave do pete - bez suza, trebate sada četkicu, bilježnicu i olovku za bilješke pokrenuti).

1. doslovno čim su donijeli u odjel nakon porođaja, bilo je mnogo preporuka koje su posjetili liječnici, država je bila takva, ako ne zapišete malo kasnije, ne sjećate se ničega :)
2. Uzeo sam jedan par dnevno sa mnom, ali je potrebno još više čarapa, ali koristio sam jedan par za grebanje.
3. Osim samog zvonjenja, osobno nisam trebala ništa. Odjednom je bilo potrebno da se netko izdaje na zahtjev moje sestre na mjestu.
4. Nakon panty kratke hlače, ona je koristila prvih nekoliko dana, kada je izravno lijevanja vrlo teško, ona je također bacila je donje rublje na svaku promjenu brtvila, i to je curi. onda im je potrebno dva ili tri komada dnevno) i noćne pruge s najvećom apsorbancijom.
5. Nisam uzimala crpku za grudi, nisam ni kupila prije isporuke. za tri dana mi je to trebalo, nisam svima donio svoga muža, ponudili su da koriste bolnicu, dali bi mi sterilni jednokratni materijal i ne bih se povukao sa mnom.
6. Baby je obrisao nakon pranja mekanim pelenarskim flanelom, pelene za mene osobno, a djevojke u odjelu nisu imale dovoljno tehnika koje su dali u odjelu.
7. Bio sam udobniji u haljini, ali sam gledao nekoliko djevojaka u trenirkama, kratke hlače, samo da ste bili udobni i naravno uzmite u obzir da ćete se hraniti, tako da je pristup vašem prsima trenutačan.
8.pro kozmetički proizvodi - po volji, no kupnja po prvi put bez fanatizma, možda, sve ne može biti prikladno za dijete. Kupila sam bübchen.
Nemojte zaboraviti uzeti šampon u r. Praktične male vrećice za jednokratnu upotrebu. Čak iu našem RD-u zatražili smo da piju čašu za piće.
sve što se sjećala. pa sam imao))
odjednom će biti pitanja, pitaj))) Rado ću vam pomoći)))
Uzeo sam djetetu četkicu za kosu, ali to nije bilo potrebno, jer smo bili dlakavi i imali su koru na glavi, nemoguće ga je češljati prije prvog kupanja)))
Nemojte se bojati zaboraviti bilo što - glavna stvar jeste i dokumenti))) ostatak će odjednom biti zaboravljen - rodbina će ih donijeti.

Dodat ću o ogrtaču za kupanje, prikladniji je u ogrtaču za kupanje, a vrlo često su inspekcije i postupci neugodni da svaki trenutak potraju, a tako to i učinite. )

Također je potrebno koristiti džepne pelene za jednokratnu upotrebu, a također se mogu udobno položiti na dijete na pelenskoj i zahtijevaju liječenje.

Obični jastučići očito nisu dovoljni) osim toga, uređeni su različito, apsorbiraju sve, a važno je da liječnici ostavljaju tamo.
Pumpa za dojke uopće ne može biti korisna (poput mene, hranim drugo dijete, nikada ga nisam koristila, zašto sam ga kupio?)
U nighties i dressing gowns, čini mi se više zgodan, ali to je netko takav.
Zašto beba treba ručnik? Meka pelena, ako je s tobom, zasebno - medicinske sestre ih sami peru tamo. Savjetujem vam da uzmete dobre podguz i vlažne maramice, potpišete paket, stavit će ih na njih, a ne bolnicu.
Bepanten nije bio koristan za mene ni djecu u bolnici, nije bilo pelenskog osipa, ali uzmite je, to nije teško.
Uzeo sam Mustelovu pjenu za tijelo i njihov šampon iz seborrheskih korica, a to je dosta dugo.

Himera83, vrlo informativan! Hvala vam!

Koji je vaš dugi popis)))
I u rodilištu samo pustite takve prtljage? )))))
Odjeća za dijete (ako posjedujete vlastite) odbrojavaju se jedan po jedan (odijelo za košulje ili "mali čovjek") za jedan dan, čarape-ogrebotine uopće ne mogu biti korisne, par kapa (odjednom će se prsnuti). Ručnik je jedva potreban, uvijek je pun čistih pelena (ali odredite da li je to dano u vašem taxiingu), prilično je prikladno koristiti i osušiti ih - staviti one prljave i ne brinite za njihovu sudbinu.
Prva pomoć u bolnici? I u Tuli sa svojim samovarom? Zamijenio sam Bepanten s PureLanom, ne možete ga prati s prsa, to je prikladno.
Postpartum jastučići i jednokratne hlače također su vrlo prikladne. Obične brtve možda ne budete dovoljno, a zatim noću.
O odjeći za sebe. Pješačenje, ovo je takva bolnička uniforma - spavaćica-papučica. Trebate se istaknuti? )))))

u bilježnici je prikladno napisati pitanja kako ne bi zaboravili pitati liječnika. Za bebe najbolje bebe bez sapuna bez ikakvih aditiva, nipošto nismo koristili prvi put. Greške su obično neophodne po mom mišljenju. Čarape 1 kom. dovoljno.

Mogu reći da ima dovoljno ogrebotina i kapa 2, ali je potrebna pumpa za grudi. Preživjela sam ravnanje ruku, i taj postupak ne želi neprijatelja.
Trebala sam samo Bepanten i svijeće s glicerinom, bolje postnatalne brtve, jer u običnom postoji pjena ili nešto slično njoj i tamo se sve znoji, ali je potrebno da su hlače također ventilirane, odnosno, također posebne, udobnije u nightie ili s dekoltea ili posebnim. za hranjenje. i ogrtač za kupanje, jer nakon poroda bit će vam teško sagnuti se kako biste podigli noge, itd. nositi hlače.
nismo oprali u RD, pa stoga nismo trebali šamponi i češljevi, ali kod kuće smo već bili spremni.

Svaka rata ima svoje vlastito pravilo! Uopće nisam mogla imati svoje stvari, nisam trebala djeca, iskreno, bojala sam se slomiti četveronošku, a dijete u pelenama bilo je smireno., a zatim samo postpartum jastučići. Kapu svibanj biti potrebno, iznenada ispod svjetiljke

1 zapišite preporuke liječnika, ako se sve ne uklapa u glavu, računajte na borbu u Rodbox :)
2 Samo sam proveo 1 par čarapa, a zatim sam ih nosio prije nego što sam išao oko sebe. Kapsule na dan. Scrabble se ne koristi.
Dovoljno je Bepantena
4 mogu i obični kukavice, ali istrošeni za pranje. Da, a ne svugdje gdje je dopušteno pranje, morate pohraniti ili se vratiti kući. Uzeo sam uobičajene jastučiće, noćne knjižnice / olveys, nakon svakog posjeta toaletu promijenio sam se
5 Bit će potrebno - bit ćete dovedeni
6 Ručnik nije potreban, umočit će se nakon pranja pelenama.
7 Ogrtač i noćni ručkovi su mnogo ugodniji. Zato što uvijek traže da pokažete mjesto gdje ste rodili :) Taj pregled, postupak, što drugo je smeće. Osim toga, dekoltea bi trebala biti udobna za izlaganje prsa. I ona, ne samo da će dijete morati predstaviti.

Šampon nije potreban, nećete kupati dijete u bolnici. Nema nigdje. Prvo će se kupanje kod kuće održati. Da, i potrebno ga je potkopati jednostavnom vodom, iznimno je rijetka kada proizvod postaje potpuno kontaminiran (na primjer se sruši u radu).
Četkica također nije korisna

I usput, da, nakon porođaja, savijati se, kao i podizanje noge vrlo teško za više od jednog dana. Dakle, uniforma u obliku noćne košulje i haljine bit će s vama ne samo u bolnici :)

Pa, u 38 tjedana možete lako roditi. (Rođena je 41, 38 i 37 tjedna).
1. Bilježnica i olovka bili su potrebni samo po prvi put - napisati bilješke, budući da rodbini nisu dopušteni prije i da nisu postojali mobilni telefoni.
2. Dovoljno je imati par šešira i par čarapa. Nisu potrebne ogrebotine - oni otežavaju razvoj taktilnih osjeta, djeca u ogrebotinama veću zastrašuju olovke.
3. Nisam trebala ništa od pribora za prvu pomoć.
4. Brtvila uvijek obavljaju uobičajenu noć (najvažnije, bez mreže), ne vidim nikakav osjećaj u gaćicama - bolje je uzeti uobičajene pamučne pamučne.
5. Pumpa za prsa je apsolutno beskorisna stvar, osobito u rodilištima, njihova uporaba je vrlo obeshrabrena. (Ako ne namjeravate biti odvojeni od djeteta).
6. Uzela je ručnik na bebu, ali dobrodošlicujemo svu kućnu odjeću.
7. U majicama neće biti prikladna hraniti bebu. Bolje noći s gumbima ispred. Budite sigurni da hranite odjeću koju želite nositi prvog dana nakon rođenja.

Baby bebu baby sapun, i pokušao ga koristiti što je manje moguće. Zatim možete kupiti lijek s vrha na pete.
Četka počela koristiti mjesecima nakon 3.
Dijete u rodilištu još uvijek treba maslac - da brišu bore od ostataka masti jedan dan nakon rođenja.

Kako ne bi trebao pumpa za dojku: kada se pojavi jaka žeđ (2-3 dana nakon rođenja), oštro ograničavamo tekućinu (do 1 šalicu dnevno), inače možemo dobiti kameni kovčeg, temperaturu i druge pogodnosti. (Ovo je savjet lactologist, kroz koji sam izbjegao dojke nakon drugog i trećeg rođenja). I često stavljamo bebu na prsa, ako je dojka mekana, možemo postupno povećati količinu tekućine, ne zaboravimo li kontrolirati grudi.

1. Nisam ga prihvatio i požalio, nisam se sjetio svih preporuka liječnika na rundi.
2. Nisam uzela ogrebotine i čarape. Bilo je i prsluka s ogrebotinama. Kapica je bila dovoljna za jednog. bilo je vruće u odjelima i odjeveno samo kad su izašli u hodnik.
3. Pojavio sam plantex i izbjegao noćnu noć u bolnici. U razdoblju B imala sam pijelonefritis i anemiju, nakon porođaja i dalje sam pio kanon i željezo pripreme.
4. Oni su vrlo korisni za mene u prva 3 dana. Jednokratno rublje je prikladnije nego obično, nakon tuširanja sam ga bacio i ne mislim o pranju.
5. Moj muž me donio 3 dana, sin nije sveo, a bilo je puno mlijeka.
6. Nisam uzela, dosta su 3 pelena, ali u našoj smo bolnici dobili dnevno sterilne pelene.
7. Mike, da ako je prikladno za hranjenje noću. Volim ogrtač jer su svakodnevni postupci, a stavljanje i skidanje hlača nezgodno je.

1. jedno sredstvo je dovoljno s nama bübchen.
2. Ako postoji nešto za češalj onda kupiti))))

Idemo u bolnicu s pelenama

Svaka buduća majka razmišlja o pitanjima o "mirazu" djeteta dok čeka njezino dragocjeno čudo. Već je nekoliko tjedana i dana preostalo, krevet se udobno smjestio u vrtić, kolica čekaju vlasnika u hodniku, a buduća majka odražava na potrebne sitnice. Koliko trebate pelene za novorođenče? Što je prikladnije: pelena ili omotnica za novorođenčad? A koja pelena treba novorođenče? Ali pored broja pelena morate razmisliti o kvaliteti materijala iz kojeg su izrađeni. Pomognimo budućim mladim mama u ovome i pokušavamo odgovoriti na ova pitanja.

Dakle, idemo u bolnicu. Koliko trebate pelene za novorođenče da se s vama ili koje pelene rade novorođenčadi?

Radi jednostavnosti naših izračuna dijelimo razgovor na tri dijela:

 1. prenatalno razdoblje
 2. postpartum razdoblje u bolnici,
 3. dijete kod kuće.

Pripremamo se za sastanak s djetetom

Dovoljno je malo prije sastanka, a već tako dugo očekivani sat može doći doslovce u bilo kojem trenutku. Vrijeme je da razmišljamo o tome što treba odvesti u bolnicu. Savjetujemo vam kako biste podijelili sve što vam je potrebno u nekoliko dijelova:

 • za majku prije rođenja,
 • za mamu u rođenju,
 • za bebu u rođenju,
 • za majku u dječjem odjelu,
 • za bebu u dječjem odjelu,
 • na ekstraktu za mamu,
 • na izjavi za bebu.

Sve ovo bogatstvo je bolje staviti u tri različite torbe. Odmah ćete uzeti jedan od njih s vama, rođaci će vam donijeti drugu odmah nakon rođenja djeteta, a treći - na iscjedak.

Važno je napomenuti da zbog praktičnosti (tako da u najvažnijem trenutku ne morate tražiti ono što je potrebno u dubinama vrećice) najbolje je staviti popis onoga što je u njemu i u kojem paketu u svakoj vrećici. U pravilu, ljudi u situacijama koje uključuju putovanje u rodilište najčešće su izgubljene.

Pogledajmo što moramo prikupiti prvu torbu (u prenatalnom odjelu i radnom odjelu).

Bag broj 1 (idi na roditi)

Prva stvar koja bi trebala biti pri ruci jest dokumentacija. Osobna putovnica; zamjenska kartica trudna, puna ginekologa; ako planirate zajedničko rođenje (sa suprugom), tada je njegova fluorografija obvezujuća.

Drugo, vrijedi uhvatiti bocu vode bez plina za vas i vašeg muža (ako će prisustvovati porodu) i laganu hranu. Ako ne želite imati snack za vrijeme poroda, nakon svih događaja, oporavak neće biti povrijeđen.

Treće, čistu majicu ili košulju za dijete, čistu odjeću i cipele za tatu i par pelene koji apsorbiraju vlagu.
To je sve što odrasle osobe trebaju u sobi za dostavu.

Što se tiče bebe, popis će biti malo duži:

 • pelene (veličina br. 1 "za novorođenčad"), koje će se odmah staviti na dijete nakon istrošenosti, izmjerit će se i izvagati;
 • klizači i prsluk (kao opciju, možete uzeti jednostavan i prikladan "mali čovjek" s zatvorenim rukama i nogama);
 • kapa s žicama. Moguće je, naravno, i bez žica, ali prva je prikladnija;
 • čarape za djecu;
 • pelene (kao što je potrebno pelene za novorođenčad i što je najbolje provjeriti u bolnici prije toga, kao i vrsti i količini ovisit će o dobu godine i uvjetima u rodilištu. Nemojte pokušati da se na radnim lijepe pelene. Oni su brišući dijete iz mekonij, koji se tada ne isprati);
 • pokrivač ili pokrivač obično se daju u rodilištima bolnice, ali možete uzeti svoj vlastiti dom.

Svi prikupljeni? Pa, sad smireno uzmi ruku svog voljenog supruga, uzme torbu broj 1 i hrabro odlazi na sastanak s njegovim najvažnijim čudom!

Pozdrav, upoznajmo se!

Iza dugih vremena borbe i čekanja, prvi vrisak vaše bebe, prva mjerenja, a ti zajedno s ovom malom i nježnom kuglicom čini se da je sama u odvojenoj sobi. Morate se upoznati. Naravno, svih 9 mjeseci bili ste zajedno, ali tada ste imali sve za dvoje, a sada dijete uči živjeti odvojeno od toplijeg i ugodnog trbuha njezine majke. Da bi se brinula za bebu i da se oporavi nakon same porođaja, čarobna torbica broj 2 koja će vam rodbina donijeti, bit će praktična. A što je s onim?

Bag broj 2. Pa, ja i mama!

Popis potrebnih stvari za majke u postpartum odjelu najbolje je unaprijediti u samoj bolnici. Onda nećete zaboraviti ništa i nećete uzalud tražiti i staviti dodatne stvari u torbu koja vam nije potrebna.
Što se tiče stvari potrebne za dijete u garderobnom odjelu, popis će biti sljedeći.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisi o tome da li stalno koristite jednokratne pelene ili pelene. Također pelena može zamijeniti ručnik. Bolje je dobiti skup pelena za novorođenče.

Jedan paket: pelene za novorođenče (veličina br. 1) i jednokratne pelene za upijanje vlage.

sredstva za higijensku njegu dječje kože (krema, mokri maramice, sapun, ulje, prah). Postoji mnogo takvih dječjih setova posebno za njegu novorođenčadi;

 • elektronski termometar (poželjno je živa);
 • 2-3 šešira, tako da beba ne smrzne;
 • 3-4 "mali čovjek" ili set košulja i klizača;
 • 3-4 kompleta tijela ili bluza.

Mislimo da ne bismo trebali podsjetiti da bi sve odjeće za novorođenče i pelene trebale biti čiste, glačane i šavne (kako bi se izbjegle ozljede osjetljive kože bebe), imaju udobne pričvršćivače i koriste samo prirodne materijale. Da ne biste pogriješili, uzmite odjeću 56. veličine.

Samo nekoliko dana ostat ćete u postpartum odjel dok doktori će pažljivo promatrati vaše stanje s bebom. I tada će biti toliko dugo očekivani dan ispuštanja, a ovdje će vam trebati torba broj 3.

Bag broj 3. Zbogom do ove kuće, i idemo u domovinu!

Što bi trebalo biti u ovoj torbi? Naravno, stvari za majku koja se ispuštaju (svaka žena odlučuje za sebe) i odjeću za najvažnijeg člana obitelji - vašeg malog djeteta. Prije svega, to će biti već toliko poznati pelene za novorođenče, "mali čovjek" (on je najprikladniji za iscjedak), šešir i rukavice, jumpsuit. Sve treba dobro oprati i peglati na obje strane.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisit će o tome hoćete li previjati bebu i omotati je u deku ili omotati svoju sreću u omotnici za novorođenčad.
Ovo je početak vašeg djeteta putovanje u veliki svijet.

Želimo vam sreću!

Ovo je moje selo! Ovdje je moj dom!

Dakle, vi ste konačno kod kuće, gdje prilično pristojan "miraz" čeka malu bebu. Evo raznih stvari za ljubljenog potomstva, a među njima i, naravno, pelene koje su od davnina ušle u život čovjeka. Mnoge se majke još uvijek sjećaju razdoblja kada su jednostavni i ljubljeni od svih pelena jednostavno nisu postojali. Što su naše majke i bake? Samo su prilijepljivali svoju djecu i koristili gazeće pelene, koje su bile operirane i sušene. Mnogi od nas još se sjećaju pelenskih festoona u kuhinji, na balkonu i doista u cijeloj kući. Broj pelena za novorođenče bio je jednostavno ogroman i iznosio je desetke. Za što se koriste pelene?

Pa, prvo, izravno za prelet. Onda je preplivao apsolutno sve bebe i prilično čvrsto. Vjerovalo se da će na taj način dijete mirnije spavati i ne bi se slučajno probudilo s olovkom ili nogom. Postoji određena količina zdravog razuma. Premda moderni liječnici ne preporučuju da se dijete bežiraju zbog slobodnijeg razvoja djeteta, ali ponekad takvo ponašanje postaje jednostavno neophodno.

Drugo, pelena je položena u krevetić na vrhu podmornice. Roditelji koji se ne pridržavaju stalne uporabe pelena za jednokratnu upotrebu i sada kreiraju krevete za bebe poput ove. Ovo je sasvim zgodan, jer ako je dijete peed, onda je pelena zamijenjen, a oilcloth je jednostavno wiped off. Naravno, kada se koriste pelene, ova potreba je eliminirana, jer pelene (plahte u krevetiću) ostaju suhe.

Treće, možete napraviti pelenu s odraslim krevetom ili kolicima ili ga koristiti u ordinaciji dok pregledavate bebu. U suvremenom svijetu prikladne su pelene za jednokratnu upotrebu, koje ćemo raspravljati malo kasnije.

Uz količinu, vrijedi spomenuti i pelene koje novorođenčad treba. Za početak ćemo se baviti materijalima koji se koriste za šivanje bebenih pelena.
Najprikladnije za ljetno razdoblje su lagane i bez teške božićne pelene. Poželjno je kupiti ih 5.
Također je preporučeno da kupi 5 topli flanel (flanel, 100% pamuk) pelene, koje se često koriste za Swaddling bebu u hladnoj sezoni ili kao list krevet u kolicima ili krevetu ili ručnike umjesto. U pravilu, to su mekane tople pelene s debelim gomilom.

Najudobnije za promjenu u hladnoj sezoni su pletene pelene ili pelene pelene. Ako vam se sviđa uobičajeno pranje, onda dobijte 5 jednostavnih pletenih pelena. Ako želite ugodnije mijenjati, onda 2 pelene za čahuru. Ali to nije najprikladnija i udobna pelena za dijete. Dakle, prije nego što ih kupite trebali biste misliti: je li to potrebno?

Zadnji na našem popisu, ali ne i zadnji u uporabi - pelena za jednokratnu upotrebu. Značajka takvih pelena je njihova struktura: gornji sloj je mekan i apsorbirajući, a donji sloj je nepropustan (kada dijete nema pelene). Stoga je vrlo prikladno koristiti ih tijekom posjeta pedijatru, kolicima ili krevetiću kao posteljici, tijekom higijenskih postupaka na stoliću za presvlačenje. Oni su jeftini, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni i po prvi put dovoljno 3-5 komada.

Kako odabrati pelene

Da bi vaša beba i sami bili najudobniji, morate odabrati pravu pelenu. Postoji nekoliko kriterija za to:

 • idealno, veličina pelene bi trebala biti od 90x90 cm do 100x100 cm, što je optimalna veličina za dojenje bebe;
 • odaberite pelenu s tkanine koja neće proliti. Ovako pravila pelene pastelnim nijansama. Previše svijetle tkanine mogu proliti tijekom pranja;
 • materijal treba biti visokokvalitetan i ne izazivati ​​sumnje, biti nježan i ugodan dodira;
 • pažljivo pregledajte šavove kojima se pelena obrađuje. Moraju biti tanki i uredni kako ne bi slučajno ozlijedili osjetljivu kožu djeteta.

Ako želite biti 100% sigurni u kvalitetu pelene, možete ih sami šivati. To će biti ne samo zgodan, već i isplativo.

Ukratko

Pa koliko je pelena potrebna za novorođenče?
Ukratko, može se reći da je pelena potrebna od svih. Što je točno njihov broj? Ovisi o tome kako će ih mama koristiti. U svakom slučaju vrijedi zapamtiti da postoji nekoliko točaka u usporedbi pelena i pelena, koji utječu na izbor prema jednoj ili drugoj.

Ako bebu držite na satu u pelenama (bez obzira na to koliko su oni neuredni), stražnjica će imati rizik od oštećenja pelene, jer koža neće dovoljno disati.

Uzimajući u obzir osobitost djece u snu, mogu se trzati rukama ili nogama, ako dijete ne bude omotano, može se bezuspješno pribiti nešto što će izazvati strah i bol. Stoga, mnogi preporučuju da još uvijek koriste beba swaddling u prvih mjeseci života za vrijeme spavanja.

U prvim mjesecima života beba se tek počinje navikavati na sve što se događa tijelu. Ako beba postane vlažna, to mu se ne sviđa i obavještava svoju majku o tome s njegovim vapajem. Takve su bebe navikle na lonac ranije od onih koji su stalno u pelenama. Dakle pelene su također disciplinirane.

Polazeći od toga, i nakon analize sve o čemu smo razgovarali u članku, dolazimo do zaključka da su pelene jednostavno neophodne. Brojajući broj, u prosjeku dobivamo za jednu bebu koju trebate kupiti 10 debelih toplih pelena i 10 lagano tankih materijala. Dodajte ih 3-5 pelena za jednokratnu upotrebu i dobili prvi potrebni minimum u trenutku izbacivanja iz bolnice. Ako iznenada pelena nije dovoljno, možete ih kupiti u bilo kojem trenutku.

Što treba odvesti u bolnicu - samo popis. Jednokratne pelene u bolnicu: što trebate poduzeti?

Svaka buduća majka razmišlja o pitanjima o "mirazu" djeteta dok čeka njezino dragocjeno čudo. Već je nekoliko tjedana i dana preostalo, krevet se udobno smjestio u vrtić, kolica čekaju vlasnika u hodniku, a buduća majka odražava na potrebne sitnice. Koliko trebate pelene za novorođenče? Što je prikladnije: pelena ili omotnica za novorođenčad? A koja pelena treba novorođenče? Ali pored broja pelena morate razmisliti o kvaliteti materijala iz kojeg su izrađeni. Pomognimo budućim mladim mama u ovome i pokušavamo odgovoriti na ova pitanja.

Dakle, idemo u bolnicu. Koliko trebate pelene za novorođenče da se s vama ili koje pelene rade novorođenčadi?

Radi jednostavnosti naših izračuna dijelimo razgovor na tri dijela:

 1. prenatalno razdoblje
 2. postpartum razdoblje u bolnici,
 3. dijete kod kuće.

Pripremamo se za sastanak s djetetom

Dovoljno je malo prije sastanka, a već tako dugo očekivani sat može doći doslovce u bilo kojem trenutku. Vrijeme je da razmišljamo o tome što treba odvesti u bolnicu. Savjetujemo vam kako biste podijelili sve što vam je potrebno u nekoliko dijelova:

 • za majku prije rođenja,
 • za mamu u rođenju,
 • za bebu u rođenju,
 • za majku u dječjem odjelu,
 • za bebu u dječjem odjelu,
 • na ekstraktu za mamu,
 • na izjavi za bebu.

Sve ovo bogatstvo je bolje staviti u tri različite torbe. Odmah ćete uzeti jedan od njih s vama, rođaci će vam donijeti drugu odmah nakon rođenja djeteta, a treći - na iscjedak.

Važno je napomenuti da zbog praktičnosti (tako da u najvažnijem trenutku ne morate tražiti ono što je potrebno u dubinama vrećice) najbolje je staviti popis onoga što je u njemu i u kojem paketu u svakoj vrećici. U pravilu, ljudi u situacijama koje uključuju putovanje u rodilište najčešće su izgubljene.

Pogledajmo što moramo prikupiti prvu torbu (u prenatalnom odjelu i radnom odjelu).

Bag broj 1 (idi na roditi)

Prva stvar koja bi trebala biti pri ruci jest dokumentacija. Osobna putovnica; zamjenska kartica trudna, puna ginekologa; ako planirate zajedničko rođenje (sa suprugom), tada je njegova fluorografija obvezujuća.

Drugo, vrijedi uhvatiti bocu vode bez plina za vas i vašeg muža (ako će prisustvovati porodu) i laganu hranu. Ako ne želite imati snack za vrijeme poroda, nakon svih događaja, oporavak neće biti povrijeđen.

Treće, čistu majicu ili košulju za dijete, čistu odjeću i cipele za tatu i par pelene koji apsorbiraju vlagu.
To je sve što odrasle osobe trebaju u sobi za dostavu.

Što se tiče bebe, popis će biti malo duži:

 • pelene (veličina br. 1 "za novorođenčad"), koje će se odmah staviti na dijete nakon istrošenosti, izmjerit će se i izvagati;
 • klizači i prsluk (kao opciju, možete uzeti jednostavan i prikladan "mali čovjek" s zatvorenim rukama i nogama);
 • kapa s žicama. Moguće je, naravno, i bez žica, ali prva je prikladnija;
 • čarape za djecu;
 • pelene (kao što je potrebno pelene za novorođenčad i što je najbolje provjeriti u bolnici prije toga, kao i vrsti i količini ovisit će o dobu godine i uvjetima u rodilištu. Nemojte pokušati da se na radnim lijepe pelene. Oni su brišući dijete iz mekonij, koji se tada ne isprati);
 • pokrivač ili pokrivač obično se daju u rodilištima bolnice, ali možete uzeti svoj vlastiti dom.

Svi prikupljeni? Pa, sad smireno uzmi ruku svog voljenog supruga, uzme torbu broj 1 i hrabro odlazi na sastanak s njegovim najvažnijim čudom!

Pozdrav, upoznajmo se!

Iza dugih vremena borbe i čekanja, prvi vrisak vaše bebe, prva mjerenja, a ti zajedno s ovom malom i nježnom kuglicom čini se da je sama u odvojenoj sobi. Morate se upoznati. Naravno, svih 9 mjeseci bili ste zajedno, ali tada ste imali sve za dvoje, a sada dijete uči živjeti odvojeno od toplijeg i ugodnog trbuha njezine majke. Da bi se brinula za bebu i da se oporavi nakon same porođaja, čarobna torbica broj 2 koja će vam rodbina donijeti, bit će praktična. A što je s onim?

Bag broj 2. Pa, ja i mama!

Popis potrebnih stvari za majke u postpartum odjelu najbolje je unaprijediti u samoj bolnici. Onda nećete zaboraviti ništa i nećete uzalud tražiti i staviti dodatne stvari u torbu koja vam nije potrebna.
Što se tiče stvari potrebne za dijete u garderobnom odjelu, popis će biti sljedeći.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisi o tome da li stalno koristite jednokratne pelene ili pelene. Također pelena može zamijeniti ručnik. Bolje je dobiti skup pelena za novorođenče.

Jedan paket: pelene za novorođenče (veličina br. 1) i jednokratne pelene za upijanje vlage.

sredstva za higijensku njegu dječje kože (krema, mokri maramice, sapun, ulje, prah). Postoji mnogo takvih dječjih setova posebno za njegu novorođenčadi;

 • elektronski termometar (poželjno je živa);
 • 2-3 šešira, tako da beba ne smrzne;
 • 3-4 "mali čovjek" ili set košulja i klizača;
 • 3-4 kompleta tijela ili bluza.

Mislimo da ne bismo trebali podsjetiti da bi sve odjeće za novorođenče i pelene trebale biti čiste, glačane i šavne (kako bi se izbjegle ozljede osjetljive kože bebe), imaju udobne pričvršćivače i koriste samo prirodne materijale. Da ne biste pogriješili, uzmite odjeću 56. veličine.

Samo nekoliko dana ostat ćete u postpartum odjel dok doktori će pažljivo promatrati vaše stanje s bebom. I tada će biti toliko dugo očekivani dan ispuštanja, a ovdje će vam trebati torba broj 3.

Bag broj 3. Zbogom do ove kuće, i idemo u domovinu!

Što bi trebalo biti u ovoj torbi? Naravno, stvari za majku koja se ispuštaju (svaka žena odlučuje za sebe) i odjeću za najvažnijeg člana obitelji - vašeg malog djeteta. Prije svega, to će biti već toliko poznati pelene za novorođenče, "mali čovjek" (on je najprikladniji za iscjedak), šešir i rukavice, jumpsuit. Sve treba dobro oprati i peglati na obje strane.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisit će o tome hoćete li previjati bebu i omotati je u deku ili omotati svoju sreću u omotnici za novorođenčad.
Ovo je početak vašeg djeteta putovanje u veliki svijet.

Želimo vam sreću!

Ovo je moje selo! Ovdje je moj dom!

Dakle, vi ste konačno kod kuće, gdje prilično pristojan "miraz" čeka malu bebu. Evo raznih stvari za ljubljenog potomstva, a među njima i, naravno, pelene koje su od davnina ušle u život čovjeka. Mnoge se majke još uvijek sjećaju razdoblja kada su jednostavni i ljubljeni od svih pelena jednostavno nisu postojali. Što su naše majke i bake? Samo su prilijepljivali svoju djecu i koristili gazeće pelene, koje su bile operirane i sušene. Mnogi od nas još se sjećaju pelenskih festoona u kuhinji, na balkonu i doista u cijeloj kući. Broj pelena za novorođenče bio je jednostavno ogroman i iznosio je desetke. Za što se koriste pelene?

Pa, prvo, izravno za prelet. Onda je preplivao apsolutno sve bebe i prilično čvrsto. Vjerovalo se da će na taj način dijete mirnije spavati i ne bi se slučajno probudilo s olovkom ili nogom. Postoji određena količina zdravog razuma. Premda moderni liječnici ne preporučuju da se dijete bežiraju zbog slobodnijeg razvoja djeteta, ali ponekad takvo ponašanje postaje jednostavno neophodno.

Drugo, pelena je položena u krevetić na vrhu podmornice. Roditelji koji se ne pridržavaju stalne uporabe pelena za jednokratnu upotrebu i sada kreiraju krevete za bebe poput ove. Ovo je sasvim zgodan, jer ako je dijete peed, onda je pelena zamijenjen, a oilcloth je jednostavno wiped off. Naravno, kada se koriste pelene, ova potreba je eliminirana, jer pelene (plahte u krevetiću) ostaju suhe.

Treće, možete napraviti pelenu s odraslim krevetom ili kolicima ili ga koristiti u ordinaciji dok pregledavate bebu. U suvremenom svijetu prikladne su pelene za jednokratnu upotrebu, koje ćemo raspravljati malo kasnije.

Uz količinu, vrijedi spomenuti i pelene koje novorođenčad treba. Za početak ćemo se baviti materijalima koji se koriste za šivanje bebenih pelena.
Najprikladnije za ljetno razdoblje su lagane i bez teške božićne pelene. Poželjno je kupiti ih 5.
Također je preporučeno da kupi 5 topli flanel (flanel, 100% pamuk) pelene, koje se često koriste za Swaddling bebu u hladnoj sezoni ili kao list krevet u kolicima ili krevetu ili ručnike umjesto. U pravilu, to su mekane tople pelene s debelim gomilom.

Najudobnije za promjenu u hladnoj sezoni su pletene pelene ili pelene pelene. Ako vam se sviđa uobičajeno pranje, onda dobijte 5 jednostavnih pletenih pelena. Ako želite ugodnije mijenjati, onda 2 pelene za čahuru. Ali to nije najprikladnija i udobna pelena za dijete. Dakle, prije nego što ih kupite trebali biste misliti: je li to potrebno?

Zadnji na našem popisu, ali ne i zadnji u uporabi - pelena za jednokratnu upotrebu. Značajka takvih pelena je njihova struktura: gornji sloj je mekan i apsorbirajući, a donji sloj je nepropustan (kada dijete nema pelene). Stoga je vrlo prikladno koristiti ih tijekom posjeta pedijatru, kolicima ili krevetiću kao posteljici, tijekom higijenskih postupaka na stoliću za presvlačenje. Oni su jeftini, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni i po prvi put dovoljno 3-5 komada.

Kako odabrati pelene

Da bi vaša beba i sami bili najudobniji, morate odabrati pravu pelenu. Postoji nekoliko kriterija za to:

 • idealno, veličina pelene bi trebala biti od 90x90 cm do 100x100 cm, što je optimalna veličina za dojenje bebe;
 • odaberite pelenu s tkanine koja neće proliti. Ovako pravila pelene pastelnim nijansama. Previše svijetle tkanine mogu proliti tijekom pranja;
 • materijal treba biti visokokvalitetan i ne izazivati ​​sumnje, biti nježan i ugodan dodira;
 • pažljivo pregledajte šavove kojima se pelena obrađuje. Moraju biti tanki i uredni kako ne bi slučajno ozlijedili osjetljivu kožu djeteta.

Ako želite biti 100% sigurni u kvalitetu pelene, možete ih sami šivati. To će biti ne samo zgodan, već i isplativo.

Ukratko

Pa koliko je pelena potrebna za novorođenče?
Ukratko, može se reći da je pelena potrebna od svih. Što je točno njihov broj? Ovisi o tome kako će ih mama koristiti. U svakom slučaju vrijedi zapamtiti da postoji nekoliko točaka u usporedbi pelena i pelena, koji utječu na izbor prema jednoj ili drugoj.

Ako bebu držite na satu u pelenama (bez obzira na to koliko su oni neuredni), stražnjica će imati rizik od oštećenja pelene, jer koža neće dovoljno disati.

Uzimajući u obzir osobitost djece u snu, mogu se trzati rukama ili nogama, ako dijete ne bude omotano, može se bezuspješno pribiti nešto što će izazvati strah i bol. Stoga, mnogi preporučuju da još uvijek koriste beba swaddling u prvih mjeseci života za vrijeme spavanja.

U prvim mjesecima života beba se tek počinje navikavati na sve što se događa tijelu. Ako beba postane vlažna, to mu se ne sviđa i obavještava svoju majku o tome s njegovim vapajem. Takve su bebe navikle na lonac ranije od onih koji su stalno u pelenama. Dakle pelene su također disciplinirane.

Polazeći od toga, i nakon analize sve o čemu smo razgovarali u članku, dolazimo do zaključka da su pelene jednostavno neophodne. Brojajući broj, u prosjeku dobivamo za jednu bebu koju trebate kupiti 10 debelih toplih pelena i 10 lagano tankih materijala. Dodajte ih 3-5 pelena za jednokratnu upotrebu i dobili prvi potrebni minimum u trenutku izbacivanja iz bolnice. Ako iznenada pelena nije dovoljno, možete ih kupiti u bilo kojem trenutku.

Najudobnija veličina raspoloživih pelena u porodničkoj bolnici je 60x90 cm Najviše udoban posteljina je vodonepropusna pelena u valjku ili u obliku listova. Poželjno je da budu sterilne. To će osigurati optimalne higijenske uvjete tijekom poroda i tijekom njege djeteta.

Koliko vam je potrebno za jednokratnu pelenu u bolnici?

Nakon što je odlučio o vrsti i veličini materijala, potrebno je odlučiti koliko se peludnih pelena za jednokratnu upotrebu treba odnijeti u bolnicu. Najčešće, buduće majke koštaju 7-15 komada vodonepropusnih sterilnih pelena. Jer sam rođenje zahtijeva 3-6 komada. Jednokratne postpartum pelene, potrebne za skrb majke i djeteta, prosječno 3-4 komada dnevno.

Međutim, uzimajući u obzir moguće nepredviđene okolnosti, bilo bi pametnije voditi brigu o prisutnosti 4-5 dodatnih pelena u rezervi.

Jednokratna pelena za bolnicu: cijena

Naravno, jednokratna pelena za žene u radu je neophodna stvar. Štoviše, danas proizvođači nude širok spektar ne samo svojih vrsta, već i robnih marki s odgovarajućim rasponom cijena.

 • Medmil - od 123 do 470 rubalja.
 • Molinea - od 211 do 2381 rubalja.
 • Babyline - od 155 do 390 rubalja.
 • Babyon - od 67 do 570 rubalja.
 • Seni - od 99 do 1358 rubalja.
 • Svaki dan - od 67 do 221 rubalja.
 • Dailee - od 420 do 600 rubalja.
 • Tena - od 97 do 961 rubalja.
 • Hartmann - od 220 do 750 rubalja.
 • Helen Harper - od 120 do 327 rubalja.
 • 365 dana - od 148 do 240 rubalja.
 • Luxsan - od 102 do 782 rubalja.
 • Sunce i mjesec - od 110 do 410 rubalja.
 • Teresa - od 128 do 950 rubalja.
 • U redu - od 80 do 510 rubalja.
 • Aro - od 240 do 334 rubalja.
 • Peligrin - od 95 do 1003 rubalja.

Izbor je vrlo velik. Uostalom, svaka žena u ovom broju ima svoje kriterije i preferencije, bilo da je to visoka kvaliteta ili razumna cijena.

Pregled i usporedba apsorbirane pelene video:

Dakle, hoće li kupiti jednokratnu upijajuću pelenu u bolnici? Sve prednosti i priuštivost ovih higijenskih sredstava su očite. Štoviše, kada je u pitanju zdravlje i sigurnost ne samo majke nego i novorođenče, izbor u korist njihove upotrebe postaje očit.

Neiskusni budući roditelji, u pravilu, nisu svjesni onoga što treba poduzeti u rodilištu. Stoga, skupljajući sve potrebne, često u žurbi zaboravljaju nešto važno, ali dolaze u bolnicu s puno apsolutno nepotrebnih stvari. Kako se to ne bi dogodilo s vama, trebate napraviti svoj popis potrebnih stvari u bolnici i unaprijed prikupiti na njemu sve što trebate poduzeti.

Što treba odvesti u bolnicu - samo popis

Mladi roditelji, u pravilu, ne znaju što da odvedu u rodilište.

Trudnoća je poseban i uzbudljiv period u životu svake obitelji, ispunjen je dodirujućim trenucima i ugodnim problemima. Buduća majka ima ogroman broj pitanja koja nisu uvijek lako pronaći jasan i točan odgovor. Na kraju trudnoće sve više razmišlja o tome što treba poduzeti u bolnicu. Pronalaženje raznih informacija na Internetu, slijedeći savjete djevojaka i majki, mnogi napokon zbunjeni.

Često, već u bolnici, shvaćamo da smo uzeli puno apsolutno nepotrebnih stvari i istodobno zaboravili nešto vrlo važno. Kako pronaći sredinu - poduzeti sve što vam treba i istodobno nemate toliko torbi, kao da idete na svjetsku turneju? Pogledajmo zajedno ovaj problem. Nadamo se da će naš članak JUST pomoći vam sastaviti popis stvari u bolnici.

Preporučljivo je prikupiti sve što vam je potrebno unaprijed, jer nikada ne znate kada važan proces može započeti. Okupljanje tijekom borbi daleko je od najugodnije okupacije; u žurbi sigurno ćete zaboraviti nešto što je potrebno, ali jednostavno nećete imati vremena za nešto. Osim toga, prve kontrakcije mogu biti vrlo bolne, tada uopće nećete biti plaćeni. Je li vrijedno reći da se u ovom trenutku bolje usredotočiti na buduće bebe i na nadolazeći proces rođenja, a ne brinuti se što treba poduzeti u rodilištu

U svakoj bolnici, u pravilu, postoji preporučeni popis potrebnih stvari. Ako ste već odabrali majčinsku bolnicu, pročitajte ovaj popis, obično se nalazi na informativnim pločama u dvoranama. Svaka pojedinačna majčinska bolnica može imati vlastite nijanse - na primjer, u privatnom sve ili gotovo sve se daju na licu mjesta, možete tamo ići "lagano". Mi na našem popisu ćemo se usredotočiti na prosječnu bolnicu državne maternice.

Dakle, sve što vam je potrebno, a time i paketi (ili vrećice) u rodilištima bolji su podijeljeni na stvari u prenatalnim i postnatalnim odjelima, kao i da pripreme što treba poduzeti. Prikupljeni u prenatalnom odjelu trebali biste odmah biti odvedeni u rodilište, ali stvari za postpartum odjel i, štoviše, stvari koje se trebaju otpuštati, mogu vam dati lift nakon isporuke, samo je važno da ih prikupite unaprijed.

Popis stvari u bolnici

U prenatalnom će odjelu trebati takve stvari

Dokumenti (putovnica, mjenjačka kartica), novac, mobilni telefon i punjač za to. Ako ste unaprijed platili za bilo kakve usluge pružanja majčinskih bolnica (zasebni ili poboljšani odjel, zajedničke isporuke, naknadu itd.), Unosite potvrde o plaćanju.
za njih, ako želite uhvatiti važne trenutke za obiteljsku arhivu.
Odjeća za rođenje, u kojoj ćete se preseliti u čekaonicu - spavaćicu, ogrtač (tanki ili topli - ovisno o sezoni), papuče, čarape. Pa, ako je košulja otkvačena odozgo, onda će biti prikladnije staviti novorođenče u prsa.
Ako planirate rađati zajedno, trebat će vam zamjenska odjeća za vašeg partnera - u pravilu, rodiljne bolnice zahtijevaju da imate setove jednokratne odjeće - poklopce za cipele, ogrtač, kapu. Takve se kekse prodaju u ljekarnama, a mogu se prodati i izdavati izravno u hitnom odjelu rodilišta. Setovi jednokratne odjeće dolaze u različitim veličinama, obratite pozornost na ovo, tako da pogrešna veličina seta ne postaje neugodno iznenađenje prije porođaja.
Higijenski proizvodi - toaletni papir, sapun, ručnik. U nekim roditeljskim domovima (ili pojedinim prenatalnim odjelima) postoji prilika za tuširanje, mnogi od tih postupaka pomažu se opustiti tijekom rada.
Jednokratne pelene - suvremena sredstva za higijenu, nepropusna, mekana na dodir. Mnogo je udobnije od odjeće u kombinaciji s listom ili običnom pelenijom. Pogodno je širiti se na krevet, gimnastičku loptu, stolicu.

Popis stvari u bolnici treba napraviti unaprijed

Donje rublje će biti potrebne brtve za postpartum ispuštanje neposredno nakon isporuke.
Hrana, pitka voda. Sendvič, keks ili čokolada za mali zalogaj će biti korisno ako se proces poroda odgađa. Posebno je to važno za one koji planiraju zajedničko rođenje. Vjerojatno ćete vi i vaš partner u radu trebati puno snage, morat će ih vratiti.
Knjiga, igrač, laptop - ne najvažnije stvari. Međutim, ne počinju svi rođaci brzo, mnogi provode neko vrijeme u bolnici, čekaju na kontrakcije, u ovom slučaju vaša omiljena knjiga ili glazba pomoći će da prođu čekanje.

Pelene. U prenatalnom odjelu trebat će vam jedna pelena, samo u slučaju da uzmete dva, ali ne i više. Kupite pelene od najmanjih veličina (u pravilu se ta veličina naziva novorođenčad), čak i ako predviđate veliko dijete. Nije bitno koju tvrtku kupujete pelene, jer samo možete saznati koliko su prikladne za bebu. Obično, tijekom prvog mjeseca djetetova života, majke pokušavaju pelene različitih marki i tek tada zaustavljaju svoj izbor na nešto konkretno.
Skup pelena ili odjeće za novorođenče. U nekim kućanstvima novorođenih pelene, trebat će vam pelene - samo u slučaju, pripremiti dvije lagane pelene i dvije flanelove, malo je vjerojatno da će vam sve pelene biti korisne za vas u prenatalnom, ali u sobi s puerpalom svakako ćete ih koristiti. Ako u vašoj izabranoj rodiljnoj bolnici beba nije prebačena nakon porođaja, već je odjevena u odjeću, priprema set odjeće za najmanju, 56. veličinu (postoji još jedna 50. veličina za vrlo sitne novorođenče, nije tako lako pronaći odjeću ove veličine). Kod kuće, operite pelene i odjeću s dječjim prahom (ili baby sapunom) unaprijed, glačajte je.
Bez obzira hoćete li bocu i smjesu u bolnicu baviti se kontroverznim pitanjem, sve ovisi o tome hoćete li hraniti bebu s mješavinom ili dodati malo vode. Imajte na umu da u mnogim bolnicama majki ne smiju koristiti svoje boce, to je zbog nemogućnosti sterilizacije boca posebno.

Dakle, uspješno ste prošli najteže, upoznali dugo očekivanu bebu, a vi ste prebačeni u postnatalni odjel, gdje ćete ostati s bebom neko vrijeme prije nego što odete iz kuće. Sada gotovo sve bolnice za majčinstvo prakticiraju zajednički boravak majke i djeteta. Iznimke su slučajevi kada se majka ne može fizički brinuti o djetetu nakon carskog reza, zbog teškog rođenja ili nekog drugog. Mi smo na popisu potrebnih stvari u bolnici će se usredotočiti na zajednički boravak majke i djeteta.

Trebate te stvari u puerperalnom odjelu.

Prikupite sve što vam je potrebno u bolnici i za bebu

Odjeća. Kupaći ogrtač i papuče sigurno vam mogu koristiti isti kao u prenatalnom odjelu. Ali pripremi novu spavaćicu. Opet, vrlo pogodna za dojenje, kada je vrh košulje otkopčan.
Higijenski proizvodi. Osim standardnog seta - toaletnog papira, salvete, sapuna (gel za tuširanje), četkice za zube i paste, šampon, ručnike, češljeve i gumene vrpce ili kosu - uzmite ono što obično svakodnevno koristite kod kuće - krema, antiperspirant. Također, obratite pažnju na činjenicu da toaletni papir, koji će se koristiti nakon porođaja, mora biti mekan, to je osobito važno za one koji će imati šavove.
Kozmetika. Bit će potrebno ako ga koristite dnevno i koristit ćete ga u rodilištu.
Donje rublje, jastučići za puerperalno pražnjenje. Sada, većina žena kupuje posebne jastučiće za puerperalno pražnjenje, ali osim kupljenih, preporučujemo da uzimate i domaće. To može zvučati staromodnim, ali često se događa da čak i mekši kupljeni jastučići uzrokuju nelagodu nakon rođenja. Samouslužni jastučići od pamuka i zavoja su vrlo mekani i nježni, a to je vrlo važno za prve dane nakon rođenja. U svakom slučaju, bolje je uzeti nekoliko vrsta puerperal jastučići, nakon jedne uporabe, odredit će vam se najbolja opcija.
Krema pukotina bradavica. Vrlo često u početku pojavljuju se takve pukotine kod žena, najčešće se javlja zbog nepravilnog vezivanja djeteta na prsa. Pukotine su vrlo bolne, vrlo je teško dojiti djetetu s pukotinama, pa prije toga dobiti kremu za krekiranje i ne zaboravite ga odvesti u bolnicu. Bolje je kupiti krema koja se ne mora isprati prije nego što se hrani dijete.
Dojilje je nezaobilazna stvar kod dojenja. Ovaj grudnjak je poseban praktičan dizajn, namijenjen posebno za žene skrbnike.
Podstava za grudnjak. Često se lactating women suočavaju s problemom protoka mlijeka, zbog čega su na odjeći na prsima, a grudnjak postaje mokar. Da se ne opere više puta dnevno (barem), postoje jastučići za grudnjak, koji apsorbiraju mlijeko i spriječavaju da curiti na odjeću.
Trebate li pitku vodu, šalicu, žlicu, tanjur, znate već u bolnici. Neki domovi za majčinstvo to pružaju, često u naplatnim kućama.
Bilježnica i olovka korisni su vam ako trebate nešto napisati. I bit ćete zabilježeni - pitanja o bebi koju želite postaviti liječniku (nakon svega, sve što je važno, ono što smo htjeli pitati, odmah leti iz glave, čim liječnik uđe u odjel), evidencije koje se odnose na bebu i njegu po njemu. Također, vjerojatno će vam trebati nešto što se već nalazi u bolnici i bit će vam prikladno napraviti mini popis potrebnih stvari i proslijediti je vašim rodbini.
Kamera, fotoaparat, punjači za njih, ako želite uhvatiti važne trenutke za obiteljsku arhivu i ako ih niste uputili u prenatalni odjel.
Dokumenti (putovnica, mjenjačka kartica), novac (također je poželjno imati male promjenjive račune), telefonski punjač - ostat ćete u prenatalnom odjelu.
Knjiga, igrač, laptop, opet, daleko od najvažnijih stvari. Malo je vjerojatno da će u prvim danima nakon poroda imati vremena i želje da ga upotrijebite, osim ako se ne zamislite bez dobre knjige ili glazbe, a vi, kao nezaobilazni stručnjak, trebate raditi na prijenosnom računalu i u bolnici.

Pelene ili s potrebnim brojem izmjenjivih košuljica. Načela po svom izboru ne razlikuju se od načela odabira pelena u prenatalnom odjelu. Obično novorođenče treba oko 8-10 pelena dnevno.
Odjeća. U pravilu, sada dijete nije presvučeno i odjeveno u odjeću. Naravno, ako namjeravate previjati dijete, možda vam neće trebati odjeća, osim kape i čarapa. Ako namjeravate nositi mrvicu, pripremite joj setove odjeće - muškaraca, tijela, klizača, podsuknji, kapa, ogrebotina i čarapa. S vremenom ćete sami odrediti kakvu ćete odjeću udobnije koristiti. 3-4 seta će biti dovoljno za dijete dnevno, nemojte previše odjeće, bolje pitati svoju obitelj da vam vožnja, ako potrošiti više na taj dan.
Pelene obične i jednokratne. Čak i ako ne namjeravate prevlačiti bebu, još trebate pelene - širite se na krevet, mijenjate stol, na ljestvici ili u mrvicama krevetića, da biste je pokrili. Bez obzira na doba godine, uzmite i pelene i flanelne pelene, svaka od 5 do 6 komada, to vam je prvo vrijeme dovoljno, a zatim, ako je potrebno, uvijek možete zatražiti od rodbine da donese više. Prethodno operite pelene u dječjem prahu (ili bebinskom sapunu) i glačajte je.
Jednokratne pelene prikladne su za upotrebu, ne prolaze vlagu, ali se češće koriste kao dodavanje i ne zamjenjuju potpuno obične pelene.
. Standardno je peroksid, briljantan zeleni (ili tinktura od kalendula), pamučne briseve. Sada je sve preporučljivo koristiti tinkturu od kalendula umjesto zelenih predmeta - ne boji se preko kože oko pupka, a sve promjene u stanju ili boji kože na ovom mjestu jasno su vidljive majci. Cotton swabs se koriste isključivo za njegu kože oko pupka, vrlo je nepoželjno popeti se ove štapiće izravno u pupčanu ranu.
. U rodilištima možda ćete trebati prašak ili ulje (imajte na umu da se prašak i ulje nikada ne upotrebljavaju zajedno, jer prašina osuši kožu, a ulje, naprotiv, hidratizira), pelene za pelene (u slučaju da beba ima takve probleme ). Mnoge majke koriste ove dječje higijenske proizvode, čak i ako to nema razloga. Nemojte eksperimentirati s kožom svoje bebe, koristite samo one alate koji su neophodni.
U rodilištima vjerojatno ćete koristiti baby sapun (ili gel za tuširanje), pamučne spužve ili valjke za pranje, pamučni ručnici za čišćenje ušiju i nos. Također možete koristiti ručnik za svoju bebu (prethodno ispran u dječjoj prašci ili dječjoj sapunici i glačalo od željeza), iako umjesto toga možete koristiti i pelenu. Ako u vašoj sobi nema WC-a ili umivaonika ili ne želite prati dijete s vodom iz slavine, prikladno je imati bocu bebe vode za svakodnevno pranje.
Mokri maramice često pomažu, ali ne smijete ih koristiti cijelo vrijeme.
Štenčari za bebe možete odnijeti u bolnicu - obično su bebe rođene s dugim i oštrim noktima, ogrebotine sa sobom, tako da ih se može odstraniti već u prvim danima života. Štoviše, u rodilištu možete zatražiti od liječnika da pokaže kako to ispravno.
Boca, lutka - na vama je odlučiti hoćete li uzeti te pribor s tobom. Na bocu smo već govorili. Djeteta djeteta može se odvesti u bolnicu ako ga namjeravate koristiti za dijete.

Ne zaboravite također pripremiti odjeću za iscjeljenje za sebe i svoju bebu. U pravilu se kupuje elegantno odijelo i / ili prekrasna omotnica (ili pelena) za pražnjenje novorođenčadi. Kutija čokolade će također biti korisna ako želite držati korak s tradicijom u domovima za majčinstvo kako bi slatko dala medicinsku sestru koja donosi novorođenče na sastanke srodnicima.

Kratak popis stvari u bolnici

Prenatalna komora

Postpartum komora

Na pražnjenju

 • Odjeća za mamu
 • kozmetika
 • Odjeća za bebu: pametan odijelo i / ili lijepa omotnica.
 • Kamera, kamera, punjači za njih.
 • Kutiju čokolade.

Sigurno ćete ukloniti nešto s ovog popisa, dodati nešto, ali nadamo se da smo vam pomogli da obrazacite osnovu za svoj popis stvari u bolnici i riješite neka kontroverzna pitanja.